Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ο κλόουν που σκορπάει χαμόγελα στα άρρωστα παιδιά στο ΑΧΕΠΑ...!!!!

Από τα νοσοκομεία αυτό που λείπει πολλές φορές είναι η αισιοδοξία. Το χαμόγελο ενός κλόουν στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι μεταδοτικό και μαγικό. 

Είναι ένα ακόμα μεσημέρι Σαββάτου στη Β’ παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Γονείς και παιδιά έχουν αφεθεί στη ραστώνη, καθώς το νοσοκομείο εκείνη τη μέρα δεν έχει εφημερία και τα πράγματα είναι ήσυχα. 

Ώσπου ξαφνικά ένας… κλόουν κάνει την εμφάνιση του, μαζί με μια κοπέλα που φορά στολή νεράιδας. Από τη μια στιγμή στην άλλη η θλιβερή σιωπή του νοσοκομείου αντικαθίσταται από ζωηρές παιδικές φωνές που έχουν αντιληφθεί την παρουσία του ανθρώπου με τη φανταχτερή στολή και το αστείο πρόσωπο. 

Η παράσταση σε λίγα λεπτά αρχίζει, όλα τα παιδιά θα πάρουν το μπαλόνι-ζωάκι τους, θα γελάσουν, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και μετά το τέλος της παράστασης θα επιστρέψουν χαρούμενα στο κρεβάτι τους, ενώ οι γονείς θα πάρουν μια νότα αισιοδοξίας. 

Για αυτούς που βρίσκονται αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, όπως τα παιδιά στην Παιδοογκολογική κλινική που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Β’ Παιδιατρική, ο κλόουν είναι μια γνώριμη φιγούρα. Τα παιδιά μάλιστα τον ξέρουν με το όνομα του, είναι ο Λένιος και η συνεργάτης του, η Φρουφρού. 

Μια δράση έφερε την ιδέα 
Ο Λένιος, που όπως εξηγεί στη Voria.gr αποφεύγει να δίνει το πραγματικό του όνομα «για να μη χάσουν τα παιδιά τη μαγεία», είναι αρκετά χρόνια ανιματέρ, ωστόσο το να διασκεδάζει νοσηλευόμενα παιδιά, πολλώ δε παιδιά με καρκίνο, είναι κάτι που το κάνει τον τελευταίο καιρό. 

«Κάποιοι φίλοι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποίησαν μια δράση από την οποία συγκέντρωσαν κάποια χρήματα τα οποία ήθελαν να δώσουν στο παιδιατρικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ. 

Ωστόσο το ποσό δεν ήταν αρκετό για να αγοραστεί εξοπλισμός και έτσι σκέφτηκαν να στέλνουν ανιματέρ κάθε Σάββατο για να διασκεδάζει τα παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόσωπο του χαμογελαστού κλόουν. 

Όπως λέει βέβαια « εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην λάβουμε τα χρήματα ως αμοιβή, αλλά αυτά να αξιοποιηθούν για τα μπαλόνια και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούμε στις παραστάσεις». 

Χορεύοντας με τα παιδιά της παιδοογκολογικής 
Μετά τη σχετική άδεια που έλαβε ο αγαπητός Λένιος των παιδιών του ΑΧΕΠΑ, ξεκίνησε τις παραστάσεις. «Μπορώ να πω ότι ήταν από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Πιο δύσκολα είναι βέβαια όταν δίνεις παράσταση στο παιδοογκολογικό τμήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανιματέρ. 

Ένα περιστατικό που θα μείνει πάντα χαραγμένο ση μνήμη του, είναι μάλιστα από το συγκεκριμένο τμήμα. «Μια μέρα πήγαμε όπως πάντα για παράσταση στο Παιδοογκολογικό του ΑΧΕΠΑ φορώντας φυσικά τις ιατρικές μας μάσκες όπως υπαγορεύουν οι κανονισμοί. 

Όταν φτάσαμε ήταν ένα κοριτσάκι που κυριολεκτικά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Λίγα λεπτά αργότερα όταν ξεκινήσαμε την παράσταση με τη μουσική, το κοριτσάκι είχε σηκωθεί πάνω στο κρεβάτι και χόρευε με τον ορό στο χέρι. 

Η γιαγιά του ήρθε συγκινημένη σε εμάς και μας φιλούσε τα χέρια. Ήταν κάτι συγκλονιστικό», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Όπως λέει μάλιστα, «πέραν της σημαντικής θεραπείας που πρέπει να λαμβάνουν όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, είναι απαραίτητο και ένα φανταστικό χάπι, ένα χάπι για την ψυχή. Βοηθάει απίστευτα από ένα παιδί με απλό πυρετό, μέχρι ένα παιδί με καρκίνο, ενώ παράλληλα γεμίζει με αισιοδοξία τους γονείς και τους άλλους συνοδούς». 

Παραστάσεις και από το ΚΘΒΕ 
Χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές της Θεσσαλονίκης δίνουν και οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα που οφείλει να δείχνει ο συγκεκριμένος οργανισμός. 

Τον τελευταίο καιρό, τρεις ηθοποιοί παρουσιάζουν εναλλάξ δύο παραστάσεις μισής ώρας, που είναι ή η Πεντάμορφη και το Τέρας ή το Ασχημόπαπο. 

Οι ηθοποιοί μάλιστα μετά το τέλος της παράστασης συζητούν με τα παιδιά για το τι τους άφησε αυτό που παρακολούθησαν, με την ανταπόκριση το νοσηλευόμενων παιδιών να χαρακτηρίζεται συγκινητική από τους ιθύνοντες του ΚΘΒΕ. 




Τα σαφή όρια χτίζουν υγιείς προσωπικότητες...!!!!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους που βίωσαν ως παιδιά έντονη αυστηρότητα από τους γονείς τους, ακούγοντας πιο συχνά το ΟΧΙ και το ΜΗ και μια σκανταλιά τους οδηγούσε γρήγορα σε τιμωρία, να λένε τώρα πως οι ίδιοι στην οικογένεια τους θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο; 

Θα είναι, δηλαδή, υπερβολικά χαλαροί για να νιώθουν τα παιδιά ελεύθερα και όχι καταπιεσμένα. 

Τι είναι άραγε πιο σωστό; Ή μάλλον γίνεται κάποιος από τους παραπάνω τρόπους άσκησης των ορίων να έχει υγιή αποτελέσματα; 

Την απάντηση ίσως την έδωσαν με τον δικό τους τρόπο διάφοροι θεωρητικοί, οι οποίοι ασχολήθηκαν σε σημαντικό βαθμό με την επίδραση των ορίων στην οικογένεια. 

Τα όρια που αφορούν το σύστημα της οικογένειας είναι κυρίως τρία, πιο συγκεκριμένα τα άκαμπτα, τα συγκεχυμένα και τα σαφή όρια. 

Άκαμπτα όρια έχουμε όταν οι κανόνες, οι οποίοι επιβάλλονται συνήθως από τον έναν ή ακόμη και τους δυο γονείς, είναι αυστηροί και μη διαπραγματεύσιμοι, με αποτέλεσμα αυτή η έλλειψη ευελιξίας να κρατά τα μέλη της οικογένειας σε μια απόσταση, κυρίως συναισθηματική. 

Επιπροσθέτως, από τα άτομα αυτά φαίνεται να απουσιάζει το αίσθημα του ανήκειν, η αφοσίωση καθώς επίσης και η ικανότητα να ζητήσουν βοήθεια εφόσον δεν έμαθαν να ακούγονται οι ανάγκες τους στην οικογένεια που μεγάλωσαν. 

Τα συγκεχυμένα όρια μπορούμε να τα καταλάβουμε καλύτερα εάν σκεφτούμε οικογένειες που το κάθε μέλος γνωρίζει με λεπτομέρεια τι γίνεται στη ζωή του άλλου μέλους, παίρνει συνήθως θέση, αλλά εμπλέκεται κιόλας στις υποθέσεις του γιατί θεωρεί πως έχει χρέος να το κάνει. 

Επίσης, πολύ συχνά λαμβάνει ακόμη και αποφάσεις ο ένας για λογαριασμό του άλλου, χωρίς καν να του ζητηθεί. Το πρόβλημα του ενός αφορά όλη την οικογένεια και μια αναστάτωση εμφανίζεται γρήγορα. 

Ποιες είναι όμως οι συνέπειες αυτής της κατάστασης; Τι γίνεται όταν δε χρειάζεται να σκεφτείς λύση για το πρόβλημα σου εφόσον μεριμνούν άλλοι για αυτό ή έχεις ότι θελήσεις πριν καν το ζητήσεις; 

Το δε λέω «Όχι», δε βάζω κανόνες αλλά είμαι δίπλα σου και σκέφτομαι για τις ανάγκες σου πριν από εσένα έχει επιπτώσεις σε όλα τα μέλη. Αυτό συμβαίνει καθώς χάνουν την ανεξαρτησία τους, την αυτονομία τους και τη δυνατότητα να ασχοληθούν με καινούργια πράγματα. 

Τους μεν γονείς, τους «ρουφάει» ο γονεϊκός ρόλος, βλέποντας τον ως κύριο ρόλο της ζωής τους πλέον, ενώ τα δε παιδιά δε μαθαίνουν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, πλήττεται η αυτοεκτίμησή τους και δυσκολεύονται ιδιαίτερα να δημιουργήσουν σχέσεις εκτός οικογένειας. 

Επομένως, τα μη υγιή όρια επιφέρουν συναισθηματική ένταση, η οποία δύναται να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη, εξάρτηση ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια ψυχοσωματική ασθένεια εμφανίζεται προκειμένου να φέρει την ισορροπία. 

Αντιθέτως, για να είναι μια οικογένεια λειτουργική, χρειάζεται όρια σαφώς καθορισμένα, χωρίς εξηγήσεις του τύπου «έτσι», «επειδή το λέω εγώ» ή «όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις». Επίσης, όρια, σταθερά και με ελαστικότητα, δηλαδή να μπορούν να προσαρμόζονται στην εκάστοτε συνθήκη. 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για απαράβατους κανόνες και για πρέπει καθώς υπάρχει από πίσω και ένα εξαρτάται, το οποίο χρειάζεται να λαμβάνεται υπόψη όταν αυτό απαιτείται. 

Όταν είσαι εκεί για το παιδί να το ακούσεις, να το συμβουλεύσεις, να επικοινωνήσεις ποιοτικά μαζί του, να αφουγκραστείς τις ανάγκες του, αφήνοντας το όμως να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, ανάλογα πάντα με την ηλικία του, τότε το παιδί και τα μέλη γενικότερα αισθάνονται ότι λαμβάνουν υποστήριξη αλλά και ένα βαθμό αυτονομίας. 

Συμπερασματικά, τα όρια είναι σαν ένας νοητός κύκλος γύρω από εμάς που προστατεύει τον προσωπικό μας χώρο και διαχωρίζει τον εαυτό μας από τους άλλους. 

Ωστόσο, ο νοητός αυτός κύκλος δεν πρέπει να είναι ούτε τελείως κλειστός ώστε να μας στερεί την επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο, αλλά ούτε και τόσο ανοιχτός ώστε να χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας. 




Πηγές:
1. Goldenberg, I., & Goldenberg, H. (2005). Οικογενειακή Θεραπεία. Μια Επισκόπηση. Αθήνα: Ελλην.
2. Minuchin, S. (2000). Οικογένειες και οικογενειακή θεραπεία. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.
3. Satir, V. (1989). Πλάθοντας ανθρώπους. Αθήνα: Εκδόσεις Κέδρος. 

Συγγραφή Άρθρου: Τετώρου Γεωργία Ψυχολόγος – Απόφοιτη Προγράμματος Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ, MScΚλινική & Κοινοτική Ψυχολογία, UEL Ειδίκευση: Κλινική Ψυχοπαθολογία & Συμβουλευτική Παιδιών Νηπιακής, Παιδικής & Εφηβικής Ηλικίας 
Thessaloniki Arts and Culture 

Τι είναι το κάλεσμα της ψυχής και πώς να το απαντήσετε...!!!!

Τι είναι το κάλεσμα της ψυχής; 
Νιώθετε πως ερωτεύεστε. Ίσως να μην συμπαθείτε καν αυτό το άτομο αλλά θέλετε να μάθετε τα πάντα για αυτόν. 

Περισσότερο από όλα, θέλετε να είστε κοντά του όταν σας χρειαστεί. Μόλις τον βοηθήσετε, ξαφνικά θα χάσετε το ενδιαφέρον και δεν θα έχετε ιδέα γιατί. Τότε ίσως να έχετε βιώσει το κάλεσμα της ψυχής. 

Οπότε τι είναι το κάλεσμα της ψυχής; 
Το κάλεσμα της ψυχής είναι η αναζήτηση για βοήθεια από ένα άτομο σε ένα άλλο σε πνευματικό επίπεδο. Τα πνευματικά επίπεδα περιγράφονται ως το υψηλότερο κομμάτι της ύπαρξης μας και κανονικά έχουμε πρόσβαση σε αυτά μέσω προσευχών ή ζητώντας κάτι από το σύμπαν, τον Θεό ή οποιαδήποτε είναι η θρησκεία μας. 

Αυτοί που απαντούν σε τέτοια καλέσματα τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, θεραπευτές, που θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία ή άτομα με ενσυναίσθηση. 

Όταν απαντάτε σε ένα κάλεσμα ψυχής, ειδικότερα την πρώτη φορά ίσως να βιώσετε τα παρακάτω συναισθήματα: 

· Την αίσθηση πως ερωτεύεστε κάποιον 

· Μπορεί να αποκτήσετε εμμονή με αυτό το άτομο. Δεν μπορείτε με τίποτα να το βγάλετε από το μυαλό σας 

· Ίσως να παροτρύνεστε να δώσετε ένα μήνυμα, ακόμα και αν αυτό δεν βγάζει κανένα νόημα 

· Ίσως νιώσετε πως πρέπει να είστε κοντά του για υποστήριξη και για ενθάρρυνση 

· Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό το άτομο σε ψυχικό, συναισθηματικό ή φυσικό επίπεδο. 

· Μπορεί να ακούσετε ή να νιώσετε σκέψεις που δεν είναι δικές σας να σας λένε να τον βοηθήσετε με κάποιον τρόπο. 

Πως μπορούμε δούμε την διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και στο κάλεσμα της ψυχής; 
Ο ορισμός της αγάπης ήταν πάντα θέμα προς συζήτηση. Προσωπικά, ορίζω την αγάπη σαν κάτι που σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος. Δεν είναι μια επιθυμία να σώσεις κάποιον ή να πάρεις κάτι από κάποιον. 

Βρίσκεσαι σε αρμονία με τον άλλον και αυτός σε αρμονία μαζί σου. Υπάρχει αποδοχή για το ποιος είναι ο άλλος μαζί με τα ελαττώματα του. Υπάρχει μια ροή στην αγάπη. Είναι μια σύνδεση σε όλα τα επίπεδα. 

Από την άλλη, το κάλεσμα της ψυχής έρχεται με την αίσθηση της συμπόνιας και της ανάγκης, συχνά ως αφόρητης επιθυμίας να βοηθήσετε τον άλλον. Υπάρχει γενικά μια αίσθηση συμπάθειας και ανάγκης να θέλετε να κάνετε καλύτερη την ζωή του ή ένα επίμονο συναίσθημα ότι πρέπει να είστε στην ζωή του με κάποιο τρόπο. 

Προτείνω να χρησιμοποιήσετε τα συναισθήματα σας και να ρωτήσετε «είναι κάλεσμα ψυχής;». Αν αισθάνεστε πως ναι, τότε η απάντηση είναι ναι. 

Εντάξει, νομίζω πως έχω ένα κάλεσμα ψυχής. Τι κάνω τώρα; 
Το πρώτο κάλεσμα σας μπορεί να είναι ντροπιαστικό. Συχνά, άνθρωποι μου λένε πως μόλις αναγνωρίζουν το κάλεσμα δεν έχουν ιδέα πώς να το προσεγγίσουν. 

Λένε πως νιώθουν ανόητοι ή χαζοί να πάνε σε κάποιον και να του δώσουν ένα μήνυμα. Η συμβουλή μου είναι να πείτε: έχω ένα αίσθημα πως πρέπει να σου πω κάτι και από ‘κει και πέρα είναι στο χέρι σου πως θα αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. 

Μετά μπορείτε απλώς να του το πείτε. Σπάνια οι άλλοι θα σας θεωρήσουν τρελούς καθώς συχνά είναι αυτό που χρειάζονται να ακούσουν. 

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα καλέσματα μηνύματα. Κάποια μπορεί να είναι να βοηθήσετε κάποιον με ένα πρόβλημα του. Γενικότερα, όταν κάποιος καλείται, είναι επειδή έχει τα εργαλεία και τις ικανότητες να παρέχει μια λύση. 

Παγίδες που πρέπει να προσέχετε 
Ένα παρεξηγημένο κάλεσμα ψυχής, μπορεί να οδηγήσει σε ακούσιες συνέπειες. Για παράδειγμα, όταν είναι λανθασμένο το αίσθημα της αγάπης, ίσως να μπείτε σε μια σχέση ή ακόμα και να παντρευτείτε. 

Μόλις το κάλεσμα τελειώσει, είναι αρκετά φυσιολογικό για τα συναισθήματα που σχετίζονται με αυτό να εξαφανιστούν. Οπότε, η αγάπη και η έλξη που νιώσατε δε θα υπάρχουν πια και ίσως τώρα να είστε δεμένοι με κάποιον που δε θέλετε να είστε μαζί. 

Είναι εύκολο να παρεξηγήσετε γιατί ένα συναίσθημα δεν είναι πια εκεί. Μπορεί να παλέψετε να το ξαναποκτήσετε ή ακόμα χειρότερα να προσποιηθείτε πως νιώθετε ακόμα το ίδιο. 

Επίσης, αξίζει να παρατηρήσετε πως κάποιες φορές το άτομο που βοηθάτε μπορεί να αποκτήσει εμμονή μαζί σας. Επειδή τον βοηθήσατε, ίσως να θέλει περισσότερα από αυτά που έχετε να προσφέρετε και ίσως ακόμα και να επιθυμεί την ενέργεια σας. ( Συγκεκριμένοι άνθρωποι δίνουν μια πολύ άνετη ή καθησυχαστική παρουσία στα άτομα που μπορούν να αποκτήσουν εμμονή.) 

Τεστ για το κάλεσμα της ψυχής 
Κάποιες φορές αυτός που καλείται μπορεί να μην νιώθει έτοιμος να βοηθήσει. Μπορεί να νιώσετε μια έλξη να βοηθήσετε, ωστόσο ίσως ανακαλύψετε πως αυτή η έλξη εξαφανίζεται την στιγμή που θα δώσετε την βοήθεια σας. 

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πλέον. Είναι μόνο θέμα χρόνου. 

Κάποιες φορές οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετές προσπάθειες πριν κάνουν αυτό που πρέπει για τον εαυτό τους. Όπως πάντα, συνεχίστε να ελέγχετε τα συναισθήματα σας. Αν αλλάξουν, σημαίνει πως κάτι στην εξίσωση έχει επίσης αλλάξει. 

Όταν ένα κάλεσμα ψυχής πηγαίνει και στις δύο μεριές 
Ένα κάλεσμα δεν χρειάζεται να είναι απλώς εσείς να βοηθάτε κάποιον. Μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο. 

Μπορεί να φέρετε αυτό που χρειάζεται ο άλλος, αλλά εκείνος μπορεί να φέρει αυτό που χρειάζεστε εσείς. Τέτοια καλέσματα είναι ευλογημένα και έτσι και τα δύο άτομα μπορούν στ΄αλήθεια να ωριμάσουν. 

Τι σας προσφέρει η απάντηση στο κάλεσμα της ψυχής 
Γενικά, αυτό που κερδίζετε είναι η εμπειρία. Όσα περισσότερα καλέσματα είστε ικανοί να απαντήσετε, τόσο πιο πολύ εξειδικευμένοι γίνεστε στο να τα απαντάτε και να τα λύνετε. 

Αυτό θα σας επιτρέψει να ωριμάσετε ως άτομο και οι άλλοι, από στόμα σε στόμα, θα αναζητούν την βοήθεια σας. 

Τελικές σκέψεις 
Τα καλέσματα ψυχής μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα από όσο νομίζετε. Το να τα κατανοήσετε ίσως σας κάνει να αποκτήσετε νέα προοπτική για τα πάντα. 

Είναι ακόμα πιθανό να έχετε αρκετά καλέσματα την ίδια στιγμή. Αν έχετε ένα, αποδεχθείτε το, αλλά μην υποδουλωθείτε σε αυτό. 

Κάποια μπορεί να διαρκέσουν στιγμές και κάποια χρόνια, αλλά να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε όταν έρθει η ώρα ή να αποδεχθείτε τα καινούργια μόλις εμφανιστούν. Είναι ευλογία για όλους και ένας τρόπος να βοηθήσετε να θεραπευτεί αυτός ο κόσμος. 




Μετάφραση: awakengr.com via Gary Leigh
Εικόνα: Katarina Silva 

Έχετε ξανά ζήσει ; 3 βήματα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας...!!!!

Έχετε νιώσει ποτέ ότι είστε μια παλιά ψυχή; Είχατε ποτέ την σκέψη πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχετε; Σας ελκύουν διάφορα μέρη στα οποία δεν έχετε πάει ποτέ ή φαγητό το οποίο δεν έχετε δοκιμάσει; Έχετε παράλογους φόβους για πράγματα με τα οποία δεν είχατε αρνητικές εμπειρίες; Έχετε σκέψεις όπως «γιατί είμαι εδώ;» ή «ποιος είμαι πραγματικά;» 

Αν ταυτίζεστε με τα παραπάνω, τότε πιθανότατα έχετε ξανά ζήσει στην γη. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι όλοι έχουμε προηγούμενες ζωές. 

Με την άνοδο της δυτικής ιατρικής και την κατανόηση της ενέργειας και των δονήσεων που επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο, οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις που τους οδηγούν σε έναν άγνωστο κόσμο. Η μετενσάρκωση και οι προηγούμενες ζωές είναι μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου. 

Είμαι από τους πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε μια συσσώρευση όλων όσων ήμασταν προηγουμένως και όχι απλώς αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη κάθε μέρα. Οι άνθρωποι αφυπνίζονται και είναι καιρός να καταλάβουμε τελικά ποιοι είμαστε. 

Η διαδικασία αφύπνισης 
Η ιστορία μου αρχίζει με την ίδια ερώτηση που είπα παραπάνω: «Ποια είμαι;». Είμαι μια παλιά ψυχή ή «παιδί των λουλουδιών» όπως άρεσε στους γονείς μου να με λένε. Έκανα μεγάλες ερωτήσεις από μικρή ηλικία - «γιατί είμαστε εδώ;», «ποιος μας έβαλε εδώ;» και «ποιος είναι ο σκοπός μου;» 

Δυστυχώς για τους γονείς μου, δεν είχαν τις απαντήσεις που ζητούσα. Το καταλαβαίνω, τα περισσότερα παιδιά κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Το ατυχές κομμάτι είναι ότι η κοινωνία, οι γονείς, οι δάσκαλοι, η θρησκεία, οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία από αυτές τις μεγάλες απαντήσεις, έστω και αν νομίζουν ότι τις έχουν. 

Ένιωσα μια λαχτάρα που δεν μπορούσα να εξηγήσω. Ο διαχωρισμός που ένιωθα μεταξύ του εαυτού μου και του υπόλοιπου κόσμου μου δημιούργησε άγχος, κατάθλιψη και ένιωθα πάντα σαν να ήμουν ένας εξωτερικός παρατηρητής που κοιτούσε. 

Είχα κατάθλιψη, πάλευα και αμφισβητούσα τα πάντα. Ήμουν 16. Συμμετείχα σε αθλήματα, είχα αρκετούς φίλους, είχα καλούς βαθμούς και μια καλή οικογενειακή κατάσταση. Όλα όσα θα ήθελε ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, έτσι; 

Η κοινωνία μου έλεγε ότι όλη η ζωή έχει να κάνει με το να πάω σχολείο, να βρω δουλειά, να βγάλω χρήματα, να κάνω οικογένεια και τελικά να πεθάνω. 

Υποθέτω ότι αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η σκέψη μιας ζωής με κοινότοπα οχτάωρα μου προκαλούσε ένα φόβο που δεν μπορούσα να εξηγήσω. «Είναι πραγματικά αυτό;» έλεγα στον εαυτό μου. «Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο». Αφού είδα διάφορους ψυχολόγους και ιερείς τελικά βρήκα κάτι που ονομάζεται Ανάμνηση Προηγούμενης Ζωής. 

Η Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής είναι μια διαδικασία που οδηγεί κάποιον σε κατάσταση παρόμοια με έκσταση. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου ο συμμετέχων μπορεί να θυμηθεί συνειδητά όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της. Όπως σε ένα πολύ ζωντανό όνειρο. 

Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω. Ποτέ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο στην ζωή μου. Καθώς πήγα στην πρώτη μου συνεδρία, ησύχασα τις σκέψεις μου και είχα ανοιχτό μυαλό. Κατά τη διάρκεια της ανάμνησης, μπόρεσα να πάω σε πολλές προηγούμενες ζωές. Πέντε, για να είμαι ακριβής. 

Πήγα σε προηγούμενες ζωές όπου ήμουν δασκάλα, θεραπεύτρια, σαμάνος, σε αρκετές ήμουν άνδρας. Πήγα επίσης σε ζωές όπου ήμουν διωγμένη, υποδουλωμένη και βασανίστηκα για τις πεποιθήσεις μου. 

Τα θυμάμαι όλα αυτά τόσο καθαρά. Είναι σαν να βρισκόταν αυτές οι ζωές βαθιά στην μνήμη μου. Οι τοποθεσίες, τα ρούχα, οι μυρωδιές, η τραγωδία, ο πόνος, ο ενθουσιασμός. 

Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σαν να είχα εξελιχθεί και είχα επανακτήσει όλη την γνώση και τα μαθήματα από τις προηγούμενες ζωές. 

Βρήκα τελικά μια πορεία προς τις απαντήσεις που ζητούσα. Άρχισα να συνθέτω τα κομμάτια της πραγματικής αυθεντικής μου ταυτότητας. Ένιωσα για πρώτη φορά ότι είχα ανακαλύψει τον σκοπό μου σε αυτή την ζωή. Διαπίστωσα ότι ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους άλλους να καταλάβουν ποιοι πραγματικά είναι. 

Μετά από αυτή την εμπειρία αφύπνισης, άρχισα να φτάνω σε κατάσταση έκστασης προκειμένου να σκάψω βαθύτερα σε αυτή τη νέα γνώση. Το έκανα ενώ είχα ήρεμο το μυαλό μου και έτσι ο χρόνος κυλούσε σαν να μην υπήρχε πλέον. Αφιερώθηκα στο να επανεξετάσω το ποια ήμουν και να ολοκληρώσω καλύτερα την αποστολή μου. 

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, έχω συγκεντρώσει ότι μου αρέσει να ονομάζω, σημειώσεις για την ανάμνηση της προηγούμενης ζωής. 

· Η μετενσάρκωση είναι αληθινή. 

· Ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ταυτόχρονος (εξηγείται περεταίρω στο βήμα 3). 

· Δεν είμαστε μόνο αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Είμαστε σύνθετα όντα, η συσσώρευση όλων όσων ήμασταν στις προηγούμενες ζωές. 

· Μπορούμε να μετενσαρκωθούμε ως οποιοδήποτε ζωντανό πράγμα μέσα στο σύμπαν: τόσο σε αρσενικό όσο και σε θηλυκό φύλο, σε έντομα, σε ζώα, σε φυτά και σε δέντρα. 

· Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν γνωρίζουμε. 

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στον χρόνο 
Οπότε… θέλετε να μάθετε πώς να επεκτείνετε την συνείδηση σας και να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας; Μέσα από 10 χρόνια εξερεύνησης του θέματος της ανάμνησης της προηγούμενης ζωής, οι παρακάτω είναι 3 συμβουλές που με βοήθησαν πολύ. Να θυμάστε πως βρίσκεστε στην αρχή. 

Να ξέρετε επίσης πως μπορεί να μην σας διευκολύνουν οι παρακάτω πληροφορίες. Υπάρχει ένας δάσκαλος για όλους, και ο σπουδαιότερος δάσκαλος είναι αυτός που προέρχεται από μέσα μας. 

Να γνωρίζετε πως αυτή είναι η ισχυρή ενέργεια με την οποία δουλεύετε, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε γειωμένοι, ευθυγραμμισμένοι και προστατευμένοι πριν προχωρήσετε. 

1ο βήμα: Διευρύνετε την επίγνωση σας 
Το πρώτο βήμα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας είναι απλώς να απορροφήσετε και να εφαρμόσετε την γνώση πως οι προηγούμενες ζωές υπάρχουν. Μπορεί να το έχετε ξανά ακούσει: εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε την πραγματικότητα σας. Όλα όσα σκέφτεστε και πιστεύετε προβάλλονται στην πραγματικότητα σας και βρίσκονται εκεί μέχρι να επιβεβαιωθεί αυτή η πίστη. 

Συνεχώς προβάλλουμε και επιβεβαιώνουμε την πραγματικότητα μας, τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζουμε. Η ανάγκη του «πρέπει να το δω για να το πιστέψω» είναι στην πραγματικότητα ένα παράδοξο. 

Αν η πραγματικότητα μας ξεκινά από το μυαλό μας (όπως αποδεικνύεται από την κβαντική φυσική), δεν θα μπορούμε ποτέ να βιώσουμε κάτι που δεν πιστεύουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε συνειδητά το ποιοι μπορεί να ήσασταν πριν. Συγκεντρωθείτε στην πρόθεση σας. 

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το αγαπημένο μου απόφθεγμα της παιδικής μου ηλικίας είναι «όσα περισσότερα ξέρεις, τόσα περισσότερα ξέρεις ότι δεν ξέρεις» - Αριστοτέλης. 

Σε αυτή τη σημείωση, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως όταν θυμάστε τις προηγούμενες ζωές σας ή τις πτυχές αυτών, απλώς επιβεβαιώνετε αυτό που ήδη γνωρίζετε πως είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει κάποιο «πειστήριο» αφού όλα βρίσκονται μέσα σας. 

2ο βήμα: Βρείτε την ισορροπία 
Ο ορισμός του παράλογου είναι «κάτι που δεν στηρίζεται στην λογική». Όταν έχουμε παράλογες έλξεις ή αποστροφές σημαίνει ότι αντιδρούμε με έναν τρόπο που δεν στηρίζεται στις προηγούμενες εμπειρίες μας. Αυτό καθιστά κάποιες αντιδράσεις παράλογες. 

Για παράδειγμα, όταν κάποιος φοβάται πάρα πολύ τις βάρκες κι όμως δεν έχει βρεθεί σε καμία. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε αυτές τις παράξενες αντιδράσεις και δεν τις ξανά σκεφτόμαστε. Ωστόσο, μέσα στην διαμορφωμένη σας συμπεριφορά βρίσκεται η ιστορία του παρελθόντος σας. 

Τα πάντα σε αυτή την πραγματικότητα είναι μια προβολή του μοτίβου του παρελθόντος. Τώρα, διευρύνετε το μυαλό σας και σκεφτείτε όλα τα υπόλοιπα παρελθόντα, όχι μόνο αυτό της τωρινής ζωής. 

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις συνδέσεις με το παρελθόν σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τις αντιδράσεις σας βαθύτερα. Γράψτε μια λίστα με όλα όσα σας ελκύουν και θεωρείτε παράλογα. Θα μπορούσε να είναι μια πίστη, ένας πολιτισμός, ένα φαγητό , ένα άτομο. 

Ομοίως, γράψτε μια λίστα από παράλογους φόβους που μαστίζουν την ζωή σας. Θα μπορούσε να είναι φόβος για τα φίδια ή ένας ακόμα πιο παράξενος όπως το να πατήσετε ένα καρφί ή να καείτε. 

Κοιτάξτε καλά τις λίστες σας και δείτε αν υπάρχουν συσχετισμοί ή συνδέσεις με εμπειρίες αυτής της ζωής. Αν δεν υπάρχουν, τότε κυκλώστε τα. Τώρα μπορείτε πιθανώς να συνδέσετε αυτές τις παράλογες συμπεριφορές με προηγούμενες ζωές. 

Όπως είπα και πάνω, όσο περισσότερο διευρύνετε την επίγνωση σας, καταλαβαίνετε ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική και μας επηρεάζει συνεχώς. 

3ο βήμα: Εμβαθύνετε 
Το σημαντικότερο και πραγματικά μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αξιοποιήσετε τις προηγούμενες ζωές και τις απεριόριστες δυνατότητες σας είναι: να διαχωρίσετε το μυαλό του εγωισμού από το συνειδητό μυαλό σας. Εύκολο, έτσι; 

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί ορισμοί του εγωισμού, γι αυτό θα τον ορίσω με τους δικούς μου όρους. Ο εγωισμός είναι μια συσσώρευση εμπειριών, έλξεων, αναμνήσεων, ενεργειών και αντιδράσεων που απαρτίζουν το ποιοι νομίζουμε πως είμαστε σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή. 

Αν και ο εγωισμός συνδέεται τυπικά με τον ναρκισσισμό και τις αρνητικές πεποιθήσεις, είναι πάντα απαραίτητος για την επιβίωση μας. Χρειαζόμαστε τον εγωισμό για να είμαστε άνθρωποι, είναι ο αυτόματος πιλότος μας, ο αμυντικός μηχανισμός, έτσι αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. 

Είναι η φωνή που μας λέει να τρώμε, να εκφραζόμαστε, να νιώθουμε, να σχεδιάζουμε και να προχωράμε. Χωρίς το συστατικό του εγωισμού, απλώς δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε. 

Η συνείδηση είναι το άλλο μισό του μυαλού μας. Είναι η πτυχή του εαυτού μας που δεν έχει φόβους, κρίσεις, έλξεις και αντιδράσεις. 

Μερικές φορές αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου μας επεμβαίνει και μας δίνει διαισθητικά μηνύματα για κάτι που ο λογικός εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί. Η αληθινή μας δύναμη προέρχεται από την αρμονία μεταξύ του εγωισμού και της συνείδησης. 

Αν και το να απενεργοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από την γέννηση μας συνεχώς ακούγεται δύσκολο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο. 

Εκ των υστέρων υπήρχαμε ως συνείδηση για πολύ περισσότερο καιρό από όσο υπάρχουμε με σάρκα και οστά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ησυχάσετε το μυαλό σας. Σίγουρα πολλοί από εσάς κοιτάζετε αποδοκιμαστικά όταν αναφέρεται ο διαλογισμός, όπως έκανα κι εγώ όταν άρχισα να διευρύνω την συνείδηση μου.

Καταλάβετε ότι η δύναμη του να αξιοποιήσετε την αγνή πηγή σε καθαρή συνείδηση είναι απλώς με το να ησυχάσετε το πολυάσχολο μυαλό του εγωισμού. 

Εξάλλου, υπάρχει μόνο περιορισμένη δυνατότητα επεξεργασίας στον εγκέφαλο μας. Θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την καθημερινή δύναμη επεξεργασίας για το μυαλό του εγωισμού ή για το συνειδητό μυαλό; 

Την στιγμή που θα σωπάσετε το μυαλό του εγωισμού σας θα εισέλθετε κατευθείαν στο συνειδητό. Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται ενώ άλλοι κάνουν βόλτες και άλλοι ζωγραφίζουν. Κάποιοι άλλοι απλώς κάθονται στην σιωπή, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο. 

Το να αφήσετε για λίγο τον εγωισμό και να αγκαλιάσετε την συνείδηση σημαίνει ότι υπάρχει ένας κόσμος απείρων δυνατοτήτων στα χέρια σας. 

Μια από αυτές τις δυνατότητες είναι ο ταυτόχρονος χρόνος. Όταν ησυχάζουμε το μυαλό μας και αφήνουμε τον εγωισμό, αφήνουμε επίσης και την πλήρη αντίληψη και προσκόλληση σε αυτόν τον γραμμικό κόσμο. 

Αυτό σημαίνει ότι μεταβαίνουμε εύκολα σε μια άλλη διάσταση. Μου αρέσει να την ονομάζω 5η διάσταση. Σε αυτόν τον χώρο ξεπερνάμε τους φυσικούς νόμους του χρόνου, έτσι ώστε η εξερεύνηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ένα είναι απολύτως εφικτή. 

Μάθετε πώς να ησυχάζετε το μυαλό του εγωισμού και θα βρεθείτε στην απεριόριστη πηγή. Μόλις καταφέρετε να διαχειρίζεστε καλά τις σκέψεις σας τότε προτείνω να εξερευνήσετε και τις προηγούμενες ζωές σας. 

Μπορείτε να το κάνετε είτε με έναν επαγγελματία ή με το να σας ηχογραφήσετε ενώ διαλογίζεστε για να μπορείτε να ανακαλύψετε μετά το ποιοι είστε. Τελικά, το να ησυχάσετε το μυαλό σας και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε τα βάθη της ψυχής σας. 

Συνοψίζοντας: 
Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, ελπίζω να έχετε βρει το θάρρος και την άνεση να οδηγηθείτε στην δική σας Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής. 

· Διευρύνετε την πραγματικότητα σας και συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις ερωτήσεις που μας καίνε όλους. 

· Φέρτε την επίγνωση στις παράλογες έλξεις και στους φόβους που υποσυνείδητα ελέγχουν την ζωή σας. Αξιολογήστε το εάν προέρχονται από αυτή ή τις προηγούμενες ζωές. 

· Διατηρήστε όλες τις πληροφορίες και την δύναμη μέσα σας. Διαχωρίστε και απελευθερώστε το μυαλό του εγωισμού για να χρησιμοποιήσετε τον ταυτόχρονο χρόνο και τις εμπειρίες των προηγούμενων ζωών σας. 




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ
Ελιζαμπεθ Ειπριλ 

Τεστ : Aυτό που βλέπετε στην εικόνα αποκαλύπτει την πιο βαθιά κρυμμένη προσωπική σας δύναμη...!!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα, αλλά πολλοί από αυτούς χρειάζονται πολύ χρόνο.

Αυτό το γρήγορο και απλό οπτικό τεστ προσωπικότητας χρειάζεται λίγα μόλις δευτερόλεπτα, και τα αποτελέσματα είναι αρκετά δύσκολο να τα αμφισβητήσετε. Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει γρήγορα και εύκολα να καταλάβετε τη μεγαλύτερη προσωπική σας δύναμη. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό.

Για να κάνετε το τεστ, απλά κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα και κρατήστε στο μυαλό σας το πρώτο πράγμα που βλέπετε.
                                   Salvador Dali

Αν είδατε …

1. Το πρόσωπο μιας γυναίκας
Αν είδατε το πρόσωπο μιας γυναίκας, είστε ο τύπος του ατόμου που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Ίσως να μην αισθάνεστε πάντα οι καλύτεροι, οι πιο έξυπνοι και πιο διασκεδαστικοί σε μια παρέα, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να το καταλάβει εάν περάσει έστω και ένα λεπτό μαζί σας.

Είστε μια ήρεμη δύναμη και πάντα αφήνετε τους ανθρώπους γύρω σας να θέλουν λίγο περισσότερο από αυτό το κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να προσφέρετε.

Η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι η ικανότητά σας να μην αφήνετε ποτέ τους άλλους ανθρώπους να δουν τις αδυναμίες σας.

Είστε τελικά ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος. Μπορεί να φαίνεστε τέλειοι και συγκροτημένοι ανά πάσα στιγμή, αλλά έχετε κι εσείς στιγμές πανικού. Ευτυχώς, η ηρεμία και η ψυχραιμία σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής με σχετική ευκολία.

2. Τη γυναίκα στην παραλία
Αν είδατε τη γυναίκα στην παραλία, είστε αρκετά εσωστρεφείς άνθρωποι. Δεν είναι ότι δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι, αλλά ότι η καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους σας εξαντλεί. Για να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς και σε επαφή με τον κόσμο γύρω σας, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Αυτή είναι η φύση σας!

Η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι ο τρόπος που υποστηρίζετε τις δικές σας ανάγκες.

Στη σημερινή κοινωνία, δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να ζητήσει από κάποιον άλλον αυτό που χρειάζεται, χωρίς να αισθάνεται ένοχη για την ανικανότητά της να «τα κάνει όλα μόνη της». Αυτό δεν συνέβη ποτέ μαζί σας. 

Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης σας, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης σε αυτό τον κόσμο εάν δεν μπορείτε να ζητήσετε αυτό που χρειάζεστε. Επιπλέον, ποτέ δεν έχετε αισθανθεί ενοχές γι ‘αυτό, έστω και μία φορά.

3. Το αγόρι στην παραλία
Αν είδατε το αγόρι στην παραλία, είστε ο τύπος του ατόμου που οδηγείται από περιέργεια και χαρά για τη ζωή. Δεν έχετε καταλάβει ποτέ τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι για να παρακολουθήσουν Netflix και να χαλαρώσουν με τις πυτζάμες τους την Παρασκευή το βράδυ. Για εσάς, η ζωή είναι για να τη χαίρεστε, και η δουλειά είναι απλώς ένας τρόπος για να σας διευκολύνει να απολαύσετε τη ζωή σας στο έπακρο.

Η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι η ικανότητά σας να αφήνετε το παρελθόν εκεί που ανήκει.

Όλοι κουβαλάμε συναισθηματικά φορτία. Ειλικρινά, αυτό αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ευτυχώς, δεν είστε άνθρωπος που αφήνει το παρελθόν να καθορίσει ποιοι είστε. 

Είχατε συναισθηματικές αποτυχίες και επιτυχίες, οι οποίες σας προβλημάτισαν μόνο για όσο διάστημα χρειάστηκε προκειμένου να αποκομίσετε τα απαραίτητα μαθήματα ζωής. Για εσάς, η ζωή δεν είναι για να μένετε προσκολλημένοι σε προηγούμενες εμπειρίες. Είναι για να προχωράτε ώστε να αποκτήσετε καινούργιες!

4. Το νερό
Αν είδατε το νερό, είστε ο τύπος του ατόμου που δεν μπορεί παρά να δει τη μελαγχολική πλευρά του να είναι κανείς ζωντανός. Κάποιοι μπορεί να λένε ότι έχετε την ψυχή ενός ποιητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε απαραίτητα καλλιτεχνική φλέβα. Για εσάς, κάθε στιγμή είναι πολύτιμη, κάτι που θα γευτείτε, θα εκτιμήσετε και θα αγαπήσετε. 

Ο χρόνος είναι τόσο φευγαλέος όσο η ίδια η ζωή. Είστε το είδος του ατόμου που πιθανότατα θα πάθετε κατάθλιψη στα γενέθλιά σας, επειδή αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε έναν χρόνο πιο κοντά στον θάνατο.

Η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι η ικανότητά σας να αφιερώνετε χρόνο, αγάπη και προσοχή στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Επειδή βλέπετε την ίδια τη ζωή ως κάτι τόσο ξεχωριστό και τόσο φευγαλέο, αξιοποιείτε κάθε στιγμή στο έπακρο. Οι φίλοι πάντα ξέρουν ότι μπορούν να απευθυνθούν σε εσάς, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι έχετε μια αστρική στρατιά φίλων πάντα σε ετοιμότητα!




Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Μην φοβάσαι να χάσεις ανθρώπους, να φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να τους ευχαριστήσεις όλους...!!!!

Αυτός ο κόσμος είναι τρομακτικός. Όπου και αν κοιτάξω, οι άνθρωποι συνεχώς τρέχουν προς κάπου. Είναι λες και ζούμε σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο και κανείς από εμάς δεν ξέρει προς τα πού είναι η έξοδος. 

Με κάποιον τρόπο, πάντα είμαστε απασχολημένοι, να προλάβουμε το λεωφορείο, να αρπάξουμε την ευκαιρία, να τελειώσουμε τα πάντα στην ώρα τους, να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, να δούμε τους φίλους μας, και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. 

Και ενώ δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε το δικό μας μονοπάτι στην ζωή και να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, συχνά ξεχνάμε τι είναι καλό για μας. 

Συνηθίζουμε τόσο την καθημερινή ρουτίνα που ξεχνάμε να είμαστε καλοί με τον εαυτό μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε την δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα ό, τι έχουμε στο μυαλό μας και εστιάζουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μας. 

Το έχω ζήσει αυτό. Ήμουν εκεί για όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μου. Γιατί; Ο παλιός μου εαυτός πιθανώς θα έλεγε λόγω της ευγενικής μου καρδιάς και της επιθυμίας μου να βοηθήσω τους άλλους, αλλά ο νέος εαυτός μου θα έλεγε πως φερόμουν ανόητα. 

Και θα είχε δίκιο. 

Γιατί; 

Επειδή η ζωή είναι μικρή. Και επειδή το να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις την ευημερία σου και να βρεις την ευτυχία. Να το θυμάσαι αυτό. 

Παρακάτω βρίσκονται 5 τρόποι για να ολοκληρώσεις την αγάπη προς τον εαυτό σου. 

1. Κάνε πράγματα που καλλιεργούν την ψυχή σου 
Ξέρω πως δεν είναι καλό να αρνείσαι να βγεις με τους φίλους σου όταν σε καλούν ένα βράδυ έξω. Αλλά, αν δεν έχεις όρεξη να βγεις, τότε μην το κάνεις. 

Αν το μόνο που θες να κάνεις είναι να μείνεις σπίτι και να δεις λίγο τηλεόραση, αυτό πρέπει να κάνεις. Αλλά δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές επειδή απέρριψες κάτι. Χρειάζεται να καταλάβεις ότι η φροντίδα του εαυτού σου είναι η πρώτη προτεραιότητα σου. Και όχι, δεν είναι εγωιστικό. 

2. Αποδέξου το παρελθόν σου και μάθε από τα λάθη σου 
Η αλήθεια είναι πως όλοι κουβαλάμε ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, έχουμε πληγωθεί και έχουμε δώσει προσωπικές μάχες. Όμως, κάποιοι από εμάς δεν λήξαμε ποτέ αυτόν τον πόλεμο. Το θέμα είναι, πως η ζωή είναι δύσκολη για τον καθένα μας. 

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το πώς αντιδρά ο καθένας στην ζωή. Η προσέγγιση μας στο συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάμε. Να θυμάσαι, κάθε εμπειρία της ζωής σου, ανεξάρτητα από το καλή ή κακή παίζει τον ρόλο της στην διαμόρφωση της προσωπικότητας σου. Μην μετανιώσεις για το παρελθόν σου. Αποδέξου το και άσε τα λάθη σου να σου διδάξουν κάτι. 

3. Να είσαι ευγνώμων για την ζωή σου 
Είναι περίεργο. Ως ανθρώπινα όντα, μας δίνεται η ζωή για να ανακαλύψουμε τον σκοπό μας στην Γη, να βρούμε την ευτυχία, να συνδεθούμε με τον εσωτερικό εαυτό μας και να απολαύσουμε την ομορφιά του παρόντος, κι όμως πάντα νιώθουμε σαν κάτι να λείπει. 

Έχουμε τόσες πολλές επιλογές που από ένα σημείο και μετά ξεχνάμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε. Ξεχνάμε πως η ζωή είναι η μεγαλύτερη ευλογία που έχουμε. Σταμάτα να κυνηγάς την ευτυχία. Άνοιξε τα μάτια σου και εστίασε σε αυτά που έχεις. Να είσαι ευγνώμων για την ευκαιρία που έχεις να υπάρχεις εδώ. 

4. Ξεφορτώσου αυτά που δηλητηριάζουν την ψυχή σου 
Δεν θα βρεις την ευτυχία αν συνεχίζεις να προσκολλάσαι σε ανθρώπους που δεν αξίζουν την αγάπη σου. Το ίδιο ισχύει και για καθετί άλλο στην ζωή σου. Δεν θα βρεις την ευτυχία μέχρι να ξεφορτωθείς κάθε αρνητική επιρροή της ζωής σου. 

Αν νομίζεις πως μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα ζωή, χρειάζεται να απομακρυνθείς από καθετί που δηλητηριάζει την ψυχή σου. Μην φοβάσαι να χάσεις ανθρώπους, να φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου στην προσπάθεια σου να τους ευχαριστήσεις όλους. 

5. Φρόντισε το σώμα σου 
Ακόμα και αν η ψυχική σου υγεία πρέπει πάντα να βρίσκεται στις βασικές σου προτεραιότητες, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς την σωματική σου ευεξία. Το σώμα σου είναι το σπίτι σου. Οπότε, όταν αγνοείς τις κραυγές του για βοήθεια, χαλάρωση, φροντίδα και αγάπη, σημαίνει ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου αρκετά για να του επιτρέψεις να αναπτυχθεί. 

Μην μισείς τον εαυτό σου λόγω των ατελειών σου. Μην τον συγκρίνεις με τους άλλους. Σου δίνεται το σώμα σου και από σένα εξαρτάται να το φροντίσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. 

Και στο τέλος της ημέρας, είσαι το μόνο άτομο στο οποίο πραγματικά μπορείς να βασιστείς. Όσο λυπηρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια. Σε έναν κόσμο γεμάτο αξίες, το τελευταίο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να μάθεις να τον αγαπάς. 




Μαγεία Τ. 

Ποτέ μην αγνοήσετε αυτά τα 5 προειδοποιητικά σημάδια από τον ανώτερο εαυτό σας...!!!!

Όλοι έχουμε διαισθητικές δυνάμεις ή ανώτερες δονήσεις, που μας καθοδηγούν στις ζωές μας. Αποκαλούνται και ως «μικρή φωνή» ή «αίσθηση του ενστίκτου». Μερικοί άνθρωποι τα αισθάνονται πιο έντονα από άλλους, αλλά αυτά υπάρχουν εκεί, μέσα σε όλους μας. 

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει ιστορίες σχετικά με το πώς διάφοροι άνθρωποι έχουν ακούσει τις προειδοποιήσεις του ανώτερου εαυτού τους και πώς αυτές τους έσωσαν από επικίνδυνες καταστάσεις. 

Μερικές φορές αυτά τα μηνύματα είναι ήπια και κυμαίνονται από ένα από αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά μέχρι ένα μήνυμα που ακούει κάποιος στο κεφάλι του σαν να προέρχεται από μεγάφωνο. Έτσι και αλλιώς η διαίσθηση είναι σαν μυς. Όσο πιο πολύ εργάζεστε για την ανάπτυξή της, τόσο πιο δυνατή γίνεται. 

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια από τον ανώτερο εαυτό σας στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία.
 
1. Επανάληψη ονείρων ή επανάληψη συγχρονισμών 
Έχετε μήπως το ίδιο όνειρο ξανά και ξανά ή ένα γεγονός στη ζωής σας που συνεχώς επαναλαμβάνεται; Μπορεί να βλέπετε το ίδιο άτομο στην πόλη σας ξανά και ξανά. Αν είναι έτσι, τότε υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. 

Είναι ένα μήνυμα σε εσάς, μια οδηγία και μερικές φορές μια προειδοποίηση. Ψάξτε για στοιχεία, ακολουθήστε τα και δείτε αν μπορείτε να βγάλετε νόημα από τον λόγο που αυτά συμβαίνουν ξανά και ξανά. 

2. Έχετε αισθήματα ή σκέψεις που δε βγάζουν νόημα 
Συναντήσατε ποτέ κάποιον και την ίδια στιγμή τον αντιπαθήσατε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο; Και αργότερα ανακαλύψατε κάτι γι αυτόν που επιβεβαίωσε ότι αυτά που αισθανθήκατε ήταν σωστά; 

Ενώ μπορεί να θεωρείται κατά καιρούς ως μια άδικη κρίση, αν έχετε μια συγκεκριμένη σκέψη για κάποιον, τότε πρέπει να υπάρχει λόγος γι αυτό. 

Ωστόσο, δεν μπορείτε να επιτρέψετε στο φόβο να κυβερνάει τα ένστικτά σας. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε συνεχώς να ελέγχετε το τηλέφωνο του συντρόφου σας για να δείτε αν σας απατάει, επειδή πολύ πιθανό δημιουργείτε αυτή την εμπειρία από έλλειψη εμπιστοσύνης. Ωστόσο, όταν το ένστικτό σας, σας λέει κάτι για κάποιον ή κάτι, απλά αφήστε το να εξελιχτεί. 

3. Νιώθετε σαν κάτι να μην είναι σωστό 
Όταν έχετε ένα αίσθημα βαθιά μέσα στο ένστικτό σας ότι κάτι δεν είναι σωστό, τότε πιθανώς δεν είναι. Μην το αγνοήσετε. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και αυτό το προαίσθημα. Να είστε σε εγρήγορση, να κοιτάτε για σημάδια, να ψάχνετε για δεύτερη ή και τρίτη γνώμη μέχρι να δείτε αν τελικά το ένστικτό σας ήταν σωστό ή λάθος. 

Αν βρείτε ότι αυτό που νιώσατε δεν ήταν σωστό ή αλήθεια, είναι καιρός να κάνετε κάποια αναζήτηση στην ψυχή σας για να δείτε αν έχετε τάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα και δουλέψτε ώστε να τις ξεφορτωθείτε. 

4. Παρατηρείτε σημάδια ευθυγράμμισης 
Αν όσο ζείτε τη ζωή σας είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, τότε σημάδια ευθυγράμμισης από το σύμπαν παρουσιάζονται συχνά σε εσάς. Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι μηνύματα από τον ανώτερο εαυτό σας ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Ακολουθήστε τα και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να εκπληρώσετε τις δυνατότητές σας. 

5. Αγνοείτε αυτό που το σώμα σας προσπαθεί να σας πει 
Έχετε έναν ενοχλητικό βήχα που δε φεύγει, επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους ή ένα εξόγκωμα που εμφανίζεται ξαφνικά. Ό,τι και να ναι δεν έχετε το περιθώριο να αγνοήσετε τα συμπτώματα υγείας που το σώμα σας, σας παρουσιάζει. 

Τα σώματά μας λειτουργούν σαν οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας:. Αν αγνοείτε τα προβλήματα, τότε αυτά θα μεγαλώνουν μέχρι να κάνετε κάτι για αυτά. Δώστε σημασία στην ανάδραση που σας δίνει το σώμα σας. 




Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

10 σημάδια ότι επιτίθεστε από σκοτεινή ενέργεια και πώς να την ξεφορτωθείτε...!!!!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως η αρνητική ενέργεια ρέει γύρω τους και τους καταστρέφει την ζωή. 

Η αρνητική ενέργεια έχει την ικανότητα να τρυπώνει στη ζωή όλων των ανθρώπων. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα συντριπτική σε περίπτωση που επιτρέπετε στους αρνητικούς ανθρώπους να έχουν θέση στην ζωή σας. 

Εάν έχετε επηρεαστεί από αρνητική ενέργεια, οι πιθανότητες είναι ότι γενικά δεν θα αισθάνεστε πολύ καλά. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι η αρνητική ενέργεια καταστρέφει την ζωή τους. Αν όμως παρατηρήσετε τα σημάδια της, δεν θα γίνετε θύμα της. 

10 σημάδια ότι έχετε επηρεαστεί από αρνητική ενέργεια: 

1. Νιώθετε συνεχώς εξαντλημένοι. 
Όλη η αρνητική ενέργεια γύρω σας πραγματικά σας αποστραγγίζει. Συνέχεια νιώθετε εξαντλημένοι και τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Η αρνητική ενέργεια σας εξουθενώνει. 

2.Δεν απολαμβάνετε πράγματα που σας ευχαριστούσαν. 
Απλώς δεν βρίσκετε την χαρά που σας προκαλούσαν συγκεκριμένα πράγματα. Είναι σαν να έχει φύγει από μέσα σας όλη η θετική ενέργεια. Δεν μπορείτε να βρείτε με τίποτα κάτι που σας κάνει χαρούμενους.
 
3. Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε. 
Ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο να ανησυχείτε και να αγχώνεστε παρά στον ύπνο. Όσο πιο πολύ επιτρέπετε στις αρνητικές ενέργειες να σας ελέγχουν τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθείτε. Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με τον ύπνο όταν τους καταπιέζει η αρνητικότητα. 

4. Πάντα ανησυχείτε. 
Απλώς δεν μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε. Είναι σαν τα πάντα να κατευθύνονται προς την χειρότερη κατεύθυνση και εσείς αγωνίζεστε να αποσπάσετε με κάτι το μυαλό σας. Έχετε παρατηρήσει ότι είστε πιο αγχωμένοι από ότι συνήθως; 

5. Αφήνετε τους άλλους να σας πουν τι να κάνετε. 
Το να αφήνετε τους άλλους να σας λένε τι να κάνετε έχει πραγματικά αρνητική επίδραση πάνω σας. Πρέπει να αρχίσετε να ζείτε την ζωή σας όπως θέλετε. Αν επιτρέπετε στους άλλους να σας ελέγχουν τότε δεν θα είστε ποτέ πραγματικά ευτυχισμένοι.
 
6. Παίρνετε την κριτική πολύ προσωπικά. 
Θα υπάρξουν στιγμές που πολλοί άνθρωποι θα σας κριτικάρουν αλλά όχι με κακή πρόθεση. Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε την κριτική τόσο στα σοβαρά. 

7. Δεν βγαίνετε από την ζώνη ασφαλείας σας. 
Εστιάζετε πάντα στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων και ενδίδετε στον φόβο του να σας κρίνουν. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι καλό. 

8. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. 
Ξοδεύετε πολύ χρόνο στο να προσέχετε τις κακές ιδιότητες που έχετε και να ζηλεύετε τους άλλους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είστε τέλειοι έτσι όπως είστε. 

9. Είστε πολύ αγχωμένοι και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί όλα πάνε χάλια. 
Ανησυχείτε πολύ για το γεγονός πως η θετική πλευρά της ζωής απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Σταματήστε να ανησυχείτε για τα πάντα και αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα, κάντε το. 

10. Είστε πολύ συναισθηματικοί. 
Νιώθετε καταπιεσμένοι από τα συναισθήματα και τα αφήνετε να σας κατακλύζουν. Αυτό είναι φυσιολογικό κατά καιρούς αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει να γνωρίζετε τα συναισθήματα σας ώστε να μην σας ελέγχουν. 

Στις στιγμές που αντιμετωπίζετε την αρνητική ενέργεια, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να χαλαρώσετε. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε και να ανακαλύψετε προς τα πού θέλετε να κατευθυνθείτε. Καταλάβετε ότι είστε μια χαρά έτσι όπως είστε. 

Αν κάποιο άτομο στην ζωή σας είναι αρνητικό απλώς απομακρύνετε το. Πρέπει να κοιτάτε την θετική πλευρά της ζωής. 

Την επόμενη φορά που θα σκέφτεστε αρνητικά, υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα καλά πράγματα της ζωής. 




Αντί να φτιάξουμε τον δικό μας Παράδεισο κατασκευάζουμε μια Κόλαση στα μέτρα μας. Γιατί;

Δεν αναζητώ ψεύτικους Παράδεισους… 

Σε ένα κόσμο που η σύγχρονη "αλητεία" έβαλε κουστούμι και γραβάτα κρατώντας τα λάβαρα της εξαθλίωσης ή φόρεσε μια στολή παραφροσύνης και εξυψώνει τα εξαπτέρυγα του φόβου δεν Θέλω να Ανήκω… 

Σε ένα κόσμο που κυοφορεί την απληστία και την άγνοια, που χειραγωγεί συνειδήσεις, που σε κάνει να μην εμπιστεύεσαι, να μην ονειρεύεσαι και να μην αφήνεσαι στην αγάπη δεν Θέλω να Ανήκω… 

Σε ένα κόσμο που έχει ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος και μαστιγώνει ανελέητα την αθωότητα σου, σε ένα κόσμο που σκοτεινιάζει το Φως... Δεν Θέλω Να Ανήκω!! 

Δεν Θέλω να Ανήκω, φωνάζω κι όμως ανήκω και τον επιβραβεύω κάθε φορά που δειλιάζω, που δεν παίρνω θέση, που φροντίζω για το "καλό" μου, για το βόλεμα μου… Τον επιβραβεύω κάθε φορά που σωπαίνω κι ας κλαίω στα σκοτεινά. 

Κι ας ανατριχιάζω στη θύμηση του βλέμματός σου… 
Τόσος πόνος… Θεέ μου, τόσος πόνος… Και ξεδιπλώνεται σε κάθε σου βλέμμα, σε κάθε σου χαμόγελο, κάνει την καρδιά μου να ριγεί και αναρωτιέμαι: Τι έχω κάνει, τι έχουμε κάνει; Με ποιο τρόπο σε γεμίζουμε πόνο; 

Είναι που ξεχάσαμε να ακούμε; Είναι που ξεχάσαμε να αγκαλιάζουμε; Είναι που θυσιάζουμε στο βωμό της δύναμης και της εξουσίας, την αγάπη; 

Είναι που πιστέψαμε πως η τρυφερότητα η αποδοχή και η κατανόηση είναι βλακεία και για να μην θεωρηθούμε ηλίθιοι αμπαρωθήκαμε πίσω από τα εγώ μας, παγώσαμε τις καρδιές μας και οπλιστήκαμε το ψέμα μας; 

Αποξενωθήκαμε μεταξύ μας και αντί να φτιάξουμε τον δικό μας Παράδεισο και να απολαμβάνουμε τη ζωή κατασκευάσαμε μια Κόλαση στα μέτρα μας. 

Και εκεί εγκλωβισμένοι μέσα στο κολαστήριό μας ξεχάσαμε πως ότι μεγαλώνει στην μοναξιά γίνεται άγριο, βλοσυρό, επιθετικό, φοβισμένο. Εγκαταλείψαμε τους εαυτούς μας και νιώθουμε συνέχεια ότι η ζωή μας χρωστά. Απαιτούμε τη χαρά, μια χαρά όμως που έχουμε ξεχάσει να τη αναγνωρίζουμε, να τη γευόμαστε… 

Και καθώς μένουμε ανικανοποίητοι σκληραίνουμε περισσότερο. Ο θυμός μας σταδιακά γίνεται οργή και η οργή μας, μίσος. Μισούμε τους πάντες και τα πάντα. Κλειδώνουμε τα συναισθήματά μας και τα αφήνουμε να γίνουν μέσα μας ένα πληγωμένο θηρίο… 

Ένα θηρίο που αλυχτά και γεμίζει τη ματιά μας, το μυαλό μας, που δηλητηριάζει την αγάπη μας και που σιγά, σιγά μας κυριεύει, ώσπου να γίνουμε κι εμείς οι ίδιοι θηρία που κυκλοφορούν αγριεμένα μέσα σε ένα απέραντο θηριοτροφείο…

Σε κοιτάζω και βουρκώνω. Δεν αντέχω αυτό το πονεμένο σου βλέμμα. Είναι σαν να με ξυπνά από το λήθαργο. Σαν να με ταρακουνά, να με ξεπαγώνει. Ο πόνος σου, μου μαλακώνει την καρδιά… 

Μου θυμίζει Εμένα… 

Εμένα! Αστείο; Παράλογο; 
Έτσι νιώθω! Ότι δεν έχουμε απόσταση. Ότι είμαστε ίδιοι. 

Δυο πονεμένες ψυχές που ζητάνε καταφύγιο για να μπουν εκεί μέσα και να κλάψουν με αναφιλητά, αγκαλιασμένες, αδελφωμένες και αφού σκουπίσουν τα δάκρυα η μια της άλλης να ξαπλώσουν και να αναπαυτούν στην λιακάδα της καρδιάς τους. Εκεί που όλα θεραπεύονται… 

Σε κοιτάζω και βουρκώνω. Θέλω να σε αγκαλιάσω τρυφερά και να σου ψιθυρίσω: 

Συγχώρεσέ με Άνθρωπε που σε ξεχνώ! Που ξεχνώ κάθε φορά που σε συναντώ ότι στα μάτια σου αντικρίζω Εμένα!!!! 

Συγχώρεσέ με! 




namaste 
despoina palamari 

Τεχνική εξισορρόπησης της πολικότητας...!!!!

Τι είναι η πολικότητα πάνω κάτω όλοι γνωρίζεται. Η πολικότητα βρίσκεται σε όλους και σε όλα. Βάση της πολικότητας υπάρχουν αρκετά πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. 

Η πολικότητα λοιπόν υπάρχει και σε μας, στα σώματά μας αλλά και στις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα χωρίζονται όπως ξέρουμε σε θετικές – αρνητικές αντίστοιχα και στα συναισθήματα θετικά- αρνητικά. 

Όμως και το ίδιο μας το σώμα έχει τη δική του πολικότητα αφού μέσα του ρέουν δύο ενέργειες η θηλυκή και η αρσενική. Η θηλυκή μας βρίσκεται στην αριστερή μας μεριά ενώ η αρσενική στην δεξιά. 

Σκοπός μας είναι πέρα από την διεργασία που ήδη κάνουμε ως αυτοβελτίωση και εκπαίδευση στην Πνευματικότητα είναι να βάλουμε και τεχνικές που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των δύο αυτών ενεργειών μέσα μας, για να φτάσουμε στο απόλυτο ΕΝΑ. 
Το σύμβολο του γιν- γιανκ θεωρώ πως οι περισσότεροι το γνωρίζετε και το έχετε δει. Πάντα το έχουν με τις δύο ενέργειες, η λευκή πρεσβεύει το θηλυκό ενώ το μαύρο το αρσενικό. Εμείς όμως θέλουμε να αποκτήσουμε μία και μοναδική ενέργεια. 

Αν το παρατηρήσετε καλά αυτό το σύμβολο θα δείτε ότι αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο στήθος ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Ο τρόπος που κινείται είναι καθορισμένος για να περνάει από τον θύμο αδένα. Έναν αδένα που είναι πολύ χρήσιμος αλλά όμως βρίσκεται σε καταστολή στους περισσότερους ανθρώπους. 

Θα έχετε ενδεχομένως δει ντοκιμαντέρ με πιθήκους που χτυπούν το συγκεκριμένο σημείο, το κάνουν για να ενεργοποιήσουν τον θύμο αδένα, ο οποίος βοηθάει πολύ να λειτουργήσει καλύτερα το λεμφικό σύστημα και να γίνεται καλύτερη αποτοξίνωση στο σώμα. 

Αλλά παράλληλα μας βοηθά πάρα πολύ σε καταστάσεις με πολύ στρες, οπότε όταν ενεργοποιείται αμέσως νιώθουμε καλύτερα. Πόσοι από μας το γνωρίζουν αυτό ? 

Ίσως λίγοι, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε το σώμα μας όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί αυτό το σώμα είναι ο Ναός της ψυχής μας, αλλά το κυριότερο είναι ότι πιο πολυτιμότερο διαθέτει ο καθένας από μας. 

Αυτή είναι η πιο σημαντική μας περιουσία και τίποτε άλλο. Συνήθως βέβαια εμείς δίνουμε όλη μας την προσοχή και φροντίδα στα αντικείμενά μας και στο σώμα μας, λες και δεν μας νοιάζει ή έχουμε και ένα εναλλακτικό σώμα, του δίνουμε σημασία σπάνια ή όταν αυτό φτάσει στο απροχώρητο. 
Οπότε το να έχουμε εμείς τον απόλυτο έλεγχο στο σώμα μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε έναν άνθρωπο, είτε φυσικά εργάζεται για το Ανώτερο Καλό μέσω της Πνευματικότητας είτε όχι. 

Φυσικά να σας ενημερώσω πως καμία τεχνική δεν είναι μαγικό ραβδάκι και φυσικά δεν θα κάνει τίποτε μόνη της αν δεν την συνδυάσουμε με ουσιαστικό άδειασμα μέσω αυτοβελτίωσης. 

Γιατί θα είναι σαν να πάρουμε δυο τρεις κουβάδες από τη θάλασσα και να νομίζουμε ότι άδειασε ή θα είναι σαν να κάνουμε μισή ώρα περπάτημα και να νομίζουμε ότι θα χάσουμε τα περιττά κιλά που έχουμε οπότε αμέσως μετά να φάμε μία τούρτα. 

Δηλαδή αν κάνουμε τις όποιες τεχνικές και συνεχίζουμε τις εγωιστικές συμπεριφορές τότε θα είναι μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν. 
Η Τεχνική : 
Η διαδικασία εξισορρόπησης των δύο ενεργειών για εναρμόνιση της πολικότητας σε ατομικότητα ΕΝΑ είναι η εξής. 

Πρώτα επιλέγουμε να καθίσουμε σε ήσυχο μέρος κατά προτίμηση σε καρέκλα, τα πόδια να πατούν στο πάτωμα χωρίς παπούτσια ή παντόφλες, σπονδυλική στήλη σε ευθεία. Μπορούμε να επιλέξουμε μία ήρεμη μουσική σαν αυτή που υπάρχει παρακάτω στο βίντεο. 

Παίρνουμε 3 βαθιές αναπνοές από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Κλείνουμε τα μάτια και αφήνουμε την αναπνοή μας να έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Τότε οραματιζόμαστε το σύμβολο της πολικότητας επάνω μας στο μέρος του στέρνου. 

Δείτε το να περιστρέφεται με σκοπό να φέρει την πολικότητά σας σε ισορροπία. Τώρα δείτε να μετατρέπεται το μαύρο χρώμα σε ασημί. Το ασημί είναι το χρώμα της αρμονίας και της ευημερίας. Ενώ το λευκό δείτε το να μετατρέπεται σε χρυσό, το χρώμα της σοφία. 

Αφήστε να στροβιλίζεται πάνω σας το σύμβολο αυτό και παρατηρήστε ποιο χρώμα επικρατεί, πιο βλέπετε να υπερισχύει. 

Όταν επιστρέψετε στο εδώ και τώρα καταγράψτε το χρώμα που είδατε να υπέρ ισχύει. Αν είναι το ασημί τότε να ξέρετε ότι η δεξιά σας μεριά είναι ισχυρή και θέλει από σας επιπλέον βοήθεια για ισορροπία. 

Καλό είναι αν συμβαίνει αυτό να αναζητήσετε μέσα από τη Χιονάτη στα μυστικά περάσματα 2, 3, 4 να βρείτε που έχετε αφήσει κενά. 

Αν υπέρ ισχύει το χρυσό τότε υπέρ ισχύει το θηλυκό σας κομμάτι. Αυτό αν είστε σίγουροι ότι είστε στον δρόμο της αγάπης και δεν νιώθετε ότι σας εκμεταλλεύονται οι άλλοι είστε σε καλό δρόμο. 

Αν όμως νιώθετε πόνο ή θλίψη μέσα από τις σχέσεις σας ή τη ζωή σας τότε αναζητήστε να βρείτε τις απαντήσεις μέσα από το 7ο μυστικό πέρασμα. 

Τι χρώμα πρέπει να γίνει το σύμβολο ? αυτό θα το δείτε εσείς μέσα από την τριβή του !!! Αν τώρα περάσει μεγάλο διάστημα και συνεχίζετε να βλέπετε ή το ασημί ή το χρυσό σημαίνει ότι ακόμη έχετε δουλειά με τον εαυτό σας. 
Καλή αρχή !!! 
Μουσική 



Δωροθέα 

Γιόγκα και διαλογισμός η καλύτερη πρόληψη για το Αλτσχάιμερ...!!!!

Οι δύο αυτές ανατολικής προέλευσης μέθοδοι προστατεύουν καλύτερα από την απώλεια της μνήμης. Είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοια άμεση σύγκριση 

Αντί να λύνετε σταυρόλεξα, να παίζετε βιντεοπαιγνίδια και να κάνετε άλλες ασκήσεις για να διατηρήσετε νεανικό το μυαλό σας, ώστε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε τη γιόγκα και τον διαλογισμό. 

Σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, οι δύο αυτές ανατολικής προέλευσης μέθοδοι προστατεύουν καλύτερα από την απώλεια της μνήμης. Είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοια άμεση σύγκριση.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια-Λος 'Αντζελες (UCLA) και της Αδελαΐδας, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχιατρικής Έλεν Λαβρέτσκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για τη νόσο Αλτσχάιμερ "Journal of Alzheimer's Disease", πειραματίσθηκαν επί τρεις μήνες με 25 εθελοντές άνω των 55 ετών, οι οποίοι χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες.

Η μία ομάδα έκανε γιόγκα (μια φορά την εβδομάδα) και διαλογισμό (20 λεπτά καθημερινά), ενώ η άλλη έλυνε σταυρόλεξα, έπαιζε στον υπολογιστή παιγνίδια που «ακονίζουν» το νου και έκανε άλλες παρεμφερείς ασκήσεις για την τόνωση της μνήμης.

Προτού ξεκινήσει η έρευνα, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αρχίσει να αναφέρουν προβλήματα απώλειας μνήμης (ξεχνούσαν ονόματα, πρόσωπα, ραντεβού κ.α.) και άλλα γνωστικά ελλείμματα, που αποτελούν πρόδρομα σημάδια της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μετά το τρίμηνο, και οι δύο ομάδες είχαν εμφανίσει βελτίωση στο να θυμούνται λέξεις, ονόματα κλπ (λεκτική μνήμη), αλλά η πρώτη ομάδα της γιόγκα και του διαλογισμού είχε συγκριτικά μεγαλύτερη βελτίωση στην οπτική-χωρική μνήμη, πράγμα που τους επέτρεπε να θυμούνται καλύτερα τα πρόσωπα, τις τοποθεσίες κ.α.

Επίσης, όσοι είχαν κάνει γιόγκα και διαλογισμό, ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος, βγάζοντάς τα πέρα ευκολότερα με τις διάφορες καταστάσεις που προκαλούν στρες. 

Η σταδιακή απώλεια μνήμης μετά από κάποια ηλικία προκαλεί άγχος και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Επίσης, όπως έδειξε η μελέτη των συμμετεχόντων με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI), ο εγκέφαλος των ατόμων που είχαν κάνει γιόγκα και διαλογισμό, εμφάνιζε περισσότερες νευρωνικές συνδέσεις.

«Ιστορικά και ανεπίσημα, η γιόγκα είχε συσχετισθεί με καλύτερα γηρατειά και η έρευνά μας πλέον το επιβεβαιώνει επιστημονικά. Έτσι, μετατρέψαμε την ιστορική σοφία σε απτές αποδείξεις που χρειάζονται οι γιατροί για να τη συστήσουν ως θεραπεία στους ασθενείς τους», δήλωσε ο Αυστραλός ερευνητής Χάρις Έϊρε.

«Αν εσείς ή οι συγγενείς σας προσπαθείτε να βελτιώσετε την μνήμη σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, η τακτική άσκηση με γιόγκα και διαλογισμό μπορεί να αποτελεί μια απλή, ασφαλή και φθηνή λύση για τη βελτίωση της κατάστασης του εγκεφάλου σας», δήλωσε η Λαβρέτσκι.

Στη συγκεκριμένη μελέτη χρησιμοποιήθηκε μια κάπως ασυνήθιστη μορφή γιόγκα, η Κουνταλίνι-γιόγκα και ένα επίσης κάπως ασυνήθιστο στη Δύση είδος ινδικού διαλογισμού, το Κίρταν Κρίγια. 

Όμως εικάζεται ότι και άλλα είδη γιόγκα και διαλογισμού (υπάρχουν πολλά) μπορεί να έχουν επίσης ευεργετικό αποτέλεσμα για την μνήμη και το νου γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να γίνουν νέες μελέτες σε μεγαλύτερο δείγμα ατόμων.




Διαλογιστικές ασκήσεις για να αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη...!!!!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που, επειδή φοβούνται ή στερούνται αυτοπεποίθησης, ψάχνουν απεγνωσμένα για πατρικές φιγούρες, αρχηγούς που υπόσχονται απλές απαντήσεις και λύσεις στα περίπλοκα διλήμματα της ζωής. 

Ζητάνε να βρουν σε εξωτερικές αρχές υποκατάστατα της δικής τους καθηλωμένης θέλη­σης.

Αν όμως, ακολουθώντας τους άλλους, καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους, παίρνουμε χρήσιμα μαθήματα, τουλάχιστον τα ίδια μπορούμε να μάθουμε ορίζοντας οι ίδιοι την πορεία μας στη ζωή και αποδεχόμενοι την ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. 

Έτσι, αφήνουμε τον τακτοποιημένο κόσμο των τύπων και της συμ­βατικότητας και μπαίνουμε στον πραγματικό κόσμο, έναν κόσμο θαυμαστό, απρόβλεπτο και γεμάτο δυνατότητες για μια ζωή με έκ­σταση.



Η ανάληψη ευθυνών 
Μπορεί να έχουμε αναπτύξει τη θέληση και την εξουσία μας, όμως, ασυνείδητα, μπορεί να χρησιμοποιούμε όσους εξαρτώνται από μας σαν αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες μας.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Το ένδυμα της επιτυχίας: το παιχνίδι ρόλων 
Μια από τις σημαντικότερες αρχές για την ενδυνάμωση του εαυτού είναι: Να μην ορίζετε την προσωπική αξία σας μέσα από τα μάτια των άλλων. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνουμε τους άλλους να δουν ότι είμαστε ένα με το ρόλο μας; 

Η απάντηση, φυσικά, είναι: το ρούχο, το κοστούμι που διαλέγουμε γι’ αυτό το ρόλο. Μπορούμε να μάθουμε να παίζουμε το ρόλο και να φοράμε το κατάλληλο κοστούμι χωρίς να το παίρνουμε σοβαρά: «Να είσαι στον κόσμο, αλλά να μην είσαι από τον κόσμο». 

Συνδυάστε αυτό το ρητό με αυτό που λέει: «Όταν είσαι στη Ρώμη, ζήσε όπως οι Ρωμαίοι», και θα μπορέσετε να αποφύγετε να ταυτιστείτε με το κοστούμι που φοράτε και, ακόμα, να νιώσετε πιο ανάλαφρα και παιχνιδιάρικα με όλους, σχεδόν, τους ρόλους και τα κοστούμια. 

Επίσης, θα μπορείτε να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε ισχυροί, σέξι ή παντο­δύναμοι. Πετάξτε τα παλιά ρούχα που δεν εκφράζουν αυτό που νιώ­θετε μέσα σας. Χρησιμοποιήστε δημιουργικά και παιχνιδιάρικα τα ρούχα σας, σαν ένα κοστούμι που σας δίνει δύναμη στο θέατρο της ζωής!

Προσωπικό Φενγκ Σούι
Όσο απλό κι αν φαίνεται, η φυσική εμφάνιση και η υγεία σας επηρεάζουν άμεσα την αυτοεκτίμησή σας. Όταν είστε στις καλές σας και νιώθετε όμορφα, και οι άλλοι αντι­δρούν ανάλογα. Είναι αυτό που οι Κινέζοι αποκαλούν «πνευματική εμφάνιση», ένα είδος προσωπικού φενγκ σούι. 

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε άσχημα, συναισθηματικά ή φυσικά, φροντίστε περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως την εμφάνισή σας. Κάντε μια γρήγορη βόλτα ή ένα τροχάδην, αεροβική γυμναστική, τεντώματα ή γιόγκα, ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο. 

Προσέξτε πώς θα αλλάξει η ενέργεια σας και πώς θα νιώθετε. Υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να αλλάξετε την κατά­στασή σας.

Η ζωή ως εξάσκηση. 
Τα προγράμματα ενίσχυσης του τρίτου τσάκρα έχουν σχέση με συγκεκριμένη δράση. Όπως ακριβώς το να καθόμαστε στον καναπέ και να σκεφτόμαστε το σκι δεν αρκεί για να μας εκγυμνάσει σ’ αυτό το άθλημα, ο οραματισμός, η επιβεβαίωση ή η θετική σκέψη και ομιλία δεν αρκούν για να ενισχύσουν το ηλιακό πλέγμα. 

Η εξάσκηση στις νέες ικανότητες είναι μια πανίσχυρη τελετουργία που συμβάλλει στην ενίσχυση του τρίτου τσάκρα. 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ 

Η αναπνοή και ο οραματισμός μπο­ρούν να ενισχύσουν το αίσθημα προσωπικής δύναμης. Δοκιμάστε αυ­τή την απλή άσκηση για να αναπτύξετε τα χαρίσματα και την παρου­σία σας. 

Κλείστε τα μάτια, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε. Φανταστείτε έναν ήλιο που ακτινοβολεί φως και ενέργεια από το ηλιακό σας πλέγμα. Νιώστε ζεστά και φωτεινά σ’ αυτό το σημείο. Στην ει­σπνοή, νιώστε τον ήλιο να γίνεται πιο φωτεινός και να επεκτείνεται μέσα στο ηλιακό πλέγμα. 

Κατά την εκπνοή, νιώστε αυτό τον ήλιο να εκπέμπει ενέργεια μέσα από όλο το σώμα σας. Με την εισπνοή γεμίζετε ενέργεια. Με την εκπνοή την απλώνετε. Τώρα, ακτινοβολείτε αυτή την ενέργεια με τη μορφή ακτίνων φωτός. Κάντε το σαν άσκηση. 

Προτού, για παράδειγμα, μπείτε σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους, προτού μιλήσετε δημόσια, πάτε σε μια συνάντηση ή ζη­τήσετε ένα ραντεβού, φανταστείτε αυτή την ενέργεια να εκπέμπεται από το ηλιακό σας πλέγμα και να γεμίζει όλο το χώρο και τους αν­θρώπους που βρίσκονται εντός. 

Νιώστε πως συνδέεστε μαζί τους κα­θώς δέχονται το φως σας. Στο διάστημα κατά το οποίο νιώθετε αυτοπεποίθηση και δύναμη και την ενέργειά σας να ακτινοβολεί, κάντε επαφή μαζί τους.

Ακολουθεί ακόμα μία άσκηση διαλογισμού που θα σας βοηθήσει να βρείτε το κέντρο της δύναμής σας και να το γεμίσετε με ενέργεια. 

Καθίστε άνετα (σε καρέκλα ή στο πάτωμα) και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στο ηλιακό πλέγμα, κάτω από τη θωρακική κοιλότητα. Συγκεντρώστε την προσοχή σας σ’ αυτό το σημείο. Συγκεντρώστε εκεί την αίσθηση και την αναπνοή σας. 

Τώρα εισπνεύστε, και με την εισπνοή στείλτε ενέργεια στο ηλιακό πλέγμα. Δείτε και νιώστε το να φωτίζεται, όπως φωτίζεται και το κάρβουνο στη φωτιά όταν το φυ­σάτε. Για λίγο, χαλαρώστε και κρατήστε την αναπνοή σας — νιώστε το ηλιακό πλέγμα γεμάτο ισχύ και φως. 

Τώρα, πιέστε το ηλιακό πλέγμα. Εκπνεύστε με δύναμη και γρήγορα όλο μαζί τον αέρα και φωνάξτε τον ήχο «Χα!» με όλη τη δύναμη που έχει αυτό το κέντρο. Νιώστε τη δύναμή σας και την απόλαυση που σας χαρίζει η πλήρης έκφραση αυτής της δύναμης. 

Κάντε το για δεκαπέντε λεπτά. Δημι­ουργείται μια ζεστασιά και ένα αίσθημα συγκέντρωσης. Απολαύστε τα. 

Αν κάνετε αυτή τη δεκαπεντάλεπτη άσκηση καθημερινά επί ένα μήνα, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.




Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand