Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Επενδύστε στον εαυτό σας.....!!!

Το τελευταίο διάστημα η λέξη επιχειρηματικότητα έρχεται όλο και πιο πολύ στο προσκήνιο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως με την επιχειρηματικότητα

Δημιουργούνται επιχειρήσεις,
Δημιουργούνται θέσεις εργασίας,
Δημιουργείται πλούτος,
Δημιουργείται ανάπτυξη

Τι εννοούμε όμως με τον όρο επιχειρηματικότητα;

Ένας σύντομος ορισμός θεωρεί την επιχειρηματικότητα ως το ξεκίνημα μιας επιχείρησης.

Ένας άλλος ορισμός θεωρεί ως επιχειρηματικότητα την εξεύρεση λύσεων για την ικανοποίηση αναγκών, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά από άλλους.

Τι χρειάζεται όμως για να αναπτύξει κάποιος επιχειρηματικότητα;

Οι επιχειρήσεις δημιουργούνται για δύο λόγους. Είτε από έμπνευση είτε από απόγνωση.

Στην πρώτη περίπτωση κάποιος/α αξιολογεί μια ιδέα ως επιχειρηματική ευκαιρία, εμπνέεται από αυτήν και ξεκινάει τη δημιουργία μιας επιχείρησης.
Στην δεύτερη περίπτωση, κάποιος/α ευρισκόμενος/η σε απόγνωση και προσπαθώντας να επιβιώσει, ξεκινάει μια επιχείρηση.

Και οι δύο μπαίνουν στον επιχειρηματικό στίβο με σκοπό να παράγουν ένα προϊόν ή να προσφέρουν μια υπηρεσία. Και για τους δύο απαιτούνται οι ίδιες προϋποθέσεις, τα ίδια εφόδια για να ξεκινήσουν και να επιτύχουν.

Τι σημαίνει για εσάς επιχείρηση;

Για τον περισσότερο κόσμο επιχείρηση σημαίνει κεφάλαιο, σημαίνει ρίσκο, σημαίνει εγκαταστάσεις, σημαίνει εξοπλισμός, σημαίνει αριθμός εργαζομένων. Ωστόσο αυτά δεν αρκούν για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Αυτά σχετίζονται με την λειτουργία της, αλλά δεν αρκούν για την επιτυχία της. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν κεφάλαια, διαθέτουν εγκαταστάσεις, σύγχρονο εξοπλισμό, μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αλλά αποτυγχάνουν να επιβιώσουν. Τι είναι λοιπόν αυτό που πρωταρχικά πρέπει να έχει μια επιχείρηση;

Επιχείρηση σημαίνει επιχειρηματίας, σημαίνει άνθρωποι, σημαίνει έμπνευση, σημαίνει πάθος, σημαίνει συνεχείς γνώσεις, σημαίνει κουράγιο, σημαίνει αυτοπεποίθηση, σημαίνει πίστη, σημαίνει διορατικότητα, σημαίνει αυτοπειθαρχία, σημαίνει αισιοδοξία, σημαίνει αρχές, σημαίνει όραμα.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτό που χρειάζεται μια επιχείρηση είναι ένας επιχειρηματίας που να διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές αντιξοότητες και να βλέπει πάντα μπροστά. Η επιτυχία μια επιχείρησης είναι θέμα ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα κινήσουν τα μηχανήματα, οι άνθρωποι θα διαχειριστούν την λειτουργία της επιχείρησης, οι άνθρωποι θα την στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές.                                                
Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι σας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, επενδύστε πρώτα στον εαυτό σας, αναπτύξτε την προσωπικότητά σας και τις αρχές με τις οποίες θα πορευτείτε και προχωρήστε με αισιοδοξία.

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται όραμα, χρειάζεται στόχους, χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται πρόγραμμα, χρειάζεται αυτοδέσμευση για την επιτυχία, χρειάζεται σωστή διαχείριση του χρόνου, χρειάζεται προσήλωση στην επίτευξη των στόχων και κυρίως καθημερινή δράση.

του Νέστορα Κολοβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου