Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αλλάζω τη ζωή μου σε 15 λεπτά! 10 βήματα για να γίνουμε...σοφότεροι...!!!!

Δεν σας προτείνουμε να εντρυφήσετε στη φιλοσοφία, ούτε να πέσετε με τα μούτρα στο διάβασμα. Θέλουμε απλώς να βγάλουμε στην επιφάνεια τον φιλόσοφο που κρύβεται μέσα σας, χωρίς να το ξέρετε, και μάλιστα τον ταοϊστή φιλόσοφο. Άλλωστε καλοκαιράκι, χωρίς να το φιλοσοφήσουμε και λιγάκι, δεν λέει…

Επιπλέον, φιλοσοφώντας τα πράγματα, δεν κάνουμε τίποτα άλλο, από το να προσφέρουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να σκέφτεται πιο σοφά κι επομένως να κάνει καλύτερες επιλογές. Με έναν όρο βεβαίως : δεν στεκόμαστε μόνο στη θεωρία, αλλά περνάμε και στη πράξη.

Σας παραθέτουμε τις 10 πιο μεγάλες αλήθειες της ζωής - και του Τάο - που λίγο-πολύ όλοι δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε. Ασχοληθείτε ξεχωριστά με την καθεμία. Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την και εν συνεχεία δείτε ποιές πρακτικές πρέπει να καλλιεργήσετε και ποιες να αποφύγετε, έτσι ώστε να μπορέσετε να συμφιλιωθείτε μαζί τους.

Αρκεί να αφιερώσετε 10-15 λεπτά καθημερινά για …εξάσκηση.

1. Όλα αλλάζουν κάθε στιγμή
Ποιος δεν ξέρει ότι σ αυτή τη ζωή τίποτα μα τίποτα δεν μένει πάντα ίδιο; Σχεδόν κανένας νοήμων άνθρωπος δεν αγνοεί αυτή τη συμπαντική αλήθεια, δεν αγνοεί ότι η αλλαγή και η εναλλαγή είναι η πεμπτουσία της ζωής. Όμως στη πράξη, πολλές φορές, λειτουργούμε χωρίς να την λαμβάνουμε υπ όψιν μας. Όταν είμαστε πανευτυχείς πιστεύουμε ότι θα μείνουμε για πάντα έτσι, και όταν όλα γύρω μας μαυρίζουν δεν υποψιαζόμαστε πως όπου νάναι θα φανεί φως. 

Η αιτία του πανικού που μας προκαλούν τα πράγματα όταν έρχονται τα πάνω κάτω, oφείλεται στο γεγονός ότι ξεχνάμε πως τα πάντα ρει. Όσο πιο συχνά το θυμόμαστε τόσο πιο πολύ θα είμαστε σε θέση να κρατάμε αποστάσεις από τα γεγονότα, και να διαβλέπουμε πώς θα εξελιχθούν.

Τι να κάνετε
· Οξύνετε την αντίληψή σας έτσι ώστε να μπορείτε να αναγνωρίζετε ακόμα και τις πιο ανεπαίσθητες αλλαγές που πραγματοποιούνται.

· Μην παίρνετε τίποτα από όσα συμβαίνουν ως δεδομένο, γιατί, ανά πάσα στιγμή, η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.

· Βάζετε όλη σας την προσοχή στις σχέσεις σας με τους άλλους, γνωρίζοντας ότι αυτές διαρκώς εξελίσσονται.

Τι να αποφύγετε
· Να παρασύρεστε από τα συναισθήματα σας, γιατί ξέρετε ότι αυτά είναι προσωρινά και ότι η διάθεσή σας αλλάζει συνεχώς.

· Να μην λέτε «εγώ έτσι είμαι» ή «αυτό έτσι είναι». Γιατί την ίδια στιγμή που το λέτε, πριν ακόμα τελειώσετε τη φράση σας, εσείς και αυτό ήδη έχετε μπει στη διαδικασία της αλλαγής.

· Να μην τυφλώνεστε από το ερωτικό σας πάθος. Ζείστε το με όλο σας το είναι γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

2. Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις
Στη δυτική σκέψη το άσπρο είναι το αντίθετο του μαύρου. Στην ανατολική το άσπρο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το μαύρο, όπως και η μέρα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη νύχτα. Για τους Κινέζους – όπως και για άλλους λαούς της Ασίας- το γιν και το γιανγκ , οι δυο αντίθετες συμπαντικές δυνάμεις συνυπάρχουν πάντα. 

Και αυτό κατά βάθος όλοι το ξέρουμε, γι αυτό άλλωστε λέμε και ξαναλέμε : «κάθε άνθρωπος έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του». 

Τι να κάνετε
· Να μην ξεχνάτε ότι αυτό που σήμερα μοιάζει με καταστροφή, αύριο μπορεί να αποδειχτεί ότι καλύτερο σας έχει συμβεί. Και αντίστροφα.

· Αντί να γκρινιάζετε για τη βροχή, θυμηθείτε πόσο ευεργετική είναι για τον πλανήτη.

· Πριν τα βάψετε μαύρα επειδή χρειάζεται να πισωγυρίσετε, θυμηθείτε ότι η ζωή προχωράει με δυο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Το ίδιο κι εσείς.

· Αγαπήστε τις δυσκολίες που σας φέρνει η ζωή γιατί μόνο μέσα από αυτές μπορείτε μάθετε, να εξελιχθείτε και να γίνετε καλύτεροι.

Τι να αποφύγετε
· Να κολλάτε στην επιφάνεια, ή μόνο στη μία πλευρά των πραγμάτων-υπάρχει και η άλλη όψη.

· Να ενθουσιάζεστε υπερβολικά όταν όλα πηγαίνουν καλά και να πέφτετε στη μαύρη απελπισία, όταν στραβώνουν. 

· Να βάζετε βιαστικά ετικέτες σε πρόσωπα και καταστάσεις- η απόλυτη σκέψη δεν είναι ποτέ η καλύτερη, ούτε οι απόψεις των άλλων είναι πάντα οι λανθασμένες.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΑΦΗ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ.

3. Η δράση αρχίζει μετά την προσαρμογή
Όλοι λίγο-πολύ έχουμε την τάση να πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά προκειμένου να ανατρέψουμε τη ροή των γεγονότων, όταν αυτή δεν μας αρέσει. Μέγα λάθος γιατί οι σπασμωδικές κινήσεις δεν οδηγούν πουθενά. Το Ταο μας λέει ότι για να δράσουμε σωστά πρέπει πρώτα να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις. Να τα αποδεχτούμε ως έχουν, να ηρεμήσουμε, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά, κι ύστερα να δράσουμε.

Τι να κάνετε
· Αναπροσαρμόζετε τα σχέδια σας ανάλογα με τις συνθήκες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν τα ευνοούν.

· Διατηρείτε την αυτοκυριαρχία σας όταν κάποιος σας φέρεται επιθετικά. Μην παίξετε το παιχνίδι του. Περιμένετε πρώτα να καλμάρει και ύστερα αντιμετωπίστε τον.

· Όταν αντιπαρατίθεστε με κάποιον, επιλέξτε την πειθώ και όχι την επιβολή με τη δύναμη της εξουσίας που τυχόν διαθέτετε.

Τι να αποφύγετε
· Να εξευτελίζετε και να γελοιοποιείτε τους αντιπάλους σας γιατί με την πρώτη ευκαιρία θα σας κάνουν το ίδιο.

· Να καυχιέστε για ικανότητες που δεν είστε σίγουροι ότι διαθέτετε.

· Να πεισμώνετε μπροστά στις δυσκολίες. Χαλαρώστε και περιμένετε πρώτα να δείτε πώς θα εξελιχτούν τα γεγονότα.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΟΤΙ ΛΥΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΥΒΕΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΚΕΝΟ ΓΕΜΙΖΕΙ, Η ΦΘΟΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

4. Η μη-αντίδραση δεν ισοδυναμεί με απραξία
Σύμφωνα με το Τάο πρέπει να ακολουθούμε τη φυσική ροή των γεγονότων και όχι να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Ότι κάνουμε δεν πρέπει να υπαγορεύεται από το εγώ, τις φιλοδοξίες και τους πόθους μας, αλλά να απορρέει από το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. 

Αν μέσα από τις εκάστοτε πράξεις μας αντλούμε το αίσθημα ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και μπορούσαμε, τότε δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για το αποτέλεσμα. Εξ άλλου δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες, τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να επηρεάσουμε, που καθορίζουν τα γεγονότα.

Τι να κάνετε
· Ακούτε τη διαίσθησή σας και να κλείνετε τα αυτιά στη λογική του εγώ.

· Προσφέρετε σε κάποιον τη βοήθεια σας γιατί πιστεύετε ότι αυτό οφείλετε να κάνετε, και όχι για λόγους εντυπωσιασμού ή γιατί προσδοκάτε κάποιο αντάλλαγμα. 

· Εστιάζετε όλη σας τη προσοχή σε ότι κάνετε, αποδιώχνοντας κάθε άλλη σκέψη.

Τι να αποφύγετε
· Να έχετε προσδοκίες και να τρέφετε ψευδαισθήσεις.

· Να αξιολογείτε τη δουλειά σας με βάση το χρήμα και όχι με βάση τη χρησιμότητά της.

· Να μην προσκολλάστε στο προϊόν της δουλειάς σας. Όταν τη τελειώσετε, αρχίστε την επόμενη.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΠΑΡΑΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΖΩ. ΔΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.

5. Πάνω απ’ όλα η ουράνια θέληση
Οι φράσεις «ήταν θέλημα Θεού» και «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» βγαίνουν συχνά πυκνά από τα χείλη μας. Όταν λοιπόν η δική μας ελεύθερη βούληση και η βούληση του Θεού, ή αν προτιμάτε, της μοίρας, δεν συμπίπτουν, δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε στην ουράνια θέληση.

Τι να κάνετε
· Να θυμάστε ότι η μοίρα σας γεννιέται μαζί σας και ότι η αποστολή σας είναι να τη διαχειριστείτε όσο καλύτερα μπορείτε.

· Κάθε βράδυ ρωτήστε τον εαυτό σας : έκανα όλα όσα μπορούσα να κάνω;

· Να αποδέχεστε γαλήνια το γεγονός ότι γερνάτε, καθώς αυτό δεν σας εμποδίζει να συνεχίσετε να εξελίσσεστε.

Τι να αποφύγετε
· Να αλλάξετε τους άλλους, γιατί το μόνο που περνάει από το χέρι σας είναι να αλλάξετε εσείς.

· Να τα βάζετε με την οικογένεια σας - οι ρίζες σας αποτελούν μέρος της μοίρας σας.

· Να κρύβετε την ηλικία σας-είναι άχρηστο και επιπλέον σας εμποδίζει να εκτιμήσετε τις θετικές πλευρές της .

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

6. Κάθε πράγμα έχει την ώρα του
Οι ανώριμοι άνθρωποι στερούνται υπομονής. Γιατί αυτή είναι μια αρετή που μόνο οι ολοκληρωμένοι και σοφοί διαθέτουν. Αφού κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, το μόνο που μας απομένει είναι να περιμένουμε υπομονετικά να ωριμάσουν τα πράγματα. Η πίεση, η βιασύνη, οι όποιες δικές μας παρεμβάσεις δεν πρόκειται να επισπεύσουν τον χρόνο της ωρίμανσης.

Τι να κάνετε
· Επιβραδύνετε το ρυθμό σας όταν βλέπετε ότι τα πράγματα τρενάρουν.

· Δίνετε χρόνο στον χρόνο και περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να βάλετε τάξη στη ζωή σας και να ρυθμίσετε τις εκκρεμείς υποθέσεις σας.

· Επιλέξτε τη «μη–δράση»- την ανάπαυλα-, προσαρμόζοντας τον ρυθμό σας με τη φυσική ροή των πραγμάτων.

Τι να αποφύγετε
· Να συνεχίζετε αυτό που ξεκινήσατε όταν βλέπετε ότι οι συνθήκες δεν το ευνοούν. Αφήστε το στην άκρη και ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

· Να περιμένετε πάνω από το τηλέφωνο το σημαντικό τηλεφώνημα που καθυστερεί. Βάλτε τον τηλεφωνητή, κλείστε το κινητό σας και πηγαίνετε βόλτα.

· Να τρέχετε επειδή έτσι κάνουν όλοι.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ. ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.

7. Προσέχω τα λόγια μου
Ο Λάο Τσε έλεγε : αυτός που ξέρει δεν μιλάει και αυτός που μιλάει δεν ξέρει. Αλλά και η δική μας λαϊκή σοφία το ίδιο λέει : τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όσον αφορά την πείρα του καθενός από εμάς πόσες φορές δεν μας ανάγκασε να μονολογήσουμε μετανιωμένοι : τι ήθελα και το είπα αυτό, ή γιατί δεν δάγκωνα τη γλώσσα μου πριν το ξεστομίσω. Προσοχή λοιπόν σε ότι βγαίνει από το στόμα μας, γιατί μπορεί να φέρει πολλές συμφορές. 

Τι να κάνετε
· Να ανοίγετε το στόμα σας μόνο όταν έχετε κάτι να πείτε και να εκφέρετε άποψη μόνο πάνω σ αυτά που γνωρίζετε πολύ καλά.

· Να προσέχετε, το λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό που χρησιμοποιείτε όταν μιλάτε, αλλά και τον τόνο της φωνής σας καθώς και πώς χρωματίζετε την κάθε λέξη. Μην ξεχνάτε ότι ο τρόπος που μιλάμε προδίδει αυτό που είμαστε.

· Να διπλασιάζετε την προσοχή σας όταν οι γύρω σας εκφράζονται όπως τους κατεβαίνει στο κεφάλι, γιατί οι παγίδες της γλώσσας είναι πάρα πολλές.

Τι να αποφύγετε
· Τις φράσεις κλισέ που φτηναίνουν τον τρόπο που εκφράζεστε και αποδυναμώνουν το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους άλλους.

· Να φλυαρείτε γύρω από το θέμα χωρίς να μπαίνετε στην ουσία του - οι συνομιλητές σας δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά.

· Να διαδίδετε ψευδείς ειδήσεις στο περιβάλλον σας-θα πάψουν να σας σέβονται και να σας εμπιστεύονται.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΕΝΑ ΨΕΓΑΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΤΡΑΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. 

8. Η ύλη δεν είναι το παν
Το χρήμα και τα υλικά αγαθά δεν είναι κακά πράγματα. Το αντίθετο. Το κακό βρίσκεται όταν τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που έχουν, ή όταν για χάρη τους, παραμελούμε την ψυχή και το πνεύμα μας. 

Η εξάρτηση μας από τα υλικά αγαθά και η πλεονεξία μας να τα πολλαπλασιάζουμε συνεχώς, είναι αυτά που μας δημιουργούν προβλήματα. Απλώνοντας το χέρι μας πιο μακριά απ όσο φτάνει είναι αυτό που μας οδηγεί στη δυστυχία.

Τι να κάνετε
· Να αντιμετωπίζετε το χρήμα ως μέσον. Ως τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό.

· Να αντιληφθείτε ότι ο πραγματικός πλούτος δεν έχει να κάνει με το χρήμα και τα υλικά αγαθά.

· Να χρησιμοποιείτε τα πράγματα και όχι να σας χρησιμοποιούν αυτά, κάνοντας σας σκλάβους τους.

Τι να αποφύγετε
· Να αξιολογείτε τον εαυτό σας με βάση τον τραπεζικό σας λογιαριασμό - όσο μεγάλος και αν είναι σίγουρα εσείς αξίζετε πολύ περισσότερο.

· Να συγκρίνετε τον εαυτό σας με εκείνους που έχουν περισσότερα από εσάς - προσπαθήστε να τον συγκρίνετε με εκείνους που έχουν λιγότερα.

· Μην πέφτετε στη παγίδα του υπερ-καταναλωτισμού -πριν ξοδέψετε και το τελευταίο σας ευρώ καθίστε και σκεφθείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΤΑ.

9. Καλή ζωή είναι η απλή ζωή
Η συσσώρευση όλο και περισσότερων πραγμάτων και η διάσπαση της ενέργειας μας σε πολλές δραστηριότητες, αντί να μας πλουτίζει, μας φτωχαίνει. Γιατί όσο πιο πολλά κάνουμε τόσο λιγότερος χρόνος μας μένει για τα ουσιαστικά. Όσο περισσότερο σπαταλάμε το χρόνο μας σε επιφανειακές και άχρηστες ασχολίες τόσο περισσότερο σπαταλάμε την ενέργεια μας, σπαταλάμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Τι να κάνετε
· Ξεχάστε την φρενίτιδα του «κάνω» και εξασκηθείτε στο «δεν κάνω τίποτα». Ξαναβρείτε τον κανονικό σας ρυθμό και απολαύστε τη …γεύση της βραδύτητας.

· Μην σπαταλάτε τον ελεύθερο χρόνο σας αποδεχόμενοι προσκλήσεις που δεν σας ενδιαφέρουν πραγματικά- η πολύ-διάσπαση είναι εχθρός της ποιότητας.

· Επιλέξτε μια μέρα της εβδομάδας που θα την περάσετε χωρίς τηλεόραση και κινητό τηλέφωνο.

Τι να αποφύγετε
· Να διαβάσετε ένα βιβλίο μόνο και μόνο επειδή όλος ο κόσμος μιλάει γι αυτό. Ότι επιλέγετε να διαβάσετε πρέπει να έχει ως κριτήριο τις εσωτερικές σας ανησυχίες και ανάγκες.

· Να συναντάτε τους φίλους σας σε θορυβώδεις και συνωστισμένους χώρους - πώς θα ακούτε τις σας λένε.

· Να πιέζετε τους άλλους να κάνουν ότι κι εσείς στον ελεύθερο χρόνο τους. Ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του όπως εκείνος επιθυμεί.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

10. Η παρατήρηση οδηγεί στη γνώση
Όταν δεν κοιτάμε, αλλά μόνο ακούμε αυτόν που μας μιλάει, εκτός του ότι γινόμαστε αγενείς, χάνουμε πολλά από όσα μας λέει. Γιατί δεν εκφραζόμαστε μόνο με λέξεις, αλλά με όλο μας το σώμα, με την έκφραση των ματιών και του προσώπου μας, με κάθε χειρονομία μας, 

 Ο σκοπός του να παρατηρούμε προσεκτικά τους άλλους, δεν είναι για να τους κριτικάρουμε, αλλά να τους γνωρίσουμε καλύτερα, και μέσα από αυτούς να γνωρίσουμε καλύτερα και τον εαυτό μας. Όσο πιο πολύ καλλιεργούμε την παρατηρητικότητά μας, τόσο πιο πολλά μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε, από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Η παρατήρηση οξύνει στο έπακρο την αντίληψή μας.

Τι να κάνετε
· Κάθε φορά που ανακαλύπτετε ένα ελάττωμα σε κάποιον άλλον, αναρωτηθείτε μήπως το έχετε κι εσείς.

· Παρατηρείτε προσεκτικά τα σπίτια των άλλων, γιατί μέσα από αυτά μπορείτε να μάθετε πολλά γι αυτούς.

· Παρατηρείστε το ντύσιμο, το αυτοκίνητο, το σπορ που επιλέγει κάποιος, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα και τη προσωπικότητά του.

Τι να αποφύγετε
· Να κοιτάτε γύρω σας αφηρημένα, να ρίχνετε φευγαλέες ματιές-κοιτάτε πάντα και τα πάντα προσεκτικά.

· Να είστε προκατειλημμένοι όταν παρατηρείτε τους άλλους.

· Να εστιάζετε την προσοχή σας στον εαυτό σας-είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην πάρετε μυρωδιά απ όσα συμβαίνουν γύρω σας.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας :
ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΥΨΕΙ; 




Άρτεμη Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου