Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Περί Ψυχής : Δεν υπάρχει θάνατος και ζωή, δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Τα πάντα είναι εναλλαγές ύλης και ενέργειας...!!!!

Δεν υπάρχει θάνατος και ζωή, δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Τα πάντα είναι εναλλαγές ύλης και ενέργειας. Η ζωή και ο θάνατος είναι οι πύλες της γνώσης, η μία του υλικού και η άλλη του υπερβατικού κόσμου.

Η ψυχή είναι φωτογενής ύλη και αποτελείται από συστατικά της ουσίας του Όλου Φωτός. Ανανεώνεται συνέχεια από μόνη της, αναπαράγεται, δεν φθείρεται δεν γερνά, δεν πεθαίνει. είναι αθάνατη.

Σε όλη τη διάρκεια της ενσάρκωσης προσπαθεί να προ­σεγγίσει τον δημιουργό και να επανέλθει στην αρχική της αφετηρία και σε ανώτερο επίπεδο φωτός. Οι ψυχές είναι απολήξεις των ακτίνων του Όλου Φωτός και κύτταρα μεταφοράς της σκέψης του.

Η ψυχή κατά τη στιγμή της σύλληψής της, είναι άυλη και αόρατη. Μοιάζει με συμπυκνωμένο ενεργειακό νέφος. Συνοδεύεται σε όλο το διάστημα της κύησης και σε όλη τη διάρκεια της ζωής, από το αντικαθρέφτισμα του δημιουρ­γού. [''Η ψυχή σαν γενεσιουργός ουσία, είναι λεπτοφυής σαν αναθυμίαση'' . Πυθαγόρας, Πλάτωνας ]

Οι καλές πράξεις κατά τη διάρκεια της ζωής διατηρούν αναλλοίωτο το αντικαθρέφτισμα του θείου και βελτιώνουν την εικόνα του σώματος που φιλοξενεί την ψυχή. Αντίθετα οι κακές πράξεις το αλλοιώνουν ή το καταστρέφουν εντε­λώς.

Όσο πιο ευγενική είναι μια ψυχή τόσο πιο όμορφο σώμα οικοδομεί. [Όποια η μορφή, τέτοια και η ψυχή, έλεγαν οι αρ­χαίοι Έλληνες]. 

Εκτός από τη μέριμνά της να οικοδομήσει ένα ωραίο σώμα, μεταφέρει μαζί της όλο το αρχείο των αναμνήσεών της που τις εναποθηκεύει με μορφή πληρο­φοριών στην ουδετέρα υπόφυση του εγκεφάλου και δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει.

Επειδή η ψυχή εξελίσσεται ταχύτερα από το σώμα είναι απόλυτα ελεύθερη στις επιλογές της. Οικοδομεί το σώμα σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες. Όταν αποκτήσει πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων της, κυβερνά την προσωπικότητα του ατόμου και αποκτά και την πνευματική της υπόσταση. 

Τότε ο άνθρωπος είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον θεό. Όταν η ψυχή είναι πολύ ανεπτυγμένη μπορεί να αφομοιώσει απ' ευθείας τη Γνώση.

Οι ψυχές που ελέγχονται από τύψεις κακών πράξεων των προηγουμένων ενσαρκώσεων, όπως και οι ανερμά­τιστες ψυχές, σπάνια αντιλαμβάνονται τον σκοπό της πα­ρουσίας τους στη ζωή. Για τον λόγω αυτό κατά τη διάρκεια της κύησης επειδή δεν έχουν την αίσθηση του μέτρου και του κάλλους, της ωραιότητας και της αρμονίας, οικοδο­μούν το άσχημο, ή και τερατώδες σώμα σε περιπτώσεις τερατογενέσεων. "

Η "ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ"
Η συνοδός οντότητα είναι οντότητα υψηλής συχνότητας φωτός, η οποία βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο. Αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες σκέψεις και του δίνει νοητικά απαντήσεις. Του παρέχει προστασία και γνώσεις, τις οποίες αντλεί από το κοσμικό αρχείο στο οποίο έχει πρόσβαση. Είναι η πηγή της έμπνευσης και της γνώσης του. Κατευθύνει θετικές σκεπτομορφές προς αυτόν και τις μεταβιβάζει κατ`ευθείαν στον εγκέφαλο του.

Η ψυχή επιλέγει την συνοδό οντότητα και αυτή από την επιθυμία της να διαμορφώσει ένα τέλειο ανθρώπινο χαρακτήρα, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση. 

Την συνοδεύει στην Γη με μεγάλη ευχαρίστηση, για να την βοηθήσει να ανταποκριθεί στο σχέδιο της δημιουργίας, είτε για να βελτιωθεί, είτε για να εκτελέσει πιθανή κοσμική αποστολή που ανέλαβε.

Η συνοδός οντότητα είναι πάντα παρούσα σε κάθε στιγμή, για να παρέχει βοήθεια στον άνθρωπο όταν απαιτείται. Εκτός από την παροχή προστασίας, οι οντότητες αυτές εκπέμπουν συνεχώς κύματα φωτός στον άνθρωπο για να τον επηρεάζουν θετικά και να ενδυναμώνουν τις προσπάθειες του για βελτίωση του χαρακτήρα του..




"Η Υπέρτατη Μύηση" και "Η Μεγάλη Προετοιμασία", 
Γ. Καλογεράκη
Nicos Kastanias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Τα κόλπα της γιαγιάς για να επιβιώσεις στον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό...!!!!

Ρίξε τη θερμοκρασία χωρίς ούτε ένα ευρώ
Τη λέξη καύσωνας θα την ακούσουμε πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι. Αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν το κλιματιστικό για λόγους υγείας ή οικονομίας, τότε οι γιαγιάδες μας έχουν τη λύση.

Βαμβακερά σεντόνια
Το βαμβάκι είναι το μόνο ύφασμα που αερίζεται και δεν συγκρατεί τη ζέστη.

Βάλε τα σεντόνια στη κατάψυξη
Πριν κοιμηθείς βάλε τα σεντόνια σε μια πλαστική σακούλα για να μη περάσει υγρασία και τοποθέτησέ τα στη κατάψυξη. Δεν θα πιστεύεις πόσο δροσερά θα είναι μόλις ξαπλώσεις.

Παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα
Βάλε ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα και θα νιώσεις σταγόνες δροσιάς να σε αγγίζουν.

Συχνά κρύα ντους
Πόσες φορές που έλιωνες σε μια άσφαλτο ή ένα πεζοδρόμιο ονειρευόσουν κρύο νερό να τρέχει πάνω σου; Κάντο πριν κοιμηθείς, λειτουργεί σαν πυροσβεστική σε φωτιά.

Μη μαγειρεύεις σε φούρνο
Σου ακούγεται τρελό, αλλά η θερμότητα που εκπέμπει ο φούρνος μπορεί να κάνει οδυνηρή τη κατάσταση μέσα σε ένα δωμάτιο.




e-radio.gr 

Η ζωή ξεκινά, μόλις κοιτάξεις τους φόβους και τις φοβίες σου κατάματα...!!!!

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή όλων μας που εμφανίζεται ο φόβος. Ένας φόβος με πολλά πρόσωπα αλλά ένα κοινό στόχο, να μας απομακρύνει από τα όνειρα και τα θέλω μας. Ένας φόβος που εμφανίζεται από το πουθενά τη στιγμή που δεν το περιμένεις και αποτελεί το μεγαλύτερο τροχοπέδη σε αυτό, που λίγο παράτολμα ίσως, θέλεις να βιώσεις. Είναι εσωτερικός και συχνά ανεξέλεγκτος.

Ο φόβος όμως δεν πρέπει να αποτελεί οδηγό μας. Φοβάμαι να μην πάθω ατύχημα και δεν ταξιδεύω, φοβάμαι να μην φαλιρίσω και δεν ανοίγω επιχείρηση, φοβάμαι να μην χωρίσω και δεν παντρεύομαι, φοβάμαι να μην πληγωθώ και δεν ερωτεύομαι, φοβάμαι να μην αποτύχω και δεν προσπαθώ. 

Και έτσι περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και εσύ μένεις παρέα με τους φόβους σου να χαζεύεις τις ζωές των άλλων και να ζηλεύεις γιατί και εσύ θα ήθελες αλλά δυστυχώς φοβάσαι.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δεν υπάρχει “θέλω” που δεν κατάφερε να νικήσει το «φοβάμαι». Δεν υπάρχει πραγματική εσωτερική ανθρώπινη ανάγκη που να φυλακίστηκε από τον φόβο της. 

Τον φόβο τον συντηρούμε εμείς οι ίδιοι και τον τρέφουμε, τον μεγαλώνουμε, του επιτρέπουμε να μας εγκλωβίζει. Αν πραγματικά θες, μπορείς και θα τα καταφέρεις. 

Χωρίς ρίσκο όμως, χωρίς να αφήσεις στην άκρη αυτήν την μαύρη πιθανότητα να αποτύχεις, δεν θα πας μπροστά ποτέ. Θα μένεις συνέχεια στάσιμος σε μία μετριότητα που δεν ξέρω αν μπορείς να αντέξεις.

Τι είναι τελικά οι στιγμές μας αν δεν τις ρουφήξουμε μονορούφι; Είναι σαν μια παγωμένη γρανίτα μια καυτή μέρα του καλοκαιριού. Αν δεν την απολαύσεις την στιγμή που στην φέρνουν, χάνεις την ουσία της. 

Δοκιμάσατε ποτέ να την πιείτε αφού λιώσει και ζεσταθεί; Δεν πίνετε! Έτσι είναι και η ζωή μας. Γεμάτη στιγμές που συμβαίνουν τώρα και αν δεν τις χαρείς, αν δεν αφήσεις κάθε κύτταρο του κορμιού σου να τις νιώσει, αν δεν τις βιώσεις με ψυχή και μυαλό, δεν περιμένουν. Φεύγουν, χάνονται και έρχονται οι επόμενες.

Ο φόβος λοιπόν είναι εκείνο το εμπόδιο που σε παρακολουθεί και εμφανίζεται όταν πας να πάρεις την επόμενη στροφή. 

Άλλες φορές η στροφή αυτή από την καθημερινότητα είναι μικρή και συνειδητοποιείς ότι πέρασες το εμπόδιο της, αφού στρίψεις και άλλες φορές είναι κλειστή και επικίνδυνη, με ένα εμπόδιο που μοιάζει αδύνατον να το περάσεις. 

Η θέα όμως μετά την στροφή είναι απίστευτη και αποζημιώνει αυτόν που τόλμησε. Αυτόν που με προσοχή και εξυπνάδα ξεπέρασε τον φόβο του και κυνήγησε τον στόχο του.

Μην αφήνετε τους φόβους σας να γεμίζουν σύννεφα τις ζωές σας. Μην αφήνετε το «ίσως και το αν», να κόβουν τα φτερά από «τα θέλω και τα μπορώ» που υπάρχουν μέσα σας. Διεκδικήστε ότι θέλετε να ζήσετε και κάντε τον φόβο συμπαραστάτη σας και όχι αντίπαλο σας. 

Φοβάμαι σημαίνει προσέχω όχι σταματώ. Φοβάμαι σημαίνει πρόκληση, όχι παραίτηση. Φοβάμαι σημαίνει φοράω γυαλιά, δεν κλείνω τα μάτια.

Λοιπόν για να τελειώνουμε, αγαπημένες μας φοβίες, είμαστε εδώ και θα παλέψουμε μαζί σας. Θα σας νικήσουμε γιατί πολύ απλά θέλουμε να ζήσουμε. 

Ελάτε μαζί μας, προστατέψτε μας αλλά μην μας φρενάρετε. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να βιώσουμε την ζωή μας σε κάθε στροφή της. Το θέλουμε και αυτό από μόνο του αρκεί για να τα καταφέρουμε!




Νένα Παπαδοπούλου

Πάντα φοβίζει αυτός που «κουβαλάει» το αυθεντικό, το ατόφιο και το ανόθευτο...!!!!


Πάντα φοβίζει αυτός που «κουβαλάει» το αυθεντικό, το ατόφιο και το ανόθευτο!

Σε μικρότερη ηλικία όταν άκουγα να αποκαλούν κάποιον δύσκολο χαρακτήρα…φυλαγόμουν!

Σχημάτιζα στο μυαλό μου την εικόνα ενός παράξενου ατόμου που μπορούσε να παρεξηγήσει το παραμικρό, με συνέπεια να δίνω εξηγήσεις για κάτι που δεν έκανα και τον είχε ενοχλήσει!

Για να αποφύγω, λοιπόν τα μπερδέματα προτιμούσα να απομακρύνομαι! Να μην έχω πολλές επαφές!

Αυτό μέχρι την στιγμή που κάποιος τον οποίο εκτιμούσα πάνω στην κουβέντα, με μεγάλη σοβαρότητα και αγάπη μου είπε ότι είμαι δύσκολος άνθρωπος!

Στην αρχή χαμογέλασα πιστεύοντας πως κάνει πλάκα! Όταν όμως διαπίστωσα πως το εννοεί ξαφνιάστηκα!!!!

Δεν περίμενα ποτέ πως θα έδινα μια τέτοια εντύπωση, αφού δεν ήμουν δύστροπη, ούτε είχα κακές προθέσεις απέναντι σε κανέναν!

Του ζήτησα να μου εξηγήσει τον λόγο!

Δεν ένοιωθα προσβεβλημένη, απλά απορούσα τι τρομερό έκανα που τον ώθησε να το σκεφτεί!

Απάντησε πως είμαι απόλυτη και κάθετη στις απόψεις μου, δίχως να δίνω δεύτερη ευκαιρία στον άλλον!

Δεν δεχόμουν με τίποτα να κάνω ένα βήμα πίσω όταν όλοι βάζουν λίγο νερό στο κρασί τους!

Τότε συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι αποκαλούν έτσι, έναν άλλον μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να τους μοιάσει!!!

Από κείνη την στιγμή, άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι αυτά τα άτομα Επιδίωκα να τα γνωρίσω διότι πολύ απλά συμφωνούσα με το σκεπτικό τους!

Κατανόησα πως αρκεί η ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες για να κάνει κάποιον να φαντάζει διαφορετικός!

Να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους επειδή δεν μπαίνει σε καλούπια!

Έχει δικούς του νόμους και κανόνες που του «επιβάλλουν» η συνείδηση και η καρδιά του!

Συμπεριφέρεται όπως θέλει χωρίς να υπολογίζει κόστος!

Πίνει το κρασί του ανέρωτο αφήνοντας τους άλλους να ανησυχούν αφού δεν μπορούν να τον διαχειριστούν!

Είναι απρόβλεπτος και αυτό φοβίζει!!!!

Εκείνον δεν τον απασχολούν τέτοια θέματα! Κοιτάζει την ζωή από άλλη οπτική γωνία!

Φροντίζει οι σχέσεις του να είναι ξεκάθαρες!

Οριοθετεί τις δικές του κόκκινες γραμμές που αν τις περάσεις σε βγάζει έξω από την ζωή του με συνοπτικές διαδικασίες!

Δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό, τον οποίο κρίνει αυστηρά!

Γι αυτό δεν λέει πολλά! Προτιμά να «μιλά» με πράξεις!

Δεν περιαυτολογεί, ούτε περηφανεύεται για κάποια επιτυχία!

Παραμένει σεμνός γνωρίζοντας πως την «ουσία» δεν την πανηγυρίζεις Την βιώνεις σιωπηλά για να καταλάβεις στο έπακρο την σημασία της!

Δίνει την εντύπωση του απροσπέλαστου γιατί είναι πολύ προσεχτικός!

Έχει πληγωθεί πολλές φορές και δεν θέλει να επαναλάβει το ίδιο λάθος, δεύτερη φορά!

Αποφεύγει τον συνωστισμό!

Οι «τενεκέδες» κάνουν πολύ θόρυβο και του χαλούν την ησυχία, που επιτρέπει να «ακούει» τις σιωπές, των ανθρώπων για να βγάζει ασφαλή συμπεράσματα!!!

Τον εξιτάρει το «πολύ» και όχι το «πολλοί»!

Αν καταφέρεις να «μπεις» στην καρδιά του θα διαπιστώσεις πως όλα τα συναισθήματα «Χτυπάνε» κόκκινο!!!!!

Ερωτεύεται, αγαπάει, θυμώνει, απογοητεύεται, χαίρεται σε υπερθετικό βαθμό!!! Τα «χλιαρά» και τα «μέτρια» δεν τον αφορούν!

Έχει πάντα αποθέματα αγάπης τα οποία ξοδεύει αλόγιστα, μα ποτέ δεν σπαταλάει άσκοπα!!!! Και αυτή την ειδοποιό διαφορά την γνωρίζει άριστα!

Αυτός είναι ο λόγος που κόβει αμέσως κάθε επικοινωνία, μόλις αισθανθεί εκμετάλλευση και αλαζονεία και ας τον κατηγορούν πως είναι σκληρός, απόλυτος και κάθετος!

Κρίνει τους άλλους από αυτό που έχουν «μέσα» τους! Όχι από κείνο που πλασάρουν!

Αδιαφορεί επιδεικτικά για το «φαίνεσθαι» και οτιδήποτε «εμπεριέχει» υποκρισία!

Δε τον απασχολεί η γνώμη κανενός ούτε επιζητά την αποδοχή!

Του αρκεί που λειτουργεί με δικαιοσύνη προσέχοντας μην αδικήσει κάποιον!

Ακόμα όμως και να συμβεί αυτό άθελα του έχει την λεβεντιά να ζητήσει συγνώμη, αναγνωρίζοντας αμέσως το λάθος!

Αν κάποιοι ονομάζουν αυτόν τον άνθρωπο, δύσκολο, περίεργο και παράξενο, εγώ απλώς τον αποκαλώ… Υπέροχο!!!!!

Πάντα το «ανόθευτο» και το «ατόφιο» που «κουβαλάει», οδηγούν στην πεμπτουσία της ζωής!

Λυτρώνει η παρουσία του! Με «γεμίζει» φως! Ελπίδα πως τίποτα δεν έχει χαθεί!

Αδιαφορώ για την προδοσία!

Η σκιά του πάντα προσφέρει μια ασφαλή «πατρίδα»!

Όσο υπάρχει …

Μπορούν να συγχωρεθούν όλες οι αμαρτίες αυτού του κόσμου και να «σηκωθεί» ψηλότερα! Να εξαγνιστούν όλοι αυτοί που δεν τον δέχονται, γιατί η αυθεντικότητα αποκαλύπτει περίτρανα την δική τους «γύμνια»!!!!

Η συνύπαρξη μαζί του είναι ευλογία!

«Παρηγορεί» τους αναστεναγμούς κλείνοντας για πάντα τις λαβωματιές!

«Ξυπνάει» την δοτικότητα! Την «ξεσηκώνει να «συναντήσει» την γενναιοδωρία , για να σου χαριστούν όσα ποθείς και ονειρεύεσαι!!!!!

«Καθρεφτίζει» την ψυχή του, στην δική σου!

«Αιχμαλωτίζει» σ’ ένα βλέμμα, ολάκερη την πλάση, που «φωνάζει» πως αφού το αδάμαστο από το οποίο είναι φτιαγμένος συνεχίζει να απαξιώνει το κακό, όσες φορές και να βάλουν φωτιά σε τούτο τον κόσμο, άλλες τόσες θα αναγεννιέται από τις στάχτες του!!!!!




Έρευνα : Οι παραδοσιακοί χοροί προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη γήρανση...!!!!

Οι παραδοσιακοί χοροί προστατεύουν τον εγκέφαλο από το γήρας.Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας και μας προσδίδουν μια συνεκτική ταυτότητα, ενώνοντάς μας σε επίπεδο κοινότητας. 

Φυσικά, ένα μεγάλο ποσοστό νέων επιλέγει να μάθει παραδοσιακούς χορούς, τόσο για να συνδεθεί με τις ρίζες του, όσο και ως μια εναλλακτική μορφή άσκησης. Όμως, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται για να προσθέσει άλλο ένα ισχυρό πλεονέκτημα της εκμάθησης παραδοσιακών χορών: εκείνο της προστασίας του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με την «New York Times», οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας αλλάζει και οι νοητικές του λειτουργίες φθίνουν. Η ταχύτητα αποθήκευσης και χρήσης των νέων δεδομένων είναι σημαντικά μικρότερη. Αυτό έχει αποδειχθεί ερευνητικά ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν περάσει μόλις τα 40 χρόνια ζωής.

Ωστόσο, είναι αμέτρητες θεωρίες και έρευνες που προσπαθούν να αποδείξουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι αναστρέψιμες ή έστω μπορούν να επιβραδυνθούν σημαντικά. Το επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Aging Neuroscience» δημοσίευσε, λοιπόν, πρόσφατα σχετική έρευνα από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αλλά και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων με δείγμα τους 174 υγιείς 60άρηδες και 70άρηδες.

Χώρισαν τα υποκείμενα σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ακολούθησαν ένα πρόγραμμα γρήγορου βάδην, η δεύτερη ομάδα έκανε διατάσεις και ισορροπία, ενώ η τρίτη μάθαινε παραδοσιακούς χορούς. Μετά από έξι μήνες υποβλήθηκαν σε τεστ.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αγκνιέσζκα Μπουρζίνσκα, καθηγήτρια Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Νευροεπιστήμης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, στο Φορτ Κόλινς δήλωσε για τα αποτελέσματα : «Στον εγκέφαλο όλων των εθελοντών παρατηρήσαμε κάποιες ενδείξεις εκφύλισης της λευκής ουσίας, οι οποίες ήταν μεν περιορισμένες (ουσιαστικά είχαν λεπτύνει και είχαν αραιώσει λίγο οι συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων), αλλά και απρόσμενα σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι είχαν περάσει μόλις έξι μήνες».

Αυτή η εκφύλιση παρατηρήθηκε σε όσους έκαναν μεγάλα ποσοστά καθιστικής ζωής. Όμως μια συγκεκριμένη ομάδα ηλικιωμένων παρουσίασε βελτίωση των ποσοστών λευκής ουσίας σε μια συγκεκριμένη εγκεφαλική δομή, εκείνη της ψαλίδας, η οποία σχετίζεται με την ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών και τη μνήμη.

Κλείνοντας στο άρθρο τους οι ερευνητές αναφέρουν για τη σημασία των αποτελεσμάτων : «Το μήνυμα της μελέτης είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να μη διάγουμε καθιστική ζωή. Οι λιγοστοί εθελοντές μας που γυμνάζονταν πριν δηλώσουν συμμετοχή στη μελέτη μας είχαν τη μικρότερη εκφύλιση της λευκής ουσίας απ’ όλους και όσοι από αυτούς έκαναν χορό, αποκόμισαν κιόλας σημαντικά οφέλη».




Η κβαντική ψυχή του κόσμου - Ντοκιμαντέρ...!!!!

Γνωστοί επιστήμονες μιλούν για το υπερβατικό υπόστρωμα του ανθρώπινου νου, το οποίο δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον υλικό εγκέφαλο και τις λειτουργίες του.

Παραλληλίζεται, συσχετίζεται και οντολογικά συνδέεται η υπερβατική φύση της κβαντικής πραγματικότητας με την υπερβατική φύση της στιγμής της δημιουργίας του κόσμου, και σε αυτήν οράται ένα παρόμοιο "κβαντικό" υπόστρωμα το οποίο έδωσε στον κόσμο μας την ενοποιητική και υπερβατική του υπόσταση και ιδιότητα. 

Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι μέρος αυτής της υπερβατικής πτυχής της ύπαρξης, που αποκαλούμε «νου», και όχι ένα τυχαίο επιφαινόμενο χημικών συμβάντων. Αυτό θα ήταν προφανές αν δεν είχαμε υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου από την μανία της αμερικάνικης κουλτούρας με τη χημεία. 

Η μανία αυτή αποκαλείται υλισμός, η έκφρασή της στο εδώ και τώρα καταναλωτισμός, και ο τρόπος προσέλκυσης και προσηλυτισμού των μαζών – αυτό αποκαλείται Γνώση, Στοχασμός και Επιστήμη. 
sahiel

Οι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Ζουν μέσα στις αναμνήσεις...!!!!

Οι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Μένουν πάντα σκιές μέσα στο σπίτι, με τη μορφή τους να βρίσκεται πάντοτε δίπλα σου. Δε φεύγουν ποτέ, υπάρχει το αποτύπωμά τους μέσα στο σπίτι, επάνω σε αντικείμενα, δίπλα σε εσένα που θεωρείς πως είσαι μόνος. 

Ποτέ δεν έφυγαν ουσιαστικά, βρίσκονται δίπλα σου σε κάθε σου δύσκολη στιγμή και προσπαθούν να σε ενθαρρύνουν, θυμίζοντάς σου πως δεν πρέπει να γίνεις ένας αδύναμος και φοβισμένος άνθρωπος; γιατί εκείνοι δε σε γνώρισαν έτσι.

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να πιάσεις το χέρι τους, μη θλίβεσαι. Εκείνοι είναι δίπλα σου και περιμένουν να τους δεις με τα μάτια σου. Όχι με τα υλικά μάτια, αλλά με αυτά της ψυχής. 

Ακόμα και αν δεν μπορείς να τους αγκαλιάσεις, μη νομίζεις πως δεν μπορείς δίπλα σου να τους έχεις. Πάντοτε μέσα σου βρίσκονται αν τους κουβαλάς μέσα στην ψυχή σου, αν θυμάσαι τα λόγια τους, αν πιστεύεις πως μόνος σου στη δύσκολη στιγμή ποτέ δε θα βρεθείς.

Οι άνθρωποι δε φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Το σώμα δεν αρκεί για να απομακρυνθεί κάποιος εντελώς από δίπλα σου; αν έχεις μία ευχάριστη ανάμνηση να θυμάσαι, και αυτό ακόμα ζωή είναι. Αν θυμάσαι εκείνον που έφυγες και γελάς, επειδή σου έδωσε όμορφα πράγματα να θυμάσαι, ακόμα και αυτό ζωή είναι.

Οι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Μένουν μέσα στην καρδιά, ζουν μέσα στις αναμνήσεις, υπάρχουν δίπλα σου σαν μία αόρατη σκιά που σε ακολουθεί. 

Ζούνε μέσα από τη δική σου αγάπη, τη δική σου γλυκιά σκέψη, τα δικά σου λόγια όταν εξιστορείς μία όμορφη ανάμνηση που έζησες. Δεν τους βλέπεις, αλλά μη θλίβεσαι, είναι κοντά σου απλώς με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι άνθρωποι δε φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Γι’ αυτό μην κλαις και μη λυπάσαι, όπως σε βλέπω τώρα απέναντί μου, είναι και πάλι δίπλα σου αλλά με έναν άυλο τρόπο που δεν μπορείς να αισθανθείς σωματικά, αλλά υπάρχει αν μπορείς να τον αισθανθείς με την ψυχή σου.




Συγγραφέας Μαρία Σκαμπαρδώνη 

Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ του 1959 για τη χειραγώγηση του καιρού...!!!!

Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ του 1959 για τη χειραγώγηση του καιρού!!!

Η Walt Disney, σε τη συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τη μουσική και την κίνηση εξερευνώντας πιθανούς τρόπους τροποποίησης του καιρού με τη χρήση της δορυφορικής τεχνολογίας.

Μια παραγωγή του 1959 που δείχνει από πόσο νωρίς υπάρχει το στρατιωτικό ενδιαφέρον για τη χειραγώγηση του καιρού και όχι μόνο δια μέσου της σποράς νεφών. 

Κι όταν σου πούνε “δεν μπορείς”, εσύ χαμογέλα, και δείξε τους πώς γίνεται...!!!!

Όταν σου λένε, ότι δεν μπορείς να πετάξεις, να ανοίγεις τα φτερά σου και να πετάς όσο πιο ψηλά μπορείς!!

Όταν σου λένε, ότι δεν μπορείς να χορεύεις στην βροχή ,να λύνεις τα μαλλιά σου ,να βγάζεις τα παπούτσια σου, να βάζεις την αγαπημένη σου μουσική και να το κάνεις επιδεικτικά μπροστά τους.

Όταν σου λένε, να μην ταξιδεύεις ,να παίρνεις το πρώτο τρένο, το πρώτο αεροπλάνο και να φεύγεις όσο πιο μακρυά γίνεται.

Όταν σου λένε, να μην κάνεις όνειρα ,εσύ να κάνεις τα πιο μεγάλα, να τα πληρώνεις ακριβά ,τόσο που, να μην μπορούν πότε να τα αγοράσουν.

Όταν σου λένε, να μην αγαπάς, εσύ να ποντάρες δίπλα και τριπλά στην αγάπη, γιατί ξέρεις ότι μόνο μέσα από αυτήν παίρνεις ζωή.

Όταν σου λένε, να μην πιστεύεις στον έρωτα, εσύ με μεγαλύτερη λύσσα να τον αναζητάς, όπως η φωτιά το οξυγόνο. Γιατί μόνο για έναν μεγάλο έρωτα αξίζει να ζεις.

Όταν σου λένε, ότι η μόνη βεβαιότητα στην ζωή είναι ο θάνατος, εσύ να τους πετάς στην μούρη ,την αστείρευτη διψά σου για ζωή.

Όταν σου λένε ,να μην πιστεύεις στον άνθρωπο, εσύ ψάξε να βρεις εκείνον τον ένα και βάλτον δίπλα σου για μια ζωή.

Όταν σε φωνάζουν με το επίθετο σου, εσύ βγες στους δρόμους και τραγούδα τ’ όνομα σου ,έτσι για να έχουν τον απόηχο του για πάντα στ’ αυτιά τους.

Όταν προσπαθούν να ρουφήξουν την ενέργειά σου, εσύ σαν ήλιος να ανατέλλεις και να τους δίνεις ακόμα περισσότερο φως.

Όταν απορούν με το χαμόγελό σου ,εσύ να χαμογελάς ακόμα πιο πλατιά, με όλη σου την αλήθεια. Αυτή να είναι η απάντησή σου.

Όταν σου βάζουν χαμηλά τον πήχη ,μην μπαίνεις καν στον κόπο να τον πηδηξεις.

Να τον σηκώνεις ψηλά μόνος σου και τότε με όλη σου την φόρα, να περνάς από πάνω του, χωρίς καν να τον αγγίξεις.

Όταν δεν μπορούν να σε υποτάξουν και σε βαπτίζουν εγωιστή ,υπερόπτη, νάρκισσο, να ξέρεις ότι κάτι κάνεις καλά και ξεφεύγεις από τον έλεγχο τους.

Όταν σου πουν ,ότι αυτό δεν μπορείς να το κάνεις.
Εσύ κοίτα τους μες στα μάτια και πες τους απλά ..
Κοίτα με! !!! 




Ρούλα Παγιαλάκη

Υπάρχουμε ΜΟΝΟ για εκείνους... που μας θεωρούν πολύτιμους...!!!!

Αναρωτιέσαι…
Γιατί δεν υπάρχει χαρά στην ζωή σου….

Σου απαντώ….
Επειδή ΔΕΝ κάνεις αυτό που επιθυμεί η ψυχή!!!

Συμβιβάζεσαι διαρκώς με τα «θέλω» των άλλων νομίζοντας πως θα σε αγαπήσουν περισσότερο….. με αποτέλεσμα να αδικείς τόσο πολύ τον εαυτό σου.. που τελικά επαναστατεί «ζητώντας» εξηγήσεις!!!

ΑΥΤΟ είναι αδύνατον να το διαχειριστείς… οπότε η εσωτερική σύγκρουση που δημιουργείται σε καταβάλλει σε τέτοιο βαθμό… που σε εξουθενώνει ψυχικά!!!

Όλους μπορούμε να τους ξεγελάσουμε με κάποιον τρόπο… εκτός από τον εαυτό μας!!!

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι μαζί του… κανένα άλλοθι δεν είναι ικανό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!!

'Ετσι μας υποχρεώνει να δούμε αλήθειες… που δεν αντέχουμε τις περισσότερες φορές αφού προσπαθούμε με λανθασμένο τρόπο… να καλύψουμε ανασφάλειες ή αδυναμίες!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕ…. πως για να βρεις την εσωτερική σου ισορροπία πρέπει να κάνεις ότι σε ευχαριστεί…. χωρίς εκπτώσεις από την στιγμή που είναι ήσυχη η συνείδηση!!! 

Ούτε υποχρεούσαι να δίνεις λογαριασμό... και πολύ περισσότερο να απολογείσαι για όσα λαχταράς!!! 
'Ελεος!!

Η ζωή είναι δική σου... και έχεις κάθε δικαίωμα να την ζήσεις όπως αποφασίσεις!!!

Η σκέψη πως ίσως δυσαρεστήσεις κάποιους… είναι τελείως λανθασμένη αφού….

Αν ΔΕΝ είσαι ΕΣΥ καλά…. ουδείς μπορεί να είναι, απ’ όσους βρίσκονται γύρω σου!!! 

Η χαρά είναι μεταδοτική… όπως όλα τα συναισθήματα θετικά ή αρνητικά!!!

Ότι αισθάνεσαι… εισπράττει ο άλλος!!!

Άρα…. 
Για να δώσεις... πρέπει να είσαι «γεμάτος» και χαρούμενος!!!

Μην ξεχνάς λοιπόν πως….

Μας αγαπούν… όσοι αποδέχονται αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είμαστε!!!

Αγαπάμε…. αυτούς που σέβονται τις επιθυμίες μας!!!
Προσφέρουμε…. όταν το ανταποδίδουν!!!

Υπάρχουμε…. 
ΜΟΝΟ για εκείνους που θεωρούν πολύτιμη την παρουσία μας!!!

Οι υπόλοιποι…. απλά δεν μας αφορούν!!!




Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ο μοιραίος άνθρωπος της ζωής σου θα σε ταρακουνήσει βαθιά...!!!!

Μακάρι αυτό το «κλικ« να ήταν απλά ένας διακόπτης, που όπως άναψε να μπορεί να σβήσει, αλλά φαντάζει αδύνατον. 

Γιατί αν σου συμβεί, πράγμα σπάνιο, είναι σαν μια όμορφη φλόγα που σου ζεσταίνει την καρδιά και δε θες να τη σβήσεις, μ’ αποτέλεσμα να καταλήγει ανεξέλεγκτη, παρασύροντάς σε στη δίνη της αφύπνισης. 

Νιώθεις σαν να ήσουν σε έναν βαθύ λήθαργο τόσο καιρό, ξοδεύοντας τον χρόνο σου άσκοπα με κενούς ανθρώπους και ρηχές προσωπικότητες. 

Με χλιαρά πάθη και καθόλου όρεξη για προσπάθεια. Μουδιασμένο κορμί και μαστουρωμένος νους. Έρχεται όμως εκείνη η στιγμή και σου δίνει ένα δυνατό σπρώξιμο, ταρακουνώντας όλο σου τον κόσμο. 

Είναι εκείνη η ξεχωριστή στιγμή που συναντάς ένα τόσο μοναδικό κράμα ανθρώπου, που το 'χεις ξεχωρίσει απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή που του μίλησες. 

Που του έδωσες το χέρι για τη χειραψία γνωριμίας και που το χαμόγελό του έδιωξε όλα τα προβλήματα που είχες στοιβαγμένα μέσα στο κεφάλι σου, χωρίς καμία προσπάθεια. 

Εκείνος ο άνθρωπος που με την πρώτη του κουβέντα και την πρώτη του ματιά, ήταν σαν να σου ‘λεγε «Ήρθα, συγγνώμη που άργησα τόσο». 

Και ξαφνικά όλος εκείνος ο χρόνος που περίμενες γι’ αυτό το κάτι, μοιάζει ασήμαντος και μικρός. Το μόνο που σ’ ενδιαφέρει από 'κεί και πέρα είναι πώς θα μπορέσεις να τον πλησιάσεις με χειρουργικές κινήσεις, χωρίς να τον πληγώσεις ή να τον τρομάξεις. 

Να του δώσεις να καταλάβει πως είναι ό,τι ακριβώς έψαχνες. Το μόνο που θες είναι να σου δώσει την ευκαιρία να του αποδείξεις ότι έχεις τόσα πολλά να του προσφέρεις, άσχετα αν δεν γνωρίζεστε. Να του ξεδιπλώσεις όλο σου το είναι σε μια κόλλα χαρτί, να τη διπλώσεις και να τη βάλεις στην τσέπη του τζιν του, σαν ραβασάκι. 

Μέσα σου νιώθεις ότι γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο τόσο καλά, όσο το πίσω μέρος του χεριού σου. 

Η αύρα του μοιάζει τόσο οικεία, που όταν μιλάτε νιώθεις ότι είσαι σ’ ένα ήσυχο και γαλήνιο εξωτικό μέρος όπου κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε πειράξει. Την πρώτη φορά που θ’ αντικρίσεις το βλέμμα του, θα το αποτυπώσεις στη μνήμη σου τόσο βαθιά, σαν πυρωμένο σίδερο και θα μπορείς να το αναγνωρίσεις μέσα σε πλήθος προσώπων σαν από ένστικτο. 

Θα ερωτευτείς το περπάτημά του, το χαμόγελό του, ακόμα και τα νεύρα του. Καθετί πάνω σ’ αυτόν τον άνθρωπο θα μοιάζει μαγικό για σένα και μόνο για σένα. 

Τα ψεγάδια που παρατηρούν οι υπόλοιποι πάνω του θ’ ακούγονται σαν ένα κακόγουστο αστείο κι ως δια μαγείας όταν τον κοιτάς, όλο το σκηνικό θα γίνεται γκρίζο. Η μόνη μορφή στο τοπίο που θα ‘χει χρώμα θα ‘ναι αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος. 

Αυτός ο άνθρωπος που σου ‘δωσε πνοή άθελά του, χωρίς να το γνωρίζει, τη στιγμή που πέθαινες από ασφυξία κι έχανες την πίστη σου. 

Τη στιγμή που νόμιζες ότι η φλόγα του πάθους κι η όρεξη για να ζεις τη ζωή στο έπακρο άρχισε να σβήνει σιγά-σιγά. 
Όλοι μας έχουμε συναντήσει έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή μας κάποια χρονική στιγμή. 

Κάποιον άνθρωπο που τον θυμόμαστε με ρομαντικές σκέψεις ή ακόμα μπορούμε και τον ζούμε, έχοντάς τον δίπλα μας. Όσοι δεν είχατε την τύχη να γνωρίσετε κάτι παρόμοιο ακόμα, κρατηθείτε καλά, γιατί θα συμβεί αργά ή γρήγορα κι είναι αναπόφευκτο. 




Παναγιώτης Καπτζιλής – pillowfights.gr 

Αυτές είναι οι τρεις αιτίες που σας εμποδίζουν να είστε απόλυτα ειλικρινής...!!!!

Τι εμποδίζει έναν άνθρωπο να είναι απόλυτα ειλικρινής; Οι αιτίες είναι τρεις και δυστυχώς καμία τους δεν ξεπερνιέται εύκολα. Υπάρχουν βαθιές ρίζες (όπως και σε κάθε τι που ταλαιπωρεί ψυχικά τον άνθρωπο) και θέλουν ξερίζωμα. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής στάσης χωρίς κατανόηση του προβλήματος πιθανότητα θα είναι πρόσκαιρη κι ανούσια. 

Αιτία πρώτη: Τα ψυχοπαθολογικά αίτια. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να κάνει κανείς πολλά για να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο που του αρέσει να λέει ψέματα, τρέφεται απ’ αυτά και πιθανότατα νιώθει ηδονή μέσα απ’ όλη αυτή την ανουσιότητα. Η συγκεκριμένη είναι μια αιτία που δεν τη συναντάς καθημερινά σε τυπικούς ανθρώπους. Εδώ μιλάμε για πάθηση που χρειάζεται παρακολούθηση από ειδικό τις περισσότερες φορές. 

Αιτία δεύτερη: Το παρελθόν. Οι κακές αναμνήσεις του παρελθόντος σε βάζουν σε μια διαδικασία να θεωρείς πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Έχοντας περάσει δύσκολα, όντας ειλικρινής, αποφασίζεις πως δεν υπάρχει λόγος να το ξανακάνεις. Κρύβεις και θάβεις τα θέλω σου και μικροπράγματα, που κάποια στιγμή θα γίνουν κύμα και θα σε πνίξουν. Δεν μιλώ μόνο για ερωτικές σχέσεις. 

Αναφέρομαι σε κάθε είδους ανθρώπινη συναναστροφή, που μέσα σου βαθιά τη νιώθεις λίγο ξένη. Ξένη με την έννοια του «δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου». Γιατί; Γιατί θεωρείς πως δεν πρόκειται να σε δεχτεί κανείς όπως πραγματικά είσαι. Οπότε, φοράς μια μάσκα και προχωράς. 

Μέγα σφάλμα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως δεν έχει κανένα νόημα ένας δεσμός, αν δεν έχει αποδεχτεί ο ένας τον άλλον και δεύτερο γιατί δεν μένει τίποτα κρυφό. Η αλήθεια πάντα αποκαλύπτεται, οπότε τα πάντα τελειώνουν και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο. 

Η ουσία λοιπόν του σεβασμού και της κατανόησης περικλείεται στη μόνιμη ειλικρίνεια. Ακόμα και κακό να σου έχει κάνει μια ειλικρινής στάση στο παρελθόν δεν έχει καμία σημασία. Θα συνεχίσεις ειλικρινώς κι ας χάνεις. 

Κάποια στιγμή θα νικήσεις και θα είναι απ’ τις νίκες που θα θυμάσαι για πάντα, γιατί ο άνθρωπος που σε δέχτηκε όπως ακριβώς είσαι, γυμνό κι αδύναμο μπροστά στη ζωή θα είναι εδώ μέχρι τέλους. 

Αιτία τρίτη: Τα όρια ειλικρίνειας του άλλου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στοπ. Μια τέτοια συμπεριφορά σίγουρα σε κάνει να μαζευτείς, να κάνεις πίσω και να μη μιλάς για θέματα που κανονικά θα έπρεπε να συζητιούνται και να λύνονται. Δε μιλάω φυσικά για όρια λογικά… αλλά για παράλογα. Το τι είναι παράλογο για τον καθένα βέβαια είναι πολύ σχετικό. 

Δεν κλονιζόμαστε όλοι με τις ίδιες πληροφορίες. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάτι που για σένα είναι η ζωή σου, ο άλλος το θεωρεί εξωφρενικό; 

Τις περισσότερες φορές η απάντηση (λανθασμένα) είναι η ίδια, «τα καταπίνω για να μη δημιουργήσω τριγμούς». Το να σε σπρώχνει ο άλλος στην ειλικρίνεια με τον τρόπο του, είναι ο ορισμός της διάφανης και ειρηνικής σχέσης. 

Δεν υπάρχει κανένα συμπέρασμα για όλα τα παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από κανέναν να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η έλλειψη ειλικρίνειας αργά ή γρήγορα οδηγεί σε τέλμα. 

Η ειλικρίνεια απ’ την άλλη μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα άμεσο τέλος, που ίσως να είναι και καλύτερο για όλους, εφόσον τα χνότα δεν ταιριάζουν εξαρχής. 




Δείτε πως θα χτυπήσετε την πρεσβυωπία! Νέα μέθοδος...!!!!

Μπορεί η πρεσβυωπία να αφορά τους πρεσβύτερους (το λέει και η λέξη) αλλά εμφανίζεται και στην ηλικία των 42 ετών. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες από αυτή την ηλικία και μετά αδυνατούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες για κοντά : όπως να βλέπουν το ρολόι του χεριού, τα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, τις τιμές στο super market και τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους πολυκατοικιών, καθώς και το menu στο εστιατόριο χωρίς να χρησιμοποιούν τα κοντά τους γυαλιά. 

Τα νέα όμως είναι ευχάριστα.

Μια νέα μέθοδος, η οποία παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής διορθώνει την πρεσβυωπία με την εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικού δακτυλίου, o οποίος επιτρέπει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις.

Η εφαρμογή της νέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα αποτελέσματα, όσον αφορά την βελτίωση της όραση του ασθενούς» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάλλιας.

Σύμφωνα με τον κ Μάλλια ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών, τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη» στον κερατοειδή χιτώνα στο μη επικρατές μάτι του ασθενούς.

Η «τσέπη» αυτή δημιουργείται από τον χειρουργό με τη χρήση Laser μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση νυστεριού. Η εμφύτευση του δακτυλίου είναι απλή και σύντομη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή επικέντρωση του δακτυλίου στον οπτικό άξονα του κερατοειδούς.

Ο μικροσκοπικός δακτύλιος φέρει 8400 μικροοπές, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η φυσιολογία του κερατοειδούς και να παραμένει ο κερατοειδής υγιής με το πέρασμα του χρόνου.

Χωρίς νυστέρι

«Όταν τοποθετηθεί ο μικροσκοπικός δακτύλιος στον κερατοειδή μπλοκάρει τις μη εστιασμένες ακτίνες του φωτός και επιτρέπει μόνο στις εστιασμένες ακτίνες να φτάσουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, αυξάνοντας κατά αυτό τον τρόπο το βάθος πεδίου» εξηγεί ο χειρουργός και συμπληρώνει.

«Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απολαμβάνει ένα μεγαλύτερο εύρος βελτιωμένης όρασης για όλες τις αποστάσεις (κοντά, μακριά και στις ενδιάμεσες αποστάσεις). Η τεχνολογία αυτή, προσφέρει καλύτερη ποιότητα όρασης από τις τεχνολογίες που στηρίζονται στη δημιουργία πολυεστιακού κερατοειδούς».

Μεταξύ αυτών που έχουν υποβληθεί επιτυχώς στην επέμβαση, είναι και πολλοί οφθαλμίατροι, οι οποίοι ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί στον ίδιο χρόνο με την γνωστή επέμβαση Lasik, η οποία αφορά τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Επίσης η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που έχουν κάνει Lasik ή επέμβαση καταρράκτη στο παρελθόν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η επέμβαση είναι εύκολα αναστρέψιμη και μπορεί να επαναφέρει το μάτι του ασθενούς στην αρχική του κατάσταση χωρίς συνέπειες. 

Σε περίπτωση που μετά από χρόνια ο ασθενής εμφανίσει καταρράκτη είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επέμβαση της αφαίρεσης του καταρράκτη χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση του ενδοκερατοειδικού δακτυλίου.

Η επέμβαση είναι σύντομη δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα.

Η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά η όραση για κοντά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και 3 μήνες μετά την επέμβαση.




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Καλοκαίρι χωρίς βιβλία δεν είναι καλοκαίρι...!!!!


Τα καλοκαιρινά ραντεβού μου με τα βιβλία είναι τα πιο παράδοξα και ταυτόχρονα τα πιο συνεπή. Ποτέ δεν παραπονιόμαστε ο ένας στον άλλον για το ότι μείναμε μακριά για κάποιο διάστημα ή για το ότι ένα βράδυ προτιμήσαμε μια διαφορετική συντροφιά. Ρίξαμε κάπου αλλού το τελευταίο μας βλέμμα, προτού μας κλέψουν τα όνειρα. 

Μυρίσαμε ένα δέρμα, έναν ιδρώτα παρά το κίτρινο της εξερεύνησης και της ποίησης. Λίγα πράγματα είναι εκείνα που μένουν σταθερά στο μυαλό σαν κάτι βέβαιο, πολλές φορές άπιαστο ή αδύνατο στην καθημερινότητα, μα τόσο κοντινό και ταιριαστό. 

Χαϊδεύοντας μια σελίδα, που με απορροφά ολότελα, καταλαβαίνω πως έχει έρθει το καλοκαίρι, έχει έρθει εκείνη η στιγμή, η μικρή μέσα στους αιώνες, που η αναμονή, η προσμονή εξατμίζονται τόσο φυσικά, όπως όταν αναδύεται ο ατμός, καθώς βράζουν δύο αβγά στο μάτι της κουζίνας. 

Τα φώτα της πόλης που φαίνονται από το μπαλκόνι γίνονται μάρτυρες της έκπληξής μου με κάθε μικρή ή μεγάλη λέξη που διαβάζω, με κάθε κόμμα και τελεία που μου δίνουν αναπνοή. Ξεκλέβω κάποια βλέμματα για να χαζέψω την ησυχία της λάμψης που φέγγει από μακριά. 

Μοιράζομαι με το βιβλίο μου αυτή την εικόνα, το γραπώνω ακόμα πιο σφιχτά. Δε μπορώ να πω στον εαυτό μου «άσε το κάτω, θα συνεχίσεις αύριο, το ξυπνητήρι είναι αμείλικτο». 

Δεν υπάρχει ξυπνητήρι και αν υπάρχει μπαίνει στη ντουλάπα με τα χειμωνιάτικα, δίπλα στις ψηλές μάλλινες κάλτσες με τους ροζ πελεκάνους. Και αυτές τις νύκτες, που μεγάλωσαν τόσο απότομα και σε αγκαλιάζουν τόσο ζεστά, ο ουρανός μοιάζει ο πιο εχέμυθος εξομολογητής, εκεί όπου μπορείς να αφήσεις ένα μυστικό και να το βρεις στην ίδια θέση την επόμενη νύχτα. Ή και τη μεθεπόμενη. 

Κοιτάω τα απλωμένα πόδια μου στην διπλανή καρέκλα και προσπαθώ να καταλάβω το μάκρος τους ή και πόσο μάκρος τους λείπει. Προβληματισμός που ανάγεται σε φιλοσόφημα, μιας και αυτό είναι το μέγεθος των προβλημάτων που χωράει ο νους. «Εσύ τι λες;» ψιθυρίζω στο βιβλίο μου. 

Συμφωνήσαμε, το ξαναπήρα αγκαλιά, δε χωρίσαμε, παρά μονάχα όταν μάθαμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Και εκείνη η στιγμή, το τελευταίο πρώτο «κλείσιμο» γνωρίζω ότι είναι η πιο ουσιαστική υπόσχεση, ώστε μέσα μου να μην σταματάει να «κλείνει» ποτέ. 




Μαρία Ελένη Γκογκίδη 

Ενδιαφέροντα ψυχολογικά κόλπα για να μη σας ξεχάσουν ποτέ...!!!!

Kαθημερινά σχεδόν δημοσιεύονται δεκάδες ψυχολογικές μελέτες από όλο τον κόσμο, οι οποίες μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις συνειδητές και υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας και πως αυτές μας οδηγούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις ζωής. 

Η αλήθεια είναι ότι τελικά ο συνειδητός μας νους αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Όλο το υπόλοιπο αποτελεί το υποσυνείδητο, ή ασυνείδητο. 

Διαβάσετε 15 απλά παραδείγματα, για το πως λειτουργεί ο ασυνείδητος νους μας.

1.Όταν μια ομάδα ανθρώπων γελάει, οι άνθρωποι συνήθως στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτούς που αισθάνονται πιο κοντά τους.

2. Αν μασάς τσίχλα ή τρως, όταν κάνεις κάτι που σε αγχώνει, αυτό μειώνει το άγχος. Ξεγελάει ένα κομμάτι του εγκεφάλου, ώστε να νομίζει, ότι αφού τρως δεν κινδυνεύεις.

3. Αν κάποιος είναι νευριασμένος μαζί σας και σας φωνάζει, παραμείνετε ψύχραιμοι. Το πιθανότερο είναι να εκνευρισθεί ακόμα περισσότερο, αλλά αργότερα θα ντρέπεται για την συμπεριφορά του.

4. Αν κάνετε μια ερώτηση σε κάποιον και δεν σας απαντήσει επαρκώς, διατηρήστε οπτική επαφή μαζί του και παραμείνετε σιωπηλοί. Ο άνθρωπος που απαντάει θα υποθέσει, ότι η αρχική του απάντηση δεν ήταν καλή και θα συνεχίσει να μιλάει.

5. Με τις εκφράσεις του προσώπου μπορείτε να προκαλέσετε το συναίσθημα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να νιώσετε χαρούμενοι, χαμογελάστε όσο περισσότερο γίνεται.

6. Μην λέτε «Πιστεύω» ή «Νομίζω». Αυτό υπονοείται έτσι και αλλιώς, και φαίνεται ότι έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης.

7. Όταν έχετε συνέντευξη για δουλειά φανταστείτε, ότι αυτός που σας κάνει την συνέντευξη είναι κάποιος παλιός φίλος. Έτσι, θα νιώσετε περισσότερο άνετα και θα βγάλετε τον πραγματικό εαυτό σας.

8. Αν δείχνετε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, όταν συναντάτε κάποιους ανθρώπους την επόμενη φορά που θα τους ξαναδείτε θα δείχνουν και αυτοί χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, που ξαναβρεθήκατε. Πάρτε παράδειγμα τα σκυλιά, που εφαρμόζουν συνέχεια αυτό το κόλπο.

9. Οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να σας κάνουν μια μικρή χάρη, αν πρώτα σας έχουν αρνηθεί μια μεγάλη.

10. Πολλές φυσικές συνέπειες του στρες είναι ίδιες με εκείνες της πολύ μεγάλης ευφορίας, όπως βαριά αναπνοή και επιτάχυνση της καρδιάς. Αν επανασχεδιάσετε την στρεσογόνο κατάσταση ως πρόκληση, τότε το άγχος θα μετατραπεί σε χαρά.

11. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ευφυΐα από την αυτοπεποίθηση. Αν δείχνεις, ότι είσαι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου σου, τότε οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να μαζεύονται γύρω σου.

12. Αν εργάζεστε στην εξυπηρέτηση πελατών, τοποθετήστε ένα καθρέπτη πίσω σας. Οι πελάτες θα σας συμπεριφέρονται πιο ευγενικά, γιατί κανένας δεν θέλει να βλέπει την κακή εκδοχή του εαυτού του.

13. Αν είστε σε ένα meeting και νομίζετε, ότι κάποιος θέλει να σας επιτεθεί, καθίστε ακριβώς δίπλα του. Με αυτόν τον τρόπο θα τον κάνετε να νιώσει ανασφαλής και να μην σας επιτεθεί. Ή τουλάχιστον να μετριάσει την κακία του.

14. Όταν βγαίνετε πρώτο ραντεβού με κάποιον, επιλέξτε ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλος θα συνδυάσει αυτό το συναρπαστικό συναίσθημα μαζί σας.

15. Παρατηρήστε το χρώμα των ματιών κάποιου, όταν τον συναντάτε για πρώτη φορά. Οι άνθρωποι με το ίδιο χρώμα ματιών επιζητούν περισσότερο την οπτική επαφή. 




Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

10 φορές που η μάνα μας είχε δίκιο στο τέλος...!!!!

Αχ μάνα πόσα ξέρεις! 
1. Όταν σου είπε να μην αλλάξεις τον εαυτό σου για κάποιον άλλο. Για όλες τις φορές που ήσουν με εκείνον που δεν σου άρεσε καν αλλά όλες οι φίλες σου ήταν ήδη με κάποιον και δεν ήθελες να είσαι μόνη. Tότε που πίστευες πως μόνο έτσι θα είσαι κουλ. Τελικά, ΟΧΙ. 

2. Όταν επέμενε να βάζεις στην κατάψυξη ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πέρασαν χρόνια για να το καταλάβεις, αλλά ΝΑΙ η ιδέα να φτιάχνεις πολλά μπιφτέκια και να βάζεις τα μισά στην κατάψυξη, πάντα δουλεύει 

3. Όταν σου φώναζε να μην μπερδεύεις τα λευκά σου με τα χρωματιστά στο πλυντήριο Και έτσι μια μέρα όλα βγήκαν ροζ και έμαθες μια και καλή το μάθημα σου 

4. Όταν σε ρώτησε αν είσαι σίγουρη πως θες να βγεις έξω ντυμένη έτσι Τις περισσότερες φορές είχε δίκιο. (ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ λέμε) 

5. Όταν σου έλεγε να μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις. Κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις Πρωινό ξύπνημα στη δουλειά, απανωτά meetings και θες τρέξεις με λυγμούς στην αγκαλιά της. 

6. Όταν σου είπε να βάλεις αντηλιακό. Και μετά κυκλοφορούσες ολοκόκκινη σαν αστακός και γκρίνιαζες πως τσούζει.

7. Όταν σου φώναζε πως θα σου λείψει το σπίτι σου. Όλες θυμόμαστε την πρωτόγνωρη χαρά της πρώτης φοράς που γυρίσαμε σπίτι όταν ήμασταν φοιτήτριες. (όλα μας είχαν λείψει ΟΛΑ) 

8. Όταν σου είπε πως δεν χρειάζεσαι τόσο μακιγιάζ, είσαι μια κούκλα έτσι ακριβώς όπως είσαι. Ε ΜΑ ΝΑΙ 

9. Όταν σου είπε να επενδύσεις σε μια καλή δερμάτινη τσάντα και να μην χαλάς τα λεφτά σου σε φτηνότερες. Κάθε 3 μήνες κυκλοφορούσες με μια διαλυμένη τσάντα στο γραφείο.

10. Όταν σου είπε πως μια ημέρα, θα την καταλάβεις. Αχ μάνα ναι. 




Joe Dispenza : «Σπάσε τη Συνήθεια να είσαι ο εαυτός σου»...!!!!


Απόσπασμα από το βιβλίο του νευροεπιστήμονα Dr Joe Dispenza «Σπάσε τη Συνήθεια να είσαι ο εαυτός σου» που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Link Media 

Ας σκεφτούμε το εξής: τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια, όπως είναι τα ηλεκτρόνια. Από τη φύση τους, τα σωματίδια αυτά, όταν υπάρχουν ως πιθανότητα, βρίσκονται σε κυματική κατάσταση, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι αντικείμενα παρατήρησης. 

Είναι εν δυνάμει «τα πάντα» και «τίποτα», έως ότου παρατηρηθούν. Υπάρχουν παντού και πουθενά, μέχρι να τα παρατηρήσουμε. Επομένως, τα πάντα στη φυσική πραγματικότητα υπάρχουν ως καθαρή δυνατότητα. 

Εάν τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να βρεθούν σε έναν άπειρο αριθμό πιθανών θέσεων ταυτόχρονα, είμαστε σε θέση να μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν άπειρο αριθμό πιθανών πραγματικοτήτων. 

Με άλλα λόγια, εάν μπορούμε να φανταστούμε ένα μελλοντικό γεγονός της ζωής μας το οποίο βασίζεται στις προσωπικές επιθυμίες μας, τότε η πραγματικότητα αυτή υπάρχει ήδη ως πιθανότητα στο κβαντικό πεδίο και μας περιμένει να την παρατηρήσουμε. 

Εάν το μυαλό μας μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση ενός ηλεκτρονίου, τότε θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση οποιασδήποτε πιθανότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι το κβαντικό πεδίο περιέχει μια πραγματικότητα στην οποία είμαστε υγιείς, πλούσιοι και ευτυχισμένοι, και η οποία εμπεριέχει όλες τις ιδιότητες και τις δυνατότητες του ιδεατού εαυτού που έχουμε στο μυαλό μας. 

Μείνετε μαζί μου και θα δούμε ότι με ηθελημένη προσοχή, ειλικρινή εφαρμογή των καινούργιων γνώσεων και καθημερινές προσπάθειες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, ως παρατηρητές, για να προκαλέσουμε την «κατάρρευση» των κβαντικών σωματιδίων και να μετατρέψουμε έναν απέραντο αριθμό από υποατομικά κύματα πιθανοτήτων, στο επιθυμητό φυσικό γεγονός που ονομάζεται βίωμα. 

Όπως ο πηλός, έτσι και η ενέργεια των άπειρων πιθανοτήτων, παίρνει μορφή από τη συνειδητότητα, από τη νοητική μας υπόσταση. Και αν όλη η ύλη αποτελείται από ενέργεια, είναι λογικό η συνείδηση («ο νους» σε αυτήν την περίπτωση, όπως το ονόμαζαν ο Νεύτωνας και ο Ντεκάρτ) και η ενέργεια («η ύλη», σύμφωνα με το κβαντικό μοντέλο) να σχηματίζουν έναν τόσο ισχυρό δεσμό μεταξύ τους που γίνονται ένα. 

Ο νους και η ύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η συνείδηση μας (νους) επηρεάζει την ενέργεια (ύλη), γιατί η συνείδηση μας είναι ενέργεια και η ενέργεια έχει συνείδηση. 

Στο κβαντικό μοντέλο, το σύμπαν είναι ένα άυλο, αλληλένδετο, ενοποιημένο πεδίο πληροφοριών, εν δυνάμει τα πάντα, αλλά ως προς την ύλη του τίποτα. 

Το κβαντικό σύμπαν περιμένει έναν ενσυνείδητο παρατηρητή (εσένα ή εμένα) να επηρεάσει την ενέργεια με τη μορφή ενδεχόμενης ύλης, χρησιμοποιώντας το νου και τη συνείδηση (τα οποία από μόνα τους είναι ενέργεια), για να μετατρέψει τα κύματα ενεργειακών πιθανοτήτων σε ύλη. 

Όπως ακριβώς το κύμα πιθανότητας του ηλεκτρονίου εμφανίζεται ως σωματίδιο μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έτσι κι εμείς ως παρατηρητές επηρεάζουμε ένα σωματίδιο ή ένα σύνολο σωματιδίων να προκαλέσουν βιώματα με τη μορφή γεγονότων στη ζωή μας. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ασκήσουμε επιρροή ή να κάνουμε μια αλλαγή στη ζωή μας. 

Όταν μαθαίνουμε πώς να οξύνουμε την παρατηρητικότητα μας με στόχο να επηρεάσουμε εσκεμμένα το πεπρωμένο μας, πλησιάζουμε στο να βιώσουμε την ιδανική εκδοχή της ζωής, ενσαρκώνοντας την ιδεατή εκδοχή του εαυτού μας. 

Είμαστε συνδεδεμένοι με τα πάντα στο κβαντικό πεδίο 

Είμαστε, κατά κάποιον τρόπο, συνδεδεμένοι με μια πληθώρα πληροφοριών σε μια διάσταση πέρα από το χώρο και το χρόνο, όπως άλλωστε τα πάντα στο σύμπαν. 

Δεν χρειάζεται να αγγίζουμε ή να βρισκόμαστε κοντά στα φυσικά στοιχεία εντός του κβαντικού πεδίου, για να τα επηρεάσουμε ή να επηρεαστούμε από αυτά. Το σώμα μας είναι ένα σύνολο από οργανωμένα μοτίβα ενέργειας και πληροφοριών, που στο κβαντικό πεδίο, συνδέονται με τα πάντα. 

Κάθε ένας από μας εκπέμπει ένα ξεχωριστό μοτίβο ενέργειας ή αλλιώς υπογραφή. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε έχει υλική υπόσταση εκπέμπει πάντα συγκεκριμένα μοτίβα ενέργειας. Και η ενέργεια αυτή μεταφέρει πληροφορίες. 

Οι μεταβαλλόμενες διαθέσεις μας αλλάζουν στιγμιαία αυτήν την υπογραφή, συνειδητά ή ασυνείδητα, γιατί είμαστε κάτι περισσότερο από ένα σώμα, είμαστε συνείδηση και χρησιμοποιούμε το σώμα και το νου μας για να εκφράσουμε διαφορετικές νοητικές καταστάσεις. 

Ένας άλλος τρόπος για να κατανοήσουμε πώς εμείς οι άνθρωποι αλληλοσυνδεόμαστε με το κβαντικό πεδίο, είναι η έννοια της κβαντικής διεμπλοκής ή αλλιώς κβαντικής σύζευξης. Ουσιαστικά, άπαξ και δύο σωματίδια συνδεθούν με κάποιον τρόπο, ο δεσμός τους θα ισχύει για πάντα, πέρα από το χώρο και το χρόνο. 

Ως αποτέλεσμα, οτιδήποτε συμβεί στο ένα σωματίδιο θα συμβεί και στο άλλο, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. 

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον αποτελούμαστε κι εμείς από σωματίδια, συνδεόμαστε έμμεσα πέρα από το χώρο και το χρόνο. Αυτό που κάνουμε στους άλλους, το κάνουμε και σε μας. 

Σκεφτείτε τη σημασία της παραπάνω διαπίστωσης. Εάν καταφέρουμε να αποδεχτούμε αυτήν την έννοια, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το «εμείς», που υπάρχει σε ένα πιθανό μέλλον, συνδέεται ήδη με το «εμείς» του τώρα, σε μια διάσταση πέρα από το χρόνο και το χώρο. 




Δείτε τι έκανε η Ολλανδία και είναι σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς αδέσποτα - Θα γίνουν αυτά σε εμάς ; Δυστυχώς όχι...!!!!


Δείτε τι έκανε η Ολλανδία και είναι σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς αδέσποτα - Θα γίνουν αυτά σε εμάς; Δυστυχώς όχι.

Από το να είναι οι δρόμοι γεμάτοι αδέσποτα μέχρι να είναι χωρίς ούτε ένα δεν είναι κάτι εύκολο. Για να γίνει θέλει πρόγραμμα, θέληση και χρόνο. Αυτά τα τρία τα είχε η Ολλανδία. Και κατάφερε το ακατόρθωτο. Έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς κανένα ζώο να ζει στους δρόμους. Πώς όμως ακριβώς έγινε αυτό;

Το 19ο αιώνα μια επιδημία λύσσας εμφανίστηκε στην Ολλανδία. Λόγω αυτού οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο με το φόβο μήπως έχουν την αρρώστια και τους τη μεταφέρουν. 

Αυτή ήταν και η αρχή που η χώρα γέμισε από αδέσποτα, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν από τις ανεξέλεγκτες γέννες. Με το πέρασμα του χρόνου χιλιάδες σκυλιά περιφέρονταν στους δρόμους και η κατάσταση έγινε τραγική. Και οι Αρχές αποφάσισαν να βάλουν πρόγραμμα ώστε να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Δείτε πώς:

1. Δωρεάν στειρώσεις
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν κάτι απλό. Δωρεάν στειρώσεις. Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων. Για κάποια συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ο κόσμος μπορούσε να επισκέπτεται κτηνιατρικές κλινικές και να κάνει δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Με αυτό το πρόγραμμα η Ολλανδία κατάφερε να στειρώσει το 70% των θηλυκών οικόσιτων σκύλων, παράλληλα φυσικά με τους αδέσποτους, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι μειώθηκε ο πληθυσμός των αδέσποτων. 
2. Έφτιαξε αυστηρούς νόμους που έχουν να κάνουν με τα ζώα 
Και το πιο βασικό τους εφάρμοσε. Όπως συμβαίνει και στη Μεγάλη Βρετανία αν στην Ολλανδία κακοποιήσεις ή εγκαταλείψεις ζώο, αυτό μπορεί να επιφέρει πρόστιμο μέχρι 12 χιλιάδες λίρες ή 3 χρόνια φυλάκιση. Για να το πετύχουν αυτό δημιούργησαν ειδικές δομές, αρχές και αστυνομικά τμήματα για μόνο αυτό.

3. Adopt, don’t shop 
Οι κυβερνήσεις κινήθηκαν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Ενθάρρυναν τους πολίτες με ειδικά προγράμματα και συνεχή ενημέρωση ώστε να υιοθετούν αδέσποτα και όχι να αγοράζουν κάποια ράτσα από τα pet shops. 

Άρχισαν μάλιστα να φορολογούν τα σκυλιά ράτσας. Αυτό έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν διπλά την αγορά κατοικίδιου. Και άρχισαν να επισκέπτονται τα καταφύγια για να υιοθετήσουν κάποιο. Έξυπνο δεν είναι;

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το πρώτο φιλοζωικό σωματείο ιδρύθηκε το 1864 στη Χάγη και το πρώτο κυνοκομείο δημιουργήθηκε το 1877 ενώ η κακοποίηση ζώου άρχισε να τιμωρείται μόλις από το 1886.

Το πρόγραμμα της Ολλανδίας είναι απλό και επιβεβαιώνει αυτό που λέμε “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”.

Και για το τέλος μια ερώτηση, ρητορική. Θα γίνουν αυτά ποτέ στη χώρα μας; Όχι, δυστυχώς. Γιατί ούτε παιδεία έχουμε ούτε πολιτικούς που να αποφασίσουν να βάλουν μια τάξη. Αλλά και ούτε λαό πρόθυμο να υπακούσει και να θελήσει να μπει σε τάξη. Και εμείς που αγαπάμε τα ζώα; Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο για αυτά αλλά και για εμάς.




Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com 

Διαβάστε ...10 αποφθέγματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας...!!!!

10 αποφθέγματα του που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πορεία της ζωής του ατόμου. 

1.Αν ψάχνεις για ένα φίλο, θα ανακαλύψεις ότι είναι δυσεύρετοι. Αν είσαι διατεθειμένος να είσαι πραγματικός φίλος, θα τους βρεις παντού.

2.Δεν μπορείς να κόψεις στα μέτρα σου τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις στη ζωή, αλλά μπορεί να κόψεις στα μέτρα σου τη στάση και τη νοοτροπία σου για να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις.

3.Να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου. Κανένας δεν μπορεί να βρεθεί τυχαία στο Έβερεστ, περιπλανώμενος άσκοπα.

4.Να περιμένεις το καλύτερο. Να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Να αξιοποιείς ό,τι προκύπτει.

5.Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν για λογικούς λόγους. Αγοράζουν για συναισθηματικούς λόγους.

6.Δεν είναι δυνατό να αποδώσεις με τρόπο αναντίστοιχο στο το πώς βλέπεις τον εαυτό σου.

7.Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν μικρές τηλεοράσεις και μεγάλες βιβλιοθήκες, ενώ οι φτωχοί άνθρωποι έχουν μικρές βιβλιοθήκες και μεγάλες τηλεοράσεις.

8.Κάποια πράγματα που μπορείτε να δώσετε και να εξακολουθήσετε να τα έχετε, είναι τα λόγια σας, ένα χαμόγελο, και μια ζεστή καρδιά.

‎9.Ένας στόχος που τίθεται σωστά, είναι ήδη ολοκληρωμένος κατά το ήμισυ.

10.Αν μπορείς να ονειρευτείς κάτι, τότε μπορείς και να το πετύχεις. 




Zig Ziglar 

Διάβασε 21 συμβουλές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα...!!!!

Όταν η ζωή γίνεται αγχωτική και νιώθεις σαν να χάνεις τη συναισθηματική σου ισορροπία, χρησιμοποίησε ένα ή περισσότερα από αυτά τα απλά κόλπα για να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις το μυαλό σου και να νιώσεις αμέσως καλύτερα. 

1. Πλύνε τα χέρια και το πρόσωπο σου και βούρτσισε τα δόντια σου. – Η απλή πράξη του καθαρισμού αυτών των σημείων του σώματος σου είναι αναζωογονητική και χαλαρωτική ταυτόχρονα, και σου δίνει την αίσθηση μιας «νέας αρχής».

2. Άλλαξε τις κάλτσες σου για φρεσκάρισμα. – Είναι μια παράξενη συμβουλή, αλλά πιάνει. Φέρε ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες στην δουλειά και άλλαξε της στη μέση της ημέρας. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα σε φρεσκάρει. Το κόλπο είναι ιδιαίτερα βολικό για τις μέρες με πολύ περπάτημα.

3. Κάλεσε ένα στενό σου φίλο. – Μερικές φορές μια σύντομη συνομιλία με κάποιον που νοιάζεσαι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να ενισχύσει τη διάθεση σου.

4. Τεντώσου. – Όταν νιώθεις τον εαυτό σου στρεσαρισμένο, σήκω, τέντωσε τα χέρια σου και σκύψε και ακούμπησε τα δάχτυλα των ποδιών σου, περίστρεψε τον κορμό σου από πλευρά σε πλευρά – τεντώσου.

5. Βγες έξω. – Λίγος καθαρός αέρας από έξω είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ξεσηκώσεις τις αισθήσεις σου και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

6. Κάνε ένα ελαφρύ διάλειμμα ασκήσεων. – Κάνε μερικά σετ αλμάτων για να κάνεις το αίμα σου να κινηθεί ή πήγαινε μια βόλτα. Ακόμη και η παραμικρή άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος στιγμιαία και να αναζωογονήσει το μυαλό σου.

7. Ντύσου έτσι ώστε να νιώθεις καλύτερα. – Όταν ξέρεις ότι η εμφάνιση σου είναι η καλύτερη, νιώθεις από φυσικού σου καλύτερα.

8. Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. – Αν δεν σου αποσπά πάρα πολύ την προσοχή, το να ακούς την αγαπημένη σου μουσική μπορεί να είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ενισχύσεις το ηθικό σου.

9. Παρακολούθησε ή διάβασε κάτι που σε εμπνέει. – Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μικρή κουβέντα. Παρακολούθησε ένα κινητήριο βίντεο ή διάβασε κάτι που σε εμπνέει.

10. Γέλα. – Παρακολούθησε ένα αστείο βίντεο ή διάβασε το αγαπημένο σου κόμικ. Ένα καλό γέλιο θα τονώσει το μυαλό σου, δίνοντας σου μια ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας.

11. Πάρε μερικές πραγματικά βαθιές, ελεγχόμενες αναπνοές. – Η βαθιά αναπνοή βοηθάει στη μείωση του στρες, που αποτελεί πηγή κόπωσης, και αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα. Οι τεχνική μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να εισπνέεις για πέντε δευτερόλεπτα και να εκπνέεις για τέσσερα δευτερόλεπτα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις πιο εξελιγμένες τεχνικές οι οποίες απαιτούν διαφορετικές στάσεις του σώματος σου.

12. Καθάρισε την βουλωμένη μύτη σου. – Αν οι αλλεργίες έχουν μπλοκάρει την αναπνοή σου, μπορεί να αισθάνεσαι μεγαλύτερη κούραση. Ξέπλυνε τις ρινικές σου διόδους με αλατούχο διάλυμα.

13. Μαγείρεψε ένα νόστιμο γεύμα. – Ακόμα και αν είσαι μόνος σου, η προετοιμασία ενός γευστικού δείπνου, το στρώσιμο του τραπεζιού και η περιποίηση του εαυτού σου με μια υπέροχη γευστική εμπειρία θα σου φτιάξει τη διάθεση. Το να το μοιραστείς με κάποιον που αγαπάς ή σέβεσαι, θα το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο.

14. Απομακρύνσου από τα «βαμπίρ» που σου ρουφάνε ενέργεια. – Αυτά είναι άνθρωποι που πάντα έχουν κάτι για να διαμαρτύρονται ή ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, και πάντα θα σου στραγγίζουν την ενέργεια σου, κάνοντας σε να ακούσεις το τα προβλήματα τους ή να τους δώσεις σημασία.

15. Ολοκλήρωσε ένα σημαντικό κομμάτι που έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα. – Σήμερα είναι η τέλεια μέρα για να τελειώσεις αυτό που ξεκίνησες. Λίγα αισθήματα είναι πιο ικανοποιητικά από αυτό που λαμβάνεις μετά από ένα παλιό βάρος που φεύγει από τους ώμους σου.

16. Εργάσου πάνω σε κάτι που έχει νόημα για σένα. – Ασχολήσου με ένα σημαντικό προσωπικό σου έργο. Ή ξεκίνα να κάνεις κάτι που ήθελες να κάνεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είχες ακόμα την αποφασιστικότητα να το κάνεις.

17. Βοήθησε κάποιον που το έχει ανάγκη. – Στη ζωή, παίρνεις αυτό που δίνεις. Όταν κάνεις μια θετική επίδραση στη ζωή κάποιου άλλου, κάνεις επίσης μια θετική επίδραση και στη δική σου ζωή. Κάνε κάτι που είναι μεγαλύτερο από εσένα, κάτι που βοηθάει κάποιον άλλο να είναι χαρούμενος ή να υποφέρει λιγότερο. Σου υπόσχομαι, θα είναι μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία.

18. Σκέψου σχετικά με την τελευταία (ή σπουδαιότερη) σου επιτυχία. – Σκέψου το για τουλάχιστον εξήντα δευτερόλεπτα. Το να σκέφτεσαι την επιτυχία όσο πιο συχνά γίνεται, θα σε βοηθήσει να την φτάσεις ξανά και ξανά. Πολύ απλά, θα σου υπενθυμίζει ότι αφού τα κατάφερες πριν, μπορείς να το κάνεις ξανά.

19. Φέρσου σαν το σήμερα να είναι ήδη μια φανταστική μέρα. – Κάνε το, και θα είναι. Έρευνες δείχνουν ότι αν και νομίζουμε ότι ενεργούμε λόγω του τρόπου που αισθανόμαστε, στην πραγματικότητα, συχνά αισθανόμαστε κάπως λόγω του τρόπου που ενεργούμε. Μια σπουδαία στάση πάντα οδηγεί σε σπουδαίες εμπειρίες.

20. Παρατήρησε τι είναι σωστό. – Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Εξαρτάται μόνο από την προοπτική που το βλέπεις. Και άσχετα με το πώς καταλήγει, πάντα τελειώνει με τον τρόπο που έπρεπε. Είτε θα επιτύχεις ή θα μάθεις κάτι από αυτό. Έτσι, σκέψου θετικά, εκτίμησε τα ευχάριστα αποτελέσματα και μάθε από τα υπόλοιπα.

21. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσεις πόσο μακριά έχεις φτάσει. – Κοίταξε γύρω σου, θυμήσου ότι ξεκίνησες από το τίποτα και μάθε ότι όλα όσα βλέπεις, τα δημιούργησες. Όλοι μπορούμε να χάσουμε τα αισθήματα μας για αυτό-εκτίμηση, ειδικά όταν κάτι πάει στραβά στον κόσμο μας. Η αλήθεια είναι ότι αν το έχεις κάνει πριν, μπορείς να το κάνει ξανά, ότι και να γίνει.

Βρίσκοντας απλούς τρόπους για να δώσεις στον εαυτό σου μια συναισθηματική ώθηση όταν αισθάνεσαι ότι έχεις κολλήσει είναι μια ζωτικής σημασίας ικανότητα που πρέπει να μάθεις. Είναι μια διαχρονική πρακτική που οι πραγματικά ευτυχισμένοι, παραγωγικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σε τακτική βάση.

Τι κάνεις εσύ για να κάνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί καλύτερα όταν η ζωή σε παίρνει από κάτω;