Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Οι μικρές συνήθειες που θα αναβαθμίσουν τη ζωή σου...!!!!

Υπάρχουν ορισμένα μικρά κι απλά πραγματάκια, τα οποία μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας και είναι, μάλιστα, κι ιδιαίτερα σύντομα χρονικά. Όμως εμείς επιλέγουμε συχνά να τα παραβλέπουμε, κάνοντας ουσιαστικά κακό στον ίδιο μας τον εαυτό.

Δείτε τις 5 καθημερινές συνήθειες «του πενταλέπτου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στις έρευνες, οι οποίες είναι σε θέση να βελτιώσουν και να προλάβουν πολλά πιθανά προβλήματα κυρίως σε θέματα υγείας και υγιεινής.
Κοιταχτείτε στον καθρέφτη

Η παρουσία του άνδρα μπροστά στον καθρέφτη έγκειται κατά κύριο λόγο όταν ξυρίζεται, όταν πλένει τα δόντια του κι όταν βάζει αποσμητικό. Δεν εστιάζει σε κάτι βαθύτερο, δεν προσέχει το δέρμα του, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες εστιάζουν περισσότερο στο πρόσωπο και το δέρμα τους. 

Έτσι, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσουν πιθανά σημάδια, τα οποία ενδεχομένως να είναι ενδείξεις ασθενειών, όπως ο καρκίνος του δέρματος. Σταθείτε στον καθρέφτη και ρίξτε μια παραπάνω ματιά στο πρόσωπο σας. Αν δείτε ανησυχητικές αλλαγές, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό!

Σηκωθείτε και ελέγξτε τη στάση του σώματός σας
Σύμφωνα με έρευνες, το παρατεταμένο για πολλή ώρα «καθισιό» είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ακόμα κι αν την ίδια χρονική περίοδο γυμνάζεστε!

«Σηκωθείτε και μετακινηθείτε, ακόμα και για ένα λεπτό», λέει ο Neal Shipley, MD, διευθυντής ιατρικής στο Northwell Health-GoHealth Urgent Care στη Νέα Υόρκη. «Ταυτόχρονα, ελέγξτε τη στάση του σώματός σας με μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη.»

Όταν στέκεστε, οι γοφοί, οι ώμοι και τα γόνατά σας πρέπει να είναι στην «ευθεία» και όχι κάποια πλευρά να είναι ψηλότερα από την άλλη. Ελέγξτε τα γόνατα σας να βρίσκονται επίσης στην ίδια ευθεία.

Η πραγματοποίηση ενός ελέγχου στάσης μπορεί να σας βοηθήσει να ευθυγραμμιστείτε καλύτερα, σημειώνει ο Δρ. Shipley, και να αποτρέψει την επιδείνωση της οσφυαλγίας.

Αποκτήστε εικόνα των γεννητικών σας οργάνων
Όπως πρέπει ελέγχουμε το πρόσωπο και το σώμα μας, το ίδιο ισχύει και για τα γεννητικά μας όργανα. Έτσι, θα είμαι σε θέση να γνωρίζουμε και πως είναι, αλλά και πως τα αισθανόμαστε όταν είναι σε καλή κατάσταση, κι άρα θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε ευκολότερα τυχόν δυσλειτουργίες ή προβλήματα.

Κάντε οδοντικό νήμα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Ξέρουμε πως είναι κομματάκι επίπονο. Ωστόσο, η τροφή που μένει ανάμεσα στα δόντια προκαλεί φλεγμονή των ούλων και φθορά των δοντιών, αλλά και άσχημη αναπνοή. Το οδοντικό νήμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να νικήσεις αυτό το «πρόβλημα» και πρόκειται για μια διαδικασία μόλις 1 λεπτού ημερησίως.

Πλένετε τα χέρια σας
Το πλύσιμο των χεριών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να κρατήσετε τις ασθένειες μακριά σας. Πλύντε τα χέρια σας πιο συχνά, αλλά και για περισσότερη ώρα από ότι κάνατε μέχρι τώρα, ιδίως αν έχετε βγει και κάνει δουλειές εκτός σπιτιού. Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών προτείνουν να καθαρίζετε με σαπούνι τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. 




iForm team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου