Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ίσως το μυαλό μας δεν κλείνει τελείως τόσο γρήγορα όσο νομίζαμε, μετά το θάνατο...!!!!

Μια ιστορία εκτυλίσσεται τη στιγμή που ο εγκέφαλός σας συνεχίζει να εργάζεται αφού πεθάνετε. Αλλά τι συμβαίνει πραγματικά και είναι αλήθεια; 

Μια έρευνα ξεκίνησε το 2016 , όταν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν περίπου 2.000 ασθενείς με καρδιακή ανακοπή σε διάστημα τεσσάρων ετών. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Resuscitation .

Από τα 2.060 άτομα που μελετήθηκαν, 330 επέζησαν από την εκδήλωση και 140 μπόρεσαν να περιγράψουν ορισμένα μέρη του τι συνέβη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 39% από αυτά είχαν κάποια ανάμνηση της περιόδου πριν ξεκινήσουν ξανά οι καρδιές τους όταν αναζωπυρώθηκαν.

Αυτό πρότεινε ότι οι άνθρωποι είχαν ψυχική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής ανακοπής, αλλά πολλοί έχαναν αυτές τις αναμνήσεις μετά την ανάκτηση. Κάποιοι δήλωσαν ότι θυμούνται ότι αισθάνθηκαν ειρηνικά ή ότι ο χρόνος επιβραδύνθηκε ή επιταχύνθηκε. Μερικοί από αυτούς ανέφεραν επίσης ότι είχαν εμπειρίες εκτός του σώματος.

"Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά", δήλωσε στο ο Δρ Sam Parnia, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης και τώρα βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Stony Brook στη Νέα Υόρκη .

"Αλλά σε αυτή την περίπτωση η συνειδητή συνειδητοποίηση φαίνεται να έχει συνεχιστεί για μέχρι τρία λεπτά στην περίοδο που η καρδιά δεν κτύπησε, αν και ο εγκέφαλος συνήθως κλείνει μέσα σε 20-30 δευτερόλεπτα μετά την διακοπή της καρδιάς." 

Μιλώντας στο Live Science το περασμένο έτος, ο Δρ. Parnia είπε ότι οι άνθρωποι στην πρώτη φάση του θανάτου μπορούν ακόμα να βιώσουν κάποια συνείδηση. Υπήρχαν επίσης κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να θυμούνται γεγονότα.

"Θα περιγράψουν την παρακολούθηση των γιατρών και των νοσοκόμων που εργάζονται, θα περιγράψουν την επίγνωση των πλήρων συνομιλιών, των οπτικών πραγμάτων που συνέβαιναν, που διαφορετικά δεν θα ήταν γνωστά σε αυτούς", είπε.

Μια ξεχωριστή μελέτη πέρυσι, εν τω μεταξύ, πρότεινε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα θα μπορούσε να συνεχιστεί 10 λεπτά μετά το θάνατο , αν και οι αιτίες αυτού δεν ήταν γνωστές. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά γονίδια στο σώμα μας μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ημέρες μετά το θάνατο. 
Αλλά εξακολουθείτε να είστε ενήμεροι αφού η καρδιά σας σταματήσει να χτυπάει και ο εγκέφαλός σας σταματά να λειτουργεί; Λοιπόν, η το τελικό συμπέρασμα είναι ακόμα έξω σε αυτό. Υπάρχουν πολλά άγνωστα για μελέτη πρώτα, και ακριβώς τι συμβαίνει με τον εγκέφαλο στο σημείο του θανάτου παραμένει λίγο μυστήριο. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ίσως τα μυαλά μας δεν κλείνουν τελείως τόσο γρήγορα όσο νομίζαμε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου