Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τα θαύματα συμβαίνουν μόνο σε εκείνους που τα πιστεύουν......!!!!!!!!!

Αυτό είναι το κλειδί για να χρησιμοποιήσετε τη μαγεία σας. Τα μικρά παιδιά ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία όπου τα πάντα είναι δυνατά επειδή κανείς δεν τους είπε (ή, ακόμα χειρότερα, δεν τους έδειξε) ακόμα πως η μαγεία δεν υπάρχει, ή πως είναι απλά προσποίηση και ψευδαίσθηση. 

Όταν ήμουν μικρό αγόρι, έπαιζα όλη τη μέρα με ένα μεγάλο χαρτόνι μέσα στο οποίο ήρθε το ψυγείο των γειτόνων μας (τότε είχαμε παγοπώλες). Ήταν το κάστρο του Βασιλιά Αρθούρου, ήταν ένας πύραυλος που πήγαινε στο φεγγάρι, ήταν ένα κρυφό λαγούμι χωμένο κάτω από το καταραμένο δάσος και για όσο κράτησε, ήταν το σπιτάκι μας και το καταφύγιό μας ενάντια στις συχνές βροχές στο Connecticut. Ήταν ό,τι ήθελα και για εμένα ήταν αληθινό.

Από εκεί που εμείς (ως πνεύματα) ερχόμαστε “πραγματικά” η μαγεία δεν είναι μαγεία, είναι η κάθε στιγμή στην οποία επιλέγουμε να υπάρχουμε και είναι τόσο φυσιολογική για το πνεύμα όσο είναι η αναπνοή για όσους από εμάς βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο ανθρώπινο κέλυφος της λήθης το οποίο πρέπει να φοράμε, έτσι ώστε να αλληλεπιδρούμε σε φυσικό επίπεδο στον πλανήτη. 

Όλοι θα πρέπει μέχρι τώρα να γνωρίζετε πως ΔΕΝ είμαστε το ανθρώπινο κέλυφός μας (έτσι ονομάζω το όχημα που χρειαζόμαστε για να αλληλεπιδρούμε με τα στοιχεία της Γης). Είμαστε πνεύματα, ενέργεια, ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Είμαστε η κινητήρια δύναμη η οποία κινεί αυτά τα δοχεία που αποτελούνται κυρίως από νερό και μερικά χημικά στοιχεία και τα κάνει να περιφέρονται σε μια ημι-ευφυή κατάσταση. 

Είμαστε φτιαγμένοι από τα συστατικά που είναι φτιαγμένη και η Γη, δεν μπορούμε να δημιουργηθούμε ούτε να καταστραφούμε. Είμαστε αιώνιοι (σε ανθρώπινους όρους). Κάθε άτομο στο φυσικό μας σώμα έχει γεννηθεί στον πυρήνα ενός άστρου που έγινε νόβα πριν δισεκατομμύρια χρόνια. Στην πραγματικότητα, στο (δικό μου) Σύμπαν είμαστε ολογραφικές αναπαραστάσεις του ΘΕΟΥ, όπως μπορούμε να το δούμε μέσα από γήινα φίλτρα, χωρίς να μπορούμε ακόμα να συνειδητοποιήσουμε τι στο καλό συμβαίνει.

Αυτό ακούγεται όμορφο, όμως τα δοχεία που μας περιέχουν (τα φυσικά μας σώματα) αρκούν για 7-8 ανακυκλώσεις και μετά μας είναι άχρηστα και έτσι πρέπει να βρούμε νέα (να ξαναγεννηθούμε), ή να βοηθήσουμε σε άλλες εργασίες, άγνωστες στον σαρκικό (αντίθετα με τον πνευματικό) κόσμο. Από μερικούς επιστημονικούς κύκλους έχει ακόμα αποδοθεί και ένα φυσικό βάρος στην ψυχή μας, στο πνεύμα μας, όποιος όρος σας αρέσει περισσότερο και που περιγράφει την κινητήρια δύναμη που κινεί το ανθρώπινο κέλυφός μας. Αυτό το βάρος είναι 21 γραμμάρια. 

Τα αποτελέσματα μερικών επιστημονικών ερευνών δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της μετάβασης από τη ζωή στον θάνατο κάποιου ανθρώπου, όταν η ψυχή αφήνει το φυσικό σώμα, το φυσικό του βάρος αλλάζει κατά 21 γραμμάρια. Ναι, το σώμα ελαφραίνει όταν το πνεύμα αφήνει το σώμα. 

Ως αιθερικά όντα, η ψυχή μας δεν έχει βάρος, είναι μόνο ενέργεια. Όμως παράγει ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να ανιχνευθούν. Πιστεύω πως αυτές οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Όπως ένας δυνατός μαγνήτης στρεβλώνει τον χώρο και δημιουργεί ελκτικές δυνάμεις μεταξύ μεταλλικών αντικειμένων, έτσι και η ψυχή μας προκαλεί μια αλλαγή 21 γραμμαρίων στο σώμα μας.

Αλήθεια, γνωρίζετε ποιοι είσαστε, ή τι είσαστε; Αν το γνωρίζετε, τότε είσαστε το ίδιο περίεργοι με εμένα και είστε αναζητητές (ευγενείς αναζητητές).

Μείνετε μαζί μας και στους επόμενους μήνες θα αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική του Σύμπαντός μας και του λόγου για τον οποίο το δημιουργήσαμε. Αν η πληροφόρηση που θα αποκτήσετε συνηχεί με εσάς, τότε μπορείτε να την δεχθείτε ως ένα μονοπάτι στη ζωή σας, το οποίο μπορεί να σας οδηγήσει σε αυξημένη ευτυχία και έλεγχο της πραγματικότητας σας. 

Θα μοιραστώ μαζί σας τα πάντα: τον τρόπο σκέψης ο οποίος μπορεί να σας αυξήσει και να σας διευρύνει την επίγνωση του ποιοι είστε στ’ αλήθεια και να σας οδηγήσει μέσα από τεχνικές που έχω ανακαλύψει και που μας επιτρέπουν να δούμε τον κόσμο με λίγο πιο διαφορετική ματιά και οι οποίες δουλεύουν για εμένα, με την ελπίδα πως θα δουλέψουν επίσης και για εσάς, ώστε να έχετε θετικές επιρροές στη ζωή σας.

Όπως είπα πριν, όλα έχουν να κάνουν με τα πιστεύω. Μπορούμε να δημιουργήσουμε θαύματα όταν απομακρύνουμε κάθε αμφιβολία ότι έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε. Χρειάζεται απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη πως είμαστε ικανοί, γιατί η παραμικρή αμφιβολία θα καταστρέψει τις προσπάθειές μας. Τα παιδιά μπορεί να φαίνονται αφελή όταν περιμένουν να έρθει ο άγιος Βασίλης, ή η νεράιδα των δοντιών να τους αφήσει κάτι κάτω από το μαξιλάρι όταν χάνουν ένα δόντι. 

Για εκείνα όμως αυτά τα πράγματα είναι τόσο αληθινά όσο είναι η γεμάτη φόβους πραγματικότητα στην οποία ζουν μερικοί ενήλικοι και ο άγιος Βασίλης είναι τόσο αληθινός γι’ αυτά όσο η μαμά και ο μπαμπάς τους. Έχουν την δική τους μαγεία, γιατί η πραγματικότητα του κόσμου των μεγάλων δεν έχει ακόμα καταστρέψει τα πιστεύω τους. 

Μόλις μπει στην εξίσωση η αμφιβολία, η μαγεία χάνεται και τα όνειρα των παιδιών σβήνουν και αντικαθίστανται με την αμφιβολία, κάνοντας την μαγεία μια ξεθωριασμένη ιδέα την οποία είχαν κάποτε, η οποία ζωντάνευε την ύπαρξή τους και την έκανε ανοιχτή στη μαγεία. Και με τη μαγεία εννοώ τα πράγματα που μοιάζουν να αψηφούν τη φυσική ή τη λογική.

Πράγματα όπως η πνευματική θεραπεία, ο έλεγχος των ακούσιων λειτουργιών του σώματος όπως είναι η αρτηριακή πίεση, ο πόνος, ακόμα και φυσικά χαρακτηριστικά όπως το χρώμα των μαλλιών. Τα δικά μου μαλλιά είναι πιο σκούρα τώρα απ’ ότι ήταν πριν δέκα χρόνια και δεν τα βάφω, έγινε μόνο με την πρόθεσή μου. 

Έχω φωτογραφίες που το αποδεικνύουν, αδιάσειστα στοιχεία του τι μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει ισχυρή πίστη και η αμφισβήτηση είναι ελάχιστη ή εντελώς απούσα. Μπορούμε να χειριστούμε και τον χρόνο, μειώνοντας την μεγάλη αναμονή σε χώρους όπως ιατρεία... 

Μπορούμε να έλξουμε πράγματα που θέλουμε να έρθουν στη ζωή μας, είτε αυτά είναι χρήματα, είτε αγάπη είτε υγεία, μόνο με την πνευματική προσπάθεια μαζί με την πίστη στην ικανότητά μας να το κάνουμε. 

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου ξεχωριστό, είμαι φτιαγμένος από τα ίδια ακριβώς χημικά στοιχεία που είναι φτιαγμένοι όλοι και αυτές οι δυνατότητες δεν είναι μόνο δικές μου. Όλα τα δώρα του πνεύματος είναι δωρεάν για όλους. Πρέπει να είναι έτσι, γιατί ο Θεός, αντίθετα με όσα μας διδάσκουν οι θρησκείες, δεν έχει ευνοούμενους.

Καθώς θα προχωράμε στα άρθρα μας, θα σας δείξω τεχνικές που χρησιμοποιώ εγώ για να φέρω την μαγεία στον κόσμο μου. Όπως είπα, ο Θεός δεν έχει ευνοούμενους. Αν μπορώ εγώ να το κάνω, μπορείτε κι εσείς. 

Χρειάζεται μόνο να εξελίξουμε κάποια πράγματα : υπομονή, πίστη στις δυνατότητές μας και πολλή εξάσκηση με τις μεθόδους που θα σας δείξω. Πέρασα 77 χρόνια μαθαίνοντας κάποια από αυτά κι ένα από τα πάθη μου είναι να περνώ πολλές ώρες μελετώντας δύσκολες έννοιες και μετά να τις μετατρέπω σε εύκολες καθημερινές επεξηγήσεις και οδηγίες, τις οποίες μπορούν όλοι να ακολουθήσουν. 

Μείνετε λοιπόν μαζί μας και ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να διώξετε τους φόβους και τις αμφιβολίες σας, καθώς θα ταξιδεύουμε όλοι μαζί σε ένα πιο μεταφυσικό μονοπάτι.
Φως και αγάπη,
Jean-Paul Déry




Νίκος Πνευματικός

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τεχνικές συγχώρεσης....!!!!!!

"Η συγχώρεση δεν είναι ένα ζήτημα για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Είναι ένα ζήτημα του να κάνεις το σωστό πράγμα.”
Master Choa Kok Sui 

Μιλώντας για τη συγχώρεση και τα ευεργετήματα της, χρειάζεται επίσης να συζητήσουμε πώς να συγχωρούμε! 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ξέρουν για τη συγχώρεση, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να συγχωρούν! Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρούμε και να ξεχνάμε και να προχωράμε, ειδικά εάν τα αποτελέσματα του δυσμενούς γεγονότος είναι ιδιαίτερα καταστροφικά για τη ζωή ενός ατόμου, για το γάμο ή την οικογένεια. 

Μικρός ή μεγάλος, μηδαμινός ή μαζικός, το κλειδί είναι να ξέρουμε πώς να συγχωρούμε και να είμαστε ικανοί να απαλλαγούμε από το θυμό και το πόνο από το σύστημα μας για να απελευθερωθούμε. Αλλιώς, μπορεί να στερέψουμε μακροπρόθεσμα... 

Στη πραγματικότητα υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πώς να συγχωρούμε και μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενή γεγονότα και να συνεχίσουμε να ζούμε και να αγαπάμε. 

Πώς να συγχωρείτε -  Μέθοδος  : 1 

Αυξήστε την αγάπη 
Συχνά εστιαζόμαστε τόσο πολύ στα προβλήματα και στις διαφορές που ξεχνάμε πολλές από τις καλές στιγμές που περάσαμε με τους φίλους μας, τα μέλη της οικογένειας και τους συναδέλφους. Έτσι, αντί να νιώθουμε χαρούμενοι και ευγνώμων, συχνά νιώθουμε δυσαρεστημένοι. 

Πολλές φορές, πληγωνόμαστε από τους αγαπημένους μας και τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας παρά από τους ξένους, και ο λόγος είναι οι στενές επαφές που έχουμε μαζί τους. 

“Όταν δυο άνθρωποι αλληλεπιδρούν στενά, υπάρχει προστριβή. Το λιπαντικό είναι η Αγάπη-υπό τη μορφή Σκέψεων Αγάπης, Συναισθημάτων Αγάπης, Λέξεων Αγάπης και Ενεργειών Αγάπης.” 
Master Choa Kok Sui 

Σημαίνει ότι προστριβές, διαφωνίες και διενέξεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σε κάθε σχέση. Πώς να συγχωρείτε?Αυξήστε την αγάπη! 

Όταν υπάρχει αγάπη, θα υπάρχει περισσότερη ειλικρίνεια, περισσότερη θυσία και περισσότερη συγχώρεση. 

Σκεφτείτε το τρόπο που χειρίζεστε τα παιδιά όταν κάνουν λάθη. Δεν θυμώνετε πολύ γιατί τα αγαπάτε τόσο πολύ. Έτσι, εάν επεκτείνουμε αυτή την αγάπη προς όλα τα μέλη της οικογένειας, φίλους και συναδέλφους, δεν θα είμαστε τόσο πολύ θυμωμένοι και ενοχλημένοι όταν κάνουν λάθη και ο λόγος είναι η ενέργεια αγάπης που λειτουργεί ως λιπαντικό. 

“ Δεν μπορείς να συγχωρείς χωρίς αγάπη.” 
Maya Angelou 

Πώς να συγχωρείτε -  Μέθοδος :  2 

Σκεφτείτε τον Εαυτό σας στη Θέση του Άλλου 
Χρειάζεται να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα και κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος. 

Έτσι όλοι μας κάνουμε λάθη και στη πραγματικότητα τα λάθη είναι μέρος της ζωής και της εξέλιξης. Μην κάνετε μεγάλη φασαρία όταν εσείς ή οι άλλοι κάνουν λάθη. Απλά μάθετε πώς να συγχωρείτε! 

Χωρίς λάθη πώς μπορούμε να μάθουμε τα διδάγματα μας και να μεγαλώσουμε? Λάθη είναι βέβαιο ότι θα συμβούν αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθετε από αυτά και να μην κάνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. 

Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή πληγώνεστε ή έχετε μια διένεξη πριν αντιδράσετε αμέσως, περιμένετε μια στιγμή και σκεφτείτε την κατάσταση από διάφορες οπτικές γωνίες. Προσπαθήστε να αναλύσετε γιατί το άτομο συμπεριφέρεται έτσι, ποια θα μπορούσαν να είναι τα προβλήματά του, γιατί νιώθετε θυμωμένος και ποια θα ήταν η σωστή ενέργεια και πως να συγχωρείτε. 

Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου. 
Συχνά οι άνθρωποι που πληγώνουν συνέχεια τους άλλους είναι αδύναμοι εσωτερικά και έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Προσπαθήστε να συμπάσχετε μαζί τους. 

Και καταλάβετε ότι αντιδρώντας στη μέση μιας διαφωνίας δεν θα βοηθήσει τη κατάσταση δεδομένου ότι ο καθένας λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο. Εξηγώντας και προσπαθώντας να πείσετε για τις ενέργειές σας δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ηρεμήσετε την κατάσταση και να περιμένετε για τη κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε για το θέμα όταν και οι δυο είστε ήρεμοι και άγρυπνοι. Τη στιγμή που αναλύσατε τη δυσμενή εμπειρία και μάθατε τα διδάγματα, ξεχάστε το και προχωρήστε! 

Πώς να συγχωρείτε - Μέθοδος : 3
 
Απελευθερώστε το θυμό 
Μερικές φορές παρά του ότι σκέφτεστε, αναλύετε και πείθετε το εαυτό σας να καταλάβει, να συγχωρέσει και να ξεχάσει το γεγονός του παρελθόντος, ακόμη νιώθετε θυμωμένοι μέσα σας. Πώς να συγχωρείτε όταν νιώθετε ακόμη θυμωμένοι?! Χωρίς να απελευθερώσετε το θυμό και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, η συγχώρεση δεν θα ολοκληρωθεί. 

Έχετε την ελευθερία να βυθιστείτε στη λάσπη ή να Αγαπήσετε ξανά, να Ζήσετε και να είστε Ευτυχείς..!!
Master Choa Kok Sui 

Για να απελευθερωθείτε από το συναίσθημα του πόνου ή του θυμού υπάρχουν τεχνικές διαθέσιμες. 

Μια από τις τεχνικές είναι να γράψετε ένα γράμμα στον παραβάτη ή απλά ένα γράμμα περιγράφοντας την κατάσταση και τα συναισθήματα σας και να το σκίσετε ή να το κάψετε όταν τελειώσετε. 

Με τη διαδικασία της γραφής του γράμματος, ο θυμός και η δυσαρέσκεια σας θα απελευθερωθούν με τη μορφή των λέξεων. Καίγοντας το γράμμα, στη συνέχεια, εσείς, βασικά, καθαρίζετε ή εξαγνίζετε το σύστημα σας από τέτοιες ενέργειες. 

Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε πιο ανάλαφρος, ευτυχισμένος και ανακουφισμένος. 

Πώς να Συγχωρείτε - Μέθοδος : 4 

Χρησιμοποιείστε τη Τεχνική του Λευκού Πίνακα 
Μερικές φορές κάποιες σχέσεις είναι τόσο δύσκολες που το να εξασκείς τη συγχώρεση μοιάζει πολύ δύσκολο. Έτσι, πώς να συγχωρούμε σε αυτές τις περιπτώσεις? 

Αυτές οι δύσκολες σχέσεις είναι συχνά το αποτέλεσμα των καρμικών εμπλοκών και μεταφέρονται από προηγούμενες ζωές στη τρέχουσα ζωή. 

“Θυμός και μίσος ενώνουν τους ανθρώπους μαζί! Όταν μισείτε κάποιον, δημιουργείται μια Ενεργειακή Σύνδεση με το άτομο. Αλυσοδένεστε στο άτομο και η Ψυχή σας μπλέκεται με αυτό το άτομο.Εάν θέλετε να είστε ελεύθεροι, πρέπει να Συγχωρείτε τους ανθρώπους. “ 
Master Choa Kok Sui 

Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να συγχωρούνται συνειδητά ξανά και ξανά, έως ότου δεν υπάρχει πια θυμός και δυσαρέσκεια, προς αυτούς, μέσα σας. 

Υπάρχουν πολλές απλές τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πως να συγχωρούμε σε αυτές τις καταστάσεις, όπως ο Λευκός Πίνακας που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui. 

Η Τεχνική του Λευκού Πίνακα, που είναι μέρος του σεμιναρίου της Pranic Ψυχοθεραπείας, μας βοηθάει να ανακαλέσουμε και να σβήσουμε όλα τα αρνητικά περιστατικά στη ζωή μας και να τα αντικαταστήσουμε με θετικά. Μόλις η σκηνή και το συμβάν διαγράφονται από τη μνήμη μας και αντικαθίστανται με θετικά , θα νιώσουμε ελεύθεροι από μπλέξιμο, θυμό και δυσαρέσκεια και μπορούμε να βιώσουμε την εσωτερική ειρήνη και την ευτυχία. 

Πώς να Συγχωρείτε -  Μέθοδος : 5 

Εξασκηθείτε στη Δήλωση της Συγχώρεσης 
Για να έχουμε μια αρμονική και ειρηνική ζωή χρειάζεται να συγχωρούμε και να ζητάμε συγχώρεση αλλά το κλειδί είναι να συγχωρούμε τους άλλους πριν ζητήσουμε να μας συγχωρέσουν. 

Η δήλωση της Συγχώρεσης είναι μια πολύ δυνατή τεχνική, που διδάχθηκε από τον Master Choa Kok Sui, που μπορεί να μας βοηθήσει να συγχωρέσουμε τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν και να απελευθερώσουμε τις αρνητικές ενεργειακές συνδέσεις που μας συνδέουν με αυτούς. 

Μπορείτε να οραματιστείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν, έναν κάθε φορά, και σιωπηλά πείτε μια σύντομη δήλωση για να τους συγχωρέσετε και να τους ζητήσετε συγχώρεση.Η όλη διαδικασία χρειάζεται να επαναληφθεί αρκετές φορές για ορισμένες μέρες έως ότου δεν υπάρχει θυμός και μίσος, προς αυτούς, μέσα σας. 

Εξασκώντας αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική, μετά από λίγο θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε θυμό, δυσαρέσκεια και μνησικακία προς αυτό το άτομο πια και στη πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να νιώσετε αγάπη, υπομονή και καλοσύνη. 

Στο σεμινάριο Ενότητα με τον Ανώτερο Εαυτό συζητούνται και άλλες τεχνικές που εξηγούν πώς να συγχωρούμε τους άλλους ανθρώπους σε επίπεδο Ψυχής και να επιτύχουμε αρμονία και ειρήνη με όλους. 

Πώς να Συγχωρείτε -  Μέθοδος : 6
 
Κάντε το Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές 
Ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές είναι μια πολύ δυνατή τεχνική που όχι μόνο σταδιακά ξεπλένει τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες από την αύρα, αλλά επίσης αναπτύσσει και δυναμώνει τα τσάκρα της Καρδιάς και της Κορώνας. 

Το τσάκρα της Καρδιάς είναι το κέντρο για τα Ανώτερα Συναισθήματα, συμπεριλαμβάνοντας την ειρήνη, την ευτυχία, την συμπόνια και την ανοχή. Όταν το τσάκρα της Καρδιάς ενεργοποιείται και το τσάκρα του Ηλιακού πλέγματος καθαρίζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού θα νιώσετε περισσότερη αγάπη και καλοσύνη προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές που όχι μόνο μας δείχνει πως να συγχωρούμε αλλά ακόμη κάνει την συγχώρεση κομμάτι της ζωής. 

Μακροπρόθεσμα, ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές βελτιώνει την ικανότητα σας να συγχωρείτε, να ξεχνάτε και να αγαπάτε τους ανθρώπους. 

“ Συγχωρούμε στο βαθμό που αγαπάμε.” 
Francois de La Rochefoucauld 

Γεμίζοντας την αύρα σας με ενέργειες αγάπης και ειρήνης, σας βοηθά, περαιτέρω, να έλκετε τους σωστούς ανθρώπους και περισσότερο ανθρώπους που αγαπούν, στη ζωή σας και ως εκ τούτου να βιώνετε πιο αρμονικές σχέσεις. 

Πώς να Συγχωρείτε - Μέθοδος : 7 

Εφαρμόστε Pranic Ψυχοθεραπεία 
Σήμερα, η Pranic Ψυχοθεραπεία είναι μια από τις πιο προχωρημένες και αποτελεσματικές τεχνικές διαθέσιμες που ασχολείται με ψυχολογικά ζητήματα. Χρησιμοποιεί υψηλές συχνότητες ενέργειας για να διαλύσει και να αφαιρέσει όλες τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες από την αύρα σας και τα τσάκρα σας και μετά τις γεμίζει με τις ενέργειες της αγάπης και της ειρήνης. Είναι επομένως ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να αφαιρείτε το θυμό και τη δυσαρέσκεια από την αύρα σας και να βελτιώνετε την ποιότητα των σχέσεων σας. 

Εάν δεν ξέρετε πώς να συγχωρείτε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν ή απλά δεν μπορείτε, εφαρμόστε ψυχοθεραπεία στον εαυτό σας. Δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά και πολύ αποτελεσματικό. 

Οι σχέσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα ενός χωρισμού μπορούν να σωθούν εφαρμόζοντας Pranic Ψυχοθεραπεία και στους δυο συντρόφους. 

“ Αληθινή συγχώρεση είναι όταν μπορείς να πεις, Σε ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία.” 





Rama Pranic Healing & Arhatic Yoga 

Το μονοπάτι των θαυμάτων....!!!!!!

- Πού βρίσκεται το κέντρο της ευτυχίας;

- Υπάρχει άραγε κάποιο σημείο στον ανθρώπινο εγκέφαλο που θα μπορούσε να οριστεί ως πηγή της χαράς και της εσωτερικής ειρήνης;

Με τέτοια ερωτήματα κατά νου οι ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και του Ουισκόνσιν ξεκίνησαν εντατικές έρευνες μελετώντας τις εγκεφαλικές αντιδράσεις εκατοντάδων ατόμων. Μάλιστα, ανάμεσα σ εκείνους που συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες ήταν και ο Δαλάι Λάμα. 

Τα συμπεράσματά τους ανακοινώθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτοντας πως όντως υπάρχουν κάποιες εγκεφαλικές περιοχές που ενεργοποιούνται όταν είμαστε χαρούμενοι ή γαλήνιοι. Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα δεν οφείλονται στον τρόπο που είναι διαμορφωμένος ο εγκέφαλος κάποιων τυχερών ανθρώπων – κάτι τέτοιο θα ήταν μια πραγματική μεροληψία της φύσης – αλλά πηγάζουν από τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης. 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια εύστοχη παροιμία που λέει «σπείρε μια σκέψη θέρισε μια επιλογή, σπείρε μια επιλογή θέρισε μια συμπεριφορά, σπείρε μια συμπεριφορά θέρισε μια συνήθεια, σπείρε μια συνήθεια θέρισε πεπρωμένο.» 

Πρόκειται για μια αλήθεια που αρκετοί αρχίζουν να κατανοούν βαθιά αναγνωρίζοντας πως οι σκέψεις μας χτίζουν την ευτυχία ή τη δυστυχία μας. 

Έτσι σταδιακά διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα καθώς όλο και περισσότεροι βγαίνουν από το λήθαργο και αναρωτιούνται. Ξεκινώντας από καθημερινά προσωπικά ερωτήματα, «πώς μπορώ να συγχωρήσω τους άλλους και τον εαυτό μου;», «γιατί το έφηβο παιδί μου συμπεριφέρεται έτσι;» ή «γιατί απέτυχε ο γάμος μου;» βρίσκονται τελικά να αναρωτιούνται για τα βαθύτερα αίτια της ύπαρξης «γιατί υπάρχω;», «έχω κάποιο σκοπό να επιτελέσω;»

Εκείνοι που Φέρνουν το Μέλλον
Μια επώαση, μια αργή, σταθερή διαδικασία συντελείται χρόνια τώρα μέσα στις καρδιές και στους νόες των ανθρώπων που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον και που το διεκδικούν. Αυτοί είναι οι κομιστές του 21ου αιώνα, όχι τα ημερολόγια. Στο επίπεδο του πολιτισμού και της εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης δεν είναι ο χρόνος που καθορίζει το παιχνίδι αλλά ο άνθρωπος. 

Αυτή η αλήθεια έπρεπε να παλέψει με τη διάχυτη αφελή αντίληψη που έβλεπε το 2000 σαν πυροδοτικό μηχανισμό: με το που θα έφτανε θα μας εκσφενδόνιζε κατευθείαν σε μια νέα φουτουριστική πραγματικότητα. Όμως οι αλλαγές των ετών δεν είναι παρά συμβάσεις. Σημεία αναφοράς για να συνεννοούμεθα μεταξύ μας. 

Κάθε καινούργιο έτος που αρχίζει να μετράει στους ημεροδείχτες δεν έχει καμιά δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας από μόνο του. Μπορεί, όμως, να παίξει ένα σπουδαίο ρόλο. Να γίνει ένα σημείο παύσης – όπως αυτό ανάμεσα σε δυο ανάσες – όπου μπορούμε να σταθούμε για μια στιγμή, να ρίξουμε μια ματιά στο ποτάμι των γεγονότων και να δούμε κατά πού κυλάει. 

Σήμερα βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο κατώφλι μιας εποχής που παρόμοια δεν έχει ξαναϋπάρξει γιατί για πρώτη φορά μπορούμε να συνδυάσουμε την επιστημονική κατανόηση της φύσης και την πνευματική κατανόηση του εαυτού μας. 

Για τους αφυπνισμένους νόες είναι σαφής η άμεση σύνδεση της βιολογικής εξέλιξης της ανθρωπότητας με την συναισθηματική, τη διανοητική και την πνευματική. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με ό,τι συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο κι όχι στον εξωτερικό. Με το είναι κι όχι με το φαίνεσθαι. 

Έτσι, κατανοώντας την σημασία του φυσικού περιβάλλοντος, και την αξία της ανθρώπινης επαφής, στρέφονται στους άλλους, μαθαίνουν να τους εμπιστεύονται και πάνω από όλα μαθαίνουν να λένε «νοιαζόμαστε». Και να το εννοούν.

Από τη Μέδουσα στον Πήγασο
Οι άνθρωποι αυτοί ξαφνιάζουν για την προθυμία τους να μιλήσουν για τις πιο μύχιες σκέψεις και συναισθήματά τους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για αυτά που νιώθουν. Δεν φοβούνται μην «εκτεθούν», γι’ αυτό μπορούν να είναι περισσότερο έντιμοι και ειλικρινείς. 

Αντί να παίζουν παιχνίδια με τις ψεύτικες μάσκες προτιμούν να τις βγάλουν, να τις περιεργαστούν και να αντικρίσουν επίσης το αληθινό τους πρόσωπο. Με λίγα λόγια δεν φοβούνται να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, γι αυτό και έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για τους άλλους. Επειδή μαθαίνουν να αποδέχονται και τις σκιώδεις πλευρές τους. 

Ερχόμενοι σε επαφή με τον εαυτό τους συνειδητοποιούν πως υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα μας πολλοί μη συνειδητοί εαυτοί που λειτουργούν ανεξάρτητα και με διαφορετική θέληση και επιθυμίες μεταξύ τους, όπως αποδεικνύει η σύγχρονη νευροφυσιολογία .

Η αντιφατική συμπεριφορά μας, οι εσωτερικές μας συγκρούσεις – που συχνά σωματοποιούνται και εκδηλώνονται ως υπέρταση, εντερικές διαταραχές, στομαχικά, ορμονικά ή δερματικά προβλήματα κ.λ.π. – έχουν τη ρίζα τους σ΄αυτούς ακριβώς τους διαφορετικούς εαυτούς που συνυπάρχουν μέσα μας. Ανάμεσά τους όμως είναι και εκείνα τα υπέροχα φωτεινά κομμάτια μας, τα ταλέντα και οι ικανότητές μας που αγνοούμε. 

Στο μεταξύ, εκείνοι που περπατούν στο Μονοπάτι των Θαυμάτων ζητώντας να ανακαλύψουν τον εαυτό τους επιστρατεύουν παλιές και νέες γνώσεις για να κατανοήσουν το μυστήριό του. Η ελληνική μυθολογία είναι ένας από αυτούς. Η συμβολική γλώσσα της αποτελεί ένα βαθύτατο ψυχολογικό εργαλείο απίστευτης ακρίβειας. 

Το κοίταγμα της Μέδουσας που πέτρωνε όποιον την αντίκριζε αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ψυχολογικές καταστάσεις το ίδιο και ο Πήγασος που συμβολίζει την ικανότητα του νου μας να πετά πάνω από τις ψευδαισθήσεις. Ποιες άγνωστες πλευρές μας κρύβονται άραγε στο χρυσό κουτί της Πανδώρας και πώς η Ανδρομέδα μπορεί να σωθεί τελικά από το δράκοντα που την απειλεί; Όλοι αυτοί οι ήρωες βρίσκονται μέσα μας σαν πολύτιμος θησαυρός που περιμένει να ανακαλυφθεί.

Συνάντηση με τον Γοητευτικό Άγνωστο
«Νιώσε τι νιώθεις, συνειδητοποίησε τα συναισθήματά σου, αποδέξου τα». Αυτή δεν είναι απλώς μια φράση αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία. Εδώ δεν έχει πια θέση η νοοτροπία που κάνει τους ανθρώπους να κρύβονται από τον εαυτό τους και να μην είναι σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Η νέα στάση φέρνει μαζί της ένα είδος εσωτερικής αποκάλυψης. Μας δείχνει ποιοι πραγματικά είμαστε. 

Και το παράξενο είναι πως κάτω από τα στρώματα καθωσπρεπισμού, ενοχής, φόβου, κοινωνικών συμβάσεων και προσωπείων επιβίωσης, αποκαλύπτεται όχι ένα τέρας – όπως θα φοβόντουσαν εκείνοι που αρνούνται να απαλλαγούν από τις μάσκες τους – αλλά ένας εαυτός με πραγματικό μεγαλείο και με ανεκδήλωτα ταλέντα. 

Ένας άγνωστος δηλαδή. Η ανακάλυψη αυτού του γοητευτικού αγνώστου είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. Βαδίζοντας στο Μονοπάτι των Θαυμάτων η συνάντηση με τον γοητευτικό άγνωστο εαυτό μας είναι η αρχή και για μια πρωτόγνωρη επαφή με τους άλλους. Έχοντας επίγνωση της αξίας και της εσωτερικής σοφίας μας οι σχέσεις μας κυριολεκτικά μεταμορφώνονται. 




Ιουλία Πιτσούλη 

Προσδοκίες, φόβος, κενό, ματαιότητα – Σημάδια εξέλιξης και αφύπνισης.....!!!!!

          
Γιατί εμείς οι άνθρωποι έχουμε προσδοκίες; Γιατί θέλουμε κάτι να γίνει έτσι και όχι αλλιώς; Γιατί θέλουμε να γίνει με τον τρόπο και στο χρόνο που θέλουμε και όπως ακριβώς επιθυμούμε; Για να πάρουμε χαρά; Για να νιώσουμε αρκετά καλοί; Για να αισθανθούμε άξιοι και να επιβεβαιωθούμε; Ή μήπως γιατί φοβόμαστε ότι θα εκτεθούμε ή ότι κινδυνεύουμε;

Τις προσδοκίες τις γεννά ο φόβος. Για παράδειγμα έχω ένα ραντεβού και έχω προσδοκία να είμαι στην ώρα μου στο ραντεβού μου και αγχώνομαι να προλάβω γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ότι ο άλλος θα θυμώσει ή θα φύγει ή ακόμα περισσότερο μπορεί να μην πει τίποτα, αλλά εγώ θα είμαι ασυνεπής, δηλαδή όχι αρκετά καλός. Φόβος λοιπόν είτε εγκατάλειψης, είτε απόρριψης, είτε της αξίας μου.

Θα μου πείτε και τι θα γίνει, δεν πρέπει να είμαι συνεπής; Φυσικά αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει η προσδοκία για αυτό. Θες να είσαι και θα είσαι ή δεν θα είσαι γιατί μπορεί κάτι να συμβεί, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι κάνεις να το κάνεις απλά χωρίς επιδίωξη συγκεκριμένου αποτελέσματος. 

Δεν εστιάζεται ο νους σου να τα καταφέρεις, δεν δημιουργούνται συναισθήματα αν θα τα καταφέρεις ή όχι. Δεν σε απασχολεί αυτό. Απλά κάνεις αυτό που είναι να κάνεις. Όμως αν έχεις άγχος αν θα τα καταφέρεις να είσαι στην ώρα σου αυτό σηματοδοτεί φόβο.

Προσδοκώ ο καιρός να είναι καλός για να πάω εκδρομή το σαββατοκύριακο, γιατί διαφορετικά δεν αισθάνομαι καλά με την έκβαση της υπόθεσης να μείνω σπίτι.

Θέλω τα παιδιά μου να είναι καλοί μαθητές γιατί διαφορετικά δεν επιβεβαιώνω την αξία μου ως γονιός. Δεν είμαι αρκετά καλός.

Όταν έχω προσδοκίες σημαίνει ότι την παρούσα στιγμή δεν αισθάνομαι γεμάτος, δεν αισθάνομαι πλήρης, βιώνω μια έλλειψη και προσδοκώ, επιθυμώ να συμβεί κάτι σε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, που θέλω να ελπίζω ότι θα γεμίσει το κενό και την έλλειψη που αισθάνομαι τώρα. 

Και όταν η στιγμή έρχεται και τα πράγματα γίνονται όπως επιθυμώ και πάλι το κενό παραμένει και πάλι ξεκινάω να έχω άλλες προσδοκίες και τοποθετώ συνεχώς λουκουμάκια στο δρόμο μου και στόχους χαράς και ευτυχίας πιστεύοντας πως έτσι το μέλλον μου θα είναι καλύτερο, «θα καταφέρω να γεμίσω το εσωτερικό κενό που με σαρώνει και θα απαλλαχτώ από την ματαιότητα που με στοιχειώνει. 

Και όσο τα καταφέρνω οι στόχοι μου γίνονται περισσότεροι. Και όσο δεν τα καταφέρνω ο θυμός με κατακλύζει. Ένας θυμός που κρύβει καλά τους φόβους μου, αλλά τους δηλώνει κιόλας. Γιατί όταν ο φόβος εκδηλώνεται με θυμό. Και όταν εκδηλώνεται θυμός έχει μέσα του όλη εκείνη την καταστροφική δύναμη που έχει μαζέψει το πληγωμένο εγώ.

Είτε θυμός λοιπόν είτε ένα ανικανοποίητο και πάντα να παίζουμε ανάμεσα σε αυτό δίπολο. Γιατί;

Γιατί η ζωή είναι στο τώρα και αν το τώρα μου είναι άνοστο, αν στο τώρα μου νιώθω ματαιότητα, αυτό με πονάει, με συρρικνώνει. Πονάει και αισθάνομαι έλλειψη. Μια έλλειψη γιατί δεν είμαι αυτό που είμαι, δεν είμαι αυτό που θα ήθελα να είμαι, δεν είμαι αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαι, δεν είμαι αυτό που νομίζω ότι είμαι. 

Και τελικά, τι είμαι; Ποια είμαι; Που είναι η ταυτότητα μου; Οι ψεύτικες ταυτότητες του παρελθόν μου έδιναν κάποιο στόχο ζωής, κάποια πυξίδα, τώρα ποιος είμαι; Που πήγε η πυξίδα;

Αυτό συμβαίνει στη ζωή όταν αρχίζουμε να αλλάζουμε επίπεδο. Επίπεδο συνείδησης και ύπαρξης. Είναι όπως στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μετά από τόσες προσπάθειες σε μια πίστα τα έχεις καταφέρει, ξέρεις λίγο πολύ τα κατατόπια και ξέρεις και τους κινδύνους. Όταν αλλάζεις πίστα, όταν αλλάζεις επίπεδο, όλα είναι καινούργια και δεν έχεις κανένα σημείο αναφοράς παρά μόνο τις δικές σου δυνάμεις και δυνατότητες.

Και τότε είναι που αισθάνεσαι ναι μεν χαμένος αλλά πιο δυνατός και με περισσότερη αίσθηση της αξίας σου. Έτσι είναι και στη ζωή!

Κάθε κενό που αισθανόμαστε την ύπαρξη μας είναι γιατί κάτι ψεύτικο φεύγει, ξεκολλάει, κάτι δανεικό του παρελθόντος που μας χαρακτήριζε και μας προσδιόριζε. Αλλά αυτό το κενό που έμεινε, έμεινε για να γεμίσει με ουσία, για να γεμίσει από εμάς και όχι με δάνεια από άλλους.

Όταν αισθάνεσαι αυτό το κενό και την ματαιότητα στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι οδηγείσαι σε μια ζωή μεγαλύτερης ουσίας. Ζητήσε βοήθεια γιατί μερικές φορές αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη, αλλά να θυμάσαι ότι είναι δείγμα εξέλιξης, αλλαγής πίστας, αλλαγή επιπέδου συνείδησης. Το έχεις κερδίσει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια σε υψηλότερα επίπεδα χαράς και πληρότητας.





Copyright υλικού © 
Χρύσα Ευαγγέλου

10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας....!!!!!!!

Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.

1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.

2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».

3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή ανάμεσα τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.

4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.

5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.

6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.

7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.

8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.

9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.

10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.




Αγέραστο σώμα - Αθάνατο πνεύμα - Deepak Chopra....!!!!!!!!

Μήπως ξεχάσαμε ότι είμαστε Αθάνατοι;
Μια διεισδυτική ματιά στις θέσεις του πρωτοπόρου της ιατρικής του νου /σώματοςDeepak Chopra: Η αθανασία είναι καθαρά ζήτημα αντίληψης. Με τη διαφορά ότι η αντίληψη πρέπει να είναι άχρονη. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο που σκεπτόμαστε, κι από το Εγώ να κινηθούμε στην απειροσύνη… 

Ο Dr. Chopra είναι ένας από τους ολοένα και περισσότερους σήμερα γιατρούς που ασκούν την ιατρική νου / σώματος, δηλαδή αυτούς που ζητούν να θεραπεύσουν όχι μόνο το σώμα ενός ασθενή, αλλά και το νου και τα αισθήματά του… 

Στο βιβλίο του Αγέραστο Σώμα, au;anato pne;yma: Η Κβαντική Εναλλακτική Λύση για το Γήρας (Ageless Body, Timeless Mind: The Quantum Alternative of Growing Old) o Chopra θέτει για πρώτη φορά σε επιστημονική βάση το θέμα της αθανασίας, μεταφέροντας έτσι τις ιδέες του για υγεία και ζωτικότητα στο βασίλειο της μακροζωίας. 

Από το βιβλίο αυτό παραθέτονται ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα. «Όταν αρχίσετε να νιώθετε τον χρόνο σαν αιωνιότητα, τότε, επειδή ο νους και το σώμα είναι αδιαχώριστα, το σώμα θα γίνει άφθαρτο, θα σταματήσει δηλαδή η διαδικασία της φθοράς, της γήρανσης. Γιατί όταν σταματάει ο χρόνος, σταματάει και το βιολογικό ρολόι… 

Σήμερα ως είδος, βρισκόμαστε σε μια ενδιαφέρουσα φάση της εξέλιξής μας. Ο Τζόνας Σαλκ την ονομάζει ‘’ μεταβιολογική εξέλιξη’’, δηλαδή μια φάση που είναι πέρα από τη βιολογία. Τι είναι η μεταβιολογική εξέλιξη; Είναι η εξέλιξη της συνείδησης. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι αντιλαμβανόμαστε. 

Κανένα άλλο είδος δεν έχει την ιδιότητα της επίγνωσης, αν και στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την έχουν, παρά μόνο λίγοι υψηλά εξελιγμένοι. Πάντως πριν μπορέσουμε να αλλάξουμε το σώμα μας, πρέπει να το γνωρίσουμε. Θεωρητικά είμαστε το μόνο είδος που μπορεί να επηρεάσει συνειδητά τους μηχανισμούς γήρανσης. 

Έχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο της εξέλιξής μας, όπου πρέπει να είμαστε αρκετά τολμηροί ώστε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη σωματική μας αθανασία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μπει στη λίστα των επιλογών μας. Χρειάζεται να δούμε το σώμα μας σαν μια συνεχιζόμενη φυσική διαδικασία την οποία μπορούμε να ελέγξουμε. 

Πρέπει να αλλάξουμε την ιδέα που έχουμε για το τι είναι γήρας. Αν γνωρίζω ότι το βιολογικό μου δυναμικό είναι 130 χρόνια, τότε δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεσήλικα παρά μετά τα 65, και θεωρώ ότι τώρα βρίσκομαι στα πρώτα χρόνια της νιότης. Μια από τις σημαντικότερες αρχές της ιατρικής νου / σώματος είναι ότι οι προσδοκίες ότι θα είσαι γερός και δυνατός σε μεγάλη ηλικία, τότε θα είσαι… 

Το να πιστεύουμε ότι τα γηρατειά είναι κάτι το αναπόφευκτο είναι ένας μύθος. Κανείς δεν πεθαίνει από γηρατειά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από τις ασθένειες που συνοδεύουν τα γηρατειά και τις οποίες μπορούν να αποφύγουν. Επίσης το να λέμε ότι το γήρας είναι αμετάκλητο είναι ένας άλλος μύθος… 

Στους ανθρώπους, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η άσκηση και ο διαλογισμός μπορούν να γυρίσουν προς τα πίσω τους δείκτες του βιολογικού ρολογιού-την πυκνότητα των οστών, τη δύναμη των μυών, την πίεση του αίματος, την αεροβική ικανότητα και άλλα… 

Το βιολογικό γήρας μπορεί να επηρεαστεί μόνο από αλλαγές στην διατροφή. Αν πάρει κανείς βότανα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, θα δει σημάδια καθυστέρησης του γήρατος. Το ίδιο θα συμβεί αν επηρεάσει το περιβάλλον του. Λέγεται ότι οι άνθρωποι μεγαλώνουν, γερνάνε και πεθαίνουν επειδή βλέπουν άλλους ανθρώπους να γερνάνε και να πεθαίνουν. Γινόμαστε ότι βλέπουμε. Το γήρας δεν είναι κάτι φυσιολογικό. 

Πώς ορίζετε εσείς το φυσιολογικό; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι βιολογικά 40 χρονών και χρονολογικά 80. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που είναι 20 χρονών και η βιολογία τους δείχνει ότι είναι 50 ή 60. Έτσι λοιπόν τι είναι φυσιολογικό; Αυτό που ονομάζουμε φυσιολογικό γήρας είναι η ψυχοπαθολογία του μέσου όρου. Δεν πρέπει όμως να συγχέουμε τον μέσο όρο με το φυσιολογικό γιατί υπάρχουν τόσες εξαιρέσεις… 

Πρέπει να ελευθερωθούμε από την κοινωνική ύπνωση. Δεχόμαστε πολλά πράγματα χωρίς να αναρωτιόμαστε αν είναι σωστά. Βλέποντας τους ανθρώπους γύρω μας να γερνούν, πιστεύουμε ότι η φθορά είναι μία μοιραία ή μια φυσική διαδικασία. Αυτή όμως είναι ανθρώπινη επιλογή και όχι νόμος της φύσης. Αλλάζοντας τις επιλογές μας, μεταβάλλουμε και το αποτέλεσμα.. 

Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε αθάνατοι; Το ερώτημα που θέτει ο Τσόπρα δεν είναι καθόλου ρητορικό. Οι γενιές καθώς διαδέχονται η μια την άλλη, μεταβιβάζουν ορισμένα κλισέ που γίνονται αποδεκτά χωρίς να εξεταστούν σε βάθος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πλύση εγκεφάλου, για μια στρέβλωση της φύσης, για έναν μοιραίο εφησυχασμό της συνείδησης που μας οδηγεί στο θάνατο. Ωστόσο, επαναπρογραμματίζοντας τον νου και αλλάζοντας την αντίληψη μας για τα γηρατειά, επηρεάζουμε αντιστρεπτικά το βιολογικό μας ρολόι..»




7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας