Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

3 τρόποι να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα σας...!!!!

«Η δημιουργικότητα απλά συνδέει τα πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, αισθάνονται λίγο ένοχοι επειδή δεν το έκαναν πραγματικά, απλώς είδαν κάτι. Αυτό συνέβη επειδή ήταν σε θέση να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα». Στηβ Τζόμπς 

Η δημιουργικότητα χαρακτηρίζει τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Για την ακρίβεια η αναζήτηση της, καθώς όλοι γύρω μας ψάχνουν σημάδια που φανερώνουν ότι θα γίνουμε ο επόμενος Φίλιπ Ροθ ή ένας νέος Βίνσεντ βαν Γκογκ. 

Αν μάλιστα τα ταλέντα μας δεν αποκαλυφθούν έγκαιρα, η οικογένεια έχει ξεγράψει αυτοστιγμεί ότι είμαστε δημιουργικοί τύποι και προσπαθεί να εντοπίσει άλλες κλίσεις στις οποίες και μπορεί να μας κατευθύνει. 

Το δίχως άλλο δεν είμαστε όλοι προορισμένοι για να γίνουμε ζωγράφοι, τραγουδιστές ή συγγραφείς. Ωστόσο η ιδέα ότι δημιουργικός είναι μόνο αυτός που χειρίζεται επιδέξια το πινέλο, το μικρόφωνο ή την πένα είναι λάθος. 

Γιατί όλοι μας είμαστε δημιουργικά πλάσματα. Απλά χρειάζεται να ψάξουμε και να βρούμε τον δικό μας τομέα δημιουργικότητας. 

Για όσους η δημιουργικότητα δεν φωνάζει από μακριά, 3 τρόποι για να την ανακαλύψετε είναι οι εξής : 

Ανακαλύψτε το δημιουργικό σας πλαίσιο 
Για να ανακαλύψετε σε ποιον τομέα μπορείτε να δημιουργήσετε θαύματα, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τι σας αρέσει περισσότερο ή σε τι είστε καλύτεροι. Γι’ αυτό ρωτήστε τον εαυτό σας: 

Τι μου δίνει νόημα; 

Τι μου φέρνει χαρά; 

Ποιες καταστάσεις με ελκύουν; 

Τι με κάνει ξεχωριστό; 

Τι αγαπούν οι φίλοι μου σε μένα; 

Τι ονειρεύομαι; 

Κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να είναι το μαγείρεμα, η κηπουρική, ότι είστε εξαιρετικός ακροατής ή ότι πιάνουν τα χέρια σου. Μόλις έχετε το δημιουργικό πλαίσιο, θα βρείτε και το ξεχωριστό ταλέντο σας. 

Κατακτήστε την τέχνη σας 
Τώρα που γνωρίζετε το πλαίσιο της δημιουργικότητας σας, αντιμετωπίστε το σαν αριστούργημα και δείτε τον εαυτό σας σαν καλλιτέχνη. Και με αυτή την ιδιότητα είναι σημαντικό να ξέρετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαπρέψετε. 

Με απλά λόγια, μπορεί να συνειδητοποιήσατε ότι η δημιουργικότητα σας εντοπίζεται στο να είστε ένας προστατευτικός φίλος. Αυτό είναι καταπληκτικό από μόνο του. Αναρωτηθείτε τώρα πως μοιάζει μια φιλία μαζί σας. 

Ποιό χαρακτηριστικό σας είναι αυτό που μετατρέπει τη φιλία μαζί σας σε τέχνη; Η απάντηση σας μπορεί να είναι ότι είστε άτομο εμπιστοσύνης, ότι αγαπάτε να ανεβάζετε ψυχολογικά τους φίλους σας, ότι είστε καλός στις συμβουλές. 

Να αισθάνεστε περήφανοι για τα διαφορετικά στοιχεία που προσθέτετε σ’ αυτή τη φιλία. Σας κάνουν δημιουργικούς και σας ξεχωρίζουν από το σύνολο. 

Σκεφτείτε «εκτός κουτιού» 
Μόλις κατακτήσετε τη δημιουργικότητα σας, η μαγεία είναι το φυσικό επακόλουθο. Η δημιουργικότητα σας αποκτά επιπλέον δύναμη, όταν αρχίσετε να σκέφτεστε εκτός κουτιού και εξερευνάτε νέους τρόπους για να εκφράσετε το ταλέντο σας. Για παράδειγμα, αν νιώθετε δημιουργικός όταν περνάτε χρόνο στη φύση, με ποιους τρόπους μπορείτε να αυξήσετε την «πράσινη» απόλαυση; 

Μπορεί να θελήσετε να ζωγραφίσετε το αγαπημένο σας μονοπάτι ή να φωτογραφίσετε τα σημεία της εξοχής που σας εντυπωσιάζουν. Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. 

Σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από εικόνες, βίντεο και ήχους δημιουργικής έκφρασης είναι πολύ εύκολο να υποτιμούμε και να περιορίζουμε τα ταλέντα μας. Όταν όμως επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί δημιουργικός, τότε η ευτυχία βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας. 




success.com 
Όμορφη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου