Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Οι συγχρονικότητες κι εσύ – Μήπως η ψυχή σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας ;

Οι συγχρονικότητες και οι αποκαλούμενες “συμπτώσεις” είναι σαφείς ενδείξεις ότι η Θεϊκή Πηγή χτυπά την πόρτα σας. Μερικές φορές, θα μπορούσε να είναι ένα απαλό σκούντηγμα, ή εκείνες τις στιγμές όπου δεν δίνετε προσοχή, θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό χτύπημα!

Όταν η συμπαντική νοημοσύνη λειτουργεί μέσω της συγχρονικότητας, μπορεί να εκδηλωθεί με μοναδικούς τρόπους. Έχω τον δικό μου ορισμό και αναφέρομαι σε αυτά ως “θεϊκά σημάδια”. Για παράδειγμα, σας έτυχε να ακούσετε την ίδια φράση από περισσότερα από ένα άτομα τη μέρα; 

Οι ίδιοι αριθμοί να εμφανίζονται μπροστά σας συνεχώς; Αναφέρθηκε κάποιος στο ίδιο πρόσωπο που σκεφτήκατε ακριβώς εκείνη τη στιγμή; 

Ή μήπως, συναντήσατε κάποιον απ’ το πουθενά που φάνηκε να απαντάει σε μια ερώτηση που μόλις σκεφτήκατε ή κάποιο θέμα που σας απασχολεί αρκετό καιρό;

Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν είναι συγχρονικότητες;
Όλα αυτά είναι σημάδια για εσάς, και σας ενθαρρύνω να σταματήσετε, να είστε ανοιχτοί, και να δώσετε προσοχή. Αλλά το πιο σημαντικό, να αναγνωρίσετε ότι η πηγή σας στέλνει ένα μήνυμα.

Για παράδειγμα, ξέρω έναν άνθρωπο που είχε μια σκληρά μεταβαλλόμενη σταδιοδρομία και σαφώς αυτό τον προκαλούσε πολύ άγχος με όλες τις αναπάντητες ερωτήσεις του. Του προσφέρθηκε μια νέα δουλειά και δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να εγκαταλείψει την ασφάλεια της υπάρχουσας δουλειάς του, όπου εργαζόταν για χρόνια. 

 Μια μέρα, καθώς οδηγούσε για την εργασία του και σε κατάσταση αναποφασιστικότητας, βρήκε τον εαυτό του να αναρωτιέται για όλες αυτές τις ερωτήσεις που μας ταλαιπωρούν σε κάτι τέτοιες στιγμές :

· “Πρέπει να επιλέξω αυτή τη νέα δουλειά;”

· Θα είμαι χαρούμενος;”

· “Κάνω το σωστό;”

Τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς σκεφτόταν τις ερωτήσεις ξανά και ξανά, σήκωσε το κεφάλι του και είδε ένα λεωφορείο να περνάει, και για κάποιον λόγο, διάβασε την πινακίδα στο πλάι του λεωφορείου. Ήταν μια διαφήμιση της Nike με το σύνθημα:

“Just Do It! (Απλά κάντο!)”

Αυτά δεν είναι μόνο συμπτώσεις! Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συμπτώσεις σε αυτό το νοήμων σύμπαν. Είναι στιγμές όπως αυτές που πρέπει να αναρωτηθείτε: “Τι πρέπει να μάθω ή να κάνω τώρα;” Αισθάνομαι πως όταν συμβαίνουν αυτά τα συγχρονιστικά γεγονότα, είναι η εσωτερική λειτουργία της ψυχής μας που εμφανίζεται στον εξωτερικό, φυσικό κόσμο.

Συμβουλές σχετικά με τη συμμετοχή και τη συνεργασία με τις συγχρονικότητες

Αυτή την εβδομάδα προσπαθήστε να παρατηρήσετε εάν συμβαίνουν συγχρονιστικά γεγονότα γύρω από εσάς και τη ζωή σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να παρατηρείτε και να ενεργείτε πάνω σε αυτά τα σημάδια.

Όσο περισσότερο παρατηρείτε και δίνετε προσοχή σε σημαντικά συγχρονιστικά γεγονότα και συμπτώσεις, τόσο πιο εύκολα πολλαπλασιάζονται στη ζωή σας.

· Παρατηρήστε όταν συναντάτε απροσδόκητα ανθρώπους. Ακούστε πραγματικά αυτό που λέγεται στη συζήτηση και το κρυφό μήνυμα που μπορεί να βρίσκετε εκεί για εσάς.

· Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη ζωή σας, προσπαθήστε να το αφήσετε τελείως και να μετατραπεί σε συγχρονικότητα. Αυτό που λέτε στη Θεϊκή Πηγή είναι : “Εντάξει, δείξε μου! Επίτρεψέ μου να γνωρίζω και να δράσω όταν μου δοθεί η απάντηση ή η καθοδήγηση”.

· Εργαστείτε με το ημερολόγιο και τη διαίσθησή σας για να καταλάβετε ακόμα περισσότερο πότε η πηγή χτυπά την πόρτα σας.

· Πιστέψτε ότι είναι δυνατόν. Μια θετική στάση σχετικά με τη συγχρονικότητα ενισχύει την εμπειρία, ακριβώς όπως μια αρνητική στάση θα την ελαττώσει.

Αυτό το άρθρο, ίσως να σας το προώθησε ένας φίλος σας, ή κάποιος ίσως απλώς να διάβασε αυτό αφού τους είπατε, σχετικά με μια αποκαλούμενη σύμπτωση που εμφανίστηκε ή συνεχίζει να εμφανίζεται στη ζωή σας. 

Μπορεί να λάβατε ένα ενημερωτικό email με αυτό το μήνυμα. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα συγχρονικότητας που προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή σας.

Όπως έχω πει: “Δεν υπάρχουν συμπτώσεις! Πιστεύω αληθινά ότι η ζωή προσπαθεί να μας δείξει θαύματα κάθε μέρα, εάν απλά δίνουμε προσοχή και ενεργούμε επάνω τους”.




John Holland, johnholland.com
Αρχική πηγή: Body Mind Soul Spirit
Η μετάφραση έγινε από το Visual Meditation.

Σημάδια που δείχνουν ότι η ψυχή σου είναι εξαντλημένη και πώς να την επαναφορτίσεις…!!!!

Υπάρχουν κάποιες μέρες που νιώθεις μια εσωτερική κούραση, όμως, δεν είναι το σώμα σου που είναι κουρασμένο, αλλά η ψυχή σου.

Με δυσκολία καταφέρνεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις ήδη κουρασμένη, από την ώρα που ξυπνάς. Σταματάς να κάνεις πράγματα που αγαπάς και δεν έχεις όρεξη πλέον για τίποτα. Αισθάνεσαι μια αδικαιολόγητη αδυναμία, κόπωση, άγχος και ένα εσωτερικό κενό. 

Νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου, αλλά δεν ξέρεις τι. Φοράς ένα ψεύτικο χαμόγελο, βάζεις τη μάσκα τού “όλα, μια χαρά!” και συνεχίζεις να ζεις, αλλά μέσα σου νιώθεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να διορθωθούν.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η ψυχή σου χρειάζεται επαναφόρτιση και αποκατάσταση. Αντίθετα με το σώμα σου, οι βλάβες στην ψυχή σου δεν είναι πολύ εμφανείς.

Όποτε υποφέρουμε από κάποιο σωματικό ή ψυχολογικό τραύμα, ένα κομμάτι της ψυχής μας αφήνει το σώμα μας, ώστε να επιβιώσει. Κάθε πληγή, κάθε χτύπημα, αφήνει τα σημάδια του στην ψυχή μας και η ψυχική μας δύναμη μειώνεται.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό που φανερώνει την ψυχική σου κατάσταση, είναι ο τρόπος που νιώθεις κάθε πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Όμως, υπάρχει και ένας άλλος, πιο πρακτικός τρόπος να ανακαλύψεις αν είσαι εξαντλημένη ψυχικά. Είναι ένα τεστ που δεν λειτουργεί σε όλους, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δοκίμασε αυτό το πρακτικό τεστ για να δεις να η ψυχή σου είναι εξαντλημένη.

Τρίψε τις παλάμες σου για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να δημιουργήσεις στατικό ηλεκτρισμό.

Στη συνέχεια, άρχισε σιγά-σιγά να απομακρύνεις τα χέρια σου, μέχρις ότου δεν νιώθεις καθόλου ενέργεια ανάμεσά τους.

Αν δεν νιώθεις καθόλου ενέργεια ή η ενέργεια των χεριών σου έχει χαθεί μέχρι να φτάσουν στο άνοιγμα των ώμων σου, αυτό είναι σημάδι ότι η ενέργειά σου έχει εξαντληθεί και η ψυχή σου είναι κουρασμένη.

10 λόγοι που μας εξαντλούν ψυχικά.

1. Δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

2. Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

3. Δυσκολευόμαστε να πούμε όχι.

4. Νιώθουμε διαρκώς ότι κάτι μας λείπει.

5. Φοβόμαστε την απόρριψη.

6. Κάνουμε πράγματα, απλά γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.

7. Αφήνουμε το παρελθόν να μας στοιχειώνει.

8. Σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.

9. Κάνουμε αχρείαστες συζητήσεις και κουτσομπολιά.

10. Έχουμε γύρω μας ανθρώπους που δεν μας βοηθούν να βελτιωθούμε.

4 τρόποι να θεραπεύσεις την ψυχή σου.

Ξεκίνα διαλογισμό.
Ο διαλογισμός δημιουργεί μέσα σου μια γαλήνη και σου επιτρέπει να εξερευνήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά πράγματα θα μάθεις για τον εαυτό σου, που δεν ήξερες πριν.

Ανακάλυψε την τέχνη.
Οποιαδήποτε τέχνη: χορός, συγγραφή, ζωγραφική, μουσική! Βρες έναν τρόπο να εκφραστείς και να απελευθερωθείς.

Αγάπησε τον εαυτό σου.
Αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα, αλλά και το πιο σημαντικό. Φέρσου στον εαυτό σου, όπως θα ήθελες να του φέρονται οι άλλοι. Μην αρκείσαι στη μετριότητα. Κυνήγησε το τέλειο, γιατί σου αξίζει.

Μίλα όμορφα για σένα και προς εσένα.
Να θυμάσαι ότι ο καλύτερός σου φίλος, αλλά και ο χειρότερός σου κριτής είσαι εσύ. Το να κάνεις δημιουργική κριτική στον εαυτό σου αραιά-και-πού είναι θετικό, το να τον μειώνεις, όμως, δεν είναι. Κυρίως, μην περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Ανέβασε μόνη σου τον εαυτό σου!

Με αυτά τα μικρά βήματα, μπορείς να ξεκουράσεις την ψυχή σου και να φορτίσεις ξανά τις μπαταρίες σου!




Πώς να αναγνωρίσετε και να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι ή το σώμα σας...!!!!

Θέλετε να ξέρετε πώς να καθαρίσετε το σπίτι και το σώμα σας από τις κακές δονήσεις;
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία και μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά βρήκαμε κάποιους τρόπους που σίγουρα θα εξαγνίσουν τον χώρο σας. 

Αν θέλετε να ζήσετε την ζωή σε ανώτερες δονήσεις, μάθετε πώς να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι και το σώμα σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε την απόλυτη οικιακή ευδαιμονία και ηρεμία. 

Παίρνοντας στοιχεία από τις αρχαίες παραδόσεις των αυτοχθόνων πολιτισμών όλου του κόσμου, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα συνθετικά αρώματα που είναι φτιαγμένα από πετρέλαιο με τα απαραίτητα συστατικά για τον καθαρισμό- φασκόμηλο, λιβάνι, κεχριμπάρι και φυσικά θεραπευτικούς κρυστάλλους!
Αλλά αυτά είναι μόνο η επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης ισχυρά θεραπευτικά άλατα, το ιερό ξύλο Πάλο Σάντο και πολλά άλλα. Όταν κάνετε τον ενεργειακό καθαρισμό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, η επιπλέον προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο, ειδικά όταν ακτινοβολείτε αγάπη και φως. 

Ο καθαρισμός και ο εξαγνισμός του χώρου σας βοηθά επίσης και στην ενίσχυση της θεραπευτικής ενέργειας των κρυστάλλων, που λειτουργούν ως ενισχυτές ενέργειας.

Δεν χρειάζεται να είστε δάσκαλοι του Ζεν για να παρατηρήσετε αν η ενέργεια σας είναι στάσιμη και κολλημένη στο σπίτι σας. Απλώς αφιερώστε μια στιγμή για να δείτε αν εσείς ή το περιβάλλον σας είναι «βαρύ». Με τον πυρετώδη ρυθμό του σύγχρονου κόσμου, δεν είναι ασυνήθιστο το να γυρνάτε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και να αισθάνεστε καταβεβλημένοι.

Επίσης, κάθε φορά που εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας έχει έναν καβγά, η κακή ενέργεια συσσωρεύεται συχνά σε διαφορετικές γωνίες ενός δωματίου. Το ίδιο ισχύει και για την διαδικασία της θεραπείας. Αν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αντιμετωπίζει μια ασθένεια, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα γρήγορο τελετουργικό καθαρισμού.

Ξέρουμε πιθανώς τι σκέφτεστε. Μια ακόμη δουλειά που πρέπει να προσθέσετε στην λίστα σας. Αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι 5 με 10 λεπτά μια ή δυο φορές την εβδομάδα για να μεταμορφώσετε πραγματικά την ζωή σας. 

Ένα καθαρό και εξαγνισμένο περιβάλλον είναι επίσης ζωτικό για την ενίσχυση της θεραπευτικής ενέργειας των κρυστάλλων. Πριν φέρετε κρυστάλλους στο σπίτι σας, καθαρίστε πρώτα τον χώρο σας ώστε να ενισχύσετε την ενέργεια που ήδη υπάρχει.
Απομακρύνοντας την αρνητική ενέργεια από το σπίτι και το σώμα
Η αρνητική ενέργεια συσσωρεύεται συνεχώς στον χώρο μας, γι' αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια θετική ροή σε όλο το περιβάλλον σας με τελετουργικά καθαρισμού με φασκόμηλο. Όταν το σπίτι σας είναι εξαγνισμένο, αποκαθιστά την ισορροπία και την αρμονία στην ζωή σας, η οποία είναι απαραίτητη για να παραχωρήσετε σε εσάς και στην οικογένεια σας ένα ευτυχισμένο και υγιές μέρος για βαθύτερη θεραπεία και για αναζωογόνηση του πνεύματος. 

Όταν κάνετε τον ενεργειακό καθαρισμό κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας, έχετε την τέλεια θεραπεία για να απαλύνετε το άγχος και το στρες που προέρχονται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

Το θυμιάτισμα με φασκόμηλο σας δίνει επίσης την ευκαιρία να καθαρίσετε την συλλογή με τους κρυστάλλους σας. Ενώ αφήνετε τον καπνό να περιβάλλει τους κρυστάλλους, ενισχύστε και προγραμματίστε τους σύμφωνα με την πρόθεση σας. Να θυμάστε, όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο σκοπός σας για κάθε πολύτιμο λίθο τόσο πιο ισχυρή και αποτελεσματική θα είναι και η θεραπευτική του δύναμη. 

Για παράδειγμα, ζητήστε από τον ροζ χαλαζία να φέρει την άνευ όρων αγάπη στην ζωή σας. Από τον κιτρίνη να ενισχύσει την ευτυχία και την επιτυχία σας και από τον βορτίνη να ενισχύσει την αληθινή χαρά ή γενικότερα ζητήστε από οποιαδήποτε από τις πολύτιμες πέτρες σας που συμβαδίζουν με το πνεύμα σας.

Οι κρύσταλλοι είναι μεγάλοι ενισχυτές ενέργειας γι αυτό είναι σημαντικό να τους καθαρίζετε συχνά! Οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι μεταστοιχειώνονται συνεχώς και απορροφούν την αρνητικότητα οπότε διατηρήστε τους καθαρούς και ενεργοποιημένους θυμιατίζοντας τους με φασκόμηλο τακτικά.

Αν ξεπερνάτε μια ασθένεια, είναι καλή ιδέα να τους καθαρίζετε σε καθημερινή βάση, ειδικά αυτούς που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία και για την ενεργοποίηση των επιδράσεων τους.
Πώς να ξεφορτωθείτε την αρνητική ενέργεια από το σώμα σας
Όταν πρόκειται να απαλλάξετε το σώμα σας από την τοξική ενέργεια, η υγιεινή διατροφή είναι μια καλή αρχή, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε κάτι περισσότερο από τις οργανικές σαλάτες και τις βιταμίνες για να αντιμετωπίσετε τους εσωτερικούς δαίμονες σας. 

Αν αισθάνεστε βάρος σε ένα ενεργειακό τμήμα, δοκιμάστε αυτές τις τεχνικές καθαρισμού και απελευθερωθείτε από τις κακές σκέψεις που σας εμποδίζουν να φτάσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες.

«Μπάνιο» στο δάσος – Αν έχετε τις στεναχώριες σας, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στην φύση με «μπάνιο» στο δάσος. Αντί να περπατήσετε το συνηθισμένο μονοπάτι με προκαθορισμένο σημείο έναρξης και τερματισμού, πάρτε τον χρόνο σας και αναπνεύστε την απίστευτη θεραπευτική ενέργεια του δάσους και την αφθονία του οξυγόνου που διαπερνά τον αέρα. 

Πάρε μαζί τους αγαπημένους σας κρυστάλλους- προτείνουμε αχάτη και αβεντουρίνη- και περιπλανηθείτε κατά μήκος του μονοπατιού με τον δικό σας ρυθμό, παρατηρώντας το απίστευτο θαύμα της ζωής που σας περιβάλλει.

Συνειδητή αναπνοή – Αν αισθάνεστε αγχωμένοι ή έχετε αγωνία, η βαθιά αναπνοή είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να επαναφέρετε το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας σε μια κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας. Εισπνεύστε θετικότητα και εκπνεύστε αρνητικότητα. Είναι τόσο εύκολο!

Μουσική – Όταν σας χτυπά δεν νιώθετε πόνο. Αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Ακόμα και μετά από τελετουργίες καθαρισμού, οι κακές σκέψεις μπορούν ακόμα να επιμείνουν, οπότε ησυχάστε τες με μια συλλογή από τα αγαπημένα σας τραγούδια. Το να παίξετε ένα όργανο είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να μείνετε στην παρούσα στιγμή καθώς όταν εστιάζετε σε νότες και χορδές, δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τις αρνητικές σας σκέψεις.

Χορός – Ακόμα και αν έχετε δύο αριστερά πόδια, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι, την ένταση στο τέρμα και χορέψτε στο σαλόνι του σπιτιού σας σαν να μην σας κοιτά κανείς. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να χαλαρώσετε αν είστε στεναχωρημένοι. Επίσης, είναι πιο φτηνό από τον ψυχολόγο και πιο διασκεδαστικό!

Εξαγνιστικό μπάνιο – Το νερό είναι απίστευτα θεραπευτικό από μόνο του, έτσι όταν προσθέτετε τις ισχυρές δυνάμεις καθαρισμού και αναζωογόνησης του αλατιού Ιμαλάϊων, κάνετε το μπάνιο σας πιο δυναμωτικό. Προσθέστε λίγο αλάτι Ιμαλάϊων στο μπάνιο σας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και θεραπευτικούς κρυστάλλους όπως Αμέθυστο, Αβεντουρίνη και Ροζ Χαλαζία.




Τα 12 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου…!!!!

Πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να έχουν φαινομενικά «τέλειες» ζωές -να έχουν υγεία, την οικογένεια και τα παιδάκια τους, την δουλειά τους, προβλήματα λίγο-πολύ διαχειρίσιμα- κι όμως να είναι διαρκώς κατσούφηδες ή θυμωμένοι;

Τι φταίει σε κάποιους ανθρώπους και «αρπάζονται» με το παραμικρό, έχουν μόνο κακό να πουν για τους άλλους και είναι δύστροποι και «κλειστοί»; 

Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό και στην ψυχή κάποιου, όμως, τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορές κατά κανόνα συγκλίνουν σε ένα μόνο πρόβλημα. Δεν είναι θανατηφόρο. Δεν είναι ανεπανόρθωτο. Αλλά είναι σοβαρό -και χρειάζεται διάθεση για «δουλειά» για να επιλυθεί.

Λέγεται: Να αγαπάς τον εαυτό σου.

Όταν νιώθεις ότι όλοι σε αδικούν, όταν νιώθεις ότι ίσως - βέβαια - και να το αξίζεις, γιατί δεν είσαι αρκετά καλή (αρκετά εργατική, αρκετά μορφωμένη, αρκετά υπομονετική, όμορφη, νέα), όταν νιώθεις ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να αποκτήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι… όλα αυτά αποδεικνύουν έλλειμμα αγάπης προς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τι σημαίνει «να αγαπάς τον εαυτό σου»;

1. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις τη μοναδικότητά σου
Να έχεις επίγνωση ότι δεν υπάρχει κανείς σαν εσένα. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία σου. Να αναγνωρίζεις τα δώρα που σου δόθηκαν. Εσύ δεν είσαι ούτε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον. Είσαι σπουδαίος. Όλοι είμαστε δυνητικά σπουδαίοι. Κάποιοι το ανακαλύπτουν και το εξελίσσουν, άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται. Μέσα σε όλους µας, ωστόσο, κρύβεται μεγαλείο.

2. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να απευθύνεσαι σε αυτόν πάντα µε τρυφερότητα
Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι να επενδύεις στον εσωτερικό διάλογο. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να τον αποδέχεσαι. Να είσαι ειλικρινής μαζί του. Να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι ό,τι υπέροχο και όμορφο έχεις μέσα σου.

3. Ανάκτησε τη δύναμή σου
Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψή σου σε σχέση µε την άποψη των άλλων. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να µην επιτρέπεις στα λόγια των άλλων να σε πληγώνουν. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να δίνεις μεγαλύτερη αξία σε ό,τι είναι σημαντικότερο για εσένα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα για εσένα, γιατί κανείς δεν είναι μέσα σου.

4. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να έχεις κατανόηση απέναντί του
Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να μην τον κρίνεις. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να τον συγχωρείς και να είσαι υπομονετικός μαζί του και µε τις πράξεις του. Να του δίνεις ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή.

5. Βάλε προτεραιότητες
Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να ξεκαθαρίσεις ότι εσύ είσαι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή σου. Περισσότερο από το παιδί σου, περισσότερο από τον σύντροφό σου, περισσότερο από τους γονείς σου. Γιατί τη στιγμή που θα τα παρατήσεις, θα νιώσεις την απώλεια και θα ψάξεις στους άλλους αυτό που αρνείσαι ο ίδιος στον εαυτό σου. 

Όταν εσύ δεν δίνεις σε εσένα ό,τι χρειάζεσαι, αρχίζεις να δημιουργείς σχέσεις εξάρτησης µε τα παιδιά σου, µε τον σύντροφό σου, µε τους γονείς ή µε τους φίλους σου. Τη στιγμή που βάζεις τους άλλους πάνω από εσένα, δημιουργείς ένα κενό μέσα σου, παραμελείς ένα κομμάτι του εαυτού σου που κανείς δεν µπορεί να γεµίσει για λογαριασμό σου.

6. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να του αφιερώνεις κάθε µέρα λίγο χρόνο
Για να κάνεις κάτι που σου αρέσει, που σε χαλαρώνει, που σε διασκεδάζει. Φύλαξε έναν χώρο για εσένα.

7. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σηµαίνει να πιστεύεις σε εσένα
Το να πιστεύεις σε εσένα σημαίνει να προχωράς µπροστά ό,τι κι αν γίνει. Έχεις δηµιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού. Ο Θεός σου τα δίνει όλα κάθε μέρα. Πίστεψε σε εσένα, ειδικά όταν όλα γύρω σου παραπαίουν. Γιατί όταν το κάνεις, αυτό ενισχύει τη δοµή του εαυτού σου και μεταδίδεις αυτήν τη σταθερότητα σε ό,τι σε περιβάλλει.

8. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να τρέφεσαι σωστά, σωματικά και πνευματικά

9. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους καλούς για εσένα, σε ένα ωφέλιµο περιβάλλον.
Ανθρώπους που σε εκτιµούν, που στηρίζουν τις αποφάσεις σου και ενισχύουν την προσωπική και επαγγελµατική σου ανάπτυξη.

10. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να επιμένεις σε ό,τι αγαπάς
Απαγορεύεται να τα παρατάς.

11. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι αποφασιστικός
Αν δεν είναι καλό για εσένα, δεν είναι καλό ούτε για τους άλλους. Μάθε να λες «όχι» χωρίς να νιώθεις ενοχές.

12. Διεκδίκησε ό,τι είναι δικό σου
Αναγνώρισε τι είναι δικό σου.

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα του εξαιρετικά επιτυχημένου βιβλίου «Πίστεψε σ’εσένα – Ανακάλυψε τη δύναμη να μεταμορφώσεις τη ζωή σου» της Rut Nieves, από τις εκδόσεις Πεδίο. 




infokids.gr , healingeffect.gr

Διαβάστε Προσεχτικά …Άραγε ποιος είναι ο υπεύθυνος ;

Η ετυμηγορία που έδωσε ένας δικαστής στον κλέφτη...

Ένας 15 χρονος πιάστηκε να κλέβει από κατάστημα στην Αμερική. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, το αγόρι κατέστρεψε και ένα ράφι...

Αφού ο δικαστής άκουσε την υπόθεση, ρώτησε το αγόρι:

"- Αλήθεια έκλεψες κάτι; Έκλεψες ψωμί και τυρί και κατέστρεψες το ράφι; ′′ 

Το αγόρι, ντροπιασμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, απάντησε:

"- Ναι ".

Δικαστής: ′′ Γιατί έκλεψες; ′′ ′′

Αγόρι: ′′ Χρειαζόμουν ".

Δικαστής: ′′ Δεν μπορούσες να τα αγοράσεις αντί να κλέψεις?"

Αγόρι: ′′ Δεν είχα λεφτά ′′

Δικαστής: ′′ Θα μπορούσες να είχες ζητήσει χρήματα από τους γονείς σου ′′

Αγόρι: ′′ Έχω μόνο τη μητέρα μου που είναι άρρωστη στο κρεβάτι και δεν έχει δουλειά. Για εκείνη έκλεψα το ψωμί και το τυρί ′′

Δικαστής: ′′ Δεν κάνεις τίποτα, δεν έχεις δουλειά; ′′ ′′

Αγόρι: ′′ Δούλεψα σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Πήρα ρεπό για να βοηθήσω τη μαμά μου και γι ' αυτό απολύθηκα. ′′ ′′

Δικαστής: ′′ Δεν έψαχνες κάτι άλλο για να δουλέψεις αλλού?"

Μετά το τέλος της συζήτησης με το αγόρι, ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία:

′′ Το να κλέβεις, ειδικά το να κλέβεις ψωμί, είναι ένα πολύ επαίσχυντο έγκλημα. Και εδώ είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτόν τον φόνο. Όλοι οι παρόντες σε αυτή την αίθουσα σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, ευθύνονται για αυτόν τον φόνο...

Έτσι όλοι οι παρόντες θα πληρώσουν πρόστιμο 10 $ Κανείς δεν θα φύγει από εδώ μέχρι να δώσει 10 $ ′′

Ο δικαστής πήρε ένα χαρτονόμισμα 10 $ από την τσέπη του, πήρε ένα στυλό και άρχισε να γράφει:

′′ Επιπλέον, έχω θέσει πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του οικείου καταστήματος που παρέδωσε το πεινασμένο αγόρι 1.000 $ στην αστυνομία. Αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο σε μία ώρα, το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό."

Όλοι οι παρόντες ζήτησαν συγγνώμη από το αγόρι και του έδωσαν όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν...

Ο δικαστής έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου κρύβοντας τα δάκρυά του...

Αφού άκουσαν την ετυμηγορία, οι παρόντες στην αίθουσα είχαν μάτια γεμάτα δάκρυα...

Αναρωτιέμαι αν η κοινωνία μας, το σύστημα μας, τα δικαστήρια μας θα μπορούσαν να βγάλουν μια τέτοια ετυμηγορία...

Ο δικαστής πρόσθεσε: ′′ Αν ένας άνθρωπος πιαστεί να κλέβει ψωμί, όλοι οι άνθρωποι της κοινότητας, της κοινωνίας και της πολιτείας πρέπει να ντρέπονται!"




Πηγή: διαδίκτυο

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Επτά βήματα για να σταματήσετε την αναβλητικότητα…!!!!

Όταν η αναβλητικότητα αρχίζει να επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας και μας προκαλεί ανησυχία, φόβο, τεμπελιά ή ανευθυνότητα, τότε ήρθε η ώρα να την υπερβούμε.

Όλοι μας αναβάλλουμε και χρονοτριβούμε. Συνήθως το κάνουμε για να αποφύγουμε μια εργασία που μας είναι δυσάρεστη ή δύσκολη. 

Ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια και μπορεί να σχετίζονται με την αλλαγή μακροχρόνιων συμπεριφορών ή πεποιθήσεων.

Άλλα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα που απαιτούν την δράση μας για μία και μόνο φορά. Όταν η αναβλητικότητα αρχίζει να επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας και μας προκαλεί ανησυχία, φόβο, τεμπελιά ή ανευθυνότητα, τότε ήρθε η ώρα να την υπερβούμε.

Ακολουθούν επτά βήματα για να βγείτε από την κινούμενη άμμο της αναβλητικότητας και να αποκομίσετε πολλά οφέλη, τα οποία περιλαμβάνουν τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την αυξημένη διάθεση, λιγότερο άγχος, καλύτερες σχέσεις, μια αίσθηση της ολοκλήρωσης και την αίσθηση της επιτυχίας στη ζωή.

1. Αναγνωρίστε την πρόκληση
Ξεκινήστε γράφοντας τη συγκεκριμένη εργασία που έχετε αναβάλει. Θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη συζήτηση με ένα μέλος της οικογένειας, η ενασχόληση με μια κακή συνήθεια ή ο προγραμματισμός εκείνου του ραντεβού που έχετε αποφύγει. Αν γράψετε αυτό που έχετε να κάνετε, θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην ολοκλήρωσή του.

2. Εντοπίστε και ασχοληθείτε με τα συναισθήματά σας
Τι σας εμποδίζει να ασχοληθείτε με αυτή την εργασία; Πίσω από τα εμπόδια συνήθως κρύβονται ένα ή περισσότερα από τα τρία βασικά συναισθήματα. Ίσως να φοβάστε για το χρόνο που χρειάζεται και τη θυσία που πρέπει να κάνετε (φόβος). Ή είστε αγανακτισμένοι γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό, όταν νομίζετε ότι δεν είναι απαραίτητο (θυμός).

Ή ενοχλείστε που κατηγορείτε τον εαυτό σας τόσο πολύ επειδή δεν έχει κίνητρα (θλίψη). Όμως αντί να εγκλωβίζεστε, δείτε την πράξη της αναβλητικότητας για αυτό που πραγματικά είναι: μια συναισθηματική αντίδραση.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι αυτά τα τρία συναισθήματα - θλίψη, θυμός και φόβος –σχετίζονται με την ενεργητικότητά σας. Κοιτάξτε τη λέξη «συναίσθημα» (emotion στα αγγλικά). Είναι ενέργεια (ε) σε κίνηση (στα αγγλικά το “e”-energy + “motion”-κίνηση). Αφιερώστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας για να εκφράσετε εποικοδομητικά τα συναισθήματα σας.

Η θλίψη εκφράζεται με το κλάμα, ο θυμός με γροθιές ή φωνές σε ένα μαξιλάρι και ο φόβος μέσα από το τουρτούρισμα για τη διοχέτευσή του, ώστε να επιτρέψε στον εαυτό σας να εκφράσει το συναίσθημα. Η ενέργεια διαχέεται και δεν θα αισθανθείτε μετά κολλημένοι. Είναι σαν να αφήνετε να φύγει ο ατμός από μια χύτρα ταχύτητας.

3. Καθαρίστε το μυαλό σας
Υπάρχουν δύο βήματα σε αυτή τη διαδικασία. Πρώτον, κάνετε σαφή το στόχο σας σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Ο καλός προγραμματισμός είναι το θεμέλιο της επιτυχίας για τους περισσότερους στόχους μας. Είναι χρήσιμο να το γράψετε, έτσι ώστε να έχετε μία άμεση αναφορά. 

Για παράδειγμα: θέλω να τελειώνω με αυτό. Ή Νιώθω πιο ανάλαφρος όταν γυμνάζομαι τακτικά. Αν έχετε μια σαφή και ακριβή ιδέα του στόχου σας, τότε αυτή θα σας κρατήσει προσανατολισμένους και θα σας βοηθήσει να μείνετε κινητοποιημένοι.

Δεύτερον, προσδιορίστε τις σκέψεις που σας σαμποτάρουν και είναι έτοιμες να σας επιτεθούν ξαφνικά σε μια αδύναμη στιγμή σας. Στη συνέχεια, καταλήξτε σε μια-δυο αλήθειες που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις σκέψεις

Για παράδειγμα, αν λέτε συνεχώς στον εαυτό σας: Δεν θα είμαι ποτέ σε θέση να τα μάθω όλα αυτά, θα μπορούσατε να πείτε στον εαυτό σας, μπορώ να τα καταφέρω ή Αν οι άλλοι μπόρεσαν και τα έμαθαν, μπορώ και εγώ. Αυτή είναι μια απλή αλήθεια. Για να νικήσετε την απογοήτευση που νιώθετε για να κάνετε αυτό το έργο, θα μπορούσατε να πείτε: το κάνω για μένα.

4. Προγραμματίστε: σπάστε το στόχο σας σε μια σειρά από μικρά, εφικτά βήματα
Έχετε οραματιστεί το έργο, έχετε ασχοληθεί με ό,τι σας εμποδίζει και έχετε διορθώσει την καταστροφική σκέψη σας. Η ολοκλήρωση της εργασίας απαιτεί τον υπολογισμό ενός λογικού σχεδίου βήμα-προς-βήμα και να αποφασίσετε πότε θα ξεκινήσετε. Γράψτε το σχέδιό σας.

Μόλις έχετε μία δομή του έργου, κάντε ένα βήμα πίσω και φανταστείτε τα εμπόδια που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του έργου. 

Για κάθε σενάριο, να έχετε μια τακτική έτοιμη η οποία θα σας βοηθήσει να υποστηρίξετε το σχέδιό σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να βρείτε κάποιον για να σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας και με τον οποίο μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδό σας σε τακτική βάση.

5. Απλά κάντε το
Μετά από όλη αυτή την προετοιμασία, ήρθε η ώρα να κάνετε την εργασία που έχετε αναβάλλει. Πριν το κάνετε, αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας, είτε είναι θυμός, φόβος ή θλίψη. Πάρτε μόνο ένα ή δύο λεπτά και απελευθερώστε τη συσσωρευμένη συγκίνηση με ένα φυσικό και εποικοδομητικό τρόπο. 

Χωρίς τη συναισθηματική ενέργεια να σας εμποδίζει, θα αισθανθείτε έτοιμοι να κάνετε το άλμα και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι, καθώς θα επικεντρώνεστε μόνο σε ένα βήμα τη φορά.

6. Αντισταθείτε κατά τη διάρκεια της μάχης
Καθώς αναλαμβάνετε δράση, είναι πιθανό να συναντήσετε αντίσταση, με τη μορφή δικαιολογιών, κακής διάθεσης και αποθάρρυνσης. Αντιμετωπίστε την αντίσταση με την επιμονή και το πείσμα και συνεχίστε να ασχολείστε με οποιαδήποτε συναισθήματα έρθουν στην επιφάνεια.

Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας είναι σημαντικό να επαναλάβετε τις αλήθειες σας και να θυμάστε το στόχο σας. Επαναλάβετέ τες μέχρι να είναι έτοιμες στο μυαλό σας: Μπορώ να τα καταφέρω. Θα αισθανθώ καλύτερα όταν τελειώσω με αυτό. Κάθε φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να αναβάλλετε το έργο, επικεντρωθείτε στο στόχο.

7. Εκτιμήστε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά σας
Η προσπάθεια για την υλοποίηση μίας δύσκολης εργασίας, είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Επαινέστε τον εαυτό σας για κάθε μικρό επίτευγμα στην πορεία. Θα νιώσετε περήφανοι και ικανοποιημένοι, όταν τελειώσετε με την εργασία. Τελειώνοντας αυτό που αποφεύγατε να κάνετε, θα απλοποιήσετε τη ζωή σας. Θα αισθάνεστε πιο ενεργητικοί. Θα κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.




Απόδοση – Επιμέλεια: PsychologyΝow.gr

Μπορεί να νηστεύεις και να εκκλησιάζεσαι αλλά...!!!!

Μπορεί να νηστεύεις και να εκκλησιάζεσαι.

Να τηρείς τους κανόνες και τύπους της Εκκλησίας και να κάνεις πολλά πού μυρίζουν αγιότητα.

Και είναι αλήθεια.

Κάνεις πολλά.

Να το πούμε αυτό.

Εύγε.

Μα πώς αλήθεια αν δεν τηρείς και την πρώτη εντολή της αγάπης θα ενωθείς με Εκείνον πού είναι η αγάπη;

Αν δεν μπορείς να χωνέψεις την πεθερά σου και να συγχωρέσεις τη μάνα σου;

Αν δεν μπορείς να ξεκαβαλήσεις το καλάμι πιο το πνευματικό όφελος της συμμετοχής σου στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας;

Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τον πατέρα σου και να τηλεφωνήσεις στον αδερφό σου να πεις μία κουβέντα γλυκιά τί να τα κάνω όλα τ' άλλα όπως π.χ πρόσφορα , κόλλυβα , λάδια , θυμιάματα , αρτοκλασίες και αλάδωτες νηστείες;

Ομιλίες και κηρύγματα πού μένουν μόνο λόγια.

Όλα κούφια και άδεια της Χάριτος του Θεού.

Νεκρά και άοσμα .

Ονόματα γραμμένα στα χαρτιά "υπέρ υγείας" και ξεγραμμένα απ' την καρδιά μετ' ασπλαχνίας και κακίας.

Πάρ' το απόφαση και κατάλαβέ το επιτέλους όσο είναι καιρός.

Δεν είναι πίστη αυτό πού έχεις.

Και άμα άθελα σε πόνεσα συγχώρα με.

Δεν ήθελα να σε πονέσω ούτε να σε προσβάλω αλλά κυρίως να βγει από μέσα σου το πύον πού περνάς για αγιασμό.




Ό, τι συναντάς είναι προϊόν του μυαλού σου…!!!

Ό, τι συναντάς είναι προϊόν του μυαλού σου.

Είναι το μυαλό σου που θυμώνει.

Είναι το μυαλό σου που γίνεται ο πεισματάρης εκεί έξω.

Είναι το μυαλό σου που θέλει να πατσίσει.

Το μυαλό σου είναι πληγωμένο.

Μα αν παρατηρήσεις αυτό (σημ. αν μάθεις το μυστικό ότι όλα είναι εκεί έξω είναι προβολές του μυαλού σου) ..πες μου, πού είναι ο θυμός;

Πού είναι η κατάθλιψη;

Πού είναι ή πως θα είναι η ανταπόκριση στις συνθήκες;

Δεν υπάρχει κανένας να κατηγορήσεις ..

Όταν ο νους υποτάσσεται υπάρχει μόνο αιώνια ειρήνη και αυτή η ειρήνη είναι ο εαυτός, η συνείδηση.

Η συνείδηση είναι πάντα ειρηνική, πάντα χαρούμενη.

Δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες.

Όλα τα όρια προέρχονται από το μυαλό.

Γι ' αυτό σας λέω, μην προσπαθείτε να αλλάξετε συνθήκες.

Μην προσπαθείς να αλλάξεις καταστάσεις.

Απλά μάθετε πώς να παρατηρείτε το μυαλό κάνοντας το παθητικό και ήσυχο, και τότε θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα για εσάς από ότι μπορείτε να ελπίζετε.




Ρόμπερτ Άνταμς 

6 σημάδια ότι είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο…!!!!

Είστε το μόνο άτομο που παρακωλύει τον εαυτό του από την επίτευξη των ονείρων του και αν προσέξετε αυτά τα σημάδια, είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο. Το πεπρωμένο σας είναι εκεί έξω αν έχετε το κουράγιο να το αρπάξετε.

Θα απαιτηθεί γενναιότητα από εσάς σε αυτό το ταξίδι της αυτοεκπλήρωσης, και όταν πετύχετε, θα ξέρετε για τι πραγματικά είστε ικανοί.

1. Δεν έχετε έμπνευση από το τρέχον περιβάλλον σας
Η συνεχής μάθηση είναι μέρος της ζωής μας ως άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και είναι γεγονός ότι μας δίνει χαρά και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε. Αν δεν έχετε εμπνευστεί από κάποια νέα σοφία τώρα τελευταία, πηγαίντε να την βρείτε.

Διαβάστε ένα καινούργιο βιβλίο, κάντε ένα μάθημα, δοκιμάστε ένα καινούργιο μέρος για να αγοράσετε τα λαχανικά σας, μιλήστε σε κάποιον που συνήθως αποφεύγετε. Αν δεν έχετε επεκταθεί τώρα τελευταία, αυτή είναι καλή περίοδος να προκαλέσετε τον εαυτό σας με μια νέα εμπειρία.

Μάθετε για τον εαυτό σας κάνοντας μια προσωπική εξερεύνηση. Προκαλέστε το ίδιο σας το σκεπτικό κάθε φορά που λέτε στον εαυτό σας «Δεν μπορώ γιατί______». Στα αλήθεια δεν είστε ικανοί ή βάζετε όρια στον εαυτό σας κατά κάποιο τρόπο; Είναι ο φόβος το μόνο πράγμα που σας κρατάει από το να κάνετε αυτό που θέλετε;

2. Νιώθετε σαν να αξίζετε περισσότερα
Η απόλυτη ποσότητα του ταλέντου σας θα μπορούσε να εκπληρώσει τις ανάγκες για προσωπικό μιας μικρής πρωτοπόρας επιχείρησης και ακόμα περισσότερο. Η γνώση που πρέπει να μοιραστείτε με τον κόσμο είναι τεράστια. Αισθάνεστε ότι θα έπρεπε να είστε Σαμάνοι.

Όταν νιώθετε μια αποσύνδεση μεταξύ του τι έχετε τώρα και του τι αισθάνεστε πως είστε ικανοί να δώσετε στον κόσμο, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να προκαλέσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Δεν μιλάμε για υλικά αποκτήματα, μιλάμε για την έλλειψη της ευκαιρίας να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το σύνολο των δυνατοτήτων σας.

Αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή να αναρωτηθείτε:
Τι θα έκανα αν τα λεφτά και ο χρόνος δεν ήταν σκοπός;

Τώρα αναρωτηθείτε γιατί δεν έχετε δουλέψει προς αυτός τον στόχο ακόμα, και αποφασίστε να κάνετε ένα βήμα προς τα μπροστά και να κατορθώσετε το όνειρό σας προκαλώντας τον εαυτό σας.

3. Νιώθετε την ανάγκη να ωριμάσετε μέσω της εμπειρίας
Όταν οι άνθρωποι που ξέρετε μιλούν για ταξίδια, έχετε πιο πολλά μέρη που θέλετε να πάτε από αυτά που έχετε πάει. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για κουλτούρες και γλώσσες που έχουν βιώσει, ξέρετε μόνο αυτή στην οποία γεννηθήκατε.

Χρειάζεται να επεκτείνετε τον χαρτοφύλακά σας των εμπειριών ζωής, προκαλώντας περισσότερο τον εαυτό σας. Σκεφτείτε τη ζωή σας ως μια επένδυση. 

Επενδύστε τον χρόνο σας, τα λεφτά σας και την ενέργειά σας σε δραστηριότητες που σας δίνουν το μεγαλύτερο αντάλλαγμα. Αν αυτό δεν θρέψει την ψυχή σας με κάποιον τρόπο ή σας βοηθήσει να ωριμάσετε σε αυτό που προοριζόσασταν να γίνετε, τότε βρείτε τι είναι αυτό που το κάνει.

4. Δεν καταλαβαίνετε τους αγχωμένους ανθρώπους
Όταν δοκιμάζετε τον εαυτό σας, τον αναγκάζετε να βγει από την ζώνη της άνεσης. Αυτό δημιουργεί κάποιο άγχος για τη νέα κατάσταση. Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε το συναίσθημα του άγχους, είναι ώρα να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Ο φόβος της αποτυχίας όταν αναλαμβάνουμε μια νέα πρόκληση είναι φυσιολογικός. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να αποφεύγετε τις καινούργιες προκλήσεις από το φόβο μήπως αποτύχετε.

5. Σας αρέσει το γεγονός ότι η ζωή σας είναι εύκολη
Δυστυχώς, όταν η ζωή σας είναι εύκολη, είναι σημάδι ότι έχετε πέσει σε μια ρουτίνα και ότι χρειάζεται να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Σίγουρα, με την ευκολία είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό η ουσία της ζωής.

Η ζωή και το να ζει κάποιος, περιέχουν και τα δύο χαρές και πόνους, δυσκολίες και περιόδους άνεσης και χαλάρωσης. Αν ζείτε εύκολα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μια πρόκληση θα κάνει την εμφάνισή της σε εσάς σύντομα, επειδή κανένας δεν ζει με ευκολία όλη την ώρα.

Από το να γίνονται πράγματα στη ζωή σας όταν δεν είστε προετοιμασμένοι, καλύτερα να ετοιμαστείτε. Πράξτε έτσι ώστε να αποκτήσετε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση. 

Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις προκλήσεις που η ζωή θα σας φέρει. Προετοιμαστείτε για μια πνευματική επίθεση και αποφασίστε να μείνετε δυνατοί στην πίστη σας για τις ικανότητές σας.

Προκαλέστε τον εαυτό σας ώστε να είναι αρκετά δυνατός σωματικά ώστε να επιβιώσει μιας σημαντικής ασθένειας. Ακόμα και αν είστε υγιείς τώρα, πιέστε τον εαυτό σας να γίνει όσο πιο δυνατός γίνεται, έτσι ώστε αν το σώμα σας έχει κάποιο κώλυμα να μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα.

6. Υπνοβατείτε στη δουλειά σας
Προφανώς η καριέρα σας δεν σας προκαλεί αν νιώθετε είτε σαν εκπαιδευμένη μαϊμού που μπορεί να τα καταφέρει ή σαν να μπορούσατε να κοιμηθείτε οπουδήποτε και όλα να πηγαίνουν καλά.

Ερευνητές στο Journal of Small Business Management που ερευνούσαν τους λόγους που οι γυναίκες φεύγουν από εργαζόμενες, διαπίστωσαν ότι τα πιο σημαντικά πρωτοπόρα κίνητρα των γυναικών ήταν η επιθυμία για πρόκληση και αυτοδιάθεση και η επιθυμία για ισορροπία μεταξύ των ευθυνών οικογένειας και δουλειάς. 

Οι γυναίκες θέλουν να είναι ικανές να ελέγχουν το δρόμο της καριέρας τους, να έχουν ευελιξία για την οικογένεια και θέλουν μία δουλειά που να τις προκαλεί και να τις βοηθάει να φτιάξουν ένα βιογραφικό γεμάτο με δεξιότητες.




Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity.com
Photo Artist- Kate Smuraga

Η ανώτερη μορφή αντίληψης είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Η κατώτερη να δικαιολογείσαι…!!!!

Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι η σιωπή. Να μάθεις να σωπαίνεις όταν πρέπει, όσο πρέπει και να ακούς, έστω και εάν αυτό εκείνη την ώρα δεν σε συμφέρει.

Να μάθεις να ορίζεις πολύ καλά την αλήθεια που κρύβεται μέσα σου και να τη μετουσιώνεις σε δύναμη σου.

Και μετά την σιωπή η παραδοχή.
''Ναι δικό μου λάθος ήταν. Με συγχωρείς''.
Πόσο σπάνια πρόταση και πόσο κοστίζει στις μέρες μας.

Ο καθένας προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της Γιαδικιάρογλου στη Ελληνική ταινία με την Αλίκη.

Δεν ξέρω τίποτα, δεν είδα τίποτα, εκείνη την ώρα έκανα κάτι άλλο. Δεν φταίω εγώ. Φταίει ο άλλος, ο διπλανός, ο περαστικός.

Μερικές φορές είναι ανεκτίμητο το να πάρεις την ευθύνη των πράξεων σου. Να σταθείς απέναντι από τον λάθος εαυτό σου και να πεις ένα μεγάλο μπράβο, όχι γιατί έκανες λάθος, αλλά γιατί το αναγνώρισες.

Το πιο οδυνηρό είναι να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Να φοβάσαι να ρισκάρεις. Να καίγεσαι για να αθωωθείς και όχι για να αθωώσεις.

Να μην σε νοιάζει η αλήθεια αλλά η πάρτη σου. Να μην ξεπερνάς τα όρια, να μην πασχίζεις για να βρεθεί η άκρη, αλλά να είσαι μονίμως το θύμα στην ιστορία.

Πόσο με κουράζουν οι άνθρωποι με δεύτερες σκέψεις. Όχι μόνο, με την αδυναμία της παραδοχής, εκεί θα έλεγα έστω ότι είναι αδύναμοι, αλλά με την κουτοπονηριά πάντα στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης σαν την κονσέρβα.

Ο ευφυής άνθρωπος θα αποδεχτεί και θα παραδεχτεί. Εκεί θα φανεί η υπέρβαση του, η μάχη που δίνει, τα πολλαπλά του χτυπήματα.

Ο πονηρός θα βγάλει αμέσως την ουρά του απ έξω λέγοντας κάτι άσχετο, κάτι που θα τον αθωώνει και θα τον ακουμπάει όμορφα όμορφα στο μαξιλαράκι του για τον βραδινό του ύπνο.

Διάλεξα στην ζωή μου να πολεμάω, όχι να σκοτώνω. Διάλεξα να αντιμάχομαι το ψέμα, όχι μόνο να ξεσκεπάζω τους ψεύτες, αλλά και εκείνους που δεν λένε την αλήθεια.

Προτιμώ να είμαι ζωντανός οργανισμός, να κυλάει αίμα στις φλέβες μου ρισκάροντας, από το να ψοφήσω ανασφαλής στην σιγουριά της κρυψώνας μου.




Μπέττυ Κούτσιου