Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών...!!!!

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα νύχια της. Αλλά, γνωρίζατε ότι το βερνίκι νυχιών περιέχει χημικά συστατικά τα οποία είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο σώμα, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και στο εσωτερικό του σώματος σας; Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πως το βερνίκι νυχιών επηρεάζει το σώμα σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες βερνικιών νυχιών είναι πολύ πιο επιβλαβείς από ό, τι φαίνονται.

Οι ερευνητές εξέτασαν 24 γυναίκες που έβαφαν τα νύχια τους για να ανιχνεύσουν τα σημάδια των χημικών τοξινών στο σώμα τους. Βρήκαν τοξίνες σε όλα τα σώματα των γυναικών. Και η αιτία των τοξινών ξέρετε ποια ήταν; Το βερνίκι νυχιών. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων έδειξαν σημάδια φωσφορικού τριφαινυλίου μόνο 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών. 

Σε μια μελέτη παρακολούθησης, οι ίδιοι ερευνητές εξέτασαν δέκα διαφορετικά βερνίκια νυχιών και διαπίστωσαν ότι 8 από αυτά περιείχαν αυτό το χημικό. Επιπλέον, 2 από τα βερνίκια νυχιών που ήταν θετικά στο φωσφορικό τριφαινύλιο δεν ανέφεραν στην ετικέτα που είχαν αυτή τη χημική ένωση. 

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών. 

Τι είναι το φωσφορικό τριφαινύλιο; 
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τριφαινυλοφωσφορικού είναι ότι διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα των ανθρώπων. Μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση των ορμονών, το μεταβολισμό, την αναπαραγωγή αλλά και την ανάπτυξη. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα κορίτσια που χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών σε τακτική βάση, δεδομένου οτι η υγιή ορμονική ανάπτυξη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξής τους. Ωστόσο, το φωσφορικό τριφαινύλιο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του καθένα που εκτίθενται σε αυτό. 

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών. 

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι: 
νευροτοξίνη 
τοξίνη του ενδοκρινικού συστήματος 
αναπαραγωγική τοξίνη 
ερεθιστικό για το δέρμα 
και ότι προκαλεί αλλεργίες 

Άλλες επικίνδυνες ενώσεις στα Βερνίκια νυχιών 

Φορμαλδεϋδη 
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα γνωστό καρκινογόνο που μπορεί να διαλύεται στο νερό και στον αέρα. Η έκθεση σε αυτή τη χημική ουσία μπορεί επίσης να παράγει συμπτώματα όπως προσκόλληση, άσθμα, και δύσπνοια. Εκείνοι με χρόνιες παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην δηλητηρίαση απο τη φορμαλδεΰδη. 

Τολουΐνη 
Αυτή η χημική ουσία είναι γνωστή για την πρόληψη της ανάπτυξης στα παιδιά, όμως, κάποιοι επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη της στο μητρικό γάλα. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα μετά την έκθεση. 

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις για βερνίκι νυχιών 
Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που εξαλείφουν τους κινδύνους αλλεργιών, καρκίνου, και ορμονικών διαταραχών. 

1. Honeybee Gardens 
Έχει μια σειρά από φυσικά βερνίκια νυχιών σε μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Είναι κατασκευασμένα από νερό και δεν περιέχουν απολύτως κανένα ίχνος επικίνδυνων χημικών ουσιών ή καρκινογόνων ουσιών. 

2. Acquarella 
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρώματα στα βερνίκια νυχιών. Όλα με βάση το νερό και χωρίς φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, φθαλικό διβουτυλεστέρα ή υδράργυρο. 

3. SpaRitual 
Πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα σε βερνίκια νυχιών χωρίς τοξίνες και είναι επίσης βίγκαν. 

4. Peacekeeper Cause-Metics 
Έχει επίσης μερικά βερνίκια με βάση το αργανέλαιο και είναι απαλλαγμένα από τοξίνες. Τα βερνίκια αυτά επίσης ενυδατώνουν τα νύχια σας. 

Είναι αλήθεια ότι τα βαμμένα νύχια φαίνονται πολύ ωραία, αλλά πραγματικά αξίζει να βάφουμε τα νύχια μας, γνωρίζοντας όλους αυτούς τους κινδύνους; 




8 συνηθισμένοι μύθοι για τον διαλογισμό και γιατί είναι λάθος...!!!!

Ο διαλογισμός είναι μια εξάσκηση της πειθαρχίας για να ανακτήσουμε τον έλεγχο του μυαλού και να χτίσουμε σχηματισμούς που είναι παραγωγικοί σε μας και τους άλλους. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ασαφής περιγραφή αλλά ο διαλογισμός είναι ένα γενική έννοια. 

Αυτή η γενικότητα έχει φύγει από επαγγελματίες ανά τον κόσμο. Αυτές οι παρεξηγήσεις έχουν την πρόθεση να είναι μοχθηρές, αλλά κατά κάποιον τρόπο είναι. 

Μπερδεύουν και αποσπούν τις πηγές από ένα σύστημα που λειτουργεί. Δε θα γίνει καμία αναφορά κάποιου ειδικού διαλογισμού. 

Θα μείνουμε με τους βασικούς διαλογιστικούς κανόνες, όπως το μέτρημα της αναπνοής και τα μάντρα. Ακολουθεί μια λίστα με μύθους και την επεξήγησή τους : 

Ο διαλογισμός είναι χαλάρωση 
Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε «κάνε μόνο θετικές σκέψεις» ή «άσε το μυαλό σου να χαλαρώσει». Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από τα σεμινάρια διαχείρισης στρες που μπορεί να έχουν παραποιήσει σίγουρες ιδέες για να φτάσουν στον σκοπό τους. 

Η μείωση του στρες, η στιγμιαία ευτυχία και η χαλάρωση δεν είναι τα πάντα για τον διαλογισμό. Κάποια από αυτά θα συμβούν σε εσάς αλλά οι στόχοι του διαλογισμού είναι κάτι πολύ παραπάνω. Τα αρχικά στάδια έχουν να κάνουν με το να μάθουμε να αφηνόμαστε και απλά να είμαστε. Αυτά είναι απλά τα πρώτα βήματα. 

Ο διαλογισμός είναι απλά αυτο-ύπνωση 
Υπάρχουν μερικά αλληλεπικαλυπτόμενα θέματα στην θεραπευτική ύπνωση και στον διαλογισμό. Και οι δύο πρακτικές ξεκινούν με το να προκαλούν μια κατάσταση χαλάρωσης. Έπειτα υπάρχει εσωτερική δουλειά που πρέπει να γίνει. 

Η ύπνωση και κάποιες μορφές διαλογισμού χρησιμοποιούν τεχνικές οραματισμού και/ή την χρήση επαναλαμβανόμενων φράσεων για να αλλάξουν οι εσωτερικοί σχηματισμοί. Αλλά πολλές μορφές διαλογισμού (Το «απλά κάθομαι» Ζεν ή ο επιμελής διαλογισμός Θεραβάντα) δεν χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία. Η αλληλεπικάλυψη μεταξύ ύπνωσης και διαλογισμού είναι μόνο μερική. 

Υπάρχουν τεχνολογικές παρακάμψεις 
Στην έντονη επιθυμία να υπάρχει άμεση ικανοποίηση, μια τρομερή και έξυπνη αγορά ξεπήδησε στην επιφάνεια από το Ίντερνετ για να σας δώσει την ικανότητα να διαλογιστείτε σαν Ζεν μοναχός, με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλους παρόμοιους ισχυρισμούς για ταχύτητα και τελειότητα. 

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληρώσετε, να βάλετε τα ακουστικά σας για μια ώρα για την επόμενη εβδομάδα και θα αισθανθείτε καλύτερα σε χρόνο μηδέν!» Αν διαθέσετε μια ώρα της ημέρας να χαλαρώσετε φυσικά θα χετε καλύτερη αντίληψη στο τέλος της εβδομάδας. 

Αυτός όμως δεν είναι πραγματικός διαλογισμός. Μερικά μουσικά τεχνάσματα δεν ισοδυναμούν με την συμπόνια και την αγάπη που έχουν αποκτηθεί από ώρες φιλότιμης παρακολούθησης της αναπνοής σας. 

Πρέπει να κάθεστε στη στάση του Λωτού 
Το ότι μπορείτε να διαλογιστείτε ενώ κάνετε οτιδήποτε, σε κάθε στάση, παραξενεύει τους περισσότερους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν οφέλη στην καθιστική, παθητική μορφή του διαλογισμού, αλλά υπάρχουν επίσης οφέλη και στα ενεργητικά είδη του διαλογισμού. 

Η κινητικότητα είναι ένα θέμα το οποίο ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Αν απολαμβάνετε τον καθιστικό διαλογισμό αλλά οι εκδοχές του Λωτού πονάνε τις αρθρώσεις σας, μπορείτε να κάτσετε σε μια καρέκλα, ή ακόμα και να ξαπλώσετε κάτω. Όσο εστιάζετε στην αναπνοή σας, τα πηγαίνετε καλά. 

Ενώ διαλογίζετε πρέπει να λέτε «Ομ» 
Το «Ομ» είναι ένα κομμάτι ενός μάντρα. Πολλά είδη διαλογισμού έχουν επαναλαμβανόμενη ομιλία για την συγκέντρωση του μυαλού και της θέλησης. Όπως και πολλά δεν το κάνουν. Είναι όλα θέμα προτιμήσεων. 

Ο διαλογισμός είναι μια θρησκευτική δραστηριότητα 
Ο διαλογισμός έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές θρησκευτικές ομάδες τόσο μακρυά όσο θυμόμαστε. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι θρησκευτική δραστηριότητα. Είναι απλά ένας ιδιαίτερα διαφορετικός τρόπος να διευρύνετε το μυαλό σας, την καρδιά σας και την αντίληψη. Ακούω επίσης ανθρώπους να λένε ότι ο διαλογισμός είναι κάτι ανατολίτικο. 

Ενώ πολλές θρησκείες και πνευματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τον διαλογισμό στη Δύση, ο διαλογισμός συναντάται να εξασκείται σε όλο τον κόσμο σε κάποιο βαθμό ή σε άλλο από κάθε ομάδα στον πλανήτη. 

Ο διαλογισμός είναι ουτοπικός 
Ο διαλογισμός θεωρείται ότι είναι διανοητικός ουτοπισμός από κάποιους. Λένε ότι ο διαλογισμός είναι να ξεφεύγεις από τα προβλήματα, να κοιτάς τον αφαλό σου, να τρως τον λωτό ή να περιφρονείς τον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Για μένα το να ζεις την ζωή σου χωρίς ξεκούραση, χωρίς δυνατές εσωτερικές σκέψεις και χωρίς να διαθέτεις χρόνο να συγκεντρώνεσαι σε ένα γεγονός ή εμπειρία είναι ουτοπικό. 

Σε μια διαλογιστική κατάσταση είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με πολλές δυσάρεστες όψεις του εαυτού σου και του κόσμου όπως ο θυμός, ο πόνος, ο εγωισμός, η ταλαιπωρία, ο πόλεμος, οι επιθυμίες και οι παραισθητικές σκέψεις. Η ιδέα δεν είναι να ξεφύγουμε από τις όψεις του εαυτού μας και των άλλων, αλλά να παραμείνουμε και να τις θεραπεύσουμε. 

Ο διαλογισμός έχει να κάνει με το να αφήνουμε κενό το μυαλό μας 
Αυτή είναι η κάρτα-ατού των μύθων περί διαλογισμού. Ένα μέρος του διαλογισμού χτίζει τον χαρακτήρα και την αποδοτικότητα της πνευματικής φωνής μας. Πώς το κάνει κάποιος αυτό όταν δεν επιτρέπει στην φωνή του να μιλήσει; 

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το αδιάκοπο διανοητικό μουρμούρισμα αρχίζει να επιβραδύνει και παρατηρούμε την σύνεση. Αυτή η σύνεση γίνεται την στιγμή που βιώνουμε, και αυτό είναι που βλέπουμε, αισθανόμαστε , ακούμε: Την ολότητα της στιγμής. 




Μετάφραση: awakengr.com via thespiritscience.net 

45 τολμηρές ερωτήσεις που θα αλλάξουν την οπτική που βλέπετε την ζωή σας...!!!!

Η παρακάτω λίστα περιέχει 45 διεισδυτικές ερωτήσεις, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του υποσυνειδήτου σας. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα έχει μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητά μας. 

Στην ουσία, οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε προβλήματα και αμφιβολίες που κρύβετε μέσα σας. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, απλά πρέπει να απαντήσετε ενστικτωδώς. 

Δείτε τις ερωτήσεις : 

1. Πόσο χρονών θα λέγατε, ότι είστε, αν δεν γνωρίζατε την ηλικία σας; 

2. Ποιο είναι η χειρότερο: να βιώσετε μια αποτυχία ή να μην τολμήσετε ποτέ τίποτα; 

3. Αν η ζωή είναι μικρή, γιατί σπαταλάμε τόσο χρόνο, κάνοντας πράγματα που δεν μας αρέσουν και αφιερώνουμε τόσο λίγο χρόνο σε πράγματα που μας αρέσουν; 

4. Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό; 

5. Αν η ευτυχία ήταν χρήματα, ποιά δουλειά είναι αυτή που θα σας έκανε πλούσιους; 

6. Κάνετε κάτι στο οποίο πιστεύετε ή προσπαθείτε να πιστέψετε σε αυτό που κάνετε; 

7. Αν γνωρίζατε, ότι πρόκειται να ζήσετε μέχρι τα 40, τι θα αλλάζατε για να ζήσετε την ζωή σας στο έπακρο; 

8. Σε ποιο βαθμό έχετε τον έλεγχο αυτών που συμβαίνουν στην ζωή σας αυτή την στιγμή; 

9. Ποιο είναι πιο σημαντικό: να κάνετε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο ή απλά να κάνετε το σωστό; 

10. Τρώτε μαζί με ανθρώπους που σέβεστε και εκτιμάτε. Ξαφνικά, αρχίζουν να ακούν κριτική σε έναν κοντινό σας φίλο, χωρίς να ξέρουν, ότι έχετε τόσο στενή σχέση. Η κριτική τους είναι άδικη και προσβλητική. Τι θα κάνατε; 

11. Αν μπορούσατε να δώσετε σε ένα παιδί μια και μόνο συμβουλή για την ζωή, ποια θα ήταν αυτή; 

12. Θα παρανομούσατε για να σώσετε κάποιον που αγαπάτε; 

13. Τι είναι αυτό που κάνετε στην ζωή σας και σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους; 

14. Γιατί κάτι που κάνει εσάς ευτυχισμένους, δεν κάνει ευτυχισμένους και τους άλλους; 

15. Τι είναι αυτό που θέλετε πολύ να κάνετε, αλλά δεν το έχετε κάνει ποτέ έως τώρα; Τι σας σταματάει; 

16. Πατάτε παραπάνω από μια φορά το κουμπί στο ασανσέρ; Πιστεύετε πραγματικά, ότι έτσι θα έρθει πιο γρήγορα το ασανσέρ; 

17. Αν κάποιος σας έδινε την ευκαιρία να μετακομίσετε για πάντα σε μια άλλη χώρα, ποια θα ήταν αυτή και γιατί; 

18. Τι προτιμάτε: να είστε μια ταραγμένη ιδιοφυΐα ή ένας ευτυχισμένος ανόητος; 

19. Γιατί εσύ, είσαι εσύ; 

20. Αν μπορούσατε να γίνετε φίλοι με τον εαυτό σας, θα θέλατε να κάνετε παρέα με έναν τέτοιο άνθρωπο; 

21. Ποιο είναι χειρότερο: να δείτε τον καλύτερο φίλο σας να μετακομίζει σε άλλη χώρα ή να ζείτε κοντά ο ένας στον άλλον και να μην μιλάτε; 

22. Για ποιο πράγμα είστε περισσότερο ευγνώμονες; 

23. Τι θα διαλέγατε: να χάσετε όλες τις παλιές σας αναμνήσεις ή να μην δημιουργήσετε ποτέ καινούργιες; 

24. Μπορείς ποτέ να μάθεις την αλήθεια, αν δεν παλέψεις για αυτήν; 

25. Έχει βγει αληθινός ο μεγαλύτερος φόβος σας; 

26. Αν όχι τώρα, πότε; 

27. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε πετύχει τίποτα, τι έχετε να χάσετε; 

28. Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη ανάμνηση από την παιδική σας ηλικία; Γιατί είναι αυτή η πιο ευτυχισμένη; 

29. Θυμάστε πόσο στεναχωρημένοι ήσασταν πριν από 5 χρόνια; Έχει καμία σημασία τώρα; 

30. Ποια εμπειρία του παρελθόντος σας έκανε να νιώσετε ζωντανοί; 

31. Έχετε νιώσει ποτέ, ότι είχατε μια στιγμή πραγματικής επικοινωνίας με κάποιον, παρόλο που δεν ανταλλάξατε κουβέντα; 

32. Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζετε με απόλυτη βεβαιότητα τι είναι καλό και τι κακό; 

33. Αν σας έδιναν 1 εκατομμύριο ευρώ, θα παρατούσατε την δουλειά σας; 

34. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και ύπαρξης; 

35. Θα ανταλλάσσατε 10 χρόνια ζωής με παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα; 

36. Πότε ήταν η τελευταία φορά, που αναλάβατε δράση, χωρίς να έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά βαθιά στην καρδιά σας πιστεύατε, ότι θα μπορούσε να πετύχει; 

37. Αν όλοι όσοι γνωρίζετε, πέθαιναν αύριο, θα τους επισκεπτόσασταν μια τελευταία φορά; 

38. Παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας ή τις παίρνουν άλλοι για εσάς; 

39. Πότε ήταν η τελευταία φορά, που ακολουθήσατε την καρδιά σας; 

40. Αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, γιατί φοβόμαστε να τα κάνουμε; 

41. Τι θα κάνατε διαφορετικά, αν ξέρατε, ότι δεν θα υπήρχε κανένας για να σας κριτικάρει; 

42. Είστε σε θέση να διακρίνετε ανάμεσα σε αυτά που κάνατε χθες και σε αυτά που κάνατε κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια; 

43. Έχετε την αίσθηση, ότι έχετε ξαναζήσει την σημερινή μέρα πολλές φορές; 

44. Πότε θα έρθει η στιγμή που θα πάρετε το ρίσκο και θα κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό; 

45. Ποια είναι η πιο σημαντική υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας; 




Δέκα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν περπατάτε κάθε μέρα...!!!!

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό του Ιπποκράτη «το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο»; Μάλιστα, το περπάτημα σε συνδυασμό με καλό ύπνο και υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε εντελώς τον γιατρό. 15-30 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει δραστικά όχι μόνο την εμφάνιση κάποιου αλλά και την υγεία. 

Δείτε παρακάτω πώς το περπάτημα μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το σώμα και το μυαλό 

Θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο 
Όπως μια έρευνα αποκαλύπτει, οι αερόβιες ασκήσεις με χαμηλές επιπτώσεις όπως το περπάτημα, αποτρέπουν την πρώιμη άνοια, μειώνουν τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ και βελτιώνουν την συνολική ψυχική υγεία. Για να μην αναφέρουμε την μείωση του άγχους και τη διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου ενδορφινών. 

Βελτιωμένη όραση Ακόμα και αν τα μάτια φαίνονται σαν το τελευταίο πράγμα που μπορεί να συνδέεται με τα πόδια, το περπάτημα πραγματικά ωφελεί την υγεία τους. Μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση του γλαυκώματος ανακουφίζοντας την πίεση στα μάτια. 

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων 
Σύμφωνα με την American Heart Association, το περπάτημα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το τρέξιμο όταν πρόκειται για την πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά και τα με εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά στην αποφυγή καρδιακών προβλημάτων μειώνοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. 

Αύξηση των πνευμόνων 
Το περπάτημα είναι μια αερόβια άσκηση που αυξάνει την ροή του οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στην εκπαίδευση των πνευμόνων σας καθώς και στην εξάλειψη των τοξινών και των αποβλήτων. Λόγω της καλύτερης και βαθύτερης αναπνοής, ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με ασθένειες των πνευμόνων μπορούν επίσης να ανακουφιστούν. 

Ευεργετικές επιδράσεις στο πάγκρεας 
Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά το περπάτημα ως άσκηση αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικό για την πρόληψη του διαβήτη από το τρέξιμο. 

Μια έρευνα δείχνει πως μια ομάδα από ανθρώπους που περπατούσαν έδειξαν βελτίωση στην ανοχή της γλυκόζης σχεδόν έξι φορές περισσότερο ( δηλαδή πόσο καλά απορροφάται το σάκχαρο του αίματος από τα κύτταρα) από αυτούς που έτρεχαν σε μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών. 

Βελτιωμένη πέψη 30 λεπτά περπατήματος κάθε μέρα θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου στο παχύ έντερο αλλά να βελτιώσουν την πέψη και τη δυσκοιλιότητα βοηθώντας μας να ρυθμίσουμε το έντερο μας. 

Τονισμένοι μύες 
Ο τονισμός των μυών και η απώλεια βάρους (σε περιπτώσεις υπέρβαρων ατόμων) μπορούν επίσης να επιτευχθούν με το περπάτημα. 10.000 βήματα την μέρα μπορούν να θεωρηθούν ως κανονική προπόνηση σε γυμναστήριο, ειδικά αν προσθέσετε μερικά διαλείμματα ή αν περπατάτε σε ανηφόρα. 

Επιπλέον, έχει χαμηλές επιπτώσεις και δεν υπάρχει χρόνος αποκατάστασης που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πόνοι στους μύες και τύψεις για το ότι θα χάσετε την αυριανή προπόνηση επειδή είναι πολύ επώδυνη. 

Δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις 
Το περπάτημα προσφέρει περισσότερη κινητικότητα στις αρθρώσεις και αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας και ακόμη μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Η Arthritis Foundation συνιστά να περπατάτε μέτρια για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα σε τακτική βάση για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις μαζί με τη δυσκαμψία και τις φλεγμονές. 

Ανακούφιση από τον πόνο της μέσης 
Το περπάτημα μπορεί πραγματικά να σώσει όσους αντιμετωπίζουν πόνους στην πλάτη κατά τη διάρκεια πιο απαιτητικών ασκήσεων. Δεδομένου ότι είναι μια δραστηριότητα με χαμηλές επιπτώσεις δεν θα προκαλέσει περισσότερους πόνους ή δυσφορία όπως το τρέξιμο. 

Το περπάτημα συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στις σπονδυλικές δομές και βελτιώνει τη στάση και την ευελιξία που έχουν ζωτική σημασία για μια υγιή σπονδυλική στήλη. 

Πιο ήρεμο μυαλό 
Αν το περπάτημα βελτιώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης σε ασθενείς με σοβαρές διαταραχές, φανταστείτε πόσο εύκολα θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την εξάντληση ή τη στεναχώρια. Και μια χαρούμενη βόλτα με ένα φίλο ή έναν αγαπημένο σας μόνο θα πολλαπλασιάσει το ευτυχές αποτέλεσμα και θα βελτιώσει τη διάθεση σας! 




Πρόωρος θάνατος για τους ψήστες – Κίνδυνος θάνατος η θράκα...!!!!

Η χρήση ψησταριάς με κάρβουνα ή ξύλα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή και πρόωρου θανάτου λόγω σοβαρών σοβαρών αναπνευστικών παθήσεων που προκαλούνται από τον καπνό, σύμφωνα με μια νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα. 

Περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, μαγειρεύουν συστηματικά με ξύλα ή κάρβουνα. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν όσοι στις ανεπτυγμένες χώρες κάνουν περιστασιακά κάτι ανάλογο (π.χ. μπάρμπεκιου), αλλά και όσοι στην επαρχία έχουν κρατήσει αυτή τη συνήθεια πιο συστηματικά. 

Τα μικροσκοπικά σωματίδια από την καύση ξύλων και κάρβουνων μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στους πνεύμονες και να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν αναπνευστικές παθήσεις. 

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 280.000 ανθρώπους ηλικίας 30 έως 79 ετών, οι οποίοι στην αρχή της μελέτης δεν είχαν καμία αναπνευστική πάθηση. 

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν σε βάθος εννέα ετών, στη διάρκεια των οποίων σχεδόν 20.000 εισήχθησαν σε νοσοκομείο ή πέθαναν από κάποια σοβαρή αναπνευστική πάθηση – οι 10.550 από άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και οι 7.320 από πνευμονία και άλλες οξείες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. 

Διαπιστώθηκε ότι όσοι χρησιμοποιούσαν συστηματικά ξύλα ή κάρβουνα για το μαγείρεμα είχαν κατά μέσο όρο 36% περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής στο νοσοκομείο ή πρόωρου θανάτου λόγω αναπνευστικής πάθησης σε σχέση με όσους χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικό ρεύμα ή αέριο. 

Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούσαν τα ξύλα ή τα κάρβουνα τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος. Έτσι, όσοι έκαναν χρήση ξύλων ή κάρβουνων για πάνω από 40 χρόνια υπολογίστηκε πως είχαν 54% μεγαλύτερο κίνδυνο. 




Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ούτε το καθαρό κομμάτι ενός μουχλιασμένου τρόφιμου...!!!!

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε το σάντουιτς των ονείρων σας. Γαλοπούλα, ντομάτα, τυρί και φρέσκο μαρούλι μέσα σε δύο λαχταριστές φέτες ψωμί. 

Ξαφνικά βλέπετε ότι η μία φέτα είναι μουχλασμιένη. Τα καλά νέα είναι ότι είναι μόνο στη μία πλευρά η μούχλα και μπορείτε να την κόψετε. 

Λάθος. Δεν υπάρχει καθαρό κομμάτι σε ψωμί που έχει μουχλιάσει. Η μούχλα είναι ένας μύκητας όπως τα μανιτάρια. Το πάνω μέρος του μύκητα είναι εύκολο κάποιος να το εξετάσει, υπάρχει όμως ένα τεράστιο «δίκτυο» που διατρέχει εσωτερικά το «σώμα» του οργανισμού, που δεν μπορείτε να δείτε. 

Αν δείτε προσεκτικά με μεγεθυντικό φακό τις γραμμές στο εσωτερικό της φέτας ψωμιού, θα παρατηρήσει ότι ολόκληρη η φέτα έχει προσβληθεί από τη μούχλα. 

Και αν σκεφτείτε ότι μπορείτε να πάρετε μία άλλη φέτα από την ίδια φραντζόλα, κάνετε πάλι λάθος. Μέχρι τη στιγμή που η μούχλα γίνει εμφανής, μικροσκοπικά σποράκια αναπαράγονται σε όλο το ψωμί και ο μύκητας επεκτείνεται. 

Είναι όμως κρίμα να πετάξετε όλη τη φραντζόλα. Ούτως ή άλλως τρώτε μούχλα όλη την ώρα στο ροκφόρ, τη σάλτσα σόγιας, ακόμη και στα αντιβιοτικά (πενικιλίνη). Άρα δεν βλάπτει, σκέφτεστε. 

Στην πραγματικότητα παίρνετε ένα ρίσκο. Είναι σαν να τρώτε ένα άγριο μανιτάρι. Τα περισσότερα είναι βρώσιμα, αλλά κάποια είναι θανατηφόρα. 

Έτσι και με τη μούχλα. Υπάρχουν χιλιάδες είδη μούχλας που είναι αβλαβή για τον άνθρωπο. Αλλά μερικοί τύποι του μύκητα μπορούν να προσβάλλουν τα φαγητά, καθιστώντας αδύνατο να ξέρει κάποιος αν αυτό που τρώει είναι ασφαλές. 

Για παράδειγμα αυτή η πράσινη και μπλε μούχλα που βλέπετε στο ψωμί μπορεί να δημιουργήσει σε περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα. Η θεωρία ότι ζεσταίνοντάς το θα εξουδετερωθεί ο μύκητας είναι ένας ακόμη μύθος. 

Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο… 




Η ανεξάντλητη Συμπαντική Ενέργεια είναι στη διάθεσή σου...!!!!

Η Barbara Ann Brennan, στο βιβλίο της «Χέρια όλο φως», έχει γράψει… 

«Το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο φαίνεται σα να συνεχίζει πάντα να παράγει περισσότερη ενέργεια. Σαν το κέρατο της Αμάλθειας, μένει πάντοτε πλήρες, άσχετα με το πόση ποσότητα του αφαιρούμε. 

Αυτός είναι συναρπαστικές απόψεις και μας δίνουν μια πολύ ελπιδοφόρα όψη του μέλλοντος, καθώς κινδυνεύουμε βυθιζόμενοι όλο και περισσότερο στην απαισιοδοξία της πυρηνικής εποχής. 

Ίσως κάποια μέρα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μηχανή ικανή να τροφοδοτείται από την ενέργεια του Συμπαντικού Ενεργειακού Πεδίου και να έχουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε χωρίς την απειλή της καταστροφής μας». 

Κολυμπάμε μέσα στην Συμπαντική Ενέργεια και οι ίδιοι είμαστε το αποτέλεσμα της εκδήλωσής της στην 3η διάσταση της ύλης. 

Το ενεργειακό μας πεδίο ή η αύρα, είναι η Συμπαντική Ενέργεια που σχετίζεται με την ύλη ή το ανθρώπινο σώμα – τα πάντα γύρω μας έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο και μπορούμε να υλοποιήσουμε οτιδήποτε στην ύλη, απλά και μόνο εστιαζόμενοι στην δημιουργία ενός ενεργειακού πεδίου. 

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επέμβουμε στο ήδη υπάρχον ενεργειακό πεδίο και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε συγκεκριμένη ενέργεια. Η πρόθεση και η «γωνιά» της παρατήρησης υλοποιεί και το επιθυμητό αποτέλεσμα και με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι ενεργειακές θεραπείες. 

Ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησε να δώσει ελεύθερα την ενέργεια στον κόσμο δίχως να τον ενδιαφέρει το κέρδος, ήταν και ο Νικολάι Τέσλα. 

Χάρις σε αυτόν, έχουμε στην διάθεσή μας το εναλλασσόμενο ρεύμα, το πηνίο Τέσλα, το ραδιόφωνο, την ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τα ραντάρ και πλήθος άλλων τεχνολογιών αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε εξελιχθεί ακόμη περισσότερο ως προς την εκμετάλλευση της ενέργειας, αν άνθρωποι της βιομηχανίας που έχαναν από τις ανακαλύψεις του, δεν τον σταματούσαν με διάφορους τρόπους. 

Το όραμα του Τέσλα ήταν να προσφέρει με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος ενέργειας στον κόσμο και γι΄ αυτό τον λόγο, είχε ήδη συλλάβει έναν μηχανισμό με τον οποίο κάθε σπίτι θα μπορούσε να έχει άφθονη, ηλεκτρική ενέργεια, με έναν εξοπλισμό που δεν ήταν μεγαλύτερος από το μέγεθος μιας βαλίτσας. 

Το μόνο που απαιτούσε ήταν μια μεταλλική ράβδο καρφωμένη στο έδαφος, που θα ήταν συνδεδεμένη με έναν δέκτη συντονισμένο στις ηλεκτρικές δονήσεις της Γης. 

Δίχως ενέργεια δεν μπορούμε να υπάρξουμε και εσφαλμένα νομίζουμε πως εξαρτιόμαστε από εξωγενείς παράγοντες προμήθειας ενέργειας. 

Το ίδιο μας το σώμα είναι μια τεράστια κεραία που λαμβάνει ενέργεια από το ίδιο το Σύμπαν και είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε, ακόμη και το ίδιο το internet που προσφέρει επικοινωνία και γνώση, με μια μόνιμη σύνδεση στην Συμπαντική Νοημοσύνη. 

Αν μπορούσαμε όλοι μας να συνδεθούμε με την Συμπαντική Νοημοσύνη, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλη την συνειδητότητα του Σύμπαντος που απλώνεται σε διαστάσεις και σε υλικά επίπεδα και φυσικά να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα στην Συμπαντική Νοημοσύνη και στρέψουμε την προσοχή μας προς το μέρος εκείνο που μας ενδιαφέρει. 

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να δούμε ποιες είναι οι συνθήκες στον πλανήτη Άρη, αντί να επενδύσουμε ενέργεια και χρήματα για εξοπλισμούς και να στείλουμε ρομποτικά διαστημόπλοια, θα μπορούμε απλά να στρέψουμε την προσοχή μας στον πλανήτη και να «δούμε» όλη την ιστορία του μέσα σε μια στιγμή. 

Σε αυτό το σημείο λειτουργούμε έξω από τον γραμμικό χρόνο και τα γεγονότα που έχουν συμβεί στον πλανήτη είναι απλά εκδήλωση ενέργειας. 

Το άπλωμα της συνειδητότητάς μας πέρα από τα σύνορα του νου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε, ανά πάσα στιγμή, πρόσβαση σε πληθώρα «εμπειριών» οι οποίες θα αντικαταστήσουν την ίδια την ανάγκη για γνώση. 

Η γνώση, στην παρούσα φάση, χρειάζεται για να χτίσουμε έναν διευρυμένο νου. Είναι σημαντικό να πλαισιώνουμε την μεταφυσική αίσθηση μέσα μας με την επιστήμη ή απόψεις άλλων, γιατί βοηθάει το νου να γίνει πιο ευέλικτος. 

Η γνώση βοηθάει τον άνθρωπο να αποδείξει αυτά που νιώθει για να μπορεί να προχωρήσει, μέχρι να μεταβεί στο επόμενο στάδιο όπου θα προχωράει χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει και αυτό με την σειρά του, θα τον οδηγήσει στο τρίτο στάδιο που δεν θα χρειάζεται καν να νιώθει για να προχωρήσει… Θα έχει φτάσει στην κατάσταση της απόλυτης Ύπαρξης και ο άνθρωπος, απλά θα είναι. 

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η σύνδεσή σου με το Σύμπαν, επιταχύνει πολλές διαδικασίες μέσα σου. 

Να είσαι συνειδητός σε αυτό που είσαι κάθε μέρα και να στρέφεις την ματιά σου μέσα σου. Ένα πράγμα που μου αρέσει να κάνω κάθε μέρα, είναι να ανοίγω το Συμπαντικό μου κανάλι, υψώνοντας τα χέρια μου και φέρνοντάς τα – με ενωμένες τις παλάμες – μπροστά στο στήθος. 

Σχεδιάζοντας το προσωπικό μου σύμβολο, που είναι και ο δικός μου τρόπος συνειδητοποίησης της ενέργειας, απλά υπάρχω σε μια διευρυμένη κατάσταση για λίγα λεπτά. Αν θέλω να ζητήσω κάτι, θα το κάνω αλλά συνήθως απολαμβάνω απλά την αίσθηση του να είμαι. 

Εκείνη τη στιγμή, το σώμα εξαφανίζεται και η διευρυμένη αίσθηση της Συμπαντικής Ενέργειας αγκαλιάζει τα πάντα. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορώ να ξεχωρίσω εμένα, εσένα, την Ελλάδα, την Γη ή τον πλανήτη Άρη. 

Ούτε νιώθω να είμαι τα πάντα, να βρίσκομαι μέσα σε κάθε τι και πως όλα είναι ένα. Δεν υπάρχουν εικόνες στο νου και ούτε συναισθήματα. Δεν νιώθω συγκίνηση ούτε τρέχουν δάκρυα. Δεν βρίσκομαι μέσα στην Συμπαντική Νόηση ψάχνοντας τις βιβλιοθήκες του Σύμπαντος… αν όμως το Σύμπαν με κατευθύνει εκεί ή οπουδήποτε αλλού, θα ακολουθήσω. 

Είναι μια κατάσταση καθαρής Ύπαρξης που μόνο δια της αφαιρέσεως μπορεί να περιγραφεί, μόνο με το να αρχίζω να απαριθμώ το τι Δεν είμαι μπορώ να το περιγράψω. 

Είναι μια διαδικασία που δεν κρατάει περισσότερο από λίγα λεπτά και είναι ιδανική για να ξεκινήσω την πολυάσχολη μέρα μου. Με βοηθάει να μη χάνω τον εαυτό μου μέσα στο πρόγραμμα της ημέρας και να έχω την αίσθηση πως όλα είναι μια χαρά στον κόσμο μου κάθε στιγμή. 

Είσαι μια κεραία και έχεις στη διάθεσή σου όλη την ενέργεια του Σύμπαντος για να διευρυνθείς. Και όταν διευρύνεσαι πνευματικά, η ύλη τακτοποιείται από μόνη της κατά πώς πρέπει και εξυπηρετεί. 

Ο σκοπός δεν είναι να συνδεθείς με το Σύμπαν και να ζητάς να συμβεί εκείνο ή το άλλο αλλά να μπορείς να υπάρχεις απόλυτα διευρυμένος μέσα σε όλες τις συνθήκες. Αυτό θα σου προσφέρει την διαύγεια της κατάλληλης δράσης: πότε να επιτρέπεις και πότε να επεμβαίνεις, πότε να ζητάς ενίσχυση από το Σύμπαν για έναν στόχο και πότε να πηγαίνεις με τη ροή. 

Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου… 




Με όλη μου τη αγάπη, 
Έλενα Έρα – healinghome.gr

Δεν είναι δουλειά των παιδιών να γιατρεύουν τους ψυχικά πληγωμένους γονείς τους...!!!!

Η «συναισθηματική αιμομιξία» είναι ένα είδος κακοποίησης, στην οποία ένας γονιός βασίζεται στο παιδί του για να πάρει τη συναισθηματική υποστήριξη που, κανονικά, θα έπρεπε να παίρνει από έναν ενήλικα. 

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ζητά συμβουλές από το παιδί του για δικά του, ενήλικα ζητήματα, ότι περιμένει από το παιδί του να του τονώσει το εγώ ή να του ενισχύσει την αυτοεκτίμησή του ή ότι αναθέτει στο παιδί την ευθύνη να του παρέχει θεραπεία ή να διαχειριστεί τις εκάστοτε κρίσεις. 

Ή με πιο απλά λόγια: περιμένει από το παιδί του να είναι ο καλύτερος του φίλος/φίλη.

Σε αντίθεση με τη σεξουαλική αιμομιξία, οι «ανάρμοστες» αυτές σχέσεις δεν έχουν τίποτε σεξουαλικό στη φύση τους, αν και οι συναισθηματικές και ψυχολογικές συνέπειές τους είναι αναμφισβήτητες. 

Το φαινόμενο μπορεί να αφορά γονείς του ίδιου ή του αντίθετου φύλου από τα παιδιά, μονογονείς ή παντρεμένους και με το συναισθηματικό φορτίο που τους αναθέτουν, τα παγιδεύουν ανάμεσα σε μια αίσθηση απόγνωσης αλλά και δύναμης. 

Τελικά, το παιδί που αναλαμβάνει το ρόλο του «άλλου γονιού» χάνει την ουσία της παιδικής του ηλικίας. Μπορεί να μην διακρίνουμε αυτή την καταστρεπτική δυναμική, όταν έχουμε μπροστά μας ένα πεντάχρονο νήπιο, που ανακουφίζει την αναστατωμένη μαμά του κατά τη διάρκεια μια δύσκολης στιγμής. 

Όταν, όμως, μιλάμε για έναν τριαντάχρονο, που δεν βγαίνει ραντεβού, γιατί φοβάται μην αποξενώσει την συναισθηματικά εξαρτώμενη από αυτόν μητέρα του, τότε η εικόνα γίνεται τραγικά ξεκάθαρη. 

Άνθρωποι με άλυτα ψυχικά τραύματα έχουν, επίσης, πιθανότητες να γίνουν τέτοιοι γονείς.

Κι αν δεν ξεκαθαρίσουν στους εαυτούς τους ότι η επούλωση είναι δική τους ευθύνη, τότε θα καταλήξουν να αναθέσουν τη δουλειά αυτή στους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο. 

Δεν είναι, όμως, δουλειά ενός παιδιού να θεραπεύσει τον πατέρα ή τη μητέρα του -ή οποιονδήποτε άλλο.

Δεν είναι ευθύνη του να βοηθήσει το γονιό του να βρει την γαλήνη ξεπερνώντας τις κακές αποφάσεις που πήρε. Και, σίγουρα, δεν είναι δουλειά του να βοηθήσει τους γονείς του να επεξεργαστούν τον πόνο μιας αποτυχημένης σχέσης, ακόμη κι αν αυτή είναι με τον άλλο βιολογικό γονιό. 

Πρέπει να μάθουμε να χωρίζουμε από ανθρώπους που μας δελεάζουν και εμπλεκόμαστε σε μονόπλευρες, τοξικές σχέσεις, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γονείς μας.

Δεν είναι αρκετό να αναγνωρίζουμε τον τρόπο που συμπεριφέρονται - πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. 




Μετάφραση και επιμέλεια : Σπυριδούλα Κώτση 
Απόσπασμα από το πρωτότυπο άρθρο που 
μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι 6 λέξεις που λέω στην κόρη μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί...!!!!

H blogger και μητέρα Μέγκαν Πάτερσον έχει μια (βάσιμη) ελπίδα : ότι θα βελτιώσει τη ζωή των παιδιών της - όσο μπορεί - μέσα από τη βραδινή τους ρουτίνα. Και, κυρίως, μέσα από τις έξι λέξεις που έχει επιλέξει να τους επαναλαμβάνει κάθε βράδυ… 

«Τα παιδιά μου κάνουν λάθη. Απολογούνται, συγχωρούνται και μαζί αποφασίζουμε τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά την επόμενη φορά. Και προχωράμε. Έκανα την πολύ συνειδητή επιλογή λίγα χρόνια πριν, να μην επιμένω σε κάθε τους ελάττωμα. 

Και να γιατί. 

Τα παιδιά μας έχουν πάρα πολλά “αφεντικά”. Προσθέστε σ’ αυτό και την ανάγκη που έχουν κάποια παιδιά να ευχαριστούν τους πάντες. Εγώ, μόνο που σκέφτομαι τον στόχο του να είσαι καθημερινά τέλειος για τους δασκάλους, τους γονείς, τους προπονητές, τους παππούδες, εξαντλούμαι! Η μεγάλη μου κόρη είναι αυτό το παιδί, που θέλει να τους ευχαριστεί όλους. 

Εύχομαι να μπορούσα να τρέξω τη ζωή της στο fast forward και να έβλεπε τα πράγματα όπως τα βλέπω πια εγώ, που μετράνε οι γνώμες μετρημένων ανθρώπων για ‘μένα (εκτός αυτών με τους οποίους μένω κάτω απ’ την ίδια στέγη). 

Είναι δουλειά δική μου και του άντρα μου να βοηθήσουμε την κόρη μας να νιώσει έτσι, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, η παρόρμηση να τους ευχαριστείς όλους συνήθως έχει την τάση να αυξάνεται πριν τελικά εξαλειφθεί. 

Όταν η μικρή ήταν 7 χρονών, ξεκίνησα να παρατηρώ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη συμπεριφορά της τα βράδια. Ένα μοτίβο ανησυχίας και φόβου αποτυχίας. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί συχνά τις λέξεις “φοβάμαι” και “πιέζομαι” κι έμοιαζε σαν να κουβαλούσε στους ώμους της το βάρος όλου του κόσμου. Η καρδιά μου πονούσε. 

Αρχικά θύμωσα, που είχε μια τόσο έντονη επιθυμία να είναι τέλεια για όλους σε τόση μικρή ηλικία. Όμως απ’ την άλλη, κι εγώ ήμουν ακριβώς έτσι – ειδικά απέναντι στους γονείς μου. Θυμάμαι να με παίρνει ο ύπνος με τη σκέψη ότι δεν είναι περήφανοι για ''μένα'', μέρες αφού τους είχα απογοητεύσει σε κάτι ή αφού είχαμε ανταλλάξει σκληρές κουβέντες. 

Περίεργο που η άνευ όρων αγάπη, η οποία ποτέ δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση, δεν αρκεί. Ήθελα και την επιβεβαίωσή τους. Αυτή η ανάμνηση μου έδωσε την έμπνευση να αποκτήσω μια νέα συνήθεια η οποία ήλπιζα ότι θα βοηθούσε την κόρη μου να ηρεμήσει και να γαληνέψει. 

Κάθε νύχτα, της έλεγα έξι απλές λέξεις : είμαι περήφανη που είμαι μαμά σου. 

Πίσω απ’ αυτές τις λέξεις υπάρχει ένα κρυφό νόημα. Ποικίλει, αλλά συνήθως περιλαμβάνει αυτούς τους συλλογισμούς: η μέρα τελείωσε. Τα ελαττώματα είναι αναμενόμενα. Τα λάθη μας κάνουν καλύτερους. 

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν τόση σημασία. Συγχώρεσε τον εαυτό σου. Σ’ αγαπάω. Είσαι το κοριτσάκι μου. Και κάθε μία νύχτα, παρά τις δυσκολίες, πέφτω στο κρεβάτι με απεριόριστη ευγνωμοσύνη που είμαι μαμά σου. 

Λέω τις έξι αυτές λέξεις και στα τρία μου παιδιά, αλλά είναι η μεγάλη μου, που μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είναι απαραίτητες. 

Αν θέλω να 'μαι ειλικρινής, έπειτα από 17 χρόνια δουλειάς, 12 χρόνια γάμου και 9 χρόνια μητρότητας, ακόμα είναι πολύ λίγα τα πράγματα που μου δίνουν το ίδιο φούσκωμα ικανοποίησης ή γροθιά υποτίμησης με την αντίδραση των γονιών μου σε ‘μένα και τις επιλογές μου. 

Δεν ξέρω αν το ξεπερνάει ποτέ κανείς αυτό. Ως έφηβη, θυμάμαι τη γιαγιά μου να κριτικάρει τη μαμά μου και φανταζόμουν πόσο μπορεί να πονούσε αυτό. 

Θα ήθελα τα παιδιά μου να νοιάζονται λιγότερο για όσα σκέφτονται οι άλλοι και το συζητάμε αρκετά αυτό στο σπίτι. Όσο όμως οδηγούμαστε μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν θέλω ποτέ να αμφισβητήσουν ότι είμαι δίπλα τους. 

Η ελπίδα μου είναι ότι αυτή η βραδινή μας ρουτίνα θα τους θυμίζει ότι έχουν την άνευ όρων αγάπη και αποδοχή μου – όσες όχι-και-τόσο-καλές επιλογές κι αν έχουν κάνει ή όσο σκληρά κι αν έχω αντιδράσει εγώ όταν χειρίστηκαν λάθος μια κατάσταση. Ίσως, λέω ίσως, αυτό τα κάνει να νιώθουν μικρότερη την ανάγκη για αποδοχή από τους άλλους. 

Ένα βράδυ, περίπου ένα χρόνο μετά από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τις έξι λέξεις, άκουσα ένα “Έι, μαμά!” μέσα στο σκοτάδι και κοντοστάθηκα στην πόρτα ακούγοντας μια φωνούλα να λέει : “Κι εγώ είμαι περήφανη που είμαι κόρη σου!”. 

“Eυχαριστώ, αγάπη μου!” ήταν το μόνο που μπόρεσα να αρθρώσω πριν φοβηθώ ότι θα έβλεπε τα άγρια δάκρυα χαράς μου. 

Τώρα, τις μέρες που νιώθω ότι αποτυγχάνω ως μητέρα, αυτή η ανάμνηση με λυτρώνει. Και με ξεκουράζει.» 




Popsugar.com , mama365.gr 

Όταν αγαπάμε εκπέμπουμε στις Ανώτατες συχνότητες του Σύμπαντος...!!!!

Όλοι μαζί είμαστε ΕΝΑ! Δεν είμαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. 

Είμαστε όλοι μέρη του Συνόλου, του Όλου, της Πηγής, του Θεού! 

Η ξεχωριστότητα, το εγώ του καθενός μας είναι μια αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση των αισθήσεών μας. Τα πάντα γύρω μας, οι εικόνες, οι ήχοι, οι μυρωδιές δεν υπάρχουν σαν κάτι ξεχωριστό. 

Τα πάντα είναι μια ομοιόμορφη παλλόμενη ενέργεια. 

Οι εν-τυπώσεις μας δημιουργούνται στο μυαλό μας. 

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εξαρτάται από τις έμμονες σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, από τον τρόπο που μάθαμε να σκεφτόμαστε, από τον προγραμματισμό του νου μας από τότε που γεννηθήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη. 

Όταν ενεργούμε σε κάποιον ή σε κάτι έχει άμεσο αντίκτυπο σε εμάς του ίδιους γιατί ενεργούμε στον ίδιο μας τον εαυτό. 

Είναι νόμος του Σύμπαντος! 

Όταν αγαπάμε εκπέμπουμε στις Ανώτατες συχνότητες του Σύμπαντος και συντονιζόμαστε με αυτές της Πηγής μας και τότε αποκτούμε τις ιδιότητές της.



 

Να λες “ευχαριστώ” για όλα όσα έχεις. Η ζωή, δεν έχει δεδομένα...!!!!

Να μετράς τις ευλογίες σου. Καθημερινά. Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά γιατί, δια μέσω τους, φτάνεις στα μεγάλα. 

''Μεγάλα'' δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά, ναι, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. 

Η ευτυχία βιώνεται, δεν αγοράζεται, έτσι φρόντισε να ζεις στη στιγμή, να εισπνέεις κάθε μόριο από τον αιθέρα της, είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε περπατάς, είτε τρέχεις. Η ζωή σου δίνεται μόνο όταν της δοθείς εσύ πρώτος, απόλυτα και ολοκληρωτικά. 

Οι περιορισμοί στη ζωή, ανεξαρτήτως αν είναι ενδογενείς ή εξωγενείς, βλάπτουν την όλη εμπειρία του να ζεις. Γιατί το να ζεις είναι εμπειρία, μοναδική μάλιστα, και όχι διαδικασία ρομποτική, όπως οι πλείστοι το βιώνουν. 

Μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο. Από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που πάμε να κοιμηθούμε, έχουμε στη διάθεση μας μια χούφτα ώρες, οι οποίες κρύβουν μέσα τους άπειρους εμπειρικούς συνδυασμούς. 

Κοίτα να αξιοποιήσεις σοφά αυτές σου τις ώρες. Αν τις αφήσεις να περάσουν στο έτσι, κούφιες και νεκρές, θα έχεις θυσιάσει όλες εκείνες τις ευκαιρίες που θα σου επέτρεπαν να ζήσεις τη ζωή σαν την εμπειρία που είναι, την εμπειρία που της αξίζει. 

Τι αποτρέπει όμως τους παραπάνω από το να ζουν μια ζωή γεμάτη, μια ζωή ολοκληρωμένη, ζωή γεμάτη εμπειρίες; Οι αρνητικές σκέψεις, να τι. 

Η λανθασμένη πεποίθηση του ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ξεχνώντας την ίδια στιγμή πως, μόνο και μόνο που ζουν και αναπνέουν, κι αυτό επίτευξη στόχου είναι, από τις μεγαλύτερες μάλιστα. 

Η ζωή δεν σηκώνει αρνητισμό, θέλει θετικότητα. Κι αυτό, γιατί η τελευταία είναι το καύσιμο για να πάει κάποιος παρακάτω, να σπάσει την παράλυση που επιφέρει ο αρνητισμός και να αρχίζει να ζει, να μιλά, να γελά, να αστειεύεται, να αγκαλιάζει, να κάνει έρωτα, και γενικά όλα εκείνα που πρέπει να κάνει για να τιμά τον τίτλο του ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη. 

Γιατί, αν δεν τα κάνει όλα αυτά, τότε ποιός ο λόγος της ύπαρξης του; Γιατί να ζει; 

Πίσω στις ευλογίες. Να τις μετράς. Καθημερινά, και με ευλάβεια. Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσεις πως ήδη έχεις στην κατοχή σου ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να πας παρακάτω, να ταξιδέψεις στους συναρπαστικούς αιθέρες της ζωής, πάντα ψηλά, πάντα μπροστά.

Αυτή είναι η ζωή. Και την βιώνουμε καθημερινά, στιγμή προς στιγμή. 




Σπύρος Γιασεμίδης 

Με «συγγνώμη», «ευχαριστώ» και «αγαπώ» μεγαλώνει ένα ήρεμο παιδί...!!!!

Σκεφτόμουν σε απλά ελληνικά (είναι σωτήριο, ξέρεις, να σκέφτεσαι έτσι) ότι η ανατροφή ενός παιδιού θα μπορούσε να είναι μια πολύ απλή υπόθεση γραμματικής. Με κανόνες και ασκήσεις, με εξηγήσεις και επαναλήψεις και - αναπόφευκτα - με εξετάσεις. Θα μπορούσε, ας πούμε, να περιορίζεται στη διδασκαλία λιγοστών λέξεων, που όμως φωτίζουν κάθε ζωή και της δίνουν ευγένεια, θάρρος, πείσμα και σίγουρα περηφάνια και αξιοπρέπεια. 

Πρώτο μάθημα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι η λέξη »ναι». 

Ναι. Για σκέψου λίγο. Είναι η πιο θετική λέξη που υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Η μαγική λεξούλα των θετικών ανθρώπων και όσων ο ουρανός είναι το όριο τους. ‘’Να σκέφτεσαι θετικά’’ ακούμε από παντού και είναι ορατό τοις πάσι ότι οι φορείς του ''ναι'' είναι οι πιο χαμογελαστοί, αποφασιστικοί και ήρεμοι άνθρωποι γύρω μας. 

-Ναι, θα το κάνω. 

-Ναι, θα το μάθω. 

-Ναι, θέλω. 

Και το αποτελεσματικότερο όλων: 

-Ναι, μπορώ. 

Δεύτερο μάθημα οι λέξεις «παρακαλώ» και «ευχαριστώ». Οι λέξεις της ευγένειας και της καλής ανατροφής, λέξεις που ανοίγουν και κλείνουν συντομότατους διαλόγους οι οποίοι όμως φτιάχνουν τις πρώτες εντυπώσεις. 

-Κύριε, μπορείτε να το επαναλάβετε αυτό, παρακαλώ; 

-Παρακαλώ, μπορώ να περάσω; 

-Μπορώ να έχω μια σφραγίδα, λίγο νερό ή έστω την ησυχία μου, παρακαλώ; Σας ευχαριστώ. 

Ξεπερασμένες λέξεις; Παρωχημένες; Φυσικά, αν αποφασίσουμε ότι μας αρέσει η αγένεια γύρω μας και είναι αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε στον πλανήτη. 

Και έρχεται η λέξη «συγγνώμη» που κουβαλάει μέσα της όλες τις λέξεις του κόσμου : Αγαπάω, συμπονώ, συμπάσχω, μετανιώνω, πιστεύω. Η λέξη της δεύτερης ευκαιρίας, πολύ δύσκολη να τη μάθεις, τόσο για να τη ζητάς όσο και για να τη δέχεσαι. Λέξη που δε σηκώνει εγωισμούς και πολλά πολλά. Απλή και ξεκάθαρη: 

-Συγγνώμη. Δε θα το ξανακάνω αυτό, ήταν λάθος μου. 

-Συγγνώμη που σε έκανα να υποφέρεις. 

-Φυσικά και δέχομαι τη συγγνώμη σου. Πάμε παρακάτω. 

Και το ουσιαστικότερο: 

-Συγχωρώ τον εαυτό μου και άρα μπορώ να δεχτώ τη συγχώρεση όσων πλήγωσα. 

Μεγάλη υπόθεση η συγγνώμη, σπουδαία λέξη όταν την εννοείς. Ποια άλλη λέξη, αν το καλοσκεφτείς, απομακρύνει τόσο δραστικά την κόλαση; 

Ναι. Η λέξη «αγαπώ». Σημαντικό μάθημα αυτό. Θέλει ασκήσεις και παραδείγματα. 

Αγαπώ άνευ όρων και άνευ ορίων, αγαπώ ανθρώπους, αγαπώ ζώα, αγαπώ άσπρους, μαύρους, κόκκινους, αγαπώ άντρες, αγαπώ γυναίκες, αγαπώ πλούσιους και φτωχούς, υγιείς και άρρωστους, έξυπνους και ηλίθιους, αγαπώ τους στρέιτ, αγαπώ τους γκέι, αγαπώ τα παιδιά, αγαπώ τον εαυτό μου και όλη αυτή η αγάπη γίνεται καθήκον υπεράσπισης, φροντίδας και προστασίας, γίνεται ασπίδα και φωνή για όσους τρέμουν μέσα σε μια σκληρή κοινωνία, νομίζοντας ότι δεν τους αγαπάμε. 

Μπορώ να αγαπώ. 

«Μπορώ». Ρήμα μόνο ενεργητικής φωνής που σημαίνει ότι καθετί είναι στο χέρι μου. Προϋποθέτει το ρήμα ‘’πιστεύω’’, πιστεύω σ’ εμένα και σε έναν Θεό γιατί είναι χρέος μου να πιστεύω και να μπορώ, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατόν να πάω μπροστά και μαζί μου να κάνει ένα βήμα κι ο κόσμος ολόκληρος. Και πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας να μπορούν; Με ένα ακόμα μάθημα γραμματικής. 

Ρήμα «προσπαθώ», λοιπόν. 

Ό,τι κι αν γίνει, όσο δύσκολο κι αν μου φαίνεται, όσο κι αν κουραστώ, εγώ θα προσπαθώ. Γιατί είναι το μόνο που μπορώ να κάνω όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει. Και είναι το μόνο που μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

Προσπαθώ να είμαι καλός μαθητής γιατί προσπαθώ να γίνω γιατρός και μετά θα προσπαθώ να είμαι καλός γιατρός ή καλός δάσκαλος ή καλός ηλεκτρολόγος ή καλός δημόσιος υπάλληλος. 

Προσπαθώ να είμαι συνεπής, χρήσιμος άνθρωπος, φωτεινός φάρος για τα σκοτάδια άλλων. 

-Μα δεν κουράζεσαι να προσπαθείς; 

-Όχι. 

Όχι: η τελευταία λέξη για σήμερα. Το χρυσό «όχι». Μάθετε στα παιδιά να λένε όχι. Όχι στις καραμέλες από ξένους, όχι στην τεμπελιά, όχι σε σχέσεις που τα κρατούν ομήρους, όχι στο ψέμα, την απάτη, την κακoποίηση, όχι σε εργοδότες που αναζητούν σκλάβους, όχι στα ναpκωτικά, όχι στο σ3ξ χωρίς προφυλακτικό, όχι στα εύκολα, όχι στην ψυχολογική βία, όχι στη βία γενικώς. Μάθετε στα παιδιά να μη φοβούνται. Να υψώνουν το παράστημά τους, να κοιτάνε στα μάτια και να λένε «όχι». 

Ζήτω το όχι, λοιπόν. Και το ναι. Και το ευχαριστώ. 

Ζήτω όλες οι πολύτιμες λεξούλες της ζωής μας που φτιάχνουν μια τέλεια πρόταση:  Μεγάλωσα ένα παιδί. 




Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σας ευχαριστώ όλους και έναν έναν ξεχωριστά για την αγάπη σας...!!!!

Κάθε μέρα για μένα είναι γιορτή….γιατί είμαι υγιής…χαρούμενη που έχω την οικογένεια μου….και όλους εσάς που με αγαπάτε και με στηρίζεται τόσα χρόνια ….αλλά και η σημερινή….μέρα της ονομαστικής μου εορτής....μεγάλη χαρά για μένα και για όλους μας που τιμάμε τους αγίους μας....αλλά και τους φίλους και τις φίλες μας που γιορτάζουν....καθώς και τα τρία από τα πέντε εγγόνια μου...που με αξίωσε ο Θεός να αποκτήσω και να με τιμήσουν με το όνομα μου...

Αγαπημένοι μου άγγελοι……χίλια ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας…..για τα τρυφερά και συγκινητικά σχόλια σας, για τις καταπληκτικές σας εικόνες που στόλισαν σήμερα τον τοίχο μου αλλά και τα εσωτερικά μηνύματα που έλαβα....

για μένα είστε όλοι σημαντικοί στη ζωή μου…..και νιώθω να εισπράττω καθημερινά και όχι μόνο τη μέρα της γιορτής μου την αγάπη και την εκτίμηση που μου δείχνετε…

είναι τιμή για μένα να έχω τόσους φίλους που για μένα είστε πλέον η μεγάλη μου οικογένεια…..που μου δίνετε κάθε μέρα κάτι από την ψυχή σας…..που κάνει την δική μου ψυχή να χαίρεται και να αγαλιάζει…και να νιώθει τόση ζεστασιά…..που πλημμυρίζει από γαλήνη……!!!

Είμαι τόσο χαρούμενη που μοιραζόμαστε τόσα μαζί…….και προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο μας..!!! Το ότι με διαβάζετε καθημερινά μου δίνει τόση δύναμη να συνεχίσω..αλλά και τόση χαρά που θέλετε να γίνετε καλύτεροι και να εξελιχθείτε…….σας υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατόν…..!!!

Σας ευγνωμονώ που είστε πλέον κομμάτι της ζωής μου…….και θέλω να σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά και να σας στείλω την αγάπη μου μέσα από τα βάθη της ψυχής μου……!!!

Εύχομαι και του χρόνου να είστε όλοι καλά και να μου ευχηθείτε και πάλι….Σας στέλνω αγάπη και φως....!!!!


Να είστε ευλογημένοι…!!!
ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ 
Λένα Μπαξέ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Προσοχή : 5 σημάδια ότι η καρδιά σας δεν «δουλεύει» αποδοτικά! Ασχέτως ηλικίας...!!!!

Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές εκδηλώνονται πολλές φορές αιφνιδίως, χωρίς να προηγηθεί κάποιο «προειδοποιητικό σημάδι». 

Άλλοτε πάλι, εμφανίζονται συμπτώματα φαινομενικά αθώα, τα οποία δεν αναγνωρίζουμε σωστά. 

Παρακάτω θα δείτε ποιες είναι οι πρώιμες ενδείξεις που θα πρέπει να σας ωθήσουν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο σας. 

1. Πόνος ή δυσφορία στην περιοχή του θώρακα 
Το έμφραγμα δεν εκδηλώνεται πάντα όπως στις ταινίες, δηλαδή με έναν οξύ πόνο να διαπερνά το στήθος και μια θεαματική πτώση στο πάτωμα. Πολλές φορές, το μοναδικό σύμπτωμα είναι το έντονο αίσθημα πίεσης στο θώρακα, με την ενόχληση να μοιάζει με το «πιάσιμο» από τη γυμναστική. Η ένδειξη αυτή είναι συχνά αρκετή για να διαγνωστεί ένα υποκείμενο καρδιαγγειακό πρόβλημα. 

Ο πόνος δεν είναι πάντα διαπεραστικός, μπορεί να είναι ήπιος και να αντανακλά στον ώμο, το χέρι, τον αυχένα ή το σαγόνι. Ιδιαίτερα ανησυχητικές θεωρούνται οι ενοχλήσεις που εμφανίζονται κατά τη γυμναστική ή μετά την προπόνηση, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος. 

2. Δύσπνοια 
Εάν παρουσιάζετε δυσκολίες στην αναπνοή ακόμη και μετά από πολύ ήπια σωματική άσκηση (π.χ. όταν ανεβαίνετε σκάλες), καλό θα είναι να το αναφέρετε στο γιατρό σας. Επίσης, οι δυσκολίες στην αναπνοή σε ύπτια θέση (ανάσκελα) μπορεί να υποδεικνύουν διαταραχή στη λειτουργία των βαλβίδων της καρδιάς. 

Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε στο γιατρό σας εάν οι ενοχλήσεις εμφανίστηκαν πρόσφατα, ώστε να αξιολογηθεί πληρέστερα η παρούσα κατάσταση της υγείας σας. 

3. Συμπτώματα γρίπης 
Η ναυτία, η κόπωση και ο κρύος ιδρώτας, συμπτώματα που εκδηλώνονται συνήθως όταν αντιμετωπίζουμε μια γρίπη, μπορεί να υποδεικνύουν ανεπαρκή αιμάτωση της καρδιάς. Επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα εκδηλώνονται μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα. Ένα παράδοξο σύμπτωμα καρδιοπάθειας που εκδηλώνουν κυρίως οι γυναίκες είναι οι στομαχικές ενοχλήσεις, όπως μια κρίση καούρας. 

4. Ζαλάδα 
Η ζαλάδα και η «θολούρα» μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ότι υπάρχει απόφραξη σε αιμοφόρο αγγείο ή δυσλειτουργία σε βαλβίδα της καρδιάς, ιδιαίτερα εάν οι ενοχλήσεις συνοδεύονται από αρρυθμίες (ακανόνιστος καρδιακός παλμός). 

5. Κόπωση ή υπνηλία 
Αρκετές γυναίκες εκδηλώνουν έντονη κόπωση περίπου μία εβδομάδα πριν το έμφραγμα. Η κόπωση στην περίπτωση αυτή συνοδεύεται συχνά από δυσκολίες στον ύπνο. Μην ξεχνάτε: ασχέτως φύλου και ηλικίας, πρέπει πάντα να ελέγχετε τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης και τη χοληστερόλη σας, ώστε να προχωρήσετε έγκαιρα στις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις ή να λάβετε τη θεραπεία που χρειάζεται. 




prevention.com 
onmed.gr

Αυτό το Έλαιο απομακρύνει το ουρικό οξύ από το αίμα, διώχνει το άγχος και σταματά την επιθυμία για αλκοόλ και τσιγάρο...!!!!

Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Σήμερα, στο προσκήνιο βρίσκονται το τζίντζερ,το πιπέρι καγιέν και η κουρκούμη χάρη στις αξιοσημείωτες ιδιότητες τους. 

Εκτός από όλα αυτά τα μπαχαρικά υπάρχει και ένα εκπληκτικό μπαχαρικό το μαύρο πιπέρι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους. 

Στις μέρες μας οι επιστήμονες φαίνεται να παραμελούν τη χρήση αυτού του μπαχαρικού, παρά το γεγονός ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Το μαύρο πιπέρι είναι ένα αρχαίο μπαχαρικό που συχνά αποτελούσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης έχοντας την αξία νομίσματος. 

Το μαύρο πιπέρι σαν μπαχαρικό είναι εξαιρετικά υγιές και ευεργετικό για όλο το σώμα. Ωστόσο το έλαιο του μαύρου πιπεριού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία. 

Χρήσεις αιθέριου ελαίου μαύρο πιπεριού και τα πλεονεκτήματά του 
Το μαύρο πιπέρι ενσωματώνει μια μυριάδα ιδιοτήτων,καθώς είναι αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό , αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, καθαρτικό, αποχρεμπτικό, διουρητικό , διεγερτικό, εφιδρωτικό, αντιπυρετικό, και πολλά άλλα. 

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του 
Το μαύρο πιπέρι έχει άφθονες εξαιρετικά ευεργετικές ενώσεις που εμποδίζουν την εξάπλωση των ελευθέρων ριζών. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί το σώμα υγιές και ασφαλές από τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές διαταραχές, ηπατική βλάβη και καρκίνο. Αφαιρεί την ρινική βλέννα και το φλέγμα που υπάρχει μέσα στους πνεύμονες. 

Νευρολογικές υγεία 
Το μαύρο πιπέρι έχει στο περιεχόμενό του, την ένωση πιπερίνη, η οποία προστατεύει τον εγκέφαλο από οποιαδήποτε ζημιά και διατηρεί τη χωρητικότητα της μνήμης του στο έπακρο. 

Καταπραΰνει τα θέματα στομάχου 
Όταν το μαύρο πιπέρι καταπίνεται πυροδοτεί έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο έντερο, χάρη στο οποίο μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες όπως κολικούς , δυσκοιλιότητα, και διάρροια. Ομοίως, το μαύρο πιπέρι έχει τη δυνατότητα να μειώσει την εμφάνιση αερίων, και υποκινεί την υγιή ούρηση και την δραστηριότητα εφίδρωσης , κάνοντας τις τοξίνες να απομακρύνονται από το σώμα πιο γρήγορα. 

Βελτιώνει την αναπνοή Αυτό το αξιοσημείωτο μπαχαρικό μπορεί να αυξήσει την απόδοση των αεραγωγών και να βοηθήσει με τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα. Αφαιρεί την ρινική βλέννα και το φλέγμα που υπάρχει μέσα στους πνεύμονες. 

Καταστρέφει βακτήρια 
Προμηθεύει τον οργανισμό με αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχουν την ικανότητα να μειώνουν την φλεγμονή που προκαλείται από τα τσιμπήματα εντόμων. Επιπλέον, ελαχιστοποιεί την επέκταση των αρτηριών και ταυτόχρονα τις καθαρίζει από τις τοξίνες. 

Διεγείρει την απώλεια βάρους Το μαύρο πιπέρι χωρίς δυσκολία διαλύει τα λιποκύτταρα που έχουν κολλήσει στο σώμα και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί εύκολα από αυτά.

Υγεία του δέρματος Αν πάσχετε από λεύκη, η οποία είναι μια κατάσταση του δέρματος που εκδηλώνεται με την εμφάνιση μπαλωμάτων λευκού δέρματος λόγω αποχρωματισμού, το μαύρο πιπέρι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την εκδήλωση της και ακόμα να προλάβει την εμφάνιση αυτής της πάθησης. Το έλαιο μαύρου πιπεριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από το στόμα τοπικώς, ή μέσω εισπνοής. 

Λήψη του από το στόμα Το μαύρο πιπέρι είναι το κοινό μπαχαρικό που προστίθεται σε πολλά πιάτα, και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτεί τον οργανισμό με sesquiterpenes, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βελτιώνει τη διαδικασία ούρησης και την εφίδρωση , βοηθώντας στην διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος. Ομοίως, αυτό το έλαιο έχει την ικανότητα να διεγείρει την έκκριση χολής, βελτιώνοντας έτσι ιδιαίτερα την διαδικασία της πέψης. 

Τοπική χρήση 
Το έλαιο μαύρου πιπεριού έχει την ικανότητα να καταπραΰνει τους μυς και να αποτρέπει κράμπες. Το σώμα δέχεται τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, και το αυρικό οξύ αφαιρείται από το σώμα. Βοηθά επίσης τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, και ρευματισμούς.

Εισπνοή Με την εισπνοή του ελαίου μαύρου πιπεριού, το σώμα ηρεμεί. Ο συνδυασμός αυτού του ελαίου με λεβάντα και έλαιο κέδρου, μπορεί να κάνει τους καπνιστές να μειώσουν την επιθυμία τους για κάπνισμα. 




daddy-cool.gr

Ένα μεγάλο μπράβο σε κάθε γονιό που μεγαλώνει μόνος του το παιδί του...!!!!

Στις ταινίες πολλές φορές βλέπουμε τις τέλειες οικογένειες, τις χαζεύουμε κι ίσως να λέμε μέσα μας «μια τέτοια οικογένεια θα ήθελα να δημιουργήσω». Το τέλειο, όμως, δεν υπάρχει, αντιθέτως υπάρχει το «πολύ δύσκολο», το οποίο με υπομονή και προσπάθεια γίνεται μοναδικό! 

Γιατί εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι ήρωες, είτε γυναίκες είτε άντρες, που η μοίρα τους ανέθεσε μια δύσκολη αποστολή -να μεγαλώσουν μόνοι τους τα παιδιά τους, έναν αρκετά δύσκολο άθλο που ούτε ο Ηρακλής δε θα επέλεγε να πραγματοποιήσει. 

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις δυσκολίες, τις θυσίες, τα ξενύχτια, τις αγωνίες, τα άγχη που μπορεί να έχουν αυτοί οι γονείς, αυτοί που καλούνται να υποδυθούν δυο ρόλους στη ζωή των παιδιών τους και που δεν έχουν περιθώρια λάθους. 

Είσαι μόνος απέναντι σε παιδιά, σε παιδιά που πολλές φορές μπορεί να γίνουν σκληρά σαν πέτρα, να σου πουν πράγματα που θα πρέπει να τα καταπιείς και να τα καταλάβεις, χωρίς να ξεσπάσεις, γιατί είσαι εσύ κι αυτά, δε χωράνε περιθώρια για φιλονικίες, γιατί αυτό μπορεί να διαλύσει την οικογένεια. 

Δεν υπάρχει ο άλλος γονιός να ισορροπήσει την κατάσταση, να σας πιάσει απ’ το χέρι για να μην πέσετε απ’ το σκοινί στο οποίο ακροβατείτε, να χαλαρώσει την κατάσταση. 

Αυτά πλέον τα κάνει ένας κι αυτός ο ένας οφείλει να ελέγχει σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό του, ώστε όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν ομαλότερα. 

Αλλά κι αυτός είναι άνθρωπος, έχει σκαμπανεβάσματα, έχει εντάσεις, ξεσπάσματα, έχει να μαζέψει τα κομμάτια του κι όπως είναι φυσικό ένα παιδί δεν μπορεί να τα κατανοήσει όλα αυτά, ειδικά σε μικρή ηλικία. 

Ο καθένας από εμάς αργεί πολύ να καταλάβει ότι οι γονείς δεν είναι θεοί, είναι άνθρωποι, με τα ελαττώματά τους και τις παραξενιές τους, τα λάθη τους, τις κακές στιγμές τους και θέλουν κι αυτοί λίγο χώρο για να αναπνεύσουν, να ξεσπάσουν και μετά να παραδώσουν ξανά την ψυχή τους στο βωμό του μεγαλώματος των παιδιών. 

Όλο αυτό γίνεται ακόμη πιο επώδυνο όταν ο γονιός είναι ένας και δεν έχει βοήθεια από πουθενά. Αδιαμφισβήτητα, όταν το ζευγάρι είναι διαζευγμένο και διατηρούν καλές σχέσεις δεν παρατηρούνται τόσο έντονα τέτοιες καταστάσεις, αλλά τι γίνεται όταν ο ένας γονιός έχει πεθάνει; 

Πόσα κότσια απαιτούνται ούτως ώστε να παραμερίσεις τη δική σου θλίψη και να σταθείς σαν βράχος δίπλα στο παιδί σου που σε έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε; 

Μια αρκετά σκληρή κατάσταση, που αναγκάζει τον γονιό να θάψει βαθιά μέσα του τις δικές του κραυγές απελπισίας και ταυτόχρονα εξαφανίσει κι αυτές του παιδιού του. Θεωρούμε τους γονείς μας δεδομένους, μα δεν είναι. 

Ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε τι γίνεται όταν φεύγουμε απ’ το σπίτι μας, είτε για μια απλή βόλτα είτε για μια εκδρομή, δε σκεφτήκαμε πόσα δάκρυα αφέθηκαν ελεύθερα από τα μάτια αυτών των ανθρώπων, πόσα εγκλωβισμένα «κουράστηκα» βγήκαν απ’ το στόμα τους. 

Όχι γιατί δε μας αγαπούν, αλλά γιατί είναι άνθρωποι σαν εμάς που έχουν δικαίωμα να θέλουν να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν μακριά, αλλά δε θα το έκαναν ποτέ. 

Ίσως θα τους καταλάβουμε μόνο όταν κάνουμε τα δικά μας παιδιά, όταν χρειαστεί να ορίσουμε διαφορετικά τα όριά μας, όταν παραμερίσουμε τα δικά μας θέλω με σκοπό να είμαστε καλύτεροι γονείς. 

Μέχρι τότε, όμως, οφείλουμε να τους δείχνουμε πόσο τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε και τους νοιαζόμαστε, ειδικά αν ο γονιός είναι μόνος του σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι της ζωής. 




Συντάκτης: Αθηνά Χρηστίδου 
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη 
pillowfights.gr