Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανακαλύπτοντας τις ποιότητες μας.....!!!

Ο κάθε άνθρωπος έχει ποιότητες και αδυναμίες. Πολλές φορές οι άνθρωποι εγκλωβίζονται στις αδυναμίες τους και λειτουργώντας μέσα από το χειρότερο συναίσθημα της απάθειας παραμένουν αδρανείς. 

Η απάθεια αν και φαινομενικά είναι μια κατάσταση που δεν ενοχλεί όπως πχ ο φόβος, το μίσος, η ζήλεια ή το άγχος, είναι και το χειρότερο και πιο επικίνδυνο συναίσθημα που μπορεί κάποιος να εμπλακεί γιατί ακριβώς είναι και το πιο υποχθόνιο.

Στην απάθεια ο άνθρωπος νιώθει ανύμπορος να αντιδράσει και ζει σε μια κατάσταση που ουσιαστικά έχει σηκώσει τα χέρια του στην μοίρα του έστω και ασυναίσθητα. 

Κάποιος μου είπε ένα σοφό ρητό κάποτε. Για τους ασυνείδητους άνθρωπους φταίνε τα πάντα και οι άλλοι, για τους συνειδητούς φταίει ο ίδιος τους ο εαυτός, φταίνε αυτοί για τα πάντα που τους συμβαίνουν και για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε στάδιο συνειδητής εξέλιξης και αυτογνωσίαςδεν φταίει κανείς. 

Οταν συνειδητοποιήσεις αυτό, ότι πραγματικά δεν φταίει κανείς για την μοίρα σου και αρχίσεις να ανακαλύπτεις αυτές τις ποιότητές σου και να τις καλλιεργείς τότε βρίσκεσαι σε ένα συνειδητό τώρα, μακριά από την απάθεια. 
Είσαι δρων και ποιών. Ολοι έχουμε μέσα μας τις ποιότητες του κουράγιου, του θάρρους, της υπευθυνότητας, της πειθούς, της αφοσίωσης 
και του πάθους. 

Αρχίζοντας να τις καλλιεργούμε πραγματικά αρχίζει και αυτός ο κόσμος γύρω μας να αλλάζει. Με την αυτογνωσία αυτή και την συγκέντρωση στα θετικά συναισθήματα και αρετές μπορούμε να έχουμε μια καθημερινά έντονη δραστηριότητα και εμπειρία ζωής. 

Και εκεί αρχίζουν να ανοίγουν οι πόρτες, γιατί μόνο όταν συνδεόμαστε με αυτά επειδή ακριβώς τα κάνουμε με αγάπη και κατανόηση μπορούμε να βρίσκουμε την δύναμη στο να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που μας τυχαίνει και να πετυχαίνουμε σε πράγματα που θα τα θεωρούσαμε αδιανόητα προηγουμένως.

Αναδεικνύοντας τις ποιότητές σας με αγάπη μπορείτε να πετύχετε ότι θεωρείτε δυνατό σε κάθε σημείο της ζωής σας γιατί πραγματικά ανακαλύπτετε την αυτο-αξία σας και τι πιο σημαντικό να πιστεύετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας. 

Αν δεν πιστέψετε εσείς και δεν το λάμψετε αυτό σε κάθε δραστηριότητά σας ποιός άλλος θα πιστέψει; Αυτό το πνεύμα του διαρκούς πολεμιστή είναι και ο δρόμος για την νίκη και στο να ζήσετε μια ζωή που πραγματικά επιθυμείτε.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεστε ηγέτης του εαυτού σας, στους ανθρώπους αλλά και σε κάθε τι που κάνετε και οι ανθρώποι σταματούν να σας βλέπουν σαν απαθείς μοιρολάτρες και αρχίζετε να ελκύετε κοντά σας αυτούς που πραγματικά σας αξίζουν, αρχίζετε να ελκύετε αφθονία και χαρά.

Πρέπει για αυτό να έχετε αυτήν την πρώτη συνειδητοποίηση, και μετά να βρέιτε τρόπους να δουλέψετε με τον εαυτό σας στο υποσυνείδητο και να καταργήσετε καταγραφές που τις κουβαλάτε από μικρά παιδιά για την αξία σας και μέσα από την οικογένειά σας και μέσα από το σχολείο και την κοινωνία. 

Καταργώντας πατέντες περιορισμών απελευθερώνεστε από το κουτάκι που έχετε μάθετε να ζείτε και αρχίζετε να ζείτε ζωή αφθονίας στο κάθε τώρα σας σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις που σας αξίζουν. 

Τέσσερις τρόποι για να καταργήσετε τους περιορισμούς και να μπείτε σε αυτό το στάδιο του κανείς δεν φταίει, να σταματήσετε να έχετε ενοχές αλλά και να κατηγορείτε τους άλλους είναι οι παρακάτω :

1. Βάλετε ένα στόχο και κάνετε κάτι καθημερινά για αυτόν. Αφιερώστε έτσι μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάθε μέρα για να επιτύχετε τον στόχο σας δουλεύοντας πάνω στις αρετές που ανέφερα παραπάνω. 
Αυτό σας βοηθάει να είστε συγκεντρωμένοι. Καλά θα είναι να γράφετε τις δραστηριότητές σας και τον στόχο σας σε χαρτί γιατί αυτό σας βοηθάει στην συγκέντρωση.

2. Προσευχή. Βρείτε κάτι στο οποίο πιστεύετε είτε είναι αυτό ο Θεός, ο Χριστός, η Παναγία, Αγγελοι, ο ανώτερος εαυτός σας ή το Σύμπαν και προσευχηθέιτε σε αυτό. Αυτή είναι μια πολύ δυναμική τεχνική γιατί η πίστη πραγματικά καταλύει κάθε αμφιβολία και απάθεια και είναι η αρχή της δράσης. 

Είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος για να απελευθερωθείτε από την ενοχή και το κατηγορώ στους άλλους. Να δουλέψετε με το ασυνείδητο κομμάτι σας. 

Η προσευχή μπορεί να είναι διαρκής και όσο πιο συχνά την κάνετε μέσα σας τόσο πιο πού επανέρχεστε στο τώρα.

3. Οραματισμός. Οραματιστείτε τον εαυτό σας σε καταστάσεις που επιθυμείτε. Νιώστε την ευφορία σαν να βρίσκεται ήδη εκει στην επίτευξη των στόχων. Αυτό επίσης σας βάζει σε θετική και χαρούμενη διάθεση και σας εμψυχώνει να βγείτε από την απάθεια. 

4. Διαλογισμός. Βρείτε λίγο χρόνο κάθε μέρα να είστε μόνοι με τον εαυτό σας και καθήστε σε ησυχία. Προσπαθήστε να αποβάλλετε κάθε σκέψη από το μυαλό σας και να μέινετε 
στην σιωπή. 

Οσο και αν φαίνεται παράξενο η απάθεια δημιουργείται από αρνητικες σκέψεις που σας αποκόπτουν από τις αρετές. 

Ζώντας στην σιωπή δουλεύετε πάλι με το ασυνείδητο και ανακαλύπτετε εκεί το πόσο σημαντικοί είστε αλλά επίσης και το πόσο σημαντικοί είναι και οι άνθρωποι γύρω σας.
 Μια διαλογιστική στάση ζωής είναι μια στάση που δεν χάνεις καμμιά σταγόνα του χρόνου σου και ζείς σε ευγνωμοσύνη. Αφιερώστε 20 λεπτά την ημέρα για αυτό. 

Στην αρχή ίσως είναι δύσκολο αλλά με την πρακτική σε καθημερινή βάση θα φτάσετε να διαλογίζεστε (να ζείτε δηλ. 
σε αυτήν την σιωπή ) ακόμα και όταν κάνετε τις καθημερινές σας συναλλαγές.

Σωτήρης Ζαφείρης
EN-GR

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΑΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντρέ πολύ συγκινητικά τα λόγια σου........χίλια ευχαριστώ από καρδιάς....!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή