Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πώς να στείλετε τηλεπαθητικό μήνυμα σε κάποιον...!!!!

Η τηλεπάθεια είναι υποτιμημένη λόγω του νόμου της έλξης. Σε μια συζήτηση με κάποιον γνωστό μου, μου είπε : “Άρη μου, λυπάμαι αλλά εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Αν δεν το δω, δεν το πιστεύω” 

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε κάτι που δεν βλέπουμε ή που λειτουργεί ακριβώς αντίθετα με τους κοσμικούς νόμους. Προκειμένου να πετύχετε κάτι, πρέπει πρώτα να το πιστέψετε. Το αυτό συμβαίνει και με την τηλεπάθεια. 

Πώς να στείλετε το τηλεπαθητικό μήνυμα
Το πρώτο και βασικό βήμα για την αποστολή ενός τηλεπαθητικού μηνύματος είναι να έχετε μια ισχυρή πίστη στη δύναμη της τηλεπάθειας που έχετε μέσα σας. 

Είναι σαν να παραγγέλνετε κάτι μέσω e-shop και φοβάστε ότι δεν θα τα πάρετε ή ότι θα σας εξαπατήσουν και θα χάσετε τα λεφτά σας. Όταν λοιπόν ασχολείστε με τέτοιου είδους θέματα δεν το σκέφτεστε, δεν αμφιβάλλετε. Οι αμφιβολίες είναι απώλεια ενέργειας. Προσπεράστε τις. πώς να στείλετε τηλεπαθητικό μήνυμα σε κάποιον 

Πώς να στείλετε το τηλεπαθητικό μήνυμα 

Ήρεμο σώμα , Ήρεμος νους
Αυτό τώρα μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά είναι σημαντικό. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου κανείς δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή. Έτσι θα είστε πιο συγκεντρωμένοι. Δοκιμάστε αρχικά το διαλογισμό για να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλες τις ανεπιθύμητες σκέψεις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει τόσο με την αποστολή όσο και με τη λήψη των μηνυμάτων. 

Και τώρα κλείστε τα μάτια σας. 

Αποστολή τηλεπαθητικών μηνυμάτων 
Για να στείλετε τηλεπαθητικά μηνύματα, ζωγραφίστε νοερά το πρόσωπο με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε. Σχεδιάστε το όσο πιο ζωηρά μπορείτε. Φανταστείτε ότι του στέλνετε κάποιο μήνυμα. Φανταστείτε ότι του παραδίδετε ένα γραπτό μήνυμα. Ότι του στέλνετε ένα e-mail ή ένα μήνυμα κειμένου σε SMS ή Messenger. 

Ότι μιλάτε μαζί του στο τηλέφωνο ή μιλάτε δια ζώσης. Η μέθοδος που σχεδιάζετε για τη μετάδοση του μηνύματος δεν είναι τόσο σημαντική. Σημαντική είναι η οπτικοποίηση σας. Πρέπει να είναι ισχυρή και λεπτομερής. Εάν έχετε τη δυνατότητα, φανταστείτε το άρωμα του ατόμου, τη φωνή, το χαμόγελο, τις εκφράσεις του προσώπου και άλλες λεπτομέρειες. 

Μόλις πείτε όλα όσα θέλετε, ευχαριστήστε τον άνθρωπο που επικοινωνήσατε με μια καλημέρα, μια καληνύχτα, καλή δύναμη στην δουλειά ή οτιδήποτε άλλο και επιστρέψτε σε ό, τι κάνατε προτού ξεκινήσετε με την τηλεπάθεια. Το μήνυμα σας εστάλει. Έγινε. 

Καθώς αρχίζετε να πειραματίζετε με τηλεπάθεια, είναι σημαντικό να παραμείνετε υπομονετικοί και να έχετε τακτική πρακτική. Η ικανότητά σας να στέλνετε μηνύματα θα αναπτυχθεί και θα ενισχυθεί δια μέσου του χρόνου 




Καίσαρας – torah.gr

14 Έξυπνες χρήσεις της λακ μαλλιών, που σίγουρα δεν γνωρίζατε...Η 7η θα ξετρελάvει όλες τις γυναίκες...!!!!

Εάν νομίζετε πως σπρέι μαλλιών είναι μόνο για να δαμάζει τα ατίθασα μαλλιά, σκεφτείτε ξανά! 

Δείτε παρακάτω 14 εναλλακτικές χρήσεις του που σίγουρα δεν γνωρίζατε : 

Απομακρύνει τους λεκέδες από τα δερμάτινα 
Ρίξτε λίγο στον λεκέ και μετά σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Το δέρμα θα είναι σαν καινούργιο. 

Διατηρήστε τα έργα με κιμωλία 
Ρίξτε πάνω στο έργο σας σπρέι μαλλιών για να κρατήσει για περισσότερο καιρό. 

Περάστε την κλωστή σε μία βελόνα 
Ψεκάστε με το σπρέι στην άκρη της για να σκληρύνει και να περνάει πιο εύκολα από την βελόνα. 

Διατηρήστε περισσότερο τα λουλούδια σας 
Μπορείτε να τα διατηρήσετε περισσότερο ψεκάζοντάς τα με σπρέι. 

Για να μένει το φερμουάρ στην θέση του 
Μερικές φορές, το φερμουάρ δεν κάθεται με τίποτα. Ψεκάστε το με λίγο σπρέι και δεν θα χρειάζεται να το ελέγχετε συνέχεια. 

Μπαλόνια 
Ψεκάστε τα με σπρέι μαλλιών για να μην σπάνε τόσο εύκολα. Αυτό θα μειώσει και τον στατικό ηλεκτρισμό. 

Προστατέψτε την τέχνη 
Εάν φτιάχνετε έργα από μαρκαδόρους ή μελάνι, μπορεί εύκολα να φθαρεί το χαρτί. Προστατέψτε το ψεκάζοντας την επιφάνεια με σπρέι μαλλιών. 

Για να μην γλιστράνε τα παπούτσια 
Ψεκάστε με λίγο σπρέι τις φτέρνες για να αποφύγετε τις φουσκάλες και για να μην γλιστράνε. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε και τις πατούσες σας. 

Δυναμώνει τα καλσόν 
Ψεκάστε με ένα σπρέι στο καλσόν σας για να είναι πιο δυνατό από ποτέ. 

Σταματήστε ένα καλσόν από το να σκιστεί εντελώς 
Ψεκάστε το με σπρέι για να μην σκιστεί περισσότερο. 

Διατηρήστε τα φύλλα 
Ψεκάστε τα με το σπρέι για να βγάλουν τα φυσικά τους χρώματα και να τα προστατέψετε. 

Απομακρύντε τις τρίχες των ζώων 
Ψεκάστε με ένα σπρέι σε μία πετσέτα και μετά τρίψτε τις προβληματικές περιοχές. Η πετσέτα θα μαζέψει πιο εύκολα τις τρίχες και θα τις απομακρύνει από κάθε επιφάνεια. 

Αυτοάμυνα 
Εάν δεν έχετε σπρέι πιπεριού, το σπρέι για τα μαλλιά θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να ξεφύγετε. 

Απομακρύνετε λεκέδες από κραγιόν 
Απλά ψεκάστε τον λεκέ και σκουπίστε τον με ένα πανί. Θα φύγει αμέσως. 




Αυτά τα φυτά είναι βόμβες οξυγόνου – Πάρτε τουλάχιστον ένα στο σπίτι σας...!!!!

Ξέρουμε όλοι ότι τα φυτά του σπιτιού μας παράγουν οξυγόνο. Αλλά λίγοι ξέρουμε ότι, επιπλέον, τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες, πράγμα που είναι εξαιρετικά θετικό για την υγεία μας. 

Η NASA διενήργησε έρευνα για τα φυτά εσωτερικού χώρου και συμπέρανε ότι ορισμένα από αυτά είναι πιο δραστήρια από άλλα στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και στον περιορισμό των τοξινών από ένα δωμάτιο. 

Δείτε τα παρακάτω 6 φυτά που είναι τα καλύτερα : 
 
Αλόη 
Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να αυξάνει το οξυγόνο του σπιτιού, γιατί απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Η Αloe Vera είναι ένα πραγματικό καθαριστικό για τον αέρα. 

Φίκος (FicusElastica) 
Είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ φως και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τον αέρα. Αλλά αποφύγετε τον φίκο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ζώα γιατί τα φύλλα του μπορεί να είναι τοξικά για όποιον τα δοκιμάσει. Υπάρχουν διάφορα είδη φίκων, είναι όλα κατάλληλα. 

Κισσός (Hedera Helix) 
Είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, είναι ένα φυτό που πρέπει να αποκτήσετε. Μέσα σε έξι ώρες ο κισσός μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρα. 

Φυτό «αράχνη» (ChlorophytumComosum) 
Εύκολο και πανέμορφο φυτό, πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Είναι καταπληκτικό γιατί είναι ικανό να κάνει φωτοσύνθεση με το ελάχιστο δυνατό φως. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Μια μόνο γλάστρα έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 200 τ.μ. 

Σανσιβέρια (Sanseveria Trifasciata « Laurentii ») 
Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum « Maum Loa ») 
Καθαρίζει τις τοξίνες του αέρα και παράγει οξυγόνο. Η NASA αναφέρει στην έρευνά της ότι χρειάζονται 15-18 τέτοια φυτά σε έναν χώρο 500 τ.μ. για να καθαρίσει πλήρως. Σε χώρο 80 τ.μ. θα χρειαστείτε 3-4 από αυτά τα «μαγικά» φυτά που είναι κατάλληλα ακόμη και για υπνοδωμάτιο. 

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 




Με αυτό τον τρόπο έλκετε τους έρωτες & τις επιτυχίες στη ζωή σας...!!!!

Όλοι έχουμε ακούσει ότι οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα, δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε μια αληθινή κατανόηση του τι σημαίνει αυτό πραγματικά. Οι σκέψεις σας είναι ισχυρές και πλαισιώνουν τους θριάμβους ή τραγωδίες της ζωής σας. 

Έμαθα πριν από πολύ καιρό ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η ανάπτυξη μιας νοοτροπίας του νικητή. Όταν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη δύναμη του μυαλού σας τότε μπορείτε να ξεκλειδώσετε μια ζωή χωρίς περιορισμούς. Εδώ είναι μερικά μυστικά για την αλλαγή της νοοτροπία προς την επιτυχία! 

1. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε τι σκέψεις είστε δεκτικοί. Τι αποδέχεστε ως σκέψη γίνεται ο αρχιτέκτονας της ζωής σας. Αν θέλετε να αναπτύξετε την νοοτροπία του νικητή θα πρέπει να μάθετε πώς να εστιάσετε το μυαλό στη νίκη. Ακριβώς όπως σε ένα χωράφι, ότι σπείρετε θα θερίσετε..έτσι θα πρέπει να φυτέψετε θετικές σκέψεις ώστε να θερίσετε θετικά αποτελέσματα. 

2. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από τοξικές σκέψεις. Τοξικές σκέψεις είναι οι σκέψεις που είναι δηλητηριώδης για το μυαλό και περιορίζουν τις δυνατότητές σας. Οι τοξικές σκέψεις πρέπει να ξεριζωθούν από το μυαλό σας. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από τον παλιό τρόπο σκέψης.. 

3. Θα πρέπει να επιβάλετε τις θετικές σκέψεις στο νου σας. Το σύστημα πεποιθήσεων σας είναι το κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία σας στη ζωή. Όταν αμφισβητήσετε το σύστημα πεποιθήσεων σας, είστε σε θέση να σπάσετε τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και τη ζωή των ονείρων σας. Είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο. 

Δείτε το παρακάτω βίντεο! 



©Γράφει η ομάδα του healingeffect.gr 
Το βίντεο είδαμε στο youtube.com

Σημάδια συναισθηματικής υγείας...!!!!

1. Ένα άτομο με υγιές συναισθηματικό σώμα δεν μισεί. Εάν είστε γεμάτοι μίσος και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε, είστε πραγματικά άρρωστοι και θα κάνετε όχι μόνο την δική σας ζωή δυστυχισμένη αλλά και τις ζωές των άλλων.

Το μίσος είναι μια αρρώστια του συναισθηματικού σώματος. Αυτή η αρρώστια διασπείρει μικρόβια που μολύνουν τα αστρικά σώματα των άλλων ανθρώπων και κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη. Είναι πολύ περίεργο που οι άνθρωποι μισούν στο όνομα των ιδανικών τους, της αγάπης τους, των αξιών τους... και υποπίπτουν σε τρομερή διαστροφή. 

Το μίσος τους, τους οδηγεί σε επιβλαβείς πράξεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι διαβολικές τους προθέσεις. Απ’ τη στιγμή που το αστρικό σώμα θα μολυνθεί με μίσος, εμποδίζει το φως της λογικής· ελέγχει το σώμα και το εξαναγκάζει να ικανοποιήσει την ανοησία του.

Οι περισσότερες εκφυλιστικές παθήσεις είναι το αποτέλεσμα ασθενειών του αστρικού σώματος.

2. Η φαντασία σας είναι θετική. Η φαντασία συνδέεται με το συναισθηματικό σώμα και το νευρικό σύστημα. Όταν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, φαντάζεστε αρνητικά πράγματα. Ένας μικρός θόρυβος μετατρέπεται σε μια επίθεση από έναν εχθρό. 

Μια μικρή σκιά γίνεται το σημάδι μιας θύελλας. Μεγαλοποιείτε τα πράγματα στην αρνητική τους πλευρά σε τέτοιο βαθμό που γίνεστε το πρώτο θύμα της αρνητικής σας φαντασίας.

Η αρνητική φαντασία υποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλές αναταραχές στο συναισθηματικό σας όχημα. Μπορεί να υπάρχει συμφόρηση, δυσλειτουργία αστρικών κέντρων, ψυχώσεις, ή διάφορες διαταραχές.

Είναι δυνατό να θεραπεύσετε το αστρικό σας σώμα με το να εξασκηθείτε στην θετική φαντασία. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, προσπαθήστε να φαντάζεστε θετικά πράγματα. Φορτίστε την φαντασία σας με ελπίδα, όραμα και μελλοντική επιτυχία.

Εάν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, δεν μπορείτε να έχετε ένα υγιές φυσικό σώμα, υγιή συμπεριφορά ή μια υγιή ζωή.

Οι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν εκείνα τα άτομα που δεν είναι υγιή σωματικά, αλλά δεν ενδιαφέρονται εάν το συναισθηματικό σώμα του ατόμου είναι άρρωστο. Ένα άρρωστο συναισθηματικό σώμα διασπείρει ψυχικά μικρόβια και φέρνει ατυχίες και αρνητικές δυνάμεις στην περιοχή όπου το άτομο ζει και εργάζεται.

3. Ένα συναισθηματικά υγιές άτομο δεν έχει καθόλου ζήλια. Χαίρεται για την ομορφιά και τις επιτυχίες των άλλων, και αισθάνεται ένα με αυτούς. Ένα συναισθηματικά υγιές άτομο χαίρεται για την επιτυχία των άλλων ανθρώπων περισσότερο από ό, τι για τις δικές του επιτυχίες.

Τα ζηλότυπα άτομα σταδιακά πέφτουν στην παγίδα διαφόρων ασθενειών, διότι η ζήλια καταναλώνει φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο στον οργανισμό.

Παρακολουθήστε προσεκτικά και δείτε τι συμβαίνει σε ένα ζηλότυπο άτομο. Οι άνθρωποι τον απορρίπτουν, και αρχίζει να πέφτει σε δύσκολες καταστάσεις. Αμέσως όταν αισθάνεστε την έλξη της ζήλιας μέσα σας, προσπαθήστε να ευλογήσετε το άτομο και ταυτιστείτε με αυτόν. Προσπαθήστε να αντιληφθείτε ότι "οι γιοι των ανθρώπων είναι ένα, και εγώ είμαι ένα με αυτούς".

4. Κάποιος θεωρείται συναισθηματικά υγιής εάν δεν επιτίθεται σε αντικείμενα ή πρόσωπα. Για παράδειγμα, μια φορά είδα έναν νεαρό άνδρα να χτυπά το γόνατό του σε μια καρέκλα. Έγινε τόσο έξαλλος ώστε σήκωσε την καρέκλα στον αέρα, τη χτύπησε κάτω και τη κατέστρεψε ... επειδή η καρέκλα ήταν ένοχη που χτύπησε το γόνατό του!

Οι συναισθηματικά άρρωστοι άνθρωποι επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους για φανταστικούς λόγους ή για κανένα απολύτως λόγο. Δημιουργούν βρώμικα κουτσομπολιά. Γράφουν κακά άρθρα για να καταστρέψουν τη φήμη και την υπόληψή σας. 

Σας εκβιάζουν και διασπείρουν ψυχικό δηλητήριο στο χώρο με τη φαντασία και τις εκφράσεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυστυχισμένες σχέσεις, δυστυχισμένες οικογένειες και δυστυχισμένα σώματα. Οι συναισθηματικές διαταραχές παίρνουν χρόνο για να έρθουν σιγά σιγά στην επιφάνεια του σώματος με τη μορφή πολλών ασθενειών.

5. Αν είστε υγιείς συναισθηματικά, δεν πέφτετε ποτέ σε κατάθλιψη. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα αισθάνεται πάντα χαρούμενο. Η κατάθλιψη εκδηλώνεται για πρώτη φορά στο συναισθηματικό σώμα, αλλά η αιτία του μπορεί να είναι ριζωμένη στο φυσικό και νοητικό σώμα. Το άτομο πρέπει να βρει την αιτία και να την εξαλείψει πριν απλώσει τις ρίζες τις.

Η κατάθλιψη είναι επίσης ένα σημάδι ότι υπάρχει διαρροή στο συναισθηματικό σας σώμα. Ισχυρές επιθυμίες, ονειροπόληση και βρώμικη φαντασία κάνουν να διαρρέει ένα μεγάλο ποσό αστρικής ενέργειας.

6. Αν είστε συναισθηματικά υγιείς, δεν διεγείρεστε μηχανικά. Για παράδειγμα, αν είστε συναισθηματικά υγιείς, ένα μπουκάλι ουίσκι δεν σας ενθουσιάζει και δεν σας κάνει να το πιείτε. Ένα γυμνό άτομο δεν μπορεί να σας ερεθίσει, εκτός αν εσείς αποφασίσετε να ερεθιστείτε. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χάνουν τον έλεγχό τους με τον πρώτο πειρασμό.

Κάποιος σταματά το κάπνισμα ή τη χρήση ναρκωτικών· τότε ξεκινά και πάλι, επειδή η σύντροφός του του θύμισε να καπνίσει ή να κάνει χρήση ναρκωτικών. Βλέπετε ανθρώπους διεγερμένους όλη την ώρα από τις ειδήσεις που ακούνε, από τις ταινίες που βλέπουν. 

Λόγω αυτής της ασθένειας του συναισθηματικού σώματος, οι άνθρωποι τους εκμεταλλεύονται και τους χρησιμοποιούν· εκμεταλλεύονται τα χρήματα, το σώμα, το χρόνο και την ενέργειά τους.

Αν κάποιος δεν έχει τον έλεγχο του συναισθηματικού του σώματος, αργά ή γρήγορα γίνεται σκλάβος των άλλων.

Οι διαταραχές σε οποιοδήποτε φορέα κάνουν τον ιδιοκτήτη να χάνει τον έλεγχό του πάνω στον φορέα. Κάθε φορέας μπορεί να ελεγχθεί αν είναι υγιής και σταθερός.

7. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα δεν τρέφει φθόνο. Ο φθόνος είναι σαν ένας θύλακας αέρα στο συναισθηματικό σώμα σας, ή μερικές φορές μοιάζει με ένα έλκος. Αυτό το κενό αέρος ή το έλκος είναι η αιτία πολλών διαταραχών στο αδενικό σύστημά σας. Σκλήρυνση των αδένων προκαλείται από τέτοιες συνθήκες.

8. Αν είστε συναισθηματικά υγιής, ο ερεθισμός [εκνευρισμός] δεν μπορεί να διεισδύσει στο σώμα σας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σας ερεθίσουν και να προσπαθήσουν να σας ελέγξουν μέσω του ερεθισμού σας. Οι συναισθηματικά ερεθισμένοι άνθρωποι διαχέουν δηλητήριο στο περιβάλλον τους. Ακόμη και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν μεταφέρουν ένα τεράστιο ποσό δηλητηρίου.

Ο ερεθισμός είναι ένα σημάδι ότι τα αστρικά σας κέντρα δεν είναι ισορροπημένα και συγχρονισμένα, και ότι μεταδίδουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει.

9. Εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, είστε πάντα ήρεμοι· ακόμα και σε προκλητικές συνθήκες δεν χάνετε την ηρεμία σας. Λόγω της αναταραγμένης αστρικής τους κατάστασης, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ζουν σε διαρκή διέγερση. 

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας αναστατώνουν και να σας εξάπτουν, έτσι ώστε να αυξήσουν τη δική τους διέγερση και αναταραχή. Αλλά ένα υγιές συναισθηματικά άτομο παρατηρεί τέτοιους ανθρώπους και δεν χάνει την ηρεμία του.

Η έλλειψη ηρεμίας στο συναισθηματικό σώμα είναι ένα σημάδι ότι υπάρχουν πολλές πληγές στο σώμα ή ευαίσθητα σημεία στο συναισθηματικό σώμα. 

Όταν αυτές οι πληγές και τα ευαίσθητα σημεία ερεθίζονται συνεχώς, δημιουργούν έλκη, όγκους, και ακόμα και καρκίνο στο φυσικό σώμα. Κάποιος μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του από πολλές ασθένειες αν προσπαθήσει αρκετά σκληρά να καλλιεργήσει την ηρεμία στη φύση του.

Σε πολλά αθλήματα, όταν το συναισθηματικό σώμα είναι ήρεμο, η νίκη είναι εξασφαλισμένη· αλλά εάν το συναισθηματικό σώμα χάνει την ηρεμία του, η ήττα είναι πολύ κοντά.

10. Αν το συναισθηματικό σώμα είναι υγιές, αναπνέετε βαθιά. Η βαθιά αναπνοή είναι ένα σημάδι συναισθηματικής υγείας. Καθημερινά, να σταματάτε και να ελέγχετε την αναπνοή σας. Αν είναι επιφανειακή ή ρηχή, υπάρχει κάτι λάθος στο συναισθηματικό σώμα σας.

Πολλές σωματικές και συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να θεραπευτούν μέσα από τη βαθιά αναπνοή. Η βαθιά αναπνοή δεν είναι ένα σωματικό φαινόμενο. Είναι ένα αιθερικό και αστρικό φαινόμενο. Τα κέντρα της αναπνοής ελέγχονται από το αστρικό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος που με κάθε συναίσθημα η αναπνοή μας περνά μέσα από μια αλλαγή.

Κάθε είδους συναίσθημα έχει τον δικό του κύκλο αναπνοής, τον ρυθμό αναπνοής του. Η ρηχή αναπνοή είναι το σημάδι ότι υπάρχει κάποια απόφραξη στα κέντρα ή ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ του συναισθηματικού και αιθερικού κέντρου και των φυσικών γάγγλιων.

Η αναπνοή καίει τη φυσική μόλυνση και επίσης την αστρική και νοητική μόλυνση. Αν δεν αναπνέετε βαθιά, η μόλυνση αυξάνεται στο σύστημά σας.

11. Εάν ένα άτομο έχει υγιές συναισθηματικό σώμα, δεν υπόκειται σε εφιάλτες. Οι εφιάλτες είναι σημάδι ότι υπάρχουν διαταραχές, ασθένεια και αναταράξεις στο αστρικό σώμα σας.

Οι εφιάλτες σας προειδοποιούν να ελέγξετε
α. τη σωματική συμπεριφορά σας
β. τη συναισθηματική συμπεριφορά σας
γ. το περιβάλλον
δ. τα πράγματα που διαβάζετε, παρακολουθείτε ή ακούτε.

Αν αυτά τα πράγματα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αργά ή γρήγορα θα πέσετε σε συναισθηματική αναταραχή, η οποία θα εκδηλωθεί ως εφιάλτες.

Οι εφιάλτες μερικές φορές συμβαίνουν όταν η αστρική πόρτα σας έχει αποκλειστεί από βίαιες ή εγκληματικές εικόνες. Αμέσως όταν προσπαθείτε να εισέλθετε, αναπηδάτε πίσω στο αιθερικό ή φυσικό σώμα· και αν πιαστείτε σε αυτές τις εικόνες, θα περάσετε μέσα από έναν πραγματικό εφιάλτη. 

Οι εφιάλτες προκαλούνται επίσης από αστρικές οντότητες που μπλοκάρουν το αστρικό πέρασμα. Μπορούν να καταλάβουν το πέρασμα, λόγω της αστρικής ακαθαρσίας σας.

Κάθε είδος ονείρου σχηματίζεται στην οθόνη του αιθερικού εγκεφάλου σας. Το φως του νου ή της ψυχής προβάλλει σε αυτή την οθόνη αρνητικά - εικόνες που σχηματίζονται από τις πράξεις σας, τα λόγια, τις σκέψεις, τη φαντασία και την ονειροπόληση - και έχετε την προβολή ως όνειρα ή εφιάλτες. 

Αν τα αρνητικά σας περιέχουν άσχημες, φοβισμένες, επικίνδυνες ή παραμορφωμένες εικόνες ή εμπειρίες, κατά το χρόνο του ύπνου όλα αυτά θα προβληθούν στην οθόνη του αιθερικού εγκεφάλου σας,

Οι εφιάλτες ποτέ δεν θα συμβούν εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές και όχι μολυσμένο με εγκληματικές και αρνητικές εικόνες. Οι εφιάλτες είναι μια προειδοποίηση για να ελέγξετε τη συμπεριφορά σας, τις επαφές και τη φαντασία σας.

12. Αν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, κοιμάστε βαθιά και ήρεμα. Όσοι έχουν μια καθαρή συνείδηση, αυτοί που είναι αβλαβείς και δίκαιοι, και εκείνοι που είναι γεμάτοι συμπόνια και ευγνωμοσύνη, κοιμούνται ήρεμα και βαθιά.

Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα σας προστατεύει από πολλές επιθέσεις στο αστρικό πεδίο. Στο φυσικό πεδίο, ένα άρρωστο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με χαρά και υπόκειται σε πολλά ατυχήματα· το ίδιο ισχύει και για το αστρικό σώμα. 

Αν το αστρικό σώμα είναι άρρωστο, πληγώνει τον εαυτό του· προσκαλεί πολλές επιθέσεις, και περιστασιακά αστρικά ρεύματα μεταφέρουν το άτομο μακριά και το χτυπούν από τον ένα βράχο στον άλλο. Μια τέτοια αστρική κατάσταση δεν αφήνει το σώμα να κοιμηθεί καλά και ήρεμα.

Ο ύπνος μας επίσης διαταράσσεται αν το αστρικό σώμα μας είναι γεμάτο από σεξουαλικές ή υλιστικές επιθυμίες, ή γεμάτο μίσος και εκδίκηση. 

Οι επιθυμίες μας μετατρέπονται σε αστρικές μορφές, και όταν μπαίνουμε στο αστρικό πεδίο μας ελέγχουν και μας τραβούν στα αντικείμενα των επιθυμιών μας. Στη συνέχεια, αν τα αντικείμενα των επιθυμιών μας μας απωθούν ή μας επιτίθενται, και αν η υποσυνείδητη ηθική μας μας προειδοποιεί, ο ύπνος μας διαταράσσεται.

Εικόνες μίσους και εκδίκησης δημιουργούν τρομερές διαταραχές στο αστρικό μας σώμα και στο αστρικό πεδίο όταν μπαίνουμε εκεί την ώρα του ύπνου. Έλκουν πολλές αρνητικές δυνάμεις προς το μέρος μας, που συχνά μας κατέχουν, προκαλώντας τρομερή διαταραχή στον ύπνο μας.

Κύματα μίσους και εκδίκησης βλάπτουν τα αστρικά κέντρα και μερικές φορές τα καίνε εντελώς, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για πολλές κακές ασθένειες στη ζωή μας.

13. Αν είστε αστρικά υγιείς, δεν ενεργείτε ως ενδιάμεσο, μέντιουμ ή "κανάλι", και δεν έχετε επαφή με τους νεκρούς. Αυτά τα φαινόμενα είναι το αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνθηκών στο αστρικό σώμα.

Αν είστε ένα ενδιάμεσο, το αστρικό σώμα σας είναι κατειλημμένο από αστρικές οντότητες χαμηλής τάξης, επειδή οι οντότητες υψηλής τάξης ποτέ δεν καταλαμβάνουν το αστρικό σώμα ενός ζωντανού όντος. 

Τέτοιες χαμηλής τάξης αστρικές οντότητες μεταδίδουν στο σώμα σας ψυχικά μικρόβια, τα οποία αναπτύσσονται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και σας οδηγούν σε διάφορα προβλήματα. Κατέχουν το σώμα σας και ελέγχουν τη ζωή σας στο φυσικό πεδίο.

Αν θέλετε να έχετε ένα υγιές συναισθηματικό σώμα, να προσέχετε τις μεντιουμιστικές δραστηριότητες. Μείνετε μακριά από "κανάλια" και εκείνους που ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχικές επαφές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ψεύτες και αστρικά άρρωστοι άνθρωποι, και μπορούν να σας μολύνουν με τη ρύπανσή τους.

14. Εάν είστε υγιείς συναισθηματικά, έχετε ενθουσιασμό και χαρά σε όλα όσα κάνετε. Όταν χάσετε τον ενθουσιασμό ή τη χαρά σας, αυτό σημαίνει ότι το συναισθηματικό σώμα σας περνά κρίση.

15. Εάν το συναισθηματικό σώμα σας είναι υγιές, ερμηνεύετε τα πράγματα στο αληθινό τους φως. Δεν υπερβάλλετε ή μπερδεύετε α πράγματα. Παίρνετε τα πράγματα όπως είναι, και παραμένετε ήρεμοι.

16. Εάν το συναισθηματικό σας σώμα είναι υγιές, δεν απορροφάτε τους πόνους, τα προβλήματα, τις θλίψεις και τα βάσανα άλλων ανθρώπων και δεν ταυτίζεστε μαζί τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας λείπει η συμπόνια, η παρατήρηση και η επίγνωση· αλλά καταλαβαίνετε τις καταστάσεις τους και λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για να τους βοηθήσετε αν χρειάζονται βοήθεια.

Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα δεν τραβάει πάνω του τις ανθυγιεινές συναισθηματικές συνθήκες των άλλων. Διατηρεί μια απόσταση.

17. Εάν το συναισθηματικό σώμα σας είναι υγιές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε συναίσθημα θέλετε. Κανένα συναίσθημα δεν σας ελέγχει. Το ελέγχετε. Εάν ελέγχεστε από τη φαντασία σας, δεν είστε υγιείς. Ένας υγιής άνθρωπος δεν χάνει ποτέ τον έλεγχό του πάνω στα σώματά του.

18. Αν είστε συναισθηματικά υγιείς, αγαπάτε την ομορφιά, το ρυθμό και την αρμονία σε χρώματα, ήχο και κινήσεις. Σε ένα μη άρρωστο συναισθηματικό σώμα αρέσει η παραμόρφωση, η ασχήμια και ο θόρυβος. 

Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα απολαμβάνει την ομορφιά της Φύσης και των ανθρώπων και των πραγμάτων. Ένα άτομο με ένα υγιές συναισθηματικό σώμα συντονίζεται πάντα με τη Φύση. Αγαπά τα ηλιοβασιλέματα, τις ανατολές, τα ποτάμια, τα δάση, τα πουλιά, τα ζώα και όλους τους ανθρώπους.

19. Ένα άτομο με ένα υγιές συναισθηματικό σώμα ενθαρρύνει τους άλλους να επιτύχουν και να προχωρήσουν. Ποτέ δεν αποθαρρύνει τους ανθρώπους. Βρίσκει πάντοτε έναν λόγο για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αισθάνονται τις υγιείς ακτινοβολίες του αστρικού του σώματος και συχνά λαμβάνουν τροφή από αυτούς.

Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια των συναισθηματικώς υγιών και χαρούμενων ατόμων.




-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.2 

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Tα τσάκρα και οι συσχετισμοί τους με τις ασθένειες...!!!!

Τα τσάκρα ή αλλιώς ενεργειακά κέντρα συνδέονται με τα όργανα του σώματός μας και λειτουργούν σε άμεση σχέση με αυτά. Έτσι οι ασθένειες που παρουσιάζονται στο σώμα προέρχονται από μια διαταραχή στην ενέργεια των κέντρων αυτών. Ας δούμε πώς συμβαίνει αυτό. 

ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ σώμα αποκαλύπτει την ενεργειακή κατάσταση του φυσικού σώματος. Οι αλλαγές της ενέργειας διαδραματίζονται πρώτα στο αιθερικό σώμα και μετά αποτυπώνονται στο φυσικό, κυτταρικό επίπεδο. Τα τσάκρα λαμβάνουν ανεπαίσθητες ενέργειες του σώματος (αιθερικές) και τις μετατρέπουν σε ενδοκρινικά σήματα (ορμονικά). 

Το αποτέλεσμα είναι να επηρεάζεται ολόκληρο το φυσικό σώμα, καθώς τα τσάκρα στέλνουν ενέργεια στα αντίστοιχα όργανα του σώματος. 

Τα τσάκρα, οι αδένες και τα αντίστοιχα όργανα βρίσκονται σε τέλεια ευθυγράμμιση, γιατί όλα λειτουργούν στην ίδια συχνότητα. Για παράδειγμα, ο λαιμός (όργανο), ο θυροειδής (αδένας) και το πέμπτο τσάκρα είναι όλα ευθυγραμμισμένα. 

Παρακάτω, περιγράφουμε τα τσάκρα και τις σχέσεις τους με τις ασθένειες, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και καταλήγοντας στο ριζικό τσάκρα. 

Έβδομο τσάκρα 
Εδώ φιλοξενείται ο εγκεφαλικός φλοιός και η επίφυση, καθώς και η ψυχική μας αντίληψη και η ικανότητά μας να καταπιανόμαστε με βαθύτερες εσωτερικές αναζητήσεις. Όταν το τσάκρα αυτό είναι ανοιχτό επιτυγχάνεται το νόημα της ζωής και μια ανώτερη συνειδησιακή κατάσταση. Όταν είναι κλειστό παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με τις ψυχώσεις, όπου το μυαλό είναι αποξενωμένο από τον ανώτερο, πνευματικό εαυτό. 

Έκτο τσάκρα 
O προμήκης μυελός, τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και τα ιγμόρεια περιλαμβάνονται στο τσάκρα αυτό, όπως και η υπόφυση (μυξαδένας) και η επίφυση. Εδώ βρίσκεται η ενόραση και η διαίσθηση. Οι ικανότητες αυτές αναπτύσσονται μέσω του διαλογισμού και της ενδοσκόπησης. 

Πέμπτο τσάκρα 
Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με το στόμα, τις φωνητικές χορδές, την τραχεία, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και το δέκατο κρανιακό νεύρο (βαγιού, που στα σανσκριτικά σημαίνει αέρας), τον θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες. Επίσης κυβερνά το γενικό μεταβολισμό και το μεταβολισμό του ασβεστίου. Οι σκελετικές δραστηριότητες, η ελεύθερη βούληση, η ομιλία και το τραγούδι ανήκουν σε αυτό το τσάκρα, το ίδιο και η ικανότητα της διαισθητικής ακοής (διακοή). 

Τέταρτο τσάκρα 
Το τσάκρα αυτό παρέχει με ενέργεια την καρδιά, τους πνεύμονες, το στήθος, τα βρογχικά και το κυκλοφορικό σύστημα. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας σε αυτό το τσάκρα οδηγεί σε εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο, έμφραγμα και άσθμα. Εδώ ανήκουν η αγάπη άνευ όρων, η αγάπη προς τον εαυτό μας και η ικανότητα να εκφράσουμε την αγάπη μας. 

Τα στοιχεία του αέρα, της γης, της φωτιάς και του νερού αντιπροσωπεύονται από κάθε τσάκρα. Το στοιχείο του αέρα ανήκει στο τσάκρα της καρδιάς, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό, ανάμεσα στα ανώτερα και κατώτερα τσάκρα. Η γη αντιστοιχεί στο ριζικό, πρώτο τσάκρα που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και αντιπροσωπεύει την επαφή μας με τη γη. 

Η φωτιά αντιστοιχεί στο τρίτο τσάκρα, το λεγόμενο ηλιακό πλέγμα, το οποίο αποτελεί το κέντρο δύναμης ενός ατόμου. Το νερό ανήκει στο δεύτερο τσάκρα και στις ρευστές σχέσεις μας με τους άλλους. 

Το τέταρτο τσάκρα φιλοξενεί επίσης το θύμο αδένα, ο οποίος κυβερνά το ανοσοποιητικό σύστημα και ατροφεί (συρρικνώνεται) με τη μοναξιά και την κατάθλιψη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ενέργειας του τσάκρα της καρδιάς και της λειτουργίας των αδένων. 

Οι ανεπαίσθητες ενέργειες, τα συναισθήματα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το στοιχείο του αέρα που σχετίζονται με το τσάκρα αυτό είναι άκρως απαραίτητα για τη ζωή. Ο θύμος αδένας πιστεύεται ότι ελέγχει την παραγωγή κυττάρων T, παράγοντας μια ορμόνη που μάχεται τις μολύνσεις. 

Υπάρχει όμως και ένας ανοσοποιητικός παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τη στεφανιαία νόσο, παρά τις γνωστές αιτίες που την προκαλούν, δηλαδή υψηλή χοληστερίνη, κάπνισμα και υπερένταση. 

Η υπολειτουργία των οργάνων, συμπτώματα όπως ο διαβήτης, η δυσλειτουργία των ωοθηκών και των επινεφριδίων είναι αποτελέσματα απώλειας ενέργειας και ατροφίας των αδένων αυτών. 

Τέταρτο τσάκρα και κατάθλιψη 
Η κατάθλιψη και το αίσθημα της λύπης έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του ανοσολογικού μηχανισμού, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας καρκίνου σε επιρρεπείς στην ασθένεια οργανισμούς. Το σώμα, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα λειτουργεί στα πιο χαμηλά του επίπεδα, αδυνατεί να εντοπίσει την εισβολή καρκινικών κυττάρων. 

Τα κύτταρα T και τα λεμφοκύτταρα (τα μαχητικά κύτταρα T) καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα μέσω της περιπόλου που πραγματοποιείται από τον ανοσολογικό μηχανισμό του οργανισμού. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να εντοπίσει τα μικρόβια, του ιούς και τα καρκινικά κύτταρα. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λεμφοκύτταρα, για έναν άγνωστο λόγο, παράγουν αντισώματα κατά των κυτταρικών πρωτεϊνών, των οργάνων και του DNA, λειτουργούν δηλαδή ενάντια στον οργανισμό. 

Παρόμοιο μηχανισμό, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται ενάντια στον ίδιο τον οργανισμό, συναντάμε στις ασθένειες της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, στη σκλήρωση κατά πλάκας, στη βαριά μυασθένεια, στο λύκο, στη θυροειδίτιδα, στη δυσλειτουργία των επινεφριδίων και στο πρώιμο στάδιο του διαβήτη. 

Το μπλοκάρισμα λοιπόν της ενέργειας στο θύμο αδένα και στην καρδιά μπορεί να προκαλέσει την επίθεση του ανοσολογικού μηχανισμού στον ίδιο τον οργανισμό. Για παράδειγμα, η βαριά μυασθένεια προσβάλλει τις νευρομυικές διακλαδώσεις και είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

Η καταστολή της δραστηριότητας των μαχητικών κυττάρων T προστατεύει το σώμα από την επίθεση προς τον εαυτό του. O ιός του AIDS φαίνεται ότι συνδέεται με αυτού του είδους τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία λαμβάνει χώρα στο δεύτερο και τέταρτο τσάκρα. 

Τρίτο τσάκρα 
Σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το ηλιακό πλέγμα και επηρεάζει το στομάχι, το πάγκρεας, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη και τη σπλήνα. Tο τσάκρα αυτό έχει να κάνει με την προσωπική μας δύναμη, τον έλεγχο που έχουμε πάνω στη ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. 

Όταν είναι μπλοκαρισμένο έχουμε την τάση να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν θύμα. Η ικανότητα να βλέπουμε τον κόσμο σαν ένα φιλικό κι ευχάριστο μέρος και όχι σαν μια απειλή αποτελεί πηγή δύναμης και αισιοδοξίας. 

Η κακομεταχείριση και ο θυμός, καθώς και η σύγκρουση ανάμεσα στην κυριαρχία και την καταστολή επηρεάζουν το τσάκρα αυτό. Έτσι το άτομο μπορεί να παρουσιάσει μια τυραννική ή παθητική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, το έλκος συχνά εμφανίζεται σε ανθρώπους που παρουσιάζουν μια κυριαρχική συμπεριφορά, ενώ έχουν μια υποχωρητική, εξαρτημένη εσωτερική ζωή. 

Το έλκος έχει σχέση και με το πρώτο τσάκρα. Παρόμοια, ο διαβήτης σχετίζεται και με το τέταρτο, αλλά και με το τρίτο τσάκρα, καθώς έχει να κάνει με την απώλεια προσωπικής δύναμης και τη νοσταλγία του παρελθόντος. 

Πολλές ασθένειες που προκαλούνται από τη διαταραχή της ενέργειας στα τσάκρα είναι τα αποτελέσματα πεποιθήσεων που είχαν αποκτηθεί σε νεαρή ηλικία και εξακολουθούν να υπονομεύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ατόμου. 

Τις περισσότερες φορές, οι πεποιθήσεις αυτές, βρίσκονται στο υποσυνείδητο του ατόμου και “παίζονται” ξανά και ξανά στο μυαλό του σαν παλιά ταινία. 

Δεύτερο τσάκρα 
Οι γεννητικοί αδένες (όρχις ή ωοθήκη), η σπλήνα, το λεπτό και το μεγάλο έντερο και το ιερό οστό ανήκουν στο δεύτερο τσάκρα. Οι ασθένειες που σχετίζονται με το τσάκρα αυτό περιλαμβάνουν προβλήματα με τον τράχηλο και τη μήτρα, την κολίτιδα, τον προστάτη, τον καρκίνο της κύστης, προβλήματα με την απορρόφηση της τροφής και πόνους στη μέση. 

Εδώ εδρεύει η σεξουλικότητα του ατόμου, ενώ πιστεύεται ότι η ενέργεια μεταφέρεται στο σώμα μέσω της σπλήνας. Η σεξουαλική ενέργεια αποτελεί έκφραση μυστικιστικών εμπειριών. 

Πρώτο τσάκρα 
Το ριζικό τσάκρα συμβολίζει τη σύνδεση μας με τη γη και το αίσθημα της επιβίωσης. Αν το τσάκρα αυτό είναι υπερδραστήριο σχηματίζονται παρανοϊκές ιδέες στο άτομο, ενώ αν είναι μπλοκαρισμένο παρατηρείται μείωση της θέλησης για τη ζωή. Τα όργανα που σχετίζονται με το τσάκρα αυτό είναι το ορθό έντερο, ο πρωκτός και η ουρήθρα. 

Τα δυο κατώτερα τσάκρα (το πρώτο και το δεύτερο) σχετίζονται με την κατακράτηση παλιού, “άχρηστου” υλικού και την τυχόν δυσκολία να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Η ρίζα αποτελεί το καύσιμο υλικό για τον κάμινο της γέννησης και οπλίζει το άτομο με δημιουργική ενέργεια. 

Η ενέργεια κατευθύνεται προς τα πάνω, στο τσάκρα του λαιμού με τη μορφή εκφραστικής δύναμης και στο τσάκρα της κεφαλής με τη μορφή συνειδητότητας. Στην πορεία της προς την κορυφή φιλτράρεται από το τσάκρα της καρδιάς, μέσα από την αγάπη και τη συμπόνια. 

Η ασθένεια 
Η ασθένεια είναι το τελικό παράγωγο της διάσπασης ανάμεσα στην ψυχή (ανώτερος εαυτός) και την προσωπικότητα. Η διάσπαση αυτή αποτελεί σημαντικότερο γεγονός ακόμη και από την ίδια την ασθένεια. Αν αποκατασταθεί η σχέση αυτή, τότε αποκαθίσταται και η υγεία. 

Ο φόβος και η αρνητικότητα διασπάνε το δεσμό ανάμεσα στα ζευγάρια σώμα/προσωπικότητα και ψυχή/ανώτερος εαυτός. Ο φόβος έχει μια διασπαστική επίδραση πάνω στο μαγνητικό, μοριακό, φυσικό σώμα και το απομονώνει από το άκρως απαραίτητο, καθοδηγητικό του ανώτερο εαυτό. 

Ο διαχωρισμός αυτός αφήνει το σώμα εκτεθειμένο σε εισβολές μικροβίων. Η αιτία της ασθένειας βρίσκεται στην προσωπικότητα, ενώ η προδιάθεση για τον τύπο της ασθένειας εδρεύει στο μίασμα, το οποίο βρίσκεται στο DNA του ατόμου. Το μίασμα είναι η εν δυνάμει ασθένεια, η οποία είναι προκαθορισμένη από το ιστορικό της υγείας των προγόνων του ατόμου. 

Η θεραπεία 
Η θεραπεία του ατόμου επιτυγχάνεται με τη θεώρηση του ατόμου σαν ολότητα. Δεν περιορίζεται ούτε στο φυσικό ούτε στο νοητικό του επίπεδο. Το άτομο δεν έχει προσπέλαση στα συναισθήματα που είναι παγιδευμένα στο ασυνείδητο. 

Το φυσικό σώμα όμως έχει άμεση σύνδεση με το ασυνείδητο και γι' αυτό δημιουργεί τις ασθένειες, “υλοποιώντας” τη σύγκρουση που παρατηρείται στο ασυνείδητό του. 

Η διπλή φύση της ενέργειας/ύλης φαίνεται να είναι μια από τις βασικές ιδέες της μοριακής φυσικής του Aϊνστάιν, ενώ θα μπορούσε να εξηγήσει και τη σχέση του αιθερικού με το φυσικό σώμα. 

Στην πραγματικότητα, αν η ύλη και η ενέργεια ταυτίζονται, τότε το ασυνείδητο και το μοριακό σώμα είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ παράλληλα αποτελούν κομμάτι της όλης ύπαρξης. Η υγεία λοιπόν έχει άμεση σχέση με την αρμονική σχέση ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. 




psixologikosfaros.gr

Γιατί ο σύντροφος σου σε φιλά στο μέτωπο και τι σημαίνει...!!!!

Οι σύντροφοι σε μια ρομαντική σχέση ανταλλάζουν πολλών ειδών φιλιά: παθιασμένα, πεταχτά, και φυσικά στο μέτωπο. Το φιλί στο μέτωπο μπορεί να λιώσει με αγάπη τον καθένα. Γιατί αυτό το φιλί συγκεκριμένα είναι τόσο ξεχωριστό και τι σημαίνει ; 

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται με το φιλί στο μέτωπο γιατί όταν συμβαίνει (τις περισσότερες φορές) τους αφήνει με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Είναι σημάδι προστασίας ή τρυφερότητας; Ή σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά; 

Είμαστε εδώ για να σου απαντήσουμε! 
Πάντα πίστευα ότι το φιλί στο μέτωπο είναι το πιο έντονο είδος φιλιού. Το φιλί που δίνεται στις πιο ξεχωριστές και έντονες στιγμές. Σηματοδοτεί την αρχή μιας οικογένειας, σε κάνει να νιώθεις ότι σε εκτιμούν, δίνεται αφού δύο ψυχές ενωθούν και γενικά σε όλες τις ξεχωριστές στιγμές που δίνουν αξία στην ζωή. 

Σύμφωνα με την Laurel Steinberg, σύμβουλο σχέσεων, «το φιλί στο μέτωπο δείχνει μια δυνατή συναισθηματική οικειότητα». Γιατί ; Επειδή δεν πρόκειται για ένα φιλί που προκαλεί την εpωτική έλξη αλλά βοηθά την επικοινωνία σε βαθύτερο επίπεδο. 

Οι ακόλουθοι λόγοι θα σου εξηγήσουν γιατί ο σύντροφος σου σε φιλά στο μέτωπο αντί για το στόμα : 

Έχετε μια ουσιώδη σχέση 
Το φιλί στο μέτωπο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα φιλιά. Δηλώνει μια πιο ουσιώδη συναισθηματική σύνδεση σε μια σχέση. Γι 'αυτό ένα φιλί στο μέτωπο μπορεί να δοθεί από έναν γονιό ή από έναν παππού ή μια γιαγιά, είναι μια χειρονομία στοργής. 

Κυριολεκτικά φιλά την ψυχή σου 
Η ζεστασιά και η πίεση των χειλιών στο μέτωπο διεγείρουν την επίφυση, που απελευθερώνει χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν χαρά και ψυχική ευεξία. Με αυτή την κίνηση, ο σύντροφος σου φιλά τις σκέψεις, τις ιδέες και τον εαυτό σου όπως είσαι, όχι όπως είναι το φυσικό σου σώμα. 

Δείχνει λατρεία 
Τα φιλιά στο μέτωπο παρουσιάζουν μια σχέση ανάμεσα σε δύο ψυχές που ξεπερνά το φυσικό πεδίο της ύπαρξης. Δείχνουν αγάπη, στοργή και λατρεία για το άλλο άτομο. Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφος σου, σου λέει «Είσαι τέλειος/α ακριβώς έτσι όπως είσαι» ή «Χαίρομαι τόσο πολύ που σε έχω στην ζωή μου». 

Δηλώνει δέσμευση 
Μπορεί να είναι κάτι που δεν είναι τόσο προφανές, αλλά είναι σίγουρα αλήθεια! Όταν σε φιλά στο μέτωπο, ειδικά μπροστά σε άλλους, δηλώνει την δέσμευση σας. 

Το φιλί αντιπροσωπεύει μια μοναδική μορφή επικοινωνίας 
Πιστεύω πως το φιλί στο μέτωπο μπορεί να μας πει πολλά περισσότερα από τα λόγια. Δείχνει μια συγκεκριμένη μορφή στοργής που ένα απλό «Σε αγαπώ» δεν θα μπορούσε να εκφράσει. Πρόκειται για επικοινωνία χωρίς λόγια. 

Ίσως να μειώνεται η έλξη 
Παρόλο που ένα φιλί στο μέτωπο μπορεί να σημαίνει πολλά θαυμάσια πράγματα, μπορεί επίσης να σημαίνει κάτι κακό. Αν ο σύντροφος σου σε φιλά στο μέτωπο, ίσως σου στέλνει ένα μήνυμα πως το ενδιαφέρον του για σένα μειώνεται. Οπότε, αν σε φιλά μόνο στο μέτωπο με δισταγμό, μάλλον είναι καιρός να συζητήσετε για το τι συμβαίνει στην σχέση σας. 




Μαγεία Τ. 

Σημάδια ότι κάποιος αγαπημένος μας που έχει πεθάνει είναι ακόμα κοντά μας…!!!!

Αναμφίβολα, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα τραγικό και άσχημο βίωμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που πιστεύουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους, ακόμα και αν έχουν πεθάνει. 

Πνευματικοί άνθρωποι, φυσικοί, συγγραφείς και καθημερινοί άνθρωποι έχουν δηλώσει, ότι έχουν βιώσει ανεξήγητα συναισθήματα και εμπειρίες, που οφείλονται στου αγαπημένους τους που δεν είναι πλέον κοντά τους. 

Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι έχουν δει ακόμα και φαντάσματα, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν, ότι οι αγαπημένοι μας παραμένουν μαζί μας πολύ καιρό μετά τον θάνατό τους. 

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το πιστεύουν. Κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές ιστορίες ανθρώπων, που αναφέρουν, ότι αγαπημένοι τους που έχουν πεθάνει προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. 

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τους τρόπους, που προσπαθεί κάποιος αγαπημένος σας, που έχει πεθάνει να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Όταν μυρίζετε την μυρωδιά τους. Το άρωμα είναι ένα από τα πιο ισχυρά σημάδια, ότι ένας αγαπημένος που έχει πεθάνει, είναι κοντά σας. Πολύ συχνά οι άνθρωποι αναφέρουν, ότι μυρίζουν το άρωμά τους ή την μοναδική μυρωδιά που έχει κάθε άνθρωπος. Υπάρχουν αναφορές, ότι έχουν μυρίσει τον καπνό από το τσιγάρο που έκανε ο αγαπημένος τους όσο ήταν ζωντανός ή την μυρωδιά από το αγαπημένο τους φαγητό. Όταν τους βλέπετε στα όνειρά σας. 

Όταν βλέπετε κάποιο όνειρο με έναν αγαπημένο σας φίλο, που δεν ζει πια, σίγουρα τις περισσότερες φορές προσπαθείτε να το εξηγήσετε με γνώμονα την λογική. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται, ότι αυτές οι επισκέψεις στα όνειρα προέρχονται από το υπερπέραν. Ισχυρίζονται, ότι οι αγαπημένοι μας προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, ενώ κοιμόμαστε. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται, ότι οι αγαπημένοι τους προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, για να τους καθησυχάσουν, ότι είναι καλά. 

Όταν βρίσκετε αντικείμενα σε άλλη θέση από εκεί που τα είχατε βάλει. Αυτό είναι από τα πιο εμφανή σημάδια, ότι οι αγαπημένοι σας είναι ακόμα κοντά σας. Πολλοί ισχυρίζονται, ότι έχουν δει αντικείμενα αξίας, όπως κοσμήματα ή κορνίζες, να έχουν αλλάξει τόπο με κάποιον περίεργο τρόπο. Η πεποίθηση είναι, ότι οι αγαπημένοι μας βάζουν αντικείμενα στον δρόμο μας για να μας δείξουν, ότι βρίσκονται ακόμα κοντά μας. Όταν τους αισθάνεστε κοντά σας. 

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας είναι, όταν αισθανόμαστε κοντά μας έναν αγαπημένο μας που έχει πεθάνει. Αυτό το σημάδι πείθει ακόμα και τους πιο σκεπτικούς.Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι απλά μια μετατόπιση της ενέργειας στο δωμάτιο. Ίσως να μην μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Απλά ξέρουμε ή αισθανόμαστε, ότι ο αγαπημένος μας είναι κοντά μας. 

Η αίσθηση αυτή μπορεί να πάρει και πιο φυσική μορφή αν νιώσετε μια μετακίνηση του κρεβατιού ή του καναπέ. Ο κατάλληλος συγχρονισμός στην μουσική. Όταν ακούτε ένα αγαπημένο τραγούδι ή ένα τραγούδι που σήμαινε πολλά για την σχέση σας ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ίσως είναι ένα σημάδι, ότι ο αγαπημένος σας είναι κάπου κοντά σας. 

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν, ότι έχουν ακούσει τραγούδια που σημαίνουν πολλά πράγματα γι’ αυτούς όπου και αν πάνε. Υποστηρίζουν, ότι με αυτόν τον τρόπο οι αγαπημένοι τους τους υπενθυμίζουν την παρουσία τους. Πολλοί υποστηρίζουν, ότι αυτά τα τραγούδια άρχισαν να παίζουν ακριβώς την στιγμή που σκέφτονταν το αγαπημένο τους πρόσωπο. 

Παράξενη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αν και φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν παράξενη ηλεκτρική δραστηριότητα, όταν οι αγαπημένοι τους είναι κοντά τους. Αυτά τα ανεξήγητα περιστατικά μπορεί να έχουν την μορφή μιας συσκευής που ανοίγει ξαφνικά ή μιας συσκευής που κάνει κάποιον ανεξήγητο θόρυβο. 

Εμφάνιση αγαπημένων αριθμών. Ένας τρόπος που οι αγαπημένοι μας επικοινωνούν μαζί μας είναι η χρήση αριθμών. Άνθρωποι υποστηρίζουν, ότι βλέπουν σημαντικούς αριθμούς παντού γύρω τους, όπως σε βιβλία, ρολόγια ή στην τηλεόραση. Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να συνδέονται με σημαντικές ημερομηνίες, την ηλικία ή αγαπημένους αριθμούς. 

Η αίσθηση ότι κάποιος σας αγγίζει. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται, η αίσθηση ότι σας αγγίζει κάποιος, ενώ είστε μόνοι σας, είναι σημάδι, ότι ο αγαπημένος σας είναι κοντά σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, που κάποιος αγαπημένος που έχει πεθάνει προσπαθεί να σας αγγίξει, όπως να σας χαϊδέψει τα μαλλιά ή την πλάτη. 

Όταν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο και ξαφνικά αλλάζει η ενέργεια του δωματίου και νιώθετε, ότι κάποιος σας αγγίζει, πολλοί υποστηρίζουν, ότι εκείνη την στιγμή οι αγαπημένοι σας προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. 

Τα ζώα στην φύση. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι οι αγαπημένοι μας που έχουν πεθάνει θα πάρουν την μορφή κάποιου ζώου, για να μπορέσουν να μας πλησιάσουν. Αν για παράδειγμα σας τραβήξει την προσοχή μια πεταλούδα ή ένα πουλί, μπορεί να είναι επειδή διακρίνετε κάτι οικείο σε αυτό το ζώο. 

Επίσης, αν κάποιο ζώο που συνήθως είναι φοβισμένο, προσπαθήσει να σας πλησιάσει, είναι ισχυρός δείκτης, ότι ο αγαπημένος σας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. 




Που θα συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας, σύμφωνα με το ζώδιο σας...!!!!

Εάν έχετε κουραστεί να περιμένετε τον έρωτα της ζωής σας να βρει αυτός ΕΣΑΣ, τότε ίσως πρέπει να κάνετε κάτι γι 'αυτό. 

Αλλά πρώτα, το μεγάλο ερώτημα: Πού πρέπει να ψάξετε για αγάπη; Πού τελικά θα συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας; 

Θα πρέπει να πάτε σε ένα μπαρ με ζωντανή μουσική και να πιείτε τα ωραία σας cocktail; 

Θα πρέπει να πάτε σε μια συναυλία και να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας συγκρότημα; 

Θα πρέπει να βγείτε για χαλαρό ποτό με τους συναδέλφους σας; Πρέπει να πάτε σε μια καφετέρια και να βρείτε τον πιο χαριτωμένο τύπο που διαβάζει το βιβλίο του; 

Η απάντηση είναι: Εξαρτάται.
Το που πηγαίνετε και τι αποφασίζετε να κάνετε για να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας μετράει. 

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι είδους άτομο είμαι; 

Όταν συναντάς ένα ζευγάρι ή ακούσεις από μια φίλη ότι είναι σε μια νέα σχέση, μία από τις πρώτες ερωτήσεις που ακούσεις πάντα είναι : “Πού γνωριστήκατε;” 

Κάθε ζώδιο είναι διαφορετικό, διαβάστε για να μάθετε πού θα πρέπει να βγαίνετε περισσότερο! 

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Ο Κριός είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός στο πνεύμα. Αγαπά φυσικές προκλήσεις και χρειάζεται έναν άντρα που μπορεί να συμβαδίσει μαζί της. 

Δεν υπάρχει τίποτα που να μισεί περισσότερο από έναν σύντροφο που δεν είναι τόσο δυναμικός όσο είναι. 

Ένα γυμναστήριο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσει μια Κριός τον έρωτα της ζωής της. Οι άντρες εκεί αγαπάνε την σωματική δραστηριότητα. Με έναν αθλητή, ο Κριός θα έχει έναν διασκεδαστικό και φλογερό ανταγωνισμό που οδηγεί σε μια σχέση. 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Για μια Ταύρο όλα είναι σχετικά με τις αισθήσεις. Η ίδια είναι εξαιρετικά αισθησιακή και η πιο έντονη αίσθηση της είναι η γεύση. 

Ένα εστιατόριο είναι ένα ιδανικό μέρος για να βρει την αγάπη. Της αρέσει να πηγαίνει σε μοναδικά και διασκεδαστικά μέρη και το ενδιαφέρον της για εκλεκτική τροφή θα χρησιμεύσει ως σημείο συνομιλίας με τον πιθανό σύντροφο της. 

Έχοντας κάποιον για τον οποίο μπορεί να μαγειρέψει είναι και ένα συν για την ίδια. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)
Μια γυναίκα Δίδυμος είναι μια γυναίκα πολλών χρωμάτων, έχει όλα τα διαφορετικά είδη χαρακτηριστικών και μπορεί να είναι λίγο συντριπτική όταν προσπαθεί να βρει έναν σύντροφο. 

Όλες οι διαφορετικές δυνατότητες και τα αποτελέσματα μπορούν να την τρομάξουν κάποιες φορές. Ο καλύτερος τρόπος για να βρει την αγάπη είναι να έχει κάποιος να της προτείνει κάποιον άντρα, δηλαδή ένα ραντεβού στα τυφλά! 

Ναι, τα ραντεβού στα τυφλά δεν λειτουργούν πάντα και μπορεί να είναι κάπως αμήχανα, αλλά ποιος σας γνωρίζει καλύτερα από τους φίλους σας; Μπορούν να δουν κάτι σε έναν πιθανό σύντροφο που ο Δίδυμος δεν το κάνει! 

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Μια Καρκίνος έχει μια τεράστια καρδιά και είναι πολύ ευγνώμων για τις σχέσεις που έχει στη ζωή της. 

Θα ψάξει για αγάπη, αλλά πρέπει να είναι κάποιος τόσο στοργικός και γνήσιος όσο είναι και αυτή. Η εθελοντική εργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να συναντήσει κάποιον που είναι αντάξιος της ανιδιοτέλειας της. 

Ένας άντρας που βοηθά άλλους ανθρώπους και έχει μια μεγάλη καρδιά θα ήταν ιδανικός γιατί αυτό είναι το είδος του ατόμου που είναι, ένας επιφανειακός ή ανεύθυνος τύπος με κανένα τρόπο δεν θα έκανε. 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)
Ένας Λέων ξέρει τι θέλει και δεν φοβάται να το πει. Δεν φοβάται να διερευνήσει όλες τις επιλογές της. 

Το speed dating δεν είναι για όλους, αλλά για έναν Λέοντα είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο σενάριο για να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους. 

Οι πολλές επιλογές και οι πιθανοι συνεχοί επαίνοι από μια σειρά από θαυμαστές είναι κάτι περισσότερο από αρκετό αφροδισιακό για να θέλει να συμμετάσχει. Η συνάντηση με έναν κατάλληλο σύντροφο θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Μια Παρθένος είναι τόσο εργατική και επίμονη που είναι δύσκολο να σταματήσει και να παρατηρήσει ακόμη και όταν έχει μια σπίθα με έναν άντρα. 

Χρειάζεται κάποιον που δεν θα την απομακρύνει από τη δουλειά της, αλλά θα υπάρχει στην ζωή της ως το ευχάριστο διάλειμμα της για να θυμάται ότι πρέπει κάποιες φορές να διασκεδάσει. 

Η μετάβαση σε ένα happy hour μετά την δουλειά είναι ότι καλύτερο γι 'αυτήν. Οι περισσότεροι από τους άντρες εκεί είναι πιθανώς έξω με τους συναδέλφους τους μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας και είναι έτοιμοι να χαλαρώσουν και να φλερτάρουν. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Ένας Ζυγός χρειάζεται κάποιον που να είναι πρόθυμος να την ακολουθεί σε όλα επειδή οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που κάνει δεν θέλει να τις κάνει μόνη της. 

Η εξωστρεφής στάση της και η αγάπη της για ζωή την κάνουν την ιδανική γυναίκα για πολλούς. 

Μια λέσχη χορού είναι το τέλειο μέρος για να βρει έναν πιθανό σύντροφο, γιατί είναι στις πιο λαμπερές της στιγμές που κάνει κάτι που πραγματικά αγαπά και την γεμίζει. 

Ο χορός της και η αρχή ενός ρομαντισμού είναι η τέλεια ιστορία «συνάντησης» για έναν Ζυγό. 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)
Μια Σκορπιός δεν μπορεί να ψάξει για αγάπη σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Είναι παθιασμένη για ό,τι κάνει στην ζωή της. 

Το πάθος που την κρατάει ξύπνια το βράδυ από αδρεναλίνη είναι το μέρος που θα πρέπει να ψάξει για αγάπη. 

Όποιο και είναι αυτό το πάθος, ένας μαραθώνιος, κηπουρική, σέρφινγκ ή ακόμα και κόμικς είναι εκεί που πρέπει να πάει για να αναζητήσει άλλους ανθρώπους για να περάσει ρομαντικές στιγμές. 

Όντας τόσο παθιασμένη, χρειάζεται κάποιον που έχει παρόμοια πάθη για να είναι ευτυχισμένη. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Μια Τοξότης αγαπά την ελευθερία της και είναι σε θέση να ταξιδεύει και να μην έχει αναστολές. Ποιο καλύτερο μέρος για να βρεις κάποιον παρά ενώ είναι σε διακοπές; 

Η σπίθα ενός άντρα από άλλη χώρα ή το να συναντήσει έναν άλλο ταξιδιώτη που έχει την ίδια αγάπη για τα ταξίδια είναι το πιο αφροδιασιακό για μια γυναίκα Τοξότη. 

Το γεγονός ότι και οι δύο αγαπούν τις διακοπές και την εξερεύνηση νέων παραστάσεων θα είναι αυτομάτως ένα γλυκό σημείο εκκίνησης και για τους δύο. 

Για το μήνα του μέλιτος, αυτή θα είναι να ταξιδέψει στον κόσμο με ένα backpack μαζί σας. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Ένας Αιγόκερως έχει μια έμφυτη ισχυρή δύναμη για σκληρή δουλειά, αυτοελέγχο και ευθύνη. Ξέρει πώς να διασκεδάσει, αλλά μερικές φορές πρέπει να της το υπενθυμίζουμε. 

Το ιδανικό μέρος για έναν Αιγόκερω να βρει αγάπη θα ήταν σε ένα χώρο μουσικής. 

Είτε πρόκειται για μια συναυλία, ή ένα φεστιβάλ, θα είναι σε θέση να βρει κάποιον να περάσουν όμορφα. 

Θα εκτιμήσει την ελευθερία που θα της δώσει ο νέος σύντροφος της και θα ερωτευτεί ενώ χορεύει ακούγοντας αγαπημένο της συγκρότημα. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Μια Υδροχόος είναι οπαδός συζήτησης και πνευματικής σύνδεσης. 

Χρειάζεται κάποιον με τον οποίο θα μπορέσει να μιλάει και να την βοηθήσει να τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον και την πείνα της για εξερεύνηση του νου. 

Ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη είναι ιδανικό για ένα μέρος για να βρει έναν τέλειο σύντροφο γι ‘αυτήν. Θα είναι σε θέση να έχει κάποιον που μπορεί τουλάχιστον να εκτιμήσει τη λογοτεχνία και την τέχνη της αφήγησης. 

Δεν υπάρχει τίποτα που μια Υδροχόος να αγαπά περισσότερο από τις συζητήσεις και η εξεύρεση κάποιου σε ένα περιβάλλον σχετικά με τις σπουδές της θα είναι σίγουρα προς όφελός της. 

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
Μια γυναίκα Ιχθείς είναι στον δικό της κόσμο και είναι εξαιρετικά δημιουργική. Θα θέλει να έχει κάποιον στη ζωή που ίσως δεν είναι τόσο δημιουργικός, αλλά κάποιος που μπορεί ακόμα να εκτιμήσει την εκκεντρικότητα της ζωής της. 

Μια γκαλερί τέχνης ή μια έκθεση τέχνης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια να ψάξει για τον απόλυτο έρωτα. 

Θα είναι σε θέση να βρει κάποιον που να μοιράζεται το ενδιαφέρον και την αγάπη της για ζωή, ενώ μπορεί να μοιράζονται την αγάπη για τις τέχνες μαζί. 




Καβάφης :Μην αναλώνεσαι με ανθρώπους που σε μειώνουν,που δεν θέλουν το καλό σου...!!!!

Αν σήμερα θεωρούμε την ποιητική αξία του Κωνσταντίνου Καβάφη κάτι το δεδομένο, αυτό δεν ίσχυε πάντα. Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε «δεν συνιστούσαν ποίηση». Και αυτό συνέβαινε όχι μόνο όσο ζούσε αλλά και μετά το θάνατό του. 

Δεν έχει υπάρξει και ελπίζω να μην υπάρξει πιο «κακοποιημένος» από τους αναγνώστες και κάποιους εκπαιδευτικούς – εξεταστές ποιητής από τον Κωνσταντίνο Καβάφη. 

Είναι ο ποιητής που έχει διαβαστεί αποσπασματικά όσο κανένας άλλος, που έχει αναλυθεί κατά λέξη όσο κανένας άλλος- σε τέτοιο βαθμό που χάνεται ολότελα το νόημά του, σε τέτοιο βαθμό που οτιδήποτε ζωντανό μέσα του ασφυκτιά και πεθαίνει. 

Είναι αυτός που όλοι έχουμε διαβάσει δίστιχά του χωρίς να γνωρίζουμε το συγκείμενο (το context) και –όπως είναι μαθηματικά λογικό και αναμενόμενο- βγάλαμε βεβιασμένα συμπεράσματα. Το «τι θέλει να πει ο ποιητής», κυρίες και κύριοι, δεν είναι ποτέ ο αυτοσκοπός και –ευτυχώς- δεν υπάρχει σωστή απάντηση. 

Πρώτον, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής γιατί δεν τον έχεις μπροστά σου να τον ρωτήσεις και να σου απαντήσει. Το να μαντεύει ο καθένας τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο Καβάφης και να θέτει την εικασία του ως δεδομένο και απαράβατο κανόνα, είναι ακριβώς το αντίθετο από τον ίδιο τον σκοπό της Ποίησης.

Το να ζητείται από τον κάθε μαθητή - σπουδαστή - φοιτητή να μάθει απ’έξω την προσωπική θεωρία του οποιουδήποτε -κατά τ’άλλα πολυδιαβασμένου και μορφωμένου ερευνητή- και να είναι σε θέση να την αναπαράγει κατά λέξη, είναι, για μένα, έγκλημα. 

Επίσης, ένα ποίημα είναι - ευτυχώς και πάλι - κάτι πολύ προσωπικό και εξατομικευμένο και λέει άλλα πράγματα στον καθένα ανάλογα με την ηλικία του, το χαρακτήρα του, τα βιώματά του, τα όνειρά του, τους εφιάλτες του, τις εμμονές του, το βλέμμα του, τον τρόπο που αγγίζει, τον τρόπο που μυρίζει. 

Ένα ποίημα μου λέει άλλα πράγματα από αυτά που λέει σε σένα και λέει άλλα πράγματα σε μένα στα 20 και άλλα στα 30 μου. Ακριβώς εκεί έγκειται και η ομορφιά του. 

Ας μάθουμε επιτέλους στους ανθρώπους να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται. 

7 πράγματα που μου έμαθε ο Καβάφης για τη ζωή 

1. Τον φόβο σου μόνο εσύ μπορείς να τον θρέψεις και μόνο εσύ μπορείς να τον καταστρέψεις. Τα τέρατα ζουν μέσα σου και στο χέρι σου είναι μόνο αν θα τα αφήσεις να μεγαλώσουν ή όχι. Ή, όπως λέει και ο Καβάφης, «Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου». 

2. Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου να είναι λίγοι και καλοί. Μην αναλώνεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, που σε μειώνουν, που δεν θέλουν το καλό σου, που δεν ξέρουν να δίνουν. Μην εξαντλείσαι «μέσα στην πολλή συνάφεια του κόσμου». 

3. Αυτά που δεν λες, αυτά που δεν ζεις, αυτά που δεν θες να παραδεχθείς ούτε στον εαυτό σου, τα απωθημένα και τα καταπιεσμένα σου ένστικτα είναι αυτά που θα έρθουν μια μέρα και θα σε εκδικηθούν, θα σε πνίξουν.Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, μην δημιουργείς αδιέξοδα εκεί που δεν υπάρχουν. Ζήσε. 

4. Πόθος. Έρωτας. Σeξ. Αγάπη. Οι μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις. Απόλαυσέ τες. 

5. Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που ζήσαμε. Ίσως μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα «σ αγαπώ» που τσιγκουνευτήκαμε, όλα τα σώματα που αγγίξαμε μόνο νοητά, όλα τα χείλη που ονειρευτήκαμε αλλά φοβηθήκαμε να φιλήσουμε. Ίσως τα «όχι» μας μας έκαναν αυτό που είμαστε, όχι τα «ναι» μας. Ίσως. 

6. Ό,τι αρχίζει, θα τελειώσει. Ό,τι δεν αρχίσει δεν θα τελειώσει και ποτέ. Έρωτας δεν είναι μόνο ό,τι εκπληρώθηκε- είναι και ό,τι πόθησες. Ίσως γι’ αυτό μας τρώνε για πάντα οι ανεκπλήρωτοι έρωτες. Δεν πεθαίνουν γιατί δεν κατάφεραν να γεννηθούν. 

7. Το να παραδεχθούμε ότι κάτι πέθανε, ότι έκανε τον κύκλο του, ότι δεν είναι πια ό,τι ήταν, ότι το χάσαμε για πάντα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η μόνη λύση είναι, όμως, να αποχαιρετήσεις αυτό που φεύγει «σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος». Τουλάχιστον «σαν». Μέχρι να γίνεις θαρραλέος. 

Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη σε 16 γεγονότα 

1. O Κωνσταντίνος Πέτρου Καβάφης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρειατης Αιγύπτου στις 29/4/1863 και πέθανε στα γενέθλιά του, στις 29/4/1933, σε ηλικία 70 ετών στην γενέτειρά του, αφού είχε νοσήσει από καρκίνο του λάρυγγα. 

2. Δούλεψε ως δημόσιος υπάλληλος, ως Γραφέας στην αγγλική υπηρεσία Αρδεύσεων του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και παρέμεινε 33 χρόνια στο ίδιο γραφείο. 

3. Ήταν ασυμβίβαστος στην ποίησή του, στα όνειρά του, στα ιδανικά του αλλά στην προσωπική του ζωή ο ίδιος δήλωνε «δειλός» και πάντα έβλεπε εμπόδια σε ό,τι ήθελε να κάνει. 

4. Ήταν τελειομανής όσον αφορά στην ποίησή του και διακατεχόταν από ένα γόνιμο πείσμα. Επεξεργαζόταν τον κάθε στίχο με σεβασμό και πολλή προσοχή και, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για ολόκληρα χρόνια προτού τα δημοσιεύσει. 

5. Ο ίδιος θεωρούσε πως η γλώσσα είναι μία και ενιαία και δεν διάλεξε στρατόπεδο στη μάχη καθαρεύουσας- δημοτικής. 

6. Οι θεματικοί κύκλοι της καβαφικής ποίησης.Ο ίδιος ο Καβάφης είχε κατατάξει τα ποιήματά του σε τρεις κατηγορίες: τα ιστορικά, τα φιλοσοφικά και τα ηδονικά ή αισθησιακά. 

7. Η μορφή των ποιημάτων του: ιδιότυπη γλώσσα (μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής, με ιδιωματικά στοιχεία της Κωνσταντινούπολης), λιτός λόγος (σπάνια χρήση επιθέτων, τα οποία, όταν υπάρχουν, έχουν λόγο να υπάρχουν και δεν είναι κοσμητικά), σχεδόν ολοκληρωτική απουσία ομοιοκαταληξίας, ιδιαίτερος τρόπος χρήσης των σημείων στίξης (για να εκφράσουν π.χ. ειρωνεία). 

8. Φύλαξε μυστική την προσωπική του ζωή και τις σeξουαλικές του προτιμήσεις και ζούσε μια διπλή ζωή. Συχνά στα ερωτικά του ποιήματα δεν προσδιορίζεται το φύλο των προσώπων ενώ σε άλλα βλέπουμε μια αποστασιοποιημένη αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, η ομοφυλοφιλία γίνεται εμφανής στην διήγησή του και χωρίς πια ενοχές. 

9. Τα ποιήματά του χαρακτηρίζονται από έναν διάχυτο ερωτισμό. Η Marguerite Yourcenar είχε σχολιάσει πως «τα ερωτικά ποιήματα του Καβάφη είναι περισσότερο ποιήματα περί έρωτος παρά προς το ερωτικό αντικείμενο». 

10. Ο ίδιος προτιμούσε να δημοσιεύει τα ποιήματά του σε περιοδικά και εφημερίδες. Η πρώτη συλλογή με 154 ποιήματά του εκδόθηκε μετά το θάνατό του. 
11. Στο τελευταίο του διαβατήριο σημείωσε ως επάγγελμα τη λέξη «ποιητής». 

12. Πριν πεθάνει είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην Αθήνα, στην οποία έχασε τη φωνή του και αναγκαζόταν να επικοινωνεί με σημειώματα. 

13. Η καβαφική ποίηση σήμερα έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και εκτιμάται παγκοσμίως. 

14. Το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Αλεξάνδρεια έγινε μουσείο το 1992 και βρίσκεται στον αριθμό 4 της οδού Κ. Καβάφη, όπως μετονομάστηκε προς τιμήν του ποιητή. 

15. Τη μέρα που πέθανε, αδυνατώντας να μιλήσει, ζωγράφισε μια τελεία και έναν κύκλο γύρω από αυτήν. 

16. Δεν πήρε ποτέ Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τελικά, όμως, αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην παγκόσμια αναγνώριση του έργου του. 

Αυτοβιογραφικό σημείωμα του Κ. Π. Καβάφη
Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια – σ’ ένα σπίτι της οδού Σερίφ• μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην την χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. 

Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. ΣτηνΕλλάδα είναι πολλάχρόνια πουδεν επήγα.Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόνγραφείονεξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Έργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά. 
10 Αποφθεύγματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

Οδηγίες χρήσης : Τα εν λόγω αποσπάσματα- αποφθεύγματα δεν σου δίνουν την όλη εικόνα του εκάστοτε ποιήματος. Ο σκοπός του είναι, αν βρεις κάτι και σου «μιλήσει», να ψάξεις και να διαβάσεις ολόκληρο το ποίημα. 
1. Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.Να μη βιαζόμεθα είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία. 

2. Ίσως το φως νά ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει. 

3. Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. 

4. Ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος. Ο ανύπανδρος ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος. 

5. Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε. 

6. Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, Μες στες πολλές κινήσεις και ομιλίες. 

7. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που φεύγει. 

8. Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα. Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια. 

9. Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θά βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. 

10. Σώμα, θυμήσου όχι μόνο το πόσο αγαπήθηκες, όχι μονάχα τα κρεβάτια όπου πλάγιασες, αλλά κ’ εκείνες τες επιθυμίες που για σένα γυάλιζαν μες στα μάτια φανερά, κ’ ετρέμανε μες στη φωνή – και κάποιο τυχαίον εμπόδιο τες ματαίωσε. 




athensvoice.gr