Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Διάβασε το αν έχεις στεναχώρια. Ό,τι μας συμβαίνει είναι τελικά για το καλό μας…!!!!

Στην μακρινή μας Ινδία διηγούνται ένα παραμύθι, απ’ αυτά που σου αφήνουν κάποιο χαμόγελο, γιατί έχουν ένα αναπάντεχα διδακτικό τέλος..

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αυτοκράτορας, που είχε διαλέξει σαν προσωπικό του σύμβουλο ένα πολύ σοφό γέροντα που όμως είχε ένα μεγάλο ελάττωμα, συνεχώς επαναλάμβανε, «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου… ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…

Ο αυτοκράτορας όμως παρόλο που το «ελάττωμα» του σοφού τον εκνεύριζε, τον κρατούσε κοντά του γιατί οι συμβουλές και η σοφία του, τού ήταν πολύ χρήσιμα και γι΄ αυτό το λόγο, τον έπαιρνε πάντα μαζί του, ειδικά όταν απομακρυνόταν από το παλάτι.

Μια βροχερή μέρα, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να καλλωπιστεί και αφού τον έπλυναν οι γυναίκες της αυλής, ζήτησε από τον κουρέα να τον ξυρίσει και να του κάνει μανικιούρ.

Την ώρα όμως που ο κουρέας του έκοβε τα νύχια, ακούστηκε ένας κεραυνός τόσο δυνατός που ο αυτοκράτορας και ο κουρέας τρόμαξαν τόσο πολύ που ο κουρέας έκοψε το μικρό δαχτυλάκι του αυτοκράτορα… Κραυγές, πόνου και θυμού κυρίευσαν τον αυτοκράτορα που έπεσε πάνω στον κουρέα με μεγάλη οργή:

«Γρήγορα στην φυλακή, ανάξιε, έκοψες το δάχτυλο του αυτοκράτορα, θα σαπίσεις μέσα στην φυλακή για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου!» Τότε επενέβη ο σοφός γέρος και άρχισε πάλι να επαναλαμβάνει: «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου…, ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…

Ο αυτοκράτορας γεμάτος οργή, φώναξε: «Φτάνει πια, με αυτές τις ανοησίες, σε βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια και εσύ στην φυλακή, έτσι θα μπορείς ν’ ακούς μόνος σου τις βλακείες σου μέχρι το τέλος της ζωής σου!»

Την επόμενη μέρα ο αυτοκράτορας, για να ξεθυμώσει και να χαλαρώσει, αποφάσισε να πάει κυνήγι στο δάσος, βέβαια μόνος του, μια και είχε φυλακίσει τον γέροντα σοφό που συνήθως τον ακολουθούσε παντού.

Ενώ βρισκόταν στο δάσος, ξαφνικά τον περικύκλωσαν οι πολεμιστές-αιρετικοί της θεάς Κάλι, τον συνέλαβαν και ήταν πολύ ευτυχισμένοι που βρήκαν ένα θύμα για να το θυσιάσουν στην θεά τους. 

Ο αυτοκράτορας, φώναξε, ούρλιαξε, παρακάλεσε, αλλά τίποτα. Εκείνοι είχαν αποφασίσει να τον θυσιάσουν στη θεά Κάλι που ήταν η θεά του κακού και γιόρταζε εκείνη τη μέρα.

Τον έντυσαν λοιπόν με το ειδικό ράσο, τον άλειψαν με το ιερό τους λάδι, τον έδεσαν στον βωμό και ενώ ο αρχηγός ήταν έτοιμος να του μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά, είδε, με τρόμο, πως από το θύμα έλλειπε ένα μέλος - το μικρό του δαχτυλάκι, βρίζοντας και φτύνοντας τον έλυσε, γιατί δεν επιτρεπόταν να θυσιάσουν κάποιον που δεν ήταν αρτιμελής και έτσι τον άφησαν να φύγει…

Ακόμα ζαλισμένος, ο αυτοκράτορας γρήγορα έτρεξε στο παλάτι του και στο δρόμο κατάλαβε τι είχε γίνει,ο σοφός γέροντας είχε δίκιο και ευτυχώς που σε εκείνο το ατύχημα τού έκοψε ο κουρέας το δάχτυλο και έτσι σώθηκε η ζωή του. Τι σημασία είχε ένα δαχτυλάκι λιγότερο μπροστά στον κίνδυνο που είχε διατρέξει; Καλύτερα ζωντανός και με ένα δάχτυλο λιγότερο παρά νεκρός!

Φτάνοντας στο παλάτι ο αυτοκράτορας, πήγε αμέσως στις φυλακές και ελευθέρωσε τον κουρέα και μετά πήγε στον σοφό γέροντα, μπήκε στο κελί τον αγκάλιασε και του είπε: «Φίλε μου, συγχώρεσε με, για το κακό που σου έκανα, τι τυφλός που ήμουνα.

Με συνέλαβαν οι αιρετικοί της θεάς Κάλι και ενώ ήταν έτοιμοι να με θυσιάσουν, είδαν πως μου έλειπε το μικρό μου δαχτυλάκι και με άφησαν να φύγω, είχες δίκιο φίλε μου, «ότι μας συμβαίνει είναι για το καλό μας!» Συγχώρεσε με φίλε μου, θα είσαι πάντοτε κοντά μου και όλο το βασίλειο σου ανήκει…

Αλλά τώρα πες μου σε παρακαλώ πολύ, εσύ, που σε έβαλα φυλακή, «που είναι το καλό που συνέβηκε σε σένα;» Με ηρεμία ο γέροντας κοίταξε τον αυτοκράτορα και του απάντησε: «Βλέπετε εξοχότατε, εάν δεν με είχατε φυλακίσει θα σας είχα συνοδέψει, όπως πάντα, στο κυνήγι σας στο δάσος και σε εμένα δεν λείπει κανένα δάχτυλο…! «Ότι μας συμβαίνει είναι για το καλό μας».




ainafetst.wordpress.com

Ψάχνετε για νόημα στη ζωή σας; Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα… !!!!

Η εκτίμηση της εγγενούς ομορφιάς στις καθημερινές στιγμές της ζωής μπορεί να συμβάλει σε μια πιο ουσιαστική ύπαρξη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σε μια εργασία που δημοσιεύθηκε στο Nature Human Behavior, ο Joshua Hicks, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογικών και Επιστημών του Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου A&M του Texas, λέει ότι αυτό μπορεί να είναι κάτι που δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με τις αντιλήψεις περί του νοήματος της ζωής.

«Μπορεί να μην σχετίζεται με το αν αποτελείτε μέρος στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά οι άνθρωποι που εκτιμούν τα μικρά πράγματα, όπως τον καφέ το πρωί ή το να είναι προσεκτικοί στις συζητήσεις με άλλους, τείνουν να έχουν μια υψηλότερη αίσθηση του νοήματος στη ζωή», είπε.

Ο Hicks μελετά την υπαρξιακή ψυχολογία. Με απλά λόγια, στοχεύει να κατανοήσει τα «μεγάλα ερωτήματα» στη ζωή. Περιγράφει την κύρια εστίασή του ως την εμπειρία της ζωής - τη μελέτη της υποκειμενικής αίσθησης των ανθρώπων ότι η ζωή τους έχει νόημα.

Μελετητές όπως ο Hicks γενικά συμφωνούν ότι υπάρχουν τρεις κύριες πηγές μιας υποκειμενικά ουσιαστικής ύπαρξης:

§ τη συνοχή ή η αίσθηση ότι η ζωή κάποιου “έχει νόημα”.

§ την κατοχή σαφών, μακροπρόθεσμων στόχων και της αίσθησης σκοπού.

§ την υπαρξιακή σημασία – την πεποίθηση ότι οι πράξεις κάποιου έχουν σημασία για τους άλλους.

Αυτό που υποστηρίζει ο Hicks και οι συνεργάτες του στην τελευταία τους έρευνα είναι ότι η εκτίμηση και η εύρεση αξίας στις εμπειρίες, που αναφέρεται ως βιωματική εκτίμηση, είναι μια τέταρτη θεμελιώδης οδός προς την εύρεση ενός νοήματος στη ζωή μας.

Οι ερευνητές μέτρησαν αυτόν τον παράγοντα ρωτώντας τους συμμετέχοντες στη μελέτη τους πόσο έντονα ταυτίζονται με δηλώσεις που συνδέονται με την εύρεση της ομορφιάς στη ζωή και την εκτίμηση μιας μεγάλης ποικιλίας εμπειριών. 

Τους ζητήθηκε επίσης να θυμηθούν το πιο ουσιαστικό γεγονός του περασμένου μήνα, με στόχο τη μέτρηση της βιωματικής εκτίμησης.

Ο Hicks περιέγραψε αυτή τη σειρά πειραμάτων σε ένα πρόσφατο άρθρο που έγραψε για το Scientific American. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αρχική θεωρία ότι η εκτίμηση των μικρών στιγμών μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ουσιαστική ζωή.

Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες στους οποίους ανατέθηκε να παρακολουθήσουν μια σειρά από γραφικά μοντάζ της φύσης που δημιουργήθηκαν με οργανική μουσική από το ντοκιμαντέρ “Planet Earth” του BBC ανέφεραν μεγαλύτερα συναισθήματα βιωματικής εκτίμησης από εκείνους που παρακολούθησαν ένα δίλεπτο εκπαιδευτικό βίντεο ξυλουργικής.

Ο Hicks είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε νωρίς στην πανδημία της νόσου COVID-19, όταν οι άνθρωποι ήταν απομονωμένοι στο σπίτι και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να επιδιώξουν τους στόχους τους. 

Το ερώτημα εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να βιώσουν ακόμα μια υψηλή αίσθηση νοήματος σε αυτές τις συνθήκες ήταν μεγάλης σημασίας, είπε, και παραμένει σημαντικό στην εποχή μας μετά την καραντίνα.

Η κατανόηση των κύριων συστατικών που συμβάλλουν στο να έχει κάποιο νόημα η ζωή μας μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να αναζητήσουν παρεμβάσεις για όσους αισθάνονται ότι η ζωή τους στερείται νοήματος, είπε ο Hicks.

Τα άτομα με συγκεκριμένους τύπους προσωπικότητας μπορεί να είναι καλύτερα στην εξάσκηση της ενσυνειδητότητας και στην αναγνώριση της εγγενούς ομορφιάς, σύμφωνα με τον Hicks, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν αυτήν την ικανότητα. 

Για να εκτιμήσουν τα μικρά πράγματα σε έναν κόσμο με γρήγορο ρυθμό, είπε, οι άνθρωποι πρέπει απλώς να επιβραδύνουν.

«Το νόημα είναι παντού γύρω μας όταν μπορούμε να ζήσουμε τη φυσική ομορφιά του κόσμου. Μπορεί να είναι η ομορφιά στο πρόσωπο ενός άλλου ατόμου, το φαγητό που τρώμε ή τα τραγούδια που ακούμε», είπε. 

«Αυτή τη στιγμή, καθώς τα κινητά τηλέφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο διαδεδομένα, νομίζω ότι τα πράγματα μειώνουν την αίσθηση ότι η ζωή μας έχει κάνοιο νόημα. Αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι διασκεδαστικά, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί πραγματικά να αποσπάσει την προσοχή από τη φυσική ομορφιά».




Πηγή: Experiential appreciation as a pathway to meaning in life, Nature Human Behaviour (2022). DOI: 10.1038/s41562-021-01283-6.

Τα υπέρ και τα κατά του σύντομου ύπνου…!!!!

Πάνω από το 85% των θηλαστικών χαρακτηρίζονται ως “πολυφασικοί κοιμώμενοι”, που σημαίνει ότι κοιμούνται για μικρά χρονικά διαστήματα καθ ‘όλη την ημέρα. Οι άνθρωποι όμως θεωρούνται μονοφασικοί, που σημαίνει ότι το 24άωρο χωρίζεται σε δύο διακριτές περιόδους, μία στην οποία είμαστε ξύπνιοι και άλλη μια στην οποία κοιμόμαστε.

Δεν είναι όμως απολύτως σαφές ότι αυτό είναι πράγματι το φυσικό πρότυπο ύπνου του ανθρώπου. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι μπορεί να κοιμούνται κατά διαστήματα, ενώ ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια πτυχή πολλών πολιτισμών.

Ο ύπνος όμως δεν φαίνεται να αποδίδει στον άνθρωπο όταν γίνεται με δόσεις. Οι έως τώρα μελέτες δείχνουν ότι η υποκατάσταση με σύντομους ύπνου ενός συνεχούς 7άωρου ή 8άωρου ύπνου που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι, προκαλεί τελικά κούραση. Αυτό αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Daniel Buysse στο University of Pittsburgh, ειδικός σε θέματα ύπνου.

Ο Buysse και οι συνεργάτες του είχαν πραγματοποιήσει προ ετών ένα πείραμα, στο οποίο μια ομάδα εθελοντών συμφώνησε να εναλλάσσει 30 λεπτά ύπνου με 60 λεπτά αγρυπνίας επί 2,5 συνεχόμενες ημέρες. 

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν «διαλυμένοι» από την κούραση, διότι αδυνατούσαν να κοιμηθούν εξίσου γρήγορα και βαθιά την ημέρα σε σύγκριση με το βράδυ.

Η τάση του σώματος για ύπνο τη νύχτα κάνει την εγρήγορση και την παραγωγικότητα μιας νυχτερινής βάρδιας προβληματική, ακόμα και αν κοιμόμαστε αρκετά στη διάρκεια της ημέρας. 

«Το βιολογικό μας ρολόι δεν μας επιτρέπει να κοιμόμαστε εξίσου καλά την ημέρα όπως τη νύχτα», λέει ο Buysse. 

«Ο ύπνος δεν είναι ίδιο ποιοτικός και ωφέλιμος όλες τις ώρες». Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί οι εργαζόμενοι τη νύχτα έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν χρόνια προβλήματα υγείας, πρόσθεσε ο ειδικός.

Ο σύντομος ύπνος

Είναι γνωστό ότι ο λίγος ύπνος μειώνει τον αυτοέλεγχο και οδηγεί σε λάθος αποφάσεις, αυξάνει τον κίνδυνο για ίωση, μειώνει την ποιότητα του σπέρματος και την παραγωγή μυελίνης ενώ μπορεί να αιτία περισσότερων κιλών. 

Γι’ αυτό πάντα είναι καλή ιδέα να αναπληρώνει κανείς τον χαμένο ύπνο, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, τονίζει η Ruth Benca, καθηγήτρια Ψυχιατρικής και διευθύντρια του Center for Sleep Medicine and Sleep Research στο University of Wisconsin-Madison.

Ένας σύντομος ύπνος 20-40 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και την ενεργητικότητα. Για παράδειγμα, μια μελέτη από τη NASA για την υπνηλία των στρατιωτικών πιλότων και αστροναυτών διαπίστωσε ότι ένας υπνάκος 40 λεπτών βελτιώνει την απόδοση κατά 34%. Υπάρχουν και τα ψυχολογικά οφέλη καθώς ένας σύντομος ύπνος μπορεί να προσφέρει χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Η Benca λέει: «Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να κοιμάται κάποιος λίγο το μεσημέρι για να αναπληρώσει έστω και εν μέρει μια νύχτα ελλιπούς ύπνου, συμπληρώνοντας λ.χ. με αυτό τον τρόπο επτά ώρες ύπνου σε ένα 24ωρο αντί για τις 6,5 που κατάφερε να κοιμηθεί τη νύχτα».

Βέβαια, το περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά μας να κοιμηθούμε. Η θερμοκρασία του δωματίου έχει μεγάλη σημασία όπως φυσικά και ο θόρυβος καθώς και το φως. Αν ωστόσο πάρετε έναν υπνάκο πάρα πολύ αργά στην ημέρα, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις νυχτερινές ώρες του ύπνου σας.

Από την άλλη μεριά, ο σύντομος ύπνος μπορεί να προκαλέσει αμέσως μετά μια αδράνεια και αίσθηση αποπροσανατολισμού. Ενώ αυτή η κατάσταση συνήθως διαρκεί μόνο για λίγα λεπτά με μισή ώρα, μπορεί να είναι επιζήμια για όσους πρέπει να εκτελέσουν μετά το ξύπνημα μια σημαντική εργασία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep εξέτασε τα οφέλη ενός σύντομου ύπνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένας υπνάκος 10 λεπτών εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό την υπνηλία και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση. Όμως αν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά είναι πιθανό να επιφέρει στη συνέχεια μια αδράνεια.




Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Πώς θα αγαπήσετε και θα αγαπηθείτε περισσότερο ;

Πώς θα αγαπήσετε και θα αγαπηθείτε περισσότερο;
Σύμφωνα με το βιβλίο «The Moral Molecule»,, του καθηγητή οικονομικής ψυχολογίας και management, Paul Zak, ο μοριακός θεμέλιος λίθος της αγάπης είναι μια ορμόνη με την ονομάσια ωκυτοκίνη και σύμφωνα με τον Δρ. Zak, τα αυξημένα επίπεδα αυτής της ορμόνης ρίχνουν το άγχος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορεί βέβαια, η αποδόμηση της αγάπης, στα εξ ων συνετέθη, να σας χαλάει το ρομαντικό του θέματος, αλλά απλά αναλογιστείτε το καλό που κάνετε στον εαυτό σας αυξάνοντας αυτά τα επίπεδα και έχετε υπόψη πως δεν ανεβαίνουν αποκλειστικά με τον έρωτα και το σεξ. 

Η αγάπη έχει πολλές μορφές και η ωκυτοκίνη δεν αναγνωρίζει τις διαφορές.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν έχετε κεραυνοβοληθεί ακόμα, υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την ωκυτοκίνη σας και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και την υγεία σας.

1. Αγκαλιάστε περισσότερο
Ακόμα και μεταξύ αγνώστων η αγκαλιά απελευθερώνει ωκυτοκίνη, γι’ αυτό μη διστάζετε όταν γνωρίζετε κάποιον να τον αγκαλιάσετε από το να του σφίξετε απλά το χέρι. Μπορεί να έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά θα του κάνετε καλό, ακόμα και αν εκείνος δεν έχει ιδέα για την ορμόνη της αγάπης.

2. Κάντε τη χειραψία σας πιο ζεστή
Αν έχετε δυσκολία να αγκαλιάσετε κάποιον από τη στιγμή της πρώτης γνωριμίας σας, τότε τουλάχιστον κάντε τη χειραψία σας πιο εγκάρδια, χρησιμοποιώντας και τα δυο χέρια σας, ενώ η επαφή με τα μάτια πάντα βοηθάει ακόμα περισσότερο την οικειότητα.

3. Δείτε μια συγκινητική ταινία
Είτε είναι δράμα, είτε ρομαντική ιστορία, μια ταινία που θα σας συγκινήσει είναι ένα από τους καλύτερους τρόπους να ανεβάσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης κατακόρυφα. Πιο αναλυτικά, όταν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης αυξάνονται κατά 10-20%, τότε παρατηρούνται σχετικές αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως είναι η χαλάρωση και η απώλεια του άγχους.

Η παρακολούθηση δε μιας συγκινησιακής ταινίας αυξάνει την ωκυτοκίνη κατά το εντυπωσιακό 47%, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος μπαίνει στο κλίμα της ταινίας και τη βιώνει σαν να είναι ο ίδιος κομμάτι αυτής.

4. Τραγουδήστε karaoke
Είτε karaoke, είτε σε χορωδία, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η εξάσκηση της φωνής και των τραγουδιστικών σας ικανοτήτων σας με παρέα, ανεβάζει αυτόματα τα επίπεδα της ορμόνης της αγάπης.

5. Χορέψτε με παρτενέρ
Σε πείραμα που έκανε σε χορευτές ο Δρ. Zak και μέτρησε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, πριν και μετά το χορό, παρατήρησε αύξηση κατά 11% μετά από μια νύχτα χορού, ασχέτως φύλου και ηλικίας των χορευτών. Η εγγύτητα και αναγκαστική οικειότητα που φέρνει ο χορός, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης και μας χαλαρώνει ακόμα περισσότερο.

6. Ανεβάστε την αδρεναλίνη σας
Είτε κάνοντας κάποιο extreme sport, είτε ανεβαίνοντας στη ρόδα του λούνα παρκ, είτε βλέποντας μια ταινία τρόμου, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σας παρέα με κάποιον άλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεθείτε με κάποιον.
Έτσι άλλωστε εξηγείται και το ιδιαίτερο δέσιμο που αναπτύσσουν μεταξύ τους, οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες.

7. Γυμναστείτε παρέα
Η γυμναστική με παρέα, εκτός από καλύτερα αποτελέσματα, είναι και πιο ευχάριστη. Οι κοινοί στόχοι, ή έστω ο ευγενής ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ των φίλων που γυμνάζονται μαζί, ενισχύουν το δέσιμο ανάμεσά τους, εκτός από τη φυσική τους κατάσταση.

8. Κεράστε τους φίλους σας
Κάντε ένα δώρο σε ένα φίλο σας, κεράστε τον ένα ποτό και έτσι θα ξεκινήσετε έναν κύκλο αγάπης και τρυφερότητας που θα ωφελήσει όλους.

9. Εκδηλώστε τα αισθήματά σας
Μην κρατάτε τα γλυκόλογα μόνο για το σύντροφό σας. Η αγάπη, απλώνεται σε πολλούς τομείς της ζωής, στις φιλικές σχέσεις, στις οικογενειακές ακόμα και στην εκτίμηση απέναντι σε ένα συνάδελφο και συνεργάτη. Δηλώστε την αγάπη σας ρητά, εκδηλώστε τη με κάποιο τρόπο και θα δείτε που θα γυρίσει πίσω σε εσάς, πολλαπλάσια.

10. Δικτυωθείτε κοινωνικά
Όσο δαιμονοποιημένα και να είναι τα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παύουν να είναι μέσα δικτύωσης. Μπορεί να μην προσφέρουν τον πλούτο που προσφέρουν οι διαπροσωπικές σχέσεις, πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά έχουν κι αυτά μερίδιο στην αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης.

Με όποιο τρόπο λοιπόν, μπορείτε επικοινωνήστε με τους άλλους, είτε είναι μέσα σε ένα δωμάτιο με τη φυσική παρουσία όλων, είτε μέσω ενός υπολογιστή.




clickatlife.gr

22 πράγματα που πρέπει να μάθετε πρίν πεθάνετε…!!!!

22 πράγματα που πρέπει να μάθετε πρίν πεθάνετε

1) Ολόκληρο το όνομα του Donald είναι: Donald Fauntleroy Duck

2) Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.

3) Μια καμηλοπάρδαλη μπορεί να καθαρίσει τα αφτιά της με τη γλώσσα της.

4) Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.

5) Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.

6) Τα μυρμήγκια τεντώνονται το πρωί όταν ξυπνάνε.

7) Οι οδοντόβουρτσες χρώματος μπλε προτιμώνται από ότι οι κόκκινες.

8) Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!

9) Κανείς δεν μπορεί να γλύψει τον αγκώνα του. Είναι αδύνατο να τον ακουμπήσεις με τη γλώσσα σου.

10) Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι

11) Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.

12) Ένα τρίτο στις παγκόσμιες πωλήσεις παγωτού το έχει το παγωτό βανίλια.

13) Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν 4 φορές περισσότερο από των ποδιών.

14) Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.

15) Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

16) Το ''κουάκ'' της πάπιας δεν έχει αντίλαλο. Και κανείς δεν ξέρει γιατί.

17) Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.

18) Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

19) Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.

20) Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

21) Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.

22) Περίπου 70% (αν όχι 100%..) των ανθρώπων που διάβασαν αυτό το μήνυμα προσπάθησαν να γλύψουν τον αγκώνα τους !!!




10 τρικ που θα σας κάνουν εξυπνότερους…!!!!

10 τρικ που θα σας κάνουν εξυπνότερους
Καθημερινές συνήθειες που «τρέφουν» τον εγκέφαλο

Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν την άποψη ότι η εξυπνάδα δεν είναι μια «σταθερή» ποσότητα αλλά ένα μεταβαλλόμενο χαρακτηριστικό, που εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει κανείς διάφορες καταστάσεις και τα πράγματα που κάνει για να «θρέφει» τον εγκέφαλό του.

Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς θα γίνετε εξυπνότεροι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω «τρικ» που προτείνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

1. Χρησιμοποιήστε έξυπνα το χρόνο σας στο διαδίκτυο.
Μη σπαταλάτε το χρόνο σας ελέγχοντας μόνο τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και χαζεύοντας τις φωτογραφίες γνωστών και αγνώστων. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από διάφορες πηγές γνώσης, όπως διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες TED κ.ά. Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να μάθετε κάτι καινούριο και δε θα χάσετε.

2. Κρατάτε σημειώσεις από αυτά που μαθαίνετε.
Δε χρειάζεται να γράφετε εκθέσεις. Ακόμη και μερικές σειρές σημειώσεων από το τι έχετε μάθει κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

3. Δημιουργήστε μια λίστα «τα έχω κάνει ήδη».
Η αυτοπεποίθηση και η ευτυχία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της εξυπνάδας. Επομένως αν θέλετε να τα ενισχύσετε, δημιουργήστε μια λίστα, όχι με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, αλλά με όσα έχετε ήδη κατορθώσει.

4. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια.
Τα επιτραπέζια παιχνίδια (π.χ. Scrabble, σκάκι κ.ά) δεν είναι απλά διασκεδαστικά, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασκήσετε το μυαλό σας.

5. Αποκτήστε έξυπνους φίλους.
Μπορεί καμιά φορά να νιώθετε λίγο «πιο κάτω» από αυτούς, όμως το να κάνετε παρέα με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μάθετε και να κερδίσετε γνώσεις.

6. Να διαβάζετε πολύ.
Από εφημερίδες και περιοδικά, μέχρι τόμους εγκυκλοπαιδειών. Μη σταματάτε να διαβάζετε.

7. Προσπαθήστε να το εξηγήσετε με απλά λόγια.
«Αν δε μπορείς να το εξηγήσεις απλά, δεν το έχεις καταλάβει αρκετά καλά» είχε πει ο Αϊνστάιν.

Φροντίστε να μαθαίνετε καλά ό,τι νομίζετε ότι έχετε μάθει, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε όταν προσπαθήσετε να μεταδώσετε τις γνώσεις σας σε τρίτους. Αν δυσκολεύεστε να το εξηγήσετε, μάλλον πρέπει να ξεκινήσετε και πάλι από την αρχή.

8. Δοκιμάστε νέα πράγματα.
Ο Steve Jobs είχε παρακολουθήσει κάποτε μαθήματα καλλιγραφίας, αναφέρει το δημοσίευμα. Την εποχή που τα ξεκίνησε δεν του χρησίμευαν σε κάτι, όμως αργότερα χρησιμοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε στους πρώτους υπολογιστές Mac.

Ποτέ δεν ξέρετε πότε και πώς θα σας φανεί χρήσιμη μια γνώση ή επιδεξιότητα. Δοκιμάστε νέα πράγματα και ανακαλύψτε πώς η εμπειρία σας μπορεί να σας χρησιμεύσει στο μέλλον.

9. Μάθετε μια ξένη γλώσσα.
Δε χρειάζεται να βάλετε στόχο την απόκτηση ενός πτυχίου. Άλλωστε υπάρχουν πολλά «δωρεάν εργαλεία» στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν απλά να εξασκήσετε την ικανότητά σας στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

10. Κάντε διάλειμμα.
Ο εγκέφαλος μπορεί να χρειάζεται κι αυτός την «τροφή» του, ωστόσο χρειάζεται και χρόνο ανάπαυσης για να επεξεργαστεί όσα έχει μάθει.




Πως να ανακαλύψετε το πολυπόθητο μυστικό της ευτυχίας…!!!!

Πως να ανακαλύψετε το πολυπόθητο μυστικό της ευτυχίας!
Πολλοί αναζητούν το μυστικό της ευτυχισμένης και χαρούμενης ζωής, αλλά λίγοι τελικά δηλώνουν ότι έχουν καταφέρει να το βρουν. Το πολυπόθητο μυστικό της ευτυχίας μπορεί να είναι απλά το να μην περιμένει κανείς πολλά στη ζωή του.

Σύμφωνα με μια μελέτη γύρω από την ανθρώπινη ευτυχία, την οποία επικαλείται η MailOnline, αν αρχίσει κανείς με χαμηλές προσδοκίες στη ζωή του μπορεί να καταλήξει με μερικές ευχάριστες εκπλήξεις. 

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καθημερινή ευημερία δεν αντικατοπτρίζεται στο πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά από το αν πηγαίνουν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η «άμπωτη και η ροή» της ψυχικής ευτυχίας –ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο η διάθεσή μας αλλάζει από στιγμή σε στιγμή – επηρεάζεται βαθιά από τις προσδοκίες της ζωής ενός ανθρώπου.

«Λένε ότι κανείς είναι πιο ευτυχισμένος όταν μειώνει τις προσδοκίες του. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια δόση αλήθειας στη ρήση αυτή. 

Οι χαμηλότερες προσδοκίες καθιστούν πιο πιθανό το αποτέλεσμα να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευτυχία» εξήγησε ο Dr Robb Rutledge από το πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Ωστόσο, ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα έχοντας εξετάσει τη θεωρία τους σε 18.000 ανθρώπους «ανακάλυψαν» ότι η διάθεση επηρεάζεται από αντιθετικές δυνάμεις. 

Ενώ οι χαμηλότερες προσδοκίες μάς κάνουν πιο χαρούμενους όταν ξεπερνιούνται αργότερα στη ζωή, το να έχει κανείς υψηλότερες προσδοκίες από τη ζωή του εξ αρχής τον κάνουν πιο χαρούμενο πιο νωρίς.

«Οι προσδοκίες μπορούν να επηρεάζουν την ευτυχία ακόμη και προτού μάθει κανείς το αποτέλεσμα μιας απόφασης» πρόσθεσε.




newsbeast.gr

10 λέξεις που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο…!!!!

10 λέξεις που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!!
Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.

1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.

2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».

3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή αναμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.

4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.

5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.

6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.

7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.

8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.

9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.

10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.




Ποια είναι η μεγαλύτερη αρνητική επίπτωση του αδυνατίσματος…!!!!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αρνητική επίπτωση του αδυνατίσματος !

Είναι επίσημο: το αδυνάτισμα μπορεί να ωφελεί σημαντικά την υγεία του σώματος, αλλά δεν φέρνει την ευτυχία. Αντιθέτως, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην κατάθλιψη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας, εκτενούς μελέτης που έδειξε πως όσοι κατορθώνουν να αδυνατίσουν έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αισθάνονται μελαγχολία, μοναξιά και θλίψη, σε σύγκριση με όσους αποτυγχάνουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά ή παχαίνουν κι άλλο.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο University College του Λονδίνου (UCL), αποκαλύπτει πως η προώθηση των προγραμμάτων αδυνατίσματος γίνεται με τρόπο που πείθει τον κόσμο ότι θα αλλάξει η ζωή του, αν χάσει τα περιττά του κιλά.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως η αλλαγή του βάρους βελτιώνει μόνο την υγεία, με συνέπεια να απογοητεύονται οικτρά. Επιπλέον, η ίδια η διαδικασία του αδυνατίσματος είναι μία δύσκολη προσπάθεια γεμάτη εμπόδια και «πισωγυρίσματα» που «ρίχνουν» την ψυχική διάθεση.

Στη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 2.000 υπέρβαροι και παχύσαρκοι άντρες και γυναίκες, ηλικίας 50 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν 4 χρόνια στη διάθεσή τους για να αδυνατίσουν.

Στο τέλος της τετραετίας, το 14% είχαν χάσει τουλάχιστον το 5% του αρχικού σωματικού βάρους τους – ένα ποσοστό που είναι γνωστό ότι επιφέρει πολλές βελτιώσεις στην υγεία. Όντως, εξετάσεις έδειξαν πως αυτοί οι εθελοντές είχαν καλύτερη πίεση, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια.

Την ίδια στιγμή, όμως, είχαν και χειρότερη ψυχική διάθεση, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «PLoS One». 

Στην πραγματικότητα, είχαν κατά 78% περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σύγκριση με όσους δεν αδυνάτισαν ή πάχυναν κι άλλο – και αυτό δεν άλλαξε όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου για κατάθλιψη, όπως το πένθος, το διαζύγιο, η ανεργία κ.λπ.

«Η μελέτη μας δεν διεξήχθη με σκοπό να αποθαρρυνθεί ο κόσμος να αδυνατίσει», ξεκαθάρισε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρα Τζάκσον, ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας & Υγείας του UCL.

«Ωστόσο, όποιος προσπαθεί να χάσει βάρος πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην νομίζει ότι το νέο βάρος αυτομάτως θα βελτιώσει όλες τις πλευρές της ζωής του, ό,τι κι αν υπόσχονται οι διάφορες μέθοδοι και προγράμματα αδυνατίσματος».

«Το αδυνάτισμα βελτιώνει την φυσική κατάσταση και την υγεία, αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα της ζωής», συνηγόρησε ο δρ Κάρι Κούπερ, καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη. 

«Δυστυχώς ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί ότι μετά από τόση προσπάθεια δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή του και αυτό οδηγεί στην κατάθλιψη».




tanea.gr / Ρούλα Τσουλέα

Λέγοντας αυτές τις φράσεις ανοίγεις την πόρτα της τύχης στη ζωή σου…!!!!

Λέγοντας αυτές τις φράσεις ανοίγεις την πόρτα της τύχης στη ζωή σου. Εξοπλισμένοι με θετικές επιβεβαιώσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης με θετική και υγιή σκέψη.

Το μυαλό σας οδηγείται από θετικές σκέψεις, ή αφήνετε αρνητικές εικασίες να παίρνουν τον έλεγχο; Μπορείτε να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας, σαν να βλέπετε μία ταινία στην τηλεόραση; 

Ο τρόπος που ο εγκέφαλός μας είναι σε θέση να καταλάβει γρήγορα μια πληροφορία, να την αναλύσει, και να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνουμε ή να πούμε σε μια δεδομένη στιγμή είναι φοβερός!

Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να είμαστε προσεκτικοί και να αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης και τις προγραμματισμένες αντιδράσεις μας με την πάροδο του χρόνου. Είτε έχετε επίγνωση γι’ αυτό το θέμα, είτε όχι, η θετική (ή αρνητική) σας σκέψη επηρεάζει τις καθημερινές σας εμπειρίες.

To πως ερμηνεύουμε τα γεγονότα της ζωής μας επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Αν αφήσουμε παλιά εγκλωβισμένα συναισθήματα να “τρέχουν”, μπορεί να χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας με έναν μη παραγωγικό τρόπο, ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μικρότερη αυτοεκτίμηση, κυνισμό, απαισιοδοξία και αρνητικότητα.

Μην παγιδεύεστε στις ιστορίες του παρελθόντος ή στο φόβο σας ότι θα επαναληφθούν. Εσείς έχετε τον έλεγχο και είναι καιρός να πάρετε πίσω τη δύναμή σας! Ο εσωτερικός σας κόσμος δημιουργεί τον εξωτερικό.

Έτσι, είτε πρόκειται για ένα παλιό μοτίβο που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί, αρκετά ευφυής, ή αρκετά ελκυστικοί, αυτές οι παλιές σκέψεις και τα παλιά συστήματα πεποιθήσεων θα αντανακλούνται στην ενέργεια που βγάζετε έξω στον κόσμο με τον προφορικό λόγο και τις πράξεις σας, και να επιστρέφουν πίσω σε σας, κυρίως από τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Αρνητικές σκέψεις μπορούν να δημιουργούνται στην παιδική χαρά ενός δημοτικού σχολείου, στα αποδυτήρια μετά το μάθημα της γυμναστικής, στο σπίτι σας, στο περιβάλλον εργασίας σας ή οπουδήποτε αλλού. 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μπορείτε να είστε γνώστες όλων αυτών και συμπονετικά να τα αλλάξετε σε θετικές σκέψεις.

Πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τον παλιό αρνητικό τρόπο σκέψης σε μια θετική και υγιή σκέψη; Με το να κολλήσετε σε εμφανή σημεία κάποιες θετικές επιβεβαιώσεις-μηνύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει.

Κολλήστε μερικά αισιόδοξα μηνύματα στον καθρέφτη του μπάνιου, στο ψυγείο, στο αυτοκίνητο και στο γραφείο σας. Αυτές οι επιβεβαιώσεις είναι υπενθυμίσεις ότι έχετε τον έλεγχο των σκέψεών σας και ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν. 

Θα πρέπει να προσέχετε τις σκέψεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας ότι είστε ανώτεροι από το μυαλό σας και να αναγνωρίζετε κάθε σκέψη ως ένα αντικείμενο χωρίς να ταυτίζεστε με αυτές.

Οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές, αλλά το καλύτερο θα ήταν να πλαισιώνονται με θετικά μηνύματα, σε χρόνο ενεστώτα. 

Δηλώσεις που ξεκινούν με τη λέξη “Είμαι” είναι υπέροχες! “Είμαι” δυνατός, όμορφος, σίγουρος, έξυπνος, δημιουργικός, κλπ. Συνδυάστε το μήνυμα “Είμαι” με συγκεκριμένους τομείς της ζωής σας, όπου επιθυμείτε να μετατοπίσετε συνειδητά τον τρόπο σκέψης σας.

Επίσης, πολύ χρήσιμα είναι και τα μηνύματα που ξεκινούν με τη λέξη “Μπορώ”, χωρίς όμως να γίνεται χρήση πολλών μελλοντικών καταστάσεων (πχ. μηνύματα που ξεκινούν με “Θα”). 

Γιατί χρησιμοποιώντας ενέργεια σε μελλοντικά αποτελέσματα, πάντα η ενέργεια βρίσκεται εκεί έξω, στο μέλλον. Οπότε να γράφετε σε ενεστώτα χρόνο και να επιβεβαιώνετε ότι έχετε ήδη αυτό που θέλετε, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας και της πραγματικότητας.

Για παράδειγμα, αντί να λέτε στον εαυτό σας “Θα έχω ένα όμορφο, ήσυχο σπίτι”, να λέτε “Έχω ένα όμορφο, ήσυχο σπίτι”. Μπορείτε να αισθανθείτε τη διαφορά όταν λέτε το καθένα από αυτά; 

Αφήνοντας την ενέργειά σας να βρίσκεται σε παρόντα χρόνο, τότε λειτουργεί κιόλας στο παρόν, όπου θέλετε οι δημιουργίες σας να υλοποιηθούν.

Είναι πολύ ισχυρό ο καθένας να γράψει τις δικές του δηλώσεις που έχει βαθιά μέσα του, αλλά εδώ είναι μερικά παραδείγματα για να ξεκινήσετε:

Αγαπώ και εκτιμώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι.

Η ζωή μου λειτουργεί υπέροχα.

Είμαι δυνατός και υγιής.

Η ζωή μου ανθίζει σε συνολική τελειότητα.

Τα πάντα δουλεύουν για το ευρύτερο καλό μου.

Λατρεύω να είμαι γεμάτος ενέργεια.

Μου αξίζει το καλύτερο και αποδέχομαι το καλύτερο τώρα.

Τα πάω περίφημα σε ότι και αν κάνω.

Εκτιμώ αυτό που είμαι.

Αγαπώ και λατρεύω όλες τις πτυχές του εαυτού μου.

Εκπέμπω υγεία μέσα από κάθε κύτταρο και σύστημα του σώματός μου.

Έχω το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητα για να μετατρέψω τις λύσεις των προβλημάτων μου σε πράξεις.

Τιμώ τον εαυτό μου με σεβασμό.

Είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μου.

Εμπιστεύομαι τα συναισθήματά μου και τις ασυνείδητες σκέψεις μου.

Όπως έχω τη δική μου δύναμη, αναγνωρίζω τη δύναμη και την ομορφιά του ποιος είμαι.

Αποδέχομαι την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που κάνω στη ζωή μου.

Αντιμετωπίζω κάθε καινούργιο πρόβλημα σαν μια νέα πόρτα που ανοίγει, και σαν μια καινούργια δημιουργική ευκαιρία.

Αγαπώ να δημιουργώ χαρούμενες, δημιουργικές σχέσεις.

Υπάρχουν όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου καθημερινά.

Και γιατί οι επιβεβαιώσεις και τα μεταβαλλόμενα πρότυπα σκέψης από αρνητικά σε θετικά λειτουργούν;

Επειδή αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε! Μην αφήσετε παλιά αρνητικά μοτίβα σκέψης να ελέγχουν εσάς και τη ζωή σας. Αξίζετε το καλύτερο και είναι καιρός να αποδεχτείτε το καλύτερο τώρα!

Αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να συνειδητοποιήσετε αυτό που σας λέει και συμπονετικά αλλάξτε τα παλιά, δυσάρεστα σενάρια σε όμορφα και εποικοδομητικά!




7 «γιατί» φοβόμαστε την αγάπη…!!!!

7 «γιατί» φοβόμαστε την αγάπη!!!
Αυτό που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο φόβος μην πληγωθούμε, γι αυτό φροντίζουμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, ώστε να μην περάσει το βέλος του έρωτα αυτή την πανοπλία και πληγωθούμε από αυτό ή καν ερωτευτούμε.
Για πολλούς άλλωστε οι δυο έννοιες ταυτίζονται.

Όλοι έχουν την ανάγκη να αγαπηθούν, αλλά δεν είναι καθόλου λίγοι που δεν το προσπαθούν καν. Και – ας είμαστε ειλικρινείς - κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την οικονομική κρίση γι’ αυτό…

Ποιες είναι λοιπόν οι μεγαλύτερες φοβίες που αναζωπυρώνει η ίδια η αγάπη και ποιοι είναι οι λόγοι που όλοι την τρέμουν τόσο;

1. Η αληθινή αγάπη μας κάνει ευάλωτους
Μια καινούρια αγάπη, είναι ένα αχαρτογράφητο έδαφος για καθέναν από εμάς, η άγνοια του οποίου ενεργοποιεί το ένστικτο του φόβου για το άγνωστο. Ο έρωτας από την άλλη, μας προσκαλεί να εμπιστευτούμε τυφλά έναν άλλο άνθρωπο, με τη ζωή μας - έστω μεταφορικά - και αυτό είναι που μας κάνει να νιώθουμε τόσο εκτεθειμένοι σε αυτόν, όσο και ευάλωτοι.

Η ρουτίνα του καθενός που αφορούσε την προστασία και προφύλαξή του από τον έξω κόσμο, σταδιακά καταρρέει και όσο πιο πολύ δενόμαστε τόσο πιο τρωτοί νιώθουμε και –ομολογουμένως- μια τέτοια αντίδραση είναι απολύτως αναμενόμενη. Είναι όμως φυσιολογική;

2. Οι νέες αγάπες, αναμοχλεύουν τις παλιές πληγές
Όταν μια σχέση έρχεται στη ζωή μας, σπάνια έχουμε –πριν αυτή προκύψει- πλήρη συνείδηση των επιδράσεων που έχει πάνω μας το παρελθόν μας. Οι σχέσεις που έχουμε βιώσει, από την παιδική ακόμα ηλικία, επηρεάζουν δραστικά την αντίληψή μας και την προσέγγιση που αναπτύσσουμε, όταν μεγαλώνουμε όσον αφορά στη σύναψη ρομαντικών δεσμών.

Η εγγύτητα που προκαλεί μια ερωτική σχέση, συχνά αναβιώνει συναισθήματα απώλειας, απόρριψης και πόνου από το παρελθόν, ενώ υπάρχει και η θεωρία πως η αγάπη είναι συχνά άρρηκτα δεμένη με τον ίδιο τον πόνο, καθώς συνδέεται ασυνείδητα με τον πόνο που βιώνουμε, όταν δεν την έχουμε στη ζωή μας.

3. Η αγάπη προκαλεί την ίδια μας την ταυτότητα
Η έλλειψη της αγάπης όσο μεγαλώνουμε, η εικόνα των γονιών μας για τους ίδιους τους εαυτούς τους και η αυτομαστίγωση που καταλήγουμε να βιώνουμε, θέτουν τις προδιαγραφές για συγκεκριμένες συμπεριφορές και ορισμένες αντιλήψεις που ξαφνικά συνειδητοποιούμε πως έχουν γίνει δικές μας και μας έχουν δομήσει, χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει.

Καλώς ή κακώς, όμως, αυτές οι σκέψεις μας έχουν ορίσει και τη στιγμή που θα έρθει κάποιος να μας εκφράσει την αγάπη και την τρυφερότητά του, για τα οποία θεωρούμε εαυτούς ανάξιους, τείνουμε να αντιδράσουμε αμυντικά και μάλλον αμήχανα, ενώ το φυσικό θα ήταν το άκρως αντίθετο.

4. Η χαρά φέρνει μαζί της τον πόνο
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε εαυτούς από τον πόνο, να αποκλείουμε από τη γκάμα των συναισθημάτων και την ίδια τη χαρά. 

Για πολλούς η ίδια η χαρά, σημαίνει την ίδια στιγμή βαθύ πόνο ή το φόβο πως αργά ή γρήγορα, αυτή η ευτυχία θα μετατραπεί σε δυστυχία. Γι αυτό το λόγο, τείνουμε στην αναισθητοποίηση, η οποία παίρνει σβάρνα και την επιθυμία μας για χαρά και την ανάγκη μας για οικειότητα.

5. Η αγάπη ποτέ δεν είναι ίση
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν να σχετιστούν με κάποιον, καθώς νιώθουν πως του άλλου τα συναισθήματα είναι πιο έντονα από τα δικά τους και με το φόβο ότι δεν θα νιώσουν ποτέ το ίδιο και εν τέλει θα πληγώσουν τον άλλο, δεν προσπαθούν καν. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι η αγάπη και τα συναισθήματα αυτής ποτέ δεν είναι ίσα και αυτή η ανισότητα αλλάζει από τον ένα στον άλλο σύντροφο ανά περιόδους και το άγχος για το ποια είναι τελικά τα συναισθήματα μας, μας κάνει να ξεχνάμε να τα βιώσουμε και εν τέλει να τα αντιληφθούμε.

Ο φόβος για τη μελλοντική εξέλιξη των συναισθημάτων, μας στερεί από το να τα ζήσουμε τώρα και να τους δώσουμε την ευκαιρία που χρειάζονται για να διαμορφωθούν.

6. Οι σχέσεις μας απομακρύνουν από την οικογένειά μας
Οι ερωτικές σχέσεις είναι ένα από τα προπύργια της ενήλικης ζωής, που σηματοδοτούν τον απογαλακτισμό και την «απελευθέρωση» από τα οικογενειακά δεσμά. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει αδιαφορία για την οικογένεια και τους γονείς, αλλά περισσότερο την ανεξαρτητοποίησή μας από εκείνους, κάτι που μπορεί οικονομικά να το έχουμε ήδη πετύχει, αλλά συναισθηματικά πολλοί αργούν να το καταφέρουν, αν μάλιστα το επιτρέψουν ποτέ στον εαυτό τους.

Η οικογένεια μας έχει δώσει την ταυτότητα μας, την οποία τώρα καλούμαστε να εξελίξουμε μέσα από τη σχέση μας με ένα άλλο άτομο και οι αλλαγές πάντα ήταν ζόρικες για όλους.

7. Η αγάπη ανακινεί τους υπαρξιακούς μας φόβους
Όσο περισσότερα έχουμε, τόσο μεγαλώνει ο φόβος να τα χάσουμε. Όσο περισσότερη αξία αποκτούμε μέσα σε μια σχέση, τόσο μεγαλύτερη επίγνωση αποκτούμε του εαυτού μας και της ίδιας μας της αξίας σαν προσωπικότητες, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν απλά κάτι που αφορούσε αποκλειστικά εμάς και κανέναν άλλο.

Όταν ένας άλλος, στηρίζεται πάνω μας, η ευθύνη για τη ζωή μας αποκτά άλλες διαστάσεις και αυτό είναι που τρομοκρατεί πολλούς, καθώς αποζητούν ξανά την ασφάλεια της πρότερης «ασημαντότητάς» τους.

Ασυνείδητα προκύπτουν ανούσιοι λόγοι και αφορμές για να μην εξελιχθεί ακόμα πιο βαθιά η σχέση και αφεθείτε ολοκληρωτικά σε αυτή. 

Πολλές φορές, αυτός ο ανείπωτος φόβος είναι που οδηγεί πολλά ζευγάρια στο χωρισμό, καθώς αντιλαμβάνονται την αγάπη, όχι σαν αυτή την ευλογία που ουσιαστικά είναι, αλλά σαν αφορμή για πανικό, για όλα όσα πιθανώς θα χαθούν μαζί με αυτή.




5 παράδοξα σημάδια ότι είστε… ιδιοφυΐα…!!!!

5 παράδοξα σημάδια ότι είστε… ιδιοφυΐα!
Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τα οπτικά ερεθίσματα…

Η μελέτη στην επιθεώρηση “Current Biology” έδειξε ότι:

1. Tα άτομα με υψηλό IQ έχουν την ικανότητα να παρατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες σε μικρά κινούμενα αντικείμενα, ενώ ο εγκέφαλός τους «απορρίπτει» την παρασκηνιακή κίνηση.

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο χαρακτηριστικό ευφυΐας που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες. Δείτε τέσσερα ακόμη ιδιαίτερα γνωρίσματα που δεν σας περνούν από το μυαλό.

2. Η ανεβασμένη λίμπιντο
Ερευνητές από τη Βρετανία υποστηρίζουν ότι η αυξημένη ερωτική διάθεση σχετίζεται άμεσα με την εξυπνάδα. Η σχετική μελέτη δείχνει ότι οι φοιτητές από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε sex toy σε σύγκριση με άλλα άτομα της ηλικίας τους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά πωλήσεων. 

Αυτές οι παράδοξες «καταναλωτικές συνήθειες» πιθανότατα υποδεικνύουν την έντονη ερωτική επιθυμία της αφρόκρεμας των φοιτητών.

3. Το ξενύχτι
Η λαϊκή ρήση υποστηρίζει ότι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι». Οι επιστήμονες όμως καταρρίπτουν αυτό τον μύθο. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “Personality and Individual Differences” δείχνει ότι όσοι κοιμούνται αργά και ξυπνούν αργά συνήθως έχουν και υψηλότερο IQ.

4. Τα μπλε μάτια
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέντφορντσιρ στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι και πιο έξυπνα. Η σχέση αυτή αντικατοπτρίζεται στις βελτιωμένες δεξιότητες στρατηγικού σχεδιασμού και στις αυξημένες επιδόσεις σε οργανωμένες δραστηριότητες.

5. Το μεγάλο στήθος
Φαίνεται πως μερικές γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα! Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 και περιελάμβανε 1.200 γυναίκες έδειξε ότι οι πιο «προικισμένες» συμμετέχουσες πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά από τεστ IQ.




gr.celebrity.yahoo.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Οι συνήθειες και η δύναμη της θέλησης...!!!!

Πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι καφέ και μια κοινή εξήγηση είναι ότι “πίνουμε καφέ για να ξυπνήσουμε”. Τι άλλο μπορεί να μας οδηγεί στην αναζήτησή μας για πρωινό καφέ; Αυτή είναι μια ερώτηση που θέλαμε να απαντήσουμε στην πρόσφατη έρευνά μας. 

Η απάντηση έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις όπως η διατροφή και η κλιματική αλλαγή.

Ως επιστήμονες της συμπεριφοράς, μάθαμε ότι οι άνθρωποι συχνά επαναλαμβάνουν καθημερινές συμπεριφορές από συνήθεια. Εάν πίνετε τακτικά καφέ, πιθανότατα το κάνετε αυτόματα ως μέρος της συνήθους ρουτίνας σας -όχι μόνο για να έχετε ενέργεια.

Η συνήθεια απλά δεν φαίνεται σαν μια καλή εξήγηση -δεν είναι ικανοποιητικό να λέμε ότι κάνουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. 

Αντίθετα, επινοούμε πιο συναρπαστικές εξηγήσεις, όπως το να λέμε ότι πίνουμε καφέ για να απαλύνουμε την πρωινή μας ομίχλη.

Αυτή η απροθυμία σημαίνει ότι αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε πολλές συνήθειες, ακόμη κι αν διαποτίζουν την καθημερινότητά μας. Οι συνήθειες διαμορφώνονται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα που παρέχουν ένα έναυσμα για τη συμπεριφορά μας.

Για να ελέγξουμε αν οι άνθρωποι υποτιμούν τον ρόλο που παίζει η συνήθεια στη ζωή τους, ρωτήσαμε περισσότερους από 100 λάτρεις του καφέ τι πιστεύουν ότι οδηγεί στην κατανάλωση καφέ. 

Εκτίμησαν ότι η κούραση ήταν περίπου δύο φορές πιο σημαντική από τη συνήθεια στο να τους οδηγεί να πίνουν καφέ. Για να συγκριθούν αυτές οι υποθέσεις έναντι της πραγματικότητας, στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την κατανάλωση καφέ και την κούραση αυτών των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Τα πραγματικά αποτελέσματα διέφεραν πολύ από τις εξηγήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνά μας. Ναι, ήταν κάπως πιο πιθανό να πίνουν καφέ όταν ήταν κουρασμένοι - όπως θα ήταν αναμενόμενο - αλλά διαπιστώσαμε ότι η συνήθεια ήταν εξίσου ισχυρή επιρροή. 

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι υπερεκτίμησαν ​​το ρόλο της κούρασης και υποτίμησαν τον ρόλο της συνήθειας.

Στη συνέχεια, επαναλάβαμε αυτό το εύρημα σε μια δεύτερη μελέτη με μια συμπεριφορά που οι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ως «κακή» συνήθεια -όταν αποτυγχάνουν να βοηθήσουν στο αίτημα ενός ξένου. 

Οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να παραβλέπουν τη συνήθεια και υπέθεταν ότι η απροθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια οφειλόταν στη διάθεσή τους εκείνη τη στιγμή.

Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού και του αντιληπτού ρόλου της συνήθειας στη ζωή μας έχει σημασία. Και αυτό το κενό είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε γιατί οι άνθρωποι συχνά αγωνίζονται να αλλάξουν επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Εάν πιστεύετε ότι πίνετε καφέ επειδή είστε κουρασμένοι, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την κατανάλωση καφέ πηγαίνοντας νωρίς για ύπνο. Αλλά τελικά η συνήθεια σας θα υπήρχε και πάλι το πρωί.

Γιατί οι συνήθειες είναι εκπληκτικά δύσκολο να αλλάξουν

Ο λόγος που οι συνήθειες μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να ξεπεραστούν είναι ότι δεν βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ελέγξουμε μια μεμονωμένη περίπτωση συνήθειας, όπως να αρνηθούμε ένα φλιτζάνι καφέ αυτή τη φορά ή να αφιερώσουμε χρόνο για να προσφέρουμε οδηγίες σε έναν χαμένο τουρίστα. Ασκούμε δύναμη θέλησης και απλώς πιέζουμε. Αλλά η συνεχής συγκράτηση μιας συνήθειας είναι τρομερά δύσκολη.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι έπρεπε να αποφύγετε να πείτε λέξεις που περιέχουν τη λέξη “εγώ” για τα επόμενα πέντε λεπτά. Πολύ απλό αυτό. Αλλά τώρα φανταστείτε αν έπρεπε να διατηρήσετε αυτόν τον κανόνα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Η απαιτούμενη παρακολούθηση 24/7 μετατρέπει αυτή την απλή εργασία σε πιο δαπανηρή.

Κάνουμε ένα παρόμοιο λάθος όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε ανεπιθύμητες συνήθειες και να δημιουργήσουμε νέες, επιθυμητές. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό βραχυπρόθεσμα – σκεφτείτε τον ενθουσιασμό σας όταν ξεκινάτε μια νέα δίαιτα ή πρόγραμμα προπόνησης.

Αλλά αναπόφευκτα κουραζόμαστε ή απλά είμαστε απασχολημένοι. Όταν συμβεί αυτό, η παλιά συνήθεια εξακολουθεί να είναι εκεί για να οδηγεί τη συμπεριφορά σας και καταλήγετε πίσω από εκεί όπου ξεκινήσατε. 

Και αν αποτύχετε να αναγνωρίσετε τον ρόλο της συνήθειας, τότε θα συνεχίσετε να παραβλέπετε καλύτερες στρατηγικές που στοχεύουν αποτελεσματικά τις συνήθειες.

Η άλλη πλευρά είναι επίσης αληθινή: Δεν αναγνωρίζουμε τα οφέλη των καλών μας συνηθειών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τις ημέρες που οι άνθρωποι σκόπευαν έντονα να ασκηθούν, όσοι είχαν αδύναμες και ισχυρές συνήθειες άσκησης είχαν παρόμοια ποσότητα σωματικής δραστηριότητας. 

Τις μέρες που οι προθέσεις ήταν πιο αδύναμες, ωστόσο, όσοι είχαν ισχυρές συνήθειες ήταν πιο δραστήριοι. Έτσι, οι ισχυρές συνήθειες διατηρούν τη συμπεριφορά σε καλό δρόμο, ακόμη και όταν οι προθέσεις υποχωρούν.

Δεν είναι μόνο δύναμη θέλησης

Η κουλτούρα μας μερικές φορές είναι υπεύθυνη για την τάση να παραβλέπονται οι συνήθειες. Ομολογουμένως, η δύναμη της θέλησης είναι χρήσιμη βραχυπρόθεσμα, καθώς συγκεντρώνουμε το κίνητρο για, π.χ., να εγγραφούμε στο γυμναστήριο ή να ξεκινήσουμε μια δίαιτα. 

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι, παραδόξως, οι άνθρωποι που είναι πιο επιτυχημένοι στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, ασκούν λιγότερη δύναμη θέλησης στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό είναι λογικό: Με την πάροδο του χρόνου, η δύναμη της θέλησης εξασθενεί και οι συνήθειες κυριαρχούν.

Εάν η απάντηση δεν είναι η δύναμη της θέλησης, τότε ποιο είναι το κλειδί για τον έλεγχο των συνηθειών; Η αλλαγή των συνηθειών ξεκινά από τα περιβάλλοντα που τις υποστηρίζουν.

Η έρευνα δείχνει ότι η αξιοποίηση των ενδείξεων που ενεργοποιούν την αρχή μιας συνήθειας μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματική. Για παράδειγμα, η μείωση της ορατότητας των πακέτων τσιγάρων στα καταστήματα έχει περιορίσει τις αγορές τσιγάρων.

Ένας άλλος δρόμος για την αλλαγή μιας συνήθειας περιλαμβάνει την ευκολία. 

Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ανακύκλωση αυξήθηκε όταν οι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν ακριβώς δίπλα σε κάδους απορριμμάτων - τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ήδη.

Η αποτελεσματική αλλαγή συμπεριφοράς ξεκινά με την αναγνώριση ότι πολλές συμπεριφορές είναι συνήθειες. Οι συνήθειες μας κάνουν να επαναλαμβάνουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές, αλλά και επιθυμητές, ακόμα κι αν απολαμβάνουμε απλώς ένα πρωινό με καλή γεύση.




Των Asaf Mazar και Wendy Wood, The Conversation

Όλα είναι δική μου ευθύνη....Το ποια επιλέγω να είμαι κάθε στιγμή καθορίζει τη ζωή μου...!!!!

Ακόμα και αν μάθω κατά λέξη ΟΛΗ τη διδασκαλία του Χριστού ή/ και του Βούδα , του Κρίσνα ή και όλων των γνωστών και άγνωστων φιλοσόφων, μελετητών, αναλυτών......Ακόμα και αν έχω παρακολουθήσει όλων των ειδών πνευματικά σεμινάρια, ομιλίες, θεραπευτικά εργαστήρια..... 

Ακόμα και αν έχω στη κατοχή μου όλα τα σπουδαία βιβλία....και στους τοίχους μου κρεμασμένα πιστοποιητικά ειδικής εκπαίδευσης......

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΙΩΝΩ στη καθημερινότητα μου .....στον τρόπο σκέψης μου , στα συναισθήματα μου ενώπιον του εαυτού μου και του ολου , αν δεν τα εργάζομαι.....αν δεν τα εξασκω...τοτε όλα αυτά θα παραμείνουν στείρα γνώση διότι δεν θα παράγουν έργο.....

Μιλάμε για Αγάπη για Ενσυναισθηση....για συγχώρεση για σεβασμό....ΟΛΟΙ ΜΑΣ....

Ας κοιτάξω μέσα μου....ας παρατηρήσω τις σκέψεις μου , τα συναισθήματα μου....ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΜΟΥ ενώπιον του εαυτού μου και του Όλου......Συναδει με την φιλοσοφία ζωής που επέλεξα;;;;; ή όλα αυτά ( η φιλοσοφία που επελεξα) αποσκοπεί κάπου αλλού πέραν της Αληθινής μου ταυτότητας.....

Όλα είναι δική μου ευθύνη....Το ποια επιλέγω να είμαι κάθε στιγμή καθορίζει τη ζωή μου....

Εργάζομαι με τον εαυτό μου.....(( και θα θυμώσω με ....και θα λυπηθώ για....και θα εκνευριστώ.....και θα .....και θα....))

Εργάζομαι με τον εαυτό μου ώστε να αναπτύσσομαι όλο και πιο πολυ μέσα στη συχνότητα της Αγάπης ......

Θεραπεύω τον εαυτό μου (με τη βοήθεια ελεύθερων θεραπευτών που έχουν καταφέρει να φτάσουν στο επίπεδο της αφοβίας) με συνεχή εσωτερική εργασία.




Στην λέξη "ζωή" συνοψίζονται όλα τα πλούτη τού σύμπαντος...!!!!

Στην λέξη "ζωή" συνοψίζονται όλα τα πλούτη τού σύμπαντος, καθετί που πρόκειται να αναπτυχθεί.

Μέσα σε ένα κύτταρο περιέχονται εν δυνάμει όλα τα όργανα που πρέπει να εμφανιστούν μία μέρα, όπως σε έναν σπόρο που πρέπει να φυτέψουμε, να ποτισουμε, να περιποιηθούμε για να δώσει καρπούς.

Η ζωή είναι η αρχέγονη ύλη, η δεξαμενή από όπου αναβλύζουν κάθε μέρα καινούργιες δημιουργίες που θα έχουν διακλαδώσεις μέχρι το άπειρο. 

Ξεκινώντας από αυτήν την απαθή και χωρίς έκφραση ζωή που είναι εκεί σαν μία απλή δυνατότητα, το πνεύμα δημιουργεί ασταμάτητα καινούργια στοιχεία, καινούργια σχήματα.

Οι άνθρωποι όμως ασχολούνται με όλα εκτός από την ζωή : αν σκέφτονταν πρωτ' απ' όλα την ζωή, να την φυλάνε, να την προστατεύουν, να την διατηρούν μέσα στην μεγαλύτερη αγνότητα, να την καθαγιάζουν, να εξαλείφουν ό,τι την εμποδίζει ή την δεσμεύει, θα είχαν όλο και περισσότερες δυνατότητες για να αποκτήσουν αυτά που επιθυμούν. 

Γιατί αυτή η φωτισμένη, η φωτεινή, η έντονη ζωή μπορεί να τούς δώσει τα πάντα. Επειδή όμως δεν έχουν αυτήν την φιλοσοφία, σπαταλούν την ζωή τους νομίζοντας ότι αφού είναι ζωντανοί τούς επιτρέπονται τα πάντα. 

Ο καθένας λέει : "Αφού είμαι ζωντανός, πρέπει να κάνω κάτι...". Πόσοι όμως κατορθώνουν να πραγματοποιήσουν αυτά που επιθυμούν; Πολύ λίγοι, οι περισσότεροι έχουν καταστρέψει τα πάντα. 

Πρέπει λοιπόν στο εξής να αποκτήσετε μία άλλη φιλοσοφία, να ξέρετε ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε ήδη ενεργεί πάνω στην ζωή σας, στα αποθέματα της, στην πεμπτουσία τής ύπαρξής σας, και ότι αν σκέφτεστε άσχημα καταστρέφετε τα πάντα.

Χρησιμοποιώντας και κάνοντας κατάχρηση τής ύπαρξής μας, επιτρέποντας στον εαυτό μας να παραβιάζει όλους τους νόμους, θα εξαντλήσουμε τα αποθέματα μας και θα δυστυχήσουμε, ίσως όχι από υλική δυστυχία φυσική, αλλά από εσωτερική δυστυχία. 

Η ζωή είναι ο μόνος πλούτος που υπάρχει, όμως οι άνθρωποι την σπαταλούν περνώντας τον καιρό τους, τρέχοντας πίσω από αποκτήσεις που δεν είναι τόσο σημαντικές όσο είναι η ίδια η ζωή. 

Εργάζονται χρόνια για να ικανοποιήσουν τίς φιλοδοξίες τους και μια μέρα καταλήγουν τόσο εξαντλημένοι, τόσο αηδιασμένοι, ώστε αν βάλουν στην ζυγαριά αυτά που απόκτησαν και αυτά που έχασαν, θα δουν ότι έχουν χάσει τα πάντα για να κερδίσουν πολύ λίγα.

Από την παιδική τους ηλικία οι άνθρωποι έπρεπε να μαθαίνουν να μην σπαταλούν την ζωή τους για να μπορούν να την αφιερώσουν σε έναν ύψιστο σκοπό, γιατί τότε η ζωή πλουτίζει, αυξάνεται σε δύναμη και σε ένταση. 

Ενώ όταν αφήνονται στις απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στα πάθη, καταστρέφουν την ζωή τους, γιατί όλα όσα αποκτούν πρέπει να τα πληρώσουν και είναι με την ζωή τους που τα πληρώνουν. Στο υλικό πεδίο δεν αποκτά κανείς τίποτα χωρίς να θυσιάσει κάτι. Ενώ όταν καταθέτετε την ενέργεια σας στην ουράνια τράπεζα τόσο θα γίνεστε πιο δυνατός και πλούσιος. 




Omraam Mikhael Aivanhov