Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ξεκαθάρισε τι είναι αληθινό για σένα.....!!!!

Πρακτικά βήματα δράσης

Ξεκαθάρισε τι είναι αληθινό για σένα. Η καθαρότητα προηγείται της δράσης και την συντηρεί. Είναι το αντίθετο από τη σύγχιση. Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσεις : 


Το Ποιος Είσαι
Το Τι Επιλέγεις
Το Πώς θα το Εκφράσεις Αυτό

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι είναι σημαντικό να είσαι ξεκάθαρος για το Ποιος Είσαι και ποια είναι η πραγματική σχέση σου με το Σύμπαν, με όλη τη ζωή και με τους συνανθρώπους σου, πριν /για να γίνεις ένας καλός «πνευματικός εργάτης /βοηθός»

Βρες τι υπάρχει ήδη και ποιός /ποιοί το κάνουν. Χρησιμοποίησε το Internet και άλλες πηγές να δεις αν υπάρχει ήδη χώρος ή ομάδα που δραστηριοποιείται σχετικά με το θέμα που σε ενδιαφέρει. Συνάντησέ τους και ένωσε την ενέργειά σου μαζί τους.

Δεν χρειάζεται να ξαναεφεύρεις τον τροχό !

Αν δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις, ξεκίνα το εσύ, δημιούργησέ το. Αν δεν υπάρχει ομάδα ή κίνηση που δραστηριοποιείται στον χώρο, ή με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς, δημιούργησε μία.

Ή, αν υπάρχει αλλά χωρίς δραστηριότητα στην πόλη/περιοχή σου, ξεκίνησέ την εσύ. Σταμάτα να περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος. Βρες 2-3 ανθρώπους. Κάνε μία πρώτη συνάντηση, φτιάξε μία ομάδα.

Μάθαινε τι συμβαίνει στον κόσμο. Είναι καλό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Το ποια είναι τα βασικά θέματα, τις αλλαγές και εξελίξεις, που συν-δημιουργούν την συλλογική μας εμπειρία. 

Ετσι μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται στον τομέα που μας ενδιαφέρει, ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις υπάρχουν ώστε να συνδεθούμε μαζί τους.
Πολλοί άνθρωποι της Νέας Εποχής θεωρούν ότι είναι καλό να αποφεύγουν τα νέα για να μην εκτίθενται σε αρνητική ενέργεια. Δεν συμφωνώ με αυτό. Μπορούμε να μάθουμε το τι συμβαίνει χωρίς να χαθούμε μέσα σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, διαλέγοντας το κατάλληλο μέσο και πρόγραμμα.

Δεν είμαστε μόνοι
Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι οι μόνοι που σκέφτονται με τον συγκεκριμένο τρόπο, που έχουν τις ιδέες που έχουν, που θέλουν να κάνουν αυτό που θέλουν. 

Σαν να ζούμε με μία μυστική συμφωνία, να κρατήσουμε τις απόψεις μας για τον εαυτό μας και να μην τις γνωστοποιήσουμε σε κανέναν. Είναι κάτι που το κάνουμε ασυνείδητα χωρίς καν να το γνωρίζουμε. 

Κρατάμε την συμφωνία συνεχίζοντας να κάνουμε τα ίδια πράγματα και να αποδεχόμαστε ότι έτσι είναι η ζωή χωρίς καμία αντίδραση ή απόπειρα αλλαγής. Νομίζουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να επιβιώσουμε.

Βέβαια που και που, και πια, αρκετά συχνά στις μέρες μας, συναντάμε κάποιον ή κάτι, μία κίνηση, μία οργάνωση, μία ομάδα που σκέφτεται ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε και μεις. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή. Τότε που μπορεί να αρχίσει η δράση.

Μέρος της Αλλαγής
Neale Donald Walsch
http://www.otan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου