Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Εσύ ορίζεις την ζωή σου και μόνο Εσύ...!!!!

Kαι σου λέω ξανά μέχρι να το νιώσεις στο κύτταρο σου ότι η πραγματικότητα σου είναι καθρέφτης των πεποιθήσεων σου. Η πραγματικότητα σου είναι αντανάκλαση του προγράμματος που τρέχει στο υποσυνείδητο νου σου. 

Αυτό που βιώνεις είναι ο προγραμματισμός που έχεις υποστεί από την οικογένεια σου , το περιβάλλον σου και την κοινωνία και την έχεις αφομοιώσει στην ενέργεια σου . Τα πήρες όλα για δεδομένα και αληθινά και ιδού η πραγματικότητα σου. Δεν σου αρέσει αλλά είναι δημιούργημά σου. 

Είσαι αυτό που αποφάσισες και επέλεξες να είσαι όταν έβγαλες λανθασμένα συμπεράσματα όταν ήσουν παιδί και έτσι συνέχισες στη ζωή σου . Εξακολουθείς και δηλώνεις ότι είσαι αυτό που συμπέρανες ότι είσαι. 

Και μετά μεγάλωσες και έζησες τη ζωή σου βασισμένος σε αυτές τις πεποιθήσεις. Και έχεις πιστέψει τόσο πολύ ότι είναι αληθινές που έκρυψες τον αληθινό σου εαυτό. 

Ξέχασες την ουσία σου , την θεϊκή σου αξία , τα ταλέντα σου , την αληθινή σου ταυτότητα , τον πυρήνα σου και μπήκες σε ένα παιχνίδι ψεύτικο όπου επιτρέπεις να σου ρουφούν την ενέργεια και εσύ να παίζεις ρόλους για να κλέψεις την ενέργεια των άλλων , να προσπαθείς να αρέσεις , να υποχωρείς και συμβιβάζεσαι για να αγαπιέσαι , για να μην σε απορρίπτουν , να ……να….. 

Πίστεψες ότι είσαι ανεπαρκής , όχι αρκετά καλός , ικανός , ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα !!!!!! 
Ξέχασες να είσαι Εσύ !!!! 

Και μέχρι πότε θα πιστεύεις τις σκέψεις σου , θα είσαι δούλος του υποσυνείδητου σου, θα πιστεύεις ότι σου λένε οι άλλοι θα έχεις θαμμένη την αληθινή σου ουσία, δεν θα ζεις τον θεϊκό σκοπό σου , θα πιστεύεις ότι είσαι μόνο σώμα και θα παραμένεις αδρανής ; 

Γκρέμισε τους τοίχους , ξεφορτώσου τις ασπίδες και τις άχρηστες σκέψεις και ανοίξου για να λάβεις . Δεν κινδυνεύεις από κανένα , είσαι ασφαλής επειδή βιώνεις την θεϊκή σου αξία. Άνοιξε την καρδιά σου και άφησε το Θείο να σε κατακλύσει , να σε καθοδηγήσει να σε εμπνεύσει . 

Κατανόησε ότι η χαρά είναι η φυσική σου κατάσταση , μοίρασε χαρά και κυρίως επέτρεψε τον εαυτό σου να λάβει χαρά. 

Εσύ επιλέγεις , Εσύ παίζεις το παιχνίδι και εσύ θέτεις νέους κανόνες και ζεις μια νέα πραγματικότητα . Εσύ ορίζεις την ζωή σου και μόνο Εσύ!!! 

Είσαι τόσο πολύτιμος και η ζωή τόσο όμορφη για να είναι στημένη. 

Άρχισε Τώρα. 

‘Όχι την επόμενη στιγμή. Τ Ω Ρ Α !!! 




Τοξικές συμπεριφορές ζευγαριών που πολλοί θεωρούν φυσιολογικές...!!!!


Δεν υπάρχει μάθημα στο σχολείο για το πώς να είσαι μία ή ένας σωστός σύντροφος . Διδασκόμαστε τη βιολογία του φύλου, τη νομιμότητα του γάμου και ίσως να έχετε διαβάσει και μερικές σκοτεινές ιστορίες αγάπης από τον 19ο αιώνα. 

Αλλά όταν η ώρα να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας, δεν έχουμε βοήθεια … ή ακόμη χειρότερα μας δίνονται συμβουλές από στήλες γυναικείων περιοδικών. Σε αυτά τα θέματα, δοκιμάζουμε, κάνουμε (πολλά) λάθη και μαθαίνουμε. 

Μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλές ανθυγιεινές συνήθειες των σχέσεων μας είναι συνυφασμένες με την κουλτούρα μας. 

Λατρεύουμε τη ρομαντική αγάπη – ξέρετε, αυτή τη συγκλονιστική και παράλογη ρομαντική αγάπη που με κάποιο τρόπο βρίσκει λογικό το σπάσιμο των πιάτων στον τοίχο κλαίγοντας - και χλευάζουμε την πρακτική ή την αντισυμβατική σεξουαλικότητα. 

Άνδρες και γυναίκες αντικειμενοποιούν ο ένας τον άλλο και τις σχέσεις τους όλο και περισσότερο. Έτσι, οι σύντροφοί μας συχνά θεωρούνται ως περιουσιακά στοιχεία και όχι κάποιος για να μοιραστούμε αμοιβαία συναισθηματική υποστήριξη. 

Καθώς για τους περισσότερους από εμάς, η μαμά και ο μπαμπάς δεν ήταν το καλύτερο παράδειγμα, ευτυχώς, έχει υπάρξει πολλή ψυχολογική έρευνα σε υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν βρεθεί κάποιες γενικές αρχές που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ή δεν ακολουθούν. Είναι γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις αρχές πάνε ενάντια σε αυτό που παραδοσιακά θεωρείται «ρομαντικό» ή φυσιολογικό σε μια σχέση. 

Παρακάτω είναι έξι από τις πιο κοινές τάσεις στις σχέσεις που πολλά ζευγάρια σκέφτονται ότι είναι υγιείς και φυσιολογικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικές και τις καταστρέφουν. 

Πάρτε τα χαρτομάντιλα. 

1. «Το σκορ φταιξίματος» 
Το “σκορ φταιξίματος” είναι το φαινόμενο που έχουμε όταν κάποιος συνεχίζει να σας κατηγορεί για τα λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν. Όταν το κάνουν και οι δύο άνθρωποι στη σχέση γίνεται το “σκορ φταιξίματος της σχέσης» και μια μάχη για να δούμε ποιος έχει κάνει τα πιο πολλά λάθη όλους αυτούς τους μήνες ή τα χρόνια και ως εκ τούτου, ποιος οφείλει στον άλλο περισσότερο. 

Γιατί είναι τοξικό: Το “σκορ φταιξίματος” είναι τοξικό γιατί ο ένας ή και οι δύο άνθρωποι χρησιμοποιούν τα λάθη και τις αδικίες του παρελθόντος, ώστε να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την τρέχουσα δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας τις ενοχές και την πικρία με σκοπό το χειρισμό του συντρόφου σας. Αν αυτό συμβαίνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.., 

οι σύντροφοι τελικά ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι λιγότερο ένοχοι από το άλλο, αντί να λύσουν το πρόβλημα του παρόντος. Οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο το χρόνο τους προσπαθώντας να είναι λιγότερο λάθος για τον άλλον, αντί να είναι πιο σωστοί για τον άλλον. 

Τι πρέπει να κάνετε: Αντιμετωπίστε το κάθε θέμα ξεχωριστά. Επίσης, θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι με την επιλογή του να είστε με τον σημαντικό «άλλο», επιλέγετε να είστε και με όλες τις προηγούμενες ενέργειες και τις συμπεριφορές του. Εάν δεν τις αποδέχεστε αυτές, τελικά δεν θα αποδεχτείτε ούτε τον άλλον. Αν κάτι σας ενόχλησε πριν από ένα χρόνο, θα πρέπει να είχατε ασχοληθεί με αυτό πριν από ένα χρόνο. 

2. Τα υπονοούμενα και η παθητική επιθετικότητα 
Αντί να δηλώνει την επιθυμία ή την σκέψη του ανοικτά, η/ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για το βρείτε μόνη/μόνος σας. Αντί να λέτε αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί, βρίσκετε μικρούς και ασήμαντους τρόπους για να εκνευρίσετε την/τον σύντροφό σας και τότε να δικαιολογηθούν τα παράπονά σας. 

Γιατί είναι τοξικό: γιατί δείχνει ότι δεν νιώθετε άνετα να επικοινωνείτε ανοιχτά και ξεκάθαρα μεταξύ σας. Ένα άτομο δεν έχει κανένα λόγο να είναι παθητικά-επιθετικό εάν αισθάνεται ασφαλείς ώστε να εκφράσει οποιοδήποτε θυμό ή ανασφάλεια μέσα στη σχέση χωρίς να επικριθεί για αυτό. 

Τι πρέπει να κάνετε: απλά, δηλώστε τα αισθήματα και τις επιθυμίες σας ανοιχτά! 

3. Κρατώντας την σχέση «όμηρο» 
Όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί ένα απλό παράπονο και εκβιάζει το άλλο πρόσωπο, απειλώντας τη δέσμευση προς τη σχέση στο σύνολό της. Για παράδειγμα, αν κάποιος αισθάνεται ότι είστε ψυχρή/ ψυχρός απέναντί της/του, αντί να πει: “Νιώθω ότι είσαι ψυχρός μαζί μου μερικές φορές», θα πει: “Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που είναι ψυχρός μαζί μου συνεχώς.” 

Γιατί είναι τοξικό: Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός και δημιουργεί τόνους περιττού δράματος. Είναι ζωτικής σημασίας για τους δύο ανθρώπους σε μια σχέση να γνωρίζουν ότι οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να γνωστοποιούνται με ασφάλεια από το έναν στο άλλον, χωρίς να απειλείται η ίδια η σχέση. 

Διαφορετικά, οι άνθρωποι θα καταπιέζουν τις αληθινές τους σκέψεις και τα συναισθήματά, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα περιβάλλον δυσπιστίας και χειραγώγησης. 

Τι πρέπει να κάνετε: Είναι φυσιολογικό να θυμώσετε με το σύντροφό σας ή να μην αρέσει κάτι σε αυτούς κάποιες φορές, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα το να δεσμεύεστε σε ένα άτομο και του να σας αρέσει πάντα ένα άτομο. Μπορεί κάποιος να δεσμευτεί σε κάποιον και να μην του αρέσουν τα πάντα σε αυτήν/αυτόν. 

Κάποιος μπορεί να είναι αιώνια αφιερωμένος σε κάποια, αλλά πραγματικά να ενοχλείται και να εξοργίζεται από τη σύντροφό του κατά καιρούς. Δύο σύντροφοι, οι οποίοι είναι σε θέση να επικοινωνούν την γνώμη τους χωρίς να επικρίνουν ή να εκβιάζουν, θα ενισχύσουν τη δέσμευσή τους ο ένας στον άλλο σε μακροπρόθεσμη βάση. 

4. Κατηγορώντας το σύντροφό σας για τα δική σας συναισθήματα 
Γιατί είναι τοξικό: Το να κατηγορούμε τους συντρόφους μας για τα συναισθήματά μας είναι μια μορφή εγωισμού, και ένα κλασικό παράδειγμα «κακής συντήρησης» των προσωπικών ορίων. Όταν θεωρείτε ότι ο σύντροφός σας έχει ευθύνη για το πώς αισθάνεστε εσείς ανά πάσα στιγμή (και το αντίστροφο), θα αναπτυχθούν τάσεις εξάρτησης. 

Ξαφνικά, δεν θα επιτρέπεται να προγραμματίσετε δραστηριότητές χωρίς να τις έχει ελέγξει πρώτα. Ακόμα και όλες οι δραστηριότητες στο σπίτι, θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συμφωνίας. 

Όταν ο άλλος αρχίζει να νευριάζει, όλες οι προσωπικές επιθυμίες εξανεμίζονται και είναι δική σας ευθύνη να κάνετε τον άλλο να αισθανθεί καλύτερα. 

Τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε την ευθύνη ο καθένας για τα συναισθήματά σας. Υπάρχει μια λεπτή αλλά σημαντική διαφορά μεταξύ του είμαι υποστηρικτική/ος στο σύντροφό μου και είμαι υποχρεωμένη/ος σ το σύντροφό μου. Τυχόν θυσίες θα πρέπει να γίνονται ως αυτόνομη επιλογή και όχι ως αναμενόμενες. 

Από τη στιγμή που οι δύο άνθρωποι σε μια σχέση γίνονται «αιτίες» της συναισθηματικής κατάστασης του άλλου, δίνονται κίνητρα για να κρύψουν τα αληθινά συναισθήματά τους και να χειραγωγήσουν ο ένας το άλλον. 

5. Εκφράσεις ζήλιας “από αγάπη” 
Το να νευριάζεις όταν ο σύντροφός σου μιλά, ακουμπά, τηλεφωνεί, στέλνει μήνυμα, βγαίνει έξω ή φτερνίζεται στη γενική περιοχή ενός άλλου προσώπου και στη συνέχεια προσπαθείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά του. 

Αυτό συχνά οδηγεί σε τρελές συμπεριφορές, όπως ο έλεγχος των e-mail του συντρόφου, των μηνυμάτων ενώ είναι στο ντους ή ακόμα και παρακολούθηση τους στην πόλη και εμφάνιση εκεί που δεν σας περιμένει. 

Γιατί είναι τοξικό: Είναι έλεγχος και χειραγώγηση. Δημιουργεί περιττά δράματα και καυγάδες. Μεταδίδει ένα μήνυμα έλλειψης εμπιστοσύνης στο άλλο πρόσωπο. Και για να είμαστε ειλικρινής, είναι υποτιμητικό. 

Αν η φίλη μου δεν μπορεί να με εμπιστευτεί όταν είμαι γύρω από άλλες ελκυστικές τις γυναίκες, τότε αυτό σημαίνει ότι πιστεύει ότι είμαι είτε α) ψεύτης, ή β) ανίκανος να ελέγξω τις παρορμήσεις μου. Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο δεν θα ήθελα να βγαίνω. 

Τι πρέπει να κάνετε: Εμπιστευθείτε το σύντροφό σας. Είναι μια ριζοσπαστική ιδέα, το ξέρω. Λίγη ζήλια είναι φυσιολογική. Η υπερβολική ζήλια και η ελεγκτική συμπεριφορά προς το σύντροφό σας όμως, είναι σημάδια των δικών σας συναισθημάτων αναξιότητας και θα πρέπει να μάθετε να τα αντιμετωπίζετε και όχι να τα επιβάλετε στους άλλους. Διαφορετικά το μόνο που θα συμβεί είναι να ωθήσετε τελικά αυτό το άτομο μακριά. 

6. Αγοράζοντας τις λύσεις σε προβλήματα σχέσεων 
Κάθε φορά που μια μεγάλη σύγκρουση ή ένα θέμα προκύπτει, αντί να το επιλύετε , το καλύπτετε με ενθουσιασμό και καλά συναισθήματα αγοράζοντας κάτι ή πηγαίνοντας ένα ταξίδι. 

Γιατί είναι τοξικό: Δεν βάζει απλά το πραγματικό πρόβλημα κάτω από το χαλί (όπου θα επανεμφανιστεί και ακόμα χειρότερα την επόμενη φορά), αλλά θέτει και ένα κακό προηγούμενο στο πλαίσιο της σχέσης. 

Τι πρέπει να κάνετε: Στην πραγματικότητα, ξέρετε, πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Συζητήστε και επικοινωνήστε! Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να κάνετε ωραία πράγματα για τον σημαντικό άλλο μετά από ένα καυγά για να δείξετε την αγάπη σας και να επιβεβαιώσετε τη δέσμευσή. Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα δώρα ή τα φανταχτερά πράγματα για να αντιμετωπίσετε τα υποκείμενα συναισθηματικά ζητήματα. 

Τα δώρα και τα ταξίδια, ονομάζονται πολυτέλειες για κάποιο λόγο, διότι μπορούμε να τα εκτιμήσουμε, όταν όλα τα άλλα είναι ήδη εντάξει. Αν τα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα προβλήματά σας, τότε θα βρείτε τον εαυτό σας με ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λίγο παρακάτω. 




Η Ιατρική αστρολογία αποκαλύπτει τις πιο αδύναμες πτυχές κάθε ζωδίου...!!!!

Η ιατρική αστρολογία, που είναι παραδοσιακά γνωστή ως ιατρό-μαθηματικά (iatromathematics), είναι ένα αρχαίο ιατρικό σύστημα που συνδέει διάφορα μέρη του σώματος, ασθένειες και φάρμακα υπό την επίδραση του ήλιου, του φεγγαριού και των πλανητών μαζί με τα δώδεκα αστρολογικά ζώδια. 

Η ιατρική αστρολογία χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά. Η αρχαία Αίγυπτος χρησιμοποιούσε την αστρολογία για να θεραπεύσει και να διαγνώσει ασθένειες. 

Ακόμα και ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεωρούσε πως η αστρολογία είχε μεγάλη δύναμη και έδινε πολλή σημασία στις κινήσεις των αστεριών. 

Έτσι, τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου, έχουν επίσης επισημανθεί από την ιατρική αστρολογία. 

Ποιες είναι οι πιο αδύναμες πτυχές κάθε ζωδίου; 

Κριός 
Κεφάλι, Πρόσωπο και Μαλλιά 
Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, το πρόσωπο και τα μαλλιά. Ένας πονοκέφαλος ή μια ημικρανία είναι πιθανώς πολύ συνηθισμένη για τους Κριούς. 

Τα δόντια βρίσκονται επίσης υπό την κυριαρχία του Κριού, οπότε είναι καλό το να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο. Επειδή η υπερηφάνεια παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το ζώδιο, ίσως συνεχώς αντιμετωπίζετε τον φόβο της αποτυχίας. 

Στην προσπάθεια σας να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε, βιάζεστε συνεχώς. Αυτό συχνά προκαλεί ατυχήματα. 

Ωστόσο, η φλογερή δύναμη του Άρη μπορεί να κάνει την ανάρρωση σας θαυματουργή. Όσο είστε ενθουσιώδεις και σεξουαλικά ενεργοί, η δύναμη της ζωής σας θα ανανεώνεται περιοδικά. 

Ταύρος 
Λαιμός, αυχένας, πνευμόνια, μύτη 
Ο Ταύρος κυβερνά τον λαιμό, τον αυχένα, τα πνευμόνια και την μύτη. Όντας ταύροι έχετε πιθανώς καλή υγεία επειδή η Αφροδίτη σας ευλογεί με μια αρμονική σχέση με το σώμα σας. 

Τα μόνα συνηθισμένα προβλήματα που έχετε με την υγεία σας είναι οι περιοχές που περιγράφονται παραπάνω. Αν παραμελείτε τον εαυτό σας ή αν χάνετε την ισορροπία σας, οι φωνητικές χορδές και οι αμυγδαλές πιθανώς θα είναι αυτές που θα επηρεαστούν πρώτες. 

Φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας τον χειμώνα καθώς είστε πιο ευάλωτοι στο κρύωμα και στον βήχα. Πολλές διατροφικές διαταραχές είναι επίσης συνδεδεμένες με τους Ταύρους επειδή οι θυρεοειδείς αδένες βρίσκονται υπό την κυριαρχία τους. 

Η καθημερινή αερόβια άσκηση είναι καλή για να παραμείνετε υγιείς. 

Δίδυμος 
Χέρια, ώμοι, παλάμες, μέρος των πνευμόνων 
Ο Δίδυμος κυβερνά τα χέρια, τους ώμους, τις παλάμες και ένα μέρος των πνευμόνων. Επειδή πάντα βιάζονται, κινούνται, συνεχώς σκέφτονται, και κάνουν πολλά πράγματα, η ταχύτητα των διδύμων τους κάνει να αγχώνονται. 

Ως δίδυμος, μισείτε το να μένετε στο κρεβάτι. Λόγω του συνεχούς άγχους που αισθάνεστε, είστε επιρρεπείς στην κατάθλιψη και σε ψυχοσωματικές ασθένειες όπως αλλεργίες, άσθμα και χρόνια βρογχίτιδα. 

Μπορεί ακόμα και να παραδοθείτε στη συνήθεια του αλκοόλ και του καπνίσματος απλώς για να νιώσετε καλύτερα. Χαλαρώστε και διαλογιστείτε για να επιβραδύνετε. 

Καρκίνος 
Στομάχι 
Ο Καρκίνος κυβερνά το στομάχι και τις περιοχές κοντά σε αυτό. Ως καρκίνος, είστε εξαιρετικά συναισθηματικοί, και έχετε την ανάγκη συνεχώς να νιώθετε ασφαλείς με αγάπη και υλικά αγαθά. 

Το να νιώθετε ότι υπάρχει έλλειψη ασφάλειας αγχώνει το στομάχι σας το οποίο συχνά έχει ως αποτέλεσμα έλκη στομάχου ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι συνεχείς αλλαγές των συναισθημάτων σας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε διατροφικές διαταραχές. 

Μείνετε υγιείς με μια ισορροπημένη διατροφή, βιταμίνες, προβιοτικά, και χαμομήλι. 

Λέων 
Καρδιά, στήθος, μέση 
Ο Λέων κυβερνά την καρδιά και την περιοχή του στήθους. Τα καλά νέα είναι πως οι Λέοντες είναι ευλογημένοι με καλή υγεία και ευεξία ως αποτέλεσμα του Ήλιου. 

Αυτός ο πλανήτης είναι επίσης παραδοσιακά συνδεδεμένος με την ζωτική ή την ενέργεια τσι. Παρόλα αυτά εξακολουθείτε να πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας καθώς το σώμα σας δεν μπορεί να αντέξει με την υπερβολική ευχαρίστηση. 

Η άθληση επίσης θα σας βοηθήσει. 

Παρθένος 
Έντερα, μέρος του στομαχιού, γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, νευρικό σύστημα 
Ο Παρθένος κυβερνά τα έντερα, μέρος του στομαχιού, το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και το νευρικό σύστημα. Επειδή ο παρθένος κυβερνά την υγεία και τις λειτουργίες του σώματος, πιθανώς να απολαμβάνετε μια καλή υγεία. 

Μόνο που, ως Παρθένοι, έχετε την τάση να αναλύετε σχεδόν τα πάντα και να προσπαθείτε να βελτιώσετε τα πράγματα. Οι σκέψεις και τα ευαίσθητα συναισθήματα σας πιθανώς να προκαλούν προβλήματα υγείας όπως πεπτικές διαταραχές, έλκη, αέρια και κολίτιδα. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να ανησυχείτε πάρα πολύ όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα προγραμματίσατε επειδή αυτό πιθανώς σας κάνει να χάνετε την ισορροπία σας. 

Η άθληση, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο ή ακόμα και το να κοιτάτε τον ουρανό και να απολαμβάνετε το αεράκι μπορούν να σας βοηθήσουν. 

Ζυγός 
Νεφρά, ισορροπία του νερού, δέρμα, αδένες 
Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την ισορροπία του νερού στο σώμα, το δέρμα και όλους τους αδένες. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ζυγός είναι η συνεχής ανάγκη να νιώθει και να πετυχαίνει την ισορροπία που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και αγχώδεις διαταραχές. 

Η συμφιλίωση με τις διάφορες εντάσεις της ψυχής σας μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων. Καθώς οι αλλεργίες και οι δερματικές διαταραχές είναι συχνά αποτελέσματα της συναισθηματικής αναταραχής είστε επιρρεπείς σε αυτές τις ασθένειες. 

Ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας ακούγοντας καλή μουσική. Αυτός είναι επίσης ένας τρόπος για να περιποιηθείτε την καταπιεσμένη σας ψυχή που λαχταρά την ομορφιά και την αρμονία. 

Θεραπεύστε τα συναισθήματα σας μέσω της γιόγκα και άλλων δραστηριοτήτων που ενδυναμώνουν την ενέργεια σας. 

Σκορπιός 
Γεννητικά όργανα, ουροδόχος κύστη, προστάτης 
Ο Σκορπιός κυβερνά τα γεννητικά όργανα, την ουροδόχο κύστη και τον προστάτη. Οι σκορπιοί έχουν τν ισχυρή πλουτωνική δομή που τους κάνει επιρρεπείς στην μακροζωία και στην ικανότητα να αντέχουν σχεδόν όλες τις δυσκολίες της ζωής. 

Αν είστε Σκορπιός, έχετε μια ευαίσθητη πλευρά που μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Λόγω της αδυναμίας σας να εκφραστείτε με τον σωστό τρόπο, μπορεί να πάσχετε από προβλήματα του λαιμού. 

Αγχωτικές καταστάσεις ή τραύματα της παιδικής σας ηλικίας μπορεί να επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σας σύστημα και ακόμα και την λίμπιντο σας. Θα πρέπει πάντα να κατευθύνετε την δύναμη της ζωής σας σε έναν πιο παραγωγικό δρόμο επειδή το να την καταπιέζετε μπορεί να οδηγήσει στην αυτό-καταστροφή. 

Συμπληρώστε την καθημερινότητα σας με κάποιο άθλημα, καθώς θα ενισχύσει την ανταγωνιστική σας φύση και θα κάνει και καλό στην υγεία σας. 

Τοξότης 
Συκώτι, γοφοί, μηροί 
Ο Τοξότης κυβερνά το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Αν είστε τοξότης πιθανώς έχετε μια ικανοποιητική κατάσταση υγείας λόγω της θετικής στάσης σας προς την ζωή. 

Απολαμβάνετε την θετική επαφή ενθουσιασμού και αισιοδοξίας του Δία. Το πρόβλημα σας αρχίζει την στιγμή που θα χάσετε την πίστη στον Ουράνιο Πατέρα σας (τον Δία) ή όταν θα υπερβάλλετε με τον ενθουσιασμό. 

Καθώς τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα με τον Τοξότη, πάντα να διασφαλίζετε την ασφάλεια σας σε ότι και αν κάνετε ανεξάρτητα από το πόσο θετικοί είστε γι αυτό. 

Δώστε μεγάλη προσοχή σε πράγματα ή καταστάσεις που μπορεί να σας βλάψουν σωματικά και όχι μόνο. Παρακολουθήστε την αύξηση του βάρους σας καθώς και το συκώτι σας είναι επιρρεπές στο να αποκτήσει λιπώδης διήθηση. 

Διατηρήστε την αισιοδοξία σας και ποτέ μην ξεχνάτε να αθλείστε. 

Αιγόκερως 
Κόκκαλα, αρθρώσεις, σκελετικό σύστημα 
Ο Αιγόκερως κυβερνά τα κόκκαλα, τις αρθρώσεις (ειδικά αυτές κοντά στα γόνατα) και ολόκληρο το σκελετικό σύστημα που περιλαμβάνει και τα δόντια. Οι Αιγόκεροι είναι ευλογημένοι με δυνατό σώμα και έτσι μπορούν αντέξουν σχεδόν τα πάντα. 

Είστε επιρρεπείς στην κατάθλιψη, λόγω της διαταραχής της σεροτονίνης. Σιγουρευτείτε ότι χαλαρώνετε και αθλείστε τακτικά. 

Αφεθείτε στην ανταγωνιστική φύση σας μέσω των αθλημάτων που μπορούν επίσης να ισορροπήσουν τις ορμόνες σας καλύτερα. Επειδή είστε επιρρεπείς σε ορθοπεδικά θέματα, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει πολύ. 

Υδροχόος 
Καρδιά, αστράγαλοι, κυκλοφορικό σύστημα, γάμπες, καλάμια 
Ο Υδροχόος κυβερνά τις γάμπες, τα καλάμια, τους αστραγάλους και το κυκλοφορικό σύστημα συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς. Αν είστε υδροχόος πιθανώς αγαπάτε τα αθλήματα που σας χαρίζουν ένα ισορροπημένο σώμα. 

Το πρόβλημα ωστόσο θα εμφανιστεί λόγω της ρουτίνας σας. Το να εστιάζετε πολύ στην σκληρή δουλειά σας μπορεί να σας οδηγήσει στο να παραμελήσετε τις ανάγκες του σώματος σας. 

Αθληθείτε καθημερινά και διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή για να αποφύγετε την κατάθλιψη. 

Η δύναμη σας καθησυχάζεται με το να διατηρείτε ένα υγιές σώμα. Αυτό επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα. 

Ιχθείς 
Πόδια, δάχτυλα των ποδιών 
Ο Ιχθύς κυβερνά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Ως ιχθύς, η φαντασία σας είναι το πιο ισχυρό και πιο πολύτιμο όπλο σας. Λόγω αυτής, τα όνειρα και οι εφιάλτες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. 

Μπορεί επίσης να υποφέρετε από αϋπνία. Η αίσθηση ότι δεν σας αγαπούν και ότι δεν δέχεστε αρκετή φροντίδα μπορεί να σας οδηγήσει στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή σε άλλους εθισμούς. 

Οι Ιχθείς έχουν πολύ ευαίσθητη αύρα και έτσι είστε επιρρεπείς στα ψυχικά προβλήματα. Για να τα αποτρέψετε, θα πρέπει να καθαρίζετε τα τσάκρα σας καθημερινά για να κατευθύνετε και να εκμεταλλευτείτε τις ψυχικές σας δυνάμεις με έναν πιο παραγωγικό τρόπο. 




Με πληροφορίες από το magicalrecipesonline.com 

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της σκέψης σας και μεταμορφώστε τη ζωή σας...!!!!

Υπάρχει μια μοναδική, ευφυής Συνείδηση που εισχωρεί σε ολόκληρο το Σύμπαν - πανίσχυρη, πάνσοφη, πανδημιουργός και πανταχού παρούσα - ο Οικουμενικός Νους. 

Το μυαλό σας είναι μέρος αυτού του Ενός οικουμενικού Νου και δεδομένου ότι οι σκέψεις σας είναι ένα προϊόν του μυαλού σας, τότε κατά συνέπεια η Δύναμη της Σκέψης σας είναι επίσης απεριόριστη. 

Μόλις καταλάβετε αληθινά ότι ο νους σας είναι ένα με την μοναδική Πηγή της Παντοδυναμίας και ότι αυτή η δύναμη είναι μέσα σας, θα έχετε βρει τη μόνη αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο και το αδύνατο είναι τίποτα. 

Να ξέρετε ότι η Δύναμη της Σκέψης έρχεται από μέσα. Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα. 

Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές : Οι μέγιστοι μύστες και δάσκαλοι που έχουν περπατήσει τη γη μας έχουν πει ότι όλα είναι ενέργεια. Αυτή η θεμελιώδης αλήθεια τώρα έχει επιβεβαιωθεί αναντίρρητα από τη σύγχρονη επιστήμη. Οι σκέψεις σας είναι επίσης ενέργεια. 

Ο William Walker Atkinson μας είπε ότι «όπου το μυαλό είναι στατική ενέργεια, η σκέψη είναι δυναμική ενέργεια – δύο φάσεις του ίδιου πράγματος» και ο Charles Haanel είπε παραπέρα ότι η «η δύναμη της σκέψης είναι η δονητική δύναμη που διαμορφώνεται με τη μετατροπή του στατικού μυαλού σε δυναμικό μυαλό». 

Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές. Κάθε φορά που «φιλοξενείται» μια συγκεκριμένη σκέψη, εκπέμπετε μια πολύ συγκεκριμένη, αντίστοιχη συχνότητα ή ενεργειακή δόνηση. 

Χρησιμοποιήστε τη Δύναμη της Σκέψης για να αλλάξετε τη ζωή σας : 

Ο υποσυνείδητος Νους σας είναι η αποθήκη των βαθιών πεποιθήσεων και των προγραμμάτων σας. 

Για να αλλάξετε τις περιστάσεις σας και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να μάθετε να προγραμματίζετε και να επαναπρογραμματίζετε τον υποσυνείδητο Νου σας. Δεδομένου ότι το Νους σας είναι ένα με τον παντοδύναμο Οικουμενικό Νου, το δυναμικό της δύναμης του υποσυνείδητου μυαλού σας είναι επίσης απεριόριστο. 

Να γνωρίζετε τις σκέψεις σας αλλά χωρίς εμμονές: 

Είναι σημαντικό ότι μαθαίνετε να γνωρίζετε τις συνήθεις σκέψεις σας και να τις ρυθμίζετε κατάλληλα ώστε να διατηρηθεί μια γενική θετική διανοητική νοοτροπία. 

Εντούτοις, να είστε προσεκτικοί να μην σας γίνει εμμονή η κάθε σκέψη που μπαίνει στο μυαλό σας δεδομένου ότι αυτό θα ήταν εξίσου αντιπαραγωγικό, για να μην πούμε περισσότερο απ’ το να μην έχετε καμία επίγνωση γι’ αυτές. 

Θυμηθείτε ότι αν επιμένετε στις αρνητικές, ανεπιθύμητες σκέψεις σας, θα τους δώσετε δύναμη και όπως λέει και μία παροιμία, «σε ότι αντιστέκεστε, …επιμένει». 

Έτσι αντί της αντίστασης σε οποιωνδήποτε από τις αρνητικές σκέψεις σας, μάθετε απλά να τις ακυρώνετε αβίαστα με την αντικατάσταση τους καθώς προκύπτουν. 

Εξημερώστε τις κυρίαρχες σκέψεις σας και το Τυχαίο θα ακολουθήσει : 

Υπολογίζεται ότι το μέσος άνθρωπος έχει μεταξύ 12.000 και 70.000 σκέψεων ημερησίως. Αυτό αποδεικνύει ότι ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι να ελέγξετε κάθε σκέψη. Οι κυρίαρχες σκέψεις και οι πεποιθήσεις σας είναι που πρέπει να μάθετε να θέτετε υπό το συνειδητό έλεγχό σας δεδομένου ότι καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη νοητική νοοτροπία σας. 

Όσο θα το κάνετε, θα βρείτε τις τυχαίες σκέψεις σας να γίνονται και αυτές θετικότερες και πιο σκόπιμες. 

Οι ακόλουθες λέξεις του Βούδα Siddhartha Gautama συλλαμβάνουν τέλεια την ουσία της Δύναμης της Σκέψης: «Όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφθεί. Ο Νους είναι όλα. Ότι σκεφτόμαστε, γινόμαστε.

Με λίγα λόγια, η ζωή σας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας σας. 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας έχει βομβαρδιστεί από το ιδανικό της θετικής σκέψης : δηλ. πως οτιδήποτε είναι δυνατό, αν κάποιος σκέφτεται θετικά και είναι προσανατολισμένος προς ένα σκοπό, «ο νους είναι ο κτίστης». 

Ας μιλήσουμε όμως για την άλλη πλευρά – την αρνητική σκέψη. Η για το τι μπορούν να κάνουν οι αρνητικές σκέψεις σε μας όταν στραφούν προς τα μέσα ή όταν κατευθύνονται προς άλλο άτομο.

Μιλάμε κυρίως για καταδικαστικές σκέψεις προς ένα κύριο πρόσωπο στη ζωή κάποιου. 

Όταν καταδικάζουμε άλλους στο νου μας, εισβάλλουμε σ’ εκείνη την πνευματική περιοχή και τους παγιδεύουμε σε μια κατάσταση που καταδικάζουμε. 

Και βάζουμε στον εαυτό μας ένα αίσθημα ενοχής γιατί είμαστε μέρος μιας κατάστασης που δεν κερδίζεται. Τα συσσωρευμένα αισθήματα ενοχής φθείρουν το νευρικό σύστημα κάποιου, και τελικά εμφανίζονται σαν σωματικές ασθένειες. 

Μπορεί να πείτε, «Α ενώ δεν το κάνω αυτό», αλλά μπορεί να το πείτε με σιγουριά; Παραμερίστε και κοιτάξτε πραγματικά τις σκεπτικές διαδικασίες σας. 

Ας σας δώσω μερικά παραδείγματα : 

η Μαίρη είναι ένα καλό άτομο. Δεν επικρίνει ποτέ ούτε γκρινιάζει τον άντρα της. Ο Γιάννης είναι ήρεμος, καλόκαρδος, αλλά όταν βρίσκεται πίσω από τιμόνι αυτοκινήτου, περιμένει από τους άλλους οδηγούς να είναι άγιοι. “Όταν ένας άλλος οδηγός πετάξει ένα πράγμα στο δρόμο, εκθέτει για ώρες (έτσι φαίνεται) τα σφάλματα αυτού του οδηγού. 

Η Μαίρη, με τη σειρά της, τον καταδικάζει σιωπηλά γιατί περιμένει πολλά από τους ανθρώπους. Όσο περισσότερο εκ-θέτει ο Γιάννης τους άλλους οδηγούς, τόσο δυνατότερη είναι η σιωπηλή καταδίκη της. 

Ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους, η Μαίρη έχει γίνει ένα νευρικό ράκος και ο Γιάννης βρίσκεται σε κακό χάλι. 

Τότε η Μαίρη άκουσε για τη θεωρία της καταδίκης. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που ήταν στο αυτοκίνητο με τον Γιάννη και ο αναπόφευκτος απρόσεκτος οδηγός ενέπνευσε την οργή του Γιάννη, η Μαίρη ζήτησε σιωπηλά βοήθεια ώστε να μην καταδικάσει τον Γιάννη, αλλά να τον ακούσει υπομονετικά χωρίς να βάλει μέσα της κανένα μέρος της ενοχής του. 

Έμεινε κατάπληκτη όταν μετά από μερικές παρατηρήσεις, ο Γιάννης άλλαξε θέμα και είχαν μια ευχάριστη οδήγηση. 

Τίποτε, φυσικά, δεν είχε αλλάξει, αλλά η σκεπτική διαδικασία της Μαίρης, είχε αλλάξει. Η στάση της άλλαξε. Αυτό επηρέασε τον Γιάννη. 

Οι αρνητικές σκέψεις ενός άλλου ατόμου τρέφονται από τις δικές μας αρνητικές σκέψεις. Όταν δεν θρέφουμε τις αρνητικές σκέψεις μας, η αρνητικότητα του άλλου ατόμου θα εξαντληθεί. 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της Χριστίνας είναι ο 17χρονος γιος της, Παύλος. Νομίζει ότι αν δε φωνάξει ή δε μιλήσει μ’ αυταρχική φωνή, αυτός δεν την ακούει. Γι αυτό υπάρχουν πάντοτε προστριβές στο σπίτι. 

Μια μέρα άκουσε μια φίλη της να λέει, 

«Πάντοτε μεταχειριζόμουν τον άντρα μου και τα παιδιά μου με την ίδια ευγένεια που δείχνω προς την καλύτερη φίλη μου». Σίγουρα, δε θα μιλούσε στην καλύτερη φίλη της με τον τρόπο που μιλούσε στον Παύλο. 

Καταδίκαζε τον γιο της στο νου της, γιατί δεν άκουγε, κι επομένως, αισθανόταν αναγκασμένη να φωνάξει ή να επαναλάβει τα λόγια της μ’ αυστηρούς τόνους. 

Ο Παύλος, με τη σειρά του, δεν έδινε προσοχή μέχρις ότου τα λόγια της μητέρας του έφτασαν σε ψηλό τόνο. Μερικές φορές δεν την άκουγε αρκετά γρήγορα, και δεν ήξερε τι περίμενε η μητέρα του απ’ αυτόν. 

Η Χριστίνα αποφάσισε να μεταχειριστεί τον γιο της σαν να ήταν ο καλύτερος φίλος της. 

Την επομένη φορά που ήθελε απ’ αυτόν να κάνει κάτι, τον άγγιζε για να προσελκύσει την προσοχή του, και ύστερα ζητούσε αυτό που ήθελε, με στοργική φωνή. Ανταμειβόταν μ’ ένα γρήγορο και πρόθυμο, «εντάξει, μητέρα». 

Η αλλαγμένη στάση της Χριστίνας, έφερε αρμονία στο σπίτι. 

Ξέρετε ένα παχύσαρκο άτομο; Αν δείτε αυτό το άτομο να τρώει και πείτε μέσα σας, «Δεν είναι παράξενο που είναι τόσο χοντρό. Γιατί δε νοιάζεται αρκετά για δίαιτα», τα καταδικαστικά σκεπτικά σας κύματα μπορούν να είναι συντελεστικός παράγοντας στο υπερβολικό φαγητό εκείνου του ατόμου. 

Πάρτε τη σχέση θεραπευτή- θεραπευόμενου. 

Αν δυσπιστείτε προς όλους τους θεραπευτές, νομίζοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματά σας και για να σας παγιδεύσουν ώστε να γίνετε μόνιμος πελάτης τους, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κάνετε μια ικανοποιητική επίσκεψη σε θεραπευτή. 

Οι αρνητικές σκέψεις σας θα σας κάνουν ανήσυχο και νευρικό και θα σας εμποδίσουν να επικοινωνήσετε με τρόπο που να καταλάβει ο θεραπευτής το πρόβλημά σας. 

Αν νιώσει την έχθρα σας, δε θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να λύσει το πρόβλημά σας. 

Την επόμενη φορά που χρειάζεστε θεραπευτική βοήθεια, αδειάστε το νου σας απ’ τις αρνητικές σκέψεις και ζητήστε ταπεινά καθοδήγηση ως προς το πώς πρέπει να πείτε στο θεραπευτή το πρόβλημά σας: ζητήστε καθοδήγηση για το θεραπευτή ώστε να κάνει το καλύτερο για σας. Θα μείνετε κατάπληκτοι από τ’ αποτελέσματα. 

Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν τη δύναμη των καταδικαστικών σκέψεων. 

Η οποιαδήποτε αρνητική σκέψη, η λύση βρίσκεται μέσα στον εαυτό μας. Πρέπει να δεχτούμε το άλλο άτομο μ’ όλα τα σφάλματά του και ύστερα να ελέγξουμε τις δικές μας σκεπτικές διαδικασίες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διώξουμε όλες τις εχθρικές σκέψεις και ν’ ακολουθήσουμε μια θετική στάση. 

Αυτό, με τη σειρά του, θ’ αλλάξει το άλλο άτομο. Όταν πετύχουμε καθαρότητα του νου, οι αρνητικοί άνθρωποι δεν μπορούν να παραμείνουν αρνητικοί για πολύ καιρό. 

Αν δεν σας αρέσει κάτι, αλλάξτε το! Εάν δεν μπορείτε, αποδεχτείτε το! Εάν δεν μπορείτε ούτε αυτό, αλλάξτε την στάση σας απέναντι στα ‘’πράγματα’’ και τα πράγματα θα αλλάξουν! 

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, εσείς δημιουργείτε ήδη την πραγματικότητά σας μέσω της Δύναμής της Σκέψης σας. 

Κάθε επίδραση που βλέπετε στον εξωτερικό κόσμο σας έχει την αρχική αιτία της μέσα σας – χωρίς εξαίρεση. 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μέγιστη δημιουργική δύναμη που έχετε στη διάθεσή σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των συνήθων σκέψεών σας και να ευθυγραμμίζεστε με τη μια Πηγή όλης της Δύναμης της οποίας είστε ένα μέρος. 

Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας – γνωρίστε, εσωτερικοποιήστε και εφαρμόστε αυτήν την Αλήθεια και θα δείτε τη μετατροπή στη ζωής σας με τους πιο θαυμαστούς τρόπους. 

Η πιο υπέροχη δύναμη, που μπορούσε ο Θεός να παραχωρήσει στον άνθρωπο, είναι το πνεύμα που του δώρισε. 

Και φυσικά κάθε σκέψη ενεργεί σύμφωνα με τη δύναμη του πνεύματος που την έχει δημιουργήσει. 

Από το βιβλίο «Η δύναμη της Θετικής Σκέψης» του Dr. Normal Vincent Peale) 




8 Πράγματα που μου συνέβησαν μετά από διαλογισμό 100 ημερών...!!!!

Δεν είμαι γιόγκι, ούτε ασκώ προσωπική συμβουλευτική, ούτε είμαι δάσκαλος της γιόγκα. Αντιθέτως, απέχω κατά πολύ από αυτό που αποκαλούν γιόγκι... 
Άρθρο του δικηγόρου Kyle V. Robinson 

Όπως πολλοί άλλοι, πάσχισα πολύ ως έφηβος και νέος. Έμεινα στην ίδια τάξη στο λύκειο όχι μια φορά, αλλά δύο. Πέρασα χρόνο στην αποτοξίνωση και έχω συλληφθεί πολλές φορές στη ζωή μου. 

Τελικά όμως, κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου και έγινα δικηγόρος, επιχειρηματίας και οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Επίσης, εύχομαι το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους γύρω μου. Πιστεύω πως ο διαλογισμός είναι ένα κομμάτι της εξίσωσης που καταλήγει σε μια εκπληκτική ζωή. 

Πρόσφατα άρχισα να ανακαλύπτω τι μπορεί να προσφέρει ο διαλογισμός. Είχα διαβάσει για τα οφέλη του χρόνιου διαλογισμού αλλά ποτέ δεν το είχα δοκιμάσει. 

Προσπάθησα να διαλογιστώ από δω και από κει για περίπου 5-10 λεπτά κάθε φορά αλλά αποφάσισα να δω τι θα γίνει αν έκανα διαλογισμό για 20 λεπτά κάθε μέρα για μια βδομάδα. 

Αυτή η πρόκληση, ή καλύτερα η εμπειρία, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2015. Εκείνη η μια βδομάδα έγινε μήνας και μετά τρεις μήνες και πριν το καταλάβω έγιναν 100 μέρες. Διαλογιζόμουν κάθε μέρα το πρωί χωρίς ρεπό. 

Όταν πρωτοξεκίνησα δεν μπορούσα να κάτσω ήσυχος, πονούσε η μέση μου και τα πόδια μου μούδιαζαν. Ένιωθα ότι περισσότερο προσπαθούσα να προσαρμοστώ στη θέση παρά συγκεντρωνόμουν στην αναπνοή μου. 

Δεν περνούσε πολύ ώρα που ευχόμουν να τελειώσει και καθόμουν εκεί προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου να μην ανοίξει τα μάτια. 

Τελικά συνήθισα να συγκεντρώνομαι στην αναπνοή και το σώμα μου ξεκίνησε να προσαρμόζεται με φυσικό τρόπο στη στάση που αρχικά ήταν άβολη. 

Όσο περισσότερο διαλογιζόμουν, τόσο πιο εύκολα έβρισκα θέσεις που ένιωθα άνετα. Σύντομα ο διαλογισμός έγινε απαραίτητος για την πρωινή μου ρουτίνα. Δεν έβλεπα την ώρα να διαλογιστώ, κάτι το οποίο λειτούργησε και ως φαινόμενο ντόμινο με θετικές επιδράσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μου. 

Παρακάτω είναι τα 8 σημαντικά πράγματα που μου συνέβησαν αφού διαλογίστηκα για 100 μέρες : 

1. Ένιωθα πιο συγκεντρωμένος 
Καθώς άρχισα να σκέφτομαι πιο καθαρά, κατόρθωσα περισσότερα πράγματα. Το μυαλό μου ήταν πιο οργανωμένο. Μπορούσα να συγκεντρωθώ σε μια δουλειά κάθε φορά, να την ολοκληρώνω και να πηγαίνω στην επόμενη με μεγαλύτερη ευκολία. 

Το μυαλό μου δεν προέτρεχε στο τι πρέπει να κάνω ή ότι και αν έκανα δε ήταν με βιασύνη. Παρέμενα στη στιγμή και ολοκλήρωνα ότι είχα να κάνω και μετά συνέχιζα στο επόμενο. 

2. Άρχισα να σκέφτομαι περισσότερο πριν μιλήσω 
Πριν ξεκινήσω την πρωινή συνήθεια του διαλογισμού, αντιδρούσα σε καταστάσεις και έλεγα στους ανθρώπους το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό. Αλλά τώρα παύω για μια στιγμή, σκέφτομαι τι πρόκειται να πω και απαντάω πιο προσεκτικά. 

Αυτή η παύση με βοηθά να αρθρώσω αυτό που θέλω να πω και να βεβαιωθώ ότι είναι χρήσιμο και βοηθητικό. Μετά, αφού μιλήσω, σκέφτομαι αν ανταποκρίθηκα στην κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα ή αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω την επόμενη φορά. Δεν είχα φτάσει ποτέ σε αυτό το επίπεδο αυτο-αντανάκλασης. 

3. Είμαι πιο ευγενικός και συμπονετικός 
Δεν με ενοχλούν τόσο πολύ πια πολλά πράγματα! Είμαι πιο υπομονετικός όταν πέφτω σε κίνηση και δεν με πειράζει τόσο πολύ να περιμένω ώρα σε ουρά. Άρχισα να βλέπω τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων για να κατανοήσω από που προέρχονται. Αυτό άλλαξε τελείως τον τρόπο που αλληλεπιδρώ με τους άλλους ανθρώπους. 

4. Έχω περισσότερη ενέργεια 
Κοιμάμαι πολύ καλύτερα τα βράδια και ξυπνάω με πολύ ενέργεια για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Όταν τελειώνω τη δουλειά μου, έχω ακόμα ενέργεια να πάω για τρέξιμο ή να βγω με φίλους. 

5. Τρώω καλύτερα 
Επιλέγω πιο σωστά όταν πάω στο μανάβικο ή σε εστιατόρια. Αναρωτιέμαι πως θα με κάνει να νιώσω το φαϊ και βασίζω τις αγορές μου ή τις αποφάσεις μου σε αυτή την απάντηση. 

6. Βλέπω λιγότερο τηλεόραση 
Η επιθυμία μου να δω τηλεόραση έχει μειωθεί δραματικά. Αντ’αυτού, εστιάζω σε πράγματα που θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Πιάνω τον εαυτό μου να διαβάζει, να τρέχει, να βρίσκεται με φίλους ή να δουλεύει για την ιστοσελίδα μου. 

7. Νιώθω πιο συνδεδεμένος με τη φύση 
Συνηθίζω να στέκομαι και να εκτιμώ όλα τα όμορφα πράγματα που με περιβάλλουν. Είτε είναι ένα δέντρο είτε ένα ηλιοβασίλεμα, σταματάω και συνειδητοποιώ ότι είναι ένα θαύμα και προσπαθώ να αφεθώ στη στιγμή και να παραμείνω εκεί. 

8. Γενικώς είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου 
Πιθανόν αυτό να είναι το μεγαλύτερο όφελος του διαλογισμού. Ξέρω ποιός πραγματικά είμαι και τι μπορώ να κάνω. Μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με τους άλλους πιο συχνά, έχω το θάρρος να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι και παίρνω περισσότερα ρίσκα γνωρίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου μπορώ πραγματικά να μεγαλώσω. Ξέρω τι είναι σημαντικό στη ζωή και ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε θελήσω. 

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που άλλαξαν όταν ξεκίνησα να διαλογίζομαι και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν όλα αυτά συνέβησαν από την πρώτη ή την εκατοστή μέρα. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν είμαι πλέον το ίδιο άτομο που ήμουν πριν 100 μέρες. 

Είμαι πιο ευτυχισμένος αφού είμαι μια πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μου. Εάν όλα αυτά άλλαξαν μέσα σε 100 μέρες, ανυπομονώ να δω τι θα γίνει μετά από 200 ή 1000 μέρες! Δοκιμάστε 20 λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα για 100 μέρες και είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναδείτε ποτέ τον εαυτό σας με τον ίδιο τρόπο. 




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τα σημάδια πως η σχέση σας δεν είναι τυχαία αλλά καρμική...!!!!


Από την αρχή της γνωριμίας σας αμέσως ένιωσες ότι αυτή η σχέση δεν μπήκε τυχαία στη ζωή σου… Μία ανεξήγητη έλξη, ένα δυνατό αίσθημα οικειότητας, ζεστασιάς, συμπόνιας αλλά και μία απροσδιόριστη αίσθηση ότι με αυτό τον άνθρωπο έχεις ένα πραγματικά ισχυρό αλλά και ανεξήγητο δέσιμο…

Γιατί αυτό ; Τι συμβαίνει;;; Τι είναι αυτό που σε κάνει με αυτό τον άνθρωπο να νιώθεις ότι η συνάντησή σας έχει κάτι το ιδιαίτερο ή το διαφορετικό;;; 

Υπάρχει περίπτωση ο έρωτας αυτός να είναι «καρμικός» και η συνάντησή σας να προέκυψε πριν πολλά , πολλά εκατοντάδες χρόνια σε προηγούμενη ζωή;;; Μήπως έχετε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και συναντηθήκατε τώρα σε αυτή τη ζωή για να συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει; 

Ας δούμε τα 10 σημάδια που δηλώνουν ότι έχετε υπάρχει εpαστές σε προηγούμενη ζωή 

1. Νιώθεις σαν να γνωρίζεστε χρόνια 
Είναι δύσκολο το εξηγήσεις αλλά από το ξεκίνημα της γνωριμίας ένιωσε ότι η προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου σου είναι πολύ οικεία. Μπορεί να είχες την ανάγκη να μάθεις περισσότερα πράγματα για τη ζωή αυτού του ανθρώπου, κατά βάθος όμως υπήρχε έντονο το αίσθημα του γνώριμου, του οικείου. 

2. Δημιουργήθηκε άμεσα μεταξύ σας το αίσθημα της εμπιστοσύνης 
Από την στιγμή που αυτός ο άνθρωπος μπήκε στη ζωή σου, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να νιώσεις ότι μπορείς να ανοίξεις την ψυχή σου και να του (ή της) εμπιστευτείς τα πάντα. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλες αυτό τον άνθρωπο κατευθείαν στη ζωή σου, στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου, χωρίς να νιώσεις φόβο, ανασφάλεια ή αδυναμία … Μπορεί απλά να ένιωσες την σιγουριά ότι ο σύντροφός σου μπήκε στην θέση που του ανήκει… στην ζωή σου ξανά! 

3. Το μεγάλο σας «ατού» είναι η επικοινωνία 
Ξεκινώντας να μιλάς με αυτό τον άνθρωπο, ένιωθες ότι ο χρόνος κυλλά σαν το νεράκι, όπου σε κάνει να διψάς ακόμα περισσότερο αναζητώντας ακόμα περισσότερη επαφή, ακόμα περισσότερη κουβέντα…. Από το ξεκίνημα της γνωριμίας σας χάνεστε σε πολύωρες συζητήσεις , όπου ο ένας είναι σαν να συμπληρώνει τον άλλον … 

Στις συζητήσεις αυτές συνήθως έχεις την επιθυμία να μοιραστείς ακόμα και πολύ προσωπικά βιώματα, γιατί νιώθεις ότι αυτός ο άνθρωπος θα σε κατανοήσει, θα σε νιώσει…. 

4. Μαζί με αυτό τον άνθρωπο χάνεις την αίσθηση του χρόνου 
Μπορεί να είστε λίγους μήνες μαζί, αλλά σου δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτός ο άνθρωπος σε ξέρει τόσο καλά, όπου είναι σαν να είσαστε εδώ και χρόνια ζευγάρι … 

Τις στιγμές που είστε μαζί δεν καταλαβαίνεις όχι μόνο πότε πέρασε η ώρα, αλλά έχεις ξεχάσει αν είναι μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ … μη σου πω ότι ξεχνάς τη μέρα και το μήνα που διανύουμε … Γιατί όταν είσαι με αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει χρόνος… παρά μόνο στιγμή ! 

5. Μοιράζεστε έναν τηλεπαθητικό σύνδεσμο 
Γνωρίζεις πως νιώθει ακόμα και όταν είναι μακριά σου, μόλις σκεφτείς ότι θέλεις να μιλήσετε πριν προλάβεις να σηκώσεις το τηλέφωνο σε έχει ήδη καλέσει … Αυτά αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά σου επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένας περίεργος, μυστικός σύνδεσμος, όπου σας κάνει να βρίσκεται ο ένας συνέχεια μέσα στο μυαλό του άλλου… 

6. Δεν κρίνει ο ένας τον άλλον 
Υπάρχει μία αμοιβαία αποδοχή ανάμεσά σας, όπου δεν υπάρχει χώρος για κριτική ή για προσπάθεια αλλαγής του ενός με τον άλλον… Μπορεί να είστε διαφορετικοί αρκετά, αυτή η διαφορετικότητα όμως σας συμπληρώνει και σας κάνει να αισθάνεστε ότι έτσι πρέπει να είστε και ότι αυτό είναι που σας ενώνει. 

Μπορείς σε αυτό τον άνθρωπο να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός, χωρίς να έχεις τον φόβο ή την ανασφάλεια πώς θα σε κρίνεις ή αν θα του αρέσεις…. 

7. Πολλά από όσα κάνετε μαζί, σας θυμίζουν το παρελθόν… 
Πηγαίνετε μαζί σε μέρη, όπου σας δημιουργείται η αίσθηση ότι έχετε ξαναπεράσει (ενώ κανείς από τους δύο δεν τα έχει επισκεφτεί ξανά). Συζητάτε και υπάρχει η αίσθηση ότι αυτή την κουβέντα την είχατε κάποτε ξανακάνει (ενώ οι πληροφορίες της συζήτησης δίνονται για πρώτη φορά) 

8. Σας συνδέει μία βαθιά αγάπη 
Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι πολύ λίγους μήνες στη ζωή σου και πράγματι να μην έχεις προλάβει να χτίσεις μαζί του τις «βάσεις» για να στηριχθεί η αγάπη … Πάρα τ’ αυτά υπάρχει πολύ ισχυρό το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, νιώθεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι δικό σου, ένα κομμάτι από εσένα … Νιώθεις ότι τον αγαπάς παρόλο που δεν μπορείς να το εξηγήσεις με λέξεις… 

9. Ο χρόνος δεν στέκεται εμπόδιο ανάμεσά σας 
Μπορεί οι συνθήκες να μην σας ευνοούν να είστε μαζί, μπορεί να αποχωρίζεστε ο ένας από τον άλλον, μπορεί να μένετε μακριά ή ακόμα και να χωρίσετε κάποια στιγμή για αρκετό καιρό … Η ζωή όμως με αυτό τον άνθρωπο τα φέρνει έτσι, που εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται και πάλι στη ζωή σου και νιώθεις τόσο κοντά με αυτό τον άνθρωπο, σαν να μην σας χώρισε ποτέ ο χρόνος. 

10. Έχετε έναν πνευματικό σύνδεσμο 
Η μεταξύ σας επαφή έρχεται για να κλείσει κύκλους, να σου δώσει σημαντικά μαθήματα ζωής αλλά και για να σου δώσει περισσότερη γνώση, σοφία και εμπειρία… Ότι και να γίνει μεταξύ σας, όπως και να τα φέρει η ζωή, ακόμα και αν οι δρόμοι σας χωρίσουν, πάντα θα υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος με αυτό τον άνθρωπο που θα σου θυμίζει ότι ο ερχομός του στη ζωή σου, μόνο ένα τυχαίο γεγονός δεν ήταν. 




Image artist: James R Eads

Οι καλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους αυτά τα έξι πράγματα...!!!!


Είστε καλοί γονείς; 

Οι καλοί γονείς βασίζονται σε έξι βασικά πράγματα 
Το να είσαι γονιός είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στον κόσμο. Γι αυτό, για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών, ποτέ δεν πονάει η υπενθύμιση κάποιων βασικών αληθειών. 

Το γεγονός είναι πως τα παιδιά χρειάζονται έξι πράγματα για να μεγαλώσουν με υγεία, χαρά, αυτοπεποίθηση και όσο καλύτερα γίνεται ικανά να πετύχουν στην ζωή : αγάπη, καθοδήγηση, όρια, προστασία, επιβεβαίωση και σεβασμό. 

1. Αγάπη 
Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, φυσικά όχι τόσο πολύ ώστε να νιώσουν πνιγμένα. Χρειάζεται να λατρεύονται αλλά επίσης πρέπει να μάθουν την υπευθυνότητα και την αυτονομία. 

Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν πως είναι ξεχωριστά, αλλά όχι τόσο ξεχωριστά ώστε να αισθάνονται πως οτιδήποτε και αν κάνουν είναι εντάξει. Πρέπει να δουν πως οι γονείς τους μπορούν να τα αγαπούν αλλά επίσης να αποδοκιμάζουν τις πράξεις τους σε κάποιες περιστάσεις. 

Μεγάλωσα με ένα παιδί του οποίου οι γονείς ήταν υπερβολικοί στο να του λένε συνεχώς πόσο σπουδαίος ήταν. Λόγω αυτού πήραν τα μυαλά του αέρα έχοντας μια αίσθηση υπεροχής σε σχέση με τα άλλα παιδιά στην γειτονιά. 

Από την άλλη πλευρά, ξέρω κάποια παιδιά τα οποία δέχονται πολύ αγάπη και επιβεβαίωση χωρίς οι γονείς τους να το παρακάνουν και αυτά τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση, είναι χαρούμενα, ήσυχα και ευγενικά. Δουλεύουν σκληρά και τα πάνε καλά με τους άλλους. 

2. Καθοδήγηση 
Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση, αλλά οι γονείς οφείλουν να μην είναι τόσο καθοδηγητικοί με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μαθαίνουν ποτέ να σκέφτονται για τον εαυτό τους. Πρέπει να είναι ικανά να δοκιμάζουν πράγματα, να τα κάνουν άνω κάτω και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. 

Πρέπει να βιώσουν την απογοήτευση και την αποτυχία ώστε να μάθουν, να ωριμάσουν και αναπτύξουν χαρακτήρα. 

Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση για να γίνουν καλύτερα. Πρέπει να μάθουν να δουλεύουν καλά, να έχουν καλές μαθησιακές συνήθειες και να καταλάβουν την αξία της σκληρής δουλειάς, την επιμονή και την αφοσίωση σε οτιδήποτε και αν κάνουν. 

Πρέπει να διδαχθούν την προσωπική υπευθυνότητα και ευθύνη ώστε να μπορέσουν να μάθουν από τα λάθη τους και να ωριμάσουν σαν προσωπικότητες. 

Η μάθηση της συμπόνιας για τα άλλα ζωντανά προσφέρει μια αίσθηση υπευθυνότητας για την οικογένεια, την κοινωνία και τον πλανήτη. Χρειάζεται να μάθουν την αυτοσυγκέντρωση για να μην κατηγορήσουν τον εαυτό τους για λάθη ή αδυναμίες. 

Τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν πώς να παίζουν δίκαια και να ακολουθούν τους κανόνες της κοινωνίας τους ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να παίξουν μαζί τους όταν μεγαλώσουν. 

Η Sheryl Sandberg στο καινούργιο της βιβλίο Option B: Facing Adversity, Building Resilience and Finding Joy, μιλά για την ελαστική ανατροφή των παιδιών με “το να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τέσσερα βασικά πιστεύω: (1) να έχουν κάποιον έλεγχο στην αγάπη τους (2) να μπορούν να μάθουν από την αποτυχία (3) σημαίνουν ως ανθρώπινα όντα και (4) έχουν αληθινές δυνάμεις στις οποίες μπορούν να βασιστούν.” 

3. Όρια 
Τα παιδιά χρειάζονται όρια ώστε να μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος και να καταλάβουν τι προσδοκίες υπάρχουν από αυτά. Το να λες “όχι” σε ένα παιδί βοηθά στο να χτίσει χαρακτήρα, όπως και ανοχή στην απογοήτευση. 

4. Επιβεβαίωση 
Τα παιδιά χρειάζεται να ακούγονται και να παίρνουν απαντήσεις ώστε να αισθανθούν επιβεβαιωμένα, αλλά οι γονείς πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε τα παιδιά να την αναπτύξουν κατάλληλα. 

Η Sandberg λέει στην Option B όταν τα παιδιά “επαινούνται για την προσπάθεια” καινούργιων ή δύσκολων πραγμάτων, αναπτύσσουν μια “νοοτροπία ανάπτυξης” η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να “δουν τις ικανότητες σαν δεξιοτεχνίες οι οποίες μπορούν να διδαχθούν και να αναπτυχθούν.” 

Η Sandeberg αναφέρει πως τα παιδιά αναπτύσσουν την ελαστικότητα όταν σημαίνουν και αυτό σημαίνει: “να ξέρεις πως οι υπόλοιποι σε παρατηρούν, νοιάζονται για εσένα και βασίζονται πάνω σου.” 

5. Σεβασμό 
Τα παιδιά χρειάζονται τον σεβασμό γιατί είναι το θεμέλιο της προσωπικής αξίας. Τα αισθήματα τους πρέπει να είναι σεβαστά όπως και οι απόψεις τους, οι ευχές και τα σώματα τους. Αυτό δε σημαίνει να τους δίνετε ότι θέλουν ή να τα αφήνετε να κάνουν ότι θέλουν, αλλά σημαίνει πάντα να σκέφτεστε τι είναι καλύτερο για εκείνα. 

Το να σέβεστε ένα παιδί σημαίνει να το αποδέχεστε όπως ακριβώς είναι και το τι θέλει, ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που ο γονιός δεν καταλαβαίνει απαραίτητα ή δεν συμφωνεί με αυτό. 

Στη παλιά τηλεοπτική σειρά, Family Ties , δύο πολύ φιλελεύθεροι γονείς μεγάλωσαν έναν δημοκρατικό γιο και τον αποδέχτηκαν όπως ήταν ακόμα και αν η πολιτική του άποψη τους μπέρδευε. 

Οι ετερόφυλοι γονείς των LGBTQ παιδιών τα σέβονται όταν αποδέχονται την ταυτότητα του γένους τους και τις ρομαντικές τους προτιμήσεις. 

6. Προστασία 
Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται και από τις δικές τους παρορμήσεις και από τον κόσμο. Με την προστασία θα είναι ικανά να μάθουν πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους. 

Χρειάζεται να βλέπουν τους γονείς τους να τα υπερασπίζονται και να τα κρατούν ασφαλή από το κακό. Αυτό θα τα κάνει να νιώσουν άξια και πως αξίζουν την προστασία. 

Από την άλλη πλευρά τα παιδιά δε χρειάζεται να είναι υπέρ-προστατευμένα ώστε να αποφεύγουν τις συνέπειες των λαθών τους ή να τους επιτρέπεται να ξεφεύγουν με σχεδόν καμία συνέπεια. 

Οι γονείς πρέπει να εξισορροπήσουν την προστασία των παιδιών τους με την ανάγκη τους για την μάθηση των βασικών μαθημάτων ζωής. 

Οι υπερβολικά προστατευτικοί γονείς αναστατώνουν τα παιδιά τους συναισθηματικά ή τα κάνουν εγωιστικούς νεαρούς ενήλικες που νομίζουν πως μπορούν να ξεφύγουν από κάθε είδους κακής συμπεριφοράς. 

Τα αποτελέσματα του να είσαι καλός γονιός 

Όταν οι καλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους τα παραπάνω έξι, τα παιδιά θα μεγαλώσουν με αυτοεκτίμηση. Αυτό περιλαμβάνει την αίσθηση αυτοπεποίθησης , αρκετό αυτό-σεβασμό και καλή προσωπική φροντίδα. 

Ως καλοί γονείς, ποτέ δεν πονά το να σκέφτεστε πως ανατρέφετε τα παιδιά σας και το να κάνετε περιστασιακές προσαρμογές. 

Η αύξηση της κατάλληλης αγάπης, των ορίων, της καθοδήγησης, της επιβεβαίωσης και του σεβασμού που δίνετε στα παιδιά σας μπορούν μόνο να είναι ωφέλιμα για αυτά. 




Συναντώντας τον Ανώτερο Εαυτό μας...!!!!

Διαλογισμός Raja Yoga 
“Μας βοηθάει να γνωρίσουμε και να συνδεθούμε με τον Ανώτερο – Εσώτατο – Αληθινό Εαυτό μας”. 

…Κάθισε όσο πιο χαλαρά μπορείς, με την πλάτη ευθεία καθιστός ή ξαπλωμένος…. άρχισε να εισπνέεις αργά και διαλογιστικά από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα… πάρε αρκετές τέτοιες εισπνοές χαλάρωσης και απελευθέρωσης… νιώσε με κάθε εισπνοή να γεμίζεις ενέργεια, φως και γαλήνη… και με κάθε εκπνοή, άφησε την ένταση και το άγχος να απελευθερώνεται… 

Άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει εντελώς και απαλά,πολύ απαλά πες νοερά από μέσα σου : 

Μένω στη σιωπή… μένω μέσα μου… και μέσα στη σιωπή αποδεσμεύομαι, από όλα τα πράγματα τριγύρω μου… χαλαρώνω… μένω ακίνητος… και για τα επόμενα λεπτά θα παραμείνω μέσα στον εαυτό μου… θα παραμείνω στη σιωπή συγκεντρωμένος, κρατώντας τον εαυτό μου, αποδεσμευμένο από όλα τα πράγματα τριγύρω μου… 

Κάνοντας αυτό το εσωτερικό ταξίδι επιθυμώ να γνωρίσω τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι με τον εαυτό μου, χωρίς να σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο… που να έχει σχέση με στεναχώρια, φόβο, ανησυχία και με εξωτερικό θόρυβο… 

Παραμένω ακίνητος… συγκεντρωμένος και απαλά, πολύ απαλά ρωτώ τον εαυτό μου: 

Ποιος είμαι? Ποιος στ’ αλήθεια είμαι? 

Είμαι αυτό το όνομα? 

Είμαι αυτό το σώμα? 

Είμαι αυτή η εθνικότητα ή υπάρχει κάτι περισσότερο στην πραγματικότητά μου? 

Στη σιωπή εστιάζω στο νου μου και συγκεντρώνομαι στο κέντρο του μετώπου μου… και καθώς συγκεντρώνομαι, οραματίζομαι ένα σημείο φωτός… ένα σημείο αιώνιας ενέργειας… καταλαβαίνω… 

…Είμαι αυτό το φως!……… 

…Είμαι αυτό το σημείο πνευματικής ενέργειας! 

..,Είμαι μία ψυχή! 

…Είμαι ένα σημείο ζωντανού φωτός! 

…Είμαι αιώνια αθάνατη ενέργεια! 

…Είμαι ένα πνευματικό ον! Αυτός είμαι! 

…και όσο ταξιδεύω βαθιά, πολύ βαθιά μέσα μέσα μου…. 

…Θυμάμαι… 

Αναγνωρίζω ότι έχω σπουδαία δύναμη, μέσα στον εαυτό μου… 

Είμαι μία ψυχή και μέσα μου βρίσκονται όλες οι εμπειρίες μου και όλα όσα χρειάζομαι, ώστε να κάνω τη ζωή μου πιο ευτυχισμένη και πιο γαλήνια… 

Ποιος είμαι? 

Είμαι ένα πνευματικό ον… 

Είμαι ένα σημείο αιώνιας ενέργειας… 

Αφήνω αυτές τις σκέψεις να πλημμυρίσουν το μυαλό μου… 

συγκεντρώνομαι σ’ αυτές τις σκέψεις εντελώς!… 

Εγώ η Ψυχή… 

Είμαι Αθάνατη Ενέργεια… 

Είμαι Γαλήνη… η Γαλήνη είναι η Αυθεντική μου Δύναμη… 

Μέσα μου οραματίζομαι έναν ωκεανό γνήσιας ενέργειας, αυτή είναι η Ενέργεια της Γαλήνης… 

Πάω ολοένα και βαθύτερα στην Εσωτερική μου Γαλήνη… Γαλήνη… 

Παραμένω σ’ αυτή την εμπειρία…. 

Παραμένω σ’ αυτή την συνειδητότητα… 

Η αυθεντική μου και η βαθύτερη ποιότητά μου, είναι γαλήνη! 

Γαλήνη είναι η Αυθεντική μου Φύση… 

Γαλήνη είναι η Αυθεντική μου Δύναμη… 

Βιώνω Γαλήνη… 

Αρχίζω να θυμάμαι τον εαυτό μου… 

Αρχίζω να καταλαβαίνω τον εαυτό μου… 

Αρχίζω ν’ αποδέχομαι τον εαυτό μου… και όσο θυμάμαι, και όσο αποδέχομαι, τόσο σέβομαι την Αληθινή μου Ταυτότητα! 

Και συναισθήματα Αγάπης με πλημμυρίζουν… 

νιώθω άνεση… 

νιώθω ασφάλεια… 

νιώθω ισορροπία… 

νιώθω σταθερότητα… 

Υπάρχει μέσα μου η δύναμη να δημιουργήσω, μια ζωή με ιδανικά!… μια ζωή με σημασία!… μια ζωή με σκοπό! 

Έχω βρει τον εσωτερικό μου οδηγό! που καθοδηγεί την εξωτερική μου ζωή… και καθώς παραμένω σε αυτή τη σιωπή, ρωτώ τον εαυτό μου: από που έρχομαι? 

Και μέσα στη σιωπή ακούω… και συνειδητοποιώ… το αυθεντικό μου σπίτι είναι πολύ – πολύ μακριά από αυτόν τον θόρυβο… 

Έρχομαι από τον κόσμο του Αιώνιου Φωτός! 

Από τον Κόσμο της Σιωπής! 

Από τον Κόσμο της Ελευθερίας! 

Από τον Κόσμο της Γαλήνης! 

Από τον Κόσμο της Νιρβάνα! 

Από εκεί Έρχομαι! 

Ας παραμείνω σ’ αυτή τη σκέψη…. ας παραμείνω σ’ αυτή τη συνειδητότητα του εαυτού, του γαλήνιου εαυτού και του γαλήνιου σπιτιού… 

γαλήνη και σιωπή ας παραμείνω εδώ…. 

γαλήνη και σιωπή…. μόνο σιωπή…. 

Om Santi Santi 

Antony Strano Διαλογισμός 

Stepping Inwards 

1ο Μέρος του διαλογισμού Raja Yoga 

(καλό είναι να μαγνητοφωνήσεις το διαλογισμό και να τον ακούς στην αρχή, ώστε να συγκεντρώνεσαι καλύτερα). 




Πηγή: Η Οδός – facebook.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

5 σημάδια ότι ένας αγαπημένος μας που έχει πεθάνει είναι κοντά μας...!!!!

Είναι δύσκολο να χάνετε κάποιον με τον οποίο ήσασταν κοντά. Δεν χρειάζεται καν να σας πω ότι είμαι σίγουρος. Έχουμε όλοι χάσει κάποιον. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Αλλά ακόμα και αν έχουν φύγει σωματικά, μπορούν να είναι ακόμα δίπλα μας πότε πότε. Αυτά είναι τα σημάδια ότι ο νεκρός συγγενής σας είναι ακόμα μαζί σας. 

1.Τους μυρίζετε 
Όταν το πνεύμα ενός αγαπημένου είναι κοντά, μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους είναι το άρωμα. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μυρίζει είναι συχνά η πιο δυνατή σύνδεση μαζί του. Μπορεί να είναι η μυρωδιά καπνού πίπας ή άρωμα ή ακόμα η έντονη μυρωδιά του αγαπημένου σας φαγητού που ετοιμάζεται. Εκτιμήστε το. Είναι ένα μήνυμα που έχει σταλεί απευθείας σε εσάς από τον αγαπημένο σας που έχει πεθάνει. 

2.Εμφανίζονται στα όνειρά σας 
Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς τρόπους που τα πνεύματα αλληλεπιδρούν μαζί μας. Τα υποσυνείδητα μυαλά μας είναι πιο ανοικτά στον πνευματικό κόσμο, συχνά επιτρέποντάς του να εισέλθει. Τα όνειρα που σχετίζονται με πνεύματα τείνουν να είναι απίστευτα ρεαλιστικά και όχι πολύ ονειρικά. Δώστε πολλή προσοχή στο τι μπορεί να σημαίνουν. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα πέρα από τον τάφο. 

3.Τα αντικείμενά σας χάνονται 
Μπορεί να μοιάζει με το ότι έχετε χάσει το μυαλό σας όταν βρίσκεται αντικείμενα που έχουν μετακινηθεί από το σημείο που ξέρετε ότι τα αφήσατε. Θα μπορούσε να είναι ένας νεκρός συγγενής ή φίλος που σπάει πλάκα μαζί σας. Ακούγεται ανόητο αλλά επειδή είναι νεκροί δε σημαίνει ότι έχασαν την επιθυμία να παίξουν μαζί σας. Αψηφήστε το. 

4.Ασυνήθιστες σκέψεις 
Ίσως βιώνετε το γεγονός πως έχετε σκέψεις που δεν μοιάζουν να είναι δικές σας, σχεδόν σαν ο εσωτερικός μονόλογος να έχει γίνει μέρος κάποιου άλλου. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι οι αγαπημένοι σας που έχουν αποβιώσει είναι ακόμα μαζί σας. Αν νιώθετε σαν να έχετε μια ξένη σκέψη, αφιερώστε λίγο χρόνο στο να το σκεφτείτε. Ειδικά όταν ο εσωτερικός σας μονόλογος αρχίσει να μιλάει σε εσάς σαν να μην ήσασταν εσείς. 

5.Σημάδια στην κηδεία 
Σύμφωνα με τον James Van Praagh, αναγνωρισμένο πνευματικό διάμεσο, τα πνεύματά μας παρακολουθούν τις κηδείες μας. Περιφέρονται στον χώρο , προσπαθώντας να παρηγορήσουν τους αγαπημένους τους και να τους δώσουν σημάδια ότι όλα είναι καλά. Συχνά, επειδή οι άνθρωποι είναι απορροφημένοι στο πένθος τους, αυτά τα σημάδια δεν γίνονται ορατά. Όταν παρακολουθείτε μια κηδεία, μείνετε ανοιχτοί στα σημάδια που προσφέρουν. 




Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com
ByMr T

Δεν ζηλεύω κανέναν γιατί η αξία μου είναι εσωτερική...!!!!

Δεν ζηλεύω κανέναν γιατί η αξία μου είναι εσωτερική

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Ούτε για την εμφάνισή του, ούτε τα πλούτη του, ούτε για το αυτοκίνητό του, ούτε για την ευτυχισμένη του ζωή. Δεν έχω ζηλέψει κανέναν για τίποτα απολύτως.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι και τα υλικά αγαθά τα έχεις για μία ημέρα και την άλλη μπορεί να χαθούν. Μπορεί να είσαι καλά τη μία ημέρα και την επόμενη να σταματήσεις, μπορεί να έχεις πολλά και πλέον οι εποχές να είναι σα να μην έχεις τίποτα. Διότι όπως έλεγε και ο Σόλων στον Κροίσο: «μηδένα προ του τέλους μακάριζε’».

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι αυτό θα με απορροφούσε από τον ύψιστο σκοπό μου που έχω σε αυτή τη ζωή; να ανακαλύψω το δικό μου χάρισμα και να γίνομαι μέρα με τη μέρα ένας καλύτερος άνθρωπος.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι δε βλέπω τους άλλους ανθρώπους ανταγωνιστικά, αλλά ως συνοδοιπόρους απέναντι σε αυτό το δύσβατο αλλά και τόσο όμορφο μονοπάτι της ζωής και της γνώσης. Κάποιος άλλος θα με συμπληρώνει εκεί που εγώ έχω έλλειμμα και κάπου αλλού κι εγώ θα συμπληρώνω το έλλειμμα κάποιου. Όλοι υπάρχουμε για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι όπως εγώ μπορώ να ζηλέψω κάποιον για ένα ταλέντο μου, έτσι θα μπορούσε να ζηλέψει και κάποιος άλλος εμένα για ένα μου ταλέντο ή ικανότητα.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι τους βλέπω όλους ως ανθρώπους με διαφορετικές οντότητες οι οποίοι έχουν μία κοινή μοίρα που δεν κάνει κανένα διαχωρισμό⋅ το θάνατο. Και μπροστά σε αυτή την ισότητα, όλα τα άλλα μου φαίνονται μικρά.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν, διότι θέλω να χαίρομαι με εκείνους που έχουν ικανότητες και μπορούν να πετύχουν διάφορα πράγματα στη ζωή μου.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου κανέναν. Διότι η αξία μου είναι εσωτερική και όχι συγκριτική.




Συγγραφέας Μαρία Σκαμπαρδώνη