Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

5ο Άρθρο: «Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται»...!!!!

«Άρνηση ευγνωμοσύνης για την ανταλλαγή ενέργειας». Ο 11ος λόγος γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται 
Όταν πρωτοαντίκρισα την θεραπεία SRT, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό η ιδέα ότι κάποια μέρα θα ασκούσα αυτήν την θεραπεία επαγγελματικά. Άρχισα την πρακτική μου καθαρίζοντας πρώτα οικογενειακά μέλη και φίλους μου, όπως όλοι. Στην πορεία, μαγεύτηκα τόσο πολύ με τα αποτελέσματα που είδα σε εμένα, που καθάριζα τους πάντες που έτυχαν ή τύχαιναν στον δρόμο μου, αφιλοκερδώς φυσικά. 

Θεωρούσα τότε, ότι τα πνευματικά ανήκουν σε άλλη τάξη πραγμάτων (θεϊκά πλασμένη) και ήθελα να δώσω πίσω στο σύμπαν, κάτι για όλα αυτά που είχα λάβει μέχρι στιγμής και ήταν πολλά αυτά που είχα λάβει. 

Κάποια στιγμή θέλησα να παραβρεθώ σε έναν διαλογισμό που λάμβανε μέρος σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο του κέντρου, από κάποια κυρία πασίγνωστη για την διορατηκότητα της. Περίμενα πως και πως. Όταν έφτασε η μέρα και η στιγμή να μπω στην αίθουσα, ο κύριος που στεκόταν στην πόρτα μου ζήτησε το αυτονόητο κόστος εισόδου των 20 ευρώ. 

Ομολογώ ότι τότε, τα 20 ευρώ ήταν όλα όσο είχα στο όνομα μου. Αν πλήρωνα το ποσό εισόδου, για την επιστροφή μου θα έπρεπε να περπατήσω μες την νύχτα από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά. Ρώτησα που είναι οι τουαλέτες και έφυγα ντροπιασμένη. Στον δρόμο με έπιασαν τα κλάματα. 

Η ντροπή μου ήταν ολοκληρωτική, τόσο που τηλεφώνησα στον δάσκαλο μου στο Λονδίνο για να παραπονεθώ. Και αυτός, με αμέριστη ευγένεια, μου εξήγησε τον νόμο της ευγνωμοσύνης και της ανταλλαγής ενέργειας. 

«Έχεις καεί μου είπε… Δίνοντας και ξαναδίνοντας, άφησες τον εαυτό σου να αδειάσει. Τώρα που θέλεις να προχωρήσεις λίγο παρακάτω στο μονοπάτι σου, δεν έχεις καν 20 ευρώ». 

Η ευγνωμοσύνη για την ανταλλαγή ενέργειας (και αυτό σημαίνει να πληρώνεις για τις υπηρεσίες που έλαβες με καθαρή καρδιά και ένα ζεστό χαμόγελο ή να λαμβάνεις το αντίτιμο της αξίας για την υπηρεσία που πρόσφερες) είναι το πρώτο βασικό στοιχείο, για την όποια θεραπεία. Θα μου πεις, το ήξερες πάντοτε αυτό ή ακόμα καλύτερα το έκανες;

Ομολογώ ότι μεγαλώνοντας θεωρούσα το «δωρεάν» σαν ένδειξη της αξίας μου και της «μαγκιάς» μου. Είναι δυστυχώς ένα τρόπος σκέψης της κουλτούρας μας τις τελευταίες δεκαετίες, της οποίας ήμουν τυπικό μέλος. 

Ανακάλυψα όμως στην πορεία ότι τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Με κάποιο τρόπο, πάντα πληρώνεις, για τα πάντα με λεφτά, ενέργεια ή άλλα αγαθά. 

Μετά από αυτό το «δύσκολο μάθημα» αποφάσισα δειλά-δειλά να χρεώνω για τους καθαρισμούς που έκανα. Πολύ σύντομα εμφανίστηκαν στην ζωή μου άνθρωποι που αρνήθηκαν να δεχθούν την θεραπεία, αν δεν την πλήρωναν και ομολογώ ότι ήταν άλλης ποιότητας άνθρωποι. 

Αισθητά διαφορετικοί και με μεγάλη διαφορά. Και αφού τώρα έβλεπα τα πράγματα από άλλη σκοπιά, αναγκάστηκα να παραδεχθώ, προς μεγάλη μου απογοήτευση, ότι οι άνθρωποι που δεν με πλήρωσαν, είτε δεν θεραπεύτηκαν ή δεν κατάλαβαν το θεραπευτικό όφελος που έλαβαν ή αρνήθηκαν να ομολογήσουν τις αυτονόητες βελτιώσεις. 

Δεν ήταν ότι ήθελα να με επιβεβαιώσουν γιατί το έκανα με αγάπη ούτως ή άλλως, αλλά να παραδεχθούν την διαφορά αν μη τι άλλο. 

Ακόμα και ο Χριστός πριν από κάθε «θαύμα» του, ευγνωμονούσε τον «Πατέρα» του για την θεραπεία που θα λάμβανε μέρος, πριν αυτή ακόμα γίνει. 

Είναι άξιο απορίας μερικές φορές πως εμείς οι κοινοί θνητοί, νομίζουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τους απλούστερους νόμους της έλξης, αλλά να έχουμε όλα τα οφέλη όλων αυτών που λειτουργούν με την στοιχειώδη καλή συμπεριφορά ή κοινή λογική. 

Προτιμώ τώρα πια, τις ξεκάθαρες ανταλλαγές και αρνούμαι να δεχθώ κάποιο αγαθό ή υπηρεσία αν δεν πληρώσω το δίκαιο ποσό. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά από σεβασμό για τη σωστή ροή ενέργειας που πάντα επανέρχεται σε εμάς. Θα ήθελα να πω εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν στην πορεία μου και με βοήθησαν να πάω στο επόμενο βήμα κάθε φορά. Χάρις σε όλους, δόξα το θεό, ζω μια ενδιαφέρουσα ζωή. 

«Άρνηση δεκτικότητας θετικής έκβασης». Ο 12ος λόγος γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται 
Πολλοί με ρωτούν για τους λόγους που η αφθονία και η ευημερία δεν ρέουν στην ζωή τους (ή όποια άλλη θετική εξέλιξη). Ένας από τους κυριότερους λόγους πέρα από τα όποια μπλοκαρίσματα που μπορεί να υπάρχουν σχετικά με το θέμα (και που καθαρίζουμε με την SRT), βρίσκω σαν αιτία την άρνηση δεκτικότητας. 

Αυτό ΔΕΝ σημαίνει, να μην είσαι επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα που θα συμβεί και να θέλεις να δεις πρώτα τα αποτελέσματα, πριν παραδεχθείς τα οφέλη. Θα ήταν κουτό να μην ήμασταν έτσι. 

Αυτό που εννοώ με την άρνηση δεκτικότητας θετικής έκβασης είναι ότι, όταν η ζωή μας δίνει αγαθά όποιου τύπου, εμείς αρνούμαστε να τα δεχτούμε. Ακούγεται απλό ίσως, αλλά είναι πολύ κοινό φαινόμενο δυστυχώς. Κάθε φορά που το επισημάνω σε μια συνεδρία, κανείς δεν αρνείται ότι το κάνει. 

Κάποτε μια φίλη μου ζητούσε συνέχεια να την αφήσω να με διευκολύνει με κάποιο οικονομικό βάρος μου. Αρνιόμουν την βοήθεια της με την δικαιολογία ότι αν αυτή βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και εγώ δεν μπορούσα να ανταπεξέρθω την κατάλληλη στιγμή, θα αισθανόμουν πολύ χάλια. Με διαβεβαίωσε ότι αν γινόταν αυτό, είχε άλλους πόρους από τους οποίους μπορούσε να αντλήσει για την δύσκολη στιγμή. 

Όταν κάποια στιγμή μετά από πολλά το επέτρεψα να γίνει, ανακάλυψα ότι αφήνοντας στη ζωή να μου δώσει (μέσω της φίλης μου), και μην είμαι τόσο περήφανη έμαθα δύο πολύ σημαντικά μαθήματα. 

Αφήνοντας στους φίλους μου να δείξουν την αγάπη τους για μένα έμπρακτα, κάλυψα την ανάγκη τους να γίνουν μέρος της ίασης μου και να νιώσουν ότι ξέρουν και μπορούν να αγαπήσουν τους φίλους τους. 

Επίσης έμαθα ότι δεν χρειάζεται να τα κάνω όλα μόνη μου, και βλέποντας την χαρά της όταν την ξεχρέωσα κατάλαβα ότι οι άνθρωποι χαίρονται ίσως ποιο πολύ από εμάς με την πρόοδό μας. 

Ανοίξτε λοιπόν την καρδιά σας στην αγάπη και την επακόλουθη ευλογία που έρχεται μέσα από αυτή την διαδικασία. Αν αυτό σας κάνει να αισθανθείτε άβολα γιατί δεν θέλετε να «υποχρεωθείτε», πάντα μπορείτε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας με τον καλύτερο τρόπο που ξέρετε. 

Η αναγνώριση της προσφοράς των άλλων είναι σπάνιο και πολύ ακριβό δώρο που μπορείτε να δώσετε… Δώστε και λάβετε απλόχερα. 




Ξένια Ιωαννίδου
Δασκάλα Εναλλακτικών Θεραπειών
SRT & SpR & GrecoDow Systems 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου