Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αστείες ατάκες για να '' σκάσει '' και λίγο το χειλάκι μας....!!!!!!!

Η μάνα μου λέει ότι εύχεται να κάνω παιδί χειρότερο από μένα, για να δω τι τραβάει. Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι αυτή θα κάνει το μπέιμπισίτινγκ...!!!

Τρως φρούτο, πεινάς.Τρως γιαούρτι, πεινάς...Συνεχίζεις με φρυγανιές, πεινάς. Aφού στο τέλος θα παραγγείλεις πίτσα ή σουβλάκια, τι τις θες τις περιττές θερμίδες;;;

Πήγα να βγάλω φωτογραφίες στο φωτογράφο και μου λέει "θα σε βγάλω ανφάς". Έφυγα. Πήγα για σουβλάκια...!!!

Να ακούτε τους γονείς σας και να μην τους στεναχωρείτε. Γαμήθηκαν για να σας κάνουν...!!!

Στεκόμουν από το πρωί έξω στην βροχή μπας και πάθω κανα κεραυνοβόλο έρωτα, να τρέξουν από μέσα μου πεταλουδίτσες, να ανέβουν στο τέρμα οι παλμοί της καρδιάς μου, να μιλήσω επιτέλους και εγώ την γλώσσα του έρωτα βρε αδελφέ. Τελικά έπαθα πνευμονία, τρέχει η μύτη μου, ανέβασα πυρετό και μιλάω σαν νταλικέρης...!!!

Φήμες λένε ότι το ΙΚΑ θα μετονομαστεί σε ΙΚΕΑ, με σλόγκαν "θεραπεύσου μόνος σου"...!!!

Χαμήλωσα φώτα, έβαλα ουίσκι, τσιγάρο και κάθισα σκεφτικός. Τύπου Κλούνεϊ στις ταινίες. Σηκώθηκα στο σκοτάδι, έπεσα πάνω στην πόρτα, Τσάκωνας.

Η γυναίκα είναι σαν το google! Αν της πεις "Πάμε για ψώνια", θα της έρθουν 36.550.000 πράγματα που θέλει να αγοράσει σε 0,0028 δευτερόλεπτα...!!!

Ακούς ένα τραγούδι. Τραγουδάς. Αναρωτιέσαι "εγώ γιατί ακόμα δεν έχω βγάλει δίσκο;". Σταματάει το τραγούδι, συνεχίζεις να τραγουδάς. Καταλαβαίνεις το γιατί...!!!

Όχι πως έχω πρόστυχο μυαλό, αλλά όταν γράφετε "κλαίωωωωω" κάτω από τα στάτους μου, εγώ βλέπω 5 κωλαράκια στη σειρά...!!!

H γιαγιά μου θέλει να φτιάξει facebook για να βρει παλιές της συμμαθήτριες. Της είπα καλύτερα να κοιτάει στο silver alert...!!!

Κάνω μια νέα δίαιτα, που τρως ό,τι θες και κάθεσαι πάντα δίπλα σε έναν πιο χοντρό...!!!

Τελικά εμείς είμαστε η WTF γενιά! Δηλαδή Wikipedia, Twitter, Facebook...!!!

Οι πουτάνες οι κάλτσες το πρωί στο συρτάρι όλες φαίνονται μαύρες. Μετά στη δουλειά αρχίζουν και εκδηλώνονται: μπλε η μια, καφέ η άλλη...!!!

Για να πετύχει μια σχέση πρέπει να είσαι ερωτευμένος, να δείχνεις κατανόηση και να σβήνεις τα inbox...!!!

Τι εννοείς η 5κιλη μερέντα δεν είναι ατομική;;;

Αν δε σου έχει διπλώσει η σαγιονάρα κατεβαίνοντας σκάλες, δεν ξέρεις τι πάει να πει κίνδυνος...!!!

Φήμες λένε πως υπάρχει άνθρωπος που έπεσε για ύπνο για καμία ώρα το μεσημέρι και δεν τον πήραν εκείνη την ώρα τουλάχιστον δύο τηλέφωνα...!!!

Έκανα ποδήλατο με κλειστά μάτια. Τα ανοίγω και τι να δω;;; Παντού γιατροί...!!!

3 και 10 το πρωί. Παίρνω τη μάνα μου να την ρωτήσω τι θα μαγειρέψει. Έτσι για να δει πως είναι όταν με παίρνει στις 11 κάθε Κυριακή για το τι ώρα θα φάω...!!!

Δε μπορώ να καταλάβω τις γυναίκες... Αγόρασε πρόστυχα εσώρουχα και μου λέει "Για σένα τα πήρα" και όταν τα φόρεσα τσαντίστηκε...!!!

Το μυαλό είναι υπέροχο! Λειτουργεί 24 ώρες, για 365 μέρες το χρόνο, λειτουργεί από τη μέρα που γεννιόμαστε και σταματάει μόνο όταν γράφουμε εξετάσεις...!!!

Μια φορά ρε πουτάνα φρυγανιά να μου πέσεις με την μερέντα προς τα πάνω.... Μια μόνο...!!!

Έκανα και σήμερα τη καλή μου πράξη! Βγήκα το πρωί να πάω βόλτα τον σκύλο μου και βλέπω έναν άντρα να τρέχει να προλάβει το λεωφορείο. Αμολάω και εγώ το pitbul και εντάξει το πρόλαβε...!!!



Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο κρόκος Κοζάνης «φάρμακο» για τον εγκέφαλο μας....!!!!!

Ο κρόκος Κοζάνης συντελεί σε βελτίωση των νοητικών λειτουργιών, ενώ θετική επίδραση έχει και στα άτομα με ήπια νοητική διαταραχή, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer’s Disease.

Επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής, διαπίστωσαν βελτίωση και καλύτερη νοητική επίδοση μετά από 12 μήνες παρακολούθησης 100 ατόμων με ήπια νοητική διαταραχή. Οι μισοί είχαν καταναλώσει κρόκο Κοζάνης και οι υπόλοιποι αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι 0,125 γραμμάρια κρόκου την ημέρα οδήγησαν σε καλύτερη νοητική απόδοση μετά από 12 μήνες, όπως αποκάλυψε η νευροψυχολογική αξιολόγηση, η απόκριση στην εξέταση των ακουστικών προκλητών δυναμικών, και όπως φάνηκε στην μαγνητική τομογραφία με μαγνήτη 3 Tesla.

Στην ίδια ομάδα παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στην αριστερή κροταφική έλικα, μια περιοχή στον έσω κροταφικό λοβό κοντά στη περιοχή του ιππόκαμπου. Συνεπώς, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κρόκος είναι δυνατόν να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία, να προκαλέσει νευρογέννεση σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, αλλά και αλλαγές στη νευροψυχολογική επίδοση.

Η ομάδα ελέγχου, στην οποία δεν χορηγήθηκε κρόκος, σημείωσε χειρότερες επιδόσεις έπειτα από 12 μήνες στις ίδιες εξετάσεις. Συνεπώς, ασθενείς με Ηπια Νοητική Διαταραχή ελπίζουμε ότι μπορεί να έχουν καλύτερη νοητική λειτουργία στο μέλλον λαμβάνοντας κρόκο Κοζάνης σε καθημερινή βάση.

Ο κρόκος Κοζάνης έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αντιφλεγμονώδη δράση, ανασταλτική δράση στη συσσώρευση πλακών του β-αμυλοειδούς, προκαλεί μείωση της αθηροσκλήρωσης και της ηπατικής βλάβης, και εξουδετέρωση της υπερλιπιδαιμίας, έχει αντιυπερτασική δράση, και είναι ασφαλής και αποτελεσματικός για την ήπια νοητική διαταραχή όπως αποδείχθηκε από τη μελέτη αυτή.





9 συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγετε αν αγαπάτε τον εαυτό σας….!!!!!!

Κάποτε έρχεται η στιγμή που πρέπει να κάνουμε δραστικές αλλαγές στη ζωή μας για να πετύχουμε τη μεταμόρφωση του εαυτού μας σε κάτι ανώτερο και αυτό απαιτεί θάρρος, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν κάνει καλό πλέον στη ψυχή μας και να αναδείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν πράγματι σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας τότε θα πρέπει να αποφύγετε τις παρακάτω τοξικές συμπεριφορές : 

1. Να ευχαριστείτε όλους τους άλλους. 
Στην τελική πρέπει απλά να κάνετε αυτό που κάνει εσάς ευτυχισμένους και να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Ξεχάστε ότι πρέπει να πείσετε όλους τους άλλους : θα προσπαθήσουν μόνο να σας κρατήσουν πίσω και να σας δώσουν 1000 λόγους γιατί δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που λέει η καρδιά σας. 

Πρέπει να αναδυθείτε πάνω από τις γνώμες των άλλων και απλά να κάνετε αυτό που νιώθετε πως πρέπει να κάνετε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του τιμά πάνω από όλα τα δικά του θέλω και όχι των άλλων. 

2. Να έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας 
“Να είσαι προσεκτικός με τον εσωτερικό σου διάλογο : είναι διάλογος με τον σύμπαν.” -David James Lees 

Αν θέλετε η ζωή σας να είναι πιο θετική και φωτεινή τότε πρέπει και οι σκέψεις σας να συμφωνούν με αυτό που θέλετε να μοιάζει ο κόσμος σας. Αν έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας ο κόσμος σας θα μοιάζει μουντός και καταθλιπτικός. 

Αν όμως έχετε μία πιο θετική σχέση με τον εαυτό σας θα δείτε αμέτρητες ευκαιρίες και την ευτυχία όπου και να κοιτάξετε. Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό αγαπάνε τον εαυτό τους και γεμίζουν τη ζωή τους με θετικές σκέψεις, σχέσεις, επαγγέλματα και στόχους. 

3. Να μένετε στάσιμοι 
“ Το χωράφι της άνεσης είναι ένα όμορφο μέρος αλλά τίποτα δεν φυτρώνει ποτέ εκεί.” Άγνωστος 

Αν κοιτάξετε γύρω σας ίσως ο κόσμος να φανεί σαν ένα τρομερά τρομακτικό μέρος και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μείνουν κλεισμένοι στην φυλακή της ασφάλειας τους για να αποφύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ταράξει αυτή την ασφάλεια. Παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξελιχτείτε αν δεν δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους αγαπούν τις προκλήσεις που δοκιμάζουν τα όρια τους με στόχο να εξελιχθούν σαν άτομα. 

4. Να προσπαθείτε να χωρέσετε σε κοινωνικές φόρμες 
Δεν θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να αποκτήσετε γνώσεις αν ενδιαφέρεστε μόνο να ακολουθήσετε το κοπάδι. Για να ευδοκιμήσετε στη ζωή αυτή θα πρέπει να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι και να μάθετε να εμπιστεύεστε το δικό σας ένστικτο και όχι τις φθαρμένες γνώμες των άλλων. Μάθετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και να εμπιστεύεστε πραγματικά την διαίσθηση σας και τότε θα δείτε έναν διαφορετικό κόσμο να ανοίγεται μπροστά σας. 

5. Να έχετε μία ψυχοφθόρα δουλειά 
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δουλεύουν σε δουλειές που μισούν μόνο και μόνο για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Μπορείτε να αφήσετε τη δουλειά που σας στραγγίζει ψυχολογικά και να ψάξετε για αυτήν που πραγματικά θα σας αρέσει. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους σέβονται και αυτά που θέλουν, ψάχνουν ακατάπαυστα να βρουν ποια είναι τα θέλω τους και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν. Φυσικά δεν σας συμβουλεύουμε να μείνετε άνεργοι αλλά σας ενθαρρύνουμε να ψάξετε για κάτι που θεωρείτε ότι σας ταιριάζει καλύτερα ενόσω εργάζεστε. 

6. Να παραμελείτε την υγεία σας 
Το να νιώθετε καλά αρχίζει και τελειώνει με εσάς : κανένας άλλος δεν μπορεί να αναλάβει την προστασία της υγείας σας εκτός από εσάς τους ίδιους. Αν δεν νιώθετε καλά ψυχικά, σωματικά ή συναισθηματικά εντοπίστε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στη ζωή σας. 

Οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε μία νύχτα αλλά συμβαίνουν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου κάνοντας σταθερά βήματα. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του μεριμνά για την καλή του υγεία και τη βάζει πρώτη από όλα γιατί γνωρίζει πως χωρίς αυτήν δεν μπορεί να απολαύσει τη ζωή στο έπακρο ούτε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό προς τα έξω. 

7. Να συνάπτετε καταπιεστικές σχέσεις 
Αν έχετε φίλους ή σύντροφο που προσπαθούν να επιβληθούν σε κάθε πτυχή της ζωή σας τότε αυτό πρέπει αναμφίβολα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα πρέπει ποτέ να ανέχεστε κάποιον που θέλει να χειραγωγήσει και να ελέγχει τη σχέση σας. Οι τοξικές σχέσεις μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης, φιλική-ερωτική, και κάνουν πολύ κακό στην υγεία σας. 

Αξίζετε φιλίες και ερωτικούς δεσμούς που θα προάγουν την ευδαιμονία στη ζωή σας και θα σας βοηθούν να αναπτύσσεστε και να μαθαίνετε. Για να το θέσουμε απλά : αν κάποιος στη ζωή σας σας στεναχωρεί περισσότερο απ ότι σας κάνει χαρούμενους τότε θα πρέπει να τον αφήσετε πίσω. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους δεν θα αφήσουν κανέναν εκτός από τους ίδιους να ελέγξει την ζωή τους. 

8. Να τεμπελιάζετε 
Στην εποχή της τεχνολογίας πολλοί από εμάς έχουμε επιτρέψει στα κινητά, τα τάμπλετς και τους υπολογιστές να μας διασκεδάζουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Έχουμε χάσει κάθε κίνητρο γιατί μοιάζει πιο εύκολο να καθόμαστε πάνω από μία οθόνη από το να βγούμε έξω στον κόσμο και να κάνουμε πράγματα. 

Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό δεν θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να εφησυχαστούν : συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους τους και ξέρουν πότε πρέπει να έχουν αυτοέλεγχο και πειθαρχία για το δικό τους όφελος. 

9. Να μην επιλέγετε την ευτυχία 
Πάρα πολλοί άνθρωποι αρκούνται σε πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά αξίζουν γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν την αξία τους ή έχουν βολευτεί στη τωρινή τους κατάσταση και φοβούνται να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους. 

Οι άνθρωποι που σέβονται και αγαπάνε τον εαυτό τους θα κάνουν τα πάντα για να διαλέξουν αυτό που θα τους κάνει τους πιο χαρούμενους, ασχέτως με το τι πρέπει να περάσουν για να το πετύχουν αυτό. Δεν βάζουν κανένα όριο στη ζωή τους γιατί πιστεύουν πως υπάρχει μαγεία σε αυτή τη ζωή, παρόλα αυτά. 

Αν δεν κάνετε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους θα το μετανιώσετε στο τέλος της ζωής σας. Για να ανυψώσετε την ψυχή σας θα πρέπει να αφήσετε πίσω οτιδήποτε δεν την εμπλουτίζει και να επιλέξετε όλα αυτά που την βελτιώνουν. 

Αυτό ισχύει για ανθρώπους, δουλειές, σχέσεις, το που μένετε, τη διατροφή σας, τη γυμναστική σας ρουτίνα και οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας. Έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή να ευδοκιμήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε, θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία μη ευχάριστη κατάσταση. 





tilestwra 

Δείτε ΤΙ συμβαίνει στο Σώμα μας κάθε φορά που Τρώμε 2 ώριμες Μπανάνες τη Μέρα και ΔΕΝ θα το Πιστεύετε....!!!!!!

Οι μπανάνες είναι πολύ νόστιμες, αλλά οι περισσότεροι από μας τείνουμε να τις πετάμε εάν δούμε να ωριμάζουν πολύ και να βγάζουν καφέ στίγματα μεγάλο λάθος! Όπως φαίνεται, αυτές οι καφές κηλίδες μετατρέπουν την μπανάνα σε υπερτροφή! 

Όχι μόνο αυξάνουν τα επίπεδα σε αντιοξειδωτικά που πολεμούν τον καρκίνο, αλλά έχουν και ιδιότητες που ωφελούν όλο το σώμα! Σύμφωνα με ειδικούς, τα θρεπτικά συστατικά στις ώριμες μπανάνες ωφελούν το σώμα εάν τρώμε 2 μπανάνες τη μέρα. Αυτά συμπεριλαμβάνουν: 

1. Χαμηλότερη πίεση στο αίμα και προστασία ενάντια στα εγκεφαλικά και τα καρδιακά – αυτό συμβαίνει λόγω των χαμηλών επιπέδων σε νάτριο και των υψηλών επιπέδων σε κάλιο. 

2. Περισσότερη ενέργεια – δύο ώριμες μπανάνες μπορούν να προσφέρουν αρκετή ενέργεια για πολλές ώρες αφού έχουν πολλούς υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό, βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης, το κάλιο προστατεύει ενάντια στις κράμπες. 

3. Ανακούφιση από καούρες. 

4. Ενάντια στην κατάθλιψη – τα υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης, που βελτιώνει τη διάθεση. 

5. Άγχος/Υπερευαισθησία– Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β βοηθάει στο να ηρεμήσουν τα νεύρα. 

Επίσης οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε :

6. Ίνες, 
7. Μαγγάνιο, 
8. Σίδηρο, 
9. βοηθούν στην πέψη, και 
10. δεν έχουν καθόλου λίπος και χοληστερόλη. 

Εάν δεν σας αρέσει που οι ώριμες μπανάνες είναι πολύ μαλακές, μπορείτε να τις κάνετε smoothie 
newsone

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δείτε ΤΙ συμβαίνει στο Σώμα σας, εάν πίνετε κάθε πρωί Νερό για ένα Μήνα....!!!!!!!


Στη βιομηχανία ομορφιάς η αποτοξίνωση του σώματος είναι συχνά μία διαδικασία ιδιαίτερα ακριβή. Κάποιοι χρεώνουν πάρα πολλά για τσάι ή για χυμούς με τέτοιες ιδιότητες και πολλά από αυτά δεν έχουν καν αποτέλεσμα και ίσως κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 

Εάν θέλετε πραγματικά να καθαρίσετε τον οργανισμό σας θα πρέπει να κάνετε τα εξής : πιείτε μία κούπα νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Είναι κάτι πολύ εύκολο και οικονομικό και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. 

Το νερό βοηθάει να καθαριστεί το πεπτικό σύστημα και έτσι μπορούμε να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές πιο αποδοτικά. 

Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να πίνετε ένα γεμάτο ποτήρι με καθαρό νερό σε άδειο στομάχι και να αφήνετε να περάσουν 45 λεπτά χωρίς να φάτε ή να πιείτε κάτι άλλο. Αυτό βοηθάει να ενεργοποιηθεί το σώμα σας και να νιώθετε φρέσκοι. 

Αυτή η πρακτική έχει τις ρίζες της στην Ασία, όπου Κινέζοι και Ιάπωνες τη χρησιμοποιούν για χρόνια. Εκτός από το πρωί, υπάρχουν και άλλες ιδανικές στιγμές για ένα ποτήρι νερό. 

1. Πριν κάθε γεύμα. Πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα βοηθάει στη χώνεψη προετοιμάζοντας το στομάχι σας για να δεχτεί το φαγητό. Επίσης σας βοηθάει να χορτάσετε πιο γρήγορα και έτσι μπορείτε να χάσετε πιο εύκολα κιλά. 

2. Πριν και μετά τη γυμναστική. Πίνοντας ένα ποτήρι πριν και μετά αποφεύγετε τον κίνδυνο της αφυδάτωσης 

3. Όποτε είστε κουρασμένος. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό, θα ξυπνήσει το σώμα σας και θα σας βοηθήσει να είστε σε ετοιμότητα. 

Βέβαια μπορείτε να πιείτε νερό όποια στιγμή θέλετε! Τα σημεία παραπάνω απλά αναφέρουν πότε είναι οι καλύτερες στιγμές για να πιείτε νερό. 




sun-gazing.com

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε....!!!!!!!

Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.

Όσο κοιμάστε το σώμα σας αφυδατώνεται, επειδή χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και η μόνη πηγή του εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που ήδη έχει. 

Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό σας λίπος, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Είναι κάτι που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συνιστούν. Επίσης, το νερό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειάς σας.

Θα πρέπει να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι : 

Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός : Ένα μεγάλο ποτήρι και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%. 

Ενυδάτωση του οργανισμού : Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά το σώμα σας “διψάει” μόλις ξυπνάτε, επειδή δεν έχετε πιει νερό για 7-8 ώρες. 

Αποτοξίνωση : Η πρόσληψη υγρών βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Η κατανάλωση υγρών αμέσως μετά το ξύπνημα ενισχύσει αυτήν τη λειτουργία. 

Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία : Ο εγκεφαλικός ιστός περιέχει 75% νερό. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλήρως, όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, να έχετε αυξημένη κόπωση, ή μεταβολές της ψυχικής σας διάθεσης. 

Μειωμένη όρεξη : Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα χάνουν 2-3 κιλά σε μια περίοδο τριών μηνών. Το νερό γεμίζει το στομάχι με μια ουσία που έχει 0 θερμίδες, ενώ σας κάνει αν αισθάνεστε πλήρεις. Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. 

Συνολικά, αν κάνετε συνήθειά σας την κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού με νερό με άδειο στομάχι κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε, θα έχετε τα ακόλουθα οφέλη : 

Πιο λαμπερό δέρμα 
Αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων 
Καλύτερη υγεία του λεμφικού συστήματος 
Μεγαλύτερη απώλεια βάρους 
Καλύτερος καθαρισμός του παχέος εντέρου 
Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες 




Μιχάλης Θερμόπουλος

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Αιθέρια Έλαια – Ιδιότητες και χρήση Αρωματοθεραπεία….!!!!!!!


Τι είναι η αρωματοθεραπεία? Τι είναι τα αιθέρια έλαια?
Από την ετυμολογία της λέξης (αρωματο-θεραπεία) είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι είναι η θεραπευτική, η οποία χρησιμοποιεί αρώματα (αιθέρια έλαια) που εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στις ρίζες, στους μίσχους, στο φλοιό, στα φύλλα ή τα άνθη διαφόρων αρωματικών φυτών.

Ιστορική αναδρομή
Από αρχαιοτάτων χρόνων, από την εποχή του Ιπποκράτη, ήταν γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια είχαν ευρύτατη εφαρμογή στην καθημερινή ζωή τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει και η χρήση τους σε θρησκευτικές τελετές (μαντεία, θυσίες) και σε θεατρικές παραστάσεις.

Πολλά αιθέρια έλαια περιγράφονται από τον Διοσκουρίδη , μαζί με τις πεποιθήσεις της εποχής σχετικά με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, στο έργο του De Materia Medica!

Oι Ινδοί χρησιμοποιούσαν τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς. Oι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν τα φυτά σε συνδυασμό με το μασάζ και το βελονισμό το 3000 π.Χ.. Oι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αιθέρια έλαια στην ιατρική, στην τελετουργία αλλά και για την ταρίχευση νεκρών, ενώ οι ιερείς γνώριζαν ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της μανίας και της κατάθλιψης. 

Μια διαπίστωση της εποχής εκείνης σε μια επιδημία χολέρας ήταν ότι οι αρωματοποιοί δεν αρρώσταιναν (!) λόγω του ότι τα αιθέρια έλαια έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες.

Αποτελεσματικότητα
Τα αποτελέσματα των δραστικών ουσιών των αιθέριων ελαίων είναι πια γεγονός αναμφισβήτητο.
Στο M. D. Anderson Cancer Center του πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, στο παγκοσμίου φήμης αντικαρκινικό κέντρο, δημιουργήθηκε υπηρεσία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αρωματοθεραπεία για τους καρκινοπαθείς αλλά και για αυτούς που τους φροντίζουν. Χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο και τις ενοχλήσεις της ασθένειας, αλλά και για να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής των ασθενών.

Χρήση  :
Η χρήση των αιθέριων ελαίων είναι πολλές : για μασάζ, επιθέματα, εισπνοές, ψεκασμούς, παρασκευή καλλυντικών, εξάτμιση-αρωματισμό χώρου, ακόμα και για εσωτερική λήψη!

Για χαλάρωση στο μπάνιο : 2 φλιτζάνια αλάτων θειικού μαγνησίου (Epson salts), 5 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια: Λεβάντα, πορτοκάλι, λεμονόχορτο, τσαγιόδεντρο (tea tree). Χρησιμοποιείτε περίπου μισό φλιτζάνι για ένα μπάνιο.

Μείγμα για ψεκασμό δωματίου : 5 έως 20 σταγόνες του ελαίου της επιλογής σας σε 120 έως 240 ml αποσταγμένου νερού ή νερού πηγής. Έτοιμο! Μπορείτε να ψεκάσετε το δωμάτιο σας (προσοχή να μην πάει στα μάτια σας).

*Ιδέα: Λίγες σταγόνες στα ξύλα του τζακιού σας ή στα κεριά σας για την απορρόφηση καπνού τσιγάρων θα σας αρωματίζουν τους χώρους θαυμάσια.

Τι αιθέριο έλαιο να επιλέξετε?
Λεβάντα : Η λεβάντα έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αιγύπτιους πριν 2.500 χρόνια ως άρωμα. Τώρα πλέον χρησιμοποιείται και είναι γνωστή για την καταπολέμηση της αϋπνίας, της ημικρανίας και ανακουφίζει από το στρες. Ιδανική για χαλάρωση.

Δεντρολίβανο : Το όχι και τόσο γνωστό αλλά ευώδες αυτό φυτό ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, θα βοηθήσει κατά της χαμηλής πίεσης και στα κρύα πόδια ή χέρια.

Δυόσμος : Βοηθάει στην πέψη και συμβάλλει κατά της ναυτίας.

Λεμόνι : Το έλαιο λεμονιού είναι ισχυρό αντικαταθλιπτικό / anti-stress.

Τα έλαια που είναι γενικά αντικαταθλιπτικά / anti-stress / και κατά του άγχους είναι τα :
Λεμόνι – Λεβάντα – Γιασεμί – Χαμομήλι – Μέντα

Προτεινόμενα μείγματα κατά της ευερεθιστότητας (για αρωματισμό χώρου) :

Μείγμα 1 :
3 σταγόνες χαμομήλι
2 σταγόνες μανταρίνι

Μείγμα 2 :
2 σταγόνες λεβάντα
3 σταγόνες μανταρίνι

Μείγμα 3 :
4 σταγόνες σανδαλόξυλο
1 σταγόνα νερολί

Μείγμα 4 :
2 σταγόνες λεβάντα
2 σταγόνες χαμομήλι
1 σταγόνα νερολί

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν χορηγούμε ποτέ αιθέρια έλαια σε παιδιά κάτω των 4 ετών!

Προφυλάξεις για τα αιθέρια έλαια :

Δεν χρησιμοποιούνται κατά κανόνα εκτός ελάχιστων αιθέριων ελαίων σε :

Αλλεργικά άτομα (με ιστορικό αλλεργίας)
Εγκυμοσύνη
Ανοικτές πληγές
Υψηλή πίεση
Επιληψία
Περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών (ζητήστε συμβουλή ειδικών)

Άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια που περιέχουν καμφορά και μέντα.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα και να δοθούν εσωτερικά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Γιατί : Τα 100% καθαρά αιθέρια έλαια είναι ουσίες δυνατές και απαιτείται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους.

Διαβάστε με προσοχή ότι αναφέρεται στις ετικέτες και στα φυλλάδια. Μην τα χρησιμοποιείται ποτέ αυτούσια πάνω στο δέρμα.





Στις 14 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών...!!!!!!

«Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα», λέει η NASA. Η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών θα κάνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, την εμφάνισή της την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. 
                                nationalgeographic 
Τελευταία φορά που η ανθρωπότητα είδε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1948, ενώ η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα είναι και πάλι τόσο κοντά στην γη, θα είναι τον Νοέμβριο του 2034. 
                                       telegraph 
«Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα», λέει η NASA. 
                                 virtualtelescope 
«Το φεγγάρι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στη Γη μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2034», αναφέρουν οι επιστήμονες.
                                      almanac 
Το προηγούμενο «σούπερ φεγγάρι» το απολαύσαμε στις 16 Οκτωβρίου, ωστόσο οι επιστήμονες μιλούν για ακόμα μεγαλύτερο και εξαιρετικό θέαμα, που καιρού επιτρέποντος, θα μπορέσουμε όλοι να δούμε. 


Βίντεο της NASΑ

http://www.tilestwra.com