Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Βγάλε από μέσα σου την δύναμη του εγωικού νου και νιώσε δυνατός όσο ποτέ άλλοτε...!!!!

Τα πάντα στη ζωή έχουνε δυο όψεις , το ένα έχει την ανάγκη του άλλου.Υπάρχει το καλό και το κακό , η αγάπη και το μίσος , η επιτυχία και η αποτυχία.Έτσι και ο χρόνος που ζούμε αποτελείται από τον ψυχολογικό και τον ωρολογιακό.

Στις μέρες μας συνηθίσαμε να ζούμε σε μια ψευδαίσθηση ανιστορώντας τα παλιά χάνοντας όλες τις όμορφες στιγμές του Τώρα.

Παθιαζόμαστε με τις αναμνήσεις ταΐζοντας τον νου μας με σκέψεις μη συνειδητοπoιώντας τον όλο αυτό αποπροσανατολισμό του χρόνου.

Όπως ένα βουνό σκεπάζεται από ένα πέπλο ομίχλης έτσι και ο νους σκεπάζει την ύπαρξη σου με διάφορες ψευδαισθήσεις του παρελθόντος , μα εσύ είσαι εδώ Τώρα.

Άλλοτε δεν σου φτάνει η τροφή του παρελθόντος με αποτέλεσμα ο νηστικός σου νους να αρχίζει να τρέφεται με ψευδαισθήσεις του μέλλοντος.

Όχι δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι, το κακό είναι να κοιτάς μόνο τον στόχο βγαίνοντας από το μονοπάτι της επιτυχίας.Μην ξεχνάς είσαι εδώ , είσαι Τώρα.

Στον ωρολογιακό σου χρόνο μπορείς να βρεις την ευτυχία , την αγάπη , την επιτυχία την ολοκλήρωση σου σαν ύπαρξη.

Γίνε ο παρατηρητής του εαυτού σου, του νου σου σε κάθε σου σκέψη και κάλυψε τον χώρο που καταλαμβάνει αυτή η σκέψη

Πολλά ζευγάρια στην εποχή μας ζουν στον ψυχολογικό τους χρόνο. Απλά σκέφτονται πως να γεμίσουν τον χώρο που καταλαμβάνει το τρύπιο βαρέλι του εγωικού νου.

''Όπως αυτός που πάει να βγάλει το κρασί του, δεν γνωρίζει την ποσότητα που θα βγάλει απλά βράζει τα σταφύλια ένας από τους δύο ή και οι δύο βράζουν με σκέψεις το μυαλό τους περιμένοντας να πάρουν όσο περισσότερη ποσότητα γίνεται γιατί έχει πολλά βαρέλια''.

Σταματήσαμε να ακούμε , ξεχάσαμε να σεβόμαστε , φοβόμαστε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να κάνουμε την αυτοκριτική μας , τρέμουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας μη τυχόν φανούμε αδύνατοι , χάσαμε την εικόνα των απλών πραγμάτων , κουφαθήκαμε από τις υποσχέσεις και μείναμε στο αναπηρικό καροτσάκι του εγωικού μας νου.

Σταμάτα το τώρα.
Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μια βαθειά ανάσα , νιώσε τον αέρα να κυλάει μέσα σου όπως το νερό της πηγής του βουνού , συγκεντρώσου εκεί και ξεκίνα να κερδίζεις την εμπιστοσύνη του ίδιου σου του εαυτού.

Άγαπησε τους άλλους και κάνε οτι κάνει και ο ήλιος.
Μοιράζει απλόχερα το φως του χωρίς διακρίσεις.

Άκου τον διπλανό σου απλά σαν παρατηρητής , βάλε στο λεξιλόγιο σου λέξεις όπως ευχαριστώ και συγγνώμη , άνοιξε τα μάτια σου και δες την απλότητα της ζωής , άκου τους ήχους της φύσης που σου φωνάζουν είσαι εδώ , είσαι Τώρα.

Πίστεψε στον εαυτό σου είσαι μια μοναδική ύπαρξη και πίστεψε σε όλες τις μοναδικές υπάρξεις.

Βγάλε από μέσα σου την δύναμη του τώρα και νιώσε δυνατός όσο ποτέ άλλοτε.

Πιστεύω σε σένα , πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να πάρεις μια....ανάσα.




Νίκος Τολιόπουλος - psixologikosfaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου