Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ό,τι μας ενοχλεί στους άλλους είναι απλώς μια προβολή αυτών που βρίσκουμε άσχημα πάνω μας…!!!!

Μερικές φορές, αυτό που μας λείπει είναι αυτό που μας στερεί την ικανότητα να κρίνουμε τους άλλους με αντικειμενικό τρόπο. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται αρνητική προβολή. Είναι ένας μηχανισμός άμυνας κατά τον οποίον αποδίδουμε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας στους άλλους. Σε καταστάσεις συναισθηματικής σύγκρουσης, αποδίδουμε στους άλλους τα δικά μας συναισθήματα ή σκέψεις, τα οποία εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε. 

Η αρνητική προβολή διαχειρίζεται καταστάσεις συναισθηματικής σύγκρουσης που προέρχονται από εσωτερικά ζητήματα, καθώς εμείς αποδίδουμε στους άλλους τα ίδια μας τα συναισθήματα τα οποία δεν είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε. 

Προβάλλουμε τα συναισθήματα ή τις σκέψεις που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως δικά μας, διότι μας προκαλούν άγχος ή ταραχή, οπότε τα κατευθύνουμε προς κάποιον άλλον και τα αποδίδουμε, χωρίς αιδώ, σε αυτούς τους ανθρώπους, σα να ήταν οι δικές μας σκέψεις ή αισθήματα. 

Μεγάλο μέρος του έργου της προσωπικής ανάπτυξης συνίσταται από την προσπάθεια να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από αυτές τις προβολές, θέτοντας ένα σαφές όριο μεταξύ της ιστορίας που δημιουργούμε σχετικά με αυτό που συμβαίνει και αυτού που πράγματι συμβαίνει. Ως εκ τούτου, μπορούμε να αποφύγουμε τη στρέβλωση των γεγονότων και να ξεπεράσουμε τη σύγκρουση που υπάρχει μόνο στον δικό μας ψυχισμό. 

«Δεν βλέπουμε τους άλλους όπως είναι, τους βλέπουμε όπως εμείς είμαστε»  - Emmanuel Kant - 

Η άμυνα του εγώ απέναντι στους προσωπικούς περιορισμούς. 
Προβάλλουμε τις προσωπικές μας άμυνες, διότι είναι αυτές που μας προκαλούν άγχος ή ταραχή για να διατηρήσουμε μια θετική αυτοεικόνα. 

Η αυτοεκιμήσή μας και οι μηχανισμοί άμυνας που διαθέτουμε παίζουν ένα θεμελιώδη ρόλο στην άμυνα του εγώ. Οι λεγόμενοι μηχανισμοί άμυνας του εγώ είναι στρατηγικές που χρησιμοποιούμε, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι διατηρούμε την αυτοεικόνα και την αυτοεκτίμησή μας αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. 

Ο εγκέφαλός μας φαίνεται ότι έχει αναπτύξει διαφορετικούς τρόπους να μας προστατεύει από ό,τι μας προκαλεί οδύνη, ή ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. 

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άμυνας είναι στρατηγικές που αναστέλλουν την οδύνη που προέρχεται από ορισμένα βιώματα και συναισθήματα που προκύπτουν από τα βιώματα αυτά. Αυτοί οι μηχανισμοί μας προστατεύουν όταν δεν θέλουμε να αναγνωρίσουμε μια πτυχή το εαυτού μας, η οποία δεν μας αρέσει, ή διαλύει την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας. 

Το πρόβλημα προκύπτει όταν αυτοί οι μηχανισμοί γίνονται αυτόματοι ως αποτέλεσμα κατάχρησης των συγκεκριμένων μηχανισμών. Ως εκ τούτου, καθίσταται δύσκολο να διακόψουμε αυτή τη συνήθεια, παρά το γεγονός ότι μπορεί να παράγει ανισορροπία σε συγκεκριμένες πτυχές της ανάπτυξής μας. 

Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε αυτούς τους μηχανισμούς ενίοτε, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε και να τους πολεμήσουμε, έτσι ώστε να μην καταλήξουμε να διαστρεβλώσουμε την πραγματικότητα σύμφωνα με τη θέληση του εγώ. 

Σε διαφορετική περίπτωση, αυτοί οι μηχανισμοί άμυνας θα στραφούν εναντίον μας, δημιουργώντας σημαντικές στρεβλώσεις στην αντίληψή μας, ενώ θα καταστεί δυσκολότερη η αναγνώριση και η ταυτοποίησή τους, διότι καμουφλάρονται εύκολα ανάμεσα στις ρεαλιστικές μας αντιλήψεις. 

Οι μηχανισμοί άμυνας που διαθέτουμε μας κάνουν να φαινόμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε αδύναμοι και να φαινόμαστε αδύνατοι όταν είμαστε δυνατοί. 

Αυτό που βλέπουμε στους άλλους λέει πολλά για τον εαυτό μας. 
Οι άλλοι άνθρωποι ενεργούν ως κάτοπτρο του νου μας, πάνω στο οποίο εμείς βλέπουμε να αντικατοπτρίζονται διαφορετικές ποιότητες ή πτυχές του είναι μας. Όταν βλέπουμε κάτι που δεν μας ικανοποιεί σε κάποιον άλλον, αισθανόμαστε δυσαρέσκεια και απόρριψη, οι οποίες είναι ενδεικτικές του γεγονότος ότι αυτή η πτυχή του εαυτού μας δυσαρεστεί. 

Η ψυχολογική προβολή μάς κάνει να σκεφτούμε ότι το ελάττωμα αυτό δεν μας αγγίζει, δεν μας ανήκει, οπότε υπάρχει μόνο στον άλλον. 

Η ψυχολογική προβολή είναι ένας ψυχικός μηχανισμός άμυνας μέσω του οποίου ένα πρόσωπο αποδίδει στους άλλους τα δικά του συναισθήματα, σκέψεις, ή κίνητρα τα οποία ο ίδιος αρνείται ότι διαθέτει, ή δεν τα αποδέχεται για τον εαυτό του. Όταν το μυαλό μας συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μια απειλή για την ψυχική μας υγεία, την αποδίδει σε μη αποδεκτές ιδιότητες ενός εξωγενούς αντικειμένου. 

Ως εκ τούτου, το μυαλό μας κατορθώνει να αυταπατάται και να κάνει αυτά τα απειλητικά στοιχεία να φαίνεται ότι υπάρχουν εκτός του εαυτού μας. 

Αυτές οι προβολές ισχύουν τόσο για τα αρνητικά συναισθήματα όπως το μίσος, η απέχθεια και οι επιθυμίες θανάτου αλλά και για θετικά όπως ο θαυμασμός, η εξιδανίκευση και η τρυφερότητα. 

Ως αποτέλεσμα, όταν ασκούμε ακραίου βαθμού κριτική στου άλλους, ενδεχομένως να κρίνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. 

«Ό,τι μας ενοχλεί στους άλλους είναι απλώς μια προβολή αυτού που δεν έχουμε ακόμη επιλύσει με τον ίδιο μας τον εαυτό» - Buddha - 




Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ. 

9 σημάδια ότι είστε πολύ αγχωμένοι και αυτό καταστρέφει την υγεία σας…!!!!

Το άγχος είναι μια από τις πιο υποτιμημένες επιδημίες στην σημερινή εποχή. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι βαθιά ριζωμένο στον σημερινό πολιτισμό ο οποίος είναι ουσιαστικά ανελέητα ανταγωνιστικός. Υπάρχουν αναφορές στην Ιαπωνία για ταξιδιώτες που κατέρρευσαν και πέθαναν στον δρόμο. 

Θλιβερός κόσμος για να ζήσεις, έτσι; Η υπερβολική εργασία θεωρείται ωστόσο εντάξει. Ενώ το να δουλεύετε πολύ εκτιμάται και είναι αναγκαίο στον σημερινό κόσμο πρέπει να ξέρετε πότε να σταματήσετε και να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα για χάρη, της ψυχικής και γενικής υγείας σας. 

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι δουλεύετε υπερβολικά. Έτσι, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα σημάδια ότι ίσως πρέπει να κάνετε ένα απαιτούμενο διάλειμμα! 

1. Μειωμένη σeξουαλική επιθυμία. 
Το άγχος σκοτώνει την λίμπιντο. Θα βρείτε πως δεν νιώθετε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τις σeξουαλικές επαφές. Κατά συνέπεια οι ρομαντικές σας σχέσεις θα ελαττωθούν. Το άγχος είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της Στυτικής Δυσλειτουργίας σήμερα. 

Ακόμα και στις γυναίκες μπορεί να κάνει τις σeξουαλικές επαφές αδιάφορες ακόμα και οδυνηρές. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει και όλα να επανέλθουν στο φυσιολογικό αλλά θα πρέπει να δουλέψετε για αυτό. Ο αθλητισμός για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας ώστε να προσπαθήσετε να το μειώσετε στην καθημερινή ζωή σας. 

2. Είστε πάντα κουρασμένοι. 
Χασμούριεστε στην δουλειά και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στα πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Πάντα κλείνετε το ξυπνητήρι και βρίσκετε δικαιολογίες για να πάτε για ύπνο. Το άγχος κάνει όλα τα συστήματα του σώματος να υπέρ-λειτουργούν. 

Αυτό σας κάνει να απεχθάνεστε τα πάντα και να θέλετε να μην κάνετε τίποτα άλλο αλλά να πάτε για ύπνο. Για να το θέσω απλά, αποστραγγίζει όλη την ενέργεια σας. 

3. Αλλά δεν μπορείτε και να κοιμηθείτε πραγματικά. 
Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα: παρά το ότι νιώθετε εντελώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νευρικές απολήξεις σας είναι εξουθενωμένες και δεν μπορούν να ξεκουραστούν. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπέρ-λειτουργίας των συστημάτων σας. Θα καταλήξετε να σκέφτεστε κάθε τι άσχετο πράγμα ή ένα τραγούδι που σας κόλλησε στο μυαλό όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. 

4. Είστε άρρωστοι σχεδόν κάθε μέρα. 
Μπορεί να είναι το οτιδήποτε από φτέρνισμα έως πονόκοιλο. Αυτό συμβαίνει γιατί το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσπαθεί συνεχώς να σας απαλλάξει από το άγχος και την ένταση. 

5. Συνεχώς ξεχνάτε πράγματα. 
Πράγματα όπως το που αφήνετε τα κλειδιά, τα βιβλία σας κτλ. είναι ενσωματωμένα στην μνήμη των μυών σας. Έτσι αυτή η ανάμνηση κάνει τις κινήσεις σας αυτόματες. 

Αλλά όταν οι νευρικές απολήξεις σας είναι στην τσίτα συνεχώς είναι πιθανό να ξεχνάτε αυτά τα βασικά πράγματα. Αν δεν το ελέγξετε μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια μνήμης ή σε μερική που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. 

6. Το στομάχι σας γουργουρίζει κατά καιρούς. 
Ή πάντα θα πεινάτε ή δεν θα πεινάτε ποτέ. Αυτό δείχνει πως ο μεταβολισμός σας έχει τρελαθεί. Αυτό είναι πολύ, πολύ κακό. Μόλις ο μεταβολισμός παραστρατήσει είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην κανονική του πορεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους. Είναι πολύ κακό σενάριο αν το δείτε συνολικά. 

7. Τα πάντα σας κάνουν να αντιδράτε υπερβολικά. 
Αυτά που κανονικά δεν σας επηρέαζαν καθόλου σας κάνουν πολύ συναισθηματικούς ή να κλαίτε. Ή να θέλετε να σκοτώσετε κάποιον. Ή και τα δύο. Αλλά τελικά καταλήγετε να μην κάνετε τίποτα και να είστε απαθείς. Και επειδή δεν κάνατε τίποτα νιώθετε ένοχοι γι' αυτό. Νιώθετε μια ανακατωσούρα από περίεργα συναισθήματα αλλά ποτέ δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κανένα. 

8. Νιώθετε πως το μυαλό σας είναι μπλοκαρισμένο. 
Και ότι μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Οι αυτοκτονικές σκέψεις δεν είναι ασυνήθιστες όταν είστε αγχωμένοι. Αυτό το έντονο συναίσθημα μέσα στο κεφάλι σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κλειστοφοβικοί και ότι ασφυκτιείτε επιβαρύνοντας την αϋπνία. 

9. Μπορεί να «ξεχάσετε» να αναπνεύσετε για λίγο και να βρείτε την ανάσα σας λίγο αργότερα. 
Και πάλι, αυτό οφείλεται στις εξουθενωμένες νευρικές απολήξεις. Είναι το πρώτο σύμπτωμα της επιληπτικής κρίσης. Αν δεν το ελέγξετε, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές αργότερα. 




Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Εννέα λόγοι για να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας…!!!!

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας. Οι εννέα πρώτοι περιγράφονται σε αυτό το άρθρο. 

1. Ο ανώτερος σας εαυτός (το πνεύμα, ο πραγματικός εαυτός, η εσωτερική ύπαρξη, η γέφυρα προς το Θείο) αφορά την πρόσβαση στον ανώτερο σκοπό της ζωής σας. 
Ο καθένας έχει έναν υψηλότερο σκοπό στη ζωή που θέλει να εκπληρώσει κατά τη διάρκεια της περιόδου αφύπνισης και μετασχηματισμού. Ο τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στον υψηλότερο σκοπό σας είναι να αναπτύξετε μία βαθύτερη και σαφέστερη σχέση με τον ανώτερο εαυτό σας. Το «σχέδιο» για τον υψηλότερο σκοπό της ζωής σας βρίσκεται μέσα σας. 

2. Ο ανώτερος εαυτός είναι το μέρος από όπου έχετε πρόσβαση και ενεργοποιείτε τη διαίσθησή σας. 
Τίποτα δεν ενεργοποιεί τη διαίσθησή σας καλύτερα από τη σύνδεση με το ανώτερο εγώ. Η διαίσθησή σας και η εσωτερική γνώση είναι σημαντικά στοιχεία που σας καθοδηγούν στην καθημερινή διαδρομή ώστε να υπάρχει μία διαίσθηση μεγαλύτερης συνεργασίας με τον Συμπαντικό Νου. 

3. Ο ανώτερος εαυτός είναι το σημείο πρόσβασης για τη σοφία όλων των εποχών. 
Η ψυχή είναι άπειρη, που σημαίνει πως υπήρχε από πάντα. Πιθανότατα είχατε πολλές ζωές. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή τη σοφία με την επανασύνδεση εντός και δίνοντας προσοχή σε αυτό το κομμάτι του εαυτού σας. 

4. Ο ανώτερος εαυτός είναι ο τόπος όπου θα καθαρίσει το κάρμα σας και θα αντιληφθείτε το νόημα της ζωής σας και τις «συμφωνίες ψυχών» με τους άλλους. 
Κατανοώντας τη ζωή και τις πνευματικές συμφωνίες από την πλευρά του ανώτερου εαυτού, θα θεραπεύσετε και μεταμορφώσετε τη ζωή σας. Στη συνέχεια, θα είστε ευγνώμων που θα έχετε περάσει από τη διαδικασία αυτή. Σχεδόν τίποτα δεν αφήνει καλύτερο συναίσθημα από την ευγνωμοσύνη όταν αυτή είναι αυθεντική. 

5. Ο ανώτερος εαυτός σας είναι το μέρος που θα αποκαταστήσετε την εσωτερική ισορροπία, την πληρότητα και την ειρήνη μέσα σας. 
Η ψυχή σας είναι ο τόπος που μπορείτε να αποκαταστήσετε την ισορροπία και την πληρότητα μεταξύ δεξιού και αριστερού μέρους του εγκεφάλου. (το χαμηλότερο επίπεδο της ανθρώπινης συνείδησης συνοδεύεται πάντα από το υψηλότερο ή θεϊκό επίπεδο συνείδησης). 

Μετά την ένωση με τον ανώτερο εαυτό σας θα παρατηρήσετε ότι η συνεχής φλυαρία στο κεφάλι σας θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και η μάχη που μαινόταν στο μυαλό, θα πάψει να υφίσταται. 

6. Ο ανώτερος εαυτός είναι το σημείο πρόσβασης για τις δυνατότητές σας, τα δώρα σας και τη μοναδική συμβολή που θα αποτελέσει το κλειδί για τη δημιουργία της δικής σας Χρυσής Εποχής. 
Η ενέργεια της ψυχής είναι η ενέργεια των δυνατοτήτων σας. Καθώς θα επανασυνδεθείτε με την εσωτερική σας καθοδήγηση έγκαιρα και με συνέπεια θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μία ζωή που πραγματικά θα θέλατε να ζήσετε. 

7. Η σύνδεση και η ένωση με τον ανώτερο εαυτό σας αφορά τη συμβολή σας στη δημιουργία της Χρυσής Εποχής σε όλα τα όντα στη Γαία. 
Ο ανώτερος εαυτός σας είναι συνδεδεμένος με το μεγαλύτερο Συμπαντικό σχέδιο. Με την εκπλήρωση του ρόλου σας στο σχέδιο αυτό, θα βοηθήσετε στη Χρυσή Εποχή για την ανθρωπότητα. 

8. Ο ανώτερος εαυτός σας είναι η γέφυρα που όλοι αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους. 
Όταν ακολουθείτε κατευθείαν την καθοδήγηση από τον ανώτερο εαυτό σας, θα ωφεληθείτε σε μεγαλύτερο βαθμό στη ζωή σας με ευνοϊκές και εκπληκτικές συγχρονικότητες, με αίσθηση τέλειας χρονικής στιγμής, με μεγαλύτερες συνεργασίας με τους ανθρώπους στη ζωή σας και με νέες ιδέες. 

Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται δώρα της αλληλοσύνδεσης. Τα πάντα και οι πάντες γύρω σας είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους μέσω και εσάς. 

9. Ο ανώτερος εαυτός είναι το πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανάληψή σας. 
Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη διαδικασία της ανάληψης. Η ανάληψη αναφέρεται ως επέκταση της συνείδησης (ή αύξηση ή και ως μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση) που εμφανίζεται όταν αρχίσουμε να βλέπουμε τον κόσμο σαν να είχε την προοπτική του Συμπαντικού Νου (εξάλλου ο ανώτερός σας εαυτός είναι ένα κομμάτι από το Σύμπαν). 

Όταν αρχίζουμε να βλέπουμε τον κόσμο από μία τέτοια υψηλή προοπτική, οι συμπεριφορές και οι συνήθειες μας αλλάζουν ακόμα και αν δεν μπορούσαμε μία τέτοια αλλαγή μέχρι αυτό το σημείο. 




Κόβοντας τα δεσμά της ψυχής : 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε…!!!!

Όλοι δημιουργούμε ένα σημαντικό αριθμό ψυχικών συνδέσεων κατά την διάρκεια της ζωής μας. Δεν είναι όλες θετικές. 

Δεν πρέπει ψυχές χαμηλής ενέργειας να είναι συνδεδεμένες με την δική μας. Η χαμηλή τους ενέργεια αναμειγνύεται με την δική μας ανώτερη και διαλύει την δύναμη μας. 

«Οπότε,» ίσως ρωτήσετε «υπάρχει κάποιος τρόπος να κόψουμε τις συνδέσεις της ψυχής που εμποδίζουν την ψυχική μας ενέργεια να φτάσει στο πλήρες δυναμικό της;» 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψετε τις συνδέσεις με ανθρώπους που δεν θέλετε πλέον να είναι μέρος της ζωής σας – πνευματικά, ή και αλλιώς. 

Πάρτε την απόφαση να κόψετε τις συνδέσεις 
Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο βήμα, αλλά η απόφαση να κόψετε τους ψυχικούς δεσμούς δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. 

Κάθε ένστικτο μας ως κοινωνικά, πνευματικά όντα είναι να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε φιλίες και σχέσεις. Ένα κομμάτι σας θέλει να διατηρεί κάθε σύνδεση της ψυχής, καθώς με αυτή την σύνδεση νιώθει ωραία η ψυχή. 

Αλλά στην περίπτωση των σχέσεων κακοποίησης και των φίλων που δεν σας συμπεριφέρονται σωστά, ή ακόμα και στην περίπτωση μιας σχέσης που δεν έχει τίποτα να σας προσφέρει πλέον, το κόψιμο των δεσμών είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. 

Η συνειδητοποίηση και η απόφαση αυτή είναι το πρώτο μεγάλο εμπόδιο πάνω στο οποίο πέφτουν οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Σταματήστε κάθε επικοινωνία 
Οι δεσμοί της ψυχής ενισχύονται μόνο με την επικοινωνία, για αυτό και η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική για μια υγιή σχέση. 

Έτσι, αν προσπαθείτε να κόψετε τους δεσμούς τη ψυχής με κάποιον, η επικοινωνία μαζί του δεν βοηθά καθόλου τον σκοπό σας. 

Διαγράψτε τον αριθμό του από το τηλέφωνό σας και, αν είναι δυνατόν, πείστε τον άλλον να κάνει το ίδιο. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντισταθείς να επισκεφτείς κάποιον από ότι είναι να αντισταθείς να στείλεις μήνυμα ή να πάρεις τηλέφωνο. 

Κάντε το όσο το δυνατόν πιο δύσκολο για εσάς να υποχωρήσετε και να επικοινωνήσετε μαζί του. Θα ευχαριτείτε τον εαυτό σας για αυτό αργότερα, ακόμα κι αν είναι αναστατωμένος τώρα. 

Ξεχάστε τις δικαιολογίες για να διορθώσετε την σύνδεση της ψυχής 
Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε μην υποτροπιάσετε και δημιουργήσετε δικαιολογίες για να δείτε αυτό το άτομο «μια τελευταία φορά». 

Μια τελευταία φορά δεν είναι ποτέ η τελευταία φορά. Είναι απλώς κάτι που λέμε για να δικαιολογήσουμε την κακή συμπεριφορά μας. 

Όταν κόβετε την σύνδεση με κάποιον, βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσει τίποτα στην κατοχή σας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να αφήνουν ρούχα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, οτιδήποτε στο σπίτι σας που μπορούν «να γυρίσουν να το πάρουν μετά». 

Είναι μια δικαιολογία για να μείνετε σε επαφή και μπορεί να αναμορφώσει τις συνδέσεις της ψυχής. 

Αυτό δεν είναι καλό για καμία πλευρά και μόνο παρατείνει τη διαδικασία της απομάκρυνσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να την περάσετε. 

Είναι καλύτερα να την αντιμετωπίσετε σαν χανζαπλάστ. Τραβήξτε το αμέσως. 

Να είστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες 
Το να κόψετε μια σύνδεση της ψυχής μπορεί να είναι πολύ επίπονο, ακόμα και αν ξέρετε ότι είναι το σωστό. 

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας, για να αποφασίσουμε τι θέλουμε, αν δεν θέλουμε αυτό που είχαμε πριν. Μια στιγμή για αναζητήσουμε και να επιλέξουμε ποια πορεία θα ακολουθήσουμε. 




Μαγκιά είναι όταν σε θεωρούν ξεγραμμένο να σε βλέπουν όρθιο μπροστά τους…!!!!

Μαγκιά είναι να αγαπάς αληθινά…. Αληθινά σημαίνει να κάνεις τα λόγια σου πράξη, να ψάχνεις τρόπο να βλέπεις τον άλλον να χαμογελά εξαιτίας σου κι όχι να κλαίει για σένα. 

Μαγκιά είναι να προσφέρεις ότι μπορείς, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα… ούτως η άλλως αυτός που θα το λάβει αν όντως σ αγαπάει θα βρει τρόπο να στο προσφέρει πίσω με όποιο τρόπο μπορέσει. 

Μαγκιά είναι να μην εγκαταλείπεις τον άλλον στα δύσκολα και να του απλώνεις το χέρι όταν σε χρειάζεται. Αν είσαι δίπλα του μόνο στα εύκολα, δεν χρειάζεται να είσαι καθόλου. 

Μαγκιά είναι να παλεύεις, να δουλεύεις, να αγωνίζεσαι για όποιον αγαπάς. Αγάπη στα λόγια δεν υφίσταται. 

Μαγκιά είναι να μην χειροδικείς, να μην βλαστημάς πιο αδύναμους από σένα. Τα επιχειρήματα των πράξεων σου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως έχεις δίκιο. 

Μαγκιά είναι να τηλεφωνείς, να επικοινωνείς με ανθρώπους που υπήρξαν στην ζωή σου και σου έκαναν καλό ακόμα και αν για οποιοδήποτε λόγο απομακρυνθήκατε. 

Μαγκιά είναι να πραγματοποιείς ότι υπόσχεσαι. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς μην το πεις καθόλου. Η εμπιστοσύνη βασίζεται στον λόγο των πράξεων σου. 

Μαγκιά δεν είναι να κλέψεις για να επιβιώσεις. Μαγκιά είναι να επιβιώνεις αγωνιζόμενος με κάθε τρόπο. 

Μαγκιά είναι να μην κρίνεις αυστηρά το διπλανό σου. Δεν ξέρεις ποιο δρόμο περπάτησε. Δώστου έστω μια ευκαιρία να τον καταλάβεις. 

Μαγκιά είναι να μην είσαι φαταούλας. Αν σου περισσεύει ένα κομμάτι ψωμί πρόσφερε το σε κάποιον που πεινάει. Οι χορτασμένοι ξεχνούν δρόμους που δεν περπάτησαν ή που τους πέρασαν αλώβητοι. 

Μαγκιά είναι να συμπαραστέκεσαι στον άλλον, ίσως μεθαύριο βρεθείς στην θέση του. 

Μαγκιά είναι να μην επιδεικνύεις τα πτυχία σου, η τα οποιαδήποτε προσόντα σου. Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν κρίνονται από το πόσα γράμματα έμαθαν, αλλά από το πώς μιλάνε και φέρονται χωρίς να ταπεινώνουν τον άλλον. 

Μαγκιά είναι να υποστηρίζεις ότι αγαπάς και να τα βάζεις με θεούς και δαίμονες. 

Μαγκιά είναι να βρίζεις τον άλλον κατάμουτρα κι όχι από πίσω του ή μεταφέροντας λόγια ολούθε. 

Μαγκιά είναι να αποχωρείς όταν ο άλλος σε διώχνει. Δεν ψάχνεις τρόπο να στριμωχτείς στην ζωή του, δεν εκβιάζεις, δεν παρακαλάς. Η ειλικρίνεια του είναι το καλύτερο δώρο που σου έδωσε. 

Μαγκιά είναι να μην τρέχεις όπου σου προσφέρουν τα περισσότερα, μα εκεί που το μοναδικό ευρώ κάποιου το χωρίζει για σένα στην μέση, κι ας μην έχει δεύτερο. 

Μαγκιά είναι να γερνάς φυσιολογικά προσέχοντας μεν, όχι όμως γελοιοποιώντας τον εαυτό σου τροποποιώντας κάθε κομμάτι σου για να ανταγωνίζεσαι την ίδια την φύση. 

Μαγκιά είναι να δέχεσαι την συγνώμη του άλλου, και να την εννοείς κι εσύ όταν την προφέρεις. 

Μαγκιά είναι να μάθεις τα παιδιά σου να ακολουθούν την καρδιά και τα όνειρα τους. Να μην τους πασάρεις τα δικά σου, και να μην εκβιάζεις την ψυχούλα τους. 

Μαγκιά είναι να γεμίζεις την παλέτα της ψυχής σου με χρώματα κι όχι με μουτζούρες συνειδήσεως που κάποτε θα μετατραπούν στο χειρότερο εφιάλτη σου. 

Μαγκιά είναι όταν σε θεωρούν ξεγραμμένο να σε βλέπουν όρθιο μπροστά τους. 

Όσο ζεις και αναπνέεις διόρθωσε και σώσε ότι μπορείς. Το αύριο μην το υπολογίζεις… Ίσως να μην υπάρχεις…..!!!!! 




Ευαγγελία Βούλτσου 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Έλκεις αυτό που εκπέμπεις…!!!!

Είχες ποτέ μια τόσο άσχημη μέρα που νόμιζες ότι όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον σου; Ξέρεις, μια τέτοια μέρα που δεν έχει ξεκινήσει καλά, καταστρέφεις ό, τι αγγίζεις και σχεδόν τους “μισείς” όλους; 

Ναι, όλοι έχουμε ζήσει μια τέτοια μέρα. 

Τώρα, απάντησε μου σε αυτό. Έχεις ξυπνήσει ποτέ με ένα μεγάλο χαμόγελο για κανέναν συγκεκριμένο λόγο, έχοντας ένα μεγάλο συναίσθημα χαράς και η ενέργεια που ακτινοβολούσες σε συνόδευε παντού και όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο σου; 

Όπως είπα, όλοι έχουμε ζήσει μια τέτοια μέρα. 

Οι περισσότεροι από εμάς αναφερόμαστε σε αυτές τις εμπειρίες ως «καλές» ή «κακές» μέρες, αλλά έχω μια λέξη γι’ αυτές. 

Εκδήλωση. 
Εκδήλωση είναι το υποπροϊόν του Νόμου της Έλξης ή με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου (συνειδητές ή υποσυνείδητες) να αυξήσεις την δόνηση σου σε μια ανώτερη συχνότητα και εν τέλει να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, απλώς με το να οραματιστείς ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Αυτό φυσικά μπορεί να ισχύει και για το αντίθετο. 

Εμείς κάνουμε αυτή την επιλογή. 
Έτσι, όπως ακριβώς μπορείς να εκδηλώσεις τα πιο τρελά όνειρα σου με μια θετική στάση, με το να δουλεύεις για τους στόχους σου και απλώς με το να πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς επίσης να εκδηλώσεις ανεπιθύμητα πράγματα και αρνητικές σκέψεις κάνοντας το αντίθετο. 

Γιατί το κλειδί για την εκδήλωση του μυαλού βρίσκεται μέσα μας. 

Και βασικά όλα έχουν να κάνουν με το ποιοι είμαστε και από τι είναι φτιαγμένη η ψυχή μας. 

Βλέπεις, μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε μόνο «σάκοι» με όργανα που περνάμε τις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολλά περισσότερα από ότι μόνο τα φυσικά μας σώματα. Τα σώματα μας ζουν και κινούνται μόνο επειδή τα τροφοδοτούμε με ενέργεια. 

Σε ό,τι και αν πιστεύεις, υπάρχει κάτι εκεί έξω που είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Και είτε σου αρέσει να το αποκαλείς Θεό, Το Σύμπαν, Το Πνεύμα, Η Πηγή ή οτιδήποτε άλλο, όλοι είμαστε φτιαγμένοι από αυτό και συνδεδεμένοι μαζί του. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλη αυτή η ενέργεια που μας περιβάλλει δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. 
Έτσι, όσο πιο κοντά είναι η ενέργεια μας σε αυτή της Πηγής, τόσο πιο συντονισμένοι νιώθουμε με τον εαυτό μας και με τον κόσμο γύρω μας. 

Αυτό τελικά έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πραγμάτων που οραματιζόμαστε και θέλουμε για τον εαυτό μας. Είναι σχεδόν λες και έχουμε ένα μαγικό ραβδί και είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ. 

Αλλά όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από την αποκαλούμενη Μητρική Πηγή, τόσο πιο πολύ χαμηλώνει η συχνότητα μας και αποδυναμώνεται η ενέργεια μας. Τελικά, μας απορροφά η μαύρη τρύπα της αρνητικότητας και καταλήγουμε σε έναν ατελείωτο κύκλο μιζέριας και αυτό-λύπησης. 

Η πραγματικότητα είναι πως σε ό,τι δονείσαι αυτό έλκεις. Γι' αυτό, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας είναι να μάθουμε πώς να ελέγχουμε την ενέργεια μας. 

Γιατί μόνο όταν αυξήσεις την δόνηση σου θα παρατηρήσεις επιτέλους την αληθινή αλλαγή γύρω σου. Μόνο τότε θα εστιάσεις σε αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και θα προσελκύεις αυτά που σε βελτιώνουν. 

Η αλήθεια είναι πως μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε ακόμα και αν δεν μπορούμε να το δούμε τώρα. 
Αυτό το Σύμπαν, αυτός ο κόσμος είναι συνέχεια ανοιχτός με άπειρες εμπειρίες, ευκαιρίες, συναισθήματα, πράγματα και ανθρώπους. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στις πύλες αυτού του απίστευτου παραδείσου είναι να πιστέψουμε πως υπάρχει. 

Αλλά για να διατηρήσουμε αυτή την πεποίθηση, πρέπει πρώτα να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να μείνουμε συνδεδεμένοι με την παγκόσμια πηγή, την Μητρική πηγή, τον Θεό… 

Έτσι, αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου, αλλά νιώθεις πως δεν έχεις αρκετή δύναμη για να το κάνεις και ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείς πάντα νιώθεις πως κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για την μιζέρια σου, προτείνω να σταματήσεις για λίγο και να εστιάσεις στον εαυτό σου. Να τον δεις πραγματικά όπως είναι. 

Τον βλέπεις; Αυτός είσαι εσύ. 

Κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να καταλάβεις την αξία σου. 

Το μόνο σου εμπόδιο είσαι εσύ. 

Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο το καλύτερο για σένα. 




Φύγε μακριά από σχέσεις άρρωστες, ψεύτικες και δήθεν…!!!!

Φύγε μακριά ΑΝ… 

-σηκώσει χέρι πάνω σου. Φύγε με την πρώτη φορά και χωρίς καμία δικαιολογία. 

-ζει στη μιζέρια, στην αδράνεια και δε σε κάνει να γελάς, να χαίρεσαι την κάθε στιγμή. 

-σε ειρωνεύεται και σε περιπαίζει με την πρώτη ευκαιρία. 

-δε βλέπει την ψυχή και το μυαλό σου αλλά μόνο το σώμα σου. 

-σε επικρίνει για το ύψος, το βάρος και την εμφάνισή σου. 

– όχι μόνο σε φέρνει στα δύσκολα αλλά και σε εγκαταλείπει σε αυτά. 

-προσπαθεί να κάνει τους πάντες χαρούμενους ακόμη κι αν δεν εκτιμάει κανέναν τους, με μόνο στόχο να επωφεληθεί από αυτούς. Το κάνει και μαζί σου. Νόμος! 

– σου λέει αυτό που θέλεις να ακούσεις κι όχι αυτό που πραγματικά σκέφτεται για εσένα. Κρύβει σκοπιμότητες! 

-είναι μαζί σου για να ικανοποιεί τις δικιές του μόνο συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες. 

-θέλει να σε αλλάξει και να σε κάνει να είσαι ό, τι βολεύει εκείνον και την εικόνα του στους γύρω του. 

-ζηλεύει. Ζηλεύει τα πάντα σου, τη δουλειά σου, τις επιτυχίες σου, τους φίλους σου, την προσωπικότητά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τη ζωή σου ολόκληρη! 

-έρχεται, φεύγει και ξανάρχεται ανάλογα με τα κέφια του. 

-κοιτάει την τσέπη σου κι όχι την ψυχή σου. 

-σε ελέγχει συνεχώς και θέλει να ξέρει που είσαι, με ποιον, τι κάνεις… 

-κοντά του δεν είσαι ο εαυτός σου. Αν τον χάνεις λίγο λίγο κάθε μέρα, γιατί στο τέλος θα γίνεις μια άλλη ή ένας άλλος που δεν θα αναγνωρίζεις. 

Φύγε πρώτος, φύγε πρώτη. 

Φύγε εγκαίρως. 

Φύγε πριν δεθείς, ειδάλλως θα ξηλωθείς και θα ματώσεις. 

Φύγε περήφανα, με το κεφάλι ψηλά. 

Κλείσε πολύ καλά την πόρτα πίσω σου. 

Μη μείνεις λεπτό σε σχέσεις άρρωστες, σε σχέσεις ψεύτικες και δήθεν. 

Σε σχέσεις που αντί να σε γεμίζουν χαρά σου ρουφούν τη ζωτικότητά σου, ώσπου να σε αδειάσουν, να σε στεγνώσουν και τότε να σε πετάξουν στα σκουπίδια. 

Μη μείνεις με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, γιατί δε θα αλλάξει, απλά θα γίνει χειρότερο. Και αυτό το χειρότερο μπορεί και να σε φυλακίσει για πάντα. 

Δυστυχία! 

Φύλαξε τον εαυτό σου, γιατί είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις και μην τον χαρίζεις πουθενά εύκολα. 

Τα χρόνια σου δε θα τα έχει κανείς να στα επιστρέψει! 

Μη τα σπαταλήσεις, λοιπόν, για κανέναν που δε θα σου αποδεικνύει καθημερινά, με μικρές, μεγάλες κι αληθινές πράξεις, πόσο σε θέλει κοντά του. 

Δίπλα του, σώμα, ψυχή και νου. 

Κάνε το βήμα, σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή! 




Ελίνας Φυλακτού. 

Η κάρτα που θα διαλέξετε θα σας πει τι πρόκειται να συμβεί στη ζωή σας και τι πρέπει να αλλάξετε αμέσως…!!!!

Η μαντική είναι μια πρακτική που χωρίς να χρησιμοποιεί διαδικασίες βασισμένες στην αιτιολόγηση ή στις επιστημονικές γνώσεις, επιδιώκει να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα ή να ανακαλύψει κάποια κρυμμένη γνώση συνήθως με την ερμηνεία των οιωνών, με τη βοήθεια υπερφυσικών δυνάμεων, της μαγείας, της ερμηνείας των σημαδιών της φύσης, με κάρτες (όπως σε αυτή την περίπτωση) κλπ. 

Ποιος από εμάς δε θα ήθελε να μάθει τι έχει προετοιμάσει η μοίρα γι' αυτόν; Τι θα συμβεί στη ζωή μας στο κοντινό μέλλον και αν αυτό μπορεί να αποφευχθεί ή να χρησιμοποιηθεί προς όφελος μας. Οι ειδικοί του spirtualposts.com έχουν προετοιμάσει αυτό το τεστ που θα σας ενημερώσει για το μέλλον σας. 

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε την κάρτα που σας αρέσει περισσότερο και να διαβάσετε την πρόβλεψη σας. Ας αρχίσουμε! 
Πρώτη κάρτα 
Αυτή η κάρτα συμβολίζει την ενότητα και είναι η Μεγάλη Αρκάνα 5, ο Ιεροφάντης στις παραδοσιακές κάρτες Ταρώ. Στα Ταρώ αυτή είναι η κάρτα της Ενότητας και ενοποιεί όλες τις πνευματικές πεποιθήσεις. 

Αν επιλέξατε αυτή την κάρτα, σημαίνει πως τις επόμενες μέρες θα αναζητήσετε πνευματικές απαντήσεις αλλά μείνετε μακριά από τις παραδοσιακές θρησκευτικές συνελεύσεις. 

Πρέπει να συνδεθείτε με τον εαυτό σας και γι' αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την προσευχή για να βρείτε τον δρόμο σας ή κάποιον άλλον, κάποιον δάσκαλο για να σας το δείξει. 

Είναι σημαντικό να ισορροπήσετε τις πράξεις σας με τις επιθυμίες της καρδιάς σας και να είστε ευγενικοί όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό σας. Είστε στην αρχή μιας διαδικασίας μετασχηματισμού της ψυχής σας και της ζωής σας. 

Δεύτερη κάρτα 
Αυτή η κάρτα αντιστοιχεί στη Μεγάλη Αρκάνα 19 και ονομάζεται Ο Ήλιος ο οποίος είναι μια από τις πιο όμορφες κάρτες της τράπουλας Ταρώ. Συμβολίζει την εποχή της εκπλήρωσης, της ευτυχίας, του φωτός και της αισιοδοξίας. Όλα όσα θέλετε θα έρθουν στη ζωή σας και θα σας γεμίσουν με αγάπη και θετικά πράγματα. 

Ο ήλιος αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ευημερία, την υγεία, την ομορφιά και την επιτυχία και αν θέλετε να γίνετε γονιός, έχετε τύχη αφού αυτή η κάρτα μπορεί επίσης να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη. 

Είναι μια κάρτα που φέρνοντας τόσα πολλά καλά πράγματα στη ζωή σας, σας ζητά να είστε γενναιόδωροι, να μοιράζεστε και να βοηθάτε τους άλλους για να πολλαπλασιάσετε αυτές τις ευλογίες. 

Τρίτη κάρτα 
Αυτή είναι μια κάρτα νέων αρχών. Αντιστοιχεί στην Μεγάλη Αρκάνα 20, την Κρίση. Με αυτή την κάρτα σύντομα θα υπάρξει μια αναγέννηση, θα κλείσετε παλιούς κύκλους και θα ξεκινήσετε καινούργιους. Έφτασε η στιγμή που θα μπορέσετε να αφήσετε πίσω σας όλα όσα δε γεμίζουν την καρδιά σας ή τη ζωή σας χωρίς να αισθανθείτε πόνο, θλίψη ή φόβο. 

Είναι καιρός να αξιολογήσετε, να μάθετε, να μεγαλώσετε, να ωριμάσετε και να κάνετε ένα ακόμη βήμα προς τα μπροστά με ασφάλεια και γαλήνη. 

Αυτή η κάρτα λέγεται Νέες Αρχές επειδή θα αφήσετε πίσω αυτά που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, για να αρχίσετε μια νέα ζωή με σπουδαία πράγματα που θα φέρνουν χαρά και ευτυχία στη ζωή σας. 

Αν βρίσκεστε στη μέση νομικών θεμάτων, θα επιλυθούν. Και αν επιθυμείτε να γίνετε γονιός, αυτή η κάρτα υποδεικνύει υιοθεσίες (ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτή την επιλογή). 




Μετάφραση: awakengr.com

Οι ακόλουθες προτάσεις έχουν αποδειχτεί ότι αλλάζουν τη ζωή. Βάλε κάποιες από αυτές στη ζωή σου...!!!!

Ο Georgiy N. Sytin, Ρώσος επιστήμονας, με διδακτορικό στην ιατρική, την ψυχολογία, την παιδαγωγική και τη φιλοσοφία, έχει αναπτύξει μια τεχνική για την αυτοπεποίθηση με τη βοήθεια της δικής σας θέλησης και σκέψεων. 

Η θεραπεία, και αργότερα η πλήρης ανάρρωση ξεκινούν από τις σκέψεις και προέρχονται από μέσα μας (αυτογνωσία ή πρόθεση). Αν ψάξουμε το γιατί και το πώς συμβαίνει η θεραπεία, μόνο ο θεός ξέρει τι αποτελέσματα θα βρούμε και θα μπορέσουμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια του πάζλ για το τι είναι οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις και όλο το υποσυνείδητο. 

Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως αυτή η μέθοδος δουλεύει. Αυτό θα έπρεπε να είναι μια αρκετή απόδειξη γι' αυτούς που έχουν αμφιβολίες και θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, ειδικά αν το χρειάζονται. 

Όταν η ζωή σας κάνει να αναζητήσετε για κάτι άλλο από αυτό που ήδη σας έχει προσφερθεί, επειδή τα μοτίβα που σας έχουν δοθεί δεν μπορούν να σας παρέχουν τις κατάλληλες λύσεις, ένα εντελώς νέο σύνολο δυνατοτήτων παρουσιάζεται μπροστά σας. Μία από αυτές είναι η διαδικασία της αυτό-θεραπείας, που διαμορφώνεται και σχηματίζεται από τις ίδιες τις σκέψεις σας. 

Ο Sytin έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δύναμη της θέλησης. Έγραψε πολλά βιβλία γεμάτα εκφράσεις που σχετίζονται με την υγεία των οργάνων που μπορούν να βοηθήσουν την διαδικασία της αυτό-θεραπείας. 

Με αυτή την μέθοδο, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, ο Sytin πέτυχε να επιβραδύνει το βιολογικό του ρολόι και κατάφερε να μείνει νέος για όσο περισσότερο καιρό ήταν δυνατόν, κάτι που τον έκανε τον καλύτερο στο μάρκετιγνκ. 

Χρησιμοποιεί ειδικά κείμενα για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Είναι επίσης γνωστός για το Κέντρο του στη Μόσχα-που πήρε το όνομα του. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το ποσοστό θεραπείας του είναι 80%. 

Οι ακόλουθες προτάσεις έχουν αποδειχτεί ότι αλλάζουν τη ζωή. Προσπαθήστε να εισάγετε τουλάχιστον λίγες από αυτές στην ζωή σας και θα νιώσετε ακόμα καλύτερα. 

1. Απλοποίησε τις συνήθειες σου. Πέταξε αυτά που μπερδεύουν την ζωή σου. 

2. Σκέψου το αγαπημένο σου τραγούδι και τραγούδα το αρκετές φορές την μέρα. 

3. Κινήσου, πήγαινε μια βόλτα κάθε μέρα. 

4. Κάνε βασική γυμναστική-είναι καλό για το σώμα σου. 

5. Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους αγαπημένους σου. 

6. Ξεφορτώσου τις αρνητικές σκέψεις σου, μην τις παλεύεις. Απλώς άφησε τες να φύγουν. 

7. Να είσαι μετριοπαθής σε ό, τι και να κάνεις. Πρέπει να μάθεις πότε κάτι είναι αρκετό. Άκου τον εαυτό σου. 

8. Κάθε πρωί, αφού ξυπνάς, κοίτα τον καθρέφτη, πες καλημέρα και ευχήσου στον εαυτό σου τα καλύτερα. Μπορείς να το κάνεις επίσης και την νύχτα. 

9. Να κοιτάς την δουλειά σου και μην ανακατεύεσαι εκεί που δεν ανήκεις. 

10. Τα πάντα έχουν την δική τους πορεία. 

11. Κάθε φορά που βρίσκεσαι με παιδιά, πέρνα λίγο χρόνο παίζοντας και απόλαυσε το. 

12. Μην δίνεις συμβουλές αν δεν στο ζητάνε. 

13. Τα λόγια έχουν δύναμη! Σκέψου πριν μιλήσεις. 

14. Άκου τους άλλους, πιθανώς έχουν κάτι σημαντικό να πουν, μερικές φορές χρειάζεται να ακούς. 

15. Κάνε τους άλλους πιο χαρούμενους από όσο περιμένουν να είναι. 

16. Δώσε χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Αυτό που είναι δικό σου θα έρθει. 

17. Η ανησυχία δεν θα λύσει τίποτα. Απλώς να γνωρίζεις πως ήσουν σε μια πορεία που έπρεπε να διορθωθεί. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με την θεϊκή σειρά. 

18. Αν νιώθεις πως έκανες ένα λάθος, προσπάθησε να το διορθώσεις αλλά μην αισθάνεσαι ενοχές γι αυτό. Είμαστε μόνο άνθρωποι. 

19. Πάντα να είσαι έτοιμος/η για αλλαγές, αλλά κάνε υπομονή. 

20. Οι αρετές είναι ανεκτίμητοι μικροί θησαυροί. 

21. Αν κερδίζεις πολλά, να είσαι άνθρωπος και βοήθα κάποιον. Θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου και ο άλλος θα είναι ευγνώμων γι αυτό. 

22. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και όποτε μπορείς χαμογέλα. 

23. Όποτε έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις κάποιον, κάντο χωρίς να αναρωτιέσαι αν θα πάρεις κάτι ως αντάλλαγμα. Δεν εξαρτάται από εσένα το να περιμένεις. Απλώς να θυμάσαι πως ότι ανεβαίνει πρέπει και να κατεβαίνει, δηλαδή τα καλά δεν κρατούν για πάντα. 

24. Ζήσε μια ειλικρινή, έντιμη και παραγωγική ζωή. Η ικανοποίηση έρχεται συνήθως αργότερα, σε μεγάλη ηλικία. 

25. Όταν νιώθεις άσχημα, να κάνεις υπομονή και να πιστεύεις σε ένα καλύτερο αύριο. Και όταν νιώθεις καλά, μοιράσου την ευτυχία σου με τους άλλους και θα νιώσεις ακόμα καλύτερα. 




Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Χρησιμοποίησε τους νόμους του σύμπαντος και βελτίωσε τη ζωή σου…!!!!

Μπορεί να λες “το σύμπαν ξέρει κι εγώ το εμπιστεύομαι” αλλά αν δεν κουνήσεις κι εσύ το δαχτυλάκι σου πώς θα δεις βελτίωση στη ζωή σου; Οι νόμοι του σύμπαντος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. 

Οι νόμοι του σύμπαντος, μπορούν να γίνουν η δύναμή σου για να χτίσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Για να πετύχεις σε κάθε τομέα και τελικά να είσαι πιο ευτυχισμένος θα πρέπει ν’ αντιληφθείς πού βρίσκεσαι, γιατί βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο, πού θέλεις να πας και πού θέλεις να καταλήξεις. 

Θα δεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια ροή για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Ουσιαστικά, οι νόμοι του σύμπαντος σου παρέχουν έναν χάρτη πορείας για το πώς μπορείς να ζήσεις την ζωή σου όσο το δυνατόν καλύτερα. 

Οι νόμοι του σύμπαντος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις
 
Της ενότητας 
Αυτός ο νόμος δηλώνει πως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μέσω της δημιουργίας. Κάθε άτομο μέσα μας συνδέεται με κάποιον τρόπο, σχήμα ή μορφή με το υπόλοιπο σύμπαν. 

Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα κάνουμε έχουν έναν κυματισμό και επηρεάζουν το συλλογικό και όχι μόνο τον εαυτό μας. Χρησιμοποίησέ το για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να θυμάσαι πως οι ενέργειές σου είναι τόσο σημαντικές και πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Της δόνησης 
Τα πάντα έχουν μια συχνότητα, μια κίνηση και μια ροή. Τίποτα δεν μένει στάσιμο κι ακίνητο, είτε απωθείται, φεύγει είτε έλκεται. Τα όμοια έλκονται κι έτσι αν εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον νόμο για να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου και να γίνουν πράξη, θα πρέπει να εναρμονήσεις τη δική σου συχνότητα με αυτό που επιθυμείς. 

Της αντιστοιχίας/ανταπόκρισης 
Η αρχή πίσω από το νόμο είναι ότι οι ζωές μας δημιουργούνται από τα υποσυνείδητα μοτίβα που επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα και αυτά τα πρότυπα είτε μας χρησιμεύουν και μας εξελίσσουν είτε μας κρατούν πίσω. 

Ενεργοποίησε αυτόν τον νόμο συνειδητοποιώντας τα δικά σου πρότυπα, τα οποία συχνά περνάνε μέσα από τους οικογενειακούς δεσμούς, και στη συνέχεια συνειδητά ανάλαβε δράση για να απομακρύνεις όσα σε κρατούν πίσω στη ζωή. 

Της έλξης 
Πρόκειται για τον νόμο της συχνότητας… εν δράσει. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την ιδέα ότι κακές σκέψεις μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή τους. 

Ο νόμος δεν είναι τιμωρία, αλλά ένας πολύ σαφής καθρέφτης της αυτοεκτίμησης και της νοοτροπίας μας. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από τα αποτελέσματα των αποφάσεων που κάναμε στο παρελθόν και πλήρως ικανοί να λάβουμε άλλες αποφάσεις και να προσελκύσουμε διαφορετικά αποτελέσματα. 

Τη μετατροπής της ενέργειας 
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή δράση, μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα. Έχεις τη δύναμη μέσα σου για να μετακινήσεις ολόκληρα βουνά αν θέλεις. 

Σε πρακτικό επίπεδο αν θέλεις να εφαρμόζεις αυτόν τον νόμο, κάνε κάθε μέρα μικρά πράγματα που σε ανεβάζουν. Τραγούδα στο ντους, χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς, γράψε ένα ποίημα για τον εαυτό σου. Μικρές μετατοπίσεις…. μεγάλα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. 

Αιτία-Αποτελέσματος 
Γνωστός και ως “κάρμα”, αυτός ο νόμος δηλώνει πως οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μια αντίδραση. Ό,τι βγάζεις προς τα έξω, αυτό παίρνεις προς τα μέσα. 

Για να αξιοποιήσεις τη δύναμη αυτού του νόμου, πρέπει να γνωρίζεις το πώς οι ενέργειές σου και οι αποφάσεις σου επηρεάζουν όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους υπόλοιπους γύρω σου. 

Της αποζημίωσης 
Αποκομίζεις αυτό που σπέρνεις! Πρέπει να θυμάσαι και να έχεις εμπιστοσύνη, πως θα αποζημιωθείς για αυτό μια μέρα. 

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, όταν λέμε “αποζημίωση” δεν εννοούμε … οικονομική αποζημίωση. Πολύ περισσότερο, πρόκειται για όλες τις συνεισφορές στον κόσμο γύρω σου, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, της χαράς και της ευγένειας. Όλα ανταμείβονται. 

Της σχετικότητας 
Τίποτα δεν είναι εκ φύσεως καλό ή κακό. Όλα αποτελούν ένα φάσμα έκφρασης, και υπάρχουν περισσότερες από μια προοπτικές για οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόκληση. 

Με άλλα λόγια, εμείς δίνουμε έννοια και σημασία στα πράγματα, έτσι μπορούμε να επιλέξουμε να θεωρούμε τα πράγματα ως “κακά” ή ως “καλά”, προς όφελός μας. Όλα είναι σχετικά! 

Της πολικότητας 
Όλα έχουν έναν αντίθετο πόλο. Αν υπάρχει πάνω, υπάρχει κάτω. Αν υπάρχει φως, υπάρχει και σκοτάδι. Το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο. 

Η εμπειρία αυτής της πολικότητας είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας που μας βοηθά επίσης να μάθουμε από τα λάθη μας και μας υποστηρίζει στο να εντοπίσουμε αυτό που δεν θέλουμε, ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε. 

Της διαρκούς κίνησης 
Όλα αλλάζουν διαρκώς και δουλειά μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Αν η ζωή τώρα είναι σκληρή και γεμάτη προκλήσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό θα αλλάξει. 

Αν όλα τώρα είναι ειρηνικά, τότε απόλαυσέ τα και μην προσπαθείς να τα τραβήξεις πέρα από τη φύση τους. Κάθε στάδιο της ζωής έχει τεράστια δώρα να προσφέρει!