Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κάθε τι που έρχεται στην ζωή μας......


Κάθε τι που έρχεται στην ζωή μας, έχει την δυνατότητα να ανυψώσει την συνειδητότητά μας, να οδηγήσει σε μια ανώτερη κατάσταση επίγνωσης από αυτή στην οποία βρισκόμαστε. Προϋπόθεση για να πάρουμε αυτό το δώρο είναι η αποδοχή.

Πάρε την απόφαση να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για όλες σου τις αδυναμίες και αποτυχίες, και να εγκαταλείψεις κάθε αυτοκαταστροφική ενοχή για λάθη του παρελθόντος. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει αξία στο ταξίδι σου μέσα από την 'σκοτεινή νύχτα' της δικής σου ψυχής.

«Μπορώ να επιλέξω την εσωτερική γαλήνη αντί για αυτό», μας λένε τα Μαθήματα Θαυμάτων. Σκέψου αυτή την φράση σε στιγμές δυσκολίας και ταραχής, και δες πως μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία σου.

«Πως μπορείς να είσαι γαλήνιος μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο;»
Η γαλήνη σου έρχεται από μέσα σου. Δεν μπορείς να την εξασφαλίσεις, από εξωτερικές πηγές, αλλά μπορεί εσύ να την φέρεις σε ανθρώπους που συναντάς και καταστάσεις όπου μετέχεις.

Εξασφαλίζεις λειτουργικότητα στις σχέσεις, όταν μπαίνεις σε αυτές για τον σωστό λόγο. Αυτός, είναι να μοιραστείς την πληρότητά σου, αντί να συμπληρώσεις τα κενά σου. Αναλογίσου ποια είναι η δική σου προσέγγιση σε μια σημαντική σχέση σου.

Πόση ‘ειρήνη’ υπάρχει στις σκέψεις σου;
Τόση θα υπάρχει και στην ζωή σου.
Η νέα κατανόηση μας λέει ότι μπορώ να ξεκινώ από το«είμαι»:
Είμαι ασφαλής, είμαι ευτυχής, είμαι επαρκής.

Κάθε τι που κάνω απορρέει μέσα από αυτή την κατάσταση ύπαρξης και την διαιωνίζει. Η υψηλή δόνηση του θετικού συναισθήματος που εκπέμπω, έλκει κοντά μου αγαθά, ανθρώπους, καταστάσεις και συνθήκες, που συντονίζονται με αυτή την δόνηση. 

Έτσι, και αποκτώ τα πράγματα που επιθυμώ, αλλά και συνεχίζω να νοιώθω όπως θέλω να νιώθω.

Ξεκίνησε σήμερα από το «είμαι». Αποφάσισε να είσαι ευτυχής, ασφαλής, πλήρης και άφησε τις δράσεις σου να αναδυθούν από αυτή την κατάσταση ύπαρξης. Παρατήρησε το πώς βιώνεις αυτή την μέρα, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

«Κάνω» για να«έχω» και μετά να «είμαι».
Πχ. εργάζομαι, για να έχω χρήματα και να είμαι ευτυχής. Αναζητώ σύντροφο και μόλις τον αποκτήσω θα είμαι πλήρης. Μελετώ για να πάρω το δίπλωμά μου και να νοιώθω ασφαλής κλπ. κλπ.


Αναλογίσου σήμερα ποιο είναι το «είμαι», η κατάσταση ύπαρξης που επιδιώκεις να φθάσεις μέσα από τα πράγματα που κάνεις και αυτά που προσδοκάς να έχεις σαν αποτέλεσμα.

Αναρωτήσου: Είναι αυτός ο μόνος δρόμος-τρόπος να πετύχεις να είσαι αυτό που επιθυμείς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου