Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Διαλέξτε μια κάρτα και ανακαλύψτε τι θα συμβεί στο κοντινό μέλλον...!!!!


Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω αλλά όλα άρχισαν να πραγματοποιούνται! 

Οι άνθρωποι προέβλεπαν το μέλλον από την αρχαιότητα. Η ανθρωπότητα πάντα ήθελε να ξέρει τι την περιμένει. 

Και αυτή είναι μια φυσική επιθυμία, αφού οποιοσδήποτε από εμάς θα ήθελε να δει το μέλλον του τουλάχιστον για μια στιγμή και η πρόβλεψη του μέλλοντος μας δίνει αυτή την ευκαιρία. 

Πολλές από τις μεθόδους για την πρόβλεψη του μέλλοντος που ήταν δημοφιλείς σε προηγούμενες γενιές, επέζησαν σήμερα. 

Συμπεριλαμβάνουν την νουμερολογία και την χειρομαντεία Σήμερα θα σας προσφέρουμε τις πιο πρόσφατες προβλέψεις. 

Διαλέξτε μια κάρτα και ανακαλύψτε τι θα συμβεί στο κοντινό μέλλον ….
*
**
***
**** 
1. Ερωτικές περιπέτειες σας περιμένουν 
Σύντομα, ένα πραγματικό ειδύλλιο θα έρθει στη ζωή σας. Αν ήδη έχετε σύντροφο, τότε να είστε βέβαιοι πως θα περιβάλλεστε από την φροντίδα του. Μια νέα ρομαντική περίοδος θα ξεκινήσει για τη σχέση. Αν είστε ακόμα μόνοι, δε θα είναι για πολύ. 

Πολύ σύντομα θα βρείτε μια καινούργια αγάπη. Το κυριότερο είναι να είστε ανοιχτοί στον κόσμο και στα πράγματα γύρω σας. 

2. Θόρυβος χρωμάτων και μια θάλασσα εντυπώσεων 
Η θλίψη και η ανιαρότητα θα εξαφανιστούν από την ζωή σας. Θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσετε κάτι νέο, ζωηρό και ανεξερεύνητο. Θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε-θα πετύχετε! 

3. Η ζωή σας θα είναι ήρεμη και σταθερή 
Όλες οι ερωτήσεις και τα προβλήματα σας θα λυθούν με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Όλοι οι φόβοι και τα κακά συναισθήματα θα εξαφανιστούν από τη ζωή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε τελικά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε η ζωή. Θα είναι μια ευχάριστη χαλάρωση. Μια τέτοια περίοδος θα διαρκέσει αρκετά και θα έχετε χρόνο να κερδίσετε δύναμη για νέες προκλήσεις και εμπειρίες. 

4. Ιδιαίτερη προσοχή στον εαυτό σας 
Μέχρι τώρα, εξαιτίας κάποιων λόγων, απορροφούσατε το γκρι και συγχωνευόσασταν με το πλήθος. Αλλά πολύ σύντομα όλα θα αλλάξουν. Θα αρχίσετε κυριολεκτικά να λάμπετε σε όλες τις σφαίρες της ζωής σας. Η δουλειά σας θα τεθεί ως παράδειγμα, οι φίλοι θα σας θαυμάσουν και οι συγγενείς θα είναι υπερήφανοι για σας. 

Είναι καιρός να κάνετε καινούργιες και χρήσιμες γνωριμίες. 




Έκχαρτ Τόλλε : «Να προσέχεις τις ιστορίες που πλάθει ο νους σου..»...!!!!

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος λέει “είμαι θύμα, με πρόδωσε ο φίλος μου”. Η έκφραση “με πρόδωσε” είναι ήδη πολύ βαριά φορτισμένη. Θα μπορούσε κάποιος να πει “ο φίλος μου, που είναι άνθρωπος, συμπεριφέρθηκε με έναν τρόπο που αναλογούσε στο επίπεδο της συνειδητότητάς του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όταν έκανε αυτό που έκανε”. Ξαφνικά το βάρος της προδοσίας εξαφανίζεται. 

Αντί να προβάλλει κανείς σε ένα γεγονός ένα σωρό ερμηνείες και χαρακτηρισμούς, ο πιο αντικειμενικός τρόπος αντίληψης διευκολύνει πολύ τα πράγματα και μας βοηθάει να τα αντιμετωπίζουμε πιο ψύχραιμα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν υπέφερε από τη συμπεριφορά ενός άλλου ανθρώπου. Όλοι μπορεί να υποφέρουμε από τις συμπεριφορές άλλων, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γενικά ζουν ασυνείδητα. 

Είναι ενδιαφέρον όμως το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους να συμπεριφέρονται άλλες φορές πολύ ασυνείδητα και άλλες συνειδητά, ανάλογα με την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν. 

Μερικοί κουβαλάνε μέσα τους το δυναμικό να διαπράξουν ένα έγκλημα, αλλά δεν τυχαίνει ποτέ στη ζωή τους να βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες που θα εκφραζόταν αυτή η συμπεριφορά. 

Κάποιοι όμως θα βρεθούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που θα τους αναγκάσουν να βγάλουν στην επιφάνεια όλα όσα συσσώρευαν μέσα τους τα προηγούμενα χρόνια και θα συμπεριφερθούν ξαφνικά σαν “τέρατα”. 

Στην περίπτωση της προδοσίας, όταν κάποιος μαθαίνει να κατανοεί και να συγχωρεί τον άλλον, στην πραγματικότητα απελευθερώνει τον εαυτό του από το βάρος της “ιστορίας” που κουβαλάει στο μυαλό του. 

Το βάρος της ταυτότητας που λέει “είμαι θύμα προδοσίας” είναι πολύ μεγάλο για οποιονδήποτε για να το κουβαλάει μέσα του. Δημιουργεί δυστυχία και γίνεται στοιχείο της αίσθησης του εαυτού του, που επηρεάζει και τις μελλοντικές του σχέσεις με άλλους ανθρώπους. 

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις λέξεις που επιλέγεις για να περιγράψεις κάτι που βιώνεις. 

Το “με πρόδωσε” μπορεί να περιγράφει κάτι που συνέβη, αλλά δεν είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Και η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Γενικά, να προσέχεις τις ιστορίες που πλάθει ο νους σου. 

*Απόσπασμα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Έκχαρτ Τόλλε




Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας 

Λάο Τσε : «Πρόσεξε τη συμπεριφορά σου, γίνεται το πεπρωμένο σου »...!!!!

Το στοιχείο του αέρα ελέγχει το στοιχείο της φωτιάς και αλληλεπιδρά με αυτό. Χωρίς οξυγόνο, η φωτιά εξαφανίζεται, ενώ στον δυνατό άνεμο γίνεται πυρκαγιά και εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Ο αέρας, πιο λεπτοφυής, καθώς βρίσκεται στην ιεραρχία πιο ψηλά από τα υπόλοιπα στοιχεία, μπορεί να ασκεί έντονο έλεγχο πάνω σε αυτά. 

Ομοίως και η σκέψη μας, ο νοητικός μας κόσμος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα συναισθήματά μας, τις πράξεις μας, τη ροή των καταστάσεων γύρω μας και την ύλη που μας αποτελεί και μας περιβάλλει. Έτσι, δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. 

Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, η πραγματικότητα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας, είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων του παρελθόντος. Οι σκέψεις μας προκαλούν καταστάσεις και γεγονότα, από τα πιο ασήμαντα έως τα πιο σημαντικά της ζωής μας. 

Η θετική σκέψη είναι απλά μια επιλογή. Είναι η επιλογή του ρεαλιστή. Ο ρεαλιστής, είναι ρεαλιστής γιατί γνωρίζει ότι η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτός ο νόμος, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος, ο νόμος της σκέψης, που είναι δημιουργική ή καταστροφική. 

Η ελεύθερη βούλησή μας πηγάζει από τη δυνατότητα που έχουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα. Είναι όμως ελεύθερος όποιος σκέφτεται ελεύθερα; Όχι φυσικά. 

Αν και η ελευθερία είναι μια κατάσταση που υπερβαίνει τον κόσμο της σκέψης, όποιος σκέφτεται είναι δέσμιος τουλάχιστον από τις επιπτώσεις των σκέψεών του. 

Αν δεν δεχτούμε ότι ο άνθρωπος είναι φυλακισμένος στη σκέψη και ότι η ίδια η σκέψη είναι μια φυλακή, ας δεχτούμε τουλάχιστον ότι είναι δέσμιος από τις επιπτώσεις της σκέψης. 

Υπάρχει άραγε κάποια ανώτερη λειτουργία που εκτελεί το νοητικό σώμα μας από αυτή της θετικής δημιουργικής σκέψης; Φυσικά και υπάρχει. Υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο που μπορούμε να κάνουμε με το νοητικό μας σώμα ακόμα και από το να σκεφτόμαστε θετικά. 

Να θέτουμε το νοητικό μας σώμα στην υπηρεσία του ανώτερου πιο λεπτοφυούς σώματος, να προσφέρουμε το νοητικό μας σώμα στην υπηρεσία της ψυχής. 

Για να γίνει λοιπόν το νοητικό μας σώμα όχημα της ψυχής, θα πρέπει να εξαγνιστεί. Τα αποτυπώματα των αρνητικών σκέψεων θα πρέπει να ξεκινήσουν να εξαλείφονται, οι νοητικές παραμορφώσεις θα πρέπει να εναρμονιστούν. 

Όχι μόνο οι σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας θα πρέπει να είναι θετικές, αλλά και οι σκέψεις που κάνουμε για τους συνανθρώπους μας. 

Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τους άλλους, η αρνητικότητα που δημιουργούμε, πριν εξαπολυθεί για να δημιουργήσει νοητική βλάβη στον άλλον, μολύνει πρώτα εμάς. 

Ο πομπός της σκέψης λαμβάνει την ουσία της σκέψης και αλληλεπιδρά με αυτήν, αρκετά πιο πριν από τον δέκτη. Η αρνητική νοητική ενέργεια μολύνει και επιβαρύνει πρώτα την ίδια την εστία της δημιουργίας της. 

Έτσι, γίνεται πιο δύσκολο για τον άνθρωπο να αντικρίσει το άλλο άκρο της ύπαρξης του και να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι η αληθινή φύση του. 

Ο νους μας λοιπόν σκέφτεται και παίρνει αποφάσεις. Μπορεί να μετατραπεί σε όργανο κατώτερων ζωικών παρορμήσεων ή σε όργανο της ψυχής. Οι σκέψεις μπορεί να ενισχύουν και να ενισχύονται από τις κατώτερες ορμές μας ή από τα ανώτερα ιδανικά μας. Αυτή ακριβώς είναι η ελεύθερη βούληση που έχει να κάνει με τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας. 

«Πρόσεξε τις σκέψεις σου, γίνονται λέξεις.
Πρόσεξε τις λέξεις σου, γίνονται πράξεις.
Πρόσεξε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειες.
Πρόσεξε τις συνήθειές σου, γίνονται συμπεριφορά.
Πρόσεξε τη συμπεριφορά σου, γίνεται το πεπρωμένο σου…» – Λάο Τσε 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Τσιπήρα Αναστάσιου με τίτλο «Η τέχνη της αναπνοής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον 




Ελεύθερος είσαι μόνο όταν ελευθερωθείς από το μυαλό σου...!!!!

Τι είναι τελικά αυτό που μας κρατάει δέσμιους; Είναι το ίδιο μας το μυαλό! 

Είναι οι φοβίες μας είναι οι ψυχαναγκασμοί μας, είναι τα ταμπού, οι προκαταλήψεις και τα «αν» αυτά τα ψυχοφθόρα αν! όλα τα παραπάνω , μας τα έχουν φυτέψει μέσα μας εκείνοι που μας ανέθρεψαν, πολλά χρόνια πριν, από τα παιδικά μας χρόνια, και μας κρατάνε από το να πάρουμε κάποια απόφαση! 

Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα το δισταγμό, την έλλειψη απόφασης, άρα και ένα βόλεμα!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στασιμότητα, την αναβλητικότητα, άρα και καθόλου εξέλιξη. Έτσι περνάνε τα χρόνια μέσα στη καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Πρέπει να σκεφτόμαστε που και που το πώς φανταζόμαστε τη ζωή μας μερικά χρόνια μετά.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, να μας παρακινήσει θετικά, για να κάνουμε τη ρόδα της ζωής μας να κυλήσει αντίστροφα, και να μη επαναπαυόμαστε πέφτοντας στη παγίδα του ότι κάποια στιγμή κάτι «θα» αλλάξει! 




Μαρίας Χαρίτου 
Image by Marco Mazzoni 

Πώς να πραγματοποιήσετε μια ευχή γρήγορα...!!!!

Να είσαι άνθρωπος σημαίνει να εύχεσαι. 

Όλοι επιθυμούν κάποιες βελτιώσεις στην ζωή τους όπως περισσότερα χρήματα, καλύτερη υγεία ή την αγάπη κάποιου. 

Αλλά τα όνειρα σας μπορούν να εκπληρωθούν πραγματικά απλώς με μια ευχή; 

Φυσικά! 

Ας δούμε πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ευχή. 

Η δύναμη των ευχών 
Όλοι έχουν ευχές που θέλουν να εκπληρωθούν. 

Πιθανόν να εύχεστε πράγματα όλη την ώρα, από μικρές ευχές όπως «εύχομαι αυτό το φως να παραμείνει αναμμένο» έως μεγαλύτερες όπως «μακάρι να ερωτευτώ». 

Αλλά αυτές οι ευχές είναι πιθανώς αιωρούμενες ελπίδες στις οποίες δεν εστιάζετε για παρατεταμένη χρονική περίοδο. 

Αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης ευθύνεται για το ότι οι περισσότερες ευχές δεν πραγματοποιούνται. Για να γίνουν πραγματικότητα, η επιθυμία σας πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια κενή σκέψη. 

Οι ευχές είναι βασικά μια μορφή εκδήλωσης. Ενώ μπορούν βεβαίως να εκδηλώσουν μια νέα πραγματικότητα, πρέπει να φτιαχτούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. 

Απλά βήματα για να κάνετε πραγματικότητα τις ευχές σας  : 

1. Ευχηθείτε καθώς κοιμάστε 
Για να κάνετε μια ευχή πραγματικότητα, πρέπει να ευχηθείτε τη σωστή στιγμή. 

Μια από τις καλύτερες στιγμές για να το κάνετε είναι όταν το μυαλό σας είναι ήρεμο και χαλαρό. Αυτή η μοναδική κατάσταση του μυαλού που λέγεται υπναγωγία συμβαίνει ακριβώς πριν κοιμηθείτε. 

Σκεφτείτε την ευχή σας όταν είστε στο κρεβάτι σας την νύχτα. Οραματιστείτε τη όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται. 

Δημιουργήστε μια νοητική εικόνα στο μυαλό σας για το πως θα μοιάζει και πως θα νιώθετε την εκπληρωμένη ευχή σας. 

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε με αυτή την νοητική εικόνα. Με εξάσκηση, η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί την νύχτα. 

2. Γράψτε την ευχή σας 
Το να γράψετε την ευχή σας βοηθά να εστιάσετε στις προθέσεις σας για το σύμπαν. 

Αφιερώστε ένα μικρό σημειωματάριο ή ημερολόγιο για κάθε ευχή. 

Γράψτε την σαν να έχει ήδη συμβεί. Για παράδειγμα, γράψτε «μόλις έλαβα 2.000€ ! ή «θα παντρευτώ τον έρωτα της ζωής μου». Κρατήστε τις ευχές σας ακριβείς και απλές. Δεν χρειάζεται να τις επεξεργάζεστε με πολλές λεπτομέρειες. 

Γράψτε την ευχή σας κάθε μέρα. 

Η δύναμη βρίσκεται στη επανάληψη. Έτσι κάθε μέρα αφιερώνετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να πραγματοποιήσετε την ευχή σας. 

Αυτή η συγκέντρωση με τον καιρό θα οδηγήσει στην εκδήλωση. 

3. Χρησιμοποιήστε το «ποτήρι με νερό» 
Ένα απλό ποτήρι με νερό μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση των ονείρων σας. 

Πρώτα, πρέπει να γεμίσετε ένα ποτήρι με νερό. Το κανονικό νερό βρύσης είναι μια χαρά. 

Μετά, τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους για λίγο. 

Αυτό θα ενεργοποιήσει ένα ενεργειακό πεδίο. Τοποθετήστε τα χέρια σας γύρω από το ποτήρι, αλλά μην το αγγίξετε. 

Με τα χέρια σας σε αυτή τη θέση, πείτε την ευχή σας φωναχτά. 

Όπως και στην παραπάνω άσκηση, η ευχή να είναι απλή και ακριβής. 

Αφού την πείτε, κρατήστε την εικόνα του στόχου στο μυαλό σας για λίγο ενώ εστιάζετε στο ποτήρι. 

Μετά απλώς πιείτε το νερό. Προσπαθήστε να το πιείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

Καθώς πίνετε το νερό, μεταφέρετε την ενέργεια της ευχής στο σώμα σας. 

Χρησιμοποιήστε αυτή τη στρατηγική τουλάχιστον δύο φορές την μέρα. 

Οι περισσότεροι κάνουν αυτή την τεχνική μια φορά το πρωί και ξανά πριν πέσουν για ύπνο. Μπορείτε να περιμένετε αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες για τις μικρές ευχές και σε μερικούς μήνες για τις μεγαλύτερες. 

Όχι μόνο οι ευχές σας θα πραγματοποιηθούν αλλά το να πίνετε δύο ποτήρια με νερό κάθε μέρα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας σας. 

Συμπέρασμα 
Οι ευχές βεβαίως και μπορούν να πραγματοποιηθούν! 

Το μυστικό είναι η συγκέντρωση και η προσοχή. 

Αντί να ελπίζετε παθητικά για το αποτέλεσμα που θέλετε, χρησιμοποιήστε την ενέργεια του σύμπαντος για να εκδηλώσετε μια καινούργια πραγματικότητα. 

Τα παραπάνω βήματα περιγράφουν λεπτομερώς το πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ευχή. 

Δημιουργήστε την ζωή των ονείρων σας με την δύναμη των ευχών! 




Μάγεια Τ. 

Το καλειδοσκόπιο της παιδικής ψυχής...!!!!

«Όταν χορεύεις, ο σκοπός σου δεν είναι να εξασφαλίσεις μία καλή θέση στο χώρο, αλλά να απολαύσεις περισσότερο όσο αυτός διαρκεί» Wayne Dyer 

Πόσες φορές άραγε αναρωτηθήκαμε για τη ζωή που ζούμε αν μπορεί να μας προσφέρει τη δύναμη που απαιτείται για να τη ζήσουμε μέχρι το τέλος της; 

Και αν ναι από που θα την αντλήσουμε; Και πόσες φορές νοιώσαμε να τρέχουμε σε ένα ανελέητο κυνηγητό όπως η γάτα τρέχει πίσω από την ουρά της προσπαθώντας να την πιάσει; Πότε δώσαμε χρόνο για να σηκώσουμε τα μάτια μας να δούμε πέρα από τον ορίζοντα της καθημερινότητας και να αφήσουμε το βλέμμα μας να περιπλανηθεί στο μέλλον χωρίς φόβο και αμφιβολία; Σπάνια… 

Το μυστικό της χαράς και της απόλαυσης της ζωής δεν κρύβεται κάπου εκεί έξω αλλά κάπου εδώ μέσα και πιστεύω πως σίγουρα το κατέχουν τα παιδιά. Αναρωτηθήκατε ποτέ άραγε γιατί είναι πάντα χαρούμενα; 

Γιατί απλά ζουν στο τώρα. 

Δεν υπάρχει παρελθόν και μέλλον να σκεφτούν. Ζουν για το σήμερα. Χαίρονται με απλά πράγματα και συγχωρούν αμέσως. Το μυαλό τους δεν έχει χακαριστεί από τοξικά συναισθηματικά απόβλητα και η καρδιά τους δεν έχει πυρποληθεί από τον πόνο της ανεκπλήρωτης προσδοκίας. 

Μία μέρα … μία μόνο μέρα αν τη ζούσαμε μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών… όλα θα θεραπεύονταν με μιας μέσα μας και έξω μας. 

Γιατί όλη μας η σύνθεση θα εξέπεμπε ανεπιτήδευτη χαρά και ακατανίκητη ενέργεια. 

Τα παιδιά έχουν καθαρή καρδιά, αμόλυντη, ξέρουν ν’ αγαπούν αληθινά. Αν μπορούσαμε λοιπόν να ζήσουμε μέσα από τα μάτια τους τη μικρή μας ζωή, θα βλέπαμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα μικρά πράγματα. 

Κάποτε μία μητέρα μου είπε πως όταν πήγε με το το παιδί της στο πάρκο έτρεξε ο μικρός της γιος μόλις είδε ένα πολύχρωμο λουλούδι λέγοντάς της: «Μαμά κοίτα… τι ωραίο… κοίτα πόσο ωραία χρώματα έχει αυτό το λουλούδι» και πραγματικά γεμάτο ενθουσιασμό γι αυτό το τόσο απλό, καθημερινό και φυσικό για μας τους ενήλικες θέαμα την έκανε να σκεφτεί πόσο θαύμα κρύβεται μέσα στο ασύλληπτο χρωματικό καλειδοσκόπιο ενός μίσχου. 

Είναι ασύλληπτο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους αλλά εύκολο να το συλλάβει μία ανθρώπινη καρδιά με παιδική απλότητα. 

Τότε το συναίσθημα του θαυμαστού θεάματος που κατακλύζει την διψασμένη μας ύπαρξη ακινητοποιεί τις αισθήσεις και το νου και σε καθηλώνει στο τώρα. Και τότε καταλαβαίνουμε –έστω και στιγμιαία - πως η ζωή είναι γεμάτη θαύματα που προσπερνάμε με τόση ευκολία… 

Μία πλάση γεμάτη θαυμαστά δημιουργήματα με ωραιότερο κόσμημα μία παιδική ψυχή που ξέρει να ενθουσιάζεται… να ζει εν θεώ συνεχώς. 




Ξένια Γιαννάκη
Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Coaching 
lifeshare.gr 

Οι σκέψεις γίνονται πράγματα, γι’ αυτό πρόσεξε τι σκέφτεσαι...!!!!

Υπολογίζεται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περίπου έως και 70.000 σκέψεις την ημέρα. Οι 95% από αυτές τις σκέψεις είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη μέρα. Με αποτέλεσμα αυτές οι επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες σκέψεις να δημιουργούν στον εγκέφαλο νευρολογικά μονοπάτια, που χτίζονται με την μορφή των πεποιθήσεων. Τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας γίνεται πεποίθηση. 

Τι Είναι η Πεποίθηση; 
Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί. 

Είναι η εσωτερική μας βεβαίωση ότι αυτό που βλέπουμε, κάνουμε και αισθανόμαστε είναι αληθινό και ουσιώδης. 

Πως Μας Επηρεάζουν; 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και δρα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που φιλοξενεί, προσαρμόζοντας τα πάντα γύρο από αυτές. 

Εάν παράδειγμα σε κάποιον, έχει περάσει η πεποίθηση πως δεν είναι ικανός να πετύχει σε τίποτα, τότε ο νους του, κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την πίστη του αυτή, μέχρι που το πετυχαίνει. 

Τότε οι πεποιθήσεις του, επηρεάζουν αλλά και κατευθύνουν άμεσα την κρίση και τις σκέψεις του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο όλη την ζωή του. 

Πρόσεχε τι Σκέφτεσαι 
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έχουνε γίνει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δυο διαφορετικές σκέψεις ταυτόχρονα. 

Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι ευχάριστο και δυσάρεστο την ίδια χρονική στιγμή. 

Οπότε χρειάζεται να επιλέξει κάποιο είδος σκέψης. 

Το ερώτημα είναι: Τι είδος σκέψης και πληροφορίας θέλεις να κρατήσεις; 
Εδώ χρειάζεται να εστιάζουμε την προσοχή μας στο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε. 

Εάν θες να πετύχεις στην δουλειά σου, δεν θα σε βοηθήσει η σκέψη, πως δεν είσαι καλός , πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. 

Και εάν δυσκολεύεσαι να διώξεις αυτήν την αρνητική σκέψη, προτίμησε να μην σκέφτεσαι τίποτα. 

Όταν σταματάς να τρέφεις την σκέψη σου αρνητικά, τότε δημιουργείς και τις κατάλληλες προδιαγραφές για να πιάσει χώρο μέσα σου η θετική σκέψη. 

Όποιες σκέψεις και αν επιλέξεις, αυτές πλέον θα καθοδηγήσουν την ζωή σου. 
Τα λόγια σου, τα όνειρα σου και οι σκέψεις σου έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις στην ζωή σου. 

Για αυτό Πρόσεχε…! 

Μην στέκεσαι εμπόδιο στο δρόμο σου. 

Κάνε στροφή στις σκέψεις σου και άλλαξε το μέλλον σου….! 




Θεοδώρα Μουστάκα – Ψυχολόγος, 
Πτυχιούχος Πάντειου Πανεπιστημίου 

Μ. Βαμβουνάκη : Για όλα αποφασίζεις εσύ, ακόμα και για το θάνατό σου...!!!!

Επειδή ο άνθρωπος ρέπει στην αμεριμνησία και τη νωθρότητα, συνεχώς αναβάλλει τις σοβαρές αποφάσεις του, τις βαθιές τίμιες εκτιμήσεις του, την αυτοκριτική και τους απολογισμούς του, για τότε που δε γίνεται πια να τις απωθήσει. 

Γιατί έρχεται ένας καιρός, ευτυχώς, που οι εκτιμήσεις τούτες, οι απολογισμοί, οι αυτοκριτι­κές, δεν αναβάλλονται: Δεν πάει άλλο! 

Μ. Βαμβουνάκη : Ο ανεκδήλωτος θυμός είναι δηλητήριο

Μια τέτοια κρίσιμη χρονική καμπή είναι και για τη ζωή μιας γυναίκας η μέση ηλικία. Η καμπή του «δεν πάει άλλο», του «τώρα ή ποτέ». Για να ακολουθήσει η επικίνδυνη όσο και εσφαλμένη εγκατάλειψη στο «ποτέ…» 

Όλα συνηγορούν σ’ αυτά τα επώδυνα αισθήματα. 

Τα παιδιά ενηλικιώνονται και αυτονομούνται. 

Φεύγουν από το σπίτι για σπουδές, για τους δικούς τους έρωτες, για τις δικές τους παρέες, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συμβουλές της, τη φροντίδα της, τα παράπονα της, τις απειλές της. Φεύγουν με τρόπο ήπιο ή με τρόπο εμπόλε­μο και εκρηκτικό, ανάλογα - όμως φεύγουν. 

Οι γονείς της, νεκροί ή γερασμένοι, δεν έχουν πια την ισχύ να επη­ρεάζουν μυαλό και αισθήματα όπως παλιά. Ο σύζυγος, συχνά, δεν είναι ο άντρας που ερωτεύτηκε. 

Δοσμένος τώρα στα δικά του μονοπάτια, μπερδεμένος στον δικό του ψυχολογικό χάρτη, έχει γίνει με τον καιρό ένας αδελ­φός, ένας συγκάτοικος, ένα παθητικό κουτί παραπό­νων, ένας αποφασισμένος αντίπαλος, ένας ξένος. Την εγκατέλειψε ίσως από χρόνια, είτε συναισθηματικά εί­τε και συνολικά, και τον εγκατέλειψε κι αυτή. 

Οι φίλοι, είτε χαμένοι σε άλλες επιλογές είτε πληκτικά δεδομένοι, δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ζουν τα δικά τους βάσανα. Και τότε μια γυναίκα νιώθει μόνη. Έχει μάλλον το χρόνο να το παραδεχτεί πως είναι μόνη, πως ήταν μόνη από πολύ παλιά 

Εγώ θα έλεγα πως είναι ελεύθερη, όμως εκείνη νιώθει πως είναι μόνη. Και αποτυχημένη. Και άδεια. Και κουρα­σμένη. 

Διότι η ελευθερία που τώρα επιτέλους - θέλει δε θέλει - της προσφέρεται, την απαλλάσσει μεν από δεκαετιών ασφυκτικά και παραμορφωτικά για την ψυ­χή καθήκοντα, αλλά τη βρίσκει απροετοίμαστη, απαίδευ­τη στο να μπορεί να αναγνωρίζει τα πραγματικά της συ­ναισθήματα. Πολύ ανίκανη να τα διαχειρίζεται. Δεν έχει μάθει άλλωστε να ασχολείται με τον εαυτό της, δεν είχε χρόνο ποτέ. 

Της τον λεηλάτησαν οι άλλοι κι εκείνη αυτονόητα τον παρέδωσε. Κοιτάει τώρα πίσω και βλέ­πει εκκρεμότητες. Ακρωτηριασμένες επιθυμίες. Ατρο­φικές απόπειρες. Προδοσίες. Σπανίως είναι ένας άλλος ο προδότης μας. Ο ίδιος ο εαυτός μας είναι που πρόδωσε τον αληθινό εαυτό μας. 

Και τώρα, στη μέση ηλικία, αναγκάζεται να το υποπτευτεί αυτό. Να πονέσει. 

Να συντριβεί και να αποφασίσει τελειωτικά: Θα επανορ­θώσω ή θα αφεθώ στη φθορά; Θα αντλήσω από εμπειρίες, γνώση, αναγεννημένες λαχτάρες, νέα ελευθερία ή θα ακολουθήσει η καρδιά και το πνεύμα μου — τούτα τα εν δυ­νάμει αιώνια κομμάτια του είναι μου — το μαρασμό που βλέπω πάνω στο σώμα μου και μέσα στον καθρέφτη; 

Θα παραδοθώ στην ηδονή της τεμπελιάς, της αδράνειας και της γκρίνιας ή θα πετάξω σε ταξίδια ζωής, συναρπαστι­κά; Θα κλείσω το ημερολόγιο μου ή θα ξεφυλλίσω το τε­ράστιο βιβλίο της ζωής σε παρακάτω κεφάλαια; Θα νι­κήσει η τωρινή ευκολία της παραίτησης ή η δύσκολη προοπτική της δράσης; 

Το εύκολο που με τον καιρό θα γίνεται όλο και πιο επαχθές ή το δύσκολο που με τον καιρό γοητεύει και λυτρώνει; […..]

[……] Αν σε ηλικία ώριμη και δύσκολη, μια γυναίκα —αλλά και άντρας, γιατί, ως γνωστόν, η κλιμακτήριος αφορά και στα δύο φύλα, μόνο που οι άντρες κρύβουν πιο συ­στηματικά και πιο νοσογόνα τα αισθήματα τους και δεν τα μαθαίνουμε – συνεχίζει να υποφέρει επί χρόνια με τα κλασικά συμπτώματα της δυσθυμίας, της κατάθλι­ψης, της παραίτησης, των ψυχοσωματικών, της υστερίας, κι όλα όσα χαρακτηρίζουν την κλιμακτήριο, είναι επει­δή, ξανά, κάτι αρνείται να κάνει για τον εαυτό της σω­στά. 

Θάβει ξανά τη νέα, μεγάλη της ευκαιρία. Είναι που δεν αξιοποιεί τη νέα πρόταση για ζωή αληθινή, ζωή δι­κή της, του πεπρωμένου της, και αυτοπροδίδεται πάλι. 

Ο εαυτός της, έστω και αργότερα, έστω και μέσα σε γκρί­ζο σκηνικό, την καλεί σπαραχτικά να συμφιλιωθούν, να συνομιλήσουν, να ενωθούν, να υπερβούν τον χρόνιο δι­χασμό που τους τυράννησε. 

Είναι υπεύθυνη για το πώς θα ανταποκριθεί στην κλή­ση, πολύ περισσότερο υπεύθυνη από τότε, κατά τη φουρ­τουνιασμένη της, ερωτευμένη, άπειρη, καταπιεσμένη από γονείς, νιότη. Και το ξέρει. 

Γι’ αυτό θυμώνει, πικραίνε­ται, απελπίζεται και το ρίχνει στις διάφορες επιφανεια­κές φυγές : στα χαρτιά, στο φαγητό, στα ψώνια, στο άψυ­χο σεξ, στις γελοίες προσωρινές ερωτοδουλειές, στις πλαστικές εγχειρίσεις, στο κουτσομπολιό. 

Όμως το να φεύγεις απ’ τον εαυτό σου είναι προσπάθεια μάταιη. Όσο του φεύγεις τόσο εκείνος σε αλυσοδένει και σε τραβάει με βία πίσω. Όλο και πιο θυμωμένος. 

Και πάλι εσύ αποφασίζεις. Σε όλα και για όλα αποφασίζεις εσύ. 

Ακόμα και για το θάνατο σου εσύ αποφα­σίζεις, υποστηρίζουν κάποιες αρχαίες διδασκαλίες. 

Και ο θάνατος είναι πολλών ειδών. Για να θυμηθούμε εκεί­νο το εύστοχο: 

«Πέθανε στα είκοσι του και τον έθαψαν στα ογδόντα πέντε του». 

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη «Ο Παλιάτσος και η Άνιμα», Εκδ. Ψυχογιός 




Image by Anthony Frederick Augustus 

Δεν πέρασες τυχαία από εδώ...!!!!

Μια Αρχαία Κινέζικη ιστορία λέει ότι μια αόρατη κόκκινη κλωστή συνδέει όλους εκείνους που προορίζονται για να συναντηθούν ανεξάρτητα από το χρόνο, τον τόπο, ή τις περιστάσεις. Το νήμα μπορεί να τεντώσει ή μπερδευτεί, αλλά ποτέ δεν σπάει… 

Πολλές φορές δύο επιφανειακά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα που δεν μπορούν να ερμηνευτούν μπορεί να συνδέονται και να έχουν το νόημα τους. Οι περισσότεροι αυτό το ονομάζουν σύμπτωση, η τύχη. Ο Καρλ Γιούνγκ το ονομάζει συγχρονικότητα η αόρατο κοσμικό ιστό. 

Πολλές φορές συμβαίνουν κάποια γεγονότα στη ζωή μας και που μας οδηγούν την κατάλληλη στιγμή στα κατάλληλα άτομα έτσι ώστε να προχωρήσουμε τη ζωή μας προς μια νέα σημαντική κατεύθυνση. 

Όταν λειτουργούμε σαν όλα όσα μας συμβαίνουν έχουν ένα νόημα και ένα σκοπό, μαθαίνουμε σιγά σιγά την τέχνη της συγχρονισμού και τότε διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι αλλά είμαστε προνομιούχα άτομα στα οποία προσφέρεται στήριξη, καθοδήγηση, έμπνευση και όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση του σκοπού και του οραμάτων μας.. 




Θεραπευτικοί άνθρωποι : Τα 7 χαρακτηριστικά τους...!!!!

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι και αποτελούν έμπνευση. Σας “μολύνουν” με θετικότητα και το να βρίσκεστε γύρω τους πάντα σας κάνει να αισθάνεστε ωραία. 

Μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το γεγονός με αυτούς που λέγονται «νευρώνες- καθρέφτες» τους οποίους χρησιμοποιούμε για την ενσυναίσθηση. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι ότι μιμούνται τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σας. 

Όταν πρόκειται για την διάθεση σας, που συμβάλλει στην υγεία σας, τα συναισθήματα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας. Οι άνθρωποι με τους οποίους αλληλεπιδράτε είναι επίσης σημαντικοί, επειδή χωρίς να το συνειδητοποιείτε, παίρνετε ενέργεια από αυτούς που βρίσκονται γύρω σας. 

Οι ειδικοί όπως ο John Mattone λένε πως είναι σημαντικό να κάνετε σωστές επιλογές όταν πρόκειται για το οικείο σας περιβάλλον. Πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας βοηθούν να ωριμάσετε. 

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι συμβαδίζουν τέλεια με αυτή την ιδέα. Είναι το είδος ανθρώπων που δίνουν θετική ενέργεια και σας βοηθούν να περάσετε την περιπέτεια της ζωής. Οπότε τώρα πρέπει να αναρωτηθείτε: ποιες πράξεις, γεγονότα και ποιοι άνθρωποι σας δίνουν θετική ενέργεια; 

Αν οι συμπεριφορές είναι μεταδοτικές, αξίζει να μολυνθείτε; 

Οι άνθρωποι γύρω σας παίζουν ρόλο στην ψυχική σας υγεία 

Νιώθετε καλύτερα όταν είστε με τους φίλους σας; Αν ναι, αυτό συμβαίνει επειδή οι καλές φιλίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και την ψυχική υγεία. Ερευνητές από το Brigham Young University το μελέτησαν με 300.000 ανθρώπους για 7 χρόνια. 

Είπαν πως οι σχέσεις είναι σαν ένα προστατευτικό φράγμα επειδή ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν το ρίσκο του να αρρωστήσετε, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά. 

Οι άνθρωποι με μεγάλο κύκλο φίλων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες θανάτου. Αυτή η στατιστική προήλθε από μια έρευνα που έγινε σε μια δεκαετία με πάνω από 500.000 ανθρώπους και δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology και στην Community Health. 

Σε μια άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο σαφή. Έκαναν το παραπάνω το 2006 με περισσότερες από 3.000 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού. 

Έδειξαν πως οι γυναίκες που δεν είχαν κοντινούς φίλους ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια τους παρά από τις γυναίκες που είχαν δέκα ή περισσότερους φίλους. Με άλλα λόγια, το να έχετε φίλους, ειδικότερα καλούς φίλους, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος, ειδικά το κέντρο ανταμοιβής του. 

Τι είναι οι θεραπευτικοί άνθρωποι; Είναι αγάπη. 
7 χαρακτηριστικά των θεραπευτικών ανθρώπων 

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. 
· Ακούν και δεν κρίνουν. Ποτέ δεν προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν και βλέπουν τους ανθρώπους όπως είναι χωρίς να θέλουν να τους αλλάξουν. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι επίσης σέβονται την ιστορία σας. 

· Είναι σταθεροί σε αυτά που κάνουν, σκέφτονται, νιώθουν και λένε. Είναι αφοσιωμένοι άνθρωποι που ενεργούν με ακεραιότητα. 

· Θέλουν να σας γνωρίσουν, αλλά όχι με ενοχλητικό τρόπο. Θα σεβαστούν τον χώρο και τον χρόνο σας, επειδή είναι προσεκτικοί. 

· Είναι πάντα επιμελείς και φιλικοί. 

· Είναι θετικοί άνθρωποι. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι κοιτούν την ζωή με μια προοπτική καλοσύνης. Το να βρίσκεστε γύρω τους είναι δώρο. 

· Δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τις δύσκολες στιγμές από το να έρθουν στην ζωή σας, αλλά αν έχετε ένα υγιές περιβάλλον, θα είστε σε ένα καλύτερο μέρος για να τις αντιμετωπίσετε. 

· Σας “μολύνουν” με υγιή συναισθήματα. Το αποτέλεσμα της συναισθηματικής μετάδοσης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον απαισιόδοξο κάθε μέρα, ίσως αρχίσετε να βρίσκετε πως γίνεστε αρνητικοί. 

Από την άλλη, όταν είστε γύρω από θετικούς ανθρώπους, θα είστε πιο χαρούμενοι και υγιέστεροι χάρη στους νευρώνες καθρέφτες που αναφέραμε. 




Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ακούστε καλύτερα τη φωνή της διαίσθησής σας με αυτούς τους τρόπους...!!!!

Έχετε βρεθεί ποτέ στην κατάσταση όπου το ένστικτό σας, σας έλεγε ένα πράγμα, αλλά το λογικό μυαλό σας, σας έλεγε κάτι άλλο; Αν ακούσατε το μυαλό σας αντί για την διαίσθησή σας, τότε πολύ πιθανόν να καταλήξατε μετανιώνοντας για την απόφασή σας. 

Η διαίσθησή σας είναι ο υποσυνείδητος ηγέτης που πολλοί άνθρωποι παραλείπουν να του δώσουν τον πρέποντα σεβασμό. Αλλά το να μάθετε να ακούτε αυτή την εσωτερική πυξίδα, μπορεί να σας βοηθήσει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να ζείτε μια πιο ικανοποιητική ζωή. 

«Ορίζω τη διαίσθηση ως μια διακριτική γνώση χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ιδέα γιατί ξέρετε αυτό που ξέρετε», εξηγεί η Sophy Burnham, συγγραφέας του μπεστ σελερ «Η τέχνη της διαίσθησης», στην The Huffington Post. «Είναι κάτι διαφορετικό από το σκέπτεσθαι, είναι διαφορετικό από τη λογική ή την ανάλυση… Είναι γνώση χωρίς γνώση..» 

Είναι ασυνείδητος συλλογισμός, η καθοδήγηση που σας αναγκάζει να στρίψετε αριστερά όταν όλα τα σημάδια δείχνουν να πάτε δεξιά. Συχνά είναι ο ψίθυρος μέσα σας που μπορεί να σας οδηγήσει στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αν απλά μάθετε να αφήνεστε και να του δίνετε μια ευκαιρία. 

Η διαίσθηση σχετίζεται συνήθως με τον Μυστικισμό της Νέας Εποχής ή με ένα μεταφυσικό τρόπο σκέψης, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η διαίσθησή μας ήταν εδώ πολύ πριν αναφερθεί σε αυτήν ο καθένας και θα είναι εδώ για πολύ ακόμα. 

«Υπάρχει ένας αναπτυσσόμενος φορέας ατεκμηρίωτων στοιχείων, που συνδυάζεται με στέρεες ερευνητικές προσπάθειες, που υποδηλώνουν πως η διαίσθηση είναι μιας ζωτικής σημασίας πλευρά του πώς εμείς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας και πώς... 

τελικά παίρνουμε πολλές από τις αποφάσεις μας», είπε η Ivy Estabrooke του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών που ερευνά τη δύναμη της διαίσθησης που βοήθησε στρατεύματα να πάρουν σημαντικές και γρήγορες αποφάσεις κατά τη διάρκεια μαχών. 

Είτε πρόκειται για ποια δουλειά θα επιλέξετε, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε όταν είστε χαμένοι ή πώς να χειριστείτε μια διαμάχη στην οικογένειά σας, η διαίσθηση μερικές φορές ξέρει καλύτερα από τον λογικό νου. 

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε θάψει αυτή τη μικρή φωνή τόσο βαθιά μέσα μας, που δυσκολευόμαστε να την ακούσουμε ή να την αισθανθούμε όταν προσπαθεί να μας καθοδηγήσει. 

Τα καλά νέα είναι ότι η διαίσθησή σας είναι ακόμα εκεί. Πρέπει μονάχα να μάθετε να την ακούτε ξανά. 

Για να ακούσετε την διαίσθησή σας καλύτερα, προσπαθήστε :  

1. Διαλογισμό: Περάστε χρόνο σε ησυχία, απλά ακούγοντας 

2. Επικοινωνία με τη φύση: Στοχεύστε να πηγαίνετε έστω και για λίγο έξω κάθε μέρα 

3. Δημιουργικότητα: Αποκτήστε πρόσβαση στον εσωτερικό σας καλλιτέχνη με το να ζωγραφίζετε, να γράφετε, να σχεδιάζετε ή να δημιουργείτε μουσική 

4. Μάθετε να ακούτε: Σε γενικές γραμμές, να ακούτε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, την ησυχία και τον εαυτό σας 

5. Να έχετε επίγνωση των μηνυμάτων του σώματός σας: Να μάθετε να αναγνωρίζετε τα μικρά σημάδια και σήματα του σώματός σας, όταν σας λέει ότι είναι κουρασμένο, χαρούμενο, έχει ανάγκη την αγάπη ή αρρωσταίνει. 

6. Αφήστε και αφεθείτε: Δουλέψτε την ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ελέγχετε τα πάντα. Η ζωή θα κυλάει και θα συνεχίζεται είτε σκέφτεστε υπερβολικά είτε όχι. Χαλαρώστε 

7. Μείνετε θετικοί: Μια έρευνα του 2013 στο περιοδικό Psychological Science διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες είχαν καλή διάθεση, τότε ενισχύθηκαν οι ικανότητές τους να παίρνουν διαισθητικές αποφάσεις σε ένα παιχνίδι λέξεων. Για αυτό χαμογελάστε 

Το να εργαστείτε στο να γίνετε πιο διαισθητικοί απαιτεί να υιοθετήσετε πιο υγιείς συνήθειες και μια πιο υγιή νοοτροπία. Αυτά είναι πράγματα που είναι καλά για την πνευματική σας, συναισθηματική σας και σωματική σας ευημερία, ανεξαρτήτως του αν φτάσετε στο στόχο σας. 

Και αν καλλιεργούνται τακτικά, θα μπορούσατε να οδηγηθείτε στο να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να είστε συνολικά πιο χαρούμενοι. 




Μετάφραση: awakengr.com via naturalsociety.com 

Κάποιους δεν τους συγχωρείς ποτέ απλώς τους προσπερνάς...!!!!


Είναι παρήγορο να συμβαίνει κάτι στη ζωή σου κι αμέσως να τρέχουν φίλοι και γνωστοί να σου σταθούν, να σου πουν αυτά που θέλεις ν’ ακούσεις, να σε στηρίξουν, να σε εμψυχώσουν, να πάρεις τα πάνω σου γενικότερα. 

Δεν είναι λοιπόν λίγες οι φορές που έχεις ακούσει: «Δεν άξιζε αγάπη μου. Μην κοιτάς πίσω σου, απλώς προχώρα. Θα το βρει απ’ τη ζωή.» ή «Συγχώρησε και συνέχισε τη ζωή σου. Έχεις μεγάλη καρδιά εσύ!». 

Ναι, βρε παιδιά, έχουμε μεγάλη καρδιά κάποιοι από μας, αλλά πόσο πια; Δεν είμαστε και Θεός για να συγχωρούμε κάθε άνθρωπο που μας πληγώνει και μας τσαλαπατά, ούτε έχουμε καρδιά αγκινάρα. Είμαστε άνθρωποι, τρωτοί σε συναισθήματα κι αδυναμίες, γεμάτοι ανασφάλειες, πληγωμένο εγωισμό κι απωθημένα. 

Δε λέω, μεγάλη ανωτερότητα και κυρίως σημαντική αρετή η δυνατότητα να μπορείς να συγχωρείς. Γιατί εκεί βρίσκεται το ζητούμενο, να μπορείς, όχι τόσο να θέλεις. 

Πολλοί θα ευχόμασταν να συγχωρούσαμε όσους μας πλήγωσαν και να πηγαίναμε παρακάτω με απάθεια, αλλά γίνεται; Κι έρχονται φίλοι, οικογένεια, ψυχολόγοι και σου λένε: «Μα φυσικά γίνεται, πίστεψε στον εαυτό σου, εκτίμησέ τον σωστά κι άφησε τα άσχημα πίσω σου». 

Ωραία, από θεωρία χορτάσαμε, τίποτα σε πράξη έχετε; Δυστυχώς, για να φτάσεις στο επίπεδο να συγχωρήσεις κάποιον θα πρέπει να πάψεις να αισθάνεσαι τη δυσφορία και τον πόνο που σου προκάλεσε η συμπεριφορά του. 

Καλώς ή κακώς, αυτά τα επίπεδα αυτοεκτίμησης κι αυτοσεβασμού, τα κατακτούμε μετά από χρόνια εμπειρίας κι αφού έχουμε φάει αρκετές φορές τα μούτρα μας. Για ανωτερότητες είμαστε τώρα; 

Είτε το θέμα είναι φιλικό είτε είναι ερωτικό, όταν κάποιος σου φερθεί σκάρτα, ξεγράφεται απ’ τη ζωή σου. Γιατί να το παίζουμε οσιομάρτυρες, όταν δεν είμαστε; Η καλοκαρδοσύνη μας μπορεί να διαφανεί σε άλλες εκφάνσεις της ζωής μας, όχι σ’ εκείνους που μας αδίκησαν και μας εξευτέλισαν. 

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε εκδικητικές τάσεις και κακία, αυτά είναι για τους μικρούς. Αλλά στην ειλικρινή αντιμετώπιση μιας άβολης κατάστασης για εμάς. 

Δε χρειάζεται να φανείς καλός στους φίλους σου ούτε ν’ αναφέρεις ότι έχεις συγχωρήσει τον άνθρωπο που σε έφτασε στο σημείο που είσαι σήμερα. 

Είναι προτιμότερο να παραδεχθείς πόσο σ’ έχει επηρεάσει αρνητικά και να πεις ένα «άντε γαμήσου, ρε φίλε». Να τον βγάλεις απ’ τη σκέψη σου κι απ’ τη ζωή σου μια για πάντα. 

Και τι θα πει έχεις συγχωρήσει; Όχι, δεν έχεις συγχωρήσει κι ούτε πρόκειται. Μεγαλοψυχία σ’ εκείνους που μας έχουν ανάγκη, στους ανθρώπους που μας αγαπάνε, σ’ εκείνους που μας αναζητούν κάθε μέρα και μας κάνουν να χαμογελάμε. 

Στους μικρόψυχους που μας φέρθηκαν σκάρτα δεν αξίζει συγχώρεση. Απλώς λήθη. Και δεν είναι κακία, είναι δίκη. Δίκη ανθρώπινη. 

Δε θα νιώσεις ούτε καλύτερα με τον εαυτό σου ούτε με τους άλλους, αν συγχωρήσεις κάποιον άνιωθο ( κάποιος που δε νιώθει). Η συγχώρεση αξίζει στους ανθρώπους που τη διεκδικούν, κι ακόμη κι αν έκαναν κάποιο λάθος και σε πλήγωσαν, ήταν εκεί την επόμενη μέρα ή έστω μετά από καιρό βρίσκοντας το θάρρος να το παραδεχτούν και να ζητήσουν εκείνοι «συγγνώμη» από σένα. 

Ας λένε, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή συγχωρούμε όσους μας πλήγωσαν. Λόγια του αέρα είναι. Όποιος έχει πληγωθεί βαθιά, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να συγχωρήσεις την αδικία που έγινε εις βάρος σου. Άνθρωποι είμαστε με το θυμικό να κυριαρχεί, δεν είμαστε Θεός. 

Απλώς περνώντας ο χρόνος, η πληγή κλείνει κι αφήνεις κάποια πράγματα πίσω σου. Δεν τα συγχωρείς, τα προσπερνάς. Γιατί όσο και να προσπαθήσεις κάποια συναισθήματα - γιατί πράγματα δεν είναι - τα λες περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι. 




Αναστασία Νάννου 

Μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα; Η αλήθεια μπορεί να σας εκπλήξει...!!!!

Η ερώτηση αν μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα συζητείται πολύ. 

Ένα μωρό δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που βλέπει οπότε οι ενήλικες αναλαμβάνουν να το ερμηνεύσουν. 

Από αυτά που ξέρουμε, θα μπορούσαν να βλέπουν έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν των ενηλίκων. Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι ενήλικοι άνθρωποι δε βλέπουν τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. 

Η πραγματικότητα μας δεν είναι τίποτα άλλο από καθημερινά δημιουργήματα του εγκεφάλου. 
Όταν γεννιούνται τα μωρά, είναι πολύ πιο κοντά στον πνευματικό κόσμο σε σχέση με τους ενήλικες, κάτι που υποδεικνύει ότι μπορούν να δουν τον κόσμο με κυριολεκτικά καινούργια μάτια. 

Τα βρέφη δεν βλέπουν αυτό που βλέπουμε 
Πριν εμβαθύνουμε σε οτιδήποτε υπερφυσικό θα μείνουμε στα αποδεικτικά στοιχεία. 

Τα μωρά απλώς δεν βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι ενήλικες. Με τα χρόνια, ο εξωτερικός κόσμος θέτει τον εγκέφαλο μας να βλέπει πράγματα που δεν είναι υπάρχουν πραγματικά. 

Ο εγκέφαλος μας προσθέτει χρώματα με βάση στο τι θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Αυτό συμβαίνει όλη μέρα, κάθε μέρα και μας αποκαλύπτεται μόνο όταν κοιτάμε οπτικές ψευδαισθήσεις. Ο εγκέφαλος μας φτιάχνει συνεχώς μικρές προσαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. 
Τα νεογέννητα δεν έχουν αυτό το φίλτρο. 
Ο εγκέφαλος τους δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί να βλέπει τον κόσμο με συγκεκριμένο τρόπο και επομένως τον ερμηνεύουν όπως είναι- χωρίς τις παρεμβάσεις του ρυθμισμένου εγκεφάλου. 

Η ικανότητα να βλέπουν την αληθινή πραγματικότητα διαρκεί μόνο γύρω στους πέντε μήνες σύμφωνα με τους ερευνητές. 
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα μωρά έχουν την ευκαιρία να δουν όλα τα είδη πραγμάτων που δεν μπορούν να δουν οι ενήλικες. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα; 

Λοιπόν, αν κάποιος θα μπορούσε, θα ήταν σίγουρα τα μωρά. 

Εμπειρίες κοντά στον θάνατο 
Από την στιγμή που τα μωρά δεν μπορούν να μας πουν τι βλέπουν πρέπει να βασιστούμε σε συγκεκριμένες αποδείξεις. 

Το κοντινότερο που μπορούν οι ενήλικες να φτάσουν στον πνευματικό κόσμο είναι με εμπειρίες που τους φέρνουν κοντά στον θάνατο. Αλλά αυτοί που έχουν γυρίσει από τους νεκρούς μπορούν να περιγράψουν αυτό που βίωσαν- τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό. 

Πολλοί άνθρωποι που υπέφεραν από μια εμπειρία θανάτου βίωσαν κάποιου είδους πνευματικής επαφής με τον πνευματικό κόσμο από την άλλη πλευρά. 

Είδαν νεκρούς αγαπημένους τους ή εντελώς άγνωστα πνεύματα - και κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν μια φιγούρα «φύλακα αγγέλου» γύρω τους. 

Η γέννηση και ο θάνατος είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, οπότε είναι λογικό αυτοί που είναι κοντά σε κάτι από τα δύο να είναι περισσότερο προσδεμένοι στον πνευματικό κόσμο. 

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που βίωσαν μια εμπειρία κοντά στον θάνατο έρχονται πίσω με λιγότερο φόβο, περισσότερη πνευματική διαίσθηση και μια περισσότερο παιδική άποψη για τη ζωή. Αυτό το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη καθώς αυτοί οι άνθρωποι κατά μια έννοια αναγεννιούνται. 

Όταν οι ενήλικες φτάνουν κοντά στον θάνατο συχνά εκφράζονται σαν ένα παιδί που αναρωτιέται για τον κόσμο και άρα είναι λογικό ότι τα νεογέννητα θα είναι το ίδιο συνδεδεμένα με τον πνευματικό κόσμο. 

Σημάδια ότι το μωρό σας βλέπει πνεύματα: 
Αν και οι περισσότεροι γονείς φαίνεται να αγνοούν τα σημάδια ότι τα μωρά τους βλέπουν πνεύματα, είναι παρόντα σχεδόν σε κάθε νεογέννητο. 

Προσπαθήσατε ποτέ να τραβήξετε την προσοχή ενός μωρού μόνο και μόνο για να το δείτε να γελά με κάτι αόρατο στη γωνία του δωματίου; 

Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο, αν και οι περισσότεροι το αποδίδουν στο ότι «τα μωρά είναι μωρά». 

Εδώ είναι κάποια σημάδια που δηλώνουν ότι το μωρό σας βλέπει πνεύματα : 

● Ενθουσιάζεται με κάτι που δεν μπορείτε να δείτε 

● «Χαζογελά» ενώ είναι εντελώς μόνο του 

● Δεν μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή του από ένα συγκεκριμένο μέρος του δωματίου 

● Γελά με κάτι που δεν μπορείτε να δείτε 

● Έχετε την αίσθηση ότι κάποιος σας παρακολουθεί όταν είστε μόνοι σας με το μωρό 

Τα μωρά είναι εκ φύσεως συνδεδεμένα με τον πνευματικό κόσμο 

Μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα; 
Ίσως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το αποδείξουμε, αλλά αν έχετε βιώσει ένα από αυτά τα σημάδια είναι δύσκολο να τα αγνοήσετε. 

Αν έχετε δει ποτέ τον τρόπο με τον οποίο ένα μωρό κοίτα το διάστημα σαν να βλέπει κάτι που δεν μπορείτε να δείτε, έχετε την αίσθηση ότι αυτοί οι μικροί άνθρωποι μπορούν να δουν πνεύματα. 

Τα μωρά μπορούν να δουν τον αληθινό κόσμο, κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούμε. 

Δεν περιορίζονται από την κατάσταση του εγκεφάλου κάτι που τους επιτρέπει να μεταβαίνουν από τον πνευματικό στον φυσικό κόσμο. 

Ναι, τα μωρά πιθανόν να μπορούν να δουν πνεύματα, έτσι δώστε προσοχή την επόμενη φορά που το δικό σας θα δείξει ενδιαφέρον για κάτι που δεν μπορείτε να δείτε. 




Ενσυνειδητότητα και διαλογισμός για χιλιάδες μαθητές...!!!!

Χιλιάδες μαθητές στη Βρετανία θα διδαχθούν τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) και διαλογισμού για να μπορούν να αντιμετωπίσουν «τις πιέσεις του σύγχρονου κόσμου». 

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που αφορά τους χιλιάδες μαθητές 370 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολείων της χώρας, τέθηκε σε εφαρμογή με σκοπό να βρεθούν εναλλακτικές για τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.

Αποφασίστηκε μάλιστα λόγω των φόβων που υπάρχουν για έξαρση των σχετικών προβλημάτων εξαιτίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσφατη μελέτη άλλωστε πιστοποίησε την αύξηση της μοναξιάς μεταξύ των νέων της χώρας, εξαιτίας της ανοδικής χρήσης τους. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στη διάρκεια της δοκιμαστικής αυτής περιόδου, μέχρι το 2021, οι μαθητές θα διδαχθούν ασκήσεις ενσυνειδητότητας (mindfulness), χαλάρωσης και αναπνοής για να είναι σε θέση να ελέγχουν τα συναισθήματα τους. 

Αρκετοί θα είναι και οι φοιτητές που θα έχουν συνεδρίες με ειδικούς του τομέα ψυχικής υγείας. 

Η ενσυνειδητότητα είναι μια δημοφιλής τεχνική διαλογισμού. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλο τους, ώστε να συγκεντρώνεται στην τρέχουσα χρονική στιγμή. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Περίθαλψη (NICE), η ενσυνειδητότητα λειτουργεί αποτρεπτικά στην κατάθλιψη. 

Ιδιαίτερα σε ανθρώπους που έχουν περάσει τρεις ή και περισσότερες τέτοιες σκοτεινές περιόδους. Αυτό επιβεβαιώνει το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΗS), επιχειρηματολογώντας κατά αυτόν τον τρόπο, γιατί η ενσυνειδητότητα βοηθά στην βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς η ενσυνειδητότητα μπορεί μεταξύ άλλων να βοηθήσει τα παιδιά να συντονίζονται με τους εαυτούς τους. Να κοιμούνται καλύτερα και να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

Ο διαλογισμός μπορεί να ενδυναμώσει επίσης τη μνήμη των μαθητών. Να βελτιώσει τη συμπεριφορά τους και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις. 

Συγκεκριμένη μελέτη έχει αποδείξει ότι οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας, συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού, μειώνουν σημαντικά το άγχος. Βελτιώνουν επίσης τον συναισθηματικό έλεγχο των παιδιών. 

Της δοκιμαστικής περιόδου θα ηγηθεί το Εθνικό Κέντρο για τα Παιδιά και τις Οικογένειες Anna Freud σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο University College London. 

Με το προαναφερθέν κέντρο έχει συνεργαστεί και η Κέιτ Μίντλετον. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια εκστρατεία για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων της Βρετανίας. 

Η παραπάνω εθνική πρωτοβουλία ακολουθεί την παρουσίαση μιας νέας εφαρμογής διαλογισμού για παιδιά. 

Η εφαρμογή Headspace For Kids αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των παιδιών να αισθάνονται «ήρεμα και συγκεντρωμένα» μέσα από μια σειρά ασκήσεων διαλογισμού. 

Η εφαρμογή διαθέτει χαλαρωτικούς ήχους, ασκήσεις αναπνοής, οπτικές ασκήσεις και διαλογισμό. Στόχο της η συγκέντρωση των παιδιών στις εξής ηλικιακές ομάδες: κάτω των 5 ετών, από 6 έως 8 ετών, από 9 έως 12 ετών. 

Το Headspace For Kids έχει πέντε θέματα (χαλάρωση, συγκέντρωση, ευγένεια, ύπνος και ξύπνημα) για να διαλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. 

Ίσως το τέλειο δώρο και για τους εξουθενωμένους γονείς, αφού υπόσχεται ότι η χρήση της θα βοηθήσει τα παιδιά και εύκολα να κοιμηθούν και ήρεμα να ξυπνήσουν. 




6 σημάδια που δείχνουν ότι είστε ένας επίγειος άγγελος...!!!!

Μπορεί να έχετε ακούσει να αναφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα, όπως εργάτες του φωτός, επίγειοι άγγελοι ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί ακόμα να αισθάνεστε σαν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. 

Οι εργάτες του φωτός έχουν έρθει εδώ για να απλώσουν και να μοιράσουν το φως τους, όσο περισσότερο μπορούν και να φέρουν μια θετική αλλαγή στον πλανήτη. 

Δεν έχουν καμία υπομονή για το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τη βία, ή την καταπίεση. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν όλοι να ζουν αρμονικά και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στη Γη. 

Οι Εργάτες του Φωτός δεν συντονίζονται με πολύ στο σύγχρονο κόσμο. Συχνά, αισθάνονται σαν παλιές ψυχές που έχουν έρθει εδώ για άλλη μια φορά με σκοπό την αποκατάσταση και την ανανέωση του πλανήτη. 

Τους αρέσει να ζουν όπως ζούσε παλιότερα ο άνθρωπος, στην εξοχή και σε αρμονία με τα ζώα και με τη φύση. Ενώ γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να γυρίσουν στον παλιό τρόπο ζωής, οι επίγειοι άγγελοι θέλουν απλά να ζήσουν ειρηνικά με τον κόσμο μας σήμερα. 

Επιθυμούν αφθονία, γέλιο, ευτυχία και χαρά για όλους, και είναι κάποιοι από τους πιο ανιδιοτελής τους ανθρώπους που θα συναντήσετε ποτέ. 

Οι επίγειοι άγγελοι θέλουν να εναρμονιστούν με την θετική ενέργεια της αγάπης και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να ανακαλύψουν τον ανώτερο εαυτό τους. 

Επιθυμούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και τη στενοχώρια, και να ζήσουν στην αληθινή αρμονία με το Θείο. Έχουν καλές προθέσεις για τον εαυτό τους και τον πλανήτη, αλλά συχνά απογοητεύονται με την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων. 

Αν νιώθετε ότι είστε ένας επίγειος άγγελος, αλλά δεν είστε σίγουροι, συνεχίστε την ανάγνωση για να αποκτήσετε μεγαλύτερη σαφήνεια για τον ρόλο σας στον πλανήτη. 

1.Είστε πολύ ευαίσθητοι 
Οι επίγειοι άγγελοι έχουν έρθει εδώ για έναν ξεχωριστό σκοπό, αλλά η διάσωση του πλανήτη έρχεται με βαρύ κόστος. Μερικές φορές, αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωπο αισθάνονται κατακλυσμένοι από όλα τα προβλήματα του κόσμου, και ανήμποροι για να φέρουν την αλλαγή. 

Ο επίγειος άγγελος μπορεί να απογοητευτεί από την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου και να επιζητά απελπισμένα την αλλαγή. Δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε πολυκοσμία και σε μέρη με πολύ φασαρία, καθώς η συγκρουόμενη ενέργεια μπορεί να τους κάνει ανήσυχους και να τους εξαντλήσει. 

Οι Επίγειοι άγγελοι έχουν επίσης υψηλή ευαισθησία στη βία, το μίσος, και ουσιαστικά οτιδήποτε αρνητικό παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Τείνουν να κρύβονται στη θαλπωρή του δωματίου τους μεγάλο μέρος του χρόνου, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον ταραχώδη, αγχωτικό έξω κόσμο. 

Αν όσα αναφέρουμε σας θυμίζουν εσάς, τότε θα μπορούσε να είστε και εσείς ένας επίγειος άγγελος. 

2. Σας αρέσει να περνάτε χρόνο μόνοι. 
Ο εργάτης του φωτός, ή επίγειος άγγελος, αγαπάει να περνά χρόνο μόνος, ώστε να επαναφορτίζει και την αποκαθιστά τις ισορροπίες της ενέργειάς του. Όπως αναφέραμε στην πρώτη παράγραφο – αυτοί οι τύποι των ανθρώπων φορτίζονται συχνά από τον σύγχρονο κόσμο, και να χρησιμοποιούν το χρόνο τους και για να θεραπευτούν και να προετοιμαστούν για την επόμενη συνάντηση τους με τον έξω κόσμο.

Απολαμβάνουν να ψάχνουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους και επουλώνουν τις εσωτερικές τους πληγές. Οι επίγειοι άγγελοι γνωρίζουν ότι για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει να αλλάξουν οι ίδιοι, και να εργαστούν ακατάπαυστα για να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. 

3. Νοιάζεστε βαθιά για τους άλλους. 
Αισθάνεστε κατανόηση προς τους άλλους, και επιθυμείτε να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν προβλήματά τους; Αν ναι, θα μπορούσατε να είστε ένας επίγειος άγγελος. Αυτοί οι άνθρωποι θα παρατούσαν τα πάντα για να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκετε σε ανάγκη, καθώς έχουν υποφέρει και ίδιοι και δεν θέλουν να δουν κανέναν άλλον να πληγώνεται. 

Οι εργάτες του Φωτός αισθάνονται βαθιά συνδεδεμένοι με τους συνανθρώπους τους, και απλά θέλουν να παρέχουν παρηγοριά σε όποιον το χρειάζεται. 

Καταλαβαίνουν πόσο δύσκολος και τρομακτικός μπορεί να μοιάζει ο κόσμος κατά καιρούς, καθώς ζούμε συνεχώς στην αβεβαιότητα. Κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να φέρει το αύριο, αλλά οι εργάτες του φωτός γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν μια θετική αλλαγή σήμερα. 

Ζουν στο τώρα, και θέλουν να κάνουν όσες περισσότερες θετικές αλλαγές μπορούν. Οι Άγγελοι της Γης μπορεί να ταυτιστούν με τους αγώνες των ανθρώπων, καθότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν βρεθεί και οι ίδιοι στην αντίστοιχη θέση. 

4. Αισθάνεστε ότι σας έχει δοθεί κάποιος συγκεκριμένος σκοπός. 
Δεν ακολουθείτε τις κοσμικές επιθυμίες και το πατημένο μονοπάτι. Δεν σας αρέσει η προγραμματισμένη, καταπιεστική κοινωνία στην οποία ζούμε, και ποτέ δεν αισθάνθηκε υποχρεωμένοι να ακολουθήσει τα βήματα των άλλων ανθρώπων. Θέλετε να αφήσετε το δικό σημάδι και να ζήσετε με τους δικούς σας κανόνες, χωρίς να σας λέει κανένας τι πρέπει να κάνετε. 

Αισθάνεστε πως καλείστε να κάνετε κάτι περισσότερο από αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν «κανονικό», και δεν θα μπορείτε να φανταστείτε να ζήσετε μια ανεκπλήρωτη ζωή. 

Οι Επίγειοι άγγελοι μπορεί να αισθάνονται ισχυρή έλξη να εργαστούν ανθρωπιστικούς τομείς, όπως σαν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχοθεραπευτές, ή σύμβουλοι. Βλέπουν τους εαυτούς τους ως θεραπευτές, και θέλουν θέσεις εργασίας σε τομείς όπου μπορούν να ζήσουν τα πάθη τους. 

Μπορεί ακόμα να θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, ώστε να μπορείτε να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από τη δομή και τη ρουτίνα που έχουν οι κοινές δουλειές. 

5. Έχετε ισχυρή διαίσθηση. 
Αν ανήκετε σε αυτή κατηγορία το πιθανότερο είναι να μη ζείτε μια ζωή βασισμένη στη λογική, αλλά να παίρνετε αποφάσεις βασιζόμενοι στα συναισθήματα και τη διαίσθησή σας. Οι επίγειοι άγγελοι έχουν βαθιά συναισθήματα και δεν μπορούν να συντονιστούν με τον τρόπο ζωής της σημερινής κοινωνίας. 

Συνδέονται με τα πράγματα που απευθύνονται σε συναισθήματα, όπως η τέχνη, η μουσική,και συνδέονται με τους άλλους με ουσιαστικό τρόπο. Επιτρέπουν στη διαίσθησή τους να τους καθοδηγήσει στη ζωή, και να τους βοηθήσει να αποφασίσουν για κάθε νέο βήμα που κάνουν.

Οι επίγειοι άγγελοι δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτά που τους λέει η εσωτερική τους φωνή, καθώς γνωρίζουν ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν έχουν έρθει από το Θείο. Εμπιστεύονται το σύμπαν για να φέρει θετικά πράγματα και ανθρώπους στη ζωή τους, και ξέρουν ότι η διαίσθηση είναι το μέσο με το οποίο επικοινωνούν με αυτό. 

6. Απορρίπτετε τα “μοντέρνα ιδανικά”. 
Οι περισσότεροι εργάτες του φωτός και επίγειοι άγγελοι δεν μπορούν να καταλάβουν τον κόσμο σήμερα. Γιατί ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο δουλεύοντας σε δουλειές που απεχθανόμαστε για να αγοράσουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε; Καταρχήν, γιατί υπάρχουν οι δουλειές; 

Γιατί συνεχίζουμε να μολύνουν το σπίτι μας και να το αντιμετωπίσουμε σαν σκουπίδι, όταν αυτό είναι το μόνο μέρος που έχουμε να ζήσουμε; Γιατί καταναλώνουμε τόσα πολλά και δίνουμε τόσο λίγα; Γιατί έχουμε πολέμους;

Γιατί υπάρχει ο ρατσισμός; Γιατί δεν έχουμε εξελιχθεί σε μια πιο πολιτισμένη κοινωνία; Αυτά τα ερωτήματα τρέχουν μέσα στα μυαλά των εργατών του φωτός. Έτσι λοιπόν απορρίπτουν τη σύγχρονη κοινωνία. 

Πολλοί άνθρωποι τους αποκαλούν χίπις, αλλά οι ίδιοι απλά βλέπουν τη φροντίδα των συνανθρώπων τους και του περιβάλλοντος σαν ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής τους. 

Οι επίγειοι άγγελοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε μια κατάσταση διαχωρισμού και της απομόνωσης και πως έχουμε απολύτως ανάγκη ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουμε. 

Οι επίγειοι άγγελοι ότι κάποια μέρα θα χαρούμε την απόλυτη αλήθεια, το δικαίωμά μας για την αγάπη, την ευτυχία, την ελευθερία, και την αφθονία. 

Έχουμε αρκετά σε αυτή τη Γη για να ζήσουμε ευτυχισμένοι, αλλά η συνείδηση μας, μας εμποδίζει να ζήσουμε αυτή την αλήθεια. Οι επίγειοι άγγελοι έχουν επικεντρωθεί στην εξάπλωση της αρχαίας σοφίας με την ελπίδα να αφυπνίσουν τους ανθρώπους. 

Οι επίγειοι άγγελοι ξοδεύουν πολύ χρόνο στη φύση, όπου αισθάνονται πιο άνετα και στο σπίτι με τον εαυτό τους. Εκτιμούν τη φύση και οτιδήποτε σχετίζεται με τον φυσικό κόσμο, και απομακρύνονται από τον υλισμό, την απληστία, και οτιδήποτε προάγει το διαχωρισμό και τη διαίρεση. 

Εάν αυτά τα σημάδια αντηχούν μέσα σας, τότε είστε πιθανώς ένας εργάτης του φωτός ο ίδιος. Είναι μια δύσκολο μονοπάτι, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. 

Κάθε φορά που αισθάνεστε απογοητευμένοι και χαμένοι, απλά να θυμάστε τον σκοπό σας, και ότι δεν έχετε έρθει εδώ για να χωρέσετε στο κουτί που θέλει η κοινωνία. Ήρθατε εδώ για να λάμψετε και να αλλάξετε προς το καλύτερο αυτόν τον κόσμο.