Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πως γινόμαστε αυτό που είμαστε ; Γιατί στο παρόν μας ζούμε το μέλλον μας....!!!!


Tι κάνει τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που κάνουν και να είναι αυτό που είναι ;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως γίνεται να υπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι να διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους ως προς τις ικανότητες τους, π.χ. ο ένας να φαίνεται ότι διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες, ταλέντα, επιδεξιότητες, ανώτερη μόρφωση, θεληματικό πηγούνι, ριγέ κοστούμι και ακριβό ρολόι, αλλά να μην έχει την ποιότητα ζωής που θέλει, (τρώει όλη τη μέρα του σε meetings και γήπεδα του γκολφ με ηλικιωμένους συμπαίκτες). 

Ενώ κάποιος άλλος που φαίνεται ότι δεν διαθέτει το υπόβαθρο, (φοράει χοντρές κάλτσες αντί για σωσόνια και τρώει 3 φορές την εβδομάδα όσπρια, αντί για αστακομακαρονάδα που έχει βαρεθεί να τρώει ο πρώτος), που μειονεκτεί σε πόρους, σε εκπαίδευση, που στερείται οικογενειακής και συναισθηματικής στήριξης, (εδώ σηκώνει χιούμορ) να παράγει αποτελέσματα στην ζωή του που κανείς δε θα περίμενε ; πχ μαγεύει τους συνομιλητές του, ανακαλύπτει 2 φάρμακα το μήνα για θανατηφόρες ασθένειες, τον ζητάνε ταυτόχρονα από μπρόντγουει και χόλλυγουντ γιατί χορευει εκπληκτικά τη λίμνη των κύκνων.

Ο εγκέφαλος μας είναι ο πιο ισχυρός υπολογιστής στον πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλα μπορούμε να δημιουργήσουμε όποια αποτελέσματα θέλουμε και να πάρουμε σχεδόν όποια απάντηση θέλουμε.

Το πρόβλημα όμως εδώ είναι, ότι ενώ έχουμε αυτόν το σπουδαίο υπολογιστή,κανένας δε μας έδωσε τον οδηγό λειτουργίας του ιδιοκτήτη, κανείς δεν μας είπε πως να τον χρησιμοποιήσουμε και έτσι, ενώ μπορεί να κάνουμε εκπληκτικά πράγματα, όπως skype και internet, εμείς αρκούμαστε στο να παίζουμε πασιέντζες και ναρκαλιευτή! 

Αυτός επίσης, δεν είναι φιλικός για το χρήστη, ούτε καν προς το περιβάλλον! Και φανταστείτε ότι κάποια πλήκτρα είναι κολλημένα κιόλας, αφού δεν προσέχουμε και τρώμε ενώ πληκτρολογούμε, θεωρώντας δεδομένη την αντοχή και απόδοση του, ή κάποιες φορές κολλάει και χρειάζεται format / rebοοt.

Όπως υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες διαφόρων επιστημών, όπως αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου σήμερα μπορούμε να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στο παρελθόν, έτσι και στον τομέα της ανθρώπινης τεχνολογίας, εννοώντας τεχνογνωσία, έχουν γίνει μεγάλες ανακαλύψεις που αφορούν τους εαυτούς μας, τον τρόπο αλλά και τον χρόνο, το πόσο γρήγορα δηλαδή, μπορούμε να αλλάζουμε τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας (εκτός από την αστροφυσική, αστρολογία, ταρώ, χειρομαντεία).

Λίγοι άνθρωποι, καμιά πεντακοσαριά, και αυτοί έχουν πάρει τα βουνά, γνωρίζουν αυτές τις επιστήμες, και αναρωτιέμαι τι θα ήταν δυνατό αν πολλοί είχαν πρόσβαση σε αυτή την τεχνογνωσία που πραγματεύεται τα θεμελιώδη θέματα της ζωής (σεξ, λεφτά, ένσημα).

Όπως ας πούμε, το θεμελιώδες ερώτημα : «Πως γινόμαστε αυτό που είμαστε;» οεό...

Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους πως έγιναν αυτό που είναι τώρα, οι περισσότεροι θα απαντήσουν, ότι γινόμαστε αυτό που είμαστε στο παρόν μας, εξαιτίας κάποιων παραγόντων που έρχονται απ’ το παρελθόν, όπως για παράδειγμα, το οικογενειακό περιβάλλον, τα γονίδια, η εκπαίδευση, αμορφωσιά, η θρησκεία, οι επιλογές του καθενός, φίλοι, εχθροι, δουλειές, αναδουλειες κλπ. 

Γενικά, η απάντηση θα είναι, το παρελθόν ευθύνεται για αυτό που είμαστε στο παρόν μας !

Όπως κάποτε πίστευαν ότι ο ήλιος γύριζε γύρω από τη γη, αλλά ανακαλύψαμε τελικά ότι η γη γυρίζει γύρω απ’ τον ήλιο, εγώ προσωπικά αν δεν το δω με τα μάτια μου, δεν το πιστεύω, τέλος πάντων..

Ετσι κι εμείς γινόμαστε αυτό που είμαστε στο παρόν μας, όχι εξαιτίας του παρελθόντος, αλλά εξαιτίας του μέλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε ! 

Το παρελθόν δεν έχει σχέση με το ποιοί είμαστε στο παρόν μας, δεν έχει σχέση με το πως νιώθουμε τώρα! Το μέλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι αυτό που καθορίζει το πως και ποιοί είμαστε τώρα!

Ακούγεται κάπως ριζοσπαστικό αυτό, όπως τα καλσόν χωρίς ραφές, άλλα ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα. Φανταστείτε ότι έχετε ξυπνήσει 2 ώρες νωρίτερα απ ότι υπολογίζατε γιατί ο κανακάρης της γειτόνισσας σας έπαιζε τρομπόνι πρωινιάτικα γιατί είχε εξετάσεις μπαίνετε στο μπάνιο, ανοίγετε το ντούς και αφού έχετε μουσκέψει, 

συνειδητοποιείτε πως έχει τελειώσει το σαμπουάν, βγαίνετε απο το μπάνιο μούσκεμα και ντύνεστε στα σκοτάδια, γιατί ο ηλεκτρολόγος σας λέει εδώ και 2 εβδομάδες ότι θα έρθει, να αλλάξει εκείνη την ασφάλεια αλλά ακόμα έρχεται!
Στο ασανσέρ ανεβαίνοντας στο γραφείο, κοιτάτε χαμηλά, και έχετε βάλει 2 διαφορετικές κάλτσες, φτάνετε στο γραφείο, ντάνες τα χαρτιά που πρέπει να διευθετήσετε, ως το απόγευμα το αφεντικό σας απολύει για 2η φορά μέσα στην ημερα, αφού σας έχει αποκαλέσει άχρηστο και ανίκανο μπροστά στην κοπέλα που σας αρέσει, και έχετε πονοκέφαλο και διάρροια.

Πως νιώθετε;

Φαντάζομαι όπως ο πρωθυπουργός όταν έμαθε τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν, όχι όμορφα, για να μην πω χάλια. 

Ξέρετε όμως, ότι σε 3 ώρες θα έρθει να σας πάρει μια λιμουζίνα να σας πάει στο αεροδρόμιο, όπου θα πάτε με το πιο αγαπημένο σας άτομο στον κόσμο σαν αυτές στα video clip των rapers, για ένα μήνα στη Χαβάη, κι είναι τα πάντα πληρωμένα από τον κοινωνικό τουρισμό (πριν τον καταργήσουν).

Πώς νιώθετε τώρα; Μάλλον καταπληκτικά !
Παρόλο που οι συνθήκες στο παρόν σας είναι χάλια εσείς νιώθετε υπέροχα.Πάμε τώρα στο μέλλον.

Ένα μήνα μετά, είστε στη παραλία, ο ήλιος σας χαϊδεύει, έχετε στο χέρι σας ένα κοκτέιλ, τα choula boys και τα choula girls λικνίζονται μπροστά σας και το πιο αγαπημένο σας άτομο στον κόσμο, σας λέει πόσο υπέροχοι είναι οι κοιλιακοί σας.

Πώς νιώθετε; Τέλεια, υποθέτω.
Ξέρετε όμως, ότι σε 5 ώρες θα πάτε στο αεροδρόμιο να γυρίσετε πίσω στην Αθήνα, πρώτα στο σπίτι που έχετε να κατεβάσετε χειμωνιάτικα και μετά να στρώσετε χαλιά, στη συνέχεια να πάτε στο γραφείο σας, όπου σας περιμένει το αφεντικό σας και ένα σωρό δουλειά αρχειοθέτησης που δεν σας αρέσει καθόλου, γιατί εσείς τραγουδίστρια θέλατε να γίνετε, αλλά σας έκοψε η χαζή η Μανωλιδου στο x-factor.

Πως νιώθετε; Σας πιάνει διάρροια και μόνο στη σκέψη; Χάλια, ίσως. Παρόλο που οι συνθήκες στο παρόν σας είναι ιδανικές εσείς νιώθετε δυσάρεστα. Έτσι λοιπόν το πως και ποιοί είμαστε στο παρόν μας καθορίζεται από το μέλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Διονύσης Μπουγάς,
www.proponisizois.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου