Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τί είναι το αιθερικό σώμα, τα τσάκρα και η αύρα ;


Τί είναι το αιθερικό σώμα, τα τσάκρα και η αύρα; Ποιά είναι τα '' άλλα μας σώματα '' και τί είναι ο Ανώτερος Εαυτός;

Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας το περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε του κύτταρο. Εκτός από το τρισδιάστατο ορατό φυσικό βιολογικό σώμα έχουμε ένα αιθερικό σώμα ή "αιθερικό διπλό", όπως ονομάζεται, αφού το αιθερικό σώμα είναι ένα δίδυμο αντίτυπο του φυσικού. 

Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας και για την ψυχονοητική μας κατάσταση.

Το εξωτερικό περίβλημα αυτού του σώματος ονομάζεται αύρα και η αύρα είναι η ασπίδα μας, το κουκούλι που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις.

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. 

"Τσάκρα" είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει  '' τροχός '', καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθερικού σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα.

Τα τσάκρα ανοίγουν και κλείνουν σαν λουλούδια, σαν λωτοί. Αν τα τσάκρα είναι ανοιχτά είμαστε και εμείς ανοικτοί, γεμάτοι ενέργεια και αγάπη σε κάθε τομέα της ζωής. Αν κάποιο τσάκρα είναι κλειστό τότε πάσχουμε εκεί και οι αντίστοιχες λειτουργίες του υστερούν.

Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα και βρίσκονται παράλληλα στη σπονδυλική στήλη. Εκτός από το πρώτο τσάκρα και το έβδομο, τα τσάκρα εκτείνονται σαν λουλούδια προς τα μπροστά, λίγα εκατοστά έξω από το σώμα.

Το πρώτο τσάκρα βρίσκεται στον κόκκυγα και ανοίγει προς 
τα κάτω. Είναι ένα κόκκινο λουλούδι που περιστρέφεται πολύ αργά καθώς μεταβολίζει την πιο βαριά ενέργεια, τη γήινη. 
Έχει σχέση με τη γείωσή μας, την ένωσή μας με τη γη, τη λειτουργικότητά μας στη γη, στην κοινωνία και στην 
οικογένειά μας.

Το έβδομο τσάκρα είναι ένα μεγάλο λουλούδι που βρίσκεται πάνω στην κορυφή του κεφαλιού και περιστρέφεται πολύ γρήγορα καθώς μεταβολίζει την υψηλότερη ενέργεια, την πνευματική. Περιλαμβάνει όλα τα χρώματα με κύριο το βιολετί και το λευκό. Είναι η σύνδεσή μας με το σύμπαν. Εδώ βρίσκεται η πνευματικότητά μας.

Το δεύτερο τσάκρα έχει σχέση με τους άλλους ανθρώπους: πως σχετιζόμαστε με τη δουλειά μας, με τη σεξουαλικότητα και με όλους τους ανθρώπους. Έχει πορτοκαλί χρώμα. Βρίσκεται πάνω από τα γεννητικά όργανα, στην ηβική χώρα.

Το τρίτο τσάκρα έχει κίτρινο χρώμα και συμβολίζει τη σχέση με τον εαυτό μας, τον εγωισμό και τη δύναμή μας, την αυτοπεποίθησή μας και την καθημερινή προσωπικότητά μας. Ονομάζεται και '' ηλιακό πλέγμα '' και βρίσκεται πάνω από τον αφαλό και κάτω από το διάφραγμα.

Το τέταρτο τσάκρα είναι το συναισθηματικό τσάκρα, το κέντρο της καρδιάς. Λύπη και θυμός αλλά και χαρά και αγάπη βρίσκονται εδώ, στο κέντρο του θώρακα. Έχει πράσινο χρώμα.

Το πέμπτο τσάκρα είναι ένα μπλε λουλούδι στη βάση του λαιμού και ρυθμίζει την επικοινωνία και την έκφρασή μας.

Το έκτο τσάκρα '' κάθεται '' στο μέτωπο και ελέγχει τη σκέψη, τη λογική, τη διαίσθηση και όλες τις ψυχικές ικανότητες. 
Είναι ένα σκούρο μπλε, μοβ, βιολετί λουλούδι και ονομάζεται και '' τρίτο μάτι ''.
Υπάρχουν και πολλά δευτερεύοντα τσάκρα (στους ώμους, τα μάγουλα, τους αγκώνες, τους καρπούς, τα δάχτυλα, τα πέλματα, τα γόνατα κ.λ.π.)

Το Ρέικι ανοίγει, καθαρίζει και φορτίζει όλα τα τσάκρα. Δίνει ζωτική ενέργεια στο ενεργειακό μας σύστημα, το αιθερικό σώμα, η οποία μέσα από τους μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια του αιθερικού σώματος) και μέσα από τα τσάκρα διοχετεύεται σε όλο το σώμα. 

Παράλληλα, το Ρέικι ενισχύει την αύρα, την καθαρίζει και δυναμώνει την προστασία μας, καθώς μας προφυλάσσει από τις εξωτερικές αρνητικές ενέργειες.

Τέλος, το Ρέικι ανοίγει τη διαίσθηση και τη διόραση (ειδικά μετά το Δεύτερο Βαθμό) και μπορούμε να αισθανόμαστε την αύρα και τα τσάκρα ή ακόμα και να τα βλέπουμε απ΄ ευθείας. Θυμήσου πως το Ρέικι δεν έχει όρια ! 

Τα τσάκρα και η αύρα είναι μέρη του ενεργειακού σώματος, του αιθερικού διπλού. Εκτός όμως από το αιθερικό σώμα έχουμε κι άλλα σώματα: τα ψυχονοητικά και τα πνευματικά.

Το ψυχικό ή συναισθηματικό σώμα είναι το πεδίο των συναισθημάτων μας, ο συναισθηματικός μας κόσμος. Ονομάζεται επίσης '' αστρικό σώμα '' , αν και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε κυρίως στα κατώτερα επίπεδα του συναισθηματικού σώματος (τα πιο σκούρα και βαριά). 

Με αυτό το σώμα βιώνουμε χαρά, ανάταση, γαλήνη και αγάπη αλλά και ζήλια, στεναχώρια, θλίψη και θυμό. Είναι ένα σώμα που εκτείνεται έξω από το ενεργειακό και που το περιλαμβάνει. 
Κάθε ανώτερο σώμα είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο και περιλαμβάνει τα κατώτερα. Επίσης, κάθε ανώτερο σώμα έχει λεπτότερη / υψηλότερη ενέργεια. Το υλικό τρισδιάστατο σώμα, ο βιολογικός οργανισμός, έχει την πιο βαριά και την πιο πυκνή ενέργεια.

Το νοητικό σώμα είναι το σώμα με το οποίο σκεφτόμαστε. Η φαντασία, η λογική, οι ικανότητες, τα στερεότυπα και τα πρότυπα υπάρχουν εδώ. 

Είναι ο νους μας, ένα μεγάλο σώμα που εκτείνεται έξω από το συναισθηματικό και που το περιλαμβάνει. Στο μοντέρνο πολιτισμό οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει αυτό το σώμα, όχι όμως και το συναισθηματικό. 

Το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα είναι στενά συνδεδεμένα καθώς δεν υπάρχει συναίσθημα δίχως κάποια σκέψη από πίσω ή κάποια σκέψη δίχως ένα στοιχειώδες συναισθηματικό υπόβαθρο.

Το ανώτερο νοητικό σώμα ονομάζεται και '' αιτιατό σώμα '', το σώμα στο οποίο βρίσκονται όλες οι αιτίες για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας.

Το πνευματικό σώμα είναι το σώμα του καθαρού πνεύματος, καθώς η πίστη η ελπίδα, η εμπιστοσύνη και η ενότητα με τη φύση και το Θείο κατοικούν εδώ. Έχει την υψηλότερη δόνηση / ενέργεια και η ανάπτυξή του ξυπνά το θεϊκό στοιχείο μέσα μας.

Ο Ανώτερος Εαυτός είναι η Ψυχή μας, το πραγματικό Είναι μας, το Αθάνατο Πνεύμα μας. Αποτελεί τον Εσώτερο Εαυτό μας: τη φωνή της συνείδησης. Είναι Καθαρή Αίσθηση Αγάπης και Τέλειο Υπερβατικό Φως.

Το Ρέικι (ο διαλογισμός, η αυτοθεραπεία, τα σύμβολα, η ενεργειακή εργασία, οι συντονισμοί κ.λ.π.) σταδιακά εξαγνίζει όλα τα ενεργειακά και ανώτερα σώματα με άμεσο αντίκτυπο στο φυσικό σώμα, την ψυχοσωματική υγεία, αρμονία και ευεξία μας και σε ολόκληρη τη ζωή μας. 

Με λίγα λόγια, γεμίζουμε ενέργεια σε κάθε επίπεδο του εαυτού μας (και άρα σε κάθε τομέα της ζωής μας, καθώς αυτά είναι αλληλένδετα). Κοινώς φωτιζόμαστε - κυριολεκτικά !
Πολλά άτομα που κάνουν Ρείκι για αρκετό καιρό, άτομα που ακολουθούν καθημερινά το Ρέικι σαν δρόμο ανάπτυξης και εξέλιξης, υποστηρίζουν πως αισθάνονται τα άλλα σώματά τους ή ακόμα πως τα βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια. 

Ο Ανώτερος Εαυτός δεν είναι ένας αφηρημένος όρος, 
'' χαμένος κάπου στο διάστημα '', αλλά μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, μια γλυκιά αγάπη και γαλήνη, ένας καθοδηγητής, ένας φωτεινός εαυτός προς τον οποίο οδεύουν σταθερά. 

Είναι πάντα κοντά τους, μαζί τους, μέσα τους, είναι η αληθινή τους ύπαρξη. Υποστηρίζουν μάλιστα πως το Ρέικι είναι ένα δώρο του ίδιου του Ανώτερου Εαυτού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου