Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης...!!!!

Τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης τιμά σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13).

Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.

Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής.

Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «εν πίστει ζώ τή τού υιού τού Θεού τού αγαπήσαντός με καί παραδόντος εαυτόν υπέρ εμού» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.

Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια : «ηλπίκαμεν επί Θεώ ζώντι, ός εστι σωτήρ πάντων ανθρώπων, μάλιστα πιστών» (Α΄ Τιμοθ. 4:10). Δηλαδή, «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως τότε και αυτή αποκεφαλίστηκε.

Αλλά δεν υστέρησε σε απάντηση και η εννιάχρονη Αγάπη. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εις τήν αγάπην τού Θεού καί εις τήν υπομονήν τού Χριστού» (Β’ Θεσσαλ. 3: 5). Βέβαια δεν άργησαν να αποκεφαλίσουν και αυτή.

Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.




Ψυχοβολία : Οι ''κρυμμένες'' δυνάμεις του εγκεφάλου...!!!!

Ο άνθρωπος είναι πομπός και δέκτης συχνοτήτων. Κάθε σκέψη που κάνουμε εκπέμπει ένα είδος συχνότητας, και μας προκαλεί τα αντίστοιχα συναισθήματα. Με τον ίδιο τρόπο δέχεται σαν δέκτης τις συχνότητες που υπάρχουν γύρω του σαν ένα είδος επικοινωνίας πάνω σε μια ενεργειακή «γέφυρα». Οι ενέργειες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο ενός πομπού και λαμβάνονται από τον εγκέφαλο ενός δέκτη ονομάζονται ψυχοβολία ή αλλιώς τηλεπάθεια. 

Οι συχνότητες χωρίζονται σε δύο είδη, το συνειδητό του εγκεφάλου, που παράγει συναισθήματα, σε ότι έχει σχέση με την υλική υπόσταση, και το ασυνείδητο, το οποίο δέχεται υπερβατικές συχνότητες, αλλά και εκπέμπει πέραν της υλικής υπόστασης.

Οποιοσδήποτε οργανισμός παράγει ενέργεια εκπέμπει συχνότητες. 
Τα οργανικά τμήματα στο εσωτερικό μας (π.χ. καρδιά, πνεύμονες), εκπέμπουν συχνότητες και με τον ίδιο τρόπο, οτιδήποτε γύρω μας. Εκπέμπονται εισερχόμενες και εξερχόμενες συχνότητες από το ενεργειακό πλέγμα της γης και όλα μαζί αλληλεπιδρούν. 

Το DNA μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά επίσης εξυπηρετεί την αποθήκευση πληροφοριών και τις επικοινωνίες. Μια πρόσφατη Ρωσική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, εξηγεί άμεσα η έμμεσα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η διαίσθηση, η εξ αποστάσεως θεραπεία, η αυτό-θεραπεία, οι ασυνήθιστες αύρες γύρω από ανθρώπους, η επήρεια του μυαλού στον καιρό και άλλα. 

Ερευνητές κόβουν μεμονωμένα γονίδια DNA και τα τοποθετούν αλλού, με ενθουσιασμό δημιούργησαν συσκευές οι οποίες επηρεάζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω διαμορφωμένων ραδιοφωνικών και φωτεινών συχνοτήτων, επισκευάζοντας έτσι τα γενετικά ελαττώματα. 

Γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει διαφορά δυναμικού 5.000-85.000μV(μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού συστήματος μπορούν να ατονήσουν ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα. 

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του περιβάλλοντος που φθάνει 1.000.000 –2.000.000 μV, δηλαδή 2 V (βολτ) περίπου, είναι κατά πολύ ισχυρότερο του ανθρώπινου πεδίου. Το πεδίο του περιβάλλοντος, που είναι διάχυτο, επηρεάζει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τον άνθρωπο. Ωστόσο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υγιούς ανθρώπου, με την ενέργεια που απορροφά από το περιβάλλον, είναι σε θέση να διατηρεί ισορροπία.

Κάθε ον ζει μόνιμα μέσα σε μεταβλητά ηλεκτρικά πεδία του εκάστοτε περιβάλλοντός του.

Αυτά τα πεδία είναι διαφορετικά στην πόλη και διαφορετικά στην φύση. Στην πόλη εκτός από την ηχορύπανση, υπάρχει και έντονη ηλεκτρομαγνητική, που δρα επάνω μας σωματικά και ψυχοπνευματικά. 

Οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από κεραίες τηλεοράσεως, ραδιοφώνου- κυρίως FM –, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικών δικτύων, βιομηχανικών μηχανημάτων κλπ. επηρεάζουν τα κύτταρά μας άμεσα. Περισσότερο δυσάρεστες είναι αυτές οι επιπτώσεις σε όσους έχουν αδύνατο, πεσμένο, προσωρινά ή μόνιμα νευρικό σύστημα ( ή αλλιώς ψυχισμό ).
Σύμφωνα λοιπόν με τον ηλεκτρομαγνητισμό που παίρνουμε από το περιβάλλον, θετικό ή αρνητικό, αλλά και σ αυτόν που δημιουργείται μέσα μας, κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ατομικό ηλεκτρισμό, τη δική του «αύρα»

Ο προσωπικός μας ηλεκτρομαγνητισμός, διαφοροποιείται κατά περιόδους ανάλογα με τη την ψυχοσωματική μας κατάσταση, τη θέση των άστρων και τον ηλεκτρομαγνητισμό τους, τη φωτοβολία τους (ηλιοφάνεια - συννεφιά, πρωί, μεσημέρι δειλινό κλπ), τον τόπο που βρισκόμαστε, αν είμαστε μέσα ή έξω από το σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο βουνό ή στη θάλασσα. 

Με τη σκέψη μας μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας ή να το μειώσουμε. Την ενέργειά μας μπορεί να αυξήσει και η κινητικότητά, ή και το αντίστροφο. Όταν αθλούμαστε παράγεται ορμόνη που ανεβάζει τη βιοενέργειά μας, τον ψυχοδυναμισμό μας, γιατί βασίζονται σε χημικές διεργασίες των κυττάρων.
Η Δυνατή Ψυχοβολία
Ορισμένα άτομα χάρη στο δυνατό ψυχοδυναμισμό τους, τη δυνατή «αύρα» τους έχουν την ικανότητα να σπάνε από μακριά γυάλινα αντικείμενα, να μαραίνουν λουλούδια, να στραβώνουν ελάσματα, ή να προκαλούν άλλα ψυχοκινητικά η τηλεπαθητικά φαινόμενα. Αυτό οφείλεται σε εκπομπή βιορευμάτων. 

Πειράματα Τηλεπάθειας και άλλων Ψυχικών Φαινομένων 
Ο Δρ Άγγελος Τανάγρας αντιμέτωπος με το κίνημα του πνευματισμού,με μεγάλο κοινό σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών που ίδρυσε το 1923, πειραματίστηκε στην τηλεκίνηση, τη τηλεπάθεια, τη διόραση και την ψυχομετρία. 

Εκατοντάδες πειράματα πραγματοποιήθηκαν για σειρά ετών στα γραφεία της εταιρείας με στόχο να διερευνηθεί η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Μέλη της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών υπήρξαν μεταξύ άλλων ο Αϊνστάιν, ο Φρόιντ, ο Ανρί Μπεργκσόν και η Μαρί Κιουρί. 

Τα αποτελέσματα των ερευνών και το κύρος που είχε αποκτήσει ο Τανάγρας εξασφάλισαν τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχοφυσιολογίας το 1930 στην Αθήνα. Αργότερα ο Αμερικανός φυσικός Φρίτζοφ Κάπρα παρατηρεί στο βιβλίο του Το ταό και η Φυσική ότι «ολόκληρο το σύμπαν διακατέχεται από μια αέναη δραστηριότητα, βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο συμπαντικό χορό ενέργειας» αρμονικός, συγχρονισμένος, λογικός, πραγματικός.

Τη δεκαετία του '60 κάποιοι «αντισυμβατικοί» ερευνητές άρχισαν να μελετούν τις υπεραισθητικές ικανότητες, επιχειρώντας να επιβεβαιώσουν ότι η ανθρώπινη σκέψη μπορούσε να επηρεάσει το περιβάλλον. 

Πόσες φορές έχουμε αποφασίσει να τηλεφωνήσουμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο και τη στιγμή που πλησιάζουμε τη συσκευή μας καλεί αυτό. Ή εκείνη την ανεξήγητη ανησυχία που έχουμε νιώσει λίγο πριν συμβεί κάτι δυσάρεστο στην οικογένεια. Ή ακόμα και τις μικρές καθημερινές συμπτώσεις στο σπίτι, όταν προλαβαίνουμε μια κίνηση του συντρόφου μας στο τραπέζι. 

Αν εκείνες τις στιγμές μπορούσαμε να δούμε το εγκεφαλογράφημα, το ηλεκτροκαρδιογράφημα ή μια μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις. 

Οι επιστήμονες, του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν πριν από περίπου δέκα χρόνια ότι τα φυσικά γεωμαγνητικά πεδία (η Γη είναι ένας τεράστιος μαγνήτης με δύο πόλους που περιστοιχίζεται από ένα μαγνητικό πεδίο σε συνεχή ροή) επηρεάζουν τις χημικές και κυτταρικές διεργασίες των ζωντανών υπάρξεων.

Απέδειξαν, επιπλέον, ότι τις ημέρες που επικρατεί γεωμαγνητική ηρεμία τα πειράματα τηλεπάθειας έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, στις υπεραισθητικές εμπειρίες έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα στις 13:00 τοπική ώρα. Η μαγνητική συχνότητα επηρεάζει την ικανότητα συντονισμού και μετάδοσης, καθώς και τα τμήματα του εγκεφάλου που λαμβάνουν τις πληροφορίες.
Τη δεκαετία του ’90 ο Ντιν Ράντιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών της Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι τα ανθρώπινα «πειραματόζωα» παρουσίαζαν φυσιολογικές αντιδράσεις (μεταβολή στην αγωγιμότητα της επιδερμίδας, στον καρδιακό ρυθμό και στην αρτηριακή πίεση), προτού ο πομπός δει συγκεκριμένες συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες. 

Και δεν είναι λίγες οι πρωτοποριακές έρευνες που απέδειξαν εργαστηριακά ότι το σώμα προβλέπει ασυνείδητα και εκφράζει τις μελλοντικές συναισθηματικές αντιδράσεις μας, ενώ, επιπλέον, η καρδιά προαισθάνεται τις ευχάριστες ή δυσάρεστες ειδήσεις μια στιγμή πριν από τον εγκέφαλο. 

Ως όργανα, καρδιά και εγκέφαλος «ενημερώνουν» το ένα το άλλο πιο γρήγορα και πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άντρες. Πολλά πειράματα σε ζευγάρια έχουν δείξει ότι το άτομο που έχει πιο ισορροπημένο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και καρδιακό ρυθμό καθοδηγεί το άλλο, εξισορροπώντας τα εγκεφαλικά κύματα και τον παλμό της καρδιάς. 

Αυτό σημαίνει ότι η ικανότητά μας να προσλάβουμε τις προθέσεις των άλλων είναι έμφυτη και ότι θα έπρεπε να «αφουγκραζόμαστε» περισσότερο για να κατανοούμε καλύτερα τις πληροφορίες που μεταδίδονται ως αισθήσεις και συναισθήματα. 

Το 2005 μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον συγκέντρωσε τριάντα ζευγάρια με ισχυρό ψυχικό σύνδεσμο και εμπειρία στο διαλογισμό. 

Τα ζευγάρια χωρίστηκαν σε διαφορετικά δωμάτια σε απόσταση δέκα μέτρων μεταξύ τους, έχοντας συνδεδεμένα τα ηλεκτρόδια του ηλεκτροεγκεφαλογράφου στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου, που συνδέεται με την όραση. 

Την ώρα που οι πομποί έβλεπαν ένα φως να αναβοσβήνει έπρεπε να στείλουν στο σύντροφό τους μια εικόνα ή σκέψη σχετικά με το φως. Το 8% των δεκτών έδειξαν μια αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα την ώρα που ο πομπός έστελνε την εικόνα. Όταν υποβλήθηκαν σε λειτουργικό μαγνητικό συντονισμό, οι δέκτες έδειξαν αύξηση οξυγόνωσης του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την όραση. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλος του δέκτη αντιδρούσε σαν να είχε δει την ίδια εικόνα την ίδια στιγμή με τον πομπό.
Πειράματα Παραψυχολογίας στην Πρώην Σοβιετική Ένωση
Οι πρώτες ψυχικές έρευνες στην πρώην Σοβιετική Ένωση έγιναν από τον επιστήμονα Λεονίτ Λ. Βασίλιεφ με πειράματα νοητικής υποβολής. Ο Βασίλιεφ από τη δεκαετία του 1920 γίνεται μέλος του Ινστιτούτου Εγκεφαλικών Ερευνών της Μόσχας και το 1960 ιδρύει το Ινστιτούτο Εγκεφαλικών Ερευνών. Εκεί πραγματοποιεί πειράματα με την ύπνωση, την οποία προκαλούσε ακόμα και τηλεπαθητικά. 

Εκείνη την περίοδο οι Σοβιετικοί άρχισαν να πειραματίζονται πάνω σε πολλά πράγματα, όπως μεταφορά ενέργειας από το ένα άτομο στο άλλο, έρευνα των ενεργειακών ακτινοβολιών του σώματος, τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, αποκωδικοποίηση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και άλλα ψυχικά φαινόμενα. 

Και κατάφεραν όχι μόνο να αποδείξουν την ύπαρξή τους, αλλά ανακάλυψαν και τρόπους, για να τα εκμεταλλεύονται σαν υπερόπλα στον ψυχρό πόλεμο με τους Αμερικανούς. 

Τη δεκαετία του 1970, η K.G.B. βασισμένη στην τεχνολογία αλλά και στη συνεργασία με χαρισματικούς ανθρώπους ως προς την εξωαισθητική αντίληψη, πέτυχε την παρακολούθηση εξ αποστάσεως και τη μεταβίβαση σκέψης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τέλειων κατασκόπων και στρατιωτών, οι οποίοι μέσω της ύπνωσης λειτουργούσαν ως ρομπότ.

Το 1956, το Υπουργείο Υγείας της Γεωργιανής Δημοκρατίας διέταξε πλήρη έρευνα για τους Αλεξέι και Βίκτορ Κιβορότοφ, πατέρα και γιο, για τη μεγάλη φήμη τους ως θεραπευτές. 

Η επιτροπή υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού Πιότρ Καφταράντζε, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Όλοι εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασής τους και αρκετοί θεραπεύτηκαν». Πειράματα έγιναν επίσης τον Ιούλιο του 1974 στο Πανεπιστήμιο του Τμπιλίσι υπό τη διεύθυνση του Γκρέκορ Κομιτιάνι, όπου χρησιμοποιήθηκε ποικιλία επιστημονικών συσκευών για να εντοπιστεί η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπορευόταν από τα χέρια των ατόμων. 

Τέλος ανακοίνωσαν ότι, όταν συγκεντρώνονταν για θεραπεία, οι εκπορεύσεις αυξάνονταν 1000 φορές πάνω από το κανονικό.
Ο Βλαντιμίρ Ράικοφ, ψυχολόγος, ασχολήθηκε με άτομα υγιή σωματικά και νοητικά, για να τους αναπτύξει νέες ικανότητες και τη νοημοσύνη. Συνεργάστηκε σε πειράματα παραψυχολογίας με τον Βίκτορ Ανταμένκο. Χρησιμοποιήθηκαν ιδιότητες του υποβαλλόμενου ατόμου, για να αναπτύξει τις ικανότητές του. 

Υπό την ύπνωση το άτομο μπορούσε να διαμορφώσει πιστεύω όπως π.χ. ότι είναι ένας διάσημος ζωγράφος, πιανίστας κ. λ. π. Αν έχει τη σωστή νοητική στάση, όταν έβγαινε από την ύπνωση, μπορούσε να διατηρήσει τις επιθυμίες και τις ικανότητες εκείνου του εαυτού. 

Ο Ράικοφ είχε κάνει ύπνωση χρησιμοποιώντας την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με μαγνητοφωνημένα μηνύματα καθώς και από το τηλέφωνο. Ο Πετρόφσκι Αρτούρ, ακαδημαϊκός, διευθυντής του Ινστιτούτου και αντιπρόεδρος της Σοβιετικής Ψυχολογικής Εταιρίας, προϊστάμενος του Ράικοφ επισημαίνει: «Η ύπνωση βγάζει τις κλειδαριές και ανοίγει τις πόρτες του νου. 

Επιτρέπει στις φυσικές ικανότητες να ελευθερωθούν. Τα πειράματα δείχνουν ότι έχουμε ικανότητες πολύ πέρα από τη γνώση μας, αν και οι ικανότητες των ατόμων διαφέρουν». 

Το 1960, αναγνωρίστηκε στη Ρωσία η έρευνα για την τηλεπάθεια, όπου προσέβλεπαν στην ανάπτυξη της βιο-τηλεπικοινωνίας, δηλαδή τη μεταβίβαση πληροφοριών χωρίς τεχνολογικά μέσα. Το 1965, η Εταιρία Ποπώφ στη Μόσχα ίδρυσε ένα Τμήμα Βιο-πληροφορίας και εκτέλεσε πολλά πειράματα, σε πολλά εκ των οποίων πήραν μέρος οι τηλεπαθητικοί Γιούρι Καμένσκι και Καρλ Νικολάγιεφ, οι οποίοι πέτυχαν μακρινή τηλεπαθητική επικοινωνία κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. 

Ο δρ Γκενάντι Σεργκέγιεφ οργάνωσε πολλά πειράματα τηλεπάθειας σε μεγάλη απόσταση, όπως και ο Βίκτωρ Ανταμένκο. Ο τελευταίος διατύπωσε τη θεωρία ότι αυτά που μεταφέρουν τις ESP πληροφορίες είναι τα στοιχειώδη σωματίδια νετρίνα, που διαπερνούν συνέχεια τη γη, και κατά συνέπεια περνούν από το νου ενός ατόμου, συλλέγουν πληροφορίες και τις μεταφέρουν στο νου κάποιου άλλου.

Στις μέρες μας Ερευνητές των ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα για την τηλεπαθητική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, αναπτύσσοντας μια συσκευή που διαβάζει το μυαλό και επιτρέπει στους ανθρώπους να διορθώνουν αμέσως τα λάθη ενός ρομπότ μόνο με τα εγκεφαλικά κύματά τους. 

Η Αlphabet η μητρική της Google, προχωρά ήδη το φιλόδοξο σχέδιό της με το οποίο στοχεύει σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα αυτοκίνητα μέχρι και τον τομέα της υγείας.
Πειράματα πραγματοποιεί και το Facebook
Ο Mark Zuckerberg οραματίζεται να δημιουργήσει ένα gadget που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να διαβάζουν την σκέψη των άλλων και να επικοινωνούν με τηλεπαθητικά κύματα μεταξύ τους μπορεί να μην απέχει και τόσο από την πραγματικότητα. 

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων facebook έχει δημιουργήσει ένα κρυφό εργαστήριο με στόχο να αναπτύξει «την μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές». Η τεχνολογία, όπως περιγράφεται θυμίζει κατά πολύ τα πειράματα τηλεπάθειας που ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή στην εποχή του 30 ακόμα και στην Ελλάδα, με επικεφαλής το Άγγελο Τανάγρα που είχε ιδρύσει και το αντίστοιχο ερευνητικό εργαστήριο. 

Την ύπαρξη του σύγχρονου τεχνολογικού εργαστηρίου της Facebook αποδεικνύουν οι τελευταίες αγγελίες που δημοσιεύτηκαν ζητώντας καταρτισμένους ερευνητές κι επιστήμονες οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα του μυστικού εργαστηρίου που ακούει στο όνομα κτήριο 8. 

Σε αυτές αναζητούνται υποψήφιοι για ένα project που περιλαμβάνει την μελέτη των νευρωνικών δικτύων και άλλων ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων ώστε να δημιουργηθεί το δίκτυο επικοινωνίας του μέλλοντος. «Μια μέρα πιστεύω ότι θα μπορούμε να επικοινωνούμε τις σκέψεις μας στους άλλους απευθείας με την βοήθεια της τεχνολογίας» είχε αναφέρει ο Zuckerberg τον Ιούνιο του 2015. 

«Θα μπορούμε απλά να σκεφτούμε κάτι και να «κοινοποιήσουμε» την σκέψη μας στους φίλους εάν κι εφόσον το επιθυμούμε. Το Facebook ήδη προσπαθεί να χαρτογραφήσει τον ανθρώπινο νου. 

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έχει προσλάβει και τον Mark Chevillet, καθηγητή νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο John Hopkins, ήδη από τον Σεπτέμβριο στη θέση του επικεφαλής τεχνικού προγράμματος , όπως φαίνεται κι από το προφίλ του στο Linked Inn. Προς το παρόν, η «τηλεπαθητική» επικοινωνία περιορίζεται σε απλά πράγματα, αλλά μελλοντικά σίγουρα μας επιφυλάσσει πολύπλοκα.




Πηγές :
Άγγελου Τανάγρα: Το πεπρωμένον και η τύχη (Η θεωρία της ψυχοβολίας). Αθήναι 1943.

5 Σημάδια που δείχνουν ότι η Ζωή σας Χρειάζεται Ριζική Αλλαγή...!!!!

Μερικές φορές απαιτούνται χρόνια για να συνειδητοποιήσει κάνεις ότι δεν είναι ευτυχισμένος. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διανύσουν ολόκληρη τη ζωή τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η τοξικότητα μπορεί να μας επηρεάσει – δουλειά, φιλίες, σχέσεις είναι τρεις από τους πιο κοινούς τομείς- μόλις όμως αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος συνειδητοποιήσει την κατάσταση του και αναγνωρίσει τις δυνατότητές του, ανοίγεται ο δρόμος για ένα εκπληκτικό νέο ξεκίνημα. 

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι η ζωή σας χρειάζεται ριζική αλλαγή.

1. Νιώθετε Διαρκώς Κουρασμένοι και σας Λείπει το Κίνητρο
Πολύ συχνά αποδεχόμαστε την «αναπόφευκτη» ρουτίνα και αλλοτρίωση, όπου κάθε μέρα που περνά μοιάζει βαρετή και ανούσια. Πολλοί άνθρωποι έχουν συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και η ιδέα της αλλαγής τους φαίνεται αδιανόητη. 

Ακόμα και άτομα τα οποία βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και έχουν δουλειές που τους καλύπτουν και τους γεμίζουν μπορεί να αισθανθούν έτσι σε κάποια περίοδο της ζωής τους, είναι πιο κοινό από ότι φαντάζεστε.

Η διαδικασία της αποδοχής και της αναγνώρισης ότι έχετε βαρεθεί τη ρουτίνα είναι ένα βήμα αλλά η πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι να βρείτε αυτό που θέλετε να κάνετε και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Η ζωή είναι η δική σας ιστορία και μόνο εσείς μπορείτε να τη γράψετε. Οπότε, αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό που κάνετε – γιατί να μην κάνετε το μεγάλο βήμα και παίρνοντας τον έλεγχο της;

2. Νιώθετε Εγκλωβισμένοι
Συχνά αυτό είναι που παρεμποδίζει τους ανθρώπους να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε περάσει τόσο πολύ χρόνο μέσα σε αυτόν τον κύκλο, που η ιδέα του να βγείτε έξω από αυτόν μοιάζει με απίθανο όνειρο. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό οφείλεται σε κοινωνικά πρότυπα. 

Υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο μοτίβο ζωής (πανεπιστήμιο, καριέρα, οικογένεια, σύνταξη) και ότι αν πάρετε έναν διαφορετικό δρόμο θα θεωρηθείτε περίεργοι από τους υπόλοιπους.

Όμως, το τι θα πιστέψουν οι άλλοι για εσάς είναι δικό τους θέμα και αυτοί που θα αντιδράσουν στην επιθυμίας σας να ελευθερωθείτε είναι τοξικοί για την ευτυχία σας. 

Πολλοί άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι όταν ξεκινούν να κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, που μειώνουν την αλληλεπίδραση τους με αρνητικές καταστάσεις και τους παρέχουν θετική ενέργεια που τους κινητοποιεί. Η ζωή θα έπρεπε να είναι γεμάτη ενδιαφέρον, όχι μια μονότονη ευθεία.

3. Άγχος
Δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι αναφέρουν στο γιατρό τους πως αισθάνονται να τους κυριεύει το άγχος. Η δυστυχία σε έναν τρόπο ζωής τρέφει μια επίμονη και εξαιρετικά τοξική μορφή αμφιβολίας για το άτομο καθώς και έλλειψη αυτοεκτίμησης που εκδηλώνεται συνήθως με το άγχος. Πολύ συχνά αποδίδουμε το άγχος μας στην κατάθλιψη, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν ζείτε τη ζωής σας όπως θα θέλατε.

Το άγχος μπορεί να γίνει μια σοβαρή κατάσταση, η οποία θα υποχωρήσει μόνο αν αντιμετωπίσετε τα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι νιώθουν άγχος όταν κάνουν αλλαγές στη ζωή τους επειδή ζουν μια διαφορετική κατάσταση από αυτήν που έχουν συνηθίσει και αυτή η «κακιά φωνή» στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τους λέει πως είναι καταδικασμένοι στην αποτυχία. 

Αυτή η «κακιά φωνή» μπορεί να ελεγχθεί από κάποιον όταν μάθει πως να ελέγχει τον εαυτό του ψυχικά και σωματικά. Κάποιοι μπορούν να το καταφέρουν τρέχοντας σε μαραθώνα ενώ άλλους μπορεί να τους βοηθήσει ο διαλογισμός. Συνήθως το καλύτερο είναι να συνδυάζεις την άσκηση με διαλογισμό και οτιδήποτε μη τοξικό σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

4. Επίμονη Ανασφάλεια
Η ρίζα της ανασφάλεια συνήθως κρύβεται στο ότι δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Οι συναισθηματικές μας ανάγκες και επιθυμίες αλλάζουν συνεχώς και για παράδειγμα είναι εύκολο να εγκλωβιστούμε σε μια σχέση που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας καθώς αλλάζουν.

Ακολουθώντας το ρεύμα ή αγνοώντας αυτά που πραγματικά επιθυμούμε απορρίπτουμε τον εαυτό μας και μειώνουμε την αυτοεκτίμησή μας. Στην πορεία αυτό θα προκαλέσει ανασφάλεια, γιατί ουσιαστικά πιέζουμε τον εαυτό μας να παίξει έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει και δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό μας εαυτό. 

Η ανασφάλεια μπορεί να ξεπεραστεί, αν είμαστε ειλικρινείς και επίμονοι σε αυτά που θέλουμε από τη ζωή και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρώτο βήμα στην πορεία της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών.

5. Έχετε αυτή τη περίεργη αίσθηση στο στομάχι σας
Πόσες φορές έχετε νιώσει βαθιά μέσα σας ότι κάτι δεν είναι σωστό; Πόσες φορές έχετε ενεργήσει με βάση το ένστικτο σας ακόμα και αν αυτό είναι αντίθετο με τις υποκειμενικές ορθολογικές αναλύσεις της κατάστασης; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι το κάνουν σπάνια.

Αν έχετε ένα προαίσθημα για κάτι ή αν κάτι σας κάνει να αισθάνεστε αρνητικά, μην το παραβλέψετε. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε την κατάσταση και να ανακαλύψετε ακριβώς που έγκειται το πρόβλημα. 

Πάρτε τον χρόνο σας, σκεφτείτε πράγματα για τον εαυτό σας και για τον κόσμο γύρω σας μέχρι να καταλήξετε σε αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι. Κάντε μια λίστα αν χρειαστεί, είναι ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς έτσι ώστε όταν αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας μπορείτε να παρατηρείτε την πρόοδο που έχετε κάνει.

Ξεκινήστε σιγά-σιγά και συνηθίστε το συναίσθημα του να κάνετε βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σας. Θα λάβετε ικανοποίηση από τη διαδικασία των μικρών ευχάριστων αλλαγών και θα σας εκπλήξει το πόσο όμορφα θα νιώσετε με κάθε αλλαγή που θα γίνεται.

Ακούστε τον εαυτό σας και εκτιμήστε αυτά που σας λέει. Αυτή η φωνή της θετικής αλλαγής κρύβεται μέσα μας.




Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αναγνωρίστε… την Θεικότητά Σας...!!!!

Υπόσχομαι...
- Να είμαι τόσο Ισχυρός, που τίποτα, να μην μπορεί να διαταράξει, τη ΓΑΛΗΝΗ του Νου μου!!!

- Να μιλάω για την υγεία, την ευτυχία & την ευημερία, σε κάθε πρόσωπο που συναντώ.

- Να κάνω όλους τους φίλους μου, να νιώθουν ότι αξίζουν!

- Να βλέπω τη Θετική πλευρά, σε καθετί & να κάνω την αισιοδοξία μου, να βγει Αληθινή!

- Να σκέφτομαι μόνο το καλύτερο, να εργάζομαι μόνον, για το καλύτερο & να περιμένω μόνον, το καλύτερο!!!

- Να είμαι εξίσου ενθουσιασμένος, με την επιτυχία των άλλων, όπως είμαι για τη δική μου.

- Να ξεχνώ τα λάθη του παρελθόντος & να προχωρώ, για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του μέλλοντος!

- Να έχω μια χαρούμενη έκφραση, ανά πάσα στιγμή & να χαμογελώ, σε κάθε ζωντανό πλάσμα που συναντώ!

- Να δώσω τόσο πολύ χρόνο, για τη βελτίωση του εαυτού μου, ώστε να μην έχω χρόνο, για να επικρίνω τους άλλους!

- Να είμαι Ισχυρός & Ευγενής, ώστε να μην επιτρέπω στην ανησυχία, στο θυμό, & στο φόβο, να μου δημιουργούν προβλήματα!!!

- Να σκέφτομαι ΘΕΤΙΚΑ, για τον εαυτό μου & να διακηρύττω, το γεγονός αυτό στον κόσμο, όχι με δυνατά λόγια... αλλά με μεγάλες Πράξεις!!!

- Να ζω με την ΠΙΣΤΗ, ότι όλο το ΣΥΜΠΑΝ είναι στο πλευρό μου, εφ 'όσον είμαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ & εκφράζω, ότι καλύτερο υπάρχει μέσα μου!!!!




Να ενεργείς σαν να είναι αδύνατο να αποτύχεις...!!!!

Τα περισσότερα από τα πράγματα που μας πάνε στραβά, είναι πράγματα για τα οποία φέρουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Είτε δράσαμε εν θερμώ, είτε παραιτηθήκαμε από το σχέδιό μας πριν την ώρα του, είτε δεν πιστέψαμε, τελικά, στη νίκη μας – στον εαυτό μας. 

Κάποιες φορές, υπάρχουν πράγματα που πάνε στραβά επειδή αναιρούμε επιλογές που έχουμε κάνει, πριν καν τις εφαρμόσουμε. Άλλες πάλι δεν επιλέγουμε…καν. Κάπου εκεί, μπλέκονται η αναποφασιστικότητα με την αναβλητικότητα και την αδράνεια και, μετά, αναρωτιόμαστε τι πήγε λάθος…

Ο επιθετικός σκέφτεται πώς θα επιτεθεί, όχι πως θα αμυνθεί.

Αφού καταλάβαμε ότι μέσα στην αποτυχία ζούμε και υπάρχουμε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι «δεν έγινε και τίποτε αν αποτύχουμε». Επομένως, ρίχνουμε το βάρος στο πώς θα πετύχουμε. 

Εστιάζουμε λοιπόν σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει εμείς να κάνουμε και τους φόβους μήπως και συμβεί το ένα ή το άλλο, δεν τους περιφρονούμε, αλλά τους βάζουμε στη γωνία. Κοιτάμε τη δική μας…δουλειά και αφήνουμε και τα υπόλοιπα να κάνουν τη δική τους. 

Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε καταφέρει κάτι που αγγίζει τα όρια της μαγείας. Έχουμε αποδεχτεί την ύπαρξη της αποτυχίας αλλά δεν…τη δεχόμαστε. Η δράση, έχει ανάγκη από «επιθετικότητα». Δεν μπορείς να πηγαίνεις συνεχώς με 20χλμ/ώρα όταν σου δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνεις με 80χλμ/ώρα. 

Οι συνεχείς αμφιβολίες, καταρρακώνουν την πίστη σου στο σχέδιό σου και σε αναγκάζουν να εφαρμόσεις ένα «σταμάτα-ξεκίνα».

Θυσίες και δυσκολίες.
Ένα σχέδιο υπηρετεί έναν στόχο. Ο στόχος για να επιτευχθεί, θέλει θυσίες. Μην κοροϊδέψεις ποτέ τον εαυτό σου ότι μπορεί να βρει σχέδιο που δεν θα χρειαστεί θυσίες. Αν αυτό νομίζεις ότι το βρήκες, ακόμη και αν όλα υλοποιηθούν, στο άμεσο μέλλον θα δεις ότι έχτισες ουρανοξύστη σε κινούμενη άμμο…

Δίνεις ή αφήνεις κάτι για να πάρεις και να αγγίξεις κάτι άλλο. Κάποιος που ξέρει τη «νοοτροπία της νίκης» γνωρίζει πως η αποτυχία κρύβεται στο «εύκολο» και στο «δωρεάν». Να έχουμε υπόψιν μας τι έρχεται από τύχη και ατυχία και τι έρχεται από προσπάθεια. 

Αν στηριχθείς σε κάτι που τυχαία σου ήρθε και το θεωρήσεις «επίτευγμά σου», τότε κάτι πάει λάθος. Αν όλα αυτά τα έχεις στο νου σου, τότε έχεις καταφέρει χωρίς άγχος να δρας σαν να μην υπάρχει το ενδεχόμενο της αποτυχίας και έτσι, αν αυτή έρθει, μετά να μπορείς να προσπαθήσεις πάλι, χωρίς να νιώθεις ηττημένος…

Με ένα σχέδιο κερδίζεις, με το ίδιο χάνεις.
Δε γίνεται να μην το επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου. Πρέπει να σου γίνει συνήθεια. Η αποτυχία είναι μέσα μας. Είναι το αποτέλεσμα αυτού που λέμε «άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε». Η αποτυχία είναι πιο πιθανή από την επιτυχία. Ο Αριστοτέλης, πατέρας της λογικής, έλεγε πως το «καλό» γίνεται με έναν τρόπο, ενώ το «κακό», με πολλούς. 

Η παραδοχή αυτή, όχι μόνο θα βγάλει άγχος από τους ώμους σου αλλά θα σε κάνει και πιο ώριμο για τους αγώνες που θέλεις να αναλάβεις. Επειδή ξέρουμε ότι η αποτυχία καραδοκεί, κάνουμε σχέδια. Δουλειά του σχεδίου, είναι να σε προφυλάξει από κακοτοπιές. 

Αυτός είναι και ο λόγος που θα σου πάρει αρκετή ώρα να το σκεφτείς. Από εκεί και μετά, υπάρχουν μόνο δύο πράγματα. Δράση και αποφασιστικότητα. Αν έχεις σκεφτεί καλά το σχέδιο και ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις (έστω στο περίπου…) τότε πρέπει να έχεις πίστη σε αυτό. Είναι άλλο πράγμα η ευελιξία που θα χρειαστεί στην πορεία και άλλο να αλλάζεις σχέδια στην αρχή ή στη μέση της διαδρομής. Αυτό λέγεται πανικός. Με αυτό θα κερδίσεις και με αυτό, θα χάσεις.




Φωτό από: www.nature.org

Φτιάξτε την τέλεια αλοιφή που γιατρεύει σχεδόν τα πάντα...Εύκολα και απλά...!!!!

Θα σας δώσω μια συνταγή για μια αλοιφή που κάνει απλά…τα πάντα.

Αν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η ιδανική.

Τι ακριβώς κάνει; Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια…Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα.

Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm, Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά.. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές και κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε :
1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας

1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι

3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;

Η διαδικασία είναι ήδη, λίγο ή πολύ, γνωστή από παλαιότερες αναρτήσεις. Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.

Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγει το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.

Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.




agioritikovima.gr

8 φράσεις που φανερώνουν ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη...!!!!

Κουβέντες που αλλάζουν τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν στη δουλειά, στις σχέσεις, σε κάθε είδους κοινωνική ομάδα. Η ζωή – επαγγελματική και προσωπική – είναι ένα παιχνίδι ελιγμών και αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Ωστόσο, αν η ευφυΐα κάνει τη μισή δουλειά σε ό,τι αφορά το παραπάνω, η συναισθηματική νοημοσύνη σφραγίζει όλες τις συμπεριφορές που μας κάνουν μέλη μιας ομάδας. 

Η ενσυναίσθηση, η εμψύχωση, η κατανόηση στα προβλήματα των άλλων μας βοηθά τόσο στο να διεκπεραιώνουμε προβλήματα και κρίσεις με επιτυχία, όσο και στο να δημιουργούμε το κλίμα και τις συνθήκες μέσα στα οποία θέλουμε και εμείς να ζούμε.

Κοινώς, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούν και να αντιμετωπίσουν τους δικούς μας προβληματισμούς και σκαμπανεβάσματα. 

Πέρα, όμως, από την γενικότερη συμπεριφορά εντός ενός κοινωνικού πλαισίου υπάρχουν κουβέντες που «ξεκλειδώνουν» τους συνομιλητές, τους συνεργάτες και τους φίλους μας και αλλάζουν το περίγραμμα, κάποτε και το περιεχόμενο της σχέσης μας μαζί τους, συνήθως προς το καλύτερο.

1.«Εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα γι’ αυτό». Οι άνθρωποι με πραγματική αυτοπεποίθηση δεν χρειάζεται να παρηγορήσουν ή να καθησυχάσουν έναν φίλο που ανησυχεί. Ξέρουν ότι εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι τον τονώσουν, να δώσουν κουράγιο και όχι να χαρούν με τις πληγές ή τις αγωνίες του.

2. «Κυνήγα το». Το όνειρο σου, το κορίτσι ή το αγόρι που αγαπάς, τη δουλειά που θες, την προαγωγή. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδο, κάποιος με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να διακρίνει την επιθυμία ενός φίλου για κάτι. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τον προτρέψει σ’ αυτό.

3. «Ο τρόπος σου να το κάνεις, εμένα με καλύπτει». Κάποιος σας αναλύει τη στρατηγική του για να πετύχει κάτι. Αν όντως συμφωνείτε με αυτήν, μην μπείτε στη διαδικασία να του πείτε τι θα κάνατε εσείς. Αν έτσι το βλέπει, έτσι είναι. Ενθαρρύνετε τον με ειλικρίνεια και φυσικά μόνο στην περίπτωση που συμφωνείτε.

4. «Καταλαβαίνω την αφετηρία της σκέψης σου». Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μπαίνουμε στη θέση τους. Να μην τους κρίνουμε για τον τρόπο που σκέφτονται ή αντιδρούν σε μια δύσκολη στιγμή. Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται για να πάρουν μια απόφαση είναι κάποιος που καταλαβαίνει τι περνούν.
5. «Πες μου κι άλλα». Εκτός από το να συναισθανόμαστε τους άλλους, είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνουμε να ανοιχτούν, να μιλήσουν, να πιστέψουν ότι αυτό που τους απασχολεί είναι ενδιαφέρον και μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό σε κάποιον που θα καταλάβει. Ακόμη κι αν κάποτε αποδεικνύεται βαρετό, το να ρωτάμε πληροφορίες για κάτι που προβληματίζει κάποιον είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας.

6. «Μπορείς να με βοηθήσεις;». Δεν χρειάζεται πάντα να ζητήσουμε ή να απαιτήσουμε κάτι. Μπορούμε απλώς να ζητήσουμε λίγη βοήθεια. Όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε χρήσιμοι, ότι συμβάλλαμε ώστε κάποιος φίλος ή συνεργάτης να πετύχει κάτι. Με την ευγένεια επιτυγχάνουμε περισσότερα, απ’ ό,τι με μία προσταγή.

7. «Θα σκεφτώ να σου βρω μια λύση». Είναι μια απάντηση που καθησυχάζει, αλλά και κινητοποιεί. Ακόμη κι αν δεν επιστρέψετε με μία σούπερ εναλλακτική, τουλάχιστον έχετε δώσει το μήνυμα σ’ αυτόν που ζήτησε τη βοήθεια σας ότι δεν είναι μόνος. Κι αυτό καμιά φορά είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να βρει κανείς απάντηση σ’ αυτό που τον προβληματίζει.

8. «Έκανα λάθος, είχες δίκιο». Μια χρυσή κουβέντα που λύνει επί τόπου όλες τις διαφωνίες και τις παρεξηγήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι και ο άλλος διακρίνεται από πνεύμα συνεργασίας και συμφιλίωσης. Από τη μία δείχνει άτομο που παραδέχεται και επανορθώνει τα λάθη του, από την άλλη μεγαλείο χαρακτήρα που αναγνωρίζει την αξία των άλλων. 

Μην τις φοβάστε αυτές τις λέξεις, γιατί αν συνοδεύονται και από μία ειλικρινή συγνώμη χτίζουν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του χαρακτήρας σας μέσα σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα.




Με στοιχεία από το Inc.com

Δεν έχω άλλη υπομονή...!!!!

«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή είμαι αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει.

Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική
και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πιά τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω,να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε.

Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιονδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει.

Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση,ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις.

Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων, και γι αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες.

Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία.

Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μιά λέξη ενθάρρυνσης.

Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου».
Ζοζέ Μικάρντ Τεχέιρα ( José Micard Teixeira) Πορτογάλος συγγραφέας

Εσύ ποιο από αυτά τα 6 Κλειδιά θα επέλεγες ; Η απάντησή σου φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα σου...!!!!

Παρόλο που αυτό το τεστ δεν έχει επιστημονική βάση, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλό : Απλά διαλέξτε ένα από τα κλειδιά που θα δείτε παρακάτω. 

Ανάλογα με το τι υπάρχει στο υποσυνείδητό σας, το κλειδί της επιλογής σας θα περιγράψει την προσωπικότητά σας. 

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κοιτάξετε και τις άλλες επιλογές (από περιέργεια), αλλά θα σας συμβουλεύαμε να συγκρατηθείτε. Δείτε τις επιλογές και διαλέξτε εκείνη που σας ταιριάζει καλύτερα. 





Ύστερα θα δείτε παρακάτω τι δείχνει η επιλογή σας για τον εαυτό σας. Διαλέξτε μία από τις επιλογές και ανακαλύψτε τον πραγματικό εαυτό σας! 

1. Διαλέξατε το πιο συνηθισμένο και απλό κλειδί. Αλλά παρά την απλότητά του, το κλειδί αυτό είναι και το πιο αποτελεσματικό στο άνοιγμα πορτών. Σημαίνει πως είστε λογικοί, αποφασιστικοί και πολύ αναλυτικοί. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είστε ευάλωτοι και εύθραυστοι. 

2. Διαλέξατε ένα κλειδί που θα μπορούσε να ανοίξει κάθε πόρτα σε ένα μαγικό κάστρο. Σημαίνει πως είστε χαρισματικοί, δυνατοί και εφευρετικοί. Εύκολα παίρνετε αυτό που θέλετε και η δύναμή σας είναι η ανεξαρτησία και η απροθυμία σας να περιοριστείτε από υποσχέσεις. 

3. Διαλέξατε ένα κλειδί με σπάνια μορφή. Σημαίνει πως έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πάντα πιστεύετε στον εαυτό σας, αλλιώς γιατί να διαλέξετε το πιο παράξενο κλειδί; Οι γωνίες του είναι πολύ παράξενες, οπότε δεν γίνεται να είστε σίγουροι πως θα ανοίξει αυτή την κλειδαριά. Είστε αποφασιστικοί και πάντα έχετε ενδιαφέρουσες ιδέες. Αποδέχεστε προκλήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και πάντα έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και είστε έτοιμοι να κάνετε ένα ταξίδι που σας περιμένει.

4. Έχετε διαλέξει το κλειδί που μοιάζει με τετράφυλλο τριφύλλι. Δεν το προσέξατε; Δείχνει πως είστε ένας αισιόδοξος, χαλαρός άνθρωπος που πάντα βλέπει την ζωή θετικά. Προσοχή όμως, γιατί μερικές φορές η αισιοδοξία σας σας κάνει αυθόρμητους και μπορεί να σας βάζει σε μπελάδες. 

5. Διαλέξατε το πιο περίτεχνο κλειδί, ένα κλειδί βγαλμένο από παραμύθι. Σημαίνει πως είστε ένας δημιουργικός ονειροπόλος με πρωτότυπη προσωπικότητα και πολύ ζωηρή φαντασία. Παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά αλλά μερικές φορές σας παρεξηγούν και έτσι νιώθετε πως σας απομονώνουν. 

6. Διαλέξατε το κλασσικό κλειδί. Σημαίνει πως είστε λογικοί άνθρωποι και με πολύ γούστο. Έχετε πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση αλλά σας είναι δύσκολο να βγείτε από την ζώνη άνεσής σας. Είστε πολύ πιστοί και συνήθως περιμένετε το ίδιο και από τους άλλους που έχετε γύρω σας. Εσείς ποιο κλειδί διαλέξατε; 




Credit: davidwolfe.com , fanpage 

Εκτιμάς όλα όσα έχεις; ιστορία με νόημα...!!!!

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας χασάπης είναι στο μαγαζί του όταν βλέπει με έκπληξη να μπαίνει μέσα ένας σκύλος. Τον κλωτσάει για να φύγει αλλά σε λίγο ο σκύλος πάλι έρχεται. 

Τότε πάει κοντά του και βλέπει ότι στο στόμα του έχει ένα σημείωμα. Το παίρνει και διαβάζει, «Θα ήθελα παρακαλώ, 12 λουκάνικα κι ένα ποδαράκι αρνίσιο. Ο σκύλος έχει στο στόμα του τα χρήματα». 

Ο χασάπης κοιτάζει μέσα στο στόμα του σκύλου και βλέπει ότι υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Παίρνει λοιπόν τα χρήματα, βάζει τα λουκάνικα και το ποδαράκι σε μια σακούλα, και την δίνει στο στόμα του σκύλου. 

Όμως είναι τόσο πολύ εντυπωσιασμένος ώστε, μια που ήρθε η ώρα να κλείσει, αποφασίζει να κατεβάσει τα ρολά και να ακολουθήσει τον σκύλο. Έτσι φεύγουν, εμπρός το σκυλί και πίσω αυτός, και φτάνουν στην κάτω διασταύρωση. 

Ο σκύλος αφήνει κάτω το δέμα, κάνει ένα πήδημα και πατάει το κουμπί του στοπ. Μετά περιμένει υπομονετικά, με το σακούλι στο στόμα, για να ανάψει το κόκκινο στα φανάρια και όταν ανάβει περπατάει κανονικά στη διάβαση, κι ο χασάπης τον ακολουθεί. Ο σκύλος φτάνει στη στάση του λεωφορείου και κοιτάζει τον πίνακα των δρομολογίων. 

Ο χασάπης τα έχει χαμένα. Ο σκύλος βλέπει την ώρα και μετά βολεύεται σ’ ένα από τα καθίσματα της στάσης. Σε λίγο έρχεται ένα λεωφορείο. 

Ο σκύλος σηκώνεται, πηγαίνει μπροστά, βλέπει τον αριθμό του και γυρίζει και κάθεται ξανά στη θέση του. Το λεωφορείο περνάει από την πόλη και προχωρεί στα προάστια κι ο σκύλος κοιτάζει από το παράθυρο. Κάποτε σηκώνεται και προχωρεί προς τα εμπρός, σταματάει στο σωστό σημείο και πατάει το κουμπί της στάσης. 

Κατεβαίνει με τα ψώνια στο στόμα του. Κι έτσι, σκύλος και χασάπης περπατούν μαζί στο δρόμο και κάποτε ο σκύλος μπαίνει στην αυλή ενός σπιτιού. Προχωράει στο μονοπάτι και ρίχνει τα ψώνια στο σκαλοπάτι. Μετά κάνει πίσω αρκετά, παίρνει φόρα και ρίχνεται πάνω στην πόρτα. 

Ξανακάνει πίσω στο μονοπάτι, τρέχει και ρίχνεται και πάλι πάνω στην πόρτα. Κανείς δεν απαντάει απ’ το σπίτι κι έτσι ο σκύλος πάει πάλι πίσω, πηδάει πάνω από έναν χαμηλό φράχτη, περπατάει γύρω από τον κήπο, φτάνει στην πίσω πόρτα, χτυπάει το κεφάλι του πάνω της αρκετές φορές, κάνει πίσω, πηδάει πάλι τον φράχτη και περιμένει έξω από την κεντρική πόρτα. 

Ο χασάπης παρατηρεί και βλέπει έναν μεγαλόσωμο άνδρα να ανοίγει την πόρτα και να αρχίζει να χτυπάει τον σκύλο, να τον κλωτσάει και να του ρίχνει μπουνιές, βρίζοντας τον. 

Ο χασάπης ορμάει και τον σταματάει. «Για όνομα του Θεού, τι κάνεις άνθρωπέ μου; Το σκυλί είναι σκέτη ιδιοφυΐα. Θα μπορούσε να βγει στην τηλεόραση!» Και σ’ αυτά ο άλλος άνδρας απαντάει, «Έξυπνο τον θεωρείς αυτόν; 

Για δεύτερη φορά ετούτη τη βδομάδα αυτός ο ηλίθιος σκύλος ξέχασε τα κλειδιά του!» 

Μερικοί άνθρωποι είναι αδύνατο ποτέ να ικανοποιηθούν από ότι κατέχουν. Η αχαριστία έχει κατακλύσει την πραγματικότητα τους, αντί η ευγνωμοσύνη προς όλα αυτά να είναι κυρίαρχο μέρος της ζωής τους.




christoskokkinos 

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας και αποκαλύψτε τις πιο βαθιές σας επιθυμίες...!!!!

Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε έρθει στον πλανήτη με έναν ιδιαίτερο σκοπό και όχι τυχαία. Αλλά τι είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε; Και πως θα πετύχουμε τον σκοπό μας;

Ερωτήσεις που θα Αποκαλύψουν τις πιο Βαθιές σας Επιθυμίες

Τι με κάνει χαρούμενο/η;
Αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο απαντήσουμε. Τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχείς και πλήρεις όταν το κάνουμε; Η δουλειά μας μας κάνει χαρούμενους ή μήπως απλά μας προσφέρει τα προς το ζην; Είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που κάνουμε ή χρειαζόμαστε κάποια αλλαγή;

Τι ήθελα να κάνω;
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε, αλλά δεν το τολμάτε γιατί δε νομίζετε ότι μπορείτε να το καταφέρετε; Υπάρχει κάτι άλλο που θα προτιμούσατε να κάνετε; Τι θα επιλέγατε να κάνατε αν τα χρήματα δεν ήταν στη μέση;

Τι θα επέλεγα να κάνω εάν ήξερα ότι δεν πρόκειται να αποτύχω;
Εάν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αποτύχετε, τι θα επιλέγατε να κάνετε; Οι περισσότεροι από μας πείθουμε τον εαυτό μας ότι θα αποτύχουμε πριν ακόμα προσπαθήσουμε. Από τον φόβο της αποτυχίας πείθουμε τον εαυτό μας ότι κάτι είναι αδύνατο ή ανέφικτο. Έχουμε αποτύχει πριν καν προσπαθήσουμε. Αλλά τι θα θέλατε να κάνετε αν δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύχετε;

Τι με κάνει να χάνω την αίσθηση του χρόνου;
Τι είναι αυτό που όταν το κάνετε το απολαμβάνετε τόσο πολύ, που οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβετε; Όταν απολαμβάνετε κάτι τόσο πολύ ο χρόνος παύει να υφίσταται. Χάνετε τον εαυτό μέσα σε αυτή τη δραστηριότητα. Αυτό μπορεί τελικά να επιφέρει αλλαγές στον ψυχικό και σωματικό σας κόσμο.

Σε τι είμαι καλός/η;
Εάν είστε καλοί σε κάτι γιατί να μην το κάνετε σαν δουλειά; Τι είναι αυτό στο οποίο είστε καλοί και πως θα μπορούσατε να το κάνετε το επάγγελμά σας; Είστε ηγετικός χαρακτήρας; Είστε καλός ομιλητής; Ρωτήστε τον εαυτό σας σε τι είστε καλύτερος. Βρίσκοντας αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε την αλλαγή που ψάχνετε.

Αν πέθαινα, τι είναι αυτό για το οποίο θα μετάνιωνα που δεν το έχω κάνει;
Αν μαθαίνατε σήμερα ότι επρόκειτο να πεθάνετε αύριο, τι θα θέλατε να ολοκληρώσετε πριν πεθάνετε; Υπάρχει κάτι που αισθάνεστε ότι έχετε αφήσει ημιτελές;

Για ποιες αξίες και ιδανικά θα ήθελα να αγωνιστώ;
Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία είστε διατεθειμένοι να αγωνιστείτε; Κάποιες αξίες ή κάποια ιδανικά; Ίσως νιώθετε ότι κάτι σημαντικό έχει αγνοηθεί από όλους τους άλλους. Ίσως υπάρχει αδικία στον κόσμο και θα θέλατε να το αλλάξετε. Ίσως η έλλειψη στέγης, η φτώχεια, η ανισότητα, η πείνα, ο πόλεμος, ή η εμπορία ανθρώπων είναι πράγματα που θα θέλατε να αλλάξετε.

Τι σας ευαισθητοποιεί τόσο πολύ που είστε πρόθυμοι να δαπανήσετε περιορισμένο χρόνο σας μαχόμενοι για αυτό; Είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να ξεπεράσετε τα εμπόδια με επιμονή και αποφασιστικότητα;

Τι με κρατάει πίσω;
Τι είναι αυτό που σας κρατά από το να ακολουθήσετε τα όνειρά σας; Μήπως είναι απλά ένας φόβος; Είναι αυτός ο λόγος τόσο σημαντικός ή μήπως είναι μια ιδέα που πρέπει να ξεπεράσετε για να φτάσετε πιο κοντά στον σκοπό της ζωής σας;

Πώς θα θέλετε να σας θυμούνται;
Οι περισσότεροι από εμάς θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε στην αφάνεια και αυτό είναι εντάξει. Δεν θα μας θυμάται κανείς πέρα από τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας. Αλλά αν για κάποιο λόγο μένατε στην ιστορία πως θα θέλατε να σας θυμάται η ανθρωπότητα; 

Ο σκοπός σας είναι στενά συνδεδεμένος με το πώς θέλετε να σας θυμούνται. Θέλετε να σας θυμούνται ως ένα άτομο που βοήθησε τον κόσμο; Σαν έναν καλλιτέχνη δημιούργησε σπουδαία έργα; Οι απαντήσεις αυτές θα σας φέρουν πιο κοντά στον σκοπό σας. Ο σκοπός είναι εκεί έξω και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε και να τον εκπληρώσετε.

Αφιερώστε χρόνο της ημέρας σας για να ακούσετε και να κατανοήσετε τον εαυτό σας. Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι και το προγραμμά μας τόσο φορτωμένο, που δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με εμάς. Αν παραμελήσουμε όμως το εαυτό μας, δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και δε θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.




Τα απωθημένα δεν τα ξεπερνάς ακόμα κι αν σταματάς να τα σκέφτεσαι...!!!!

Οι τίτλοι στις ανθρώπινες σχέσεις είναι συνηθισμένοι, βολικοί, πολυχρησιμοποιημένοι και κυρίως αγαπητοί.

Τους χρησιμοποιούμε καθημερινά είτε για να βοηθήσουμε κάποιον να καταλάβει σε ποιον αναφερόμαστε είτε για να κατηγοριοποιηθεί στο μυαλό μας, οπότε στην περίπτωση αυτή να λάβει την αντίστοιχη θέση στην καρδιά μας.

Όταν αναφερόμαστε, όμως, σε θέματα καρδιάς ξέρουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε λεπτούς χειρισμούς, τόσο όσο αυτούς που χρησιμοποιεί ένας καρδιοχειρουργός. Ποιος θα τολμούσε να πει ότι μια επέμβαση καρδιάς είναι εύκολη υπόθεση;

Η περιπλοκότητά της γίνεται εμφανής όταν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις λειτουργίες της κι ενίοτε τα απρόοπτα test που μας υποβάλει και μας καλεί να απαντήσουμε στην καθημερινότητά μας. Καθημερινά, άλλωστε δεν είναι τα προβλήματα καρδιάς; Για κάποιον θα πονάει η καρδούλα μας, δε γίνεται.

Πονάει φυσικά γιατί χτυπάει και χτυπάει γιατί δεν προσέχει. Μπορεί να φαίνεται ότι έμαθε να περπατάει, όμως άπαξ και πέσει, γκρεμοτσακίζεται. 

Κι όπως βρίσκεται εκεί στο κρεβάτι του πόνου είθισται να συλλογίζεται διάφορα και μεταξύ αυτών φτάνει να αναρωτιέται πώς γίνεται απ' τους ανθρώπους που πέρασαν απ' τη ζωή της μόνο λίγοι να την άγγιξαν πραγματικά. Λίγοι, ένας - δυο. Για την ακρίβεια ένας άνθρωπος που πήρε τον τίτλο του απωθημένου κι έζησε στη χώρα του εξιδανικευμένου.

Πανέμορφο μέρος! Ξέρεις, είναι σαν αυτούς τους προορισμούς, τους πολλά υποσχόμενους με τις άριστες κριτικές και τα πολλά αστεράκια. Είναι από αυτά τα μέρη που μια-δυο εικόνες να δεις αρκούν για να αφήσεις όλο το υπόλοιπο στη φαντασία σου. Κι όντως κάπως έτσι γίνεται.

Έχεις την εικόνα δυο ανθρώπων που παρά το εξωτικό τοπίο η ευτυχία κι η πληρότητά τους δεν έγκειται στον τόπο που βρίσκονται, αλλά στο μαζί.

Μια εικόνα του ότι είστε μαζί λοιπόν, είναι υπεραρκετή για να σκηνοθετήσεις το υπόλοιπο έργο που έχει ως βάση τον έρωτά σας, ο οποίος είναι ακλόνητος κι αποτελεί θεμέλιο για να χτιστεί ένας ολόκληρος ουρανοξύστης απ? το μελλοντικό σενάριο της δικής σας αληθινής κι αιώνιας αγάπης.

Ακούγεται υπερβολικό; Μήπως φαίνεται απίθανο; Ή στην τελική δείχνει ουτοπικό; Αδιάφορο. Τη στιγμή που το θέλεις έχεις ήδη ξεκινήσει να το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου να συμβαίνει με όλα τα σκηνικά στη σωστή σειρά και το συμπρωταγωνιστή στο θρόνο του· η μόνη θέση που του πρέπει άλλωστε. Εσύ ασ' το, δεν έχει και πολύ σημασία, είσαι μαζί του κι αυτό περισσεύει.

Ποιος τίτλος θα ταίριαζε καλύτερα στο άτομο που κάθισε στον θρόνο από αυτό του απωθημένου; Ξέρεις, αυτού που θέλησες και ποτέ δεν είχες ή που ακόμη χειρότερα που δεν τόλμησες ποτέ να διεκδικήσεις για να έχεις. 

Αυτού που οι φορές που βρεθήκατε μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών σου ή ακόμη χειρότερα του ενός. Αυτού που ποτέ δεν άγγιξες αλλά θα μπορούσες να έκανες κι οικογένεια μαζί του. Αυτού που δεν έζησες αλλά θα έδινες και τη ζωή σου για πάρτη του αν χρειαζόταν. Αυτού που μπορεί και να λες πως αγαπάς κιόλας.

Πριν προχωρήσουμε και για να μην ξανασκοντάψουμε δεν κάθισε τυχαία στον θρόνο του παλατιού σου· εσύ τον τοποθέτησες και μάλιστα με όλες τις δόξες και τιμές. Αυτός το πιο πιθανό είναι να έλλειπε σε γειτονικό θέρετρο κάνοντας μια παράλληλη και κυρίως αντίθετη ζωή από ό,τι φαντάστηκες εσύ για σας.

Κι εδώ γίνεται το μεγαλύτερο κακό, γιατί παρότι καταλαβαίνω την ανάγκη σου να νοικοκυρευτείς και να ανοίξεις σπιτικό, εσύ δεν κοιτάς τι αντέχει η τσέπη σου και παίρνεις ένα δυσβάσταχτο δάνειο. Σαν να μην έφτανε αυτό ξεκινάς την ανέγερση του οικοδομήματος αυθαίρετα και σε ένα οικόπεδο που δε βρίσκεται ούτε στην κατοχή σου.

Από αυτό καταλαβαίνεις πόσο υποτίμησες ή υπερτίμησες τα παλάτια που έφτιαχνες τα καλοκαίρια στην άμμο.




Τζούλια Ρακογιάννη - healingeffect.gr

Ο μυστικός νόμος της ανθρώπινης έλξης που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει...!!!!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει τι δύναμη κατέχει πραγματικά. Πάντα σκεφτόμαστε πως αν συμβεί κάτι απίθανο ή εκπληκτικό - με άλλα λόγια κάποιου είδους θαύματος - μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως τυχαίο περιστατικό.

Αυτό ακριβώς δείχνει πως είμαστε συλλογικά κολλημένοι μέσα σε ορισμένα πρότυπα σκέψης : ιδίως στην επίμονη πεποίθηση πως τα πάντα στη ζωή μας καθορίζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Επιστημονικές αποδείξεις αυτού μας παρέχονται από τον Richard Davidson, έναν νευροεπιστήμονα παγκοσμίου φήμης από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Ο ίδιος διεξήγαγε ένα πείραμα με τη συμμετοχή 8 μοναχών βουδιστών των οποίων οι εγκέφαλοι εξετάστηκαν καθώς συγκέντρωναν τις σκέψεις τους σε συγκεκριμένα συναισθήματα όπως είναι η συμπόνια, η χαρά ή η ευτυχία.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες των επιστημόνων. Η εγκεφαλική δραστηριότητα στον αριστερό μετωπιαίο λοβό από αυτούς που μελετήθηκαν (που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή θετικών συναισθημάτων) ξεπέρασε τη δραστηριότητα στον δεξί μετωπιαίο λοβό (που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή αρνητικών συναισθημάτων). Κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ κατά τη μελέτη της συνηθισμένης διανοητικής δραστηριότητας.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτή της έρευνας, επετεύχθη ένα σημαντικό συμπέρασμα : Φαίνεται πως η δομή του εγκεφάλου, σαν το σχήμα ενός σώματος, μπορεί να αλλάξει με τη δύναμη της θέλησης. 

Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως σε αυτό βασίζεται ο νόμος της έλξης. Για να το κάνουμε να δουλέψει υπέρ μας, θα πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα πως αλληλεπιδρούν το σώμα και ο εγκέφαλός μας μεταξύ τους.

Για να το πετύχουμε πρέπει να κάνουμε τα ακόλουθα σύμφωνα με τον Dr. Davidson

1.Κάντε μια πραγματική σύνδεση
Κάνουμε νέες συνδέσεις στον εγκέφαλό μας από τη γνώση που αποκτούμε μέσω της ενημέρωσης, της φιλοσοφίας και της μελέτης. Κάθε φορά που συμμετέχουμε στην εκπαίδευση, αναπτύσσουμε νέες νευρολογικές συνδέσεις. Η μνήμη διατηρεί τη σύνδεση και μέσω της επανάληψης οι νευρώνες κρατούν την επιστήμη της αφύπνισης της σχέσης.

Ο νόμος της έλξης λειτουργεί στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. Αν καθημερινά για δύο εβδομάδες περνάμε 2 ώρες διαλογισμού εστιάζοντας σε μια σκέψη στο μυαλό όπως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ή σκεπτόμενοι το πόσο πιο ευτυχισμένοι μπορούμε να γίνουμε, θα προπονήσουμε το μυαλό μας και θα το συνδέσουμε με τη μνήμη μας. 

Κάνοντας επαναλήψεις για την απόλυτη εκδοχή του εαυτού μας, ο εγκέφαλος θα αποτυπώσει αυτές τις σκέψεις και θα τις συγκρατήσει ο μετωπιαίος λοβός, συνδέοντάς τες με τη μνήμη και προβάλλοντάς το ως το πρόσωπο που πρόκειται να γίνουμε στο μέλλον.

2.Επανασυνδέστε το μυαλό σας
Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε φορά που έχουμε μια σκέψη είτε θετική είτε αρνητική, δημιουργείται μια χημική ουσία και παρουσιάζεται μια χημική αντίδραση μέσα στο σώμα μας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συναισθήματα και τα αισθήματα είναι το τελικό προϊόν κάθε εμπειρίας, πραγματικής ή φανταστικής. 

Όταν δεν βιώνουμε νέες σκέψεις, εξακολουθούμε να νιώθουμε με τον ίδιο τρόπο. Όσο περισσότερο κρατούμε μια σκέψη τόσο περισσότερο διατηρούμε την πιθανότητα μελλοντικής εκδήλωσής της είτε είναι αρνητική είτε θετική.

Αν εντρυφούμε σε αρνητικές σκέψεις μπορούμε να τις σταματήσουμε εισάγοντας νέες και θετικές σκέψεις που θα αλλάξουν τη χημεία του σώματός μας. Ωστόσο, όπως και με τους εθισμούς, στο σώμα δεν αρέσει η αντιστάθμιση και η έλλειψη της χημικής ουσίας και στέλνει σήμα στον εγκέφαλο. 

Αυτός είναι ο λόγος που μας είναι δύσκολο να σταματήσουμε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης και συνεχίζουμε να ζούμε με βάση τους προηγούμενους εθισμούς μας. Για αυτό εξαρτάται από τη δική μας σκέψη αν μπορούμε να αλλάξουμε τη χημεία του σώματός μας, που μας επιτρέπει να σπάσουμε τις συναισθηματικές εξαρτήσεις και να απελευθερωθούμε από την επανάληψη των ίδιων αρνητικών μοτίβων.

3.Βεβαιωθείτε πως τα συναισθήματά σας ελέγχονται από τις σκέψεις σας.
Υπάρχουμε σε μια κοινωνία όπου το μυαλό μας είναι υπηρέτης του σώματός μας, προκαλώντας μας να ζούμε το γενετικό μας πεπρωμένο όπου δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα νέο. Για να φανερώσουμε τη δική μας πραγματικότητα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον αυτόματο προγραμματισμό και να τα επανασυνδέσουμε ώστε το σώμα μας να είναι υπηρέτης του μυαλού μας και όχι το αντίθετο.

Για παράδειγμα, όταν νιώθουμε ανασφαλείς αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τον τρόπο που αισθανόμαστε. Τότε ξεκινούμε να αισθανόμαστε με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και το συναίσθημα γίνεται το μέσο της σκέψης. Όταν συμβαίνει αυτό, το μυαλό βυθίζεται στο σώμα και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως το σώμα και όχι ως το μυαλό: γίνεται η κατάσταση της ύπαρξής μας.

Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο εκτός από τον τρόπο που αισθανόμαστε και αν νιώθουμε άσχημα τότε θα σκεφτούμε άσχημα. 

Όταν μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό τον κύκλο σκέψης και αισθήματος, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε σαν το μυαλό, να γίνει μια συνειδητή ευημερία και να ανυψώσουμε τον εαυτό μας στο να γίνουμε δημιουργοί της δικής μας ζωής. Όταν αλλάξουν οι σκέψεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά τη ζωή μας.