Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Όντας Βίγκαν με σφιχτό προϋπολογισμό.......!!!


Συνειδητοποιημένος Χορτοφάγος Συμβουλή : Θα πρέπει να είναι σε θέση να γίνεις βίγκαν με επιτυχία με περιορισμένο προϋπολογισμό, αν είσαι προσεκτικός στο τι αγοράζεις, και να κάνεις όλα τα δικά σου φαγητά από το μηδέν. Πιθανώς ήδη γνώρίζεις πώς να λυγίζεις ένα δολάριο , "μέχρις ότου να ικετεύει για έλεος". 
Αν πας από την κρεατοφαγία στον βίγκανισμό, θα πρέπει να γνωρίζεις, επίσης, ότι οι βίγκαν με περιορισμένο προϋπολογισμό πρέπει να κάνουν κάθε δεκάρα να μετράει διατροφικά.

Το θέμα αυτό αξίζει ένα μακρή και τεκμηριωμένο άρθρο. Είναι στην κορυφή της λίστας μας, αλλά εν τω μεταξύ, εδώ είναι μερικές συμβουλές :  20 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τη διατροφή σας από τον σφιχτό προϋπολογισμό του φαγητό σας.

1. Αγοράστε όλα τα τρόφιμα σας, όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την φυσική, ακατέργαστη μορφή τους. Τα κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα είναι μερικές φορές εξαίρεση, αλλά προτιμήστε τα φρέσκα όποτε είναι δυνατόν.

2. Για την πρωτεΐνη, να επικεντρωθείτε στα φασόλια, τις φακές και την φάβα, με ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και σπόρους σε μικρές ποσότητες.

3. Να τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, το φαγόπυρο, το κεχρί, η βρώμη αντί να αγόρασετε ψωμιά από τα καταστήματα - τρόπος φθηνότερος και πολύ πιο θρεπτικός.

4. Αγοράστε ξερά φασόλια ή φακές, μαγειρέψτε τα σε μεγάλες παρτίδες και παγώστε ό, τι δεν χρησιμοποιείτε για μελλοντικά γεύματα. Τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα τροφίμων έχουν κάποια τρόφιμα χύμα, και μπορείτε επίσης να βρείτε αυτό που χρειάζεστε στους διαδρόμους παντοπωλείων.

5. Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, και έχετε το χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ζύμης, πίτσες, κρέπες, γρήγορα ψωμιά, μάφινς, μπισκότα , πολύ φθηνότερα και καλύτερα από το να τα αγοράσετε από κατάστημα. 

Ωστόσο, σε σύγκριση με ένα κύπελλο καφέ ρύζι, κάποια από αυτά είναι πολύ πιο ακριβά σαν συστατικά και απαιτούν ενέργεια που χρησιμοποιείται για να μαγειρευτούν.

6. Για πρόσθετα, συστήνω να κάνετε δαπάνη των χρημάτων σας σε αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Είναι ακριβά, αλλά χρειάζεστε μόνο μικρές ποσότητες. 
Η ενυδάτωση τους τα καθιστά πιο εύκολα να τα φάτε και
να τα χωνέψετε.

7. Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί για προπαρασκευασμένες τροφές ευκολίας. Εστίαστε στην αγορά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και προϊόντων εποχής,π.χ. Το φρέσκο σπανάκι είναι συνήθως ακριβό, αλλά το λάχανο δεν είναι ποτέ. 
Τα καρότα, το σέλινο, οι πιπεριές, οι πατάτες, ο μαϊντανός, 
οι μπανάνες, τα μήλα, τα πορτοκάλια έχουν συνήθως τις πιο προσιτές τιμές. 

Άλλα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι χαμηλό κόστος, όταν είναι στην εποχή τους και άφθονα, π.χ., τα αβοκάντο, τα σπαράγγια, τα σταφύλια, τα μάνγκος, οι φράουλες, τα ροδάκινα, κλπ.

8. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε κάτι πράσινο καθημερινά, ακόμα κι αν είναι απλά μαϊντανός στη σούπα σας. Επίσης κάτι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο. Και κάτι ωμό.

9. Κάνοντας τα δικά σας λαχανάκια είναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να πάρετε φρέσκα ωμά τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα.

10. Με ένα φθηνό καφεκοπτείο, μπορείτε να αλέθετε τα δικά σας μπαχαρικά, ή λινάρια ή σπόρους Chia. Το λινάρι ή οι σπόροι Chia είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και Omega 3. Ψεκάστε στα μαγειρεμένα δημητριακά σας, ή προσθέστε στα ψημένα αγαθά ή τηγανίτες σας.

11. Αντί για ακριβές χορτοφαγικές αλειφές, χρησιμοποιείτε φυτικό λάδι στη μαγειρική σας, ρίξτε μια μικρή ποσότητα βούτυρο ξηρών καρπών ή χούμους στα τοστ σας.

12. Προσπεράστε τα με βάση τη σόγια υποκατάστατα γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι ακριβά, πλούσια σε θερμίδες, και φορτωμένα με συστατικά που κανείς δεν πρέπει να τρώει (διαβάζετε τις ετικέτες).

13. Εάν μπορείτε να πάτε στην λαχαναγορά , μπορεί να είστε σε θέση να βρείτε φρέσκα τοπικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Μερικές φορές πάλι όχι.

14. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά ποσά αγοράζοντας χύμα ή χονδρικά είδη προς πώληση, αλλά θα πρέπει να το προγραμματίσετε προσεκτικά για να επωφεληθείτε από αυτό. Δεν θα σας βοηθήσει αν δεν έχετε τα χρήματα, όταν σας δωθεί η ευκαιρία.

15. Εάν μπορείτε να βρείτε μια λέσχη αγοράς τροφίμων στην περιοχή σας, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε χύμα ή τρόφιμα πολύ φθηνότερα, και να τα μοιραστείτε με τους άλλους στην ομάδα.

16. Αγοράστε χύμα βότανα και κάντε το δικό σας τσάι . Υπάρχουν καλά θρεπτικά στοιχεία στο τσάι από βότανα!

17. Εάν μπορείτε, να αναπτυχθούν κάποιες από το δικό σας φαγητό. Δεν χρειάζεται φανταχτερό εξοπλισμό, και οι σπόροι εξακολουθούν να είναι σχετικά φθηνή, ειδικά αν μπορείτε να τους πάρετε χύμα.

18. Βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι από Ωμέγα 3, βιταμίνη D (βγείτε στον ήλιο!), και από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ειδικά τις B12, και μέταλλα - όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο. Θα πάρετε περισσότερα από ό, τι χρειάζεστε, αν έχετε μια ποικιλία από φρέσκα ολόκληρα τρόφιμα.

19. Μια καθημερινή πολυβιταμίνη θα σας βοηθήσει να συμπληρώσετε διατροφικές ελλείψεις, αν αυτό είναι στον προϋπολογισμό. 

Ακόμα κι αν πάρετε Βιταμίνη 12 από τρόφιμα όπως η σόγια ή το γάλα κάνναβης, πιθανώς θα πρέπει να πάρετε ένα συμπλήρωμα Β12. 

Είναι φθηνή, και δεν χρειάζεται να την παίρνετε κάθε μέρα. Τα υπογλώσσια μεθυλοκοβαλαμίνης είναι τα καλύτερα, 
η μάρκα Country Life διαθέτει και η Vitacost.com έχει τις καλύτερες τιμές.

20. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βίγκανισμό, διαβάστε το "Πώς να γίνετε Vegan", το βιβλίο του Vesanto Melina και της Brenda Davis - είναι η Αγία Γραφή της διατροφής που συστήνω για όλους τους Βίγκαν.

http://web.archive.org
http://www.savvyvegetarian.com

Πως να αισθάνεστε πλούσιοι ακόμα και εάν χρωστάτε παντού......!!!


Οι άνθρωποι την σημερινή εποχή της κρίσης γκρινιάζουν και φοβούνται ότι όλα γύρω τους έχουν καταρρεύσει, έχουν ανασφάλειες και ανησυχίες, πολλοί λίγοι όμως συνειδητοποιούν ότι για να αλλάξεις την ζωή σου πρέπει να το θες και πρέπει να κάνεις τα βήματα προς αυτό. 

Η ζωή μας δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες όσο 
και αν αυτό σας φαίνεται αφύσικο αλλά από τις συνθήκες που εμεις δημιουργούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. 

Και μία από τις πιο σημαντικές αυτές αλλαγές είναι το πως σκεφτόμαστε και πως νιώθουμε. Πως μπορούμε όμως να έχουμε διάθεση και αισιοδοξία και να νιώθουμε ότι έχουμε ήδη χρήματα ακόμα και όταν ο λογαριασμός της τράπεζας είναι μείον ή τα χαράτσια καταφθάνουν κάθε μέρα ; 
To κλειδί σε αυτήν την κατάσταση είναι να αισθανόμαστε την αφθονία σαν να την έχουμε ακόμα και όταν δεν την έχουμε.
Πως όμως γίνεται αυτό. Πως μπορούμε να αισθανόμαστε πλούσιοι και να έχουμε συνείδηση πλούτου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν βρίσκεσαι σε διάθεση ευγνωμοσύνης.

Ζώντας στην κατάσταση ευγνωμοσύνης για αυτά που έχεις στην ζωή σου και ανακαλώντας τα σε τακτικά διαστήματα καθημερινά μπορείς να αισθάνεσαιχαρούμενος και να είσαι σε αυτήν την κατάσταση χαράς. Και αυτό μπορείς να το κάνεις ξυπνώντας κάθε πρωί ή πριν κοιμηθείς. 

Μπορείς να αφιερώνεις 5 λεπτά στον εαυτό σου με σκοπό να βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση. Ετσι όταν ξυπνάς μπορείς να κάνεις τις επόμενες ερωτήσεις στον εαυτό σου:
Για ποιό πράγμα στην ζωή μου είμαι ευγνώμων; Γιατί είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.

Αφέσου σε αυτήν την σκέψη κάθε φορά και αισθάνσου την αγαλλίαση και χαρά με αυτό για το οποίο είσαι ευγνώμων. Είσαι πραγματικά ιδιαίτερος και ευλογημένος για να έχεις αυτά να σου συμβαίνουν για τα οποία μπορείς να είσαι ευγνώμων. 

Με αυτό τον τρόπο σου δημιουργείται η κατάσταση της αφθονίας, γιατί ότι εκτιμούμε στην ζωή μας γυρνάει πίσω και σε οτι συγκεντρωνόμαστε αυτό διευρύνεται. Ενθυμούμενοι πραγματικά καταστάσεις του παρελθόντος μπορείτε να ανακαλύψετε ότι αυτό λειτούργησε όταν εσείς λειτουργήσατε χωρίς φόβο με αυτήν την λογική.

Ο Maharishi Mahesh Yogi ήθελε να ανοίξει στην Αμερική κάποτε ένα θεραπευτικό κέντρο κα ένας από τους ακολούθους του τον ρώτησε που θα βρεί τα λεφτά για το ανοίξει.Ο Maharishi του απάντησε ότι τα λεφτά θα έρθουν από εκεί που είναι εκείνη την στιγμή. Τα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά γνωρίζουν ότι για κάθε μεγάλη ιδέα που μπορεί να έχεις βρίσκεις τα αποθέματα να την υλοποιήσεις από εκεί που υπάρχουν.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση περιορισμού και συγκεντρώνονται πάντα σε ότι δεν έχουν οπότε δεν ανοίγουν τα μάτια τους στους πόρους που υπάρχουν γύρω τους. 


Εάν ζείς στην κατάσταση της ευγνωμοσύνης για ότι έχεις εώς τώρα μπορείς να επιτρέψεις στην αφθονία και πλούτο που έχεις ήδη να διευρυνθεί καθώς καθορίζεις νέους στόχους και συνεχιζεις να δουλεύεις για την υλοποίηση τους. Από αυτήν την θέση μπορείς να ελκύεις τους στόχους σου σαν μαγνήτης φτάνει να το πιστέψεις ότι αυτό λειτουργεί. 

Εάν όμως αισθάνεσαι αφθονία και πλούτο μόνο με την επίτευξη των στόχων σου τότε δεν πρόκειται να πετύχεις το ακριβές συναίσθημα.

Ο μόνος τρόπος να αισθανθείς και να είσαι πλούσιος σε αφθονια τώρα είναι να ξυπνήσεις σε ότι ήδη έχεις. Να ξυπνήσεις στην ευγνωμοσύνη και χαρά στο τώρα.

Αλέξης Ζαπέρης
ΕΝ GR

Αν ο Νώε ήταν Έλληνας......Σατυρικό....!!!


 
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:
Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.

Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος,

Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.

Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;

Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα.

Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό.

Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.

Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.

Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. 


Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.

Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.


Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.

Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.

Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.


Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα ;;;
Και απάντησε ο Θεός,
Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Πως να λειτουργήσετε χωρίς δικαιολογίες στην ζωή σας.....!!!


Κάθε αιτία έχει και ένα αποτέλεσμα στην ζωή. Μπορείτε να είστε είτε στην πλευρά της αιτίας είτε στην πλευρά του αποτελέσματος κάθε φορά. 

Το άτομο που βρίσκεται στην πλευρά της αιτίας δεν έχει δικαιολογίες και λέει στον εαυτό του : "Δημιουργώ τις συνθήκες στην ζωή μου". 

Αυτός ακριβώς ο άνθρωπος είναι και ο πιο δυνατός στην ζωή. Η Oprah Wnifrey (τηλεοπτική αστέρας) ως ένα άτομο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία λέει : " Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις επιτυχίες ή αποτυχίες από το τι συμβαίνει στην τηλεοπτική μου εκπομπή μέχρι στο εάν χάσω τις αποσκευές μου σε ένα ταξίδι ".

Πιστεύω ότι εγώ είμαι η αιτία για ότι μου συμβαίνει στην ζωή μέσω των πραγμάτων που κάνω ή των πραγμάτων που δεν κάνω. Και όταν επιλέγω αυτήν την πεποίθηση γνωρίζω πόσο σημαντική είναι αυτή. 


Οι πεποιθήσεις μας καθορίζουν τις πράξεις μας και με αυτό τον τρόπο καθορίζουν και τα αποτελέσματα. Οταν επιλέγετε να πιστεύετε ότι είστε υπέυθυνος για τα πάντα στην ζωή σας είτε μέσω των πράξεων που κάνετε ή δεν κάνετε έχετε την μέγιστη δύναμη να αλλάξετε και τις συμπεριφορές σας και να παράγετε δυναμικά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν στην πλευρά του αποτελέσματος έχουν πλήθος δικαιολογίες γιατί δεν μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

"Δεν μπορώ να πετύχω γιατί..." θα έλεγε κάποιος με αυτήν την πεποίθηση του θύματος δικαιολογώντας κάθε του πράξη ή αποτυχία στην ύπαρξη κάποιου λόγου ως υπεύθυνου για αυτό. 


Για παράδειγμα στην σημερινή εποχή " Ηοικονομική κρίση φταίει που δεν μπορώ να πετύχω" θα μπορούσε κάποιος να πει. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο στην ίδια οικονομία και στηνπερίοδο κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι ανεξαρτήτως οικονομίας.
Η αλλαγή των οικονομικών συνθηκών είναι σαν την παλίρροια που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να 
κάνει λεφτά όταν η παλίρροια είναι επάνω αλλά δεν πρέπει 
να βρίσκει δικαιολογίες όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές  και η κρίση. 

Γιατί μια οικονομική αγορά πάντα είναι έτσι. Γιατί έτσι ακριβώς είναι η παλλίροια, πάει και έρχεται.
Οπως λέει ο Warren Buffet ένας από τους πιο πετυχημένους και πλούσιους άνθρώπους στον κόσμο :

"Μόνο όταν η παλλίροια κατεβαίνει μπορείς να δείς ποιός πραγματικά κολυμπάει γυμνός"

Σωτήρης Ζαφείρης
EN-GR

Αξίζω.........!!!!!

                           
Για όσους βαρέθηκαν να ακούν ότι η αποτυχία κυλά στο αίμα τους ,βαρέθηκαν να χειροκροτούν ανθρώπους - μετριότητες, γεννήθηκαν να "θριαμβεύσουν", να βλέπουν φως μες τα σκοτάδια. 

Για όσους τα εμπόδια και οι πληγές από τις πτώσεις δεν σκοτεινιάζουν αλλά φωτίζουν τις ελπίδες τους. Για μένα, που είχα ξεχάσει τι πάει να πει  "τολμώ", που αρχίζω να με σέβομαι, να με προσέχω, να με αγαπώ. 

Για όλους εμάς που έχουμε καταλάβει πια, πως για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει ν' αλλάξουμε εμείς.....

Τώρα εγώ δεν ξέρω γιατί δείχνει ακόμα Τρίτη αυτό το μαραφέτι ...... Τετάρτη είναι τώρα και φυσικά θυμάστε φαντάζομαι ότι και ετούτη την ημέρα αξίζετε να σας φερθούν όλοι καλά.!!
Όχι, θα το αλλάξω.......... θυμάστε φαντάζομαι ότι και τούτη 
την ημέρα αξίζετε να σας φερθούν, όπως σας αξίζει ...........
Δε σας ακούγεται καλά ε; Αμ έλα που έτσι είναι !!!! Αυτό που θα δώσουμε στην κάθε μέρα της ζωής μας, αυτά που θα απολαύσουμε, αυτά που θα εισπράξουμε, το πώς θα μας συμπεριφερθούν θα είναι σίγουρα αυτά που μας αξίζουν. 
Ε, πόσο αξίζουμε τελικά ; Άντε επιτέλους να την ορίσουμε την αξία μας !!!!!

Ας πάψουμε να την παζαρεύουμε μέσα σε ενεχυροδανειστήρια λες κι είμαστε λίρες , κειμήλια ή αντίκες.
Αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων άλλων και ελπίζουμε απλώς......... να είμαστε τυχεροί. 

Είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε, να υποστούμε, να αλλάξουμε μία, δύο, πέντε, δέκα, όσες απαιτηθεί προκειμένου να γίνουμε αρεστοί και αγαπητοί. 

Μας παίρνουν, μας πάνε από εδώ, μας πάνε από κει και στην καλύτερη μας ποτίζουν σαν γλάστρες σε ένα σαλόνι ή μας γυαλίζουν, μας ξεσκονίζουν και μας χώνουν σε ένα ωραιότατο πλαίσιο διαφήμισης σα να 'μαστε έπιπλα εποχής. 

"Το κτίριο έχει χώρους άνετους με φωτεινά σαλόνια και υπέροχους καναπέδες (εσύ), καθώς και έπιπλα από ραττάν (εγώ) δίπλα σε αντίκες (εσύ), έργα τέχνης (εγώ) και οικογενειακά κειμήλια (εσύ)."

Πώς σας φαίνεστε ; Όχι ! όχι ! ε; Για πάμε στο επόμενο...............

"Τι όμορφη που θα 'σουνα με ξανθά μαλλιά !"  λέει ο Αντωνάκης. Την άλλη μέρα στο κομμωτήριο εμείς.
"Να τα αφήσεις να μακρύνουν" λέει ο επόμενος και να το μαλλιοτράβηγμα και τα extension βράδυ πρωί.
"Δε μου αρέσει αυτή η φίλη σου, μου φαίνεται λόγια πως σου βάζει. Κομμένη η παρέα μπουμπού μαζί της αν θες να 
τα πάμε καλά" λέει ο Δημητράκης, και να οι αδιαθεσίες της κοπελιάς ,που άλλο όνομα της είχε δώσει η νονά, τα ψώνια κι οι υποχρεώσεις με τα παιδιά για να αποφύγει τη Νανά.

"Η Αλίκη θα πάει Χριστούγεννα Eλβετία, να πάμε και εμείς Αργύρη μου". "Μα πώς να πάμε αγάπη μου εμείς αφού χρωστάμε; Εδώ ψάχνω για δεύτερη δουλειά". 

Και να ξαφνικά ένα σαλόνι σαν πίστα απ' τα παλιά, και να οι φωνές, τα κλάματα, οπότε μεμιάς λυγίζουν οι τύψεις και οι ενοχές τον έρμο τον Αργύρη που κάποτε έταξε στην Ανθούλα του πριγκίπισσα να την έχει.....

Και κάπως έτσι λοιπόν αρχίζουν οι χαλάουες ακόμα κι όταν το δέρμα ουρλιάζει πως δεν αντέχει, το κόντρα ξύρισμα, οι βαφές, το μίνι ή μάξι φόρεμα ανάλογα με τα γούστα, η επιλογή σε φίλους, πρόσωπα, δουλειές αλλά και εκείνες οι ακραίες οι συμπεριφορές.
Αφήνουμε κάποιοι κάποιους να μας χειρίζονται, να μας μεταχειρίζονται και τέλος να μας κακομεταχειρίζονται, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά. 

Αρχίζουμε να βαφόμαστε να κρύψουμε σημάδια, χαμόγελα ζωγραφίζουμε να μη φανεί η λύπη, τα μάτια κατεβάζουμε γιατί ίσως προκαλούμε και μάσκες βάζουμε συχνά να δείξουμε ότι δεν είμαστε, να κρύψουμε ότι είμαστε. Γιατί όμως ; 

Δεν τους αρέσουμε τελικά ή μήπως δε μας αρέσει ο εαυτός μας; Αυτά μας αξίζουν τελικά ή μήπως αυτά είπαμε κάποτε πως αξίζει ο εαυτός μας ;

Το ξέρω, η εικόνα που έχουμε γι αυτόν έχει χρωματιστεί από εμπειρίες, επιτυχίες, αποτυχίες, σκέψεις που κάνουμε γι αυτόν, τις αντιδράσεις τρίτων και ξαφνικά όλος ο κόσμος γύρω μας γίνεται η αντανάκλασή μας.

Θυμάστε το παραμύθι με τη Ραπουνζέλ ; Μια κοπέλα σε ένα κάστρο, αιχμάλωτη μιας γριάς μάγισσας που κάθε ώρα και λεπτό της λέει για το πόσο άσχημη είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή που ένας όμορφος πρίγκιπας που πέρασε από ‘κει της είπε πόσο αξιαγάπητη και όμορφη είναι.

(Την έσωσε ευτυχώς ο πρίγκιπας και χάρηκε αφάνταστα χθες η κόρη μου) Δεν ήταν όμως το κάστρο, ούτε η μάγισσα που την κρατούσαν φυλακισμένη, αλλά η ίδια η πεποίθησή της ότι ήταν άσχημη.. 

Πότε ελευθερώθηκε ; Όταν αναγνώρισε την ομορφιά της όχι σε ένα καθρέφτη, αλλά καθρεφτισμένη στο πρόσωπο του πρίγκιπα.

Το πρώτο βήμα μας λοιπόν ,μπας και επιτέλους καταλάβουμε την αξία μας, είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και μιλάμε για τον εαυτό μας. 

Εμείς αποφασίζουμε για την εικόνα του εαυτού μας, εμείς αποφασίζουμε για την αξία μας, εμείς για το πόση ευτυχία να περιμένουμε στη ζωή μας. Αναγνωρίστε τη μάγισσα μέσα σας που σας εμποδίζει να είστε ελεύθεροι και μόλις την εντοπίσετε ρίξτε την στην πυρά.

Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας για να μας αγαπήσουν οι άλλοι, ας του μιλήσουμε όμορφα εμείς και τότε θα δούμε έτσι ακριβώς να μας μιλούν οι άλλοι. 
Δείτε τον όμορφο σας λέω εσείς και αυτό θα δουν κι οι άλλοι. Φροντίστε τον, χαϊδέψτε τον, κατά καιρούς παραχαϊδέψτε τον, κοιτάξτε τον στα μάτια και δείτε τη μαγεία σας. 
Μιλήστε του ανοιχτά, με σεβασμό, με εκτίμηση , με αγάπη. Αναγνωρίστε του την όποια του προσπάθεια , πείτε του Μπράβο!!, Εύγε!!!, γελάστε του, ψωνίστε του , βγάλτε τον έξω βόλτα, ταϊστε τον όπου θέλετε με ότι τραβά η ψυχή του και το δικό του πνεύμα. 

Εμείς αποφασίζουμε ποια είναι η αξία μας. Μα εδώ κολλάει λέω εγώ το "ανεκτίμητης" και όχι σε έργα τέχνης, πετράδια 
και κοσμήματα.

Κομμένες οι κολοτούμπες για να γελάσουν οι άλλοι,κομμένα τα μάτια στο πάτωμα καρφιά γιατί δεν κάναμε το "σωστό", όπως το κρίνουν άλλοι. 

Κομμένες και όλες οι απαιτήσεις όμως για μια καλύτερη προς εμάς συμπεριφορά. Ας φερθούμε καλά εμείς σε εμάς και ας γίνουμε οι ίδιοι το παράδειγμα , για το πώς πρέπει να μας φερθούν οι άλλοι. Εκεί τα λόγια του θα τα μετρά καλά κανείς πριν μας τα πει.

Αξίζουμε μόνο καλή απ' τους άλλους συμπεριφορά και ας μην είμαστε και τόσο έξυπνοι, πνευματώδεις, καπάτσοι, ψηλά στην ιεραρχία, όμορφοι, αθλητικοί ή με πόδια τύπου Sklenarikova. 

Αυτό που βλέπουμε εμείς σε εμάς βλέπουν όλοι οι άλλοι. 
Έτσι όπως φερόμαστε εμείς σε εμάς μας φέρονται και οι άλλοι. Αξίζουμε !!!! 
Μας τάιζαν όταν ήμαστε μωρά με ένα μπουκάλι γεμάτο γάλα, φροντίδα, αγάπη και σεβασμό όχι γιατί προηγουμένως τους κάναμε κολοτούμπες, όχι γιατί ήμαστε ανήμποροι, αλλά γιατί απλώς το αξίζαμε. 

Ως μέρος αυτού του κόσμου. Μας άξιζε όταν γεννηθήκαμε, μας άξιζε όσο ήμαστε παιδιά........ ε, και τώρα μας αξίζει !!!

Το ξέρω, μας έβαλαν σε καλούπια, μας κόλλησαν ετικέτες, το ντέφι μας έπαιζαν και εμείς από ανασφάλεια, από ανάγκη για αναγνώριση, για μια παρέα στα γηρατειά, για εκείνους τους δήθεν καλούς τρόπους ,γιατί είμαστε τα "καλά παιδιά" , χορεύουμε σε ρυθμό που ούτε τα αυτιά , ούτε το σώμα, ούτε η ψυχή μας όμως αντέχει. 

Ακολουθούμε ανόητους που στήσαμε σε θρόνους, γιατί η δική μας η πεποίθηση κάθε φορά που εμείς μιλούσαμε εκείνη γελώντας έλεγε "μη λες ανοησίες". 

Ακολουθούμε όνειρα, πιστεύω, τα θέλω άλλων, αλλά και τις άδειες από αξίες και όνειρα ζωές και κάποιων άλλων. Βαδίζουμε πάνω σε μονοπάτια που άλλοι χάραξαν για εμάς. Μα όμως το θελήσαμε !!!! 

Αυτοτιμωρηθήκαμε και αυτοφυλακιστήκαμε τη μέρα εκείνη που αποφασίσαμε πως τίποτα δεν αξίζουμε.Τη μέρα που θεωρήσαμε πως είμαστε ένα λάθος. 

Λάθος για εμάς, λάθος της φύσης, λάθος!!! Ένας μόνο τρόπος όμως υπάρχει για να αλλάξουμε την εικόνα μας................. να βγούμε από την πορεία μας, από εκείνο το μονοπάτι που χάραξαν οι άλλοι. Είμαστε τώρα εδώ !! 

Φτιαγμένοι από αστερόσκονη, με φως στο εσωτερικό μας και αφήνουμε τα ίχνη μας. Καινούργιο τώρα μονοπάτι, καινούργια δικά μας ίχνη. Αξίζουμε και θα αφήσουμε στη ζωή τα χνάρια της ζωής μας. 

Σημάδια βάζουμε κόκκινα πάνω σε πέτρες, σε κορμούς και κορδελάκια κόκκινα κρεμάμε στα κλαδιά τους. Χρειάζεται τόλμη, το γνωρίζω !! Μπορεί για λίγο να χαθούμε. 

Όταν τολμάμε οι πιθανότητες να μείνουμε για λίγο μόνοι μας είναι πολλές, όταν τολμάμε οι πιθανότητες για λίγο να χάσουμε το βήμα μας είναι ακόμα πιο πολλές, μα αν δε τολμήσουμε, θα χάσουμε για πάντα τον εαυτό μας.

Όχι! τώρα τολμάμε, βγαίνουμε εκτός πορείας γιατί εδώ αν κινδυνεύουμε με κάτι να συγκρουστούμε, αυτό θα είναι σίγουρα άνθρωποι σαν και εμάς. 

Κάποιοι που ΑΞΙΖΩ φώναξαν και χάραζαν μερόνυχτα καινούργια μονοπάτια, τολμώντας για πρώτη τους φορά, μα όχι και τελευταία, να είναι απλώς ο εαυτός τους.
Τώρα η αγκαλιά μας θα είναι μόνο ανοιχτή γιατί θα ξέρει πως αγκαλιά μονάχα θα δεχτεί. Και ίσως, ίσως μια μέρα, αφού τώρα μιλάμε ευγενικά, με σεβασμό, στην ίδια, τη μία γλώσσα πάνω στη γη, πιαστούμε χέρι χέρι με κάποια αγκαλιά και δρόμους νέους, μαγικούς να ανοίξουμε σ'αυτή.

Αξίζω αγάπη και σεβασμό μόνο και μόνο γιατί είμαι Εγώ.
Αξίζεις αγάπη και σεβασμό μόνο και μόνο γιατί είσαι Εσύ.
Δεν έχουμε ανάγκη σ' όλο τον κόσμο να το πούμε. Αυτό το Εγώ, αυτό το Εσύ θα βλέπουν τώρα όλοι...............

Aggeliki Krokou
EN-GR

Στο σώμα δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται "λύση".....!!!


Αν κάποιος αρρωστήσει από έρωτα, προβάλλει τα συναισθήματά του σε κάτι άυλο, δηλαδή στον έρωτα, ενώ ένας ασθενής με πονόλαιμο προβάλλει τα συναισθήματά του στον λαιμό - κι οι δύο υποφέρουν, αλλά μονάχα στην ψυχή τους.

Η ύλη - κι επομένως το σώμα - χρησιμεύει μόνον ως επιφάνεια προβολής, αλλά δεν αποτελεί τον τόπο γέννεσης κάποιου προβλήματος, και ούτε τον τόπο όπου θα επιλυθεί κάποιο πρόβλημα. 


Ως επιφάνεια προβολής, το σώμα είναι ιδανικό βοηθητικό μέσο για μια καλύτερη γνώση, αλλά λύσεις μπορεί να βρει μόνον η συνείδηση. 

Έτσι, κάθε σωματική ασθένεια αποτελεί συμβολική μόνον επεξεργασία του προβλήματος, της οποίας το δίδαγμα θα γονιμοποιήσει η συνείδηση. Αυτή είναι και η αιτία που κάθε βιωμένη αρρώστια προκαλεί ένα βήμα ωρίμανσης.

Έτσι διαμορφώνεται ένας ρυθμός μεταξύ της σωματικής και της ψυχικής επεξεργασίας κάποιου προβλήματος. Αν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί εξ ολοκλήρου στην συνείδηση, καλείται το σώμα, ως υλικό βοηθητικό μέσο, να δραματοποιήσει το άλυτο πρόβλημα με συμβολική μορφή. 
Το δίδαγμα, μετά τη θεραπεία της νόσου, επιστρέφει στην ψυχή. Αν αυτή, παρά τις εμπειρίες που απέκτησε, δεν κατορθώσει ακόμα να αδράξει το πρόβλημα, αυτό βυθίζεται και πάλι στη σωματικότητα, ώστε να συγκεντρωθεί περισσότερη πρακτική πείρα. Η εναλλαγή αυτή, επαναλαμβάνεται για όσο διάστημα χρειάζεται, ώστε οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν να καταστήσουν ικανή τη συνείδηση να επιλύσει τελεσίδικα το πρόβλημα ή τη σύγκρουση.

Την διαδικασία αυτή την κατανοούμε καλύτερα με το παρακάτω παράδειγμα: Ένας μαθητής έχει να λύσει ένα πρόβλημα με το μυαλό του. Για να τον διευκολύνουμε του δίνουμε ένα τετράδιο. 

Προβάλλει το πρόβλημα στο τετράδιο και το λύνει. Στην ουσία με το μυαλό του, το κεφάλι του. Ο υπολογισμός γίνεται πάντα στο κεφάλι, ποτέ στο τετράδιο, αλλά η προβολή του προβλήματος σε ένα ορατό επίπεδο διευκολύνει την μαθησιακή διαδικασία. 

Η πραγματική κατανόηση της σχέσης σώματος - ψυχής, μας διδάσκει ότι δεν είναι το σώμα ο τόπος όπου επιλύνονται τα προβλήματα.

Στο σώμα δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται "λύση". Θα ήταν σα να προσπαθούσαμε, κάθε φορά που ο μαθητής δυσκολεύεται, να κάνουμε αλλαγές στο τετράδιό του ! 

Η ανθρώπινη οντότητα λαμβάνει χώρα στη συνείδηση και αντανακλάται στο σώμα. Το συνεχές στίλβωμα του καθρέφτη δεν αλλάζει το είδωλο που καθρεφτίζεται. 
Ας πάψουμε να αναζητάμε στον καθρέφτη το αίτιο και τη 
λύση όλων των ανακλώμενων προβλημάτων, κι ας χρησιμοποιήσουμε τον καθρέφτη για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας."

Εξωτερικές πηγές : KRANKEIT ALS WEG 
ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Οι Επιθυμίες του Θεού ......!!!

... Δεν έχω ανάγκες. Δεν απαιτώ τίποτα.

Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι δίχως επιθυμίες. Οι επιθυμίες 

και οι ανάγκες δεν είναι το ίδιο πράγμα (αν και πολλοί από εσάς τις έχετε κάνει να είναι, στην παρούσα ζωή).

Η επιθυμία είναι η αρχή όλης της δημιουργίας. Είναι πρωταρχική σκέψη. Είναι μεγαλειώδες συναίσθημα μέσα 
στην ψυχή. Είναι ο Θεός που επιλέγει τι να δημιουργήσει 
στη συνέχεια.

Και ποια είναι η επιθυμία Μου ;
Πρώτον, επιθυμώ να γνωρίσω και να βιώσω τον εαυτό Μου 
σε όλη Μου τη δόξα - να γνωρίσω ποιος Είμαι. Πριν επινοήσω εσάς - και όλους τους κόσμους του σύμπαντος. Μου ήταν αδύνατον να το κάνω.
Δεύτερον, επιθυμώ να γνωρίσετε και να βιώσετε ποιοι πραγματικά είστε εσείς, μέσα από τη δύναμη που σας έχω δώσει να δημιουργείτε και να γνωρίζετε τους εαυτούς σας με όποιον τρόπο επιλέξετε.

Τρίτον, επιθυμώ να είναι όλη η διαδικασία της ζωής μια εμπειρία σταθερής χαράς, συνεχούς δημιουργίας, ατέρμονης επέκτασης και πλήρους πραγμάτωσης σε κάθε στιγμή του Τώρα.

Συζήτηση με τον Θεό, βιβλίο 1
Neale Donald Walsch
http://www.otan.gr

Πιστεύεις ότι είσαι ο νους σου ?

Ο νους είναι ένα εξαιρετικό όργανο, όταν τον χρησιμοποιείς σωστά. Όταν όμως τον χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο, τότε γίνεται καταστροφικός. 

Για να το πω με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν είναι τόσο ότι χρησιμοποιείς το νου σου με λάθος τρόπο - συνήθως δεν τον χρησιμοποιείς καθόλου. Αυτός χρησιμοποιεί εσένα. 

Αυτή είναι η πλάνη. Το όργανο σε έχει καταλάβει.
Η ταύτιση με το νου σου δημιουργεί ένα αδιαφανές παραπέτασμα από έννοιες, ετικέτες, εικόνες, λέξεις, κρίσεις και ορισμούς που εμποδίζουν κάθε αληθινή σχέση. Μπαίνει ανάμεσα σε σένα και στον εαυτό σου, ανάμεσα σε σένα και στο συνάνθρωπό σου, ανάμεσα σε σένα και στη φύση, ανάμεσα σε σένα και στο Θεό.

Η δύναμη του Τώρα
Έκχαρτ Τόλλε

Η αίσθηση της ευθύνης.......!!!

Εκείνοι που στερούνται την αίσθηση της ευθύνης, λογοφέρνουν μαζί σας όταν επισημαίνετε τα λάθη τους. Αισθάνονται θυμωμένοι και προσβεβλημένοι και τελικά αρνούνται την αποτυχία και τα λάθη τους. 

Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Ένα υπεύθυνο άτομο θα σας παρακαλέσει να του δείξετε τα λάθη του, γιατί ξέρει ότι μόνο μέσα από τη διόρθωση των λαθών του θα είναι σε θέση να ασκεί το αίσθημα της ευθύνης του πιο αποτελεσματικά.

Οι ανεύθυνοι άνθρωποι επιμένουν ότι τα σφάλματά τους προέρχονται από εσάς ή από άλλους, αν μπορούν να δουν ακόμα λάθη. Δεν μπορούν να διορθωθούν και, επομένως, πάντα παραμένουν μέτριοι και χολωμένοι.

Αν δεν αποδέχεστε τις αποτυχίες ή τα λάθη σας με ταπείνωση και χαρά, και αν έχετε απορρίψει όσους τα επισημαίνουν, κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το μυαλό σας.
 
Κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος, το μυαλό σας θα το αποδέχεται ως να μην ήταν ένα σημαντικό λάθος. Τελικά το μυαλό σας θα αναπτύξει ένα σύστημα ορθολογικής λήψης δικαιολογιών και θα σας λέει : "Είναι εντάξει, δεν υπάρχει
κανένα πρόβλημα." 

Όταν το μυαλό σας προγραμματίζεται με αυτό τον τρόπο, θα σας οδηγήσει τελικά στην καταστροφή. Επειδή τα λάθη δεν διορθώνονται, αυξάνουν και τελικά θα σας προκαλέσουν βλάβη.

Η αίσθηση της ευθύνης στην κοινωνία
Torkom Saraydarian

Ο γρηγορότερος τρόπος να βρούμε τον Θεό.....!!!

                            
Ο Θεός δεν είναι ποτέ διαχωρισμένος από εμας. Εμείς νομίζουμε ότι είναι. Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος. 

Επίσης νομίζουμε ότι είμαστε διαχωρισμένοι ο ένας απ' τον άλλο. Ακόμη ένα συνηθισμένο λάθος. Κι έτσι, ο γρηγορότερος τρόπος να βρούμε τον Θεό, είναι να βρούμε ο ένας τον άλλο…

Είναι να σταματήσουμε να κρυβόμαστε ο ένας απ' τον άλλον. Και φυσικά να σταματήσουμε να κρυβόμαστε από τον εαυτό μας. Ο γρηγορότερος τρόπος για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε είναι να λέμε την αλήθεια. Σε όλους. Πάντα.


O μεγαλύτερος εχθρός της ατομικής σου ελευθερίας σου είσαι εσύ ο ίδιος. 

Το είπε ο Saul Alinsky και είχε δίκιο. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, το μόνο πράγμα που σε «φρενάρει» και σε εμποδίζει να προχωρήσεις είναι οι πεποιθήσεις σου σχετικά με το «πως είναι η ζωή...»

Η προσωπική σου ελευθερία, να βιώσεις τον εαυτό σου και την ζωή σου όπως επιθυμείς, δεν έχει περιορισμούς. Κάνε τις επιλογές σου και προχώρησε. 

Σταμάτα να λες στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς, όταν αυτό που εννοείς στην πραγματικότητα είναι ότι δεν θέλεις οι άλλοι να νιώσουν - όπως εσύ νομίζεις ότι θα νιώσουν - όταν σε δουν να κάνεις τις επιλογές που αληθινά επιθυμείς.

Neale Donald Walsch
Συζήτηση με τον Θεό, βιβλίο 2

http://www.otan.gr

Αποφάσεις με το νου ή με την ψυχή ;

Επανάληψη σημαίνει να παίρνεις πάλι τον ίδιο δρόμο. Όταν δρας με αυτό τον τρόπο, τότε, σε κάθε καινούργια κατάσταση που αντιμετωπίζεις ψάχνεις στην τράπεζα της μνήμης σου να βρεις την ίδια ή κάποια παρόμοια εμπειρία. 

Ύστερα ανταποκρίνεσαι στην καινούργια κατάσταση δρώντας με τον ίδιο, παλιό τρόπο. Αυτή είναι μία διαδικασία του νου και όχι της ψυχής σου.

Η ψυχή σου θα έψαχνε να βρει πώς θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια πραγματικά αυθεντική έκφραση του εαυτού σου στην τωρινή στιγμή. Αυτή είναι η εμπειρία της '' ψυχικής αναζήτησης '' για την οποία έχεις ακούσει τόσα πολλά. 

Αλλά, για να ξεκινήσεις αυτή την αναζήτηση, χρειάζεται, κυριολεκτικά να πετάξεις την λογική σου.

Κάνοντάς το αυτό, εξοικονομείς χρόνο. Καταλήγεις γρήγορα 
σε αποφάσεις και οι επιλογές σου ενεργοποιούνται με ταχύτητα, γιατί η ψυχή σου δημιουργεί μόνο μέσα από την παρούσα εμπειρία, χωρίς εξέταση, ανάλυση και κριτική των παλιών δεδομένων.

Η ψυχή δημιουργεί, ο νους επαναλαμβάνει.

Η ψυχή αναζητά διαισθητικά την τέλεια κατάσταση που χρειάζεται κάθε στιγμή για να θεραπεύσει την λαθεμένη σκέψη σου και να σε κάνει να βιώσεις μέσα από την κατάλληλη εμπειρία το Ποιος πραγματικά Είσαι.

Επιθυμία της ψυχής είναι να σε φέρει πίσω στον Θεό, να σε οδηγήσει πάλι σε Μένα.

Συζήτηση με το Θεό, βιβλίο 2
Neale Donald Walsch
http://www.otan.gr

Οι Γιόγκι του Θιβέτ......!!!

DekilaStav
Ενα σπάνιο ντοκουμέντο για την παράδοση των Δασκάλων του Θιβέτ. Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους γιόγκι δέχθηκαν να κινηματογραφηθούν για πρώτη φορά, αποκαλύπτοντας μυστικές τελετές και κομμάτια της ασκητικής τους ζωής.

Η εξάρτηση είναι φόβος......!!!


Το να εξαρτάσαι δεν είναι αποτέλεσμα μιας σύμβασης ή ενός συμβολαίου, δεν συνδέεται με κάποιο ρόλο ούτε γεννιέται επειδή κάποιος ανήκει σε μια κοινωνική τάξη... 

Το να εξαρτάσαι είναι η συνέπεια της υποβάθμισης της ίδιας της αξιοπρέπειας. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολτοποίησης του Είναι.
Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι... είναι ένας καθρέπτης. Εκεί έξω βρίσκεις τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο που έχτισες, που ονειρεύτηκες. Έξω βρίσκεις εσένα! Πήγαινε να δεις ποιος είσαι. Θ' ανακαλύψεις ότι οι άλλοι είναι η αντανάκλαση της εικόνας του ψέματος που έχεις μέσα σου, του συμβιβασμού, της άγνοιάς σου...

Άλλαξε!... και ο κόσμος θ' αλλάξει.
Όπως σε κάθε αληθινή θεραπεία, η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει εσωτερικά. Το Είναι μας δημιουργεί τον κόσμο και όχι αντίστροφα!

Tο παρελθόν πρέπει να το ευλογούμε, να το θεραπεύουμε... Μπες σε κάθε πτυχή! Φώτισε κάθε γωνιά! Μετάτρεψέ το μέσα από μια νέα αντίληψη... 


Το παρελθόν σου θα θεραπευτεί όταν σταματήσεις να τρέφεις ανησυχίες, αμφιβολίες και φόβους. Αυτή είναι η πραγματική σημασία της "εσωτερικής συγχώρεσης".

Για να κατακτήσει κανείς εκείνη την ιδιαίτερη κατάσταση της ύπαρξης που είναι φτιαγμένη από ελευθερία, γνώση, δύναμη... χρειάζεται να Εργαστεί πολλά χρόνια πάνω στον εαυτό του... χρειάζεται να '' συγχωρεθεί εσωτερικά ''.


Η Σχολή των Θεών
Stefano Elio D' Anna

Γιατί να θέλω να ανυψώσω τη συνειδητότητά μου ;


Γιατί καθώς ανυψώνω τη συνειδητότητά μου και πάλι στο επίπεδο της Θεϊκότητάς μου, θα ανακτήσω όλα τα δώρα που απορρέουν ως δικαίωμα της θεϊκής καταγωγής μου. 

Θα ανυψώσω τον εαυτό μου για πάντα πάνω από τον πόνο και τα βάσανα των περιορισμών που έχω βιώσει στο παρελθόν και συνεχίζω και τώρα.

Τι σημαίνει διευρύνω τη συνειδητότητά μου ;
Σημαίνει πως αρχίζω να γίνομαι πιο συνειδητοποιημένος σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της ζωής μου. 

Δεν ζω στον "αυτόματο πιλότο" και δεν εκχωρώ πια τη δύναμή μου σε άλλους. Αυτό σημαίνει πως ανοίγομαι σταδιακά στη θεϊκότητά μου, στο θαυμαστό πνευματικό ον που είμαι "εν τω μέσω της ζωής μου", σε αυτή την ανθρώπινη εμπειρία που επέλεξα πριν από την ενσάρκωσή μου, για τα μαθήματα που επιθυμούσα να μάθω σε αυτή τη ζωή.



Οι Αποκαλύψεις της Νέας Λεμουρίας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η πέτρα της ζωής .......!!!!

Το ζωντανό νερό.....!!!

Αγχος και '' πνίξιμο '' : Τα σωματικά συμπτώματα.....!!!

Το άγχος και η κατάθλιψη εμφανίζονται όταν υπάρχουν πιεστικές συνθήκες ζωής ή ως αποτέλεσμα γεγονότος που αλλάζει την καθημερινότητα του ατόμου. 

Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι ένα θλιβερό γεγονός (π.χ. θάνατος προσφιλούς προσώπου, απώλεια εργασίας, διαζύγιο) ή ένα χαρμόσυνο γεγονός (π.χ. γάμος, εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, εύρεση εργασίας).

Κατά τη διάρκεια της ψυχικής διαταραχής εμφανίζονται συχνά σωματικά συμπτώματα. 

Συγκεκριμένα αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής, επιταχύνεται η κυκλοφορία, εκκρίνονται κατεχολαμίνες και κορτικοειδή, διεγείρεται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα όταν οι σωματικές αυτές προσαρμογές υπερβούν μια συγκεκριμένη ουδό, να εμφανίζονται σωματικά συμπτώματα. 

Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους μπορεί να είναι πολλαπλά (π.χ. παλμοί, πόνος στο στήθος, αυξημένη αρτηριακή πίεση, διαταραχές κενώσεων, πονοκέφαλος, ζάλη, αδυναμία αναπνοής, αϋπνία).

Το πνίξιμο εμφανίζεται συχνά σε συνθήκες stress και κατάθλιψης. Ορισμένες φορές το σύμπτωμα είναι τόσο επίμονο που υποβαθμίζεται σοβαρά η επαγγελματική και προσωπική ζωή του πάσχοντα. 

Ο αποκλεισμός υποκείμενου οργανικού νοσήματος είναι απαραίτητος. Ωστόσο η παθολογική ιατρική εξέταση δεν αναδεικνύει υποκείμενο οργανικό νόσημα. 
Υπό την επήρεια του άγχους αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής, γίνεται υπεραερισμός, επιταχύνεται η κυκλοφορία, εκκρίνονται κατεχολαμίνες και κορτικοειδή, διεγείρεται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, αλλοιώνεται η ομαλή κινητικότητα του διαφράγματος, επηρεάζεται η ομαλή ροή του σάλιου με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του συμπτώματος της πνιγμονής.

Η χρήση μεθόδων ολιστικής και εναλλακτικής ιατρικής σε περιπτώσεις ατόμων που κινδυνεύουν από τις σωματικές παρενέργειες της ψυχιατρικής θεραπείας, δεν θέλουν να λάβουν ψυχοτρόπα φάρμακα ή λόγω νεαρού της ηλικίας και ηπιότητας της διαταραχής επιδιώκεται η αποφυγή εξάρτησης από ψυχοφάρμακα έχει σημαντική θέση κατά τη διάρκεια της σωστής παθολογικής εξέτασης.

http://www.iatronet.gr

Το ζήτημα του ψυχολογικού φόβου και πώς να τον αντιμετωπίσετε.....!!!

                            
Ένας απο τους μεγαλους εχθρούς του ανθρώπου είναι ο φόβος. Όσο λιγότερο φόβο έχει κανείς, τόσο περισσότερο υγεία και ψυχική αρμονία θα βιώνει στη ζωή του. 

Το ουσιαστικό πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι να απαλλαγεί απ’ τον φόβο.

Όταν δεν νιώθεις φόβο για μια κατάσταση, τότε αυτή δεν μπορεί να σε βλάψει. Πρέπει βέβαια να θυμάσαι ότι πολύ συχνα σε καταλαμβάνει ο φόβος με υποσυνείδητο τρόπο, χωρίς δηλαδή να τον αντιλαμβάνεσαι. 

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ο φόβος «μπλοφάρει». Αν τον αντιμετωπίσεις με βάση αυτήν την ενθύμηση, τότε ο φόβος διαλύεται.

Ο φόβος δημιουργείται συνήθως ως προσπάθεια του νου να ελέγξει το μέλλον, το μέλλον για το οποίο το μονο που ξέρουμε είναι οτι ... δεν υπάρχει !! 

Αφού το παρελθόν μόνο υπήρξε – δηλαδή δεν υπάρχει σήμερα ! - και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα, ο μοναδικός χρόνος, στον οποίο ζούμε την ζωή μας είναι το παρόν !
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τους ψυχολογικούς σας φόβους και τα προβλήματα που εκπηγάζουν απ’ αυτούς, είναι να καλλιεργήσετε μεθοδικά την επίγνωση, και την επαφή σας με τον εσωτερικό σας παρατηρητή.

Στην ουσία, όλοι μας γνωρίζουμε, πως ότι κι αν κάνουμε, ότι 
κι αν αισθανθούμε, ότι κι αν σκεφτούμε, υπάρχει κάτι μέσα μας, «κάποιος» που παρατηρεί τα πάντα.

Αν ο νους μας, αντί να προσπαθεί να ελέγξει μια σκέψη μας με άλλες σκέψεις – που σχεδον πάντα αφορούν το παρελθόν και το μέλλον, δηλαδή χρονικές περίοδοι που δεν υφίστανται στην ουσια της ζωής μας ! - 
μετακινηθεί σ’ αυτόν τον «παρατηρητή», τότε θα δούμε ότι η ατμοσφαιρα του φόβου εξαφανίζεται, και τη στιγμή που ο φόβος παύει να είναι παρών, σταματάει και η ανάγκη μας για έλεγχο !

Κάποιοι πιστεύουν οτι το αντίθετο συναίσθημα της Αγάπης είναι το μίσος. Αυτό δεν ειναι αλήθεια : Ο αντίποδας της Αγάπης είναι ο Φόβος ! 

Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα άδειο μπουκάλι. Αν επιλέγετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας να γεμίζετε το «μπουκάλι» σας με φόβο, τότε δεν θα περισσεύει καθόλου χώρος για την Αγάπη.

Αντίθετα, εάν «ανοίξετε» το «μπουκάλι» σας και το γεμίζετε, σε κάθε ευκαιρία, με Αγάπη, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος μέσα σας για να αναπτυχθεί ο φόβος!

Γρηγόρης Βασιλειάδης
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D)
Κέντρο προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας "Αυτογνωσία"
http://www.drosostalida.com