Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ταύτιση με το σώμα.....!!!


Στην Δύση η φυσική εξωτερική εμφάνιση συνεισφέρει τα μέγιστα στην αίσθηση του ποιος νομίζεις ότι είσαι: οι άνθρωποι, όμορφοι ή άσχημοι παίρνουν ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητάς τους, θετικής ή αρνητικής, από το σώμα τους.

Το να εξισώνεις την σώμα σου που θα γεράσει και θα χάσει την δύναμή του με το «εγώ», αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στο να υποφέρεις.
Το να αποφύγεις να ταυτιστείς με το σώμα σου, δεν σημαίνει ότι το παραμελείς, το μισείς, ή ότι δεν νοιάζεσαι πια γι αυτό. 

Εάν είναι δυνατό, όμορφο ή δραστήριο μπορείς να απολαύσεις και να εκτιμήσεις αυτά τα χαρακτηριστικά, όσο υπάρχουν. Μπορείς ακόμα να βελτιώσεις την σωματική σου κατάσταση μέσα από άσκηση και διατροφή.

Με το σώμα δεν ταυτίζονται μόνο αυτοί που έχουν τέλεια σώματα.
Μπορείς εξίσου να ταυτιστείς με ένα «προβληματικό» σώμα και να κάνεις την ατέλεια, την αρρώστια ή την αναπηρία του μέρος της ταυτότητάς σου. Μπορεί να σκέφτεσαι και να μιλάς για τον εαυτό σου σαν «ο ασθενής», «ο πάσχων» από αυτή την χρόνια αρρώστια ή αναπηρία.

Εάν δεν εξισώνεις το σώμα με το ποιος είσαι, όταν μαραίνεται η ομορφιά, μικραίνει η ενεργητικότητα, ή αποδυναμώνεσαι, αυτό δεν επηρρεάζει με κανένα τρόπο την αίσθηση αυταξίας σου ή την ταυτότητά σου. Στην πραγματικότητα όταν το σώμα αρχίζει να αποδυναμώνεται, το φως της συνειδητότητας μπορεί να λάμψει ευκολώτερα μέσα από την μορφή που γίνεται πιο αχνή.

Μπορεί να σκέφτεσαι και να μιλάς για τον εαυτό σου σαν «ο ασθενής», «ο πάσχων» από μια χρόνια αρρώστια ή αναπηρία.

Με αυτό τον τρόπο παίρνεις πολύ προσοχή από τους γιατρούς και τους άλλους που διαρκώς επιβεβαιώνουν την νοητική σου κατασκευή του ασθενούς ή του πάσχοντος. 
Μετά ασυνείδητα κολλάς με την αρρώστια γιατί έχει γίνει το πιο σημαντικό κομμάτι του ποιος νομίζεις ότι είσαι.

Αναλογίσου πως μπορεί να περιορίζει την δική σου ζωή αυτή η ταύτιση. Τι οφείλεις να κάνεις για να την δικαιώσεις;

Neale Donald Walsch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου