Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Φαντάσου μια πνευματική λύση για το πρόβλημά σου...!!!!

Σκέψου το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις σήμερα. Γράψε το, για να το βλέπεις κατάματα. Τώρα ξαναθυμήσου όλες τις προσπάθειες που έχεις κάνει για να βρεις μια λύση. Θα διαπιστώσεις ότι κυριολεκτικά όλες σου οι προσπάθειες να λύσεις το πρόβλημα επικεντρώνονται στον εξωτερικό κόσμο.

Τώρα κάνε μια προσπάθεια να προσεγγίσεις το θέμα από μια εντελώς νέα σκοπιά :

Πρώτα παρατήρησε τη συγκινησιακή πλευρά του προβλήματος που σε απασχολεί - τη λύπη, το θυμό, τον πόνο, το φόβο. Έπειτα πάρε την απόφαση πως δε θέλεις πια να έχεις αυτά τα αρνητικά συναισθήματα στη ζωή σου και παρατήρησε πως νιώθεις με αυτή την απόφαση.

Συγκέντρωσε την προσοχή σου στη συνειδητοποίηση της αρνητικότητας των συναισθημάτων που περιβάλλουν το πρόβλημά σου. Απλά παρατήρησέ την. 

Τώρα, αφαίρεσε την ταμπέλα του «αρνητικού» από κάθε συναίσθημα και απλά αποδέξου το γι’ αυτό που είναι – ούτε καλό, ούτε κακό, απλά ένα συναίσθημα. Αντί να του βάλεις μια ταμπέλα δες το ως ενέργεια και παρατήρησέ το.

Αυτή είναι μια πνευματική προσέγγιση προς τη λύση του προβλήματός σου. Έχεις γίνει παρατηρητής. Βλέπεις τα συναισθήματα, που σου δημιούργησε το πρόβλημα, ως ενέργεια. Σε λίγο θα δεις αυτά τα συναισθήματα της λύπης, της αγωνίας και του φόβου να εξανεμίζονται, απλά και μόνο μέσα από τη διαδικασία της παρατήρησης.

Καθώς σταδιακά αποστασιοποιείσαι από τα συναισθήματα, το πρόβλημα σιγά σιγά εξαφανίζεται και εμφανίζεται η λύση.

Η πνευματική λύση είναι εκείνη που έρχεται, όταν αποστασιοποιείσαι από την αγωνία σου για να βρεις τη λύση και απλά βλέπεις την ενέργεια να ρέει μέσα σου. Παρατηρώντας αυτή την ενέργεια, αποχωρίζεσαι από τον πόνο. Η διαδικασία της ευεργετικής παρατήρησης, λύνει το πρόβλημα. 

Από τον Dr.WAYNE DYER και το βιβλίο του «Ταξίδι στην Ελευθερία»  Εκδόσεις Success Dynamics




Βάσια Ρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου