Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Τα 12 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ανεχτείς σε μια σχέση…!!!!

Μια σχέση μπορεί να είναι τέλεια, ή μπορεί και να είναι το ακριβώς αντίθετο της τελειότητας!

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από τους δυο.
«Κακά τα ψέματα» και υποχωρήσεις θα κάνεις, και «νερό στο κρασί σου» θα βάλεις.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που κανείς δεν πρέπει να ανέχεται σε μια σχέση!

1. Την αδικαιολόγητη ζήλια. Δηλαδή το να σε ζηλεύει παθολογικά, να ζηλεύει ακόμη «και τη σκιά σου», ή οποιοδήποτε άτομο του αντίθετου φύλου, που σου απευθύνει το λόγο ακόμη και για «καλήμερα». Ε! Δεν γίνεται να συναστρέφεσαι αποκλειστικά και μόνο με άτομα του ιδίου φύλου, για να μην έχεις μουρμούρα από το «je t’aime» σου!

2.Το να είναι ο/η «je t’aime» σου control freak. Σε βαθμό που φυσικά να ξεπερνά τα όρια του χαριτωμένου! Δεν είναι φυσιολογικό ο ένας από τους δύο να βάζει μακροχρόνια προγράμματα ακόμη και για το πότε θα φτερνιστείς. Plus χάνεις έτσι και τη χαρά της ζωής! Κάποια πράγματα καλό είναι να γίνονται αυθόρμητα!

3. Το να θέλει να σε αλλάξει «συθέμελα». Αν εξαρχής δεν πληρούσες τα standards του/της γιατί μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί μαζί σου; Δεν είναι φυσιολογικό να θέλει ο/η «je t’aime» σου, να σου κάνει «μεταμόσχευση» προσωπικότητας! Και ακόμη κι αν θέλει, ο σκοπός είναι εσύ να μη το δεχτείς.

4. Το να ξεσηκώνει καυγάδες συνέχεια και «από το πουθενά». Δεν γίνεται να τσακώνεστε «για ψύλλου πήδημα», ούτε με την ίδια συχνότητα, διάρκεια και ένταση για όλα τα θέματα, σοβαρά και μη. Είναι απλώς ψυχοφθόρο!

5. Το να σου γκρινιάζει για όλα. Όλοι θα γκρινιάξουμε για κάτι, κάποια στιγμή. Αλλά δεν γίνεται η γκρίνια να είναι «non-stop», και για όλα τα θέματα ανεξαιρέτως. Η συνεχόμενη μουρμούρα, άλλωστε, δείχνει ότι κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος ποτέ και με τίποτα.

6. Το να υπάρχει ανισορροπία στην κατανομή των υποχρεώσεων. Από το πιο απλό πράγμα, π.χ. το ποιος θα βρει που θα πάτε διακοπές και θα κάνει τις κρατήσεις, μέχρι το ποιος θα πλύνει τα πιάτα και θα μαγειρέψει. Δεν είναι δυνατόν να τα αναλαμβάνει συνέχεια να τα διευθετεί μονάχα ο ένας από τους δυο.

Μην χάσετε:

7. Τα ασύστολα ψέματα. Ακόμη κι αν πρόκειται για «αθώα» ψεματάκια (που «κακά» τα ψέματα «white lies» δεν υφίστανται), σκέψου ότι αν σου λέει ψέματα για το πιο απλό πράγμα του κόσμου π.χ. σε ποια καφετέρια πήγε με την παρέα του/της, τι άλλα ψέματα μπορεί να σου λέει για άλλα, σοβαρά κιόλας ζητήματα.

8. Το να μη στηρίζει τα όνειρά σου. Το να νιώθεις δηλαδή ότι τα θεωρεί υποδεέστερα, ή ακόμη και το να μην σε ενθαρρύνει να τα «κυνηγήσεις», είναι δείγμα ανθρώπου που νοιάζεται μόνο για τον εαυτούλη του, και μπορεί, μελλοντικά, ακόμη και να «σε κρατήσει» πίσω για να πετύχει τους δικούς του/της στόχους. Το ενδιαφέρον και η στήριξη να θυμάσαι ότι δεν γίνεται, και δεν πρέπει να είναι μονόπλευρα.

9. Το να σου ζητάει να δίνεις προτεραιότητα μονίμως στις δικές του/της ανάγκες. Το να συμβεί κάποιες φορές αυτό, ή να το κάνεις επειδή πραγματικά το θέλεις it’s ok. Αλλά το να γίνεται επειδή στο ζητάει διακαώς, δεν είναι φυσιολογικό! Υποχωρήσεις θα κάνεις ασφαλώς, αλλά όταν γίνονται συστηματικά, γίνεσαι «θύμα», και «σε πιάνει και λιγάκι ο άλλος κορόιδο»!

10. Το να σε ζηλεύει/να σου γκρινιάζει/κατηγορεί για το παρελθόν σου. Παρελθόν έχουν όλοι. Είναι απολύτως φυσιολογικό! Δεν γεννήθηκες όταν τον/την γνώρισες. Είναι λάθος και άδικο, αν ο/η «je t’aime» σου «κοπανάει» λάθη ή καταστάσεις που του/της έχεις πει ότι έγιναν προτού γνωριστείτε. 

Είναι άδικο να κρίνεσαι από την μεροληπτική θεώρηση που έχει, από εσένα μάλιστα που του/της τα έχεις αναφέρει (που «στην τελική» θα μπορούσες άνετα να τα έχεις αποκρύψει αν ήθελες),για θέματα και ανθρώπους που αποτελούν πλέον παρελθόν.

11. Η απάθεια και η τεμπελιά. Δεν μπορεί να είστε 2 σε μια σχέση, αλλά ο ένας να ασχολείται πραγματικά. Αν είναι έτσι κάνε σχέση με τον εαυτό σου. Λιγότερη ταλαιπωρία θα περάσεις. Αν ο/η «je t’aime» σου έχει αρχίσει να σε θεωρεί «δεδομένο», και έχει αρχίσει να μην πολυασχολείται μαζί σου,ή περιμένει, μονίμως, να τα κάνεις όλα εσύ, τότε σίγουρα η σχέση που έχετε μόνο χαρά και ευτυχία δεν μπορεί να σου προσφέρει!

12. Το να σε πρεσάρει για πράγματα που δεν θες να κάνεις. Π.χ. συγκατοίκηση, γάμος, παιδιά, σκυλιά, γνωριμίες με όλο το σόι, να πάτε μαζί σε άλλη χώρα για να βρείτε δουλειά κ.ά. Το να έχετε διαφορετικά «θέλω» στη ζωή σας είναι νορμάλ. Το θέμα είναι να μην καταπιέζει ο ένας τον άλλο για να κάνει πράγματα.

Ο σκοπός είναι γνωρίζοντας τις επιθυμίες του/της, να θελήσεις κάποια στιγμή να τα προσφέρεις αυτά αυθόρμητα, χωρίς να χρειαστεί να τα διεκδικήσει. Αν δεν σε εμπνέει να το κάνεις, σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να είσαι μαζί του. Σε μια σχέση το σωστό timing στα «θέλω» και των δύο παίζει μεγάλο ρόλο.

Και είναι λάθος να κάνεις κάτι μόνο και μόνο για να ευτυχήσει ο άλλος, γιατί αρχικά μπορεί να μην έχεις πρόβλημα, αλλά εν καιρώ, θα φανεί ότι δεν περνάς καλά (και η ζωή είναι πολύ μικρή, για να περνάς άσχημα). 




foititakos.gr , healingeffect.gr

Τι να κάνετε αν έχετε κανονίσει καλοκαιρινές διακοπές μαζί αλλά σκέφτεστε τον χωρισμό ;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και εσύ ανυπομονείς να ξεκινήσεις τις διακοπές σου. Αυτές τις ημέρες χαλάρωσης που σκεφτόσουν ότι θα περάσει με τον σύντροφό σου.

Τι γίνεται όμως όταν ξεκινάς ένα ζευγαροταξίδι, αλλά το μυαλό σου τριγυρνάει η σκέψη του χωρισμού;

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Ο βαθμός της επιθυμίας
Όλα ξεκινούν από εκεί. Ο χωρισμός θα περάσει πολλές φορές από το μυαλό σου, ειδικά μετά από έναν μεγάλο τσακωμό. Είναι μία τέτοια φάση ή έχεις φτάσει στο τελικό στάδιο; Μόνο εσύ ξέρεις σε ποιο στάδιο της σχέσης βρίσκεσαι και αν όντως θέλεις να χωρίσεις οριστικά και αμετάκλητα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ως ευκαιρία
Κακά τα ψέματα, οι καλοκαιρινές διακοπές έρχονται για να σε αποφορτίσουν και να σε χαλαρώσουν. Μπορεί δηλαδή να χρειάζεσαι μόνο μία παραλία της Αμοργού ή ένα ταβερνάκι της Ιθάκης για να νιώσεις αμέσως καλύτερα με τα πάντα. 

Είναι η ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά, συναισθηματικά, σεξουαλικά και επικοινωνιακά. Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να γίνουν το reset της σχέσης και να αναθεωρήσεις. Να έχεις δηλαδή τη νηφαλιότητα που χρειάζεται για να εκτιμήσεις διαφορετικά τη σχέση και τον σύντροφο που έχεις.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ως ευκαιρία (χωρισμού)
Όλα μέσα στη ζωή είναι. Εδώ χωρίζουν ζευγάρια στις διακοπές, ενώ δεν το σκέφτονταν καν. Ως γνωστόν, οι διακοπές είναι ένα μεγάλο τεστ για ένα ζευγάρι. Εκτός αν έχεις ζήσει καραντίνα, οπότε ξέρεις. 

Αν αντέχεις το ταίρι σου στις διακοπές, με τις παραξενιές, τα ελαττώματα, (αντίστοιχα κι εκείνος), είναι και πιθανότερο να αντέξετε μαζί.

Αν όμως σκέφτεσαι τον χωρισμό και πάρεις το ρίσκο να πάτε μαζί διακοπές, να είσαι και έτοιμη για όλα. Αν είσαι στα όριά σου, μπορεί να περάσεις πολύ κακές διακοπές, με γκρίνια και νεύρα. Ίσως ένας μεγάλος καβγάς να λειτουργήσει καταλυτικά και μετά θα ψάχνεις εισιτήριο επιστροφής και ας ελπίσουμε ότι δεν έχεις κλείσει να πας σε νησί με ένα δρομολόγιο ανά 4 μέρες.

Μήπως να επικοινωνήσεις;
Κάποια θέματα συζήτησης είναι επώδυνα, τι να κάνουμε; Αν δεν μιλήσεις στον σύντροφό σου για αυτά που σε προβληματίζουν για τη σχέση σας, με ποιον θα το κάνεις; Με την κολλητή σου θα μου απαντήσει κι εγώ σου λέω ότι είναι λάθος. Μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη λύση. 

Αν η σχέση οδεύει στον χωρισμό, η ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους. Μπορεί να σκέφτεται κι εκείνος τα ίδια. Ή μπορεί να είναι διατεθειμένος να δει τα πράγματα αλλιώς.




Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Τι πρέπει να κάνετε για να μην νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, οι άνθρωποι που έχουν πολύ ενέργεια είναι και περισσότερο χαρούμενοι.

Η ενεργητικότητα είναι ένα από τα κλειδιά της ευτυχίας. Ωστόσο, κάποιες ημέρες, νιώθουμε κάθε άλλο, παρά ενεργοί.

1.Λειτούργησε σα να έχεις ενέργεια
Ακόμη κι αν δεν νιώθεις τρομερή ενέργεια, μπορείς να λειτουργείς σαν να έχεις. Αυτό είναι ένα κόλπο για να αρχίσεις να νιώθεις δραστήρια. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, επιδρά στο πώς νιώθουμε. Επίσης, τα άτομα που κινούνται με ταχύτητα έχουν και ταχύτερο μεταβολισμό.

2.Μίλησε με φίλους
Έχω παρατηρήσει πως αν νιώθω πεσμένη, η συναναστροφή με κάποια φίλη μου θα με ανεβάσει και θα μου δώσει ώθηση και ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

3.Άσκηση
Ακόμη και ένα δεκάλεπτο γρήγορου περπατήματος θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Είναι πολύ αποτελεσματικό, δοκίμασέ το!

4.Άκουσε χαρούμενη αγαπημένη σου μουσική
Η μουσική έχει τρομερή επίδραση στην ψυχική μας κατάσταση. Μην αμελείς να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική κάθε μέρα.

5.Έλεγξε την σκέψη σου
Η σκέψη σου καθορίζει και το πώς θα νιώσεις. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι αδύναμη και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, το ίδιο θα πράξει και το σώμα σου, αν όμως, παρατηρήσεις τις φορές που παρά τις αντιξοότητες τα κατάφερες μια χαρά, τότε θα δώσεις ώθηση και στο σώμα σου και θα νιώσεις δυνατή και ενεργή.




Ενδείξεις ότι ο χώρος μας είναι γεμάτος αρνητική ενέργεια και πως θα απαλλαγούμε…!!!!

Ενδείξεις ότι ο χώρος μας είναι γεμάτος αρνητική ενέργεια και πως θα απαλλαγούμε

Αναρωτιέστε πως θα καταλάβουμε εάν ο χώρος μας έχει αρνητική ενέργεια; Και πως μπορούμε να την εξουδετερώσουμε με την βοήθεια του feng shui; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

#1 Αρρωσταίνουμε συχνά
Το να περάσουμε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη, κατά την διάρκεια του χειμώνα, σίγουρα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Στην περίπτωση όμως που αντιμετωπίζουμε συχνά θέματα υγείας ή βαριές ασθένειες, τότε σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε τον χώρο μας για ενεργειακό μπλοκάρισμα.

Για παράδειγμα, εάν υποφέρουμε από πονοκεφάλους ή πόνους στο στομάχι σε σταθερή βάση τότε σίγουρα ο χώρος μας «νοσεί». Έτσι, και κατά συνέπεια και εμείς, που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο.

Για να εξομαλύνουμε σε ένα πρώτο επίπεδο αυτή την αρνητική ενέργεια που προσβάλλει την υγεία μας θα φροντίσουμε ο χώρος μας να εκτίθεται όσο το δυνατό σε περισσότερο φυσικό φως. Στα έπιπλα καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο του ξύλου και της γης. 

Θα πρέπει να έχουμε όσα φυτά μπορούμε, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στον χώρο. Αυτό φέρνει θετική ενέργεια και ειδικά στον τομέα της υγείας, στην ανατολική πλευρά του χώρου μας.

#2 Έχουμε αϋπνίες, εφιάλτες
Το σώμα μας, όταν κοιμόμαστε, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας ενώ παράλληλα δέχεται σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια Qi που υπάρχει ήδη στον χώρο μας. Εάν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα, κάνουμε διακοπτόμενο ύπνο ή έχουμε εφιάλτες πιθανώς η θέση του κρεβατιού μας να είναι λάθος ή / και το δωμάτιο μας γενικά να έχει έντονη ροή ενέργειας Qi.

Επιλέγουμε να τοποθετήσουμε το προσκεφάλι του κρεβατιού μας στα ανατολικά, νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά, δυτικά ή βορειοδυτικά για ήρεμο και βαθύ ύπνο. 

Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε έντονους χρωματισμούς,ειδικά του στοιχείου της φωτιάς (κόκκινο, πορτοκαλί, μοβ) σε μεγάλες επιφάνειες,όπως οι τοίχοι ή οι κουρτίνες. Επίσης, φροντίζουμε το υπνοδωμάτιο να αερίζεται συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας.

#3 Βιώνουμε μεγάλες απώλειες σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο
Μπορεί τα οικονομικά μας να μην είναι τόσο καλά, ή η επαγγελματική μας πορεία να μην είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Εάν όμως τυχαίνουν πολλές κακοτοπιές μαζεμένες, χάνουμε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες αδικαιολόγητα, γίνονται κλοπές ή χάνουμε χρήματα χωρίς λογική εξήγηση, τότε σίγουρα ευθύνεται και η εξωτερική αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από το ανθρώπινο περιβάλλον μας.

Μπορούμε, να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια, πως; Τοποθετώντας στα νότια του χώρου μας ένα γυάλινο μπολ με 100 γρ. ψιλό αλάτι Ιμαλαΐων. Έπειτα, συμπληρώνουμε με καθαρό νερό, μέχρι ένα εκατοστό πιο χαμηλά απο το χείλος του δοχείου (να μην ξεχειλίζει δηλαδή).

Αυτό το μείγμα θα το αλλάζουμε μια φορά την εβδομάδα. Όσο περισσότερο ξεχειλίζει το νερό από το μπολ κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τόσο περισσότερο καθαρίζει η αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από τους γύρω μας.




Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή – reconsblog.gr και healingeffect.gr / Image by jordygoovaerts0 from Pixabay

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Κατάθλιψη : Ποιες τροφές θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα…!!!!

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, είτε το καταλαβαίνουν, είτε όχι. Η κατάθλιψη φυσικά αντιμετωπίζεται πρωτίστως με την βοήθεια εξειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι, ενδεχομένως, να συστήσουν και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η κατάθλιψη μπορεί να καταπολεμηθεί και μέσω της διατροφής. 

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο διαιτητικό πλάνο για κάτι τέτοιο, ούτε και τροφές που μπορούν να υποκαταστήσουν τα φάρμακα και να κάνουν τον ασθενή να νιώσει “αυτομάτως” καλύτερα ψυχολογικά.

Ως μέρος, όμως, μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι καλό να γνωρίζετε τα ακόλουθα για τον τρόπο που η διατροφή μπορεί να βοηθήσει έναν άτομο που έχει κατάθλιψη.

Τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα υποστηρίζουν την επισκευή, την ανάπτυξη και την ευεξία του σώματος. 

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται βιταμίνες, ανόργανα άλατα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους. Μια ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές τις θρεπτικές ουσίες κάνουν το σώμα μας να μην λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ασθένεια.

Γεμίστε το πιάτο σας με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά

Οι επιζήμιες ελεύθερες ρίζες που παράγονται φυσικά στο σώμα μας συμβάλλουν στην κυτταρική βλάβη, τη γήρανση και τη δυσλειτουργία του οργανισμού. 

Τα αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο και οι βιταμίνες C και E καταπολεμούν τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών. Έχει αποδειχτεί ότι τα αντιοξειδωτικά έχουν τη δύναμη να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθούν το σώμα να τις εξουδετερώσει

Μελέτες δείχνουν, επίσης, ότι ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. 

Αν και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να σταματήσετε την παραγωγή τους, μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, συμπεριλαμβανομένων:

Β-καροτένιο: βερίκοκα, μπρόκολο, πεπόνι, καρότα, λάχανα, ροδάκινα, κολοκύθα, σπανάκι, γλυκοπατάτα

Βιταμίνη C: μούρα, μπρόκολο, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, πορτοκάλια, πιπεριές, πατάτες, φράουλες, ντομάτα

Βιταμίνη Ε: μαργαρίνη, ξηροί καρποί και σπόροι, φυτικά έλαια, φύτρα σιταριού

Επιλέγετε “έξυπνους” υδατάνθρακες για μια πιο ηρεμιστική επίδραση

Η σύνδεση μεταξύ των υδατανθράκων και της ψυχικής διάθεσης έχει αποδειχτεί επιστημονικά μέσω της δράσης της σεροτονίνης. Αν ένα άτομο έχει “λιγούρες” για υδατάνθρακες μπορεί αυτό να σχετίζεται με μειωμένη δραστηριότητα της σεροτονίνης.

Μην αποκλείετε κάθε είδος υδατάνθρακα. Περιορίστε τις ζαχαρούχες τροφές και επιλέξτε “έξυπνους” ή “σύνθετους” υδατάνθρακες (όπως δημητριακά ολικής αλέσεως) και όχι απλούς υδατάνθρακες (όπως τα κέικ και τα μπισκότα), μαζί με πολλά φρούτα.




Μην επιτρέπεις σε κανέναν, να “ρουφάει” την ενέργεια σου…!!!!

Έχεις παρατηρήσει ότι μετά τη συνάντηση με κάποιους ανθρώπους νιώθεις σχεδόν άρρωστη, χωρίς καθόλου ενέργεια;

Ήταν Σαββατοκύριακο και αποφασίσαμε με την κολλητή μου να βρεθούμε στο σπίτι της. Θα κάναμε beaute! Κλείσαμε ένα κορίτσι που μας είχαν συστήσει για καλό μανικιούρ-πεντικιούρ και περιμέναμε πανέτοιμες και εμφανώς ευδιάθετες για το ότι είχαμε βρει χρόνο να αφιερώσουμε στον εαυτό μας.

Ήρθε! Ευχάριστη, χαμογελαστή και τελικά αποδείχτηκε πως έκανε όντως καλό μανικιούρ. Όμως, μιλούσε πολύ… Ρωτούσε τα πάντα, σχολίαζε τα πάντα, μας είπε τα πάντα για την προσωπική της ζωή… Όταν έφυγε, ήμασταν δύο κουρέλια. Δεν είχαμε κουράγιο να σηκώσουμε ούτε το χέρι μας.

Υποτίθεται πως μετά από την περιποίηση του εαυτού μας θα νιώθαμε πολύ καλύτερα και τελικά καταλήξαμε άρρωστες. Με πονοκέφαλο και έντονη ατονία.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν στο ενεργειακό σου πεδίο, γιατί είναι οι ίδιοι πάρα πολύ διειδυτικοί και καταφέρνουν να πάρουν ενέργεια από εσένα και να σε αποδιοργανώσουν.

Και αυτό ακριβώς πάθαμε εκείνο το μεσημέρι. “Δεν θα την ξαναπάρουμε ποτέ!” μου ανακοίνωσε με φωνή που ίσα που έβγαινε από το στόμα της. “Είμαι κουρέλι. Δεν μπορώ να κουνηθώ. Νιώθω σαν να μου ρούφηξε όλη μου την ενέργεια”. Σαν εκείνη την….. 

Και κάπως έτσι αρχίσαμε να απαριθμούμε διάφορους ανθρώπους που έχουμε συναναστραφεί κατά καιρούς και μετά από τη συζήτηση μαζί τους νιώθαμε χάλια.

Ίσως είναι αυτό που αποκαλούμε μάτιασμα; Το μάτιασμα είναι ένα είδος ενεργειακού βαμπιρισμού; Μάλλον. Πονάει το κεφάλι σου, αισθάνεσαι ζαλάδα, σου έρχεται εμετός, δεν μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου…

Πως το κάνουν;
Οι ειδικοί λένε πως είναι θέμα της αύρας τους, του ενεργειακού πεδίου που διαθέτουν. Είναι τέτοιο ώστε μπορεί και διαταράσσει το ενεργειακό πεδίο των άλλων. Και σε αποσυντονίζει πλήρως…

Σου παίρνει ώρα να συνέλθεις…
Το προφίλ τους…

-Λένε πολλά! Χώνονται μέσα στα προσωπικά και βάζουν την μύτη τους παντού

-Είναι φθονεροί και μίζεροι

-Είναι άνθρωποι που δεν χαίρονται με τη χαρά του άλλου, αλλά χαίρονται με το να ανακατεύονται και να ανακατεύουν τον άλλο.

-Είναι άνθρωποι ισχυρής αλλά αρνητικής προσωπικότητας. Δεν είναι άνθρωποι που πλησιάζουν τον άλλον με αγάπη, αλλά με φθόνο, με ζήλια, με δόλο, με κακό ενδιαφέρον. Όμως σίγουρα έχουν δύναμη προσωπικότητας γιατί αν δεν είχαν δεν θα κατάφερναν να διαταράξουν την προσωπικότητα, ισορροπία και ηρεμία του άλλου.

Τι πρέπει να κάνεις.
Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάποιος άνθρωπος σε αποδιοργανώνει, αν βλέπεις ότι η επαφή μαζί του σε αφήνει πτώμα καλά θα κάνεις να τον αποφεύγεις κυρίως όταν δεν είσαι στα καλά σου. 

Όταν είσαι χάλια, σε μια περίοδο που είσαι κουρασμένη, όταν είσαι έτοιμη να αρρωστήσεις ή δεν νιώθεις καλά, όταν έχεις προβλήματα, όταν έχει πέσει το ανοσοποιητικό σου γιατί δεν τρως καλά, είναι σίγουρο ότι η επαφή με ένα “ενεργειακό βαμπίρ” θα είναι για σένα βατερλό. Πάρα πολύ εύκολα θα σου πάρει και την τελευταία σταγόνα ενέργειας που έχεις.

Αν νιώθεις χάλια καλό είναι τους ανθρώπους που σε αποδιοργανώνουν να τους αποφεύγεις ευγενικά, με κάποια δικαιολογία. Δεν χρειάζεται να έρθεις σε επαφή μαζί τους την συγκεκριμένη μέρα.

Αντίθετα όταν είσαι στα καλά σου και νομίζεις ότι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, καλό είναι να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν θα τους επιτρέψεις να μπούνε μέσα σου και να σου πάρουν την ενέργεια. Να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Όταν δεις ότι ότι έχουν διάθεση να το κάνουν με ερωτήσεις, με σχόλια, με κουβέντες τους, τότε βάλε τα όριά σου. Πες: “Θα προτιμούσα να μην το συζητήσουμε αυτό. Αν δεν έχουμε κάτι ευχάριστο να πούμε τότε γεια σου!”. Κάπως έτσι θα φύγεις και δεν θα επιτρέψεις στον άλλον να σε ρίξει….




Το υποσυνείδητό μας πάντα μας προσέχει…!!!!

Είτε το ξέρετε είτε όχι, χρησιμοποιείτε ήδη συνεχώς το υποσυνείδητό σας. Ίσως ανέλαβε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας για μια ημίωρη διαδρομή από το γραφείο ως το σπίτι, ενώ το συνειδητό σας ήταν αφιερωμένο σε ένα πρόβλημα που σας απασχολούσε. 

Ούτε που θυμάστε για πότε επιστρέψατε, κι όμως, με κάποιο τρόπο, το αυτοκίνητό σας έφτασε με ασφάλεια μπροστά στην πόρτα σας. Ίσως για μια ολόκληρη μέρα παλεύατε να θυμηθείτε ένα όνομα, αλλά όσο κι αν προσπαθούσαν τα συνειδητά μέρη του εγκεφάλου σας να ανακτήσουν αυτή την πληροφορία, αυτό ήταν αδύνατον.

Και ξαφνικά, ώρες μετά, το υποσυνείδητό σας έκανε τα μαγικά του και σας εμφάνισε την απάντηση από το πουθενά. Αυτό το μέρος του εγκεφάλου σας δούλευε σκληρά για λογαριασμό σας όλη αυτή την ώρα, κι εσείς ούτε που το είχατε καταλάβει!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν – εντελώς ξαφνικά - θυμάστε από πού γνωρίζετε κάποιον ενώ έχετε εγκαταλείψει προ πολλού την προσπάθεια. Μα ναι, βέβαια! Ήταν ο σύζυγος μιας φίλης σας, που τον είχατε γνωρίσει σ’ εκείνο το δείπνο πριν από δύο χρόνια. Το υποσυνείδητο επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρήγορα, αβίαστα και αυτόματα.

Δεν έχει την ανάγκη να ζυγίζει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία με τον τρόπο που είναι υποχρεωμένο να το κάνει το συνειδητό όταν καλείται να πάρει μια απόφαση. 

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ενδεχομένως αντιλαμβάνεστε περιστασιακά, το σημαντικό όμως είναι ότι μπορείτε να μάθετε να το χαλιναγωγείτε και να το χρησιμοποιείτε για το δικό σας όφελος. Ίσως έχετε παρατηρήσει το υποσυνείδητό σας να ενεργεί για να σας προφυλάξει από κακοτοπιές. 

Δεν έχετε κάποια χειροπιαστή απόδειξη, αλλά κάποιος που μόλις γνωρίσατε σας δημιουργεί ένα κακό προαίσθημα.

Ή κάτι σας λέει να αποχωρήσετε από μια επιχειρηματική συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή ή να μην περπατήσετε σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Τα υποσυνείδητα μέρη του εγκεφάλου σας μπορεί να δημιουργούν συνειρμούς με ξεχασμένες αναμνήσεις ή να αντιλαμβάνονται πληροφορίες που τα συνειδητά μέρη του εγκεφάλου προσπερνούν. 

Ακριβώς όπως μπορεί να βιώσατε τη σοφία του υποσυνειδήτου όταν «εμπιστευθήκατε το ένστικτό σας» σε αυτές τις καταστάσεις, μπορεί επίσης να επικαλεστήκατε τη δύναμη του υποσυνειδήτου τη νύχτα, όταν «αναβάλατε μια απόφαση μέχρι το επόμενο πρωινό», με αποτέλεσμα να εκπλαγείτε από ένα εξαιρετικά μεστό όνειρο με ουσιαστικές απαντήσεις.

Το υποσυνείδητο λατρεύει τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε που είναι ελεύθερο να ζωγραφίζει ιδέες και εικόνες σε λευκούς καμβάδες, απελευθερωμένο από τα δεσμά και τις άμυνες του καθοδηγούμενου από τη λογική συνειδητού μέρους του εγκεφάλου. 

Δεν σας έχει τύχει να λάβετε έτσι ένα σημαντικό μήνυμα; Ίσως το όνειρο να αφορούσε μια πανανθρώπινη ιδέα, όπως τη συγχώρεση ή την αλήθεια, που σας παρουσιάστηκε με συμβολικό τρόπο από το υποσυνείδητο. Ίσως να σας βοήθησε να δείτε ένα κομμάτι της ζωής σας υπό ένα νέο πρίσμα.

Η παιγνιώδης συμπεριφορά
Το υποσυνείδητο είναι «παιχνιδιάρικο» και σας βοηθά να αντιμετωπίζετε την ανία. Με το ονειροπόλημα, σας μεταφέρει αμέσως στα νησιά Μπόρα Μπόρα, στο Μπαλί ή στη Βαρκελώνη, ενώ έχετε κολλήσει στην κίνηση. 

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαρακτηριστική ικανότητα του υποσυνειδήτου «να είστε κάπου» ενώ δεν βρίσκεστε εκεί - ακριβώς όπως όταν ονειροπολείτε - για να επιτύχετε κάθε είδους στόχο.

Η δύναμη αυτού που υπάρχει πίσω από τον καθημερινό τρόπο σκέψης μας είναι πολύ ισχυρή, έτσι δεν είναι;

Όταν το υποσυνείδητο εργάζεται, τα εγκεφαλικά κύματα που παρατηρούνται είναι αργά και διαφέρουν από τα γρήγορα εγκεφαλικά κύματα του συνειδητού που καταγράφονται όταν δουλεύετε στον υπολογιστή σας.

Από πολλές απόψεις, τα κανάλια του συνειδητού εγκεφάλου μας, με τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες αναλυτικές ικανότητες που διαθέτουν, μπορούν να θεωρηθούν ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα για όλους μας. 

Το συνειδητό επιλύει προβλήματα που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ζώα ή τα μικρά παιδιά, όμως μαζί με αυτό το χάρισμα προκύπτουν και αγχώδεις διαταραχές που είναι μοναδικές για το ανθρώπινο είδος. Το συνειδητό σηκώνει στην ουσία πολλά βάρη.

Προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση, πρέπει να ζυγίσει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία, ενώ αντίθετα το υποσυνείδητο παίρνει αστραπιαίες, «ενστικτώδεις» αποφάσεις. Το συνειδητό είναι υποχρεωμένο να καταναλώσει πολλή ενέργεια και δύναμη θέλησης για να κάνει υγιεινές επιλογές, ενώ το υποσυνείδητο τις παρουσιάζει σαν να έγιναν αβίαστα και «εντελώς από μόνες τους»

Τα αργά εγκεφαλικά κύματα του υποσυνειδήτου μάς κάνουν να νιώθουμε πολύ ωραία. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ένα ποτό μετά τη δουλειά μάς βοηθά να χαλαρώσουμε.

Το αλκοόλ είναι βέβαια ένας τρόπος ν’ αλλάζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μυαλό μας, δεν θα ήταν όμως καλύτερα να μαθαίναμε πώς να κάνουμε αυτή τη διαδρομή χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε κάτι; 

Δεν θα σας άρεσε απλώς να κλείνετε τα μάτια σας και να επιβραδύνετε τον εγκέφαλό σας ώστε να μεταβαίνει σε μια ονειρική, εκστατική κατάσταση όποτε θέλετε; 

Όταν μάθετε πώς να δαμάζετε το υποσυνείδητό σας, αυτή η μεταλλαγμένη, χαλαρή κατάσταση θα αποτελεί για εσάς πολύ περισσότερα από έναν τρόπο διαφυγής.

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το υποσυνείδητό σας για να δημιουργήσετε την πιο ευτυχισμένη και υγιή εκδοχή του εαυτού σας. Το υποσυνείδητο έχει τη δύναμη να σας βοηθήσει να «φορτίσετε» το μέλλον σας με την υποβολή θετικών ιδεών.

Ποια από τις πεποιθήσεις σας πιστεύετε ότι σας προετοίμασε για τις επιτυχίες που ήδη έχετε στη ζωή σας; Η δύναμη των πεποιθήσεων είναι απίστευτα ισχυρή, έτσι δεν είναι; 

Οι πεποιθήσεις μπορούν να σας παγιδεύσουν και να σας οδηγήσουν στην αποτυχία, αλλά μπορούν επίσης να σας εμψυχώσουν ώστε να πετύχετε τον σκοπό σας, οπότε καλό είναι να τις αντιμετωπίζετε προσεκτικά.

Οι άνθρωποι με τα ισχυρότερα υποσυνείδητα είναι στην πραγματικότητα οι πιο δεκτικοί στην υποβολή, ενώ οι εγκέφαλοί τους εμφανίζουν μεγαλύτερη αφθονία αργών εγκεφαλικών κυμάτων. Οι πεποιθήσεις έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στις ζωές αυτών των ανθρώπων απ’ ό,τι σε έναν μέσο άνθρωπο.

Τα άτομα με εξαιρετική ευφυΐα και διαίσθηση, που μπορούν να βυθιστούν σε βιβλία, θεατρικά έργα, ταινίες, έργα τέχνης, στη μουσική ή στον αθλητισμό, τείνουν να έχουν ισχυρά υποσυνείδητα με υψηλότερα από τον μέσο όρο επίπεδα ονειρικών εγκεφαλικών κυμάτων.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου” του Dr. Mike Dow. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα




Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τελικά τα ετερώνυμα έλκονται;

Ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει αυτό το οριακό σημείο όπου τα ετερώνυμα δεν έλκονται καθόλου και παίρνουν δρόμους χωριστούς.

Αντίθετες ανάγκες vs αντίθετες επιθυμίες

Δύο πράγματα που ακούγονται παρόμοια, αλλά απέχουν παρασάγγας. Αν μιλάμε για μακροχρόνια σχέση, οι κοινές ανάγκες είναι απαραίτητη προϋπόθεση. «Οι άνθρωποι συνήθως μπερδεύουν τα όρια. 

Οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο σε άτομο αλλά ένα ζευγάρι πρέπει να νιώθει το ίδιο για την απόκτηση παιδιών, για τα θρησκευτικά πιστεύω και αντίστοιχα σπουδαία θέματα», εξηγούν οι ειδικοί σχέσεων Rachel Wright και Lisa Elson.

Από την άλλη, οι επιθυμίες είναι κάτι σαν bonus. Είναι καλό να είναι διαφορετικές για΄τι ο καθένας περνά χρόνο με τους φίλους ή τον εαυτό του. Και δεν επηρεάζουν το ζευγάρι. 

Αν εσύ θέλεις να κάνεις yoga και εκείνος να πάει για ψάρεμα, δεν είναι αιτία χωρισμού. Είναι καλή αφορμή να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν και να λειτουργείτε αυτόνομα.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να είναι τα δύο μέλη ετερώνυμα. «Οι άνθρωποι συχνά χωρίζουν επειδή δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το βασικό είναι να έχουν κοινές ανάγκες και όχι χόμπι], εξηγεί η ειδικός και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Ετερώνυμα με ισχυρό δεσμό
Τι κι αν ακούτε διαφορετική μουσική και επιλέγετε διαφορετικό στιλ διακοπών; Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Developmental Psychology ανέλυσε περίπου 2.000 ζευγάρια και κατέληξε στο ότι ναι, τα ετερώνυμα έλκονται αλλά μέχρι ένα σημείο. Το βασικό στοιχείο της επιτυχίας είναι το να μοιράζεσαι βαθιές σκέψεις και συναισθήματα. 

Να νιώθεις ότι το ταίρι σου σε εκτιμά και ότι μπορείς να κάνεις πράγματα χωρίς να το αναστατώσεις.

«Οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να σκεφτούν τι θέλουν οι ίδιοι από μία σχέση και τι χρειάζονται. Μετά μπορούν να ανακαλύψουν τι θέλει ο σύντροφός τους. Τέλος, μαθαίνεις να μιλάς και να επικοινωνείς ώστε να κάνεις αλλαγές, αν θεωρείς ότι χρειάζονται», λέει η Rachel Wright. 

Όσο σέβεται ο ένας τα ενδιαφέροντα του άλλου, έχει τη διάθεση να συμμετάσχει κι ας μην το ξανακάνει, υπάρχει επικοινωνία και αγάπη, ναι, τα ετερώνυμα έλκονται.




Η σχέση μας με τοξικούς ανθρώπους…!!!!

Πολλές φορές η ζωή μας γίνεται «άνω κάτω» λόγω συγκεκριμένων τοξικών ατόμων. Η σχέση μας με αυτά τα άτομα δεν επηρεάζει μόνο την διάθεσή μας όταν είμαστε μαζί τους αλλά και όλη μας την καθημερινότητα. 

Μπορεί να αναπτύξεις αγχώδη διαταραχή ή ακόμη και κατάθλιψη από τις τοξικές σου σχέσεις με άλλα άτομα. Στην πραγματικότητα όμως, τα άτομα αυτά είναι που χρειάζονται οπωσδήποτε μία επίσκεψη στον ψυχολόγο.

Ότι δεν δείχνεις την κακή ψυχολογία σου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει
Γίνεται να ακούγεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση αλλά να έχεις αγχώδης διαταραχή. Γίνεται να χαμογελάς, να κάνεις αστεία και να έχεις κατάθλιψη. Γίνεται να τα «έχεις όλα» (φαινομενικά) και στην πραγματικότητα να μην νιώθεις τίποτα. 

Είναι σημαντικό να μην παίρνουμε πράγματα ως δεδομένα και να αφιερώνουμε πάντα χρόνο στο να ακούσουμε και να καταλάβουμε τα κοντινά μας πρόσωπα. Όσο «μια χαρά» και εάν δείχνουν.

Μπορείς να καταλάβεις από μία απλή διαφωνία εάν ο άλλος είναι τοξικός
Μια απλή διαφωνία μπορεί να «πει» πολλά για την σχέση σου με άλλα άτομα. Μία διαφωνία με έναν τοξικό σύντροφο/φίλο, όσο απλή και αθώα και να είναι, ακόμη και να είναι για εντελώς άσχετο θέμα, θα γιγαντωθεί σε μεγάλο τσακωμό και πρόβλημα. 

Μία διαφωνία με τον ιδανικό σύντροφο/φίλη, ακόμη και εάν είναι για λεπτά ζητήματα, θα γίνει υγιής και εποικοδομητική συζήτηση για να λύσετε μαζί ότι πρόβλημα έχετε και να γίνει καλύτερη η όποια σχέση σας.




Αυτοί είναι οι λόγοι που μας βοηθάει το κλάμα…!!!!

Το κλάμα είναι συνηθισμένη ανθρώπινη συνήθεια και μπορεί να προκληθεί από διαφορετικά συναισθήματα.

Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το κλάμα ωφελεί το σώμα και την ψυχή και τα οφέλη αρχίζουν στη γέννηση, με το πρώτο κλάμα του μωρού. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά.

Αισθάνεσαι πολύ καλύτερα μετά
Το πρόβλημά σου ή η στεναχώρια σου φαντάζει βουνό πριν αρχίσεις να κλαις. Σιγά σιγά όμως απελευθερώνεις όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που σε "τρώνε" μέσα σου. Μαζί με δάκρυα, αποβάλλονται και οι σκοτούρες, οι ανησυχίες και οι έγνοιες. Είτε κλάψεις μόνος ή μπροστά σε κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο θετικό.

Έχεις λιγότερα αρνητικά vibes
Κλαίγοντας, καταφέρνεις να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια που δημιουργεί το περιβάλλον σου. Είτε αυτό λέγεται δουλειά, προσωπικά θέματα, αρνητικοί άνθρωποι ή προβλήματα φίλων. Είναι ένας τρόπος να ισορροπείς μέσα σου τα συναισθήματά σου, χωρίς να στηρίζεσαι σε κάποιον να σου ανεβάσει τη διάθεση. Δεν είναι μόνιμη λύση, αλλά αν κάποια στιγμή νιώθεις να μην αντέχεις άλλον αρνητισμό, δοκίμασέ το.

Βοηθά στο άγχος
Το παράδοξο του άγχους που μπορεί να γεννήσει το κλάμα είναι ότι αυτό με τη σειρά του το "σκοτώνει". Κλαίγοντας, αφήνεις πίσω το στρες όλης της ημέρας, εβδομάδας, μήνα. Μετά, νιώθεις πολύ πιο αισιόδοξος και ήρεμος. Είναι σημαντικό να αφήνεις πίσω το "κακό" ώστε να συνεχίσεις ανενόχλητος τη ζωή σου.

Σε κρατάει λογικό
Καμιά φορά, όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε ότι σκεφτόμαστε παράλογα. Είναι εκείνες οι μέρες που θα περάσουν τα πάντα από το νου μας, θα κάνουμε σενάρια, τα χειρότερα μάλιστα. Μπορεί να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, να τον βρίσουμε, να νιώσουμε ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Αυτές οι μέρες είναι οι καταλληλότερες για να "βγάλει" κάποιος από μέσα του αυτές τις σκέψεις. 

Μετά το κλάμα, σκέφτεσαι ξανά λογικά. Δε σκέφτεσαι πλέον τόσο πεσιμιστικά. Βάζεις νέους στόχους. Νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Νιώθεις σαν πούπουλο μετά
Όσο βαραίνεις το μυαλό και την ψυχή σου με προβλήματα, τόσο πιο βαρύς αισθάνεσαι. Σαν να έχεις ένα βάρος στην πλάτη σου που το κουβαλάς από δω και από κει. Όταν όμως απελευθερώνεσαι και αφήνεις τον εαυτό σου να κλάψει όσο θέλει, αυτό το βάρος εξαφανίζεται. 

Το νιώθεις να φεύγει σταδιακά και τελικά αισθάνεσαι ελαφρύς σαν πούπουλο. Γι'αυτό και πολλοί άνθρωποι κλαίνε πριν τον ύπνο, γιατί μόλις πέσεις στο κρεβάτι μετά από μία γερή δόση κλάματος, κοιμάσαι σαν πουλάκι.




Σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας…!!!!

Αν διαπιστώσεις ότι κάνεις κάποιο από τα παρακάτω τότε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τα πράγματα και να τα αλλάξεις.

Δεν προσέχεις την εμφάνισή σου.
Όλο λες θα αρχίσεις γυμναστική και τελικά βρίσκεις μια δικαιολογία. Το ίδιο γίνεται και με τη διατροφή σου που συνεχώς μένει πίσω. Συνεχίζεις να ξενυχτάς χωρίς λόγο τα βράδια ενώ έχεις πολύ φορτωμένο πρόγραμμα μέσα στη βδομάδα. Επιπλέον, επιμένεις να μην δίνεις σημασία στα ρούχα που βάζεις κι αυτό καμιά φορά σημαίνει ότι θα βγεις έξω χωρίς να είσαι ντυμένη ζεστά παρόλο που κάνει κρύο.

Δεν έχεις προσωπικό χρόνο.
Είσαι γεμάτη υποχρεώσεις με πράγματα που αφορούν τη δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους. Ακόμα κι αν υπάρχει κενός χρόνος τον χρησιμοποιείς για να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις μετά. Το να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με κάτι που σε ευχαριστεί είναι τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων σου.

Ασκείς έντονη κριτική.
Αρχίζοντας από τον εαυτό σου και μετά και στους άλλους. Κατακρίνεις τη συμπεριφορά σου και συνεχώς ανεβάζεις τον πήχη και στους άλλους. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι σκληρή με σένα και να μην συγχωρείς συμπεριφορές ενώ ταυτόχρονα βάζεις ταμπέλες όπως “δεν είμαι καλή σε τίποτα” αλλά και ρισκάρεις τις σχέσεις σου με τους άλλους.

Δεν ζητάς ποτέ βοήθεια.
Αυτό μπορεί να μοιάζει με παντοδυναμία αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια των άλλων σε κάποιες φάσεις της ζωής μας. Δείχνεις μάλιστα ότι ξέρεις τις δυνάμεις σου και ότι μπορείς να αξιολογήσεις καταστάσεις. Στην αντίθετη περίπτωση απλά υπονομεύεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς όλα να τα κάνεις μόνη σου και όταν το καταλάβεις θα είσαι ήδη πολύ κουρασμένη.

Υποτιμάς καταστάσεις και πλευρές σου.
Την ώρα που δεν ζητάς βοήθεια για τίποτα βάζεις τον εαυτό σου και στην πιο επίπονη διαδικασία. Πιστεύεις πως δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις επιθυμίες σου και βρίσκεις συνεχώς κάτι αρνητικό σε όλα. Δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά καλός στη δουλειά ή στις σχέσεις σου και ότι κατάφερες να είσαι εκεί για αυτό. Επίσης, συγκρίνεσαι διαρκώς με άλλους και βρίσκεις τον εαυτό σου υποδεέστερο.




Αυτές οι πρωινές συνήθειες θα φτιάξουν τον βραδινό σας ύπνο…!!!!

Πολλές από τις συνήθειες που επιδρούν στον βραδινό σας ύπνο, φαινομενικά δεν έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν.

Για να μπορείτε να κοιμόσαστε το βράδυ ήσυχοι, θα πρέπει να ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένα πράγματα μέσα στην ημέρα σας.

1. Άνοιξε τις κουρτίνες όταν ξυπνάς
Η έκθεση στο φυσικό φως στα 15 πρώτα λεπτά αφού ξυπνήσεις, σταματάει την παραγωγή μελατονίνης (η ορμόνη που «κουρδίζει» τους κιρκαδικούς ρυθμούς, μας δηλαδή τον καθημερινό ύπνο και την αφύ­πνιση), ώστε να έρθει το σώμα και το μυαλό σου σε εγρήγορση.

2. Κάνε τη γυμναστική σου το πρωί
Δε θέλει υπερβολές ή πολύ χρόνο, 5 λεπτά stretching και μισή ωρίτσα ασκήσεις ή ελαφρύ τρέξιμο/γρήγορο περπάτημα στα γύρω στενά αρκούν για να τονωθείς, ε, και να νιώσεις λίγη κούραση μετά το απόγευμα.

3. Πιες τον τελευταίο σου καφέ μετά το μεσημεριανό
Αν δεν ανήκεις σ’ εκείνη την περίφημη ομάδα ανθρώπων που μπορούν να πιουν καφέ και να πάνε για ύπνο απευθείας και έχεις φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι στην καφεΐνη, φρόντισε να πιεις τον τελευταίο καφέ της ημέρας νωρίς. 

Μην κάνεις υπερβολές στην ποσότητα γιατί είναι πολύ πιθανόν η αδενοσίνη, το φυσικό αμινοξύ που προάγει την υπνηλία και την καταστολή εγρήγορσης, να μπλοκάρει από τον καφέ που αργείς να πιεις. Κι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο ευαίσθητοι γινόμαστε, keep that in mind.

4. Μην πας γυμναστήριο αργά
Φρόντισε η τελευταία εντατική σωματική δραστηριότητα της ημέρας να απέχει τουλάχιστον 3 ώρες από τη στιγμή που θα πέσεις στο κρεβάτι. Αλλιώς, ίσως περάσεις τη νύχτα παρέα με την υπερένταση, που δεν είναι καθόλου ευχάριστη συντροφιά.

5 Φάε κάτι ελαφρύ για βράδυ
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ένας φυσιολογικός οργανισμός αργεί να κοιμηθεί είναι το στομάχι που μόλις γέμισε με βαρύ φαγητό. Αυτό το «να φάω, να σκάσω, να ξεραθώ» δεν πολυδουλεύει, εκτός αν είσαι μωράκι.

Δεν είσαι, οπότε, οι επιλογές σου για το δείπνο ας είναι ελαφριές. Μια σαλάτα με πρωτεΐνη, ένα γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια που προάγουν τη μελατονίνη, ένα τοστ, κάτι ευκολοχώνευτο και πάντα τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι.

6 Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες με αϋπνία, ένα ζεστό μπάνιο 90-120 λεπτά πριν τον ύπνο έφερε καλά αποτελέσματα. Η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος ευνοεί ιδιαίτερα.




Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Πώς θα καταλάβετε αν σας αγαπάει ο σύντροφός σας ;

Στις μακροχρόνιες σχέσεις ανά διαστήματα δημιουργούνται προβληματισμοί , είτε από τη μεριά της γυναίκας είτε από τη μεριά του άνδρα.

Δείτε παρακάτω λοιπόν μερικά από αυτά:

1. Σε προστατεύει - Τσέκαρέ τον για να δεις τι θα κάνει σε μια δύσκολη κατάσταση. Θα σε προστατέψει ή θα σκεφτεί περισσότερο τον εαυτό του;

2. Ζητάει τη συμβουλή σου - Όταν ένας άντρας νoιάζεται θα ζητήσει οπωσδήποτε τη συμβουλή σου και θα περιμένει πραγματικά και ειλικρινά να δει τι θα του πεις.

3. Κάνει σχέδια για το μέλλον σας - Αν δεν ενδιαφέρεται καθόλου τότε σίγουρα δεν θα τον ακούσεις να λέει «θα μου άρεσε κάποια στιγμή να πάμε..εκεί».

4. Δεν ξεχνάει τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα - Όταν ξέρει ότι έχεις μια δύσκολη μέρα, ή όταν θυμάται ότι έχετε επέτειο γνωριμίας τότε σίγουρα αυτό κάτι σημαίνει για τα συναισθήματά του προς εσένα.

5. Θέλει να είναι κοντά σου - Είτε ξεκουράζεται στο σπίτι είτε βγει με τους φίλους του έχει την έννοια σου και θέλει να γυρίσει γρήγορα κοντά σου.

6. Θα σου κάνει κοπλιμέντα - Ή θα σου πει κάτι θετικό ή θα σε πειράξει. Όπως και να χει θα το δείξει το ενδιαφέρον του για σένα.

7. Θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένη - Αν δει ότι στεναχωριέσαι με κάτι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σου φτιάξει τη διάθεση.

8. Σε αναφέρει στους φίλους του - Με το να το κάνει αυτό αποδεικνύει ότι σε έχει πάντα στο μυαλό του.

9. Σε προσέχει - Ακόμα και αν νιώθεις πως σε αμελεί εκείνος έχει τον νου του αν είσαι καλά ή όχι και αν σε δει λίγο πεσμένη θα σε πλησιάσει για να σε κάνει να χαμογελάσεις.

10. Ακούει όλα όσα έχεις να του πεις - Δεν σε διακόπτει συνεχώς, προσέχει τι του λες και θυμάται έστω τα μισά από όσα του είπες.




Τα πράγματα που αγχώνουν κάθε γυναίκα το καλοκαίρι…!!!!

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να λατρεύουμε το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μας προβληματίσουν σε αυτό.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:

Το μαγιό
Είναι δύσκολη η αλήθεια είναι, κυρίως γιατί όλες μας έχουμε πάντα κάποιο ψεγάδι να τονίσουμε. Σε άλλες δεν αρέσει η κοιλιά τους, σε άλλες οι γλουτοί και άλλες βρίσκουν τον εαυτό τους τίγκα στην κυτταρίτιδα. Και έτσι να είναι τα πράγματα, μπορείς να κάνεις κάτι; Όχι. 

Οπότε φίλη μου συμφιλιώσου με τις ατέλειές σου, επέλεξε ένα μαγιό που τονίζει τα δυνατά σου σημεία και βγες στην παραλία με αυτοπεποίθηση. Σε περίπτωση που όντως σε ενοχλούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, μπορείς να θέσεις ως στόχο, από Σεπτέμβρη να προσέξεις τη διατροφή σου και να γυμναστείς.

Η λευκή επιδερμίδα
Και πώς είσαι έτσι που θα βγεις στην παραλία κάτασπρη και κάτι πρέπει να κάνεις γιατί αντανακλάς τον ήλιο και τελοσπάντων κοιτάζεις το λευκό σου κορμί και γίνεσαι έξαλλη. Ομολογουμένως, και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, η παρτίδα είναι μοιρασμένη. 

Οι μισές είναι σταρένιες όλο το χρόνο και οι άλλες μισές σαν χλωμά λουλουδάκια. Και τι να κάνεις όμως; Να αρχίσεις τα self tan; Είναι κι αυτό μια λύση αν με ρωτάς. Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση. Να αγνοήσεις τη ασπρίλα και να απολαύσεις τον ήλιο, πάντα με αντηλιακό.

Η αποτρίχωση
«Σε 10 λεπτά περνάω να σε πάρω να πάμε για μπάνιο», σου λέει ο καλός σου, κολλητός σου ή κάποιος άντρας τελοσπάντων που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό που σου λέει είναι αδύνατο! Πώς θα είσαι έτοιμη όταν έχεις να αποχωριστείς τρίχες από 10 σημεία του κορμιού σου; Το σκηνικό μοιάζει ακόμα πιο δυστοπικό όταν σε όλα αυτά προστίθεται και το… πεντικιούρ! 

Με λίγα λόγια θέλεις 45λεπτο στο νερό για να είσαι έτοιμη. Φίλη μου, επειδή έχω πάθει και έχω μάθει, το πεντικιούρ το φροντίζουμε όλη τη βδομάδα, και όσο για τις τρίχες… μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις το κερί; Για να μη σου πω για το λέιζερ.

Το έγκαυμα της ντροπής
Και είναι ντροπή φίλη μου γιατί από μία ηλικία και μετά, είναι ανεπίτρεπτο να καίγεσαι κάτω από τον ήλιο λες και είσαι κοριτσάκι 15 ετών. Που ακόμα και οι πιτσιρίκες, με τόσα αντηλιακά που κυκλοφορούν, έχουν φροντίσει να προμηθευτούν έστω ένα 30άρι. 

Σε περίπτωση που είσαι λευκή σαν το γάλα, μη διανοηθείς να βγεις στην παραλία χωρίς 50άρι αντηλιακό. Στο κάτω κάτω το δέρμα μας είναι ευαίσθητο και αξίζει την προσοχή μας. Επιπλέον, προσέχοντας, καθυστερείς και την ηλικία που θα αρχίσεις τα botox.




Πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη ψυχολογία μας…!!!!

Κι, όμως, η αφόρητη ζέστη επηρεάζει την ψυχολογία μας ακόμη κι αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Πώς, όμως, συμβαίνει αυτό και τι ακριβώς γίνεται στον οργανισμό μας;

Απώλεια συγκέντρωσης.
Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης και ως αποτέλεσμα την ενεργητικότητα. Σύμφωνα δε με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό European Journal of Social Psychology, η ζέστη μειώνει το κίνητρο των εργαζομένων, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της παραγωγικότητας. 

Είναι άλλωστε λογικό, καθώς οι ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες μας αποπροσανατολίζουν, αποτελώντας κατασταλτικούς παράγοντες για την επίτευξη στόχων σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Τα νεύρα στα ύψη.
Μαζί με την θερμοκρασία αυξάνεται και η νευρικότητα. Σύμφωνα με πολλές έρευνες τις πολύ ζεστές μέρες οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την ψυχραιμία τους και να είναι πιο ευάλωτοι σε τσακωμούς, καθώς νιώθουν άσχημα, ιδρώνουν και δεν μπορούν να ξεκουραστούν.

Υπερδιέγερση ή αντίθετα ραθυμία.
Ο ανεβασμένος υδράργυρος προκαλεί δυσφορία αλλά και προβλήματα ύπνου. Η αϋπνία με τη σειρά της αυξάνει ορμόνες που σχετίζονται με την υπερδιέγερση, η οποία δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε. Ακόμη, οι αποπνικτικές θερμοκρασίες, μας αναγκάζουν να καταναλώσουμε όλη μας την ενέργεια και μας μετατρέπουν σε σωματικά και ψυχικά ράκη.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
Αν ακόμη βρίσκεστε στην πόλη και οι υποχρεώσεις ή τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να επισκεφθείτε τη θάλασσα, τότε πρέπει να περιορίσετε όσο μπορείτε τις μετακινήσεις σας, να μένετε ενυδατωμένοι με κατανάλωση άφθονου νερού και υγρών, να κοιμάστε επαρκώς, να τρώτε σωστά και να δροσίζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε. Πάρτε μία βαθιά ανάσα, καλοκαίρι είναι θα περάσει.