Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει: Μήπως φταίμε εμείς για όσα αρνητικά μας συμβαίνουν ;

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει: Μήπως φταίμε εμείς για όσα αρνητικά μας συμβαίνουν; 

«Αύριο με περιμένει πολύ δύσκολη μέρα». «Κάθε φορά που κανονίζω να φύγω για διακοπές, όλο και κάτι θα πάει στραβά». «Ποτέ δεν καταφέρνω να είμαι στην ώρα μου στα ραντεβού μου». Πόσοι από εμάς δεν κάνουν τέτοιες αρνητικές σκέψεις; Και σε πόσους από εμάς δεν έχει τύχει αυτό ακριβώς το αρνητικό που σκεφτόμαστε να συμβεί, επιβεβαιώνοντάς μας ότι καλά κάνουμε και βλέπουμε τα πράγματα… γκρίζα; 

Η επιστημονική κοινότητα έρχεται να επιβεβαιώσει πως, πράγματι, όσο σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε αυτές τις αρνητικές σκέψεις να επαληθεύονται. 

Nocebo: το ύπουλο δίδυμο αδερφάκι του placebo 
Εδώ και δεκαετίες ακούμε για το φαινόμενο placebo: συμμετέχοντες σε επιστημονικές έρευνες οι οποίοι παίρνουν ένα ψευδοφάρμακο παρουσιάζουν την ίδια βελτίωση με όσους λαμβάνουν την κανονική φαρμακευτική αγωγή που ερευνάται κάθε φορά. 

Ασθενείς που στο πλαίσιο μιας έρευνας πιστεύουν πως έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση, αλλά στους οποίους δεν έχει γίνει παρά μόνο μια τομή ώστε να νομίζουν πως πράγματι έχουν χειρουργηθεί, αρχίζουν να συνέρχονται από χρόνια προβλήματα. 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι επιστήμονες εντόπισαν και το ύπουλο δίδυμο αδερφάκι του placebo, το nocebo (νοσίμπο). Αν το placebo μάς βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα ενεργοποιώντας τις ανάλογες περιοχές του εγκεφάλου μας με τη σκέψη μας, το nocebo δρα με τον ίδιο τρόπο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση : 

νιώθουμε χειρότερα γιατί πιστεύουμε ότι θα νιώσουμε χειρότερα. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και όσοι από τους συμμετέχοντες σε μια έρευνα δεν έχουν πάρει καμία φαρμακευτική αγωγή πέρα από ζαχαρόνερο, εμφανίζουν τις παρενέργειες που εκδηλώνουν και εκείνοι στους οποίους δίνεται το φάρμακο που βρίσκεται υπό μελέτη. 

Μόνο και μόνο επειδή οι υπεύθυνοι της έρευνας τους είπαν πως το υπό δοκιμή φάρμακο (το οποίο όμως ποτέ δεν έλαβαν στην πραγματικότητα) ενδέχεται να τους προκαλέσει πονοκέφαλο, ναυτία, κ.λπ… 

Σκέφτομαι τι σκέφτομαι 
Μπορεί οι New Age θεωρίες, όπως αυτή του νόμου της έλξης που περιγράφεται στο βιβλίο «Το Μυστικό» της Ρόντα Μπερνς (εκδ. Λιβάνη), να μας κάνουν να σηκώνουμε με δυσπιστία το φρύδι. Μπορεί η όλη φιλοσοφία «της θετικής ενέργειας» να μας φαίνεται αφελής, ίσως και ουτοπική. 

Αν όμως ακόμα και οι επιστήμονες - που κατά κανόνα βλέπουν με σκεπτικισμό ό,τι δεν φαίνεται στο μικροσκόπιο ή στα στατιστικά των ερευνών - έχουν αποδεχτεί τη δύναμη που ασκούν επάνω μας οι σκέψεις μας, τότε μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά… τι σκεφτόμαστε; 

Και μήπως αν πράγματι αλλάζοντας τις σκέψεις μας από αρνητικές σε θετικές, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας; 

Πιάσε με αν μπορείς
Επειδή τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι σκεφτόμαστε αρνητικά, ένα γρήγορο τεστ για να εντοπίσουμε αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις είναι να εξετάσουμε το πώς αισθανόμαστε. Αν, για παράδειγμα, ξαφνικά νιώσουμε άσχημα χωρίς καν να έχουμε δει ή ακούσει κάτι που θα μπορούσε να μας στεναχωρήσει, το πιθανότερο είναι πίσω από το συναίσθημα που βιώσαμε να κρύβεται μια αρνητική σκέψη.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι στο θέατρο του νου μας οι ηθοποιοί δεν είναι και τόσο… λαμπεροί, έχουμε κάνει και το πιο σημαντικό βήμα ώστε να ξαναστήσουμε την παράσταση από την αρχή, όπως θέλουμε εμείς. Να, λοιπόν, μερικά από τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις: 

1. Δες αν θέλεις. Πραγματικά. Ξαναδιάβασε την προηγούμενη φράση, γιατί η λέξη-κλειδί είναι το αν «θέλουμε». Καμία συνήθεια δεν κόβεται εύκολα και το ίδιο ισχύει για τις πεποιθήσεις που έχουμε χτίσει σαν από τσιμέντο για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. 

Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να σκέφτεσαι ότι πάντα «την πατάς, γιατί δίνεις σε φίλους, συνεργάτες και συντρόφους περισσότερα από ό,τι αξίζουν», αλλά αν έχεις μάθει να λειτουργείς έτσι, είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο από το να αλλάξεις.

2. Αντικατάστησέ τες. Αν καταλάβεις ότι σκέφτεσαι συχνά υποτιμητικά για τον εαυτό σου, γράψε σε ένα χαρτί την αντίθετη δήλωση. Για παράδειγμα, αν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «Είμαι πάντα αναβλητική και γι’ αυτό δεν προλαβαίνω ποτέ τις προθεσμίες στη δουλειά», γράψε «Είμαι συνεπής και οργανώνω με αποτελεσματικότητα το χρόνο μου». Κόλλησε το χαρτί στον καθρέφτη της τουαλέτας ή στο ψυγείο ώστε να το βλέπεις και να το διαβάζεις κάθε μέρα.

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, το πιθανότερο είναι να νιώθεις αμήχανα τις πρώτες φορές που θα το διαβάζεις, αλλά ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείς κάτι παλιό είναι να βάλεις στη θέση του κάτι νέο.

3. Κόψε τη συζήτηση. Κάθε σκέψη πυροδοτεί μια άλλη και πριν το καταλάβουμε, στο μυαλό μας έχει εξελιχθεί ένα ολόκληρο σενάριο. Αν η αρχική σκέψη είναι αρνητική, η ταινία που θα παίζει στο μυαλό μας αποκλείεται να έχει happy end. Πάτησε pause και σκέψου κάτι άλλο.

4. Φτιάξε στοκ… από όμορφες εικόνες. Οι όμορφες εικόνες δημιουργούν και όμορφες σκέψεις. Ψάξε στο pinterest για φωτογραφίες που σε κάνουν να νιώθεις καλά, άλλαξε το background του υπολογιστή σου με μια αισιόδοξη εικόνα, βάλε ένα λουλούδι στο γραφείο ή την κουζίνα.

5. Κάνε ένα βήμα τη φορά. Πράγματι υπάρχει κάποιος λόγος που πιστεύεις πως χάνεις την ψυχραιμία σου όταν κάποιος σε αδικεί. Αλλά σε πρώτη φάση, αρκέσου στο να αναγνωρίσεις πως νιώθεις αδικία όποτε συμβαίνει αυτό. Στη συνέχεια θα αρχίσεις να εντοπίζεις πότε αντιδράς με αυτό τον τρόπο και, έπειτα, γιατί. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να δεις τι σκέφτεσαι. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους… 




queen.gr 

Αλουμίνιο : Ο Σιωπηλός...Δολοφόνος...!!!!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΩ..., 

ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΩ... ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ...!!! 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ 2010 - ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 48 ΕΤΩΝ - ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΤΟΝΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΥΡΙΖΟΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΓΚΙΛΕΝ ΜΠΑΡΕ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ...!!! 

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ...!!! 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ 2010 ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ...!!! ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ... ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. 

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ. 

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ... 
Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες…!!! 

Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. 

Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…!!! 

Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. 

Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα… τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι… 

Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. 

Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ. 

Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας… 

Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν: 

Αλουμίνιο στο νοικοκυριό: 

Σκεύη Μαγειρικής 

Αλουμινόχαρτο 

Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα Αλουμινένια 

Κουτιά Φαγητών και Ποτών 

Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής 

Aντιόξινα φάρμακα 

Εμβόλια 

Αιμορροϊδικά Φάρμακα 

Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα 

Ρινικά Σπρέι 

Βρεφική Σκόνη 

Τεχνητές Οδοντοστοιχίες 

Κραγιόν 

Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι: 

Αλεύρι για ψήσιμο 

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Μαγειρικό Αλάτι 

Επεξεργασμένο Τυρί 

Έτοιμο Μίγμα για Κέικ 

Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι 
Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας. 

Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές. 

Στην συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου… 

Επιδράσεις στο Σώμα 
Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα. 

To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών. 

Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευτεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα.. 

Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίου 

Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό: 

Έλκος στο στομάχι και στα έντερα 

Γαστροεντερικές Ασθένειες 

Νόσος του Πάρκινσον 

Δερματικές παθήσεις 

Υπερδραστηριότητα 

Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά 

Διαταραχές μάθησης στα παιδιά 

Παθήσεις στο Συκώτι Πονοκεφάλους 

Έντονο κάψιμο στο στομάχι Ναυτία Δυσκοιλιότητα 

Πόνους στον κολικό 

Έλλειψη ενέργειας 

Εναλλακτικές λύσεις αντί του Αλουμινίου 
Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί. 

Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών. 

Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σες περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων αποτελεί μία πολύ καλή λύση. 

Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή. 

Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος 
Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον. 

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου. 

Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου; 

Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξε ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. 

Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα… 

Σχετικά με τη Νόσο Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστό εμπεριέχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου. 

Λόγια από τους Ειδικούς: «Ούτε μία εταιρία καλλυντικών δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές για την παρουσία καρκινογόνων στα προϊόντα της». – 




ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ: 

Πως η σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου επηρεάζει την ψυχική ευεξία...!!!!

Πως η σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου επηρεάζει την ψυχική ευεξία!!! 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο μερικές φορές νιώθετε σαν να έχετε πεταλούδες στο στομάχι σας; Ή εκείνο το αίσθημα κενού στο στομάχι όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο; Τα τελευταία χρόνια, αρκετές μελέτες έχουν καθιερώσει την πεποίθηση ότι η κατάσταση του πεπτικού συστήματος επηρεάζει και την ψυχική υγεία ενός ατόμου. 

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δύο εγκεφάλους: ο ένας βρίσκεται στο κεφάλι μας και ο δεύτερος στο πεπτικό σύστημα. Και οι 2 εγκέφαλοι ξεκινούν να διαμορφώνονται από τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιείται. 

Αναπτύσσονται από το ίδιο είδος ιστού όπου ένα τμήμα του εξελίσσεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος) και το άλλο στο εντερικό νευρικό σύστημα (πεπτικό). 

Το πνευμονογαστρικό νεύρο, το μεγαλύτερο σε μήκος από όλα τα κρανιακά νεύρα, συνδέει αυτά τα δύο είδη του νευρικού συστήματος. Οι χημικές ουσίες (ορμόνες, νευροδιαβιβαστές) οι οποίες ελέγχουν τον εγκέφαλο που βρίσκεται στο κεφάλι ελέγχουν και τον πεπτικό εγκέφαλο. 

Λόγω αυτής της σύνδεσης μεταξύ των 2 εγκεφάλων οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα υγιές πεπτικό σύστημα βοηθά ταυτόχρονα στη διατήρηση της καλής ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης. 

Στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου υπάρχει η εντερική μικροχλωρίδα, η οποία αποτελείται από πολλούς μικροοργανισμούς. 

Στο έντερο ζουν τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1000 διαφορετικών ειδών βακτηρίων με περισσότερα από 3 εκατομμύρια γονίδια (αριθμός 150 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των ανθρώπινων γονιδίων).

Σύμφωνα με μελέτες, η παρουσία ή απουσία της μικροχλωρίδας επηρεάζει την ανάπτυξη της συμπεριφοράς, η οποία προκαλεί νευροχημικές αλλαγές στον εγκέφαλο. 

Η μικροχλωρίδα ελέγχει τη λειτουργία και την επικοινωνία με τον εγκέφαλο. Η παρουσία ή η απουσία της επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις αντιδράσεις του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη μια υγιής επικοινωνία ανάμεσα στο πεπτικό σύστημα και τον εγκέφαλο για την αποφυγή εμφάνισης ψυχιατρικών ασθενειών. 

Επιπλέον, περίπου το 70% των κυττάρων που συνθέτουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) μελέτησαν μια ομάδα αποτελούμενη από 45 γυναίκες στις οποίες είχαν δοθεί οδηγίες είτε να λαμβάνουν καθημερινά προβιοτικό γιαούρτι, είτε γιαούρτι χωρίς προβιοτικά είτε καθόλου γιαούρτι. 

Όταν οι γυναίκες εξετάστηκαν μετά από 4 εβδομάδες, διαπιστώθηκε ότι όσες κατανάλωναν προβιοτικό γιαούρτι είχαν πιο σταθερή συναισθηματική αντίδραση όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια στρεσογόνα κατάσταση. 

Η Kirsten Tillisch, η οποία ηγήθηκε της έρευνας της Καλιφόρνιας, ανέφερε ότι αλλάζοντας το περιβάλλον του εντέρου μπορούμε να αλλάξουμε κι αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο. 

Όταν δίνετε τροφή στο μυαλό σας, φροντίστε να κάνετε το ίδιο και στο έντερό σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε ταυτόχρονα υγιές το μυαλό και το πεπτικό σας σύστημα. 

1) Συμπεριλάβετε τα πρεβιοτικά στην καθημερινή σας διατροφή. Τα πρεβιοτικά είναι δύσκολο να αφομοιώσουν τους υδατάνθρακες που αυξάνουν τον αριθμό των βακτηρίων στο έντερο. Τέτοια είναι το γιαούρτι, η ωμή βρώμη, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, οι μπανάνες, το ανεπεξέργαστο σιτάρι και κριθάρι κλπ. 

2) Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα. Όταν ξυπνάτε το πρωί, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι χαμηλά, γεγονός το οποίο μπορεί να σας φέρνει λήθαργο και να σας κάνει νωχελικούς. Για να ενισχύσετε την ενέργειά σας, να τρώτε πρωινό καθημερινά. Οι διάφορες αλλαγές στο επίπεδο σακχάρου οδηγούν και σε αλλαγές στο σώμα σας και την πνευματική σας ενέργεια. 

3) Η έλλειψη ποικιλίας στη διατροφή σας σημαίνει και έλλειψη ποικιλίας στα εντερικά βακτήρια. Προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. 

[youtube id=”5zlJ8CztFO8″ width=”620″ height=”360″] 

4) Αποφύγετε τις όξινες τροφές. Ελέγξτε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ. 

5) Τρώτε αρκετά φρούτα, διότι αποτελούν την καλύτερη πηγή ενζύμων και βιταμινών. 

6) Πολλά βότανα όπως η κανέλα, το κάρδαμο και ο κόλιανδρος συμβάλλουν στη διατήρηση των βακτηρίων στο έντερο. Συμβάλλουν επίσης στη μείωση των μη φιλικών βακτηρίων. 

7) Μειώστε τα επίπεδα των ορμονών του στρες. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας αρέσουν – τραγούδι, ζωγραφική, χορό κτλ. 

8) Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι εξαιρετικοί τρόποι για να χαλαρώσετε. Η τακτική γυμναστική ενισχύει την έκκριση των υγιών ορμονών που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός υγιούς νου. Έχει αποδειχτεί ότι διατηρούν και το έντερο σε καλή κατάσταση. 

9) Κρατήστε σε ισορροπία τη σωματική και πνευματική σας ενέργεια με πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καλός μεταβολισμός είναι το κλειδί για άριστη φυσική κατάσταση. 

10) Πίνετε άφθονο νερό. Η αφυδάτωση προκαλεί διάφορα προβλήματα. 




Πηγές: 
http://onlinelibrary.wiley.com 
http://gutmicrobiotawatch.org 
www.theverge.com 

Κάνετε ησυχία μωρέ σας λεω, είναι η στιγμή που η ζωή κάνει ταμείο και μοιράζει τα χρωστούμενα σε όλους...!!!!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την στιγμή που η ρόδα γυρίζει και ο καθένας λούζεται τις επιλογές του ή ακόμα και τις πράξεις του. 

Αργεί να έρθει η πληρωμή δεν λέω, αλλά η γλύκα είναι ίδια γι’ αυτούς που πληγώθηκαν άδικα. Μπορεί να μην σε νοιάζει πια, να μην πονάς, αλλά μια ικανοποίηση την νιώθεις ρε γαμώτο, για όλες εκείνες τις στιγμές που τα μάτια σου γέμιζαν δάκρυα και η καρδιά σου έσπαγε σε χίλια κομμάτια εξαιτίας τους. 

Και λύπη νιώθεις αλλά γι’ αυτούς, όχι για σένα. Ή μάλλον οίκτο θα πω. Πλέον λυπάσαι για την δική τους κατάντια, ειδικά όταν βλέπεις ότι εκείνοι τελικά είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δυστυχίας τους. 

Είναι λυπηρό να τους βλέπεις να προσπαθούν να δείξουν ότι είναι καλά, άνετοι και τέτοια κουραφέξαλα αλλά οι πράξεις τους να δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Γελοίοι θα χαρακτηρίζονταν άνετα. 

Ας τους αφήσουμε λοιπόν να πλαγιάζουν μακριά από την αγάπη. Λυπήσου τους όταν τους βλέπεις να βολεύονται σε κρύες αγκαλιές, βροντοφωνάζοντας πόσο ιδανικές είναι, κοροϊδεύοντας όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τον άνθρωπο που είναι δίπλα τους. 

Κι εκεί έρχεται η απόλυτη αηδία! Εκεί πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά στα μάτια σου γιατί ανακαλύπτεις και την υποκρισία που έκρυβαν. Ανακαλύπτεις πόσο ξεφτίλες ήταν τελικά! 

Σιωπήστε λοιπόν και αφήστε τους στην απόλυτη μοναξιά της ψυχής τους. Κι αυτή η μοναξιά δεν υποφέρεται. 

Κάνετε ησυχία μωρέ σας λέω, είναι η στιγμή που η ζωή κάνει ταμείο και μοιράζει τα χρωστούμενα σε όλους! 

Μην περιμένεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει αγάπη, να σ’ αγαπήσουν! Δεν μπορούν, δεν έμαθαν ποτέ τον τρόπο να το κάνουν. 

Έμαθαν μόνο να παίρνουν αλλά και πάλι δεν τους φτάνει. Όσα κι αν τους δώσεις, πάντα θα τους είναι λίγα, όπως κι αυτοί. 

Έμαθαν να ζητούν την προσοχή σου αλλά όταν έρχεται η στιγμή που ζητάς λίγο τη δική τους, θα σου πουν ότι δεν τους καταλαβαίνεις.

Έμαθαν να είναι το επίκεντρο του κόσμου κι αν λίγο κουραστείς, θα σου ζητήσουν και τα ρέστα απ’ αυτά που εσύ ξόδεψες. 

Κάνουν τα πάντα προκειμένου να τραβούν τα βλέμματα κι όταν δεν το πετυχαίνουν γίνονται επιθετικοί, πολλές φορές και λεκτικά βίαιοι. Σου παρουσιάζονται σοφοί για να σε κερδίσουν, αλλά είναι γεμάτοι κόμπλεξ και ανασφάλειες. Ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν αγώνα για ένα λάικ ή ένα σχόλιο, γιατί έτσι νομίζουν ότι επιβεβαιώνονται! 

Γελοίους θα τους χαρακτηρίσω εγώ και αδιάφορους! Και είναι πολύ λυπηρό όσο και απογοητευτικό, να βλέπεις ανθρώπους που τους έδωσες όλη την αγάπη που φύλαγες μέσα σου, όλη την προσοχή και όλο το χρόνο που διέθετες, να καταντούν άψυχα κουφάρια σε μια δήθεν ευτυχία! 

Άστους εκεί λοιπόν, εκεί τους άξιζε πάντα να είναι! Κι αφού έσπειραν καβάτζες, είναι λογικό να θερίζουν μοναξιές. 

Εσύ κοίτα τη γαλήνη και την ηρεμία που τώρα αισθάνεσαι και φαντάσου! Φαντάσου αν μπόρεσες να δώσεις τόση αγάπη στον σκάρτο άνθρωπο, πόση ακόμη φυλάς μέσα σου για τον σωστό. 

Σςςςςςςς…….! 

Κάνε ησυχία, ν’ ακούσεις το κλάμα της μοναξιάς, που οι ίδιοι επέλεξαν! Δες τη θλίψη στο βεβιασμένο χαμόγελό τους. Νιώσε την άδεια αγκαλιά τους και λυπήσου τους. Οσφρήσου τη μυρωδιά της σάπιας ψυχής τους και κοίτα το κενό βλέμμα τους και τα άδεια χέρια τους. Δες το τρεμάμενο περπάτημά τους, σχεδόν σέρνονται… 

Πάμε καρδιά μου, εδώ πονούσε πολύ! 

Τώρα εσύ πάλι γελάς και είσαι ευτυχισμένη. Βλέπεις η ζωή, έκανε και το δικό σου ταμείο και αυτή τη φορά, σου έδωσε αυτό που αξίζεις! 




Γράφουν οι : Λία Ευαγγελίδου και Κατερίνα Κυπρίου 

Θέλει κότσια να είσαι ντόμπρος, ευθύς, τίμιος και αληθινός…!!!!

Οι καθαρές ψυχές σπανίζουν, αλλά αξίζουν 

Ως συνήθως τα σπάνια, τα γνήσια και τα καθαρά αξίζουν. Το ατόφιο χρυσάφι, το αληθινό διαμάντι και οι “καθαρές” ψυχές είναι το όνειρο όλων των κυνηγών θησαυρών. 

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τον αυθορμητισμό τους , ντρέπονται να πουν ποιοι πραγματικά είναι , τι θέλουν, τι τους αρέσει. 

Αν’ αυτού “κρύβονται” πίσω από μάσκες, δήθεν γούστα και προσχήματα και εσχάτως και ψεύτικα προφίλ στα Social Media (για να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη του συρμού). 

Με συνέπεια να ζουν την ζωή κάποιου άλλου, οι πράξεις τους και οι επιθυμίες τους να μην είναι σε αρμονία, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν. 

Θέλει κότσια να είσαι ντόμπρος, ευθύς , τίμιος και αληθινός. Δεν είναι εύκολο. Αλλά ο άνθρωπος που διαθέτει τέτοια χαρίσματα είναι, αποδεικνύεται αληθινός θησαυρός και όχι άνθρακας. Αγκάλιασέ τον γιατί το αξίζει. 




Γιάννη Αραχωβίτη 
successmentor 

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Φωνάζει η ψυχή μας, αλλά εμείς δεν την ακούμε....!!

Είναι κανείς εδώ ; 

Κόσμος πάει και κόσμος έρχεται. Άλλος νευρικός, άλλος θυμωμένος, 

άλλος βιαστικός. Όλοι αφοσιωμένοι στα κινητά τους, στη ρουτίνα τους. 

Κανείς δεν χαιρετάει τον διπλανό του κανείς δεν κοιτάει γύρω του, κανένας δεν είναι μέρος του συνόλου. 

«Όλοι για έναν και ένας για όλους» έλεγαν οι τρεις σωματοφύλακες αλλά, στον σύγχρονο κόσμο ισχύει το αντίθετο. Μόνοι άνθρωποι, γεμάτοι άγχος πηγαινοέρχονται. 

Αν τους παρατηρήσεις ο καθένας κουβαλά το δικό του “σταυρό”

Τα αυτοάνοσα νοσήματα βρίσκονται στο pick αλλά κατά τα άλλα “είμαστε καλά”. 

Είναι κανείς εδώ; 

Φωνάζει η ψυχή μας, αλλά εμείς δεν την ακούμε. 

Είναι κανείς εδώ; 

Χρειάζομαι ένα χέρι να πιαστώ για να διασχίσω τις δυσκολίες της ζωής μου. 

Είναι κανείς εδώ; 

Να με παρηγορήσει και να μου πει ότι όλα θα πάνε καλά; 

Είναι κανείς εδώ; 

Να γιατρέψει τις πληγές που κρύβω πίσω απ´το θυμό μου; 

Είναι κανείς εδώ; 

Να μου χαμογελάσει έτσι απλά; 

Είναι κανείς εδώ; 

Να μου δώσει μια ζεστή αγκαλιά; 

Είναι κανείς εδώ; 

Να μ´ αγαπήσει; 

Είναι κανείς εδώ; 

“Καημένη μου ψυχή μη μου φωνάζεις. Δεν έχω χρόνο με σένα πια ν’ασχοληθώ, δεν προλαβαίνω! Με περιμένουν στη δουλειά, με περιμένουν τα παιδιά. Έχω να πάω από δω, έχω να πάω από εκεί δεν περισσεύει χώρος πια για σένανε, λυπάμαι!” 

Πάψε να με ταλαιπωρείς με κάθε τόση αφορμή να προσπαθείς κάτι να πεις , 

δε θέλω, πάψε! 

Έτσι κοιτώντας έξω από εμάς, αφήνουμε τον σημαντικότερο άνθρωπο του κόσμου (τον εαυτό μας) έξω απ’την ίδια μας τη ζωή. 

Και συνεχίζουμε χωρίς να δίνουμε σημασία στη φωνή της ψυχής μας που βρίσκεται μέσα μας . 

Όμως , όσο είμαστε ακόμη ζωντανοί, η ψυχή μας θα διαμαρτύρεται πάντα όταν δεν θα είναι γεμάτη και θα φωνάζει σιωπηλά για βοήθεια. 

-Είναι κανείς εδώ; 

-Σ´ακούω… 




Γράφει η Οδύσσεια 

Τίποτα δεν θα αλλάξει γύρω μου, αν δεν αλλάξω εγώ....!!!!

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που αν και δεν γνωρίζω το γιατί τους, ξέρω όμως πολύ καλά ότι λειτουργούν. Τέτοιες είναι: 

-Τίποτα δεν θα αλλάξει γύρω μου, αν δεν αλλάξω εγώ. 

-Όσο και αν εύχομαι να μην έρθει ο χειμώνας, αυτός θα έρθει αδιαφορώντας τελείως για τις ευχές μου. 

-Δεν θα μάθω ποτέ τι είπαν οι γείτονες, αλλά θα έχω καταστρέψει πολύ όμορφα τη ζωή μου επειδή νοιαζόμουν για τη γνώμη τους. 

-Όσο περισσότερο νοιάζομαι για το τι θα πει ο κύκλος των αγαπημένων μου, τόσο περισσότερο θα τείνω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, όποιες και αν είναι αυτές. 

-Οι συνθήκες ποτέ δεν είναι ο κεντρικός παράγοντας μιας αποτυχίας, αλλά φταίει η στάση που έχω εγώ απέναντι στις συνθήκες. 

-Δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών, αλλά υπάρχει μεγάλη έλλειψη καλλιέργειας ικανοτήτων. 

-Το “θα το κάνω”, είναι αφελής έκφραση. Το “πρέπει να το κάνω, αλλιώς…”, είναι αυτό που λύνει καταστάσεις και κινητοποιεί τη ζωή μας. 

-Οι δεξιότητες καλλιεργούνται και βελτιώνονται με την προπόνηση, αλλιώς αδρανούν. 

-Το να ευελπιστώ ότι οι γύρω μου θα αλλάξουν είναι σαν να προσδοκώ ότι δεν θα ανατείλει η ήλιος το πρωί. 

-Είναι αφέλεια να κάνω όνειρα χωρίς να προσδιορίζω τους στόχους μου και τις δράσεις μου. 

-Δεν θα λάβω αυτό που δικαιούμαι, αλλά αυτό που οργανώνω με συνέπεια και εκτελώ. 




Αποσυνδεθείτε από πράγματα που δεν είναι γραφτό να γίνουν…!!!!

Αν νιώθετε ότι έχετε κολλήσει και δεν μπορείτε να προχωρήσετε 

Αν νιώθετε απογοητευμένοι και δεσμευμένοι αυτό τον καιρό σε μια κατάσταση που σας ανησυχεί για το ότι δεν μπορείτε να την ελέγξετε, πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές οι δύσκολες καταστάσεις έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν κάτι και να μας κάνουν να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που επιθυμούμε ή χρειαζόμαστε τελικά. 

Παρόλο που είναι δύσκολη η διαδικασία αποσύνδεσης από τα αποτελέσματα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε, η τέχνη της αποστασιοποίησης αποτελεί ένα αναπόφευκτο μάθημα που χρειάζεται να πάρουμε, ώστε να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε ήρεμα τη ζωή μας..., 

αν έχουμε κολλήσει τόσο σε ένα αποτέλεσμα μιας ορισμένης κατάστασης ή έχουμε εστιάσει τόσο σε ένα άτομο που δεν μας θέλει, μας εμποδίζει από το να δεχτούμε κάτι καλύτερο, και να συνδεθούμε περισσότερο με τον αληθινό μας εαυτό και τον σκοπό της ζωής μας. 

“Να νιώθετε ευγνωμοσύνη για τις κλειστές πόρτες, τις παρακάμψεις και τα εμπόδια. Σας προστατεύουν από μονοπάτια και μέρη που δεν είναι προορισμένα για εσάς και σας κατευθύνουν προς κάτι καλύτερο”. 

Αν έχετε πάντα μαζί σας αυτή την οπτική των πραγμάτων, όταν κάτι δεν λειτουργεί για εσάς, θα αναπτύξετε μια βαθύτερη αίσθηση γαλήνης, γνωρίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά τελικά, αργά ή γρήγορα. Η ζωή είναι τόσο σύντομη για να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο, προσπαθώντας να πιέσετε καταστάσεις και ανθρώπους, αντί να αφήνετε τα πράγματα να ρέουν. 

“Ό,τι είναι προορισμένο για εσάς, θα βρεθεί στο δρόμο σας”. 

Για να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε κάποια πράγματα πίσω μας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ανακτήσουμε τη δύναμη του νου μας και την ευτυχία μας. 

“Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στο σύμπαν”. 

Ένας τρόπος να ανακτήσετε την ηρεμία σας, είναι να χαλαρώσετε την ανάγκη σας για έλεγχο. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε εξωτερική κατάσταση ή το πώς νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι τη δική μας εσωτερική ηρεμία και την επιλογή μας να εστιάσουμε σε ένα πιο θετικό συναίσθημα. 

Πάρτε την απόφαση 
Σε κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο έχετε την δυνατότητα να αποφασίσετε ότι δεν αξίζει πλέον να αναλώνεστε σε αυτό. Πάρτε μια απόφαση, καταγράψτε τη και εμμείνετε σε αυτή, μέχρι να φύγει εντελώς. Πάρτε την απόφαση να μη δίνετε άλλη ενέργεια σε κάτι που μόνο άσχημα τελικά σας κάνει να νιώθετε και πείτε στον εαυτό σας : 

“Στο τέλος, κι αυτό θα περάσει”. 

Δεν έχετε ανάγκη από τίποτα 
Συχνά ανησυχούμε ότι αν χάσουμε μια δουλειά ή ένα άτομο από τη ζωή μας, δεν θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Όμως, όλα διορθώνονται στο τέλος και μάλιστα γίνονται καλύτερα απ’ ότι θα φανταζόσασταν ποτέ. Εμπιστευτείτε και πιστέψτε στον εαυτό σας, το αξίζετε. 

“Όταν δεν χρειάζεστε τίποτα, ελκύετε τα πάντα”. 

“Δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει μόνο οπτική γωνία” Barbara Kovachich 

Όλα είναι μια επιλογή 
Ο Corey Wayne (life coach) μας λέει ότι είναι δική μας επιλογή να μένουμε συγχυσμένοι και ενοχλημένοι. Αν θέλετε κάτι ή κάποιον που δεν σας θέλει, η επιλογή είναι δική σας στο να μένετε σε μια κατάσταση που σας απογοητεύει. Αυτό δεν είναι κάτι που ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση θα έκανε· εκείνος θα έλεγε 

“Δεν με θέλεις. Εσύ χάνεις” 

“Αν αλλάξεις αυτό που νιώθεις μέσα σου, τότε το εξωτερικό περιβάλλον δεν θα καταφέρει να σε αλλάξει χωρίς τη θέλησή σου” 

Να είστε ευγνώμονες 
Αρχικά, να νιώθετε ευγνωμοσύνη για το ότι έχετε την υγεία σας, που έχετε τροφή και νερό. Ύστερα, εστιάστε σε όλες εκείνες τις θετικές πλευρές της τρέχουσας κατάστασης που σίγουρα θα υπάρχουν. Χάσατε τη δουλειά σας; Τώρα θα έχετε λίγο χρόνο να σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε. Σας άφησε ο/η σύντροφός σας; 

Τώρα έχετε περισσότερο χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και να γίνετε η καλύτερη εκδοχή σας. Τώρα αναρωτηθείτε: Αξίζει τελικά όλο αυτό να ταράζω την ηρεμία του νου και της καρδιάς μου; Θα έχει καμία σημασία για μένα σε ένα ή σε 5 χρόνια από τώρα; 

“Όταν δεν υπάρχει γαλήνη στο εξωτερικό σας περιβάλλον, χρειάζεται να βρείτε τη γαλήνη μέσα σας” 

Ψάξτε μέσα σας 
Κάντε ένα διάλειμμα, 5 λεπτά σιωπής, έναν όμορφο και ήρεμο περίπατο. 

“Γίνετε εσείς η πηγή της ευτυχίας σας” – Dr . Quin Trey 

Βάλτε τέλος στις προσδοκίες 
Σκεφτείτε γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ αυτό; Ελέγξτε τι είναι αυτό που πυροδοτεί τον προβληματισμό σας και αυτή η αναγνώριση θα σας βοηθήσει να λύσετε τις εσωτερικές σας συγκρούσεις, να απολέσετε τα βαρίδια των προσδοκιών και να βρείτε τελικά τι είναι αυτό που χρειάζεστε. 

Αφήστε τα πίσω σας 
Αφήστε πίσω όλες εκείνες τις ιδέες, τα ιδανικά και τις προσδοκίες που σας ταλαιπωρούν. Απελευθερωθείτε από τις περιστάσεις. 

«Ευτυχία είναι το να αποδεσμεύεσαι από αυτό που νομίζεις ότι η ζωή σου θα έπρεπε να είναι και το να την απολαμβάνεις για όλα όσα είναι» Mandy Hale 

“Μόνο εγώ μπορώ να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο ή λυπημένο” 




Σταμάτα να πνίγεσαι σε μια κουταλιά «ΕΓΩ»...!!!!

Έχεις χάσει τόσα πολλά εξαιτίας του.

Κι αν δε το παραδέχτηκες ποτέ, μέσα σου, το ξέρεις!

Και κρυφά θες να ξορκίσεις το κακό.

Αλλά, εκεί! Επιμένεις να μην αλλάζεις.

Τον αφήνεις να σε κυβερνά, να σε τραβολογά σαν έρμαιο και να σε καπελώνει.

Σε τυφλώνει και καθορίζει παντελώς, τη συμπεριφορά σου.

Στάζει πρώτα το δηλητήριο μέσα σου και ύστερα σου δίνει τα ηνία και την ψευδαίσθηση ότι - δήθεν - έχεις τα κουμάντα εσύ!

Και την ευθύνη των αποφάσεων(!)

Σ΄ αφήνει –τάχα- εσύ ν’ αποφασίσεις κι ύστερα έρχεται αυστηρός κριτής! Κρίνει, επικρίνει, κατακρίνει!

Σε καταβροχθίζει ολόκληρο! και πάλι δεν ησυχάζει…

Εγωισμός λέγεται και στους τυφώνες του παρασύρει και καταστρέφει ότι βρεθεί μπροστά του!

Έχασες ανθρώπους σημαντικούς απ’ τη ζωή σου, «γιατί έτσι!» Για ένα γινάτι!

Ναι! αυτό που «βγάζει μάτι», αλλά εσένα δε σε σταμάτησε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο.

Για να μη πεις «ναι, έκανα λάθος».

Για να μη ζητήσεις μια «συγνώμη».

Για να μη ρίξεις χαμηλά το «ΕΓΩ» Σου, ρίσκαρες σχέσεις ζωής, κι ανθρώπους και τα έχασες!

Αυτά τα «εγΩ»! πόσο καταστροφικά είναι, αλήθεια!

Έρχονται, σε σφίγγουν σαν κλοιός, και δε σ’ αφήνουν ν’ ανασάνεις αν δε κάνεις το «δικό τους»…

Φωνές μέσα σου οργιάζουν, να μην υποχωρήσεις, να μη κάνεις πίσω, να σταθείς στο ύψος σ(τ)ου!

Κι εσύ, θολώνεις, πορώνεσαι, τυφλώνεσαι και δε βλέπεις μπροστά σου, τι ρισκάρεις και τι χάνεις!

Σε νοιάζει μόνο, να μη φανείς αδύναμος.
Κρύβεσαι πίσω από την ασπίδα του και πολεμάς να νικήσεις -εσένα πρώτα-, παριστάνοντας το δυνατό!

Κι αυτός, όσο εσύ παλεύεις, τόσο γιγαντώνεται κι ορθώνεται μπροστά σου.

Αλήθεια; Πόσο ύψος έχει ο εγωισμός;

Θα σου πω…

Όσο τον θρέφεις, τόσο Μεγαλώνει και Ψηλώνει επικίνδυνα!

Μην ελπίζεις να χορτάσει και να σταματήσει να καταπίνει σχέσεις, ανθρώπους και συναισθήματα.

Όσο του δίνεις χώρο, τόσο αυτός θ’ απλώνεται και θα καλύπτει τα πάντα με τα σκοτάδια του.

Μη ξαφνιαστείς, αν μια μέρα ξυπνήσεις κι είσαι μόνος/η κι όλα μαύρα κι άραχνα γύρω σου.

Αυτό θα είναι το έπαθλό σου! Που ΣΕ νίκησες!

Που φόρεσες την πανοπλία του θεριού, και δεν άφησες να τη διαπεράσει κανένα συναίσθημα, κανένα δάκρυ, κανένα βλέμμα, κανένα χαμόγελο, κανένας άνθρωπος όσο σημαντικός κι αν ήταν.

Άνθρωπε, που σε κυβερνά το «εγΩ» σε οικτίρω, αλήθεια!

Είσαι, αξιολύπητος. Γιατί είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, τελικά…

Είσαι ο κρίκος, αυτός που θα κοπεί, και θα σε αποκόψει εν τέλει, απ’ όλους!

Θα σε καταδικάσει στη μοναξιά και θα σ’ αφήσει να πνίγεσαι στις κουταλιές του «ΕΓΩ» Σου, μόνος κι αβοήθητος. Και λησμονημένος απ’ όλους…

Αλήθεια; Μπορείς να σκεφτείς πιο φρικτό τέλος απ’ αυτό;




Χριστίνας Ζαμπούνη – anapnoes.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Ό,τι μας βουλιάζει, δεν λύνεται. Κόβεται…!!!!

Λέμε και ξελέμε. Γινόμαστε φίλοι και ξεγινόμαστε. Γατζωνόμαστε σε ανθρώπους σημαδούρες για τη «σωτηρία της ψυχής μας» και μόλις βγούμε στ’ ανοιχτά και πλέον δεν τους έχουμε ανάγκη, τους αφήνουμε stand by. 

Πλατσουρίζουμε αμέριμνοι, απολαμβάνουμε τον ήλιο και νέες εμπειρίες και μόλις σκάσουν φουρτούνες στο όλο σκηνικό και αρχίζουμε να ξεβολευόμαστε, επιστρέφουμε σε αυτούς.

Έχουμε την εντύπωση πως θα είναι πάντα εκεί και θα μας περιμένουν καρτερικά, στα δύσκολα να ανοίξουν τις φτερούγες τους, να μπούμε μέσα σα μωρά παιδιά και να μας κανακέψουν, όμως μαντέψτε… Δεν θα είναι πάντα έτσι. 

Λίγο πολύ όλοι ανήκουμε στην περίφημη και πιο δημοφιλή κατηγορία ανθρώπων της εποχής μας, αυτή των βαμπίρ. Σαφώς μας υποτιμά αυτό, σαφώς είναι και μια εύκολη επιλογή, την ίδια ώρα που όλοι υποστηρίζουμε πως «ο άνθρωπος είναι για τα δύσκολα».

Νιώθουμε ευάλωτοι, μόνοι, πιθανότατα παραγκωνισμένοι και λίγοι. Κρατήστε το τελευταίο, διότι όλοι οι υπόλοιποι επιθετικοί προσδιορισμοί πηγάζουν μέσα από αυτό. Το αίσθημα της αυταξίας είναι το άλφα και το ωμέγα.

Και όταν αισθάνεσαι «λίγος», όταν οι ανασφάλειες ξεχειλίζουν και σου δημιουργούν μια ένταση που είσαι να σκάσεις, όταν προσπαθείς να βρεις λύσεις σε οτιδήποτε άλλο έξω από εσένα, αντί να «φτιάξεις» και να αγαπήσεις εσένα και όταν απλά αποζητάς ανθρώπους – σανίδες σωτηρίας να σε «υπομένουν», τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις μια τρύπα στο νερό.

Υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να κοιτάξουν πέρα από αυτό, γιατί απλά δεν το δέχονται. Τους έγινε συνήθεια το βαμπιράκι μέσα τους και αρνούνται να ακούσουν το παιδί. 

Το παιδί που είναι μοναδικό, που επιθυμεί να γελά, να παίζει και να κάνει νέους φίλους από αγάπη και όχι από ανάγκη. Αντ’ αυτού, επιμένουν σε ένα μοτίβο που δεν ωφελεί κανένα και κυρίους τους ίδιους.

Βολεύονται σε καταστάσεις, κάνουν γούστο την «αυλή» τους, θεωρούν πως όλοι είναι υποχρεωμένοι να τους κατανοούν, ειδάλλως είναι «παράλογοι» και μόλις οι «όλοι» αρχίζουν να μυρίζονται πώς πάει η ιστορία, τότε εν τέλει σκάνε κι αρχίζουν να βγάζουν καπνούς απ’ τα αυτιά. 

Πάλι μόνοι, πάλι λίγοι, πάλι κάνουν πάρτι οι ανασφάλειες, πάλι πρέπει να βγουν στο στίβο ανεύρεσης νέων σημαδούρων και πάει λέγοντας.

Τρέμουν να κοιτάξουν τι πραγματικά είναι. Νομίζουν πως είναι τέρατα και πως ποτέ δε θα είναι αρεστοί, όμως στην πραγματικότητα είναι πληγωμένα πουλιά που απλά συνήθισαν τους πόνους στα τσακισμένα φτερά τους και συνεχίζουν να πετούν. Χαμηλά. Χαμηλά τραβάνε κι εσάς… 

Να σας θυμίσω πως όλα τα παραπάνω δεν είναι δικά σας «προβλήματα».

Θα σας προέτρεπα με το που αντιληφθείτε πως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή σας να τους κόψετε μαχαίρι, καθώς ό,τι δε λύνεται, κόβεται αλλά ίσως ακουστώ σκληρή. 

Βέβαια, μοιάζει πολύ πιο σκληρό και επώδυνο για τη ψυχική σας υγεία και όχι μόνο να τους συναναστρέφεστε, να γίνεστε «γονείς» τους και να τους κάνετε όλα τα χατίρια λες και είναι κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα.

Δυστυχώς για εσάς, δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε, όμως αν το καταφέρετε είναι «ευτυχώς» για εκείνους, γιατί θα τους κάνετε δώρο ένα καλό μάθημα. Όλα ξεκινούν από μέσα μας. Εμείς, οι σχέσεις, η δουλειά, η οικογένεια, η ζωή μας.

Μόνο αν κάνουμε βουτιά εντός και κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας όσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε το παιδί μέσα μας, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τι επιδιώκουμε τελικά από τη ζωή μας. 

Την αλήθεια, ή την πλάνη; Φίλους τσαντάκια, ή φίλους ουσίας; Σχέσεις κατακόκκινες, ή σχέσεις για να περνάνε κάπως τα βράδια;

Όλες οι απαντήσεις είναι μέσα μας. Αν δε μας ρωτήσουμε ποτέ όμως για όλα αυτά, αν δεν κάτσουμε να πιούμε με την πάρτη μας λίγο κρασί να τα αναλογιστούμε, δε θα μάθουμε. Θα συνεχίζουμε να είμαστε έρμαια συνθηκών και να τραβάμε όπου τραβάει το κύμα. 

Θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε παραμάσχαλα με ανθρώπους σημαδούρες. Θα συνεχίσουμε να αναπαράγουμε έναν τρόπο ζωής ανώφελο, αμφισβητώντας την ίδια τη λογική.

Και πάλι μόνοι, πάλι κάνουν πάρτι οι ανασφάλειες, πάλι λίγοι και ο φαύλος κύκλος συνεχίζει τις στροφές του.




Συγγραφέας Μάρη Γαργαλιάνου

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ποτέ δεν με τρόμαξαν, οι ταμπέλες που μου φόρεσαν...!!!!

Ποτέ δεν με τρόμαξαν, οι ταμπέλες που μου φόρεσαν..
Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρίνουν, πότε εύκολα, πότε εξ ιδίων και πότε απλά από τη δική τους οπτική.

“Παρασημοφορούν” ή χαρίζουν “τίτλους” στους γύρω τους ελαφρά τη καρδία.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις, τις συμπεριφορές και τις σκέψεις των άλλων εκτός από τους ίδιους.

Δεν είναι δική μου δουλειά να ανακαλύψω το γιατί και το πώς έφτασε κάποιος να σκεφτεί κάτι για μένα και να συμπεριφερθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, είτε αυτός είναι καλός είτε είναι κακός.

Προφανώς κάθε δράση έχει και μια αντίδραση, όμως κι εμείς οι ίδιοι για κάποιον λόγο φερθήκαμε όπως φερθήκαμε.

Το μέλλον πάντα δείχνει τις προθέσεις του καθενός.

Αν μπω σε αυτή τη διαδικασία θα βρεθώ σε έναν τεράστιο λαβύρινθο.

Θα πορευτώ λοιπόν κατά πως νομίζω σωστότερα για να είμαι καλά και ανάλογα πως θα μου τα φέρει η ζωή.

Θα συνεχίσω να κάνω τις επιλογές μου, κάποιες θα είναι σωστές και κάποιες λάθος, η πορεία θα το δείξει.

Σίγουρα όμως δε θα φοβηθώ τους “τίτλους” που μου χαρίζουν, άλλοι θα είναι όμορφοι κι άλλοι άσχημοι, αδιαφορώ για το τι πιστεύει κάποιος για μένα σημαίνει, πατώ γερά στα πόδια μου, σημαίνει πως έχω σταθερές και δεν παρασύρομαι κι αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο του γύρω μας.




Ιωάννα Ιακωβίδη

Ν’ ακούς ΠΑΝΤΑ τη φωνή της καρδιάς σου…!!!!

                            

Ν' ακούς τη φωνή της καρδιάς σου

Ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, συνήθιζε να κάθεται σε ένα παγκάκι στον κήπο του σπιτιού του και να μιλάει μόνος. Συνήθιζε να λέει: “Να ακούτε, καλοί μου άνθρωποι, την καρδιά σας. Να μην την κλειδώνετε σε ένα συρτάρι και πετάτε το κλειδί μακριά σας. Κι εγώ πολλές φορές, θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, να την είχα ακούσει περισσότερο.

Τη λογική άκουσα, όταν άφησα τη σχολή υποκριτικής που ήθελα τόσο πολύ. Άκουσα τη λογική που μου έλεγε πως έπρεπε να μην προσπαθήσω ξανά και να βρω δουλειά.

Άφησα αυτή την επιθυμία να φωλιάσει μέσα μου και έτσι δεν έμαθα ποτέ αν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει. Αυτή η αμφιβολία δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου.

Τη λογική μου άκουγα τόσα χρόνια και μισούσα εκείνους που με πλήγωσαν. Δηλητηρίαζα την ψυχή μου με βλαπτικά συναισθήματα και τη βύθιζα μέσα στην κακία που την έτρωγε σαν σαράκι.

Αν είχα ακούσει περισσότερο την καρδιά μου, θα αγαπούσα περισσότερο, μη σκεπτόμενος τη συμπεριφορά του άλλου. Αν είχα ακούσει την καρδιά μου, θα συγχωρούσα πιο εύκολα και θα απελευθερωνόμουν πιο γρήγορα.

Αν την είχα λάβει περισσότερο υπόψη μου, θα ήμουν πιο γαλήνιος μέσα μου, πιο ευτυχισμένος. Άκουγα τη στείρα λογική που μου υπαγόρευε να μισώ όποιον με πληγώνει, να μη δίνω ευκαιρίες, να μην εμπιστεύομαι.

Τη λογική άκουσα και δεν μίλησα ποτέ ανοιχτά στο πρόσωπο που αγάπησα, η καρδιά μου ψιθύριζε μέσα μου να μιλήσω ανοιχτά, να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. 

Δεν την άκουσα γι’ ακόμα μία φορά, άφησα την προοπτική να γίνω ευτυχισμένος να πάει χαμένη και δεν εκμεταλλεύτηκα μία ευκαιρία που μου δόθηκε.

Γι’ αυτό, μιλάω σε εσάς, καλοί μου άνθρωποι. Να ακούτε την καρδιά σας, να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή. Ακόμα και αν όλα στραβώσουν, δε θα μείνετε όλη σας τη ζωή με τόσα αναπάντητα ερωτήματα, θα ξέρετε πως έχετε προσπαθήσει. Να ακούτε την καρδιά σας, να δίνετε χώρο στο σώμα και το πνεύμα σας. Αν είσαι ανόητος και την ακούς, θα γίνεις ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο’’.



Photo: Author/Depositphotos

Μαρία Σκαμπαρδώνη

enallaktikidrasi.com

https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μην περιμένεις από κανένα να σου «δώσει» δύναμη, ψάξε μέσα σου....!!!!

Μην περιμένεις από κανένα να σου «δώσει» δύναμη, ψάξε μέσα σου.

Και ξαφνικά εκεί κατάλαβα πόση δύναμη είχα. Άνοιξα τα μάτια και είδα πως όλα είναι καλά όπως πριν, ή τουλάχιστον θα γινόταν ξανά όπως πριν.

Δύσκολες μέρες για μένα και την οικογένεια μου, ένα πρόβλημα υγείας ήρθε στα 17 Μου, έτσι απροειδοποίητα λες και ήμουν έτοιμη να το ζήσω! Καλά εδώ που τα λέμε δε σε ρωτάει κιόλας, έβαλα κ εγώ το χεράκι μου βέβαια.. άγχος για το οτιδήποτε.. Άγχος για τις εξετάσεις, άγχος για τους φίλους, άγχος… άγχος για όλα.

Με τα πολλά οι μέρες του χειρουργείου πλησίαζαν χωρίς όμως εγώ να είμαι έτοιμη. Φοβόμουν, ανησυχούσα, ένιωθα δειλή κ αδύναμη. Αδύναμη κυρίως!

Δεν ήθελα να γίνει ήθελα να ζήσω ήμουν τόσο μικρή κ ήταν τόσο άδικο.. κάποιες σκέψεις μου ήταν αυτές! Ήθελα λέει να οργανώσω ένα μεγάλο πάρτι αποχαιρετισμού (φυσικά κ δεν με άφησαν ούτε οι γονείς ούτε ο γιατρός μου)..

Έκλαιγα και ήμουν θλιμμένη συνεχώς, μπορούσα απλά να κοιμάμαι και να μην σκέφτομαι, γιατί έτσι εγώ ξεχνούσα το πρόβλημά μου! Ήρθε η ώρα και πήγαμε. Σκεφτόμουν να φύγω και να μην προχωρήσουμε στη διαδικασία ήμουν δειλή ή δυνατή που δεν έφυγα τελικά; Δυνατή φυσικά δεν θέλει και ερώτημα!

Μετά την εγχείρηση ήρθε και η εντατική! Ανοίγω τα μάτια και χαμογελάω πιο δυνατή από πότε! Μπράβο μου νιώθω περήφανη γι’ αυτό! Ούτε εγώ δεν το πίστευα, μπορούσα και τα είχα καταφέρει και τώρα όλα είναι καλά! Μια εμπειρία ήταν,  όχι ότι πρέπει να έχουμε εμπειρίες από τα πάντα αλλά οκ μάλλον έπρεπε!

Τώρα 7,5 χρόνια μετά έτοιμη πλέον να μιλάω για εκείνη τη δύσκολη φάση της ζωής μου, αν με ρωτήσεις πώς βγήκα από αυτή τη δοκιμασία πιο ώριμη, πιο δυνατή και αφού μπόρεσα αυτό τότε μπορώ τα πάντα. Α! και με πιο γερό κεφάλι, να τα λέμε κ αυτά, ολόκληρο χειρουργείο του κάναμε!!

Είναι η δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας και δεν το ξέρουμε μέχρι να έρθει αυτή η δύσκολη στιγμή (όποια κ αν είναι αυτή) και να την ανακαλύψουμε!

Μην περιμένεις  από κανένα να σου «δώσει»  δύναμη, ψάξε μέσα σου θα τη βρεις μόνος σου. Μην ξεχνάς πως δεν πρέπει να αφήσεις ποτέ κανέναν να σε κάνει να νιώσεις αδύναμος . Πίστεψε σε σένα και θα εκπλαγείς  από το πόση δύναμη έχεις μέσα σου… έτσι ξαφνικά!



Της αναγνώστριάς μας, Παναγιώτας  Γκογκομήτρου.

αναπνοές

https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Θυμήσου ποιος είσαι… σου το χρωστάς…!!!!

                      

Θυμήσου ποιος είσαι

Θυμήσου ποια είσαι

Θυμήσου τις σκοτεινές σου ώρες, τότε,

και πως πια είναι μια μακρινή ανάμνηση χωρίς φορτίο

Θυμήσου πως κι αυτό θα περάσει όπως κι εκείνες.

Θυμήσου τις πιο φωτεινές και δυνατές σου στιγμές, τότε

Θυμήσου την βεβαιότητα την δύναμη την σιγουριά που είχες μέσα σου,

και πως τέτοιες μελλοντικές αναμνήσεις σε περιμένουν μπροστά

Πάρε δύναμη απ’ το πριν και το μετά σου κι από εκείνες τις στιγμές

Λάβε το φορτίο από τότε και φέρ’ το στο τώρα σου

Θυμήσου τις κρυμμένες σου δυνάμεις

Είσαι παντοδύναμος και παντοδύναμη

Κι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές :

Είτε να προσαρμοστείς σ’ αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις

Είτε να αλλάξεις αυτό που δεν προσαρμόζεται με το μέσα σου

Ένα μονάχα άτομο έχει μέσα του τη δύναμη και ενέργεια μιας ατομικής βόμβας

Κι εσύ ως άτομο, αποτελείσαι από τρις των τρις τέτοιων ατόμων

Εκατομμύρια σπερματοζωάρια στο ταξίδι για τ’ ωάριο,

Κι εσύ μονάχα ήσουν το πιο δυνατό, όλων

Μα κι απ’ τις όποιες παγίδες δυσκολίες χαρές και τραύματα, ρίσκα και συγκινήσεις κι απογοητεύσεις και γιορτές,

Είσαι, ακόμα, εδώ.

Ύψωσε το βλέμμα ψηλά και μέσα σου,

Ξεκλείδωσε την δύναμη που κρύβουν οι τρισεκατομμύρια ήλιοι μέσα σε κάθε κύτταρό σου

Σφίξε τη γροθιά

Και νιώσε τη Δύναμη

Σήκω, και συνέχισε

Θυμήσου ποιος είσαι

Θυμήσου ποια είσαι

Σου το χρωστάς…



Συγγραφέας Αθανάσιος Στεργίου

enallaktikidrasi.com

https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Μαθαίνω να μην είμαι διαθέσιμος για όσους απομυζούν την ενέργειά μου....!!!!


Πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να μην είμαστε διαθέσιμοι συνέχεια για όλους

Μαθαίνω σιγά σιγά πώς να μην είμαι διαθέσιμη, αλλά όχι αυτό το είδος για το οποίο διαβάζουμε, όχι με την έννοια του «παιχνιδιού», ούτε με σκοπό να δυσκολέψω τους άλλους ή να τους αγνοήσω σκοπίμως και να παριστάνω την πολυάσχολη. 

Αυτές οι στρατηγικές δεν έχουν θέση στη ζωή μου· η μη διαθεσιμότητα προέρχεται από ένα πιο ώριμο μέρος. Είναι τώρα ένας τρόπος να προστατεύσω την ψυχή μου, την ενέργεια και την καρδιά μου από όλους αυτούς που προσπαθούν να τα μολύνουν.

Μαθαίνω να μην είμαι διαθέσιμη για όσους απομυζούν την ενέργειά μου. Για αυτούς που ρουφούν τη ζωή και την θετική ενέργεια από μέσα μου. Για ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μου μόνο για να τη δυσκολέψουν και μετά να φύγουν.

Αντιθέτως, μαθαίνω να επενδύω το χρόνο μου σε ανθρώπους που αυξάνουν τις θετικές μου δονήσεις. Μαθαίνω σταδιακά ότι το να επιλέγω την ενέργεια που θέλω να έχω γύρω μου και τους ανθρώπους που πραγματικά με κάνουν να νιώθω χαρούμενη, δεν είναι αγενές ή εγωιστικό· είναι απαραίτητο.

Μαθαίνω σιγά σιγά πώς να μην είμαι διαθέσιμη για όσους δεν με εκτιμούν. Μάλιστα, έμαθα πρόσφατα ότι η αγάπη χωρίς εκτίμηση και σεβασμό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ότι αν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι σ’ αγαπούν δεν είναι εκεί για εσένα όταν τους χρειάζεσαι, αν δεν σε υπερασπίζονται όταν είσαι σε απόγνωση, αν δεν εμφανίζονται όταν περνάς δύσκολα ή όταν περιμένεις να σταθούν δίπλα σου, τότε δεν σε εκτιμούν. 

Σε συμπαθούν, αλλά δεν φοβούνται ότι θα σε χάσουν. Δεν φοβούνται να μη σε απογοητεύσουν ξανά και ξανά.

Μαθαίνω επίσης ότι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, πρέπει να επιλέξεις το περιβάλλον σου σοφά κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα είσαι διαθέσιμη για ορισμένους ανθρώπους, ενέργειες και σε ορισμένες συνθήκες, τότε ας είναι, επειδή μαθαίνω σταδιακά ότι η ζωή μου δεν θα αλλάξει ποτέ, αν δεν αλλάξω αυτά που με περιτριγυρίζουν, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εγώ συνδημιουργώ.

Μαθαίνω ότι όντας μη διαθέσιμη μερικές φορές με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου, επειδή με αυτό τον τρόπο απελευθερώνομαι απ’ όσα με τραβούν στον πάτο.

 


 

Rania Naim

enallaktikidrasi.com

https://thesecretrealtruth.blogspot.com