Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η ζωή δεν είναι αλλού… είναι εδώ...!!!!

Απλώνω τα χέρια μου να πιάσω τη ζωή μου, αλλά αυτή… όλο μου ξεφεύγει

«Σαν το νερό είμαι», μου λέει «δεν μπορείς να με κρατήσεις στα χέρια σου… γλυστράω»

«Τότε έλα να περπατήσουμε πλάι πλάι», της λέω: «Εγώ θέλω να περπατώ δίπλα σου κι εσύ συνεχώς θέλεις να προπορεύεσαι» «Έτσι θέλω να’ μαι εγώ» μου λέει, «Θέλω να τρέχω γρηγορότερα και από το χρόνο»

Τη μια μου γυρίζει την πλάτη και με αναγκάζει να περπατάω συνεχώς πίσω της. Την άλλη μου κλείνει πονηρά το μάτι πάνω από τον ώμο της, όταν γυρνά για λίγο το κεφάλι της να κοιτάξει αν ακόμα βρίσκομαι εκεί. 

Και την άλλη έρχεται λίγο δίπλα μου, τόσο όσο για να με σαγηνεύσει με το άρωμά της, και μετά φεύγει ξανά και με καταδικάζει να μείνω με αυτή την ανάμνηση…

Ζωή μου… γιατί μου κάνεις τόσα παιχνίδια;
Ανοίγω το βήμα μου να την προφτάσω αλλά εκείνη κάνει μεγαλύτερα βήματα και προπορεύεται πάλι.

Κοντοστέκομαι, κάνω να απομακρυνθώ από κοντά της, μειώνοντας τα βήματά μου αλλά το μυρίζεται και κάνει αμέσως μικρότερα βήματα! Γυρνάει για λίγο προς το μέρος μου και μου ψιθυρίζει, σχεδόν ερωτικά «θέλω να σε αισθάνομαι, μην απομακρύνεσαι» 

Μετά την προτροπή της, κρατώ σταθερό το βήμα μου αλλά το ομολογώ, θέλω να τρέξω να την προσπεράσω!Λες και το καταλαβαίνει και δίνει και πάλι το ρυθμό…

Ένα ραβασάκι μου πετάει όταν νομίζω ότι τη χάνω στην επόμενη γωνία. Έχει ζωγραφίσει κάτι που δεν το καταλαβαίνω. Το διπλώνω και το βάζω στην τσέπη μου. Ωχ, έστριψε! Ξαφνικά έχασα την οπτική επαφή μαζί της. Τρέχω να καλύψω την απόσταση. Κοιτάω από δω, κοιτάω από κει… πουθενά! Την έχασα… Πανικός με πιάνει. Φωνάζω το όνομά της…

«Ζωή!… Ζωή! Που είσαι ζωή μου;» Απάντηση καμία.

Αρχίζω να τρέχω φωνάζοντας το όνομά της. Φωνάζω όλο και πιο δυνατά μήπως και με λυπηθεί και έρθει να με συναντήσει. Τίποτα όμως. Τα πόδια μου αρχίζουν να μη με βαστάνε και κουλουριάζομαι σε μια γωνία χωρίς να βγάλω άχνα, περιμένοντας μήπως και φανεί. Και πάλι, τίποτα. Έμεινα καταμεσής του δρόμου, χαμένος. Τώρα χωρίς ζωή, τι θα κάνω; Έχασα τη ζωή μου και χάθηκα κι εγώ…

Μια σκέψη μου έρχεται στο μυαλό. Μήπως με ψάχνει και εκείνη; Τότε να πάω στο μέρος που χαθήκαμε να την περιμένω! Ατελείωτος ο χρόνος της αναμονής… κι εκείνη, άφαντη.

«Μήπως γύρισε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε να περπατάμε;» σκέφτομαι, και παίρνω το δρόμο του γυρισμού, ευελπιστώντας ότι θα έχει κάνει και εκείνη την ίδια σκέψη. Τίποτα όμως, δεν τη συνάντησα πουθενά.

Απελπίζομαι, μια καταχνιά κυριεύει την ψυχή μου… Με εγκατέλειψε η ζωή. και τι νόημα τώρα έχει η ζωή μου χωρίς τη ζωή; «Η ζωή είναι αλλού» σκέφτομαι. Κι εγώ εδώ μαζί μου δεν έχω τίποτα, αφού δεν έχω εκείνη.

Ξάφνου, θυμάμαι ότι έχω το ραβασάκι της στην τσέπη μου. Ξεδιπλώνω το χαρτί και αυτό που πριν δεν καταλάβαινα, είναι τώρα ένα ξεκάθαρο σχεδιάγραμμα διαδρομής, με ένα χειρόγραφο σημείωμα. 

Και εκεί μέσα στην απόγνωση της ψυχής μου, συνειδητοποιώ πως μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή του πήγαινε και έλα, του μπρος και του πίσω, έχασα αυτό που νόμιζα ζωή μου για να βρω την αληθινή ζωή μου και τον εαυτό μου στο σήμερα!

Ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μου και ένα δάκρυ χαράς κυλάει απ΄τα μάτια μου. Όταν διαβάζω το χειρόγραφο σημείωμα που λέει: «Για να φτάσεις στο εδώ, θα περάσεις από το αλλού. Και όταν φτάσεις εδώ να ξέρεις, γυρισμό δεν έχει πια πίσω… Η ζωή δεν είναι πια αλλού. Είναι εδώ!»




Συγγραφέας Λίνα Παυλοπούλου

Σε όλους εκείνους τους καθηγητές που μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους...!!!!

Την έλεγαν Ελένη, έτσι μας είχε συστηθεί μπήκε μέσα στην αίθουσα και τα παιδικά μας μάτια την καταβρόχθισαν με την περιέργειά τους.

Είχε σγουρά μαλλιά, ήταν χαμογελαστή, υποστηρικτική και πάντα χαρούμενη. Δε θυμάμαι αν ήταν όντως τόσο όμορφη όσο μου έμοιαζε, δε θυμάμαι καν αν ήταν πράγματι τόσο υπέροχη δασκάλα όσο πίστευα· δε θυμάμαι αν όσα έμαθα τα έμαθα αποκλειστικά από αυτήν ή έβαλαν το χεράκι τους...

κι όλοι εκείνοι οι καθηγητές που ακολούθησαν, θυμάμαι όμως με απόλυτη ακρίβεια πως η δασκάλα μου αυτή με έκανε να αγαπάω το σχολείο και πως η ίδια γυναίκα με έκανε να θέλω να γίνω καθηγήτρια κι η ίδια, κι αυτό, όπως και να το κάνουμε, κάτι έχει να λέει.

Ακολούθησαν κι άλλοι, όχι πολλοί, μα ακολούθησαν· ξέρεις, σε μια χώρα που αποτελείται κατά 70% από δικηγόρους, γιατρούς και καθηγητές, παράγεται γενικότερα πολύ περισσότερη διάνοια απ’ όση μπορεί να καταναλωθεί, μα κανένα άθροισμα μονάδων iq δε διασφαλίζει μεταδοτικότητα ή δυνατότητα αφύπνισης των υπαρχόντων πολωμένων απ’ τη θρησκεία και την «αθάνατη ελληνική οικογένεια που τα ξέρει όλα» μυαλών. 

Τρεις-τέσσερις θα ήταν με λίγα λόγια στην τόσο μακρόχρονη πορεία μου στην ελληνική παιδεία, κάπου τόσοι υπολογίζω να ήταν και για εσένα, και να ξέρεις πως αν ισχύει κάτι τέτοιο είμαστε απ’ τους τυχερούς γιατί άλλοι δε συνάντησαν ούτε τόσους.

Επειδή όλοι, κάπως κάπου, κάποτε στη ζωή μας είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα δάσκαλο ή καθηγητή που δε φρόντισε απλά να μας διδάξει πως ένα κι ένα κάνει δύο, μα φρόντισε να μας διδάξει πως η μάθηση είναι κάτι πολύ παραπάνω από στείρα αποστήθιση και γνώσεις που υπάρχουν γραμμένες σε βιβλία· ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που έγιναν καθηγητές όχι απλά με το πτυχίο τους..., 

μα επειδή έμφυτα γνώριζαν πως αυτό που χρειάζονται τα παιδιά δεν υπήρξε ποτέ γραμμένο σε εγκυκλίους και πλάνα ύλης, υπήρχε όμως μέσα τους και θεώρησαν μοναδικό χρέος της σταδιοδρομίας τους να σε κάνουν να σκεφτείς κι όχι να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους.

Ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που καμιά φορά έλεγαν «δεν ξέρω», «θα το ψάξω και θα σου πω», «πολύ καλή ερώτηση μα δεν μπορώ να σου απαντήσω στα σίγουρα», που τσαλακώθηκαν μπροστά στους μαθητές τους, που παράβλεπαν απουσίες ή έβαζαν ένα-δυο βαθμούς παραπάνω συνωμοτικά για να μη μείνεις στην τάξη..., 

που ήξεραν να ξεχωρίζουν το δημιουργικό χάος απ’ το χάος σκέτο και δεν κατέφυγαν ποτέ σε τιμωρίες για να υπογραμμίσουν στο ακροατήριό τους ποιος είναι το αφεντικό εκεί μέσα, καθώς δεν είδαν ποτέ τους κάποιο αφεντικό στην αντανάκλασή τους στην τζαμαρία της αίθουσας κι επειδή έγιναν εκπαιδευτικοί γιατί το έλεγε η καρδούλα τους κι όχι ο μπαμπάς τους.

Είναι οι καθηγητές εκείνοι που δε συμπάθησαν ποτέ την έδρα και το τεφτέρι με τα ονόματα, που δεν είχαν αρχηγικές τάσεις και σύνδρομα, που δεν είπαν ποτέ «βγάλτε μια κόλλα χαρτί». 

Είναι εκείνοι που αντιπαθούσαν τις εξετάσεις και τα διαγωνίσματα, που είχαν καλλιεργημένη την ενσυναίσθησή τους κι απέφευγαν συστηματικά οτιδήποτε γεννούσε άγχος και δεν προήγαγε την ελεύθερη σκέψη, χωρίς να φοβούνται το ξεβόλεμα και το παραστράτημα απ’ τις to do list του υπουργείου.

Είναι οι σπάνιοι εκείνοι άνθρωποι που πάντα έβρισκαν τα λάθη σου λογικά γιατί ήξεραν πώς σκέφτεσαι, γιατί είχαν το σπάνιο χάρισμα να θυμούνται πώς δουλεύει το παιδικό, το εφηβικό μα και το κουρασμένο ενήλικο μυαλό, ήξεραν πώς να μην κρίνουν, να προσαρμόζονται, να διευκολύνουν...

που αν δε μάθαινες με τον τρόπο που δίδασκαν, δίδασκαν με τον τρόπο που μαθαίνεις, που έκοβαν κι έραβαν το μάθημά τους στα μέτρα σου κι ουδέποτε σου ζήτησαν να χωρέσεις εσύ στα δικά τους πατρόν. 

Άλλωστε άνθρωποι σαν αυτούς ξέρουν καλά πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν νιώθουν αποδεκτά, όταν δεν κάνουν μόνο λάθη, όταν συμπαθούν το δάσκαλό τους κι ακόμα καλύτερα όταν γνωρίζουν πως τους συμπαθεί κι αυτός

Ήταν όλοι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που σου έδιναν συγχαρητήρια κάθε φορά που έκανες κάτι με το δικό σου τρόπο και δεν ακολουθούσες τη δική τους πεπατημένη, που δε σε μάλωναν για το γραφικό σου χαρακτήρα, που στόχευαν στην πρόοδο κι όχι στην τελειότητα. 

Είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που προάγουν την πεποίθηση πως η διδασκαλία, όταν γίνεται σωστά, είναι αγάπη, είναι νιάξιμο, είναι «εγώ είμαι εδώ», είναι «μπορείς». Όχι, δεν είναι εύκολο όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν, είναι δύσκολο, ίσως είναι και το πιο δύσκολο επάγγελμα από όλα, αρκεί να το λειτουργείς, να μην το κάνεις διαδικαστικά.

Όλοι είχαμε λοιπόν έναν τέτοιο δάσκαλο στη ζωή μας· έναν άνθρωπο που δε μας μεταλαμπάδευσε απλά γνώσεις, μας έκανε και καλύτερους ανθρώπους, μας βοήθησε να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας, μας μάλωνε με βλέμματα κι όχι με φωνές ή τιμωρίες, μας έκανε να αγαπάμε το σχολείο ακόμα κι αν δεν ήμασταν καλοί μαθητές. 

Όχι, δεν είναι εύκολο, ας λένε εκείνοι που δεν ξέρουν. Ξέρεις γιατί; Επειδή η σπουδαιότητα του να είσαι εκπαιδευτικός είναι πως πλάθεις ζωές, πως έχεις στα χέρια σου το μέλλον· κι επειδή η δυσκολία του να είσαι εκπαιδευτικός είναι ακριβώς η ίδια.




Φρόσω Μαγκαφοπούλου
pillowfights.gr, fanpage.gr

3 λόγοι γιατί σας παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά...!!!!

Είχατε ποτέ την εμπειρία να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά; Επειδή ο Νόμος της Έλξης διέπει την ζωή μας, οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας είναι εκείνα που δημιουργούν την πραγματικότητά μας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα προβλήματά μας! Μερικές φορές έχουμε μια αρνητική εστίαση που έχει γίνει τόσο δυνατή που έχει ως αποτέλεσμα να έλκουμε το ίδιο πρόβλημα επανειλημμένως.

Επομένως, γιατί να έχουμε μια αρνητική εστίαση σαν αυτή; Ακολουθούν τρεις συνηθισμένες συνήθειες που προκαλούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα μέσω της αρνητικής προσήλωσης. Αν και εσείς συναντάτε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά, κοιτάξτε αν έχετε κάποια από αυτές τις συνήθειες/συμπεριφορές.

Μιλάτε ή παραπονιέστε για το πρόβλημα
Για πολλούς από εμάς, αυτός είναι ο πιο δυνατός λόγος που έλκουμε προβλήματα επανειλημμένως. Οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε πολύ και έχουμε την τάση να λέμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Παράπονα για ένα πρόβλημα στη μέση, για μια κακή σχέση ή έναν αγενή εργοδότη, μπορούν να γίνουν εθιστικά και αυτό δημιουργεί πολύ επιπλέον μαγνητισμό για αυτές τις αρνητικές καταστάσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να σταματήσετε να παραπονιέστε. Αρχικά, το να «δαγκώνετε την γλώσσα σας» μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο να περιορίσετε τις αρνητικές κουβέντες.

Σκέφτεστε με εμμονή το πρόβλημα
Πολλοί άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία πιστεύουν ότι το να ανησυχούν για κάτι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους, όμως τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, από αυτό. Όταν ανησυχούμε για τα προβλήματά μας, τους δίνουμε μεγαλύτερη δυναμική και καταλήγουμε να είμαστε ολοένα και πιο μακριά από την λύση τους.

Παρόλο που πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε ότι η αρνητική σκέψη δημιουργεί προβλήματα, το να αλλάξουμε τις σκέψεις μας είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε. Οι σκέψεις μας κινούνται πολύ γρήγορα και έρχονται χωρίς πολλή προσπάθεια, επομένως ο έλεγχος των σκέψεων μπορεί να είναι λιγάκι δύσκολος.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα και αν μπορείτε να αλλάξετε πολλές από τις εκούσιες σκέψεις σας, θα έχετε ακόμα κάποιες ανεπιθύμητες, ακούσιες, εδώ και εκεί και αυτό είναι εντάξει. Μερικές αρνητικές σκέψεις δε θα χαλάσουν τη ζωή σας, για αυτό να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας, ειδικότερα στην αρχή.

Έχοντας διαπιστώσει ότι είμαστε ολοκληρωτικά απασχολημένοι με ένα πρόβλημα, μπορούμε να κάνουμε ένα συνειδητό περισπασμό, και αυτό μπορεί να έχει ένα πολύ ριζικό αποτέλεσμα στην κατάστασή μας.

Την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε ότι είστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι για ένα πρόβλημα, απλά πείτε στον εαυτό σας κάτι όπως «Μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα αργότερα, αλλά τώρα θα συγκεντρωθώ σε κάτι πιο ανεβαστικό». Έπειτα, βρείτε μια δραστηριότητα που θα σας φέρει λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή σας.

Μπορείτε να δείτε μια αστεία ταινία, να καλέσετε έναν καλό φίλο ή να κάνετε ένα χόμπι που σας κάνει χαρούμενους. Μπορείτε επίσης να ακούσετε ανεβαστική μουσική ή να γυμναστείτε.

Ο περισπασμός είναι μια πολύ καλή συνήθεια που μπορείτε να αναπτύξετε, επειδή σας βάζει στη σωστή κατεύθυνση, δονητικά. Αν κάθε φορά που είστε εμμονικοί κάνετε ένα βήμα πίσω και θέτετε τον εαυτό σας σε μια υψηλότερη δόνηση, θα δημιουργήσετε μια συνήθεια που θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε από τις αρνητικές σκέψεις γρήγορα, σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Με την εξάσκηση, θα γίνει η προεπιλεγμένη συμπεριφορά σας, να αποσπάτε την προσοχή σας όταν οι σκέψεις σας γίνονται τόσο αρνητικές. Όταν ο θετικός περισπασμός γίνει η αυτόματη αντίδρασή σας στις έμμονες αρνητικές σκέψεις, θα δείτε μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά σας.

Παρεκτρέπεστε από φόβο
Οι πράξεις μας έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τη δόνησή μας και τις πεποιθήσεις μας. Οι πράξεις μας όχι μόνο είναι μια αντανάκλαση της δόνησής μας και του πώς αισθανόμαστε μέσα μας, αλλά έχουν επίσης και τη δύναμη να αλλάξουν τη δόνησή μας και το πώς νιώθουμε.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε ακούσει ότι όταν είστε πεσμένοι μπορείτε απλά να χαμογελάτε για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας για λίγο. Παρόλο που το χαμόγελο δεν είναι αυθεντικό, η απλή πράξη του χαμόγελου προκαλεί μέσα μας ένα συναισθηματικό ανέβασμα.

Αυτό λειτουργεί επειδή οι διαθέσεις μας και οι πράξεις μας δουλεύουν μαζί δίπλα δίπλα. Η αλλαγή της διάθεσής μας, θα αλλάξει τη συμπεριφορά μας και η αλλαγή της συμπεριφοράς μας θα αλλάξει τη διάθεσή μας. Συνεπώς, αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας παρατηρώντας ένα πρόβλημα, αλλάζουμε και τον τρόπο που νιώθουμε για το πρόβλημα και τότε το πρόβλημα εκδηλώνεται διαφορετικά στην πραγματικότητά μας.

Για αυτό το λόγο, οι πράξεις που επιλέγουμε να κάνουμε έχουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα στις καταστάσεις που έλκουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο θέμα συνέχεια, μπορούμε συνήθως να βρούμε κάποιες συμπεριφορές που υποδηλώνουν φόβο για το πρόβλημα. Μειώνοντας και εξουδετερώνοντας αυτές τις φοβικές συμπεριφορές, μπορούμε συνειδητά να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και τη δόνησή μας σχετικά με το θέμα.

Για παράδειγμα, αν παλεύω να μείνω υγιής είναι πιθανό να συμπεριφέρομαι έτσι εξαιτίας του φόβου μου να μην αρρωστήσω. Ίσως να πλένω μανιωδώς τα χέρια μου, να παίρνω βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μου και να αποφεύγω όλους τους άρρωστους ανθρώπους στη ζωή μου. Με τη σειρά της, αυτή η αρνητική, φοβική εστίαση, φέρνει την αρρώστια πιο κοντά σε μένα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή στέλνω ένα μήνυμα στο Σύμπαν που ουρλιάζει ότι «Φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω!»

Ξανά, παίρνουμε αυτό στο οποίο εστιάζουμε, είτε είναι κάτι που θέλουμε είτε όχι! Όταν κάνουμε πράξεις που βασίζονται στο φόβο, για να αποφύγουμε την αρρώστια, αυτό που ξέρει το σύμπαν είναι ότι σκεφτόμαστε να αρρωστήσουμε. Έτσι, παρόλο που αυτές οι πράξεις γίνονται με την πρόθεση να αποφύγουμε αρρώστιες και ασθένειες, σε πολλές περιπτώσεις μας οδηγούν εκεί.

Ένας καλός κανόνας είναι να αξιολογούμε τις επιλογές μας στις πράξεις μας, ειδικότερα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Όταν έλκουμε επαναλαμβανόμενα ανεπιθύμητα γεγονότα, είναι σοφό να κάνουμε μια παύση και να αναρωτιόμαστε αν πηγαίνουμε προς εκεί που θέλουμε ή φεύγουμε μακριά από εκείνο που δε θέλουμε.

Δεν έχει σημασία σε ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Όσο κινούμαστε είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και συνεπώς στην κατάσταση της έλξης.

Τώρα, αυτά δεν αναφέρονται για να πούμε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, να μη φοράτε ζώνη όταν οδηγείτε ή να μην παίρνετε τις βιταμίνες σας. Αν αυτά σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα για την κατάσταση, τότε σίγουρα κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Το να νιώθετε προστατευμένοι είναι μια υψηλότερη δονητική κατάσταση από το να νιώθετε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι, έτσι αν το να κάνετε κάτι με προστατευτική διάθεση, σας βοηθάει να νιώθετε ασφαλείς, τότε επιδιώξτε το.

Αν νομίζετε ότι κάνετε μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγετε το φόβο σας, αυτές οι έμμονες πράξεις είναι σίγουρα μέρος του προβλήματος. Όπως οι έμμονες σκέψεις, οι έμμονες πράξεις είναι επικίνδυνες επειδή δείχνουν μια δυνατή εστίαση σε κάτι ανεπιθύμητο.

Πάντα να θυμάστε ότι η καλύτερη προστασία που θα έχετε ποτέ είναι η δονητική ευθυγράμμιση. Όταν προβάλλετε μια πολύ υψηλή δόνηση είστε εκατό τοις εκατό ασφαλείς και θα έλκετε μόνο επιθυμητά γεγονότα και καταστάσεις. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε προστασία σε τακτική βάση, κάντε κάποια βήματα για να ανεβάσετε τη δόνησή σας και δουλέψτε για να μειώσετε την εξάρτησή σας από τις προστατευτικές πράξεις.

Κάθε φορά που επιλέγετε να κάνετε σκέψεις και πράξεις υψηλής δόνησης, μειώνετε την αρνητική έλξη, για αυτό να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας για τα κατορθώματά σας και να βοηθάτε τον εαυτό σας όταν γλιστράτε. Η εξουδετέρωση κάποιας εδραιωμένης αρνητικής κατάστασης απαιτεί εξάσκηση και φυσικά υπομονή.




Φωτογραφία: www.schama.

5 σημάδια που δηλώνουν ότι το τρίτο μάτι σας ανοίγει...!!!!

Από τις αρχαίες εποχές, το τρίτο μάτι ήταν σεβαστό από όλων των ειδών κουλτούρες. Σήμερα, το ξέρουμε ως επίφυση αλλά αποκαλείται ακόμα τρίτο μάτι στο πνευματικό κόσμο.

Το τρίτο μάτι θεωρείται ως πνευματικό σημάδι που αντιπροσωπεύει την ικανότητα μας να κατακτούμε όλων των ειδών προκλήσεων στην καθημερινή μας ζωή με το να στρεφόμαστε στην εσωτερική μας σοφία.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα για το τρίτο μάτι από αυτό.
Στις περισσότερες ανατολικές παραδόσεις, το τρίτο μάτι είναι αναμφισβήτητα αληθινό, κάτι που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί και προφανώς να αισθανθεί όταν έχει δυνατή αίσθηση του εαυτού του και ενσυνειδητότητα.

Είναι αυτό που αναφέρεται ως η σύνδεση μεταξύ του σώματος και του πνεύματος μας.

Όταν διαλογιζόμαστε χωρίς καμία συνοχή, το τρίτο μάτι ανοίγει και ο εσωτερικός καθοδηγητής μας γίνεται δυνατότερος και περισσότερο παρών στο να οδηγήσει δύναμη στη ζωή μας.

5 σημάδια που δηλώνουν πως το τρίτο μάτι σας ανοίγει :

1. Έντονη πίεση ανάμεσα στα φρύδια σας.
Γενικά, όταν το τρίτο μάτι ανοίγει ξεκινά να εκδηλώνεται σε ένα βαθύτερο επίπεδο, σχετίζεται με την συνείδηση της αίσθησης ανάμεσα στα φρύδια σας.

Είναι σαν κάποιος να σας ακουμπά ελαφρά ή ίσως να νιώσετε μια διάδοση θερμότητας.

Είναι σαν ένα σημάδι που σας τραβάει πίσω στο πνευματικό επίπεδο του μυαλού.

2. Αυξημένη προβλεπτικότητα
Ένα από τα πιο φανερά σημάδια που δηλώνουν πως το τρίτο μάτι ανοίγει είναι η αύξηση της προβλεπτικότητας ή της διαίσθησης που ξεκινάτε να βιώνετε. Εάν δώσετε προσοχή.

Διαίσθηση είναι η ικανότητα του να γνωρίζετε κάτι πριν συμβεί ή να ξέρετε ότι κάτι είναι σωστό ή λάθος λόγω της προαίσθησης.

Συχνά έρχεται και φεύγει χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο, με τον καιρό αυτό το αίσθημα μπορεί να γίνει δυνατότερο και να καταλήξει να γίνει μια διαδικασία καθοδήγησης στην καθημερινότητα σας.

Μπορεί να ξεκινήσετε να νιώθετε προειδοποιητικά σημάδια ή το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη σας κίνηση χωρίς εξήγηση.

Μην αμφισβητείτε την διαίσθηση σας. Χρησιμοποιείστε την! Μπορεί να μην είναι πάντα σωστή, ωστόσο τις περισσότερες φορές σίγουρα θα σας οδηγήσει στον σωστό δρόμο.

3. Eυαισθησία στο φως
Με το άνοιγμα του τρίτου ματιού, θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο ευαίσθητο στο φως και να βλέπετε τα χρώματα πιο φωτεινά. Τα ζωηρά χρώματα και η επίγνωση του φωτός μπορεί να ξεκινήσουν απότομα. 

Δεν γίνονται πάντα αμέσως φανερά ή αφόρητα. Ωστόσο, η ευαισθησία στο φως συχνά φέρνει περαιτέρω επίγνωση γι αυτό που συμβαίνει γύρω σας.

Όταν επικεντρωνόσαστε βαθιά στο τρίτο μάτι (όπως στον διαλογισμό), τα φώτα του τρίτου ματιού ίσως εμφανιστούν. Το τρίτο μάτι και η σχέση του με το φως αναφέρεται για χρόνια σε πολλές παραδόσεις παγκοσμίως. Είναι ευρέως γνωστό με πολλές μορφές στα καλλιτεχνικά και θρησκευτικά έργα. 

Αν μελετήσετε αυτά τα έργα, μπορείτε να δείτε συχνά την φωτεινή σύσταση σε κυκλικά σχήματα και αστέρια φωτός να εμφανίζονται μέσα από τα σύννεφα.

Τα μάτια σας θα αλλάξουν με τον καιρό και ίσως νιώσετε ότι δεν μπορείτε να δεχτείτε αρκετό ήλιο στο δέρμα σας. Είναι φυσιολογικό.

Απολαύστε το! Απλά σιγουρευτείτε πως δεν βλάπτετε το δέρμα σας.

4. Αίσθημα σταδιακής και συνεχούς αλλαγής
Περισσότερο σημαντικό, το να υποθάλπετε ένα υγιές τρίτο μάτι σταθερά αλλάζει την προοπτική και την προσωπικότητα σας στη ζωή.

Τα αποτελέσματα του στις ωφέλιμες αλλαγές είναι επειδή τα θέλουμε και ίσως εκλιπαρούμε γι αυτά. Μπορείτε συνήθως να το δείτε στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε στους άλλους. Ίσως γίνετε πιο ανεκτικοί και λιγότερο εγωιστές.

5. Αυξημένοι πονοκέφαλοι
Η πίεση του πονοκεφάλου είναι δυνατότερη από την πίεση που αναφέραμε πριν η οποία συμβαίνει ανάμεσα στα φρύδια σας.

Ανά καιρούς, αυτή η πίεση μπορεί να ξεκινήσει ελαφρώς. Σκεφτείτε το ως μικρή ποσότητα ενέργειας που υπερφορτώνεται. Πηγαίνετε έξω και κάντε κάτι που αγαπάτε όπως διαλογισμό ή μια βόλτα.

Η πίεση στο κεφάλι είναι ένα σημάδι πως το πνευματικό μάτι ανοίγει, συγκεκριμένα στο κέντρο στου μετώπου.

Είναι μια ένδειξη ότι η επίφυση κάποιου αναπτύσσεται ενεργειακά.

Συμβουλές για την ανάληψη του τρίτου ματιού
Όταν το τρίτο μάτι ανοίγει, ξεκινάνε οι συζητήσεις μεταξύ σώματος - μυαλού στο μυαλό σας με την αντίληψη της θέσης σας στο Σύμπαν και πως είστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας σας!

Θα συναντήσετε μεγαλύτερα επίπεδα νοημοσύνης, δίνοντας σας την ικανότητα να οραματιστείτε μια καλύτερη ζωή και να επικεντρωθείτε στις δυνατότητες σας.

Θα γίνετε πολύ διαισθητικοί, κάτοχοι καλής μνήμης και θα έχετε την ικανότητα να καταλαβαίνετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορείτε να βοηθήσετε την υποθαλπόμενη δυνατή αίσθηση διαίσθησης με την ενεργοποίηση του τρίτου ματιού. Ξεκινήστε κάνοντας αυτά τα πράγματα :

Διαλογιστείτε.

Μείνετε μακριά από ζάχαρη και γαλακτοκομικά όσο περισσότερο μπορείτε.

Διαλογιστείτε έξω, φυσικά, καθισμένοι στο γρασίδι ή σε φυσικό έδαφος.

Να είστε προσεκτικοί με τις αισθήσεις σας.

Πίνετε περισσότερο νερό.

Περπατήστε στη φύση για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

Επιδείξτε και φορέστε λουλακί και μωβ χρώμα.

Αφήστε τις περιορισμένες πεποιθήσεις.

Κάντε αισθητικά πράγματα: ασχοληθείτε με τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, δουλέψτε με την μνήμη σας, ύπνωση, ακόμα και ονειροπόληση.




Μετάφραση: awakengr.com
Credits: powerofpositivity.com

Ο μόνος που θα έχεις πάντα κοντά σου είναι ο εαυτός σου...!!!!

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε, ο μόνος άνθρωπος που έχουμε και θα έχουμε κοντά μας, είναι ο εαυτός μας. Όλοι οι άλλοι έρχονται και παρέρχονται κάποια στιγμή, ακόμα και οι πιο οικείοι κι όχι απαραίτητα από δική τους ή δική μας επιλογή. 

Η ζωή είναι από τη φύση της απρόβλεπτη, ρευστή, ευμετάβλητη. Και η στιγμή και της τελευταίας ανάσας μας ακόμα – όπως και της πρώτης – έχει έναν σίγουρο σύντροφο μόνο : τον εαυτό μας. 

Κι όμως, η σχέση που θα έπρεπε πρωταρχικά να δομήσουμε - σε στέρεες και υγιείς βάσεις- προκειμένου να μη νιώθουμε ποτέ μόνοι, ποτέ ανεπαρκείς, ποτέ ανικανοποίητοι, είναι αυτή που ιεραρχείται τελευταία στα πλαίσια της ανάπτυξής μας ως κοινωνικά όντα, μέλη ενός αρμονικού συνόλου.

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε σχεδόν, διδασκόμαστε τρόπους για να ενταχθούμε στο κοινωνικό περιβάλλον. Μικρότερο στην αρχή και ευρύτερο αργότερα. Διαχωρίζουμε σωστές και λάθος συμπεριφορές και μαθαίνουμε εκείνες που θα μας βοηθήσουν να ταιριάξουμε και να ενσωματωθούμε σ’αυτό, ενώ συνηθίζουμε να θεωρούμε φυσιολογικό να δημιουργούμε και να συντηρούμε προσωπεία που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε καλύτερα το σκοπό μας.

Εστιάζουμε στη δημιουργία σχέσεων λειτουργικών που εξυπηρετούν στην ομοιόσταση του κοινωνικού συνόλου, είτε αυτό είναι ένα μικρό και οικείο σύνολο, είτε μεγάλο και απρόσωπο.

Διδασκόμαστε έτσι από πολύ νωρίς τους βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις με τους άλλους, αφήνοντας συνήθως πίσω τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την υγιή σχέση με τον εαυτό μας. 

Ξεχνώντας δυστυχώς, πως η πρώτη σχέση που δημιουργήσαμε ήταν αυτή (ακόμη και πριν τη σχέση με την μητέρα μας) και πως ανεξάρτητα με το πώς ζούμε τη ζωή μας και ποιες σχέσεις αναπτύσσουμε κατά τη διάρκειά της, ο μόνος που πάντα έχουμε και θα έχουμε ως το τέλος της ζωής μας κοντά μας, είναι ο εαυτός μας.

Μαθαίνουμε από πολύ νωρίς πως ο εγωισμός είναι κακός και πρέπει να τιμωρείται. Πως το κέντρο του σύμπαντος δεν είμαστε εμείς (αλλά κάποιοι άλλοι ίσως, που πρέπει να τους υπηρετούμε). Πως η μοναξιά είναι κατάρα και προκειμένου να την αποφύγει κανείς πρέπει να κάνει κάθε είδους υποχώρηση. Και πως η αποδοχή των άλλων είναι η μέγιστη (και ίσως η μοναδική) απόδειξη της αξίας μας.

Κι όμως, ο εγωισμός είναι απαραίτητος, αρκεί να είναι υγιής. Το κέντρο του σύμπαντος για τον καθένα είναι ο εαυτός του, αφού όλα τα αντιλαμβάνεται με κεντρικό άξονα την ύπαρξή του. Η μοναξιά είναι ανύπαρκτη για εκείνον που έχει φίλο και σύντροφο τον εαυτό του. Και η αποδοχή των άλλων δεν έχει καμία απολύτως σημασία για εκείνον που γνωρίζει ποιος είναι και ξέρει την αξία του.

Για να γνωρίσουμε κάποιον και να αποφασίσουμε αν μας αρέσει και αν ταιριάζουμε μαζί του, αρχικά τον παρατηρούμε, τον ρωτάμε να μάθουμε γι’αυτόν και τελικά σταθμίζουμε τις ποιότητές του από τις συμπεριφορές του. 

Μια διαδικασία στην οποία μπαίνουμε με ευκολία συνήθως ξανά και ξανά προκειμένου να κάνουμε φίλους, συνεργάτες, δεσμούς, ακόμη κι αν έχουμε, πληγωθεί, απογοητευτεί, προδοθεί…

Πόσο συχνά όμως κάνουμε το ίδιο με εμάς; Πόσο χρόνο διαθέτουμε για αυτοπαρατήρηση, εκτίμηση και αξιολόγηση; Και πόσο επηρεασμένη είναι η οπτική και η κρίση μας από τις φοβίες και τις ανασφάλειές μας, προκειμένου να γίνουμε φίλοι με τον μοναδικό άνθρωπο που έχουμε κάθε στιγμή δίπλα μας; μαζί μας;

Συγχωρούμε συχνά με μεγαλύτερη ευκολία τους άλλους για τα λάθη τους από ότι εμάς για τα δικά μας, είμαστε πιο επιεικείς μαζί τους, τους δικαιολογούμε πιο εύκολα και αφήνουμε τις ενοχές να δηλητηριάζουν την ψυχή μας, ενώ φροντίζουμε να τις απαλύνουμε σε εκείνους που είναι έξω από εμάς. 

Επιτρέπουμε στις ανασφάλειές μας να κλονίζουν την ισορροπία μας και στις φοβίες να υπονομεύουν την ευτυχία μας. Κι έτσι σχετιζόμαστε με άλλους, δημιουργούμε δεσμούς, κάνουμε παιδιά και συχνά βάζουμε προτεραιότητα τη δική τους ζωή έναντι της δικής μας.

Όμως, όταν πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου στο αεροπλάνο, οι οδηγίες ασφαλείας είναι σαφείς ως προς την φροντίδα των παιδιών από τους ενήλικες συνοδούς τους : πρώτα πρέπει να τις φορέσουν οι ίδιοι και κατόπιν σε εκείνα, προκειμένου να διασφαλίσουν την δική τους επιβίωση πρώτα, ώστε να είναι σε θέση να τα φροντίσουν έπειτα. 

Κι αυτό είναι ένα παράδειγμα υγιούς «εγωισμού». Γιατί κανείς δεν μπορεί να προσφέρει κάτι που δεν έχει πρώτα ο ίδιος. Κι αυτός που δεν είναι υγιής (ψυχικά ή σωματικά) δεν μπορεί να φροντίσει ουσιαστικά κανέναν.

Το να φροντίζει κάποιος τον εαυτό του και να ικανοποιεί τις ανάγκες του δεν είναι μόνο δικαίωμα (όπως ίσως νομίζουν κάποιοι). Είναι υποχρέωση και καθήκον του απέναντι στον ίδιο. Αρκεί να μην προσβάλλει, να μην πληγώνει και να μην κακοποιεί άλλους προκειμένου να το πετύχει αυτό. 

Γιατί όλες οι σχέσεις δομούνται με βάση τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Και γιατί η μόνη σχέση που μένει άρρηκτη στη ζωή μας μέχρι την τελευταία της ανάσα, είναι αυτή.

Γι’αυτό κοιτάξου στον καθρέφτη, αναρωτήσου πόσο καλά γνωρίζεις τον άνθρωπο που βλέπεις μέσα σ’αυτόν, ποιες είναι οι ανάγκες του, πόσο φροντίζεις γι΄αυτές, πόσο σου αρέσει να κάνεις παρέα μαζί του και όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις σου, χαμογέλασέ του, απολογήσου αν τον έχεις παραμελήσει και υποσχέσου του πως θα γίνεις ο καλύτερός του φίλος. Ο σύντροφός του. 

Τόλμησε να τον γνωρίσεις από την αρχή αν χρειαστεί και δεσμεύσου να τον ελευθερώσεις από τα δεσμά στα οποία τον έχεις υποβάλει ίσως χωρίς να το θέλεις.

Γιατί, όποιες σχέσεις κι αν έχεις τώρα στη ζωή σου, ο μόνος που είχες πάντα κοντά σου και θα έχεις μέχρι την τελευταία σου ανάσα, είναι ο εαυτός σου!




Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εάν αισθανθείτε κάποιο από αυτά τα 10 σημάδια, είστε ένα άτομο με εξαιρετικά εξελιγμένη συνείδηση ​​...!!!!

Ζώντας μέσα σε έναν κόσμο που αποτελείται από περισσότερους από τρισεκατομμύρια γαλαξίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν πολύ εξελιγμένα όντα που έχουν τον πολιτισμό τους μέσα στον γαλαξία μας ή και πέρα ​​από αυτόν. 

Ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, στη μεγαλύτερη εικόνα είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με το ίδιο πεδίο συνείδησης.

Ως ανθρωπότητα, είμαστε είδος που βρίσκεται στα πρόθυρα ενός άλλου εξελικτικού βήματος. Αυτό το βήμα αρχίζει αρχικά μέσα στο πνεύμα και τη συνείδηση ​​των ατόμων μέσα στην ανθρωπότητα.

Φυσικά, δεν είμαστε όλοι μας στο ίδιο σημείο στο πνευματικό μας ταξίδι. Αλλά υπάρχουν μερικά άτομα που έχουν ήδη κάνει αυτό το πρώτο βήμα και ανέβηκαν σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης.

Αν βρεθείτε σε κάποιο από αυτά τα 10 σημάδια από ό, τι οι περισσότεροι σίγουρα έχετε πολύ εξελιγμένη συνείδηση ​​και είστε ένας από τους πρώτους πυλώνες της ανόδου της ανθρωπότητας!

10 Σημάδια ότι Είστε ένα άτομο με εξαιρετικά εξελιγμένη συνείδηση :

1. Καταλαβαίνετε και τιμάτε την Ενότητα όλων των όντων. Ξέρετε, παρά τον ρόλο που παίζει κάθε πλάσμα, ότι όλοι ανήκουμε σε μία συνείδηση, όλα προέρχονται από μια πηγή ενέργειας.

2. Ξέρετε ότι ο διαχωρισμός είναι μόνο μια ψευδαίσθηση, καθώς μια δράση αφήνει ένα αποτέλεσμα σε οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, ξέρετε ότι είναι μια απαραίτητη ψευδαίσθηση για να αναπτυχθεί αυτή η ενότητα.

3. Γνωρίζετε την υψηλότερη αξία της αλήθειας και πάντα την λέτε. Και ακόμα κι αν προσπαθήσετε να πείτε ψέματα, ο κραδασμός σας θα σας εκθέσει μέσω της ενέργειας που εκπέμπετε σε εκείνους γύρω σας, γιατί βαθιά μέσα σας δεν θέλετε πραγματικά να ψεύδεστε.

4. Δουλεύετε με ορθολογικές αποφάσεις εκτός από τα εγωιστικά σας συναισθήματα. Εάν υπάρχει μίσος, ενεργείτε με αγάπη, επειδή ξέρετε τι θα λύσει το πρόβλημα ευκολότερα. Αυξάνεστε πάνω από το εγώ σας αντί να το μετράτε.

5. Τιμάτε όλη τη ζωή. Ξέρετε την αξία της ζωής και ποτέ δεν εγκρίνετε τη θανάτωση ενός άλλου ενσαρκωμένου ανθρώπου ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή τα είδη.

6. Δεν βλάπτετε το περιβάλλον σας με κανέναν τρόπο. Γνωρίζετε τη σημασία του, επομένως, κάνετε τα πάντα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά που προκλήθηκε στο περιβάλλον, τουλάχιστον από την πλευρά σας.

7. Δεν ακολουθείτε την ιδέα της «κυριότητας». Πιστεύετε ότι όλα όσα υπάρχουν είναι για όλους, επειδή ο πλανήτης προσφέρει ό, τι χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας άνευ όρων.

8. Πιστεύετε ακράδαντα ότι πρέπει να συνεργαστούμε μεταξύ μας για το κοινό καλό. Πιστεύετε ότι μοιράζεστε τις λειτουργίες και τις ευθύνες με όλους χωρίς ανταγωνισμό.

9. Δεν πιστεύετε στην τιμωρία, αλλά στην θεραπεία. Καταλαβαίνετε ότι η θεραπεία του πυρήνα αυτού που προκαλεί βλάβη στην κοινωνία θα σώσει περισσότερες ζωές από την τιμωρία. Όταν βλέπετε όντα που ενεργούν για να βλάψουν άλλους, καταλαβαίνετε ότι προέρχεται από ένα σημείο βαθύ πόνου ή άγνοιας.

10. Έχετε ξεπεράσει την έλλειψη επειδή ξέρετε ότι είστε ένα αιώνιο ον. Ξέρεις ότι η απόλυτη ουσία σου είναι καθαρή συνείδηση. Γνωρίζεις ότι είσαι δημιουργός. Ως εκ τούτου, έχετε την απόλυτη αφθονία, την υγεία, την ευτυχία και την ευημερία.




To άρθρο στα αγγλικά

Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν έχεις πίστη + video...!!!!

«Το ''αδύνατον'' είναι μία λέξη που λένε μικροί άνδρες που το βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους δίνεται παρά να εξερευνήσουν τη δύναμη που έχουν να τον αλλάξουν. Το αδύνατον δεν είναι γεγονός. Είναι άποψη. Είναι προσωρινό. Τίποτα δεν είναι αδύνατο». – Muhammad Ali

Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις. Αν θες να δημιουργήσεις κάτι εκπληκτικό και το νιώθεις στην καρδιά σου ότι είναι γραφτό σου να κάνεις πράγματα σαν και αυτό, δεν χρειάζεται να ζητήσεις για έγκριση από κανέναν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι βγεις εκεί έξω και να το κάνεις.

Και όταν θα έρθει η αμφιβολία και θα σου χτυπήσει την πόρτα – θέλοντας από εσένα να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και την ικανότητά σου να δημιουργήσεις αυτά που θέλεις- δες αυτό το δυνατό βίντεο. 

Θα σε βοηθήσει να θυμάσαι γιατί ξεκίνησες αυτό το ταξίδι εξ αρχής και θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ακόμα μια φορά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις. Μπορείς να το κάνεις να συμβεί!

Σημ. : Πατήστε κάτω δεξιά του βίντεο να σας εμφανίσει ελληνικούς υπότιτλους

Μην αποφεύγετε τα δύσκολα συναισθήματα, έχουν αλήθειες να σας πουν...!!!!

Μερικές φορές η αποφυγή των δύσκολων συναισθημάτων μπορεί να αποτελεί ένα σταθερό μοτίβο συνήθειας. Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε καν ότι είναι κάτι που κάνετε. Όμως, το να μην αφουγκράζεστε αυτά τα ομολογουμένως άβολα συναισθήματα μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.

Ο Christopher Germer, στο βιβλίο του «The Mindful Path to Self Compassion» δίνει ένα παράδειγμα για το πώς αυτή η αποφυγή τον οδήγησε σε πράξεις που μετάνιωσε αργότερα. Ο Germer επιθυμούσε να είναι ένας καλός σύζυγος για την ανεξάρτητη γυναίκα του, η οποία ανάρρωνε από ένα χειρουργείο. 

Εκείνη ήταν πρωινός τύπος, ενώ εκείνος όχι, αλλά ήταν αποφασισμένος να ξυπνά νωρίς για να τη βοηθά. Το πρώτο πρωί που σηκώθηκε να τη βοηθήσει, παρατήρησε ότι ένιωθε ένταση και ήταν κακοδιάθετος. 

Έπασχε από πρωινή υπογλυκαιμία και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει να πιεί χυμό, αλλά ήθελε να είναι ένας καλός σύζυγος, οπότε αποφάσισε να περιμένει. Παραμέρισε τα συναισθήματά του.

Όπως συμβαίνει όμως συχνά, αυτή η αγνόηση των συναισθημάτων δεν λειτούργησε σωστά. Η πάλη φαινόταν στο πρόσωπό του. Η σύζυγός του το πρόσεξε και στεναχωρήθηκε. Ύστερα αυτός ένιωσε ντροπή και αμφισβήτησε την ικανότητά του να τη φροντίσει. 

Επέκρινε έντονα τον εαυτό του: «Ίσως είμαι ένα άτομο που δεν μπορεί να προσφέρει φροντίδα» και επίσης ένιωθε ότι ήθελε να κατηγορήσει και τη σύζυγό του «Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είμαι πρωινός τύπος». 

Και αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να την κατηγορήσει την πρώτη μέρα μετά από το εξιτήριό της. «Το σήμερα έχει να κάνει με τις δικές της ανάγκες, όχι τις δικές μου». Αιωρούταν ανάμεσα σε όλες αυτές τις αντικρουόμενες σκέψεις. Πρόσεξε όμως αυτό του το μοτίβο και της ζήτησε να τον περιμένει, όσο αυτός πήγε να πάρει τον χυμό του. Ύστερα, ένιωσε πιο ήρεμος για να τη βοηθήσει.

Ο Germer διαπίστωσε ένα μοτίβο που συχνά εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι βιώνουν δύσκολα συναισθήματα :
«Δεν μου αρέσει αυτό το συναίσθημα».
«Μακάρι να μην το είχα».
«Δεν θα έπρεπε να νιώθω κάτι τέτοιο».
«Είμαι λάθος που νιώθω έτσι».
«Είμαι κακός άνθρωπος».

Αυτή η διεργασία όμως δεν είναι καθόλου βοηθητική. Τα συναισθήματα αυτά φαίνεται να δυναμώνουν, όσο τα αντιμαχόμαστε. Και το συμπέρασμά μας ότι είμαστε «κακοί άνθρωποι» το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει την σύγχυση που νιώθουμε και την πιθανότητα να πράξουμε με τρόπους μη αποτελεσματικούς.

Η ενσυνειδητότητα και η επίγνωση του εαυτού και των συναισθημάτων μας μπορεί όμως να αλλάξει αυτό το μοτίβο.

Αναγνωρίζοντας τη δυσανασχέτηση και δυσφορία που νιώθετε, θα σας βοηθήσει μετά να αναλογιστείτε πώς χρειάζεται να δράσετε για να είστε ο πιο αποτελεσματικός εαυτός σας. Όταν αντιληφθείτε ότι δεν σας αρέσει ένα συναίσθημα που έχετε, συλλογιστείτε ποιο όμως είναι το μήνυμα που μεταφέρει. 

Μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε; Μήπως χρειάζεστε κάτι; Είναι κάτι που πρέπει αναγκαστικά να γίνει ή και μια άλλη επιλογή θα μπορούσε εξίσου να λειτουργήσει;

Όταν αγνοείτε βασικά συναισθήματα, είναι πιθανό να βιώσετε άλλα ακόμα πιο δυσάρεστα ως αντίδραση στα πρώτα. Όταν νιώθετε πληγωμένοι, λυπημένοι ή φοβισμένοι, ο θυμός μπορεί να είναι η αντίδραση σε αυτά, κρύβοντάς τα από εσάς. Και αν δράτε με κυρίαρχο συναίσθημα το θυμό, οι πράξεις σας σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός σας και ούτε θα σας βοηθήσουν να ζείτε σύμφωνα με τις αξίες ή τους στόχους σας.

Να και ένα άλλο παράδειγμα. Φανταστείτε ότι επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά και η σύζυγός σας δεν σας ρωτά πώς πήγε η συνάντηση που τόσο ανησυχούσατε εδώ και μέρες. Νιώθετε ενοχλημένοι και δυσαρεστημένοι, αλλά αμέσως πείθετε τον εαυτό σας ότι είστε ανόητος και εγωιστής και πιέζεστε να μην το σκέφτεστε. 

Όταν το δείπνο είναι έτοιμο, φωνάζετε: «Δεν μπορείς μια φορά να έχεις ετοιμάσει αυτό που θέλω;». Το βράδυ σας καταστρέφεται ολοσχερώς από εκείνο το σημείο και μετά.

Η ενόχληση που είχατε ήταν ένα εμφανές σημάδι ενός άβολου συναισθήματος. Ίσως ντρέπεστε γι΄αυτή την αντίδραση, αλλά το συναίσθημά σας, σας δίνει ένα μήνυμα και χρειάζεται να το προσέξετε. Ίσως το ότι δεν σας ρώτησε για τη συνάντηση να μην είναι τόσο τραγικό, αλλά είναι ο τρόπος που νιώθετε.

Αν σε αυτή την περίπτωση είχατε επίγνωση των συναισθημάτων σας, θα προσέχατε ότι δεν ρώτησε, θα πληγωνόσασταν από αυτό, ακόμα και αν γνωρίζατε ότι αυτή η αντίδρασή σας δεν δικαιολογείται. 

Η σύζυγός σας μπορεί να είχε μια δύσκολη μέρα και συνήθως είναι πολύ τρυφερή και νοιάζεται. Και έτσι θα είχατε επιλογές, επειδή θα είχατε αφουγκραστεί τα πιο άβολα και ανεπιθύμητα συναισθήματα. 

Μπορεί να ηρεμούσατε τον εαυτό σας λέγοντας ότι η προσοχή της είναι σημαντική για εσάς, ότι θέλετε να παραμένετε σημαντικός για εκείνη. Και ύστερα θα στρεφόσασταν σε εκείνη και θα της μιλούσατε για το πώς νιώσατε. Το πρόβλημα θα λυνόταν και οι δυο σας θα νιώθατε καλύτερα.

Η ενσυνειδητότητα του εαυτού και των συναισθημάτων αποτελεί μια δεξιότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε όλα σας τα συναισθήματα. Όταν έχετε επίγνωση των συναισθηματικών σας διεργασιών, τους δίνετε την πρέπουσα σημασία. Τι συμβαίνει τώρα; Τι μου λέει το σώμα μου; Ποιο είναι αυτό το συναίσθημα; 

Πότε ξεκίνησε και ποιον αφορά; Δίνετε προσοχή στο μήνυμα που σας δίνεται μέσω ενός συναισθήματος. Αυτή η ικανότητα, που δουλεύεται και μπορεί να αποκτηθεί και να εξελιχθεί, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέγετε πώς να δράτε χωρίς να καταστρέφετε τον εαυτό και τις σχέσεις σας.




Photo: Author/Depositphotos

Επειδή κάποιος δε σου έδωσε αρκετά, δε σημαίνει πως δεν Αξίζεις τα πάντα...!!!!

Δεν το ξέρουν πολλοί. Πριν μερικά χρόνια είχα πάθει κατάθλιψη. Ήρθε λίγο μετά τα μωρά μου, λίγο μετά την “αποτυχία” μου ως επαγγελματίας, λίγο μετά την οικονομική καταστροφή μου… Δεν το ξέρουν πολλοί…

Με θεωρούσαν κυκλοθυμική, εσωστρεφή, μονόχνωτη, αντικοινωνική. Οι πιο ευγενικοί με χαρακτήριζαν κομψά ως “ιδιαίτερη”. Απασχολημένοι πολύ οι άνθρωποι να κρίνουν, δεν μπορούσαν να διακρίνουν.

Κι εγώ ένιωθα πως ήμουν ένα τίποτα, πως δεν άξιζα τίποτα.

Δεν ήμουν καλή ως μητέρα, δεν ήμουν καλή ως σύζυγος, δεν ήμουν καλή ως επαγγελματίας, δεν ήμουν καλή ως γυναίκα.

Δεν ήμουν όμορφη αρκετά, δεν ήμουν έξυπνη αρκετά, δεν ήμουν επιτυχημένη αρκετά, δεν ήμουν θελκτική αρκετά, δεν ήμουν… δεν ήμουν…

Ήμουν ένα φάντασμα της ύπαρξής μου που σερνόταν από τον καναπέ στο κρεβάτι και από το τραπέζι στο μπάνιο, μια εξαθλιωμένη φιγούρα που είχε παραιτηθεί. Ήμουν στο pick της ζωής μου και είχα χάσει ό,τι είχα φτιάξει μέχρι τότε.

Δεν ήταν και λίγο.

Όμως, έπρεπε να βρω το δρόμο μου έξω απ’ αυτό. Μόνο εγώ μπορούσα να το κάνω. Και τον βρήκα! Μου πήρε χρόνο, αλλά τον βρήκα μόλις συνειδητοποίησα πως από εμένα εξαρτώνται όλα!

Διέλυσα τις αμφιβολίες για τον εαυτό μου, για το ποια είμαι, για το τι αξίζω, όταν έπαψα να ακούω τη γνώμη των άλλων.

Εγκατέλειψα αυτόν τον πιεστικό ενήλικα που όλο ζήταγε, ζήταγε, ζήταγε και πιεζόταν πολύ να πετύχει, να είναι “κάποιος” …

Κι αν διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές και αναγνωρίζεις κάπου τον εαυτό σου, σου λέω αυτή τη στιγμή να πάρεις δυο λεπτά, να σταθείς απέναντι σε ένα καθρέφτη και να του πεις με τον πιο σταθερό και τρυφερό σου τόνο:

ΑΞΙΖΩ
ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ
ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΩ

Μην αφήσεις να περάσει ούτε μια στιγμή που να σκεφτείς ή να νιώσεις ή να φερθείς στον εαυτό σου σαν να αξίζει κάτι λιγότερο από τα πάντα.

Επειδή κάποιος δε σου έδωσε αρκετά, δε σημαίνει πως δεν Αξίζεις τα πάντα!

ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Μην αφήσεις την αξία σου να εξαρτηθεί από τη γνώμη των άλλων.

Πες στον εαυτό σου ΑΞΙΖΩ.

Κι αν δεν σε πίστεψαν, κι αν σε κακομεταχειρίστηκαν
πες στον εαυτό σου

ΑΞΙΖΩ να με εκτιμούν και να με σέβονται.

Η αξία σου δεν εξαρτάται από τη γνώμη άλλων, αλλά από εσένα και μόνο από τη δική σου κρίση.

Μην αφήνεις κανέναν να σε επηρεάσει.

Μην αφήνεις τον κόσμο να σε κάνει να πιστέψεις πως δεν αξίζεις.

Η κριτική τους δεν ισχύει, η γνώμη τους δεν ισχύει.

Μη ζεις μια ζωή προσπαθώντας να ευχαριστήσεις ανθρώπους που έχουν μόνο σκοπό της ζωής τους να μην ευχαριστούνται με τίποτα.

Πες στον εαυτό σου ΑΞΙΖΩ.
Μετά από την όποια απόρριψη ΑΞΙΖΩ.
Μετά από όλες τις ουλές ΑΞΙΖΩ
Μετά από ότι με κράτησε από το να με αγαπήσω ΑΞΙΖΩ

Μην αφήσεις ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να αγαπήσεις αυτό που είσαι, χωρίς να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτό που είσαι.

Με τις ατέλειες και τις ομορφιές σου, ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Πραγματικά Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ !

“Πάντα θα πιστεύεις πως είσαι κάτι λιγότερο αν ακούς τις γνώμες των άλλων να σου λένε τι πρέπει να φτιάξεις στον εαυτό σου”.

Κάν’ το. Κάνε αυτή την αλλαγή και θα με θυμηθείς. Κάν’ την να συμβεί πραγματικά. Να την νιώσουν τα κύτταρά σου αν θες να ζεις τη δική σου ζωή, όχι ένα αντίγραφο κάποιων προτύπων.

Όσο για μένα, σήμερα είμαι εδώ, κοιτώ το φθινόπωρο να απλώνεται έξω απ’ το παράθυρό μου, παίζω με τα παιδιά μου σε ένα μικρό αλλά ζεστό σπίτι, απολαμβάνω το τσάι μου με τζίντζερ και σχεδιάζω τη ζωή μου απ’ την αρχή.

Μεγαλώνω μαζί τους το παιδί μέσα μου.

Κάθε στιγμή της ζωής είναι ένα ζαχαρωτό που θέλω να το κάνω δικό μου, να το φάω λαίμαργα, να πασαλειφτώ, να κολλήσουν τα χέρια και το στόμα απ’ τη γλύκα. Κι ότι πιάνω να γλυκαίνεται…





Ευαγγελίας Βασιλείου via

"Απίστευτο" - Αυτό το φαινόμενο θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο - Είχε να συμβεί από το 1664...!!!!

Το φετινό Χειμερινό Ηλιοστάσιο κρύβει εκπλήξεις!..

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπου η νύχτα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από ό,τι η ημέρα, φέτος γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:28 το απόγευμα με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω, λίγες ώρες αφότου και ο Κρόνος επισκέφτηκε το συγκεκριμένο ζώδιο. Ως εδώ, δε σου προκαλεί τίποτα εντύπωση. Κι όμως θα έπρεπε! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 1664!




astrology.gr

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

11 σημαντικά μαθήματα ζωής για να εμπλουτίσετε την ψυχή σας...!!!!

Είστε μια ψυχή με σώμα, όχι ένα σώμα με ψυχή. Αυτή η ψυχή θέλει να τα μάθει όλα ενώ ζει αυτή τη σύντομη ζωή. Αυτά είναι τα μαθήματα τα οποία το εσωτερικό σας πνεύμα ελπίζει να μάθετε : 

1.Δείξτε συμπόνια 
Το να αποδέχεστε τους άλλους, χωρίς να τους κρίνετε είναι ένα δώρο που δίνετε στον εαυτό σας και στους άλλους.

Το να έχετε την ικανότητα να αγαπάτε και να καταλαβαίνετε τους άλλους έτσι όπως είναι, δείχνει πως τους σέβεστε αληθινά σαν άτομα. Δείξτε συμπόνια σε αυτούς που βλέπετε κάθε μέρα: μοιραστείτε ένα απλό χαμόγελο και φωτίστε την ημέρα κάποιου.

2.Να είστε περίεργοι 
Το να είστε περίεργοι πέρα από το να κάνετε ερωτήσεις, συμπεριλαμβάνει την περιέργεια για τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Οι άνθρωποι που είναι πάντα περίεργοι και κάνουν ερωτήσεις είναι συχνά πολύ χαρούμενοι και πετυχημένοι.

Οι περίεργοι συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν για αυτόν τον απέραντο κόσμο, τους ωκεανούς και τον ουρανό μας. Συνεχίζουν στη ζωή τους να μαθαίνουν μέσω της εξερεύνησης.

3.Να είστε αισιόδοξοι 
Το να είστε αισιόδοξοι δε σημαίνει απλώς να χαμογελάτε και να γελάτε στο δρόμο σας μέσα στη ζωή.

Ωστόσο, ένας αισιόδοξος απολαμβάνει να βλέπει την θετική πλευρά της ζωής, χωρίς να ζει στην αρνητική.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο ελαστικοί και συχνά αναρρώνουν γρηγορότερα από αρρώστιες εξαιτίας της ισχυρής θετικής σκέψης τους.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η αισιοδοξία επιταχύνει την ανάρρωση από κάποιες αρρώστιες απειλητικές για τη ζωή και τραυματισμούς.

Αν η αισιοδοξία μπορεί να βοηθήσει το σώμα να θεραπευτεί, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο μυαλό. 

4.Να είστε προσεκτικοί 
Το να είστε προσεκτικοί σημαίνει να μένετε στο παρόν. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στον πολυάσχολο κόσμο μας.

Όταν το χάος του έξω κόσμου ξεκινά να επεμβαίνει σε αυτό που ασχολούμαστε είναι δύσκολο να μείνουμε στη στιγμή. Πάρτε χρόνο για να δείξετε αγάπη και καλοσύνη στον συνάνθρωπο σας.

Θα μάθετε πως αυτή η προοπτική είναι μεγαλύτερη από τον εαυτό σας. 

5.Δείξτε αυτοπεποίθηση 
Αυτοπεποίθηση είναι η ικανότητα να ξέρετε ποιος είστε και που κατευθύνεστε σε αυτή τη ζωή.

Είναι επίσης η ικανότητα της κατανόησης της αξίας που θα συμβάλλει στην κοινωνία καθώς επιτυγχάνετε τους στόχους σας.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι αλαζονεία : η αλαζονεία εκδηλώνεται από κάποιον που έχει χαμηλή αυτό-εκτίμηση και δεν έχει ιδέα για το ποιος είναι ή για το που πάει.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση απολαμβάνουν την ζωή γιατί δημιουργούν τις δικές τους ιδανικές καταστάσεις στην αγάπη, στον ζωτικό τους χώρο και στις αλληλεπιδράσεις με τα άτομα που βλέπουν κάθε μέρα.

Μοιραστείτε τους στόχους και τις ιδέες σας με αυτούς που είναι αρκετά επιμελής ώστε να ακούσουν. Να είστε περήφανοι γι αυτό που κάνετε. 

6.Αγαπήστε τη ζωή 
Μόλις αποκτήσετε την καινούργια σας αυτοπεποίθηση, θα βρείτε τον εαυτό σας εντελώς ενθουσιασμένο με την ζωή.

Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι μεταδοτικός, μοιραστείτε τη χαρά για ζωή και στην προσωπική και στην εργασιακή ζωή σας.

Η ζωή είναι περισσότερο απολαυστική όταν μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιον που είναι παθιασμένος και ενθουσιασμένος με το χόμπι του, την οικογένεια ή την δουλειά του. 

7.Βρείτε τον σκοπό σας 
Μας έχουν πει πως κάθε ζωντανό πλάσμα που ζει σε αυτόν τον πλανήτη έχει ένα σκοπό.

Το να είστε ζωντανός και να έλκεστε από άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι ο στόχος που χρειάζεστε για να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Όταν κάνετε πράγματα με ένα στόχο στο μυαλό σας και είστε καλοί στο να τα κάνετε, ζείτε την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είστε.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι. 

8.Δημιουργήστε την δική σας ενέργεια 
Το να προσπαθείτε να ενσωματώσετε τις παραπάνω υποδείξεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνετε αν δεν έχετε την ενέργεια για να προχωρήσετε. Θέλει ένα δυνατό, υγιές μυαλό και σώμα για να αξιοποιηθεί η δύναμη μέσα σας. Φροντίστε το σώμα σας με το να τρώτε σωστά και με καλό ύπνο ώστε να το βοηθήσετε να αναζωογονηθεί.

9.Ξεπεράστε τους φόβους σας 
Ο φόβος δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον φόβο για το άγνωστο.

Οι άνθρωποι παντού βιώνουν τον φόβο. Είναι ένα αναγκαίο συναίσθημα καθώς μας δίνει το αντανακλαστικό του “πάλεψε ή παράτα τα” που όλοι χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Ο φόβος από μόνος του δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν μπορείτε να αφήσετε τον φόβο να φύγει και γίνεται μέρος της ζωής σας.

Το να ζείτε με φόβο σας εμποδίζει από το να προχωράτε και να επιτυγχάνετε τους στόχους σας. 

10.Αξιοποιήστε την ελεύθερη βούληση σας 
Η δυνατή βούληση μας βοηθά να αντισταθούμε σε άμεσους πειρασμούς και μας κάνει χαρούμενους ανθρώπους.

Σκεφτείτε την βούληση σαν ένα μυ: οι μύες χρειάζεται να χρησιμοποιούνται για να δυναμώσουν, γίνονται αδύναμοι όταν είναι αδρανής και τραυματίζονται όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά.

Για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση του μυ της βούλησης σας κάντε αλλαγές στην ζωή σας με μικρές αυξήσεις.

Χρειάζεστε αρκετή αλλαγή για να προχωρήσετε αλλά όχι πάρα πολύ ώστε να σας καταβάλλει και να τα παρατήσετε.

11.Να είστε ευγνώμονες 
Είναι δύσκολο να είστε ευγνώμονες όταν η ζωή συνεχίζει να ρίχνει τεράστια εμπόδια στο δρόμο σας.

Είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Αντιστρόφως, το να είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε σας βοηθά να μένετε συγκεντρωμένοι και έτοιμους να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε και αν έρχεται στον δρόμο σας.

Ακόμα και στους πιο σκοτεινούς καιρούς της ζωής σας αναζητήστε κάτι θετικό για το οποίο μπορείτε να είστε ευγνώμονες. Όταν δείχνετε ευγνωμοσύνη ανοίγει το μυαλό σας και αλλάζει τις αντιλήψεις σας για τη ζωή.

Η εκδήλωση της ευγνωμοσύνης είναι το καλύτερο μέρος του να είσαι άνθρωπος.




Τα 13 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν έχεις κακή διάθεση...!!!!

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε πολύ κακή διάθεση; Ίσως έχετε αντιδράσει υπερβολικά, χτυπώντας δυνατά την πόρτα ή ρίχνοντας μια γροθιά στον τοίχο μόνο και μόνο για να δείξετε ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σας. Μήπως όμως η κακή διάθεση, είναι η αρχή της κατάθλιψης; 

Η ψυχολογία σου μπορεί να φτιάξει ό,τι κι αν είναι αυτό που στη χαλάει. Πάρε μερικέ ιδέες και δώσε τέλος στην κακή διάθεση. 

Όταν η ζωή σε γεμίζει με.. πίκρες, βάλ’ τες σε ένα κουτί και κλείσε το καπάκι

1. Πάντα θα είσαι τα πάντα σε κάποιον. 

2. Το χαμόγελό σου θα κάνει κάποιον χαρούμενο ακόμη και αν δεν σε ξέρει καν. 

3. Κάθε νύχτα κάποιος σε σκέφτεται πριν πέσει για ύπνο. 

4. Εάν κάποιος φαίνεται πως σε μισεί, είναι επειδή δεν μπορεί να σου μοιάσει. 

5. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο άνθρωποι στον κόσμο για τους οποίους κάποιος είναι έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και την ζωή του. 

6. Κατά μέσο όρο, τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι κάπου, σε αγαπούν με τον δικό τους τρόπο 

7. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ξυπνάς κάθε πρωί και να μετανιώνεις. 

8.Έτσι αγάπα τους ανθρώπους που σου φέρονται καλά, ξέχασε αυτούς που σου φέρονται άσχημα, και θυμήσου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. 

9. Ακόμη και όταν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή σου, κάτι καλό θα βγει απ΄αυτό. 

10. Όταν αισθάνεσαι ότι τα πράγματα είναι εναντίον σου, προσπάθησε να τα δεις από άλλη πλευρά και τότε θα καταλάβεις ότι δεν είναι έτσι. 

11.Θυμήσου πάντοτε : Όταν η ζωή σου προσφέρει άλλη μια ευκαιρία, αυτή τη φορά όλα θα είναι με το μέρος σου. 

12. Εάν παρουσιαστεί μια καινούργια ευκαιρία, μην την αφήσεις. Και αν ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει με αυτήν, άσε να συμβεί. 

12+1. Κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη. Αλλά σου το υπόσχομαι, αξίζει. 




Οι 13 ενδείξεις πως ίσως η ζωή σάς προσπερνά...!!!!

Η Carol Morgan, μια εκπαιδευτικός και ψυχολόγος, δημοσίευσε κάποτε δύο ερωτήσεις προς τους αναγνώστες της : τι θέλανε να γίνουν από όταν ήταν μικροί και αν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους μετά την ενηλικίωση; Σε όσους απάντησαν αρνητικά στη δεύτερη ερώτηση, προσφέρει 13 ενδείξεις πως ίσως η ζωή τους προσπερνά. 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε τις συγκεκριμένες ενδείξεις. Ίσως να γίνετε λίγο πιο χαρούμενοι μετά από αυτό. 

1. Ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν θα έπρεπε 
Βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές εκπομπές, περιηγήσεις στο ιντερνέτ, πολύ φαγητό, πολύ ποτό και η λίστα συνεχίζεται. Δείτε σοβαρά τη ζωή σας. Που σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο σας; Σας εξυπηρετεί καλά; Σας οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή; Αποτελεί βάση για ένα λαμπρό μέλλον; Αν όχι, τότε χρειάζεται να επαναξιολογήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να κάνετε αλλαγές. 

2. Παραπονιέστε πολύ
Ξέρω ανθρώπους που ποτέ δεν σταματάνε να παραπονιούνται για τη ζωή. Είστε ένας από αυτούς; Παραπονιέστε για τη δουλειά, το αφεντικό, το μισθό, τους γείτονες ή το/τη σύζυγο; Αν ναι, τότε δεν κάνετε τίποτα παραπάνω εκτός από το να έχετε αρνητική ενέργεια. Η αρνητικότητα δεν αλλάζει τα πράγματα. Σας κρατά κολλημένους. Οπότε, αλλάξτε τις σκέψεις σας και μιλήστε για τι εκτιμάτε στη ζωή σας και όχι για ότι δεν σας αρέσει. 

3.Δεν δίνετε τροφή στο μυαλό σας
Αν δεν αναπτύσσεστε και μαθαίνετε σαν άτομο, τότε είστε στάσιμοι - όπως μια λίμνη που δεν κινείται και αναπτύσσονται πράσινα στοιχεία. Αυτό κάνει το μυαλό σας αν δεν δραστηριοποιήστε και δεν μαθαίνετε νέα πράγματα. Οι θετικές προκλήσεις στη ζωή σας θα επεκτείνουν το νου σας, μην κάνετε το αντίθετο. 

4.Έχετε πολύ αρνητική διάθεση για τον εαυτό σας
Το να μιλάτε στον εαυτό σας μπορεί να φτιάξει ή να διαλύσει τη ζωή σας. Όπως είπε ο Henry Ford: «Αν σκεφτείς πως μπορείς ή αν σκεφτείς πως δεν μπορείς.. με οποιοδήποτε τρόπο, έχεις δίκαιο.» Αν πείτε στον εαυτό σας πως δεν είστε αρκετά έξυπνος/η για να πάρετε προαγωγή ή να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, τότε έχετε δίκαιο. 

Αν πείτε στον εαυτό σας πως είστε πολύ εξαντλημένος/η για να προσπαθήσετε να αλλάξετε τη ζωή σας, πάλι έχετε δίκαιο. Ότι και να λέτε στον εαυτό σας, γίνεται πραγματικότητα. Οπότε, παρακολουθήστε στενά αυτά που λέτε στον εαυτό σας, γιατί θα ανακαλύψετε πως η ζωή ρέει με τις σκέψεις σας. 

5.Νιώθετε πως δεν έχετε έμπνευση
Έχετε πάθος με κάτι; Ξέρω πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν πως δεν έχουν κανένα πάθος. Αλλά αυτό δεν είναι ποτέ το θέμα. Πρέπει να είναι κάτι που απολαμβάνετε να κάνετε. Οπότε πρέπει να ανακαλύψετε τι σας ενθουσιάζει και να το κάνετε περισσότερο. 

6.Δεν σχεδιάζετε το μέλλον σας
Αν και είναι πάντα ωραία να ζείτε το «τώρα» και τη «συγκεκριμένη στιγμή», μερικές φορές πρέπει να κοιτάμε μακροπρόθεσμα για να δούμε που θέλουμε να πάμε. Αν δεν έχετε ένα σχέδιο ή ένα στόχο, τότε είστε σαν βάρκα που πλέει χωρίς σκοπό σε έναν ωκεανό και ελπίζει να καταλήξει κάπου καλά. Αλλά, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. 

Πρέπει να έχετε ένα οδηγό και να προχωράτε βήμα-βήμα για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Όπως μια συσκευή GPS σας πάει στον προορισμό σας, έτσι πρέπει να έχετε το εσωτερικό σας GPS για να σας καθοδηγήσει. 

7.Σπαταλάτε πάρα πολύ χρόνο με ανθρώπους που δεν συμβάλουν στην ανάπτυξή σας
Είναι εύκολο να κολλήσετε και να κάνετε παρέα με ανθρώπους που δεν σας κάνουν να νιώθετε καλύτερο άνθρωπο. Αλλά, αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, τότε θα μείνετε αδρανείς ή θα παρασυρθείτε μαζί με αυτούς. Μου αρέσει να τους αποκαλώ «Energy Vampires»(Βαμπίρ Ενέργειας). Τραβούν τη ζωή από εσάς και δεν σας δίνουν τίποτα θετικό για αντάλλαγμα. Αντιθέτως, πάντα βρίσκουν αναπτυσσόμενους και προσανατολισμένους ανθρώπους για να κάνουν παρέα. 

8.Είστε εθισμένος/η στο κινητό σας τηλέφωνο
Σίγουρα, τα κινητά τηλέφωνα είναι εκπληκτικές συσκευές που μας συνδέουν με τους υπόλοιπους ανθρώπους όταν τα χρησιμοποιούμε. Αν και είναι διασκεδαστικό, σκεφτείτε πόση ώρα σπαταλάτε στη συσκευή σας. 

Ακόμη χειρότερα, σκεφτείτε όλες τις σχέσεις που μπορεί να επηρεαστούν. Ίσως στέλνετε μηνύματα ή σερφάρετε στο διαδίκτυο ενώ τρώτε με τη γυναίκα/ άνδρα και τα παιδιά σας. Αν το κάνετε, χάνετε μια ευκαιρία να περάσετε ουσιαστικό χρόνο με αυτούς που αγαπάτε ή σπαταλάτε το χρόνο που θα μπορούσατε να διαθέσετε για να κάνετε ένα σχέδιο για το μέλλον. 

9.Σπαταλάτε χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεστε
Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «χρειάζομαι» και «θέλω». Είμαι σίγουρη πως αυτό το μάθατε όλοι στο νηπιαγωγείο. Ωστόσο, στη σημερινή κοινωνία, έχουμε ξεπεράσει αρκετά τα όρια (όπως άλλωστε και με το #8 για τα κινητά τηλέφωνα). Στην πραγματικότητα, ξέρω ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν την υποθήκη τους αλλά ακόμη έχουν τα καλύτερα αξεσουάρ-συσκευές του πλανήτη. 

Αν σταματήσετε και το σκεφτείτε, θα δείτε πως χρειάζεστε πολύ λίγα πράγματα. Φαγητό, νερό, καταφύγιο και αγάπη είναι μερικά από αυτά. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά επιπλέον. Οπότε προσέξτε σε τι σπαταλάτε τα χρήματά σας και δείτε αν μπορείτε να προσαρμοστείτε. Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που εξοικονομείτε για να τα επενδύσετε στο μέλλον σας. 

10. Δεν κοιμάστε αρκετά
Δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω διαβάσει αρκετά βιβλία για να ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Θα μπορούσα να γράψω 20 σελίδες για αυτό. Αλλά προφανώς δεν έχω αρκετό χώρο σε αυτό το μικρό άρθρο. Ο ύπνος είναι σημαντικός για την καλή υγεία. Αν είστε αρκετά απασχολημένοι για να κοιμηθείτε ή αν απλά έχετε την κακιά συνήθεια να μένετε ξύπνιοι στο κρεβάτι σας ως τις πρώτες πρωινές ώρες, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες. 

11. Δεν φροντίζετε το σώμα σας
Δεν είναι μόνο ο ύπνος βασικός για την υγεία σας, επίσης καλή είναι και η άσκηση. Ξέρω πως δεν σας λέω κάτι που δεν γνωρίζετε ήδη αλλά κάνοντας μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και γυμνάζοντας το σώμα σας έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα εκτός από την απώλεια βάρους. 

Επηρεάζεται η ψυχική σας υγεία και δημιουργείτε μια συνολική ευημερία. Οπότε, προσέξτε τη διατροφή σας και το επίπεδο της δραστηριότητάς σας. Ίσως δείτε πως με μερικές μικρές αλλαγές θα βελτιώσετε σημαντικά τη ζωή σας. 

12.Δεν αφήνετε τη ζώνη άνεσής σας και ζείτε μέσα σε ένα «κουτί»
Ξέρω πόσο εύκολο είναι ζείτε στην ζώνη άνεσής σας. Στην πραγματικότητα, όταν πηγαίνω σε ένα οικείο εστιατόριο πάντα παραγγέλνω τα ίδια πράγματα. Όχι επειδή φοβάμαι να δοκιμάσω κάτι καινούριο αλλά επειδή μου αρέσει το φαγητό που παραγγέλνω συνήθως. Αλλά αυτό δεν είναι το είδος της ζώνης άνεσης για το οποίο μιλάω. 

Αναφέρομαι στο να πάρετε ένα ρίσκο που θα βελτιώσει τη ζωή σας. Και θυμηθείτε, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «ρίσκο» και το «υπολογιζόμενο ρίσκο». Κάθε ρίσκο έχει την πιθανότητα να είναι θανατηφόρο αλλά ένα καλά υπολογιζόμενο ρίσκο είναι από εκείνα που ζυγίζουμε καλά όλες τις προοπτικές και καταλήγουμε με ένα καλό και λογικό πλάνο δράσης. 

13. Ζείτε μια ζωή που δεν σας αρέσει
Ο τρόπος με τον οποίο μετρώ την επιτυχία είναι από τα επίπεδα ευτυχίας κάποιου. Είστε χαρούμενοι; Αν όχι, τότε πρέπει να αλλάξετε κάτι. Ένα αίσθημα ικανοποίησης ή ευχαρίστησης δεν σημαίνει πως ζείτε τη ζωή σας στο έπακρο. Η ζωή πρέπει να είναι συναρπαστική. Οπότε αν δεν την απολαμβάνετε, δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε στο επίπεδο που επιθυμείτε. 

Αν οι 13 παραπάνω ενδείξεις σας ταιριάζουν, μην απελπίζεστε. Κάντε αλλαγές. Αλλά η πρώτη αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από την ιδέα πως δεν μπορείτε να το κάνετε. Πολλές φορές, τα μεγαλύτερα εμπόδιά σας είναι η σκέψη της διαδικασίας. Έτσι, ξεκινήστε από εκεί. Αλλάξτε τη σκέψη σας και μετά αλλάξτε τη ζωή σας. 




Τεστ : Τι υποδηλώνουν τα χρώματα για τους κρυφούς σας φόβους...!!!!

Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει την διάθεσή μας, αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας που πηγάζει από το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας και διαμορφώνει ανάλογα την ποιότητα της ζωής μας; 

Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα; 

Έτσι, τα χρώματα, έχουν την ικανότητα να μας αποκαλύπτουν τους κρυφούς, ή και φανερούς, μας φόβους. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και δείτε τι φόβο υποδηλώνει. 

Διαλέξτε ένα χρώμα από τα παρακάτω χωρίς να κοιτάξετε τις απαντήσεις… 
Διαβάστε τώρα τις απαντήσεις 

Αποτέλεσμα: 
Ροζ : Φόβος για τα όνειρά σου
Το ροζ συνηθίζεται να χαρακτηρίζει τους συναισθηματικούς και ρομαντικούς ανθρώπους. Ως τέτοιοι, λοιπόν, κάνετε όνειρα για το μέλλον και ανησυχείτε πολύ για το ενδεχόμενο, τα όνειρα αυτά, να μην πραγματοποιηθούν. 

Αποτέλεσμα: 
Πράσινο: Δεν θες να «επιβαρύνεσαι» με ξένα προβλήματα
Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το πράσινο τότε, πιθανώς, να παρουσιάζετε μια καλλιτεχνική φύση ως άτομα και, σε γενικές γραμμές, να είστε δημοφιλείς και αρεστοί στους γύρω σας. Παρόλα αυτά, δεν θέλετε μαζί με τα άτομα που προσελκύετε να φορτώνεστε και τα προβλήματά τους. 

Αποτέλεσμα: 
Μωβ: Φόβος για τη διαφωνία
Όσοι αγαπούν το μοβ είναι, συχνά, λάτρεις των συζητήσεων και της ανάλυσης απόψεων, όμως, έχουν μια μεγάλη ανησυχία το πώς να διαχειριστούν μια διαφωνία στα πλαίσια ενός διαλόγου. 

Αποτέλεσμα: 
Τουρκουάζ: Φοβάστε ότι έχετε πάρει λάθος αποφάσεις
Το τουρκουάζ είναι το χρώμα της επικοινωνίας και των σχέσεων. Επιθυμείτε τη συνδιαλλαγή και την καλή έκφραση ενώ αγαπάτε τις καλές συζητήσεις. Εάν έχετε μεγάλη αγάπη στο τουρκουάζ, τότε είναι πολύ πιθανό ότι νιώθετε ανασφάλεια για τις αποφάσεις ζωής που έχετε πάρει στο πρόσφατο παρελθόν. 

Αποτέλεσμα: 
Μαύρο: Φόβος επίτευξης των στόχων
Αν προτιμάτε το μαύρο, τότε, μπορεί να κάνετε αρκετά όνειρα για το μέλλον σας, αλλά μέσα σας κρύβετε μια συνεχή ανησυχία μήπως και δεν καταφέρετε να τα πραγματοποιήσετε. Κατά κάποιο τρόπο, σαμποτάρετε, πολλές φορές, τον ίδιο σας τον εαυτό. 

Αποτέλεσμα: 
Λευκό: Φόβος για την κριτική
Αν το χρώμα που προτιμάτε είναι το λευκό, τότε, από τη μία, έχετε τα περιθώρια και την ανάγκη να εκφραστείτε με τον τρόπο σας, από την άλλη όμως, φοβάστε την κριτική σε αυτά που κάνετε και σκέφτεστε. Αυτό μπορεί να σας κρατάει πίσω σε ορισμένα πράγματα και να σας κάνει πιο συγκρατημένους. 

Αποτέλεσμα: 
Κόκκινο: Φόβος για έλλειψη προσοχής
Το κόκκινο σημαίνει επιτυχία. Αν είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τότε είστε ένα αρκετά φιλόδοξο άτομο και θέλετε να ξεχωρίσετε. Όμως, αυτό συνδέεται άρρηκτα με την επιθυμία να τραβάτε τα βλέμματα πάνω σας. Ο φόβος σας, στην ουσία, δεν είναι η αποτυχία αλλά το να μην σας δίνουν την απαραίτητη προσοχή. 

Αποτέλεσμα: 
Μπλε: Φόβος να μην χαθεί η ηρεμία
Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το μπλε, τότε, είστε αρκετά ήρεμα και γαλήνια άτομα. Είστε φύσει αισιόδοξοι και δεν συνηθίζετε να ξεφεύγετε από τα όρια που έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Αυτό που σας ανησυχεί, στην ουσία, είναι να μην διαταραχθεί η ηρεμία σας. 

Αποτέλεσμα: 
Κίτρινο: Φόβος για τον έλεγχο της ζωής σου
Τα άτομα που τους αρέσει το κίτρινο χρώμα, χαρακτηρίζονται από υπερβολική αισιοδοξία και, μερικές φορές, ανικανότητα για ανάληψη ευθυνών. Αυτό υποδηλώνει, πως ο φόβος τους είναι να χάσουν εντελώς τον έλεγχο της ζωής τους και όσων τους συμβαίνουν σε αυτήν. 

Αποτέλεσμα: 
Γκρι: Φόβος για τη διαμάχη
Τα άτομα που το αγαπημένο τους χρώμα είναι το γκρι, χαρακτηρίζονται από μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Είναι άτομα που ταλαντεύονται ανάμεσα σε σκέψεις, παρουσιάζουν μια αναποφασιστικότητα και, συχνά, αποφεύγουν τις συγκρούσεις με σκοπό να προστατεύσουν τον εαυτό τους.