Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Να είσαι ευγνώμων για ό,τι σου χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της…!!!!

Ζήσε
Σώπασε, μην γκρινιάζεις, μην θυμώνεις για την πικρία των άλλων⋅ οι άνθρωποι έχουν τη τάση να προβάλουν το μέσα τους, μην απελπίζεσαι για την αδικία, την αχαριστία, την υποκρισία και όλα αυτά που σε κάνουν να νιώθεις θύμα των πράξεων τους, με χαιρεκακία σου τα πρόσφεραν. 

Στο τέλος να θυμάσαι ότι έρχεται η Λύτρωση. Νιώσε ευγνωμοσύνη για ό,τι σου χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της, σκοπός της να σου αφήσει αυτούς που αξίζουν πλάι σου.

Χαμογέλα
Βάλε τα δυνατά σου και χαμογέλα από τα βάθη σου. Άσε για λίγο την επιτηδευμένη ομορφιά, αυτή που σε κυριεύει και σε κατακλύζει. Η στυμμένη τελειότητα σε απελπίζει και σε αγχώνει. Κάποιοι στη προσπάθειά τους να φανούν σοβαροί ξεχνάν να ζήσουν. 

Τσαλακώσου, χαμογέλα, γέλα δυνατά – ειλικρινά, βγάλε όλη τη χαρά σου από τα βάθη της ψυχής σου.

Και να θυμάσαι ακόμα και όταν δεν σου χαμογελούν εσύ, χαμογέλα με την ψυχή σου. Ασπίδα γίνεται ενάντια στη ζήλια και στο φθόνο. Να βροντοφωνάζει το χαμόγελό σου να τρομάζει αυτούς που θέλησαν να στο στερήσουν. 

Κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται όταν ευτυχείς και γίνονται βλαβεροί. Μην αφήνεις τίποτα να σου χαλάει τη διάθεση. Χαμογέλα.

Αγαπήσου
Αγαπήσου για τότε που μάτωσαν τα γόνατα σου ,αγαπήσου για τώρα που έφτασες στο αναθεματισμένο σου όνειρο και δεν έβλαψες κανέναν , αγαπήσου γιατί έμαθες να προσφέρεις χωρίς κανένα όφελος και να θυμάσαι πως έφτασες πιο ψηλά από εκεί που στόχευες να φτάσεις. Να σου αρέσεις για το μέσα σου, να σου αρέσεις για το έξω σου. 

Άσε τα δήθεν ''καλοπροαίρετα σχόλια''  για το σώμα σου και τις δήθεν «συμβουλές» για την υγεία σου που δεν ζήτησες ποτέ σου. Η εμφάνισή σου θα μετρά μόνο όταν αποδεχτείς και αγαπήσεις την ψυχή σου. Αγαπήσου, αυτός είσαι και σου αρέσεις.




Διδασκάλου Κωνσταντίνα 
Εικόνα: depositphotos

Να μη φοβάσαι το καινούριο. Αγκάλιασε την αλλαγή και γίνε κι εσύ καινούριος…!!!!

Οι αλλαγές έρχονται – συνηθέστερα – χωρίς προειδοποιήσεις. Aπρόσμενα. Ξαφνικά. Εισβάλλουν στη ζωή και την αλλάζουν μονομιάς. Είτε καλές είτε κακές, οι αλλαγές είναι εδώ για να βγάλουν τον παλιακό μανδύα από πάνω μας και να αποκαλύψουν έναν καινούριο εαυτό. 

Έναν εαυτό που θα αντέχει στην πίεση, θα αγαπάει περισσότερο και θα δίνεται ολοκληρωτικά.

Ο Χένρι Μίλερ (συγγραφέας) έχει πει χαρακτηριστικά : «Το καινούριο εμπεριέχει πάντα μια αίσθηση παραβίασης και ιεροσυλίας. Ό,τι είναι νεκρό, θεωρείται ιερό. Ό,τι είναι καινούριο, δηλαδή διαφορετικό θεωρείται διαβολικό επικίνδυνο ή ανατρεπτικό». 

Νομίζω πως δεν γίνεται παρά να συμφωνήσεις μαζί του, αφού βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που οτιδήποτε μοιάζει διαφορετικό, καταπνίγεται. Προβάλλεται έντονα ο μιμητισμός με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην είναι πλέον ο εαυτός του. Και αυτό φαίνεται. Παντού.

Το διαφορετικό, το καινούριο και το αλλιώτικο χώνονται πρόχειρα σε σκονισμένα κουτιά και μπαίνουν στο πατάρι των συνειδήσεων. Δεν συμφέρουν κανέναν. Μόνο ό,τι πουλάει, μόνο ό,τι φωτίζεται. Αλλά ξέρεις, εκείνο το ψεύτικο φως, το τεχνητό. Το φως με τους προβολείς. 

Μη τυχόν και βρεθεί κάτι αυτόφωτο. Αμέσως παραγκωνίζεται και καταδιώκεται μέχρι να αποδεχθεί την ήττα του. Μέχρι να αποδεχθεί ότι είναι αδύναμο για να τα βάλει με τα «θηρία».

Εσύ δεν πρέπει να είσαι σε καμία κατηγορία από τις δύο. Όχι, δεν πρέπει. Ούτε με εκείνους που λάμπουν ετερόφωτα, αλλά ούτε και με εκείνους που λάμπουν αυτόφωτα όμως δέχονται την ήττα ως αποτέλεσμα. 

Η ήττα δεν είναι μια από τις επιλογές σου. Ο κόσμος ολάκερος σε καταδέχθηκε όταν γεννήθηκες για να προσφέρεις σε αυτό τον κόσμο «αυτό το κάτι διαφορετικό».

Αν ήταν να προσφέρουμε όλοι το ίδιο πράγμα, τότε η ζωή θα πρέπει να ήταν πολύ μονότονη, δε νομίζεις; Δες μέσα σου, διάλεξε ό,τι λάμπει αυτόφωτα, ανέδειξε την διαφορετικότητά σου και τότε να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Πήγαινε κόντρα στο ρεύμα και πίστεψε πως μπορείς να κάνεις το αδύνατο. 

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι (πολιτικός) είχε πει εύστοχα: «Η πρόοδος είναι μια όμορφη λέξη. Όμως, αρχή της προόδου είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς.». Φρόντισε να τους εξαλείψεις για να μπορέσεις να φτάσεις στο καινούριο που τόσο λαχταράει η ψυχή σου.

Φρόντισε να μην γίνεις σαν τους άλλους. Να ξεχωρίζεις. Να σέβεσαι. Να μην φοβάσαι το καινούριο. Αγκάλιασε την αλλαγή και γίνε και εσύ καινούριος!




Ανθρώπινες σχέσεις : Θάρρος ή αλήθεια;

Όλοι μας έχουμε παίξει, έστω για μια φορά, αυτό το παιχνίδι όταν ήμασταν μικροί.

Πού να φανταζόμασταν όμως ότι μεγαλώνοντας το παιχνίδι αυτό θα γινόταν μέρος της πραγματικότητάς μας και ειδικότερα των σχέσεών μας.

Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο. Μια περίοδο που όλα γύρω μας αλλάζουν. Οι άνθρωποι γύρω μας. Εμείς οι ίδιοι. Οι ανθρώπινες σχέσεις. Τα “θέλω” και τα “πιστεύω” μας. 

Το ερώτημα είναι: η αλλαγή αυτή γίνεται προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Ποιος έχει λοιπόν το θάρρος να αποδεχθεί την αλήθεια; Θάρρος ή αλήθεια λοιπόν; 

Θέλει θάρρος για να πεις την αλήθεια. Και ακόμη περισσότερο για να την ακούσεις. Γιατί η αλήθεια πονάει, όμως μερικές φορές το ψέμα πονάει περισσότερο.

Κοιτώντας στο παρελθόν, βλέπουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν πολύ πιο απλές και πολύ πιο ειλικρινείς. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τις ανθρώπινες σχέσεις όλο και πιο δύσκολες με τον καιρό;

Ίσως να μην είναι μόνο μία η αιτία.Ίσως να είναι ένας συνδυασμός δύο ή και παραπάνω παραγόντων.Έχουμε αρχίσει ασυνείδητα να μετατρεπόμαστε από μία κοινωνία του «είναι» σε μία κοινωνία του «φαίνεσθαι». 

Μένουμε προσκολλημένοι είτε στην εξωτερική εμφάνιση, είτε στα υλικά αγαθά είτε σε αυτό που μπορούμε να πάρουμε από τον άλλον.

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν πλέον μετατραπεί σε ένα καθαρά συναλλαγματικό «εμπόριο συναισθημάτων», σε ένα αμιγώς «δούναι και λαβείν» που το μόνο που έχει σημασία είναι το τι μπορείς να κερδίσεις από τον άλλον και όχι το τι θα μπορούσες να του δώσεις.

Έχουμε ξεχάσει την έννοια της ποιότητας του ανθρώπου. Έχουμε ξεχάσει να επικοινωνούμε πραγματικά. 

Φοβόμαστε να ανοιχτούμε και να εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλον, φοβόμαστε να δεθούμε και να δωθούμε, προτιμάμε απλώς να κρατήσουμε μια απόσταση, μια επιφύλαξη, ενώ παράλληλα φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι.

Μήπως τελικά ζούμε σε μια «διπολική» κοινωνία όπου οι μισοί φοβούνται να ανοιχτούν και οι άλλοι μισοί φοβούνται να εμπιστευθούν ; 

Και όλο αυτό που οδηγεί ; Να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον, να χτίζουμε τείχη γύρω μας, νομίζοντας πως έτσι ζούμε σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον, κρυμμένοι πίσω από την δικαιολογία «την έχω πατήσει πολλές φορές», διατηρώντας έτσι επιφανειακές σχέσεις με χαλαρούς δεσμούς. 

Και το αποτέλεσμα ; Μηδέν εις το πηλίκον !

Οι άνθρωποι είμαστε ψυχές φτιαγμένες από γυαλί. Στην πορεία της ζωής μας συναντάμε δύσκολες στιγμές που τον καθένα μας τον κάνει να σπάει σε διαφορετικά σημεία. 

Άλλοι ζητάνε καταφύγιο στους αυτοδημιούργητους γυάλινους κόσμους τους και άλλοι προσπαθούνε να διαφυλάξουνε τη μοναδικότητά τους.Ωστόσο, μερικές φορές τη χάνουμε και κάπως έτσι παραδιδόμαστε στην ισοπέδωση της ομοιομορφίας και άλλες φορές την ακολουθούμε και χαράζουμε δικά μας μονοπάτια. 

Γιατί ακόμα κι αν λάμπουμε στο φως των άλλων, ακόμα κι αν το γυαλί σπάει εύκολα, πολλοί από εμάς ζούμε με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε ολόκληρο τον κόσμο, με μόνο μας όπλο ένα μικρό κομμάτι εύθραυστο γυαλί.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζούμε κρυμμένοι στους γυάλινους κόσμους μας και το πρόβλημα με το γυαλί είναι ότι όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε σπάει πολύ εύκολα. 

Είμαστε όλοι ψυχές από γυαλί που τις εμπιστευόμαστε στα χέρια των άλλων ή μήπως θα είναι καλύτερα να τις κρατήσουμε κλειδωμένες σε ένα ασφαλές μέρος ;




PHOTO: WEHEARTIT
Γράφει η Georgia Nt.

Για μαζευτείτε εσείς οι άντρες “εγώ δεν μοιάζω με τους άλλους”… Θα απαγγείλω…!!!!

Για μαζευτείτε εσείς οι άντρες ”εγώ δεν μοιάζω με τους άλλους” να μας πείτε για την διαφορετικότητα σας.

Πραγματικά όμως, όσοι συστήθηκαν έτσι, ήταν τα ίδια και χειρότερα.

Αλήθεια εσείς που βροντοφωνάζετε ότι δεν υπάρχουν αληθινές γυναίκες, για σκεφτείτε εκείνη την φορά που στάθηκε απέναντι σας μια τέτοια γυναίκα, πώς συμπεριφερθήκατε.

Μείνατε άφωνοι από την σεμνότητα της.

Εκπλαγήκατε από τον τρόπο της κόσμιας συμπεριφοράς της.

Γοητευτήκατε από τον τρόπο ομιλίας της.

Σας μάγεψε το χαμόγελο της, ερωτευτήκατε το μυαλό της.

Της είπατε πόσο όμορφη γυναίκα είναι.

Πόσο διαφορετική είναι, και πόσο πολύ θα θέλατε μια τέτοια γυναίκα δίπλα σας.

Κι εκείνη σας πίστεψε. Γιατί απέναντι της θεώρησε οτι έχει επιτέλους κάτι διαφορετικό. Έναν άντρα. Γιατί σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο ανήρ που στεκόταν απέναντι της, εκεί την παρέπεμψε το όλο σύνολο.

Και η επόμενη στιγμή ήταν η εξαφάνιση.

Αλήθεια, πείτε μας λίγο “τι πίνετε μωρέ” ;;;;

Σας τρομάζει μια αληθινή γυναίκα;

Ή ακόμα μια φορά μιλούσε “το κάτω κεφάλι” πιστεύοντας ότι έτσι θα την ρίξετε στο κρεβάτι;

Γατάκια μου…
Φάγατε πόρτα πριν το καταλάβετε.

Αυτή η γυναίκα φίλοι μου δεν επιθυμεί να γεμίσει το άδειο μαξιλάρι δίπλα της, για ένα βράδυ. Είναι το πιο εύκολο πράγμα στην εποχή μας.

Αδιάφορη την αφήνει μια τέτοια προοπτική.

“Βρώμισε ο τόπος” από άντρες σαν του λόγου σας.

Κι αν δεν μπορείτε να αντέξετε το βάρος μιας τέτοιας γυναίκας τουλάχιστον το πιο αντρίκιο είναι να μην αυτοπροβάλλεστε με φράσεις του τύπου “εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους”.

Γιατί πιστέψτε με, μόνο τον γέλωτα προκαλείται στην αντίπερα όχθη και όχι τίποτα άλλο, αλλά ο κόσμος είναι και μικρός πανάθεμά τον και έχοντας ήδη αποκτήσει τον κοινότυπο τίτλο πλέον του “ακόμα ένας παπαρίδης” ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει η φήμη σου.

Γι’αυτό πριν αποφασίσεις να ανοίξεις το στόμα σου λέγοντας αηδίες έχοντας απέναντι σου μια τέτοια γυναίκα, φρόντισε πρώτα να δουλέψει το πάνω κεφάλι εάν έχει βέβαια μυαλό εντός.

Γιατί έχεις τελειώσει με συνοπτικότατες διαδικασίες και ούτε χαμπάρι δεν θα πάρεις.




Λία Ευαγγελίδου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Τα εφτάρια του ουρανού και του ανθρώπου…!!!!

Στις αρχές Οκτωβρίου αναβιώνει στη χώρα μας, για μιαν ακόμη φορά, ο θεσμός του «Συμποσίου των 7 Σοφών» αυτή τη φορά με θέμα την Κοσμολογία. 

Ως γνωστόν οι 7 σοφοί της αρχαίας Ελλάδας ήσαν οι Θαλής ο Μιλήσιος, Βίας ο Πριηνεύς, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, Σόλων ο Αθηναίος και Χείλων ο Λακεδαιμόνιος αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις διάφορες σχετικές λίστες. 

Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και στην προκειμένη περίπτωση αφού οι συμμετέχοντες στο φετινό Συμπόσιο δεν είναι οι μοναδικοί στην ειδικότητά τους που θα μπορούσαν να περιληφθούν σ’ έναν παρόμοιο κατάλογο. 

Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι επίσης γεγονός ότι με την ευκαιρία του Συμποσίου πολλοί αναγνώστες έχουν ήδη αναρωτηθεί σχετικά με τον περίφημο αυτόν αριθμό «επτά» και το γιατί αυτός ο αριθμός είναι τόσο πολύ διαδεδομένος και τόσο προσφιλής από αρχαιοτάτων χρόνων. 

Γιατί αναμφισβήτητα ο αριθμός αυτός είχε διαχρονικά μιαν ιδιαίτερη «γοητεία» στους ανθρώπους όλων σχεδόν των πολιτισμών και των ηπείρων.

Η απάντηση σ’ αυτή την εύλογη ερώτηση είναι βέβαιο ότι θα σας ξαφνιάσει ακόμη περισσότερο, γιατί η ιδιαίτερη σημασία του αριθμού αυτού οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι ανάμεσα στους απλανείς αστέρες του ουράνιου θόλου τα μόνα αντικείμενα που φαίνονταν να μετακινούνται στον ουρανό ήσαν τα εξής επτά : 

ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πέντε ορατοί με γυμνό μάτι πλανήτες (ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος). 

Στην ίδια αυτή αντίληψη οφείλεται και η συγκέντρωση επτά ημερών σε μία εβδομάδα, όπως και οι ονομασίες των ημερών που σε πολλές γλώσσες βασίζονται σ’ αυτούς τους επτά ορατούς με γυμνό μάτι «πλανήτες αστέρες». 

Οι κινήσεις των «επτά πλανητών» θεωρούνταν ότι είχαν ξεχωριστή σημασία για τις ζωές των ανθρώπων. Έτσι ταυτίστηκαν με τους θεούς τους, πλασμένοι «κατ’ εικόνα και ομοίωση», και με τις ίδιες αδυναμίες και ελαττώματα που είχαν οι άνθρωποι.

Η «παρουσία» του επτά όμως στον ουρανό δεν σταματάει στους πλανήτες αλλά έχει κι άλλους εκπροσώπους όπως είναι και τα επτά κύρια άστρα των Πλειάδων, ένα λαμπερό ανοιχτό σμήνος στην πλάτη του αστερισμού του Ταύρου, που αντιπροσωπεύουν τις επτά αδελφές που κυνηγιόνται από τον Ωρίωνα, και στο οποίο ο λαός μας έχει δώσει το όνομα Πούλια. 

Οι Πλειάδες ήσαν κόρες της Πλειόνης και του Άτλαντα γι’ αυτό ονομάζονταν επίσης και Ατλαντίδες. Με γυμνό μάτι μπορεί κανείς να ξεχωρίσει εύκολα την Αλκυόνη, την Ηλέκτρα, την Μαία, την Ταϋγέτη και την Μερόπη, ενώ η Κελαινώ και η Αστερόπη είναι δυσκολότερα αναγνωρίσιμες. 

Στην πραγματικότητα ένα μεγάλο τηλεσκόπιο μας αποκαλύπτει ότι οι Πλειάδες είναι πολύ περισσότερες αφού μπορούμε να διακρίνουμε εκατοντάδες γαλαζωπά, νέα και υπέρθερμα άστρα να κολυμπάνε μέσα σ’ ένα νεφέλωμα που τα περιβάλλει.

Εκεί κοντά, στην κεφαλή του Ταύρου, βρίσκεται κι άλλο ένα ανοιχτό αστρικό σμήνος, οι Υάδες. Στην αρχαιότητα οι Υάδες ήσαν κι αυτές επτά, αν και τα ονόματα που διασώθηκαν είναι πέντε: Κλαία, Ευδώρα, Κορωνίς, Φαιώ και Φαισύλα. 

Τα άστρα του σμήνους φαίνονται να σχηματίζουν ένα αναποδογυρισμένο κεφαλαίο «Λ» και βρίσκονται σε απόσταση 130 ετών φωτός από τη Γη. 

Με βάση σύγχρονους υπολογισμούς το αστρικό σμήνος απομακρύνεται από ‘μάς με ταχύτητα 150.000 χιλιομέτρων την ώρα, μ’ αυτή την ταχύτητα ένα διαστημόπλοιο θα κάλυπτε την απόσταση Γης-Σελήνης σε λιγότερο από δυόμισι ώρες. Σύμφωνα με την μυθολογία ήσαν κόρες του Άτλαντα και της Αίθρας και αποτελούσαν τις Δωδωνίδες νύμφες στις οποίες ο Δίας είχε εμπιστευθεί την ανατροφή του Βάκχου. 

Όταν ο Λυκούργος, βασιλιάς ενός λαού που κατοικούσε στις όχθες του Στρυμώνα, τις καταδίωξε και τις έριξε στη θάλασσα, το μεν μωρό κατατρομαγμένο κατέφυγε στην αγκαλιά της Θέτιδας, ενώ οι Υάδες διασώθηκαν από τον Δία ο οποίος τις τοποθέτησε στον ουρανό.

Επί πλέον των ανοιχτών αυτών αστρικών σμηνών στον ουρανό έχουμε επίσης και τα επτά άστρα που σχηματίζουν τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου αλλά και της Μικρής Άρκτου. 

Σε παλαιότερες εποχές τα επτά κύρια άστρα της Μικρής Άρκτου θεωρούνταν ότι αντιπροσώπευαν τις Εσπερίδες, τις επτά αδελφές κι αυτές κόρες του Άτλαντα. 

Σ’ αυτή την εκδοχή ο αστερισμός αυτός, μαζί με άλλους γειτονικούς αστερισμούς (όπως τον Ζυγό, τον Βοώτη, την Μεγάλη Άρκτο και τον Δράκο), συνδέεται με τον μύθο για τα «Μήλα των Εσπερίδων», που ήταν ως γνωστόν ένας από τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. 

Ένα από τα επτά αυτά άστρα της Μικρής Άρκτου είναι ιδιαίτερα σπουδαίο. Πρόκειται για τον Πολικό γύρω από τον οποίο στριφογυρίζουν όλα τα άλλα άστρα. 

Σ’ οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, ή και της ημέρας ακόμη (έστω κι αν δεν φαίνεται στα μάτια μας), και σ’ οποιαδήποτε εποχή, ο Πολικός λάμπει ακίνητος σχεδόν στην ίδια πάντα θέση σημαδεύοντας με την παρουσία του τον βορρά.

Τα επτά λαμπρότερα άστρα της Μεγάλης Άρκτου ταυτίστηκαν με τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, τους επτά κύκνους που έσερναν τον ουράνιο θόλο, και τα επτά βόδια των Ρωμαίων (septem triones), εξ ου και η ονομασία Septentrio που είχαν δώσει οι Λατίνοι στον βορρά. 

Δύο από τα επτά αυτά άστρα μας πλησιάζουν και τα άλλα πέντε απομακρύνονται από εμάς, ενώ μερικά απ’ αυτά αποτελούν μέλη ενός μικρού αστρικού σμήνους. 

Τα άστρα του σμήνους βρίσκονται σε μια μέση απόσταση 75 ετών φωτός από τη Γη και καταλαμβάνουν μια έκταση 30 επί 18 έτη φωτός. 

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου είναι τόσο γνωστός σε όλους ώστε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες για να αναγνωριστεί εύκολα στο βόρειο νυχτερινό στερέωμα. 

Επειδή μάλιστα είναι ορατός σε οποιαδήποτε ώρα της νύχτας και σε οποιαδήποτε εποχή μπορεί άνετα να γίνει ο καλύτερος οδηγός μας στην προσπάθεια να μετακινηθούμε εύκολα στην βόρεια ουράνια περιοχή και να επισκεφτούμε έτσι και αρκετούς άλλους αστερισμούς.

Εκτός όμως από τον ουρανό ο αριθμός επτά, ήταν ιδιαίτερα προσφιλής, από την αρχαιότητα και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής. Πάρτε για παράδειγμα την Ελληνική μυθολογία που είναι γεμάτη με αναφορές στον περίφημο αυτόν αριθμό. 

Στο μύθο του Μινώταυρου οι επτά νέοι και οι επτά νέες ήταν το τίμημα που πλήρωνε η Αθήνα προς την Κρήτη του Μίνωα, ενώ ο Όμηρος μας αναφέρει ότι οι αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα ήσαν κι αυτές επτά, όπως επτά ήσαν και οι χορδές της λύρας που του χάρισε ο Ερμής. 

Στον θεό της μουσικής και του Ήλιου οι Σπαρτιάτες έκαναν θυσίες την έβδομη ημέρα κάθε μήνα, ενώ ονομάτιζαν τα νεογέννητα μωρά την έβδομη ημέρα από την γέννησή τους. 

Η διδασκαλία του Πυθαγόρα θεωρούσε ότι ο αριθμός αυτός ήταν «αμήτωρ» επειδή δεν είναι γινόμενο παραγόντων, και «σύμβολο της τελειότητας» επειδή τον αποτελούσαν οι αριθμοί τρία και τέσσερα που εκπροσωπούν δύο τέλεια σχήματα, 

το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο. Αιώνες αργότερα ο Νεύτωνας «είδε» κι αυτός με τη σειρά του επτά χρώματα στο ορατό φάσμα και στο ουράνιο τόξο, αντί για τα πιο εμφανή χρώματα που είναι έξι.

Προεκτάσεις παρόμοιων αντιλήψεων συναντάμε άλλωστε και σε πάρα πολλές άλλες εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στην κοινωνία, τη λογοτεχνία και τη θρησκεία: 

οι επτά νάνοι, τα επτά μέταλλα των αλχημιστών, η επτάφωτος λυχνία, οι επτά ημέρες της Δημιουργίας, οι επτά σφραγίδες και οι επτά σάλπιγγες στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, ενώ στην Παλαιά Διαθήκη ο αριθμός επτά αναφέρεται 77 φορές! 

Ακόμη και η Εκκλησία μας αναγνωρίζει επτά μυστήρια: τον Γάμο, την Βάπτιση, το Ευχέλαιο, την Μετάληψη, την Εξομολόγηση, το Χρίσμα και την Ιερωσύνη. Επτά είναι επίσης και οι αρετές: η ταπεινότητα, η ευσπλαχνία, η αγνότητα, η φιλαλληλία, η επιείκεια, η αλωσύνη και η εργατικότητα. 

Επίσης επτά ήσαν κι αυτοί που εκστράτευσαν κατά της Θήβας: ο Άδραστος, ο Πολυνείκης, ο Τυδεύς, ο Αμφιάραος, ο Καπανέας, ο Ιππομέδοντας και ο Παρθενοπαίος, ενώ επτά ήσαν και οι ήρωες που την υπερασπίστηκαν: ο Ετεοκλής, ο Πολυφόντας, ο Μελάνιππος, ο Μεγαρέας, ο Ύπερος, ο Λασθένης και ο Άκτορας. 

Επτά ήσαν επίσης και οι λόφοι που περιέβαλαν την αρχαία Ρώμη, ενώ επτά ήσαν επίσης και οι Εκκλησίες της Αποκάλυψης: της Εφέσου, της Σμύρνης, της Περγάμου, των Θυατείρων, των Σάρδεων, της Φιλαδέλφειας και της Λαοδικείας.

Ακόμη και στη σειρά των μυθιστορημάτων του «Χάρυ Πότερ» ο αριθμός επτά παρουσιάζεται ως ο πιο «μαγικός» από τους αριθμούς, ενώ μεταξύ άλλων επτά είναι τα βιβλία της σειράς, η φοίτηση στη Σχολή των μάγων είναι επταετής και ο Χάρυ Πότερ γεννήθηκε τον Ιούλιο, τον έβδομο μήνα του έτους. 

Ο άνθρωπος τέλος χρειάζεται επτά ώρες ύπνου, τα ψηφία στους τηλεφωνικούς αριθμούς (μετά τον κωδικό της περιοχής) είναι επτά, η πασχαλίτσα έχει επτά βούλες στην πλάτη της, ενώ το άθροισμα δύο αντίθετων πλευρών σ’ ένα ζάρι είναι πάντοτε επτά.

Παρόλα αυτά ο αριθμός επτά δεν σημαδεύει πάντα τα καλότυχα, αφού συνδέεται επίσης και με όσους έχουν «εφτά παπάδων νου», με αυτούς που τους «ζώνουν εφτά φίδια», με τα επτά κακά της μοίρας μας, με τα επτά χρόνια φαγούρας των παντρεμένων, με τα επτά χρόνια γρουσουζιάς, με τον εφτάγλωσσο (=αθυρόστομο), με τα επτά χρόνια της χούντας, καθώς και με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: 

την λαιμαργία, την οκνηρία, την λαγνεία, την αλαζονεία, την οργή, τον φθόνο και την φιλαργυρία.

Και τέλος, ακόμη και τα Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ήσαν κι αυτά επτά: η Πυραμίδα του Χέοπα, οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο Κολοσσός της Ρόδου και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. 

Θαύματα των οποίων η θύμηση και ο θαυμασμός που αισθανόμαστε γι’ αυτά ακόμη και σήμερα, μας ανεβάζουν πράγματι στον «έβδομο ουρανό»!




Διονύσης Σιμόπουλος – Αστροφυσικός, Διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου
Φωτογραφία: Aστροφωτογράφος Φάνης Ματσόπουλος.

Κόκκινο λάχανο : Διατροφική αξία, ιδιότητες και οφέλη…!!!!

Κόκκινο λάχανο: Διατροφική αξία, ιδιότητες και οφέλη
Ενώ το πράσινο λάχανο είναι πιο συνηθισμένο, το κόκκινο λάχανο περιέχει περισσότερα θρεπτικά οφέλη, καθώς και έντονη γεύση. Το κόκκινο λάχανο περιέχει ενώσεις που βρίσκονται σε φυτικές τροφές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως είναι οι πολυφαινόλες. Κόκκινο λάχανο: Διατροφική αξία, ιδιότητες και οφέλη

Οι πολυφαινόλες προσφέρουν οφέλη λόγω της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδους και αντι-καρκινικής τους ιδιότητας. Το κόκκινο λάχανο, ένα χαμηλό σε θερμίδες λαχανικό, είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών και μια πλούσια πηγή βιταμινών.

Ένα φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο, περίπου 89 g περιέχει

· 27 θερμίδες,

· 0 γραμμάρια λίπους,

· 1 γραμμάριο πρωτεΐνης,

· 7 γραμμάρια υδατάνθρακες,

· 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών και

· 24 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε διάφορες βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και σε μέταλλα, όπως κάλιο και μαγγάνιο.

Επίσης, εκτός από πολυφαινόλες, το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, η οποία προσφέρει αντιοξειδωτικά οφέλη.

Ένα πολύ νόστιμο λαχανικό και παράλληλα ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό.

Είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα το μισό φλιτζάνι κόκκινο λάχανο παρέχει περίπου 30 mg πολυφαινόλες (ανθοκυανίνες) με αντιφλεγμονώδεις δράσεις.


Το λάχανο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνων του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.


Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάχανο έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα χολικά οξέα που εκκρίνονται από τη χολή κατά τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να μειώνεται η συγκέντρωση χοληστερόλης στο αίμα. Ακόμη, σύμφωνα με μελέτη το μαγειρεμένο λάχανο στον ατμό ενισχύει τη δεσμευτική ικανότητα χολικών οξέων σε σύγκριση με το ωμό.

Περιέχει τις περίφημες φυτικές χρωστικές ουσίες “ανθοκυανίνες

οι ανθοκυανίνες είναι μια ομάδα υγιεινών ενώσεων που εμπίπτουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών – αυτών των τόσο θρεπτικών συστατικών των φυτών – και επιστήμονες μέσα από εργαστηριακές έρευνες και κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι οι ανθοκυανίνες:

· μειώνουν την πηκτικότητα των αιμοπεταλίων εμποδίζοντας έτσι τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει
a) εγκεφαλικά επεισόδια
b) πνευμονική εμβολή
c) περιφερειακή αγγειακή νόσο και
d) καρδιακή προσβολή

· ρυθμίζουν τη χοληστερίνη

· εξουδετερώνουν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες

· αποτρέπουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που προκαλούν πόνο και αποτελούν αρχή για άλλες παθήσεις…

οι επιστήμονες και οι ερευνητές έχουν εντοπίσει περίπου 400 είδη ανθοκυανινών

και τριανταέξι (36) από αυτές τις ανθοκυανίνες στο κόκκινο λάχανο συμπεριλαμβανομένων και

οκτώ (8) που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν εντοπιστεί στο κόκκινο λάχανο…

η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε στο ARS Beltsville Human Nutrition Research Center (BHNRC) in Beltsville, Md.

Βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Ένα φλιτζάνι ωμό λάχανο περιέχει 2,2 γρ. φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία της πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στη μείωση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.

Δρα κατά του ζαχάρου

Οι φυσικές κόκκινες χρωστικές ουσίες του κόκκινου λάχανου, μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι χρωστικές αυτές ουσίες λειτουργούν το ίδιο στο κόκκινο λάχανο, όπως και στα παντζάρια.

Συμβάλει στην υγεία του εγκεφάλου

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Το κόκκινο λάχανο έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Το κόκκινο λάχανο μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος από μικρό έως πολύ μεγάλο. Η γεύση του είναι επίσης αρκετά ήπια και παρόμοια με αυτή του πράσινου λάχανου. 

Είναι κατάλληλο για προσθήκη σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σαλάτες, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι χρωστικές ουσίες που περιέχει μπορεί να σας κάνουν όλο το φαγητό μωβ!

Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα της κεφαλής του λάχανου και, παρόλο που το εσωτερικό του λάχανου είναι συνήθως καθαρό, συνεχίστε πλένοντας καλά το λάχανο, ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει. 

Για να γίνει αυτό, κόψτε το εσωτερικό της κεφαλής σε κομμάτια και ξεπλύνετε. Μπορείτε να το ψήσετε στον ατμό για μεγαλύτερη απόλαυση.




Στοιχεία από:
www.post4life.gr
www.shape.gr

Τι πρέπει να τρώμε για να νικάμε όλες τις ασθένειες...!!!!

Η φύση γιατρεύει

Άγχος: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, βερίκοκο, βρώμη, παντζάρι, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανό.

Αεροφαγία: φρέσκο γλυκάνισο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη.

Αδυναμία (οργανισμού): δεντρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, πιπεριές

Αιμορραγία: πορτοκάλι, γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, λουΐζα, δίκταμο, πεντάνευρο, καρότο, λεμόνι, πρόπολη.

Αιμορροΐδες: παντζάρι, κάστανο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, πεπόνι, πατάτα, πράσο, φασκόμηλο, ταραξάκο, γιαούρτι.

Ακμή: καρότο, λάχανο, μαρούλι, μαγιά μπίρας, τομάτα, γογγύλι, ταραξάκο, γιαούρτι.

Αμυγδαλίτιδα: σκόρδο, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, μέλι, πρόπολη, γογγύλι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, μέντα, θυμάρι, μαντζουράνα, αγριοτριανταφυλλιά, γιαούρτι.

Αναιμία: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, θυμάρι, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο, ντομάτα, παντζάρι, καρότο, κάστανο, λάχανο, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φύτρα, σιτάρι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, καρύδι, ελιά, πρόπολη, πράσο, μαϊντανός, δαμάσκηνο, σπανάκι, ταραξάκο, σταφύλι.

Αναπνευστικές Παθήσεις: χαμομήλι, θυμάρι, πανσές.

Ανορεξία: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, λεμόνι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, σέλινο.

Αντικαταρροϊκά: αγιόκλημα, λεβάντα, τίλιο, ρίγανη.

Αντισηπτικά: καλέντουλα, δίκταμο, λεβάντα, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, τσάι βουνού, χαμομήλι.

Απασβέστωση: πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.

Αρθρίτιδα και Αρθροπάθεια: σκόρδο, σπαράγγι, αγκινάρα, λάχανο, αγγούρι, ραδίκι, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, τομάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαυροράπανο, ραπάνι, σταφύλι.

Αρτηριακή υπέρταση: σκόρδο, φράουλα, λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, ελιά, ρύζι, σίκαλη, σόγια, σταφύλι.

Αρτηριοσκλήρυνση: σκόρδο, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, μαγιά μπίρας, μήλο, καρύδι, τομάτα, πράσο, δαμάσκηνο, σίκαλη, σόγια.

Αρτηριακή υπόταση: βρώμη, κριθάρι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι.

Άσθμα: αγριμόνιο, Αχιλλέα, βαλεριάνα, βάλσαμο, γαϊδουράγκαθο, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σέλινο, σκόρδο, τίλιο, χαμομήλι.

Αφαλάτωση (έλλειψη μεταλλικών αλάτων): πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι. 

Αϋπνία: βερίκοκο, βρώμη, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, μήλο, ρίγανη, ροδάκινο, κολοκύθα, βαλεριάνα, βάλσαμο, βασιλικός, δυόσμος, μέντα, ευκάλυπτος, λεβάντα, Λουΐζα, μελισσόχορτο, χαμομήλι, δεντρολίβανο.

Αυτιών πόνοι: βασιλικός, κολοκυθιά, κρεμμύδι, μελισσόχορτο, μολόχα, σκόρδο, χαμομήλι.

Άφθες: δεντρολίβανο, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο, χαμομήλι.

Βήχας: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, μαρούλι, αμύγδαλο, μέλι, ρίγανη, κουκουνάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, γογγύλι, φασκόμηλο, σέλινο, θυμάρι.

Βρογχίτιδα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, σύκο, φύτρα, μαρούλι, μήλο, μέντα, μέλι, ρίγανη, κριθάρι, κουκουνάρι, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, θυμάρι.

Γαστρίτιδα: καρότο, λάχανο, μάραθο (φινόκιο), σύκο, μαρούλι, λεμόνι, πιπεριά, μέλι, πατάτα, φασκόμηλο, γιαούρτι, κολοκύθι.

Γήρας: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, καρότο, κάστανο, λάχανο, κεράσι, κρεμμύδι, σύκο, φύτρα, λεμόνι, μήλο, φουντούκι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, σίκαλη, σόγια, γιαούρτι.

Γρίπη: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, λάχανο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μέλι, κουκουνάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.

Δερματίτιδα: πορτοκάλι, σπαράγγι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, αγγούρι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, καρύδι, ελιά, πρόπολη, μαυροραπανο, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, σταφύλι, γιαούρτι.

Διαβήτης: σπαράγγι, βρώμη, αγκινάρα, λάχανο, ρεβίθι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φασόλι, κέδρος, μαγιά μπίρας, μήλο, φουντούκι, ελιά, ρύζι, φασκόμηλο.

Διάρροια: σκόρδο, βερίκοκο, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μέντα, μοσχοκάρυδο, πρόπολη, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, γιαούρτι.

Δυσκοιλιότητα: βερίκοκο, πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, μαρούλι, μαγιά μπίρας, αμύγδαλο, μήλο, μελιτζάνα, πεπόνι, ελιά, πατάτα, ροδάκινο, πρόπολη, τομάτα, πράσο, δαμάσκηνο, ρύζι, σίκαλη, ταραξάκο, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.

Δυσμηνόρροια: φρέσκο γλυκάνισο, λάχανο, μαρούλι, μέντα, μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο.

Δυσπεψία: σκόρδο, δάφνη, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, γαρύφαλλο, ραδίκι, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μελιτζάνα, μέντα, μοσχοκάρυδο, κόκκινη πιπεριά, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, γιαούρτι, κολοκύθα.

Εγκαύματα: βάλσαμο, κολοκυθιά, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, πατάτα, χαμομήλι.

Εκζέματα: δεντρολίβανο, κελέντουλα, λεβάντα, μαϊντανός, φασκόμηλο, χαμομήλι.

Έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου: καρότο, λάχανο, λεμόνι, μήλο, πατάτα, μυζήθρα, φασκόμηλο, γιαούρτι.

Εμετός: γλυκάνισο, μάραθο, μελισσόχορτο, μέντα.

Εντερικά παράσιτα: σκόρδο, κανέλλα, καρότο, λάχανο, ρεβίθι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μήλο, μέντα, φουντούκι, καρύδι, πράσο, μαϊντανός, θρούμπι, θυμάρι, σπόροι κολοκύθας.

Εντερίτιδα: σκόρδο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, αγκινάρα, λάχανο, ραδίκι, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μήλο, μέντα, μέλι, κριθάρι, τομάτα, ρύζι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.

Εντομοαπωθητικά: τεύκριο, βασιλικός.

Εξανθήματα: αγριμόνιο, γαϊδουράγκαθο, μολόχα, πατάτα.

Επιπεφυκίτιδες: μαϊντανός, καλεντούλα.

Ευθραυστότητα των τριχοειδών: πορτοκάλι, λάχανο, μαυροσίταρο, λεμόνι, πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός.

Ζαλάδες: βάλσαμο, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα, μαϊντανός, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, αγριοτριανταφυλλιά, χαμομήλι.

Ζυμώσεις του εντέρου: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, γαρύφαλλο, κεράσι, κρεμμύδι, μάραθο, μαρούλι, μέντα, κόκκινη πιπεριά, πρόπολη, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, θρούμπι, ταραξάκο, θυμάρι, γιαούρτι.

Ηλίαση: πρώτες βοήθειες αφέψημα σαμπούκου.

Ημικρανία: βασιλικός, λάχανο, κεράσι, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, μέντα, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.

Ηπατική ανεπάρκεια: πορτοκάλι, σπαράγγι, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαρούλι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, μέντα, καρύδι, ελιά, κριθάρι, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.

Ηρεμιστικά: βάλσαμο, λεβάντα, αγριοτριανταφυλλιά.

Ιγμορίτιδα: σκόρδο, λάχανο, λεμόνι, μέντα, πρόπολη, κουκουνάρι, θυμάρι, γιαούρτι.

Ίκτερος: πορτοκάλι, σπαράγγι, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαρούλι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, μέντα, καρύδι, ελιά, κριθάρι, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.

Ισχιαλγία: σκόρδο, σπαράγγι, αγκινάρα, λάχανο, αγγούρι, ραδίκι, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, τομάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαυροράπανο, ραπάνι, σταφύλι.

Κάλοι: βάλσαμο, καλέντουλα, μολόχα, πατάτα, σκόρδο.

Καρδιακό έμφραγμα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, μήλο, σίκαλη, σόγια γιαούρτι.

Καρκίνος: σκόρδο, παντζάρι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, μήλο, πρόπολη, μαϊντανός, σέλινο.

Κίρρωση του ήπατος: κρεμμύδι, λάχανο, κέδρος, πρόπολη, δεντρολίβανο.

Κιρσοί: σκόρδο, λάχανο, λεμόνι, ταραξάκο.

Κοκίτης: σκόρδο, βασιλικός, λάχανο, μαρούλι, ρίγανη, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, θυμάρι.

Κολικοί του ήπατος: αγκινάρα, καρότο, κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, ελιά, μαυροράπανο, ραπάνι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.

Κολίτιδα: σκόρδο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, αγκινάρα, λάχανο, ραδίκι, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μήλο, μέντα, μέλι, κριθάρι, τομάτα, ρύζι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.

Κόπωση: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, σπαράγγι, βρώμη, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο (μπαχαρικό), ραδίκι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φασόλι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, κέδρος, μαυροσίταρο, λεμόνι, μαντζουράνα, αμύγδαλο, μήλο, μέντα, μέλι, κεχρί, μοσχοκάρυδο, βασιλικός πολτός, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, δαμάσκηνο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.

Κρυολόγημα: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, λάχανο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μέλι, κουκουνάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.

Κυστίτιδα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, κριθάρι, πράσο, γογγύλι, θυμάρι, γιαούρτι.

Λαρυγγίτιδα: σκόρδο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, μέλι, φασκόμηλο, σέλινο (σέλερι).

Λοιμώδη νοσήματα: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, καρότο, λάχανο, αγγούρι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μήλο, μέλι, κριθάρι, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, θυμάρι, σταφύλι.

Λόξιγκας: βαλεριάνα, δυόσμος, μέντα, ρίγανη.

Ματιών ερεθισμοί: καρπούζι, κρόκος, Λουΐζα. μαϊντανός, μάραθο, ραδίκι.

Μελανιές: αγριμόνιο, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, κρεμμύδι, μαϊντανός, μάραθο, μελισσόχορτο, μολόχα, πατάτα, σινάπι.

Μετεωρισμός: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), μαρούλι, λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, κόκκινη πιπεριά, μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, θυμάρι, γιαούρτι.

Μώλωπες: Αχιλλέα, αθανασία, βιόλα, πιπεριά (κόκκινη), βάλσαμο.

Ναυτίες: γαϊδουράγκαθο, κολοκυθιά, λεβάντα, μάραθο, ρίγανη.

Νευρωτική κατάθλιψη: βερίκοκο, κανέλλα, λάχανο, μήλο, μέντα, μοσχοκάρυδο, πρόπολη, βασιλικός πολτός, δαμάσκηνο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, θυμάρι.

Νεφρική ανεπάρκεια: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, αγκινάρα, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), μήλο, πεπόνι, κριθάρι, αχλάδι, γκρέιπ φρουτ, ροδάκινο, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, κολοκυθάκι.

Όγκοι: σκόρδο, παντζάρι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, μήλο, πρόπολη, μαϊντανός, σέλινο.

Οίδημα: σκόρδο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, μαϊντανός, γογγύλι, σταφύλι.

Οξύτητα στομάχου: λεμόνι, μέντα.

Ολιγουρία: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, αγκινάρα, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), μήλο, πεπόνι, κριθάρι, αχλάδι, γκρέιπ φρουτ, ροδάκινο, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, κολοκυθάκι.

Οστεοπόρωση: πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.

Ουλίτιδα: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, σέλινο (σέλερι).

Παχυσαρκία: κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, μαρούλι, λεμόνι, μήλο, πατάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο.

Πέτρες ουροδόχου κύστης (ουρολιθίαση): σκόρδο, βρώμη, καρότο, λάχανο, κεράσι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), φράουλα, λεμόνι, μήλο, πράσο, μαϊντανός, μαυροράπανο, γογγύλι, ραπάνι, σέλινο, ταραξάκο.

Πέτρες χολής( χολολιθίαση): αγκινάρα, καρότο, κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, ελιά, μαυροράπανο, ραπάνι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.

Πληγές: Μαλακώνουν με βιόλα, βίνκα, καλέντουλα.

Ποδάγρα: σκόρδο, σπαράγγι, βασιλικός, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, μάραθο, φράουλα, κέδρος, μαρούλι, λεμόνι, πεπόνι, ελιά. αχλάδι, τομάτα, πράσο, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, γογγύλι. δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.

Πονοκέφαλος: βασιλικός, λάχανο, κεράσι, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, μέντα, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.

Πονόδοντος: δίκταμος, δυόσμος, σαμπούκος, θυμάρι, καρυδιά, κισσός, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη, σινάπι, χαμομήλι.

Πρηξίματα: αγριμόνιο, μάραθος, μαντζουράνα, πατάτα, ραδίκι, σκόρδο, σινάπι, χαμομήλι, απήγανος.

Πυρετός: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, καρότο, λάχανο, αγγούρι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μήλο, μέλι, κριθάρι, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, θυμάρι, σταφύλι.

Ραχιτισμός: σκόρδο, βερίκοκο, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, τυρί, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, καρύδι, ελιά, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, σπανάκι, γιαούρτι.

Ρευματισμοί: (βλέπε Αρθρίτιδα και Αρθροπάθεια).

Σαλμονέλωοη : σκόρδο, κανέλλα, καρότο, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μέντα, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.

Σκορβούτο: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, λεμόνι, πατάτα, πρόπολη, μαυροράπανο, ραπάνι, ταραξάκο.

Σμηγματόρροια: λάχανο, λεμόνι, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.

Στηθάγχη: σκόρδο, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, μαγιά μπίρας, μήλο, καρύδι, σίκαλη, σόγια, γιαούρτι.

Στοματίτιδα: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, σέλινο (σέλερι).

Ταχυπαλμίες: φρέσκο γλυκάνισο, μαρούλι, αμύγδαλο, μέντα, δενδρολίβανο.

Τσιμπήματα εντόμων: Αγριμόνιο, δυόσμος, θυμάρι, καρυδιά, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, μολόχα, μέντα, σκόρδο, φασκόμηλο.

Τυμπανισμός: βασιλικός, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σκόρδο, χαμομήλι.

Υπεργλυκαιμία: σπαράγγι, βρώμη, αγκινάρα, λάχανο, ρεβίθι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φασόλι, κέδρος, μαγιά μπίρας, μήλο, φουντούκι, ελιά, ρύζι, φασκόμηλο.

Υπερθυρεοειδισμός: καλαμπόκι.

Υπερκόπωση: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, σπαράγγι, βρώμη, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο (μπαχαρικό), ραδίκι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φασόλι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, κέδρος, μαυροσίταρο, λεμόνι, μαντζουράνα, αμύγδαλο, μήλο, μέντα, μέλι, κεχρί, μοσχοκάρυδο, βασιλικός πολτός, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, δαμάσκηνο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.

Υπέρταση: γλιστρίδα, δεντρολίβανο, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, σέλινο, σκόρδο.

Υπόταση: δάφνη, θυμάρι, φασκόμηλο.

Υπερχοληστερηναιμία: σκόρδο, αγκινάρα, ρεβίθι, λεμόνι, καλαμπόκι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, σόγια, ταραξάκο, γιαούρτι.

Φαρυγγίτιδα: σκόρδο, λάχανο, κρεμμύδι, λεμόνι, μέλι, πρόπολη.

Φλεβίτιδα: λάχανο, λεμόνι.

Χειλικός έρπης: λεμόνι.

Χιονίστρες: καρότο, γαίδουράγκαθο, λάχανο, χαιρέφυλλο, καρύδια, κρεμμύδι, λεμόνι, σέλινο (σέλερι).




Η Τελευταία Προφητεία του ΠΕΤΑΡ ΝΤΕΝΩΦ...!!!!

Γεννήθηκε το 1864 στο χωριό Νικολάεφκα, κοντά στην Βάρνα. Πέθανε το 1944 στη Σόφια αφήνοντας έναν πλούτο υψηλοτάτης πνευματικής αξίας για τους Βούλγαρους και για την ανθρωπότητα.

Εξ' ίσου γνωστός με το πνευματικό του όνομα «Μπέϊντσα Ντούνο», ο Δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ που έζησε στη Βουλγαρία (1864 - 1944) υπήρξε ένα όν πολύ υψηλού επιπέδου συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα ήταν ένας καταπληκτικός μουσικός. Ο Δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ υπήρξε ένα όν που καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του έδωσε ένα παράδειγμα αγνότητας, σοφίας, νοημοσύνης και δημιουργικότητας. Εγκαταστάθηκε σε ένα μεγάλο πνευματικό κέντρο -το Izgrev- που δημιούργησε στα περίχωρα της Σόφια, όπου έζησε έχοντας γύρω του ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών και απ' όπου, χάρη στην ακτινοβολία του, αφύπνισε στην αληθινή πνευματικότητα χιλιάδες ψυχές, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εντυπωσιασμένος από αυτό το πρόσωπο που ξεχώριζε από κάθε κοινό άνθρωπο, ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν δήλωσε μία μέρα στους δημοσιογράφους: «Ολόκληρος ο κόσμος υποκλίνεται σήμερα μπροστά μου, όμως εγώ, υποκλίνομαι μπροστά στον Δάσκαλο Πέταρ Ντένωφ!»

Όταν ρώτησαν έναν από τους μεγαλύτερους Γιόγκι τον Yogananda, για το αν θα ιδρύε άσραμ και στη Βουλγαρία, απάντησε: "Εγώ είμαι εδώ. Εκεί λειτουργεί το Πνεύμα της αλήθειας."

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή του από τον κόσμο αυτό και ενώ βρισκόταν σε βαθύ διαλογισμό, ο Δάσκαλος έδωσε μία αξιοσημείωτη προφητεία αναφορικά με την ταραγμένη εποχή που διανύουμε σήμερα, καθώς και για τον ερχομό εκ νέου της Χρυσής Εποχής μέσα στην ανθρωπότητα.

Ιδού αυτό το συγκλονιστικό κείμενο. Είναι τόσο πολύ επίκαιρο που δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι αυτά τα λόγια προφέρθηκαν πριν από 68 χρόνια - 1944:

H τελευταία προφητεία του Πέταρ Ντένωφ

«Μέσα στη διαδρομή του χρόνου, η συνείδηση του ανθρώπου πέρασε και από μία πολύ μακρά περίοδο σκότους. Αυτή η φάση, που οι Ινδοί ονόμασαν «Κάλι Γιούγκα», (Σιδηρά εποχή) βρίσκεται πλέον προς το τέλος της. Βρισκόμαστε σήμερα στο σύνορο μεταξύ δύο εποχών: αυτής της «Κάλι Γιούγκα» και αυτής της Νέας Εποχής στην οποία αρχίζουμε να μπαίνουμε. 

Μία βαθμιαία βελτίωση λαμβάνει ήδη χώρα μέσα στις σκέψεις, μέσα στα συναισθήματα και στις πράξεις των ανθρώπων, όμως σύντομα όλοι θα υποστούν τη Θεϊκή Φωτιά η οποία θα φέρει τον εξαγνισμό μέσα τους και θα τους προετοιμάσει για τη Νέα Εποχή. 

Έτσι, ο άνθρωπος θ' ανυψωθεί σ' έναν ανώτερο βαθμό συνείδησης, απόλυτα αναγκαίο για να μπορέσει να εισέλθει στη Νέα Ζωή. Αυτό είναι που εννοούμε με τη λέξη «Ανύψωση».

Θα παρέλθουν μερικές δεκαετίες ακόμα πριν η Φωτιά να έρθει στη γη, η Φωτιά που θα μετατρέψει τον κόσμο φέρνοντας του μία νέα ηθική. Αυτό το απέραντο κύμα έρχεται από το κοσμικό διάστημα και θα πλημμυρίσει όλη τη γη. Όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να του αντισταθούν θα παρασυρθούν από τη δύναμη του και θα μεταφερθούν αλλού.

Αν και οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, αυτό το μεγάλο κύμα θα γίνει από όλους αισθητό. 

Και αυτή η αλλαγή που θα συμβεί θα αγγίξει όχι μόνο τη γη, αλλά όλο το ηλιακό μας σύστημα και τον Κόσμο.

Το μόνο και το καλύτερο που μπορεί ο άνθρωπος να κάνει σ' αυτή την εποχή, είναι να στραφεί προς τον Θεό και με το να βελτιώνεται συνειδητά, καθημερινά να ανυψώσει το επίπεδο των δονήσεων του, ώστε να μπορέσει να εισέλθει σε αρμονία με αυτό το ισχυρό κύμα που σύντομα θα πλημμυρίσει τα πάντα. Η Φωτιά για την οποία μιλώ, η οποία συνοδεύει τις νέες συνθήκες που θα προσφερθούν στον πλανήτη μας, θα αναγεννήσει, θα εξαγνίσει, θα ανοικοδομήσει τα πάντα: 

ακόμα και η ύλη θα εκλεπτυνθεί, οι καρδιές των ανθρώπων θα ελευθερωθούν από το άγχος, από τις ταραχές, από την αβεβαιότητα και οι άνθρωποι θα φωτιστούν. Όλα θα βελτιωθούν, όλα θα ανυψωθούν: Οι αρνητικές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα και οι βλαβερές πράξεις θα καούν, θα καταστραφούν.

Η παρούσα ζωή σας είναι μία σκλαβιά, μία βαριά φυλακή. Προσπαθήστε να καταλάβετε την κατάστασή σας και να ελευθερωθείτε από αυτήν! Σας το λέω πάλι: βγείτε από τη φυλακή σας! Είναι πράγματι απογοητευτικό να βλέπει κανείς τόση πολύ παραπλάνηση, τόση πολύ θλίψη και πόνο, τόση πολύ ανικανότητα στο να καταλάβετε που βρίσκεται η αληθινή σας ευτυχία.

Όλα όσα βλέπετε σήμερα γύρω σας, μέσα στον ανθρώπινο κόσμο, σύντομα θα καταρρεύσουν και θα χαθούν. 

Δεν θα μείνει ούτε ένα ίχνος πλέον από αυτόν τον πολιτισμό και τη μιζέρια του. Όλη η Γη θα ταρακουνηθεί και δεν θα μείνει ούτε ένα ίχνος από αυτόν τον ψεύτικο, υποκριτικό πολιτισμό που κρατάει τους ανθρώπους υπό το ζυγό της αμάθειας.

Οι σεισμοί μέσα στη γη δεν είναι απλά μηχανικά φαινόμενα, αλλά έχουν ταυτόχρονα το στόχο να αφυπνίσουν τη νόηση και την καρδιά των ανθρώπων ώστε να ελευθερωθούν από τα λάθη και τις τρέλες τους και να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν είναι μόνοι τους μέσα στο Σύμπαν.

Το ηλιακό μας σύστημα διασχίζει τώρα μία περιοχή του Σύμπαντος όπου κάποτε, στο πολύ μακρινό παρελθόν, κατεστράφη ένας αστερισμός. 

Με την καταστροφή του, αυτός ο αστερισμός άφησε τα ίχνη του, τη σκόνη του στο διάστημα. 

Αυτό το πέρασμα μέσα από ένα χώρο μολυσμένο, είναι μία αιτία δηλητηρίασης, όχι μόνο για τους κατοίκους της γης, αλλά και για όλους τους κατοίκους των άλλων πλανητών του συστήματος μας αλλά και των πλανητών όλου του γαλαξία.

Τα μόνο ουράνια σώματα που δεν επηρεάζονται καθόλου από αυτό το εχθρικό και βλαβερό περιβάλλον είναι οι Ήλιοι. Αυτή η βλαβερή περιοχή ονομάζεται: «η δέκατη τρίτη ζώνη». Έχει ονομαστεί επίσης «η ζώνη των αντιθέσεων».

Ο πλανήτης μας έμεινε κλεισμένος μέσα σ' αυτή τη ζώνη για χιλιάδες χρόνια, όμως πλησιάζουμε επιτέλους στην έξοδο από αυτό το χώρο των σκοταδιών και πλησιάζουμε ήδη στο να αγγίξουμε μία περιοχή πολύ πιο αιθέρια, πιο πνευματική, όπου ζουν όντα πολύ πιο εξελιγμένα.

Η Γη ακολουθεί πλέον μία ανοδική κίνηση στην εξέλιξή της και ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να εναρμονιστεί με αυτά τα ρεύματα της Ανύψωσης. Αυτοί που αρνούνται να εναρμονιστούν μ' αυτή τη νέα κατεύθυνση θα χάσουν το πλεονέκτημα, την ευκαιρία όλων των εξαιρετικών συνθηκών που θα τους παρουσιαστούν για να εξελιχθούν. 

Θα παραμείνουν πολύ πίσω στην εξέλιξή τους και θα υποχρεωθούν να περιμένουν δεκάδες χιλιάδες χρόνια τον ερχομό ενός νέου πλέον κοσμικού ανοδικού παρόμοιου κύματος.

Η Γη, το Ηλιακό Σύστημα, αλλά κι ολόκληρο το Σύμπαν κινούνται προς μία εντελώς νέα κατεύθυνση κάτω από την επίδραση της Κοσμικής Αγάπης. 

Οι περισσότεροι από εσάς θεωρούν ακόμα την Αγάπη απλά σαν μία δύναμη επιθυμίας, μία έλξη, όμως στην πραγματικότητα, η Αγάπη είναι η Ισχυρότερη όλων των Δυνάμεων!

Για την ώρα είναι το χρήμα και η εξουσία που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων, λες και η ζωή σας να εξαρτάται από αυτά! 

Στο μέλλον όμως, τα πάντα θα υποκλίνονται στην Αγάπη και όλα θα την υπηρετούν. Όμως, είναι μέσα από τρομερές θλίψεις και δυσκολίες που η συνείδηση των ανθρώπων θα ανυψωθεί. 

Οι φοβερές προφητείες του Δανιήλ που αναφέρονται στα Ιερά βιβλία, σχετίζονται με την εποχή που αρχίζει.

Θα υπάρξουν απίστευτες πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και τυφώνες, γιγαντιαίες εκτός κάθε ελέγχου πυρκαγιές, αλλά και σεισμοί που θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Το αίμα θα κυλάει άφθονο. Θα υπάρχουν συνεχώς επαναστάσεις. 

Φοβερές εκρήξεις θα συμβαίνουν σε πολυάριθμα μέρη της γης. Εκεί που είναι η γη, θα έρθει το νερό και σε πολλά σημεία του νερού θα έρθει η γη.

Ο Θεός είναι Αγάπη!

Κι' εν τούτοις, όλα αυτά τα γεγονότα θα είναι μία απάντηση της Φύσης ενάντια στα διαρκή και διαιωνιζόμενα εγκλήματα των ανθρώπων που διαπράττουν σχεδόν από την αυγή του χρόνου ενάντια στη Μητέρα τους, τη Γη.

Μετά από τις μεγάλες αυτές ταραχές και τον πόνο, αυτοί που θα έχουν παραμείνει ζωντανοί - όντα ξεχωριστά - θα γνωρίσουν τη Χρυσή Εποχή, την Αρμονία και την Ομορφιά χωρίς όρια.

Κρατήστε την ειρήνη σας και την πίστη σας όταν θα έρθει η εποχή του τρόμου και της θλίψης γιατί έχει γραφτεί ότι ούτε μία τρίχα δεν θα πέσει από το κεφάλι αυτού που είναι Δίκαιος.

Μην απογοητευτείτε τότε. Συνεχίστε σταθερά την εργασία της εσωτερικής, προσωπικής σας εξέλιξης.

Δεν έχετε την παραμικρότερη ιδέα για το Μεγαλειώδες Μέλλον που σας περιμένει. Μία Νέα Γη θα έρθει σύντομα στο φως.

Σε μερικές δεκαετίες από σήμερα, ήδη η εργασία σας θα είναι λιγότερο ασφυκτική, καταπιεστική και ο καθένας θα έχει χρόνο για να αφιερώνει σε πνευματικές,

καλλιτεχνικές ή διανοητικές δραστηριότητες. Το θέμα των σχέσεων των δύο φύλων θα λυθεί επιτέλους αρμονικά: και η μία πλευρά και η άλλη, θα μπορούν επιτέλους να ακολουθήσουν τα οράματά τους, τους στόχους τους, χωρίς εμπόδιο από την άλλη.

Ακόμα και οι σχέσεις των ζευγαριών λίγο αργότερα θα αρχίσουν να βασίζονται πάνω στην εκτίμηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν στο διάστημα, αλλά και να εισέρχονται στα άλλα επίπεδα, ενώ μετά θα αρχίσουν να διασχίζουν το ενδογαλαξιακό διάστημα.

Θα μελετήσουν βαθειά τη λειτουργία των διαφόρων γαλαξιών και σύντομα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Θεϊκό Κόσμο, να τον γευτούν, να ενωθούν, να συγχωνευτούν με την Κεφαλή του Σύμπαντος.

Η Νέα Εποχή είναι αυτή της Έκτης Φυλής. Ο δικός σας προορισμός είναι να προετοιμαστείτε όπως πρέπει για να την υποδεχθείτε και να τη ζήσετε. Η Έκτη Φυλή θα δομηθεί γύρω από την Ιδέα της Αδελφοσύνης.

Θα εξαφανιστούν τότε όλες οι συγκρούσεις που βασίζονται στα προσωπικά, εγωιστικά, συμφέροντα. Η μόνη αναζήτηση του καθενός θα 'ναι πώς να καταφέρει να εναρμονιστεί με το Νόμο και με τη Δύναμη της Αγάπης.

Η Έκτη Φυλή θα είναι αυτή της Αγάπης. Μία νέα ήπειρος θα σχηματιστεί γι' αυτή τη Φυλή. Θα ξεπηδήσει στον Ειρηνικό, ώστε ο Ύψιστος να εγκαταστήσει την κατοικία του σ' αυτόν τον πλανήτη.

Τους Ιδρυτές αυτού του Νέου Πολιτισμού, τους ονομάζω «Αδελφούς της Ανθρωπότητας» ή ακόμα «Παιδιά της Αγάπης». Θα είναι αμετακίνητοι, ακλόνητοι για το Καλό και θα αντιπροσωπεύουν ένα νέο τύπο ανθρώπων. 

Οι άνθρωποι θα σχηματίσουν μία οικογένεια, σαν ένα πελώριο σώμα, όπου κάθε λαός θα αντιπροσωπεύει ένα όργανο αυτού του σώματος.

Στη νέα φυλή, η Αγάπη θα εκδηλωθεί μ' ένα τρόπο τόσο τέλειο, που ο σημερινός άνθρωπος δεν μπορεί ακόμα να έχει γι' αυτόν παρά μία πολύ αόριστη και θολή ιδέα.

Η Γη παραμένει για την ώρα ένα έδαφος προσφιλές στις διαμάχες και τη βία, όμως οι σκοτεινές δυνάμεις πρόκειται να οπισθοχωρήσουν, να αποσυρθούν και να την αφήσουν ελεύθερη. 

Οι άνθρωποι, βλέποντας ότι δεν θα τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος, θα εισέλθουν σ' αυτόν της Νέας Ζωής, δηλαδή της Χάριτος και της σωτηρίας.

Μέσα στην ανόητη αλαζονεία τους, ορισμένοι από αυτούς θα συνεχίσουν μέχρι τέλους να νομίζουν ότι μπορούν να ζουν στη γη μία ζωή εντελώς αντίθετη στη θεϊκή τάξη, όμως στο τέλος ο καθένας θα καταλήξει να αντιληφθεί ότι η διοίκηση αυτού του κόσμου δεν του ανήκει.

Ένας νέος Πολιτισμός προετοιμάζεται να δει το φώς κι αυτός ο Πολιτισμός που θα έρθει θα στηρίζεται σε 3 κατευθυντήριες αρχές: την ανύψωση της γυναίκας, την ανύψωση των ταπεινών και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το Φώς, το Αγαθό και η Δικαιοσύνη θα θριαμβεύσουν. Δεν είναι παρά μία υπόθεση χρόνου. Οι θρησκείες θα αναγκαστούν να εξαγνιστούν. 

Γιατί κάθε μία περικλείει μέσα της ένα μόριο τουλάχιστον της Διδασκαλίας των Διδασκάλων του Φωτός, όμως ένα μόριο σκοτεινιασμένο εξ' αιτίας της διαρκούς επιρροής των ανθρώπινων παρεμβάσεων.

Μία μέρα οι πιστοί όλων των θρησκειών θα αναγκαστούν να ενωθούν και να συμφωνήσουν σε μία κοινή Αρχή, αυτή του να τοποθετήσουν την Αγάπη σαν βάση κάθε πίστης, όποια κι αν αυτή είναι. Η Αγάπη και η Αδελφοσύνη, αυτή θα είναι η κοινή τους βάση!

Η Γη σύντομα θα ταρακουνηθεί, θα σαρωθεί από εξαιρετικά ταχείς δονήσεις του Κοσμικού Ηλεκτρισμού.

Σε μερικές δεκαετίες από τώρα, τα πολύ κακοήθη και μοχθηρά όντα δεν θα μπορούν πλέον να αντέξουν την έντασή τους. Θα αρχίσουν να απορροφούνται λοιπόν από την Κοσμική Φωτιά, η οποία θα κατακάψει το κακό που τους κατέχει. Κατόπιν, θα αρχίσουν να μετανιώνουν, γιατί έχει προφητευτεί πως «κάθε σάρκα θα δοξάσει το Θεό».

Η μητέρα μας, η Γη, θα απαλλαχτεί σύντομα από τους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να δεχθούν τη Νέα Ζωή. Θα τους απορρίψει σαν να 'ταν χαλασμένα φρούτα. 

Μάλιστα δεν θα μπορούν πλέον να μετενσωματωθούν σ' αυτό τον πλανήτη. Το ίδιο και τα εγκληματικά πνεύματα, θα 'ναι αδύνατον να ξανάρθουν. 

Οι μόνοι που θα μπορούν να μείνουν στον πλανήτη μας θα είναι αυτοί που θα διαθέτουν την Αγάπη μέσα τους.

Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον μέρος πάνω στη γη που να μην είναι μολυσμένο, είτε από το ανθρώπινο αίμα, είτε από αυτό των ζώων.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει ένας εξαγνισμός. Γι' αυτό το λόγο και ορισμένες από τις παρούσες ηπείρους θα υποστούν καταβυθίσεις, ενώ άλλα εδάφη θα ξεπηδήσουν αλλού.

Οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή υποψία για το τι τους απειλεί. Θα συνεχίσουν να τρέχουν πίσω από τους μάταιους σκοπούς που έχουν βάλλει και πίσω από την αναζήτηση των ηδονών.

Αντίθετα, οι άνθρωποι της Έκτης Φυλής θα έχουν συνείδηση της αξίας του ρόλου τους και θα έχουν σεβασμό για την ελευθερία των άλλων. 

Θα τρέφονται αποκλειστικά από το φυτικό βασίλειο. Οι Ιδέες τους θα έχουν την Δύναμη να κυκλοφορούν τόσο ελεύθερα, όσο ελεύθερα κυκλοφορεί ο αέρας και το φώς στις μέρες μας.

Τα λόγια «Αν δεν γεννηθείτε εκ νέου.» αντιστοιχούν στην Έκτη Φυλή. Ακόμα και το εδάφιο 60 του Ησαΐα αναφέρεται στον ερχομό της Έκτης Φυλής, της Φυλής της Αγάπης.

Μετά τις μεγάλες αναστατώσεις και καταστροφές, οι άνθρωποι θα πάψουν να ζουν μέσα στην αμαρτία και θα ξαναβρούν το δρόμο της Αρετής.

Το κλίμα του πλανήτη μας θα μετατραπεί και θα είναι παντού εύκρατο, ενώ οι βίαιες διαφοροποιήσεις δεν θα υπάρχουν πια. Ο αέρας θα ξαναγίνει καθαρός, αγνός, το ίδιο και τα νερά. Τα περισσότερα παράσιτα θα εξαφανιστούν.

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να θυμούνται τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους και θα αισθάνονται έντονη ικανοποίηση διαπιστώνοντας ότι είναι επιτέλους ελεύθεροι από τις παλιές τους συνθήκες. 

Έτσι όπως απαλλάσσει κανείς ένα αμπέλι από τα παράσιτα του και από τα νεκρά του φύλλα, έτσι ενεργούν τα πολύ Εξελιγμένα Όντα για να προετοιμάσουν τους ανθρώπους στο να γίνουν ικανοί να υπηρετούν την Πηγή της Αγάπης, το Θεό.

Τους δίνουν πολύ καλές συνθήκες για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν και σ' αυτούς που θέλουν πράγματι να τους ακούσουν και να τους ακολουθήσουν, λένε : 

«Μη φοβάστε τίποτα! Λίγο ακόμα χρόνο και όλα θα τακτοποιηθούν. Βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αυτός που θέλει να εισέλθει μέσα στο Νέο Πολιτισμό, ας μελετά, ας εργάζεται συνειδητά κι' ας προετοιμάζεται».

Χάρη στην Ιδέα της Αδελφοσύνης, η γη θα ξαναγίνει ένας ευλογημένος τόπος και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Όμως πριν συμβεί, πελώριες τραγωδίες και πόνοι θα έρθουν για να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις. 

Τα λάθη και τα εγκλήματα που είναι συσσωρευμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια πρέπει να ξεπληρωθούν. Το πύρινο κύμα που εκπορεύεται από τον Υπέρτατο Κόσμο, θα συνεισφέρει στο να ξεπληρωθεί το κάρμα των λαών.

Η απελευθέρωση δεν μπορεί να δοθεί διαφορετικά. Η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί για τις μεγάλες αναπόφευκτες δοκιμασίες που έρχονται και που θα φέρουν το τέλος του εγωκεντρισμού.

Κάτω από τη Γη, προετοιμάζεται επίσης κάτι το εκπληκτικό. Μία μεγαλειώδης και εντελώς ασύλληπτη επανάσταση θα εκδηλωθεί σύντομα μέσα στη φύση. Ο Θεός έχει αποφασίσει να ανορθώσει αυτό τον κόσμο και θα το κάνει! Είναι το τέλος μιας παλαιάς εποχής.

Μία νέα τάξη θα έρθει να αντικαταστήσει την παλαιά, μία τάξη μέσα στην οποία θα Βασιλεύει η Αγάπη σ'ολόκληρη τη Γη.




Τοξότης

Κατανοώντας το πεπρωμένο....και πρακτικά βήματα για να σας βοηθήσουν να πάρετε ευθύνη για το δικό σας - Μέρος Β'...!!!!

Παίρνοντας Την Ευθύνη του Πεπρωμένου μας
Αν θέλουμε να πάρουμε την ευθύνη του πεπρωμένου μας, πρέπει να πάρουμε την δύναμη μας πίσω. Ορίστε πώς:

Αρχίστε να σκέφτεστε την πιθανότητα ότι μπορείτε να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να έχετε βαθιά πεποίθηση ότι μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας. 

Για αρχή, το μόνο απαραίτητο πράγμα είναι να γίνετε ανοιχτοί στην ιδέα ότι είναι δυνατόν. Να είστε περίεργοι για ένα νέο μονοπάτι που δεν μπορείτε να δείτε ακόμα. Ανοίξτε αυτήν την πόρτα: «Είμαι ανοιχτός/ή στο ενδεχόμενο ότι μπορώ να αλλάξω την πορεία της ζωής μου».
Χαιρετήστε τον πόνο και τη δυστυχία στη ζωή σας. Ο λόγος που κολλάμε σε δυσλειτουργικά πρότυπα είναι επειδή έχουμε την τάση να κλείνουμε την πόρτα στον πόνο και τη δυστυχία που βιώνουμε. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε από τραύματα του παρελθόντος, άλυτο πένθος, μέχρι πόνο για έναν χωρισμό και μικρές απογοητεύσεις. 

Είναι δύσκολο να είσαι παρόν με τα συναισθήματα διδαχτήκαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε ή να ξαναζούμε τον πόνο που ήταν συντριπτικός και απειλούσε την ασφάλεια μας όταν τον βιώναμε σε προγενέστερο χρόνο στη ζωή μας. 

Ωστόσο, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο πόνος μας είναι εκεί για να μας ξυπνά στο ότι υπάρχει κάτι μέσα μας που χρειάζεται προσοχή και γιατρειά. Όταν δεν χαιρετούμε τα μέρη μας εκείνα που έχουν ανάγκη αναγνώρισης και έκφρασης, τότε ζούμε ασυνείδητα και επαναλαμβάνουμε παλιά πρότυπα. 

Όταν ζούμε ασυνείδητα, ο πόνος μας και ο φόβος μας για τον πόνο είναι αυτό που δημιουργεί το μονοπάτι της ζωής μας. Τι συναίσθημα ή κατάσταση αποφεύγεις τον τελευταίο καιρό;

Ακούστε τον εαυτό σας. Πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στους εαυτούς μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε με περισσότερη προσοχή τους μικρούς σπινθήρες του ενθουσιασμού που κυματίζουν μέσα στο σώμα μας. Μιλώ για τα μικρά πράγματα εδώ. 

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να χορεύετε και αισθάνεστε αυτή τη μικρή αλλά επίμονη ανάγκη να χορεύετε περισσότερο, αλλά συνεχίζετε να το αναβάλλετε γιατί αναρωτιέστε αν έχει πραγματικά σημασία, τότε είναι σίγουρα ώρα να ξεκινήσετε το χορό. Γιατί? Επειδή υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας που το χρειάζεται αυτό, και το ωραίο σε αυτό είναι ότι όχι μόνον το μέρος σας που το χρειάζεται αυτό ωφελείται , αλλά θα ξεχυθεί σε όλο σας το είναι ανοίγοντας πόρτες που δεν θα μπορούσατε να είχατε ποτέ φανταστεί. 

Μπορεί να αρχίσετε να γίνεστε πιο δημιουργικοί στην εργασία, η σεξουαλική σας ζωή θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, η υγεία σας μπορεί να βελτιωθεί, μπορεί να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας. Αλλάζετε τη ζωή σας ακούγοντας τα μικρά πράγματα. Οι μικρές σπίθες, οι ψίθυροι, οι ορμές είναι το πεπρωμένο σας που μιλάει, προκαλώντας σας να αποδεχθείτε την πρόσκλησή του.
Δεν υπάρχουν λάθη. Πρέπει να συναντούμε κάθε εμπειρία που ξεδιπλώνεται στη ζωή μας με περιέργεια ακόμη και αν την νιώθουμε σαν προϊόν ενός τρομερού λάθους. Όλα τα εμπόδια που προκύπτουν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εμείς προκαλούμε, αποτελούν μέρος - όχι έξω από – το μονοπάτι της ζωής. Μέσα σε κάθε εμπειρία υπάρχει ένα άνοιγμα για κάποιο νέο μέρος σας να γεννηθεί. 

Το να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να δείχνετε με το δάχτυλο είναι το αντίθετο της περιέργειας. Σταματά τη διαδικασία και οδηγεί σε θυματοποίηση και επανάληψη του όποιου κύκλου βρίσκεστε μέσα. Να είστε ανοιχτοί στο να εξερευνείτε οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται σαν μια φοβερή απόφαση:

«Πώς μπορώ να περάσω μέσα από αυτήν την κατάσταση διαφορετικά την επόμενη φορά;» «Τι νέο πράγμα μπορώ να μάθω για τον εαυτό μου από αυτή την εμπειρία; » 

«Πώς μπορώ να εξασκήσω συμπόνια για τον εαυτό μου και για τους άλλους;» Όταν γινόμαστε περίεργοι, νέες πόρτες δυνατότητας αρχίζουν να ανοίγουν για νέους ανθρώπους, νέες ευκαιρίες, και ένα νέο δικό σας εαυτό να μπουν.

Συνδεθείτε. Πρέπει να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Σιγά-σιγά, θα πρέπει να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Όταν ωθούμε τους εαυτούς μας να είναι πιο ευάλωτοι με τους άλλους, μπορούμε να συνδεόμαστε πιο βαθιά με τους εαυτούς μας. Όλη η ζωή είναι μια συν-δημιουργία και έτσι η διαμόρφωση της πορείας της ζωής σας είναι επίσης μια συν-δημιουργία. 

Με αυτό εννοώ ότι είναι μέσω της σύνδεσης μας με τους άλλους, που βλέπουμε τους εαυτούς μας, που βλέπουμε το βαθύτερο δυναμικό μας, που αφυπνιζόμαστε στα όνειρά μας, που ανοίγουμε τους εαυτούς μας τελείως στην όμορφη αγριότητα των βαθύτερων επιθυμών μας.

Παλέψτε σαν να μην έχετε παλέψει ποτέ πριν. Θα πρέπει να παλέψετε. Και παλέψτε. Από τη στιγμή που επιλέξετε να αλλάξετε τα πράγματα, θα υπάρξει ένα κομμάτι σας που θα προκύψει άμεσα και θα προσπαθεί να σας κρατά αλυσοδεμένους σε αυτό που σας είναι γνώριμο. 

Θα υπάρχουν φωνές ανθρώπων μέσα στο κεφάλι σας που θα σας στοιχειώνουν. Η έγκριση των άλλων θα φαίνεται πιο σημαντική από τη φωνή αυτή μέσα σας που ψιθυρίζει ή ίσως ουρλιάζει για κάτι περισσότερο. Ετοιμαστείτε να κάνετε πόλεμο.

Παίξτε. Πολύ. Τρέξτε ολόγυρα σαν παιδί, χορέψτε μέσα στους δρόμους, ουρλιάξτε, γελάστε, παίξτε. Μέσω του παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε ξανά τους εαυτούς μας και φτάνουμε δημιουργικές δυνατότητες που είτε έχουμε ξεχάσει, ή δεν ξέραμε ποτέ ότι είχαμε. Είναι μέσα σε αυτό το διάστημα που ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να λύνουμε προβλήματα. 

Το κομμάτι σας που πεινά για αλλαγή απολύτως απαιτεί να είστε δημιουργικοί. Κάντε στον εαυτό σας μια ερώτηση στην οποία χρειάζεστε απάντηση και στη συνέχεια βγείτε έξω για έναν καλό χορό και δείτε τι ιδέες θα προκύψουν μετά την διασκέδαση.

Έτσι, βλέπετε, αν θέλετε να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας η αληθινή σας δύναμη υπάρχει ακριβώς εδώ, στο τώρα, στο μέσον της ζωής σας όπως αυτή είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή.

(Το θέμα ολοκληρώνεται σε δύο αναρτήσεις)




Της Danielle Benvenuto
Αναρτήθηκε από KateM12