Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ρίξτε στο λεμόνι αλάτι & πιπέρι και λύστε 9 προβλήματα υγείας καλύτερα από τα φάρμακα...!!!!

Έχουμε συνηθίσει να προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και πιπέρι σε σαλάτες και σε σούπες και όχι άδικα. Τα τρία αυτά συστατικά όταν συνδυάζονται λειτουργούν σαν γιατρικό. 

Στην πραγματικότητα, πολλές κουλτούρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτά τα βασικά συστατικά για να θεραπεύσουν τις καθημερινές τους ασθένειες. 

Με το κόστος της ιατρικής περίθαλψης συνεχώς να αυξάνεται, πολλοί από μας ανατρέχουν σε αυτές τις παραδοσιακές και δοκιμασμένες μεθόδους για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. 

Εδώ παραθέτουμε 9 καθημερινά θέματα υγείας που μπορούμε να θεραπεύσουμε με το μαύρο πιπέρι, το λεμόνι και το θαλασσινό αλάτι. 

1. Πονόλαιμος 
Ανακουφίστε τον πονόλαιμο αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες πολλές φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο και την αντιμετωπίσετε το βήχα (1). 

2. Βουλωμένη μύτη 
Αν η μύτη σας είναι φραγμένη, μπορείτε να ανακουφιστείτε κάνοντας τον εαυτό σας να φταρνιστεί. Απλά αναμίξετε ίσες ποσότητες σπόρων μαύρου πιπεριού, κανέλα, κύμινο και κάρδαμο σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι συνθλίψτε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σιγά-σιγά φέρτε στη μύτη σας το μείγμα και προκαλέστε φτάρνισμα (2). 

3. Απαλλαγείτε από τους χολόλιθους 
Οι χολόλιθοι είναι σκληροποιημένα καθιζήματα των πεπτικών υγρών που σχηματίζονται στη χοληδόχο κύστη. Μπορεί να είναι επώδυνα και να φράξουν το πεπτικό σας σύστημα. Τυπικά, τέτοιες πέτρες αφαιρούνται χειρουργικά (3). 

Ωστόσο, μερικοί βρίσκουν ανακούφιση λαμβάνοντας ελαιόλαδο με λεμόνι σε αναλογία 3 :1 μαζί με μαύρο πιπέρι για να απαλλαγούν από τις πέτρες. 

4. Έλκη στο στόμα 
Για να επουλώσετε τη βλεννογόνο μεμβράνη στο στόμα σας, διαλύστε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων και αλείψτε το εσωτερικά στο στόμα σας μετά από κάθε γεύμα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των βλαβερών βακτηριδίων και στην επιτάχυνση της επούλωσης. 

Αν αντέχετε, προσθέστε μικρή ποσότητα λεμονιού: θα τσούξει λίγο, αλλά τα παθογόνα που προκαλούν το έλκος στο στόμα θα καταστραφούν. 

5. Απώλεια βάρους 
Ενισχύστε το μεταβολισμό σας και χἀστε αρκετά κιλά πίνοντας ένα ρόφημα με 1/4 του κουταλιού του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. 

Οι πολυφαινόλες στο λεμόνι θα αποτρέψουν την αύξηση του σωματικού βάρους και θα βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη βοηθώντας σας να κάψετε λίπος (4). Επιπλέον, η πιπερίνη στο μαύρο πιπέρι θα αποτρέψει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων (5). 

6. Ναυτία 
Το μαύρο πιπέρι καταπραΰνει τον πόνο στο στομάχι, ενώ το άρωμα του λεμονιού μπορεί να σταματήσει την αναγούλα (6,7). Εάν αισθάνεστε ζαλισμένοι, συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα ψηλό ποτήρι με ζεστό νερό. Πιείτε αργά για διαρκή ανακούφιση. 

7. Κρίση άσθματος 
Αν κάποιο μέλος της οικογένειας παθαίνει κρίσεις άσθματος, προετοιμάστε αυτό το ρόφημα και προτρέψτε τους να το κρατούν πάντα στο χέρι. Προσθέσετε 10 κόκκους πιπέρι, 2 μπουμπούκια γαρυφάλλου και 15 φύλλα βασιλικού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. 

Αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά και ρίξτε το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι και αφήστε το να κρυώσει. 

Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες και να λαμβάνεται με γάλα για να βελτιωθεί η γεύση του. 

8. Πονόδοντος 
Θεραπεύστε τον πόνο στα δόντια σας αναμιγνύοντας μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι με έλαιο γαρίφαλου και εφαρμόζοντας το μείγμα στο χαλασμένο δόντι σας. Για να αποφύγετε τον πονόδοντο, καθαρίστε με νήμα τα δόντια σας και να τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, επίσης αποφύγετε τα ζαχαρούχα ή όξινα τρόφιμα. 

9. Θεραπεύστε το κρυολόγημα και τη γρίπη 
Για να θεραπεύσετε το κοινό κρυολόγημα, στύψτε μισό λεμόνι σε ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό. Ρίξτε τον πολτό που έμεινε μαζί με την φλούδα στο νερό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το λεμόνι και σουρώστε το νερό. Προσθέστε μια κουταλιά βιολογικό μέλι.Πιείτε όσο χρειάζεται μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. 

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 




Μη φοβάσαι να πεις πρώτος το σ’αγαπώ, Μάθε να εκφράζεις τα συναισθήματά σου...!!!!

Η αγάπη μας βρίσκει στις στιγμές που είμαστε χαλαροί, όταν δεν προβληματιζόμαστε για το τι ο άλλος νιώθει για μας και το τι σκέφτεται για την εμφάνισή μας. Προσωπικά, δεν διστάζω να δείξω το ενδιαφέρον μου σε κάποιον που από την πλευρά του δεν μου έχει δείξει την απαιτούμενη προσοχή, το μήνυμα της οικειότητας. 

Αφήστε να αντιληφθούν οι άλλοι ότι τους θεωρείτε ξεχωριστούς. Δώστε τους να αισθανθούν ότι πραγματικά τους αρέσετε γι’ αυτό που είναι, έστω και αν τους γνωρίζετε για λίγα λεπτά. 

Φανταστείτε να μην το κάνετε, να κρύψετε τα συναισθήματά σας, μετά θα σας τρώνε οι τύψεις και θα μετανιώνετε μπροστά στην πιθανότητα να χάσατε μία πολύ ποιοτική φιλική ή ερωτική σχέση. 

Η ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων είναι πάντα η σωστή επιλογή. Δεν κάνετε απλά ένα βήμα προς κάποιον αλλά ένα άλμα ζωής. Περπατάτε στο μεταίχμιο των έντονων στιγμών που μπορεί να σας οδηγήσουν στη νιρβάνα ή σε μία νέα απογοήτευση. Εκφράζεστε και παίρνετε το ρίσκο. 

Δεν χρειάζεται να προσποιείστε ότι το άλλο πρόσωπο σας αρέσει λιγότερο από όσο στην πραγματικότητα νιώθετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση όταν τα χαμόγελα σας θα βρουν ανταπόκριση και θα απαντηθούν με ένα χαμόγελο από την πλευρά τους. 

Θα νιώσετε πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος που αξίζει την αγάπη σας και μπορεί να σας καταλάβει, κάποιος πού θα καταδεχθεί την προσέγγισή σας και σε αντάλλαγμα θα απαντήσει επίσης με ευγένεια στο κάλεσμά σας. 

Η ειλικρίνεια θα αντικαταστήσει την προσποίηση και τότε η αγάπη θα βρει τη θέση στη ζωή σας και θα υπάρχει ανταπόκριση. Κι αυτό επειδή τέτοια ιδιαίτερα συναισθήματα δεν πάνε χαμένα όταν γεννιούνται αυθόρμητα και στις δύο καρδιές ταυτόχρονα. 

Εκτός από ανώφελο, είναι και πολύ σκληρό να προσποιείσαι και να κρύβεις τα συναισθήματά σου απέναντι σε κάποιον. Είναι σαν να μην δεχόμαστε αυτό που θέλει ο εαυτός μας. Οι ανθρώπινες σχέσεις πάνε χαμένες και η αγάπη φεύγει από τα χέρια μας και ξεγλιστρά. 

Πολλοί πιστεύουν ότι ο ερχομός ενός ατόμου στη ζωή μας που θα μας αγαπήσει είναι κάτι που επαφίεται στη μοίρα και ότι είναι γραφτό στον καθένα να ταιριάξει με ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι άνθρωποι έρχονται κοντά όταν δεν παίζουν παιχνίδια και δεν προσποιούνται. 

Η αγάπη συνέβη όταν ο φόβος της απόρριψης έφυγε από την ατμόσφαιρα, όταν αρχίσαμε να εμπιστευόμαστε τα συναισθήματά μας, και απλά τα αφήσαμε να εκφραστούν. 

Η αγάπη γεννήθηκε μέσα μας όταν είπαμε : «Σ ‘αγαπώ», μόνο και μόνο επειδή το αισθανθήκαμε. Επειδή αισθανθήκαμε ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε το βήμα της προσέγγισης και όχι να γυρίσουμε την πλάτη στο άγνωστο πρόσωπο που καιγόμασταν να γνωρίσουμε. 

Αφήσαμε το ποτάμι να μας παρασύρει, μεγαλώσαμε την αγάπη μας απαλλαγμένη από το στενό κλουβί που όλοι οι άλλοι προσπαθούν τόσο επίμονα να της φορέσουν για να την έχουν δέσμια και υπό έλεγχο. 

Το κάναμε γιατί ξέραμε πόσο το είχαμε ανάγκη. Το κάναμε επειδή αγαπούσαμε τον τρόπο που νιώθαμε τη ζωή μας μαζί. Το άλλο πρόσωπο ταυτίστηκε μαζί μου. Και οι δύο βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά της ζωής. 




share24.gr / Spirit Alive

8 Λόγοι που το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει τη νοημοσύνη τους...!!!!

Σκοπός του σχολείου, κατά γενική ομολογία, είναι να βοηθήσει τα παιδιά να ωριμάσουν, να γίνουν ευσυνείδητοι, υπεύθυνοι, οξυδερκείς ενήλικες, οι οποίοι θα διαχειρίζονται με σύνεση τη ζωή τους και θα προσφέρουν στον κόσμο όλη αυτή την παιδεία και τα αγαθά που έχουν αποκτήσει την περίοδο της σχολικής ζωής. 

Ωστόσο, το σχολείο, με την έννοια που του αποδίδεται, απέχει πολύ από την προαναφερόμενη θεωρητική βάση. 

Στην ουσία, το σχολείο, ως θεσμός που λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας, φαίνεται πως καθυστερεί την εξέλιξη της νοημοσύνης των παιδιών, ενώ παράλληλα τα γεμίζει άγχος και ανησυχία, στοιχεία που οδηγούν στον χαοτικό κόσμο που βιώνουμε όλοι καθημερινά. 

Ως εκ τούτου, παραθέτουμε οκτώ λόγους για τους οποίους το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει τη νοημοσύνη τους. 

1. Διδάσκει στα παιδιά να συμμορφώνονται 
Το σχολείο διδάσκει τα παιδιά να υπακούν σε εντολές και να ακολουθούν πιστά και τυφλά ό,τι τους λένε. Τα παιδιά καθοδηγούνται όσον αφορά αυτά που καλούνται να κάνουν, είτε τους αρέσει, είτε όχι. 

Για παράδειγμα, καλούνται να καθίσουν σε ένα θρανίο για πολλές ώρες, χωρίς να εκφράσουν κάποιο παράπονο, ενώ η μοναδική τους δραστηριότητα περιορίζεται στην αποστήθιση πληροφοριών, τις οποίες ενδεχομένως να μη χρειαστούν ποτέ στη ζωή τους. 

Τα παιδιά λαμβάνουν εντολές όσον αφορά το πότε να μιλήσουν, πότε να κινηθούν και πότε να επισκεφτούν την τουαλέτα. 

Συνεπώς, όσο περνάει ο καιρός τα παιδιά παύουν να εμπιστεύονται την εσωτερική τους φωνή και συμμορφώνονται με αυτό που απαιτεί από αυτά η αρχή της εξουσίας, κάτι που τα καταπιέζει βαθύτατα και, χωρίς αυτό να μας προκαλεί έκπληξη, τους προκαλεί κατάθλιψη και μια αίσθηση ανεκπλήρωτης επιθυμίας. 

2. Διδάσκει στα παιδιά τι να σκεφτούν και πώς να σκεφτούν. 
Το σχολείο δεν διδάσκει στα παιδιά τον τρόπο να αναπτύσσουν την ικανότητα έλλογης σκέψης, που θα τα οδηγήσει να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα στη διαχείριση των πληροφοριών. 

Αντιθέτως, τα παιδιά δέχονται πιέσεις για να πιστέψουν αυτά τα οποία διδάσκονται, ανεξάρτητα από το κατά πόσον αυτά ισχύουν, ή είναι προϊόντα δικής τους κατανόησης. 

Ως εκ τούτου η κριτική τους σκέψη παρεμποδίζεται χωρίς να βελτιώνεται, ενώ ως αποτέλεσμα τα παιδιά γίνονται ανόητα αυτόματα. 

3. Διδάσκει τα παιδιά να μην είναι δημιουργικά. 
Η φαντασία των παιδιών είναι ανεξάντλητη, ωστόσο το σχολείο με θαυμαστό τρόπο καταπιέζει αυτή την φαντασία. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να είναι απίστευτα δημιουργικά, ωστόσο οι Τέχνες σχεδόν απουσιάζουν στην πλειονότητα των σχολείων ανά τον κόσμο, δεδομένου ότι μια καριέρα στον χώρο της Τέχνης δεν συμβαδίζει με την κερδοφορία. 

Αντί λοιπόν, να επιτρέψουν στα παιδιά να εξερευνήσουν τον εαυτό τους εκφράζοντας παράλληλα τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους περιορισμένα μέσα στους τοίχους... 

μίας αίθουσας, μαθαίνοντας βαρετά πράγματα, τα οποία δεν ασκούν στα οποία κανένα ενδιαφέρον, χωρίς το ίδιο το σχολείο να κάνει το παραμικρό για να καλλιεργήσει το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα τους. 

4. Διδάσκει στα παιδιά να φοβούνται την αποτυχία. 
Τα λάθη μάς διδάσκουν να ωριμάζουμε, να γίνουμε σοφότερα όντα, ωστόσο το σχολείο διδάσκει στα παιδιά να φοβούνται την αποτυχία, λες και η αποτυχία είναι κάποια μορφή κακού που πρέπει να αποφύγουμε. 

Τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονται ότι πρέπει απλώς να μελετάνε, μόνο και μόνο για να πετύχουν στις εξετάσεις, ενώ όσοι αποτυγχάνουν αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση, μερικές φορές και με ειρωνεία, λες και είναι η προσωποποίηση της αποτυχίας. 

Ως εκ τούτου, τα παιδιά μαθαίνουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποφύγουν τα λάθη, γεγονός που τα παρεμποδίζει απλώς από την προσπάθεια να επιτύχουν νέους στόχους που ενδεχομένως να αποκτήσουν στην μετέπειτά ζωή τους, μόνο και μόνο από φόβο ότι μπορεί να αποτύχουν.

5. Διδάσκει στα παιδιά ότι το παιχνίδι δεν είναι χρήσιμο. 
Τα παιδιά βρίσκουν απίστευτη χαρά κι απόλαυση όταν παίζουν, όταν περνάνε καλά, όταν γελάνε, κάνοντας πράγματα χωρίς κάποιον σκοπό, ή λόγο, εκτός από το ίδιο το παιχνίδι. Το παιχνίδι κάνει την καρδιά τους να πάλλεται από ευτυχία και μετατρέπει τη ζωή τους σε γιορτή. 

Σιγά-σιγά, ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, διδάσκονται ότι το παιχνίδι δεν είναι χρήσιμο, από τη στιγμή που δεν είναι παραγωγικό και, άρα, ότι είναι απλώς χάσιμο χρόνου. 

Επιπλέον, τα παιδιά διδάσκονται ότι πρέπει να είναι και να παραμένουν σοβαρά, σε εγρήγορση, αγχωμένα για το μέλλον, γεγονός που τους προκαλεί κατάθλιψη και δεν τους επιτρέπει να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο, να ηρεμήσει, να χαλαρώσει στο παρόν και να απολαύσει την ομορφιά που τους προσφέρει η ίδια η ζωή. 

6. Διδάσκει στα παιδιά να μην ακούν την καρδιά τους. 
Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά ακούνε την καρδιά τους. Ωστόσο, μετά από μία πορεία μακρόχρονης κοινωνικής προσαρμογής, όταν τα παιδιά γίνονται ενήλικες, έχουν ήδη κτίσει φράγματα μεταξύ του εαυτού τους και της καρδιάς τους, μην έχοντας πλέον την ικανότητα να ακούσουν τη φωνή της καρδιάς τους. 

Αυτή η προσαρμογή συντελείται κυρίως στο σχολείο, όπου τα παιδιά σε καθημερινή βάση πιέζονται να κάνουν πράγματα που απεχθάνονται, που θεωρούν βαρετά και μάταια, ενώ διδάσκονται ότι για αυτά τα πράγματα η κοινωνία κάποια στιγμή θα τα ανταμείψει. 

Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσουν τη συνήθεια να μην εμπιστεύονται και να μην ακούν την εσωτερική τους φωνή, ενώ χάνουν επαφή με αυτό που αποζητά η καρδιά τους. 

7. Διδάσκει τα παιδιά να συνδέουν το χρήμα με την επιτυχία. 
Ένας περαιτέρω λόγος που το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει την οξυδέρκειά τους είναι ότι τα οδηγεί να συγχέουν το κέρδος με τον επιτυχημένο τρόπο ζωής. Στο σχολείο, τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρωταρχικός στόχος στη ζωή είναι ένας καλός μισθός και διδάσκονται ότι πρέπει... 

να θυσιάσουν σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής τους πιέζοντας τον εαυτό τους να μάθουν και να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να πάρουν ένα πτυχίο που θα τους επιτρέψει αργότερα να εργαστούν ως σκλάβοι σε κάποια εταιρεία. 

Ως εκ τούτου τα παιδιά παύουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, όλα αυτά που θα έδιναν πραγματικό λόγο ύπαρξης και νοήματος στη ζωή τους. Αντιθέτως ασχολούνται με ανούσια πράγματα που βαρύνουν τον ψυχισμό τους και τα βοηθούν απλώς να επιβιώνουν κι όχι να ζουν. 

8. Διδάσκει στα παιδιά να θυσιάζουν το σήμερα για το αύριο. 
Το παρόν, η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχουμε. Το μέλλον, όπως και το παρελθόν, δεν υπάρχει κι εάν του δώσουμε παραπάνω προσοχή από αυτήν που είναι απαραίτητη, δεν θα καταφέρουμε να απολαύσουμε το εδώ και τώρα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, δεν απολαμβάνουν την παρούσα στιγμή. Αντιθέτως, προσπαθούν στο διηνεκές να επιτύχουν έναν μελλοντικό στόχο, με την πεποίθηση ότι εάν τον επιτύχουν, θα αισθανθούν πληρότητα και ευτυχία. 

Αυτή η νοοτροπία έχει διαποτίσει τα παιδιά, και μελλοντικούς ενήλικες, μέσα από την πορεία τους ως μαθητές στο σχολείο. 

Στο σχολείο, τα παιδιά βιώνουν ιδεολογική χειραγώγηση και γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι η θυσία του σήμερα, μέσα από τη σκληρή μελέτη και την υπακοή συγκεκριμένων εντολών, θα τα ανταμείψει αύριο. 

Ωστόσο, μένοντας επικεντρωμένα στο μέλλον, τα παιδιά σπαταλούν όλη τη ζωή τους και καταλήγουν να γίνονται θλιμμένοι ενήλικες, γεμάτοι ματαιώσεις, που τους προκαλούν τεράστιο ψυχολογικό άγχος. 




Μετάφραση – Απόδοση Λ.Τ. 
share24.gr / Spirit Alive

Τα στάδια της σχέσης της Δίδυμης Φλόγας...!!!!

Τα στάδια της σχέσης της Δίδυμης Φλόγας. 
1) Αναγνώριση και προσωρινή πνευματική αφύπνιση
2) Δοκιμασία
3) Κρίση
4) Τάσεις φυγής
5) Παράδοση
6) Λάμψη
7) Εναρμόνιση- Αρμονία. 

Το κλειδί για να φτάσετε στην τελική αρμονία με τον λιγότερο δυνατό πόνο είναι να μπορέσετε να προσπεράσετε τα στάδια της Δοκιμασίας, της Κρίσης και της Φυγής.

Αυτό μπορείτε να το κατορθώσετε με την αποκλειστική παράδοσή σας στον Θεό καθ'όλη την διάρκεια που αυτές οι καταστάσεις λαμβάνουν χώρα. 

– Στάδιο πρώτο: Αναγνώριση και προσωρινή αφύπνιση 

Και οι δυο δίδυμοι αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον σε επίπεδο Ψυχής και νιώθουν σαν αν έχουν συναντηθεί ξανά. 

Συγχρονιστικά γεγονότα συμβαίνουν γύρω από την ένωσή τους. 

Τα τσάκρας της καρδιάς και των δυο ανοίγουν και ενώνονται σε μια Τρίτη ενέργεια. 

Και οι δυο δίδυμοι βιώνουν μια επιτάχυνση πνευματικής κατανόησης. 

– Ο σκοπός του σταδίου της Αναγνώρισης και της προσωρινής αφύπνισης 

Να ενεργοποιηθεί η μνήμη της κάθε μιας ψυχής ως προς την αποστολή της ζωής της, και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να αφυπνιστεί σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας. 

– Στάδιο δεύτερο: Δοκιμασία 

– Χαρακτηριστικά του δεύτερου σταδίου: 

Η αρχική προσωρινή πνευματική αφύπνιση (διαφωτισμός) ξεθωριάζει. 

Το Εγώ (ο κατώτερος Εαυτός), αρχίζει να ξυπνάει ξανά. 

Ο ένας ή και οι δυο δίδυμοι ίσως να προσπαθήσει να ταιριάξει την σχέση μέσα στο «παλαιό μοντέλο» αγάπης, συντροφικότητας ή σχέσης καθώς αυτό συγγενεύει με τις επιθυμίες του Εγώ καθώς και με τα συστήματα πεποιθήσεων που είχε μάθει αυτό. Τότε ξεσηκώνονται εντός εσωτερικές συγκρούσεις. 

Οι δίδυμοι αναμασούν αυτά που είχαν μάθει να πιστεύουν σχετικά με το πώς θα έπρεπε να είναι ο αγαπημένος τους,καθώς και κατά πώς η σχέση θα έπρεπε να τους εξυπηρετεί. 

Και οι δυο δίδυμοι αισθάνονται ταυτόχρονα από την μια εμπνευσμένο και από την άλλη κλονισμένοι από την δύναμη της ένωσής τους. 

Οι αμφιβολίες κάνουν την εμφάνισή τους κάνοντας τον έναν ή και τους δυο διδύμους να βλέπουν τον-την αγαπημένη-ο τους με διάθεση επικριτική ή και με καχυποψία. 

-Ο σκοπός του σταδίου της Δοκιμασίας: 

Να δημιουργηθούν απαρχαιωμένες διανοητικές ιδέες (σκέψεις) που είχαν να κάνουν με σχέσεις, να αναδυθούν στην επιφάνεια και να καθαρίσουν!! 
-Στάδιο 3: η Κρίση 

-Χαρακτηριστικά του σταδίου της Κρίσης: 

Αυτό που καλούνται να κάνουν οι δίδυμοι σε αυτό το στάδιο είναι να κατανοήσουν πως είτε θα απαρνηθούν τα εγωιστικά πρότυπά τους σχετικά με τις αισθηματικές σχέσεις, ή θα πρέπει να απαρνηθούν τους αγαπημένους τους!! 

Πάνω στην ανάγκη τους να αποβάλλουν τον κατώτερο Εαυτό ή τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες που βασίζονται στην Προσωπικότητα, και να αγκαλιάσουν έτσι ένα υψηλότερο επίπεδο έκφρασης της Αγάπης, μπορεί να οδηγηθούν σε καταστάσεις που κυριαρχούν η ξεροκεφαλιά και η βιασύνη. 

Ο φόβος μπορεί να πάρει τα ηνία, προκαλώντας έτσι πολλές συνηθισμένες δυσλειτουργίες συναισθηματικής φύσεως.

Μένοντας ως απλοί παρατηρητές αυτών των προτύπων, μπορούν να τα απελευθερώσουν!! Παρά τους φόβους τους, και οι δυο δίδυμοι πολύ φυσιολογικά περνάνε κύκλους όπου έρχονται κοντά, δένονται, εξομολογούνται τον έρωτά τους ο ένας στον άλλο, συγχωρούνται, κάνουν έρωτα.

Αυτά τα τελετουργικά, θεμελιώνουν ( χτίζουν) ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας μέσα στο ενεργειακό πεδίο των διδύμων!! 

-Ο σκοπός του σταδίου της Κρίσης: 

Να δημιουργήσει ευκαιρίες για γιατρειά και ωρίμανση των νοητικών και συναισθηματικών σωμάτων των διδύμων.!! 
Τέταρτο στάδιο: Τάσεις Φυγής 

-Χαρακτηριστικά του Σταδίου αυτού. 

Το Εγώ είναι φυσικό να φοβάται την εξαφάνισή του από την θεϊκή αυτή ενωμένη συνειδητότητα που βρίσκεται κωδικοποιημένη μέσα στην ένωση των Διδύμων (μέσα στις δίδυμες φλόγες)!! 

Το σώμα του πόνου κάνει ξανά την εμφάνισή του και ενεργοποιούνται μηχανισμοί του επιβίωσης του Εγώ. Tότε, αναδύονται πάλι συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα τέτοια όπως η άρνηση, η αντίσταση, ο χειρισμός, ο θυμός, η τιμωρία, η κριτική. 

Ο ένας και οι δυο δίδυμοι ξεχειλίζουν από συναισθηματικό και νοητικό βαθύ πόνο από κάτι που μοιάζει να είναι απόρριψη και εγκατάλειψη σε επίπεδο ψυχής !!!! 

Αυτός ο αβάσταχτος ψυχικός πόνος οδηγεί φυσιολογικά τον έναν ή και τους δυο διδύμους να αποτραβηχτούν και να μπλοκάρει την επικοινωνία από φόβο και ματαιότητα (όταν πιστεύουμε πως κάτι είναι μάταιο….). 

Ο ένας ή και οι δύο δίδυμοι ίσως να προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να ξαναδημιουργήσουν την αυθεντική αρχική αρμονία. 

-Ο σκοπός του σταδίου της Τάσης Φυγής: 

Να οδηγηθούν και τα δυο άτομα μπροστά στον Θεό για ίαση και ωρίμανση του πνευματικού σώματος!! 

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 
Ο πειρασμός της εμπλοκής στην διαμάχη με το Εγώ ή την απόσυρση (εγκατάλειψη της προσπάθειας και αποτράβηγμα στον εαυτό) είναι πολύ ελκυστικός και πολλές φορές είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς. Κι αυτός είναι ο λόγος που κάποιες δίδυμες φλόγες ποτέ δεν φτάνουν στα στάδια της Παράδοσης, της Λάμψης, της Αρμονίας. 

– Θυμηθείτε: δεν υπάρχει χώρος για κριτική στο σμίξιμο με την Δίδυμη Φλόγα!!!! 

-Κάθε ψυχή μαθαίνει πολλά προχωρώντας στο δικό της προσωπικό μονοπάτι και κάνοντας επιλογές βασισμένες στην ελεύθερη βούλησή του. Οι άγραφες σκέψεις αγάπης που κάνετε, θα γίνουν αισθητές στο υποσυνείδητο του αγαπημένου σας, και θα διατηρούνται δυνατές.
 
– Στάδιο 5: Αποδοχή 

-Χαρακτηριστικού του σταδίου 5. 

Η έκβαση και ο προορισμός της σχέσης αφήνονται στα χέρια της Θεϊκής προστασίας,με ολοκληρωτική εμπιστοσύνη και πίστη!! Γενικώς, είναι αποδεκτό ότι το τι είναι καλό και ποιος ο προορισμός της κάθε σχέσης όσον αφορά την φυσική αρμονία είναι κάτι που θα αποκαλυφθεί στον καιρό του!!!

( ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!) 

Εκείνος ο δίδυμος που έφυγε από την σχέση, δικαιούται τον χώρο και την ελευθερία να μπορεί να αναπτυχθεί στους δικούς του ρυθμούς και με τους δικούς του τρόπους. Σε αυτό το σημείο, η συχνότητα της συμπόνοιας επιστρέφει και γίνεται πιο δυνατή. 

Ο δίδυμος που μένει πίσω, κρατάει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του για τον αγαπημένο του, ενόσω περιπλανιέται ψάχνοντας να φωτιστεί. Ίσως είναι γι αυτόν μια ευκαιρία για να εκφράσει τον ανεκπλήρωτο έρωτά του μέσα από την τέχνη, την μουσική, το γράψιμο, την ποίηση, την διδασκαλία, την προσφορά του σε ομάδες δράσης ή σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. 

-Σκοπός του σταδίου της Αποδοχής 

Να βοηθηθεί κάθε ψυχή στην απελευθέρωση του Εγώ, να αναπτύξει τακτική επικοινωνία με τον Θεό και να επιδείξει ολοκληρωτική εμπιστοσύνη στο θέλημά Του, σχετικά με το τι είναι σωστό και πότε!! 

– Στάδιο 6: Αυτογνωσία, Φώτιση, Λάμψη 

– Χαρακτηριστικά του σταδίου 6: 

Το Εγώ ή αλλιώς, ο κατώτερος Εαυτός, πεθαίνει και στην θέση του μια Θεόσταλτη Δύναμη διαποτίζει το φυσικό σώμα. Αυτό οδηγεί σε μια ολοκληρωτική πνευματική αφύπνιση,
φτάνοντας κάποιον στην πλήρη αφυπνισμένη θεϊκότητα.!! 

-Αυτό είναι το στάδιο όπου ακτινοβολεί η Θεϊκή Αγάπη παρά η ζητούμενη ρομαντική αγάπη.

Σε αυτό το επίπεδο όπου οι δίδυμοι αποδέχονται πλήρως ο ένας τον άλλον, τα νοητικά, συναισθηματικά και φυσικά τους σώματα φτάνουν στην πλήρη ωριμότητα.

Ξυπνάνε μέσα τους καινούργιες δημιουργικές διαθέσεις και θεραπευτικές ικανότητες,που τίθενται στην υπηρεσία των άλλων. 

-Ο σκοπός του σταδίου της Ακτινοβολίας (Λάμψης): 

Η εγκατάσταση μιας ροής θεϊκής αγάπης προς τα έξω, μέσα από το σώμα και την δουλειά τους,
τα οποία δονούνται ανεβάζοντας την ανθρωπότητα σε υψηλότερο επίπεδο!! 

-Στάδιο 7: Αρμονία 

-Χαρακτηριστικά του σταδίου 7 : 

Σε αυτό το στάδιο και οι δυο δίδυμοι έχουν αφυπνιστεί. Βρίσκονται μαζί σε φυσικό επίπεδο έτσι ώστε αφομοιώνοντας τις ενωμένες τους ενέργειες, να εργαστούν με το ενοποιημένο τους δυναμικό. 

Και οι δυο δίδυμοι ενώνονται πλήρως, μέσα στην Τρίτη ενέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης, με έναν τρόπο που επηρεάζει τους άλλους να ανοίξουν τις καρδιές τους. 

-Σκοπός του σταδίου 7 :
Να εκπληρώσουν τον προορισμό της Δίδυμης Φλόγας!! 

Οι δίδυμες φλόγες έρχονται στην ζωή σας για να σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε την δόνηση της ανιδιοτελούς αγάπης!! 




6 τρόποι με τους οποίους υποβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής σου, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι...!!!!

Δεν υπάρχει πιο αδίστακτος εχθρός του εαυτού μας, από την φωνή που υπάρχει μέσα μας και συνεχώς μάς ενοχοποιεί για τις αποφάσεις και τις επιλογές μας, που μονίμως κριτικάρει την εμφάνισή μας, που «καταδικάζει την χαρά από όπου κι αν προέρχεται», που βρίσκει πάντα κάτι λάθος σε όλα, που αξιολογεί αρνητικά καταστάσεις πριν τις βιώσει.

Αυτή η φωνή δεν εμφανίζεται ξαφνικά μέσα μας. Οι πρώτοι της ήχοι ακούστηκαν προτού ακόμα μάθουμε να μιλάμε. Φτιαγμένη από αρνητικές εμπειρίες και καταστάσεις που αποδεικνύεται ότι καθόλου καλό δεν μας έκαναν. 

Ο Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας Zig Ziglar είχε πει «Δημιούργησε μια ζωή που θα ανυπομονείς να τη ζεις». Αυτό κάποιοι το έχουν καταφέρει. Κάποιοι άλλοι, έχουν συνήθειες που κάνουν την ζωή τους να φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο, κάτι που δεν έχει προοπτική, κάτι σχεδόν δυσάρεστο. 

Αυτές οι συνήθειες (ύπουλα) υποβαθμίζουν τον τρόπο που ζούνε, την ποιότητά του. Δεν αναφερόμαστε στην ποιότητα των υλικών αγαθών, αλλά στην «ποιότητα» του τρόπου σκέψης και καταστάσεων που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους. 

Ποιες είναι οι συνήθειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και ανακόπτουν κάθε προοπτική εξέλιξης; 

1. Η αδιάκοπη αρνητική κριτική προς τον εαυτό σου: Αν μιλάς για τον εαυτό σου όπως μιλάς για έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν τρέφεις θετικά συναισθήματα, αν συνεχώς υποβαθμίζεις τις ικανότητές σου και βρίσκεις διαρκώς ελλείψεις και ελαττώματα στη συμπεριφορά σου, αυτομάτως, δηλώνεις στον εαυτό σου ότι δεν «αξίζει κάτι καλύτερο», ότι «δεν θα προχωρήσει», ότι «δεν αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων». Και ξέρεις κάτι; Αυτό ακριβώς συμβαίνει και θα συμβαίνει αν δεν αλλάξεις τακτική. 

2. Οι σχέσεις που σου κάνουν κακό: Οι άνθρωποι που σε κάνουν να βρίσκεσαι σε μια διαρκή «αμυντική στάση» όταν μιλάς μαζί τους, που σε κριτικάρουν, που τους ακούς συνεχώς να παραπονιούνται, που σε εκμεταλλεύονται. Χρειάζεται τρομερή εσωτερική δύναμη για να καταφέρεις να βγεις αλώβητος από την επαφή μαζί τους. Όσο διατηρείς αυτές τις σχέσεις, σαμποτάρεις την καλή σου διάθεση που τόσα θα μπορούσε να σου προσφέρει. 

3. Δεν σε βλέπει ο ήλιος - Δεν περπατάς- Τρέφεσαι με ό,τι βρίσκεις μπροστά σου - Δεν πίνεις νερό: Αυτές οι συνήθειές σου ροκανίζουν την ενέργειά σου. Ρίχνουν κατακόρυφα την ψυχολογία σου, κάνουν τον οργανισμό σου ευάλωτο στις ασθένειες και σε κάνουν να αισθάνεσαι διαρκώς κουρασμένη και κακόκεφη. 

4. Η αναβλητικότητά σου: Η συνήθειά σου να αναβάλλεις συνεχώς την διεκπεραίωση υποχρεώσεων και την υλοποίηση στόχων μέχρι την τελευταία στιγμή ή επ’αόριστον ανακόπτει την προοπτική εξέλιξής σου και ευθύνεται για το στρες που μπορεί να νιώθεις ότι τα περιθώρια στενεύουν. 

5. Αποθαρρύνεις τον εαυτό σου πριν καν προσπαθήσει -Έχεις αρνητική εντύπωση για πράγματα που ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει να ζήσεις: 
Εσύ και μόνο εσύ δίνεις την αξία στα πράγματα. Εσύ μπορείς να αξιολογήσεις καλύτερα από όλους τον εαυτό σου. Εσύ μπορείς να του επιτρέψεις να ζήσει μια συναρπαστική ζωή. 

Αν συνεχώς του λες ότι είναι μάταιο να προσπαθήσει γιατί δεν θα τα καταφέρει, αν κρίνεις αρνητικά ανθρώπους και εμπειρίες πριν καν τις ζήσεις, υποβαθμίζεις τον εαυτό σου, το παρόν σου και το μέλλον σου. 

6) Ο προσωπικός σου χώρος είναι ένα χάος: Αν ζεις σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο από πράγματα που δεν χρειάζεσαι και δεν σου γεννούν θετικά συναισθήματα, με ελλιπή καθαριότητα είναι απόλυτα λογικό να μην νιώθεις ευχάριστα. Αυτή η πνιγερή ατμόσφαιρα δεν μπορεί παρά να σκοτώνει σε μικρές δόσεις την δημιουργικότητά σου. 




by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η ζωή σου ξεκινά από την αρχή, μόλις καταλάβεις πως η δύναμή σου, είσαι εσύ...!!!!

Κοιτάω γύρω μου και αντικρίζω ανθρώπους που αναμένουν διακαώς να έρθει κάποιος να τους σώσει. Περιμένουν κάποιον να τους τραβήξει από τον βάλτο που τους έχει καταπιεί. Κάθονται στη γωνιά τους και αναμένουν κάποιον να τους πάρει από το χέρι και να τους πάει μπροστά.

Και ομολογουμένως είναι αρκετά ανακουφιστικό να σου υποδεικνύει ο άλλος τον δρόμο. Να σε καθοδηγεί για να βγεις από τον λαβύρινθο. Είναι ο εύκολος δρόμος να αποφασίζει κάποιος για λογαριασμό δικό σου, χωρίς εσύ να αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ σωστού και λάθους, και απλά να διασχίζεις το μονοπάτι που άλλοι χάραξαν για σένα. 

Ζεις σε μια ζωή δανεική, που δεν σου ανήκει. Μια τέτοια ζωή ονειρευόσουν να σφυρηλατήσεις; Πάνω σε πλάτες άλλων;

Βλέπω γύρω μου ανθρώπους , βολεμένους ,συμβιβασμένους. Τα βλέμματά τους αντικατοπτρίζουν τον φόβο. Φοβούνται να πορευτούν μόνοι τους, βασιζόμενοι στη δύναμή τους. Αδυνατούν να ορθώσουν το ανάστημά τους, και αφήνονται να τους καταβροχθίσει το σκοτάδι. 

Έρμαια των φόβων του. Εσύ, που στηρίζεσαι σε πλάτες τρίτων, και κρύβεσαι πίσω τους, για πόσο ακόμα θα αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τη ζωή κατά πρόσωπο; Αφυπνίσου και ζήσε με τις δικές σου επιταγές και την εσωτερική σου ρώμη.

Πόσο οικεία μας ακούγεται η φράση «Δεν αντέχω άλλο;». Κι όμως η δύναμη να υπομένεις υπάρχει. Αυτό που δεν είχες αντιληφθεί τόσο καιρό, είναι ότι αυτή η δύναμη κατοικεί μέσα σου. Μέσα όμως είναι σκοτεινά και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις το σκοτάδι. 

Μόνο έτσι όμως, θα ανακαλύψεις ότι το χέρι που περίμενες να σε σηκώσει, η θεία δύναμη που αναζητούσες στην πραγματικότητα είσαι εσύ. Η δύναμη αυτή πηγάζει από μέσα σου.

Όσο λαβωμένος κι αν είσαι, όσο κι αν τα φτερά σου έχουν γίνει θρύψαλα, σύντομα θα είσαι εσύ ο ίδιος η κινητήρια δύναμή σου. Σύντομα, θα έχεις αποκτήσει την ικανότητα να σταθείς με πυγμή στα πόδια σου. 

Κι όταν τα προβλήματα θα σε έχουν κατακλύσει, θα λυγίσεις , θα γονατίσεις… Και τότε χρειάζεται το ψυχικό σθένος σου για να ορθoποδήσεις ξανά. Σου λέω όμως, πως για να δεις το ουράνιο τόξο πρέπει να αντέξεις την βροχή.

Σφίξε την γροθιά σου και συνέχισε να παλεύεις. Εφτά φορές να πέφτεις, οκτώ να σηκώνεσαι. Έχεις να διαβείς δύσκολα μονοπάτια. Στάσου στα πόδια σου, με όλα τον κόσμο απέναντί σου, αν χρειαστεί. 

Έχεις την δύναμη να κατακτήσεις όλο τον κόσμο, αν το θέλεις. Μη φοβάσαι. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου , και αυτή θα σου χαμογελάσει. Θα είναι σαν να ξαναγεννιέσαι μέσα από το σκοτάδι. Αποστασιοποιήσου από την παθητικότητα.

Δραπέτευσε από τη ζώνη ασφαλείας σου, και διεκδίκησε την ζωή σου. Μια ζωή από την αρχή. Μπορείς να γκρεμίσεις, και να ξανά χτίσεις την ζωή σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και σταθμά, όταν ανακαλύψεις τι δύναμη κατοικεί μέσα σου.

Εσύ και μόνο, μπορείς να κατακτήσεις την ζωή σου. Πάρε αγκαζέ την δύναμή σου, και μαζί θα προχωρήσετε μπροστά. Ό,τι τροχοπέδη και να συναντήσεις στο δρόμο σου, μπορεί να το αντιμετωπίσεις, μόνο με την εσωτερική σου δύναμη. Έτσι θα γκρεμίσεις τείχη και θα χτίσεις γέφυρες.

Χωρίς να ζητιανεύεις την βοήθεια κανενός. Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να προχωράς χιλιόμετρα μπροστά, στηριζόμενος στα δικά σου πόδια; Μη φοβάσαι να ρισκάρεις. Τόλμα. Κι αν δεν τελεσφορήσει, δεν πειράζει. Κέρδισες την εμπειρία. 

Οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στην πορεία της ζωής σου, μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται ωφέλιμο. Σε προετοιμάζει να βρεις τα πατήματά σου, και φανερώνει την δύναμη που έκρυβες καλά μέσα σου.

Μπορείς να αφήσεις τις αδυναμίες σου, τους φόβους να σε καταβροχθίσουν, και να κρυφτείς ξανά στην γωνίτσα σου. 

Ή μπορείς να μετουσιώσεις το σκοτάδι σε φως και να εστιάσεις σ’ αυτό. Κι εσύ που φοβάσαι, και εσύ που έμαθες να στηρίζεσαι σε ξένο ώμο, ήρθε η ώρα να στηριχθείς στα πόδια σου. Για σένα. Για μια νέα ζωή με γνώμονα το θάρρος. Ο ήρωας που καρτερικά περίμενες είναι ο εαυτός σου. 




Βάγια Αγγελακοπούλου

Πόσο προστατεύεις τον εαυτό σου ;

Ανάμεσα σε πιέσεις, απογοητεύσεις, υποχρεώσεις, συμβιβασμούς και συνεχείς εκκρεμότητες εσύ πόσο και πώς προστατεύεις τον εαυτό σου; Στη σύγχρονη εποχή των ταχυτήτων, των πολλαπλών ρόλων και των οικονομικών απαιτήσεων, η διασφάλιση μιας εσωτερικής ισορροπίας μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ. Ο ψυχισμός ακροβατεί ανάμεσα στην πίεση και την επιθυμία που παραμερίζεται εν τέλει.

Συνήθως, υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και θεωρούμε πως αντέχουμε. Παρατείνουμε, αναβάλλουμε, σιωπούμε. Σε έναν καταπιεσμένο και υπ’ ατμόν εαυτό, όμως, όλα είναι έκρυθμα και απρόβλεπτα….

Τα όρια του καθενός μας καταπατούνται συχνά και απερίσκεπτα. Προτιμούμε να ζορίσουμε λίγο ακόμα τον εαυτό μας προκειμένου να φτάσουμε έναν στόχο, να διεκπεραιώσουμε κάτι ή να διευκολύνουμε μια κατάσταση. Και το «λίγο ακόμα» παίρνει πολύ…! 

Σχεδόν «συνηθίζουμε» να είμαστε πιεσμένοι, αγχωμένοι, απελπισμένοι. Υπομένουμε, γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κι όλο και αλλοτριωνόμαστε, κι όλο κι αλλοιωνόμαστε ψυχικά και συναισθηματικά. 

Κι έρχεται μια μέρα που συνειδητοποιείς ότι ζεις μια ζωή που στην ουσία δεν επιθυμείς. 

Τόσες θυσίες, τόσες αυτοθυσίες, τόσες προτεραιότητες και τόσες ιεραρχήσεις που σε έκαναν να ξεχάσεις την ουσία σου. Ποιος είσαι; Τι θέλεις; Τι λαχταράς; Πού θες να φτάσεις; Ξέχασες να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, την αυθυπαρξία σου, την αυτοαξία σου, τις ανάγκες σου και τις εκφάνσεις σου. 

Δεν είναι αθέμιτο, ούτε κατακριτέο να ακούς τον εαυτό σου και να πράττεις ανάλογα. Τι κάνεις όταν δυσανασχετείς; Όταν διαφωνείς; Όταν «λιμνάζεις»; Αντιδράς; Αντιστέκεσαι; Αναθεωρείς; Ή μήπως σιωπαίνεις; Μήπως στωικά υπομένεις; 

Η αυτοπροστασία ως έννοια είναι παρεξηγημένη. Δεν θα πρέπει να συγχέεται ούτε με τον εγωισμό, ούτε με την έπαρση, αλλά ούτε με την «αναισθησία». 

Η αυτοπροστασία είναι μέρος της αυτογνωσίας και βασίζεται στον αυτοσεβασμό! Σέβεσαι την ίδια σου την ύπαρξη ως ολότητα; Την προασπίζεσαι; Την «ακούς»; 

Τολμάς να κάνεις τις ανατροπές που έχεις τόσο ανάγκη; 

Τολμάς να πας κόντρα στους φόβους και στα άγχη της ρουτίνας σου; Έρχεσαι σε ρήξη με τη «βολή» σου; 

Η αυτοπροστασία έχει να κάνει κυρίως με τις επιλογές σου, με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι μη υγιείς ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις, με τις «εκτονώσεις» που επιτρέπεις στον εαυτό σου, με τις αλήθειες που λες, με τις αλλαγές που επιδιώκεις, με τα όριά σου που σέβεσαι, με τα «όχι» που θες να πεις, με την ισορροπία που πασχίζεις να εδραιώσεις μέσα σου ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σου. 

Δεν θέλει κόπο η όλη διαδικασία, αρκεί να είναι ξεκάθαρο μέσα σου τι είναι σημαντικό για σένα και τι όχι… και τι κάνεις για αυτό! 

Πολλές φορές μόνοι μας, άθελά μας υπονομεύουμε την ψυχική μας ισορροπία. Μένουμε σε εργασίες που μας καταρρακώνουν, σε δεσμούς που μας δυστυχούν, σε συνθήκες που δεν μας εκφράζουν, σε καταστάσεις που μας ασφυκτιούν. 

Εγκλωβιζόμαστε, καταπιεζόμαστε, «βουλιάζουμε», αλλά παρόλα αυτά σιωπή… αδράνεια… παθητικότητα…! Ακόμα κι αν η ανοχή μας και η παραμονή μας σε ένα συναισθηματικό καθεστώς μη ικανοποίησης είναι προϊόν συνεχούς εκλογίκευσης και συγκατάβασης προς κάποιες κοινωνικές νόρμες, ο ψυχισμός παρόλα αυτά θα έρθει η στιγμή που θα επαναστατήσει! 

Οτιδήποτε αντιβαίνει τη σταθερότητα, την ηρεμία και την ισορροπία της ψυχής έχει συνέπειες… 

Δεν μπορείς να κρυφτείς από έναν εαυτό απογοητευμένο, αποπροσανατολισμένο και «μπουκωμένο». Πολλές φορές και οργισμένο, εξαγριωμένο. 

Καμία μορφή αδιάλειπτης καταπίεσης δεν γίνεται δεκτή από το «ψυχικό κέντρο» μας. Κανένα άλλοθι, καμία δικαιολογία δεν θα κρατήσουν για πάντα το μυαλό μας σε πλάνη και αμφιβολία. Οι συνειδητοποιήσεις θα γίνουν. Οι αφυπνίσεις θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Το ζήτημα τότε θα είναι πόσο χρόνο έχασες και πόσες πληγές μετράς…! 




by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Wi-Fi : Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Δείτε τι μας κάνει...!!!!

Στη σύγχρονη κοινωνία, όλοι σχεδόν κατά κάποιο τρόπο είναι εθισμένοι στο Internet, πράγμα που έγινε ακόμα πιο εμφανές με την επανάσταση του Wi-Fi.

Πλέον είμαστε σε θέση να «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο όποτε το θελήσουμε, ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε ή που πάμε.

Όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, οι εταιρείες που παράγουν Wi-Fi routers πρέπει να ακολουθούν μερικές αυστηρές προδιαγραφές ώστε να κάνουν αυτές τις συσκευές ασφαλείς για την υγεία μας. 

Ωστόσο, θα σας αποκαλύψουμε μερικά γεγονότα σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων συσκευών και τα Wi-Fi routers:Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ο τρόπος που μια συσκευή συνδέεται με το router χωρίς καλώδια. 

Οι ασύρματες συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι φορητοί υπολογιστές, εκπέμπουν WLAN σήματα (ηλεκτρομαγνητικά κύματα), για να συνδεθούν στο δρομολογητή.

Ωστόσο, ο βρόχος αυτών των σημάτων βλάπτει την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι δρομολογητές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και την ανάπτυξη, τόσο των ανθρώπων, όσο και των φυτών. 
Μερικές από τις συνέπειες της έκθεσης σε αυτά τα σήματα είναι :

· Δυσκολία στη συγκέντρωση 

· Ωταλγία 

· Συχνοί, έντονοι πονοκέφαλοι 

· Χρόνια κόπωση 

· Προβλήματα ύπνου 

Όμως, είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση των νέων τεχνολογιών και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε να σταματήσετε τη χρήση των ασύρματων συσκευών και των Wi-Fi routers, αλλά μπορούμε να σας προτείνουμε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πως να περιορίσετε την επιβλαβή επιρροή τους και να μειώσετε τις παρενέργειες τους:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τα προγράμματα Wi-Fi πριν πάτε για ύπνο.

Δεν θα πρέπει να τοποθετείτε το router στην κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρά σας.

Χρησιμοποιήστε ενσύρματο τηλέφωνο στο σπίτι, προκειμένου να μειωθούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείτε, για να ελαχιστοποιήσετε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που βλάπτουν την ανάπτυξη των παιδιών σας. 




Η Ελληνική υπερτροφή που είναι φάρμακο...!!!!

Είναι μία από τις υπερτροφές που παράγει η ελληνική γη και παρέχει πλειάδα θρεπτικών συστατικών. Διόλου τυχαία την έχουν αποκαλέσει «μαύρο χρυσό». Βάλτε αυτή την πολύτιμη τροφή στην καθημερινότητά σας

Η κορινθιακή σταφίδα ως προϊόν σταφιδοποίησης (μετατροπής δηλαδή, του σταφυλιού σε σταφίδα) είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα και μικροθρεπτικά συστατικά με ιδιαίτερη αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μέρος των φυτικών ινών της σταφίδας αφορά τις λεγόμενες φρουκτάνες, πρεβιοτικά με θετική επίδραση σε πολλούς δείκτες υγείας.

Ως πρεβιοτικό καθορίζεται κάθε άπεπτο διατροφικό συστατικό που επηρεάζει ευεργετικά τη χλωρίδα του παχέος εντέρου, με το να προάγει επιλεκτικά την ανάπτυξη και/ή τη δράση ενός ή μίας ομάδας βακτηρίων, τα οποία αποδεδειγμένα βελτιώνουν την υγεία του οργανισμού. 

Φανταστείτε πως κάθε φορά που καταναλώνετε κορινθιακή σταφίδα, τρέφετε τα καλά βακτήρια του εντέρου σας.

Για ένα κιλό σταφίδας απαιτούνται περίπου τρία κιλά σταφυλιών τα οποία υπόκεινται σε ξήρανση, κυρίως στον ήλιο και χωρίς τη χρήση προσθέτων.

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε σάκχαρα και, επομένως, σε άμεσης μορφής ενέργεια αποτελεί τη βασική αιτία ταύτισης της σταφίδας με θερμαντική τροφή, απαραίτητη συντροφιά κάθε ορειβάτη.

Στο παρελθόν, αυτό το χαρακτηριστικό της βρέθηκε στο επίκεντρο διαφημιστική καμπάνιας που προσδιόριζε την κορινθιακή σταφίδα ως εναλλακτική πρόταση για το σχολικό κολατσιό.

Το θρεπτικό στοιχείο που δεσπόζει στην κορινθιακή σταφίδα είναι σίγουρα το κάλιο, ενώ οι πιο πρόσφατες αναλύσεις υποδεικνύουν πως αξιοσημείωτο είναι το περιεχόμενό της σε αντιοξειδωτικά (βανιλλικό οξύ, γαλλικό οξύ, καφεϊκό οξύ, κερκετίνη, ανθοκυανίνες κ.α.) αλλά και σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β1,Β2, Β6, παρ’ ότι πρόκειται για αποξηραμένο φρούτο.

Δύο κουταλιές της σούπας κορινθιακή σταφίδα ισοδυναμούν με μια μικρομερίδα φρούτου και στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής πρέπει να καταναλώνουμε μία ποικιλία τριών μικρομερίδων φρούτων ημερησίως (μία μικρομερίδα φρούτου ισούται με ένα μήλο, μισό αχλάδι, ένα μικρό πορτοκάλι κ.λπ.) όπως αναφέρουν οι διαιτολόγοι Κωνσταντίνος Ξένος και Αστερία Σταματάκη στο βιβλίο τους «Γνωρίστε τα ελληνικά super foods».

Ευεργετικά οφέλη – Εντυπωσιακά επιστημονικά στοιχεία

Μελέτη επιστημόνων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που διερεύνησε τη δράση ειδικού εκχυλίσματος της κορινθιακής σταφίδας σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το εκχύλισμα είχε σημαντικές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και κυτταροπροστατευτικές επιδράσεις.

Η υψηλή περιεκτικότητα της κορινθιακής σταφίδας σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει (η επιστημονική τους ονομασία είναι βιοδιαθέσιμα), φαίνεται να αποτελεί τη βασική αιτία αυτών των θετικών επιδράσεων.

Άλλωστε η αντιοξειδωτική δράση της κορινθιακής σταφίδας έχει πιστοποιηθεί με αναλύσεις Ελλήνων επιστημόνων και στο παρελθόν.

Η επίδραση ειδικού εκχυλίσματος κορινθιακής σταφίδας έχει διερευνηθεί εργαστηριακά και σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του στομάχου (AGS) με ανάλογα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Άλλη μελέτη σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, έδειξε ότι η κορινθιακή σταφίδα (που αντικατέστησε δύο μικρομερίδες άλλων φρούτων του διαιτολογίου) βοηθά στη ρύθμιση της διαστολικής (μικρής) πίεσης αυτών των ατόμων και μάλιστα χωρίς να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, όπως θα περιμέναμε λόγω των αυξημένων σακχάρων που εμπεριέχει η σταφίδα. Κρίνεται, λοιπόν, ασφαλής και γι’ αυτό το ιδιαίτερο γκρουπ ασθενών.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πολύ πρόσφατα δεδομένα αναδεικνύουν την κορινθιακή σταφίδα ως όπλο και κατά της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του συκωτιού, μιας κατάστασης που ο λαός αναφέρει ως «λίπος στο συκώτι».

Πηγή: Γνωρίστε τα ελληνικά super foods, Κωνσταντίνος Ξένος & Αστερία Σταματάκη, εκδόσεις Διόπτρα




ygeiamou.gr 

Η Τέχνη να Επιβιώνεις...!!!!


ΚΑΘΕ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κάθε άνθρωπος που δεν ανήκει στα θλιβερά 5/6 της ανθρωπότητας που είναι εκ φύσεως μειονεκτικά, όταν περάσει τα σαράντα είναι δύσκολο να μη δείξει κάποια στοιχεία μισανθρωπισμού. 

Γιατί κρίνοντας απ’ τον εαυτό του, έχει καταλήξει στα συμπεράσματά του σχετικά με τους άλλους κι έχει ανα­καλύψει πως σε ό,τι αφορά το κεφάλι αλλά και την καρ­διά, πολλές φορές μάλιστα και τα δύο, έχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο που οι άλλοι αδυνατούν να φτάσουν, γι’ αυτό και αποφεύγει την οποιαδήποτε σχέση μαζί τους. 

Για τον ίδιο λόγο, ο καθένας αγαπάει ή μισεί τη μοναξιά του, με άλλα λόγια την παρέα με τον εαυτό του, ανάλογα με το πόσο αξίζει ο ίδιος.

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, θεωρούμε πως η ζωή είναι ατέλειωτη και χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας απερίσκεπτα - όσο μεγαλώνουμε όμως, αρχίζουμε να κάνουμε οικονομία. Γιατί προς τα τέλη της ζωής μας, κάθε μέρα που ζούμε μας προκαλεί μια αίσθηση που μοιάζει μ’ αυτήν που έχει σε κάθε του βήμα ο εγκληματίας, όταν τον πάνε στο ικρίωμα.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΖΟΥΜΕ, τόσο λιγότερα γεγονότα μάς φαίνονται σημαντικά, ή αρκετά σπουδαία, για να θέλουμε να τα θυμόμαστε αργότερα, να τα κρατήσουμε δηλαδή σταθερά στη μνήμη μας: γι’ αυτό και μόλις περάσουν, τα ξεχνάμε. Περνάει λοιπόν ο χρόνος έτσι, χωρίς ν’ αφήνει ίχνη.

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΖΟΥΜΕ με όλο και λιγότερη συνείδηση. Τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται χωρίς να μας κάνουν εντύπωση· σαν ένα έργο τέχνης που το έχουμε δει χιλιάδες φορές: κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και μετά δεν ξέρουμε αν το έχουμε κάνει ή όχι. 

Και καθώς η ζωή γίνεται όλο και πιο ασυναίσθητη, επιταχύνεται και η γενικότερη ασυνειδησία, οπότε η ζωή περνάει όλο και πιο γρήγορα.

ΓΕΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ότι τα πρώτα σαράντα χρό­νια της ζωής μάς δίνουν το κείμενο, τα επόμενα τριάντα τα σχόλια πάνω στο κείμενο, τα οποία μας επιτρέπουν να καταλάβουμε για πρώτη φορά σωστά το νόημα, τις ανα­φορές, τα ηθικά διδάγματα και τις λεπτές έννοιες του κει­μένου.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, συμβαίνει κάτι ανάλογο μ’ αυτό που γίνεται στο τέλος ενός χορού μεταμφιεσμένων : πέφτουν οι μάσκες. Τότε βλέπεις καθαρά ποιους ακρι­βώς είχες συναναστραφεί στη διάρκεια της ζωής σου. Γιατί τότε βγαίνουν οι χαρακτήρες των ανθρώπων πραγ­ματικά στο φως, οι πράξεις έχουν επιτέλους καρποφορή­σει, τα επιτεύγματα έχουν σωστά εκτιμηθεί και καθετί το ψεύτικο έχει γκρεμιστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ότι γενικά, και ανεξάρτητα από τις επιμέρους συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες, η νιότη χαρακτηρίζεται από μια κάποια μελαγχολία και θλίψη, ενώ τα γηρατειά αντίθετα χαρακτηρίζονται από μια σχε­τική ευθυμία: και ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι άλλος απ’ το γεγονός ότι ο νέος υπηρετεί δουλικά τον δαίμονα εκείνο, που δεν τον αφήνει ούτε στιγμή ήσυχο.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ σχεδόν κάθε δυστυχία που καταδυνα­στεύει ή απειλεί τον άνθρωπο. Ο ηλικιωμένος όμως είναι χαρούμενος και γαλήνιος, μοιάζει με κάποιον που μετά από πολλά χρόνια έχει απαλλαγεί από τα δεσμά του και κινείται πια ελεύθερα. 

Από την άλλη μεριά ωστόσο πρέ­πει να ειπωθεί ότι, όταν σβήνει το σεξουαλικό ένστικτο, χάνεται ο πραγματικός πυρήνας της ζωής, και το μόνο που μένει είναι το κέλυφος· η ζωή δηλαδή μοιάζει με μια κωμωδία, που ξεκινάει με κανονικούς ηθοποιούς και μετά συνεχίζει να παίζεται μέχρι το τέλος από κούκλες που έχουν φορέσει τα ρούχα των ανθρώπων.

Άρθουρ Σοπενχάουερ – Η τέχνη να επιβιώνεις, εκδόσεις Γνώση




www.doctv.gr, www.stixovoli.com
enallaktikidrasi.com 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Μόνο από τον εαυτό μας κινδυνεύουμε...!!!!

Από έναν έρωτα μπορείς να ξεφύγεις πιο εύκολα. Από τον οίκτο όχι.

Ο κίνδυνος της συμπόνιας, της συμπόνιας με την έννοια του ρυπαρού οίκτου και όχι της φιλαλληλίας που εξευγενίζει τη ζωή, είναι εξουθενωτικός, ευνουχιστικός, παραμορφωτικός.

Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς πόσο πολλές, στενές σχέσεις βασίζονται σε τούτο το νοσηρό αίσθημα και μόνο, επιβιώνουν μέσα στον δικό του εγκλωβισμό, γι’ αυτό και είναι γεμάτες από ακατανόητα σκοτάδια, αρνητικά αισθήματα, συγκρούσεις και αντιφάσεις, παρανοϊκούς διαλόγους.

Κομποδένουν και κουρελιάζουν τη γνώμη μας και την εκτίμησή μας προς τον εαυτό μας, μας μεταβάλλουν στα μάτια μας σε ένα ανεξέλεγκτο, ρευστό πράγμα.

Τις σχέσεις αυτές τις διαρρέει ο οίκτος.

Όχι η αγάπη, όχι η απολαυστική συνομιλία, όχι ο υγιής θαυμασμός και η γενναία αλληλοστήριξη, αλλά ο γλιστερός, σαν χυμένο βρώμικο λάδι, οίκτος και οι ενοχές που σέρνει μαζί του, αρρωστημένα και παραμορφωμένα τερατώδη μέλη.

Έτσι όπως κάποιοι ζητιάνοι, επιδεικνύοντας τους αποτρόπαιους ακρωτηριασμούς τους, μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι επειδή εμείς είμαστε γεροί και καταβάλλουμε το τίμημα που θα εξορκίσει την ατυχία.

Σ’ αυτές λοιπόν τις σχέσεις δεν υφίσταται ισοτιμία.

Ο ένας πρέπει να είναι ισχυρός και ο άλλος αδύναμος, ώστε να προσφέρει ο ισχυρός και να απορροφάει, σαν αξεδίψαστη άμμος το νερό, ο διαρκώς αδύναμος.

Το δαιμονικό σ’ αυτό το ζευγάρωμα είναι ότι στην πραγματικότητα η ισορροπία δυνάμεων είναι εντελώς ανάστροφη.

Δυνατός εδώ είναι ο αδύναμος και αδύναμο θύμα ο χαρακτηρισμένος – από τον αδύναμο – ισχυρός.

Τον ιστό της αράχνης τον πλέκει και τον τυλίγει ο δήθεν αδύναμος και μια μέρα θα ξυπνήσει ο δήθεν δυνατός, μυγάκι ακινητοποιημένο, αποδυναμωμένο και τυλιγμένο από την κολλώδη ουσία του.

Συμβαίνει συχνά σε ζευγάρια παντρεμένα, αλλά εκεί που κάτι τέτοιο φτάνει το έγκλημα είναι όταν συμβαίνει ανάμεσα σε παιδί και γονιό, παιδί και μάνα τις περισσότερες φορές.

Μια προσωπικότητα, όταν δεν αισθάνεται ισχυρή, ελεύθερη και αξιαγάπητη ώστε να εμπνεύσει αγάπη και αυθεντικούς δεσμούς, θα χρησιμοποιήσει στην πορεία το δόλωμα του οίκτου.

Θα προσπαθεί να είναι διαρκώς «αδύναμη», «δυστυχής», «άρρωστη», προκειμένου να κρατήσει κοντά της εκείνους που «είναι υποχρεωμένοι» να μένουν κοντά της και να τη νοιάζονται.

Ένα από τα μεγαλύτερα βασανιστήρια που έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος, προκειμένου να δυναστεύει και να εκμεταλλεύεται το συνάνθρωπό του, είναι να του εμπνέει ενοχές.

Όταν αισθανόμαστε ενοχές, κατά βάθος θυμώνουμε με αυτόν που μας τις εμπνέει. Ακόμη και με το γονιό, ακόμη και με τον Θεό, εφόσον οι σχέσεις μαζί τους είναι τσιμεντωμένες με ενοχές.

Μπορεί να μη βρίσκουμε το σθένος να απομακρυνθούμε, ωστόσο τους θυμώνουμε διότι μας στερούν ό, τι πολυτιμότερο μας έχει χαριστεί: την ελευθερία μας. Μας κρατούν αλυσοδεμένους πάνω τους και μας ακινητοποιούν με απειλές.

Απειλές όχι εναντίον μας – αυτές θα ήταν πιο εύκολο να τις αντιμετωπίσουμε – αλλά εναντίον του κακόμοιρου του εαυτού τους.

Κυρίως: «Με βασανίζεις…» ή «Είσαι αχάριστος, αναίσθητος», ή «Θα με αρρωστήσεις, θα με πεθάνεις», ή «Εγώ για σένα θυσιάστηκα».

Μόνο από τον εαυτό μας κινδυνεύουμε, μόνο εκεί στο βυθό του βρίσκεται η Κόλαση και ο Παράδεισός μας, γι’ αυτό και προς τα εκεί, προς τα μέσα, αξίζει να οδοιπορούμε.

Κάθε δρόμος, και ο πιο μακρινός, και ο πιο φιλόδοξος πνευματικά, από εκεί περνάει. Από εκεί περνάει ακόμη και η απάρνηση του εαυτού όταν την αποφασίσουμε.

Γι’ αυτό θυμώνουμε όταν μας εμποδίζουν το μόνο δημιουργικό ταξίδι ζωής: να βρούμε τον εαυτό μας.




Μάρω Βαμβουνάκη 

4 συνήθειες που σας χαρίζουν χρόνια...!!!!


Ο υγιεινός τρόπος ζωής μεταφράζεται σε μακροβιότητα. Το συγκεκριμένο πόρισμα προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «American Journal of Public Health».Χρησιμοποιώντας δημογραφικά στοιχεία των Η.Π.Α., από το 1988 έως το 2006, οι ερευνητές καθόρισαν ότι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών και άνω, που...

δεν καπνίζουν, ασκούνται σε τακτική βάση, ακολουθούν υγιεινή διατροφή και καταναλώνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ, έχουν 63% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε μικρή ηλικία, σε σχέση με ανθρώπους που δεν ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην έρευνα έλαβαν μέρος σχεδόν 17.000 άνθρωποι.

Χωριστά η καθεμία συμπεριφορά παρέχει προστασία, αλλά το μεγαλύτερο όφελος προέρχεται από τις 4 σε συνδυασμό.

Όσοι είχαν υιοθετήσει τις 4 συμπεριφορές παρουσίαζαν κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο και καρδιοπάθεια κατά τα δύο τρίτα χαμηλότερο, ενώ άλλες αιτίες θανάτου ήταν 57% χαμηλότερες σε σχέση με όσους δεν ακολουθούσαν κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές.

Ο Thomas R. Frieden, διευθυντής του CDC, δήλωσε ότι, αν κάποιος θέλει να ζήσει περισσότερο και να αισθάνεται ευεξία, θα πρέπει να υιοθετήσει υγιεινές συμπεριφορές, να μην καπνίζει, να ασκείται τακτικά, να τρώει υγιεινά και να αποφεύγει την υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Οι γυναίκες που ακολουθούσαν τις 4 συμπεριφορές είχαν ελαφρώς καλύτερη εικόνα από τους άνδρες. Ο κίνδυνος θνησιμότητας από όλα τα αίτια ήταν 63% χαμηλότερος, ενώ των ανδρών ήταν 62% χαμηλότερος.

Εστιάζοντας σε καθεμία συμπεριφορά χωριστά, άνθρωποι που δεν κάπνιζαν είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ – όχι περισσότερα από 2 ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες – συνδεόταν πιο ισχυρά με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ποσοστό 40 έως 50% ήδη είχε υιοθετήσει τουλάχιστον μία από τις 4 συμπεριφορές. Στόχος είναι η ενίσχυση των συγκεκριμένων συμπεριφορών, σημειώνουν οι ερευνητές. 




Το κατοικίδιο βοηθά τη διαχείριση του πένθους..πως βιώνουμε όμως τη δική του απώλεια...!!!!

Ένα κατοικίδιο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο που πενθεί. 

Πώς βιώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας κατοικίδιου αλλά και πώς ένα κατοικίδιο μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου; 

Όπως εξηγεί η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, ψυχολόγος MSc, ειδικευμένη σε θέματα διαχείρισης πένθους, για πολλούς ανθρώπους, ένα ζώο συντροφιάς δεν είναι απλώς ένας σκύλος ή μία γάτα αλλά ένας σύντροφος ζωής και ένας πολύτιμος βοηθός για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή κίνησης. 

Είναι, επομένως, λογικό και αναμενόμενο γι’ αυτούς να αισθάνονται τα ίδια συναισθήματα θλίψης και πένθους που θα βίωναν στον χαμό ενός μέλους οικογένειας. 

Συμβαίνει όμως και το αντίθετο: ένα κατοικίδιο ζώο είναι ικανό να βοηθήσει τη διαδικασία διαχείρισης της απώλειας, να απαλύνει τη μοναξιά των ηλικιωμένων ανθρώπων και να συμβάλει στην διατήρηση ισορροπίας για όσους υποφέρουν από ψυχικές νόσους. 
                            Η κ. Δέσποινα Λιμνιωτάκη 

Πενθούν οι άνθρωποι όταν χάσουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο; 

Η ψυχολόγος αναφέρει: 

“Ίσως όχι με το ίδιο τελετουργικό που χρησιμοποιούμε όταν χάνουμε έναν άνθρωπο. Τα συναισθήματα όμως είναι εξίσου έντονα, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματικά αδιέξοδα. 

Η αντίδρασή μας στην απώλεια έχει σχέση με την ηλικία μας, τον βαθμό οικειότητας, τη θέση που είχε το κατοικίδιο στην ζωή μας και τον τρόπο που αυτό χάθηκε. Για πολλούς ανθρώπους το κατοικίδιο είναι το παιδί τους ή το αδελφάκι τους. 

Τα παιδιά πρωτομαθαίνουν τον θάνατο μέσα από τη φθορά και τον αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος. Άλλες φορές το κατοικίδιο είχε ρόλο βοηθού σε εργασίες. Το πένθος είναι έτσι ή αλλιώς πολύ προσωπική υπόθεση για να σου υπαγορεύσει κάποιος τι θα αισθανθείς, πότε και για ποιον λόγο”. 

Ποια είναι όμως τα συναισθήματα τα οποία βιώνει κάποιος σε αυτές τις περιπτώσεις; 

“Είναι ακριβώς τα ίδια με οποιαδήποτε άλλη απώλεια: θλίψη, ματαίωση, φόβος, ανασφάλεια για την καθημερινότητα και άλλα που έχουν να κάνουν με την προσωπική διαδρομή του καθενός από μας” τονίζει η Δ. Λιμνιωτάκη και συμπληρώνει: 

“Τα κατοικίδια μάς χαρίζουν μια αίσθηση θαλπωρής και ασφάλειας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ένα πλάσμα μας αγαπάει και φυσικά εξαρτάται από μας. 

 Ξαφνικά, μένουμε μόνοι. Υπάρχει πολλή μοναξιά στον θρήνο για ένα κατοικίδιο ζώο και αναμνήσεις που μπορεί να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για χρόνια με τρόπο που να μην έχει συμβεί με κάποιον άνθρωπο. Είναι σημαντικό να μην ντρεπόμαστε να εκφραστούμε σε σχέση με τη συγκεκριμένη απώλεια και να αναζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια όταν τα πράγματα δυσκολέψουν”. 

Ένα ζώο μάς βοηθάει στο πένθος 

Τι γίνεται σε περίπτωση που ένα ζώο έρχεται να βοηθήσει το άτομο που πενθεί; 

“Στο ταίριασμα ανθρώπων που πενθούν με κατοικίδια ζώα, υπάρχει πάντα ελπίδα για «ίαση». Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα κατοικίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανακουφιστική φροντίδα συγγενών τεθνεώτων αλλά και στη φροντίδα ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες νόσους. 

Στα «θεραπευτικά» ζώα συγκαταλέγονται κυρίως οι σκύλοι, οι γάτες, τα κουνέλια, τα άλογα, τα ψάρια και τα πουλιά. Η συγκατοίκηση με ένα κατοικίδιο και η άδολη αγάπη που δίνουμε και εισπράττουμε βελτιώνουν τη συνολική μας φυσική κατάσταση βοηθώντας μας να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα του άγχους και της αρτηριακής πίεσης και ψηλά το ηθικό. 

Στην περίπτωση των ψυχικών παθήσεων, τα κατοικίδια φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης και να μετριάζουν τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που παραδέχονται ότι η συμβίωση με ένα ζώο τούς έσωσε από σκέψεις για αυτοκτονία”. 

Όπως επισημαίνει η ψυχολόγος: 

“Ήδη σε όλο τον κόσμο, καταλήγει, λειτουργούν προγράμματα στα οποία εκπαιδευμένοι σκύλοι συμβιώνουν με ασθενείς σε νοσοκομεία, ψυχιατρικά ιδρύματα, ξενώνες ατόμων με άνοια και σε ορφανοτροφεία για τα παιδιά που χρειάζονται να έχουν την αίσθηση της οικογένειας. Αυτό είναι τα κατοικίδια, η οικογένειά μας, κάποιος που φροντίζουμε και μας φροντίζει με τον δικό του τρόπο”. 




8 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας πλησιάζει στο τέλος του...!!!!

Καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι. 
Είναι πολύ σπάνιο ένας σκύλος να πεθάνει απότομα και χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Το πιθανότερο είναι πως ο σκύλος σας θα σας δείξει μερικά σημάδια ή συμπτώματα που μάλλον υπονοούν πως πλησιάζει στο τέλος της ζωής του. 

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να πεθάνει ο σκύλος σας, είναι σημαντικό να ξέρετε αυτά τα σημάδια. 

Βέβαια, μπορεί μερικά από αυτά τα σημάδια να είναι συχνά, αλλά κάθε σκύλος έχει την διαφορετικότητα του. Ίσως να μην έχει και κανένα από τα παρακάτω. Όμως αν δείτε κάποια από αυτά καλό θα είναι να μιλήστε με τον κτηνίατρό σας. 

Μεγάλη κούραση 
Αν ο σκύλος φτάνει στο τέλος του θα δώσει σημάδια κούρασης. Σε βαθμό που θα ξαπλώνει σε ένα σημείο την περισσότερη ώρα και δεν προσπαθεί ούτε καν να σηκωθεί. Σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το κεφάλι του. 

Ανορεξία 
Ο σκύλος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για φαγητό ή και νερό. Αν τρώει, τότε δεν μπορεί να καταπιεί εύκολα, και αν πλησιάζει πολύ κοντά στον θάνατο, δεν θέλει να φάει καθόλου. 

Εμετοί 
Αν και οι εμετοί μπορεί να εμφανιστούν για πολλούς λόγους, από ναυτία μέχρι λοιμώξεις, για έναν σκύλο που πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, το πεπτικό του σύστημα δεν λειτουργεί φυσιολογικά. Το φαγητό που βρίσκεται στο στομάχι του δεν χωνεύεται και προκαλεί ναυτία στον σκύλο. 

Θα κάνει λοιπόν εμετό για να ανακουφιστεί. Οι εμετοί είναι ένα από τα πιο σοβαρά σημάδια, αφού ίσως να μην μπορεί να κρατήσει και το νερό και σιγά σιγά να αφυδατώνεται. 
     
Έλλειψη συντονισμού 
Γίνεται ασταθής και δυσκολεύεται να μετακινηθεί από ένα σημείο σε ένα άλλο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε σωματική αδυναμία, εγκεφαλική δυσλειτουργία ή και τα δυο. Πάντως, μια ξαφνική έλλειψη συντονισμού, μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους, όπως μια λοίμωξη στο αυτί. 

Τίναγμα 
Μπορεί να τινάσσεται ή να τρέμει πολλές φορές. Είναι κάτι που δεν το θέλει,. Οφείλεται στο ότι η θερμοκρασία του σώματός του αρχίζει να πέφτει. Μπορείτε να τον κάνετε να αισθανθεί πιο άνετα και ήρεμα αν τον ζεστάνετε με οποιονδήποτε τρόπο. 

Ακράτεια 
Όταν το σκυλί πεθαίνει, χάνει σταδιακά τον έλεγχο των σωματικών του λειτουργιών. Μπορεί να είναι τόσο αδύναμος που να μην μπορεί να σηκωθεί και να έχει ατυχήματα όσο βρίσκεται ξαπλωμένος. Και όσο το σώμα του γίνεται όλο και πιο αδύναμο, χάνει τον έλεγχο της κύστης του. 

Κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το περιβάλλον του 
Οι σκύλοι τείνουν να κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους, όταν πλησιάζουν στο τέλος τους. Δεν αντιδρούν σχεδόν σε τίποτα και ίσως να μην αναγνωρίζουν ακόμα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Δυσκολία στην αναπνοή 
Οι σκύλοι έχουν μια δυσκολία στην αναπνοή αν κάνει πολύ ζέστη. Όμως, όταν αυτό γίνεται συνέχεια και ταυτόχρονα έχουν δυσκολία να καταπιούν το σάλιο τους, τότε είναι ένα ακόμα κακό σημάδι. 

Το να βλέπεις τον σκύλο σου σε μια τέτοια κατάσταση είναι κάτι το οδυνηρό. Μπορεί να τον βοηθήσεις, προσφέροντάς του ένα ζεστό περιβάλλον, λίγο φαγητό και λίγο νερό χωρίς να τον αναγκάσεις, να τον χαϊδέψεις και να του μιλήσεις γλυκά και κυρίως να εξασφαλίσεις ότι δεν πονάει.