Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πως μπορείς να έχεις οικονομική ανεξαρτησία....!!!


Τι σημαίνει για σένα η οικονομική ανεξαρτησία ;

Σημαίνει ελευθερία από το καταναγκαστικό 8ωρο(μάλλον 10ωρο) και δυνατότητα να χαίρεσαι τη ζωή σου, ανεξάρτητα από τι μπορεί να κοστίζει αυτό;

Σημαίνει ότι έχεις καλύψει το κόστος διαβίωσης και πλέον δεν ανησυχείς για δόσεις και οφειλές ; Σημαίνει ότι έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους;

Πολλοί συνάνθρωποι έχουν συνδέσει την οικονομική ανεξαρτησία με κολοσσιαία χρηματικά ποσά, μυθικές ικανότητες ρευστοποίησης και πολλά, πολλά μηδενικά σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα η σύγκριση της παραπάνω εικόνας με την καθημερινότητα τους να αποτρέπει την οποιαδήποτε ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την
δημιουργία αφθονίας. 

Σε αντιδιαστολή υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι έχουν όλα τα παραπάνω, αλλά απέχουν έτη φωτός από το να νοιώσουν πλούσιοι, να νοιώσουν γεμάτοι από αφθονία και θετική ενέργεια.

Ναι, έχουν χρήματα, ακίνητα και μετοχές, αλλά στην πραγματικότητα δεν νοιώθουν ασφαλείς, επιτυχημένοι, γεμάτοι όλα εκείνα τα θετικά συναισθήματα που έρχονται με την εκπλήρωση των στόχων.

Το κλειδί της κατανόησης της έννοιας του πλούτου βρίσκεται κρυμμένο στη καρδιά μιας πολύ απλής, αλλά και ταυτόχρονα καταλυτικής αποδοχής.

Κανένα ποσό χρημάτων δεν θα σε κάνει να νοιώσεις πλούσιος. Το κλειδί για την κατάκτηση του πλούτου ακούει στο όνομα «ευγνωμοσύνη».

Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις το γεγονός ότι κατέχεις όλες εκείνες τις δυνάμεις που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις το όραμα της οικονομικής ανεξαρτησίας, κοιτάζεις τον κόσμο με διαφορετικά μάτια, παίρνεις διαφορετικές αποφάσεις, και ακολουθείς εκείνα τα βήματα τα οποία θα σε οδηγήσουν στην αφθονία που επιθυμείς χωρίς φόβο και ανασφάλειες.

Η προσπάθεια της διατήρησης της οικονομικής ανεξαρτησίας είναι κάτι παραπάνω από την κατανόηση των αριθμών, από την αποταμίευση χρημάτων, από τις επενδύσεις και τις σωστές οικονομικές αποφάσεις.

Το 80% της επιτυχίας κρύβεται σε αυτό που αποκαλούμε «ψυχολογία» και μόνο το 20% στην γνώση και τις διαδικασίες.

Από την στιγμή που θα δημιουργήσεις εκείνες τις πεποιθήσεις, που με την σειρά τους θα σου επιτρέψουν να εκτιμήσεις τη ζωή πέρα από τα εμπόδια και τις δυσκολίες, θα είσαι έτοιμος να εφαρμόσεις όλες τις απαραίτητες στρατηγικές για να αποκτήσεις το εισόδημα που θα σου επιτρέπει για το υπόλοιπο της ζωής σου να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να εργάζεσαι. Τότε θα έχεις εκείνη την ελευθερία να κάνεις όλα όσα έχουν σημασία για σένα.

Αυτό που πραγματικά έχεις να κερδίσεις από τις παρακάτω δραστηριότητες, δεν είναι μόνο χρήματα, αλλά περισσότερη ελευθερία, μεγαλύτερη αίσθηση της αφθονίας, την ικανότητα να κάνεις αυτό που θέλεις, όταν το θέλεις, όπου το θέλεις, με όποιον το θέλεις.

Η οικονομική ανεξαρτησία είναι KAI οικονομικά, αλλά κυρίως είναι η δημιουργία χαράς, ευτυχίας, και του συναισθήματος ότι είσαι πραγματικά ζωντανός, και ζεις την ζωή που σου αξίζει.


Τι σημαίνει πραγματικά για σένα «πλούτος»;

 Η έννοια του πλούτου μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές ερμηνείες, τόσες όσοι και οι άνθρωποι. Η ερμηνεία είναι μοναδική για τον καθένα από μας. Για έναν έφηβο πλούτος μπορεί να σημαίνει, ένα αυτοκίνητο και αρκετά χρήματα για το επόμενο ραντεβού. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, πλούτος μπορεί να σημαίνει να ζεις στο σπίτι των ονείρων σου, να προσφέρεις όσα περισσότερα μπορείς στην οικογένειά σου ή να έχεις την δυνατότητα να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο. 

Ανεξάρτητα από το τι σημαίνει για σένα η λέξη πλούτος, 
δεν θα μπορέσεις ποτέ να φτάσεις σε εκείνο το επίπεδο της οικονομικής ανεξαρτησίας που επιθυμείς, αν δεν ξέρεις εσύ 
ο ίδιος τι σημαίνει για σένα «πλούτος».

Στην περίπτωση που υιοθετήσεις το όραμα ενός άλλου για το τι σημαίνει πλούτος, ακόμη και στην περίπτωση που το πραγματοποιήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να δουλεύεις από το πρωί έως το βράδυ και να ανακαλύψεις ότι δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος και το μόνο που κάνεις είναι να αναλώνεσαι στο κυνήγι ενός μελλοντικού οράματος που μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Κατέγραψε λοιπόν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τον πλούτο έτσι όπως τον ορίζεις εσύ και μόνο εσύ, έτσι ώστε να γνωρίζεις ποιος είναι ο δικός σου προσωπικός στόχος.
 

Σαπουντζής Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου