Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Αποτοξινωθείτε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα με έναν απλό τρόπο....!!!!!!!!!

Όλοι έχουμε νιώσει πώς είναι να κυριευόμαστε από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό το βάρος που κουβαλάμε στην ψυχή και στο μυαλό μας όταν βιώνουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όταν κατακλυζόμαστε από στρεσογόνους παράγοντες. Αυτός ο κόμπος που ανεβαίνει στον λαιμό μας και κάνει την αναπνοή μας πιο δύσκολη. 

Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον φόβο και τον θυμό μας και μας προκαλεί πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι και διάφορες άλλες σωματικές διαταραχές. Όταν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ψύχραιμα μια κατάσταση, αλλά της δίνουμε μεγαλύτερη αξία από όσο αυτή έχει, διότι ο κατώτερός μας εαυτός θολώνει την κρίση μας και μας βομβαρδίζει με αρνητικές εικόνες.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα; Κάτι απλό και πρακτικό; Φυσικά και υπάρχει! Και λέγεται γράψιμο!

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και αρχίστε να καταγράφετε όλα τα αρνητικά σας συναισθήματα, τα άγχη σας, τις φοβίες σας, τους προβληματισμούς σας. Γράψτε οτιδήποτε σας βαραίνει, όσο σοκαριστικό και αν σας φαίνεται. Οτιδήποτε δε θα το μοιραζόσασταν ποτέ με κανέναν. 

Οποιαδήποτε άσχημη πτυχή του εαυτού σας που θα ντρεπόσασταν να εκμυστηρευτείτε σε κάποιον άλλον. Ξεσπάστε άφοβα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Είστε εσείς και οι σκέψεις σας. Κανένας άλλος δεν παρεμβάλλεται. 

Αφήστε αυτόν τον ορμητικό χείμαρρο που βρίσκεται μέσα σας και μπλοκάρει τα ενεργειακά σας κέντρα, να βρει διέξοδο στο χαρτί.

Είστε επιτέλους ελεύθεροι να εκφραστείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να βρίσετε, μπορείτε να περιγράψετε τις αδικίες που έχετε υποστεί, τις αδικίες που έχετε προκαλέσει σε άλλους, όλα αυτά τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητά σας, που σας κρατούν στάσιμους, παθητικούς και τοξικούς.

Μπορείτε να περιγράψετε τι σας πονάει, τι σας φοβίζει, τι σας εκνευρίζει, τι θέλετε να πολεμήσετε και με ποιον τρόπο. Απεκδυθείτε τον μανδύα που φοράτε στις τυπικές κοινωνικές σας συναναστροφές. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα αρχίσετε να ηρεμείτε και να βάζετε τις σκέψεις σας σε μία τάξη.

Αφού τελειώσετε και γράψετε ό,τι θέλετε, πάρτε το χαρτί, διαβάστε το προσεκτικά, συμπληρώστε το αν έχετε παραλείψει κάτι και καταστρέψτε το. Κάψτε το, σκίστε το σε κομμάτια, αφανίστε το με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε. Καταστρέφοντάς το πείτε φωναχτά ότι με αυτό το χαρτί εξουδετερώνω ό,τι αρνητικό αυτό περιέχει. 

Τελειώνοντας, γράψτε σε ένα καινούργιο χαρτί ελάχιστες γραμμές με θετική χροιά για σας, όπως για παράδειγμα, θέλω να είμαι υγιής, θέλω να προοδεύσω, είμαι όμορφος, δεν έχω ανάγκη να συναναστρέφομαι με αρνητικούς ανθρώπους, κλπ και κολλήστε στον τοίχο απέναντί σας ώστε να το βλέπετε καθημερινά.

Το γράψιμο λοιπόν, μας βοηθά στην έκφραση και την καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και μας φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Ενισχύει την αντίληψή μας, την κατανόηση και την μάθηση και δρα ως ένα απλό και χρήσιμο θεραπευτικό μέσο. 

Ας το αξιοποιήσουμε λοιπόν για να αποτοξινωθούμε από τα διανοητικά και ψυχοσυναισθηματικά δηλητήρια που βρίσκονται πολύ συχνά εντός μας .





Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πώς να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας.....!!!!!!

Είστε ένας αστροναύτης; Ένας εξερευνητής; Ένας ηθοποιός, ή ένας πρώην βασιλιάς; Θα θέλατε να μάθετε; Ανακαλύπτοντας το παρελθόν της ζωής σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Είναι εύκολο, χαλάρωση, και δεν χρειάζεστε ένα υπνοθεραπευτή του Χόλυγουντ για να αρχίσει η εξερεύνηση! 

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες βήμα-βήμα, και θα ξαναζήσετε τις προηγούμενες ζωές σας σε χρόνο μηδέν!

Μέθοδος 1
Κάντο μόνος σου
1. Προετοιμάστε το δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Τραβήξτε τις κουρτίνες, απενεργοποιήστε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας, και εάν έχετε μια γεννήτρια θορύβου, ενεργοποιήστε απλά αρκετά δυνατά για να καλύψει τυχόν εξωτερικούς ήχους. Δοκιμάστε στη γεννήτρια σε μία από αυτές τις ρυθμίσεις: 

Λευκός θόρυβος. Ακούγεται σαν μια τηλεόραση που έχει συντονιστεί σε κανάλι που δεν πιάνει.

Καφές θόρυβος. Αυτό μας φέρνει στο νου τον ήχο των κυμάτων του ωκεανού από απόσταση.

2. Χαλαρώστε το μυαλό σας, και αναζητήστε μια θέση ηρεμίας. Καθίστε ή ξαπλώστε σε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο. Μακριά από τους φίλους και τους αγαπημένους. Διαλέξτε έναν χρόνο που να είστε σε εγρήγορση και το σώμα και το μυαλό σας είναι ήρεμο. 

Εάν είστε πεινασμένοι, αποσπά την προσοχή σας ή αν έχετε ένα τραγούδι κολλημένο στο κεφάλι σας ή κάτι άλλο, θα έχετε δυσκολία συγκέντρωσης.

3. Χαλαρώστε το σώμα σας. Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας, ή όπου αλλού έχετε επιλέξει να διεξάγετε την αυτο-ύπνωση σας, και απλά χαλαρώστε για μερικά λεπτά για να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας.

4. Ετοιμάστε τον εαυτό σας. Κλείστε τα μάτια σας, και να πάρετε μια άνετη θέση. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια σας στα πλευρά σας, και λούστε τον εαυτό σας με ένα προστατευτικό φως :

Φανταστείτε ένα λευκό φως, να περιβάλει όλα γύρω σας. Δείτε το στο μάτι του μυαλού σας, να λάμπει στα πόδια σας, τις κνήμες σας, τα γόνατα, τους μηρούς σας, τον κορμό και τα χέρια σας, το λαιμό σας, το πρόσωπό σας, το κεφάλι σας. Αυτό το λευκό φως είναι που σας προστατεύει από όλες τις αρνητικές επιρροές. 

Αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη ζεστασιά και φώτιση καλύπτοντας όλα γύρω σας μέσα σε ένα εκθαμβωτικό ομιχλώδες φως, σας περιβάλει με την λαμπρότητα του, προστατεύοντάς σας από οτιδήποτε κακό.

Δείτε το στο μυαλό σας. Νιώστε τη ζεστασιά του, και καλέστε το να σας καθαρίσει. Επαναλάβετε στον εαυτό σας, είτε με λόγια ή με πρόθεση, ''Αναπνέω και είμαι μέσα στην ισχυρή αυτή προστατευτική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια χτίζει μια αύρα προστασίας γύρω μου. Αυτή η αύρα με προστατεύει ανά πάσα στιγμή με κάθε τρόπο''.

Πείτε το στον εαυτό σας πέντε φορές καθώς εισπνέετε. Μετά από αυτό, απλά να επικεντρωθεί στην οπτικοποίηση και το αίσθημα της ενέργειας, καθιστώντας το φωτεινότερο και πιο ισχυρό. Πάρτε το επόμενο χρώμα που έρχεται στο μυαλό σας για το φως, και επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα.

5. Ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα μακρύ διάδρομο, με μια μεγάλη πόρτα στο τέλος. Δείτε αυτό το διάδρομο με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε, αφήστε το μυαλό σας να δει όποια λεπτομέρεια θέλει.

Στο χωλ σας μπορεί να είναι όλα χρυσά και φιλιγκράν, ή γοτθικού στιλ σαν ένα καθεδρικό ναό, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πολύτιμους λίθους, ή ένας διάδρομος κάτω από ένα κιόσκι από αψίδες σκεπασμένες από κληματαριές η επιλογή είναι δική σας.

Όποιο διάδρομο και αν κατασκευάσει το μυαλό σας, να τον χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που θέλετε να δείτε μια προηγούμενη ζωή. Φανταστείτε αυτό το διάδρομο με την προσδοκία ότι όταν φτάσετε στο τέλος, όταν φτάσετε στην μεγάλη πόρτα και γυρίστε το πόμολο, θα ανακαλύψετε μια προηγούμενη ζωή.

6. Τα περπάτημα κάτω στο διάδρομο σας. Παρακολουθήστε κάθε βήμα σας στο διάδρομο. Δείτε τα πόδια σας να ακουμπούν το έδαφος, οπτικοποιήστε κάθε πτυχή του ταξιδιού σας, καθώς πλησιάζετε την μεγάλη πόρτα – τη μυρωδιά του δωματίου, τους ήχους του περιβάλλοντός σας, το χρώμα του φωτός, ακόμα και την «μυρωδιά» του χώρου που σας περιβάλει.

Όταν φτάσετε τελικά στον τέλος, όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι και όχι μια στιγμή πριν, πιάστε το πόμολο. Δείτε τον εαυτό σας να το κάνει, νιώθοντας την υφή του πόμολου, και τον ήχο του μηχανισμού, καθώς προσπαθείτε να το στρέψετε. Όταν ο κοχλίας έχει απεμπλακεί, πάρτε μια ανάσα, και δώστε την πόρτα μια απαλή ώθηση.

7. Καλώς ήρθατε σε μια προηγούμενη ζωή. Αποδεχτείτε το πρώτο πράγμα που θα δείτε από την άλλη πλευρά αυτής της πόρτας ως κάτι από τα προηγούμενα πλάνα της ύπαρξης σας.

Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο αφηρημένο όπως το κίτρινο χρώμα, ή μια καθαρή και ζωντανή αίσθηση όπως ένα πολύ αγαπημένο παιδί που βρίσκεται στα χέρια σας. Πάρτε ό, τι βλέπετε ως το αρχικό, το θεμέλιο. 

Κατασκευάστε πάνω σε αυτό. Νιώστε το. Κρατήστε τις εικόνες στο μυαλό σας και ανοίξτε το σε αυτές, αποδεχτείτε οτιδήποτε που προκύπτει στο μυαλό σας. ( Η παραμικρή αμφιβολία και κριτική θα σας βγάλει από αυτή την κατάσταση, αφήστε την κριτική όταν επανέλθετε στην φυσιολογική κατάσταση )

Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι “κίτρινο” γίνεται ένα χαλί. Καθώς περπατάτε βαθύτερα στο όραμά σας, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι το κίτρινο είναι το φως του ήλιου που πέφτει πάνω σε ένα χαλί. Ίσως συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι χαλί είναι σε ένα σπίτι στο Λονδίνο … και ούτω καθεξής.

Μπορείτε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας σε αυτό το σημείο, αλλά να έχετε τη βεβαιότητα, ότι θυμάστε μια προηγούμενη ζωή.

8. Να είστε υπομονετικοί. Αν δεν δείτε τίποτα, δοκιμάστε να σκεφτείτε κάτι που απολαμβάνετε συνήθως, ένα από τα αγαπημένα σας χόμπι, μια επιδεξιότητα, ή ένα ταξιδιωτικό προορισμό. Μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας, “Γιατί μου αρέσει αυτό; Μπορεί αυτό να έχει σχέση με μια προηγούμενη ζωή μου;”

Αν εξακολουθείτε να μην έχετε δει τίποτα, δοκιμάστε τη μέθοδο παπούτσι : κοιτάξτε κάτω στα πόδια σας, παρατηρείστε τι παπούτσια φοράτε, και αρχίστε να δουλεύετε από αυτό. Μπορείτε να δείτε ότι φοράτε σανδάλια, και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε ότι φοράτε ένα χιτώνα. Μπορείτε να δείτε ότι φοράτε παπούτσια μυτερά, και να συνειδητοποιήσετε ότι φοράτε ένα μεγάλο μεταξωτό φόρεμα.

Αν βρείτε τον εαυτό σας σε ένα όμορφο σπίτι, με μια όμορφη γυναίκα, και αναρωτιέστε πώς έχετε βρεθεί εκεί, το χάσατε το παιχνίδι. Χαμογελάστε και να συνεχίσετε την εξερεύνηση.

Μόλις θυμηθείτε κάτι, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, και εάν είστε αρκετά σίγουρος ότι υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο διαλογισμό σας από εκεί. Πάντα να αρχίσετε κάθε συνεδρία με κάτι που έχετε ήδη δει. Λειτουργεί πάντα από το γνωστό στο άγνωστο.

9. Αποδεχτείτε ό, τι βλέπετε. Θα φανεί σαν να έχετε εφεύρει αυτές τις εικόνες. Μερικές φορές μπορεί να είναι, και πρέπει να δεχτούμε ότι αυτό εμπεριέχεται στο πλαίσιο της διαδικασίας της προσπάθειας να θυμηθούμε μια προηγούμενη ζωή.

Αυτά τα οράματα έχουν σχεδόν πάντα ένα ίχνος αλήθειας στον πυρήνα τους. Θα είστε σίγουροι για την αλήθεια αν έχετε κάνει ένα σημαντικό αριθμό διαλογισμών σε προηγούμενε ζωές και όταν αρχίσετε να βλέπετε να επαναλαμβάνονται κάποιες σκηνές ξανά και ξανά.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να επιλέξετε να πιστεύεται ότι αυτό που βλέπετε είναι γνήσιο, αν δεν το κάνετε, δεν θα πάτε ποτέ πουθενά. Το αναλυτικό μυαλό σας θα κλωτσήσει κάθε εικόνα ως προϊόν της υπερβολικά πρόθυμης φαντασία σας.

10. Επιστροφή στο παρόν. Αν βρεθείτε σε μια δυσάρεστη ανάμνηση, συνήθως αυτό που θα συμβεί είναι ότι βγαίνετε έξω από αυτήν την κατάσταση. Θα διαπιστώσετε ότι οι εικόνες έχουν σταματήσει να έρχονται, ή το αναλυτικό μυαλό σας θα αντιληφτεί ότι από λάθος προκλήθηκε αυτό που έχετε δει … και, στη συνέχεια, τελειώσατε. Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να ανοίξετε τα μάτια σας.

Εάν αυτό δεν συμβεί, και είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στην τρέχουσα ζωή, απλά φανταστείτε την πόρτα που ξεκινήσατε. Ανοίξτε την πόρτα, βαδίστε τον ίδιο διάδρομο που βαδίσατε όταν ξεκινήσατε – και πείτε στον εαυτό σας ότι όταν φτάσετε στο σημείο εκκίνησης, θα είστε ανανεωμένοι, και ότι θα θυμάστε τη προηγούμενη ζωή σας με άριστη λεπτομέρεια και σαφήνεια.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αν αισθάνεστε κουρασμένοι μπορείτε να κοιμηθείτε.

Μέθοδος 2
Υπνοθεραπεία
1. Επισκεφτείτε ένα Υπνοθεραπευτή. Μερικές φορές, η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές απαιτεί τρόπους που δεν είμαστε σε θέση να καταφέρουμε την- αυτο-ύπνωση. Υπάρχουν ειδικευμένοι υπνοθεραπευτές που ειδικεύονται σε αναδρομές σε προηγούμενες ζωές και έχουν εκπαιδευτεί στα απαραίτητα πεδία. Εδώ είναι σε τι μπορείτε να περιμένετε να σας κατευθύνουν :

Μπορούν να βάλουν μουσική, καθώς μιλάτε σε μια χαλαρή κατάσταση, σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής, ζεστά και άνετα. Αφήστε τον εαυτό σας να ακολουθήσει τις οδηγίες, και βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία.

Καθαρίσετε το μυαλό σας από οποιαδήποτε σκέψη, και αφήστε ό, τι έρχεται σε σας να συμβεί φυσικά.

Χαλαρώστε τους μυς σας στο σώμα σας, ειδικά στο λαιμό και τους ώμους αφήνοντας την έντασης να απελευθερωθεί.

Καθώς χαλαρώνετε όλο και πιο βαθιά, μπορεί να σας μιλήσει για το φως, που πρέπει να αφήσετε να ρέει μέσα από σας, φθάνοντας σε κάθε μέρος του σώματός σας, μέχρι να που σας περιβάλλει εντελώς.

Μόλις είστε έτοιμοι και εντελώς χαλαροί, θα ανοίξει τις πόρτες σε πολλές προηγούμενες ζωές σας, καθοδηγώντας εσάς πίσω στο χρόνο.

Θα σας ενθαρρύνει να εξερευνήσετε τις αναμνήσεις σας, με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να θυμηθείτε.
Μπορεί να σας μεταφέρει πίσω στη μήτρα της μητέρας σας, όπου θα μιλήσετε σαν να έχετε ξαναγεννηθεί σε μια προηγούμενη ζωή.

Όταν έχετε ανακαλύψει το παρελθόν της ζωής σας, που θα σας καθοδηγήσει μέσα από αυτό, θα σας ενθαρρύνει να αισθανθείτε ότι το θυμάστε, η θα σας δώσει μεθυπνωτική υποβολή να έχετε πλήρη γνώση του παρελθόντος σας.

Όταν η συνεδρία σας τελειώσει, ο υπνοθεραπευτής θα φέρει αργά πίσω στην παρούσα πραγματικότητα και την τρέχουσα ζωή σας.

2. Συγχαρητήρια! Μόλις έχετε βιώσει μια προήγουμενη ζωής σας.

Μέθοδος 3
Ασχοληθείτε με την Μεταφυσική
1. Γίνετε πνευματικοί. Πολλοί πολιτισμοί σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας είχαν την μετενσάρκωση ως κεντρική ιδέα στις πεποιθήσεις τους.

Ενώ το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός δεν πιστεύουν στη μετενσάρκωση, ο Ινδουισμός, κάποιοι Εβραίοι, και μερικές Βουδιστές το πιστεύουν. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μη αφιερώσετε πλήρως τον εαυτό σας σε μια θρησκεία, διότι οι θρησκείες μπορεί να είναι πολύ περιοριστικές, αλλά μάλλον να ανακαλύψετε τη δική σας διαδρομή. Βρείτε τις δικές σας πνευματικές αλήθειες.





Πηγή: wikihow.com/Remember-Your-Past-Lives

5 Αρχαία Μάντρας που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας.....!!!!!!

Τα μάντρας είναι σαν φάρμακο για την ψυχή. Όταν επιλέγουμε μια λέξη ή μια σειρά από λέξεις για να επαναλάβουμε τη μορφή ενός μάντρα, επιβεβαιώνουμε στον εαυτό μας και επιτρέπουμε τη σημασία του να διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια, στο υποσυνείδητο μας, βοηθώντας στην αλλαγή των αρνητικών συνηθειών και προτύπων μας σε θετικά.

Κάνοντας τη δική μου πρακτική έχω οφεληθεί συχνά από την δύναμη των μάντρας. Με μεγάλη διαφορά, η αγαπημένη μου ανάμνηση μιας πρακτικής ενός μάντρα είναι μια δυνατή υπέρβαση που συνέβη κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου με τον Nicholas Giacomini (γνωστός και ως: MC Yogi) και με τη σύζυγο του, Amanda. 

Μας είχαν βάλει να σκεφτούμε μια πρόκληση που αντιμετωπίζαμε τότε και να την κρατάμε σταθερά στο μυαλό μας. Στην διάρκεια της επόμενης ώρας μας οδήγησαν μέσα από 108 γύρους όπου ψάλλαμε το Om Ganapatayei Namah μια προσευχή στο Ganesh αυτόν που απομακρύνει τα εμπόδια. Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος όλο το δωμάτιο «είχε πάρει φωτιά». 

Μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού και αποφασιστικότητας πυροδοτήθηκε σε μας εκείνη την ημέρα, η οποία ζωντανεύει μέσα μου και πάλι κάθε φορά που ακούω αυτό το μάντρα.

Σαν γιόγκις έχουμε πρόσβαση στα Σανσκριτικά, μια αρχαία, άκρως μαθηματική και ιερή γλώσσα… οπότε γιατί να μην την χρησιμοποιούμε;

Τα Σανσκριτικά θεωρούνται από κάποιους γλωσσολόγους ώς η «τέλεια γλώσσα» καθώς η σωστή προφορά της προκαλεί μια μοναδική δόνηση στο Σύμπαν, θέτοντας σε κίνηση οτιδήποτε προσπαθείτε να εκδηλώσετε μέσω του μάντρα σας.

Παρακάτω είναι τα 5 αγαπημένα μου σανσκριτικά μάντρας με τις αρχαίες έννοιες τους και το πως μπορούμε να τα υιοθετήσουμε στην σύγχρονη ζωή μας :

1. Μάντρα : ΟΜ
Μετάφραση: Ο ήχος του σύμπαντος. Είναι η πρωτόγονη δόνηση που αντιπροσωπεύει τη γέννηση τον θάνατο και την διαδικασία αναγέννησης.

Σύγχρονη προσαρμογή: Ψάλλοντας τον ήχο OM ερχόμαστε σε αρμονικό συντονισμό με το σύμπαν – αυτό είναι ένα επιστημονικό γεγονός! Θεωρείται πως το OM δονείται στα 432 Hertz, τα οποία είναι η φυσική μουσική κορύφωση του Σύμπαντος, σε αντίθεση με τα 440 Hertz, στα οποία είναι η συχνότητα της πιο σύγχρονης μουσικής. 

Μειώνοντας την συχνότητας σας ώστε να συμπέσει με εκείνη του Σύμπαντος ακινητοποιείται τις διακυμάνσεις του νου, που σας επιτρέπει να εξασκείτε γιόγκα μέσω του ήχου. Το OM είναι ένας ειδυλλιακό τρόπος για να ξεκινήσει και να τελειώσει ένα μάθημα γιόγκα ή μια πρακτική διαλογισμού, και, επίσης, είναι αρκετά χρήσιμο όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι να χαλαρώσετε.

2. Μάντρα : Om Namah Shivaya
Μετάφραση: Υποκλίνομαι στη Σίβα την υπέρτατη θεότητα της μεταμόρφωσης που αντιπροσωπεύει τον πλέον αληθινό και υψηλό εαυτό.

Σύγχρονη προσαρμογή: Στο βιβλίο «Eat Pray Love», δίνεται ένα μάντρα στην Elizabeth Gilbert από τον γκουρού της στο οποίο αναφέρετει με πολύ αγάπη ως τον «Ύμνο των Σανσκριτικών». Η ερμηνεία της είναι, «Τιμώ τη θεότητα μέσα μου». Αυτό είναι ένα τέλειο μάντρα για να μας βοηθήσει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας, το οποίο μας υπενθυμίζει πως είμαστε όλοι φτιαγμένοι από θεϊκή ενέργεια και πως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας αναλόγως.

3.Μάντρα : Lokah Samastah Sukhino Bhavantu
Μετάφραση: Είθε όλα τα όντα παντού να είναι ευτυχισμένα και ελεύθερα, και μακάρι να μπορέσουν οι σκέψεις, τα λόγια και οι δράσεις της δικής μου ζωής να συμβάλλουν με κάποιο τρόπο στην ευτυχία και την ελευθερία όλων.

Σύγχρονη προσαρμογή: Πιο συχνά συνδεδεμένη με την σχολή Γιόγκα Jivamukti, αυτό το μάντρα είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αφιερώσετε τον εαυτό σας στο να ζει μια ζωή που δεν βλάπτει κανέναν και υπηρετεί για το γενικότερο καλό. Αυτή η μάντρα ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη συμπόνια και το να ζουμε σε αρμονία με το περιβάλλον, τα ζώα και τους συνανθρώπους μας.

4.Μάντρα : Shanti Mantra Om Saha Naavavatu Saha Nau Bhunaktu Saha Veeryam Karavaavahai Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om

Μετάφραση: Είθε ο Κύριος να προστατεύει και να μας ευλογεί. Είθε να μας θρέψει, να μας δώσει τη δύναμη να εργαστούμε από κοινού για το καλό της ανθρωπότητας. Είθε η μάθηση μας να είναι λαμπρή και να έχει σκοπό. Είθε να μην στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

Σύγχρονη προσαρμογή: Ένα τέλειο μάντρα για να ξεκινήσετε ένα μάθημα γιόγκα, μια νέα μέρα, ή ακόμα και μια νέα επιχείρηση. Ενώνει τους συμμετέχοντες και θέτει τον τόνο της μη ανταγωνιστικότητας, την ενότητα, και το να εργάζονται μαζί προς έναν κοινό στόχο.

5.Μάντρα: Om Gum Ganapatayei Namah
Μετάφραση: Υποκλίνομαι στην θεότητα Ganesh (με το πρόσωπο ελέφαντα) που είναι ικανή να εξαλείψει όλα τα εμπόδια. Προσεύχομαι για την ευλογία και την προστασία του.

Σύγχρονη προσαρμογή: Στην Ινδουιστική διδασκαλία, ο Ganesh είναι γνωστό ως ο θεός της σοφίας και της επιτυχίας και ως του καταστροφέα των εμποδίων. Αυτό είναι το αγαπημένο μου μάντρα, που πάντα αντλώ όταν αντιμετωπίζω μια μεγάλη πρόκληση στη ζωή και ειδικά όταν ταξιδεύω.




Μετάφραση από το: mindbodygreen.com

Πώς λειτουργούν τα μάντρας.....!!!!!!!!

Τα μάντρας είναι επαναλαμβανόμενοι ήχοι που χρησιμοποιούνται για να διαπεράσουν τα βάθη του ασυνείδητου νου και να ρυθμίσουν κάθε δόνηση της ύπαρξής μας.

Τα ψάλλουμε δυνατά, τα επαναλαμβάνουμε νοητικά ή τα ακούμε.

Naad Yoga είναι η γιόγκα του ήχου, το βίωμα των αποτελεσμάτων που επιφέρουν οι ηχητικές δονήσεις στην ύπαρξή μας. Naad σημαίνει «η ουσία του ήχου» και yoga σημαίνει «ένωση». Η Naad yoga χρησιμοποιεί τις δονήσεις του ήχου για να εξυψώσει τη συνειδητότητα και να τη συντονίσει με τον ήχο, που ήταν η αρχή της δημιουργίας και δονείται αδιάλειπτα. Αυτός ο παγκόσμιος ήχος ονομάζεται Anahat.

Στη γιόγκα τα μάντρας ψέλνονται στα σανσκριτικά. Η ρίζα της λέξης μάντρα μαν - σημαίνει «σκέφτομαι» και – τρα σημαίνει «προστατεύω ή απελευθερώνω από τα δεσμά» ή «ελευθερώνω το νου».

Στην Κουνταλίνι Γιόγκα, όπως αυτή διδάχθηκε από τον Γιόγκι Μπάτζαν, τα περισσότερα μάντρας απαγγέλλονται στα γκουρμούκι. Οι λέξεις guru–mukh σημαίνουν «διά στόματος του Γκουρού».

Αν και τα μάντρα μπορούν να απαγγελθούν σε κάθε γλώσσα, ορισμένες από αυτές είναι «δομημένες» έτσι ώστε να επιφέρουν στοχευμένες ψυχολογικές και πνευματικές επιδράσεις.

Πώς επιδρούν τα μάντρα :

1. Ψέλνοντας μάντρας ενεργοποιείται το ενδοκρινικό σύστημα.
Η κίνηση της γλώσσας και η πίεση που αυτή ασκεί στον ουρανίσκο ενεργοποιούν το θάλαμο, τον υποθάλαμο και την υπόφυση. Όταν απαγγέλλετε ένα μάντρα, χτυπάτε με τη γλώσσα τον ουρανίσκο. Στον ουρανίσκο υπάρχουν 84 σημεία-μεσημβρινοί: 64 στη σκληρή υπερώα, το τμήμα του ουρανίσκου που βρίσκεται στην εμπρός πλευρά του στόματος, και 20 στη μαλακή μοίρα της υπερώας.

Αυτή η δόνηση που πηγάζει από τον υποθάλαμο κατευθύνει τις ενέργειες της υπόφυσης και κυβερνά το ενδοκρινικό σύστημα. Είναι επίσης υπεύθυνη για την απελευθέρωση χημικών ουσιών και ορμονών σε ολόκληρο το σώμα και τον εγκέφαλο. Αυτή η δόνηση απελευθερώνει τις ορμόνες που φέρνουν σε ισορροπία το σώμα και έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα.

Επιπλέον καθώς η γλώσσα «χτυπά» τα διάφορα σημεία-μεσημβρινούς ενεργοποιεί την υπόφυση. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η υπόφυση σχηματίζεται στο έμβρυο από κύτταρα του επάνω μέρους του στόματος που καταλήγουν στον εγκέφαλο. Για αυτό πιέζοντας τη γλώσσα στον ουρανίσκο ενεργοποιούνται οι αδένες.

2. Ψέλνοντας μάντρας διευκολύνεται η συγκέντρωση.
Συχνά όταν καθόμαστε να διαλογιστούμε ο νους μας πηδάει από σκέψη σε σκέψη καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωσή μας. Ο ψαλμός αποσπά το νου από τις επιπόλαιες σκέψεις βοηθώντας τον να «ρίξει άγκυρα», να συγκεντρωθεί.

3. Ψέλνοντας μάντρας απελευθερώνονται με αποτελεσματικό τρόπο συναισθήματα. 
Τα συναισθήματα που δεν είναι αποδεκτά αντιπροσωπεύουν μία πτυχή του εαυτού που κρίνεται. Αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν αισθήσεις που μπορεί να τις επιθυμείτε ή να τις απεχθάνεστε. Και στις δύο περιπτώσεις όμως αντιδράτε και ενισχύετε τα υπάρχοντα μοτίβα σκέψης, συμπεριφοράς.

Το να ψάλλετε είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απελευθερώνετε τις αντιδράσεις απέναντι στις αισθήσεις μέσω του λαιμού και του τσάκρα της καρδιάς  ουσιαστικά απελευθερώνεται το συναίσθημα μέσα από την έκφραση του εαυτού.

4. Τα μάντρας ευθυγραμμίζουν τη δόνησή σας ώστε να οδηγήσουν σε επίγνωση.
Οι δονήσεις των μάντρας έχουν τη δύναμη να επαναδομούν τη μοριακή σας δομή. Κάθε ήχος έχει μία ξεχωριστή δόνηση και φυσικά ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Όλοι οι ήχοι επιδρούν στο μοριακό σύστημα.

Επιπλέον όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι λέξεις και οι πράξεις έχουν επιπτώσεις στη συνειδητότητά σας. Σκεφτείτε πώς τα διάφορα είδη μουσικής επηρεάζουν τη διάθεσή σας. Ή αναλογιστείτε πώς είναι για εσάς όταν έχει πολύ θόρυβο ή όταν κάποιος δίπλα σας φωνάζει. 

Τα μάντρας σχεδιάστηκαν ώστε να ρυθμίζουν την εμπειρία σας μέσω λεπτοφυών δονήσεων που προκαλούν στην ύπαρξή σας. Κάθε μάντρα σχεδιάστηκε ώστε να επιφέρει μια ξεχωριστή επίδραση.

5. Τα μάντρας ρυθμίζουν τη δόνησή σας ευθυγραμμίζοντας την επίγνωσή σας με τη θέαση του εαυτού και του Απείρου.
Ό,τι αναζητάτε βρίσκεται μέσα σας. Όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να βιώσετε κάτι είναι γιατί δεν είστε συντονισμένοι με τη συγκεκριμένη δόνηση.

Π.χ., αν δονείτε αγάπη, θα τη βλέπετε παντού γύρω σας. Αν όχι, αυτή η δόνηση θα λείπει. Έλκετε ανθρώπους σύμφωνα με τη δόνησή σας και από αυτήν εξαρτάται και το πώς βιώνετε την ευθυγράμμισή σας με την καρμική δόνηση.

6. Αν θέλετε να ξεπεράσετε το κάρμα σας, αλλάξτε δόνηση.
Ψάλλοντας ένα μάντρα συντονίζεστε με τη δόνησή του επιτρέποντας στη δόνηση να γίνει δική σας. Όσο πιο ευαίσθητοι είστε τόσο βαθύτερα βιώνετε τα αποτελέσματα. Επίσης όσο περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερη συγκέντρωση το ψάλλετε τόσο περισσότερη επίδραση θα έχει στη συνειδητότητά σας.

Δεν είναι μόνο τα μάντρας που έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ύπαρξή σας αλλά κάθε δόνηση είναι ζωτικής σημασίας. Όταν σκέφτεστε αρνητικά δημιουργείτε μια λεπτοφυή δόνηση. Όσο περισσότερο διάστημα αυτή επιμένει τόσο περισσότερο επηρεάζει την ύπαρξή σας. Η δόνηση που προκαλούν οι σκέψεις δημιουργεί μια συναισθηματική δόνηση που γεννά μια σωματική δόνηση. Αυτή είναι η πηγή κάθε αίσθησης στο σώμα.

Όταν αναφερόμαστε σε μπλοκαρίσματα στο φυσικό ή στο λεπτοφυές σώμα, όπως στα τσάκρας ή στα nadis (ενεργειακά κανάλια) όπου ρέει η πράνα (η δύναμη της ζωής, η ενέργεια), μιλάμε για τις περιοχές όπου η δόνηση δεν είναι ευθυγραμμισμένη (περιοχές που δονούνται πιο αργά από όσο θα έπρεπε εμποδίζοντας τη ροή της ζωτικής ενέργειας).

Με τον ίδιο τρόπο που ένα μάντρα επιδρά στην ύπαρξή σας επιδρούν και οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις σας. Έτσι μία συνήθεια μετατρέπεται σε πρότυπο συμπεριφοράς. Δημιουργείτε δονήσεις και συνειδητά ή ασυνείδητα αντιδράτε σε αυτές.

Επαναλαμβάνοντας μάντρας μπορείτε να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από αυτά τα βαθιά ριζωμένα πρότυπα.





Μετάφραση: Basantpal K
Επιμέλεια: Har Sevac S.

Aum ή Om, O Ήχος Του Σύμπαντος....!!!!!!

Η λέξη Aum είναι μία λέξη με πολύ μεγάλη δύναμη και θα πρέπει να προφέρεται με πολύ μεγάλο σεβασμό. Είναι ένα μάντρα ή μία προσευχή, η οποία όταν επαναλαμβάνεται με την ανάλογη τονικότητα της φωνής μπορεί να συντονιστεί με όλο το σώμα έτσι ώστε ο ήχος να εισχωρήσει στο κέντρο της οντότητας μας, την ψυχή μας.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όλα εμπεριέχονται στον ήχο αυτό καθώς επίσης και ότι υπάρχει πέρα από τις τρεις αυτές μορφές του χρόνου.

Η λέξη αντιμετωπίζεται ως δόνηση. Το σύμπαν δεν είναι στατικό, αλλά έχει παλμό. Οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας πάλλεται δημιουργώντας μια ρυθμική δόνηση, την οποία οι αρχαίοι αναγνώριζαν στον ήχο του Om.

Θα ακούσουμε την ρυθμική δόνηση του om, αν παρατηρήσουμε ή αν έρθουμε πιο κοντά στην φύση και ακούσουμε πιο προσεκτικά τους ήχους της..

Η συλλαβή Aum ή Om – στα σανσκριτικά, τα φωνήεντα α και u συγχωνεύονται για να γίνουν o, αντιπροσωπεύει διάφορες σημαντικές τριάδες :

– Τους τρεις κόσμους της γης, της ατμόσφαιρας, και του ουρανού.

– Τους τρεις μεγάλους θεούς του Ινδουισμού Brahma, Vishnu, και Shiva.

– Τις τρεις ιερές Βεδικές γραφές.

Αποτελείται από τρία σανσκριτικά γράμματα και έτσι φαίνεται σαν να έχει τρία μέρη. Στην πραγματικότητα όμως έχει τέσσερα.

Το «Α», συμβολίζει την κατάσταση της εγρήγορσης, το συνειδητό , την δημιουργία, το παρόν – «Sat». Αυτός ο ήχος παράγεται στο λαιμό και στο πίσω μέρος του στόματος όπου η γλώσσα έχει τις ρίζες της και αντηχεί στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Το «U», συμβολίζει την κατάσταση του ονείρου, το υποσυνείδητο, το παρελθόν – «Chit». Μας συνδέει με μια εσωτερική αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να δούμε και να νιώσουμε με τις αισθήσεις μας. Ο ήχος κινείται προς τα εμπρός μεταξύ της γλώσσας και του ουρανίσκου μέχρι τα χείλη και δονείται στο ηλιακό πλέγμα.

Το «M» συμβολίζει την κατάσταση του βαθέως ύπνου, το ασυνείδητο, το μέλλον. Ο ήχος παράγεται από το κλείσιμο των χειλιών και δονείται το στέμμα του κεφαλιού. Ο ήχος συμβολίζει την ευδαιμονία ή «Ananda», ευδαιμονία παντού με όλα τα πράγματα.

Ο τέταρτος ήχος είναι σιωπή ή anagata. Είναι η δόνηση η οποία είναι πέρα από τη λεκτική προφορά. Είναι η καθαρή συνείδηση του Εαυτού. Αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από την τριάδα, από οποιοδήποτε διαχωρισμό ή κατηγοριοποίηση, την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από το χρόνο και το χώρο.

Η ενότητα της Sat Chit Ananda – υπάρχω, το ξέρω, είμαι ευτυχισμένος - βιώνεται με αυτόν τον ήχο.

Νιώθουμε τη δύναμη της κάθε συλλαβής με τις ηχητικές δονήσεις που κινούνται από το χαμηλό μέρος της κοιλιάς, πάνω από το ηλιακό πλέγμα και το στήθος σε όλη τη διαδρομή προς την κορυφή του κεφαλιού.

Αφήνουμε τις δονήσεις να καθαρίσουν το ενεργειακό σύστημα και τα τσάκρα μας. Βρίσκουμε την πληρότητα και την επούλωση σε αυτό το μάντρα που πολύ εύκολα μπορούμε να θυμόμαστε.

Η επανάληψη του ΟΜ, μας επιτρέπει να βιώσουμε μία εμπειρία σύνδεσης, ενότητας και αγάπης και μας φέρνει πιο κοντά στην αληθινή μας φύση: δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Μέσω της αναπνοής που συντονίζεται με την απαγγελία του ΟΜ, η ατομική μας ενέργεια συντονίζεται με την πηγή της και πολλαπλασιάζεται, δημιουργώντας ακαταμάχητο προσωπικό μαγνητισμό και λάμψη.





Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Στοπ στις Καθημερινές Μικροενοχλήσεις... 12 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου για μεγάλα αποτελέσματα....!!!!!!!

Είναι στιγμές που αισθάνεσαι ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες; Προσπάθησες για κάτι και δεν το κατάφερες; Χάλασε μια σχέση, ερωτική, φιλική, ή επαγγελματική; Πιστεύεις ότι μπορούσες να τα πας καλύτερα, αλλά κάτι συνέβη και έμεινες πίσω; 

Όταν παγιδεύεσαι σε άσχημες καταστάσεις, πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα (που μπορεί να είναι και μικρότερο απ’ όσο νομίζεις), υπάρχει το συναισθηματικό πρόβλημα της απογοήτευσης που σε ''ρίχνει'' και δε σε αφήνει να προχωρήσεις.

Φυσικά και δε σου προτείνω να χαίρεσαι αν κάτι πάει στραβά ή αν κάνεις κάποιο σημαντικό λάθος. Αυτό που λέω είναι ότι δεν αξίζει να πέσεις στο τέλμα της αυτολύπησης και να παραμείνεις μπλοκαρισμένος εκεί. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις καταρχήν για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και στη συνέχεια τη ζωή σου.

1. Μοιράσου το, μην το κρατάς μέσα σου
Όσο θάβουμε πράγματα μέσα μας και προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε, τόσο αυτά έχουν την τάση να επανεμφανίζονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Μάθε να μιλάς για όσα σε ζορίζουν. Όχι να γκρινιάζεις, ούτε να παίρνεις το ρόλο του θύματος, αλλά να τα συζητάς για να δεις τι πήγε στραβά, να καταλάβεις τι μπορεί να διορθωθεί τώρα ή στο μέλλον και να ακούσεις τη γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύεσαι. 

2. Συγχώρεσε τον εαυτό σου
Κατανόησε ότι επειδή είχες μια αποτυχία δεν είσαι αποτυχημένος άνθρωπος. Θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη, για τα οποία μπορεί να φταις, μπορεί και όχι. Προσπάθησε να δεις τη αποτυχία σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και να την αφήσεις πίσω σου. Άλλαξε σελίδα και ξεκίνα πάλι.

3. Να θυμάσαι ότι όλοι κάνουν λάθη
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει την ‘τέλεια’ ζωή. Όλοι έχουν δυσκολίες, ζόρια και προβλήματα, διαφορετικού είδους ο καθένας. Αν πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι τυχεροί και δεν έχουν τα δικά σου προβλήματα, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, γιατί πιθανότατα και το άλλο άτομο λέει το ίδιο για σένα και τα δικά σου προβλήματα. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απλώς το αντικειμενικό ζήτημα που απασχολεί τον καθένα, αλλά το πώς αισθάνεται σχετικά με το πρόβλημά του. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι το να κάνεις λάθη και να έχει αποτυχίες είναι ανθρώπινο, τουλάχιστον δε θα βασανίζεσαι από έμμονες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, οπότε έτσι θα έχεις το περιθώριο να κάνεις κάτι.

4. Τι ακριβώς σημαίνει ''αποτυχία'' για εσένα
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση την οποία θα πρέπει να απαντήσεις. Η αποτυχία και η αποτυχία είναι σε μεγάλο βαθμό έννοιες υποκειμενικές. Θα πρέπει όμως να εξετάσεις τι έχεις μάθει ήδη από την οικογένειά σου όταν ήσουν παιδί για το τι είναι επιτυχία και το τι αποτυχία. 

Επίσης, χρειάζεται να αναρωτηθείς το εξής : αν κάποιος άλλος έβλεπε την κατάστασή σου πώς θα την έκρινε; Ή αν ένας αγαπημένος σου άνθρωπος βρισκόταν στην ίδια θέση με εσένα, εσύ πώς θα τον έκρινες; 

5. Βάλε μια δόση ομορφιάς στη ζωή σου
Όταν αναμυρηκάζεις αποτυχίες, λάθη και ατυχίες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κολλάς στον αρνητισμό σου και να μην κάνεις κανένα βήμα μπροστά. Είναι σημαντικό λοιπόν να καταφέρεις να βάλεις στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις και να βάλεις μια δόση ομορφιάς στη ζωή σου, κάνοντας όμορφα πράγματα που δίνουν νόημα και χαρά. 

Έτσι, βρες δραστηριότητες και χόμπι που σε γεμίζουν και ξεκίνα να αφιερώνεις χρόνο σε αυτά. Καθώς θα νιώθεις πιο όμορφα θα έχεις την αίσθηση ότι προσπαθείς και πετυχαίνεις, οπότε μπορείς εύκολα να μεταφέρεις αυτά τα θετικά συναισθήματα και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής σου.

6. Μάθε να προσφέρεις εθελοντικά και να κάνεις μικρές καλές πράξεις
Κάνοντας μια καλή πράξη έρχεσαι σε επαφή με την καλοσύνη που έχεις μέσα σου, βγάζεις προς τα έξω τον καλό σου εαυτό, νιώθεις τη δύναμή σου και ωφελώντας κάποιο άλλο άτομο βλέπεις ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις τη διαφορά στη ζωή κάποιου άλλου. Γιατί όχι και στη δική σου ζωή;

7. Πρόσεξε την ''τροφή'' που δίνεις στο μυαλό σου
Ο εγκέφαλος τρέφεται με αυτά που τον ταίζουμε : σκέψεις, ερεθίσματα, ταινίας, βιντεάκια, τραγούδια, βιβλία…. Δώσε θετική, δυναμωτική τροφή στο μυαλό σου: σταμάτα τις πολλές αρνητικές σκέψεις, κλείσε τις ειδήσεις στην τηλεόραση και προγραμμάτισε να βλέπεις ωραίες ταινίες, πολλές κωμωδίες, και να αποφεύγεις τα καταθλιπτικά ερεθίσματα όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου. Αναζήτησε άρθρα και βίντεο αυτοβελτίωσης σαν αυτό που διαβάζεις τώρα!

8. Επένδυσε στις ποιοτικές φιλίες
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Harvard, το κλειδί της επιτυχίας δε βρίσκεται ούτε στα λεφτά, ούτε στις επιτυχίες, αλλά στις φιλίες. Τηλεφώνησε στους αγαπητούς φίλους με του οποίους χάθηκες και επανασυνδεθείτε, θυμήσου αγαπημένα σου συγγενικά πρόσωπα και δώσε χρόνο και συναίσθημα στις ποιοτικές σχέσεις.

9. Ποια είναι τα καλά και τα θετικά στη ζωή σου σήμερα;
Ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλεις την κατάστασή σου στο σωστό πλαίσιο αναφοράς, - πέρα από την αποτυχία ή την απόρριψη ή το πρόβλημα που σε βασανίζει- είναι να καταγράψεις τα όσα θετικά και καλά υπάρχουν τώρα στη ζωή σου, όσο μικρά και αν είναι.

10. Η τέχνη της νοητικής χαλάρωσης
Μία ιδιαίτερα βοηθητική πρακτική είναι να μάθεις να χαλαρώνεις το νου σου από σκέψεις και ερεθίσματα. Ακόμα και λίγα λεπτά καθημερινής νοερής σιγής είναι πολύ σημαντικά για να ''γεμίσεις μπαταρίες''. 

Για να το πετύχεις μπορείς να αφοσιωθείς στο να λες μια αγαπημένη σου προσευχή με αφοσίωση, χωρίς να σκέφτεσαι ταυτόχρονα κάτι άλλο, να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου ή σε μία εικόνα ή σε έναν ήχο. Η πρακτική αυτή είναι διαλογισμός, που θα σε βοηθήσει να καταλαγιάσουν οι έντονες σκέψεις στο νου σου, να μετριαστούν τα αρνητικά συναισθήματα και να βρεις εσωτερική γαλήνη και αρμονία.

11. Αναδιοργάνωσε το χώρο σου
Ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι πολύ σημαντικός για την ηρεμία και τη χαρά που αισθανόμαστε. Καταρχήν, ξεκίνα τακτοποιώντας τα συρτάρια και τις ντουλάπες σου : η δραστηριότητα αυτή, τεκμηριωμένα, βοηθάει στο να νιώσεις πολύ καλύτερα και να αποκαταστήσεις το αίσθημα της ισορροπίας. 

Επίσης, μπορείς να διακοσμήσεις διαφορετικά τον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας σου, ή το χώρο όπου περνάς μεγάλο μέρος της ημέρας σου. Φρόντισε να περιβάλλεις τον εαυτό σου με όμορφα αντικείμενα, με πράγματα που σε εμπνέουν, με λουλούδια και φυτά.

12. Μάθε να χαμογελάς συχνότερα
Όταν χαμογελάμε, ακόμα και αν δεν το αισθανόμαστε πραγματικά, η μυική κίνηση των χειλιών στέλνει ένα θετικό σήμα στον εγκέφαλο και αρχίζει η έκκριση των ορμονών της ευτυχίας και έτσι, τελικά, νιώθουμε καλύτερα!





Η κόλαση και ο παράδεισος είναι μέσα σου.....!!!!!

                
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη; Τις ίδιες λάθος επιλογές όσον αφορά τις σχέσεις σου, τον σύντροφο σου; Γιατί διαλέγεις πάντα τον ίδιο τύπο γυναίκας, τον ίδιο τύπο άντρα;

Μπορεί το πρόβλημα να αλλάζει κατά καιρούς όνομα, να λέγεται Γιώργος, Μαρία, Δημήτρης, Κατερίνα αλλά ο πόνος, η δυστυχία είναι ίδια επειδή εσύ, που επιλέγεις, παραμένεις μέσα σου ο ίδιος. 

Το λάθος δεν βρίσκεται στον άντρα ή τη γυναίκα που διαλέγεις αλλά στην επιλογή. Και δυστυχία που κατά καιρούς βιώνεις ''επαναληπτικά'' δεν βρίσκεται στο πρόσωπο που διαλέγεις αλλά στην ίδια την επιλογή. 

Μέσα σου κουβαλάς τον παράδεισό σου...

Μέσα σου κουβαλάς την κόλασή σου...

Κι αν νιώθεις δυστυχία, μην προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες στον εξωτερικό κόσμο, δεν σε βοηθούν. Στην πραγματικότητα, με αυτές τις δικαιολογίες χτίζεις τις ψευδαισθήσεις σου που σε αποτρέπουν να εστιάσεις στην πραγματική αιτία. Είναι κρίμα να ζεις μέσα σε ένα φαύλο κύκλο συναισθημάτων και ψευδαισθήσεων.

Όποτε νιώθεις δυστυχισμένος, προσπάθησε να βρεις μέσα σου τι είναι αυτό που σε απογοητεύει και σε στεναχωρεί. Με ποιο τρόπο η επιλογή σου φέρνει στο προσκήνιο πληγές του παρελθόντος. Τι είναι αυτό που πραγματικά έχει κλείσει την καρδιά σου και φοβάσαι να δοθείς, φοβάσαι να ζήσεις...

Τι είναι αυτό, ποιος είναι αυτός που με εμποδίζει να φέρω την αλλαγή στη ζωή μου;

Κοιτάζω γύρω μου και δεν βλέπω κανένα. Κρύβομαι για να δω ποιος καραδοκεί και δεν βλέπω κανένα. Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να φέρει εμπόδια.

Κοιτάζω μέσα μου και...

Κοιτάζω μέσα μου και δεν βλέπω κανένα άλλο εμπόδιο εκτός από τον εαυτό μου... 

Εγώ στέκομαι εμπόδιο στον δρόμο μου και εμποδίζω την ανάπτυξη μου. Και τώρα αναρωτιέμαι τι να κάνω; Αν ήταν κάποιος άλλος θα μπορούσα να τον πολεμήσω. Να του φωνάξω, να τον σπρώξω, να τον προσπεράσω...

Τώρα όμως πως μπορώ να τα βάλω με τον εαυτό μου. Πως μπορώ να τον αποφύγω, να τον προσπεράσω αφού όπου πάει πάω, όπου πάω έρχεται...

Το εμπόδιο μου είμαι Εγώ και αυτό βαραίνει τις σκέψεις μου, τις ανάσες μου, τα όνειρα μου. Βαραίνει τη ''σκιά'' μου και δεν με αφήνει να πετάξω και να αφεθώ στον κόσμο της αγάπης.
 
Όμως, τι περίεργο, σαν ν’ ακούω μια ψιθυριστή φωνή να μου λέει : Θα τα καταφέρεις...





despoina palamari

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τι θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις.....!!!!!!

Η μυρωδιά, λένε, είναι μνήμη, το ίδιο και η γεύση, το ίδιο και ένα τραγούδι, ένας ήχος. Και έτσι είναι. Κάπως έτσι θέλω να με θυμάσαι όταν μεγαλώσεις. Δεν με νοιάζει να αναμασάς τσιτάτα και συμβουλές που σου έδωσα κάποτε. Θα βρεις δικούς σου κανόνες, θα δοκιμάσεις στο χρόνο όλα όσα σου έχω πει. Άλλα θα τα πετάξεις, και άλλα θα τα κρατήσεις. Αλλά αυτό δεν θα είμαι εγώ. Θα είσαι εσύ, που απλά τα χρησιμοποίησες με τον δικό σου τρόπο.

Εγώ θέλω να είμαι εικόνες, και μυρωδιές και φαγητά και κακαρίσματα κάτω από τα σκεπάσματα. Θέλω να είμαι γαργαλητά μέχρι να σου κοπεί η αναπνοή και να φωνάξεις «έλεος» για να σταματήσω, να είμαι «κούκου τσα» πίσω από τοίχους και έπιπλα, η υδατική που βάζω πριν πάω για ύπνο και κάθε φορά που την μυρίζεις κάνεις «αχ αυτό μυρίζει μαμά». Θέλω να είμαι καμένα κουλουράκια στο φούρνο, πετυχημένα τυροπιτάκια, αυτοσχέδιες τούρτες γενεθλίων με μπόλικα «σκουληκάκια» σοκολάτας από πάνω. 

Να είμαι η μοναδική τόσο παράφωνη και μπάσα φωνή στα γενέθλιά σου και όλες εκείνες, οι αστείες, οι βροντερές, οι ψηλές που έκανα όταν σου διάβαζα παραμύθια.

Αυτά που θέλω να θυμάσαι είναι μια οικογένεια σαν ανοιχτό όστρακο, τη δική μας, ένα σπίτι ζωντανό, με μια γόνιμη ακαταστασία, αυτή των ανθρώπων που δημιουργούν, ζωγραφίζουν, παίζουν, αράζουν και δεν κάνουν εκπτώσεις στις στιγμές τους, στην ίδια τη ζωή για να παραμείνει το πάτωμα γυαλιστερό και οι ξύλινες επιφάνειες λείες. 

Με πεταμένα βιβλία στο πάτωμα, ανακατεμένα με παιχνίδια, μια κάλτσα που έχασε το ταίρι της για πάντα και άπλυτα μπολ από κορνφλεικς στο νεροχύτη.

Δεν θέλω να λες η μάνα μου «θυσιάστηκε» για μένα, γιατί δεν το έκανα ποτέ. Κάθε στιγμή που ήμουν μαζί σου δεν έκλεβε τίποτε από την ανεξαρτησία μου, ήταν επιλογή μου. Κρατούσα χώρο για τον εαυτό μου όταν κοιμόσουν, έλειπες στο σχολείο ή για διακοπές στους παππούδες, αλλά και όταν ήμασταν μαζί, στον ίδιο χώρο, κάνοντας διαφορετικά πράγματα.

Θέλω να με θυμάσαι δίπλα σου όποτε με χρειάστηκες, όπως εκείνο το βράδυ που χώρισες και οδήγησα σαν τρελή μέσα στη νύχτα Αθήνα Κομοτηνή (που σπούδαζες) δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες για να βρεθώ δίπλα σου, να σου κάνω μια αγκαλιά μόνο και να σιωπήσω στον πόνο σου. Γιατί ήξερα πως οι πρώτοι έρωτες καταλήγουν στο παράδεισο, αφού πρώτα περάσουν από την κόλαση.

Δεν θέλω να ξεχάσεις τους καυγάδες μας, τα «όχι» μου, τις μέρες που μου φώναξες ότι με μισείς γιατί δεν σε καταλαβαίνω, γιατί όλες αυτές οι στιγμές τελικά μας πήγαν πιο μπροστά. Γιατί κι εσύ σήμερα κατάλαβες ότι τα όρια ήταν ένδειξη αγάπης, αλλά κι εγώ νιώθω ήρεμη που δεν σου χαρίστηκα σε πολλά, όσο κι αν μέσα μου το μόνο που ήθελα ήταν να σου λέω μόνο «ναι σε όλα».

Κι αν δεν θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά που εγώ θέλω, ας θυμάσαι αυτό: Πως το μόνο όνειρο που έκανα για σένα ήταν να είσαι ευτυχισμένη και γελαστή. Τα υπόλοιπα όνειρα, για το τι θα γίνεις και τι θα κάνεις στη ζωή σου τα άφησα σε σένα, γιατί εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τι σου γεμίζει την ψυχή.





Αποστολία Καζάζη

Κολλάτε σε κακές σκέψεις : Τεστ ''Αναμηρυκασμού'' της Σκέψης. Είστε Επιρρεπείς ; Κάντε το Τεστ και Μάθετε!

Παρόλο που αυτό το τεστ δεν αποτελεί μια επαγγελματική εκτίμηση, οι ακόλουθες 8 ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα προβλήματα και να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για το πώς ανταπεξέρχεστε αναφορικά με το ''αναμάσημα'' της σκέψης. 

Σε κάθε ερώτηση φανταστείτε, όσο πιο ζωντανά μπορείτε, για ένα λεπτό ποια είναι συνήθως η αντίδρασή σας (να είστε ειλικρινής ώστε το τεστ να είναι έγκυρο και βοηθητικό). Στο τέλος θα μάθετε τον τρόπο που χρησιμοποιείται για να αντεπεξέλθετε και πώς αυτό μπορεί να επηρεάζει τη ζωή σας, και θα βρείτε πηγές και συμβουλές απομάκρυνσης από το ‘αναμάσημα’ της σκέψης.

1. Πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται συγκρούσεις και στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή σας, όταν κάνετε πράγματα που αφήνουν το μυαλό σας να είναι χαλαρό, όπως να οδηγείτε, να καθαρίζετε ή να ετοιμάζεστε για ύπνο;

Α) Όχι.

Β) Ναι, μερικές φορές.

Γ) Ναι, συνεχώς!

2. Δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε ή να διαλογιστείτε επειδή αγχωτικές σκέψεις φαίνεται να έρχονται στο μυαλό σας ακόμα και όταν είστε ήρεμος;

Α) Όχι.

Β) Ναι, αλλά είμαι σε θέση να το ξεπεράσω μετά από μερικά λεπτά και να καθαρίσω το μυαλό μου.

Γ) Ναι! Γι’ αυτό το λόγο η χαλάρωση ή ο διαλογισμός στην ουσία μου δημιουργεί περισσότερο άγχος !

3. Θα έλεγαν οι κοντινοί σας άνθρωποι, ότι αν δεν σας απασχολεί κάποιο υπαρκτό πρόβλημα, θα δημιουργήσετε ένα; (Ακόμα και ασυνείδητα;)

Α) Όχι.

Β) Ναι, μερικοί μπορεί να νομίζουν έτσι, αλλά εγώ δε συμφωνώ.

Γ) Ναι, και πρέπει να παραδεχτώ ότι έχουν δίκιο!

4. Ξυπνάτε ποτέ στο μέσο της νύχτας και νιώθετε ανήμποροι να ξανακοιμηθείτε επειδή δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάποια διαμάχη ή κάποιο πρόβλημα στη ζωή σας;

Α) Όχι.

Β) Έχει συμβεί, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Γ) Ναι, αρκετά συχνά.

5. Όταν επικεντρώνεστε σε προβλήματα, έχετε την τάση να ψάχνετε για λύσεις ή εστιάζεστε περισσότερο στην αδικία της κατάστασής σας και στα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί;

Α) Εστιάζω περισσότερο στις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης και στα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί μέσα μου.

Β) Ειλικρινά, δεν αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτά τα πράγματα, έτσι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Γ) Εστιάζω περισσότερο σε λύσεις και εξ αρχής κατανόηση της κατάστασης.

6. Όταν διαπληκτίζεστε με κάποιο άλλο πρόσωπο, ποιο από τα παρακάτω είναι πιθανότερο να κάνετε;

Α) Να να φέρνω στο μυαλό μου όλες τις λεπτομέρειες της συζήτησης/διαπληκτισμού, να σκέφτομαι τι θα έπρεπε να απαντήσω σε κάθε ατάκα του άλλου και γενικά να με απασχολεί το όλο θέμα έντονα, χωρίς απαραίτητα να κάνω κάτι επί τούτου.

Β) Θα πω στους φίλους μου όλες τις λεπτομέρειες και θα εκθέσω το πρόσωπο με το οποίο έχω θυμώσει.

Γ) Θα πω στους φίλους μου τις σημαντικές λεπτομέρειες (παραλείποντας ονόματα και χαρακτηριστικά, αν είναι δυνατό) και θα δω αν μπορούν να με βοηθήσουν να κατανοήσω την οπτική του άλλου ατόμου, ώστε να μπορέσω να βρω πιο εύκολα λύση με αυτό το πρόσωπο. Ό,τι και να γίνει, θα βάλω το περιστατικό πίσω μου.

7. Αν μιλάτε με τους φίλους σας σχετικά με μια κατάσταση που σας θυμώνει, σας απογοητεύει ή σας αγχώνει, τι θα προτιμούσατε :

Α) Θα προτιμούσα οι φίλοι μου να με υποστήριζαν και να στήριζαν τα συναισθήματά μου. Δε θέλω να μου λένε ότι τα συναισθήματά μου είναι λάθος, θέλω επιβεβαίωση ότι έχω δίκιο να είμαι ταραγμένος.

Β) Αν ήταν να μιλούσα στους φίλους μου για το τι με ενοχλεί, θα προτιμούσα να μου έδιναν μια σύντομη γνώμη και να προχωρούσαμε αλλού.

Γ) Θα προτιμούσα οι φίλοι μου να μου παρουσίαζαν μία άλλη οπτική σε κάτι, μία λύση που μπορεί να έχω παραβλέψει ή ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπω τα πράγματα, που μπορεί να με βοηθήσει να δω την κατάσταση διαφορετικά και να συνεχίσω.

8. Όταν σκέφτεστε πράγματα στη ζωή σας που σας ενοχλούν, τι είναι πιο πιθανό να κάνετε :
 
Α) Να νιώσετε καταβεβλημένος, αγχωμένος και θλιμμένος, και μετά να επικεντρωθείτε σε αυτά τα συναισθήματα. Φαίνεται να ακολουθώ μια καθοδική πορεία μερικές φορές.

Β) Να αγχωθείτε, αλλά παράλληλα να ενεργοποιηθείτε βρίσκοντας νέες οπτικές και λύσεις.

Γ) Να σκεφτείτε ότι πάντα υπάρχουν ενοχλητικά πράγματα και να προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε σε κάτι άλλο.

Αν έχετε περισσότερα (Α) :
Είστε επιρρεπής στο να σκέφτεστε επίμονα αυτά που σας απασχολούν, δηλαδή στο αναμάσημα της σκέψης, και «κολλάτε» στο πρόβλημα που σας απασχολεί. Δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε το αρνητικό συναίσθημα, αντίθετα επικεντρώνεστε σε αυτό και έτσι δεν αφιερώνετε διανοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων σας.

Αν έχετε περισσότερα (Β): 
Κάνετε μια καλή προσπάθεια για να μην ‘κολλάτε’ σε αρνητικές σκέψεις, ωστόσο δε σας είναι πάντα εύκολο. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πιο παραγωγικό να βρίσκετε λύσεις και να αναζητάτε βοήθεια για τη διαχείριση δύσκολων θεμάτων, αλλά δεν έχετε εμπεδώσει το μηχανισμό που γίνεται αυτό.

Αν έχετε περισσότερα (Γ) :
Συγχαρητήρια, έχετε κατορθώσει να μην κολλάτε σε αρνητικές σκέψεις και να μην τις αναμασάτε! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα ή ότι δεν έχετε αρνητικά συναισθήματα λόγω καταστάσεων και συνθηκών. Ωστόσο, έχετε μάθει να κινήστε γρήγορα προς τη διαχείριση τους και την επίλυση των όποιων προβλημάτων σας απασχολούν. Έχετε κατακτήσει έναν διανοητικό μηχανισμό που σας βοηθάει να διαχειρίζεστε πολύ καλά τη ζωή σας, χωρίς άγχος και στεναχώρια.

Λέξεις - κλειδιά : άγχος, στρες, κακές σκέψεις, άσχημα συναισθήματα, κατάθλιψη, στεναχώρια, δυσκολίες σχέσεων, προβλήματα σχέσεων, ψυχολογία, Λίζα Βάρβογλη.





Μ’ αρέσει να βάζω τελείες.....!!!!!!!

Πολλές μικρές τελίτσες που δείχνουν ότι τίποτα δεν σταματά... 

Η ζωή δεν βάζει ποτέ τελεία. Πώς να βάλει τελεία στην δημιουργία, στον Έρωτα, στην Αγάπη. Τελειώνει μάτια μου η Αγάπη; 

Μπορεί να τελειώνει μια δουλειά όμως η ικανότητα για δημιουργία δεν σταματά..

Μπορεί να τελειώνει μια σχέση όμως ο έρωτας δεν σταματά...

Μπορεί να τελειώνει ένα χάδι, μια αγκαλιά όμως η αγάπη δεν σταματά...

Η ζωή δεν βάζει τελείες γιατί ρέει κυκλικά...

Ένας ερωτικός σύντροφος μπορεί να φύγει... 
Εε! Και! 

Μήπως δεν θα ξαναζήσεις ηλιοβασιλέματα αγκαλιά με ένα άλλο πρόσωπο; Μήπως δεν θα ξανασκιρτήσει η καρδιά σου, δεν θα αγγιχτείς, δεν θα ξαναγγίξεις, δεν θα ξανανιώσεις ρίγη στο σώμα σου;

Μια επαγγελματική συνεργασία, μια δουλειά σταματά... 
Εε! Και! 

Μήπως τελείωσε κι η ζωή σου και δεν μας το λες. Το αντίθετο μάλιστα. Όλο το Σύμπαν ανοίγεται μπροστά σου με άπειρες διαφορετικές δυνατότητες αρκεί να είσαι ανοικτός να τις δεις...

Μια φιλία τελειώνει... 
Εε ! Και! 

Οι άνθρωποι δεν είναι αυτοκόλλητα. Ο καθένας βαδίζει το μονοπάτι του ακολουθώντας το κάλεσμα του. Σημασία έχουν οι στιγμές που ζήσαμε, η γεύση που μας άφησαν στα χείλη και η συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε και που πάμε...

Όταν κλείνει ένας κύκλος στη ζωή σου σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί και τα μαθήματα που χρειαζόταν να πάρεις. Τότε η Ζωή σε παίρνει μαλακά στις φτερούγες της και σε ανεβάζει ¨σπειρωτά¨ σε ένα άλλο κύκλο πιο όμορφο και συνειδητό γιατί τον πλημμυρίζει η ομορφιά της ωριμότητας. Η ομορφιά της προηγούμενης εμπειρίας...

Και τα ''σπειρωτά'' σου ταξίδια θα συνεχίζονται πλουτίζοντας το Νου και την Καρδιά σου, κάνοντας πιο ανάλαφρη την Ψυχή σου...

Αυτό το κόψε-ράψε των συναισθημάτων

Όλοι μου λένε : 
Μη δίνεις πολλά, κράτα λίγο και για σένα, μη δίνεσαι από την αρχή, κοίτα πρώτα πως θα εξελιχτούν τα πράγματα...

Και όλο αυτό σημαίνει μην αγαπάς πολύ, μην ερωτεύεσαι πολύ, μην αγκαλιάζεις πολύ, μην αφήνεσαι πολύ...

Μην χαρίζεις αν δεν πάρεις υπογραφή στο πιστοποιητικό της Ζωής ότι ο άλλος, οποιοσδήποτε είναι αυτός (σύντροφος, φίλος, συνεργάτης, συνάνθρωπος, μαθητευόμενος, θεραπευόμενος...), θα είναι συνεπής...

Συνεπής σε τι ρωτάω εγώ, στην αγάπη στο μοίρασμα, στην παρουσία, στην κατανόηση...

Δεν δίνει πιστοποιητικά η Ζωή μάτια μου. Δεν παρέχει εγγυήσεις. Αυτή είναι η μαγεία της, η ομορφιά της. Ποιος σου είπε ότι πρέπει να δώσεις για να νιώσει καλά ο άλλος, να σε αναγνωρίσει, να σε θαυμάσει να σου πει ευχαριστώ...

Για σένα δίνεις. Για να παραμείνεις ολόκληρος άνθρωπος. Για να γεμίζεις με ενέργεια και να χαίρεσαι την κάθε στιγμή της ζωής σου. Να παραμένεις ζωντανός και να ρέεις μέσα στο χρόνο...

Αυτό το κόψε-ράψε των συναισθημάτων μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Άνθρωποι μισοί, με μισά συναισθήματα να περιμένουν μικρές μπουκιές Ζωής...

Εε! Όχι λοιπόν, εμένα δεν μου ταιριάζει αυτό γιατί θέλω να ζω ολοκληρωτικά. Να αναπνέω Ζωή και να την αισθάνομαι να κυλά μέσα σε κάθε κύτταρο μου. 

Κι αν θες να ξέρεις μάτια μου ο μόνος τρόπος να παραμένεις ζωντανός και να ξεγελάς τον χρόνο είναι να δίνεσαι ολοκληρωτικά. Θυμάσαι τότε που ήσουν παιδί και αυθόρμητα λειτουργούσες έτσι. Δεν υπήρχαν τότε περικοπές στα συναισθήματα, στις αγκαλιές, στο παιχνίδι. Υπήρχε μόνο το Ζω!

Έλα λοιπόν Ζήσε μαζί μου! 
Ζήσε μαζί μας…





despoina palamari

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Γεννηθήκαμε με αδάμαστο Πνεύμα…!!!!!

Όλες οι αλλαγές στον κόσμο άρχισαν από ανθρώπους που έβλεπαν μακριά και πίστευαν ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Που δεν περιοριζόταν στα μέτρα και τα σταθμά της λογικής τους αλλά αφουγκραζόταν την καρδιά τους και έδιναν φως στο όραμα τους. Ένα όραμα που δεν αφορούσε την τσέπη τους, τις προσδοκίες τους, τον μικρόκοσμο τους αλλά το γενικότερο καλό…

Κι εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε καλά αυτό! Tο δείχνει η ιστορία μας. Ποτέ δεν μας σταμάτησε τίποτα! Το ΟΧΙ που έβγαινε από τα χείλη μας ερχόταν από την καρδιά μας δονούσε το στερέωμα και έφερνε ανατροπές αλλάζοντας την ροή της ιστορίας…

ΟΧΙ φωνάζαμε και τρέχαμε στις Θερμοπύλες, στα Δερβενάκια, στη Βόρεια Ήπειρο… Και τώρα καλούμαστε να για άλλη μια φορά να πούμε ΟΧΙ!

ΟΧΙ στους εξουσιαστές που μας θέλουν πρόβατα… που θέλουν να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι και να εκλιπαρούμε για ένα πιάτο φακή…

ΟΧΙ στο παράλογο…

Γιατί λογικό δεν είναι να ζεις μέσα στο φόβο, την φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια και να μαθαίνεις στα παιδιά σου να μην δρουν, να μην αντιδρούν και να γίνονται ρομποτάκια στους χειρισμούς των «επιτήδειων»…

Λογικό δεν είναι να καταστρέφεις το ελεύθερο πνεύμα σου και να ξεριζώνεις τα φτερά σου για να μην δοκιμάσεις να πετάξεις φλερτάροντας με την ελευθερία…

Γεννηθήκαμε με αδάμαστο Πνεύμα…

Τι είναι αυτό άραγε που μας ευνουχίζει και μας μεταλλάσσει από Ανθρώπους σε ανθρωπάκια;

Τι είναι αυτό που μας κάνει να επιλέγουμε να είμαστε Ραγιάδες και για ένα πιάτο φακή (που το χρυσοπληρώνουμε), να απορρίπτουμε τα πρωτοτόκια της Ελευθερίας;

Και αναρωτιέμαι: Ποιος είναι ο αληθινός πλούτος;

Αυτά που έχουμε, που νομίζουμε ότι κατέχουμε και που φτιασιδώνουν το προσωπείο μας τροφοδοτώντας το Εγώ μας;

Όλη σου τη ζωή μοχθείς, τρέχεις, χτίζεις… 

Χτίζεις σπίτια στην άμμο και δεν το 'χεις καταλάβει. Αρκεί μια φωτιά, μια πλημμύρα, ένας σεισμός για να γκρεμίσουν τον ''μόχθο'' σου...

Τίποτε δεν είναι σίγουρο έξω από Σένα… 

κ α τ ά λ α β ε   τ ο…

Το μόνο σπίτι που δεν μπορεί να γκρεμιστεί ποτέ ούτε από φωτιές ούτε από πλημμύρες ούτε από σεισμούς ούτε από οικονομικές καταστροφές είναι το σπίτι του Εαυτού σου…

Και είναι καλό στις δύσκολες στιγμές να στρέφεσαι στο Θεό αλλά δεν αρκεί να πιστεύει ο Θεός σε σένα, πρέπει κι εσύ ο ίδιος να πιστέψεις στον εαυτό σου…

Εύχομαι μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να καταφέρουμε να δούμε τον Eαυτό μας, να ξεπεράσουμε τα προγράμματα και τους προσδιορισμούς που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια και η απόφαση που θα πάρουμε, όποια κι αν είναι αυτή, να μας οδηγήσει να γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι…





despoina palamari