Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Εστιασμένη Πρόθεση...!!!!

Κατά καιρούς καλό είναι να ρωτάμε τον εαυτό μας, απλά για να ελέγξουμε. Σε τι επικεντρωνόμαστε;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ας δούμε τη διαδικασία της εκδήλωσης ή το Νόμο της Έλξης. Εάν είναι αλήθεια ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας, και είναι μια λειτουργία της συνεργασίας των σκέψεών μας, η οποία δημιουργεί ένα συναίσθημα και στη συνέχεια κινητοποιούμαστε να ενεργήσουμε και να συμπεριφερθούμε με συγκεκριμένους τρόπους. 

Και είναι επίσης αλήθεια ότι είμαστε ενέργεια και όλη η ενέργεια έχει δόνηση. Δονούμαστε λοιπόν σε μια συγκεκριμένη συχνότητα που στη συνέχεια μεταδίδεται στον χώρο γύρω μας. 

Η ενέργεια αυτή ή η συχνότητα συντονίζεται με άλλους ανθρώπους ή πράγματα ή ακόμα και καταστάσεις που είναι της ίδιας συχνότητας και έτσι έχουμε μια δύναμη έλξης που βασίζεται στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας ... ή στο που εστιάζουμε.

Η εστίασή μας είναι εξ ολοκλήρου στο χέρι μας. Επιλέγουμε σε τι να επικεντρωθούμε. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι σαν να κρατάς μια ανοιχτή πυροσβεστική μάνικα, σωστά;

Έχει ένα δικό του νου.

Δεν μπορώ να πάρω κουμαντάρω το μυαλό μου.

Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς. Στον σύγχρονο κόσμο μας υπάρχουν τόσα ερεθίσματα και δυνατότητες που μας αποσπούν. Υπάρχει χαοτική ενέργεια που τραβάει την εστίαση μας προς πολλές κατευθύνσεις. 

Βρίσκουμε ακόμη και λόγους για να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα για αυτό που δημιουργούμε με τη δόνηση που εκπέμπουμε από την εστίαση που κρατάμε. 

Όταν αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για τη δόνηση μας και τις εμπειρίες που προκύπτουν, φέρνουμε την εστίασή μας πίσω στις εμπειρίες που θέλουμε να δημιουργήσουμε αντί της τυχαίας δημιουργίας / εστίασης. Παίρνουμε πίσω την προσωπική μας δύναμη.

Κοιτάξτε πόσο ισχυρή έχει γίνει η τηλεόραση.

Καθόμαστε, χαλαρώνουμε και εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρόγραμμα της τηλεόρασης. Αυτό είναι παθητική εστίαση.

Επιτρέπουμε την εστίασή μας να τραβιέται μέσα-έξω από το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει για να επικεντρωθούμε στις διαφημίσεις για τις οποίες κάποιες επιχειρήσεις ξοδεύουν πολλά χρήματα. Έχουν τον έλεγχο της εστίασής μας. 

Και ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέξαμε, το πρόγραμμα έχει επίσης την εστίασή μας και υποδεικνύει πράγματα για εμάς και τον κόσμο γύρω μας. 

· Όταν η εστίασή μας είναι τόσο χαλαρή όσο είναι όταν βλέπουμε τηλεόραση ή ταινίες, οι υποδείξεις αυτές είναι αρκετά ισχυρές, επειδή ο εγκέφαλος μας είναι έτοιμος να προγραμματιστεί σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε κατά το διαλογισμό. 

Στο σημείο αυτό είναι που ασκούμε το ρόλο του παρατηρητή. Δεν σκεφτόμαστε. Αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο εστίασης. Φανταστείτε τους σπόρους που μπορείτε να φυτέψετε όταν βρίσκεστε σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση. Έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας με όποιο τρόπο εσείς θεωρείτε κατάλληλο.

Εάν επιτρέψουμε στην εστίαση μας να πετάγεται από το ένα πράγμα στο άλλο, όπως το πρόγραμμα της τηλεόρασης και η διαφήμιση, η ενέργειά μας είναι χαοτική και η συνολική καθαρή δόνηση που εκπέμπουμε δημιουργεί περισσότερο χάος. Θέλουμε να αρχίσουμε να αξιοποιούμε αυτή τη δύναμη της εστίασής μας προς όφελός μας;

Σε τι θέλουμε να επικεντρωθούμε; Σε τι θέλεις να εστιάσεις;

Εάν αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε επεκτείνεται, τότε αυτό είναι αυτό που αποφασίζουμε ότι θέλουμε για τη ζωή μας. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε πράγματα στη ζωή μας που είναι ευχάριστα ή ακόμα και συναρπαστικά! Όχι περισσότερο χάος, σωστά; 

Ας θέσουμε την πρόθεσή μας στην αρμονία, και ίσως να θέλουμε ευημερία για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Διαθέστε χρόνο στο να καθίσετε και να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε να δημιουργήσετε γραπτώς – το να γράφετε δίνει τις δημιουργίες σας περισσότερη δύναμη. Και όλοι χρειαζόμαστε την προσωπική μας δύναμη.

Η πρακτική της σκόπιμης εστίασής μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα: 

· Οι σκέψεις μας βοηθούν να περιγράψουμε τα οπτικά και πώς θέλουμε να νιώθουμε. Γράφοντας το αυτό είναι ένας άλλος τρόπος να σταθεροποιήσουμε τις προθέσεις μας. Ξεκινώντας με την ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βάλει σε μια καλή διάθεση ευθύς εξ αρχής, ακόμη και αν είστε σε πολύ κακή διάθεση στην αρχή. Με ρωτάτε πώς το ξέρω; 

· Τα συναισθήματα είναι στο ΤΩΡΑ. Το πώς αισθανόμαστε είναι πάντα ΤΩΡΑ, ανεξάρτητα από το αν θυμόμαστε συναισθήματα από το παρελθόν ή αν ανησυχούμε για το μέλλον. Η καλύτερη επιλογή παρ’ όλα αυτά είναι να πλάθουμε τα συναισθήματά μας για ένα μέλλον που περιμένουμε. 

Εδώ είναι που το να είμαστε περισσότερο σαν παιδιά, κάνοντας το διασκεδαστικό και σαν παιχνίδι είναι που είναι εύκολο να ενθουσιαστούμε και να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Τα θαύματα συμβαίνουν όταν περιμένουμε ευτυχισμένοι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Γιατί να μην καθιερώσουμε την τάση το θαύμα να γίνει πανταχού παρόν; Μπορούμε όλοι να εξασκηθούμε στην ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση για ένα μέλλον με εξασφαλισμένο το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένας μεγάλος συλλογικός στόχος! 

· Η δράση χρησιμοποιεί το σώμα. Όταν ακολουθείτε την έμπνευση και ενεργείτε πάνω σ' αυτή, είστε ήδη σε πολύ καλό σημείο επειδή βρίσκεστε σε κατάσταση λήψης μιας έμπνευσης. Ο διαλογισμός είναι άλλη μια ενέργεια πρόθεσης που είναι πολύ δυνατή. 

Αυτό το εργαλείο χρειάζεται εξάσκηση. Μένοντας στη παρούσα στιγμή και όντας ο παρατηρητής, όπου κυριολεκτικά δεν θα υπάρχει σκέψη. Απλά ξεκινήστε από το σημείο όπου βρίσκεστε και εξασκηθείτε όσο καλύτερα μπορείτε. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να το κάνει αυτό προτεραιότητα στη ζωή σας. 

Έχετε καταλάβει σε τι εστιάζετε;

Είναι αυτή η πρόθεσή σας;

Τέλεια! Σε κάθε παρούσα στιγμή έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να επιλέγετε κάτι για να εστιάσετε το οποίο λειτουργεί για σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε λάθη, όπως όλοι κάνουμε, και να επιλέξετε να εστιάσετε σε κάτι άλλο, κατά προτίμηση μαθαίνοντας από τα λάθη αυτά καθώς προχωράτε. 

Δεν υπάρχουν τιμωρίες για τα λάθη που κάνουμε. Όταν δίνουμε στον εαυτό μας την άδεια να ζητήσει συγνώμη από τον εαυτό μας ή από άλλους, δίνουμε στον εαυτό μας συμπόνια. Αυτό ανοίγει την καρδιά μας για να είμαστε πιο συμπονετικοί προς τους άλλους. Τι γίνεται αν όλοι οι άνθρωποι στη γη αποφάσιζαν να το κάνουν αυτό;

Αυτό θα ήταν θαυμάσιο!! 




Της Jennie Ankney 
Kate Minogianni‎ to 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου