Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Άνθρωποι με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά είναι καθολικά ελκυστικοί, λέει η επιστήμη...!!!!

Η τέχνη της έλξης εκτείνεται πολύ περισσότερο από τον ρομαντισμό, τη σεξουαλικότητα ή την εμφάνιση.

Η γοητεία, η προσωπικότητα και η συμπεριφορά σας μπορούν να κερδίσουν τους ανθρώπους στα επαγγελματικά σας, στα ραντεβού και όταν σχηματίζετε νέες φιλίες.

Με άλλα λόγια, η ικανότητά σας να προσελκύετε ανθρώπους διαρρέει σε κάθε γωνιά της ζωής σας – από το επιφανειακό στο πνευματικό. Περιττό να πούμε ότι ήμασταν περίεργοι για τις πιο καθολικά ελκυστικές συνήθειες και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως και για τα καθολικά μη ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Αφού “χτενίσαμε” διάφορες ψυχολογικές μελέτες, εδώ είναι τα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι ελκυστικά για όλους :

Μια Θετική Στάση Απέναντι στη Ζωή
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί που προβάλλουν μια θετική στάση και προοπτική απέναντι στη ζωή, κατορθώνουν να προσελκύουν γύρω τους ανθρώπους. 

Όχι μόνο οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, αλλά είναι επίσης πιο επαγγελματικά επιτυχημένοι, διανοητικά και σωματικά υγιείς και κοινωνικά ελκυστικοί. Ομοίως, οι άνθρωποι που ασκούν την καλοσύνη θεωρούνται επίσης πιο ελκυστικοί. Το καλύτερο κομμάτι? Μπορείτε πραγματικά να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται πιο θετικά.

Ισορροπημένη εξωστρέφεια
Ενώ μια μελέτη στην πραγματικότητα συνδέει την εξωστρέφεια με τη φυσική ελκυστικότητα, οι εξωστρεφείς έχουν απλώς “μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, ιστορία καλών σχέσεων, διάθεση εξερεύνησης ευκαιριών και ευτυχής διάθεση”, γράφει ο ψυχολόγος Adrian Furnham, Ph.D, για το Psychology Today

Επιπλέον, οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, απογόνους και γενικά “συντροφικές επιτυχίες”. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη μιας ανοιχτής καρδιάς και ενός φιλικού χαμόγελου.

Αυτοπεποίθηση
Επικαλύπτοντας σχεδόν κάθε λίστα με ελκυστικές ιδιότητες για να αναζητήσετε σε έναν σύντροφο, η αυτοπεποίθησή σας έχει έναν τρόπο να βάζει τους άλλους σε ευχάριστη θέση, ανυψώνοντας παράλληλα το κοινωνικό σας status. 

Στην πραγματικότητα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χαρακτηρίζουν την αυτοπεποίθηση ως ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό προσωπικότητας σε έναν πιθανό σύντροφο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2002 από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Θεωρώντας ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι πιο αυθεντικοί, σίγουροι και κοινωνικά μαγνητικοί, δεν μπορούμε να πούμε ότι μένουμε έκπληκτοι.

Ποια καθολικά ελκυστικά χαρακτηριστικά θα προσθέτατε σε αυτόν τον κατάλογο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας παρακάτω!




Αρχική πηγή: MyDomaine (Η μετάφραση έγινε από το Visual Meditation)
*Αυτό το άρθρο μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα με την κατάλληλη απόδοση (με την αρχική πηγή και ενεργό σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο) και τον σύνδεσμο της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου