Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Υποχρεωτικό μάθημα η yoga στα σχολεία του Νεπάλ...!!!!

Η κυβέρνηση του Νεπάλ έκανε τη yoga υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της χώρας με σκοπό να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής για όλους τους πολίτες της. Το μάθημα της yoga θα περιλαμβάνεται στο σχολικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και θα επανεξεταστεί εγκαίρως αν χρειαστεί. 

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει ήδη σχεδιάσει μαθήματα γιόγκα που αφορούν τα παιδιά σχολικής ηλικίας 9-12 ετών. 

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Κρίσνα Πρασάντ Κάπρι, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ της γιόγκα, της αγιουρβέδα και της φυσικής ιατρικής ως μάθημα επιλογής στο σχολικό πρόγραμμα. 

Σκοπός είναι η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής από τις μικρές ηλικίες, αλλά και η εκμάθηση της γιόγκα και της μεγάλης σημασίας της για τη σωματική και την πνευματική υγεία. 

Επιπλέον στοιχεία για τη γιόγκα – ιστορία, στάσεις και άλλα πολλά - θα περιλαμβάνονται και σε μαθήματα, όπως η νεπαλική και η αγγλική γλώσσα και θα αποτελούν ακαδημαϊκό μάθημα που θα προσφέρει βαθμούς σε όσους φοιτητές επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα σχετικό 3ετές ακαδημαϊκό πτυχίο. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το προαναφερόμενο υπουργείο έχει ήδη καταρτιστεί το 3ετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης «Τεχνικό Δίπλωμα στη Γιόγκα, στην Αγιουρβέδα και τη Φυσικοπαθητική». 




republicworld.com 
Σχετικά με το συντάκτη.Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο. Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Από Όμορφη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου