Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Λιοντάρι ή Πρόβατο;;;


Κάποτε υπήρχε μια λιονταρίνα που πήγε κυνήγι με το νεογέννητο λιονταράκι της. Καθώς κυνηγούσαν ένα κοπάδι από πρόβατα, έκανε τη λάθος κίνηση και έπεσε από ένα γκρεμό και σκοτώθηκε. Το λιονταράκι μεγάλωσε με τα πρόβατα. Καθώς τα χρόνια πέρασαν το λιονταράκι μεγάλωσε αλλά συμπεριφερόταν σαν προβατάκι.

Μία μέρα ένα λιοντάρι επιτέθηκε το κοπάδι. Σοκαρισμένος είδε ένα λιονταράκι να τρέχει μαζί με άλλα πρόβατα. Το λιοντάρι έπιασε το προβατάκι – λιοντάρι και τον ρώτησε γιατί συμπεριφερόταν με αυτό το γελοίο τρόπο.

Το προβατάκι – λιοντάρι εξήγησε ότι ήταν ένα πρόβατο που οι γονείς του τον δίδαξαν να βελάζει και να φοβάται και να τρέχει όποτε βλέπει λιοντάρια. Τότε πήρε το πρόβατο -λιοντάρι στη λίμνη και του έδειξε το πρόσωπο του έτσι ώστε να δει ότι ήταν λιοντάρι και όχι πρόβατο. Το λιοντάρι ξύπνησε από την άγνοια του και ανακάλυψε τη δύναμη του και το κουράγιο του.

Είμαστε πρόβατα και λιοντάρια. Το πρόβατο αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη μας φύση-την προσωπικότητα η οποία φοβάται, παραπονιέται και έχει ανησυχία για τα πάντα. Το λιοντάρι είναι το πνευματικό μας μέρος, το οποίο είναι και το δυνατό.


Οι μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες και οι Άγιοι έρχονται 
να μας πουν την αλήθεια για την λιονταρίσια μας φύση καθώς η πνευματική μας δύναμη είναι μέσα μας.

Θέλεις να είσαι ο κανένας που επιλέγει να έχει μια συνηθισμένη ζωή ή επειδή περιμένει να έρθει η κατάλληλη στιγμή να κυνηγήσει το όνειρο του ή επειδή φοβάται να αντιμετωπίσει τους γίγαντες που θα συναντήσει στο άγνωστο;

Θα βρεις πολλούς νταήδες που θα θέλουν να σε ακινητοποιήσουν για το «καλό» σου.

Ξύπνα το λιοντάρι μέσα σου και κάνε ότι δεν τόλμησες
ποτέ να κάνεις, για να έχεις μια συναρπαστική και
ασυνήθιστη ζωή όπως σου αξίζει και τη δικαιούσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου