Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Άλλαν Πέρσυ : Ο μεγαλύτερος πλούτος μας είναι να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη που δε μας λείπουν τα απαραίτητα…!!!!

«Το ίδιο κάνει όσα χρήματα και να κερδίζεις. Μπορείς να φας μόνο τρία γεύματα τη μέρα και να κοιμάσαι σ’ ένα μόνο κρεβάτι»  Αρσέν Βενγκέρ 

Αυτή την τόσο εύστοχη φράση την είπε ο προπονητής της Άρσεναλ με αφορμή μια διαπραγμάτευση για τον Νικολά Ανελκά. Αυτή η τόσο διαυγής όσο και ρεαλιστική άποψη χαρακτηρίζει έναν άντρα του έφτασε στη λονδρέζικη ομάδα το 1996 και συνεχίζει έκτοτε να ορίζει τη μοίρα της. 

Ήξερε να μεταδίδει τη φιλοσοφία του για τη ζωή σε παίκτες που άνθησαν υπό την καθοδήγησή του, ανάμεσα τους ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ή ο Σεσκ Φάμπρεγας. 

Μία από τις μεγάλες δυσκολίες των μάνατζερ, όπως αποκαλούν στην Αγγλία τους προπονητές του ποδοσφαίρου, είναι ότι χρειάζεται να δουλεύουν με νέα παιδιά που συχνά δεν διαθέτουν πνευματική μόρφωση, αλλά που κατέχουν πολύ χρήμα και τους θαυμάζουν όπου πάνε. Πώς το καταφέρνει κι ένας τέτοιος άνθρωπος δε γίνεται ένα υπεροπτικό τέρας; 

Δουλεύοντας την αξία της ταπεινότητας και υπενθυμίζοντας στους παίκτες ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλοί εργαζόμενοι. 

Σχετικά με αυτό, υπάρχει μια ιστορία αγνώστου συγγραφέα που αποδίδει θαυμάσια το νόημα του πλούτου. Λένε πως μια μέρα, ο πατέρας μιας πλούσιας και πολύ καλοβαλμένης οικογένειας πήγε τον γιο του ταξίδι στην εξοχή, αποσκοπώντας στο να εκτιμήσει ο νέος πόσο τυχερός ήταν που μπορούσε να απολαμβάνει μια τόσο μεγάλη περιουσία και να νιώσει υπερήφανος γι’ αυτό. 

Έμειναν στην εξοχή όλο το Σαββατοκύριακο και φιλοξενήθηκαν σε ένα αγρόκτημα με πολύ ταπεινούς χωρικούς. Στο τέλος του ταξιδιού, στην επιστροφή πια για το σπίτι, ο πατέρας ρώτησε τον γιο του: «Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;». 

«Καλή» απάντησε το παιδί με βλέμμα χαμένο. 

«Αντιλήφθηκες πόσο φτωχός μπορεί να φτάσει να είναι ο κόσμος;» 

«Ναι, μπαμπά». 

«Και τι έμαθες λοιπόν;» επέμεινε ο πατέρας. 

«Πολλά πράγματα, μπαμπά… ότι εμείς έχουμε έναν σκύλο ενώ αυτοί έχουν τέσσερις… εμείς έχουμε μία πισίνα με στάσιμο νερό, αυτοί έχουν ένα ατέλειωτο ποτάμι με κρυστάλλινο νερό, όπου υπάρχουν ψαράκια και άλλες ομορφιές… ότι εμείς έχουμε εισαγόμενες λάμπες για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται με τα αστέρια και το φεγγάρι… 

ότι η αυλή μας φτάνει μέχρι τον φράχτη, ενώ η δίκη τους αγκαλιάζει τον ορίζοντα… ότι εμείς αγοράζουμε την τροφή μας, εκείνοι σπέρνουν και θερίζουν τη δική τους… εμείς μαγειρεύουμε σε ηλεκτρική κουζίνα… όλα όσα τρώνε αυτοί έχουν την ένδοξη γεύση της υπαίθριας φωτιάς… 

για να προστατευτούμε, εμείς ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμούς… αυτοί ζουν με τις πόρτες τους ανοιχτές και τους προστατεύει η φιλία των γειτόνων τους… 

Εμείς ζούμε συνδεδεμένοι στο κινητό, στον υπολογιστή και στην τηλεόραση… αυτοί, αντίθετα, είναι συνδεδεμένοι με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα, τις αγροτικές δουλειές τους… 

εσύ και η μαμά χρειάζεται να δουλεύετε τόσο που σχεδόν ποτέ δε σας βλέπω… αυτοί έχουν χρόνο να μιλάνε και να συνυπάρχουν καθημερινά σαν οικογένεια…» 

Όταν τέλειωσε το παιδί την εξιστόρηση, ο πατέρας έμεινε άφωνος. Τότε ο γιος του πρόσθεσε : «Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μου έδειξες πόσο φτωχοί είμαστε και πόσο πλούσιοι μπορούμε να φτάσουμε να γίνουμε!». 




ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ 

Πώς να θεραπεύσουμε το σώμα από τις χρόνιες εντάσεις ;

Υπάρχουν δύο ειδών εντάσεις στο σώμα: οι ψυχολογικής προέλευσης, που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο σώμα ακόμα και από την πρώιμη παιδική ηλικία, και οι εντάσεις που δημιουργούνται σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν ακούμε έναν ξαφνικό και δυνατό θόρυβο. 

Στην περίπτωση του ξαφνικού και δυνατού θορύβου, το σώμα μας θα κάνει μια απότομη σύσπαση. Η ένταση από τη σύσπαση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, αφότου ο ήχος θα έχει εξαφανιστεί. Ο ξαφνικός ήχος δεν εμπεριέχει συναισθηματικό περιεχόμενο. 

Αν ένα παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εντάσεις που συνοδεύονται από συμπεριφορές απόρριψης και συνθήκες στις οποίες νιώθει ότι πρέπει να προστατέψει ή να συρρικνώσει τον εαυτό του, είναι σαν να υποβάλλεται σε επαναλαμβανόμενα σοκ. 

Αυτές οι εντάσεις στο σώμα δεν φεύγουν από μόνες τους όπως στην περίπτωση του ξαφνικού θορύβου, αλλά αρχίζουν να συσσωρεύονται και δημιουργούνται κάτι σαν στρώσεις. 

Η διάρκεια αυτών των εντάσεων είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να παραμείνουν στο σώμα καθ' όλη την ενήλικη ζωή του ατόμου, ακόμα και αν οι πρωταρχικές συνθήκες δεν υφίστανται πια. Επιβιώνουν ακόμα και στη συνειδητοποίηση της αληθινής μας φύσης. 

Για να τις θεραπεύσουμε ξεκινάμε εγκαταλείποντας την πεποίθηση ότι είμαστε το σώμα και στρεφόμαστε στις εμπειρίες του, έτσι όπως τις βιώνουμε. Κλείνουμε τα μάτια και νιώθουμε τις διάφορες αισθήσεις του σώματος. 

Στη συνέχεια, εγκαταλείπουμε την ταμπέλα «αισθήσεις» και μένουμε με την εμπειρία «αισθάνομαι». Επιτρέπουμε δηλαδή στην εμπειρία «αισθάνομαι» να εξαπλωθεί μέσα στο χώρο της επίγνωσής μας -στον οποίο και εμφανίζεται - και παρατηρούμε ότι το «αισθάνομαι» δεν περιορίζεται από κάτι. 

Μ’ αυτή την πρακτική φαίνεται σαν να μην κάνουμε τίποτα στο σώμα και στην πραγματικότητα δεν κάνουμε τίποτα. Ωστόσο, συνειδητοποιούμε με ένα βιωματικό και μη διανοητικό τρόπο, τη διάφανη, ανοιχτή και απεριόριστη φύση του σώματος. 

Αυτή η βιωματική κατανόηση επηρεάζει βαθύτατα τις εντάσεις. Το να αισθανόμαστε το σώμα ως ένα απεριόριστο πεδίο αισθήσεων, αντί να το βλέπουμε σαν αντικείμενο με όρια, το απελευθερώνει σιγά σιγά από τις εντάσεις που συνοδεύουν την πεποίθηση που λέει «είμαι μια ξεχωριστή συμπαγής οντότητα». 

Ο χώρος της επίγνωσης επιτρέπει σ’ αυτές τις αισθήσεις να έρθουν στην επιφάνεια και να γίνουν βιωματικά αποδεκτές. 

Αλλά δεν είναι κάτι που κάνουμε μια φορά και τελειώνουμε. Πρέπει να επαναλαμβάνουμε αυτή τη στάση απέναντι στις εμπειρίες του σώματος ξανά και ξανά, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται το «εγώ» που συνοδεύει αυτές τις αισθήσεις. Χρειάζεται χρόνος και επανάληψη. 




*Απόσπασμα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Ρούπερτ Σπάιρα
Μετάφραση: Ν. Μπάτρας 
aytepignosi.com , apotis4stis5.com 

Να σας συστήσω στον φίλο μου, τον Κύριο Κάρμα...!!!!

Κάρμα είναι η έννοια του: «ότι πηγαίνει γύρω έρχεται γύρω» (κύκλος είναι και γυρίζει). 

Με άλλα λόγια ότι σπείρουμε θα θερίσουμε… 

Οι θετικές ενέργειες πρόκειται να επιστρέψουν σε μας με ένα στοργικό και θετικό τρόπο, ενώ οι αρνητικές ενέργειες, αυτές οι δίχως αγάπη καμωμένες, επιστρέφοντας σ’ εμάς , μπορούν να μας “δαγκώσουν” από πίσω… 

Δεν έχει σημασία ποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις έχουμε, ο νόμος του Κάρμα είναι πάντα παρόν. 

Είναι μέρος της εμπειρίας της ψυχής μας, σε αυτήν την ζωή. 

Tο Κάρμα… θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε πνευματικά με έναν θετικό τρόπο, ή εάν επιλέξουμε την δίχως αγάπη διαδρομή, δεν θα έχουμε καμία πνευματική ανάπτυξη και θα δοκιμάσουμε πολλά αρνητικά πράγματα που θα επιστρέψουν σε μας… 

Το Κάρμα είναι παρόμοιο με μια παρόρμηση… 

Μπορούμε να επιλέξουμε να ενεργήσουμε ή να μην ενεργήσουμε στην παρόρμηση της στιγμής. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ελεύθερη βούληση, έτσι ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε τι πραγματικά θέλουμε στην ζωή μας. 

Δεν ελεγχόμαστε όπως οι μαριονέτες από το Θείο Πνεύμα… έχουμε το θαυμάσιο δώρο της ελεύθερης βούλησης! Για να δοθεί αυτό το δώρο, θα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά, ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε τη ελεύθερη βούλησή μας… 

Είναι εκπληκτικό το πώς μια ενέργεια, μπορεί να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους... 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ανθρώπων, το έχουν αυτοί που ενεργούν παρορμητικά… αντί να σταθούν μερικά λεπτά και να σκεφτούν τις συνέπειες. 

Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια γράφτηκε από τον John Lenon και λέγεται :

«Στιγμιαίο Kάρμα», γράφει : «Στιγμιαίο Κάρμα θα σας πάρει, θα σας χτυπήσει κατακέφαλα, καλύτερα να συμμαζευτείτε, πολύ σύντομα πρόκειται να είστε νεκροί… Τι στον κόσμο σκέφτεστε, όταν γελάτε στο πρόσωπο της αγάπης… τι στο καλό προσπαθείτε να κάνετε… από εσάς εξαρτάται, ναι εσάς!». 

Έχω την αίσθηση ότι ο Κος Lennon είχε συλλάβει όμορφα αυτήν την ιδέα, κι αν δεν έχετε ακούσει αυτό το τραγούδι, θα σας συνιστούσα να το ακούσετε αρκετές φορές. 

Στη φυσική, ο Σερ Ισαάκ Νεύτων αναφέρετε στον τρίτο νόμο κίνησής, που για κάθε δράση υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση. Πιέστε ενάντια σε έναν τοίχο και το μοριακό υλικό πιέζει πίσω με την ίδια δύναμη. 

Όσο πιο θετικοί και τρυφεροί είμαστε, τόσο περισσότερα καλά πρόκειται να λάβουμε πίσω… το αντίστοιχο ισχύει και για τις αρνητικές και δίχως αγάπη ενέργειες. 

Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε πριν ενεργήσουμε σε οτιδήποτε… 

Εάν μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, τις λέξεις και τις ενέργειες μας, θα γίνουμε οι πλοίαρχοι κι όχι τα ανίσχυρα θύματα του Κάρμα. (κοινώς : έρμαιο του εαυτού μας) 

Ο πιο αγνός τρόπος να ζούμε είναι, να αφήσουμε το εγώ μας και να αρχίσουμε να βάζουμε τους άλλους πάνω από μας. Όταν αυτό συμβεί, θα αντιστρέψουμε όλο το αρνητικό Κάρμα από τις προηγούμενες ζωές μας και το παρόν… και θα βρούμε την αληθινή ευχαρίστηση. 

Σκεφτείτε πόσο γαλήνια ικανοποίηση είναι αυτή… 

Ας ζήσουμε τις ζωές μας με ειρήνη, και ποτέ ξανά δεν θα ανησυχήσουμε, για τις καρμικές μας δράσεις… 

«Όλοι προερχόμαστε από την ίδια πηγή… Εάν μισείτε ένα άλλο ανθρώπινο ον… μισείτε μέρος του εαυτού σας.» – Elvis Presley 




Μετάφραση – Επιμέλεια: Gina Powerful
https://cherokeebillie.wordpress.com
Από το pestomoukiauto.blogspot.gr 

Τα προβλήματα είναι ευλογίες που μέσα τους κρύβονται μαθήματα…!!!!

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούμε να έχουμε μία ζωή άνετη και εύκολη (όσο ακατόρθωτο και αν είναι αυτό για σήμερα). Οι περισσότεροι μπροστά σε ένα πρόβλημα τρέμουν και απεύχονται να μην είχαν έρθει αντιμέτωποι ποτέ με αυτό. Σκέφτηκε όμως ποτέ κανείς ότι ένα πρόβλημα μπορεί να είναι και ένας κρυμμένος θησαυρός; 

Αν εξαιρέσουμε τα θέματα υγείας βεβαίως, είναι μεγάλη ευλογία να εμφανίζονται προβλήματα στη διάρκεια της ζωής μας. Και αυτό διότι το πρόβλημα είναι εκείνο το οποίο μας κινητοποιεί και μας βγάζει από την αδράνεια, μας ωθεί να θέλουμε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να βρούμε λύση και να αγωνιστούμε για το καλύτερο αύριο. 

Μέσα από μία δύσκολη κατάσταση, εκτιμάμε περισσότερο τις όμορφες στιγμές και διαπιστώνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσο πιστεύουμε. 

Τα προβλήματα είναι και αυτά ευλογίες που μέσα τους κρύβονται μικρά μαθήματα και πολύτιμα διαμάντια εμπειριών. 

Αν πιστέψουμε ότι έρχονται στη ζωή μας για να ωριμάσουμε ως άνθρωποι και προσωπικότητες και να βελτιώσουμε την ικανότητά μας στο να βρίσκουμε λύσεις αντιμετώπισης, τότε θα αισθανθούμε ευγνωμοσύνη. 




Μαρία Σκαμπαρδώνη 

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μαθήματα ζωής που πρέπει να θυμόμαστε…!!!!

Δέκα μεγάλες αλήθειες της ζωής που πρέπει… να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 

Κάποια πράγματα πρέπει να τα συνειδητοποιούμε όσο νωρίτερα γίνεται στη ζωή μας. Υπάρχουν κάποια αξιώματα που, αν τα αγνοήσουμε, θα έρθει πιθανότατα κάποια στιγμή – αρκετά αργά – που θα πούμε «γιατί δεν το σκεφτόμουν νωρίτερα;». Σας γλιτώνουμε χρόνο και μελλοντικές τύψεις λοιπόν, και σας υπενθυμίζουμε ευγενικά ότι… 

…τα χρήματα δεν θα σας λύσουν τα πραγματικά σας προβλήματα 
Ναι, θα σας πάνε φέτος διακοπές και θα σας αγοράσουν αυτό το μπλουζάκι που μπανίσατε στη βιτρίνα. Αλλά δεν θα σας φέρουν τον έρωτα, την υγεία, τους φίλους ή την ευτυχία, η οποία άλλωστε δεν είναι προνόμιο… των πλουσίων. 

…δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μονομιάς 
Οι άνθρωποι μόλις ενηλικιώνονται έχουν την τάση να θέλουν να ζήσουν όλες τις διαθέσιμες εμπειρίες μέσα σε λίγα χρόνια – αν όχι μήνες. Αλλά η ζωή κρύβει εκπλήξεις τις οποίες αποκαλύπτει σταδιακά. 

Και κάθε ηλικία έχει την δική της γοητεία, που αξίζει να τη ζήσουμε όπως είναι, και όχι για παράδειγμα ως 20άρηδες να παριστάνουμε τους έμπειρους 40άρηδες, και ως 50άρηδες να συμπεριφερόμαστε με τα μυαλά του 16χρονου εαυτού μας. 

…δεν μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι μαζί σας 
«Δεν ξέρω τη συνταγή της επιτυχίας, αλλά η συνταγή της αποτυχίας είναι να προσπαθείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους», είχε πει ο Μπιλ Κόσμπι, και είχε απόλυτο δίκιο. 

…η υγεία είναι η πρώτη σας προτεραιότητα 
Προσέχουμε για να έχουμε. Κι όσο κι αν λέμε στον εαυτό μας ότι χοληστερίνες, τριγλυκερίδια, οδοντιατρικά, ορθοπεδικά και λοιπά «άχαρα» ζητήματα θα μας απασχολήσουν στα «-ήντα» μας, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποβάλουμε τις συνήθειες των «ανέμελων νιάτων». 

…δεν θα πάρετε πάντα αυτό που θέλετε 
Ή αλλιώς… όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, κάποιος εκεί πάνω ξεκαρδίζεται. Γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε όλα υπερβολικά σοβαρά ή να βλέπουμε τις προσδοκίες μας που δεν επαληθεύονται σαν το τέλος του κόσμου. Η ζωή δεν είναι παιχνίδι συνεχών επιτυχιών, αλλά συνεχών προσαρμογών. 

…δεν περιστρέφονται όλα γύρω από εσάς 
Μόλις το συνειδητοποιήσετε, θα απαλλαγείτε από περιττά άγχη και υπεραναλύσεις. Θα αρχίσετε, επίσης, να σκέφτεστε και τους γύρω σας – σημείο «κλειδί» για την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών (και όχι εγωκεντρικών) σχέσεων. 

…δεν είναι ντροπή να μην ξέρεις κάτι 
Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε έχει όλες τις απαντήσεις. Δεν έχει ως εκ τούτου κανένα νόημα να παριστάνετε τους τέλειους στους γύρω σας. Κανείς δεν πείθεται. Γιατί, όπως είπαμε, κανείς δεν είναι. 

…η ζωή είναι επιλογές 
Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη συναισθήματα, αλλά η πορεία που παίρνει η ζωή μας είναι οι επιλογές που κάνουμε με βάση αυτά: Το κατά πόσο συγχωρούμε αυτούς που αγαπάμε, είμαστε καλοί με τους γύρω μας, πιστοί στις σχέσεις μας ή υποστηρικτικοί στα μέλη της οικογένειάς μας, είναι εκτός από αυθόρμητοι συναισθηματισμοί, κυρίως ενεργητικές επιλογές. 

…τα πάντα είναι θέμα οπτικής 
Και θα μοιάζουν όλα πολύ καλύτερα, αν βρείτε εγκαίρως την κατάλληλη. Αυτή για παράδειγμα που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο και μας θυμίζει ότι όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, μπορείς πάντα να φτιάξεις λεμονάδα. 

…μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο 
Πόσες φορές δεν σας έτυχε να εκτιμήσετε κάτι μόνο αφότου το χάσατε – ή κοντέψατε να το χάσετε; Μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος: Τίποτα δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό αν θέλετε να το κρατήσετε στη ζωή σας, δώστε του σημασία. 




Γίνε ευτυχισμένος, το αξίζεις…!!!!


Όλο σκέφτομαι.
Δεν σταματάω ποτέ.
Σκέφτομαι το χθες, το σήμερα, το αύριο.
Κάθομαι ώρες ατελείωτες στον καναπέ μου και σκέφτομαι. 

“Θέλω να ταξιδέψω, θέλω να μάθω καινούρια πράγματα.”

“Πονάει το χέρι μου. Τι έχω; Μήπως θα πάθω κάτι;”

“Λέω να ξεκινήσω δίαιτα από αύριο.”
“Λέω να γραφτώ γυμναστήριο από Δευτέρα.”

“Λέω να αρχίσω μια ξένη γλώσσα.”

“Αγχώνομαι για τα πάντα.”
“Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα δω.”
“Πρέπει να βάλω τη ζωή μου σε τάξη.” 

Σίγουρα όλες αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας και πολλές χιλιάδες ακόμα σημαντικές και ασήμαντες. 

Τι μας εμποδίζει όμως να φτάσουμε στον στόχο μας κάθε φορά και τα παρατάμε ξανά και ξανά;

Η έλλειψη συγκέντρωσης λόγω των συνεχόμενων σκέψεων και η έλλειψη θέλησης. 

Άμα θες κάτι πολύ θα το πετύχεις ο κόσμος να χαλάσει.. 

Η δύναμη της θέλησης είναι ένα προνόμιο που δεν το καλλιεργούμε όλοι και αυτό γιατί αναζητάμε πάντα τα πολλά!
Θέλουμε και αυτό θέλουμε και το άλλο και έτσι ποτέ δεν μας είναι αρκετά αυτά που ήδη έχουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια εσωτερική σύγχυση και αρνητικές σκέψεις που μας κάνουν να νιώθουμε πως είμαστε ανίκανοι και δεν μπορούμε να φέρουμε τίποτα εις πέρας… Έτσι τα παρατάμε πάντα όλα και επαναπαυόμαστε ξανά στον καναπέ μας αγκαλιά με τις σκέψεις μας. 

Δες μέσα σου τί πραγματικά θέλεις και κάνε το. 

Μην ξεκινήσεις κάτι και μετά σταματήσεις. Η διαδρομή είναι όμορφη μέχρι να φτάσεις στο στόχο και η επίτευξη του στόχου μοιάζει μαγική.

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το σώμα σου μη γκρινιάζεις. Άλλαξε τη διατροφή σου, τρέξε έξω στη φύση, πιες πολύ νερό.

Κάνε κάτι μην κάθεσαι με ένα κινητό και ένα tablet στο χέρι να ψάχνεις σε μια οθόνη τρόπους για αδυνάτισμα. 

Σκέψου το στόχο. 

Θα έχω ένα όμορφο σώμα, θα νιώθω όμορφα μα πάνω από όλα θα είμαι υγιής.

Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς..
Η τεχνολογία μας έχει καθηλώσει σε μια καρέκλα.

Το ίδιο και η έλλειψη χρημάτων βέβαια.
Τα Σαββατόβραδά μας έγιναν μπέργκερ, φβ, καναπές και τσιγάρα. 

Πρέπει να επαναστατήσουμε όσο είναι νωρίς. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το μέσα μας. Πρώτα για εμάς, μετά για τους άλλους.

Κάνε λοιπόν και εσύ τη διαφορά . Ζήσε την κάθε στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι. 

Υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα να κάνεις.
Βγες έξω. Όχι πάλι για καφέ. Πάρε το αγόρι σου, το σκύλο σου και πηγαίνετε μια βόλτα. Περπατήστε μαζί, νιώστε ελεύθεροι. Τρέξτε. Διάβασε ένα βιβλίο. Ταξίδεψε. Συζήτα. Μάθε. Mαζευτείτε με φίλους για ταινία και σπιτικό ποπ κόρν και γελάστε μέχρι να σκάσετε από χαρά. 

Ξέχνα για λίγο το φβ και τα λεφτά. 

Αυτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Αναζήτησε τρόπους χαλάρωσης. Αγάπα δυνατά και εξέφρασε τα συναισθήματα σου face to face και όχι μέσα από μια οθόνη. Θα γίνουν πιο δυνατά.

Χαμογέλα ακόμα και σε κάποιον που δεν ξέρεις. Θα του φτιάξεις τη μέρα ακόμα και αν είναι ο πιο δύστροπος άνθρωπος στον κόσμου. 

Βοήθα. Μην πετάς τα ρούχα σου στα σκουπίδια. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κρυώνουν.

Δώσε με την καρδιά σου. Η ευγένεια, η καλοσύνη και ο σεβασμός είναι ισχυρά όπλα. 

Κάνε κάτι τώρα. Όχι από Δευτέρα. Για σένα. Σιγά σιγά θα δεις πως όλα θα μπουν σε μια σειρά γιατί θα ξέρεις πραγματικά τι θες και θα παλεύεις για αυτό. 

Γίνε ευτυχισμένος. Το αξίζεις. 




Ειρήνη Αγγελίδη 

Μη χαλιέσαι για ό,τι δεν έγινε. Ίσως δεν έπρεπε να γίνει...!!!!

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ απαισιόδοξη σαν σκέψη, αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι βοηθητική και να μπορέσεις έτσι να πας παρακάτω. 

Να ξεκολλήσεις από τελειωμένες ή ιδιαίτερα προβληματικές καταστάσεις. Σταματά να επιμένεις σε ότι σε χαλάει, σε ότι σε κρατά σε μια βαλτώδη κατάσταση και δεν σ’ αφήνει να προχωρήσεις. 

Μήπως ήρθε ο καιρός να το πάρεις απόφαση; Γιατί συνεχίζεις να παιδεύεσαι μέσα σε μια αμφίβολη κατάσταση; Μήπως προσπαθείς περισσότερο από όσο πρέπει; Αφού δεν έγινε μάλλον δεν θα γίνει. 

Καλή η αισιοδοξία και οι ελπίδες, όμως, για λίγο, όχι για πάντα. Η ελπίδα δεν θα σε πάει παρακάτω, δεν θα σου δώσει ευτυχισμένες στιγμές. Καλή η αναμονή, αλλά όχι για πολύ. 

Μήπως έφτασε η στιγμή που θα πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι αυτό που δεν έγινε και μπορεί να είναι αυτό στο οποίο έχεις επενδύσει αρκετά, έχεις χτίσει προσδοκίες και όνειρα τελικά δεν πρόκειται να συμβεί; 

Μέχρι εκεί μπορούσε να φτάσει, δεν θα γίνει ποτέ, όπως το είχες ονειρευτεί. Δεν έγινε και ίσως δεν έπρεπε να γίνει. Ίσως δεν ήταν να γίνει. Μπορεί να μην μπορούσε να γίνει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, θυμήσου ότι το αποτέλεσμα μετράει. 

Δεν έγινε γιατί δεν έπρεπε να γίνει. Ίσως για μια φορά στη ζωή σου θα ήταν καλό να μείνεις σε αυτό, να κάνεις τη σκέψη αυτή την πραγματικότητά σου, την πιο αληθινή πεποίθησή σου κι αυτό θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, πιο αντικειμενικά, λιγότερο συναισθηματικά. 

Κάποιες φορές χρειάζεται. Όταν βλέπεις ότι για καιρό έχεις μείνει σε μια κατάσταση που περισσότερο σου δημιουργεί αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα, που περισσότερο σου δίνει στεναχώρια και λύπη παρά σε γεμίζει και σου δίνει στιγμές ευτυχίας, παρ’ το απόφαση ότι μάλλον δεν έπρεπε ή καλύτερα δεν μπορούσε να γίνει. 

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει να βάζεις τον εαυτό σου διαρκώς σε μια κατάσταση έντασης και αρνητικών συναισθημάτων για κάτι που δεν προχωρά, που δεν είναι εδώ για σένα, που δεν είναι όπως θα ήθελες να είναι (και μιλάμε για το πώς εσύ θα ήθελες να είναι, όχι πώς ιδανικά θα ήθελες να είναι- έχει διαφορά). 

Ό,τι δεν έγινε, δεν έπρεπε να γίνει ή τουλάχιστον δεν αξίζει να χαλιέσαι μέχρι να γίνει… 




Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

5 πράγματα που συμβαίνουν όταν γίνεστε Εργάτες Φωτός…!!!!


Είστε εργάτες φωτός; Μπορεί να είστε αλλά να μην το γνωρίζετε. Εργάτης Φωτός είναι κάποιος που έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην ανάπτυξη και υποστήριξη της εσωτερικής παρουσίας και στην επίγνωση του εαυτού και των άλλων. 

Οι εργάτες φωτός είναι υπερασπιστές της θεραπείας και τους αρέσει να πιστεύουν ότι είναι ικανοί να αντιλαμβάνονται τις θεραπευτικές ενέργειες. Συχνά, σε αυτή τη ζωή ή σε μια προηγούμενη, έχουν ή είχαν κάποιου είδους πνευματική αφύπνιση. 

Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως έχουν χρυσή καρδιά. Είναι γεμάτοι με ζεστασιά και αγάπη. Ακολουθούν πέντε πράγματα που συμβαίνουν όταν γίνεστε εργάτες φωτός : 

Η ενσυναίσθησή σας γίνεται ισχυρή 
Ενώ ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο έχει κάποιο επίπεδο ενσυναίσθησης, υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προσωπικότητες που έχουν έμφυτα μεγαλύτερη ενσυναίσθηση από τους άλλους. 

Οι εργάτες φωτός είναι εκείνοι που έχουν μια απίστευτη αίσθηση ενσυναίσθησης προς τους άλλους. Είναι περισσότερο ικανοί στον εντοπισμό των συναισθημάτων των άλλων, καθώς είναι κομμάτι του πόθου τους να θεραπεύουν εκείνους οι οποίοι έχουν υποστεί κάποια βλάβη. 

Δεν είστε της συμμόρφωσης/ομοιομορφίας 
Γίνεστε αδιάφοροι στις ταμπέλες που σας βάζουν οι άνθρωποι. Σε αντίθεση με την απόκτηση οποιασδήποτε κοινωνικής ταυτότητας, οι εργάτες φωτός δε νιώθουν την ανάγκη να χαρακτηρίσουν τις διαστάσεις και τις πλευρές της ζωής τους. Δεν ντύνεστε όπως ντύνονται κάποιες συγκεκριμένες ομάδες ατόμων. 

Δεν δράτε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εκπέμψετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Ακόμα και οι φυλετικές και σεξουαλικές ταυτότητες εξαφανίζονται. Βρίσκεστε απλά μέσα στο είναι σας. 

Νιώθετε σε ένα βαθύτερο επίπεδο 
Ο κόσμος ενός εργάτη φωτός είναι γεμάτος με συναισθήματα. Οι εργάτες φωτός είναι άτομα με ενσυναίσθηση με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Είναι ικανοί να νιώσουν πλήρως τα αισθήματα των άλλων σαν να είναι εκείνοι, αυτοί που βιώνουν αυτά αισθήματα. 

Έλκετε τους ανθρώπους 
Οι εργάτες φωτός είναι φάροι φωτός σε ένα κόσμο γεμάτο σκοτάδι. Οι άνθρωποι έλκονται από αυτούς εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εκπέμπεται το φως από μέσα τους. Είναι εύκολο να εντοπίσουμε κάποιον εργάτη φωτός επειδή τον νιώθουμε σαν να ναι κάποιος παλιός φίλος. Κάποιος που ξέρουμε για χρόνια. 

Δεν φοβάστε το θάνατο 
Στους εργάτες φωτός απουσιάζει ο φόβος του θανάτου, μιας και καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος έχει τη θέση του στον κόσμο όπως οτιδήποτε άλλο. Είναι αναπόφευκτος και φυσικός. 




Μετάφραση: awakengr.com via heartcenteredrebalancing.com

Αξίζεις τα πάντα. Και είναι κρίμα να μην το γνωρίζεις…!!!!

Συμβιβάζεσαι με λίγα και ελπίζεις στα πολλά. Κάνεις πίσω για τους τύπους και κλειδώνεσαι. Λες ευχαριστώ για τα απολύτως αυτονόητα. Καλά κάνεις δε λέω, ή μάλλον καλά θα έκανες αν δεν αισθανόσουν αυτή την ευγνωμοσύνη την ατέλειωτη που νιώθεις τώρα λες και όλοι οι δρόμοι ανοίχτηκαν μπροστά σου και ήταν στρωμένοι με ροδοπέταλα, λες και χωρίς να κουνήσεις το δάχτυλό σου έγιναν όλα στη ζωή. 

Όχι, προσπάθησες πολύ, προσπάθησες σκληρά και μπράβο σου. Τίμα τις προσπάθειές σου, τίμα εσένα και πάνω απ’ όλα να νιώθεις ευγνωμοσύνη… για σένα. 

Δεν στο είπε ποτέ κανείς, μα αξίζεις τα πάντα. Έμαθες γεωμετρία, δύο τρεις τύπους μαθηματικών και φυσική, όμως για την ιστορία… η αξία σου παρέμεινε στο άγνωστο. Και δεν αναφέρομαι στα αρχαία. 

Ύστερα μπήκες σε μια Σχολή και σπούδασες για να γίνεις οδοντίατρος, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, όμως και πάλι κανείς δε σου είπε πόσο μοναδικός είσαι. Τα χρόνια πέρασαν, δουλειές ήρθαν και έφυγαν και άνθρωποι το ίδιο και εσύ ακόμα αμφιβάλλεις. 

Γιατί δε στο είπε ποτέ κανείς. Γιατί κανείς δεν το ξέρει. Γιατί κανείς δε ξέρει ούτε για τον εαυτό του τον ίδιο κάτι τέτοιο. Γιατί αμφιβάλλουν όλοι για όλα τελικά, γιατί αν γνωρίζαμε πόσο μοναδικοί, ξεχωριστοί και υπέροχοι ήμασταν, τότε θα ήταν έτσι και όλη μας η κοινωνία. Όμως δε μας το είπε ποτέ κανείς. Ποιον συμφέρει άλλωστε; 

Να περνάμε κρίσεις, να ερχόμαστε αντιμέτωποι με σοκ και πανικούς, να αισθανόμαστε λίγοι μπροστά στους «μεγάλους» που λύνουν και δένουν για χ,ψ λόγους παραγοντικούς, να φοβόμαστε μην απολυθούμε, να τρέμουμε να πούμε μια άποψη, να κρυβόμαστε. Κανέναν δε συμφέρει η αλήθεια μας. 

Η υπεροχότητα και η λάμψη μας. 

Γεννήθηκες μέσα από αγάπη, για να δώσεις, να λάβεις και να ζήσεις μέσα στην αγάπη εξίσου. Είναι κρίμα να μην το γνωρίζεις, είναι κρίμα να μην το αισθάνεσαι, είναι κρίμα να μη σε τιμάς, να μη σε αγαπάς, να μη σε ορίζεις και κυρίως να μη σε σέβεσαι. 

Είναι κρίμα να νιώθεις διαρκώς πως χρωστάς, είναι κρίμα να κάνεις πάντα δυο βήματα πίσω γιατί συνήθισες, είναι κρίμα να σε ρίχνεις πιο κάτω και να υπακούς απλά, χωρίς εν τέλει να ακούς. 

Ξεκίνα να σε ακούς. Ξεκίνα να σε ορίζεις. Ξεκίνα να σε σέβεσαι, να σου κλείνεις το μάτι. Είσαι μοναδικός. Δε στο είπε ποτέ κανείς γιατί κανείς δεν το έκρινε απαραίτητο. Την αλήθεια την τρέμουμε. 

Κρίμα! Όταν αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τη δική σου αλήθεια και λάμψη, το δικό σου υπέρλαμπρο φως και ξεκινήσεις να αισθάνεσαι τη μελωδία που χτυπά η καρδιά σου στην εκάστοτε αλήθεια, τότε θα νιώσεις πραγματικά την αξία σου. 

Ότι μπορείς να κατακτήσεις χτες, για να μη σου πω προχτές ό,τι ακριβώς επιθυμήσεις. Ότι μπορείς να ζήσεις πραγματικά ευτυχισμένος. Ότι μπορείς να ζήσεις μια ζωή ολόψυχη. Με καρδιά. Να νιώσεις ολοκληρωμένος. Μπορείς. Όμως δε στο ‘πε ποτέ κανείς. 

Δεν είναι καθόλου αργά, αλήθεια. Ξεκίνα να σε ακούς ειλικρινά. Σκέψου πως η ζωή σου από τώρα είναι ένας άγραφος χάρτης. Τι χρώμα θα έβαζες; Ποιο θα ήταν το πρώτο σου σχέδιο; Ποια θα ήταν η πρώτη λέξη που θα έγραφες εκεί; 

Ζήσε τα όνειρά σου άνθρωπέ μου ξύπνιος. Όχι μόνο στα όνειρα. Αξίζεις τα πάντα από πάντα, μα πιο πολύ από τώρα. Ξεκίνα τώρα και βούτα στο όνειρο και ζήσε το. Τώρα. 




Μάρη Γαργαλιάνου – enallaktikidrasi.com

Άλμπερτ Αϊνστάϊν : “Τρέλα είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα”...!!!!

Ναι όμως, θα τα καταφέρω; 
Υπάρχει αυτό το ερώτημα που σε προβληματίζει πολλές φορές σε κάθε μικρό ή μεγάλο σου βήμα. Και ίσως να σε κρατάει αλυσοδεμένο εδώ και πολύ καιρό. “Θα τα καταφέρω;” 

Αν αφαιρέσεις το ερωτηματικό, ναι! 
Κάπως έτσι είχε πει κάποιος πολύ εύστοχα. Η αντικατάσταση ενός ερωτηματικού με ένα θαυμαστικό ίσως ποτέ να μην είχε μεγαλύτερη σημασία. 

Φαντάσου μια ζυγαριά στην οποία υπάρχουν δύο σύνολα αντίρροπων δυνάμεων. Από τη μία αρχηγός είναι η κατάφαση, με βοηθούς την σιγουριά, την θετική σκέψη, την αρχή και την αποφασιστικότητα. Από την άλλη αρχηγός είναι το ερωτηματικό, με βοηθούς την αμφιβολία, την αδράνεια, την αρνητική σκέψη και την αναβλητικότητα. 

Η αυτοπεποίθηση σου είναι άμεσα συνυφασμένη με το που γέρνει η ζυγαριά, κάθε φορά και σε βάθος χρόνου. 

Από τη μία έχεις την προσπάθεια, την πίστη σε σένα η οποία καλλιεργείται με τον χρόνο και τα βήματα, την κίνηση, την δράση, την θέληση και την τόλμη ! Από την άλλη έχεις την στασιμότητα, τον φόβο ο οποίος επίσης καλλιεργείται και αυξάνεται με τον χρόνο, την αδράνεια, τους λαβύρινθους σκέψης με τα φανταστικά σενάρια, το όποιο κόστος και το άγνωστο. 

Από τη μία έχεις τα όνειρά σου, το εσωτερικό σου κάλεσμα, ένα καλύτερο αύριο ή μια αξιόλογη προσπάθεια για να προχωρήσεις και να αλλάξεις ό,τι δεν σε ευχαριστεί, ή να δημιουργήσεις πράγματα και καταστάσεις που θα σε ευχαριστούν και θα γεμίζουν τις δεξαμενές χαράς σου. 

Κι από την άλλη έχεις τους φόβους σου, το τι θα πουν οι “άλλοι”, και την γνώριμη ασφάλεια της υπάρχουσας καθημερινότητας, είτε αυτή σε γεμίζει, είτε σε αδειάζει… 

Ο Βασουνέδ Ναγγάππα το είχε θέσει πολύ εύστοχα, “Ο διάβολος που γνωρίζεις είναι προτιμότερος από έναν άγνωστο Άγγελο”, εννοώντας ασφαλώς πως πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να παραμείνουν για πάντα στη ζώνη ασφαλείας που γνωρίζουν, όποια κι αν είναι, παρά να βγουν έξω από αυτή, ακόμα κι αν ένας άγνωστος παράδεισος τους περιμένει. 

Όπως είχε πει κατά πάσα πιθανότητα ο Αϊνστάιν, “Τρέλα είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα”. Αν λοιπόν δεν σου κάνει ό,τι κι αν βιώνεις αυτή την στιγμή ή περίοδο της ζωής σου, αν δεν θέλεις άλλο τα ίδια αποτελέσματα και πραγματικά θέλεις ένα καλύτερο αύριο, άφησε τα ερωτηματικά πίσω σου. 

Αυτός ο δρόμος ξέρεις που οδηγεί χρόνια τώρα. Η αλήθεια σου σε περιμένει να την ανακαλύψεις, αλλά και να την δημιουργήσεις. Επιστράτευσε όλα τα θαυμαστικά σου και κάνε το πρώτο βήμα. Και μετά το επόμενο. 

Και το επόμενο. Και κάθε βήμα, θα δυναμώνει τη μεριά της ζυγαριάς που θα σε οδηγήσει σε αυτήν. Θυμήσου: Τα μεγαλύτερα ταξίδια, ξεκινούν μονάχα με ένα πρώτο βήμα. Ξεκίνα! Θα τα καταφέρεις ! 




«Φυλακή είναι το μυαλό»…!!!!

Πόσοι περιορισμοί; 

Πόσα άστο, ίσως και μήπως; 

Πόσες περιοριστικές πεποιθήσεις που στερούν από δράση και εξέλιξη; 

Πόσες αλυσίδες που βάζουμε οι ίδιοι στα θέλω που αλυχτούν για εκκίνηση; 

Πόσοι φόβοι και ανασφάλειες ρουφούν μία την δυναμική και τον ενθουσιασμό; 

Ανόητες ιδέες για αυτό που είμαστε μάχονται το πραγματικό μεγαλείο μας 

Κάθε σκέψη και ένα βήμα (μπροστά;) στη δημιουργία του μέλλοντος μας 

Δεσμοφύλακες οι φράσεις «μέχρι εδώ φθάνω» 

Μία σκέψη πυροδοτεί μία φοβερή δράση 

Μία σκέψη πυροδοτεί την πλήρη αδράνεια 

Mπορείς να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου 

Μπορείς να βάζεις υψηλούς στόχους και ας μην τους πετύχεις…θα φθάσεις κάπου στη μέση 

Μπορείς να κοιτάς το αύριο με ελπίδα και όχι φόβο 

Μπορείς να πιστέψεις στις ικανότητες σου και τις δυνάμεις σου 

Μπορείς να προσπαθήσεις και να δοκιμάσεις 

Μπορείς να παίρνεις ρίσκα, ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου 

Μπορείς να αγνοείς αυτούς που σε προσγειώνουν και να ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι 

Μπορείς να μην εγκαταλείψεις στην πρώτη αποτυχία και να το ξανακάνεις 

Μπορείς να χαμογελάς ακόμα και όταν η κατάσταση δεν προορίζεται για χαμόγελο 

Μπορείς να παλεύεις διαρκώς για την ευτυχία σου 

Μπορείς να βάλεις τα θέλω λίγο πιο πάνω από τα πρέπει 

Μπορείς να κρατάς το κεφάλι ψηλά κοιτώντας τον ήλιο 

Μπορείς να μην γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι 

Μπορείς να εξασκήσεις τη θετική σκέψη και συμπεριφορά 

Μπορείς να ελπίζεις 

Μπορείς να τα καταφέρεις 

You can and sure you will (and you must) 




Γιώργου Σιούτζου 

Η ψυχή σου ξέρει. Ακολούθησε την…!!!!

Αλήθεια πες..... 

Εσύ βλέπεις ή κοιτάζεις;
Νιώθεις ή απολαμβάνεις;
Αισθάνεσαι ή τρομάζεις;
Αγγίζεις ή διστάζεις; 

Αλήθεια,
ΕΣΥ τι λες; ΖΕΙΣ ή μήπως χαράζεις το δρόμο που σου έχουν διδάξει; 

ΖΗΣΕ, γιατί τρομάζεις να πεις αυτά που έχεις μέσα σου διστάζεις; 

Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις, το δικό σου μονοπάτι να χαράξεις. Δες, πόση αγάπη ήρθες για να μοιράσεις. 

Ήρθε η ώρα ήλιος, φως να γίνεις, να φωτίσεις όποιο άνθρωπο κοιτάζεις. 

Η ψυχή σου μόνο ξέρει, ακολούθησε την και θα φέρει στη ζωή σου ευλογίες και μοναδικές μαγείες. 




Κείμενο: Μιράντα Τουμάζου – Genius Parenting

Να είσαι ευγνώμων αν έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που αγαπούν και το δείχνουν...!!!!

Δύο είναι οι κατηγορίες ανθρώπων που θα γνωρίσεις στην ζωή σου. 

Εκείνοι που θα ανοίξουν τις σελίδες τους και θα σε αφήσουν να διαβάσεις και την τελευταία λέξη του βιβλίου τους και εκείνοι που θα σε αφήσουν απλά να τους ξεφυλλίσεις χωρίς να καταλάβεις την ουσία τους. 

Εκείνοι που είναι ανοιχτά βιβλία δεν θα σε κάνουν ποτέ να αμφιβάλεις για εκείνους. Θα σου ανοίξουν την καρδιά τους, θα γελάσουν με την ψυχή τους, θα ανοίξουν το σπίτι τους και θα κάνουν τα πάντα για να το νιώσεις σαν δικό σου. 

Είναι εκείνοι που ξέρεις πως μπορείς να ανοιχτείς, πως μπορείς να κλάψεις και να ξεσπάσεις. Είναι εκείνοι που θέλουμε δίπλα μας. 

Θέλουμε ανθρώπους με παιδικές ψυχές που να δείχνουν τα συναισθήματά τους χωρίς να φοβούνται. Θέλουμε ανθρώπους αληθινούς που δεν κρίνουν. Θέλουμε εκείνους που μας θυμούνται λιγάκι παραπάνω. 

Εκείνους που φτιάχνουν χρόνο ακόμα και αν δεν έχουν. Εκείνους που αγαπάνε και το δείχνουν και το λένε. Θέλουμε την επιβεβαίωση. Αυτή τη γλυκιά επιβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά. 

Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να είσαι μόνος. Όλα είναι καλύτερα όταν έχεις κοντά σου αυτούς που αγαπάς. 

Να είσαι ευγνώμων αν έχεις βρει τέτοιους ανθρώπους γιατί είναι σπάνια, ακατέργαστα διαμάντια. 

Και πρέπει να τους φυλάς σαν τα μάτια σου. 




Ειρήνη Αγγελίδη

Η εσωτερική επανάσταση θα αλλάξει τα πάντα…!!!!

“Η αρρώστια από την οποία υποφέρει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας είναι απροσδιόριστη, αόριστη. 

Όλοι αισθάνονται λίγο πολύ λυπημένοι, θλιμμένοι, καταβεβλημένοι, αλλά δεν έχουν κάποιον ή κάτι για να βγάλουν τον θυμό τους ή για να ελπίζουν. 

Κάποτε η εξουσία από την οποία κάποιος αισθανόταν καταπιεσμένος είχε σύμβολα, έδρες, και η επανάσταση γινόταν εναντίον τους. Αλλά σήμερα; Που είναι το κέντρο της εξουσίας που συνθλίβει τις ζωές μας; 

Μήπως πρέπει να αποδεχθούμε πως εκείνο το κέντρο είναι μέσα μας και πως μια μεγάλη εσωτερική επανάσταση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, από την στιγμή πως όλες οι εξωτερικές επαναστάσεις δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα;” 




Tiziano Terzani 

Τορκόμ_Σαραινταριάν : "Τα Θεμέλια για ένα Νέο Κίνημα Γυναικών"...!!!!


"Οι Μητέρες πρέπει να μελετήσουν, να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν ποια δηλητήρια και ποιες ουσίες επηρεάζουν την υγεία των παιδιών τους. 

Και ποια είναι τα παιδιά σας; Τα παιδιά σας είναι όλα τα ανθρώπινα όντα στον κόσμο, χωρίς διάκριση. Η διάκριση, το μίσος και η χωριστικότητα ανήκουν στην κατηγορία του παραλογισμού. 

Όλες οι γυναίκες είναι μητέρες, είτε έχουν βιολογικά παιδιά είτε όχι, όταν ενδιαφέρονται για την ευημερία όλων των ανθρώπων και όταν σκέφτονται πώς να σταματήσουν τη μόλυνση στον κόσμο. 

Οι γυναίκες καλούνται στην ηγεσία αυτή την εποχή (1987) από ανάγκη. Δεν υπάρχει χρόνος να ικανοποιήσεις και ανέσεις. Οι γυναίκες πρέπει να σοβαρευτούν απόλυτα, αν πρόκειται ο κόσμος να επιβιώσει. 

Κάποτε ρώτησα ένα κορίτσι 14 ετών αν υπήρχε κάτι που αγαπούσε στον κόσμο "Ναι, ο φίλος μου!" απάντησε. 

Γιατί δεν ανέφερε κάτι άλλο - τις σπουδές της, το μελλοντικό πανεπιστημιακό της δίπλωμα, τα όνειρά της να υπηρετήσει για το μέλλον της ανθρωπότητας; Ένας φίλος είναι τόσο σημαντικός, το αναψυκτικό είναι τόσο σημαντικό, τα ναρκωτικά είναι τόσο σημαντικά, το σεξ και τα πάρτι είναι τόσο σημαντικά. 

Ποιος σκέφτεται την ευημερία της ανθρωπότητας; 

Ποιος σκέφτεται να έχει καθαρή ατμόσφαιρα και καθαρό περιβάλλον; 

Τα μελλοντικά παιδιά του κοριτσιού θα ζουν μέσα στη μόλυνση και θα υποφέρουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ζωή σε αυτό τον πλανήτη θα είναι αφόρητη. 

Γιατί να μην μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα στους νέους και να μη τους πούμε ότι αυτά είναι τα γεγονότα, αυτή είναι η κατάσταση, και αυτό χρειάζεται; Πρέπει να βάλουμε τους νέους να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον κόσμο. 

Οι γυναίκες πρέπει να σκεφτούν, να πάνε στα πανεπιστήμια, να προχωρήσουν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης προσπάθειας και να κινητοποιήσουν όλες τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να φέρουν ξανά την ισορροπία στη ζωή. 

Τώρα δεν υπάρχει ισορροπία επειδή οι άνδρες πάτησαν πάνω στις γυναίκες και πήδησαν μπροστά για τα δικά τους χωριστά συμφέροντα και σε αναζήτηση χρήματος και δύναμης. Οι γυναίκες έμειναν πίσω, μέσα στη μόλυνση που δημιουργήθηκε από την ανεύθυνη απληστία των ανδρών και την έλλειψη οράματος. 

Κάποτε ρώτησα μια γυναίκα τι έκανε στη ζωή της. Είπε, "να, συναντιέμαι με μια ομάδα γυναικών μια φορά την εβδομάδα και καθόμαστε και ερχόμαστε σ' επαφή με ΟΥΦΟ". 

"Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον", παρατήρησα, "αλλά δεν ασχολείστε επίσης και με τα προβλήματα και τα ζητήματα της ανθρωπότητας, για την επιβίωση και τη βελτίωση στη γη";
"Μπα, δεν ενδιαφερόμαστε για τέτοια πράγματα" απάντησε. 

Μπορεί να μην ενδιαφέρεστε για τέτοια πράγματα, αλλά πετάμε με ένα αεροπλάνο η μηχανή του οποίου διαλύεται. Μοιράζεστε το πεπρωμένο όλης της ανθρωπότητας είτε ενδιαφέρεστε είτε όχι. Αν απλώς κάθεστε και ζείτε σε παραισθήσεις, τότε θα τσακιστείτε μαζί με όλους τους άλλους, όταν συμβεί η συντριβή."




Απόσπασμα από το βιβλίο του Πνευματικού Φιλοσόφου και Μουσικού Τορκόμ Σαραϊνταριάν 
"Σεξ, Οικογένεια & Γυναίκα στην Κοινωνία", κεφάλαιο 41 "Τα Θεμέλια για ένα Νέο Κίνημα Γυναικών". 
-Παραγγείλτε τα βιβλία του Τορκόμ στο www.eiselixibooks.gr
-Στείλτε μας e-mail στο info@eiselixibooks.gr 
-Ελάτε στην ομάδα μας στο fb "Πνευματική - Ενεργειακή Ψυχολογία"