Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τυφλός φοιτητής απορρίφθηκε από το ΑΠΘ αλλά διαπρέπει στην Αστροφυσική...!!!!

Ο Αργύρης Κουμτζής πάλεψε με τη γραφειοκρατία και τα ταμπού αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες μπορούν να ξεχωρίζουν

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο, όταν το θέλεις πραγματικά»... Με αυτό ως «μότο» ο Αργύρης Κουμτζής κατάφερε να «σπάσει» τους κανονισμούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να γίνει ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που περνά στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Με επιμονή και υπομονή και κόντρα στα ταμπού της εποχής αλλά και στη γραφειοκρατία, ο Αργύρης τα έβαλε με όλους για να αποδείξει ότι ακόμη και οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες μπορούν να ξεχωρίσουν: Εισήλθε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μεγάλη δυσκολία.

Κι αυτό γιατί από το πανεπιστήμιο του έλεγαν το 2014 ότι στο πρόγραμμα σπουδών (που ήθελε να εισαχθεί) υπήρχαν εργαστήρια και επομένως ως φοιτητής θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παρακολούθησή τους. Του επεσήμαιναν ακόμη ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα ήταν δύσκολο να μεταφραστούν για ένα παιδί χωρίς όραση.

«Δεν μπορεί να αποκλείεται κανένας από την Παιδεία. Έπρεπε να αλλάξει το καθεστώς», λέει στο ethnos.gr ο 23χρονος σήμερα Αργύρης. Και με αυτό του το πείσμα έκανε τον τότε υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να παρέμβει για να γίνει ο νεαρός αποδεκτός στο ΑΠΘ. 

Ο 23χρονος Αργύρης όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του αλλά ετοιμάζεται να πάρει πτυχίο και να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, με στόχο να φθάσει στα... άστρα. 

«Κάνω το επόμενο βήμα»

Ο Αργύρης Κουμτζής το καλοκαίρι του 2016 παρακολούθησε πρόγραμμα στο αμερικανικό MIT. Έναν χρόνο αργότερα κατάφερε αυτό που για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο: Το θερινό σχολείο της Οξφόρδης τον δέχθηκε για πρακτική άσκηση, επιβραβεύοντάς τον, ουσιαστικά, για όλες τις προσπάθειές του. 

Επιλέχθηκε με απαιτητικά κριτήρια, όπως η προηγούμενη ερευνητική εμπειρία, το βιογραφικό, το motivation letter, η ύπαρξη συστατικών επιστολών και η βαθμολογία του στο πανεπιστήμιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος που συγκέντρωνε στο τρίτο έτος στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ άγγιζε το 9,55.
Ο Αργύρης Κουμτζής με τον καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Λουκά Βλάχο (Facebook)

«Τα κατάφερνα αρκετά επειδή αγαπούσα το αντικείμενό μου. Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να τα καταφέρω. Στα εργαστήρια ειδικά χρειάστηκε επιπλέον προσπάθεια καθώς εκεί χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου, όργανα, κάνεις μετρήσεις κ.λπ.», λέει ο ίδιος και συνεχίζει : 

«Αφιέρωσα πολύ χρόνο, έκανα συναντήσεις πριν από τα εργαστήρια για να συζητάμε διάφορα και να με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος», σημειώνει ο Αργύρης, ο οποίος, πλέον, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.
«Έκανα τρεις αιτήσεις για να φύγω στο εξωτερικό. Η μία ήταν για το Χάρβαρντ, η άλλη για το UCLA και η άλλη για τη Γερμανία. Έχω αποφασίσει να πάω στη Γερμανία, όπου και με έκαναν δεκτό», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Η επιτυχία ήρθε έπειτα από κόπο και πολλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος γιατί κάνω το επόμενο βήμα για την καριέρα ενός επιστήμονα. Αν δεν κάνεις διδακτορικό, δεν μπορείς να γίνεις ερευνητής». 

Η επιτυχία ήρθε έπειτα από κόπο και πολλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος γιατί κάνω το επόμενο βήμα για την καριέρα ενός επιστήμονα. Αν δεν κάνεις διδακτορικό, δεν μπορείς να γίνεις ερευνητής» 

Ο Αργύρης Κουμτζής θέλει, όπως τονίζει στο ethnos.gr, να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνα στην Αστροφυσική, γιατί είναι κάτι που τον γεμίζει. Χάρη στη στήριξη, μάλιστα, της οικογένειάς του, αλλά και στον δικό του σκληρό αγώνα, καταφέρνει κάθε φορά να κάνει την υπέρβαση. 

Γι' αυτό και το μήνυμά του προς όλους εκείνους, οι οποίοι είναι παιδιά ιδιαίτερων ικανοτήτων, είναι: «Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι που τον εμπνέει και είναι χαρούμενος όταν το κάνει, μπορεί να προσπαθήσει αρκετά και να το καταφέρει. Εμένα, για παράδειγμα, μου έλεγαν κάθε φορά ότι το επόμενο βήμα είναι αδύνατο. Όμως, εγώ συνεχώς τους αποδεικνύω ότι μπορώ». 

«Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα» 

Θα γυρίσει, όμως, στην Ελλάδα μετά το διδακτορικό; Αυτό είναι κάτι που θα ήθελε πολύ, όπως σημειώνει. «Αν υπάρχει κάποια θέση, που θα μπορούσα να κάνω έρευνα στην Αστροφυσική στην Ελλάδα, θα επέστρεφα. Αναγκάζομαι να φύγω γιατί δεν θα ήθελα να παλεύω για τα αυτονόητα πράγματα που δεν έχουμε στη χώρα μας. 

Έχω ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικό και έχω δει ότι οι Έλληνες ήθελαν να γυρίσουν στην πατρίδα. Όμως, δεν είχαν προοπτικές εδώ. Φεύγουν με πίκρα αλλά αγαπούν τη χώρα τους», λέει ο Αργύρης Κουμτζής. Και εκφράζει το παράπονό του για τα ελληνικά πανεπιστήμια: «Δεν έχουμε υποδομές στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. 

Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Θεωρώ ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να κάτσεις με κάποιον ερευνητή και να μπορέσεις να μάθεις πώς αντιμετωπίζει καινούρια προβλήματα. Πώς παράγει νέα γνώση και ποιες είναι αυτές οι ικανότητες που θα πρέπει να έχει στην έρευνα για να μπορεί να σκεφτεί πρωτότυπα και να παράξει νέα πράγματα. 

Αυτό λείπει από την Ελλάδα, ειδικά σε προπτυχιακό επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που με πήραν στη Γερμανία. Είχα ξεκινήσει να δουλεύω από το δεύτερο ακόμη έτος σε ένα πρότζεκτ που έγινε η πτυχιακή μου εργασία. 

Αυτό μου έδωσε τις έξτρα γνώσεις και με εμπιστεύτηκαν», τονίζει. Μάλιστα, ο 23χρονος ευχαριστεί τους γονείς του, οι οποίοι τον στήριξαν, τον καθηγητή του στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Λουκά Βλάχο και την Εθνική Τράπεζα. 

Και στέκεται στο ότι: «Πάντα όταν “σας πολεμούν”, να αποδεικνύετε με τη δουλειά σας ότι μπορείτε. Και τότε θα ξεχωρίσετε». 




Βάσω Ασμανίδου

Άσε το Σύμπαν να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι και όχι αυτό που θες...!!!!

Γνωρίζοντας πως δεν είναι όλοι οικείοι με τον Νόμο της Έλξης, μαζέψαμε κάποιες σκέψεις που μπορεί να συμβαίνουν σε κάποιους από εσάς. Όταν διαμορφώνουμε κάποια έλξη από τον αληθινό πυρήνα μας, το Σύμπαν δουλεύει για χάρη μας ώστε να συμβεί.. και η απόδειξη αυτού είναι ο Νόμος της Έλξης. 

Έτσι, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτόν τον νόμο μπορεί να είναι λάθος, σε περίπτωση ας πούμε που ο πυρήνας από τον οποίο προέρχεται η επιθυμία δεν είναι η καρδιά αλλά ο εγωισμός. Το Σύμπαν δεν είναι μαγική νεράιδα που εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες μας. 

Απλώς δεν λειτουργεί έτσι. Για να το θέσω απλά, οι λίστες με τις επιθυμίες που κάναμε όταν ήμασταν μικροί με παιχνίδια, αντικείμενα, μέρη που θέλαμε να πάμε, ίσως ακόμα και ανθρώπους και όλα αυτά που δεν χρειαζόμασταν πραγματικά, είναι απλώς μια κατάχρηση αυτής της ιδέας. Αυτό δεν είναι ο Νόμος της Έλξης. 

Η ιδέα αυτού είναι το πώς χανόμαστε σε μια συνεχή κατάσταση δυστυχίας με αυτά που έχουμε, το ποιοι είμαστε ή το πώς ζούμε στο παρόν. Πάντα ψάχνουμε κάτι καινούργιο, μεγαλύτερο ή καλύτερο. Είναι σοφότερο να προσεγγίσετε το Σύμπαν με διαφορετικό τρόπο, όπου το αφήνετε να επιλέξει για εσάς. Δεν κάνετε ευχές ούτε έχετε απαιτήσεις συνέχεια.

Αφήστε το Σύμπαν να σας καθοδηγήσει και να σας δείξει τον δρόμο. 
Με το να αφήσουμε τον εγωισμό μας και να παραδοθούμε στο Σύμπαν θα αποκαλυφθεί σίγουρα το μοναδικό μας πεπρωμένο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το ακούσουμε. Ο σκοπός ή το πεπρωμένο μας είναι απλώς ένας τρόπος με τον οποίο ακούμε και ακολουθούμε το Σύμπαν εκεί που μας πηγαίνει. 

Το να σκεφτόμαστε ότι ξέρουμε καλύτερα τώρα που είμαστε ενήλικες από τότε που ήμασταν μικροί επειδή δεν αφήνουμε πια γράμμα στον Άι- Βασίλη είναι λάθος. Τώρα όλα αφορούν τα χρήματα, την κοινωνική θέση, τις διακοπές, τα αμάξια. Δεν άλλαξαν πολλά από τις παιδικές μας επιθυμίες. 

Μόνο η μορφή αλλά όχι το πλαίσιο. Η απλή ικανοποίηση του νέου αμαξιού για λίγο χρόνο… μέχρι το επόμενο έτος που θα βγει ένα μοντέλο πιο γρήγορο με δερμάτινα καθίσματα και καινούργιες δυνατότητες. Τώρα θέλουμε νέο σύντροφο μιας και ο προηγούμενος δεν έκανε ότι θέλαμε και τώρα που βρήκαμε έναν άλλο προσπαθούμε να τον αλλάξουμε.

Χρήματα. Δεν θα αναφερθώ καν σε αυτά. Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει, τουλάχιστον κατά την άποψη μου είναι ότι το συνεχώς να ζητάμε αυτά που νομίζουμε ότι πρέπει να έχουμε δεν μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Γιατί να μην σταματήσετε εντελώς να ζητάτε; 

Αντιθέτως, προσέξτε τι σας δείχνει το Σύμπαν, προς τα πού σας καθοδηγεί. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να καθοδηγηθεί, ανεξάρτητα από το που. Μόνο το πεπρωμένο έλκεται από αυτό που πραγματικά είμαστε. 




Μαγεία Τ.

11 οφέλη που έχει το λεμόνι με το νερό και δεν γνωρίζατε...!!!!

Το να ξεκινήσουμε την μέρα μας ενυδατωμένοι μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά στο πως θα εξελιχθεί η μέρα μας, αλλά και η εξάλειψη των τοξινών μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αναζωογονημένοι. Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό σας θα αυξήσετε τα οφέλη της θρέψης και της ενυδάτωσης του σώματος. 

Τα λεμόνια περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και μπορούν να αναζωογονήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με φυσικό τρόπο, αφού περιέχουν βιταμίνη C, βιοφλαβονοειδή, κιτρικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, πηκτίνη και λιμονένιο. 

Το ζεστό νερό με λεμόνι ενυδατώνει και οξυγονώνει το σώμα, ενώ εξισορροπεί και τα επίπεδα του pH. 

Η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι μπορεί να βελτιώσει την σχέση σας με το νερό, καθώς κάθε ποτήρι θα είναι δροσιστικό και προσθέτει γεύση σε ένα άγευστο ρόφημα. Απλά προσθέστε λίγο φρέσκο στημένο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί και συνεχίστε αυτή την συνήθεια κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι νερό. 

Επίσης, το ζεστό νερό με λεμόνι μπορεί να λειτουργήσει και ως αντικατάστατο για τον καφέ. 

Δείτε παρακάτω 11 οφέλη των λεμονιών που δεν γνωρίζατε. 

1.Το νερό με λεμόνι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση. 

2.Θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας και θα επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης. 

3.Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και βελτιώνει την λειτουργία του συκωτιού, σύμφωνα με μια μελέτη. 

4.Μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών που περιέχει. 

5.Εξισορροπεί το pH του σώματος. 

6.Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις. 

7.Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους από μεθύσια. 

8.Διατηρεί περισσότερο την αίσθηση του κορεσμού. 

9.Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος. 

10.Φρεσκάρει την αναπνοή. 

11. Βελτιώνει την υγεία του αναπνευστικού συστήματος. 

Μερικά ακόμη οφέλη σε περίπτωση που δεν πειστήκατε : 

βελτιώνει την υγεία των επινεφριδίων 

ρυθμίζει τον μεταβολισμό 

ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου 

καθαρίζει τις κοιλότητες κόλπων 

ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 

βελτιώνει την υγεία του εντέρου 

εξαλείφει τον υψηλό πυρετό 

αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά 

βελτιώνει την αναπνοή 

ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ημικρανίες 

μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους 

Δείτε μερικά ακόμη ενδιαφέρονται γεγονότα σχετικά με το λεμόνι : 

Το λεμόνι είναι μια από τις 7 κορυφαίες φυσικές πηγές καλίου. Το ορυκτό κάλιο προάγει την πνευματική διαύγεια και την υγιή πίεση του αίματος. Αν έχετε δυο λεμόνια και κάτι αλμυρό μπορείτε να ρυθμίσετε την ισορροπία του νερού του σώματος. 

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εντομοαπωθητικό. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα. 

Μια κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού περιέχει μόνο 4 θερμίδες. 

Το ζεστό νερό με λεμόνι είναι μόνο ένας τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολλούς άλλους τρόπους. 

Οι μικρές συνήθειες που υιοθετούμε μπορούν να εμπνεύσουν μεγάλες αλλαγές και το να προσθέσουμε λίγο λεμόνι στο νερό μας το πρωί δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. 




Δεκαεννιάχρονη σέ κῶμα γλυτώνει ἀπό πρόωρη διάθεση τῶν ὀργάνων της καί ξυπνᾶ!...!!!!

Γιὰ μία ἀκόμα φορά διαπιστώνουμε ὅτι ἡ δωρεὰ ὀργάνων ἔχει βασικὰ ἠθικὰ προβλήματα καὶ κατὰ κανόνα βρίσκεται ὄχι μόνο σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν ὀρθόδοξη πίστη μας ἀλλὰ καὶ σὲ κάθε λογικὴ.

Διαβάζουμε στὴν newsit:
«Ἡ 19χρονη Καρίνα μετὰ ἀπὸ ἕνα φοβερὸ αὐτοκινητιστικὸ ἀτύχημα ἔπεσε σὲ κῶμα καὶ σύμφωνα μὲ τοὺς γιατροὺς ἦταν ἀπίθανο νὰ συνέλθει.

Ἡ 19χρονη νοσηλευόταν σὲ κατάσταση κώματος στὸ νοσοκομεῖο Aarhus στὴ Δανία καὶ οἱ γιατροὶ θεωροῦσαν τόσο ἀπίθανο τὸ ἔφηβο κορίτσι νὰ συνέλθει μὲ ἀποτέλεσμα νὰ πείσουν τὴν οἰκογένειά της νὰ σταματήσει ἡ θεραπεία καὶ νὰ δωρίσουν τὰ ὄργανά της.
Τὴν ὥρα ποὺ γιατροὶ προετοιμάζονταν γιὰ νὰ τῆς ἀφαιρέσουν τὰ ὄργανα ἔκπληκτοι οἱ ὑπάλληλοι τοῦ νοσοκομείου τοὺς ἐνημέρωσαν πὼς τὸ κορίτσι ἄνοιξε τὰ μάτια του καὶ κούνησε τὰ πόδια της. Ἡ Καρίνα, ζωντανὴ ἀπόδειξη ὅτι συμβαίνουν θαύματα αὐτὴν τὴν περίοδο ἀναρρώνει σ ἕνα εἰδικὸ κέντρο ἀποκατάστασης καὶ μάλιστα μπορεῖ καὶ περπατάει, μιλάει καὶ ἱππεύει καὶ τὸ ἀγαπημένο της ἄλογο!

Οἱ γονεῖς τοῦ κοριτσιοῦ ποὺ στάθηκε τὴν τελευταία στιγμὴ τυχερὴ καὶ ἔζησε, ἀποφάσισαν νὰ μηνύσουν τοὺς γιατροὺς τοῦ νοσοκομείου καὶ μάλιστα καταγγέλλουν πὼς κάτι ὕποπτο βρίσκεται πίσω ἀπὸ τὴν ἀπόφασή τους νὰ δωρίσουν τὰ ὄργανα τῆς κόρης τους. 
Σύμφωνα μὲ τοὺς ἴδιους, τὸ παιδὶ τους νοσηλευόταν μόλις 3 ἡμέρες καὶ οἱ γιατροὶ βιάστηκαν νὰ τοὺς πείσουν πὼς δὲ θὰ ζήσει. Ὑποστηρίζουν πὼς οἱ γιατροὶ εἶχαν κάποιο λόγο ποὺ ἤθελαν νὰ "σκοτώσουν" τὴν κόρη τους γιὰ νὰ πάρουν τὰ ζωτικὰ της. 

Ἀπὸ τὴν ἄλλη οἱ γιατροὶ ὑποστηρίζουν πὼς δὲν ἔγινε σωστὴ συνεννόηση μὲ τοὺς γονεῖς τοῦ κοριτσιοῦ καὶ πὼς ἡ θεραπεία ποὺ τῆς χορήγησαν οὐσιαστικὰ τὴν ἔσωσε.

Ἡ ὑπόθεση θὰ συνεχιστεῖ στὰ δικαστήρια... Τὸ μόνο σίγουρο εἶναι πὼς ἡ Καρίνα κέρδισε τὴ ζωὴ της»!...

Βασικὰ ἠθικὰ προβλήματα τῶν μεταμοσχεύσεων (σχόλιο συντάξεως).

1. Κατὰ πόσον τελικῶς ἔχουμε τὸ δικαίωμα εὐθανασίας σὲ «ἐγκεφαλικά» νεκρὸ ἀσθενῆ, διαπράττοντας οὐσιαστικὰ φόνο; Σκοτώνουμε δηλαδὴ τὸν ἀσθενῆ (δότη) γιὰ νὰ ζήσει κάποιος ἄλλος κατὰ τὸ «ὁ θάνατός σου ἡ ζωή μου»;

2. Κατὰ πόσον ἔχουμε τὸ δικαίωμα νὰ θεωροῦμε ὅτι ὁ μέλλων «δότης» πού εἶναι «ἐγκεφαλικά» νεκρὸς ΔΕΝ θὰ ξυπνήσει ποτέ; Ἔχουμε πλέον πολλὰ παραδείγματα ἀνθρώπων ποὺ «ξύπνησαν» μετὰ ἀπὸ χρόνια. Πότε θὰ ξυπνήσουν ἐπιτέλους ὅσοι εἶναι ὑπὲρ τῆς δολοφονίας τῶν ἐν κῶμᾳ ἀσθενῶν;

3. Κατὰ πόσον ἡ «βιασύνη» γιὰ νὰ πάρουμε τὰ ὄργανα ἀπὸ κάποιον «ἐγκεφαλικά» νεκρὸ ἀσθενῆ σὲ κῶμα εἶναι ἀνιδιοτελής; Μήπως ὑποθάλπει λάθη ἐκούσια καὶ ἀκούσια καὶ θέτει σὲ ἄδικο κίνδυνο τὴν ζωὴ τοῦ ἀσθενοῦς;

4. Τελικῶς δὲν πρέπει νὰ ἔχουμε τὸ δικαίωμα νὰ ἀποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ γιὰ τὸ ἂν θέλουμε νὰ εἴμαστε δότες ἢ ὄχι σὲ μία δημοκρατία; Πρὸς τί ὁ νέος νόμος κατὰ τὸν ὁποῖο ὅλοι ὑποχρεωτικὰ εἴμαστε «δότες» - ἤ μᾶλλον ὑποψήφια θύματα δολοφόνων; 

Τέλος, ἐπιβεβαιώνουμε γιὰ μία ἀκόμα φορά τοὺς κινδύνους ποὺ ἐγκυμονεῖ ἡ νέα ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα, ὅπως ἀναφέραμε ἐκτεταμένα στὴν πρόσφατη ἡμερίδα:

Ἂν λάβουμε τὴν κάρτα τοῦ πολίτη, τὴν νέα ταυτότητα, ποιός μᾶς ἐγγυᾶται ὅτι κάποιος κακόβουλος χρήστης – ἴσως ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ «βιάζονται» νὰ πάρουν τὰ ὄργανά μας γρήγορα – δὲν θὰ ἀλλάξει καὶ τὰ προσωπικά μας δεδομένα στό RFID ἀπὸ «ΜΗ δότη» σὲ «δότη» γιὰ νὰ «διευκολύνει» τὴν διαδικασία;...

Ἐδῶ, ἀπὸ ὅ,τι φαίνεται – δὲν εἴχαμε κἄν ἐγκεφαλικὰ νεκρὸ ἀσθενῆ καὶ παρόλα αὐτὰ ὑπῆρχε ἡ πίεση ἀπὸ τοὺς γιατροὺς νὰ προχωρήσουν (καὶ ἐκτὸς διαδικασίας) στὴν ἀφαίρεση τῶν ὀργάνων τῆς δεκαεννιάχρονης. 
Ποιός μᾶς ἐγγυᾶται ὅτι κάποιοι δὲν θὰ βρεθοῦν ἐκτὸς διαδικασίας μέσῳ κακόβουλης ἐπίθεσης σὲ κάρτα RFID γιὰ νὰ πετύχουν τοὺς σκοπούς τους;...




Μινιμαλιστικός τρόπος ζωής : Πώς να ζήσετε περισσότερο με λιγότερα...!!!!

Το κλειδί για τον μινιμαλισμό είναι να απαλλαγείτε απ’ ό, τι δεν προσθέτει αξία στη ζωή σας και να δημιουργήσετε χώρο για ό, τι τη νοηματοδοτεί. 

Κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να αγοράζουν καινούρια και δημοφιλή προϊόντα, ενώ άλλοι προσανατολίζονται σε ένα μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να περάσουν καλά με λιγότερα πράγματα. 

Η υιοθέτηση ενός μινιμαλιστικού τρόπου ζωής εστιάζει στο να απαλλαγούμε από πράγματα που δεν είναι μας απαραίτητα. Πρόκειται για μια φιλοσοφία με αρκετούς υποστηρικτές σε όλη την ιστορία. Ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και τους βουδιστές. 

Σήμερα, ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής είναι ελκυστικός επειδή είναι σαν μία «αχίλλειος πτέρνα» μας, εξαιτίας του φαύλου κύκλου εργασίας - χρήματος - κατανάλωσης που βιώνουμε καθημερινά. 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Άρθουρ Μάρκμαν, Καθηγητή Ψυχολογίας και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, κάθε γενιά αλλάζει τις βάσεις της προηγούμενης γενιάς. Ο μινιμαλισμός φαίνεται να είναι ο επικείμενος τρόπος ζωής των νεότερων γενεών. 

Οι νεότερες γενιές θα αντιδράσουν στον υπερβολικό καταναλωτισμό των τελευταίων δεκαετιών. 

Πολλά αγαθά είναι διαθέσιμα στην αγορά και υπάρχουν πολλά μέσα που προωθούν την κατανάλωση, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αντιδρούν σε αυτή τη συνθήκη, εξηγεί. Ένα μεγάλο μέρος των νεότερων γενεών, δεν επιλέγει να πάρει τις ίδιες αποφάσεις που έπαιρναν κάποτε οι γονείς τους. 

Επιπλέον, ένας λόγος που ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής είναι ελκυστικός, είναι η πνευματική υπόστασή του. 

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής είναι καλός για την πνευματική τους πτυχή, η οποία έχει παραγκωνιστει λόγω της απώλειας επιρροής της θρησκείας στην κοινωνία. Επιπλέον, η αυξανόμενη κοινωνική συνείδηση ​​είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο αυτός ο τρόπος ζωής είναι τόσο δημοφιλής. 

Όντας ένας πιο επιλεκτικός τρόπος ζωής από αυτόν του καταναλωτισμού, είναι και ένας τρόπος τιμωρίας των εταιρειών που δεν πληρούν τα κριτήρια μας. 

Όπως εταιρείες που, μεταξύ άλλων, δεν παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους τους, καταναλώνουν πάρα πολλούς φυσικούς πόρους, ρυπαίνουν το περιβάλλον ή καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια. Οι νεότερες γενιές ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα. 

Γιατί η ζωή είναι τόσο χαοτική; 

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι εξ ορισμού κάπως χαοτικός και απρόβλεπτος. Υπάρχει μια έλλειψη τάξης στην οποία συχνά συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο ζωής μας. 

Πολλοί από εμάς έχουμε δουλειές που δεν μας αρέσουν και νιώθουμε ότι οι διαφημίσεις μας πιέζουν να ικανοποιήσουμε ψεύτικες ανάγκες μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα διαφημιστικά σλόγκαν, τρώμε τρόφιμα που μας βλάπτουν και περνάμε χρόνο με ανθρώπους τους οποίους δεν συμπαθούμε. 

Κάνουμε όλα αυτά, όχι επειδή κάποιος το επιβάλλει σε εμάς. Αντίθετα, αποφασίζουμε να πράξουμε με αυτό τον τρόπο επειδή πιστεύουμε ότι είναι καλό για εμάς ή θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. 

Ωστόσο, δεν είναι εντελώς δικό μας το λάθος. Από μικρή ηλικία, η κοινωνία μας ωθεί να ζήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό οφείλεται στη ευρέως διαδεδομένη διαφήμιση και στην κατήχηση μας στον καταναλωτισμό. 

Γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζωή φαίνεται τόσο χαοτική. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να παρέμβουμε με θετικό τρόπο. Μπορούμε να ακολουθήσουμε μια ζωή που είναι λιγότερο περίπλοκη και περισσότερο ουσιαστική, υιοθετώντας ένα μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. 

Μινιμαλιστικός τρόπος ζωής : 

Λιγότερες περιπλοκές και περισσότερο νόημα 
Το κλειδί για τον μινιμαλισμό είναι να απαλλαγείτε απ’ ό,τι δεν προσθέτει αξία στη ζωή σας και να δημιουργήσετε χώρο για ό,τι τη νοηματοδοτεί. Πρόκειται για την εξάλειψη του χάους, των περισπασμών και των ανθυγιεινών σχέσεων. Πρόκειται επίσης για την δημιουργία χώρου για εκείνα που είναι απαραίτητα για την ευημερία σας, όπως η δημιουργικότητα, η αγάπη και η διασκέδαση. 

Ως εκ τούτου, ο μινιμαλισμός προσπαθεί να επικεντρωθεί σκόπιμα σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και να παραμερίσει όσα δεν είναι σημαντικά. Με άλλα λόγια, στοχεύει στο να απολαμβάνετε τη ζωή περισσότερο με λιγότερα πράγματα. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό; 

Εγκαταλείψτε ό, τι δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά 
Απαλλαγείτε από αυτά που σάς εμποδίζουν, σάς αποσπούν την προσοχή και σάς κάνουν να χάνετε τη συγκέντρωση και τη διαύγειά σας. Κρατήστε ό, τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά. 

Μην αγοράζετε αυτά που δεν χρειάζεστε 
Μην επιτρέπετε στις διαφημίσεις, τις τάσεις της μόδας και τις απόψεις άλλων ανθρώπων να σας ξεγελάσουν. Η ιδιοκτησία πολλών πραγμάτων δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Η αλήθεια είναι ότι, μόλις ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες, τα επιπλέον προϊόντα δεν μπορούν να βελτιώσουν την ευημερία μας. Μπορούν μόνο να παρέχουν μια στιγμιαία ικανοποίηση που σύντομα εξαφανίζεται. 

Εκτιμήστε όσα έχετε ήδη 
Εστιάστε σε αυτά που έχετε αντί για αυτά που δεν έχετε. Διαφορετικά, πάντα θα αισθάνεστε ελλιπείς, δυσαρεστημένοι και φυλακισμένοι στις επιθυμίες σας. 

Περιορίστε τους «ψηφιακούς περισπασμούς» 
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα γραπτά μηνύματα, τα κοινωνικά δίκτυα και η περιήγηση στο διαδίκτυο είναι περισπασμοί που σας κάνουν να χάσετε τη συγκέντρωσή σας στην παρούσα στιγμή. Χρησιμοποιήστε τα ψηφιακά μέσα συνειδητά. 

Βελτιώστε τις διαπροσωπικές σχέσεις σας με τους άλλους 
Παρόλο που είναι ευκολότερο να συνδεθείτε με περισσότερους ανθρώπους στην εποχή του διαδικτύου, διαπιστώνεται ολοένα και μεγαλύτερη αποσύνδεση. Η εποχή μας δεν χαρακτηρίζεται πλέον από αληθινές ανθρώπινες σχέσεις. 

Κάνετε ένα πράγμα τη φορά 
Ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής εστιάζει στο να ζούμε συγκεντρωμένοι στο τώρα. Με άλλα λόγια, να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε στιγμή. Αν είστε μονίμως αποσπασμένοι και / ή ασχολείστε με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να το πετύχετε αυτό. 

Επικεντρωθείτε στους στόχους που είναι σημαντικοί για εσάς 
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως θέτουν πολλούς στόχους που θέλουν να επιτύχουν. Για να ζήσετε με έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, χρειάζεται να ανακαλύψετε τα λίγα πράγματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και να επικεντρωθείτε σ’ αυτά. 

Φροντίστε το σώμα και το μυαλό σας 
Η υγεία είναι το σημείο εκκίνησης της ευτυχίας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να φροντίζεστε τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Τα τρία βασικά στοιχεία είναι η άσκηση, η διατροφή και ο καλός ύπνος. 

Τελικές σκέψεις 
H φιλοσοφία του μινιμαλισμού μας λέει ότι, όσο περισσότερα πράγματα κατέχουμε, τόσο περισσότερη δύναμη έχουν αυτά τα πράγματα πάνω μας. Έτσι, όσο περισσότερο εξαρτόμαστε από κάτι, τόσο περισσότερο αυτό επηρεάζει την ικανότητά μας να είμαστε ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουμε τη ζωή. 

Εάν πιστεύουμε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται μόνο από τα υλικά αγαθά, προσπαθούμε να αποκτήσουμε περισσότερα πράγματα από το φόβο ότι θα τα χρειαστούμε. Με άλλα λόγια, καταλήγουμε να αγοράζουμε πράγματα «για κάθε περίπτωση» και να καταλήγουμε να γίνουμε δέσμιοι τους. 




Πηγή: exploringyourmind.com
Απόδοση: Τζατζαδάκη Ματρώνη, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος, Φοιτήτρια Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Φόβος Επιτυχίας. Αφού μπορείς γιατί διστάζεις ;

Μην σε τρομάζει η επιτυχία αλλά η απραξία 

Στα αγγλικά υπάρχει ένα γνωμικό που λέει “No guts, no glory”. (Το οποίο, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Χωρίς κότσια, δεν έχει επιτυχία”). 

Άσχετα με την ηλικία που έχει ο καθένας μας, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι από εμάς) έχουμε βρεθεί σε μία φάση της ζωής μας όπου είμαστε στα πρόθυρα μίας μεγάλης επιτυχίας. 

Σίγουρα έχεις δουλέψει πολύ για να φτάσεις εκεί. Κούραση, ξενύχτια, διάβασμα, προετοιμασία και χρήματα είναι μερικά μόνο από αυτά που έχεις επενδύσει ή ξοδέψει για να φτάσεις σε αυτή τη μοναδική στιγμή. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα… 

Εκεί αρχίζεις να παρατηρείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Ίσως αισθάνεσαι ταραχή, ανασφάλεια, η παραμικρή λεπτομέρεια σε εκνευρίζει, έχεις εκνευρισμό, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και αρχίζεις να χρονοτριβείς και να καθυστερείς να ολοκληρώσεις πράγματα που θα σε οδηγήσουν σε αυτή την επιτυχία. 

Αρχίζεις να κάνεις λάθη, να εκνευρίζεσαι με τους συνεργάτες σου και κάπου εκεί παίρνεις την κατηφόρα. 

Όλα αυτά είναι κλασσικά σημάδια του φόβου της επιτυχίας. Το κακό με αυτόν τον φόβο είναι ότι δεν συνειδητοποιείς ότι είναι εκεί, μέχρι να χτυπήσει. 

Σε μία κοινωνία καθοδηγούμενη από την μονομανία της για επιτυχία, συχνά αγνοούμε ότι υπάρχει. Θεωρούμε ότι ο φόβος – οποιοσδήποτε φόβος – είναι εχθρός και κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αγνοήσουμε και να τον καταπιέσουμε, αντί να τον ενστερνιστούμε και να μάθουμε να λειτουργούμε με αυτόν. Ο φόβος θα έπρεπε να είναι το καύσιμο σου και όχι το φρένο σου. Αυτό που σε πάει μπροστά και όχι πίσω. 

Η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να παραδεχτείς ότι φοβάσαι. 

Αναγνωρίζοντας τον φόβο σου, τον εκλογικεύεις και έπειτα μπορείς να σκεφτείς ήρεμα τις επιλογές που έχεις για να τον ξεπεράσεις. 

Σκέψου την επιτυχία ως μονόδρομο! 

Υπάρχουν τρεις κλασσικοί φόβοι όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω : 

Φόβος του να μην μπορείς να διαχειριστείς την επιτυχία 
Η επιτυχία έχει έναν ιδιαίτερο βαθμό πολυπλοκότητας συγκριτικά με την αποτυχία. Αν δεν πετύχεις κάτι, απλά μένεις στη ζώνη άνεσης που έχεις δημιουργήσει και όλα παραμένουν τα ίδια. Αν πετύχεις όμως, μιλάμε για μία εντελώς νέα κατάσταση. Είναι μία αχαρτογράφητη περιοχή και θα σε βγάλει έξω από τα συνηθισμένα. Κάθε φορά που διστάζει λοιπόν, σκέψου τι θα σου φέρει αυτή η επιτυχία. 

· Θα σου ενισχύσει την αυτοπεποίθηση 

· Θα γνωρίσεις νέο κόσμο και θα αναπτύξεις το δίκτυο σου 

· Φήμη, που θα σου ανοίξει πόρτες και θα σου δώσει νέες ευκαιρίες 

Φοβάσαι ότι θα ξεπουληθείς 
Με κάθε επιτυχία σου, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σε κατηγορήσει για ξεπούλημα. Είναι κλασσικό παράδειγμα ανθρώπων που αντί να επιδιώκουν την επιτυχία τους, ασχολούνται με το να κατακρίνουν άλλους. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς την κατάσταση είναι να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να έχεις ικανοποιημένο όλο τον κόσμο, πάντοτε. Είναι εύκολο να διατηρήσεις την ακεραιότητα σου (αρκεί να θες βέβαια). Κάνε μία λίστα με όλα αυτά που δεν θες να ξεπουλήσεις και φρόντισε να μην κάνεις κάτι που θα αναιρούσε την λίστα σου. 

Φοβάσαι ότι θα γίνεις κάποιος άλλος 
Πολλά έχουν γραφτεί για την επιτυχία. 

“Όσο ψηλά τόσο πιο μόνος ” 

“Η κορυφή σε αλλάζει” 

“Δεν φτάνεις ψηλά αν δεν πατήσεις επί πτωμάτων” 

Οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα πρέπει να αλλάξουν για να επιτύχουν πράγματα στη ζωή τους. Υπάρχει μία βάση σε αυτό, καθώς χρειάζεται να αλλάξεις πράγματα μέσα σου για να προχωρήσεις στη ζωή σου. αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να γίνεις κάποιος άλλος. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου πίσω, απλά βελτιώνεσαι. Γίνεσαι κάτι καλύτερο. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν, είναι να σκέφτεσαι την αλλαγή ως κάτι θετικό που θα προσθέσει στοιχεία στον χαρακτήρα σου και θα σε κάνει καλύτερο, πιο εξελιγμένο και ευέλικτο. 

Απέφυγε να την σκέφτεσαι ως κάτι αρνητικό που θα σε αναγκάσει να αφήσεις στοιχεία του χαρακτήρα σου πίσω. Αν μη τι άλλο, άφησε πίσω σου τα αρνητικά σου. Αυτά που σε φρέναραν τόσα χρόνια και σε εμπόδιζαν από το να αναπτυχθείς. 

Σε μικρότερες ηλικίες βιώνουμε την επιτυχία χωρίς δισταγμό και αμφιβολία γιατί όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας, είναι κάτι καινούριο και θέλουμε να το εξερευνήσουμε. Έτσι, όλοι έχουμε επιτυχίες που ενδεχομένως να μην έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικές ήταν. 

Μετέτρεψε τον φόβο σε κάτι παραγωγικό 
Μία απλή άσκηση για να διαχειριστείς τον φόβο της επιτυχίας, είναι η παρακάτω 

Ανακάλεσε ένα γεγονός της ζωής σου, από όταν ήσουν νεότερος που είχες βιώσει την επιτυχία. Δες, άκου και ξανάνιωσε ότι είχες νιώσει τότε. Κράτα αυτή τη σκέψη για ένα με δύο λεπτά. 

Ανακάλεσε ένα γεγονός του πιο πρόσφατου παρελθόντος όπου βίωσες την επιτυχία. Δες, άκου και ξανάνιωσε ότι είχες νιώσει τότε. Κράτα αυτή τη σκέψη για ένα με δύο λεπτά. 

Τώρα φέρε στο μυαλό σου μία δύσκολη κατάσταση που σε αποσυντονίζει ψυχολογικά. Καλό είναι να μην είναι τραυματική εμπειρία, ειδικά αν δεν έχεις βοήθεια από κάποιον ειδικό. 

Ξαναφέρε στο μυαλό σου την πρότερη επιτυχία. Παρατηρείς τη διαφορά; Μετέφερε αυτό το θετικό συναίσθημα στην τωρινή δύσκολη κατάσταση και νιώσε την αλλαγή. 

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν φόβο είναι να τον αγκαλιάσεις και να βαδίσεις μαζί του. Τι περιμένεις; Γίνε ποιο δυνατός. 





Η Δύναμη της Επικέντρωσης του Νου...!!!!

Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που αφορά τις ανθρώπινες δυνατότητες, είναι ότι δεν υπάρχει όριο στην δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Είναι θαυμαστό, το πως ο ανθρώπινος νους, κατορθώνει να υπερβαίνει εμπόδια και αντιξοότητες. 

Όλοι μας έχουμε συναντήσει άτομα που έχουν βιώσει απίστευτες δυσκολίες, αλλά βρήκαν τον τρόπο να τις ξεπεράσουν και να παραμείνουν όρθιοι. Αυτή η ικανότητα να επιτυγχάνει κάποιος παρά τις αντιξοότητες, είναι μια από τις συναρπαστικότερες πτυχές του ανθρωπίνου πνεύματος.

Για χρόνια, οι ειδικοί πίστευαν ότι οι άνθρωποι που είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια, με αποτέλεσμα να παραδίδονται στις περιστάσεις της ζωής τους! Ωστόσο, ανακάλυψαν ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που είναι ικανοί να ξεπερνούν τις καταστάσεις της ζωής τους και να σημειώνουν σημαντικά επιτεύγματα.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε :
Πως γίνεται κάποιοι να καταφέρνουν να υπερβαίνουν τα εμπόδια και να ηγούνται στη ζωή τους, ενώ άλλοι συνεχώς υποκύπτουν, νιώθοντας θύματα των περιστάσεων;

Έχουν αναπτύξει κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες και δεξιότητες αυτά τα άτομα;

Πως γίνεται οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν και να εφαρμόσουν στοιχεία, που μεγιστοποιούν την δυναμική της ηγεσίας τους;

Πολλοί ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι είναι ακατόρθωτο να υπερνικήσει κάποιος τις καταστάσεις και να ζήσει μια ζωή εξέλιξης και δημιουργίας. 

Αυτό βασίζεται στην πεποίθηση ότι αν βιώσει κάποιος μια μεγάλη αντιξοότητα, η ζωή του θα επηρεαστεί προς το χειρότερο. Η πεποίθηση αυτή, ενίσχυε την άποψη ότι γεγονότα, που χαρακτηρίζονται ως τραυματικά, δημιουργούν ψυχολογικές βλάβες, καθιστώντας το άτομο ανήμπορο να υπερκεράσει τις περιστάσεις προς μια δυναμική και δημιουργική ζωή.

Η ερευνήτρια στον τομέα της αναπτυξιακής ψυχολογίας Emmy Werner μελέτησε στην νήσο KAUAI (Καουάι), το δυτικότερο νησί στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, 698 παιδιά ξεκινώντας από την γέννησή τους και εν συνεχεία την πορεία της ζωής τους. 

Με την ερευνητική της ομάδα κατέγραψαν μετρήσιμα στοιχεία για το πως λειτουργούσαν στη ζωή παιδιά που είχαν μεγαλώσει σε δύσκολο περιβάλλον. 

Η κυρίαρχη μέχρι τότε πεποίθηση του επιστημονικού κόσμου, ήταν ότι «παιδιά που μεγάλωσαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, αναπόφευκτα θα είχαν στην πορεία ψυχικά θέματα». Ωστόσο αυτό που προκάλεσε έκπληξη, σ αυτήν την έρευνα, ήταν το γεγονός ότι το 30% των παιδιών που μεγάλωσαν σε πολύ δύσκολες οικογενειακές και κοινωνικές συνθήκες κατάφεραν να πάνε ενάντια στο ρεύμα. 

Προς έκπληξη της ερευνητικής ομάδας και στη συνέχεια του επιστημονικού κόσμου το ένα τρίτο περίπου των παιδιών που προερχόταν από ένα ''προβληματικό'' περιβάλλον μπόρεσαν να δημιουργήσουν επιτυχημένες ανθρώπινες σχέσεις και μια γεμάτη ζωή. 

Είχαν καλή απόδοση στο σχολείο και ως ενήλικες ήταν ξεκάθαροι, επικοινωνιακοί και επαγγελματικά δυνατοί. Σαν να τους είχαν δώσει έξτρα ώθηση οι δύσκολες συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν.

Συνεχώς νέες έρευνες και καθημερινές ομολογίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είναι εφικτό να εκπαιδευτεί κάποιος στο πως να υπερβαίνει τους προσωπικούς του περιορισμούς και να επιτυγχάνει. 

Οι γνωστοί στο χώρο της έρευνας για την ανθρώπινη συμπεριφορά Dr. Norman Garmezy και Dr. Michael Rutter με ανεξάρτητες έρευνες, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα της Emmy Werner, για το φαινόμενο των ανθρώπων που επιτυγχάνουν, πέρα από τις αντιξοότητες που συναντούν. 

Σε ολόκληρο τον κόσμο από νευροεπιστήμονες, κοινωνιολόγους, ψυχιάτρους και ψυχολόγους έχουν καταγραφεί πλήθος περιπτώσεων ατόμων που προόδευσαν παρά τις πολύ δυσχερείς συνθήκες που συνάντησαν από το ξεκίνημα της ζωής τους.

Οι Kerry Bolger και Charlotte Peterson, Αμερικανίδες ψυχολόγοι, μελέτησαν για τρία χρόνια, 107 παιδιά του δημοτικού, τα οποία ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και εγκατάλειψης. Διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτήν την ομάδα των κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών, κάποια κατάφεραν να λειτουργούν πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο στους βασικούς τομείς που λήφθηκαν υπόψη. 

Δημιούργησαν υγιείς σχέσεις με τα άλλα παιδιά, είχαν υψηλή απόδοση στα μαθήματα, είχαν αυτοεκτίμηση, πειθαρχία και επιμονή.

Έχει διαπιστωθεί ότι όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, ένα ποσοστό ατόμων θα καταφέρει να ευημερήσει, παρά τα όσα έχει βιώσει. Τα άτομα αυτά υπερνικούν τα εμπόδια και τις προκλήσεις και ευημερούν συναισθηματικά, επαγγελματικά, στην υγεία και στις προσωπικές τους σχέσεις.

Παρατηρείται συχνά, αδέλφια ίδιου φύλου με ελάχιστη χρονική διαφορά, που έχουν μεγαλώσει σε κοινό οικογενειακό περιβάλλον με παρόμοια ερεθίσματα, που έχουν φοιτήσει στο ίδιο σχολείο, συμμετέχοντας σε παρόμοιες εξωσχολικές δραστηριότητες, το ένα να υποκύπτει κάτω από το βάρος του περιβάλλοντος, νιώθοντας έρμαιο των καταστάσεων ενώ το άλλο να διάγει μια υγιή και δημιουργική ζωή. 

Τι είναι αυτό που οδηγεί αυτά τα αδέλφια να επιλέξουν τόσο διαφορετικούς δρόμους στη ζωή;




Από την Ομάδα Ψυχοσωματικής Νοημοσύνης

Εντοπίστε και εκφράστε τα καταπιεσμένα σας συναισθήματα...!!!!

Η έκφραση των συναισθημάτων μας είναι απαραίτητη για την καλή μας υγεία, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική. Πολλές φορές, ο φόβος της σύγκρουσης με δικούς μας ανθρώπους, η απόρριψη, η κριτική που μπορεί να μας ασκήσουν οι άλλοι κλπ μας οδηγούν στην απόκρυψη και άρα στη μη έκφραση των συναισθημάτων μας. 

Ακόμα όμως κι αν νιώθουμε άβολα ή παγιδευμένοι ή απογοητευμένοι ή αγχωμένοι, καλό είναι, να βρούμε τη δύναμη για να εκφραστούμε ελεύθερα και με το δικό μας προσωπικό τρόπο. Ο εγωισμός και η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι’αυτή τη δυσκολία. 

Μερικοί επίσης, απαιτούν οι άλλοι να μαντεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και «καταπίνουν» τα συναισθήματά τους, περιμένοντας από τους άλλους να αντιληφθούν, τι είναι αυτό που τους συμβαίνει και πώς νιώθουν. 

Οι παρακάτω συμβουλές, θα σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε τα συναισθήματά σας και την έκφρασή τους, βιώνοντας, έτσι, μια καλλίτερη σχέση, με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας.

Σταθείτε για μια στιγμή και στρέψτε την προσοχή σας στο συναίσθημα που νιώθετε και αναγνωρίστε το, χωρίς υπεκφυγές. Καθορίστε το με μια δυο λέξεις.  

Όσο μεγαλύτερη είναι η σαφήνεια, τόσο ευκολότερα μπορεί να εκφραστεί. Προσέξτε ιδιαίτερα, να μην σας ξεγελάσει ένα «κρυμμένο» συναίσθημα. Πχ η ζήλεια κρύβεται μερικές φορές, πίσω από ένα «με πνίγει το δίκιο μου» ή ένας μεγάλος πόνος εμφανίζεται σαν θυμός κλπ. 

Αφού το ακριβές συναίσθημα καθοριστεί, το επόμενο που πρέπει να εξετάσετε είναι, η ένταση του συναισθήματος. Σας έχει αναστατώσει πολύ ή σας έχει ενοχλήσει ελαφρά;

Δείτε κατάματα το λόγο ή την αφορμή του συγκεκριμένου συναισθήματος
Η σχέση σας δεν σας ικανοποιεί πλήρως; Μήπως αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στην εργασία σας ή απολυθήκατε πρόσφατα; Προσδιορίστε ακριβώς το λόγο του συναισθήματός σας.Οι γενικότητες του τύπου «τίποτα στη ζωή μου δεν πάει καλά» ή «είμαι γενικά άτυχος» κλπ θα πρέπει να αφαιρεθούν από το λεξιλόγιό σας.

Όχι μόνο δεν σας βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων σας, αλλά σας μπερδεύουν επίσης. Δείτε λοιπόν καθαρά την αιτία του συναισθήματος και την έντασή του, επικεντρωθείτε σ’αυτά και εκφράστε τα με σωστές λέξεις και εκφράσεις.

Εκφραστείτε!

1. Εκφραστείτε μέσα από τη συγγραφή. Μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στο γραπτό από τον προφορικό λόγο. Αν είστε ένας απ’αυτούς, τότε πάρτε χαρτί και μολύβι. Γράψτε μια επιστολή, ένα ποίημα ή μια ιστορία, μέσα στην οποία, θα περιγράψετε τα συναισθήματά σας. Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ θα σας ανακουφίσει, το να δείτε αυτά τα συναισθήματα που νιώθατε, εκφρασμένα και γραμμένα στο χαρτί.

2. Εκφραστείτε και εκτονωθείτε με γυμναστική. Η σωματική άσκηση απελευθερώνει έντονα συναισθήματα όπως για παράδειγμα το θυμό, αλλά και πολλά καταπιεσμένα συναισθήματα. Επιλέξτε το σπορ που σας ταιριάζει καλλίτερα ή μια φυσική δραστηριότητα που σας κάνει καλό και εκφραστείτε μέσα απ’αυτή. Θα καθαρίστε το μυαλό αλλά και τη ψυχή σας!!!

3. Μιλήστε με κάποιον δικό σας άνθρωπο. Βρείτε κάποιον που να μπορείτε να του εμπιστευτείτε τα συναισθήματά σας και μιλήστε του ή έστω στείλτε του ένα γράμμα ή ένα email. Με αυτό τον τρόπο, θα νιώσετε καλλίτερα, πιο ανάλαφροι και θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και μια δεύτερη γνώμη ή μια συμβουλή για το θέμα σας.

4. Εκφραστείτε μέσα από το γέλιο και το κλάμα Και τα δύο είναι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Αν μπορείτε να κλαίτε και να γελάτε εύκολα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως δυσκολεύεστε, ανάλογες ταινίες μπορεί να σας διευκολύνουν για να εκφραστείτε, ξεσπώντας σε ένα γέλιο ή κλάμα που θα είναι βάλσαμο για την ψυχή σας, ενώ θα έχετε κάνει ένα ακόμη βήμα προς την έκφραση των συναισθημάτων σας.

5. Εκφραστείτε με ειλικρίνεια Εκφράζοντας με ειλικρίνεια τα συναισθήματά μας, πρώτα απ’όλους, τιμούμε τον εαυτό μας. Μιλήστε αναλυτικά, καθαρά, χωρίς υπονοούμενα και δώστε στον άλλο να καταλάβει πώς πραγματικά νιώθετε. 

Μη χρησιμοποιείτε τελεσίγραφα και μην παίρνετε απειλητικό ύφος. Το θέμα είναι να εκφραστούμε και όχι να φέρουμε κάποιον σε δύσκολη ή αμυντική θέση. Βοηθήστε τον να σας καταλάβει, χωρίς να τον επικρίνετε, για να μην μπει σε θέση άμυνας.

Μη νιώθετε ενοχές για τα αρνητικά σας συναισθήματα. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι κι αυτά μέρος της ύπαρξής μας. Με το να τα κρύβουμε, δεν τα εξαλείφουμε, αντίθετα τα ενισχύουμε και δημιουργούμε και άλλα επίσης. 

Κατά τον ίδιο τρόπο που εκφράζουμε τα θετικά συναισθήματά μας, θα πρέπει να εκφράζουμε και τα αρνητικά ή έστω ενοχλητικά. Εξάλλου, ποιος άνθρωπος δεν έχει αισθανθεί στη ζωή του θυμό, φόβο, θλίψη και τόσα ακόμη? 

Ποιος δεν θα μπορούσε να σας καταλάβει; Πετάξτε λοιπόν τις ενοχές! Το καλό παιδί που υπάρχει μέσα σας, πάντα θα υπάρχει και δεν θα το αλλάξει η έκφραση των αρνητικών συναισθημάτων!! Να είστε ο εαυτός σας!




Εσύ δε θα θυμάσαι, αλλά εγώ θα θυμάμαι…!!!!

Δε θα θυμάσαι…
Δε θα θυμάσαι πώς έτρεχαν τα δάκρυα από τα μάτια μου όταν σε αντίκρυσα για πρώτη φορά στην αίθουσα τοκετού.

Ούτε το φόβο μου για το άγνωστο την πρώτη φορά που σε κράτησα αγκαλιά.

Δε θα θυμάσαι που κρατούσα τα μικροσκοπικά σου πόδια στα χέρια μου και γέμιζα τα ρουθούνια μου με τη μυρωδιά σου.

Ούτε που ξάπλωνα δίπλα σου τα βράδια και σε έβλεπα να κοιμάσαι.

Δε θα θυμάσαι το βλέμμα μου την πρώτη φορά που με κοίταξες στα μάτια και μου χαμογέλασες.

Ούτε τον τρόπο που γέμιζες την καρδιά και την ψυχή μου με κάθε σου βλέμμα.

Δε θα θυμάσαι πόσο περήφανα ένιωθα κάθε φορά που βγαίναμε οι 2 μας βόλτα.

Ούτε τον τρόπο που έκανες να φωτίζεται η καρδιά μου κάθε φορά που ξεκαρδιζόσουν στα γέλια.

Δε θα θυμάσαι τον υπέρμετρο ενθουσιασμό μου όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα.

Αλλά και ούτε τoν πόνο στα μάτια μου την πρώτη φορά που έπεσες και χτύπησες.

Δε θα θυμάσαι τον τρόπο που σου χάιδευα τα μαλλιά στο κρεβάτι.

Ούτε τις ιστορίες που σου έλεγα για να σε πάρει ο ύπνος.

Δε θα θυμάσαι, αλλά εγώ θα θυμάμαι. Και θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις στην καρδιά μου για πάντα. Και για τους 2 μας.

*Ο Σταύρος Σταυρινός.. λίγο πριν το τέλος του 2012 γεννήθηκε η κόρη του και μαζί με αυτήν και η ιδέα για το πρώτο ελληνικό site για μπαμπάδες. Δεν κατάγεται από τον πλανήτη Κρύπτον ούτε έχει κάποια υπερδύναμη. Αυτό που έχει είναι υπέρμετρη αγάπη για τις 2 γυναίκες της ζωής του και η υπόσχεση που έχει δώσει στον εαυτό του να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος μπαμπάς για τα παιδιά του.




Μεγάλη προσοχή : Τα ελαττώματα στα 4G και 5G επιτρέπουν την παρακολούθηση κλήσεων, εντοπίζοντας τη θέση της συσκευής...!!!!

Μεγάλη προσοχή : Τα ελαττώματα στα 4G και 5G επιτρέπουν την παρακολούθηση κλήσεων, εντοπίζοντας τη θέση της συσκευής

Τα προσφάτως ανακαλυφθέντα σφάλματα ασφαλείας στο 4G και στα αναδυόμενα δίκτυα 5G κυττάρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων και την παρακολούθηση της θέσης των κινητών συσκευών, λένε οι ερευνητές.

Το τρίο των επιθέσεων ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ακαδημαϊκών και πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκαν ευπάθειες που επηρεάζουν τόσο την ευρύτερα χρησιμοποιούμενη ασύρματη κυψελοειδή τεχνολογία όσο και αυτή που χαιρετίστηκε ως υπερσύγχρονος και ασφαλέστερος διάδοχός της, σύμφωνα με την TechCrunch , η οποία παρουσίασε λεπτομερώς τα ελαττώματα πριν από την αποκάλυψή τους την Τρίτη.

Το 5G υποτίθεται ότι θα φέρει υπερ-φορτιζόμενες ταχύτητες σε κινητές συσκευές και χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, ανοίγοντας την πόρτα σε τεχνολογικές καινοτομίες, όπως αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων και εικονική πραγματικότητα. 

Η νέα τεχνολογία αναμένεται επίσης να προσφέρει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας, καθώς οι κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη διεθνή ταυτότητα συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ή τους συλλέκτες IMSI για να μιμηθούν πύργους κυψελών και να κατασκοπεύσουν τα τηλέφωνα με παλαιότερες συνδέσεις.

Η επίθεση των τριών επιπέδων των ερευνητών περιγράφεται σε ένα έγγραφο που θα παρουσιαστεί στο Συμπόσιο Δικτύου και Κατανεμημένου Συστήματος Ασφαλείας στο San Diego.

Η πρώτη επίθεση, που ονομάζεται Torpedo, εκμεταλλεύεται μια αδυναμία στο πρωτόκολλο τηλεειδοποίησης των προτύπων που χρησιμοποιούνται για την ειδοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μίας εισερχόμενης κλήσης ή ενός μηνύματος κειμένου πριν φτάσει, λένε οι ερευνητές. 

Οι πολλαπλές κλήσεις που γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον που βρίσκεται κοντά να εντοπίσει τη συσκευή και να στείλει ψεύτικα text messages και να προσφύγει σε μια denial-of-service επίθεση.

Το άρθρο, το οποίο συντάχθηκε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο Purdue και στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, υποστηρίζει ότι η Torpedo θέτει τις βάσεις για δύο επιπλέον εκμεταλλεύσεις. 

Είναι «εύλογο», λένε, για έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση στο ISMI της συσκευής θύματος – Συσκευή συνδρομητή GSM – με επίθεση κατά της βίας που ονομάζεται IMSI-Cracking. Μια τρίτη επίθεση, που ονομάζεται Piercer, επιτρέπει την παρακολούθηση της θέσης του χρήστη, δήλωσαν.

Οι εκμεταλλεύσεις είναι νόμιμες, λένε οι ερευνητές.

«Όλες οι επιθέσεις μας έχουν επικυρωθεί και αξιολογηθεί χρησιμοποιώντας hardware και software βασικών προϊόντων», ανέφεραν οι ερευνητές στο έγγραφό τους.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και το πιο πρόσφατο κυτταρικό πρωτόκολλο είναι ευάλωτο στα Stingrays – εργαλεία επιτήρησης που χρησιμοποιούνται από το FBI και την αστυνομία σε όλη την Αμερική για να εντοπίζουν κρυφά τις θέσεις των κινητών τηλεφώνων και άλλων κινητών συσκευών.

Η επίθεση Torpedo μπορεί να πραγματοποιηθεί με ραδιοεξοπλισμό που κοστίζει μόλις 200 δολάρια και επηρεάζει και τους τέσσερις κύριους αμερικανικούς ασύρματους μεταφορείς, σύμφωνα με τους ερευνητές στην TechCrunch.




Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αλλάζοντας τον εαυτό μας, θα αλλάξουμε τον κόσμο...!!!!

Ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι είχε πει : “Όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν σκέφτεται να αλλάξει τον εαυτό του”. 

Η διαφορά σε αυτόν τον κόσμο είναι κάτι που ξεκινάει από τον καθένα ξεχωριστά. Η αλλαγή φαίνεται από το πόσο εξελίσσεται, αλλάζει και διορθώνεται κάποιος. 

Πολλές φορές συλλογιζόμαστε «μα πόσο δύσκολα αλλάζει αυτός ο κόσμος που ζούμε, χρειάζονται ριζικές μεταβολές για να μπορέσει να γίνει ένα καλύτερο μέρος». Κι όμως μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας 

Εάν όλοι μπορούσαν να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού τους, ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός, είχε πει η Μητέρα Τερέζα. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η αλλαγή στα πιστεύω μας. Αν αλλάξουν οι άνθρωποι που ζουν στον κόσμο αυτόν, θα αλλάξει και αυτός. 

Αλλά πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να αλλάζει τον εαυτό του; 

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι από τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει κανείς την αλλαγή του εαυτού του. Αρχικά: 

1. Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου 
Μπορείς να λες όσα ψέματα θες στον εαυτό σου, αλλά κατά βάθος ξέρεις την αλήθεια. Η ζωή σου όμως θα αλλάξει και θα βελτιωθεί μόνο αν πάρεις ρίσκα και αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις κατάματα. Πρέπει να μάθεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γιατί έτσι θα είναι και όλοι οι άλλοι ειλικρινής με εσένα 

2. Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθος 
Δεν πρέπει να ζούμε σε μία φούσκα και να μας τρομάζει η ιδέα της αποτυχίας. Αν δεν κάνουμε λάθος δεν πρόκειται να μάθουμε και δεν θα αποκτήσουμε εμπειρίες. Δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το θετικό από το αρνητικό, ώστε να το αποφύγουμε. Η επιτυχία είναι ένα μονοπάτι στρωμένο από αποτυχίες. 
3. Συγχώρεσε 
Όλες οι συγκρούσεις σε αυτόν τον κόσμο γεννιούνται μέσα από παρεξηγήσεις, εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας και της φοβίας των ανθρώπων. Της φοβίας να χάσουν τον έλεγχο, να μοιάζουν αδύναμοι. Με το να αρχίσουμε να συγχωρούμε, σίγουρα θα κάνουμε πολύ καλό πρώτα από όλα στον εαυτό μας και ύστερα και στους άλλους. 

4. Σταμάτα να παραπονιέσαι 
Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν προβλήματα. Η πλειοψηφία από εμάς, αυτό που κάνει είναι να παραπονιέται. Όμως το παράπονο δεν πρόκειται να μας οδηγήσει πουθενά. Αν και είναι ανακουφιστικό και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε με έναν τρόπο την κατάσταση, στην ουσία τα παράπονα το μόνο που κάνουν είναι να οδηγούν σε περισσότερα παράπονα. 

Σταματήστε λοιπόν να παραπονιέστε για λίγο. Αν δεν μπορείτε να λύσετε κάτι, απλά προχωρήστε παρακάτω. 

5. Άλλαξε τρόπο σκέψης και συνήθειες 
Για να μπορέσετε να αλλάξετε σε οποιοδήποτε τομέα, πρώτα θα πρέπει να αλλάξετε τις πεποιθήσεις που έχετε σε σχέση με το θέμα. Διαφορετικά, όσο κι να προσπαθείτε να αλλάξετε, θα σκοντάφτετε πάνω στις περιοριστικές σας πεποιθήσεις που θα αποτρέπουν την αλλαγή. 

Σαν να συγκρούεστε, δηλαδή, εσείς με τον εαυτό σας. Η αλλαγή συμπεριφοράς προϋποθέτει αλλαγή στάσης και πεποιθήσεων. Σημαντική βοήθεια για κάθε αλλαγή συμπεριφοράς είναι η εκπαίδευση στις κατάλληλες δεξιότητες. 

Η θετική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η στοχοθεσία και η διαχείριση χρόνου θα αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοί σας στην υλοποίηση της αλλαγής που θέλετε. Μη διστάσετε να αναζητήσετε αυτή τη βοήθεια. Θυμηθείτε πως δεν είναι ο κόσμος που χρειάζεται αλλαγή, αλλά οι άνθρωποι. 




Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,
Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.

Ελληνική Αστυνομία : Ο κωδικός που πρέπει να ξέρετε όλοι αν χαθεί το κινητό σας + photo...!!!!

Δώστε όλοι ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Με ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Twitter, η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να σημειώσουν έναν συγκεκριμένο κωδικό, ο οποίος θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κινητού τηλεφώνου. 

«Γνωρίζεις ότι αν πληκτρολογήσεις *#06# στο κινητό σου μπορείς να δεις το IMEI (αριθμό σειράς) της συσκευής σου; Σημείωσε τον κωδικό! Θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. 

Επίσης πατώντας το σύνδεσμο ΕΔΩ, θα δείτε τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων. 

Δείτε τη φωτογραφία στην παρακάτω gallery... 
dokari.gr 

Παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο Facebook ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε αμέσως...!!!!

Τι πρέπει να κάνετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook :

Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω, ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί: 

1. Έχει αλλάξει ο κωδικός πρόσβασης ή το email σας.
2. Έχει αλλάξει το όνομα ή η ημερομηνία γέννησής σας.
3. Έχουν σταλεί αιτήματα φιλίας σε άτομα που δεν γνωρίζετε.
4. Έχουν σταλεί μηνύματα που δεν έχετε γράψει εσείς.
5. Έχουν γίνει δημοσιεύσεις που δεν έχετε δημιουργήσει εσείς. 

Πιο είναι το επόμενο βήμα; 

• Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας μπορείτε να ξεκινήσει από εδώ: https://www.facebook.com/help/132243923516844

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει την Ηλεκτρονική διεύθυνση που σχετίζεται με τον λογαριασμό ή ότι έχετε δημιουργήσει καινούργια διεύθυνση email, για την επαναφορά του λογαριασμού σας.

• Για το πως μπορείτε να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο κάτω link: https://m.facebook.com/login/identify?refid=69

• Εάν ο λογαριασμός σας δεν έχει παραβιαστεί, αλλά δεν μπορείτε να συνδεθείτε επισκεφθείτε το πιο κάτω link: https://www.facebook.com/help/292105707596942/ 

Συμβουλές για να αποφύγετε την παραβίαση του λογαριασμού σας; 

• Κάντε τον έλεγχο ασφαλείας ακολουθώντας το πιο κάτω link:
https://www.facebook.com/help/securitycheckup

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαφορετικούς κωδικούς στο Facebook και στον λογαριασμό του e-mail σας. 

Προστατεύστε τον κωδικό σας :
• Μη χρησιμοποιείτε πουθενά αλλού τον κωδικό πρόσβασής σας για το Facebook.

• Μην κοινοποιείτε ποτέ τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης.

• Προσπαθήστε να μην περιλαμβάνετε το όνομά σας ή συνηθισμένες λέξεις για κωδικό ασφαλείας.

• Ο κωδικός πρόσβασής δεν θα πρέπει να μπορεί κάποιος εύκολα να τον μαντέψει

• Χρησιμοποιήστε τις επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας.

• Βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί email που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλείς.

• Να αποσυνδέεστε πάντοτε από το Facebook όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή.

• Να χρησιμοποιείτε πάντοτε λογισμικό προστασίας από τους ιούς στον υπολογιστή σας

• Προσοχή στα κλικ αλλά και στο τι κατεβάζετε.

• Συνιστάται η χρήση διαφορετικών κωδικών πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία διατηρείτε λογαριασμό. Αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης. 




Πώς να ζήσετε απλά σε έναν πολύπλοκο κόσμο...!!!!

Ο κόσμος που εμείς οι άνθρωποι έχουμε δημιουργήσει και ζούμε πια είναι απίστευτα πολύπλοκος και αυτό αντανακλάται στον τρόπο που ζούμε. 

Αναλογιστείτε πώς ζουν οι περισσότεροι: κάθε μέρα που περνά μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου, είναι συνεχώς απασχολημένοι με πράγματα που τελικά μισούν να κάνουν, η προσοχή τους αποσπάται συνεχώς από επιφανειακά ζητήματα και ο νους τους είναι γεμάτος από μια ατελείωτη ροή αντικρουόμενων μεταξύ τους σκέψεων - με λίγα λόγια, η καρδιά και η ψυχή τους παρασύρονται στη δίνη αυτού που αποκαλούμε «σύγχρονος τρόπος ζωής». 

Εμείς κατοικώντας στον ίδιο περίπλοκο κόσμο, είναι αδύνατο να μην επηρεαστούμε από αυτόν. 

Όμως, μέσα από τις σκέψεις, τις πράξεις και τις στάσεις μας, μπορούμε να επιλέξουμε να απλοποιούμε τη ζωή μας και να αποδεσμευτούμε από τους χαοτικούς τρόπους του, όπως επίσης μπορούμε να εμπνεύσουμε τους γύρω μας να κάνουν το ίδιο. 

Αν θα θέλατε να μάθετε να ζείτε απλούστερα, ώστε να καταφέρετε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, αλλά δεν γνωρίζετε το πώς, οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. 

Τακτοποιήστε τον εργασιακό και προσωπικό σας χώρο 
Μειώστε την ποσότητα των ασήμαντων πραγμάτων, που έχετε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, και θα δείτε ότι αυτό θα μειώσει τα επίπεδα του στρες σας και θα διατηρήσει τη ζωή σας σε απλά επίπεδα. 

Ζώντας μέσα σε ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον, θα έχετε τη δυνατότητα να συγκεντρωθείτε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και δεν θα παρασύρεστε εύκολα από συνεχείς περισπασμούς. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για όλα εκείνα τα πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν χρειάζεστε και έτσι τίποτα δεν θα εμποδίζει το δρόμο σας προς την ευτυχία. 

Περιορίστε τη χρήση των μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης 
Οι περισσότεροι ξοδεύουμε ένα μεγάλο μέρος της μέρας μας χαζεύοντας στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση. Ύστερα, παραπονιόμαστε για το ότι η μέρα είναι μικρή, η ζωή σύντομη και αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να βρούμε σε τίποτα χαρά. 

Αν και τα μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης αποδεικνύονται χρήσιμα αν χρησιμοποιηθούν με μέτρο, μπορεί επίσης να μετατραπούν σε σκληρούς τυράννους, αν εθιστούμε σε αυτά και απομακρυνθούμε από τον πραγματικό κόσμο και τις δυνατότητες που αυτός μας δίνει. 

Ξεφορτωθείτε τα περιττά έξοδα 
Παγιδευμένοι στα δίχτυα του καταναλωτισμού, επιλέγουμε συχνά να ξοδέψουμε το μισθό μας, αγοράζοντας πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και τα οποία μπορούν μόνο να περιπλέξουν κι άλλο τη ζωή μας. 

Από σήμερα, αποφασίστε να απλοποιήσετε τη ζωή σας, σταματώντας να ξοδεύετε τα χρήματα σας σε πράγματα που τελικά δεν αξίζουν. Χρήσιμη συμβουλή : αποφύγετε όσο μπορείτε οποιαδήποτε μορφή δανείου, που μπορεί να σας δημιουργήσει χρέη. 

Εστιάστε σε ό,τι αγαπάτε 
Όταν απολαμβάνετε αυτό που κάνετε, η ζωή γίνεται απλή. Ενώ αντίθετα, όταν αντιπαθείτε ή απεχθάνεστε αυτό με το οποίο ασχολείστε, η ζωή γίνεται αγγαρεία. Δυστυχώς, έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να εστιάζουμε την προσοχή μας σε πράγματα που απεχθανόμαστε και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υποφέρουμε από αυτό και το αναπαράγουμε. 

Από σήμερα όμως, κάντε μια συνειδητή επιλογή και διοχετεύστε την ενέργειά σας σε κάτι που αγαπάτε και η ζωή σας θα αλλάξει ολοκληρωτικά. 

Φροντίστε σωστά το σώμα σας 
Η ζωή γίνεται επίσης περίπλοκη, όταν δεν αγαπάμε και δεν φροντίζουμε τον οργανισμό μας. Η ταλαιπωρία και η δυσφορία που αντιμετωπίζουμε όταν εμφανιστεί μια ασθένεια θα πρέπει να μας υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται πάντα να διατηρούμε το σώμα μας υγιές. 

Και να πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό: καταναλώστε μια ποικιλία φρέσκων, οργανικών λαχανικών και φρούτων, μείνετε δραστήριοι όλη τη μέρα και ξεκουραστείτε αρκετά, όταν νιώθετε κόπωση. 
Επανασυνδεθείτε με τη φύση 
Όποτε μπορείτε, κάντε μια βόλτα στη φύση, μακριά από τη βαβούρα της τσιμεντένιας ζούγκλας, στην οποία μάλλον θα μένετε. Ξεκουράστε το πνεύμα σας, ακούγοντας τους ήχους των πουλιών, εξερευνήστε την ομορφιά των δέντρων, των ζώων και της θάλασσας, εισπνεύστε καθαρό αέρα και βρείτε εσωτερική γαλήνη, βυθιζόμενοι στην αρμονία του φυσικού κόσμου. 

Αναπτύξτε μια μη-κριτική στάση 
Χρησιμοποιούμε πολύ χρόνο και ενέργεια, κρίνοντας τους άλλους και η επικριτική μας αυτή στάση περιπλέκει φοβερά τη ζωή μας: μας απομακρύνει από τους γύρω μας, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί διαπροσωπικές συγκρούσεις και συναισθηματικό πόνο. 

Μαθαίνοντας να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και συμπονώντας τους, μπορούμε να διαμορφώσουμε ποιοτικότερες σχέσεις που θα μας προσφέρουν ηρεμία. 

Προσφέρετε τη βοήθειά σας στους άλλους 
Το επίπεδο ευεξίας μας εξαρτάται κατά πολύ από την ευεξία των άλλων. Γι’ αυτό, βοηθώντας εκείνους να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι, βοηθάμε έμμεσα και τον εαυτό μας, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Όποτε μπορείτε, δώστε ένα χέρι βοηθείας, για να ανακουφίσετε τον πόνο και τη δυσφορία τους. Φυσικά, προσπαθήστε αυτό να μην γίνεται εις βάρος σας (εκτός, ίσως, από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις). Άλλο η βοήθεια και άλλο η θυσία. 

Δείξτε καλοσύνη 
Ένας σχεδόν αυτονόητος, αλλά αρκετά παραμελημένος τρόπος απλοποίησης της ζωής μας είναι το να είμαστε ευγενικότεροι με τον συνάνθρωπό μας. Έχοντας μεγαλώσει σε μια άκρως ανταγωνιστική κοινωνία, οι περισσότεροι συνεχώς συγκρουόμαστε και ανταγωνιζόμαστε τους άλλους, κάτι που προφανώς και περιπλέκει την καθημερινότητά μας, αποξενώνοντάς μας από τον κόσμο. 

Αν συμπεριφέρεστε όμως με ευγένεια, μοιράζετε σπόρους καλοσύνης και σύντομα θα δείτε ότι οι γύρω σας θα ανταποδώσουν τον τρόπο συμπεριφοράς σας. 

Γκρινιάξτε λιγότερο 
Η ζωή είναι γεμάτη εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Εντούτοις, το να γκρινιάζουμε για την ύπαρξη τους στο δρόμο μας δεν βοηθά σίγουρα την κατάσταση. Αντιθέτως, μας αποσπά από το να μηχανευτούμε τρόπους να τα προσπεράσουμε και έτσι σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουμε να δράσουμε πραγματικά. 

Αντί να σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργειά σας γκρινιάζοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, επιχειρήστε να ανακαλύψετε τη ρίζα τους και ύστερα βάλτε τα δυνατά σας για να τα ξεπεράσετε. 

Εξασκήστε την ενσυνειδητότητα 
Ο νους είναι καλός ως υπηρέτης, αλλά κακός ως αφέντης. Όταν είναι γεμάτος από μυριάδες σκέψεις, η ζωή γίνεται αυτόματα πιο πολύπλοκη, προκαλώντας στρες και δυσφορία. Ένας σπουδαίος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του χάους είναι η εξάσκηση της ενσυνείδητης επίγνωσης. 

Ξεκινώντας από σήμερα, ξοδέψτε τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα, εξασκώντας μια τεχνική ενσυνειδητότητας. Θα δείτε πόσο θα αρχίζετε να ανακουφίζεστε από τις αμέτρητες, χαώδεις σκέψεις που σας αποσυντονίζουν. 

Καλλιεργείστε την ευγνωμοσύνη 
Αν δεν εκτιμήσουμε το δώρο της ζωής που κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για να αποκτήσουμε και να εκπληρώσουμε όλο και περισσότερα στο μέλλον, ξεχνώντας τη στιγμή και αφήνοντάς τη να περάσει και να φύγει ανεκμετάλλευτη. 

Αν και είναι υπέροχο να θέτουμε στόχους και να κάνουμε σχέδια, χρειάζεται και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο το παρόν έχουμε τελικά και μόνο σε αυτό μπορούμε να απολαύσουμε την ύπαρξή μας. Στο εδώ και τώρα. 
Χτίστε αυθεντικές φιλίες 
Ως κοινωνικά όντα που είμαστε, έχουμε μια βαθιά ανάγκη να συνδεθούμε με τους άλλους. Στη σημερινή κοινωνία όμως νιώθουμε αποσυνδεδεμένοι, απομονωμένοι από τον συνάνθρωπό μας. Οι άνθρωποι φοβούνται όλο και περισσότερο την οικειότητα, τις στενές σχέσεις, από φόβο μήπως πληγωθούν και έτσι επιλέγουν την απομόνωση. 

Απόρροια αυτού είναι η μοναξιά, η δυσαρέσκεια και η ανασφάλεια. Αν θέλετε να αφήσετε όλα αυτά τα βάρη πίσω σας, μάθετε να ανοίγετε την καρδιά σας και να προσεγγίζετε ανθρώπους. Μέσω μιας αυθεντικής φιλίας, θα έχετε την ευκαιρία του δούναι και λαβείν με τρυφερότητα και αμοιβαιότητα. 

Αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή 
Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε, διδαχτήκαμε να μην αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι και να παλεύουμε συνεχώς να γίνουμε κάτι άλλο, ώστε να μας αποδεχτεί η κοινωνία. Σιγά σιγά, σταματήσαμε έτσι να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας φωνή και να ακολουθούμε την καρδιά μας. 

Αντιθέτως, είμαστε προγραμματισμένοι να ακολουθούμε αυτό που κάποια αρχή ορίζει ως σωστό ή λάθος, που αποτελεί έναν σίγουρο δρόμο προς το άγχος και τη δυστυχία. Ίσως λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε την κριτική σας σκέψη και να δίνετε την δέουσα προσοχή στο συναισθηματικό σας κόσμο, οδηγώντας τον εαυτό σας σε μια απλούστερη και καλύτερη ζωή. 

Η ζωή μπορεί να γίνει απλή, κι όμως εμείς επιμένουμε να την κάνουμε ολοένα και πιο περίπλοκη. Τώρα που ξέρετε πώς, τι σας κρατά από το να κάνετε την αλλαγή; 




by Αντικλείδι , http://antikleidi.com