Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

7 Τρόποι να πεις «Ευχαριστώ» χωρίς να το πεις...!!!!

Πόσο συχνά λες «ευχαριστώ» στους αγαπημένους σου ανθρώπους; Πόσο συχνά τους δείχνεις ότι εκτιμάς αυτό που έκαναν για εσένα; Το «ευχαριστώ» είναι μια λεξούλα με τεράστια δύναμη. Συχνά το ξεχνάμε, επειδή θεωρούμε τους άλλους δεδομένους ή αυτά που κάνουν για εμάς δεδομένα. 

Ίσως δε λέμε «ευχαριστώ» όσο συχνά θα έπρεπε, επειδή το θεωρούμε τυπικό και απρόσωπο, κάτι που θα λέγαμε σε έναν ξένο αλλά όχι σε έναν δικό μας άνθρωπο. Το παραλείπουμε γιατί εννοείται και εξυπακούεται. Αλλά όπως κι εσύ θέλεις να σου πει κάποιος «ευχαριστώ» για κάτι που έκανες και να εκτιμήσει τη χειρονομία σου, αντίστοιχα και οι άλλοι επιθυμούν το ίδιο από εσένα.

Πέρα από το «ευχαριστώ» υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φωτίσεις την ψυχή του άλλου δείχνοντας την ευγνωμοσύνη σου : 

Αγκαλιά 
Δώσε στον άλλον μία αγκαλιά
Μια ζεστή αγκαλιά χωρίς λόγια είναι υπέροχη!
Μια ζεστή αγκαλιά με ένα χαμόγελο είναι δώρο!
Οι αγκαλιές είναι ένας τρόπος να πούμε στον άλλο «Σε βλέπω, παίρνω την αγάπη σου και σου δίνω τη δική μου». 

Όταν λέμε και δείχνουμε τις ευχαριστίες μας, εμπλουτίζουμε τη ζωή μας, γινόμαστε πιο ανοιχτοί, βάζουμε καλοσύνη, ομορφιά και ποιότητα στη ζωή μας. 

Πράξεις 
Το «ευχαριστώ» το δείχνουμε επίσης με πράξεις. Όχι απλώς με ένα κέρασμα, που είναι η εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά προσφέροντας κάτι ανάλογο. Αν σε βοήθησε η φίλη σου να μαγειρέψεις για ένα τραπέζι που έκανες, προσφέρσου να τη βοηθήσεις σε κάτι που χρειάζεται άμεσα ή ανταπόδωσε το όταν εκείνη κάνει ένα τραπέζι. Ή κάνε της δώρο ένα μανικούρ ή ένα μασάζ. 
Κάρτα 
Δε θα σου πω για τον παλιό καλό καιρό… Αλλά αν αγοράσεις, ή ακόμα καλύτερα, φτιάξεις μια χειροποίητη κάρτα και την δώσεις σε κάποιο δικό σου άτομο με ένα προσωπικό μήνυμα για να πεις «ευχαριστώ» κάνεις τον άλλον πολύ χαρούμενο. Και η κάρτα είναι μια χειροπιαστή απόδειξη του ότι ο άλλος μετράει για εσένα. 

Γράμμα 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγραψες γράμμα και κόλλησες γραμματόσημο στον φάκελο για να το στείλεις; Ίσως να σου φαίνεται πολύ δουλειά και να προτιμάς να γράψεις ένα μέιλ και να το στείλεις ηλεκτρονικά. 

Και στις δύο περιπτώσεις το σημαντικό είναι να γράψεις για ποιο λόγο ευχαριστείς το άλλο άτομο, τι είναι αυτό που έκανε συγκεκριμένα και είχε θετικό αντίκτυπο στη δική σου ζωή και διάθεση. Να θυμάσαι ότι το «ευχαριστώ» δεν πάει μόνο στην πράξη του άλλου, αλλά τον ευχαριστείς για το τι άνθρωπος είναι, τι ποιότητες και χαρακτηριστικά έχει. 

Φαγητό 
Αν θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιο άτομο ή κάποια άτομα, ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να τους καλέσεις για φαγητό! Ακόμα καλύτερα αν έχεις σπιτικό φαγητό και το κάλεσμα γίνει στην άνεση και οικειότητα του σπιτιού σου. Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και βοηθάει στο συναισθηματικό τους δέσιμο. 
Φιλί 
Το φιλί είναι επίσης ένας τρόπος να πούμε «ευχαριστώ» στα παιδιά τον/τη σύντροφο, τους φίλους, τους γονείς, τους συγγενείς μας. Το φιλί μεταδίδει τον ενθουσιασμό, την εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη αλλά και την ψυχική εγγύτητα που έχουμε με τον άνθρωπο που μας βοήθησε, που έκανε κάτι καλό και όμορφο για εμάς και θέλουμε να πούμε ένα ζεστό και ηχηρό «ευχαριστώ». 

Ειλικρίνεια 
Δες κατάματα το άλλο άτομο. Δες τι έκανε για εσένα, αν βγήκε από το πρόγραμμα ή τη βολή του για να σου προσφέρει κάτι. Κράτησε το χέρι του, ακούμπησε τον ώμο του, και πες στον άλλο «Σε εκτιμώ βαθιά και σε ευχαριστώ». 

Όχι σκέτο «ευχαριστώ γι’ αυτό που έκανες», αλλά «ευχαριστώ για το τι είδους άνθρωπος είσαι και είσαι στη ζωή μου». Βλέπεις τη διαφορά; Η ευγνωμοσύνη σου έχει πάει πέρα από τις λέξεις και έχει αγγίξει βαθιά τον άλλον άνθρωπο. Αλλά και εσένα. 

Όταν λέμε και δείχνουμε τις ευχαριστίες μας, εμπλουτίζουμε τη ζωή μας, γινόμαστε πιο ανοιχτοί, βάζουμε καλοσύνη, ομορφιά και ποιότητα στη ζωή μας. 

Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί ως ειδικό υλικό για όλους εσάς που έχετε εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας μου. 

Αν πιστεύετε ότι κάποιος/α φίλος/η σας ενδιαφέρεται για το άρθρο αυτό, στείλτε το του/της ή μοιραστείτε το στα social 




Δρ.Λίζα Βάρβογλη 
Ψυχολόγος - Συγγραφέας 

10 «Ξόρκια» που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε...!!!!

Στα πρώτα δευτερόλεπτα ενός απολαυστικού βίντεο, ο Richard Feynman, είχε αναρωτηθεί σε ποιες «μάγισσες» πιστεύουμε σήμερα. 

Ποιες είναι δηλαδή οι παράλογες ιδέες που εξακολουθούμε να έχουμε μέχρι σήμερα και καθορίζουν τις ζωές μας. 

Υπάρχουν μερικά «μάγια», στα οποία πιστεύουμε όλοι (ή οι περισσότεροι OK), ανεξάρτητα από το πόσο «μορφωμένοι», «έξυπνοι», επιστημονικά καταρτισμένοι και «ρεαλιστές» είμαστε. Τα «μάγια» των λέξεων. 

Στο παρελθόν σας έχουμε μιλήσει για τη γλώσσα και την επιστήμη πίσω από τη σημασία των λέξεων, με μια σειρά δημοσιεύσεις υπό τη γενική ταμπέλα: General Semantics. 

Σε αυτές, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μεταφράσεις αποσπασμάτων από τα πολύ σπουδαία, κατά τη γνώμη μας, βιβλία για το θέμα: «The Tyranny of Words» του Stuart Chase και «Language in Thought and Action» του S. I. Hayakawa. Από αυτά τα δύο βιβλία δανειστήκαμε τον όρο «word-magic», οπότε το κείμενο που ακολουθεί ευελπιστούμε πως είναι στα χνάρια τους. 

Θα σας πείραζε εάν κάποιος άγνωστος στον δρόμο σας έβριζε αισχρά σε έντονο ύφος, χωρίς κάποια περαιτέρω κίνηση εμπλοκής σε καυγά; 

Το πιο πιθανό είναι πως θα σας πείραζε. Κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε όλοι μάθει ότι οι λέξεις, εκτός από απλός θόρυβος, κατέχουν μια «μαγεία» που φέρει επακόλουθες πράξεις, χωρίς πάντα αυτό να έχει βάση. Ταυτίζουμε την ίδια τη λέξη με αυτό που περιγράφεται με τη χρήση της λέξης. 

Τι είναι μια βρισιά; Ένα «ξόρκι» που δε μπορεί να σε βλάψει, εκτός κι αν το ρουφήξεις και πειστείς πως είσαι όντως αυτό που ακούς. Αν αναγνωρίσεις κάποια αλήθεια στα λόγια που σου εκτοξεύουν. 

Οι λέξεις ξεκλειδώνουν απολαύσεις, βγάζουν από αμηχανία, ζητούν βοήθεια, ασκούν πιέσεις και πολλά ακόμη. Μερικά παραδείγματα τέτοιας «μαγείας»: 

1. Ξόρκια κατάρας :
Όταν κάποιος παίχτης αντίπαλης ομάδας του μπάσκετ βαράει βολές, λέμε: «Ξουτ», «Έξω», «Χάστο» κλπ, πιστεύοντας πως με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα. Λέμε επίσης: «Κακό χρόνο να’χεις» για να επηρεάσουμε το μέλλον κάποιου μισητού προσώπου. 

2. Ξόρκια ευχών – Κοινωνικά ξόρκια :
Όταν βλέπουμε το πρωί κάποιον γνωστό στον δρόμο, επιβάλλεται να πούμε το μαγικό ξόρκι: «Καλημέρα», το οποίο ξεκλειδώνει μια νορμάλ κοινωνική σχέση (για αρχή) με αυτόν τον άνθρωπο που συναντάμε. Αν δε του πούμε αυτό το μαγικό ξόρκι και τον προσπεράσουμε αμίλητοι, τότε είμαστε αδιάφοροι απέναντί του και ίσως πιστέψει πως τον αντιπαθούμε κιόλας. 

Πόσες και πόσες σχέσεις έχουν χαλάσει επειδή ο ένας δεν έστειλε/είπε στον άλλο το μαγικό ξόρκι «Καληνύχτα»; Αυτό το ξόρκι, εξίσου δυνατό όπως η «Καλημέρα», υποδηλώνει όλα αυτά μαζί: «Η σκέψη μου είναι μαζί σου για να μη δεις εφιάλτες, να μην ξυπνήσεις με πόνους, να μην πεταχτείς από σεισμό. Είθε να περάσει αυτή η νύχτα χωρίς προβλήματα.»

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν τα απαραίτητα «ξόρκια» που στενοχωριόμαστε αν δε μας πουν στην ανάλογη περίσταση:
«Καλή επιτυχία», «Περαστικά», «Καλό ταξίδι», «Να περάσετε όμορφα» και η λίστα ατελείωτη.. 

3. Ξόρκια θρησκευτικού περιεχομένου :
«Καλό Πάσχα», «Καλά Χριστούγεννα», «Χριστός Ανέστη», «Χρόνια Πολλά στο ονοματάκι σου», «Καλή Χρονιά», «Προσεύχομαι Για Σένα» – μη τυχόν και δεν πείτε αυτά τα ξόρκια όταν πρέπει, μπορεί να σας αντιπαθήσουν! Η ίδια η προσευχή είναι ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα λεκτικής μαγείας. Τη λες για να πάνε όλα καλά, σε σένα ή σε άλλους, χωρίς πραγματικά να μπορείς να επηρεάσεις τίποτα απολύτως στον πραγματικό κόσμο. 

4. Ξόρκια ονομάτων :
Δίνουμε, ακόμα και στα ονόματά μας, ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν προκύπτουν από πουθενά βάσει λογικής. 

Για να «συνεχίσει το όνομα» χρειάζεται τα παιδιά να έχουν το όνομα των παππούδων/γιαγιάδων. Αν δε συμβεί αυτό, τότε κόβεται το νήμα της ιστορίας και έρχονται τρομερές ανακατατάξεις στον χωροχρόνο! Μη το επιχειρήσετε!

Πολλές φορές το όνομα φέρει βάρη ή και ευκολίες. Πχ δεν είναι και πολύ σπάνιο κάποιος από την οικογένεια (μαμά ή μπαμπάς), να έχει αδυναμία σε ένα παιδί, επειδή έχει το όνομα των δικών του γονιών. 

Για κάτι πιο συγκεκριμένο: ένα κοριτσάκι ονομάζεται Μαρία και είναι ανήσυχη: «Πωπω, σκέτος διάολος! Καμία σχέση με το όνομά της (έχει το όνομα της Παναγίας..)» Σε περίπτωση που το ίδιο κορίτσι καθόταν ήσυχο: «Πωπω όνομα και πράμα. Τι ήσυχο κορίτσι!»

Άλλο παράδειγμα: στο παρελθόν έχουμε γνωρίσει 3 κοπέλες που θεωρούμε φοβερά άσχημες με το όνομα Γιάννα. Ένας φίλος μας προτείνει να μας γνωρίσει μια κοπέλα που θεωρεί ότι μας ταιριάζει. 

Αν το μόνο που ξέρουμε είναι το όνομά της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πρώτη μας αντίδραση θα είναι αρνητική, απλά και μόνο λόγω ονόματος. Μόνο αν το εκλογικεύσουμε θα δούμε πως αυτή μας η αρνητική προδιάθεση δεν προκύπτει βάσει λογικής, αλλά βάσει της μαγείας των λέξεων. 

Για να μην πάμε στα επίθετα… Εκεί γίνεται μεγάλος χαμός! Αν το επίθετό σου, για παράδειγμα, παραπέμπει σε κάποιο επάγγελμα, σου κολλάνε όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου επαγγελματία, αν παραπέμπει σε κάτι αστείο, σου κάνουν (εύκολη) πλάκα κλπ. 

5. Ξόρκια επίλυσης αμηχανίας :
«Ωραίος καιρός… μία έτσι μία αλλιώς, μας αρρώστησε φέτος!»
«Τι κάνει η οικογένεια;»
«Έμαθες ποιος πέθανε;»
Αν είσαι στο ασανσέρ με κάποιον και νιώθεις πως δε σε ενώνει τίποτα, εκτός του ότι η τύχη το έφερε έτσι ώστε να μένετε στην ίδια πολυκατοικία, αυτά τα ξόρκια θα διαλύσουν την όποια αμηχανία λίγων δευτερολέπτων, που μερικές φορές μοιάζει με αιώνα! 

6. Ξόρκια διαφήμισης (ή αλλιώς «σλόγκαν») :
Είναι εκείνα τα λεκτικά ξόρκια που θέλουν κάποιοι να συνδέονται με το όνομά τους, την εταιρεία τους, το προϊόν ή το κόμμα τους. Γι’αυτό και πληρώνουν αδρά τους αρχιερείς της λεκτικής μαγείας, διαφημιστές, για να βρουν κάτι που ο κόσμος να συνδέσει με αυτούς. 

Πώς μπορεί να συνδεθεί ένα αίσθημα σαν την ελευθερία ή την ανεξαρτησία με ένα αλκοολούχο ποτό, σερβιέτες, μερέντα, αμάξι, εσώρουχα ή την προτίμησή σου σε ένα κόμμα; Μόνο με ένα τέτοιο ακριβοπληρωμένο ξόρκι! 

7. Ξόρκια κακών λέξεων :
Θα σας σοκάρει το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, αν ένα παιδάκι 5 ετών αποκαλέσει τη μητέρα του «εκδιδόμενη για χρήματα γυναίκα» ή αν την αποκαλέσει με τη γνωστή βρισιά που σημαίνει ακριβώς το ίδιο; Δε τη γράφω για να μη σοκαριστείτε.

Στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να χαμογελούσατε επειδή είναι πολύ παράξενο. Δεν είναι λίγο αστείο γενικότερα, αφού και τα δύο σημαίνουν ακριβώς το ίδιο; Κι όμως δεν είναι κάτι τόσο περίεργο αν το δεις μέσα στα στενά όρια που μας ορίζει η κουλτούρα. Κι αυτό γιατί, το να μας σοκάρουν αυτές οι λέξεις ξεκινά για εμάς από παιδιά ως κατήχηση των μεγάλων για να μην είμαστε «κακά παιδιά».

Αυτές οι λέξεις «βαράνε κόκκινα» στο μυαλό μας ως προσβλητικές, ανήθικες και κακές, σαν οι λέξεις να μην είναι απλώς σύμβολα, αλλά να φέρουν μια «μαγική κακία», η οποία εξατμίζεται αν χρησιμοποιήσεις για την ίδια έννοια άλλες λέξεις. Υπέροχα περίεργο! 

8. Ξόρκια ευγένειας :
Μιλώντας σε κάποιον μεγαλύτερό μας σε ηλικία στον πληθυντικό, του δηλώνουμε αυτόματα τον σεβασμό μας. Ο πληθυντικός μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται όταν κάποιος είναι «σεβαστό πρόσωπο» με κάποιο σπουδαίο αξίωμα, ή όταν επιθυμούμε, για διάφορους λόγους, να κρατήσουμε κοινωνικές αποστάσεις από κάποιο πρόσωπο, με λίγα λόγια όταν «δε θέλουμε πολλά πολλά». 

9. Ξόρκια αρχαΐζουσας γλώσσας :
Αυτά τα ξόρκια χρησιμοποιούνται συνήθως σε πολύ επίσημες στιγμές. Αποφεύγουμε να μιλήσουμε με τη σύγχρονή μας γλώσσα, επειδή είναι το έθιμο, η τελετουργία έτσι. Η χρήση αρχαΐζουσας γλώσσας δίνει σε αυτό που θα πούμε ένα εξωπραγματικό ύφος, που βάζει το απαραίτητο αλατοπίπερο, ώστε να δείξουμε πως πράγματι εννοούμε όσα λέμε. 

10. Ξόρκια «ιατρικής» :
Το γνωστό μας ξεμάτιασμα, δεν είναι άλλο παρά ένα λεκτικό ξόρκι. Είναι μια προσευχή ή σειρά πράξεων (βελόνι, βαμβάκι, λαδάκι κλπ) που συνοδεύονται από «μαγικά λόγια» και πρέπει να στα μάθει άντρας ή παντρεμένη γυναίκα ή και όχι (δε τα ξέρω καλά και βαριέμαι να κάνω google, συγχωρέστε με!). Υποτίθεται πως σε κάνει καλά αν κάποιος σε «είδε με κακία» ή σου «μετέφερε κακή ενέργεια» και δεν νιώθεις καλά.

Κι όμως κάποιοι δεν κουνάνε ρούπι χωρίς να έχουν στο τσεπάκι ένα γρήγορο ξεμάτιασμα από τη θεία Καλλιόπη ή τη μητέρα τους. Και πιάνει! 

Χασμουριούνται με μανία, ρεύονται, δακρύζουν, διάφορα, αλλά γίνονται καλά και μάλιστα, πολλές φορές, από μακριά, χωρίς να ακούν καν τα «μαγικά λόγια». Η λεκτική μαγεία και το placebo σε όλο τους το μεγαλείο! 




Έρευνα : H Φέτα το πιο υγιεινό τυρί του κόσμου και οι ιδιότητες για της οποίες δεν μιλάει κανείς...!!!!

Εάν είστε λάτρης της μεσογειακής διατροφής θα γνωρίζετε τη φέτα. Η φέτα, με τη μοναδική αλμυρή, υγρή και πικάντικη γεύση της, την κάνει μοναδική!

Ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι ορισμένοι θεωρούν τη φέτα το πιο υγιεινό τυρί, ιδιαίτερα εάν προέρχεται από βιολογικό αγελαδινό, ή πρόβειο γάλα.

Η διατροφική αξία της φέτας περιλαμβάνει σημαντικά συστατικά: ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, Β12 και παντοθενικό οξύ, Βιταμίνη Α, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, και πολλά ιχνοστοιχεία (σελήνιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο).

Η αυθεντική φέτα δεν είναι φτιαγμένη από αγελαδινό γάλα.

Έχοντας διανύσει μια πορεία ύπαρξης χιλιάδων ετών, αυτό το αλμυρό τυρί περνάει από μια διαδικασία αποξήρανσης που το βοηθά να έχει αυτή την ξεχωριστή γεύση. 

Η γνήσια φέτα προέρχεται μόνο από ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και παράγεται κυρίως από πρόβειο γάλα, ενδεχομένως δε να περιέχει έως και 30% κατσικίσιο γάλα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ονομάζεται φέτα. Εάν είστε λάτρης, σας δίνουμε κι άλλους λόγους, εκτός της γεύσης της, που μπορείτε να κάνετε τη φέτα την κορυφαία σας επιλογή.

5 Οφέλη της Φέτας.
Είναι υγιεινό τυρί η φέτα; Για να δούμε!

1. Πέψη
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη, ένα σάκχαρο που βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα, δηλαδή δυσκολεύονται να τη χωνέψουν. Ορισμένοι δεν μπορούν να χωνέψουν τις πρωτεΐνες των αγελαδινών γαλακτοκομικών προϊόντων. Το πρόβειο και το αιγοπρόβειο γάλα, από το οποίο παρασκευάζεται η φέτα, περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό γάλα. Επιπλέον, τα σάκχαρα διαλύονται κατά τη διάρκεια της παρασκευής.

2. Βιταμίνη B6 και ιστιδίνη
Η ιστιδίνη είναι ένα σημαντικό αμινοξύ που βρίσκεται στη φέτα και είναι απαραίτητο για την προστασία των νευρικών κυττάρων, παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια και προστατεύει τους ιστούς από την ακτινοβολία και τη βλάβη λόγω βαρέων μετάλλων. 

Μεταβολίζεται στους νευροδιαβιβαστές ισταμίνη και καρνοσίνη, οι οποίες εμπλέκονται στην ανοσολογική λειτουργία, την πέψη και συμβάλλουν στην ορθή μυϊκή, εγκεφαλική και σεξουαλική λειτουργία. (1)

Η ιστιδίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι αντιφλεγμονώδης από τη φύση της. Ως εκ τούτου, η θεραπεία με ιστιδίνη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις ψυχιατρικές διαταραχές είναι πολύ αποτελεσματική. (2) Η καρνοσίνη, αφ΄ετέρου, μειώνει την μυική κόπωση και βελτιώνει τη μυϊκή λειτουργία. (3)

Η βιταμίνη B6 είναι στην πραγματικότητα μια συστοιχία εκατό και πλέον ενζύμων. Η ιστιδίνη χρειάζεται βιταμίνη Β6 για να συνθέσει ισταμίνη και καρνοσίνη. (4) Δεδομένου ότι και οι δύο βρίσκονται στη φέτα, η φέτα καθίσταται αυτομάτως πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών

3. Μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών
Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την αποκατάσταση και την οικοδόμηση των μυών. Είναι επίσης απαραίτητη για τη δομή, τη λειτουργία και τη ρύθμιση των οργάνων και των ιστών. Πρωτεΐνες διαφόρων ειδών λειτουργούν ως αντισώματα, ένζυμα, αγγελιαφόροι και μεταφορείς. (5) 

Είναι σημαντικό να έχετε αρκετή και ισορροπημένη ποσότητα σε κάθε γεύμα. Ορισμένες ζωικές πρωτεΐνες έχουν μία επιπλέον ευεργετική επίδραση, επιδρώντας θετικά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2:

Μεταξύ των διαφόρων τύπων ζωϊκών πρωτεϊνικών τροφών, η υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων (όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος) δείχνει μια σταθερή, ευεργετική επίδραση στη ρύθμιση της γλυκόζης ή / και τη μείωση του κινδύνου να νοσήσει κάποιος από T2DM (σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2).

Οι μελέτες αποδεικνύουν ότι οι πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν πιο ισχυρές επιδράσεις στην έκκριση ινσουλίνης και ινκρετίνης σε σύγκριση με άλλες συνήθεις ζωικές πρωτεΐνες που καταναλώνονται. 

Εκτός από τα πρωτεϊνικά συστατικά τους, όπως τα ινσουλινογόνα αμινοξέα και τα βιοδραστικά πεπτίδια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης ένα διατροφικό σύμπλεγμα ουσιών, πλούσιων σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, τρανς-παλμιτεολικά λιπαρά οξέα και σάκχαρα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη – ουσίες που όπως έχει αποδειχτεί έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον έλεγχο της γλυκόζης, της έκκρισης ινσουλίνης, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και / ή του κινδύνου T2DM.(6)

Έχοντας ελάχιστη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η φέτα παρέχει 14 νόστιμα γραμμάρια πρωτεΐνης σε μία μερίδα των 100 γρ.

4. Ασβέστιο και υγεία των οστών.
Όπως γνωρίζουμε, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγιή κατάσταση των οστών και των δοντιών. Περίπου το 99% του ασβεστίου που υπάρχει στο σώμα μας βρίσκεται στα οστά και τα δόντια. Αυτό που ενδεχομένως είναι άγνωστο είναι ότι το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου μεταξύ των κυττάρων, στην πήξη του αίματος, στη λειτουργία των μυών και στη νευροδιαβίβαση. (7)

Το ασβέστιο είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία, οπότε το σώμα μας πρέπει να την πάρει από την τροφή σε περίπτωση που έχει έλλειψη. Χάνουμε ασβέστιο και άλλα μέταλλα μέσω των ούρων, των περιττωμάτων, της εφίδρωσης, των νυχιών και του δέρματος. 

Κατά συνέπεια, το ασβέστιο πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο σε τακτική βάση, οπότε το σώμα θα πάρει αυτό που χρειάζεται από τα οστά, με αποτέλεσμα αυτά να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου. (8)

Τα τριάντα γραμμάρια φέτας περιέχουν το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου. Η φέτα περιέχει επίσης μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης D, μιας θρεπτικής ουσίας που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. (9)

5. Βιταμίνη Α
Η Βιταμίνη Α είναι κάτι παραπάνω από ένα βασικό θρεπτικό συστατικό∙ είναι σημαντικό για την όραση, για ένα υγιές δέρμα, την ανοσοποιητική λειτουργία, τον σχηματισμό των οργάνων, την αναπαραγωγή και την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Γενικά, η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση κάθε κυττάρου στο σώμα. (10) 

Η φέτα περιέχει μια νόστιμη δοσολογία αυτής της λιποδιαλυτής βιταμίνης. Το υγιές λίπος στη φέτα βοηθά στην απορρόφηση της Βιταμίνης Α.

Μέτρον άριστον!

Επειδή η φέτα είναι από τα πιο θρεπτικά τυριά που υπάρχουν, δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Η φέτα περιέχει μεγάλη ποσότητα νατρίου, ενώ η ποσότητα αλατιού ενδεχομένως να οδηγήσει σε υπέρταση και έλλειψη καλίου. Το λίπος της φέτας είναι καλό για τον εγκέφαλο, αλλά η μεγάλη ποσότητα κορεσμένου λίπους επιβαρύνει το κυκλοφορικό σύστημα.

Τι πρέπει να ελέγχει κανείς όταν αγοράζει φέτα.

• Αν η φέτα δεν είναι παρασκευασμένη από πρόβειο γάλα ή από συνδυασμό πρόβειου και αιγοπρόβειου γάλακτος, δεν είναι γνήσια φέτα. Αγοράστε ελληνική φέτα αν μπορείτε – αυτή είναι η γνήσια φέτα. Οι κανονισμοί για την φέτα στην Ελλάδα είναι αυστηροί και οι Έλληνες τυροκόμοι γνωρίζουν πολύ καλά το προϊόν τους.

• Αγοράστε πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν – αυτό εξασφαλίζει ορθή μεταχείριση των ζώων, μη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στις ζωοτροφές, χωρίς ορμονική ή αντιβιοτική θεραπευτική αγωγή.

• Το χρώμα της φέτας πρέπει να είναι πάντα λευκό και να αποθηκεύεται σε άλμη για να διατηρείται φρέσκια. Εάν το χρώμα είναι κιτρινωπό, το τυρί έχει εκτεθεί στον αέρα εκτός άλμης.

• Η φέτα πρέπει να έχει μικροσκοπικές οπές στην επιφάνεια και να μην είναι πολύ συμπαγής. Η εύθρυπτη φέτα σημαίνει ότι η φέτα έχει παρασκευαστεί από αγελαδινό γάλα.

Θρυμματίστε ένα μικρό κομμάτι φέτας σε ένα σάντουιτς, στη σαλάτα σας ή απολαύστε τη με κάποιο μαγειρευτό πιάτο. Έτσι, ακόμη και με λίγη ποσότητα μελιού, έχετε μια υπέροχη πικάντικη γεύση για ένα μοναδικό επιδόρπιο!

Φέτα λοιπόν!




Μετάφραση – Απόδοση Λ.Τ.

Πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης ανταλλάσσει πλαστικά απορρίμματα με τροφή για τα αδέσποτα...!!!!

Όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα αποφασίζουν να τοποθετήσουν στις γειτονιές τους την πρωτοποριακή συσκευή ανακύκλωσης που δεν αποθηκεύει απλά τα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, αλλά τα ανταλλάσσει με τροφή για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κάνουμε βόλτα με καφέ και νερό στο χέρι. Αφού τελειώσουμε τον καφέ μας, αποφασίζουμε ότι θέλουμε να πετάξουμε το ποτήρι και το άδειο μπουκάλι με νερό. Δεν το κάνουμε όμως σε οποιονδήποτε κάδο.

Επιλέγουμε τον κάδο «ανταμοιβής», ο οποίος μόλις πετάξουμε το ανακυκλώσιμο σκουπίδι μας, ενεργοποιεί τη διαδικασία για να ανοίξει η «ταΐστρα» και να αποκαλυφθεί ένα μικρό γεύμα για το αδεσποτάκι της περιοχής.

Αυτή η ιδέα δεν είναι μόνο στο μυαλό μας• έχει υλοποιηθεί και υπεύθυνη γι’ αυτή την υλοποίηση είναι η εταιρία Fil Eco, η οποία έχει στόχο να προωθήσει ακόμα περισσότερο την εκπληκτική αυτή συσκευή.

Μάλιστα, η νεοφυής αυτή επιχείρηση φιλοξενήθηκε στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Ποτουρίδης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι πρόκειται για μια συσκευή συλλογής υλικών ανακύκλωσης και συγχρόνως σίτισης των αδέσποτων.

«Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που ρίχνετε ένα σκουπίδι, απελευθερώνεται συγκεκριμένη ποσότητα γατοτροφής ή σκυλοτροφής. 

Επίσης, μπορεί κάποιος να αδειάσει το νερό που περισσεύει στο μπουκαλάκι του, να πετάξει το πλαστικό σε μία οπή και με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσει μια λεκανίτσα νερό, από το οποίο θα μπορεί να ξεδιψάσει κάποιο αδέσποτο», περιέγραψε ο κ. Ποτουρίδης.

Τέλος, ανέφερε πως «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε χρόνια. Αυτή η νέα ιδέα προέκυψε όχι μόνο από την εμπειρία μας αλλά και από την αγάπη μας για τα ζώα». Ευχόμαστε, λοιπόν, σύντομα αυτές οι συσκευές να εμφανιστούν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις.




Η απόλυτη αναδόμηση των 7 Πυλών στο σώμα...!!!!

Ο Ιερός αυτός αριθμός που είναι στην καθημερινότητά μας κατοικεί και στο σώμα μας και είναι αυτός ο αριθμός που δημιουργεί την κυκλική τροχιά σε εμάς, στα γεγονότα μας. Όπως αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαζόμενος με τα της ψυχής τα αρχέτυπα, μας καθορίζει την επόμενη ενσάρκωση μας. 

Τίποτε στο σύμπαν δε βασίζεται στο τυχαίο, αλλά σε ανάλογες αριθμητικές δομές και διαδρομές. Εμείς ήδη γνωρίζουμε πολλές αριθμητικές δομές και ήδη ξέρουμε ότι τα πάντα γύρω μας είναι μαθηματικές πράξεις. 

Από τα κτήρια που ζούμε, από το αυτοκίνητό μας και γενικά η ζωή μας όλη είναι γεμάτη από πράξεις. Αυτές οι πράξεις λοιπόν όλοι μας ξέρουμε ότι στηρίζονται σε κανόνες τέτοιους για να υπάρχει αρμονία. 

Όπως είπαμε και στα κείμενα για τους 7 νόμους του σύμπαντος, εμείς οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε στο σώμα μας τους 7 Νόες για να ανοίξουμε τις Πύλες που θα μας οδηγήσουν από την 4η διάσταση στην 5η για να περάσουμε στην 7η. 

Που όμως βρίσκονται αυτοί οι νόες στο σώμα μας και πως ανοίγουν ? Γιατί είναι 7 ? Πώς εμείς νομίζαμε ότι έχουμε ένα μυαλό και μόνο? Ναι με την έννοια την γήινη και με την έννοια όλου του ζωικού βασιλείου, ένα μυαλό έχουμε όπως όλα τα ζώα στον πλανήτη. Όμως σε εμάς ο Θεός έδωσε τον Λόγο και το μυαλό μας, μας είπε ότι τον μετατρέπει σε Πνεύμα. 

Πνεύμα = Πνοή Είμαι Υιού Μόνη Αρχή. Δηλαδή το Πνεύμα ενεργοποιείται σε μας όταν κατοικήσει μέσα μας Εκείνος. 

Οι Νόες μας είναι 6 και ένας. Οι 6 βρίσκονται μέσα στο σώμα μας και ο ένας είναι ο εγκέφαλός μας. Οι 3 από τους 6 νόες είναι η καρδιά μας και οι Πνεύμονές μας. Ενώ οι άλλοι τρεις είναι οι βουβώνες και η κουνταλίνη. Αν οι 6 Νόες είναι απενεργοποιημένοι τότε ο ένας που βρίσκεται στο κεφάλι μας λειτουργεί ως μυαλό. 

Όταν μπούμε στον δρόμο της αυτογνωσίας δίνουμε την δυνατότητα να αναπτυχθούν οι 3 καρδιά και πνεύμονες. Ενώ όταν μπούμε στην Πνευματική οδό ενεργοποιούμε τους βουβώνες και τελικά την κουνταλίνη. 

Η οποία δημιουργεί την πρώτη ενεργειακή γέφυρα με τον Εγκέφαλό μας και δημιουργεί την Πρώτη είσοδο στην Αστρική Πύλη. 

Χωρίς την αυτογνωσία*, που σημαίνει χωρίς τους 3 Νόες καρδιά και πνεύμονες αν ανοίξουν οι βουβώνες ως νόες έχουμε μια μορφή ανάπτυξης και αναβάθμισης και ανοίγουν κανάλια επικοινωνίας που όμως δεν είναι επικοινωνία με την 5η διάσταση, αλλά με την 4η διάσταση. 

Απλώς εμείς νομίζουμε ότι έχουμε επικοινωνία με την 5η διάσταση. Το ότι επικοινωνούμε με την 4η διάσταση και όχι με την 5η θα αναρωτηθεί κάποιος, πως γίνεται αυτό αφού εγώ επικοινωνώ με Ανώτερες Οντότητες, πως γίνεται να είμαι στην 4η ? Απλώς γιατί οι Ανώτερες Οντότητες ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο, για εκείνες δεν υπάρχει δέσμευση ως προς την διάσταση. 

Έτσι μία οντότητα όπως για παράδειγμα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μπορεί κάλλιστα να κατέβει επίπεδα δονητικά και να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πήγαμε στην Πέμπτη διάσταση, αλλά ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήρθε στη δική μας. 

Για να περάσει λοιπόν κάποιος από μας στις Ανώτερες Διαστάσεις οφείλει να ανοίξει και τις 7 Πύλες δηλαδή τους 7 Νόες του. Οι 7 Νόες σημαίνει ότι το σώμα είναι απόλυτα ελεύθερο από κάθε βάρος. Είτε αυτό λέγεται πάθη, είτε αυτό λέγεται συναισθήματα, είτε αυτό λέγεται σκέψεις, είτε αυτό λέγεται υποσυνείδητο. 

Το σώμα του ανθρώπου που θέλει να περάσει μέσα στην Αίθουσα του Θρόνου και να φτάσει να περπατήσει στην 5η διάσταση αλλά στη συνέχεια στην 7η, οφείλει να είναι ελαφρύ και διάφανο. Χωρίς τοξικά απόβλητα και παράσιτα. 

Η τοξικότητα στο σώμα μας δημιουργείται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Δηλαδή από το εγώ του κάθε ανθρώπου, το οποίο δεν έχει δομή και υποδομή αυτογνωσίας. 

Χωρίς την αυτογνωσία το σώμα χτυπιέται σαν να είναι κύμα στα βράχια του πόνου, του φόβου και του υποσυνείδητου. Έτσι αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει φτάσει στο σημείο της απόλυτης κυριαρχίας ( όχι επιβολής) του σώματός του, των σκέψεών του και των συναισθημάτων του θα νιώθει ότι έφτασε, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έχει φτάσει πουθενά. 

Θα έχει καταφέρει ίσως μέσα από μία μορφή χειραγώγησης – σκληραγώγησης να ανοίξει τους 3 Νόες στην κάτω περιοχή δηλαδή βουβώνες και κουνταλίνη. 

Η Οποία θα ανέβει μέχρι την καρδιά, θα παραμείνει εκεί και θα κάψει το σύστημα εκεί μέσα από την φλόγα του. Γιατί η κουνταλίνη για να μπορέσει να ανέβει κλίμακα οφείλει να βρει την καρδιά ανοιχτή και με υποδομή αγάπης όχι ως συναίσθημα αλλά ως αίσθηση. 

Όταν η καρδιά έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, εκείνη είναι που θα καλώς ορίσει την Πράνα στο σώμα και αυτή η ενέργεια της Πράνα θα μεταφερθεί από τους βουβώνες να ξυπνήσουν την κουνταλίνη στο σώμα. 

Τότε αυτή η τριάδα από τις 3 αυτές μεριές, στην ουσία της 3 Πύλες, θα δημιουργήσουν την Υποδομή για να έρθει η Αγία Τριάδα να κατοικήσει μόνιμα στο σώμα. Η Αγία Τριάδα αυτή αυτόματα κατευθύνει τον άνθρωπο στην αίθουσα του Ιερού και από εκεί γίνεται η μετατροπή του ανθρώπου από τον ίδιο τον Ιησού και τον Θεό. 
Ένα σώμα που έχει ενεργοποιήσει μόνο την κουνταλίνη και που ο εγκέφαλος ακόμη λειτουργεί κάτω από έναν ζυγό, δηλαδή ακόμη μάχεται το 2 = αρνητικό και θετικό, το μόνο που θα καταφέρει είναι να φέρει αναταράξεις στο σώμα του τεράστιες. 

Γιατί όταν ο εγκέφαλος δεν έχει υποδομή μέσα από την ροή της Πράνα και είναι ακόμη εγκλωβισμένος από τα γήινα πάθη δεν έχει την δυνατότητα να χειριστεί την κουνταλίνη. Η κουνταλίνη είναι φωτιά που χρειάζεται την ανάλογη υποδομή για να γίνει από φωτιά φλόγα και φλόγα γίνεται μόνο μέσα από το Ιερό Ευχέλαιο. 

Το Ιερό Ευχέλαιο δημιουργείται μόνο μέσα από την καρδιά. Έτσι η καρδιά γίνεται το Ιερό καντήλι το οποίο δέχεται τη φωτιά και την μετατρέπει σε φλόγα. Αυτή η φλόγα αναθερμαίνεται πάντα από την Ψυχή η οποία έχει βρει τον δρόμο και τον στόχο της. 

Από εκεί και μετά η Ψυχή συνεργάζεται με το μεταποιημένο εγώ σε εαυτό. Ο εαυτός έχει φτάσει στο επίπεδο να μην κάνει πια διαχωρισμούς μέσα από τον ζυγό- 2 αλλά μέσα από την Ολότητα έχει φτάσει στην απόλυτη ΕπίγνΩση. 

Έχει μετατρέψει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος τον κύκλο του Ο-μηδέν σε Ω - μέγα. Έχει φτάσει στην στιγμή που ολόκληρη η Κεντρική του μονάδα- Ανώτερος Εαυτός κατοικεί εδώ κάτω. 

Τότε και μόνο τότε η κουνταλίνη γίνεται η φλόγα αυτή που αναθερμαίνει κάθε σημείο του σώματος και όλο το σώμα μετατρέπεται σε Πνεύμα και μόνο. Όπως είπαμε δηλαδη και στην αρχή Πνεύμα = Πνοή Είμαι Υιού Μόνη Αρχή. 
Δηλαδή οι Πνεύμονες = Πνοή με την καρδιά Είμαι με τους βουβώνες Υιού Μόνη συνεργάζονται απόλυτα με την κουνταλίνη Αρχή και έτσι φτάνουν στο Εγώ Ειμί το Α και το Ω, δηλαδή ο εγκέφαλός τους γίνεται το Ωμέγα αφού στο σώμα τους κατοικεί το απόλυτο Α, η Αρχή. 

Η Αρχή = κουνταλίνη είναι η έναρξη της Πνευματικής στάσης για την απόλυτη αναβάθμιση της Ψυχής. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου ως Ωμέγα πια δεν έχει όρους και όρια, δεν έχει αρχή και τέλος, απλώς είναι ένας απόλυτος συνεργάτης του Φωτός. 

αυτογνωσία* σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο απόλυτο σημείο να ανοίξουμε το πρώτο 7ρι που βρίσκεται στο σώμα μας δηλαδή τα 7 τσάκρα μας ( 7 μυστικά περάσματα ως προς τη Χιονάτη ) 




Δωροθέα 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

8 τρόποι να πάρετε πίσω τον έλεγχο του νου σας…!!!!

Εσείς που διαβάζετε αυτό, τώρα, είστε έτοιμοι να πάρετε τον έλεγχο του νου σας. Από την αρχή της ζωής μας, ο νους μας προγραμματίζεται από το περιβάλλον μας και τον κόσμο γενικότερα. Καθώς μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και αφυπνιζόμαστε, μαθαίνουμε ότι πρέπει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο του νου μας. 

Από ποιον θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο; Εν μέρει, η κοινωνική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί θεσμοί έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ποιοι είμαστε και πώς εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας.

Δεν χρειάζεται ο στόχος της ζωής σου να είναι το κουβούκλιο/γραφείο. Οι σχέσεις σου, δεν χρειάζεται να αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές. Η καθημερινή σου ενέργεια δεν χρειάζεται να σπαταλιέται σε ανόητο κοινωνικό δράμα και κουτσομπολιό. 

Όλα αυτά αποσπούν την προσοχή μας από το βαθύτερο νόημα της ζωής. Πρέπει να καταργήσουμε αυτήν την διαφθορά μέσα μας για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας. 

Οι περισπασμοί είναι παντού, μας αποσπούν την προσοχή και προγραμματίζουν τον νου μας να εστιάζει σε ασήμαντα θέματα για να αποδυναμωθούμε. Για να οδηγούμαστε σε καταναγκαστικό καταναλωτισμό και νοσηρό εγωισμό, και όχι για να εργαζόμαστε για το καλό της κοινότητας, ούτε για την παγκόσμια αλλαγή.

Θέλω να πάρετε πίσω τον έλεγχο του νου σας, γιατί πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τη δική σας προσωπική υγεία και ευημερία, καθώς και για την ευημερία του πλανήτη. 

1. Να είστε υπέρ επιλεκτικοί ως προς τις πηγές που ενημερώνεστε
Οι επαγγελματίες διαφημιστές σε όλη την υδρόγειο καταγράφουν τις συνήθειες σας, αγοράζουν τα στοιχεία σας και μελετούν τις κινήσεις σας, προκειμένου να σας κάνουν να αγοράσετε τα προϊόντα των εταιρειών που τους προσλαμβάνουν.

Αν είσαι επιρρεπής στο να ενδώσεις και κάνεις συχνά παρορμητικές ανθυγιεινές αγορές, αυτοί το ξέρουν. Ξέρουν ακόμη και το ακριβές ποσοστό της πιθανότητας πώλησης. Προωθούν τις διαφημίσεις τους πάνω μας μέχρι η δύναμη της θέλησης μας να αδυνατίσει και τελικά να ενδώσουμε.
.
Αυτή είναι μια μορφή ελέγχου του νου που ασκείται δημοσίως, καθημερινά και νόμιμα. Είναι χειραγώγηση και δημιουργήθηκε για να είναι αυτό ακριβώς. Θα πρέπει να πάρετε πίσω τον έλεγχο από αυτές τις σούπερ πλούσιες ογκόλιθους-εταιρείες κάνοντας ισχυρογνώμονες υγιείς αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν την τοπική σας κοινότητα. 

Τα μίντια μας θέλουν να επενδύουμε σε κατασκευασμένες ιστορίες, με τη μορφή των ταινιών και της τηλεόρασης, για να στέλνουμε τη ενέργεια μας σε φανταστικούς χαρακτήρες, αντί να δίνουμε ειλικρινή και εστιασμένη προσοχή στην δική μας ζωή.

Να είστε υπέρ επιλεκτικοί σχετικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καταναλώνετε, για να μην σας καταναλώσουν. Αυτό δεν χρειάζεται να σας κάνει να νιώσετε φόβο. Μάλλον, θα πρέπει να καταλάβετε πόσο απίστευτα ισχυρή και πολύτιμη είναι η ενέργειά σας, η προσοχή σας και οι αποφάσεις σας. 

2. Δημιουργήστε καθημερινές τελετουργίες
Οι καθημερινές τελετουργίες είναι το Νο 1 χακάρισμα του νου. 

“Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Άρα, η τελειότητα δεν είναι μία πράξη, αλλά μία συνήθεια” ~Αριστοτέλης 

Πώς θα επιλέξετε να προγραμματίσετε την ημέρα σας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι στο χέρι σας. Συνειδητοποιήστε ότι οι εταιρείες έχουν παντού τεράστια κίνητρα για να διεισδύσουν στις καθημερινές σας τελετουργίες με τα δικά τους προϊόντα και διαφημίσεις. 

Υπάρχουν αμέτρητες ευεργετικές επιχειρήσεις που θέλουν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας, απλά να είστε επιλεκτικοί.

Ο χρόνος σας, ο χώρος και οι δράσεις σας είναι ιερά και οι καθημερινές τελετουργίες σας είναι η ευκαιρία σας να εκτιμήσετε τον εαυτό σας και την ζωή. Κάντε θετικές επιλογές και να γνωρίζετε ότι η συνέπεια είναι το πιο σημαντικό για να πάρετε πίσω τον έλεγχο του νου σας.

Συμβουλή: Σκεφτείτε και σκιαγραφήστε μια τέλεια μέρα, από το τι κάνετε όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι, το πώς περνάτε την ημέρα σας και πώς τελειώνει η μέρα. Εργαστείτε κάθε μέρα για να διαμορφώσετε την ζωή σας, βάση αυτής της τέλειας μέρας. 

3. Ασκηθείτε & Μπείτε μέσα στο σώμα σας
Ξέρατε ότι είναι ήδη επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση κυριολεκτικά σας κάνει πιο έξυπνους; Όλες οι μορφές άσκησης βελτιώνουν την γνωστική λειτουργία, βοηθάνε στην ανοικοδόμηση της νευρο-συνδεσιμότητας του εγκεφάλου και αποτρέπουν τον εκφυλισμό του νου. 

Αν θέλετε να ασκήσετε μια μορφή διαμαρτυρίας στο σύστημα, δεν υπάρχει καλύτερη από το να κάνετε το σώμα σας υγιή και γυμνασμένο.

Το σώμα μας είναι η προέκταση του μυαλού και της καρδιάς μας. Η στάσιμη ενέργεια του νου αποθηκεύεται στο σώμα και οι ρυθμοί μας επιβραδύνονται. 

Βλέπουμε περισσότερο τηλεόραση, σερφάρουμε στο διαδίκτυο, αποκτούμε κακές διατροφικές συνήθειες και έχουμε ανόητες παρορμήσεις. Μην πηγαίνετε προς αυτή την κατεύθυνση, και εάν είστε ήδη εκεί, σταματήστε! Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. 

4. Μάθετε πώς να επικεντρώνεστε χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας
Η αξιοποίηση της ικανότητά μας να επικεντρωνόμαστε σε ένα πράγμα είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του νου. Του νου μας, του αρέσει να περιπλανιέται και από αυτήν την περιπλάνηση πολλές φορές καταλήγουμε σε σημεία που δεν είχαμε σκοπό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε να αξιοποιούμε αυτή την ενέργεια και να την εφαρμόζουμε σε μια συγκεκριμένη εστίαση. Η εστίαση της προσοχής είναι μεγάλη πρόκληση, αφού ο πολιτιστικός και τεχνολογικός προγραμματισμός, προκαλούν τεράστια νευρο-διέγερση, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης του εγκεφάλου επιβραβευτικών χημικών ουσιών, όταν κάνουμε πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα και διάσπαρτα.

Πάρτε πίσω τη δύναμή σας και να μάθετε να κυριαρχείτε στον νου σας. 

Ένας λόγος που τόσο λίγοι από μας πετυχαίνουν αυτό που πραγματικά θέλουν είναι ότι ποτέ δεν κατευθύνουμε την προσοχή μας, δεν συγκεντρώνουμε την δύναμή μας. Οι περισσότεροι, περιστασιακά ανακατεύονται με κάτι, μη αποφασίζοντας ποτέ να μάθουν κάτι καλά..Anthony Robbins 

5. Να είστε επιλεκτικοί που επενδύετε την ενέργειά σας
Βλέπω ανθρώπους καθημερινά, τυφλά να επενδύουν τόσο πολύ ενέργεια σε πράγματα που δεν προτιμούν. Είμαι εξίσου ένοχος, δεδομένου ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να ασχοληθώ έντονα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας, το σκάνδαλο στα ΜΜΕ ή ακόμα και με ένα πρόσωπο στην ζωή μου που με απογοητεύει επανειλημμένα.

Επενδύστε την ενέργειά σας πολύ προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρα το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής και της ενέργειάς σας είναι προσανατολισμένο προς αυτό που θέλετε για τον εαυτό σας, την ζωή σας, τις σχέσεις σας και το περιβάλλον σας. 

Αν βρεις τον εαυτό σου να έχει εμπλακεί ενεργητικά σε κάτι που δεν προτιμάς, ρώτα τον εαυτό σου τι είναι αυτό που προσπαθεί να σου διδάξει και στη συνέχεια πάρε τα επόμενα βήματα που πρέπει για να αποσύρεις την ενέργεια σου, με φροντίδα και προσοχή.

Να μην είσαι βιαστικός! Η βιασύνη για να αλλάξουμε τις ενεργητικές επενδύσεις μας συχνά σημαίνει ότι υποσυνείδητα θα μπλεχτούμε σε άλλες επενδύσεις που δεν προτιμάμε. 

6. Η Δύναμη της πρόθεσης
Η προοπτική μας για τον κόσμο αλλάζει κυριολεκτικά την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυτό έχει αποδειχθεί από την κβαντική φυσική και από μελέτες και πειράματα σχετικά με το πώς προβάλλοντας συναισθήματα και σκέψεις μας, επηρεάζεται η δομή του νερού.

Οι συνθήκες δεν έχουν προκαθορισμένες αντιδράσεις. Δεν χρειάζεται να βασίζουμε την αντίδρασή μας σε κάτι που συμβαίνει ανάλογα με το πώς άλλοι έχουν ανταποκριθεί στο παρελθόν. 

Λαμβάνοντας και πάλι τον έλεγχο του νου μας, σημαίνει την πλήρη συνειδητοποίηση ότι οι αντιδράσεις μας είναι δική μας ευθύνη. Πρέπει να σπάσουμε την παρορμητική συμμόρφωση που μας οδηγεί σε αποδυναμωμένες προοπτικές.

Με την σωστή οπτική γωνία, ο κόσμος των ονείρων σας γίνεται δυνατός, πραγματικός και γνήσιος. 

7. Μάθετε κάτι πολύ καλά
Ξεκινήστε να μαθαίνετε κάτι που σας εμπνέει πραγματικά. Κοινωνιολογικές μελέτες στο Malcolm Gladwell έδειξαν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για περίπου 10.000 ώρες για να το μάθουμε καλά.

Αυτές είναι πολλές ώρες εξάσκησης ελέγχου του μυαλού και της εστίασής μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την απελευθέρωση του νου μας από το να τον κατευθύνουμε προς κάτι. Του νου μας του αρέσει να λαμβάνει εντολές από τις επιθυμίες μας και χωρίς αυτή την εστίαση είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε παρορμητικές επιρροές.
Ξεκινήστε τη δημιουργία! 

8. Αναπτύξτε μια πανταχού παρούσα σύνδεση με το πνεύμα σας 
Το πνεύμα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας προς την αυτο-απελευθέρωση. Μου αρέσει να λέω ότι η καλύτερη θεραπεία για την ζωή στο matrix, είναι η σύνδεση με το ενοποιημένο πεδίο του Σύμπαντος.

Η σύνδεσή μας με το Πνεύμα, την Φύση και την καθολική νοημοσύνη έχει σχεδιαστεί για να μας αφυπνίσει και να υποστηρίξει την εξέλιξή μας. Θα πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε βάσει των σκέψεων και των πράξεών μας και το Πνεύμα θέλει να μας καθοδηγήσει και να μας κατευθύνει προς το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η ελεύθερη βούληση είναι αυτή που κάνει την εκ νέου ανάληψη του ελέγχου του νου μας τόσο απαραίτητη, καθώς διαθέτουμε τον κίνδυνο να ακολουθήσουμε ζωές που δημιούργησαν άλλοι, αν δεν τις δημιουργήσουμε εμείς, για εμάς.

Το Πνεύμα είναι πάντα εδώ για σας να καθοδηγεί, να σας καθησυχάζει και να σας γεμίζει με αγάπη.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι σκέψεις μας έχουν δύναμη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την δύναμη, χρησιμοποιώντας την ενέργεια των συναισθημάτων μας, για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο του νου μας. 

Με τον τρόπο αυτό, εμείς οι ίδιοι, δίνουμε την ευκαιρία για μεγαλύτερο νόημα, περισσότερη αγάπη και εκτίμηση προς τους εαυτούς μας και στον κόσμο.

Επαναπρογραμματίζοντας την συνείδησή μας σε ένα μεγαλύτερο όραμα για τον εαυτό μας και την ζωή μας, μπορούμε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε τον νου μας για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την δημιουργία αυτού του οράματος. 

Μαζί μπορούμε κυριολεκτικά να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που να λειτουργεί για όλους. 

Όπως είπε και ο Bob Marley: «Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από την νοητική σκλαβιά. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα.»




Του Amateo Ra 
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για το spiritscience.gr via spiritscienceandmetaphysics.com 

Θυμάρι για τη γρίπη,τον πονόλαιμο το κρυολόγημα,τη βρογχίτιδα,το βήχα...!!!!

Θυμάρι : Η εποχή του κρύου,των κρυολογημάτων,των ιώσεων και της γρίπης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και όταν αρχίζουμε να έχουμε λίγο γαργάλημα στο λαιμό γνωρίζουμε ότι είναι μία προειδοποίηση για πονόλαιμο
και βέβαια είναι η στιγμή για θυμάρι.

Ο πονόλαιμος μπορεί να προκληθεί από ιούς και να συνοδεύεται από κρυολόγημα ή γρίπη,μπορεί να προκληθεί από βακτήρια,από αλλεργίες ή από μολυσμένο περιβάλλον και το θυμάρι σαν το αποτελεσματικότερο βρογχικό αντισπασμωδικό και αποχρεμπτικό βότανο με τις ισχυρότερες αντιβακτηριακές,αντιμικροβιακές και αντιιικές ιδιότητες έρχεται να μας βοηθήσει,μη αφήνοντας έναν απλό πονόλαιμο να μετατραπεί σε κρυολόγημα,

σε γρίπη,
σε βρογχίτιδα,
σε βήχα, με έναν τρόπο απλό πολύ συνηθισμένο αλλά τόσο,μα τόσο αποτελεσματικό.

Ρόφημα λοιπόν και σιρόπι από θυμάρι.

Ας ετοιμάσουμε το ρόφημά μας:
– σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε περίπου 250ml νερό.
– μόλις το νερό μας βράσει το απομακρύνουμε από την εστία θερμάνσεως

και
– ρίχνουμε μέσα - περίπου 5 με 7gr - το θυμάρι μας.
– σκεπάζουμε το κατσαρολάκι μας

και
– το αφήνουμε για δέκα λεπτά να ολοκληρωθεί η έγχυση!
– στη συνέχεια σουρώνουμε το έγχυμα σε ένα φλιτζάνι!

Απολαμβάνουμε το ρόφημά μας σκέτο ή με μία κουταλιά μέλι αν και τα περισσότερα βότανα είναι καλό να τα πίνουμε μόνα τους!

Για να κάνουμε σιρόπι θυμαριού βράζουμε -κατά τον ίδιο τρόπο με παραπάνω-δύο φλυτζάνια νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας θυμάρι.

Μόλις το έγχυμά μας έχει κρυώσει αρκετά,χωρίς να έχει παγώσει,προσθέτουμε τρεις με τέσσερις κουταλιές μέλι θυμαρίσιο.

Ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά να διαλυθεί το μέλι στο ρόφημά μας.

Τοποθετούμε το σιρόπι μας σε ένα γυάλινο δοχείο και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πριν από κάθε χρήση ανακινούμε πολύ καλά και παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

Μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο τρεις το πολύ ημέρες.

Αν είναι και η μύτη μας βουλωμένη,το αιθέριο έλαιο θυμαριού είναι ένας ιδανικός τρόπος να ανακουφιστούμε.




Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
Σημειώσεις:
-προτού δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
-οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
-σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
-δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας 

Πώς η Κβαντική Βιολογία μπορεί να εξηγήσει τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής...!!!!

Κβαντική Βιολογία – Είναι ένα κύμα που έχει μια πιθανότητα να μπορέσει να διαπεράσει έναν στέρεο τοίχο, σαν ένα φάντασμα που περνάει στην άλλη πλευρά. 

Μπορείτε να δείτε μια αμυδρή κηλίδα φωτός στο δεξί κουτί. 

Η κβαντική σήραγγα δείχνει ότι αν ένα σωματίδιο χτυπήσει ένα αδιαπέραστο εμπόδιο μπορεί, ως δια μαγείας, να χαθεί από μια πλευρά και να εμφανιστεί στην άλλη. 

Το καλύτερο παράδειγμα είναι όταν θέλετε να πετάξετε μια μπάλα πάνω από έναν τοίχο, πρέπει να της δώσετε αρκετή ενέργεια για να περάσει από πάνω. 

Στον κβαντικό κόσμο, δε χρειάζεται να την πετάξετε από πάνω, αλλά να την πετάξετε στον τοίχο και υπάρχει μια μη-μηδενική πιθανότητα να εξαφανιστεί από τη δική σας πλευρά και να εμφανιστεί στην άλλη. 

Έχω περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες προσπαθώντας να καταλάβω την κβαντική μηχανική. 

Ο Νιλς Μπορ, από τους πατέρες της κβαντικής μηχανικής, είπε: «Αν δε σας εκπλήσσει, τότε δεν την έχετε καταλάβει». 

Έτσι, νιώθω χαρούμενος που εξακολουθεί να με εκπλήσσει. 

Είναι κάτι καλό. 
Η κβαντική μηχανική αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’20. 

Είναι ένα σύνολο όμορφων και ισχυρών μαθηματικών κανόνων και ιδεών που εξηγούν τον μικρόκοσμο.

Είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός από τον καθημερινό μας κόσμο, που έχει τρισεκατομύρια άτομα. 

Ένας κόσμος χτισμένος στην πιθανότητα και την τύχη. 

Είναι ένας ασαφής κόσμος. 

Ένας κόσμος φαντασμάτων, όπου τα σωματίδια συμπεριφέρονται και ως απλωμένα κύματα. 

ΒΙΝΤΕΟ στο galatsinews.gr




Οι 5 Καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε το στρες και τις συγκρούσεις στην οικογένειά σας...!!!!

Οι περισσότεροι γονείς παραπονιούνται για το στρες και τις συγκρούσεις που βιώνουν καθημερινά στο σπίτι τους, κάτι που οδηγεί σε εκνευρισμό, ξεσπάσματα και κακή διάθεση. Αν θέλετε να αλλάξει η συναισθηματική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας μπορείτε να το πετύχετε.

Δεν σας υπόσχομαι ότι θα γίνει με τη μία, ή επειδή δοκιμάσατε μία από τις τεχνικές που σας προτείνω.

Αντίστοιχα, όπως δε θα περιμένατε μετά τη μία μέρα που κάνατε δίαιτα να χάσετε όλα τα κιλά που θέλετε, ή μετά από μία μέρα καλής μελέτης Κινέζικων δεν πρόκειται να τα μιλήσετε, έτσι ακριβώς δεν θα πρέπει να περιμένετε να δείτε μια τεράστια αλλαγή.

Όμως, θα διαπιστώσετε ότι αυτό που κάνατε έφερε μια μικρή αλλαγή και χτίζοντας, προχωρώντας μία μέρα τη φορά, θα πετύχετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Μέσα σε μερικές μέρες θα δείτε διαφορά! Συνεχίζοντας, η αλλαγή θα παγιωθεί και θα αλλάξει το κλίμα στην οικογένειά σας. 

Να λοιπόν οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε τις συγκρούσεις και το στρες στην οικογένειά σας. 

1. Διαλέξτε προσεκτικά λίγους και καλούς κανόνες και εφαρμόστε τους 
Το στρες και οι συγκρούσεις προκύπτουν όταν δεν υπάρχουν κανόνες στην οικογένεια και καθένας κάνει ό,τι νομίζει, μέχρι τη στιγμή που αυτό δε λειτουργεί. Τότε, ο γονιός βάζει τις φωνές, το παιδί αντιδρά και ο καυγάς αρχίζει.

Έτσι, όταν η μαμά φωνάζει «κλείσε την τηλεόραση, έχεις καρφωθεί μπροστά της τρεις ώρες τώρα» το παιδί απαντάει «δεν την κλείνω, θέλω να τελειώσει η ταινία που βλέπω, τι σου ήρθε τώρα ξαφνικά να μου πεις να την κλείσω, αφού με αφήνεις κάθε μέρα να βλέπω;» αρχίζει η μάχη! 

Ο καυγάς και η ένταση μπορεί να είναι ανάμεσα στους συζύγους, όταν ο ένας κατηγορεί τον άλλον ότι δεν πήρε αυγά και γάλα, για παράδειγμα, και καθένας θεωρεί ότι αυτό ήταν δουλειά του άλλου. 

Θα σας φαινόταν παράξενο αν σας έλεγα ότι πολλές παρεξηγήσεις, στρες και συγκρούσεις στην οικογένεια προέρχονται από κακή επικοινωνία; 

Τέτοιες παρεξηγήσεις είναι συχνές και πολύ ενοχλητικές και συμβαίνουν όταν δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για το τι επιτρέπεται και το ποιος είναι υπεύθυνος για τι. Έτσι, καλό είναι να θέσετε μερικούς απλούς και ξεκάθαρους κανόνες και να σιγουρευτείτε ότι όλοι τους εφαρμόζουν. Για παράδειγμα, το «πρέπει να συμμαζεύουμε» είναι πολύ γενικό και αόριστο για ένα παιδί.

Αν του πούμε όμως «αφού παίξεις πρέπει να μαζέψεις τα παιχνίδια σου. Και που είπαμε ότι πρέπει να τα βάλεις;» είναι πολύ πιο συγκεκριμένο και με την ερώτηση στο τέλος, δίνουμε στο παιδί την ευκαιρία να νιώσει ότι έχει και κάποιον έλεγχο, αφού ξέρει που πρέπει να τα τοποθετήσει. 

2. Μάθετε να Έχετε Καλή Επικοινωνία 
Θα σας φαινόταν παράξενο αν σας έλεγα ότι πολλές παρεξηγήσεις, στρες και συγκρούσεις στην οικογένεια προέρχονται από κακή επικοινωνία; Και όμως, αυτό ισχύει! 

Πολλές φορές, λόγω βιασύνης, λόγω φόρτου εργασίας, πίεσης, ή απλώς της καθημερινότητας, για παράδειγμα, η σύζυγος ξεχνάει να πει στον σύζυγο ότι κανόνισε να βγει με τις φίλες της και έχει κανονίσει κάτι και αυτός την ίδια μέρα και ώρα. Ή, μπορεί το παιδί να ξεχάσει να πει ότι έχει μία εργασία για το σχολείο που απαιτεί κάποια κατασκευή με κόλλες γκλίτερ, χαρτόνια, και χαρτοκοπτική.

Όταν όμως συζητάμε, λέμε τα σχέδια μας, ανακοινώνουμε το πρόγραμμά μας και λέμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες μας, όλοι στην οικογένεια είναι ενημερωμένοι και κανονίζουν το πρόγραμμά τους αντίστοιχα. 

3. Είναι αυτό που λέτε ή ο τρόπος που το λέτε; 
Κάτι τόσο απλό όσο το να ζητήσουμε από τον άλλον ένα ποτήρι νερό μπορεί να γίνει αφορμή για να κηρυχτεί πόλεμος στο σπίτι! 
Είναι εντελώς διαφορετικό να πείτε «αγάπη μου, θα μου φέρεις ένα νεράκι παρακαλώ, που είμαι πτώμα στην κούραση;» και εντελώς διαφορετικό το «φέρε μου ένα νερό που εσύ όλο κάθεσαι κι εγώ σκοτώνομαι στην κούραση». 

Η εντολή είναι η ίδια, αλλά ο τρόπος που διατυπώνεται, με λόγια, με συναισθηματική ένταση, με τον τόνο της φωνής, αλλά και τη μομφή και κατηγόρια στο δεύτερο παράδειγμα, μπορεί να αλλάξει εντελώς την έκβαση των πραγμάτων στην οικογένεια.

Το ίδιο ισχύει όταν απευθύνεστε στο δίχρονο ή το δεκαεξάχρονο παιδί σας. Μπορεί να έχετε δίκαιο σε αυτό που λέτε και ζητάτε από το παιδί, ο τρόπος όμως μπορεί να είναι τέτοιος που κάνει το παιδί να σας εναντιωθεί και έτσι ξεκινάει η διαμάχη. 

4. Όταν τα αδέρφια τσακώνονται, στο σπίτι επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα 
Όλα τα αδέρφια τσακώνονται σε κάποια στιγμή, αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν όμως ο τσακωμός γίνεται ρουτίνα και είναι η καθημερινότητά σας, αυτό δεν είναι φυσιολογικό, αφού οι συγκρούσεις δημιουργούν εκνευρισμό, φωνές, στρες και κακή διάθεση σε όλους. 
Βάλτε κανόνες και όρια.
Ζητήστε από τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν λέξεις και προτάσεις για να εκφράζουν αυτό που θέλουν, αυτό που τα ενοχλεί, αυτό που νιώθουν. Διδάξτε τους πώς να βρίσκουν μόνα τους λύσεις στα προβλήματά τους. Για παράδειγμα, αν τσακώνονται για το ίδιο παιχνίδι, βάλτε ένα χρονικό όριο (πχ 5-10 λεπτά) για το ένα παιδί και μετά το παίρνει το άλλο παιδί.

Ενισχύστε την καλή συμπεριφορά και την αρμονική σχέση με το να ανταμοίβετε τα παιδιά όταν φέρονται καλά μεταξύ τους. Έτσι, αν για τρεις μέρες δεν τσακωθούν, τα πάτε μια ωραία βόλτα, κάνετε κάτι μαζί, τους προσφέρετε παραπάνω χρόνο, μια ωραία δραστηριότητα ή εμπειρία (και στα δύο ή παραπάνω αδέρφια) που θα τονώσει τη σχέση τους και θα τα βοηθήσει να θέλουν να διατηρήσουν την καλή συμπεριφορά για να έχουν να ‘κερδίσουν’ κάτι όμορφο. 

5. Να τρώτε ένα γεύμα την ημέρα οικογενειακώς 
Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι οικογένειες που τρώνε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα μαζί για 4-5 φορές την εβδομάδα έχουν πολλά καταπληκτικά οφέλη: για παράδειγμα, τα παιδιά τους έχουν καλύτερες λεκτικές ικανότητες, καλύτερες σχολικές επιδόσεις, υψηλότερη αυτοπαποίθηση και ψυχική δύναμη, λιγότερες πιθανότητες.... 

να δοκιμάσουν διάφορες ουσίες στην εφηβεία και χαμηλότερο δείκτη κινδύνου για να εμφανίσουν κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία και, φυσικά, είναι πιο ήρεμα και συναισθηματικά συνδεδεμένα με την οικογένειά τους.

Φυσικά μπορεί το πρόγραμμά σας να είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά μπορείτε να βρείτε κάποια ώρα που θα τρώτε όλοι μαζί, πχ το πρωινό ή το βραδινό φαγητό. Και φυσικά πρέπει να θυμάστε ότι την ώρα του φαγητού μοιράζεστε τα νέα της ημέρας, τα σχέδιά σας, τις σκέψεις σας, το πρόγραμμά σας και κάνετε αυτή την ώρα που έχετε μαζί ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους. 

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές στα 3 βιβλία μου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις mamaya από τη νέα σειρά με τίτλο «Καταπληκτική μαμά» 

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 3-6 ΕΤΩΝ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 6-9 ΕΤΩΝ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 9-12 ΕΤΩΝ


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πώς ήξεραν οι Αρχαίοι πότε έπρεπε να μαζευτούν στο Μαντείο των Δελφών αφού δεν είχαν ημερολόγιο...!!!!

Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές του Τμήματος Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστήμιου τou Leicester, είναι πιθανό ένα αίνιγμα 2.700 ετών να βρήκε την απάντησή του! 

Το μυστήριο γύρω από το Μαντείο των Δελφών, ήταν το εξής: πώς κατάφερναν οι αρχαίοι από όλη την Ελλάδα – συχνά και από τη Μεσόγειο -, να μαζεύονται από παντού μία συγκεκριμένη ημερομηνία στο Μαντείο, αφού δεν υπήρχε κάποιο κοινό ημερολόγιο για όλες τις περιoχές;

Αρχικά οι χρησμοί της Πυθίας δίνονταν μόνο μια φορά το χρόνο, στις 7 του Βυσίου μήνα, δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου. Αργότερα, το Μαντείο άρχισε να χρησμοδοτεί στις 7 κάθε μήνα εκτός από τους τρεις του χειμώνα (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) αφού - σύμφωνα με τον μύθο - ο Απόλλωνας έφευγε τότε από τους Δελφούς και πήγαινε στους Υπερβορείους. 

Και η πιθανή λύση του! 

Οι ερευνητές του Leicester, σκέφτηκαν πως ένας τρόπος υπήρχε να γνωρίζουν οι άνθρωποι από όλη την αρχαία Ελλάδα την ακριβή ημέρα που το Μαντείο χρησμοδοτούσε: να παρακολουθούν την κίνηση κάποιων άστρων στον ουρανό. Αφού μελέτησαν δεκάδες αρχαία χειρόγραφα, παρατήρησαν ότι ο αστερισμός του Δελφινιού αναδυόταν στον ανατολικό ορίζοντα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που πολλές πόλεις έκαναν τελετές και θυσίες στον Δελφίνιο Απόλλωνα. 

Το περίεργο ήταν ότι αυτούς τους μήνες το Μαντείο δεν χρησμοδοτούσε - όπως θα περίμενε κανείς αν ίσχυε ότι οι άνθρωποι συνδύαζαν τις θυσίες στον Απόλλωνα με τους χρησμούς της Πυθίας. 

Τι ήταν λοιπόν εκείνο που έκανε τους αρχαίους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο να επισκέπτονται τους Δελφούς, έναν μήνα μετά από τις τελετές αυτές; 

Η λύση στο μυστήριο ήρθε όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί βράχοι που υψώνονται στην περιοχή των Δελφών καθυστερούν την ανατολή των άστρων του Δελφινιού κατά ένα μήνα. Δηλαδή εκείνοι που ήθελαν να συμβουλευτούν τον Απόλλωνα, έφταναν στους Δελφούς από διάφορα μέρη και παρατηρούσαν τον ουρανό, μέχρι να δουν τον αστερισμό του Δελφινιού να εμφανίζεται στον ανατολικό ορίζοντα. Αυτό γινόταν με καθυστέρηση ενός μηνός από ότι στις πεδινές περιοχές, άρα στις αρχές Φεβρουαρίου! 

Συμβαίνει άραγε και σήμερα; 

Και αν αναρωτιέστε κατά πόσο θα μπορούσαμε σήμερα να παρατηρήσουμε το αντίστοιχο φαινόμενο στον ουρανό, η απάντηση έρχεται και πάλι από το Πανεπιστήμιο του Leicester. » 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φωτορύπανση που υπάρχει πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Αν ο ουρανός στους Δελφούς είναι αρκετά σκοτεινός, ίσως να είστε τυχεροί και να δείτε το «Δελφίνι» να αναδύεται όχι όμως στις αρχές Φεβρουαρίου όπως στην αρχαιότητα αλλά μάλλον έναν μήνα μετά». 




Βίντεο : Πώς έμαθαν οι αρχαίοι την πτώση της Τροίας; Το μήνυμα διένυσε 550 χλμ μέσα σε μία νύχτα πριν από 3.000 χρόνια...!!!!

Πριν από 3.000 χρόνια, ένα μήνυμα διένυσε απόσταση 550 χιλιομέτρων μέσα σε μία νύχτα. 

Η Τροία είχε πέσει και ο Αγαμέμνονας, βασιλιάς των Αχαιών, έστελνε τη χαρμόσυνη είδηση στη γυναίκα του, την Κλυταιμνήστρα, που τον περίμενε πίσω στις Μυκήνες. 

Πώς όμως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτός ο άθλος; Ένας άνθρωπος ήταν αδύνατον να καλύψει αυτή την απόσταση μέσα σε λίγες ώρες. 

Ούτε καν ένα πλοίο δεν θα μπορούσε να διασχίσει το Αιγαίο τόσο γρήγορα. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι Αχαιοί για να ανακοινώσουν τον θρίαμβό τους είχε εφευρεθεί από τον Παλαμήδη και ήταν γνωστή με το όνομα «φρυκτωρία», ή μάλλον «φρυκτωρίες» διότι ήταν πολλές. 

Ο Παλαμήδης ήταν ένας απ’ τους ήρωες της Τρωικής εκστρατείας, γιος του βασιλιά Ναύπλιου και μαθητής του σοφού Κένταυρου Χείρωνα απ’ το Πήλιο. Ήταν εξαιρετικά έξυπνος και εφευρετικός και όλοι τον θαύμαζαν για την στρατιωτική του ευφυΐα. Ο Παλαμήδης λοιπόν, έδωσε τη λύση στο πρόβλημα των Αχαιών, επινοώντας τις φρυκτωρίες. 
Καμινοβιγλάτορας στην Κύθνο. Φωτο: Χρ.Βασιλόπουλος Σταθμός φρυκτωρίας στην Ικαρία 

Η λέξη φρυκτωρία είναι σύνθετη και αποτελείται από τη λέξη «φρυκτός» που σημαίνει «πυρσός» και το ρήμα «ορώ». Επρόκειτο για μικρά πυργάκια από ξύλα, τα οποία τοποθετούνταν πάνω σε βουνοκορφές με καλή ορατότητα. 

Όταν έπρεπε να διαδοθεί ένα μήνυμα, οι φύλακες έβαζαν φωτιά στα ξύλα, ούτως ώστε οι φλόγες να γίνονταν ορατές μέχρι την επόμενη φρυκτωρία, που βρισκόταν σε βουνοκορφή πολλά χιλιόμετρα μακριά. 

Έτσι, μέσω μια αλυσίδας πυρκαγιών, το μήνυμα έφτανε στον προορισμό του. Ασφαλώς, το μήνυμα που συμβόλιζαν οι πυρκαγιές έπρεπε είναι γνωστό από πριν. Οι κάτοικοι των Μυκηνών γνώριζαν ότι όταν θα έβλεπαν τις φρυκτωρίες να ανάβουν, η Τροία θα είχε πέσει. 

Με τον ίδιο τρόπο, η διαδρομή των φρυκτωριών ήταν συγκεκριμένη και απαιτούσε μεγάλη οργάνωση. Έπρεπε να επιλεγούν βουνοκορφές που ήταν ορατές από μεγάλη απόσταση, στις οποίες όμως, να μπορούσαν να σκαρφαλώσουν άνθρωποι για να κατασκευάσουν, να συντηρήσουν και κάποια στιγμή, να ανάψουν τις φωτιές. 

Οι φρυκτωρίες του Αγαμέμνονα κάλυψαν 550 χιλιόμετρα και ακολούθησαν την εξής διαδρομή : 

Τροία – Ίδη – Έρμαιο Λήμνου – Αθως Αγίου Όρους – Μάκιστο Εύβοιας – Μεσσάπιο της Βοιωτίας – Κιθαιρώνας – Αιγίπλαγκτο – Αραχναίο – Παλάτι των Μυκηνών. 

ΧΟΡΟΣ: Και πότε κούρσεψαν την πόλη; 

ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ: Τη νύχτα, σου είπα, που το φως γέννησε τούτο. 

ΧΟΡΟΣ: Τόσο γοργά ποιος θα ‘ρχονταν μαντατοφόρος; 

ΚΛ: Ο Ήφαιστος, λαμπρός στέλντοντας φέγγος από την Ίδη. Συναλλάζοντας οι φλόγες την έτοιμη φωτιά, μια με την άλλη, τη φέραν ως εδώ. (…) Αυτό σου λέω το ξάστερο σημάδι από την Τροία και το μαντάτ’ ο άντρας μου έχει στείλει. (ΑΙΣΧΥΛΟΥ, ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ 263-304, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΑΣΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΚΑΚΤΟΣ 1992) 

Καμινοβιγλάτορες 
Οι φρυκτωρίες χρησιμοποιούνταν επί αιώνες, μέχρι και τη βυζαντινή αυτοκρατορία, όπου ήταν γνωστές ως «καμινοβιγλάτορες», από το «κάμινος» που σημαίνει φωτιά και τη λέξη «βίγλα», που προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει παρατηρητήριο. Το 532 μ.Χ., η αυτοκράτειρα Θεοδώρα χρησιμοποίησε καμινοβιγλάτορες για να ειδοποιήσει τον στρατηγό Βελισάριο, ο οποίος είχε αναλάβει να καταστείλει τη στάση του Νίκα. 

Μία ακόμα αναφορά στον σημαντικό ρόλο των καμινοβιγλατόρων έκανε ο Νικηφόρος Φωκάς στο έργου του, «Περί Παραδρομής», όπου αναφέρει ότι χρησιμοποιούντο για να προειδοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ότι πλησίαζαν εχθροί, ώστε να προλάβουν να κρυφτούν. 
pronews.gr