Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Οι έρευνες για τη μεταβίβαση της σκέψης…!!!!

Οι νόμοι της κυβερνητικής ορίζουν την εξ αποστάσεως μετάδοση της σκέψης», θεωρούσε ο Καθηγητής Leonid Vasiliev, Διευθυντής των εργαστηρίων βιολογικής-ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ, ο οποίος ασχολήθηκε επί τριάντα χρόνια με τον τομέα αυτό. 

«Δεν μεταδίδεται η σκέψη, η οποία είναι αναπόσπαστη από τον εγκέφαλο, αλλά μόνο η είδηση», ανέφερε επίσης ο Σοβιετικός επιστήμονας, ο οποίος παρουσίαζε τα αποτελέσματα των εργασιών του σε δύο μονογραφίες του, οι οποίες κυκλοφόρησαν υπό τους τίτλους: «Η εξ αποστάσεως υποβολή». 

Τα παραψυχολογικά φαινόμενα και ιδίως η «υποβολή εξ' αποστάσεως» εξηγούνται από τον Καθηγητή Vasiliev, με βάση τον συλλογισμό ότι ο εγκέφαλος είναι η τελειότερη μορφή της ύλης. Η ύλη αυτή μπορεί, σύμφωνα με τον Δρ. Vasiliev, να παράγει μια ειδική μορφή ενέργειας. Καθήκον της Επιστήμης, κατά τον Σοβιετικό επιστήμονα, είναι ακριβώς η προσπάθεια να καθοριστεί ποιο είναι το είδος αυτό της ενέργειας. 
                  Leonid Leonidovich Vasiliev (1891 – 1966) 

«Τα πειράματά μας, μας επιτρέπουν να βεβαιώσουμε ότι τα παραψυχολογικά φαινόμενα στηρίζονται επί των σχέσεων μεταξύ του «αντιληπτικού» και του «παρορμητικού». Η απόσταση, η οποία τα χωρίζει, δεν επηρεάζει ουσιωδώς την εκδήλωση των φαινομένων αυτών», συμπλήρωνε ο Δρ. Vasiliev. 

Κατά τον Σοβιετικό επιστήμονα, τα παραψυχολογικά φαινόμενα είναι προγονικά. Αντιπροσωπεύουν μια υποτυπώδη ιδιότητα, την οποία ο άνθρωπος κληρονόμησε από τους ζωολογικούς προπάτορές του και δεν αναπτύσσονται μαζί με την ανθρώπινη εξέλιξη, αλλά απεναντίας βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα σε στάδιο εκφυλισμού. 

Υποστηρίζοντας την θεωρία του αυτή, ο Δρ. Vasiliev, παρατηρεί ότι οι εν λόγω ιδιότητες είναι πολύ περισσότερο εμφανείς σε ορισμένα ζώα και έντομα, εν αντιθέσει προς τον άνθρωπο. 

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 19/11/1961… 



Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 19/11/1961



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου