Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κλοπή Μεγατόνων από τη Yahoo : Προσωπικά δεδομένα στον αέρα – Πόσοι εκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν.....!!!!!!!

O διαδικτυακός κολοσσός επιβεβαίωσε μόλις σήμερα την κλοπή του 2014! Εκλάπησαν δεδομένα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία από κάρτες πληρωμών και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Yahoo επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που έχει αφήσει εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Η αρχική έκθεση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Recode ανέφερε ότι η παραβίαση επηρεάζει περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς, ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι τουλάχιστον διπλάσιος.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν σήμερα την κλοπή δεδομένων από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ «που συνδέονται με κάποιο κράτος».

Στα δεδομένα που κλάπηκαν, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό. Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο της Yahoo να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc.

Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε.

Η Yahoo συνιστά στους χρήστες της να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δε φοβάμαι μη γεράσει το πρόσωπό μου, αλλά η ψυχή μου....!!!!!!


Διάλεξα μια ηλικία κι έμεινα εκεί.
Μη με ρωτήσετε πόσο…
Ένα νούμερο είναι εξάλλου.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Η ηλικία είναι η ψυχή, λένε. Και νομίζω πως αυτό διάλεξα.
Να ακολουθώ τη ψυχή μου κι όχι τα χρόνια μου.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν προχωρούσα μπροστά.
Έκοβα ταχύτητα! Χαλασμένο “αμάξι”;
Όχι. Φοβισμένο ίσως.

Ένας φόβος να μη χάσω την αισιοδοξία μου για τη ζωή,
το γέλιο και τη χαρά που πάντα με χαρακτήριζαν.
Ένας φόβος να μη χάσω την αγνότητά μου!

Όσο κι αν προσπαθούν να μου “φυτέψουν” στο μυαλό καταιγίδες και τέρατα, εγώ επιμένω, παιδί!

Ένα παιδί που τον κάκτο τον βλέπει τριαντάφυλλο και 
τ’ αγκάθια τους προέκταση της φυσικής ομορφιάς τους.

Ένα παιδί που όταν βρέχει, τρέχει κάτω απ’ τη βροχή να μουσκέψει το πρόσωπό του, να το πλύνει από τις στεναχώριες των ενηλίκων, από τη “μουντζούρα” της θλίψης τους και να γελάσει και πάλι, να ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Να το ακούσουν οι άνθρωποι, τα ζώα, τα πουλιά, η πλάση όλη.

Να ξυπνήσουν από τον θόρυβο αυτό.
Ίσως έτσι, το ξημέρωμα κάθε μέρα να έρχεται πιο γρήγορα.

Τόσο απλά, από τον αντίλαλο της φωνής του!
Είμαι ένα μεγάλο παιδί κι έτσι θέλω να μείνω.
Ένας μικρός ενήλικας κι έτσι θέλω να νιώθω.

Διάλεξα ένα τρένο και μπήκα στο τελευταίο βαγόνι.
Πάντα φτάνω στον προορισμό μου, αλλά “αργοπορημένα”.
Και τελικά, δε φοβάμαι μη γεράσει το πρόσωπό μου,
αλλά μη γεράσει η ψυχή μου, γιατί μόνο τότε εγώ θα πεθάνω! 

Όταν κρύβομαι από τα γεγονότα της ζωής που με καταδιώκουν,τραγουδώ και χορεύω ασταμάτητα, ένας δικός μου τρόπος να ξορκίζω το κακό.

Δεν είμαι σίγουρη αν “περπατάω” μαζί με τη ζωή,δεν ξέρω καν, αν η ίδια η ζωή με θέλει μαζί της.

Αυτό που σίγουρα όμως ξέρω είναι ότι παιδί γεννήθηκα και παιδί θέλω να πεθάνω!

Ένα παιδί με πλήρη αυτογνωσία της αθωότητάς του.
Ένα παιδί που τους αγαπάει όλους κι ας το καταστρέφουν.





Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

5 λόγοι που δεν χάνεις λίπος......!!!!!!!!

Γυμνάζεσαι και προσέχεις τι τρως όμως η ζυγαριά μένει στάσιμη; Δες τι μπορεί να φταίει και διόρθωσέ το άμεσα.

Η απώλεια λίπους δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Οι παγίδες που μπορεί να πέσεις μέσα και να χάσεις τον στόχο σου πολλές. Αν – θεωρείς- ότι τα κάνεις όλα σωστά, όμως δεν βλέπεις αποτέλεσμα, τότε ακολουθούν μερικοί παράγοντες που ίσως παρέβλεψες. 

Διαχωρίζεις τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά»
Τα γλυκά δεν κάνουν κακό αν καταναλώνονται με μέτρο. Ούτε το ψωμί. Ούτε η πίτσα. Αντιθέτως, μεγάλες ποσότητες από τα «καλά» φρούτα μπορούν να προκαλέσουν πλεόνασμα θερμίδων και άρα αύξηση του λίπους. Είναι λάθος να διαχωρίζουμε τις τροφές σε «καλές» και «κακές», υπερκαταναλώνοντας τις μεν και αποφεύγοντας τις δε. Όλες οι τροφές έχουν θέση σε ένα προσεγμένο θερμιδικά διαιτολόγιο.

Τρως συναισθηματικά
Στεναχώρια; Άγχος; Βαρεμάρα; Τι είναι αυτό που σας κάνει κάθε φορά να πετάγεστε στο περίπτερο και να κάνετε υπερκατανάλωση «σαβούρας»; Μήπως έχετε συνδέσει την κατανάλωση φαγητού με κάποια συναισθηματική σας κατάσταση; Αν πιάνετε πολλές φορές τον εαυτό σας να (υπερ) καταναλώνει φαγητό για τους παραπάνω λόγους, τότε ενδεχομένως να πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο. Και όχι, αυτό δε σημαίνει ότι είστε «τρελός/η». 

Το παρακάνεις με το διάλειμμα στο γυμναστήριο
Στο κομμάτι της απώλειας λίπους, τα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων στο γυμναστήριο είναι σημαντικά. Μην κάθεστε με τις ώρες μεταξύ των σετ κουβεντιάζοντας με τους γύρω, πηγαίνοντας πέρα δώθε στα μηχανήματα ή/και στον ψύκτη για νερό. Κρατήστε χρόνο διαλείμματος (μάξιμουμ 60-90 δευτερόλεπτα) και αφήστε την κοινωνικοποίηση για αργότερα.

Ακολουθείς το πρόγραμμα του Χ μοντέλου/γυμναστή/ηθοποιού
Το ότι η Τζέσικα Άλμπα έχει κορμί λαμπάδα με την τάδε διατροφή/προπόνηση δεν σημαίνει ότι ακολουθώντας την διατροφή/προπόνησή της θα το αποκτήσετε κι εσείς. Το ότι ο Μπραντ Πιτ έφτιαξε 6 pack κάνοντας 6 ημέρες προπόνηση την εβδομάδα και τρώγοντας σολομό με μπρόκολο δεν σημαίνει ότι ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο θα γίνετε και εσείς «φέτες». Το σώμα του καθενός έχει τις ιδιομορφίες, δεν «κάνουν» όλα τα προγράμματα διατροφής/προπόνησης για όλους, ούτε έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες/δυνάμεις με το τάδε ή το δείνα μοντέλο. 

Δεν έχεις καλή ανάρρωση
Όπου «ανάρρωση» βλέπε ξεκούραση ψυχική και σωματική. Αν υποθέσουμε ότι τρώτε σωστά, γυμνάζεστε σωστά και δεν χάνετε λίπος, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που ξεκουράζεστε. Δεν βγάζετε τη μέρα χωρίς καφέ; Κάνετε πάρτι κάθε φορά που κοιμάστε έξι ώρες; Η δουλειά σας/σύντροφος/παιδιά/ζωή σας στρεσάρουν; 

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε σίγουρα χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε λίγο τις προτεραιότητές σας και να κάνετε κάτι για να μειώσετε το στρες και να αυξήσετε τις ώρες που ξεκουράζεστε. Απογευματινός «συμπληρωματικός» ύπνος; Καλύτερο μαξιλάρι; Διαλογισμός; Ψυχοθεραπεία; Βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε.





Νικόλας Γεωργιακώδης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δρόμος του Σοφού.....!!!!!!!

Να είσαι σοφός σημαίνει να κοιτάζεις γύρω σου και να βλέπεις παντού ομορφιά.

Σε αυτήν την επίγνωση κατανοείς πως όλες οι εμπειρίες σου είναι απλές προβολές του δικού σου εσωτερικού τοπίου ή του δικού σου ονείρου. Αυτό σημαίνει πως τίποτε δεν σε βρίσκει, και κανείς δεν σου κάνει ποτέ τίποτα, επειδή εσύ είσαι ο δημιουργός όλων των γεγονότων και των περιστατικών στην ζωή σου. 

Δεν υπάρχει λοιπόν ποτέ κάτι που πρέπει να γίνει στον έξω κόσμο – αν θέλεις να αλλάξεις κάποιο πράγμα θα πρέπει να το αλλάξεις εντός σου. Αν για παράδειγμα θες να υπάρχει γύρω σου ειρήνη, αφθονία και αρμονία πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι ειρήνη, αφθονία και αρμονία.

Στο δρόμου του Σοφού αναγνωρίζουμε ότι όλα είναι πλήρη και τέλεια. Ακόμα και τα κομμάτια που δεν μας αρέσουν καταλαβαίνουμε ότι είναι κομμάτια του αθεράπευτου εαυτού μας. Έτσι παραιτούμαστε από την ανάγκη να ελέγχουμε τα γεγονότα καθώς αυτό δημιουργεί μια διαρκή μάχη με το Σύμπαν. Αντί αυτού γινόμαστε ένα με το Πνεύμα, με την συμπαντική ροή που είναι μεγαλύτερη από εμάς. 

Παράλληλα μπορούμε να βουτήξουμε μέσα του και να το καθοδηγήσουμε να μας φέρει όσα επιθυμούμε. Τώρα το θέλημα μας γίνεται το θέλημα του πνεύματος και αφηνόμαστε σε αυτό που θα φέρει το σύμπαν. Αλλάζουμε έτσι την ενεργειακή μας δόνηση και έλκουμε στην ζωή μας ότι δονείται με ανάλογο θεϊκό τρόπο.

Ασκούμε πολύ μεγάλη επίδραση πάνω στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν έχουμε συνείδηση του γεγονότος.Διαθέτουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση φανταζόμαστε.

Για τους Φύλακες της Γης η δημιουργία του κόσμου δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να είμαστε μόνο διαχειριστές κάθε μορφής ζωής αλλά και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της δημιουργίας. Το να δίνουμε υπόσταση στον κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε δεν είναι μόνο δώρο αλλά και αποστολή και ευθύνη.





Πηγή : «The four insights» Alberto Villoldo

Γιατί οι ευφυείς είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους ;

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν «η μονοτονία και η μοναξιά μιας ήσυχης ζωής, διεγείρει το δημιουργικό μυαλό».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (o 32χρονος δημιουργός του Facebook) δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ότι θεωρεί τον εαυτό του ντροπαλός και εσωστρεφής και κάνει παρέα μόνο με όμοιούς του.

Εξελικτικοί ψυχολόγοι από τη Σιγκαπούρη και το Λονδίνο διαπιστώσαν ότι οι ευφυείς άνθρωποι δυσκολεύονται να συμμετάσχουν στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ακόμη και με τους στενούς τους φίλους.

«Τι κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους σήμερα;» - Πως μετριέται η ευτυχία;

Οι Satoshi Kanazawa του London School of Economics & Political Science, και Norman Li της Διοίκησης Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ήθελαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: «Τι κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους σήμερα;»

Οι μελετητές υποθέτουν ότι ο τρόπος ζωής των προγόνων μας που ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αντίληψης της σημερινής ευτυχίας.

Μελέτησαν λοιπόν 15.000 ανθρώπους, με ηλικίες από 18 έως 28 ετών. Το ζευγάρι διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν μικρότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, σε σχέση με εκείνους που κατοικούσαν σε πιο αραιοκατοικημένες περιοχές. 

Όσο δηλαδή μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του πληθυσμού, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι ανέφεραν ότι ήταν οι συμμετέχοντες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση των ερωτηθέντων με τους στενούς τους φίλους, τους έδινε περισσότερη χαρά.

Εφάρμοσαν λοιπόν την έννοια της «Θεωρίας της ευτυχίας» (The Savanna Theory of Happiness) για να εξηγήσουν τα ευρήματά τους. Τα αποτελέσματα όμως τους εξέπληξαν καθώς οι συσχετισμοί για τους ευφυείς ανθρώπους, αντιστράφηκαν.

Προτιμώ μόνος μου!

Η ομάδα μέτρησε τη νοημοσύνη και την ευφυΐα των ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψαν τα ακριβή επίπεδα του δείκτη νοημοσύνης τους (IQ των ερωτηθέντων). Οι δύο επιστήμονες διαπίστωσαν πως η επίδραση της πυκνότητας του πληθυσμού στην ικανοποίηση από τη ζωή, ήταν πάνω από δύο φορές μεγαλύτερη για τα άτομα με πιο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τα άτομα με υψηλό IQ.

Στην πραγματικότητα, τα πιο ευφυή άτομα μάλιστα ήταν λιγότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους, όταν αναγκάζονταν να κοινωνικοποιηθούν, ακόμα και με τους πιο στενούς τους φίλους.

Με άλλα λόγια : οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο και απομόνωση. Αν ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο με τους φίλους, αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Η Carol Graham από το Brookings Institution, εμπειρογνώμονας που μελετά τα οικονομικά της ευτυχίας, δίνει την παρακάτω εξήγηση:

«Τα ευρήματα εδώ δείχνουν - και δεν αποτελεί έκπληξη - ότι τα άτομα με μεγαλύτερη ευφυΐα και την ικανότητα να την χρησιμοποιήσουν ... είναι λιγότερο πιθανό να ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στην κοινωνικοποίηση, επειδή επικεντρώνονται σε κάποιους άλλους μακροπρόθεσμους στόχους».

Θα μπορούσε δηλαδή το πιο ευφυές άτομο να προτιμά να περνάει το χρόνο του με το να εξελίξει την επιστήμη του ή τις γνώσεις ή ακόμα και με το να παίρνει μέρος σε οργανώσεις που έχουν όμως στόχους, παρά να νιώθει ότι χάνει το χρόνο του με την κοινωνικοποίηση, που όχι μόνο δεν του προσφέρει τίποτα, εφόσον δεν εξελίσσεται μέσω αυτού του τρόπου, αλλά αντίθετα του βάζει εμπόδιο καθώς κάνει κατάχρηση στον «χρήσιμο» χρόνο του που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δημιουργικός.

Η σχέση με τους προϊστορικούς προγόνους μας
Παρόλα αυτά, η εξήγηση που δίνουν οι Kanazawa και Li στη «θεωρία της ευτυχίας» είναι η ακόλουθη :

Ξεκινούν με την παραδοχή ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίχθηκε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τότε πρωτόγονου περιβάλλοντος στην αφρικανική σαβάνα, όπου η πυκνότητα του πληθυσμού ήταν παρόμοια με αυτή του πληθυσμού στην αγροτική Αλάσκα, με λιγότερο από ένα άτομο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Οι προϊστορικοί πρόγονοί μας που ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, ζούσαν σε μικρές ομάδες των 150 ατόμων, όπου για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν έπρεπε να έχουν μεταξύ τους όσο πιο φιλικές σχέσεις μπορούσαν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι είναι πιθανό οι ευφυείς άνθρωποι μπορεί να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις εξελικτικές αλλαγές του σύγχρονου τρόπου ζωής ζώντας σε μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, με το να έχει όλο και μικρότερη επίδραση αυτή η πολυκοσμία στη συνολική διάθεση και στην ευημερία τους.

Εν τω μεταξύ, η μελέτη αναφέρει πως καθορίζει την ευτυχία από την άποψη της αυτο-αναφερόμενης ικανοποίησης και όχι από την πιο αντικειμενική αίσθηση της ευημερίας ή της ευτυχίας, μέσα από προτάσεις, όπως για παράδειγμα: «πότε ήταν η τελευταία φορά που το άτομο γέλασε» ή «πόσες φορές θύμωσε την περασμένη εβδομάδα», εφόσον δεν έχει σημασία αυτός ο καθορισμός για την θεωρία τους. 

Η Savanna Theory of Happiness δεν δεσμεύεται σε συγκεκριμένο ορισμό καθώς είναι συμβατή με οποιαδήποτε λογική αντίληψη της ευτυχίας, με την υποκειμενική ευημερία και ικανοποίηση από τη ζωή.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology τον Μάρτιο του 2016.





Μαρίνα Μόσχα
Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στο ντουλάπι σας και κοστίζει μόνο 1 ευρώ....!!!!!!

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο ;;
Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση! Δενδρολίβανο!!!!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τη Σχολή Ιατρικής στο Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza είναι ένα βήμα πιο κοντά στο μυστικό της μακροζωίας.

Μελετώντας τους περίπου 300 κατοίκους του μικρού ιταλικού χωριού Ακιαρόλι, από τους οποίους το 45% είναι πάνω από 100 χρονών ανακάλυψαν τι τους κάνει καλό.

Το δενδρολίβανο! «Το δενδρολίβανο βρίσκεται παντού στη μεσογειακή διατροφή, σε σούπες, σε κρέατα και σαλάτες, ακόμα και σε γλυκά», λέει η Ζακλίν Λόντον, διευθύντρια Ιδρύματος σχετικού με τη διατροφή. 

«Υπάρχουν έρευνες που σχετίζουν το δενδρολίβανο, όχι μόνο με τη μακροζωία, αλλά την απώλεια βάρους και την χρόνια πρόληψη ασθενειών». «Τα βότανα και τα μπαχαρικά σε γενικές γραμμές μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση, χωρίς την προσθήκη αλατιού, γεγονός που βοηθά και στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων», προσθέτει.

Το δενδρολίβανο προσφέρει πάρα πολλά στον Ιατρικό τομέα. Τα φύλλα του δενδρολίβανου επιδρούν ευεργετικά στο συκώτι, το κυκλοφοριακό, και στη χοληδόχο κύστη. Επίσης είναι αντισηπτικά στόματος για το πονόλαιμο, τα ούλα, και τις πληγές. Ακόμη επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης, μειώνουν τους πονοκεφάλους, και καταπολεμούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες.





Έρευνα Σοκ : Το Red Bull δίνει…μπελά.....!!!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι και όταν νιώθουμε μειωμένα επίπεδα ενέργειας, η πρώτη μας κίνηση είναι να πιούμε μία κούπα καφέ. Η άλλη «λύση» για ορισμένους είναι τα ενεργειακά ποτά. Ένα από τα πλέον δημοφιλή ενεργειακά ποτά, το Red Bull, δημιούργησε ένα ισχυρό διαφημιστικό προφίλ (– δίνει φτερά – «Τροφή»: Ναι, για τον άλλο κόσμο!) και χρηματοδοτεί αρκετές εκδηλώσεις extreme αθλημάτων – ενώ οι διαφημιστικές καμπάνιες της Red Bull στηρίζονται στην υποστήριξη των τολμηρών ανθρώπων και των καινοτόμων ιδεών.

Βέβαια, δεν αναφέρουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από το ενεργειακό αυτό ποτό.

Το δημοφιλές red bull ενοχοποιείται πλέον για καρδιαγγειακά προβλήματα, για την αύξηση του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού. Έχει ήδη απαγορευθεί στη Νορβηγία, τη Δανία, την Ουρουγουάη ενώ η Γαλλία διέκοψε την πώληση του μεταξύ των ετών 1996 και 2008.

Το Red Bull περιέχει καφεΐνη, ταυρίνη, γλυκουρονολακτόνη, βιταμίνες της Β ομάδας, σακχαρόζη και γλυκόζη. Η Sugarfree edition έχει ίδια περιεκτικότητα σε συστατικά με το κανονικό, αλλά χωρίς ζάχαρη. Τα σάκχαρα σακχαρόζη και γλυκόζη έχουν αντικατασταθεί από τα γλυκαντικά ακεσουλφάμη και ασπαρτάμη / σουκραλόζη.

Το red bull πήζει το αίμα και παρέχει στον οργανισμό ένα μη-φυσιολογικό επίπεδο διέγερση. Ο Scott Willoughby, ο κύριος ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου για την Καρδιαγγειακή Υγεία του Βασιλικού Νοσοκομείου της Αδελαϊδας στην Αυστραλία (Cardiovascular Research Center at the Royal Adelaide Hospital in Australia), προειδοποιεί ότι μόλις μία ώρα αφότου καταναλώθηκε μόλις ένα κουτάκι Red Bull, η συνοχή του αίματος των συμμετεχόντων στην έρευνα μετατράπηκε σε μη-ομαλή και προσομοίαζε αυτήν ενός καρδιοπαθή…

Ο Willoughby προειδοποιεί ότι αν συνδυαστεί με το στρες και την υψηλή αρτηριακή πίεση, το Red Bull μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για όσους εμφανίζουν προδιάθεση για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων ή εγκεφαλικών.

Τα κύρια συστατικά του Red Bull είναι η καφεϊνη και η ζάχαρη. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με γλυκαντικές ουσίες δηλαδή την γλυκουρολακτόνη, τη σακχαρόζη και τη γλυκόζη. Περιέχει επίσης Ασπαρτάμη, την τεχνητή γλυκαντική ουσία που έχει συνδεθεί με νευροτοξικές, μεταβολικές, εμβρυικές, αλλεργιογόνες και καρκινογενείς επιδράσεις.

Όπως κάθε καφεινούχο ρόφημα, το Red Bull σας δίδει μία γρήγορη και άμεση ενέργεια. Όμως, αυτή διαρκεί πολύ λίγο και μετατρέπεται σε κόπωση, και έτσι πολύ σύντομα χρειάζεστε ακόμη μία ενεργειακή «ώθηση». 

Και ακόμη ένα κουτάκι.. Και, έτσι, εισέρχεστε στον φαύλο κύκλο του εθισμού στο Red Bull ή άλλων ενεργειακών ποτών.

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη