Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ : Πέντε χρόνια μαζί με αγάπη και φως....!!!!!


Αγαπημένοι μου άγγελοι της γης..σήμερα γιορτάζουμε τα πέντε χρόνια του...''Αγάπη και φως''…..το blog που δημιουργήθηκε…σε μια νύχτα…..με την καθοδήγηση των αγγέλων….σήμερα έχει γενέθλια...οι άγγελοι γιορτάζουν μαζί μας και γεμίζουν τον ουρανό και τη γη με τις χαρμόσυνες μελωδίες τους……..μεγάλη χαρά για όλους μας….!!!!!! 

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες….άγγελοι της Γης…όλοι εσείς που στηρίξατε τη σελίδα αυτή…….και την κάνατε δική σας με την αγάπη σας……..και την επισκεψιμότητα σας…..!!!!!!! 

Σας είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ…γιατί όλο αυτό το διάστημα γίναμε μια οικογένεια…..και μοιραστήκαμε...ότι καλύτερο είχε ο καθένας να δώσει….!!!!!!!!! 

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω μια μεγάλη συμπαντική οικογένεια….που με αγαπά και με στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνω καθημερινά….!!!!!! 

Νιώθω ότι ο σκοπός μου παίρνει σάρκα και οστά από την δική σας….αγάπη…..υποστήριξη και ενθάρυνση…!!!!!!!! 

Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να σας δείξω ότι η αγάπη σας μου δίνει δύναμη…κουράγιο…φτερά…!!!!!! 

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. 

Τα πέντε αυτά χρόνια θεωρώ ότι όλοι γίναμε καλύτεροι …σοφότεροι και με περισσότερη αγάπη, αυτοπεποίθηση…κατανόηση…συμπόνοια…με όλα αυτά τα συναισθήματα που βοηθούν στην αφύπνιση και την εξέλιξη μας......!!!!!!!! 

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΘΕΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ…..!!!!!! 

Ο Θεός και οι άγγελοι με υποστηρίζουν στη προσπάθεια μου αυτή και με βοηθούν ώστε να κάνω τις καλύτερες επιλογές άρθρων……για να βοηθήσει όλους….αλλά και τον καθένα σας ξεχωριστά για κάθε πρόβλημα που τον απασχολεί….και να βρει μια λύση που αρμόζει στα προβλήματα τους..!!!!! 

Εύχομαι τα καλύτερα για όλους σας….κάθε όνειρο ….επιθυμία και ευχή σας να πραγματοποιηθεί σύντομα…να θυμάστε...ότι ο Θεός και οι άγγελοι είναι πάντα δίπλα σας και περιμένουν να τους ζητήσετε την βοήθεια τους…..!!!!!! 

Όλες οι προσευχές σας εισακούονται….έχετε εμπιστοσύνη στη Θεϊκή συγχρονικότητα...και τα θαύματα σύντομα θα είναι στην πόρτα σας……!!!!!!!! 

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σας….από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ''ΕΝΑ''…!!!!!!! Νιώστε το αυτό….και θα νιώσετε…την αγάπη του Χριστού….!!!!!!!! 

Μοιράστε αγάπη και χαμόγελα..κάθε στιγμή της μέρας σας…θα σας γυρίσουν πολλαπλασιασμένα……να είστε σίγουροι….!!!!!!! 

Αυτή η σελίδα είναι ότι σημαντικότερο έχω μετά τα παιδιά και τα εγγόνια μου.....!!!!!! 

ΕΓΙΝΕ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ…!!!!!!!! 

Γιατί πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο γεμάτο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ…..!!!!!!!!! 

ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ καθημερινά...τον ΘΕΟ….τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ….και όλους ΕΣΑΣ…που είστε κομμάτι της ζωής μου…..!!!!



ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ...!!!!
Αγάπη και φως 
Λένα Μπαξέ 

15 κακές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω...!!!!

Διορθώνοντας κακές συνήθειες, όπως οι παρακάτω, είναι σίγουρα μια καλή αλλαγή στη ζωή μας.

1. Το να θεωρούμε ότι η ζωή είναι εύκολη.
Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλα έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας. Όμως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι οι δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι αυτές που προσφέρουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή. 

2. Το να παρερμηνεύουμε τον πραγματικό σκοπό της ζωής μας.
Σημασία στη ζωή δεν έχουν αυτά που αποκτούμε, αλλά ό, τι χτίζουμε. Δεν είναι αυτά που κατέχουμε, αλλά αυτά που μοιραζόμαστε. Δεν είναι η ικανότητα, αλλά ο χαρακτήρας μας. Δεν είναι η επιτυχία μας, αλλά η πραγματική αξία μας. Ζήστε την ζωή σας με τέτοιο τρόπο που να σας κάνει περήφανους. Αυτό είναι που μετράει και κάνει τη διαφορά. Ζήστε μια ζωή γεμάτη πάθος και αγάπη.

3. Το να κυνηγάμε όσους δεν θέλουν να ''πιαστούν''.
Μην τρέχετε πίσω από τους άλλους. Να είστε ο εαυτός σας, και να προσπαθείτε σκληρά για αυτά που σας παθιάζουν. Οι άνθρωποι που ταιριάζουν πραγματικά στη ζωή σας, θα έρθουν τελικά σε σας, και θα παραμείνουν μαζί σας. 

4. Το να μη ζητάμε βοήθεια ακόμα και όταν ξέρουμε ότι την χρειαζόμαστε.
Δεν έχει σημασία πόσο πολύ έχετε προχωρήσει στο λάθος δρόμο, πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσετε πίσω. Να είστε όσο δυνατοί χρειάζεται για να μπορείτε να βασίζεστε στις δικές σας δυνάμεις, τόσο έξυπνοι για να καταλαβαίνετε πότε χρειάζεστε βοήθεια, και τόσο γενναίοι ώστε να την ζητάτε. 

5. Το να επιτρέπουμε ένα μαύρο σύννεφο να καλύπτει όλο τον ουρανό.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Είναι απλά μια κακή στιγμή, ή μια κακή μέρα, δεν είναι κακή όλη η ζωή. Ο καθένας έχει κάποια προβλήματα. Ο καθένας κάνει λάθη. Το μυστικό της ευτυχίας είναι να μετράτε ότι καλό έχετε στην ζωή σας, ενώ οι άλλοι προσθέτουν απλώς τα προβλήματά τους. 

6. Το να κρατάμε πράγματα που θα έπρεπε να διώξουμε.
Το να σταματήσεις κάτι, δεν σημαίνει παραίτηση, αλλά αποδοχή ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Πολλές φορές, το να εγκαταλείψουμε πράγματα που μας ''βαραίνουν'', μας κάνει μακροπρόθεσμα πιο δυνατούς και πιο ευτυχισμένους. 

7. Το να ξοδεύουμε χρόνο με ανθρώπους που μας κάνουν δυστυχισμένους.
Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν σκληροί, και αρκετές φορές γίνονται. Μπορούν να σας βλάψουν και να ραγίσουν την καρδιά σας, και αρκετές φορές θα το κάνουν. Αλλά εσείς είστε αυτός που τους επιτρέπει να σας πληγώνουν συνεχώς. Εκτιμήστε αρκετά τον εαυτό σας ώστε να επιλέγετε να περνάτε τον χρόνο σας με ανθρώπους που σας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε. Αναγνωρίστε την αξία σας. Απομακρυνθείτε από ανθρώπους που μειώνουν την ευτυχία σας.

8. Το να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία.
Όταν παίρνουμε κάτι για δεδομένο, τότε καταλήγουμε να απομακρυνόμαστε από αυτό. Συνήθως δεν συνειδητοποιούμε τι έχουμε, μέχρι να το χάσουμε. Οι περισσότεροι είμαστε πολύ πεισματάρηδες για να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. 

Πάρα πολύ συχνά πληγώνουμε αυτούς που είναι κοντά μας, επιτρέποντας ασήμαντα ζητήματα να μας χωρίζουν. Εκτιμήσετε αυτό που έχετε, αυτούς που σας αγαπάνε, και όποιον νοιάζεται για σας. Δεν θα καταλάβετε πόσο σημασία έχουν για εσάς, παρά μόνο την ημέρα που δεν θα είναι πλέον δίπλα σας. 

9. Το να αρνούμαστε την προσωπική μας ευθύνη.
Οτιδήποτε βιώνετε τώρα, είναι αποτέλεσμα αποφάσεων που λάβατε στο παρελθόν, και θα συνεχίσετε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα ώσπου να κάνετε διαφορετικές επιλογές. Πάντα έχουμε κάποιο επίπεδο ελέγχου. Πάντα υπάρχουν και άλλες επιλογές. Οι επιλογές μπορεί να μην είναι εύκολες, αλλά είναι διαθέσιμες. 

10. Το να επιτρέπουμε τους άλλους να λαμβάνουν αποφάσεις για εμάς.
Μην επιτρέπετε ποτέ σε κάποιον ή σε κάτι που έχει μικρή αξία για τη ζωή σας, να σας επηρεάζει. Σταματήστε να νοιάζεστε για το τι θέλουν οι άλλοι από εσάς, και ξεκινήστε να ζείτε για τον εαυτό σας. Αφήστε τους ανθρώπους και τα πράγματα που σας κρατούν συνεχώς πίσω, και δεν σας προσφέρουν κάτι αξιόλογο. Δεν θα έχετε δεύτερη ζωή. 

11. Το να εγκαταλείπουμε μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν.
Ένα βέλος μπορεί να εκτιναχθεί μόνο αν τραβηχτεί προς τα πίσω. Έτσι είναι και η ζωή. Όταν η ζωή σας φέρνει δυσκολίες και σας τραβάει προς τα πίσω, αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα σας σπρώξει μπροστά προς μια θετική κατεύθυνση. Γι 'αυτό μείνετε συγκεντρωμένοι, και στοχεύετε τον στόχο! 

12. Το να κάνουμε πάρα πολλά, υπό πίεση, και χωρίς σταματημό.
Πολλοί άνθρωποι χάνουν ένα μέρος της ευτυχίας, επειδή δεν διαθέτουν τον αναγκαίο χρόνο για να την απολαύσουν. Πολλές φορές είμαστε τόσο προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ώστε τελικά δεν απολαμβάνουμε τα πράγματα που αξίζουν περισσότερο.

13. Το να αναμασάμε διαρκώς δυσκολίες του παρελθόντος.
Ποτέ δεν θα αντιληφθείτε τα σπουδαία πράγματα που βρίσκονται μπροστά σας, αν συνεχίσετε να σκέφτεστε ότι κακό συνέβη παλιότερα. Για να κάνετε χώρο για το νέο, θα πρέπει να αφήσετε πίσω το παλιό. Ό, τι έχετε περάσει στο παρελθόν, μπορείτε να το θεωρήσετε σαν προετοιμασία για αυτό που είστε τώρα, και αυτό που μπορεί να είστε αύριο.

14. Το να αρνούμαστε τα λάθη μας.
Να θυμάστε ότι πετυχημένοι δεν είναι εκείνοι που ποτέ δεν κάνουν λάθη, αλλά εκείνοι που παραδέχονται τα λάθη τους. Και όταν συμβεί αυτό, βάζουν τα δυνατά τους για να τα διορθώσουν άμεσα. 

15. Το να μην επιτρέπουμε τα πράγματα να είναι αρκετά καλά.
Είμαστε άνθρωποι. Δεν είμαστε τέλειοι. Είμαστε ζωντανοί. Προσπαθούμε. Κάνουμε λάθη. Παραπατάμε. Πέφτουμε. Πληγωνόμαστε. Σηκωνόμαστε ξανά. Προσπαθούμε πάλι. Μαθαίνουμε διαρκώς. Ωριμάζουμε. Και είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτό το ανεκτίμητη δώρο που λέγεται ζωή. 




Το θέμα είναι να ενηλικιώνεσαι, όχι απλά να μεγαλώνεις...!!!!

Θυμάσαι τότε που ήσουν παιδί, τις στιγμές που ζούσες με την επιθυμία να μεγαλώσεις; Που κοίταζες τους μεγάλους γύρω σου και τους ζήλευες;

Θυμάσαι τότε εκείνες τις στιγμές που το μόνο που ευχόσουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου μετά από μια ακόμη γενέθλια μέρα, ήταν να μεγαλώσεις, να μεγαλώσεις πολύ και να γίνεις… να γίνεις επιτέλους ένας γοητευτικός ενήλικος- σου φαίνονταν τόσο συναρπαστική η ενήλικη άλλωστε ζωή, εμπρός στους περιορισμούς και τους κανόνες της παιδικής ηλικίας!

Και μισόκλεινες τα μάτια, και αρχίναγες το μέτρημα.. στα 12 προσπαθούσες να δεις τον εαυτό σου στα 16, 18, 20 , 22 και συνέχιζες, συνέχιζες μέχρι η εικόνα του μελλοντικού σου εαυτού να γίνεται μακρινή- και αναρωτιόσουν στα 16, πώς θα΄σαι άραγε, στα 20, στα 23 ή στα 25; Και έπλαθες ακαταπόνητα τις μελλοντικές εκδοχές του εαυτού σου…

Και να λοιπόν, που έφτασε ο καιρός που τόσο επιθυμούσες να ζήσεις - είσαι ενήλικος πια !

Μόνο που, τελικά, δεν είναι ακριβώς όπως το φανταζόταν το παιδικό σου κάποτε μυαλό..

Γιατί η ενηλικίωσή σου αυτή κουβαλά μαζί της τις πρώτες άσπρες τρίχες στον καθρέφτη του μπάνιου, τα πρώτα βήματα της ανεξαρτησίας μαζί με τις πρώτες ματαιώσεις και απογοητεύσεις, τις πρώτες συνειδητοποιήσεις και ανακαλύψεις, καθώς εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούσες να δεις προστατευμένος απ΄ των μεγάλων τη σκιά, τα βλέπεις για πρώτη φορά τώρα, και εκείνες τις ευθύνες ή και τα καθήκοντα τα σημαντικά απέναντι στους άλλους..., 

μα πρώτιστα απέναντι σε εσένα ως ύπαρξη, και ακόμη, εκείνες οι απρόσμενες απ΄ το πουθενά ή ίσως από ένα μη ακριβώς ορατό κάπου, ανατροπές… ανατροπές που ποτέ σου δε συμπεριέλαβες στα αθώα και σίγουρα σχέδιά που έκανες γερμένος στο παιδικό σου μαξιλάρι!

Και να που τώρα, βρίσκεσαι λοιπόν με τα χέρια γεμάτα προγράμματα και σχέδια και στόχους που θες να υλοποιήσεις, και γενικά, θα΄λεγε κανείς, βρίσκεσαι να παλεύεις διαρκώς να δώσεις μορφή και υπόσταση στο εσωτερικό σου χάος, να δημιουργήσεις, διαλέγοντας το αμέσως επόμενο βήμα σου στο μονοπάτι που εν τέλει, θα ακολουθήσεις.

Κοντοστέκεσαι μια στιγμή να πάρεις μιαν ανάσα, και μέσα σου γεννιέται η σκέψη πως κανείς, μα κανείς δε σε προετοίμασε για αυτήν την πρωτόγνωρη λαίλαπα… και πως η παιδική σου ευχή τώρα γυρνά από την ανάποδη, και φορές, αρχίζεις να νοσταλγείς την παιδική σου εκδοχή, να συλλογίζεσαι πώς θα ΄θελες να ήσουν και πάλι, για μια ακόμη φορά, ένα μικρό παιδί!

Θες να πατήσεις για λίγο φρένο, να σου πω τι ίσως και να συμβαίνει;

Φταίει που, ίσως σαν ήσουν εσύ το παιδί, κανείς ενήλικος δε σε άφησε να βαδίσεις πέρα από την προστατευτική και απαγορευτική σκιά του… φταίει που φρόντισε να περιβάλλει την έννοια μεγάλος με υπερβάλλον δέος και σοβαροφάνεια, συχνά με προνόμια υποκριτικά και, ακόμη, καλλιεργώντας για το άτομό του έναν δήθεν σεβασμό που ποτέ δεν υπήρξε, όλα απόπειρες να κρύψει το φόβο, την αβεβαιότητα, τον πανικό μπρος στις απαιτήσεις της ζωής ή και τις ελλείψεις που διαπίστωσε στην ενήλικη πια, ύπαρξή του.

Και φταίει που, ίσως τώρα που εσύ είσαι ο ενήλικας, διστάζεις και στέκεσαι έντρομος μπροστά στην υλοποίηση των ονείρων σου, μα το χειρότερο, αγωνίζεσαι να κρυφτείς πίσω από τη στεναχώρια και την αδράνεια, για τα λάθη και τις αποτυχίες σου, φοβούμενος την επιτυχία!

Και φταίει που, αντί να τολμήσεις να χτίσεις όσα ονειρεύτηκες και βαθιά μέσα σου αγαπάς, αμφιβάλλεις για την αξία σου και προτιμάς να βολεύεσαι σε κάτι λίγο, πρόσκαιρο και μικρό!
Ξαναπιάσε το νήμα της ζωής σου, λοιπόν!

Kαι μάθε να ενηλικιώνεσαι, όχι απλά να μεγαλώνεις!

Γιατί, το να ενηλικιώνεσαι ισοδυναμεί με το να αποτυγχάνεις, με την ευκαιρία να τα κάνεις θάλασσα με τον εαυτό σου μα και με τους άλλους, να ανατρέπεσαι περίτρανα από τις συνθήκες και να σκοντάφτεις γενναία σε άλλες τόσες ενδόμυχες επιθυμίες και ανασφάλειές σου, μα πάντοτε να συνεχίζεις ακάθεκτος!

Και όχι, δεν υπάρχει κανείς μεγάλος πια να σου εγγυηθεί για το σωστό και το λάθος, ούτε μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες για τις επιλογές σου, όπως και ούτε να κλαίγεσαι, να κρύβεσαι ή να προσποιείσαι!

Γιατί, η ενηλικίωση είναι μια επίπονη, μακρόχρονη και οδυνηρή μεταμόρφωση, που απαιτεί θάρρος, αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα πως, απάνω ακριβώς στις γκρεμισμένες με οδύνη πεποιθήσεις και αξίες σου, εκεί πάνω θα οικοδομήσεις τις νέες, εκείνες που θα σφυρηλατήσουν σιγά- σιγά, αυτήν τη νέα εκδοχή του εαυτού σου!

Αντλώντας τις πρώτες ύλες, από τις αποτυχίες, τα λάθη και τις ελλείψεις σου.




Συγγραφέας Ελένη Κεπελιάν

Αδιάφορος ή… διαφορετικός; Εσύ αποφασίζεις...!!!!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ Κ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ………..
ήτανε μια ατέλειωτη γραμμή από ανθρώπους. 
Σαν αυτές που περιμένουνε στην εφορεία, στο ΙΚΑ κλπ.

Όλοι τους είχανε ένα φτυάρι στα χέρια τους και έσκαβαν υπομονετικά έναν λάκο εμπρός τους. 

Κανένας δεν κοιτούσε πίσω του - άρα δεν γνώριζε το λάκο που βρισκότανε πίσω του.

Έτσι είχανε μάθει από τους γονείς και τους παππούδες τους.

Ένας «Διαφορετικός», όμως κρυφοκοίταζε δεξιά – αριστερά.
Μέτα κοίταξε λίγο μπροστά και λίγο πίσω του.

Συνειδητοποίησε…

… Τρόμαξε

Και αμέσως σκούντησε τον μπροστινό του και είπε.
– «Ρε φίλε ξέρεις τι κάνουμε τόσο καιρό»;;

Ο μπροστινός θυμωμένα, του απάντησε να μην τον ενοχλεί καθώς τον διακόπτει από το «δημιουργικό έργο» του και ότι δεν θέλει να βρει τον μπελά του.

Όμως ο διαφορετικός επέμεινε
– “Μα, δεν καταλαβαίνεις τι κάνουμε τόσα χρόνια ΡΕ; Σκάβουμε ο ένας τον λάκκο του αλλουνού”.

Οπότε απαντάει ο αδιάφορος για να τον ξεφορτωθεί, και φοβισμένα για να μην βρει τον μπελά του.

– “Γιατί άμα έσκαβες τον δικό σου λάκκο, θα έσκαβες πιο γρήγορα;” 

Ας θυμόμαστε επίσης : 
Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα.

Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα.

Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε:

«Η αδιαφορία».

Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι.

Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε :

«Να το αντιληφθείτε».




Λίγη ψυχή μωρέ… Ώρα για πράξεις και αποφάσεις ζωής...!!!!

Λίγη ψυχή μωρέ… Ώρα για πράξεις και αποφάσεις ζωής 
Λίγη ψυχή … 

Καιρός να γίνουμε αυτοί που ονειρευτήκαμε και όχι οι «άλλοι». Δεν ονειρευόμαστε πια ούτε και το ζητάμε. Το απαιτούμε. 

Οι Κυριακές δεν προσφέρονται κατά το «έθιμο» των Νεοελλήνων μόνο για βόλτες στις ταβέρνες και στα καφέ της παραλιακής. Προσφέρονται και για ανάγνωση βιβλίων ή και άκουσμα πραγματικά σπουδαίων ραδιοφωνικών εκπομπών. Ναι, τις Κυριακές ακούμε πραγματικά όμορφες εκπομπές που έχουν κάτι να μας πουν. 

Μια τέτοια έτυχε να ακούσουμε την Κυριακή το μεσημέρι. Μη ρωτάτε γιατί, αν είναι τόσο καλή εκπομπή και ποιοτική και έχει κάτι να μας διδάξει παίζει σε μια τέτοια ζώνη που σχεδόν κανείς δε θα την ακούσει. Γνωστοί οι λόγοι. Αυτή τη χώρα φτιάξαμε. 

Οι δεκαετίες του 1990 και 2000 έφτιαξαν την κοινωνία της αποβλάκωσης μέσω του τηλεοπτικού δέκτη. 

Πολλά ζητούν μερικοί από αυτόν τον λαό σε τούτες τις δύσκολες μέρες που περνά. Του ζητάμε να αντιδράσει. Να εξεγερθεί. Να ορθώσει το ανάστημά του. Μάλιστα. Δε θα διαφωνήσουμε. Να το κάνει. Έστω και τώρα να το κάνει. Πως όμως; 

Με ποιο ιδεολογικό υπόβαθρο;
Με ποια συνείδηση;
Με ποια συγκρότηση;
Με ποια ψυχή; 

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ότι «ποτίζεις» τον λαό αυτό θα πάρεις ως καρπό. 

Είναι όμορφες οι Κυριακές ναι. Πάντα ήταν. Για αυτούς που ήξεραν πώς να ζήσουν. 

Δεν εννοούμε να «καλοζήσουν». Να ζήσουν. Δε χρειάζονται τα πολλά λεφτά για να ζήσεις. Αγάπη χρειάζεται. Αγάπη για τη ζωή και για τον διπλανό μας. Αυτό χρειάζεται. 

Οι εποχές βέβαια αλλάζουν. Ναι αλλάζουν. Τούτο όμως δε σημαίνει ότι πρόοδος και εξέλιξη είναι μια κοινωνία των «μαζάνθρωπων» και των ανδράποδων. 

Οι εποχές αλλάζουν. Ναι αλλάζουν. Τούτο όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανίζεται το ήθος, οι αξίες, οι αρχές, η συντροφικότητα. 

Οι εποχές αλλάζουν. Ναι αλλάζουν. Η κοινωνίες όμως πρέπει να προχωρούν μπροστά και να μην επαναλαμβάνουν λάθη του παρελθόντος. Να γίνονται ανοικτές και όχι κλειστές στο καβούκι του συντηρητισμού. 

Οι εποχές αλλάζουν. Ναι αλλάζουν και βαδίζουν στις μέρες μας προς το χειρότερο. Στον στείρο ατομικισμό. Για να το πούμε και νεοελληνικά στον «παρτακισμό». 

Το να είναι κάποιος «παρτάκιας» δε σημαίνει μόνο ότι κυνηγά το χρήμα. 

Κυνηγά και το να επιβάλλει τις απόψεις και τα «θέλω» των άλλων. Απόψεις που του έχουν επιβληθεί και του ίδιου. Απόψεις που ο ίδιος δεν έχει επεξεργαστεί καν στο στενό μυαλουδάκι του. Όχι γιατί δε μπορεί να σκεφτεί. Τουναντίον. Δε θέλει να σκεφτεί. Είναι προφανώς το τίμημα του να ανήκει σε ένα υποσύνολο, σε μια κοινωνική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αυτή η αγελαία αίσθηση της «ομάδας» βέβαια είναι ότι χειρότερο. 

Αυτή η «ομάδα» δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Ποτέ δεν ενδιαφερόταν. Το καλό της δικής της «ομάδας» σκεφτόταν και σκέφτεται. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ούτε καν όλα τα μέλη της «ομάδας» απολαμβάνουν τα όποια «οφέλη». Αυτά πάντα λίγοι τα καρπώνονται. Οι ομαδάρχες και οι κλίκες. Οι υπόλοιποι ήταν και είναι απλοί χειροκροτητές. 

Κι όμως πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η κοινωνία μας; Οι κοινωνίες δεν προχωρούν με το «αν». Δεν «χτίζονται» με υποθέσεις αλλά με επιλογές και πράξεις.

Πόσο λίγες όμως είναι οι επιλογές στις μέρες μας. Τραγικά λίγες. Ελάχιστες. Ίσως και μια. Αλήθεια πόσο προβάλλονται στις μέρες μας αυτοί που μας έκαναν περήφανους ως Έλληνες; 

Πόσο προβάλλεται ο Ελύτης, ο Σικελιανός, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Λειβαδίτης, ο Καζαντζάκης, η Μελίνα, ο Μάνος, ο Μίκης, ο Τσιτσάνης, ο Ζαμπέτας, ο Ξαρχάκος; Πόσο προβάλλεται ο Άρης, ο Πουλαντζάς, ο Παναγούλης, ο Μουστακλής και τόσοι άλλοι; Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν αλήθεια τη ζωή και το έργο τους; Υπάρχουν αλήθεια δικαιολογίες ειδικά σήμερα; Καμιά.

«Τροφή»: Ευρύτερες ομάδες είναι, αν το καλο-στεφτείτε, όλες οι θρησκείες, όλα τα κόμματα, βέβαια οι αθλητικές ομάδες, και γενικά όλοι οι -ισμοί! Προσωπικά κρατώ μόνον μία από αυτές τις… ομάδες και δεν πρόκειται να την αλλάξω ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο, τον Ελληνισμό. Επίσης όλα τα παραπάνω ονόματα χρειάζονται ψάξιμο και μνεία, άλλα γιατί το αξίζουν και άλλα ως παραδείγματα προς αποφυγή και ο καθένας ας το κατανοήσει όπως νομίζει…

Όλα είναι θέμα επιλογών και εμείς διαλέξαμε να τους αφήσουμε όλους αυτούς εκτός των δικών μας επιλογών. 

Απλά μνημόσυνα κάνουμε. Τους αναφέρουμε που και που ή κάνουμε και βραδιές αφιερώματα έτσι για να παλέψουμε εσωτερικά με τις δικές μας Ερινύες. Τις δικές μας τύψεις για τα εγκλήματά μας. Ναι, εγκλήματα. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη. Αφήσαμε την κοινωνία της γνώσης έρμαιο στην κοινωνία της πληροφορίας και της παραπληροφόρησης. 

Γίναμε «άλλοι». 

§ Γίναμε βάρβαροι μπροστά στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της απανθρωπιάς. 

§ Γίναμε η χειρότερη και εντελώς αντίθετη εκδοχή από αυτό που ονειρευτήκαμε. 

§ Γίναμε εφιάλτες για την ίδια μας τη συνείδηση.

– Ξεχάσαμε το ποιοι ήμασταν ή τουλάχιστον το ποιοι θα οφείλαμε να είμαστε. Μεγάλο το κακό και ίσως αποδειχθεί και ανεπανόρθωτο.

– Ξεχάσαμε να παίζουμε στις γειτονιές μπάλα, κλεφτοπόλεμο και κρυφτό.

– Ξεχάσαμε ότι πραγματική διασκέδαση είναι να είμαστε με τους φίλους μας και να περνάνε καλά όπου και αν βρισκόμαστε αρκεί να είμαστε μαζί.

– Ξεχάσαμε να φλερτάρουμε.

– Ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι. 

Γίναμε «άλλοι». 

§ Γίναμε αυτοί που πάντα βρίζαμε. 

§ Γίναμε «καθώς πρέπει». 

§ Γίναμε υποχείρια και θύματα της ίδιας μας της απληστίας. Του ακόρεστου κυνηγητού της ματαιοδοξίας μας. 

§ Γίναμε οι «άρχοντες» της παραλιακής και του «λουλουδοπόλεμου». 

§ Γίναμε οι «μάγκες» των πληκτρολογίων και όχι του Βοτανικού. 

Γίναμε «άλλοι». 

§ Γίναμε αυτοί που δε θέλαμε ποτέ να γίνουν τα παιδιά του κόσμου. 

§ Γίναμε «παντογνώστες». Εξευτελίσαμε την ίδια την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο βωμό του κέρδους. Μικρού και μεγάλου. 

§ Γίναμε αυτοί που νομίζαμε ότι ποτέ δε θα γινόμασταν. 

§ Γίναμε αυτό που σιχαινόμασταν και είμαστε ευχαριστημένοι. 

§ Γίναμε αυτό που μας είπαν να γίνουμε και το δεχτήκαμε. Συνηθίσαμε. Αλλοτριωθήκαμε. 

Γίναμε «άλλοι». 

§ Γίναμε αυτό το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». 

Βάλαμε και κάποιους τέτοιους απίθανους οπαδούς αυτής της θεώρησης των πραγμάτων να μας κυβερνούν. 

Και σήμερα τους βρίζουμε. Γιατί; Γιατί αυτοί θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από εμάς; Περιμέναμε να είναι άλλοι; Είναι όμορφη η ζωή. Ναι, είναι αρκεί να ξέρουμε να τη ζήσουμε. Αρκεί να είμαστε Άνθρωποι. Αρκεί να ζούμε στο φως και όχι στο σκοτάδι. 

Όλα είναι θέμα επιλογών. Σε αυτή τη ζωή επιλέγουμε με ποιο στρατόπεδο θα είμαστε. 

Αν θέλουμε να ζήσουμε στο σκοτάδι τότε θα οδηγούμαστε πάντα από ανθρώπους που ξέρουν το σκοτάδι και τους μαύρους κανόνες του. Αν θέλουμε να ζήσουμε στο φως τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτούς που μας δείχνουν που είναι το φως και πόσο πραγματικά ωραίο είναι να ζεις στο φως. Το φως δεν είναι κάποια όμορφα συννεφάκια στον ουρανό. 

Είναι τα σωστά πρότυπα που φρόντισαν να μεταδώσουν κάποιοι άνθρωποι που πέρασαν από αυτή τη σύντομη ζωή. Κάτι μας είπαν. Μας δίδαξαν πως είναι να ζεις με αρχές, ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη και αλήθεια. Είναι όλοι αυτοί που δεν ακούσαμε. Η κοινωνία μας δεν πρέπει να είναι ούτε κοινωνία αγγέλων ούτε και κοινωνία διαβόλων. Πρέπει να είναι κοινωνία ανθρώπων. 

Μια Κυριακή πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Μια Κυριακή σαν αυτές που ονειρευτήκαμε στα παιδικά μας χρόνια. Μια Κυριακή που πια δεν πρέπει να ονειρευόμαστε. Μεγαλώσαμε πια.

Στη Ζωή οι επιλογές μας καθορίζουν την τύχη μας.
Είναι ώρα για πράξεις και για αποφάσεις ζωής. 

Λίγη ψυχή χρειάζεται και θα το καταφέρουμε. 
Καιρός να γίνουμε αυτοί που ονειρευτήκαμε και όχι οι «άλλοι». Δεν ονειρευόμαστε πια ούτε και το ζητάμε. Το απαιτούμε. Μας ανήκει και θα το πάρουμε. Ναι, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και δεν πιστεύουμε πως όλοι έχουν τα δικά μας όνειρα. 

Κάπου εκεί έξω υπάρχει και το τέρας αλλά και τα τερατάκια του και θα παλέψουν για να εξακολουθήσουν να μας στερούν το όνειρο. Δεν είναι ευδιάκριτα όλα αυτά στις μέρες μας αλλά δεν έχουμε την απαίτηση να έρθουν μαζί μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη και θα τη δώσουμε. 

Λίγη ψυχή χρειάζεται μωρέ. 
Για όσους δεν είναι μαζί μας αλλά βολεύονται με το να υπάρχει το τέρας και τα τερατάκια του έστω και αν φαίνεται να «φωνάζουν» και να «διαμαρτύρονται» υπενθυμίζουμε για προβληματισμό τα παρακάτω λόγια του Albert Camus: 

«Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει…»

Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα : Φθόνος: Το επικρατέστερο στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας  




Κώστα Καπνίση 

7 τρόποι να ζήσεις μια πλούσια και γεμάτη ζωή...!!!!

Όσο είμαστε νέοι μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε τα ταλέντα μας και ανοίγουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε. Καθώς μεγαλώνουμε, αποκτάμε μεγαλύτερη αίσθηση του ποιοι είμαστε, τι αγαπάμε στη ζωή και τι θέλουμε να πετύχουμε σε βάθος χρόνου. 

Όταν πλέον ωριμάσουμε, ελπίζουμε ότι οι θυσίες μας, η υπομονή μας, οι περιπλανήσεις μας, οι προσπάθειές μας και τα ρίσκα μας απέδωσαν καρπούς και νιώθουμε έτοιμοι να απολαύσουμε την ανταμοιβή μας, τα δώρα, τις μικρές ανέσεις και τις χαρές που μας αξίζουν.

Πώς, όμως, θα εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος της ζωής μας, θα μας περιμένει μια πλούσια σοδειά από συναισθήματα, απολαύσεις, χαρές και αγάπη; Τι χρειάζεται να κάνουμε όσο είμαστε νέοι για να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, όταν μεγαλώσουμε;

1. Ανακάλυψε τον εαυτό σου
Ο κόσμος γύρω μας διαρκώς αλλάζει και ενώ είναι εύκολο να βάλουμε τη ζωή μας στον “αυτόματο” όταν μπει το νερό στο αυλάκι, δεν πρέπει να το κάνουμε. Αν χαλαρώσουμε και αρκεστούμε στα κεκτημένα μας, δεν θα εξελιχθούμε σαν άνθρωποι. Για αυτό χρειάζεται διαρκώς να αξιολογούμε τη θέση μας στον κόσμο. Πώς μας βλέπουν οι άλλοι; Πώς μας συμπεριφέρονται; Τι γνώμη έχουν για μας; Καλή ή κακή; Πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα, ώστε να είμαστε πιο επιτυχημένοι;

2. Καλλιέργησε όλα όσα θέλεις να δεις γύρω σου
Αν θέλουμε αγάπη, χρειάζεται να δώσουμε αγάπη. Αν θέλουμε σεβασμό, χρειάζεται να ζούμε σεβόμενοι τους άλλους και να κάνουμε πράγματα για τα οποία νιώθουμε περήφανοι. Αν θέλουμε καλοσύνη, χρειάζεται να προσφέρουμε καλοσύνη στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και στους άγνωστους. Εμείς, με τη δική μας συμπεριφορά, ορίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

3. Διάλεξε προσεκτικά τους συμμάχους σου
Όλοι έχουμε γύρω μας μια ομάδα ανθρώπων που μας συμβουλεύει. Μήπως, όμως, δεν έχουμε τους σωστούς ανθρώπους; Μήπως κάποιοι μας δηλητηριάζουν με αρνητισμό, με γκρίνια, με τοξικότητα και στενοκεφαλιά; Ας τους αφήσουμε στην άκρη καλύτερα και ας αφήσουμε να μπούνε στη ζωή μας, άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να ανθίσουμε.

4. Να προσπαθείς καθημερινά, συστηματικά, σταθερά.
Όσα ταλέντα κι αν έχεις, όσο μοναδικός κι αν είσαι, αν δεν δουλέψεις σκληρά για να τα εξελίξεις δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Αν δεν οργώσεις και δεν σπείρεις, δεν πρόκειται να θερίσεις. Σκέψου καλά πού θέλεις να φτάσεις και τι θέλεις να πετύχεις και δούλευε καθημερινά ώστε να φτάσεις βήμα-βήμα στον προορισμό σου. Ακόμα κι αν δεν βλέπεις πρόοδο, να ξέρεις ότι όσο αποταμιεύεις, όσο γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας ή κάνεις ό,τι χρειάζεται για να εξελιχθείς, κάποια μέρα θα φτάσεις στον προορισμό σου και στο “σοδειά” που ονειρεύεσαι.

5. Αντιμετώπισε τα εμπόδια
Αν θέλουμε να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, χρειάζεται να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και οτιδήποτε εναντιώνεται στα σχέδιά μας. Η αποτυχία πρέπει να μας κάνει πιο σοφούς και τα εμπόδια να μας κάνουν πιο δυνατούς.

6. Βρες τι κάνεις λάθος και άλλαξε τρόπο σκέψης
Αν κάτι δεν δουλεύει και δεν σε οδηγεί στο στόχο σου, άστο. Κοίτα γύρω σου, δες τι κάνουν οι άλλοι και υιοθέτησε κι εσύ δοκιμασμένες πρακτικές που μπορούν να σε πάνε παραπέρα. Τι άλλους δρόμους μπορείς να ακολουθήσεις για να ζήσεις μια ζωή που θα σου επιτρέψει να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος και να θριαμβεύσεις;

7. Επένδυσε στον εαυτό σου
Το κλειδί είναι να δούμε την εξέλιξή μας σαν ένα ταξίδι, που θα μας γεμίσει με συναρπαστικές εμπειρίες, μοναδικά συναισθήματα, που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μόνο όταν μάθουμε να καλλιεργούμε τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε στο τέλος του ταξιδιού μας να απολαύσουμε μια πλούσια σοδειά. 




Φωτό από: El Ciudadano
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η καλύτερη απάντηση στην αδιαφορία......είναι να την επιστρέφεις...!!!!

Γνωρίζεις κάποιον…. 

Και το ενδιαφέρον του σε κάνει να πιστεύεις… 

Πως βρήκες επιτέλους τον άνθρωπο της ζωής σου!!!! 

Τα δίνεις όλα χωρίς δεύτερη σκέψη… 

Διαπιστώνοντας σύντομα πως τα πράγματα… 

Δεν είναι όπως νόμιζες!!!!! 

Αντί να συνεχίσεις να βιώνεις το όνειρο που φάνταζε στην αρχή… 

Εισπράττεις πλέον αδιαφορία!!!! 

Προσπαθείς να καταλάβεις τον λόγο αλλά πάντα… 

Αυτές οι συζητήσεις καταλήγουν σε καυγάδες…. 

Για τους οποίους ευθύνεσαι αποκλειστικά… 

Όπως υποστηρίζει…το έτερον ήμισυ!!!! 

Φτάνεις λοιπόν σε αδιέξοδο και αντί να απαιτήσεις…. 

Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση……φορτώνεσαι τις ενοχές… 

Που σου πλασάρει έντεχνα…χωρίς καμία διαμαρτυρία!!!! 

Φοβάσαι μη τυχόν χάσεις το κελεπούρι…. 

Και που θα βρεις άλλο σαν και δαύτο τρομάρα του!!!!!! 

Αλλοίμονο!!!!!! 

Επειδή έπαιξε θέατρο στην αρχή….. 

Να σε πείσει πως είναι ο καταλληλότερος για σένα… 

Τώρα αρνείσαι πεισματικά να δεις την πραγματικότητα….. 

Γιατί πολύ απλά…σου χαλάει το όνειρο!!!!! 

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια…… 

Και δεν είναι πλέον σε θέση να υποδύεται….. 

Κάτι που δεν είναι…..οπότε μοιραία…… 

Δείχνει το αληθινό του πρόσωπο!!!! 

Λογικό να μην σ’ ευχαριστεί……. 

Παράλογο όμως….. να κάνεις τα στραβά μάτια….. 

Συνεχίζοντας να βρίσκεσαι πλάι του….. 

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!!!! 

Τι περιμένεις;;;……. Να αλλάξει;;;;; 

Αποκλείεται…..και το γνωρίζεις κατά βάθος!!!!! 

Θες όμως σώνει και καλά να ζήσεις το παραμύθι….. 

Που έπλασες στο μυαλό σου όταν τον γνώρισες….. 

Με αποτέλεσμα να μην σε συγκινεί το γεγονός….. 

Πως είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο… 

Με τον συγκεκριμένο!!!! 

Έτσι σκύβεις το κεφάλι ακολουθώντας ….. 

Ουσιαστικά οδηγίες για το πότε επιτρέπεται να μιλήσεις….. 

Τι γνώμη θα εκφράσεις……. για ποια θέματα….. 

Διαφορετικά οι τσακωμοί βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη… 

Κάνοντας το κλίμα κάτι παραπάνω από εκρηκτικό!!!!! 

Ούτε αυτό όμως είναι ικανό να σε ταρακουνήσει….. 

Επιλέγοντας να απομακρυνθείς επιτέλους!!!!! 

Επιμένεις σε μια ουτοπία…. απαιτώντας από τον εαυτό σου…. 

Να ζήσει οπωσδήποτε αυτό που ονειρεύτηκε!!!!! 

Ξεχνάς όμως πως τέτοιες προσδοκίες μπορείς να έχεις μόνο… 

Για ότι περνάει από το χέρι σου!!!!! 

Η σχέση….είναι υπόθεση ΔΥΟ ατόμων!!!!!! 

Αν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται ανάλογα…. 

Είναι δική του ευθύνη!!!! 

Το παίρνεις απόφαση λοιπόν…. πηγαίνοντας παρακάτω!!!!! 

Ναι…..τόσο εύκολα…… 

Αφού βλέπεις πως η υπομονή που δείχνεις μήπως…. 

Καλυτερεύσουν τα πράγματα δημιουργεί….. 

Επιπρόσθετα προβλήματα!!!! 

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει!!!! 

Νόμος!!!!!! 

Όσες προσπάθειες αν γίνουν….πέφτουν στο κενό….. 

Από την στιγμή που δεν το επιθυμεί ο ίδιος!!!! 

Η παραμονή μαζί του εκτός από χάσιμο χρόνου… 

Προκαλεί τεράστια ψυχική φθορά γιατί ζητάς κάτι….. 

Που όχι μόνο δεν έχει…αλλά ούτε γνωρίζει καν!!!! 

Η «ικανότητα» να προσποιηθεί για να σε κερδίσει… 

Δεν σημαίνει πως έχει συνειδητοποιήσει… 

Την αξία ουσιαστικών πραγμάτων!!!!! 

Το γεγονός πως σε κορόιδεψε και συνεχίζει να το κάνει… 

Με την σύμφωνη γνώμη σου είναι περισσότερο σημαντικό…. 

Για κείνον από οτιδήποτε άλλο αφού τον κάνει….. 

Να νοιώθει ανώτερος!!!!! 

Τον «εξυψώνει»…. να σε υποτιμά χωρίς να αντιδράς…. 

Αποδεικνύοντας στον εαυτό του…πόσο «μάγκας» είναι!!!!! 

Είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτει…. 

Να αισθάνεται «σπουδαίος»!!!!! 

Αυτό σημαίνει πως αν δεν φύγεις….. 

Σύντομα η κατάσταση θα είναι εκτός ελέγχου….. 

Με απρόβλεπτες συνέπειες…… για σένα!!! 

Δεν χωρά καμία δικαιολογία για το αντίθετο…. 

Αν πραγματικά….θέλεις να προστατευτείς!!!! 

Το επιχείρημα πως τον έχεις ερωτευτεί… 

Είναι σαθρό διότι πολύ απλά τρέφεις αισθήματα…… 

Για ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πρόσωπο αφού από την αρχή… 

Δεν παρουσίασε το πραγματικό!!!!! 

Σε ξεγέλασε…. γιατί είναι παλιάνθρωπος!!!!! 

Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έντονη επιθυμία να ζήσεις…. 

Κάτι όμορφο με συνέπεια να μην δώσεις την δέουσα σημασία…. 

Στις λεπτομέρειες που «φώναζαν» την αλήθεια…. 

Αλλά δεν ήθελες να ακούσεις!!!!! 

Ήταν σφάλμα…μα μπορείς ακόμα να το διορθώσεις….. 

Κάνοντας τώρα την σωστή επιλογή που επιβάλλει… 

Να προσπεράσεις….χωρίς να κοιτάξεις πίσω!!!!! 

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε το όνειρο…. 

Αλλά για να πραγματοποιηθεί…αναγκαία προϋπόθεση είναι… 

Να πατάμε γερά τα πόδια μας στη γη!!!!!! 

Η άποψη να μην δίνουμε πολλά γιατί…. 

Δεν το εκτιμά κανένας…..είναι λάθος!!!!! 

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί… 

Που αναγνωρίζουν την προσφορά και είναι άδικο…. 

Να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους!!!!! 

Ξεχωρίζουν από την ηρεμία…την σταθερότητα… 

Την ειλικρινή διάθεση να ακούσουν και να συζητήσουν…. 

Αυτά που έχεις να πεις γνωρίζοντας πως μόνο έτσι…. 

Χτίζεται σωστά μια υγιής σχέση!!!!! 

Μπορεί να μην είναι εύκολο σήμερα να τους βρούμε….. 

Μα δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε ….. 

Να ονειρευόμαστε διεκδικώντας…. 

Όσα επιθυμούμε διακαώς….να ζήσουμε!!!!! 

Όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν… 

Αρκεί να έχουμε την υπομονή να περιμένουμε… 

Τον σωστό άνθρωπο!!!!! 

Πότε θα γίνει αυτό;….. 

Ουδείς γνωρίζει!!!!! 

Σίγουρα όμως… όποιος είναι έτοιμος να το βιώσει…… 

Δεν παραπονιέται…….ούτε κλαψουρίζει….. 

Πως δεν αντέχει άλλο…… την αναμονή!!!!! 

Είναι βέβαιος πως θα συμβεί…… γιατί το αξίζει… 

Και ότι αξίζεις στο χρωστάει η ζωή.... 

Γι΄ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση..... 

Να το χάσεις με τίποτα!!!!! 




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Αλλεργία την άνοιξη - Μερικές χρήσιμες συμβουλές...!!!!

Άνοιξη σημαίνει λουλούδια και ανθισμένα δέντρα.
Και αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εποχιακές αλλεργίες, Άνοιξη σημαίνει, επίσης, φτέρνισμα, μπούκωμα (ρινική συμφόρηση), συνάχι (ρινική καταρροή) και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. 

Οι εποχιακές αλλεργίες (όπως η αλλεργική ρινίτιδα) μπορεί να σας προκαλέσουν δυσφορία στην καθημερινότητά σας. Αλλά προτού φτάσετε σε απόγνωση πριν καλά-καλά να μπει η Άνοιξη, δοκιμάστε τις ακόλουθες απλές στρατηγικές, για να μειώσετε και να θέσετε υπό έλεγχο φέτος τις εποχιακές σας αλλεργίες: 

Μειώσετε την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνες ουσίες 

Για να μειώσετε την έκθεσή σας στις ουσίες που προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας την Άνοιξη... 

Μείνετε σε κλειστούς χώρους κατά τις ξηρές και με αρκετούς ανέμους ημέρες. Η καλύτερη στιγμή για να βγείτε έξω είναι μετά από μια καλή βροχή, η οποία θα έχει καθαρίσει την ατμόσφαιρά από τη γύρη. 

Μειώστε στο ελάχιστο τις εργασίες με φυτά και γλάστρες στο μπαλκόνι και στην αυλή. Οι δουλειές κηπουρικής ανασηκώνουν τα αλλεργιογόνα που έχουν καθίσει στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών. 

Μόλις επιστρέφετε στο σπίτι από έξω, βγάλτε τα ρούχα σας αμέσως και κάντε ένα γρήγορο ντους για να ξεπλύνετε τη γύρη από το δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα ρούχα αυτά μην τα κρατάτε στον ίδιο χώρο του σπιτιού που κινείστε κι εσείς και ειδικά στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμάστε το βράδυ. 

Προσπαθήστε να στεγνώνετε τα ρούχα, τις πετσέτες και τα σεντόνια που πλένετε σε στεγνωτήριο και όχι να τα αφήνετε έξω, όπου, όντας βρεγμένα, μαζεύουν πιο εύκολα και σε μεγαλύτερες ποσότητες γύρη από την ατμόσφαιρα. 

Προμηθευτείτε μια μάσκα για να προστατεύσετε την μύτη και το στόμα σας από τη γύρη, όταν είστε έξω. 

Επιπλέον μέτρα, όταν τα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα είναι υψηλά... 

Αρχίστε να παίρνετε τα φάρμακα που ενδεχομένως σας έχει συστήσει ο γιατρός σας για την καταπολέμηση της αλλεργίας, πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων σας. 

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα το βράδυ, ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή, όταν τα επίπεδα γύρης είναι υψηλά. 

Αποφύγετε τις υπαίθριες δραστηριότητες νωρίς το πρωί, όταν τα επίπεδα γύρης είναι υψηλότερα. 

Κρατήστε την εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού καθαρή 

Δεν υπάρχει κανένα “θαυματουργό” προϊόν που μπορεί να εξαλείψει όλα τα αλλεργιογόνα από τον αέρα στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα : 

Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό στο σπίτι (και στο αυτοκίνητό σας). Τα κλιματιστικά περιέχουν φίλτρα που συγκρατούν αρκετό ποσοστό από την γύρη στο εξωτερικό περιβάλλον 

Βάλτε φίλτρα υψηλής απόδοσης στο κλιματιστικό και φροντίστε να τα καθαρίζετε πολύ συχνά καθ' όλη τη διάρκεια της Άνοιξης. 

Προμηθευτείτε έναν αφυγραντήρα, για να διατηρήσετε τον εσωτερικό αέρα στο σπίτι πιο ξηρό. 

Χρησιμοποιήστε ένα φορητό φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης (ΗΕPΑ) στην κρεβατοκάμαρά σας. 

Καθαρίστε τα πατώματα στο σπίτι συχνά με ηλεκτρική σκούπα που έχει φίλτρο τύπου HEPA. 

Φάρμακα κατά των αλλεργιών 

Διάφοροι τύποι φαρμάκων χωρίς συνταγή μπορεί να βοηθήσουν με τα συμπτώματα της αλλεργίας : 

Αντισταμινικά που λαμβάνονται από το στόμα. Τα αντισταμινικά μπορεί να σας βοηθήσουν στην ανακούφιση από το φτέρνισμα, τη φαγούρα, τη ρινική καταρροή και τα υγρά μάτια. Αυτά τα φάρμακα περιέχουν λοραταδίνη, σετιριζίνη και φεξοφεναδίνη. 

Αποσυμφορητικά. Τέτοια χάπια, όπως αυτά που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη, μπορεί να σας προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση από την ρινική συμφόρηση. Τα αποσυμφορητικά υπάρχουν, επίσης, σε μορφή ρινικού σπρέι και περιέχουν οξυμεταζολίνη και φαινυλεφρίνη. 

Τα ρινικά αποσυμφορητικά πρέπει να τα χρησιμοποιείτε μόνο για λίγες συνεχείς ημέρες κάθε φορά. Αν τα χρησιμοποιείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να επιδεινώσετε τα πραγματικά συμπτώματα. 

Ρινικό σπρέι. Τα ρινικά σπρέι νατρίου μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αλλεργίας και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, αν και είναι πιο αποτελεσματικά αν αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε προτού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα από αλλεργίες. 

Συνδυασμός φαρμάκων. Ορισμένα φάρμακα αλλεργίας συνδυάζουν ένα αντιισταμινικό με ένα αποσυμφορητικό. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τον συνδυασμό λοραταδίνης-ψευδοεφεδρίνης και φεξοφεναδίνης-ψευδοεφεδρίνης. 

Να ξεπλένετε τακτικά τα ιγμόρειά σας 

Το να καθαρίζετε τις ρινικές σας διόδους με αλατούχο διάλυμα είναι μια γρήγορη, φθηνή και αποτελεσματική λύση για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Το ξέπλυμα απομακρύνει μαζί με τη βλέννα και τα αλλεργιογόνα από την μύτη σας. 




iatropedia.gr 

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και εξηγούν το γιατί...!!!!

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και εξηγούν το γιατί

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που περνάμε στη φύση μας κάνει καλό τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα οφέλη μιας βόλτας στην παραλία μόλις αποκαλύφθηκαν.

Εκείνη η εκπληκτική αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, που βιώνουμε δίπλα στη θάλασσα, αναφέρεται πια ως το «γαλάζιο τοπίο» (the blue space). Έτσι προσδιόρισαν το φαινόμενο αυτό που προκαλείται στον εγκέφαλό μας από τον συνδυασμό των χαλαρωτικών μυρωδιών και του ήχου του νερού. Το γαλάζιο τοπίο είναι αρκετό για να σας κάνει να νιώθουμε εσωτερική αρμονία μέσω ενός υπνωτικού, θα λέγαμε, τρόπου.

Όταν παρατηρήσετε πόσο σας χαλαρώνει η παραλία στην κυριολεξία, θα αντιληφθείτε ότι δεν είναι μόνο στο κεφάλι σας. Η επιστήμη λέει ότι πρόκειται για μια αλλαγή στον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αντιδρά στο περιβάλλον του, προκαλώντας μια αίσθηση ευτυχίας με κύρια στοιχεία τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση.

Συνολικά, η θάλασσα και η παραλία μας επηρεάζουν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

1. Μια βόλτα στην παραλία μειώνει το στρες
Το νερό αποτελεί φυσική θεραπεία στους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας. Είναι γεμάτο από φυσικά θετικά ιόντα, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα να μας φέρνουν ηρεμία. Οπότε είτε βουτάτε για κολύμπι, είτε απλά βρέχετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο νερό, είναι σίγουρο ότι θα γευτείτε την αίσθηση χαλάρωσης. Ισχυρό και άμεσο τονωτικό διάθεσης που όλοι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε!

2. Η παραλία ενισχύει τη δημιουργικότητά σας
Νιώθετε ότι έχετε βαλτώσει στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς σας; Οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην παραλία. Το γαλάζιο τοπίο σας επιτρέπει να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να προσεγγίσετε τα προβλήματα ή την εργασία σας με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. 

Περίπου όπως ο διαλογισμός, έτσι και η βόλτα στην παραλία πυροδοτεί μια καταπραϋντική αίσθηση, που σας επιτρέπει να συντονιστείτε με τη δημιουργική σας πλευρά και να εμπνευστείτε σε ό,τι θέλετε να συγκεντρωθείτε.

3. Η επίσκεψη στην παραλία μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης
Όπως μπορεί να επιδράσει στο στρες και στη δημιουργικότητα, έτσι μπορεί να παρέχει ένα βαθμό ανακούφισης από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων, σε συνδυασμό με το τοπίο και τις μυρωδιές της θάλασσας μας παρασέρνουν σε μια κατάσταση διαλογισμού. Με τη σειρά της αυτή μπορεί να καθαρίσει το νου μας και το χάος που νιώθουμε ότι επικρατεί στην καθημερινότητά μας.

4. Η θάλασσα και η παραλία θα αλλάξουν την οπτική σας σε σχέση με τη ζωή γενικά
Και αυτή η οπτική, σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα είναι προς το καλύτερο! Η φύση, γενικά, ήταν και θα είναι σημαντικότατο μέρος μιας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής, αλλά η θάλασσα, ειδικότερα, αποδεικνύεται θεραπευτική για την ψυχή μας.

Ζούμε σε μια χώρα περιτριγυρισμένη από θάλασσα με όλα τα είδη παραλιών. Εκμεταλλευτείτε αυτό το δώρο που μας έχει δοθεί από τη φύση!




Αν κουράστηκες, ξεκουράσου, μην παραιτείσαι...!!!!

*Εξαιρετικό κείμενο, που αξίζει να αφιερώσετε 3 λεπτά και να το διαβάσετε!

~ Ήρθες και μου είπες ότι στόχος σου είναι απλά να τελειώσει η ημέρα που μόλις ξεκίνησε. Μα αυτό είναι φυλακή.

Ένα σφίξιμο, μια αιχμαλωσία που έγινε από σένα, σε σένα, για σένα. Να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες. Κανόνες που θα τελειώσουν την ημέρα πιο ανώδυνα γιατί δεν περιμένεις κάτι καλό, απλά ελπίζεις να μην χειροτερέψει.

Σε κατέβαλε ο πόνος σου, το πρόβλημά σου, η στεναχώρια σου, οι λογισμοί σου. Αφέθηκες σ’αυτήν την δίνη της λύπης, γι’αυτό και σταμάτησες να ελπίζεις, σταμάτησες να πιστεύεις. Απλά συνεχίζεις να υπάρχεις, τίποτα παραπάνω. 

Και υποφέρεις. Και θέλεις να παύσει αυτό το βάσανο, όμως δεν κάνεις τίποτα το ουσιαστικό να το αντιμετωπίσεις. Κλαψουρίζεις, κάνεις τους δικούς σου υπολογισμούς και απογοητεύεσαι. Χάνεσαι στους λογισμούς σου. Και έτσι η ψυχολογία σου συνθλίβεται. Δεν έχεις διάθεση για τίποτα ενώ στα βαθιά της η καρδιά σου λαχταρά την ζωή.

Κουράστηκες, λες. Αν κουράστηκες, ξεκουράσου· μην παραιτείσαι. Δεν είναι λύση η παραίτηση. Δεν είναι λύση να αφήνεις τις ημέρες σου χωρίς ζωή.

Όλα αυτά που ήρθαν στην ζωή σου διαμορφώνουν την ζωή σου. Μην τα αρνείσαι! Η λύση έρχεται όταν τα αποδεχτούμε. Τότε μπορούμε να τοποθετηθούμε ορθά σε όλα αυτά τα ζητήματα που μας πνίγουν. Η αποδοχή θα φέρει ειρήνη μέσα μας και ίσως και την λύση. 

Αν αρνείσαι να τα αποδεχτείς, τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να υποφέρεις και να μεγενθύνεις το πρόβλημα. Μην εθελοτυφλείς. Για να θεραπεύσεις μια κατάσταση χρειάζεται να την δεις κατάματα, όχι να θέλεις να την διώξεις μακρυά με μαγικό τρόπο.

Αλλά και κάτι άλλο, να αναλάβεις την ευθύνη που σου αναλογεί. Μην ρίχνεις την ευθύνη μόνο στους άλλους ή στις περιστάσεις. Λίγο πολύ φταις σε αυτό που σου συμβαίνει. Και αν δεν φταις σε αυτό, ίσως φταις σε κάτι άλλο, «εν άλλοις πταίομεν και εν άλλοις παιδευόμεθα», όπως λέγει και το γραφικό.

Κι αν θέλεις βοήθεια - όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια - μην διστάσεις και πάλι να έρθεις να μου πεις (στον πνευματικό σου), μην διστάσεις να προσευχηθείς, μην διστάσεις να μιλήσεις σε κάποιον φίλο που ξέρεις ότι θα σε ακούσει και θα σε βοηθήσει ουσιαστικά. Κάνε πάντως ένα άνοιγμα προς τον κόσμο, προς τους άλλους.

Όλα στην ζωή μας γίνονται θάνατος όταν κλεινόμαστε στο καβούκι του εγώ μας. Μην το κάνεις αυτό.

Ο σταυρός σου θα γίνει ανάσταση μόνο όταν τον αγκαλιάσεις.

Και αυτό θα γίνει μόνο όταν έρθει στην καρδιά σου η ταπείνωση, που θα φέρει την μετάνοια, και αυτή θα δώσει και πάλι ζωή και χαρά στη νέκρωση που βιώνεις.

Κι αν σου φαίνονται όλα αυτά θεωρίες σταμάτα να τα διαβάζεις. Απλά βγες έξω, πάνε μια βόλτα με βήμα χαλαρό…και αυτό κάτι είναι. Να έχεις όμως στο νου σου τον Θεό, ακόμα και στην βόλτα σου. Γιατί μόνο Αυτός θα σε αδειάσει από τον άδη σου, γιατί μόνο Αυτός μπορεί να σε κάνει να δεις την ζωή αλλιώς, να δεις την ζωή χωρίς εκπτώσεις. 




αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

9 απλές διατροφικές συμβουλές για να αυξήσετε τη συχνότητα δόνησής σας...!!!!

«Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε με όρους ενέργειας, συχνότητας και δονήσεων». – Nikola Tesla

Η διατροφή σας δεν είναι απλά τρόπος επιβίωσης· είναι και τρόπος να ζείτε, στάση ζωής. Αυτό σημαίνει ότι έχει σημασία το τι επιλέγετε να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας, αλλά και τι να αποφεύγετε. 

Αν θέλετε να αρχίσετε να τρώτε «καθαρά», τότε ήρθε η ώρα να αποκλείσετε κάποια βασικά στοιχεία από τη λίστα σας: τις πολύ επεξεργασμένες τροφές, τα χημικά, τα συντηρητικά, τα τεχνητά αρώματα και άλλα αχρείαστα προσθετικά, όπως βελτιωτικά γεύσης.

Αφού κάνετε την αρχή, η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη και σίγουρα πιο απολαυστική, αφού θα αρχίσετε σύντομα να νιώθετε τα οφέλη μιας «καθαρής» διατροφής. Αν και ορισμένα από τα παρακάτω tips μπορεί να σας φανούν αυτονόητα, δυστυχώς, τα ξεχνάμε εύκολα, ειδικά αν δεν τα έχουμε ήδη ενσωματώσει στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα :

9 διατροφικές συμβουλές για να αυξήσετε τη συχνότητα δόνησής σας

1. Επιλέξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα θεωρούνται η τελειότερη τροφή που μας δίνει η φύση, αφού δεν χρειάζονται σχεδόν καμία προετοιμασία για να τα καταναλώσετε. Απλά τα παίρνετε, τα πλένετε και τα τρώτε! Ή, αν θέλετε να περάσετε στο επόμενο νοστιμότερο επίπεδο, τα κόβετε και φτιάχνετε ένα απολαυστικό smoothie. 

Προσθέτετε και λίγα λαχανικά, όπως κάλε ή σπανάκι και έχετε τον απόλυτο συνδυασμό. Όλοι γνωρίζουμε την αξία των φρούτων και λαχανικών, αλλά λίγοι περνάμε στην πράξη.

– Επιλέξτε για πρωινό ένα δυναμωτικό smoothie, πριν φάτε οτιδήποτε άλλο

– Συμπεριλάβετε στο μενού της ημέρας σας μια μέτριου μεγέθους σαλάτα

– Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ποικιλία χρωμάτων στα λαχανικά

– Πάντα να έχετε κάτι πράσινο στο δείπνο σας και προσπαθήστε να πιάνει περισσότερο χώρο στο πιάτο σας σε σύγκριση με τις πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» μιας καθαρής και υγιεινής διατροφής.

2. Περιορίστε ή ξεφορτωθείτε πλήρως τις επεξεργασμένες τροφές
Όχι μόνο είναι εφοδιασμένες με χημικά και συντηρητικά, αλλά σχεδόν πάντα περιέχουν συστατικά που είτε είναι γενετικά τροποποιημένα ή έχουν ψεκαστεί με παρασιτοκτόνα. Τα επεξεργασμένα προϊόντα δεν ομοιάζουν καθόλου με τους φυσικούς ανταγωνιστές τους, αφού δεν δύναται να περιέχουν φυτικές ίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά στοιχεία. 

Στη θέση τους υπάρχουν ζάχαρη ή άλλες ανθυγιεινές ουσίες, που απλά τους δίνουν χρόνο ζωής στα ράφια και ευχάριστη γεύση.

Οι επεξεργασμένες τροφές απαιτούν λιγότερη ενέργεια από το σώμα μας για να μεταβολιστούν και να απορροφηθούν, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν δυσκολεύεται καθόλου να βρει πρόσβαση στις άχρηστες αυτές θερμίδες, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση του βάρους σας. 

Σε μία έρευνα, υγιείς ενήλικες κατανάλωσαν ένα γεύμα 600 θερμίδων που περιείχε είτε ολόκληρες, είτε επεξεργασμένες τροφές.

Η ομάδα που κατανάλωσε επεξεργασμένες τροφές έκαψε δύο φορές περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με την άλλη ομάδα. Σε αντίθεση με την κυρίαρχη πεποίθηση, μια θερμίδα δεν είναι απλά μια θερμίδα - έχει σημασία από πού προέρχεται.

3. Αποφύγετε τη ζάχαρη
Για όσους δεν τρελαίνονται για γλυκά, αυτό είναι ένα εύκολο βήμα, αλλά και πάλι, θα εκπλαγείτε από το πόση ζάχαρη κρύβεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Από σάλτσες, ροφήματα μέχρι και αλμυρά μπισκότα, η ζάχαρη βρίσκεται παντού, ειδικά στα προϊόντα «χαμηλών λιπαρών».

Αυτές οι τροφές μπορεί να διαφημίζονται ως υγιεινές και καλύτερες για την απώλεια βάρους, αλλά περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης - σίγουρη συνταγή για μακροχρόνια απόκτηση βάρους - με σκοπό να αντικαταστήσουν τη γεύση που χάνετε από την απουσία λιπαρών. Οπότε, ακόμα κι αν προσπαθείτε να αποφύγετε τα γλυκά, βεβαιωθείτε ότι θα αποκλείσετε και άλλες επεξεργασμένες τροφές.

4. Διαβάστε τις ετικέτες
Η προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων είναι απαραίτητη, αν θέλετε να επιτεύξετε ή να διατηρήσετε καλή υγεία. Αν δεν μπορείτε να προφέρετε τα συστατικά, τότε είναι απλό, καλύτερα να μην το επιλέξετε! Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε όλο αυτό, βέβαια, είναι να αγοράσετε τρόφιμα που δεν έχουν υλικά, που δηλαδή είναι πρώτες ύλες από μόνα τους. Πρόκειται για τρόφιμα που δεν είναι επεξεργασμένα ή που δεν έχει προστεθεί σε αυτά κάτι.

Προφανώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά αναλογιστείτε πόσα άχρηστα συστατικά θα αποφεύγατε, αν επιλέγατε ολόκληρες τροφές συχνότερα. Παρ’ όλα αυτά, αν ψωνίζετε τρόφιμα με ετικέτα, εστιάστε στα υλικά και στην περιεκτικότητα ζάχαρης. 

Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τις θερμίδες και την περιεκτικότητα σε λιπαρά, αφού είναι καλύτερο να έχουν πολλές θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, παρά λίγες θερμίδες με πολλή ζάχαρη.

5. Περιορίστε ή αποφύγετε το αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι μόνο κοινωνικά αποδεκτή στην κοινωνία μας, αλλά συχνά προβλέπεται, χωρίς καμία σημασία στις βλαβερές του επιπτώσεις στην υγεία μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι το αλκοόλ είναι καρκινογόνο και, εκτός από το ήπαρ, επιβαρύνει κι άλλα όργανά μας.

Αν πρέπει να καταναλώνετε αλκοόλ, κάντε το με μέτρο. Αν και το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, προσφέρει κάποια οφέλη στην υγεία μας, αυτά δεν ξεπερνούν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

6. Επιλέξτε να πίνετε συχνότερα νερό
Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε ανεπαρκώς ενυδατωμένοι. Καταναλώνουμε πολλά ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πολλά από αυτά όμως, όπως ο καφές, στην πραγματικότητα μας αφυδατώνουν. Κάντε το νερό, προτεραιότητά σας. Προσθέστε φρέσκα φρούτα και βότανα, χυμό λεμονιού ή φέτες αγγουριού, αν δεν σας αρέσει να πίνετε συνέχεια σκέτο νερό ή μπορείτε ακόμα και να προτιμήσετε το τσάι με βότανα.

Αποφύγετε τελείως τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα γνωστά αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων, που είναι εφοδιασμένοι με ζάχαρη και δεν μας ενυδατώνουν επαρκώς. Τα ποτά αυτά έχουν συνδεθεί με διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους και παχυσαρκία.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας το πρωί είναι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Θα σας ενεργοποιήσει και θα καθαρίσει το πεπτικό σας σύστημα, κάνοντας ευκολότερη την μετέπειτα πέψη. Αποτελεί επίσης έναν καταπληκτικό τρόπο να πάρετε βιταμίνες και μέταλλα με ελάχιστη προσπάθεια.

7. Επιλέξτε οργανικά προϊόντα και κρέας ελευθέρας βοσκής
Αν καταναλώνετε κρέας, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε οργανικό κρέας από ζώα που έχουν ζήσει και βοσκήσει ελεύθερα και με φυσικό τρόπο και δεν εξαναγκάζονται να τρώνε καλαμπόκι και άλλες τροφές. Αποφύγετε όλα τα ζωικά προϊόντα που προέρχονται από τις συμβατικές βιομηχανίες κρεάτων, καθώς είναι συνήθως εφοδιασμένα με ορμόνες και αντιβιοτικά και τα ζώα εκεί συνήθως βασανίζονται και ζούνε σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Προσπαθήστε επίσης να περιορίσετε την κατανάλωση κρέατος, καθώς προκαλούν χοληστερόλη, η οποία έχει συνδεθεί με διάφορες παθήσεις και ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και την καρδιακών νόσων.

8. Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες καταναλώνονται πολύ εύκολα, αφού έχουν αφαιρεθεί από αυτούς οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες, δύο στοιχεία που φέρνουν κορεσμό και έχουν ήδη διασπαστεί σε απλά σάκχαρα, που το σώμα σας απορροφά γρήγορα και μετατρέπει σε λίπος. 

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες δεν έχουν θρεπτική αξία και εδώ περιλαμβάνονται τα ζυμαρικά, τα μπισκότα, το ψωμί, τα αναψυκτικά και βασικά οτιδήποτε φτιάχνεται με αλεύρι. Αν αποφεύγετε γενικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα αποφεύγετε εξ ορισμού και αυτά.

Μπορείτε, βέβαια, να καταναλώνετε ζυμαρικά, ψωμί και άλλους υδατάνθρακες, απλά προτιμήστε τα ολικής αλέσεως και γενικά τα δημητριακά, όπως βρώμη. Αυτά προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και μας χορταίνουν, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε υπερβολικές ποσότητες.

9. Αποφύγετε όλα τα φυτικά λάδια
Αυτή πρόκειται για μια ξεκάθαρη συμβουλή: αποφύγετε ΌΛΑ τα φυτικά λάδια. Όχι μόνο συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά επίσης παράγονται, χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένα υλικά. Οπότε απλά αποφύγετέ τα! Και ναι, περιλαμβάνονται η μαργαρίνη, όπως και κάθε εναλλακτική vegan βουτύρου.




www.foodandnutritionresearch.net

4 βιταμίνες που θεραπεύουν τους πνεύμονες μετά το κάπνισμα...!!!!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κάπνισμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση σοβαρών νόσων. Αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει υγιές, είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα και να φροντίσετε να συμπεριλάβετε στη διατροφή τις παρακάτω σημαντικές βιταμίνες που θεραπεύουν τους πνεύμονες. 

Είστε καπνιστές; Σταματήσατε πρόσφατα το κάπνισμα; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες που θεραπεύουν τους πνεύμονες μετά το κάπνισμα.

Πολλοί άνθρωποι το αγνοούν αυτό. Συνήθως πιστεύουμε ότι η διακοπή του καπνίσματος αρκεί για να είναι όλα ξανά τέλεια.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνήθεια του καπνίσματος οφείλεται στην εξάρτηση που προκαλεί η νικοτίνη.

Αυτό το ναρκωτικό προκαλεί σοβαρή βλάβη στα κύτταρά σας και στα συστήματα του σώματός σας. Οι δομές αυτές δεν θεραπεύονται πάντα από μόνες τους ή γρήγορα.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τα οποία εξουδετερώνουν τη βλάβη που προκαλεί η νικοτίνη. Έτσι, βοηθούν τους πνεύμονές σας να θεραπευτούν και προλαμβάνουν τις αναπνευστικές νόσους.

Στο παρακάτω άρθρο σας παρουσιάζουμε τις απαραίτητες βιταμίνες που θεραπεύουν τους πνεύμονες μετά το κάπνισμα.

1. Βιταμίνη C 
Το κάπνισμα μειώνει τη βιταμίνη C στο σώμα σας κατά 25%. Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να αυξήσετε την πρόσληψη αυτής της σημαντικής βιταμίνης.

Η έλλειψη σε βιταμίνη C θα σας κάνει πιο ευάλωτους απέναντι σε λοιμώξεις, επειδή το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα είναι πιο αδύναμο.

Άλλα προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη βιταμίνης C είναι τα εξής : 

· Εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων 

· Αϋπνία 

· Προβλήματα στα ούλα, όπως πόνος, φλεγμονή και ελαφριά αιμορραγία 

Μερικές από τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη C είναι οι εξής : 

· Ακτινίδιο 

· Λεμόνι 

· Μανταρίνι 

· Γκρέιπφρουτ 

· Ανανάς 

Αν εξακολουθείτε να καπνίζετε, πρέπει να καταναλώνετε τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C. Αυτό βοηθάει τους πνεύμονές σας να θεραπευτούν μετά το κάπνισμα.

Αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να μειώσετε την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

2. Βιταμίνη Α 
Η έλλειψη σε βιταμίνη Α ή σε βήτα-καροτένιο μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στο ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, ο αριθμός των μολυσματικών νόσων του αναπνευστικού συστήματος μπορεί να αυξηθεί.

Μπορείτε να βρείτε βιταμίνη Α στις παρακάτω τροφές : 

· Δαμάσκηνο 

· Κολοκύθα 

· Μάνγκο 

· Ροδάκινο 

· Ροζ γκρέιπφρουτ 

· Μαρούλι, σέσκουλο 

· Καρπούζι 

· Τομάτα 

· Καρότο 

· Μπρόκολο 

3. Βιταμίνη Ε 
Η βιταμίνη Ε βοηθάει στη μείωση του κινδύνου για όγκους στους πνεύμονες που συνδέονται με το κάπνισμα.Η βιταμίνη αυτή είναι επίσης γνωστή ως τοκοφερόλη. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που λειτουργεί ως αντιοξειδωτική ουσία. Ταυτόχρονα, συνεισφέρει στην προστασία των απαραίτητων λιπαρών οξέων.

Για να αξιοποιήσετε αυτές τις ωφέλειες και για να θεραπεύσετε τους πνεύμονές σας μετά το κάπνισμα, φροντίστε να λαμβάνετε βιταμίνη Ε. 

Μερικοί φυσικοί τρόποι να την εξασφαλίσετε είναι καταναλώνοντας τις εξής τροφές : 

· Κρόκοι αβγών 

· Φιστίκια 

· Καρύδα 

· Δημητριακά, ρύζι, σόγια 

· Μπρόκολο 

· Μαρούλι 

· Λαχανάκια Βρυξελλών 

· Ψωμί ολικής άλεσης 

Επιπλέον, πέρα από το ότι σας βοηθάει να αποκαταστήσετε την υγεία των πνευμόνων σας, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξής : 

· Νόσος του Αλτσχάιμερ 

· Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο 

· Ανδρική στειρότητα 


4. Βιταμίνη Β9 
Η βιταμίνη Β9, ή το φυλλικό οξύ, συνεισφέρει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έτσι προλαμβάνεται η αναιμία και το δέρμα σας διατηρείται υγιές.

Πέρα από το ότι θεραπεύει τους πνεύμονες μετά το κάπνισμα, η βιταμίνη Β9 είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει ρόλο στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Β9 βοηθάει τους καπνιστές να κόψουν αυτήν την κακή συνήθεια. 

Η βιταμίνη Β9 περιλαμβάνεται στις παρακάτω τροφές : 

· Αβοκάντο 

· Κρεμμύδι 

· Σκόρδο 

· Σόγια 

· Ξηροί καρποί 

· Φράουλες 

· Σταφίδες 

· Λεμόνι 

· Καρότο 

· Κολοκύθα 


Άλλοι τρόποι να προλάβετε τις νόσους των πνευμόνων που συνδέονται με το κάπνισμα 

· Αποφεύγετε την κατανάλωση πρόχειρων φαγητών, όπως οι τηγανιτές πατάτες ή οι τροφές με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. 

Καταρχάς, υπάρχουν τροφές με τις οποίες πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αναψυκτικά. Ο λόγος είναι ότι προκαλούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του νευρικού συστήματος και των εντέρων σας. Ως αποτέλεσμα, αυξάνουν τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος. 

· Όταν σχεδιάζετε τα γεύματά σας, να συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη. Πρόκειται για το αμινοξύ που ευθύνεται για την παραγωγή σεροτονίνης. 

Αυτό είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Εξάλλου, τα υψηλά επίπεδα σεροτονίνης μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. 

· Καταναλώνετε περισσότερο ασβέστιο. 

Η βλάβη που προκαλεί η νικοτίνη επιταχύνει την απώλεια οστικής μάζας που προκύπτει με την ηλικία. Επομένως η πρόσληψη περισσότερου ασβεστίου από την τροφή σας επιβραδύνει αυτήν την επίδραση. Σας βοηθάει επίσης να διατηρείτε τα οστά σας υγιή. Ως αποτέλεσμα μπορούν να μειωθούν τα κατάγματα και άλλες βλάβες. 

· Η άσκηση σας βοηθάει να ενισχύσετε το καρδιοπνευμονικό σας σύστημα. 

Όταν επιδίδεστε σε καθημερινή σωματική δραστηριότητα ή άσκηση, γυμνάζετε την καρδιά σας. Αυτό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στις αρτηρίες σας. Μακροπρόθεσμα οι θρόμβοι μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Η άσκηση μειώνει επίσης την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον αυξάνει την απόδοση των πνευμόνων σας, κάτι που σας βοηθάει να διατηρείτε έναν σταθερό αναπνευστικό ρυθμό (από 14 έως 22 αναπνοές το λεπτό).

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κάπνισμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση σοβαρών νόσων.

Αν θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα, είναι καλή ιδέα να μείνετε μακριά από τις υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βήτα-καροτένιου μακροπρόθεσμα.