Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

15 Λόγοι που το Σκόρδο Κερδίζει σε Ανταγωνισμό τα Καλύτερα Φάρμακα...!!!!

Είτε είστε λάτρης, είτε το αποφεύγετε το σκόρδο είναι το αγαπημένο συστατικό της παγκόσμιας κουζίνας λόγω της παράξενα γλυκιάς και πιπεράτης γεύσης του. Γνωρίζατε όμως ότι το σκόρδο έχει και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας; Δείτε λοιπόν, πώς μια μικροσκοπική και πικάντικη σκελίδα μπορεί να γίνει ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο!

Πώς λειτουργεί το σκόρδο!
Το σκόρδο οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητές στην αλλισίνη, ένα φυτοχημικό συστατικό. Στην ουσία, έχει εξακριβωθεί ότι η αλλισίνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβιοτικές, αντικαρκινικές, αντιυπερτασικές καιλιποδιαλυτικές (χοληστερόλη) ιδιότητες. (1)

Η αλλισίνη δεν υπάρχει στο ωμό σκόρδο, αλλά παράγεται όταν λιώσουμε μια σκελίδα σκόρδο και μάλιστα αυτή η ουσία χαρίζει και το πικάντικο άρωμα - ένας μηχανισμός άμυνας του φυτού κατά την ανάπτυξη. 

Θα πρέπει να λιώσουμε ή να θρυμματίσουμε το σκόρδο και να περιμένουμε για λίγο ώστε τα ένζυμα να μπουν στη διαδικασία να δημιουργήσουν την αλλισίνη για να μας χαρίσει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επιπλέον, όταν μαγειρεύουμε το σκόρδο σε υψηλές θερμοκρασίες το ισχυρό αυτό συστατικό καταστρέφεται.

Σας παραθέτουμε 15 λόγους για τους οποίους το σκόρδο βελτιώνει την υγεία μας – χωρίς καμία συνταγογράφηση.


15 Βεβαιωμένες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου!

Η καλύτερη συνταγή είναι να τρώτε 2-3 σκελίδες ωμού σκόρδου για να επωφελείστε από τις ιδιότητές του.

1.Καταστρέφει τον άνθρακα.
Αυτό είναι ένα φονικό βακτήριο που προσβάλει ανθρώπους και ζώα. Η αλλισίνη του φρεσκοκομμένου σκόρδου εξαλείφει αυτό (και πολλά άλλα) το βακτήριο καλύτερα από κάθε άλλο αντιβιοτικό. (2)

2. Φυσικό Αντιβιοτικό
Η ανόσια στη χρήση αντιβιοτικών είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, καθώς η κακή χρήση των αντιβιοτικών οδηγεί τα βακτήρια σε ανοσία. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα όσον αφορά απειλητικές για την υγεία ασθένειες.

Το σκόρδο σκοτώνει όλα τα κοινά βακτήρια χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό:

· Καμπυλοβακτηρίδιο Campylobacter jejuni (προκαλεί τροφική δηλητηρίαση) (3)

· Ψευδομονάδα Pseudomonas aeruginoasa (προκαλεί ουρολοίμωξη και πνευμονία) (4)

· Bacillus subtilus (προκαλεί τροφική δηλητηρίαση) (5)

· Ε. coli and Staphylococcus aureus (προκαλούν ουρολοιμώξεις, λιμώξεις του δέρματος κ.α.) (6)

· Klebsiella pneumonia (προκαλεί πνευμονία, ουρολοίμωξη, λοιμώξεις στο αίμα, μηνιγγίτιδα) (7)

· Shigella sonnei (προκαλεί διάρροια/δυσεντερίαα) (8)

· Salmonella typhi (προκαλεί τυφοειδή πυρετό) – Μια συγκεκριμένη μελέτη στην Αφρική αναφέρει τα εξής:

«Το εκχύλισμα ωμού σκόρδου παρεμποδίζει την ανάπτυξη τυφοειδούς σαλμονέλας…Αυτή η αναστολή ήταν ανώτερου βαθμού σε σχέση με τα συμβατικά αντιβιοτικά, εκτός της στρεπτομυκίνης….το σκόρδο ενδεχομένως να έχει και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες, εκτός από αντιβακτηριδιακές». (9)

· Helicobacter pylori (προκαλεί έλκη γαστροεισοφαγικού σωλήνα και καρκίνο).

«…έχει παρατηρηθεί σε μεγάλη συχνότητα απουσία [βακτηριδιακής] αντίστασης στο σκόρδο∙ ακόμη και η οξική παραγωγή μικροοργανισμών παρεμποδίζεται λόγω χορήγησης σκόρδου. 

Το Ελικοβακτηρίδιο Helicobacter pylori είναι ένα βακτήριο που ευθύνεται για πρόκληση καρκίνου του στομάχου και διάφορα έλκη. Τα περιστατικά καρκίνου του στομάχου είναι χαμηλότερα σε πληθυσμιακές ομάδες που λαμβάνουν υψηλές δόσεις σκόρδου με τη διατροφή τους». (10)
3. Καλύτερο από τα καλύτερα και πιο ισχυρά αντιβιοτικά

Η βανκομυκίνη είναι επί του παρόντος το αντιβιοτικό που χορηγείται ως έσχατη λύση, καθώς αλληλεπιδρά αρνητικά με πολλά άλλα φάρμακα και προκαλεί παρενέργειες (11, 12). Το φάρμακο αυτό καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στα έντερα, αλλά δεν μπορεί να καταστρέψει ένα πιο ευρύ φάρμα. Το σκόρδο καταστρέφει βακτήρια που ακόμη κι η βανκομυκίνη δεν μπορεί! (13)

4. Ασφαλές για την εντερική χλωρίδα.
Μέρος των προβληματισμών σχετικά με τα αντιβιοτικά φάρμακα είναι ότι ναι μεν, σκοτώνουν τα βλαβερά βακτήρια αλλά καταστρέφουν και τα μη βλαβερά. 

Δεν κάνουν διάκριση. Αυτό γεννά ανησυχίες, διότι τα προβιοτικά βακτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία έναντι παθογόνων που εισβάλλουν στον οργανισμό μας. Ωστόσο, το σκόρδο βοηθά και σε αυτό, διότι περιέχει προβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες, δηλαδή μη αφομοιώσιμους υδατάνθρακες που τροφοδοτούν τα προβιοτικά βακτήρια του πεπτικού συστήματος, δηλαδή τα «καλά» βακτήρια. (14)

5. Πίεση Αίματος
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το σκόρδο λειτουργεί καλύτερα από φάρμακα βήτα-αποκλειστών, όπως η ατενολόλη,που ρίχνουν την πίεση. (15

Σε αντίθεση με τα φάρμακα βήτα-αποκλειστών, το σκόρδο μειώνει την πίεση μόνο στους ασθενείς που έχουν υπέρταση, άρα είναι ασφαλές για όλους. (16)

6. Προλαμβάνει τη θρόμβωση.
Μέχρι πρότινος, οι γιατροί συνιστούσαν μια ασπιρίνη για πρόληψη της θρόμβωσης, υπεύθυνης για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η οδηγία καταργήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής αν και ορισμένοι τη συστήνουν ακόμη. Η αλλισίνη, ωστόσο, λειτουργεί ως φυσικό αντιπηκτικό και μάλιστα ως ένας πολύ πιο ισχυρός αναστολέας αιμοπεταλίων, σε σχέση με την ασπιρίνη. (17)

7. Σταθεροποιεί το Σάκχαρο.
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης είναι οι ασθένειες της εποχής μας, καθώς ο οργανισμός μας είναι γεμάτος επεξεργασμένα σάκχαρα και τεχνητά γλυκαντικά που διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης, οδηγώντας σε αντοχή στην ινσουλίνη. Το ωμό σκόρδο εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου και προλαμβάνει φλεγμονές ή οξειδωτικό στρες λόγω υπερβολικής κατανάλωσης σακχάρων. (18, 19)

8. Προλαμβάνει καρδιακά νοσήματα.
Τα φάρμακα στατίνης συνταγογραφούνται για τη μείωση της LDL («κακής») χοληστερίνης, καθώς η τελευταία ευθύνεται για την αρτηριοσκλήρωση και τις καρδιοαγγειακές ασθένειες. Το σκόρδο ρυθμίζει τη χοληστερόλη, την υπέρταση, βοηθά στον μεταβολισμό του λίπους, αυξάνει τα αντιοξειδωτικά επίπεδα και προλαμβάνει τη συσσώρευση αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες (20, 21, 22). 

Τα φάρμακα στατίνης είναι μερικώς αποτελεσματικά και ενδεχομένως να προκαλέσουν άλλες σοβαρές παρενέργειες, όπως ηπατική βλάβη, διαβήτη, καρκίνο και νευροεκφυλισμό.

9. Καταπολεμά το ιό HIV/AIDS και τον Καρκίνο του Στομάχου.
Το AZT (αζιδοθυμιδίνη ή διϊσοβουδίνη) είναι ένα κοκτέιλ φαρμάκων που καταπολεμά τον ανοσοϊό που προκαλεί AIDS (σύνδρομο επίκτητης ανοσανεπάρκειας) και αναστέλλει την ικανότητα αναπαραγωγής του ιού. Το AZT είναι ισχυρό και γεμάτο βλαβερές παρενέργειες, που χρησιμοποιείται και στη χημειοθεραπεία. (23)

Η αλλισίνη είναι επίσης αποτελεσματική στους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, ενώ κάποιες άλλες μελέτες προχωρούν ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι λειτουργεί καλύτερα από τα συμβατικά φάρμακα χημικοθεραπείας, χωρίς τοξικές παρενέργειες. (24, 25)

Αν και το θέμα του ιού HIV είναι υπό έρευνα, είναι γνωστό ότι το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

Προειδοποίηση: το σκόρδο είναι γνωστό ότι αναστέλλει τη δράση αντιρετροϊκών φαρμάκων που χορηγούνται στη θεραπεία του ιού HIV (όπως η AZT) και αντενδείκνυται για άτομα που λαμβάνουν αυτόν τον τύπο φαρμάκων. Για όσους πάσχουν από HIV και δεν λαμβάνουν συμβατικά φάρμακα, το σκόρδο είναι μια εναλλακτική. (26)

10. Αποτοξίνωση από Μόλυβδο
Ο μόλυβδος είναι μια νευροτοξίνη βαρέων μετάλλων και βρίσκεται σε οικιακά προϊόντα, ακόμη και στην τροφή. Το σκόρδο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ασφαλές στη θεραπεία της δηλητηρίασης από μόλυβδο σε σχέση με άλλα φάρμακα. (27)

11. Προλαμβάνει τον καρκίνο του Πνεύμονα
Το σκόρδο προστατεύει και τους πνεύμονες μας. Οι οργανοσουλφικές ενώσεις του σκόρδου φροντίζουν την υγεία των πνευμόνων μας. Σύμφωνα με μία μελέτη, η χορήγηση ωμού σκόρδου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 44%, ενώ η αλλισίνη καταπολεμά την πνευμονία και διευκολύνει την πέψη.

12. Φροντίζει το πάγκρεας.
Το πάγκρεας είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ινσουλίνης, την ορμόνη που μεταβολίζει το σάκχαρο σε κυτταρική ενέργεια. Το πάγκρεας συχνά κατακλύζεται από την ποσότητα ινσουλίνης και άλλων ορμονών που πρέπει να παραγάγει για να εξουδετερώσει την υπερκατανάλωση των σακχάρων. 

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι πλέον πολύ κοινός και προκαλείται από κακή διατροφή, ενώ ο τύπου 1 (γνωστός και ως νεανικός ή ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης) είναι χρόνιος και διαφέρει από ον τύπου 2 καθώς το πάγκρεας εκκρίνει ελάχιστη ή καθόλου ινσουλίνη. (28)

Η αλλισίνη αποκαθιστά το πάγκρεας και επιτρέπει την παραγωγή ινσουλίνης, ενώ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1. (29)

13. Ασφαλές κατά την εγκυμοσύνη.
Κατά την εγκυμοσύνη συνήθως απαγορεύεται η λήψη φαρμάκων, διότι ενδεχομένως να βλάψουν το έμβρυο. Το σκόρδο ωστόσο επιτρέπεται. O β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Β (GBS) είναι ένα σύνηθες βακτήριο που προσβάλλει τις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη. 

Εάν δεν θεραπευθεί, μπορεί να προκαλέσει ενδομήτριο θάνατο ή να περάσει στο έμβρυο. Το σκόρδο καταπολεμά αποτελεσματικά αυτή τη λοίμωξη χωρίς παρενέργειες για τη μητέρα και το παιδί. (30)

14. Θεραπεία Φυματίωσης
Η φυματίωση είναι μια από τις βασικές αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στα αναπτυσσόμενα κράτη, ενώ το βακτήριο αυτό είναι ανεκτικό στα συμβατικά αντιβιοτικά, επιτρέποντας έτσι την εξάπλωση της ασθένειας. 

Το εκχύλισμα σκόρδου καταπολεμά τα βακτήρια αναστέλλοντας τη σύνθεση των πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τη φλεγμονή (31)∙ παράλληλα λειτουργεί γρήγορα, καθώς η λοίμωξη υποχωρεί σημαντικά εντός 24 μετά την χορήγηση. (32)

15. Candida albicans.
Το «ωίδιο το λευκάζον» είναι ένας μύκητας που ζει στον πεπτικό σωλήνα και ταλαιπωρεί τις γυναίκες ως κολπική μυκητίαση. Αντιμετωπίζεται με αλοιφές, αλλά το σκόρδο έχει την τιμητική του, καθώς η αλλισίνη είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματική από τα συνήθη φάρμακα και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του μύκητα Candida. (33, 34)




Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου