Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

1ο Άρθρο: «Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται»...!!!!

Αποφάσισα να αναφερθώ πάνω στο θέμα «Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πως μπορούν», (δανείζοντας εν μέρη τον τίτλο ενός ιδιαίτερα ωραίου βιβλίου) γιατί πολλές φορές συναντώ τις απορίες των ανθρώπων σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες. Οι θεραπείες SRT και SpR (και πολλές άλλες θεραπείες πιστεύω) μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν «δεν» υπάρχουν τα παρακάτω: 

Λανθάνουσες προσδοκίες: Ο 1ος λόγος που οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται 
Βασικός παράγοντας των θεραπειών είναι η επίγνωση του «τι» επιφέρουν οι θεραπείες γενικότερα. Αν υποθέταμε ότι ο κάθε άνθρωπος σηκώνεται κάθε πρωί και πηγαίνει στο πηγάδι να φέρει νερό (γιατί αυτή είναι η δουλειά του), θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να το κάνει αυτό σε καθημερινή βάση, αν το πόδι του ήταν «σπασμένο». 

Ενδεχομένως να μην κατάφερνε να γυρίσει πίσω με τον κουβά του γεμάτο ή με κάποια ικανοποιητική ποσότητα νερού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναμετρηθεί και με τα στοιχεία της φύσης.Κάποιες μέρες θα βρέχει και κάποιες όχι. 

Οι θεραπείες SRT και SpR μπορούν να βοηθήσουν τον κάθε άνθρωπο να θεραπεύσει το «πόδι» του, για να «μπορεί» να κάνει τις δουλειές του με περισσότερη άνεση. Δεν θα φέρει το πηγάδι σε αυτόν, ούτε θα σταματήσει τα στοιχεία της φύσης να υπάρχουν και φυσικά θα πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει στη δουλειά του. 

Είναι σημαντικό να κατανοεί κάποιος τη φύση των θεραπειών γενικότερα και να μην προσδοκεί να χτίσει την πολυκατοικία του «χωρίς προβλήματα» επειδή έκανε έναν πνευματικό καθαρισμό. 

Ανυπομονησία: Ο 2ος λόγος που οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται 
Με την πάροδο του χρόνου, μου έγινε τελείως αντιληπτό ότι η θεραπεία αν και «πνευματική» θα έπρεπε να έχει τρόπο να καταμετρηθεί έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αξιολογήσει την πορεία του (αν θέλει) με ένα βατό τρόπο. 

Έτσι προστέθηκε στον καθαρισμό η μελέτη «Πτυχές της ζωής», μία καταμέτρηση του ποσοστού αρνητικής ενέργειας στους τομείς της ζωής του καθενός (τα ποσοστά και σημεία διαφέρουν από άτομο σε άτομο). 

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε και να συγκρίνουμε που βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Υπήρχαν περιπτώσεις που μου τηλεφώνησαν πελάτες για να μου πουν ότι «ξέρεις δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά». Καθώς κάνω την καταμέτρηση της τωρινής αρνητικής ενέργειας στις πτυχές της ζωής τους, μπορεί να ανακαλύψω ότι μέσα σε δύο μήνες, υπάρχει συνολικά 20% θετική διαφορά. 

Αν ρωτάγαμε έναν επιχειρηματία πως θα του φαινόταν μία βελτίωση της τάξεως του 20% στην επιχείρηση του σε δύο μήνες, πιθανόν να ήταν ευχαριστημένος. Όμως οι άνθρωποι, παρότι ξέρουν ότι έκαναν χρόνια για να εδραιώσουν τις συνέπειες των πράξεων και των πεποιθήσεων τους, προσδοκούν αλλαγές άμεσα. 

Ένα από τα ωραιότερα στοιχεία της θεραπείας SRT κατά την άποψη μου, είναι η κομψότητα της. Οι αλλαγές γίνονται γλυκά και με ανώδυνο τρόπο (αν και έχω δει ακαριαίες βελτιώσεις, αυτό εκφράζει ένα μικρότερο ποσοστό στο συνολικό πλαίσιο των θεραπειών). 

Αυτό σημαίνει ότι καθώς γίνονται οι αλλαγές, εμείς έχουμε τον χρόνο να τις αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τη διαδικασία του πώς φτάσαμε εκεί (και να κάνουμε τις κατάλληλες αλλαγές στην συμπεριφορά μας). 

Τεμπελιά: Ο 3ος λόγος που οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται 
Μαζί με τον καθαρισμό που συχνά αποκαλώ η «πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού που αποκαλούμαι ψυχή», έχει αποδειχθεί εξίσου σημαντική η κατεύθυνση του πελάτη στο τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα για να βελτιώσει τη ζωή του. Πολύ συχνά προτείνω βιβλία ή άλλες ενέργειες που κρίνονται σημαντικές από τον καθαρισμό. 

Η κατεύθυνση βελτίωσης, όχι μόνο βοηθάει να επιτρέψουμε στη θεραπεία να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά και να αποκτήσουμε την επίγνωση (άρα τις κατάλληλες πεποιθήσεις και συνήθειες) που θα συντηρήσουν αυτή την «ανακαίνιση ψυχής» μελλοντικά. 

Συχνά ανακαλύπτω με λύπη, ότι οι άνθρωποι που βλέπουν μικρότερες βελτιώσεις από αυτές που θα ήθελαν, είναι αυτοί που δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για το πώς μπορούν να βελτιώσουν την ζωή τους. Δεν μπορούμε να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας τα ίδια πράγματα. 

Αν ξεκίναγε ένα καράβι από τον Πειραιά για Χανιά και άλλαζε την ρότα του κατά 1-2 μοίρες δεν θα έφτανε στα Χανιά, αλλά κάπου αλλού. 

Τις περισσότερες φορές μικρές αλλαγές που ίσως θεωρούμε ασήμαντες ποσοτικά, σαν και αυτές που μπορεί να επέλθουν από το διάβασμα ενός βιβλίου (αν και τα βιβλία γίνονται καθοριστικά πολλές φορές), μπορούν να αποφέρουν...

μεγάλες αλλαγές στην συνολική πορεία της διαδικασίας της θεραπείας μας. Ας κάνουμε εμείς τα απαιτούμενα πρώτα βήματα λοιπόν και ας μην περιμένουμε μόνο από το σύμπαν να «συνωμοτήσει» για να έχουμε αυτό που θέλουμε. 

Συνεχίζεται… 




Ξένια Ιωαννίδου
Δασκάλα & Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών
SRT, SpR, SuperConnection & GrecoDow Systems 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου