Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Το σχέδιο που θα διαλέξεις θα σου δώσει απαντήσεις στα διλήμματά σου...!!!!

Πίστεψέ μας, θα εκπλαγείς από το πόσο μέσα πέφτει! 
Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι μας αμφιβάλλουμε και νιώθουμε ανασφαλείς, όταν πρόκειται να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Συχνά αντιμετωπίζουμε διλήμματα και δεν μπορούμε να επιλέξουμε τι είναι το πιο σωστό να κάνουμε. Τα συγκεκριμένα 4 μαντάλα κρύβουν πίσω τους και μια απάντηση. 

Ανάλογα με το ποιο θα διαλέξεις, θα πάρεις αυτή που ταιριάζει στην περίπτωσή σου! Άφησε τη διαίσθησή σου να σε καθοδηγήσει και επίλεξε το ένα που σου τραβάει περισσότερο την προσοχή! 

Πίστεψέ μας, θα εκπλαγείς από το πόσο μέσα πέφτει! 

Εάν διάλεξες το #1 
Μερικές φορές, προσπαθείς πάρα πολύ να δεις τα πράγματα όμορφα, μόνο και μόνο για να διατηρήσεις την ηρεμία σου και την καλή σχέση με τους γύρω σου. Αλλά, πρέπει να τα αποδεχτείς όπως πραγματικά είναι, χωρίς να αλλοιώνεις τα στοιχεία είτε είναι κακά, για να τα βελτιώσεις, είτε είναι καλά, για να χαρείς. 

Η ισορροπία είναι σημαντική. Δεν χρειάζεται να πάρεις μέρος σε όλες τις μάχες, απλά κάθισε παράμερα και κοίταξε τι έχεις περάσει μέχρι τώρα. 

Αν χρειάζεσαι να βρεις μια λύση για να γαληνέψεις, θυμήσου: επίλεξε ό,τι είναι πολύ σημαντικό για σένα και έχει συναισθηματική -κυρίως- αξία. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να ξεκουραστείς και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου, ώστε να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου για περισσότερες μάχες στο άμεσο μέλλον. 

Εάν διάλεξες το #2 
Αυτό το μαντάλα δείχνει ότι βρίσκεσαι σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο της ζωής σου. Μπορεί κάτι να σε ενοχλεί, να σε ανησυχεί ή να μη σε αφήνει να κοιμηθείς τη νύχτα. Πιθανόν να χρειάζεται να διευθετήσεις κάτι σημαντικό, πριν προχωρήσεις παρακάτω. Επιπλέον, ίσως πρέπει να αφήσεις πρόσωπα ή καταστάσεις πίσω σου κι αν το κάνεις, θα έχεις την ευκαιρία να διαμορφώσεις και να βελτιώσεις τη ζωή σου. 

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι γεγονότα ή πληροφορίες σχετικά με μια από τις προηγούμενες ενέργειές σου ενδεχομένως να επηρεάσουν σοβαρά τις αποφάσεις σου. 

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να τον συγχωρέσεις για τυχόν λάθη του παρελθόντος. Για να πάρεις μια απόφαση, μην σκέφτεσαι το τότε, αλλά το τώρα και το τι ισχύει κάτω από τις σημερινές συνθήκες. 

Εάν διάλεξες το #3 
Μάλλον διανύεις μια περίοδο όπου σου είναι πιο εύκολο απ' ό,τι παλιότερα να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Ίσως βιώνεις κι αρκετές αλλαγές στη ζωή σου, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνεις πιο πρακτικός για να έχεις επιτυχία. 

Αυτό το μαντάλα συμβολίζει τη δημιουργικότητα και τις αναξιοποίητες δυνατότητες, οπότε είναι σημαντικό να μην σπαταλάς τον χρόνο και την ενέργειά σου άσκοπα. Επιπλέον, πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος, αισιόδοξος και να βλέπεις τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες. 

Είναι η στιγμή για να βελτιώσεις τη σχέση ή την καριέρα σου. Εστιάσου στη θετική πλευρά των πραγμάτων και να είσαι σίγουρος ότι τα καλά έρχονται. 

Εάν διάλεξες το #4 
Ήρθε η ώρα για να βελτιώσεις τη ζωή σου και το πρώτο βήμα είναι να δώσεις στον εαυτό σου την αγάπη που του έχεις στερήσει γιατί μόνο αν αγαπήσεις εσύ εσένα, θα σε αγαπήσουν κι άλλοι. Επίσης, το πιο σημαντικό μάθημα είναι ότι πρέπει να τον φροντίσεις, να τον εκτιμήσεις περισσότερο και να ανακαλύψεις τις αρετές και τα ταλέντα σου. 

Δεν είναι ποτέ αργά για να αποκτήσεις τα αγαθά που λαχταράς ή μια σχέση που θα σου προσφέρει στοργή και ζεστασιά. 

Η επιτυχία εξαρτάται από την εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στην ανιδιοτέλεια και τον εγωισμό σου, την αυτοθυσία και την αυτονομία σου και την ευημερία τη δική σου και των γύρω σου. Για να πάρεις μια απόφαση, να θυμάσαι ότι όλα στη ζωή είναι μια τραμπάλα. Όταν ρίχνεις βάρος προς τη μια πλευρά, τότε η άλλη σηκώνεται... 




Κατάκτησε τη ζωή με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και θα στο ανταποδώσει...!!!!

Κατάκτησε τη ζωή με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και θα στο ανταποδώσει! 

Ο σεβασμός δεν πουλιέται πουθενά, για να μπορέσεις να τον αγοράσεις. 

Δεν κληρονομείται, ούτε είναι ταλέντο που το έχεις εκ γενετής. Ο σεβασμός κερδίζεται, κατακτιέται και είναι από τις πιο δύσκολες κατακτήσεις, που θα κάνεις στη ζωή σου. 

Είναι από κείνα τα χαρίσματα που έχουν αμφίδρομη ιδιότητα, καθώς είναι αλληλοεπιδρώμενο. 

Διότι ας πούμε στην αγάπη, όταν αγαπάς – παραδόξως – δεν είναι απόλυτο ότι θα σε αγαπούν κιόλας. Όπως και στην βοήθεια, ότι θα σε βοηθήσουν. Στην αλληλεγγύη, ότι θα σε ακολουθήσουν ή στην ενσυναίσθηση, ότι θα σε καταλάβουν. 

Ο σεβασμός λοιπόν, με κάποιον μαγικό τρόπο, λειτουργεί ανταποδοτικά στη ζωή μας. Εάν σέβεσαι τους δασκάλους σου, θα κάνεις εύκολο το έργο τους και η αποκομιδή πολύτιμων γνώσεων, θα γίνει ευκολότερα και ταχύτερα βοηθώντας και τις δύο πλευρές. 

Όταν σέβεσαι το χώρο που ζεις, αυτομάτως σέβεσαι και τον εαυτό σου και η ικανοποίηση που παίρνεις βλέποντας τον τακτοποιημένο και καθαρό, σου δίνει όμορφη ψυχική διάθεση, για να δημιουργήσεις και να τον απολαύσεις. 

Όταν σέβεσαι το περιβάλλον εργασίας σου, η θετική αύρα που απορρέει από μέσα σου, διαμορφώνει την μισθολογική σου κατάσταση προς τα πάνω, καθώς και την εμπιστοσύνη που έχουν τα αφεντικά σου για σένα. 

Και στην αντίθετη περίπτωση τώρα, εάν σέβεσαι τους υπαλλήλους σου, τους ωθείς στο να προσπαθήσουν περισσότερο και η απόδοσή τους θα αυξήσει την δουλειά σου και τα κέρδη. 

Άλλη μία λοιπόν αμφίδρομη ιδιότητα του σεβασμού. Όταν σέβεσαι τους γονείς σου, τους γεμίζεις ικανοποίηση και τους κάνεις ευτυχισμένους, νιώθοντας ότι τα κατάφεραν πολύ καλά στη ζωή τους. 

Αυτό εξαργυρώνεται με ηρεμία και μακροημέρευση εκ μέρους τους. Όλο αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην δική σου ζωή. Διότι όσο περισσότερο τους έχεις στο πλάι σου, νιώθεις γεμάτος και ασφαλής. 

Ενώ όταν ξέρεις ότι λόγω της συμπεριφοράς σου, έχεις ευθύνες για την απώλεια τους, αυτό σε γεμίζει ενοχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση και τύψεις που κρατούν για πάντα. 

Όταν σέβεσαι τα παιδιά σου και τους μιλάς όμορφα, δίχως να τα μειώνεις και να τα προσβάλλεις, για κάθε λάθος που θα κάνουν, τότε δημιουργείς παιδιά με ισχυρό χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, που διαπρέπουν στην ζωή τους. 

Και επειδή συχνά είμαστε πρότυπα των παιδιών μας, μαθαίνουν και αυτά να σέβονται εμάς και τους γύρω τους. Έτσι είσαι ένας υπερήφανος και ευτυχισμένος γονέας κι εσύ, για αυτά. 

Όταν σέβεσαι τον σύντροφό σου και δεν του μιλάς άσχημα, εκτιμάς την άποψη του, σέβεσαι το χώρο του και την προσωπικότητα του, τότε θα δεις στα μάτια του την ευγνωμοσύνη και την πρόθεση για ανταπόδοση προς εσένα. 

Έτσι η ζωή σου θα έχει αγάπη και ηρεμία. Μέχρι και τα ζώα αντιλαμβάνονται το σεβασμό, και αντιδρούν ανάλογα. Αντίθετα με κάποιους ανθρώπους – “ζώα”. 

Εάν σέβεσαι τον πλανήτη, θα αναπνέεις περισσότερο οξυγόνο. Εάν σέβεσαι το σερβιτόρο, θα φας γρηγορότερα και καλύτερα. 

Εάν σέβεσαι τον εαυτό σου, απαξιώνεις μίζερες σχέσεις, τοξικούς ανθρώπους και προχωράς με αξιοπρέπεια παρακάτω. 

Και τέλος εάν σέβεσαι όλα τα παραπάνω, τότε η ίδια η ζωή θα σε σεβαστεί. Διότι θα την έχεις κατακτήσει. 

Το όνομα σου θα υπάρχει στα χείλη των ανθρώπων που σε γνώρισαν, με θαυμασμό, με μεγαλοπρέπεια και ως παράδειγμα, ακόμη και όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο. 

Σεβάσου λοιπόν, για να σε σέβονται! 




Με λένε Μάνο και μου αρέσει να ταξιδεύω με τις λέξεις! Αγαπώ τη ζωή και την ζω με πάθος, γέλιο, αναζήτηση, αυτοκριτική και αγάπη! Δεν σταματώ να εξελίσσομαι και να μαθαίνω πράγματα! Σε αυτήν την όμορφη πλατφόρμα που λέγεται LoveLetters μου δίδεται η ευκαιρία να διαβάσω εξαιρετικά κείμενα από ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη της γραφής. Και παράλληλα να καταθέσω και εγώ με τη σειρά μου τα δικά μου ταξίδια. Το "Τριστάνος" το επέλεξα σαν όνομα επειδή είναι ένας χαρακτήρας που πεθαίνει για αυτό που αγαπά. Ένας ταξιδευτής που δεν διαπραγματεύεται τις αλήθειες του και τα πάθη του! Εύχομαι να ταξιδέψετε μαζί μου! Με εκτίμηση Μάνος! 

Η κορώνα που θα διαλέξεις αποκαλύπτει κάτι σημαντικό για το άμεσο μέλλον σου…!!!!

Δες τι δείχνει η επιλογή σου 
Κοίταξε προσεκτικά την κεντρική φωτογραφία και διάλεξε μια από τις πέντε κορώνες για να μάθεις τι κρύβει το άμεσο μέλλον σου και τις προοπτικές που θα εμφανιστούν. Κάθε μία έχει και μια συγκεκριμένη ερμηνεία. Διάβασε παρακάτω: 

Εάν επέλεξες την 1η 
Η κορώνα της Αφροδίτης 
Αγάπη 
Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος, που θέλει να γνωρίζει καινούργια πρόσωπα. Το σκεπτικό της ζωής σου είναι απλό: ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί και το μόνο που χρειάζεται κάποιος να κάνει είναι να ακολουθεί τη ροή των πραγμάτων. Θέλεις την ανεξαρτησία σου, σου αρέσουν τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις και το μέλλον σου προβλέπεται γεμάτο από νέα άτομα που θα σε αγαπούν, νέους χώρους που θα σου αρέσουν και αμέτρητες εμπειρίες. 

Εάν επέλεξες την 2η 
Η κορώνα των Δρυίδων 
Γνώση 
Πιστεύεις ακράδαντα ότι ο άνθρωπος «όσο ζει, μαθαίνει» και η γνώση δεν σταματά ποτέ. Έχεις αρκετά ενδιαφέροντα και σοφία γι' αυτό πολλοί ζητούν τη βοήθειά σου, όταν ψάχνουν για απαντήσεις. Σου αρέσει να μοιράζεσαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου με τους άλλους, αλλά στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να εφαρμόσεις όσα έχεις μάθει και θα μάθεις σε σένα. 

Εάν επέλεξες την 3η 
Η κορώνα της Βασιλείας 
Επιτυχία 
Είσαι πολύ φιλόδοξο άτομο, με μεγάλους στόχους, που ονειρεύεται την επιτυχία και δε θα σταματήσεις να προσπαθείς, μέχρι να τα καταφέρεις. Θα περιβάλλεσαι από ανθρώπους που θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις, αφήνοντας πίσω σου εκείνους που σε ζηλεύουν και σε ανταγωνίζονται. Θα εργαστείς σκληρά αλλά και θα ανταμειφθείς, κάνοντας πολλά από τα όνειρά σου πραγματικότητα. 

Εάν επέλεξες την 4η 
Η κορώνα της Τριπλής Θεότητας 
Ισχυροί δεσμοί 
Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους, που μπορούν να μιλήσουν σχεδόν με τους πάντες, αλλά δυσκολεύεσαι να συνδεθείς με πρόσωπα, ίσως γιατί διαισθάνεσαι ότι έχουν κίνητρα ή προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν, οπότε δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς. 

Όμως, στο άμεσο μέλλον, θα χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σου να βλέπεις πίσω από τις γραμμές και να κάνεις σωστές επιλογές, με στόχο τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οπότε και θα αποκτήσεις τους ισχυρούς δεσμούς που τόσο πολύ θέλεις. 

Εάν επέλεξες την 5η 
Η κορώνα του Έρωτα 
Σχέση 
Στο παρελθόν, είχες καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για πολλά, όχι όμως για τη δημιουργία νέων σχέσεων, ερωτικών ή φιλικών. Επειδή είσαι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, στο άμεσο μέλλον θα τα καταφέρεις να φτιάξεις ένα καινούργιο ερωτικό δεσμό αλλά και μια καλή φιλία που θα έχουν χρονική διάρκεια και θα σε καλύπτουν σε αρκετά επίπεδα. 




7 τρόποι για να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου…!!!!

«Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις» λέει ο Κοέλιο στον Αλχημιστή αλλά και ένα μικρό... σπρώξιμο από σένα δεν βλάπτει! 

Όλοι μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι, έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να κάνει μια ευχή μόλις δει ένα πεφταστέρι στο βραδινό ουρανό. Άλλοι πάλι κουβαλούν μαζί τους ένα λαγοπόδαρο ή οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει καλοτυχία. Ας δούμε κάποιους τρόπους που μπορεί να βοηθήσουν να αυξηθούν οι πιθανότητες πραγματοποίησης μιας ευχής, συντονίζοντας καλύτερα την ενέργειά μας με το σύμπαν. 

Δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσει αλλά δεν κοστίζει και τίποτα να το δοκιμάσεις! 

Έχεις Πακέτο: Πάρε ένα κουτί παπουτσιών ή άλλο, ένα ασημένιο κερί και μια ασημένια κορδέλα. Βάλε στο κουτί κάτι που να συμβολίζει αυτό που επιθυμείς περισσότερο. Για παράδειγμα, αν θες να βρεις δουλειά ή χρήματα, θα μπορούσες να βάλεις κάποια χαρτονομίσματα από τη Monopoly, μια μικρή ατζέντα και μια κούκλα που φοράει ένα ταγιέρ ή κοστούμι. Την νύχτα της Πανσελήνου, μάζεψε τα αντικείμενα μπροστά σου και άναψε το κερί. 

Συγκεντρώσου στην επιθυμία σου, βάλ' τα στο παράθυρό σου και πες τι εύχεσαι δυνατά. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα όλα στο κουτί, δέσ' το με την κορδέλα και κρύψ' το σε ένα μέρος που μόνο εσύ θα ξέρεις. Φροντίστε να είναι ασφαλές και να μην το βρει κανείς μέχρι πραγματοποιηθεί η ευχή σου. 

«Κλέφτης - κλέφτης»: Τον Αύγουστο και όλο το φθινόπωρο αναζήτησε αυτό το φυτό είτε στον κήπο σου είτε στην εξοχή. Πάρε μια βαθιά ανάσα, επικεντρώσου στην επιθυμία σου και φύσηξε τον «κλέφτη» με δύναμη να διασκορπιστεί στην ατμόσφαιρα! Η επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. 

«Τι ώρα είναι;»: Την επόμενη φορά που θα δεις στο ψηφιακό σου ρολόι ή το κινητό την ώρα «11:11» μην ξεχάσεις να κάνεις μια ευχή. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο αριθμός συμβολίζει την ολότητα της ανθρωπότητας. Προσοχή: μην ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου ή βάλεις ειδοποίηση γιατί δε θα πιάσει. Πρέπει να γίνει τυχαία! 

Αγάπησε τη γαλοπούλα: Φάε γαλοπούλα πιο συχνά. Όχι μόνο γιατί είναι μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, αλλά γιατί έχει κι ένα τυχερό κοκαλάκι συνήθως στο στήθος της! Αφού το βγάλεις ανέπαφο, πλύνε το και άφησέ το να στεγνώσει εντελώς. 

Ζήτα από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου να κρατήσει το ένα σκέλος του και εσύ το άλλο. Κάνε την ευχή σου και τραβήξτε και οι δυο με δύναμη προς το μέρος σας. Αν, με το που σπάσει, το δικό σου κομμάτι είναι μεγαλύτερο, η ευχή σου θα βγει. 

Μάθε Τέχνη κι άστηνε: Υπάρχει μια Ιαπωνική τέχνη που ονομάζεται Origami. Αν διπλώσεις ένα φύλλο χαρτί με συγκεκριμένο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις διάφορα αντικείμενα (θυμήσου την βαρκούλα που φτιάχναμε όταν ήμασταν παιδιά). Σύμφωνα με ένα παλιό ιαπωνικό μύθο, αν φτιάξεις χίλιους χάρτινους γερανούς, ένας γερανός θα πραγματοποιήσει την επιθυμία σου. 

Γούρι - γούρι: Αν αγαπάς τα κοσμήματα, θα λατρέψεις αυτό το tip. Θα χρειαστείς ένα απλό βραχιόλι-αλυσίδα χρυσή ή ασημένια. Επέλεξε να κρεμάσεις πάνω της αυτά που επιθυμείς περισσότερο. Πχ μια καρδούλα για αγάπη, ένα σπιτάκι, ένα σκυλάκι ή μια γατούλα ή ό, τι συμβολίζει ευημερία, όπως ένα μπουκέτο λουλούδια. Φορέστε βραχιόλι – γούρι μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου. 

Είναι η μέρα σου: Θεωρείς ότι μεγάλωσες πια για να έχεις τούρτα γενεθλίων και κεριά για να σβήσεις; Λάθος! Κάθε ηλικία είναι η ιδανική ηλικία για αυτή την αγαπημένη τελετουργία. Την ημέρα των γενεθλίων σου λοιπόν και μόλις εμφανιστεί μπροστά σου η τούρτα με τα αναμμένα κεράκια, κλείσε τα μάτια σου, κάνε μια ευχή και φύσα δυνατά να σβήσουν όλα μονομιάς! 

Αργότερα, όταν θα είσαι μόνος/η, γράψε την επιθυμία σου σε ένα κομμάτι χαρτί και μέσα βάλε ένα σπόρο λουλουδιού. Δίπλωσε καλά το χαρτί και φύτεψέ το. Μόλις το λουλούδι αναπτυχθεί, η επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα. 

Τις καλύτερες ευχές μου! 




1 από τα 6 λουλούδια της φωτογραφίας αποκαλύπτει κάτι σημαντικό για σένα...!!!!

Κι όμως, θα εκπλαγείς από την ακρίβειά του! 
«Πες το με ένα λουλούδι», έλεγε παλιά μια διαφήμιση, αφού κάθε ένα συμβολίζει κάτι. Προσφέροντας λουλούδια, σε διαφορετικές περιπτώσεις, μεταφέρεται ένα μήνυμα, εκφράζοντας αισθήματα όπως αυτά του έρωτα, του πένθους ή της φιλίας. Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο λουλούδι, όπως το τριαντάφυλλο, την ορχιδέα, τα κρινάκια ή τις τουλίπες. 

Κοίτα τη φωτογραφία, διάλεξε αυτό που σου αρέσει πιο πολύ και διάβασε το τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου! 

Εάν επέλεξες το 1ο 
Ορχιδέα 
Είσαι τόσο σπάνιος/α και μοναδικός/η, όσο και η ορχιδέα. Έχεις μεγάλα αποθέματα αγάπης και μεγαλείο ψυχής. Είσαι συμπονετικός/η, στοργικός/η και ώριμος/η. Περπατάς και μιλάς με χάρη, είσαι συγκρατημένος/η και υπομονετικός/η. 

Θέλεις να είσαι όμορφος/η όχι μόνο για τους άλλους, αλλά και για σένα. Περνάς πολύ χρόνο στον καθρέφτη για να επιλέξεις τι θα φορέσεις ενώ πολύ συχνά περιποιείσαι το δέρμα σου, τα μαλλιά σου, κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ. Είσαι ελκυστικός/η λόγω εικόνας αλλά και προσωπικότητας. 

Εάν επέλεξες το 2ο 
Παιώνια 
Οι παιώνιες είναι σύμβολο χρημάτων και καλής τύχης. Αν διάλεξες αυτό το λουλούδι είναι βέβαιο ότι αναζητάς ευημερία και επιτυχία. Σε ορισμένες χώρες θεωρείται ως σύμβολο ευγένειας και αφθονίας. Μπορεί να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας ή πρόσωπο με εξέχουσα θέση, δύναμη και εξουσία. 

Αν και σαν χαρακτήρας είσαι συμπονετικός/η, δε θα διστάσεις να εκδικηθείς όποιον σε βλάψει ή μπει εμπόδιο στα σχέδιά σου. Δε φοβάσαι να δείξεις τη δύναμή σου. Επιπλέον, το πιο πιθανό είναι να κάνεις έναν όμορφο κι ευτυχισμένο γάμο. 

Εάν επέλεξες το 3ο 
Τριαντάφυλλο 
Είσαι αρκετά επιφυλακτικός/η, είτε επειδή έχεις τραυματιστεί στο παρελθόν είτε γιατί έχεις μια φυσική τάση να προστατεύεσαι από κακούς ανθρώπους και περιστάσεις. Έχετε μια εσωτερική ομορφιά, αλλά και εσωστρέφεια ή συστολή κυρίως όταν είσαι ανάμεσα σε κόσμο. 

Έχεις μια αρκετά πολύπλοκη προσωπικότητα που μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ή να συνειδητοποιήσουν. Η κρυφή σου επιθυμία είναι να έχεις ή να δημιουργήσεις μια ευτυχισμένη, δεμένη οικογένεια και να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο. 

Εάν επέλεξες το 4ο 
Τουλίπα 
Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, που ευχαριστιέται από τα απλά πράγματα της ζωής. Τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν αισθάνονται ασφαλή και γεμάτα αγάπη. Είσαι καλός ακροατής και προσφέρεις έναν ώμο για να κλάψει όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Είσαι πάντα εκεί για να βοηθήσεις, να παρηγορήσεις και να στηρίξεις όποιον/α χρειάζεται. 

Δεν είσαι εντυπωσιακός/η, ούτε κάνεις κάτι για να τραβήξεις την προσοχή, ωστόσο, είσαι όμορφος/η, καλόψυχος/η και χαμογελαστός/η. Ένας αληθινός φίλος σε όσους είναι τυχεροί να σε έχουν πλάι τους. Σε σένα βασίζεται και η οικογένειά σου, που κατά καιρούς σου ζητά διάφορα, κάτι που ορισμένες φορές σε βαραίνει, αλλά "όχι" δεν θα πεις ποτέ. 

Εάν επέλεξες το 5 
Ζέρμπερα 
Είσαι πολύ υπομονετικό/η, ανεκτικός/η, γλυκομίλητος/η και διακριτικός/η. Σου αρέσει να καταπιάνεσαι με διάφορες ασχολίες, να απασχολείσαι με κάποια δραστηριότητα, από το να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα. 

Δεν είσαι τεμπέλης/α, ούτε εκτιμάς και τέτοιου είδους ανθρώπους. Είσαι κοινωνικός/η, εξωστρεφής και θέλεις να συμμετέχεις σε παρέες, ομάδες ή εκδηλώσεις. Ως γονιός, αποτελείς πρότυπο, γιατί είσαι ανοιχτόμυαλος και αποδέχεσαι το διαφορετικό. 

Εάν επέλεξες το 6 
Γαρύφαλλο 
Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεσαι σαν να έχεις ζήσει πολλές ζωές και έχεις μετενσαρκωθεί άλλες τόσες και σε διαφορετικές εποχές. Η έμφυτη σοφία και το βάθος σου επηρεάζει όλα όσα συναντάς στο δρόμο σου, τα οποία σου δίνουν αρκετές εμπειρίες. Οι άνθρωποι σε βλέπουν με αγάπη και θαυμασμό, ένα άτομο με δύναμη και αντοχή. 

Είσαι υπερήφανος/η, όμως σε αυτούς/ες που αγαπάς, βγάζεις τη ρομαντική κι ευαίσθητη πλευρά σου. Το γαρύφαλλο είναι σύμβολο της βαθιάς, αγνής αγάπης, της ανιδιοτέλειας και της καλής τύχης, οπότε αν το επέλεξες, είναι πιθανό να έχεις μια όμορφη ζωή. 




Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

8 απλά βήματα για να διώξεις την δυστυχία από τη ζωή σου...!!!!

Μπορείς να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι, αρκεί να χρησιμοποιήσεις αυτά τα 8 βήματα! 

Κάποια πράγματα στη ζωή δεν πάνε όπως τα θέλεις και συχνά τα χτυπήματα είναι απανωτά και σε αποθαρρύνουν, σε θυμώνουν, σε απογοητεύουν και το χειρότερο σε κάνουν να παραιτηθείς από την προσπάθειά σου για βελτίωση, οικονομική, ερωτική και προσωπική. 

Αλλά, το μυστικό για την ευτυχία, την επιτυχία και την αυτο-βελτίωση βρίσκεται μέσα σου κι ενδεχομένως να μην το έχεις καταλάβει. Το θέμα είναι να αλλάξεις τις περιστάσεις.

Η αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τα πράγματα, θα αλλάξει και τη ζωή σου αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσεις κάποια δικά σου, εσωτερικά εμπόδια. 

Και μπορείς να τα καταφέρεις, αν έχεις καλή διάθεση, ενέργεια, ανοιχτό πνεύμα και χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω βήματα. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι, είναι ότι όλα είναι στο μυαλό μας! 

Διάβασε παρακάτω 8 βήματα για να μετατρέψεις μια αρνητική κατάσταση προς όφελός σου. 

1. Η δύναμη της θετικής σκέψης 
Ένα νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις και τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Ό,τι συμβαίνει έχει ως στόχο το να πάρεις ένα μάθημα και πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική σου εξέλιξη. Αν κολλάς στην αρνητική πλευρά όμως, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά το νόημά τους. Προσπάθησε να σκεφτείς θετικά και μην αφήνεις τα δυσάρεστα συναισθήματα να σε καταβάλλουν. 

2. Η αποτυχία είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία 
Το θέμα δεν είναι να πέφτεις (κάτι που μαθαίνεις πολύ γρήγορα ως παιδί) αλλά να βρίσκεις τη δύναμη να σηκωθείς και πάλι, να ξεσκονιστείς και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Κάθε αποτυχία δείχνει ένα εμπόδιο που δεν είχες προβλέψει. Την επόμενη φορά όμως, θα είσαι πιο προσεκτικός/η και θα το νικήσεις γιατί πλέον θα το γνωρίζεις. 

3. Εξάσκησε την υπομονή σου 
Σαν άνθρωπος είναι λογικό να εκνευρίζεσαι, να απογοητεύεσαι και στο τέλος να χάνεις την υπομονή σου και να ξεσπάς. Καλό είναι να μην κρατάς μέσα σου αυτό που σε ενοχλεί ή σε πνίγει, καλύτερο όμως είναι να μπορείς να το εκφράσεις προς τα έξω, αφού πρώτα το έχεις επεξεργαστεί, ώστε να μην φορτίζεις αρνητικά το κλίμα και εν τέλει να χάνεις τον έλεγχο και το δίκιο σου. 

4. Πάρε το μάθημά σου 
Είναι παρόμοιο με το 1ο και το 2ο βήμα αλλά ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αν αποτυγχάνεις κάπου, κάνεις λανθασμένη επιλογή ή απλά αν όλα πάνε τελείως αλλιώς απ' ό,τι είχες σχεδιάσει, δες το σαν μάθημα. Ενδεχομένως να μην ήταν να γίνουν για κάποιο σημαντικό λόγο που τώρα δε γνωρίζεις αλλά θα σου αποκαλυφθεί στο μέλλον. 

Επανεξέτασέ τα μέσα σου, προσπαθώντας να καταλάβεις την αιτία των γεγονότων και μην ξαναπάρεις το ίδιο μονοπάτι. Θα δεις κάθε λάθος ως ευλογία. 

5. Ό, τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό 
Η ζωή δεν είναι χαλαρή βόλτα στην εξοχή για κανέναν, είτε είναι πλούσιος, είτε φτωχός. Η γνωστή αυτή ρήση έχει ένα πολύ δυνατό νόημα και ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Αντιμετωπίζεις μια μεγάλη δυσκολία; Θα είσαι πολύ πιο ισχυρός, όταν βρεις τον τρόπο να την ξεπεράσεις και ξανασταθείς στα πόδια σου. 

Τόσο, που τίποτα πλέον δε θα σε φοβίζει και δε θα σε περιορίζει. Το να έχεις επίγνωση των ορίων σου, σημαίνει ότι ξέρεις και μέχρι που μπορείς να φτάσεις. 

6. Δοκίμασε τις αντοχές σου 
Μην επιλέγεις τον εύκολο δρόμο! Η ζωή από μόνη της είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις που θα σε πάνε σε ένα άλλο επίπεδο και τελικά θα σε εξελίξουν, εξασκώντας το χαρακτήρα σου. Το να μπαίνεις σε διαδικασία να πηγαίνεις κι ένα βήμα μακρύτερα τη φορά, ανταποκρινόμενος/η στις προκλήσεις θα σε κάνει δυνατότερο/η, πιο ανθεκτικό/η και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου. 

Αν δεν κοπιάσεις για να αποκτήσεις κάτι, δεν πρόκειται ούτε ευτυχισμένος/η να είσαι, ούτε και θα το εκτιμήσεις. 

7. Γύρισε το άλλο μάγουλο 
Αντί το «οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», ο Ιησού είπε ότι αν κάποιος σε χτυπήσει, να γυρίσεις απλά και το άλλο μάγουλο. Δεν είναι εύκολο καθώς η επιθυμία για εκδίκηση είναι πολύ δυνατή στον άνθρωπο, ωστόσο αν κάνεις μια προσπάθεια ίσως γίνεις καλύτερο άτομο. 

Δεν απαντάς στη βία, σωματική, λεκτική ή ψυχική, με βία γιατί απλά αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει. Μην χαμηλώνεις το επίπεδό σου για να ανταποδώσεις τις μικρότητες των άλλων. Αγνόησέ τους και συνέχισε την ανοδική σου πορεία. 

8. Συγχώρησε τον εχθρό σου και προχώρα 
Αυτό ίσως είναι και το πιο δύσκολο βήμα. Στη ζωή σου κι ανάλογα με την πορεία σου, θα αποκτήσεις φίλους αγαπημένους αλλά και εχθρούς που θα σε φθονήσουν και θα θελήσουν να σου κάνουν κακό. Αν αφήσεις όμως το θυμό και την οργή να σε καταλάβουν, τότε θα σε καταπιεί η αρνητική ενέργεια και στο τέλος εσύ θα βρεθείς ζημιωμένος/η. 

Το να σκέφτεσαι μέρα – νύχτα πως θα τους κατατροπώσεις, δε σε πάει παραπέρα αλλά παραμένεις για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο. Το να έχεις επίγνωση ότι υπάρχουν και τέτοια άτομα και είναι φυσικό κάποια στιγμή να τα συναντήσεις, θα σε βοηθήσει να τα συγχωρήσεις και να προχωρήσεις το δρόμο σου. 




Πέταξε την κακή ενέργεια στα σκουπίδια και ξεκίνα από την αρχή...!!!!

Ξεφορτώσου οτιδήποτε παλιό ή άχρηστο για να κάνεις μια νέα αρχή! 

Κατά καιρούς όλοι βρισκόμαστε σε διάθεση ή έχουμε την ευκαιρία να ξαλαφρώσουμε το χώρο μας από διάφορα αντικείμενα τα οποία στο μόνο που χρησιμεύουν πλέον είναι να εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. 

Εάν βρίσκεσαι και εσύ σε αυτή τη διάθεση και θέλεις να ξεκινήσεις κάτι καινούριο και να δώσεις μια νότα άνετη και χαρούμενη στο σπίτι σου, πέταξε τα παρακάτω αντικείμενα στα σκουπίδια και σύντομα θα δεις σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά σου. 

Αποξηραμένα Λουλούδια 
Τα αποξηραμένα λουλούδια - συμπεριλαμβανομένων και των ποτ πουρί- δημιουργούν κακό feng shui Αυτό συμβαίνει επειδή αντιπροσωπεύουν την στάσιμη ενέργεια. Όταν έχετε στο χώρο σας αποξηραμένα άνθη, ξαναγυρνάτε αρκετά συχνά στα παιδικά σας χρόνια ή σε πρώην εραστές και μελαγχολείτε. 

Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετή ενέργεια ή να είστε κουρασμένοι ψυχολογικά ή σωματικά. Αγοράστε ένα φρέσκο μπουκέτο λουλούδια ή βάλτε μια γλάστρα με ένα ανθοφόρο φυτό στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού σας που θα σας δίνει ζωντάνια σε καθημερινή βάση. 

Μαραμένα Φυτά 
Τα φυτά συμβολίζουν την ανάπτυξη αλλά όταν είναι υγιή. Αν τα φυτά σας αργοπεθαίνουν ή έχουν ήδη ξεραθεί θα σας δημιουργήσουν προβλήματα όπως το να δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε, να μην έχετε καθόλου ενέργεια στην εργασία σας ή να μην έχετε καμία σεξουαλική διάθεση. 

Πετάξτε τα λοιπόν και αγοράστε καινούργια. Αν δεν έχετε το χρόνο ή την ικανότητα να τα φροντίζετε και να τα διατηρήσετε, αντικαταστήστε τα με μεταξωτά. Τοποθετήστε κάπου πίσω τους ένα κινούμενο ανεμιστηράκι, ώστε όταν τα χτυπά να φέρνει στο νου σας το θρόισμα των φύλλων στο αεράκι. 

Χαλασμένα Μηχανήματα 
Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το feng shui γνωρίζουν ότι οι ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την εξουσία. Η βλάβη τους ή η υπολειτουργία τους σύντομα θα εμφανιστεί στη ζωή σας με τη μορφή ενός προβλήματος υγείας, μιας αποτυχημένης σχέσης ή μιας άσχημης κατάστασης στην εργασία σας. 

Είτε ανανεώστε τον εξοπλισμό σας είτε πηγαίνετέ τον στον πιο κοντινό κάδο ανακύκλωσης. Είναι καλύτερα να αφήσετε ένα κενό στο χώρο από το να υπάρχει μια ελαττωματική τηλεόραση, τοστιέρα ή στερεοφωνικό. 

Ληγμένα Φάρμακα 
Κρατώντας τα φάρμακα και τα καλλυντικά που έχουν λήξει δεν είναι μόνο επικίνδυνα για την υγεία σας, αν τα χρησιμοποιήσετε κατά λάθος, αλλά και κακά για το σπίτι σας. Τα αντικείμενα αυτά περιέχουν τοξική ενέργεια που σιγά-σιγά σας επηρεάζει και δε σας αφήνει να απελευθερωθείτε, να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. 

Κάντε ένα έλεγχο τώρα στα ράφια, τα ντουλαπάκια ή το φαρμακείο σας και πετάξτε τα! Θα δείτε ότι θα έχετε όλο και λιγότερο άγχος και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. 

Χαλασμένα τρόφιμα 
Τα τρόφιμα συμβολίζουν την ικανότητά σας να δώσετε και να λάβετε αγάπη. Ως εκ τούτου, αν έχετε ένα ψυγείο γεμάτο με χαλασμένα τρόφιμα, τότε ίσως θέσετε σε κίνδυνο τις σχέσεις σας. Ελέγξτε το ψυγείο σας σε εβδομαδιαία βάση, τσεκάρετε τα ράφια του και τα συρτάρια του. 

Κάντε το ίδιο και με τα ντουλάπια των τροφίμων. Μην κρατάτε τίποτα που δεν είναι πλέον προς κατανάλωση. Σε λίγο καιρό θα σας είναι πιο εύκολο να εκφράσετε ανοιχτά τα συναισθήματά σας. 

Φωτογραφίες πρώην αγαπημένων 
Ακόμα και αν έχετε καλές σχέσεις με ένα παλιό αγαπημένο σας πρόσωπο, δεν είναι υγιές να έχετε σε περίοπτη θέση τις φωτογραφίες του. Οι φωτογραφίες περιέχουν έντονη ενέργεια κι έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο υποσυνείδητό σας. 

Αν θέλετε να κάνετε χώρο στη ζωή σας για μια άλλη, με διάρκεια, υγιή και γεμάτη αγάπη σχέση, φυλάξτε τις φωτογραφίες του σε ένα κουτί ή βάλτε τις σε ένα άλμπουμ. Αυτό θα συμβολίζει την επιθυμία σας για μια νέα αρχή κι είναι ευκολότερο να προσελκύσετε καινούργια άτομα. 




Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μήπως κάτι πάει στραβά στα ερωτικά σου; Η απάντηση κρύβεται στην εικόνα...!!!!

Το τι είδες με την πρώτη ματιά αποκαλύπτει πολλά! 

Λάθος επιλογή; Ανεπιθύμητη κατάληξη; Δεν βρίσκεις τον άνθρωπό σου; Αυτό το τεστ, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πάει στραβά. Ρίξε μια ματιά στην κεντρική φωτογραφία! Το τι είδες με την πρώτη ματιά αποκαλύπτει πολλά για την ερωτική σου ζωή! Διάβασε παρακάτω και θα το διαπιστώσεις! 

1. Αν το μάτι σου πήγε πρώτα στον όρθιο άντρα, με την κόκκινη μπέρτα 
Το 24ωρο ποτέ δε σου έφτανε. Είσαι πολυάσχολος/η και προκειμένου να τα προλαβαίνεις όλα και να είσαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις σου, βάζεις το εκάστοτε ταίρι σου και τη σχέση σας στο ημερήσιο πρόγραμμά σου, σαν να είναι μια ακόμα δουλειά που έχεις αναλάβει. 

Το παν όμως είναι να σου αρέσει να είσαι με κάποιον/α και να περνάτε όμορφα, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν. Αν δεν έχετε ποιοτικό χρόνο μαζί, τότε να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα τον/ην χάσεις, αφού θα νιώσει ότι δεν τον/ην θέλεις στη ζωή σου. 

2. Αν το μάτι σου πήγε πρώτα στον άντρα που είναι γονατιστός 
Έχεις την τάση να κάνεις υποδείξεις ή να απαιτείς από τον/η εκάστοτε σύντροφό σου. Μπορείς να του/ης δείξεις τι θέλεις, χωρίς να του/ης το επιβάλλεις ή να γκρινιάζεις για το τι δε σου δίνει! Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την κρεβατοκάμαρα, αλλά και στην καθημερινότητά σας, σαν ζευγάρι. 

Κάνε την αρχή, με μικρά πραγματάκια κάθε φορά που τον/ην ευχαριστούν, για να το καταλάβει και να σε ακολουθήσει. Αν όχι, τότε μάλλον δεν είναι σε φάση να σου προσφέρει το οτιδήποτε. 

3. Αν το μάτι σου πήγε πρώτα στο πρόσωπο που αχνοφαίνεται 
Μπορεί να δείχνεις δυνατός/η, αλλά κατά βάθος ξέρεις ότι είσαι ευάλωτος/η και φοβάσαι ότι ο/η σύντροφός σου μπορεί να το "δει" και - αργά ή γρήγορα - θα σε παρατήσει. Γι' αυτό προσπαθείς συνεχώς να πάρεις την επιβεβαίωση. Αλλά πρέπει να το ρισκάρεις. 

Τη στιγμή που το ταίρι σου θα καταλάβει ότι χρειάζεσαι τη συνεχή στήριξη και αποδοχή του ή θα στην προσφέρει και θα δεθείτε περισσότερο ή δε θα μπορεί να στη δώσει και θα χωρίσετε. 

4. Αν το μάτι σου πήγε πρώτα στα πρόσωπα που είναι πίσω, στις σκιές 
Το πιο πιθανό είναι να φοβάσαι την αρχική σεξουαλική επαφή, αλλά κανείς/καμία δεν σου ζητάει να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού. Το να αγγίζεστε, όταν περπατάτε δίπλα-δίπλα ή να αγκαλιάζεστε, όταν συναντιέστε δημιουργεί μεγαλύτερη οικειότητα, οπότε το σεξ θα έρθει από μόνο του την κατάλληλη στιγμή. 

Επιπλέον, αν, μέσα από δωράκια, το ταίρι σου «καταλαβαίνει» πώς νιώθεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πανικοβάλλεσαι. Ένα λουλούδι ή μια σοκολάτα αρκεί για να δείξεις το ενδιαφέρον σου. 




Ανησυχείς για το αύριο; Διάλεξε 1 από τις 3 κάρτες και πάρε την απάντηση που ψάχνεις...!!!!

Κοίτα προσεκτικά την εικόνα, επίλεξε μια κάρτα και διώξε αμφιβολίες και ανησυχίες! 

Κοίταξε προσεκτικά τις κάρτες, άφησε τη διαίσθησή σου να σε καθοδηγήσει και επίλεξε μία. Σε αυτή την κάρτα, υπάρχει ένα μήνυμα που ελπίζουμε ότι θα σε κινητοποιήσει να πάρεις την όποια κατάσταση στα χέρια σου, όχι κάποια στιγμή αργότερα, όχι αύριο, αλλά Τώρα, γιατί ο χρόνος για να δράσεις και να βελτιώσεις τη ζωή σου είναι το «παρόν». 

Αν, λοιπόν, διάλεξες την… 

Αυτή η κάρτα σου λέει ότι είναι η ιδανική εποχή να κάνεις μια καινούργια αρχή. Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να ξεπεράσεις το οτιδήποτε σε πλήγωσε στο πρόσφατο παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά. Βρες την εσωτερική δύναμη και το θάρρος να προσεγγίσεις το άγνωστο στον τομέα των σχέσεων, στο σπίτι ή στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. 

Υπάρχει πιθανότητα να σε αγγίξει ένα «πρόσωπο», να μετακομίσεις, κάνεις ένα ταξίδι, να ξεκινήσεις σπουδές ή να επιχειρήσεις κάτι νέο στη δουλειά σου. Ό,τι κι αν είναι, δώσε προσοχή στα σημάδια και άδραξε τη στιγμή που θα προκύψει. Να θυμάσαι ότι όταν είσαι ανοιχτός/η στις αλλαγές, το Σύμπαν σου ανάβει το πράσινο φως. 

Επομένως, να είσαι αισιόδοξος και φιλόδοξος και να πας με τη ροή των πραγμάτων. Αγκάλιασε το μυστήριο και θα κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. 

Αυτή η κάρτα δείχνει την ανάγκη να εστιάσεις στην ευεξία και τη φροντίδα του εαυτού σου. Ενθαρρύνεσαι να διερευνήσουν πρακτικές και τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σου υγεία. είτε συμβατικά είτε μέσω εναλλακτικών θεραπειών. Το παν είναι να τοποθετήσεις την υγεία και την ευτυχία σου στην πρώτη θέση της λίστας προτεραιοτήτων σου. 

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για κόψεις τυχόν ανθυγιεινές συνήθειες, αλλά και να ξεκόψεις από άτομα που είναι τοξικά για σένα. Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο πρόσωπο ειδικό, εάν το χρειάζεσαι ή να κάνεις μόνος/η σου βελτιώσεις, ξεκινώντας από την καθημερινότητά σου. 

Το τακτικό τσεκάπ, η καλή διατροφή, η άσκηση, η κατανάλωση άφθονου νερού, ο καλός ύπνος, η αποτοξίνωση, οι εξορμήσεις στη φύση, η σωστή ψυχαγωγία είναι κάποια από αυτά που θα σε βοηθήσουν. Εξοικονόμησε χρόνο, κάνε αυτό που αγαπάς και κυρίως να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που σε κάνουν να ΓΕΛΑΣ. 

Αυτή η κάρτα σε συμβουλεύει να δεις τη ζωή σαν περιπέτεια. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο, οπότε γιατί να μην αξιοποιήσεις στο έπακρο το σήμερα; Σε ωθεί να βγεις από τη ρουτίνα για να ζήσεις συναρπαστικά καινούργια πράγματα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι «θεαματικό». Μερικές μικρές προσαρμογές στην καθημερινότητά σου μπορούν να προσθέσουν μια δόση περιπέτειας. 

Άλλαξε τη διακόσμηση ενός χώρου σου, πειραματίσου με τα ρούχα ή τα μαλλιά σου, δοκίμασε ένα πιάτο εξωτικής ή άλλης κουζίνας, ξεκίνα ένα νέο χόμπι ή πήγαινε σε μια χώρα ή πόλη που δεν έχεις ξαναπάει. Ακόμη και μια τυχαία πράξη καλοσύνης είναι κάτι που θα προσδώσει έναν διαφορετικό τόνο στη μέρα σου. 

Οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις, οι παραστάσεις που θα έχεις ή τα πράγματα που θα δεις θα σου δώσουν και νέες εμπειρίες. Ξανοίξου στο άγνωστο για να αναζωογονήσεις την ψυχή σου και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.




Περπάτημα μετά το φαγητό για 15 λεπτά και τι συμβαίνει στο σώμα μας…!!!!

Το περπάτημα μετά το φαγητό είναι θαυματουργό, αφού τουλάχιστον 15 λεπτά, σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό, ωφελεί εγκέφαλο και σώμα, σύμφωνα με αρκετές μελέτες. 

Η καθημερινότητα σας είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη την ενασχόληση σας με πράγματα και συνήθειες που θα σας ευχαριστούσαν, όπως για παράδειγμα ο αθλητισμός. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα ή αλλιώς βάδισμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που συμβάλει στην καλή υγεία. 

Άλλωστε, όσες θερμίδες κι αν «κάψετε» σε ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής όπως το κρόσφιτ, το μυστικό για να χάσετε κιλά και πόντους είναι η σταθερότητα και το βάδισμα είναι μια σωματική δραστηριότητα που την προσφέρει, αφού όλοι μπορούν να το εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα, έστω κάνοντας και μια μόνο βόλτα. 

Καλό στον οργανισμό και τη σιλουέτα μας 
Μετά τη κατανάλωση ενός γεύματος, οι περισσότεροι ξαπλώνουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε καθισμένοι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, αγνοώντας πόσο καλό θα κάναμε στον οργανισμό αλλά και τη σιλουέτα μας αν σηκωνόμασταν να κάνουμε μια μικρή βόλτα. 

Βοηθά και στη διαδικασία της πέψης 
Το περπάτημα μετά το φαγητό, και ιδίως μετά το βραδινό γεύμα, δεν μας βοηθά μόνο να κάψουμε αρκετές θερμίδες ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό, αλλά βοηθά και στην πέψη, κάνοντας τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα. 

Μείωση των επιπέδων του σακχάρου 
Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύντομο περπάτημα μετά το φαγητό ήταν πιο αποτελεσματικό για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου συγκριτικά με έναν περίπατο 45 λεπτών οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. 

Διαπιστώθηκε ότι μόλις 10 λεπτά περπάτημα μετά από ένα γεύμα οδήγησαν σε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στους διαβητικούς ασθενείς. 

Σε μεγάλες ηλικίες ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τα σοβαρά εγκεφαλικά 
Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα γύρω στα 15-30 λεπτά τη μέρα σχετίζεται με την εκδήλωση λιγότερο σοβαρών εγκεφαλικών, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν ασκούνται. 

Ιδίως στους ενήλικες ηλικίας 60 έως 88 ετών, το περπάτημα για 30 λεπτά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες, ενίσχυσε τη μνήμη. 

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ηλικιωμένοι που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 πετυχαίνουν καλύτερο έλεγχο του σακχάρου τους χάρη σε έναν περίπατο 15 λεπτών μετά το γεύμα τους. 

Γιατί όμως να προτιμήσουμε το περπάτημα μετά το φαγητό και όχι κάποια άλλη μορφή άσκησης; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση μετά από ένα γεύμα πρέπει να είναι σύντομη και ήπια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει πιθανώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, όπως για παράδειγμα να καθυστερήσει την πέψη.