Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Υπάρχει ένας μάγος μέσα σε όλους μας


Υπάρχει ένας μάγος μέσα σε όλους μας
Αυτός ο μάγος βλέπει και γνωρίζει τα πάντα. Είναι υπεράνω αντιθέτων, όπως το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό, η ευχαρίστηση και ο πόνος. Η φύση αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις του μάγου. Το σώμα και ο νους μπορεί να κοιμούνται αλλά ο μάγος πάντοτε επαγρυπνεί. Ο μάγος κατέχει το μυστικό της αθανασίας.

Σεβάσου τις επιθυμίες σου
Οι μάγοι δεν καταδικάζουν ποτέ τις επιθυμίες τους. Άλλωστε, ακριβώς επειδή ακολούθησαν τις επιθυμίες τους, κατάφεραν να γίνουν μάγοι. Η κάθε επιθυμία γεννιέται από κάποια παλιότερη επιθυμία. Η αλυσίδα των επιθυμιών δεν τελειώνει ποτέ. Είναι η ίδια η ζωή. Μη θεωρείς καμιά επιθυμία άχρηστη ή εσφαλμένη - κάποια μέρα όλες θα εκπληρωθούν. Οι επιθυμίες είναι σπόροι που περιμένουν την εποχή τους να ανθίσουν. Από ένα και μόνο σπόρο επιθυμίας ξεφυτρώνουν ολόκληρα δάση. Σεβάσου κάθε επιθυμία, όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται. Κάποια μέρα, αυτές οι ασήμαντες επιθυμίες θα σε οδηγήσουν στο Θεό.

Δεν υπάρχει θάνατος
Στο φως της επίγνωσης τα πάντα είναι ζωντανά. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος στα πράγματα. Αυτά δεν είναι παρά δημιουργήματα του νου. Για να είναι κανείς απόλυτα ζωντανός πρέπει να θάβει το παρελθόν. Τα μόρια διαλύονται και πεθαίνουν αλλά η συνείδηση επιζεί της ύλης που τη μετέφερε.

Ο δρόμος του μάγου
Deepak Chopra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου