Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αλήθεια και Αυταπάτη....!!!!!!!!

Γιατί οι άνθρωποι χτυπιούνται ανάμεσα στα κύματα του ψεύδους και της αλήθειας;

Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να είναι αμερόληπτοι στις κρίσεις τους και τις απόψεις τους. Αυτός είναι ο λόγος που η αλήθεια αναγνωρίζεται μόνο από λίγους και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων συνεχώς "ξεγελιούνται". 

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, αυτό, με απλά λόγια σημαίνει, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι αληθινό αλλά τρομάζουν. 

Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι συνήθως στη λάθος πλευρά, όλων των σημαντικών ζητημάτων. 

Όταν αυτοκοροϊδευόμαστε τείνουμε να πιστέψουμε ότι αν ακολουθήσουμε τυφλά μια εξαπάτηση θα μετατραπεί τελικά στην ίδια την αλήθεια. 

Ωστόσο, ως εξαπάτηση είναι εντελώς αντίθετη με την αλήθεια και καταλήγουμε να ζούμε με την αυταπάτη που εμείς δημιουργήσαμε στον εαυτό μας.

Η αλήθεια στέκεται μόνη της. Δεν χρειάζεται καμία εξήγηση ή δικαιολογία. Δεν χρειάζεται να υποστηρίξει ή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Επιπλέον, η αλήθεια δεν εκφοβίζει και δεν έχει απαιτήσεις. Η αλήθεια, και όσοι ασχολούνται με την αλήθεια, δεν έχουν κάτι που πρέπει να εξηγήσουν, διότι δεν εξαπατούν και δεν δημιουργούν σύγχυση.

Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, η αλήθεια το θέμα είναι να την μάθουμε και είναι ευθύνη μας να την αναγνωρίσουμε όταν μας αποκαλύπτεται. Για να αναγνωρίσουμε την αλήθεια πρέπει να έχουμε αποβάλει τις όποιες προκαταλήψεις.

Κάθε φορά που λέμε : "αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν" ή «αρνούμαι να το πιστέψω αυτό», κλείνουμε το μυαλό μας σε όλες τις παρούσες δυνατότητες, τελικά κλείνουμε το μυαλό μας στην αλήθεια. 

Ένας τρόπος με τον οποίο εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε να εξαπατηθούμε είναι όταν επιτρέπουμε σε απόψεις, επιχειρήματα και ιδιοτελή σχόλια από άλλους να επηρεάσουν την κρίση μας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η αλήθεια απλώς αναφέρει την υπόθεση και αφήνει σε μας είτε να την δεχθούμε, είτε να την απορρίψουμε. Η αλήθεια δεν μπορεί να προσθέσει επιχειρήματα ή απόψεις για τον εαυτό της. 

Η αλήθεια δεν έχει κανένα λόγο να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Γι 'αυτό είναι τόσο εύκολο, για τους εχθρούς της αλήθειας, να την επιτίθενται. Έχουμε εκπαιδευτεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε, και να "δούμε", όλες τις πλευρές ενός ζητήματος. Συχνά, ένα θέμα συγχέετε και απλώνονται σύννεφα,επιτρέποντας στους δαίμονες της εξαπάτησης να εισέλθουν στη συζήτηση. 

Η αλήθεια βρίσκεται παντού γύρω μας. Η αλήθεια είναι σαν το φως μέσα στο σκοτάδι.

Εμείς απλά πρέπει να την ακούσουμε, να την παρατηρήσουμε και να την κατανοήσουμε, ανεξαρτήτως από τις απόψεις που είχαμε διαμορφώσει στην ζωή μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου