Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τα πράγματα έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε....!!!


«Τα πράγματα έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε».
Η αξία λοιπόν και το νόημα που έχουν για μας τα πράγματα είναι υποκειμενική.

Αναρωτήσου σήμερα για την αξία και το νόημα που έχεις δώσει σε συγκεκριμένα πράγματα και για το πόσο αυτό υπηρετεί την ζωή σου.
Κάθε αρνητική εσωτερική κατάσταση, είναι μεταδοτική. 

Η δυστυχία εξαπλώνεται ευκολότερα από μια αρρώστια. Μέσα από την έλξη και τον συντονισμό, ενεργοποιεί και τρέφει την κοιμώμενη αρνητικότητα σε άλλους, εκτός και αν αυτοί έχουν ανοσία.

Η ανοσία στην αρνητικότητα προϋποθέτει υψηλή συνειδητότητα.
Οι συνήθεις πρακτικές του εγώ, είναι φτιαγμένες για να πολεμήσουν τον φόβο και την αίσθηση έλλειψης που το συνοδεύουν μόνιμα. Αυτές οι πρακτικές είναι η αντίσταση, ο έλεγχος, η εξουσία, η απληστία, η άμυνα, η επίθεση.


Μερικές από τις στρατηγικές που χρησιμοποιεί το εγώ είναι πολύ έξυπνες, αλλά δεν μπορούν ποτέ αληθινά να λύσουν κανένα από τα προβλήματά του, απλούστατα, γιατί το πρόβλημα είναι το ίδιο το εγώ.

Το εγώ είναι ο απαρατήρητος νους, ο νους που ρυθμίζει την ζωή σου, όταν δεν είσαι παρών ως συνειδητότητα που λειτουργεί ως μάρτυρας, παρατηρητής.

Το εγώ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν ένα ξεχωριστό θραύσμα ενός εχθρικού Σύμπαντος, δίχως αληθινή σύνδεση με κανένα άλλο όν.

Θεωρεί ότι είναι περικυκλωμένο από άλλα εγώ, που είτε βλέπει σαν απειλή, είτε σαν μέσα που θα χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους σκοπούς του.


Φέρε την ιδέα αυτή στον νου σου, όταν νοιώθεις απειλή. Ρώτησε τον εαυτό σου: Ποιος είναι αλήθεια αυτός που απειλείται; Μετά άφησε την απάντηση να αναδυθεί από μέσα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου